Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annus! Gratulálok Izához! Remélem, minden OK! Azt viszont én sem értem, hogy miért engednek el ilyen gyorsan. (Alexa szerdán este született és csak vasárnap mehettünk haz, mint mindenki,, aki velem együtt szült.) És hogyhogy szombat estére lett meg Iza? Nem péntek reggel ment el a magzatvíz?

Maszatmama! Sajnos most lehet, hogy egy ilyen időszak következik Kata baba életében. Alexa is megmutatta 2 hétig, hogy milyen jó baba is tud lenni, aztán két és fél hónapig bizonyította, hogy ő nem ilyen. Aztán kiegyensúlyozódott. :) Most hol jó, hol rossz napok vannak, vagy egy napon belül is változik a kedve. És sajna igaz, hogy megérzik, ha változik az idő, fúj a szél, stb., bár nekem már elegem volt, hogy Alexánál mindent az időre fogtak (még a három hétig tartó hasmenést is). Nekünk segített, ha ütemre ringattam (régen salsáztam, annak az alaplépéseit léptem, és számoltam hozzá, sokszor egy órán át is), vagy ha túlpörgött, ami gyakori, akkor a sötét szobában magamra fektettem, de ez kevésbbé volt hatékony, mint a tánc és a monoton számolás. Remélem, hamarosan javulni fog a helyzet!!!!

Gabi! Mi a helyzet a pöttyökkel? Remélem, nem jöttek ki!!! És a vizsga? Ugye sikerült?

Megyek, Alexa végre elaludt, és ma hozzájutok az első falat kajához! Norbi update semmi ehhez az életmódhoz képest! :)

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Jajj, nem szombaton, bocsánat!!!! Szombaton írt, hogy péntek este 19:11-kor született Iza! :lol: :lol: :lol:

Ma nem vagyok beszámítható. :D
Nem itt vagyok. :) Várom a délutáni ultrahangot, ezen kívül a fellegekben járok, mert hétvégén megvettük az esküvői ruhámat, a Párom meglepett egy gyönyörű kristály eljegyzési gyűrűvel (volt már egy, de meg akarta újítani az eljegyzés), és még valami szöveg is lesz hozzá, de azt majd csak akkor szeretné elmondani, ha megérkezett a gyűrű (meg kellett rendelni, mert nem volt a méretemben), és a karikagyűrűk is elkészülnek jövő hét elejére, amik szintén csodaszépek.

Na, és most nem tudok leszállni a földre. :D

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Aranynap!

A gyógypuszi megjött, így a csemete boldogan szuszog az ágyikójában! :)
Azt hiszem még nem is gratuláltam a nagy eseményhez. :oops: Szóval: Gratulálok! :) Ja, és teljesen megértem, hogy repülsz! :) Az esküvőnk környékén én sem voltam beszámítható (bár ez annak a rengeteg tennivalónak is köszönhető volt... 8 hónap kemény munkája feküdt benne (mindent ketten csináltunk a dátum kiválasztásától az ültetőkártyák lerakásáig... 150 fős vendégsereg, ebből 125 hivatalos volt a lagziba is...) és rettenetesen izgutunk, hogy minden gördülékenyen mennyen... és ment is... :) :) :)

Írd majd meg, hogy mi volt UH-on!

Na jó, azt hiszem alszom egyet, így a nyugalomban.

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 

 
 

Dóra!
Örülök, hogy célba ért a puszim. :D
Jó pihit!

Köszönöm a gratulációt! :) Én "csak" magától az esküvőtől szárnyalok, mert nálunk nagyon intézkedni nem kell, csak bejelentkezni, mert csak két tanús esküvő lesz. Majd jövőre csináljuk meg a "lagzi"-t egy családi kerti sütögetés keretében a Szüleim most épülő házának kertjében. :) Most senkinek nincs esküvőre pénze, nekünk meg végképp nem. :) De nem is az a lényeg. :)

Csak ez a sok zizis papírmunka bosszant néha. Hogy miért kell nekik uniós születési kivonat... Miért nem jó nekik az eredeti, azt nem tudom. :roll:

KépKép
aranynap
 
 


sziasztok!
gratulálok Annusnak! sok örömet nekik!
mindenkinek minden jót és nyugis babákat!
üdv, o
ui: beüzemeltük a hordozókendőt. nekünk nagyon bejön - egyelőre.
orelle
 
 


Nya, az előbb megírtam egy szép hosszú hozzászólást, erre elszállt! :evil:

Szóval, Kata baba kb. 2 órája alszik, ami az utóbbi 3 napban nagyszámnak mondható. Kivagyok mint a liba még jó hogy a férjem itthon van!
A védőnő nekem is mondta ezt a frontos dolgot, de hogy már 3 napja érezné????
Szerintetek nem kevés hogy egy kajálásra csak 60 grammot eszik egy 3 hetes baba?? Moondjuk a heti 200 gramm hízás bőven megvan így is, de lehet hogy ezért kel 2óránként!?

Detti: Alexa eszik rendesen? Mikor mentek gasztroenterológushoz?
A salsás dolog jó ötlet, igaz én nem tudok, de valamit majd kitalálok :D

Aranynap: fotózd le a ruhád, és tedd fel ide, mert nagyon kííííváncsi vagyok ám!! Az uh-ról is részletes beszámolót kérünk!!

