Új privát üzeneted érkezett!

Na, hali!

Megjöttünk dévényről, a néni nagyon beparáztatott a védőoltásokkal kapcsolatban, mert észrevettük, hogy Kristóf kb. egy hete néha furcsán kifordítva tartja a karját, ha felvesszük, és dévényes néni szerint ez az oltás miatt van, mert a hypoton babákat visszavetheti 1-1 ilyen oltás. Meg is magyarázta, hogy miért, valami olyasmit mondott, hogy 1 éves kor alatt hiányzik valami érgát, így a beadott oltóanyag meg tud tapadni az idegsejteken :? :roll: . És hogy ez a legrosszabb esetben akár autizmushoz is vezethet, az autisták 80%-a vmilyen oltás miatt lett az.
Apa megnyugtatott, hogy ne idegeskedjek ezen, mert semmi jele nincs, hogy nagy baj lenne, csakhát én iszonyatosan para tudok lenni. Eddig Kristóf még minden hónapban kapott valami oltást (mert nálunk sajna nem úgy műkszik, hogy mikor akarjuk, hanem úgy, hogy mikor van :() és a köviben is fog, aztán remélem, hogy egy ideig nem.
Mindegy, most kicsit megijedtem :(

Családi pótlék: reggel kaptam róla sms-t.

Berni: ne keseredj el, már az is nagyon jó dolog, hogy eddig tudtad Zsófit szoptatni :)
Vér néni havonta jött Stanékhez látogatóba, és mindig hozott valami ajándékot Stan anyukájának meg nővérének, aztán az egyik halloweenes részben Stan zombi aranyhala kinyírta :twisted: ... öööö... mennyie vagyok függő :roll: :oops: :P

Bébic: na, nálunk meg a dokinőt kérdezgethetem. Kristóf már rég kapta a tápit, mikor itt valaki mondta, hogy receptre is lehet. Mindig csak megkérdezte, hogy kap-e tápit? és mondtam, hogy igen, ő meg azt, hogy akkor jó. Szupi tanácsadás :twisted:
Védőnéni nekünk is azt mondta, hogy főzinél a krumplival sűrítesz a főzőlevével hígítasz.
Meningo oltás: Kristóf már a másodikon is túl van. Így sikerült oltóanyagot venni.

Mush: ja, valamikor fél éjfél körül sikerült a fürdés :lol: :lol:

Zsebi: én előtte adok neki cicit, aztán jöhet egy nagyobb alma vagy egy üveg hami (ez utóbbi mondjuk eddig csak egyszer volt). Azt általában betolja, és szinte soha nem kell már neki semmi utána. Néha bepróbálkozunk azzal a kevés lefejt tejcsivel, ami van vagy tápival, de 10-20ml-nél sose eszik többet, még akkor se, ha nem ette meg az összes almát. De mi még csak uzsonnára esszük egyelőre a gyümit.

Andy: remélem, sikerül a pici lány műtéte. Az egyik barátnőm kislánya szintén szívbeteg, de nála már pocakban diagnosztizálták, csak megtartotta a babát. Ők már túl vannak jópár műtéten, nem egyszerű a dolog. :(

Kép

Kép
gabilany79

andy. miert baj ha szopi elott iszol kavet? az nem megy at az anyatejbe rogton, csak kb 4 ora mulva. szoval szerintem mindegy hogy mikor iszod.

4 napja nem volt kaka. jaaaaaaj! elore felek, hogy nyakig olyan lesz.
van itt mas is, aki meg 3-as pelust hord?

ja, akartam irni, hogy a baratnomek kora babaja jol van, es szepen fejlodik, de nem tud szopizni, hamar elfarad. anyukaja szomoru emiatt. a korhazban cumisuvegbol akarnak neki enni adni, hogy fejlodjon a szaja a szopizashoz.

sikerult megszervezni a "keresztelot"(nevado). majus 30-an lesz, reggel 9-kor. :o a "keresztszulok" a kora baba szulei es a baratnom Hajni lesznek.

szakad az eso, nem tudunk setalni. :cry:
viszont el kell majd mennunk kicserelni egy nagy doboz boritekot. ablaknelkulit vettem le a polcrol, es csak itthon vettem eszre. :evil:

KépKép
KépKép
mush589

Bébic: sztem időjárás miatt is lehet ez az alvás. Kobold 1/2 9-től 8-ig nyomta (egyszer hallottam, hogy dumál, de visszaaludt), és most megint (bár torna után mindig kidől).

Kép

Kép
gabilany79

zoldi. boldog nevnapot!

