Új privát üzeneted érkezett!

Twins, mivel mindketten A-s vércsoportúak vagyunk, csak én negatív, a férjem pozitív és nem termelek ellenanyagot a baba ellen, ezért a gyerek nem lehet más, mint A - és a papíron is ez van, de amúgy sem kell nagy ész kitalálni :lol:
Vendég
 


Csajok, én lemaradtam a filmről 13:30-kor...

Monica, nem mentem, hát persze, hogy nem mentem, épp elég beteg van a családban, nem hiányzik, hogy még én is az legyek! Csak rossz érzés...soha nem volt még ilyen, hogy nem köszöntöttem anyát, csak telefonon! :cry: Az ajándékát azért sikerült tesómékkal elküldenem Neki, így még az ikreket is láttam pár percre!
De anya olyan aranyos volt, mondtam, hogy boldog anyák napját, erre ő: neked is! Majdnem elbőgtem magam...

Nita, azt hiszem Te kérdezted, hogy az én vesémmel mi van, még korábban volt róla szó...hát én 3éve elkaptam egy bakteriális vesefertőzést, ami miatt sorozatosan vese- és vesemedence gyulladásom volt 2 éven keresztül, mire rájöttek, hogy van egy plusz vesesövényem is, ami mögött szépen megtelepednek a baktériumok, ott szaporodnak, élnek boldogan és egyszer csak belobban egy gyulladás...ezt a sövényt nem műtik, nem lehet vele semmit tenni, viszont állandóan magasabb (jóval) a baktériumszámom, mint a normális, nagyon kell magamra vigyáznom, de szerencsére megvannak már a csodaszereim. Minden esetre rohadt egy dolog a vesebaj...
Vendég
 


Monica! Légyszi javítsd ki a kórházat Szent Istvánra. Amúgy 33 éves vagyok és a baba nevéhez írd most be a Nünükét. :)

Hát a szoptatáson még nem aggódok, majd ráérek ott és akkor parázni. Nem is veszek semmit sem, ami ehhez kellhet.

Sziszkó, hogy te mennyi okosításra jársz. Itt semmi ilyenről nem tudok, legalábbis a védőnő semmit sem mondott. Amúgy is legszívesebben minden kismamát hónapokon át fektetne, mindenáron le akart dumálni arról, hogy bringával járjak dolgozni (3 km), és feltenni a buszra. Pedig ezek a buszok úgy ráznak, hogy az sokkal veszélyesebb, mint a bringa, ráadásul abban évtizedes tapasztalatom van. Annyi engedményt tettem, hogy nem mountain bike-ozok, ami természetes, de azért ne parázzuk túl a dolgot.

Én nem mentem Rh vizsgálatra, mivel rendszeres véradó vagyok és tudom a vércsoportomat, ami 0 Rh+. A kedvesem A Rh+, így sok variáció nincs. Amúgy is csak arra vizsgálatra megyek el, amire küldenek. Eddig is már volt három UH, egy vér és vizelet vizsgálat és most lesz az AFP. És még csak 16 hetes vagyok... Ennyi is éppen elég... :?

Twinsmomma! Hát tényleg jókora a pocid, mi lesz itt még... :lol:

Kép
Kép
vcsibe
 
 

 
 

mrsparis akkor azért neked se könnyű....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Május 22-től én is megyek szülésfelkészítőre egy hónapon keresztül, már tök várom!

Nita, hát nem, de próbálok vigyázni magamra a baba miatt meg aztán százszorosan is!

Csajok, nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem egyre kevesebb kedvem van dolgozni :oops: illetve a körmözést csinálnám szívesen itthon, de ugye van "hivatalos" állásom is és egyre jobban utálok bejárni...elsétálgatnék, napozgatnék, főzőcskéznék egész nap :roll: ez átmeneti vagy egyre rosszabb lesz?! :shock:
Vendég
 


Kép
Vendég
 


Én dolgozom még, amíg bírok... vagy 32 hetes koromig maximum...
Vendég
 


én itthon vagyok az elejétől...doki nem enged dolgozni........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nekem doktor nem mondta, hogy nem dolgozhatok... és a szülésznő sem...
Egy szállodában vagyok recepciós, igazgató, ügyintéző...(családi vállalkozás :wink: )
Vendég
 


Sziasztok!

Én még dolgozom,úgy tervezem október elejéig szépítem a hajakat....
Persze,ha jól bírom.

Szerencsém van,mert otthon van az üzletem és így azért könnyű,hogy magamnak osztom be,bejárni nem lenne kedvem nekem sem...