Dóra: pont tegnap beszéltük a férjemmel, hogy egy napnál tovább egyikünk anyját sem bírnánk elviselni ...(pedig nagyon aranyosak).
Szóval el tudom képzelni milyen lehet anyós pajtással egy fedél alatt...
Nekem is kedvencem, hogy mindenki végigbámulja ahogy szoptatok (kérdezés nélkül). Mintha megszüntem volna nőnek lenni... :evil:

Orelle: Julis baba továbbra is nyugis? nincs nyűglődés??
Mikor mész hat hetes kontrollra, és a dokinkhoz mész, vagy a doktornőhöz akinél szültél? Csak azért kérdezem, mert nagyjából ugyanakkor szültünk. Hordozókendőt otthon is használod, vagy csak utcára?

Én hétfőn 19.40-kor szültem, és sajna nem engedtek haza csütörtökön, nem volt eléggé tele a kórház.. :(

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama! Köszi a kérdést, igen, javul a dolog, sőt, tulajdonképpen rendben is van, csak még mindig fekve eszik, illetve mindig úgy, hogy közben össze-vissza tekeredik, forog, rázza a keze ügyébe kerülő tárgyakat, alig bírom követni az üveggel. Persze, ettől meg sokszor félrenyel, és mindig készenlétben vagyok, hogy eldobjam az üveget és felkapjam. Nem az az ideális, nyugis etetés, az biztos. Csütörtökön megyünk 1-re a klinikára, kíváncsi vagyok, mi lesz. Remélem, nem fognak semmi fájdalmasat csinálni neki.
Kata mindig "csak" 60 g-ot eszik, vagy néha többet, néha kevesebbet? Az teljesen OK, ha mindig más mennyiséget eszik. Ha heti 200g-ot, vagy többet hízik, van elég kakis/pisis pelus, akkor nem lehet baj. Egyébként, ha érzékeny a frontra, amiatt az étvágya is romlik. Ma Alexa is rosszabbul eszik, mint az elmúlt napokban.

Aranynap! Én is gratulálok az esküvőhöz, még ha kicsi, akkor is. És igen, kérjük a fotót a ruháról!

Megyek, lefekszem, mert nagyon fáj a hasam, jobb oldalon, lent.

Nyugis estét!

Kép
Kép
detty74
 
 


sziasztok!

Gratula Annusnak és Arannapnak is! A mi esküvőnk sem volt nagy, 2 tanuval, csüt.-ön meló után a kihalt polg. hiv.-ban:-) Olyan kis fű alatti titkos szövetség.... (ja, és 3 hónapos terhes voltam Olival)

Ami a frontokat és rossz alvást/evést illeti, nálunk dettó a helyzet, mint Maszatmamánál...
Nyűgös gyermek, max. 1,5óra alvás és sokszor csak 40-60g kaja....
Már kész vagyok, hogy az egész napom etetésből és pelenkázásból áll.... :roll:
Oli meg azért nyűgös, hogy rá nincs időm.....

chanel_28
 
 


Sziasztok!
Én is gratulálok Iza babához,és szerintem jó,hogy hazaengedik őket.Persze,csak,ha mindenki egészséges.Én nem fogok bent maradni 2-3 napnál tovább,ha nem lesz baj.
A Lili mindig keveset evett,a 100 gr már csúcs volt,méregettem,görcsöltem,aggódtam.Fél évesen 6 kg volt.1 évesen 8.Született 3520-szal,55 cm-rel.Most 13 kg,94 cm,és 3 éves.Megdicsérte a gyerekorvos,a védőnő,hogy milyen szép a testalkata.Végre egy gyerek,aki nincs elhízva.Sportolni küldték,mondom fut,mióta menni tud,és néptáncra jár 2 hónapja.Úgyhogy sínen vagyunk.
Ma megyünk,nemsoká óvit nézni neki.De. egyet, és du. egyet.Mindkettő tetszik,majd ő dönt. :D
A vizsga jelentem sikerült,szerintem 5-ös lesz,max 4-es.
Most már csak egy szakdoga védés,és egy államvizsga.
Holnap reggel megyek dokihoz,vasárnap kezdem a 30. hetet.10 kg-t híztam eddig,nekem jó.Minden eredmény negatív.
Lilin pöttyök még nincsenek...
Gratulálok Aranynap!És jó lesz jövő nyáron is a babával együtt a kerti lagzi!
Dóra:örülök,hogy jobban van a pici karja.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat! :) Ruhát nem tudtam lefotózni, mert Robinál volt a gép, és Ő későn jött haza, szóval majd ma pótolom. :)

Lilisgabi!
Örülök, hogy nincsenek pöttyök, szerintem akkor meg is úsztátok. :wink:
Gratulálok a vizsgához!!! Minden elismerésem a Tiéd. Én még azóta nem tudtam rávenni magam a tanulásra. :roll:

Tegnap rákukkantottunk a Doktor bácsival Maszatkára.
...
KISLÁNY!!! :D
Úgyhogy ma lecserélem a vonalzómat is lányosabbra, és Maszatkából Enikő Csenge lesz. :D
Az Apja azóta repked. :lol: :lol: :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap!

Nagyon gratulálok!!! És szép neve lesz a lánykának!

Gabi!

Neked is gratula a vizsgához, le a kalappal, gyerekkel kint és bent, még vizsgára készülni!

Megyek, mert fel kell készülnöm a mai óráimra (a tanári asztal másik oldalán sem könnyű ám az élet :) ).

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Gratula Annusnak és Izának! Remélem, minél előbb látjuk képen is az ifjú hölgyet!