KépKép
KépKép
mush589

solya: echinacea angustifolia 5CH ugy adom neki h 3golyó naponta vizben feloldva műa kanállal és 5napig kaja (hétköznapokon) hétvgén meg két nap szünet. és ezt két hónapig kapja. ez direkt léguti betegségeket előz meg. cebion csepp kétszer 5cseppet adok neki anyatejben. az mehet akármeddig.
és én is szedek cvitamint meg elevitet meg kálciumot az is átmegy még neki is meg én szedek homeós bogyót a szénanáthámra is mert muszáj.
most gondolkodok az oscillococcum-on az meg influenzát előz meg iill. arra jó. magamnak v neki is még nemtom. azt pár napig kell csak szedni.

jobbulást ill végleges gyógyulást!!

ja és ezeket rékának is adhatod! főleg ha náthás. de akkor a Coryzalia is jó neki.

van egy gyermek homeós könyvem(nyertem:) és abban vannak ezek, meg voltam egy előadáson is.

musi: minden 4óra mulva megy át neki a tejen?

gabi ez a karba adott oltásokra vonatkozik amit irtál?

ja és már akartam kérdezni h a prevenartól lettek mellékhatások vkinek? ugy tom az jobban megviseli őket mint a kötelező oltás igaz ez? ja és azt is hallottam h akár egy héttel később is jöhet ki mellékhatása. remélem nem lesz beteg megint utána legutóbb a 4hós oltás után lett beteg:( csak mert mi most fogjuk kapni félévesen az elsőt..

Kép
andy30

főzőlé: azt olvastam a babamagazinban h nagyon nitrátosak a mai termesztett gyümik és zöldségek ami ha bekerül a szervezetbe oxigénhiányos állapotot idézhet elő a piciknél ezért vigyizni kell velük. azt javasolják h ugy lehet a nitráttól megszabadulni ill minimálisra csökkenteni a baba ételében ha a főzőlevét nem használod fel mert abba oldodik ki. hát pedig én is azt hiteem aza a jó ha a levét is beletesszüka vitaminok miatt.

más: használ vki neomagnolt? tegnap vettem mert azzal kell a párásitót fertőtleniteni és majdnem 900 ft volt 10 db! durva! pedig a nyaraláskor is ezt akartam használni de már látom h inkább elviszem a sterilizáló gépünket..

Kép
andy30

Andy:kösziiiii mindenképp ki fogom próbálni

Most vettem észre h Olinak a kutacsa olyan fura...ki van dudorodva,amikor beteg volt be volt süppedve,de most ahogy fekszik csúcsos.ez mitől van?meg vagyok most ilyedve mert hallottam olyat ha ki van dudorodv akkor nagy baj van.

solya051020
Káld

Andy: én is ezt kérdeztem, de a dévényes azt mondta, hogy tök mindegy, hova kapja :roll: mert hogy idegrendszeri alapon működik a dolog.
Hát, én otthonról hozom a cuccokat, mert nálunk nincs műtrágyázás, de a védőnéni azt mondta, hogy a föld alatti dolgokat (krumpli, répa) ki kell tenni napra, és akkor bomlik a nitrát. Paradicsomnál meg az a fontos, hogy ne fóliás legyen :roll: Mondjuk ezeknek azért még utánajárok...
Prevenar: mi még csak az elsőt kaptuk meg. Láza ugyan ettől sem lett, de szerintem ez viselte meg a legjobban. Két napig tök tompa volt és nyűgös.

Kép

Kép
gabilany79

szisztok!

Először is:

Cili:Sok boldog szülinapot kívánok utólag is!

Sarmi:Boldog Névnapot!

Zöldi:Boldog Névnapot kívánunk neked is!

Hófordulósoknak sok puszi!

Esélyem sincs visszaolvasni úgy lemaradtam.

Arnika elkezdett pár napja forogni.Inkább hátról hasra szokott,de néha hasról hátra is.Még meg szokott kicsit ijedni,hogy ő most hogy került hátra mikor hason volt.

Felfedezte a lábát,azzal szokott játszani. :lol:

kakira kaptunk duphalac szirupot,több mint 2 hete kapja és semmi eredmény.Na jó nem 5 napra van kaki hanem 3-ra.... :roll:

KépKép
lyndee

mit főzzek???

megyek visszaolvasni... hátha jön valami ihlet...