Szerencsére aranyosak a vendégeim és teljesen alkalmazkodnak hozzám
:wink:

Jóéjt mindenkinek!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Jó rég jártam már itt. Időnként olvasgatni tudtam, de írni semmi időm nem volt. Jó sok téma lement már azóta, úgyhogy nem is szólnék bele a már lezárt dolgokba.
Munka... Én melóhelyemen "meggondolatlanul" azt mondtam, hogy aug. végéig tuti dolgozom, merthogy okt. elejére vagyok ugye kiírva, és akkor van még 1 hónapom az uccsó előkészületekre. De most... háááát, egyre nehezebben jövök be, kelek fel. Most már egyálatlán nem vagyok benne biztos hogy végigdolgozom a nyarat.
Érdekes dolog ez a terhesség, nem? :-) Nem mondom, hogy karrierista lennék, vagy épp munkamániás, de soha nem volt gondom a melóval. Most viszont tényleg annyia befelé fordulok, hogy nehéz koncentrálnom, egész nap ellenék én, meg a baby... :-)
Más.: Nekem nincs igazán étvágyam, illetve csak nagyon ritkán. De azért eszek. :-) Nem álltam mérlegre már vagy egy hónapja, majd a dokinál jövő héten. De anya azt mondta, hogy az egy dolog hogy nő a pocim, és nem nagyon férek már bele a nadrágjaimba, szerinte fogytam, úgy látja az arcomon.
Ti hogy vagytok az étvággyal?
édi16
 
 


Kedves Mrs Paris,
Nem akarok beleszólni, de közel nem biztos, hogy A-s vércsoportú a babád. Ha Te is a és a férjed is A0-s ( ez vércsoport szerint A-s), akkor a baba lehet 0-s is. Ugyanez vonatkozik ha +- (tehát +) vagytok, akkor a baba lehet --os.
Mindenki két "típust" hordoz, tehát lehetsz 00=0 OA=A 0B=B AA=A BB=B AB=AB és +-=+ ++=+ --=-
Remélem nem kavartalak meg Titeket!
pocok001
 
 


Sziasztok lányok!

Nem jelentkeztem egy ideig,mert ahogy már tobbszor írtam Nektek, végzos vagyok az egyetemen és éppen a szakdolgozatomat írom, ezért nincs idom a fórumba írni, de azért olvaslak Benneteket! :lol:

Nita,
gratulálok a kisfiúhoz, én lányt tippeltem Neked anno, emlékszel? Ezek szerint mégis kiskukis :lol:

Lányok, én még mindig nem érzem a babát, vagyis lehet,hogy érzem, csak nem tudom beidentifikálni,hogy az már O lehet! :roll:
Viszont tegnap végre megnyugodhattam, ugyanis az Angelsounds-al már hallottam a kicsi szíve dobogását, nagyon jó érzés volt, meg is konnyeztem :cry: , már meg voltam kicsit ijedve, hogy valami nincs rendben....de most tiszta happy vagyok :!:

Csutortokon megyek terhesgondozásra, de a régóta várt UH-ra még kell várnom 3 hetet! Akkor fog kiderulni végre a babucink neme is..
ginuska
 
 


ginuska igen emlékszem..............jó a kukis is főleg a máténak!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Pocok, nem baj, ha beleszólsz, de a vizsgálati eredmény szerint a baba A- vércsoportú, ugyanolyan, mint én. Úgy látszik, én kevertelek meg Benneteket ezzel :lol: azért írtam, hogy biztos, hogy az, mert feketén-fehéren rajta van a papíron! Nem én találtam ki! Amit az RH-ról írsz igaz, de rám nem vonatkozik, ugyanis egyértelmű a vizsgálat szerint, hogy nem termelek ellenanyagot a baba ellen, így nem lehet +!

Édi, de jó, hogy jelentkeztél :!: Én is tök úgy érzek, mint Te! Befelé fordulásra lenne szükségem és ezt nem nagyon segítik elő az idióta ügyfelek a munkahelyemen...a főnökök sem különbek, hajtanak minket, pedig ebben a hülye válságban, nagyon nehéz dolgunk van sajnos...kis szeretném élvezni ennek a csodálatos időszaknak minden percét...

Ginus, még én sem, pedig már úúúgy szeretném! Holnap reggel megyek a védőnőhöz a vércukor vizsgálatra, meg viszem az AFP és vércsoport eredményeimet és akkor hallgatunk szívhangot...legalább azt hallom, ha már a mocorgást nem érzem :cry: úgy vagyok én is, mint Te, ha érzek valamit, nem tudom, hogy Ő -e az :shock:
Vendég
 


mrsparis este mikor lefekszel tedd a kezed a hasadra és koncentrálj lefele......hidd el meg fogod érezni....olyat is érezhetsz mintha a szelek bántanának de nem.....az a baba lesz!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita, ezt szoktam minden este, mégsem tudom, hogy most az a kisbaba vagy nem... :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


szerintem őt érzed! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok,

Ma regisztráltam:-) 35 éves elmúltam, most várjuk első babánkat. 14 hetes vagyok:-)
divett
 