Dóri!

Nagyon jó hír, hogy Máté karja már jobban van. Az anyósom nekem is ilyen, sosem értettem miért kell azt kukkolni, hogy egy baba hogyan szopik?! Szerencsére csak 3 hetente látom, mivel 90 km-re lakik tőlünk! Nem irigyellek, hogy Neked állandóan ott van!


Aranynap!

Gratula az esküvőhöz, biztosan gyönyörű leszel!


Detti!

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mond Alexáról a gasztromókus!



Maszatmama!

Ne aggódj, teljesen normálisan eszik Kata baba, ha a pelus körül minden rendben van, nincs miért aggódni. Neki még picuri a gyomra, azért nem tud olyan sokat enni egyszerre. Az viszont eszembe jutott, hogy nem fáj-e néha a pocija, mert lehet, hogy ettől alszik rosszabbul. Természetesen nem kívánok ilyet Nektek, és nem vagyok látnok sem, de talán segít, ha a szopizás előtt adsz Katának valami pocakfájás ellen valót.

ambrob
ambrob
 
 


Köszönöm a gratulációkat! :)

Annust már nagyon várom!!! Kíváncsi vagyok Iza babára. :)

KépKép
aranynap
 
 


Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Kép
beatrix161
 
 


Jaaj de jó!!

Sikerült ez a képfelrakás!! Köszönöm Ambrob!!!!

Szóval ő Vilmos!!! Éppen fürdünk..:-)

Detty: a fertőzésnél nem tudom hogy fájt-e valamilye...a vérképből látták.

Orelle: a férjem testvére építkezik most Diósdon. Biztos sokat fogunk majd odajárni...

Maszatmama: hát egy tünemény ez a bébi!!!! Nagyon cukker!!!! :-)
Nekem akkor szokott hisztizni a kisöreg, amikor nem büfizte ki magát, vagy fáj a pocija..de én vettem Espumisant neki...azt néha adok neki..és akkor megnyugszik.

Na mennem kell etetni!!!

Szép napot mindenkinek!!!!
beatrix161
 
 


Bea én sem mondhatok mást Vilire! Egyszerűen tünemény, és milyen nyugalom árad belőle!!! Fú nekünk még mindig nincs "bőrköldökünk", szóval nem merünk ennyire vizesek lenni :D

A védőnénink azt mondta, Kata lusta szopó :D , ezért nyammog egy órán keresztül, és kel kétóránként. De 6-8 hét után elmúlik. Hurrá-hurrá, akkor már csak 3-5 hét nem alvás! :lol:

majd, még jövök, ha hagynak!

Jaj, Aranynap: éljenek a lányok (akinek fia van/lesz: éljenek a fiúk) :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Na itt is vagyok csak kaját rendeltem magamnak, de mire meghozzák úgyis felkel Kata!

Ambrob, Detti: köszönöm a tanácsokat, lehet hogy van egy kis hasfájás a dologban, de kakil és aztán megnyugszik.

Képzeljétek megvettük ezt a Suttogós könyvet, és kapásból összekevertem a fáradt sírást, az éhessel :D
Biztos nagyon jó ez a módszer, de az én babám még nem játszik, szóval dől a 4É :D
Mindegy azért még tanulmányozom hátha...
Bár olvasni sincs időm (ja meg energiám sem).

Megnéztem a 2009 májusi babavárók topikját, és ott van kép Annusról meg a babáról!

Maszatmama
maszatmama
 
 


sziasztok!
éééédes kisbaba képek kerültek ide, mióta nem dugtam ide az orrom (megpróbálok visszakapcsolódni a munkába). Nagyon szép mindenki!
Aranynap: gratulálok az esküvőhöz és sok örömet Enikő Csengéhez!
Köszönöm az érdeklődést Julis iránt. Az van, hogy egyre többet van ébren, egyre inkább igényli, hogy foglalkozzunk vele. Szereti ha beszélünk hozzá vagy énekelünk neki. Ha ébren van, akkor mindenképpen a közelemben kell, hogy legyen, mert ha nem érez (asszem látni még nem nagyon lát messzire egy ilyenkorú baba), akkor bömböl. A séta és a levegőzés a nap fénypontja (vagyis alszik mint a bunda), legalább 1 órát tologatom a fenekét babakocsiban, aztán kitesszük a teraszra, ahol tovább durmol. 3-4 óránként eszik, általában 100 gr felett (tegnap a meztelen méréskor 4020 gr volt, április 9-én 3300-al hoztuk haza a kórházból). Esténként itt is van műsorozás, ilyenkor sajnos dühösen sír és nem tudjuk az okát (persze mindent megpróbálunk). Na ekkor jön a hordozókendő, mint végső csodafegyver. A kis bestia viszont azonnal felébred, ha le akarjuk tenni, szóval jó sokáig kell a kendőben ringatni, hogy mélyen aludjon. Bevallom, hogy ezek a műsoros estek eléggé megviselnek, mert rossz anyának érzem magam, hiszen nem értem a jelzését.
bocs ha hosszú voltam.
üdv, o
orelle
 
 


Hát Orelle, nálunk is szakasztott ugyanez a helyzet...
3-4 óránként eszik, aztán alszik, vagy nem, akkor nézelődik...és az esték 3-9-ig kb. nyűgösködősek..vajon miért lehet ez??
És az éjszakával hogy álltok? Nálunk az van, hogy jobb esetben 3 óránként ébreszt, de valamikor nem tud annyit szopizni, mert belealszik, és sehogy sem lehet felimádkozni, és akkor 2 óránként akar enni...én az éjszakákat bírom nehezebben...