Kép
mannababoca

bébic:
Annának már nem kell szívni az orrát, Bencének még igen, de szerencsére nem zavarja az alvásban.. Ami miatt el vagyok keseredve, az a szopi.. :cry: Alig akar enni anyatejet, annyira nem ízlik neki, most, hogy mensizek.. És ez nagyon nem tesz t a tejemnek pláne most ,amikor már így is alig van... Éjjel 3-kor felkelt, hogy éhes, 50 ml-t sikerült ennie, és nem kellett neki több. Persze2 óra múlva megint éhes lett ,akkor 40 m-t evett. Most délelőtt is alig bírtam rávenni,hogy egyen ..Ha tápszert kap, nincs gond, de a tej nem kell neki :cry:

Hozzátáplálás szopi előtt vagy után:

Az attól függ mit szeretnél. Ha ízeket bevezetni, és ismertetni az anyatejen kívül mással is, akkor szopi után, mégpedig azért, hogy az anyatej mennyisége ne csökkenjen, ne menjen a szoptatás rovására a hozzátáplálás.
Ha viszont étkezést akarsz vele kiváltani, akkor először kell a zöldséget, gyümölcsöt adni neki, és utána megkínálni tejcsivel, ha kér még.

Prevenar:
Nálunk semmilyen mellékhatása nem volt, de ez babafüggő. Anna egyetlen oltástól sem lázasodott be, eddig Bence sem. Van olyan baba, akit minden oltás megvisel.

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote="mush589"]
írta:
mush589van itt mas is, aki meg 3-as pelust hord?

Nolinak még 2es pelusa van...

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hogy veszem észre hogy már nem elég neki a tejcsi?

KépKép
lyndee

Sziasztok!

Bébic: Min vesztetek össze? Az is lehet, hogy a frontot érzi a picur és nem is lesz beteg. A meningo-t ha nincs tesó nekünk csak egy éves kor után javasolja a doki! Akkor kevesebbet kell kapnia, és az immunrendszere is felkészültebb.

Berni: Miért nem próbálod meg a Sinlacot?

Andy: Nekem már megjött a pínz!

Mági: Sajnálom, nálunk Domi pár nap alatt megszokta az új ízt.

Gabi: dévényes néni!!!!!!!!!! paráztassa magát a barom!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Mush! Mi is 3-as pelust hordunk!!!!

Kép
mannababoca

Velünk minden rendben. Most hogy sikerült az éjszakai kelésekről leszoktatni, tegnap már reggel hatkor kelt először! Amikor felébredtem, azt hittem egy másik bolygón vagyok... :D .

Aztán persze a nagy eszemmel tegnap délután nyomtam egy kávét, mert annyira fájt a fejem, erre Domi már négykor kukorékolt, aztán hatkor, végül húzta még kilencig a lóbőrt. Gratulálok magamnak, annyira hülye vagyok!!!! :evil:

Most lecsattogok a MOM-ba mert vennem kell pár göncöt mielőtt bedepizek!

Kép
mannababoca

megjött a csládi pótlék!!! navégre :evil:

3as pelust hordunk már rég és tegnap már majdnem a 9-18kilósatvettem (babylove) mert ez elég csipőfazonná kezd válni:)

Kép
andy30

Solya! Nem tudod felhívni az orvost? Nekem egyik gyereknél sem volt ilyen. Jobb, ha beszélsz az orvossal!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Még nálunk is 3-as pelus a "divat"! :)

Solya: szerintem is doki. Az a biztos.

Kép

Kép
gabilany79

na csajok most aztán kellenek a drukkok megyünk a kh-ba...dokinő beutalt minket

solya051020
Káld

Védőoltás: a Prevenar elsőt 2 hósan kapta, a másodikat most fogja 4 hósan. A meningo elsőt 3 hósan kapta, a másodikat 5 hósan foja kapni! Eddig szegénykém mindig 2 kapott egyszerre, de szerencsére még sosem volt probléma

Pelus! Mi Libero 4-est használunk, ez 7-14 kg-ig jó.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

solya: hogyhogy? a kutacs miatt?? miért? jajj!! ezer drukk!!!!:(

Kép
andy30

Jaj Solya! Nagyon drukkolok nektek! :cry:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

voltunk újra gégészeten másik drnőnél, (már én választottam)kiderült, hogy a szombati ügyeletes felsértette a hallójáratát.
az augmentintől iszonyú hasmenése lett,meg lázas volt mellette antibiotikumot váltottunk, pénteken vissza kontrollra.
csináltam neki speciális kenőcsöt, mert nagyon ronda lett a feneke, teljesen vörös.

közben voltunk csípőszűrésen 4 hónapos kontroll kicsit elcsúsztunk, hordni kell a terpeszrugit még 6 hónapos koráig, meg minden pelenkázáskor kötelezően tornáztatni.

mi még a 3-s pelust hordunk.

nem nagyon van időm visszaolvasni, meg mozdulni bárhova is.