 


Mrsparis!
Én sem érzem a picit még, a héten töltöm a 18. hetet... Néha engem is elfog az aggodalom, hogy talán nincs valami rendben, de aztán rögtön megnyugtatom magam, hogy hát a pocim az növekszik, úgyhogy biztos a baba is!! :-)
édi16
 
 


Sziasztok Csajok

Tegyük már rendbe ezt az RH- dolgot.
Én A Rh- vagyok, és azt mondták, hogy mivel ez az első terhességem nincs mit tenni vele, majd közveltenül a szülés után kapok egy AntiD injekciót, hogy a következő babánál, ne termeljen ellenanyagot a szervezetm. Most akkor mégis kell figyelni valamire?
Segítsetek légyszi.

Kép
gmelcsi1
 
 


divett üdv köztünk....gratula a babóhoz!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Divett!
Had üdvözöljelek elsőként köztünk! :lol:
Gratula a babóhoz,már biztos régóta vártok rá! :lol: :wink:
Vagy csak most lett "esedékes" a baba dolog? :lol:

Ginuska!
Milyen szakon tanulsz?Mi lesz belőled,ha nagy leszel? :oops: :lol:

Édi!
Hol dolgozol ha szabad kérdeznem?
Biztos megfogják érteni,ha hamarabb akarsz elmenni táppénzre,nem?
Én is úgy vagyok mint Nita,mióta megtudtuk,hogy állapotos vagyok,azóta táppénzen vagyok.A dokinőm nem engedett dolgozni.De mondjuk ennek volt előzménye sajnos.

Trixi!
Az úgy tök jó,ha otthon dolgozol! :lol:
Képzeld a sógornőm most kezdett járni fodrász tanfolyamra.Ma már ment is fodrász mellé tanulni.Mondtam neki,igyekezzen,mert május végén már ő fogja festeni meg beszárítani a hajam. :lol: :lol: Azt mondta,azzal nem lesz baja,csak a vágástól fél.

Twinsmomma!
Hú egy olyan helyen én is nagyon szívesen dolgoznék,mint Te! :lol:
Pláne családi vállalkozásban!Tök jó lehet!Mióta csinálod? :D

Mrsparis!
Az igen!1 hónapig?Nem hosszú az egy kicsit?Itt Gyöngyösön még szülésfelkészítőről nem hallottam,.Csütörtökön megyek védőnőhöz,majd rákérdezek,hogy van e ilyen nálunk!

Vcsibe!
Nálunk ezek a foglalkozások a védőnői épületben vannak kirakva a falra.Onnan tudtuk meg.1-1 ilyen foglalkozásra kb:8-10 kismama jár.Még 3 foglalkozás lesz.A babakelengyékről,a szülőszobáról(oda be is visznek minket) és egy a homeotápiás szerekről.

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Divett!Nita megelőzött!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


sziszkó bizony..... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


sziasztok!

Muszáj hozzászólnom az RH témához:

Első terhességnél, ha nem volt előtte vetélés semmi teendő nincs ha az anya RH negatív. Ha volt vetélés, akkor úgyis kapott a nő Anti-D-t a későbbi ellenanyag termelésének megakadályozására. Ha meg nem volt, akkor majd a szülés után kapja meg.

Többedik terhességnél, ha az anya rh negatív, akkor az előző szülések után kapta meg az Anti-d-t így elvileg akkor sincs semmi teendő. Az ellenanyag szűrést rutinból végzik, hogy ha esetlegesen olyan korábbi vetélés lett volna amit az anya egy durvább menstruációként élt meg és nem is került a kórházba, akkor tutira kiszűrjék az ellenanyag termelését.

Nálunk én rh- vagyok a férjem rh+, nem termeltem ellenanyagot a korábban kapott anti-d-nek köszönhetően, és a fiam végül rh+ lett. Tehát annak ellenére nem termeltem az ellenanyagot, hogy ő más rh lett. Szóval nem evidens, hogy ha nem termeled az ellenanyagot akkor csak rh- lehet a baba. Nem tudom így értitek-e, lehet hogy korábban én értettem valamit félre abból amit írtatok.