Ez a suttogós könyv ez jó? Eddig nem túl jókat hallottam róla...
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Orelle! Nyugi, én naponta kb. 10-szer érzem magam rossz anyának, és hiába lesz holnap hat hónapos Alexa, még így is sokszor van, hogy fogalmam sincs, miért sír. Ilyenkor marad a találgatás, és ha minden ellenőrizhető ok kizárva, marad az időjárás, vagy neki már a fogzás. Vagy esetleg a hiszti, mert mondhat nekem bárki bármit, igenis képes hisztizni, ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja (speciel ma nem engedtem, hogy a kakit szétkenje pelenkázás közben, mert hogy újabban két pillanat alatt a pelusban, illetve annak tartalmában van a keze, és csak négy kezes pelenkázással lehet megakadályozni). Ilyenkor jön az armageddon, és alig bírom lenyugtatni. És mivel ma emiatt még jól rá is szóltam, egész nap lelkiismeretfurdalásom van, mert rákiabáltam egy kisbabára. :cry:

Na, kipanaszkodtam magam, bocs!

A Suttogóról én sem hallottam túl jókat, ezért én nem is vettem meg. Azt mondják, hogy csak akkor működik, ha a baba egy adott természetű, de a legtöbb gyerekre nem használható. De mivel nem olvastam, nem akarok hülyeséget mondani.

Na megyek és kialszom a lelkiismeretfurdalásom, hogy holnap beszerezhessek egy újabbat. :?

Kép
Kép
detty74
 
 


Na ide is eljutottam!!!!
Tegnap nem volt jó ez a szar...

Végül kedden jöttünk haza,mert Iza besárgult.De amúgy minden oké velünk.Sebem már szinte egyáltalán nem fáj.Iza pedig egyre ügyesebb!
Tegnap este már 70et szopott!!!A sárgaság miatt méregetem kedd estétő.30akkal kezdte és elég is volt neki,aztán tegnap már nyüszi volt este,kellett neki a dupla adag!
Éjjel 2szer kel,pontos nagyon:fél1 és fél5.

Lassan ébredezik most is...lehet mennem kell...


Köszi a gratulációkat!Majd igyekszem olvasni visszább is!

A blogomat ha nézitek ott a story,képek meg iwiwen,de dobok majd ide is!
A lényeg h csak jó élmények maradtak meg,semmi osszat nem tudok mondani.A császár se viselt meg,már tudtk h lehet nagy lesz hozzám a baba...lélekben már felkészültem rá előre.Aztán elég sokat hagytak neki h megpróbáljon kijönni rendes úton,na de nem sikerült :lol:
A lényeg h imádom,illetve imádjuk!!!!! :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem tudtam benézni, mert nem működött ez a nyamvadék.

Beatrix!
Ééééééééééééééédes Vilmos baba! :)

Szia Annus!
Örülök, hogy jól vagytok, majd megsasolom a képeket! :)

Detti!
Robi azóta rá sem nézett a gépre. :roll: Igaz, annyit dolgozik, mint még soha, és esténként alig lehet Hozzá szólni. :( Igyekszem türelmesnek lenni, de nehéz néha. A héten csak az a hír dobta fel, hogy lánya lesz. Azóta visszazuhant a rosszkedvébe. És úgy néz ki, holnap is dolgoznia kell. :cry:
Alexával kapcsolatban: dehogynem tudnak hisztizni a Picurok, tudnak bizony. Biztos nem nagyon kiabáltál Rá, ne legyen lelkiismeret-furdalásod!

Suttogóval kapcsolatban, én eddig nem nagyon hallottam semmit. :D Viszont van egy pszichológusnő, akinek valamelyik tévécsatornán volt is műsora... Egy házba költöznek a "problémás" gyerekekkel, és ott találnak megoldást a viselkedésekre... Nem jut eszembe a neve. :( Pedig neki könyve is van, és tuti, hogy jó! (Most sokat segítettem... :( )

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!
Annus gratulálok!Ügyes voltál,hogy hamar fel is keltél.Iza csodaszép. :D
Aranynap:Mindjárt itt a fele,pár nap.Hogy érzed magad?Meddig dolgozol még?Kezdődnek már a tipikus panaszok?A nagyobb has miatti lehajlás,guggolás,cipőbekötés nehézségei,éjjeli wc-re járkálás,álmatlanság,stb?
Mi jól vagyunk,eddig nincsenek pöttyök.
5-ös lett az ucsó vizsgám hétfőn.Nincs több vizsga,éljen!
Holnap megyünk a Városligetbe.Jó időt mondanak.
Ma játszótér,fagyizás,főzés,porszívózás.
Tegnap minden ok volt a dokinál.
Jó hétvégét mindenkinek!
Gabi
Vendég
 


Szia Gabi!