Sajnos szombati traumás élménye miatt Réka csak úgy alszik el ha fogja a kezem, vagy hozzám bújhat vagy a cicin pihenteti a kezét, pedig már olyan jól haladtunk a egyedül el tud aludni projektbe.
az a hülye picsa ügyeletes gégész jó elcseszte, már bocsánat
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

és csak úgy tud szopizni a jobb ciciből, hogy hónaljtartásba van, gondolom a fülgyulladás miatt is.

KépKép

Kép
orsimorsi

Solya, drukkolok nagyon!!!! Mielőbbi gyógyulást!!

Orsi Nektek is!!! Szegény Picikék!!! :cry:

verzso

Megy a drukk Solya!

Enikő, én Vácott nézelődtem albi téren (mert ott jóval olcsóbb és a közlekedés elég jó Pest fele) és írtam is bölcsi kérdést, de ezt írták vissza: "Önkormányzati rendelet alapján csak váci állandó lakosokat van módunk felvenni." - Vagy ez csak kimondottan a váci bölcsikre igaz? Köszi!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

andy: mi most belladonát szedünk 3x5 golyót, vmint kalium cloridot 1tbl 50 ml vízbe és abból 3X1 kiskanállal.
cebion cseppet is adom neki, bár utálja.
Annyira megérzi ha anyatejbe adok neki vmit, hogy kiköpi, az antibiotikum is kész kínszenvedés mire beadom.
mit is adsz immunerősítésre?
és hogyan?
én is pályáztam a gyerekkönyvre de úgy látszik nem én nyertem:(

KépKép

Kép
orsimorsi

Orsimorsi! Szegény pincurkád! Hogy lehet ilyen vadállat módjára vizsgálni egy ilyen picikét!
Réka 2 hós korától terpeszpelust hord?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

köszönöm lányok a sok gyógypuszit és drukkot, megmondtam Rékának, hogy sok anyuka kíván neki jobbulást, küldött egy nagy mosolyt nektek érte:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Aida! Ez nekem nagyon furcsa! Az állandó lakcím soha nem azt jelenti, hogy ott laksz! Én nagyon sok helyen voltam albérletbe és a szavazást leszámítva (ami állandóhoz kötött) mindenhez ugyanúgy volt jogom, mintha állandóra lennék bejelentkezve. Azért ennek járjál utána! És nem kell nekik elmondanod semmi mást, csak azt, hogy ott laktok! Szerintem csak le akartak rázni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

SZiasztok!

Mush!
Mi is 3-as pelusnál tartunk! Vinzent is most 4 napig nem kakilt,már vettünk glicerines kúpot,de tegnap reggel telerakta a pleust. rengeteg volt,de szerencsére nem folyós,inkább olyan mint az almapüré! :lol: :lol: :lol:

Gabi, Bébic!
Milyen fajta az alma-öszipüré? Èn eddig Hipp és Alete-t vettem,de nem láttam ilyen összeállítást.

ZSebi!
Én is adtam már egyszer alma-öszi-banánpürét kombinációt Vininek! :wink:

SOlya!
Gondolok rátok, és mihamarabbi gyógyulást Olinak! Mit mondtak a kutacsra?

Gabi!
Müködik az álometetés nélkül az alvás??

Hát most azon agyalok, ha rendesen el akarom kezdeni a hozátápit,akkor már mindig székrekedése lesz? Mert most ,hogy párszor kapott alma, körte pürét teljesen megfogta a hasát,akkor hogy fog kakilni, ha már naponta kapja????? :roll: :roll: :roll:
susy75

Enikő amúgy eddig én is mindenhova ideiglenesen voltam bejelentve és semmivel nem volt gond. Ez engem is meglepett. Ha valóban lerázás, akkor nem túl kedves. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Orsi ez elég gáz amit írsz.. :evil: Szegény Réka! Nagyon nem szeretem az ügyeletes orvosokat, nekem is meggyűlt már velük a bajom!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

enikő: 6 hetes korától, az túlzás, hogy hord, ill. kellett volna éjjelre 12 órán át rá adni, de a hasfájás miatt nem tudott benne rugdosni így pukizni ezért nem volt rajta 12 órán át, napközbe ráadtam, több órára, de volt olyan nap, hogy elfelejtettem.
Amúgy rendbe volt a csípője csak az egyik éretlenebb volt és ezért mondták, hogy kell.
a mostani doki, aki nagyon rendes és kedves volt, mondta, hogy tornáztatás a fontos és csak akkor kell visszamenni ha gond van.

sajnos vannak ilyen vadállat dokik az egészségügybe amikor megtudtam, hogy ő az ügyeletes, már előre féltem, de nem volt mit tenni muszáj voltam megmutatni, nem várhattam vele hétfőig.