Kép
Kép
tündér09
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mi van Lanykammal, egy 10 perce fogta magat es Dorka babat es kozolte, hogy o most elmegy aludni! :roll: :lol: Sose csinalt ilyet...remelem, nem lesz beteg,mert akkor szokott ilyen magatol alvos lenni este is... :roll:

Lanyok egy kis off s szulesrol :oops:
Ki, hogy tervezi a szulest? Ugy ertem,milyen szobaban, fogadott orvossal vagy anelkul,gatvedelemmel vagy anelkul, vagy esetleg van aki otthon szeretne szulni? bar a tablibol az derul ki,hogy nincs! :lol:
Mert en Charlotteot is csaszarral szultem (beszorult a szulocsatornaba) es annyira borzaszto volt nekem a vajudas, es anniyra hamar helyrejottem csaszi utan, hogy en mondtam a dokimnak,hogy szeretnem Noelt is csaszival szulni. :oops: :oops:
Meglehet kovezni erte, mert mar anyukam es anyosom megtette, de nemerdekel, az en testem, az en gyerekem!Es szerintem a gyereknek is jo,ha nem szenved annyit.De ez persze csak az en velemenyem es biztos csodalatos az mikor egy anya termeszetesen megszuli a gyermeket! :D :) :)

Munka: Engem ez a tema nem erint! :oops: :roll:

Edi
De jo,hogy jottel! Gyere surubben ha tudsz! :wink:

Divett
Udv itt es gratula!! :D GYere es meselj magatokrol!! :wink:
HA a tabliba szeretnel bekerulni, akkor az elozo oldalon talalod,hoyg milyen adatok kellenek hozza!! :lol:
Vendég
 


Sziszkó, egy hónapon keresztül megy, hetente egy alkalom 2 óra alkalmanként! Már nagyon várom!
Vendég
 


Sziszkó
Mondjuk úgy, hogy a közszférában dolgozom. Persze, gondolom hogy meg fogják érteni, végülis nem is tehetnek mást, nem?! :-) Csak itt azért elég körülményes a meló átadása, meg hogy ki veszi át a munkát, stb... De próbálom úgy felfogni hogy ez már nem az én problémám, ugyanakkor meg azért korrekt is szeretnék maradni, hiszen szeretek itt lenni, és időben szólni...

Monica
Én "rendes" szülést tervezek, gátvédelemmel. Fogadott dokim van, szülésznőt is szeretnék fogadni majd.
Anno, pár évvel ezelőtt egy másik doki megijesztett, hogy tuti császárral fogok szülni... Csipőproblémám van, ki van sajna kopva a combcsontom a vápból, és egy picit már félre is csúszott. Azt mondta a doki akkor ( persze nem nőgyógyász volt, hanem ortopédus) hogy figyeljek is oda, hogy ne hízzak sokat, mert nem fog elbírni a csípőm, és tuti otthonfekvés lesz belőle... A császárt is ez miatt előirányozta, mert néha még az is probléma hogy a rendes vizsgáló asztalon-széken vagy mi az szétrakjam a lábaim. :(
A nődokimmal még nem beszéltem erről, ezt is majd a jövőheti vizsgálatra hagyom. Végülis még jól vagyok, bírom, akkor meg minek parázni! :)
Amúgy egyáltalán nem vagyok a császár ellen, sőőőt... Két barátnőm szült már, az egyik császárral, a másik simán. Nekem is az a tapasztalatom rajtuk keresztül, hogy a császáros sokkal hamarabb jött helyre.
édi16
 
 


pattogobolha, az uh-szülés időpont dologgal én is egyet értek. Főleg, hogy én úgy tudom, hogy a 12. heti a legpontosabb. Tehát nagy valószínűséggel az az igazi időpont amit akkor mondanak. MOndjuk tök vicces, mert én napra pontosan tudom, hogy mikor fogant a bébi, és a 12 hetes meg is erősítette. :)

twinsmomma, úgy látom, te most hirtelen megindulsz. Naggggyon durva a különbség a két kép között. Múlt héten raktad a másikat, vagy mikor? Ahhoz képest baromi sokat nőtt most a pocakod!!! A tej miatt meg ne aggój, nekünk a másik topikban van egy lány (akit már említettem egyszer) akinek ikrei vannak és miután mindkettőt megetette, még volt, hogy fél litert lefejt. Fogalmam sincs, hogy csinálta, de mindig csak lestem a dolgon. Amúgy meg baromira vékony, még nálad is vékonyabb, pedig te sem vagy semmi. Úgyhogy szerintem ezen ne is parázz. :) a családi vállalkozás meg tök szupi lehet. :)

mrsparis, én azt hittem, hogy a gyerek vércsoportját csak akkor nézik, ha te rh negatív vagy, mert csak akkor lehet gáz. én úgy tudom. de tényleg, akkor hogy nézték meg? a te véredből? lehet hogy hülye vagyok, de mindig tanul az ember. :) de ez tök érdekes amúgy. :)
a közben nitácska megválaszolta a kérdésemet. meg az is logikus amit te írtál... de most olvastam pocok hozzászólását a témában... :) vicces és tényleg érdekes! munka... nem is csodálom, hogy nincs hozzá kedved. :) ha úgy érzed sok, szerintem menj el tp-re. SZerintem ha úgy is kijöttök anyagilag, akkor mindneképp használd ki ezt a pár hónapot és tényleg sétálgass, olvasgass, pihenj. ilyen többet úgysem lesz, mert a második gyereknél már az első végig ott lesz és így tovább. én is nagyon örülök, hogy itthon voltam előtte négy hónapot. arról nem is beszélve, hogy így tök jól fel tudtam készülni lelkileg. :) de vannak, akiknek meg még kimondottan kell a munka, vagy élvezik, azoknak meg az a jó. úgyhogy ahogy érzed. :)