Nekem az éjszakai pisijárat már az első trimeszter felétől van. :D Így már hozzá is szoktam. :)
De a guggolás, lépcsőzés stb. már meglihegtet. :D Pedig mindenki azt mondja, hogy "még alig látszik a pociiiiiiiid"... :roll: És én ettől történetesen a falra mászom. :shock:

Június végéig dolgozom, de miután kiveszem a szabadságaimat, ezért május végétől már nem sokat leszek. Májusban 12, és júniusban is 12 napot fogok dolgozni összesen. :) Már nagyon várom a végét, mert egyre kevésbé érdekelnek már az itteni dolgok. :oops: Pedig eddig én voltam itt az egyik minta-munkaember. :D

Nagyon örülök, hogy nem lettetek pöttyösek!!!! Akkor már valószínűleg nem is lesztek!!! :)

Hétfőn megyek genetikai UH-ra, már alig várom, hogy lássam a Lánykámat!!!! :)

Ja, és köszönöm az összes gratulációt az esküvőre és Enikőre vonatkozóan is! :wink:

Francestz-t nagyon hiányolom... :cry: Azt hiszem, írok Neki a freemail-jére. :)

KépKép
aranynap
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

annus11
 
 


Milyen szép kis hajas baba, Iza baba! :) És milyen csodaszép a kis bőre is. :)
Még egyszer gratulálok! Teljék Benne sok örömötök! :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!
Annus! Micsoda édes hajasbaba!
A szita agyammal elfelejtettem válaszolni Maszatmama kérdésére, hogy melyik dokihoz megyek kontrollra. Sokat töprengtem, végül maradtam dr Timmermann-nál. Már be is jelentkeztem május 15-ére.
Detty, Bea! Köszönöm a bátorítást! Igazából nincs okom panaszra, és nem is nyafogni akartam. Vannak rosszabb és jobb napok. Úgy látszik a kisbaba is ember, neki is változik a hangulata... A tegnapi nap egyébként mennyei volt. Julis szépen evett (na ezzel általában nincs gond, kis zabagép), könnyen elaludt, ha ébren volt, kiváncsian tekingetett. Ja és nagyokat rottyantott (ma reggel pl letrottyantotta a lábam - kéne lottózni). Éjszaka 3-4 óránként eszik, tegnap pl megvoltak tisztán a 4 órás periódusok.
Bocsánat, én vagyok az örök szkeptikus, de valahogy nem hiszek a gyereknevelési tanácsadó könyvekben. Nem azért, mert én olyan nagy szakértő vagyok, de nekem az az érzésem, hogy ezek a könyvek (is) a gyerekipar részei, szóval gyanakvóan kezelek minden ilyesmit. Arról nem is beszélve, hogy az idegennyelvű könyvekben egy csomó félrefordítás van. De! Nem akarok senkit sem lebeszélni semmiről, mindent meg kell próbálni, minden tanácsot meg kell hallgatni. Na nem osztom tovább az észt, inkább szuggerálom az időjárást, hogy hétvégén szépen süssön a nap - mennénk kirándulni a bébivel.
Ja, még valami Aranynapnak! Emlékeim szerint a második trimeszter a legklasszabb. Én olyan aktív voltam, hogy csak na. Jöttem-mentem, utaztam, (mások szerint is) tök hatékony voltam a munkában, fincsi kajákat ettem (indiai, thai ...), tornáztam. Remélem, hogy neked is szép és problémamentes terhességed lesz!
üdv, g
orelle
 
 


Szia Orelle!
Mintababád van! :) És tényleg! Tessék lottót venni a héten!!! :lol:

Én annyira nem érzem magam aktívnak, mert a 9 órás munkahely nem annyira álmaim netovábbja most. :? Amúgy én is élvezem ezt a 2. trimesztert, mert én is jókat tudok enni, és attól függetlenül, hogy fáradt vagyok estére, igyekszem legalább 2-3-szor fél órát jógázni egy héten. Tegnap egy gyakorlat olyan jól esett például (kereszcsontra hatott), hogy vagy 5 percig azt csináltam. :)
A házimunkával állok hadilábon, mert arra hétköznap tényleg kevés energiám marad, hétvégén pótolok mindent. Node majd májustól, mikor már nem kell annyit itt tespednem!!!! :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Annus: nagyon szépek vagytok, örülök, hogy ilyen jól tudtad kezelni a császárt, biztosan sokat jelentett, hogy lélekben készültél rá. Ja, és nagyon szép a szülés történeted.

Aranynap: nehéz lehet, hogy a párod sokat dolgozik és fáradt, pláne most, hogy Te szárnyalsz.
Nekem a harmadik trimeszter eleje volt a legjobb, nem tudom miért...
Ugye azért otthonról is tudsz majd netezni!?

Orelle: akkor sajna nem találkozunk, mert én 18-án megyek :(
de ugye azért a doki meglátogatott a kórházban, mikor hazaért?

A Suttogóról: tipikus amerikai, de azért vannak benne jó dolgok (szerintem, a férjem szerint f***-ság - nem szokott csúnyán beszélni egyébként) :D
Sokat ír a napirendről, meg elemzi a sírásfajtákat (bár én így sem tudom megkülönböztetni őket) stb...
Mindegy én élvezem, mert nekem nem volt semmilyen babakönyvem a terhesség alatt sem, és most sem, szóval elszórakozgatok.

Francestz-t én is hiányolom!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Hulla vagyok, de nagyon jóóóóóó! :)

MA voltunk az első nagy sétánkon, mert ma jött megnézni minket a védőnéni és azt mondta, hogy hajrá! :) Így egy jó órát sétáztunk is Apjával és Máté babóccal! :)

Suttogó: Van benne egy-két jó gondolat, de tényleg tipikus amerikai babáskönyv... ha "mintagyerek"ed van, akkor tudod rá alkalmazni (nekem nincs könyvszeű babám :D )

Annus!