KépKép

Kép
orsimorsi

solya:
kutacs... az akkor gáz, ha feszes de lenne más tünet is a feszes kutacs mellett, fejhangú sikítás szerű sírás amit nem tudsz megvigasztalni, tarkókötöttség, fertőzésnél magas láz
Ha egy babának agyi történése van, akár fertőzés miatt az nem csak feszülő elődomborodó kutacs a tünete.
Megfeszülés, hátrahajtott fej amit nem tudsz visszafordítani.( a feje búbja szinte a sarkához és)
bármilyen ingerre(fény, hang, simogatás) megfeszül és nem "ernyed el" pl meningitisnel, nincs kontaktus vele.

Az a baj a pici babáknál, hogyha bármi agyi történés van akkor a táguló csontok( meg amiért nincs összenőve) miatt később ad tüneteket, amikor meg már ad akkor már nagyon nagy a baj.
"van hova tágulni" akár vérzés akár agyoedema miatt.

nekem hisezm, hogy ez lenne nálatok, bár ezek a legrosszabb dolog ami történhet, és ha ilyen lenn már rég hívtál volna mentőt.
Pl.
nézd meg, hogy egy nagyobb adag pisi pelus után is olyan?
Rékának akkor egy picit besüpped, aztán amikor eszik visszamegy.
én most azon izgultam, hogy ne legyen lázgörcse(hülye intenzíves szemlélet)

amúgy lányok, aki kicsit bizonytalan, hogy mikor mi a vészhelyzet és mit kell csinálni, meg hogy hogyan, ajánlom neki a léghajó programmot, nagyon jó és ha bármi gond van tudsz csinálni hasznos dolgot amíg jön segítség.
sztem megéri.

http://www.leghajo.hu/index.html

én is szerettem volna elmenni, vagyis apa miatt gondoltam neki jól lett volna.
de a szervező dr Krivácsy Péter ismerősöm kiröhögött, hogy gyerekintezíves tapasztalattal maradjak otthon:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Aida: sajnos ezen a környéken (mi is Vác vonzáskörzetébe tartozunk) állat nehéz berakni bölcsibe a gyereket. Lehet, hogy nem lerázásból mondták, hanem mert valószínűleg a tényleg ott élőknek sincs elég hely. szar ügy, de sajna ez van :(
Nálunk pölö akkor se adhatod be, ha gyeden vagy. A gyerekorvosunkkal ugyanez a helyzet. Hiába van szabad orvosválasztás, annyian kezdték ide hordani a környékről, hogy most már nem fogad olyat, aki nem itt lakik.

Solya: drukkolok nagyon, hogy minden oké legyen+++++++

Orsi: szegény kis bogárka... az ilyen doki meg bekaphatja, de tényleg :evil: :evil: :evil:

Susy: hát, mintha mi se történt volna, eddig úgy alszik (kopp-kopp). :)
Alma-őszi: az Univernek van ilyenje, nemtom, nálatok van-e :roll: :roll: jó, mert nincs benne cukor meg glutén meg tartósító...
Hozzátápit szerintem jegeld 1-2 hétig, aztán próbáld újra, hátha akkor jobb lesz.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.05.05 13:09-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok,

Aida,
Nem értem én meg az anyósokat, olykor édesanyákat hogy miért nem tudják a gyermeküket elengedni, miért kell mindenbe beleszólni. Nem elég az ha látják hogy csemetéjük boldog a választott emberrel és családot alkotnak ??? Annyira szorítok Neked hogy legyen erőd a mindennapokhoz és egyszer és végérvényesen ott legyen Neked is a boldogság, szeretet.

Bölcsi: mi mindketten máshol vagyunk állandóra, az ideiglenes lakcímünk szerinti bölcsibe mentünk, elfogadták.

Cili,
Nem vagy rossz anya, hidd el sajnos mindenkivel előbb-utóbb előfordulnak apróbb balesetek.
Én pl anno az öntött vasradiátornak csapódtam az ágyról. És itt vagyok normálisnak… asszem.
Ja és persze mivel tegnap nem voltam: utólag is boldog születésnapot !
Nem kellene a Te anyudat meg az enyémet összeismertetni, tutira jól megértenék egymást.

Manna,
Véletlenül odakapcsoltam az MTV 1-re, jól ott is ragadtam. Mit főztél végül ? Jó vásárlást.

Gabi,
Én el is fogadnám azt a helyzetet hogy nincs kapcsolat az anyuval, de szerintem fáj neki h boldog vagyok. Talán azért mert ő nem az… De hogy attól kell rettegni hogy amikor felhív éppen milyen válogatott stílusban küldddd el a fenébe… hát ezért már két hete nem veszem fel a telefont.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Szeles,
Már csak egy hónap és újra munka ? Hogy rohan az idő. De jó azért hogy anyud tud segíteni.

Musi,
Nálatok egyébként hogy van mennyi ideig tart a „gyes” ?

Boci,
Anyós pfúj. Én nem hiszem el hogy ilyen emberek léteznek.

Enikő,
Milán szép nagy baba.

Orsi,
Mielőbbi jobbulást Rékának. Gratulálok az előző dokinak, hát jól beolvasnék neki.

Manna,
Várjuk a képeket.

Zöldi,
Boldog névnapot kívánok.

Gabi,
Ne parázz, tutira minden rendben van, és nincs legrosszabb eset.

Andy,
Nálunk semmilyen oltásnál nem volt gond, összesen 5 szuri ezidáig de semmi, se hőemelkedés se nyűgi még sírás sem.

Solya,
Drukkok ezerrel. Remélem minden rendben lesz. Jelentkezz.

kubuspace

és akkor a legfrissebb képek...
lassan feldolgozom, de nagyon hiányzik az 5 cm-es selymes haja

Kép

Kép Kép

kubuspace

és amikor megmondtuk Marcinak h levágjuk a haját

Kép

kubuspace

Jaj, Orsik! Annyira sajnállak benneteket és babáitokat! Mielőbb gyógyuljatok meg!!!

Zöldi néni! Nagyon Boldog Névnapot!!!

Suzy! A Hippnek is van őszibarack-alma kombinációja, Huninak nagyon ízlik.

Mush! Holnap lesz a születésnapja, de vasárnap csináljuk a bulit. 8 gyereket hívott meg, lesz csatazaj úgy hiszem, de annyi örömöm van ebben a gyerekben (is), hogy nem kérdés, hogy megérdemli!

Kubu! Ne szomorkodj, Marcid így is gyönyörű! :lol:

Ma voltam bent a munkahelyemen, nincs valami rózsás hangulat. Nemrég lecserélték a 3 legnagyobb magyar vezért jó kis okos külföldiekre. Nincsenek új direktívák, nem egyértelmű, hogy "fent" ki kinek a főnöke és hogy nekünk kinek az utastásait kell követni. És hát persze a válság érint minket erősen: enni, ruházkodni szükséges, de a lakásfelújítás, a kertépítés stb. várhat. Most, hogy az ÁFÁ-t is emelik, eltörlik a szocpolt, még súlyt minket. Ráadásul Miskolc az egyetlen vidéki város, ahol a Bauhaus kivételével mind a 4 barkácsáruház jelen van. Minden esetre már nagyon várnak vissza, azt mondták a kollégák, hogy legalább a hangulaton biztos tudok javítani. Hát, remélem, nagy áldozatot hozok a munkáért!

Kép
Kép
szeles4

Solya:
nagyon drukkolok nektek!!!

Orsi:
Ezen kiakadtam, hogy egy orvos hogyvizsgálhat ennyire durván egy babát! :evil:

Egy kérdés:
Mennyi idős korukig lehet normálisnak tekinteni ,ha bukik?? Mert Bence még mindig nagyokat tud... Legalábbis az én mércém szerint..Barátnőmék kórházban vannak a 3 hós kisfiával emiatt, és paramami feeling beindult.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kubu! Annyira édes! Tök jó az a rugás! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gabi, és esetleg a helyzet miatt sem lehet "előny" a bölcsibe jutás? Ugye egyedül nevelem Nolit, segítség nincs, viszont iskolába muszáj lesz járnom az nem olyan mint amikor hát vagy visszamegyek dolgozni vagy sem... Vagy ilyenkor ez van alapon lesz*rják aztán én meg hagyjam az utcán a 9 hónapos gyereket, amíg sulizok? Néha nem értem én ezt a rendszert.