sziszkó, ahhoz hogy tejet adhass le, baromi sok követelménynek meg kell felelni. kétlem, hogy egy cigó el fog menni az összes vizsgálatra, hogy leadhasson tejet és utána lefeji meg sterilizál stb. nagyon komoly szűrők vannak... :) a mozgáshoz meg annyit, hogy először belülről fogod érezni, a kezeddel csak pár hétre rá. nekem legalábbis úgy volt. de az nagyon-nagyon jó érzés, amikor ficánkol. először lehet, hogy nem is gondolod hogy az, mert inkább olyan bélmozgás szerű, de nagyon szupi érzés! remélem minnél hamarabb érzed majd te is. :)

én nem tudtam szoptatni Eliotot a szája miatt, viszont fél éves koráig csak anyatejet kapott, addig tudtam neki fejni. Valószínű lett volna tovább is, de már nem győztem a napi több órás fejést... :( de szerencsére ugyanúgy megeszi a tápot, nem volt ezzel gond. Különben valószínű erőltettem volna tovább a dolgot. :) úgyhogy vicces lesz, hogy majd ott fogok pancserkodni a szoptatással, és valószínű a nővérek nem is fogják érteni, hiszen még Eliot is tök pici. :)

pocok, hogyhogy egyszer van vonalzód, egyszer nincs?

monica, én tuti császáros leszek, mert még másfél év sem lesz a két szülés között. de nem is bánom. :) nem érzem magam semmivel kevesebbnek. vajúdtam én is 6 órát, tudom milyen, köszi, elég is volt belőle. :) a császi után én is tök hamar okés voltam. szerda délután csinálták, pénteken reggel már kint voltam a kórházból. :) remélem most is ilyen hamar megy majd a helyreállás. :) amúgy itthon nem olyan egyértelmű a gátvédelem kérdés. sajna vannak kórházak, ahol egyszerűen kötelező a gátmetszés, ha tetszik, ha nem, sőt van olyan is, ahol meg nem kérhetsz epit!! szerintem tök durva. úgyhogy akik ilyeneket szeretnének, kérdezzetek utána időben, hogy a kórházban mi a szabály...

na eldugultam, megyek gyerekezni egy kicsit. már szétpakolta a nappalit, most épp valami papírt olvas teljes odaadással. :)

Kép
Kép
kopee
 
 


Cosmic!
Én is 2 hetente járok dokihoz a vetélésem miatt sűrűbben kell járnom,de most meg azért kell mennem ma,m én is összeszedtem vmi nyavalyát,csak tudnám honnan,mikor állandóan fertőtlenítek..stb.

Mi is érezzük Zsebit már 4 hete,de néha nem érzem egy-egy napig és akkor szívszélütést kapok,h mi lehet a baj... majd másnap megnyugszom,m újra érzem....

Nekem is az a tapasztalatom a környezetemben,h császárosok max 3-4 hét alatt helyre jönnek,míg a gátmetszéses normál szülésű anyukák akár 6-8 hétig is szarul vannak,nem tudnak ülni,fáj a sebük..stb.
Sokuknál beindult a szülés,de aztán mégis császár lett a vége...
Hááát ezek után én császár párti vagyok....
Normál szülés gátmetszés nélkül: csak 1 azaz 1 lányt ismerek... normál szüléstől csak a gátmetszés tántorít el.... inkább a hasam vágják,mint odalent... Nevezzetek bárminek,gondoljon mindenki azt amit akar,de én ilyen vagyok....

Kép
jovana
 
 


Evés: én általában 2x vacsorázom. előtte ebéd és vacsi között még legalább 2x. de nem érdekel.... :lol:

Terhesség előtt max2 x ettem egész nap...
Olyan meg szinte soha nem volt,h megettem volna mindent a tányáromról... most meg vmelyik nap megettem még a férjem "maradékát" is... :lol:
Háááát ez van,még szerencse,h nem volt feleslegem elötte...