Mégegyszer nagy gratula! :) Nagyon szépek vagytok! :) Olvastam a szüléstörténetedet, örülök, hogy így maradtak meg Benned a történtek!


Most nem tudok visszaolvasni, de majd igyekszem! :oops:

Szép estét!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Annus! Iza tündéri, és ha a képen az apukája van - gondolom - akkor le sem tagadhatja, sok vonása hasonlít. Jó egészséget kívánok! Ja! Hol lehet olvasni a szüléstörténeted? Én is kíváncsi lennék!!!

Na, ma voltunk a gasztromókusnál (Ambrob! Ezt lenyúltam, mert nagyon tetszik.). Tulajdonképpen adtunk a sz..nak egy pofont. A doki kedves volt, és még az is érdekelte,. hogy én hogy viselem Alexa evési zűrjét. Azt persze nem tudta megmondani, miért eszik Alexa kizárólag fekve (a püréket nem, persze, csak a tejet). Azt mondta, hogy lehet egy enyhe refluxa, ami magyarázhatja, hogy Alexa nem szeret hason lenni, és még mindig nem fordult át. Meg még egy csomó dolgot megmagyarázhat, de egy csomót meg nem. Szóval, nem lettünk okosabbak. 2 hónap múlva kell kontrollra menni, mert ha még mindig tart ez a mizéria, akkor ad Alexának valami savlekötőt.

Viszont Alexa ma este már majdnem átfordult, csak egy pici segítség kellett neki, és utána magától sikerült visszafordulnia egymás után többször is. Ez elég nagy szám, mert a védőnő még bő egy hónapot adott neki, mielőtt szakorvoshoz küldene. Kissé le van maradva, bár ez elég szubjektív. A kezeivel szépen manipulál, csak ez a fordulás nem tetszik neki. Pedig kell, mert többen mondták, hogy a mászás/kúszás kimaradása tanulási nehézségeket okozhat később.

Maszatmama! Nyugi, én a mai napig nem nagyon tudom megkülönböztetni Alexa sírásait - kivéve a fájdalmast, mert az olyan éles, hogy semmi mással nem lehet összetéveszteni. Nekem is elküldték a sírás fajtákat (a Suttogós könyből), és emlékszem, ahogy elkezdtem böngészni mindig, amikor Alexa rázendített, majd tanácstalanul mentem a gyerekhez, mert nem tudtam sehova beskatulyázni a sírását. Így utólag elég nevetséges voltam. Nálunk inkább az vált be, hogy elkezdtem kísérletezni, hogy mire hagyja abba. Ha meg semmi nem segített, jött a salsa.

Aranynap! Ezt a pár napot még bírd ki, nagyon jó, hogy sokat leszel szabin. Ha Robi hozzájut, hogy szétszedje a gépet, szóljatok, mert ha van használható alkatrészünk, szívesen segítünk. Nehogy már internet nélkül maradj!!! :)

Na, megyek, mert még fejnem kell (a gasztrodoki szerint kivélteles ember vagyok, hogy már 5 és fél hónapja fejek, hogy Alexa anyatejet kaphasson. Megkérdezte, még meddig akarom csinálni, és mondtam, hogy addig, amíg ki nem derül, mi a helyzet ezzel a sertés influenzával. Hátha kap még annyi antitestet, ami megvédi. Azt mondta, hogy igazam van, és hogy jó anya vagyok. Végre egy kis bíztatás, és önbizalom növelés!).

Jó hétvégét mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Látom,a hosszú hétévge és a jó idő mindenkit a szabadba hívott,én is csak bekukkantottam gyorsan,mert tanulok.
Jól éreztük magunkat a városligetben,Lili szót fogadott,nagyon cuki volt.Ma reggel megy le Apával a földszintre,azt mondja neki:Gyönyörű volt a Városliget,tiszta lufi,meg zene,nagy buli volt. :D Édes nem?A lufi volt a lényeg neki,meg az ugrálóvár és a hotdog.
Ma voltam az ügyeleten,éjjel 5 órát fent voltam,annyir fájt a torkom.Kaptam valami spray-t,meg cetebe-t.Már sokkal jobb.
Kedden megyek védőnőhöz,köv héten uh-ra,rá 2 hétre a dokimhoz,aztán már csak a kórházba kell mennem.
Jó hétvégét mindenkinek!
És BOLDOG ANYÁK NAPJÁT az anyukáknak! :D
Vendég
 


Sziasztok!

De jól eltűnt mindenki!

Gabi! Jobbulást kívánok! A pöttyök nem jelentek meg senkinél a családban?

Boldog anyák napját minden anyukának és kismamának!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Kép Kép Kép Kép

Újabb képek!!!
icit fáj Izus hasa,remélem h csak ideiglenes állapot volt...a cumi viszont segít,azon megnyugszik....

Boldog anyák napját nektek is!!!!

annus11
 
 


Sziasztok!

Annus: nekünk is ui. cumink van, de sajna nálunk nem jön be :(, marad a bömbölde :?

Detti: még szép, hogy jó anyuka vagy, tényleg nem semmi, hogy már ennyi ideje fejed a tejcit
Alexa két hónap múlva pedig már fejenállva is tud majd enni :D

Gabi: mindig elámulok mennyi energiád van!! (gyerkőcök -egy kinn, egy benn- tanulás, és mindezt betegen húúúúú) Jobbulást!