Mági, nekünk így mondta az orvos: "Majd kinövi a bukást. De ez akár 1-1,5 év is lehet." Nővérem párjának a testvérének :D a kisfia mai napig hányós, pedig már több, mint 1,5 éves. Szóval ne aggódj van még ideje "kinőni" Bencének ezt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Nnno, möggyüttünk tanácsadásrúúúú, Pocika 8500 gramm és nemtom hány centi, mert a védőnő elfelejtette közölni....sebaj, majd Aptyukkal megmérjük! :lol:
Megkaptuk a 2. Prevenart, már csak a Meningo van ( köszi Mági, rákérdeztem, felírta, ki is váltottam, de majd csak 4 hét múlva kaphatja meg), aztán majd csak a 15 hós. :lol:

Andy: Ne ijesztgess, remélem, hogy nem lesz beteg, főleg, hogy szurit is kapott! Eddig szerencsére (koppkoppkopp) megúsztuk mindet problémák nélkül...
Ja, most is alszik.... :roll:

Azt meg nem is írtam délelőtt, hogy éjjel óránként felsírt, kezdte 2.56kor, aztán 3.54kor, 4.54kor és 5.56kor....sírt vagy fél percig, de mire kikászálódtam volna az ágyból, már aludt tovább....aztán 7.50kor kelt....ez se tudom, mi volt.... :shock: :shock: :roll:

Solya: Na, nálunk Apa nem fog jönni, felőle aztán lehet mosolyszünet akármeddig, büszkébb ember ő, mintsem kezdeményezzen.... :( Meg pláne, hogy meg van győződve az igazáról.....wááá, skorpiók!!! :twisted:

Gabi: Nemááá, ez most komoly? :shock: :shock: Ilyet se hallottam még....jó, mondjuk mondanak mindefélét az oltások mellékhatásairól, na de hogy megnyomordjon tőle a gyerek... :roll:
Ja, amúgy a dokink se valami ász.....kábé mindenre ugyan azt mondja, mint egy gép....

Mi is cicizünk gyümi előtt, de mi tízóraira gyümizünk, mert ha esetleg pocifájás lenne belőle, akkor inkább délután legyen nyűgi, mintsem éjjel ne aludjon vagy felkeljen miatta.

Musi: Köszi a privit, cupp! :lol:
Örülök, hogy a kicsi manó jobban van!

Lyndee: Sajnálom a kaki-gondot... :( Semmi sem segített?
Kevés tejcsi: Nálunk sírt evések után, konkrétan szegénykém 3 napon át üvöltött, mire a hüle anyja rájött, hogy ez lehet a baj....
2 ciciből eteted egy evésnél?

Mági: Sajnálom, hogy Beni nem akar szopizni. :( :( De az jó, hogy a dátha kezd elmúlni! :)

Mi 4-es pelust hordunk már múlt hét óta. :lol:

Manna: Hát, igazából nem is az a lényeg, min vesztünk össze, hanem az elv, hogy nehogy már neki ne legyen igaza, meg nehogy már elismerje, hogy valamiben nem tökéletes.... :(
Amúgy ez a meningo 1 éves kor után dolog annyira nem is hülyeség.... :roll:
Miket vettél? :lol:

Solya: Drukdrukkdrukk! Nem is tudtam, hogy a kidomborodó kutacs is lehet gond.... :oops: :roll:
Várunk a JÓ hírekkel!

Orsi: Bakker, hogy ilyen vadállatokat engednek dolgozni, hihetetlen!
Sok gyógypuszi Rékának!

Susy: Én először UNIVER-est adtam neki, aztán HIPP-est. A HIPP szimpatikusabb nekem, nem olyan folyós, mint az UNIVER.
Az alma és a körte is okozhat szorulást.... :roll: én is javaslom, hogy kicsit várj még...

Kubu: De furiiiiiiiiiiiiii! :) Jó a "karatés kép! :lol:

Zöldi: Boldog nevednaptyát! :lol:
bébic

Aida,
lehet hogy méltányossági alapon megpróbálhatnád. Nem tudom létezik e olyan, de tekintettel a körülményekre. Valahova írni kellene, de azt nem tudom hova. Ne hari csak agyalok én is.

kubuspace

Aida:
Itt nálunk a bölcsiben a felvételnél figyelembe szokták venni a családi hátteret. Sógornőm kisfiát isfelvették, mert egyedülálló, és visszament tanulni, pedig óriási a túljelentkezés... Reménykedj! :wink:

Bébic:
Sorstárs!!! 3. napja nem állunk szóba rgymással Apával, csak a gyerekek körüli teendőket vitatjuk meg szigorúan tőmondatban. Mi is összevesztünk, TUDOm, hogy nekem van igazam, és apa is skorpió! (mondjuk én meg mellé bika. Ehhez még társul 2 bak gyerek... :roll: :lol: ). Szóval nálunk mindkét fél makacs, és nem kezdeményezünk, ezért nálunk sokéig tart egy mosolyszünet, mert olyan érzés kezdeményezni, mintha a fogát húznák... :) (mellesleg nekem is..) :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gabi, Bébic!
Köszi! Sajna nálunk nincs Univer! :cry:

Gabi!
Egy darabig most csak tejcsi lesz, aztán nekiugrunk megint. Táncsak nem lesz mindig szorulása töle!!!!! :roll: :roll: :roll: :? :?

Szeles!
Oké, akkor kinyitom a szemem, és keresek a Hipp között. :P

Kubu!
Miért vágtátok le a haját?
Vinzentnek most elkezdett ritkulni ,de nekem is hiányzik a hajacskája! :cry: :cry:

Bébic!
Szép súly!!
Mi holnap megyünk a 3. kombinált oltásra. Remélem nem lesz láza,mert a második után volt! :( :(

Mági!
Vinzent is bukik még. Olyan 3 hónapos kora körül teljesen elmúlt, és mostanság megint visszajött neki. Èn is ugy tudom, hogy akár 1 éves korukig is bukhatnak a babák!
susy75

Susy,
azért vágtuk le mert mindenképpen szeretnénk ha szép erős haja lenne, ehhez pedig ez (szerintem) elengedhetetlen. ahogy írtam is már 5 cm-es volt mindenhol, persze hátul egy hatalmas folt, szóval azt mindenképpen szerettük volna korrigálni.
Azért remélem hogy aug-ra már megint jó kis erős haja lesz. van olyan barátunk aki 2 éves koráig a kiscsaj fejét állandóan kopaszra borotválták, most meg úgy néz ki mint akinek dzsungel van a fején. Annyi haja van.
Simogatom a kis kopi buksiját. Olyan nagyfiú már. Hol van az a kis tökmag aki 4 hónappal ezelőtt megérkezett az életünkbe ? :D

kubuspace

aida:itt van a bölcsödei felvétel szabályzata.

Az 1997. évi XXXI. Gyermekvédelmi törvény rendelkezik a bölcsődei ellátásról.
A Gyvt. 42/A § alapján a bölcsődei felvétel során előnyben kell részesíteni azt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeket, akinek szülője igazolja, hogy munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban áll.
· akinek szülei munkaerő-piaci részvételt segítő programban, képzésben vesznek részt.
· akinek szülője, gondozója a szociális helyzete miatt az ellátásról nem tud gondoskodni
· azt a gyermeket, akinek veszélyeztetettségét a gyerekjóléti szolgálat, orvos, védőnő, családgondozó igazolja.
· aki egyedülálló, vagy 3 vagy, annál több gyermeket nevel, és munkába kíván állni
· A gyermekkel közös háztartásban élő szülő, törvényes képviselő, a gyerek gondozása mellett legalább 4 órás munkaviszonyban áll, vagy a családban súlyos beteget, vagy fogyatékost ápol.
· A gyermeket gondozó szülő nappali tagozatú felsőoktatási intézmény hallgatója (iskolalátogatási igazolással).
· GYED igénybevételével egy időben bölcsődei ellátás nem biztosítható!

de találtam ilyet is bár ez Zalaegerszeg városára vontakozik.

3. Bölcsődei ellátás keretében azon gyermekek ellátását kell biztosítani, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, munkaerőpiaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük, vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni.
A bölcsődei felvételnél - az alábbi sorrendben - előnyt élvez különösen az a gyermek
a) akit egyedülálló (élettárssal nem rendelkező hajadon, nőtlen, elvált vagy özvegy családi állapotú) szülője nevel,
b) akivel együtt a családban nevelt kiskorú gyermekek száma a három főt meghaladja,
c) aki családgondozásban részesül, és fejlődése érdekében állandó napközbeni ellátásra van szükség,
d) akinek szülője orvosilag igazolt betegsége miatt az ellátást biztosítani nem vagy csak részben tudja,
e) akit - gyámhatósági határozat alapján - gyámként kirendelt időskorú (a reá vonatkozó nyugdíjkorhatárt elért ) hozzátartozója nevel,
f) akinek a szülője jövedelmi helyzete miatt (mert családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét nem haladja meg) az ellátásáról nem vagy nehezen tud gondoskodni,
g) akinek családjában az egy főre jutó jövedelem alacsony.

sztem méltányossági alapon neked jár, akár ideglenes akár nem a lakcím.
sőt én elmennék a helyi családvédelemhez is a helyedbe is, hogy segítsenek, lehet szociális alapon kanátok ebédet pl.
én biztos megkeresném őket.

KépKép

Kép
orsimorsi

Köszi a hozzászólások, segítséget! Orsi Neked meg ezt az alapos választ. :) Akkor talán lenne esélye bölcsibe jutni Noelnek, ha elmennék albérletbe. Azért persze nehéz, mert előre elutasítanak, de ha meg odaköltözök és mégsem veszik fel, hát eléggé sz*rban leszek! :D Najó ez nem vicces, de néha már mosolyognom kell.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?