Kép
jovana
 
 


Sziszkó,
vállalati gazdaságtan és menedzsment- ez a szakom
És hogy mi lesz belolem? Valószínuleg foállású anyuka :-))))
Sot, ha sikerul 3 év után tesó, akkor plussz 3 évig még otthon leszek :D , de ezt majd meglátjuk :roll:

Szülés..
én természetes úton való szülés párti vagyok, foleg a császáros ismeroseim rossz tapasztalatai alapján. Gátmetszés kérdésében még nem tudok nyilatkozni, fogggalmam sincs melyik a jobb vagy a rosszabb :oops:
Apukás szulést tervezunk, de ezt még csak halkan mondom,mert még változhat! Lehet,hogy meggondolom magam...vagy a párom!
A jelenlegi dokimnál fogok szulni.
Epidurálon gondolkodom, de annyi korulotte a cécó itt nálunk, és drága is a tobbi kórházhoz képest,hogy nem tudom még hogy lesz!
Ugy vagyok vele,hogy a 30. hét korul és utána ráérek majd ilyeneken agyalni
Addigis sikeresen abszolváljam le a vizsgáimat, most máson nincs idom gondolkodni!

Babaruha, kocsi, ilyesmi- nincs még semmink, egyrészt az idohiány miatt, másrészt még korainak tartom, majd július elejétol elkezdunk vásárolgatni, addig valószínuleg nem!

Nitácska, perszehogy, a kiskukis is jó!!!!!!!!
:wink: , Máté ezek szerint orul neki, hogy occse lesz és nem húga,nemde?! :lol:
A kiváncsiság mellett mindenesetre azért jó érzés ez is, hogy még nem tudjuk, hogy mi lesz, így tudok még erre is- arra is gondolni :oops:

Esténként lefekvésnél én is rá szoktam tenni a kezemet a hasamra, de nem szoktam érezni a mocorgást.... :?
Május elsején volt velem olyan, hogy nagyon éhes voltam és miután megettem egy nagy tányér levest ebédre, elkezdett mocorogni a hasam, bélmozgáshoz hasonló dolog.....szóval lehet simán, hogy csak az emésztés indult be, de lehet, hogy már O volt...nem tudom...most várom a további jeleket! :roll:
ginuska
 
 


sziasztok lányok,

munka: régen mindig 5.30-kor keltem, szinte magamtól. Most majd' egy órát vonyít a csörgőóra, alig tudom kiásni magam az ágyból. Persze nem történik semmi, ha nem érek be mire a hajnal hasad, de sajnos az idevezető út is egy rémálom, egyre kevésbé bírok már bejönni :)
Júniusban már tuti nem is fogok :P , hála az 'együttérző' görényláda menedzsmentnek.

Én továbbra is érzek mocorgást, amiről nem tudom, hogy 'AZ'-e vagy sem? 8)

AFP eredményem nincs, illetve lehet, hogy van, de most már várok a jövő szerdai nőgyógyászati vizsgálatig. Csak szólna a doki, ha valami rendellenességet tapasztalna. :roll:

Szülés: jó lenne természetesen, gátvédelemmel persze. De már a doki beharangozott egy méhszáj elé forduló placentát... :oops:
majd, amit dob a gép. csak a kisbaba legyen egészséges
8)

Kép
screen
 
 


Sziasztok!

Divett, üdv!

Nita, jobbulást, nem lehet valami kellemes!

Twinsmomma, Sziszkó! Alakul a pocitok!
Twinsm., ti most tényleg nagyon rákapcsoltatok! :D
Majd rakok én is képet!

Én sajnos nem szülhetek természetes úton, pedig nagy vágyam volt. A méhemet a nagyon korai időpont miatt (28. hét), nem lent (kevésbé vérellátott helyen, ahol szokták) vágták, hanem keresztbe, így akármennyi idő telt volna el a kettő között, akkor se lehetne, csak császár, mert ha véletlenül nem bírná a heg, annyi idő sincs, hogy kivegyék a törpét, nemhogy engem megmentsenek. Azt mondta a doki, hogy valószínűleg a 38. héten meg is műt.
De már belenyugodtam. Csak menjünk el szépen addig!

Amúgy már én is érzem Kismackót, egyre többször és egyre erősebben. Tavaly már túl voltunk a 18. héten, mikor először éreztem mocorogni, úgyhogy senki ne aggódjon, hamarosan mindenkinek kirúgja a manó az oldalát!!! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Elnézést h beleszólok,de:

Mrs Paris!
Az hogy a babád mijen vércsoportú,majd akkor tudod meg ha megszületett.
Az h nem termelsz ellen anyagot,egyáltalán nem azt jelenti,veled azonos vércsoportú a baba.Ellenanyagot akár szülés elött egy héttel is elkezdthetsz termelni.
Pl,aki negatív, többször nézik a terhesség alatt.Azért mert az első vérvételnél nem volt ellenanyag,utánna még többször csinálnak ellenanyag szűrést,mert bármikor elkezdhetsz termelni.

További szép baba várást nektek.
Minden jót:
I.
next1
 
 


Sziasztok!

Ma mentem el a kórházba az eredményért, mármint az AFP eredményemért.