Boldog anyák napját!!!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Na poci most picit jobbb...nem tom h meddig marad így....Éjjel csak 1 szer keltünk!Hurrá!Erre is kíváncsi avgyok meddig marad meg :lol: :lol:

Na most ennyi,mennem kell varratszedésre!

annus11
 
 


Sziasztok!

Maszatmama! Köszi!!!!

Hát, fejés ide vagy oda, Alexa megint bojkottálja a tejet, gondolom azért, mert megint meg kellene jönnie (a múlt hónapban 10-én jött meg, így - ha most is megjön - akkor mostanában kellene). Mindegy, marad a tápszer. Ami viszont gázosabb, hogy pár napja nem fogadja el a gyümölcspüréket, pedig még egy hete az egyik étkezés csak ebből állt. Azóta vissza kellett állni a tejre, mert különben nem evett semmit. És most meg már a tápszerre, mert a tej sem kell neki. Nem egyszerű az élet. Így már csak attól félek, hogy teljesen el fog apadni a tejem, mert ha ki kell önteni, azt lelkileg rosszul viselem, és ilyenkor kevesebb lesz.

Szép napot mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Detti: lehet hogy csak nem kívánja a tejcit, én sem szeretnék állandóan libamájat enni :) (na jó, csak fel akartalak kicsit vidítani)

Aranynap: milyen volt a 4D, gondolom szupi, írd meg majd az adatokat!

Többiek: mizu??

Maszatmama
maszatmama
 
 


De eltűntetek!!! Remélem, mindenkivel minden rendben!!!

Maszatmama! Sajnos a legtöbb baba, ha az anyukájának megjön a mikulás (illetve pár nappal korábban), nem szereti az anyatej megváltozott ízét és szagát. A férjem nem érzett különbséget (tudom, nem komplett, a macskakaját is megkóstolta már, a gyerek tápszerét is - még a gyógytápit is. Ez van.), de a babák ízérzékelése még jobb. Így most marad a tápszer, illetve megpróbálok belecsempészni egy kis anyatejet, de valahogy észreveszi, és úgy sokkal nehezebb megetetni, így ma este biztos nem fogok kísérletezni, inkább kiöntöm az anyatejet. :(

Na, megyek, mert reklamál a kiscsaj, pedig az előbb, séta közben majdnem elaludt, pedig kendőben csípő hordozásban "ült", ahogy nagyon nehéz elaludni. Neki sikerült, csakhogy már csak pár méterre voltunk a háztól, így felébredt a kapu zajára.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
Sajnálom h nem ízlik Alexának a tejci....De ha nem hát nem!Éhen halni azért nem fog,gondolom!De amúgy megissza?Tehát csak pár napig nem kell neki?

Mi megvagyunk!Iza tegnap csak 1szer kelt éjjel!Remélem ez folytatódik!Hasfájósok is voltunk,úgy néz ki most az megszünt...vettem neki infacolt. :roll: Napközbenmeg 3 óránként sopizik...de olyan kis mohó,habzsol nagyon... :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Hát nem túl rózsás a helyzet...

Máté tegnep egy árva perc nem sok, de annyit sem aludt. Felkelt de. fél 9-kor és 14h-ig fennt volt teljesen éberen. Aztán tudott aludni séta közben egyet 14:30-tól 17h-ig, aztán egész éjjel összvissz 3 órát, de azt is úgy, hogy álmában sírt, nyögött, nyöszörgött...

Már annyira kivoltam, hogy begörcsölt a fejem, szédültem, nem tudtam lábra sem állni.

Ma napközben összebújva aludtunk, hogy ne kelljen kiemelnem a kiságyból, hamen csak fel kejjen ülnöm a büfiztetéshez...

Nagyon lestrapáltak vagyunk, szegény férjemmel együtt...

Nem tudom mi lesz ma éjjel, a kis pocakfájósssal...

Megyek, mert bőg a kis csöppem!

Mindenkinek nyugodt éjjelt!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Annus! Igen, amúgy megissza, nem is keveset. De hát ez a mennyiség most szépen megy a Dunába. :( Igazából meg kell várni, hogy megjöjjön, é sutána 3-4 nappal újból elfogadja. Vagyis áprilisban így volt, most nem tudom, mi lesz. De az is lehet, hogy elapad a tejem, mert a mensi miatt nagyon lecsökken, és már nehéz visszahozni csak fejéssel a rendes mennyiséget. És főleg így, hogy minden hónapban van jó egy hét, hogy nem kell neki, már nem is vagyok olyan lelkes a fejéskor. Végülis, majdnem 6 hónapja fejem a tejet, és elég volt. Ma a védőnő is azt mondta, hogy hagyjam abba.

Ja! Az Infacollal vigyázzatok, mert 2-3 hét alatt hozzászoknak a babák, és onnantól már nem hat.

Dóri! Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz napjaitok vannak! A hasfájásra babáknak nagyon jó az Espumisan, esetleg próbáljátok ki. Tudom, hogy nagyon nehéz kialvatlanul ellátni a babát, és bár 3 hónaposan már sokkal könnyebb lesz, én úgy éreztem, hogy sosem fog eljönni az a pillanat. Kitartás! Remélem, ma sokkal jobb éjszakátok lesz!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Dóra:Pihenj,amikor csak alszik a Máté!Nekem 10 hónapig nem aludt a gyerek,csak össze-vissza.Éjjel is keltett 2-3 óránként.Szopott.
Vendég
 


Sziasztok!

Jó olvasni itt a babázásokat, még ha van néha egy-két negatívum is. :) Már nagyon várom, hogy a Lánykánk is kint legyen.

Klassz volt az UH, a Doki szokás szerint tök jófej volt, még A4-es képet is nyomtatott a Picurról az Anyukámnak és a Barátosnémnak. :D

Adatok:
Méhlepény hezlyezet: mellső falon, magasan a méhszáj felett.
Magzatvíz mennyisége: átlagos.
Köldökzsinórban 3 ér látható. (Ez miért fontos egyébként? :) )
Szívműködés: ritmusos, 160/min frekvencia.

Ép kopony, szabályos arc, normál agyszerkezet. Oldalkamrák normál tágasságúak.
Négyüregű szív.
Gerinc végig követhető, zárt csigolyaívek.
Jól telt gyomor és hólyag. Zárt hasfal és mellkas. Zárt rekeszizom.
Négy végtag ábrázolódik. Mindkét oldali vese ábrázolódik.
Magzati anomália nem látható.

BPD (fej átmérője): 45mm
HC (fej körfogata): 170 mm
AC (has körfogata): 141 mm
FL (combcsont hossza): 31 mm

Becsült magzati súly: 300g

A magzat 19 hét 4 napos.

Édi volt tegnap a Picur, szőlőt ettem a vizsgálat előtt, úgyhogy örömtáncot járt, a Doki alig bírta megnézni a gerincét, mert mindig elmászkált. :D
És tiszta Apja!!!! :D

Én is jól vagyok, bár sokat keményedik a méhem, úgyhogy emelte a Doki a magnézium-adagomat, de mondta, ha nem múlik, akkor táppénz, és felejtsem el a munkát.

Már megvannak a jeggyűrűk, időpontért elvileg holnap tudunk menni. :)

Detti!
Robi megnézte a videokártyát, hozott egy másikat, azzal sem megy a gép, úgyhogy szerintem kuka az egész. :( Majd meglátjuk, hogy kapunk-e némi támogatást az esküvőnk alkalmából, amiből beruházhatunk egy új gépre... :(

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Dóra: átérzem a problémát, tegnap mi is "rosszalkodtunk" este héttől 11-ig ment a nyűglődés, férjuram nagyon kedves volt, mert tízkor kivitte a nappaliba, így én tudtam aludni, és már csak arra ébredtem, hogy itt a következő etetés! Én ráfogtam ezt az egéyzet erre a hülye szeles, esős időre.

Kérdés: a hat hetes kontrollra Ti hogyan mentek/mentetek?? Viszitek magatokkal a babát, vagy otthon hagyjátok és valaki megeteti a lefejt tejjel?
Én csak az első héten fejtem, szóval nagyon nem tudnánk neki mit adni :(
Babával meg tök ciki menni, mindenki azt gondolná, hogy dicsekszem és közben tényleg :lol: )

Aranynap: mi csak pénzt kértünk az esküvőre, szóval szerintem ez a leghasznosabb, főleg a baba előtt!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!
Szerintem Timmermann-hoz Babával menni nem ciki. :) Különben sem ciki, nem mindenki tudja hova tenni a Babócáját.

Ja, nézzétek a ruhámat! :) Sajnos a teljes alakú nem lett olyan jó. :(

Kép
Kép

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

A mostani éjszaka kicsit könnyebb volt, éjfélkor aludt el Máté, de így is fennt voltunk fél 3-tól 5-ig, aztán 7-kor kelés...

Voltunk tanácsadáson :) Na, azt szépen végig csinálta Prüntyögi.

Kereken 4 kg volt reggel és az első mozdulattal megmutatta a dokinéninek, hogy már a törött karjával is meg tudja vakarni a feje búbját! 8)

Gabi!
Minden percet igyelszem alvással tölteni, amikor Máté alszik, de hát most is itt piheg a karomban, de aludni, azt nem..., ha lefekszem, ő sír, hogy nem jó, ha elalszik és leteszem rögtönn fent van...akkor kezdjük előről az altatást.

Detti!
Nehéz lehet ez a vívódás a tejjel... Le a kalappal, hogy eddig is fejtél Alexának, nem lehet kérdés, hogy jó anyja vagy a lánykádnak! JÓ ANYA VAGY!!!! A fejést csak addig csináld, amíg Te úgy érzed, hogy szeretnéd, de ha már nem, akkor hagyd, mert ha lelkileg nem vagy jól, azt a picúr is megérzi!

Aranynap!
Szép adatok! :) Nem kívánom, hogy továbbra is keményedjen a pocak, de le a munkával :wink: ... Amúgy sem élvezed már... de ha jól láttam már megszervezted a szabit! :)

Maszatmama!
Az idő mindig "bűnös"... mindent rá lehet fogni... :roll: Én is arra fotam, na meg a pocak...

Hat hetesre hármasban megyünk és a férjem megvár Mátéval az autóban. Bizti kedvéért fejek majd egy adagot, hogy legyen nála.

Megpróbálom letenni a fiamat az ágyába!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Aranynap!

Szép a ruhád! :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Dóra!

Köszönjük! :) Megyek ma szülésfelkészítőre, nemsokára lépek. :)
Utána meg végre kismama-nacit venni, láttam három kismama-boltot is a Baross utca elején a Kálvinhoz közel. Szorítsatok, hogy legyen valami árban!!! :)

Szép napot Nektek! :)

KépKép
aranynap
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?