Tudom, hogy az eredmény csak relatív és sok mindentől függ, de engem mégis nyugtalanít, hogy alacsonyabb lett az eredmény, 0, 65 lett a MoM korrigált, ami alacsonyabb a normálisnál, ugyan amikor az asszisztenst megkérdeztem ő azt mondta, hogy ne idegeskedjek, mert az orvosok akkor szoktak inkább aggódni, ha magas. :? De olvastam itt is a babaneten, hogy ugyan a magas az a nyitott hátgerincre, míg az alacsonynál a kromoszóma rendellenességeket figyelik jobban. Mindegy, én bízom, hogy egy hét múlva 11-én csupa-csupa jó hírt kapunk a doktorbácsitól az UH-on.


Szép napot nektek!

Most visszaolvaslak titeket, hogy akinek volt már AFP szűrése annak milyen eredményei lettek.
hajnalocska
 
 


ginuska, szerintem akkor már a picit érezted. nekem is Eliot mindig kaja után indult be. :) én már azt várom, amikor a férjem is érezni fogja.

hajnalocska, szerintem semmi okod aggódni. Ahogy előrehalad a terhesség, minden nappal nő az az érték, úgyhogy ha kicsit hamar csinálták az afp-t, akkor azért lett alacsony. Lehet, hogy még nem volt meg a betöltött 16 hét. Nyugi! :) Főleg, hogy a 0,65 azért annyira nem alacsony. Amúgy ennek kapcsán olvasgattam afp eredményeket, és nagyon vicces dolgokat írtak egyesek. Pl. egyik anyukának magas lett, elmentek uh-ra, minden rendben, megszületett a gyerek, és az egyik lábujja kisebb volt. Szerinte azt mutatta ki... :o Vicces emberek vannak. :)

Kép
Kép
kopee
 
 


Sziasztok,

hú, csomó téma, mióta utoljárta jártam :D

Babamozgást néha érzek, néha nem. Egyszer már nagyon erősen is, autóban ültem és tán nem tudott jól helyezkedni, de éreztem ritmusosan a lábával ahogy dolgozik... egyszer munkahelyemen egy előadáson ültem és kimondottan csikizett, majdnem felnevettem, az előadó észre is vette :lol:

Munkahely: hát én eddig a lelkiismeretesebb munkatársak közé tartoztam, de már elmúlt :lol: hogy úgy mondjam, nagyon noszogatnom kell magam hogy megcsináljak valamit, ne csak csinálgassak. Szerencsére főnököm nagyon családcentrikus ember otthon 2 fiúcskával, és már bőven beállt a kímélő programra, talán előbb is mint szükséges lett volna. Köszönettel tartozom neki ezért.

Szülés: lelkiekben gyúrok a normálra, de lehet hogy császár lesz. Nekem is van hasonló csípőproblémám, mint Édinek (asszem Ő írta), bár közel sem olyan súlyos. Hozzáteszem, családi vonás női ágon, tehát ezzel kell éljek. Nálam odáig sem jutottak el az orvosok, hogy valamit diagnosztizáljanak, pedig próbálkoztam orvosoknál a megelőzés jegyében, de erre a magyar egészségügy nem vevő, és ilyen enyhe esettel nem is foglalkoznak. Csak majd ha protézis kell... :? Eddig erről senkinek sem szóltam, pedig már van, hogy egész nap érzem a fájdalmat... a fekvésnek nagyon nem örülnék, mert így hogy járkálok-dolgozom, tudom a formámat tartani valahogy...

Egy aspektus a normál-császár gondolatokhoz: lehet, hogy a gyerek (is) szenved szülés közben, de megdolgozik a születéséért... elindulnak olyan fiziológiai folymatok, amelyek az életet támogatják. A császár lehet, hogy iszonyú sokk a babának, hiszen totál nem tud felkészülni rá. Az is lehet, hogy nincs igazam, én magam olyan ember vagyok, aki szeret felkészülni a dolgokra, lehet, hogy ezért fontos ez nekem.

No, eldugulok.

Mindenkinek jó babamocorgás-figyelést!
Cosmic

Kép
cosmic girl
 
 


Vércsoport
Igen, én is megkavarodtam. Főleg, hogy Mrsparis annyira állítja, hogy a babája vércsoportja A neg.
A baba vércsoportját terhesség alatt nem tudják nézni, csak nagyon bonyolult beavatkozással (a köldökzsínórból vesznek vért, a mami pocakját szúrják meg). Terhesség alatt a baba és a mama vérkeringése elkülönül!!!!
Aki Rh-negatív, annak többször néznek ellenanyagot és mindenféle beavatkozás (pl.magzatvíz-vizsgálat) után, szülés után kell anti-D-t kapni!
Nekem erről adtak egy írásos tákékoztatót, abban minden pontosan le van írva!


Pocakom
Igen, hirtelen nagyot nőtt
:wink:

Sziszkó
Szeretem én is csinálni :wink:
Férjemmel üzemeltetjük...
Már 6 éve....

Monica
Nagy valószínűséggel én is császárral fogok szülni :wink:
Vendég
 


Nem tudom, Ti hogy vagytok a tömegközlekedéssel, de hihetetlen, hogy mindenki a pocakomnak megy, vagy esik. Nagyon bosszantó!

Kopee,
Úgy hogy néha elfelejtem csatolni :)

Szülés: természetesen szeretnék természetesen szülni, de a baba az első, bármi gond merül fel, inkább császár.

Be kell valljam én is várom már az AFP eredményt, de azért ha jól tudom, nem valami informatív.

Jövő héten megyünk 18 hetes UH-ra, be is vagyok sózva :)

Kép
pocok001
 
 


Pocok
Tedd ba a profilodba :wink:
Vendég
 


AFP
Én nem is vetetem le :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Divett: üdv itt és békés, boldog pocakosodást. :)

Szülés: Meglepő mennyien lesznek csaszisok itt. Persze nem baj. Nem lesz attól kevesebb egy anya, amiért császárral szült. :) Az egyik volt koleganőm iszonyúan be volt tojva a természetes szüléstől. A fájásoktól. Aztán túlhordta a babáját és úgy vajúdott oxitocinnal egy fél napot, hogy semmit nem érzett a fájásokból, és csaszi lett a vége, mert nem tágult normálisan. Én 2x szültem simán. Először mgától indult 14,5 óra alatt lett meg Vivi. Akkor eldöntöttem, hogy mit fogok másképp csinálni a következőnél. ( pl nem fexem végig, mert ott rontottam el sokmindent.. ) Aztán Larát meg indították 4 óra volt amiből az utolsó 2 óra volt gáz. 2x vágtak, és mindkétszer a szülés után 2,5 órával ültem a fenekemen párna nélkül és mászkáltam. Szerencsém volt. Remélem akik simán szülnek azoknak is ilyen szerencséjük lesz. :)

munka: engem sem érint... :lol:

twinsmomma: Nagyot nőtt a pocakod! :shock: :D

Voltam múlt héten védőnőnél és fantasztikus, egy dekát sem híztam 5 hét alatt :lol: Akkor a pocak a babalak mégiscsak és nem csak fölösleg. :lol: :lol: hurráhurrá

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Babamozgás: most itt rihegek-röhögök magamban, mert akkor lehet, hogy már több, mint egy hete a picit érzem, közben meg mindig rámondom, hogy bélmozgás??? :oops: :shock: :lol:

Szülés: én természetesen szeretnék, remélem nem lesz semmi akadálya, ráadásul nem a dokinál, akihez járok, hanem ügyeletben. Császárral kapcsolatban én is olvastam, illetve hallottam, hogy pszichológiai szempontból is fontos a gyermeknél, ahogy Cosmic írja, hogy "megkűzdjön a születésért"...de hát ezt mindenki maga dönti el. Tesóm az ikrekkel természetes szülésre készült, de sajnos császár lett és a mai napig mondja, hogy mennyire bánja, nagyon szerette volna megszülni a lányokat!
Én nagyon könnyű szülésre készülök, arra trenírozom magam, hogy bemegyek, pikk-pakk megszülök és kész :lol: nem akarok tőle félni...állítólag a szülésfelkészítő is, amire megyek, sokat segít a sok infó miatt az ember nyugodtabban várja. Na majd meglátom!
Apás szülést még nem döntöttük el, én nem-apás párti vagyok egyelőre, de ez változhat. Ha nagyon fogok félni, biztos akarom majd, hogy ott legyen a férjem mellettem.

Munka: ugyanúgy, mint Cosmic, leginkább "csinálgatok" :roll: :lol: elég nehezen lelkesedek :lol: de hát valahol normális talán, hiszen ilyenkor már lelkileg is a nagy eseményre és a kis emberkére összpontosít az ember...
Vendég
 


Twins, nem tehetek róla, hogy ANNYIRA állítom, ez van a papíromon...de többet nem szólok vércsoport ügyben :?
Vendég
 


Munka
Be kell valljam én is sokat lustultam :) Hogy meddig? Ameddig jól érzem magam én nem érzem, hogy nagyon megterhel.
Kismanó viszont nagyon aktív!

Remélem mostmár látszani fog a vonalzóm.
pocok001
 
 


Miért nem látszik?
pocok001
 
 


Ti mit fogtok mindenképpen beszerezni?
pocok001
 
 


pocok001 írta:Ti mit fogtok mindenképpen beszerezni?


Babakocsi, hordozó, kiságy, fürdőkád, ruhák, légzésfigyelő, bébiőr...
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: