Új privát üzeneted érkezett!

Linamina!

Köszi az ötletet!


Miért kellett túlélned a terhelésest? Mi volt a gond?


Viszont:

Dinnyét? Abban nem sok a cukor? A fagyi ötletet kösziKép

Subesz
subesz
 
 


Üdv mindenkinek

Látom mindenki belehúzott és a szokottól eltérően jó sokat írt.

Linamina
ha jól látom mg port szedsz nem tudom próbálkoztál-e már az Elevittel. Rengeteg vitamint tartalmaz recept nélkül kapható, én az elejétől fogva ezt szedem és az eddigi laboreredményeim szinte mind jók voltak. Nemcsak terhesség hanem szoptatás idején is használható a tejtermelődés érdekében.
Ha gondolod érdeklődj utánna vagy olvasd el a köv oldalt:
http://www.roche.hu/gyogyszer.html?f=gy&id=14&mitmutat=tajekoztato

Üdv Timi
hrabtimi
 
 


Sziasztok!

Subesz:
Utálom a szúrásokat. Mivel az első terhelés eredménye nem volt kielégítő, elrendeltek egy kontrollt is. Na, ezt kellett túlélnem. Holnap megyek az ítéletért. Remélem, már jobb érték lett.
Csak összehasonlításképp:
100 g görögdinnye tartalmaz 29 kcal-t, 0.5 g fehérjét, 0.2 g zsírt, 6.5 g szénhidrátot, 0.8 g rostot;
100 g alma tartalmaz 30 kcal-t, 0 g fehérjét, 0 zsírt, 7 g szénhidrátot 1 g rostot;
100 g grapefruit tartalmaz 35 kcal-t, 0.5 g fehérjét, 1.6 g zsírt, 7.2 g szénhidrátot, 0.4 g rostot.

Hrabtimi:
A dokim írta fel a port, aminek a vivőanyaga C-vitamin. Az Elevitet leállítatta a második trimesztertől kezdve, nehogy nagyon nagyra nőjön a baba. Eléggé kicsi vagyok, a baba meg így is nagy lett (apukája erős testalkatát örökölte). Ezért kinéz a császár. Meg Maltofer Fol-t szedek.

Üdv: Linamina
linamina
 
 

 
 

Linamina!

Biztos, hogy az ítélet nem lesz borzasztóKép Fel a fejjelKép

Teljesen abban a hitben éltem, hogy a görögdinnyében borzasztóan sok cukor van...hm...

Én is az elevitet szedem, szintén elkezdtem aggódni, hogy nagy lesz a baba - mondjuk én nem vagyok kicsi, az apuka sem az - de a védőnő azt mondta, hogy most már a magzatvédő vitaminoktól nem születnek nagy babák, úgyhogy szedjem csak nyugodtan. Hát, majd meglátjuk.
subesz
 
 


Sziasztok!

Subesz:
A dokibácsimnak már volt ilyen kismamija, pedig ő sem volt apróság.

A cukorkontroll még rosszabb lett Kép (éhgyomorra: 4.6, 60 percre: 5.2, 120 percre: 6.9. Ráadásul diétával. Most aztán már minden tilos. Csak zöldséget, húst, tojást, natúr joghurtot ehetek.
Ja, és egy hónap múlva megint kontroll.

Naggggyyyon klassz. Tök jó lett tőle a kedvem.
Most már csak abban bízom, hogy a 37-38. hétre hátha megszülök és akkor sem a baba, sem én nem leszünk kitéve a veszélynek.

Jók legyetek!

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Sziasztok!

Olyan sokat írtok egy hét alatt, hogy alig győzöm olvasni. Persze örülök. Pár hónapja alig írt ide valaki, most meg...
Képzeljétek, tegnap megvolt az első CTG, és nagyon ügyes volt a picikém. Úgy dolgozott, hogy jól sikerüljön, mintha csak tudná, mit kell csinálni. Kép Mások arról panaszkodnak, hogy ébresztgetni kell a babát, hogy mozogjon.
Sajnos UH nem volt, mert elromlott a gép.
Hajni! A keményedéstől szerintem se félj, nekem is rendszeresen van. Nem túl kellemes, de biztos szükség van rá, hogy ügyes legyen a méhünk szüléskor.
Fibi! Szerintem a halvány csík is pozitív tesztet jelent. Nekem tökéletesen kimutatta, bár a dokik csak akkor hiszik el, hogy terhes vagy, amikor az UH-on szívműködést látnak.
Hello! Egyetértek, hogy babával a hasamban nagyon jó érzés lenni, de vannak rossz napjaim. Tegnap is kiborultam, amikor a nap végén hulla fáradtan buszra szálltam, és 2 16-18 éves liba végignézte, ahogy a nagy hasammal végigállom az utat. Az ilyen nemtörődömség nagyon ki tud borítani. Már-már a sírás kerülgetett.
Na mindegy, amúgy jól vagyok. Ma már jó napom van és vidám vagyok.
Tudtátok, hogy 1 hét túlhordás után befektetnek a honvédba és megindítják a szülést? (Ha megindul...) Én ezt nem nagyon szeretném. Remélem, nekem nem kell indítani.

Na, mennem kell. Mindenkinek jó hétvégét!

Bobek
bbobek
 
 


Sziasztok lányok!

Bobek: teljesen meg tudlak érteni, és mi, kismamik, amúgy is sokkal érzékenyebben reagálunk mindenre, szóval az emberi bunkóság tényleg nagyon kiborító tud lenni! Amúgy tudtam, hogy a Honvédban 1 hét túlhordásnál megindítják a szülést, elmondták a tanfolyamon is. Remélem, ez velem sem fog előfordulni!!!

Hajni: rég hallottam Rólad! A tanfolyam időközben már megvolt, vagy azóta sem lehet tudni, hogy mi van? Én rendszeresen feljártam ide olvasgatni, de senki nem tudott/írt róla semmit. Amúgy hogy vagytok? Megvannak már a babacuccok?

Linamina: kitartás, most már előbb-utóbb kint lesz a baba és akkor megszűnnek a cukorproblémák is! Persze könnyen beszélek én, falom a sok édességet, sütit, meg mindent, mégsem hízom szinte semmit, a vérnyomásom is alacsony, és a cukrom is teljesen OK. Szóval, én szerencsésnek mondhatom magam. Bár a derekam meg a medencém nekem is nagyon szokott fájni időnként! Kép

Lányok! Körkérdés: kinek milyen babaágya lesz a babájának? Hol vette, vagy honnan kapta? Most ez a téma érdekel, mert mi még csak most fogjuk beszerezni! Ha lehet, írjatok árat is! Köszi.

Végre valahára szép tavaszi időt és további kellemes babavárást kívánok mindenkinek! Üdv, Hello (34+4)
hello
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a Honvédban laborokat csináltatni, és olyan jó érzés volt ott lenni. Mostmár tényleg alig várom a szülést. Mindenki olyan kedves volt, ami manapság nem túl jellemző, pláne egy túlzsúfolt ambulancián nem. Nagyon örülök, hogy ide jövök szülni. (Vagy hoznak? Kép )

Hello!
Még mi sem vettünk babaágyat, sőt tulajdonképpen ki sem néztük. Én nem merem előre megvenni, úgyhogy a férjem fogja majd, ha meglesz a baba és mi a kórházban leszünk. Annyi biztos, hogy kókuszmatracot veszünk valahol. Az kb. 10 ezer Ft. Én találtam egy nagyon jó boltot az Üllői úton a Nagyvárad térnél. Nagyjából a Brendon cuccait árulják, de valamivel olcsóbb. Szerintem elég jó választék van mindenből. Végülis mi valószínűleg a Corában veszünk majd egy teljesen egyszerű kiságyat, ami kb. 8-10 ezer Ft.

Mára ennyi. Pénteken jövök újra, de addig vizsgázom még egyet, úgyhogy sietek haza tanulni.

Sziasztok!
Bobek (35+5)
bbobek
 
 


Sziasztok mindenki!

Most egy kicsit dühös lettem, mert mindenkinek válaszoltam, és amikor el akartam küldeni megszakadt az egész kapcsolat, sajnos nincs lehetőségem rá, hogy újra írjam ezért röviden köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, az infóm annyi, hogy az előző tanf. lement 22-én, a köv. 30-án 15 óra amit csecsemős nővér tart (pelenkázás, újszülött ellátása stb.).

Üdvözlök mindenkit!

Hajni

Üdv. : Hajni

Kép
Kép
beha
 
 


Hello!

Még a baba ágyról annyit, hogy mi már megvettük, ua. a válaszom mint Bbobek-nek a Cora-ban vettük 8 e Ft-ért, a kókuszmatracot pedig a MegaToys-ban 10 e Ft-ért (ezek akkor akciósak voltak, most nem tudom mennyibe kerülnek)Teljesen egyszerű, egész pici 60X120-as (az ágy fenyő).

Hajni

Üdv. : Hajni

Kép
Kép
beha
 
 


Sziasztok!

Hello:
Köszönöm a bíztatást. Valahogy most már kibírom. Igaz, a rosszullétet már sikerült elérnem a diéta betartásával, így egy kicsit lazítottam. Az uh szerint a baba nem hízott meg, nem lett nagyon nagy, tartja a normális növekedési ütemet. Ezért úgy gondolom, hogy kevesebbet ártok azzal, ha néha rendesen eszem, mintha folyton éhezek. Azért vigyázok.

Ágy-téma:
Mi a Brendonban vettük meg. Ez egy olyan ágy, ami egybe van építve a pelenkázóval. 49.990 Ft-ba került. Azért ezt választottuk, mert ha a gyerkőc nagyobb lesz, akkor 170 centis magasságig simán tudja heverőként használni, a pelenkázóból meg éjjeli szekrény lesz. Meg van két fiók ágyneműtartónak. Azt meg nem tudhatjuk, lesz-e másik babánk. A szándék megvan, de természet dönti majd el.

Ja, és azért vettük meg most, mert volt még a raktáron. Ha elfogy, akkor meg várni kellene.

A matracot még nem vettük meg, még tanakodunk. A kókuszbetétest én túl keménynek találom. Mivel amúgy sem jó, ha vastag matracot teszünk az ágyba, szerintem elég tartása lesz másmilyennek is. De még tanakodunk...

Üdv: Linamina
linamina
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, sok tanulságos volt közöttük. Először mi is kombi ágyban gondolkodtunk, de aztán úgy néz ki, mégiscsak maradunk a sima kiságynál. Remélem szép lesz!

Üdv, Hello

Ui.: Lányok Ti szoktatok még fürdeni? Mármint kádban... Mert állítólag ilyenkor már nem szabad, de én nem nagyon tudnám elképzelni nélküle, olyan jólesően ellazít, és csökkenti a különböző fájdalmakat!!
hello
 
 


Sziasztok!

Hello!Én úgy tudom,hogy szülés előtt kb.6héttel abba kell hagyni a fürdést(kádban),mert ilyenkor már kitágulhat a méhszáj és nagy a fertőzés-veszély.

Kiságy:
A Megatoysban most 9000Ft körül van egész jó kiságy.60*120.Mi olyat vettünk.

Matrac:
Nem tudom igazán,mi a legjobb,bár mostanában a kókuszos cuccot mondják.Mi is még vacilálunk rajta.Ha valaki tud valami okosat erről,örülnék,ha megosztaná.
köszi
zsuh(38)
zsuh
 
 


Sziasztok!

Tény a szülésindítás, de nem olyan rettenet, mint aminek hangzik. Bekötik az infúziót, de csak alacsony cseppszámmal. Nekem kétszer nem volt eredménye, viszont érlelődött tőle a méhszáj. A lényeg, hogy ne számítsatok arra, hogy rögtön megszültök. A bennfekvés meg arra pl. jó, hogy megismerhetitek a kórházat, így aztán ismerős már a környezet, mikor megindul a szülés, biztos nincs az a mellékhatás, amit néhol olvasni, hogy megérkeznek, és a kórházi környezet hatására lassul a folyamat.
Ha hagytok otthon gyereket, azzal lesztek gondban, hogy nem mondhatjátok, hogy pl. ötöt kell aludni. Viszont minden nap beviheti vki a kölköt, Ti meg találkozhattok vele mondjuk a kertben.

A fürdéssel kapcsolatban meg csak annyit, hogy igen divatos kádban szülni. Márpedig akkor már ugye tuti nyílik az aranykapu.

Jó babavárást!

sofka
sofka
 
 


Sziasztok!
nagyon megnyugodtam, hogy találtam végre valamit a Budai Honvédról, már azt kezdtem hinni, hogy egyedül szülök ott, annyira nem volt senki aki ismernéKép Szóval most megynugodtam, úgyhogy csatlakozom hozzátok és bemutatkozom: 25 éves vagyok a 20. héten járunk, egészséges gyermeket várunk, aki három év próbálkozás és egy vetélés után fogant meg. Az orvosom Dr. Hunka Rezső, nem tudom jár-e valaki hozzá, ha igen, megkérném, hogy mesélje el milyen tapasztalatai vannak, pláne ha már szült is nála!
Kérdéseim is lennének bővenKép Például: hanyadik héten kezdtetek el járni erre a felkészítő tanfolyamra, hogy megy ez, hogy kell rá jelentkezni, mennek-e az apukák is erre? Ha van valami telefonszám, ahol információ éhségemet kielégítik azt megadnátok? Voltatok genetikai uh-on? Mennyivel előtte kell odatelefonálni időpontért? Merthogy jövő héten tudunk csak elmenni, ezért nem merem őket még ezen a héten hívni. Apukát beengedik velem a genetikai uh-ra?
Most hirtelen ezek a kérdések foglalkoztatnak, tudom, nektek már rég volt a 20. hét, de azért hátha tudtok segíteni.Kép

üdv mindenkinek: Sapi
sapi
 
 


Kedves Sapi!

Légy üdvözölve körünkben, és gratulálok a babádhoz! A 20. hét az tényleg jó régen volt - legalábbis nálam, aki ma töltöm be a 35-öt Kép - de azért emlékszem, hogy én is örültem, ha vki válaszolt a kérdéseimre!

Szóval:
- Hunka Rezsőről sajnos nincs infom, mivel nekem nem ő az orvosom,
- a felkészítő tanfolyamra ált. a 30. hét után szokás elmenni, de az sem baj, ha korábban mész, nem fognak elküldeni!
- én a kórházat hívtam fel ezügyben, hogy mikor indul a következő (tel: 356-6522), külön jelentkezni pedig nem kell rá, egyszerűen odamész és kész. Apukák is nyugodtan mehetnek, amikor én voltam, sokan voltak is!! Az a legjobb, hogy megmutatják a szülőszobát, amire gondolom Ti is kíváncsiak vagytok.
- az uh-s kérdéseidre nem igazán tudok válaszolni, mert én nem a Honvédba járok terhesgondozásra, csak szülni fogok ott, ezt inkább az orvosodtól célszerű megkérdezni, de szerintem amúgy is ő fog küldeni oda. (Apuka biztos oda is nyugodtan bemehet, ma már az ilyesmit sehol nem tiltják szerintem!)

Hát, ennyit tudok segíteni, ha van kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok!

További kellemes babavárást, szia, Hello! (36+0)
hello
 
 


Kedves Hello!

Köszi, hogy ilyen gyorsan reagáltál, telefonszámot gyorsan kiírtam nagybetűkkel a telefon melléKép) Akkor még nem kezdek el zsezsegni tanfolyam ügyben, ha még van vagy 10 hetemKép De így majd tudom mihez tartani magam és ez azért megnyugtató. AZ egész környezetre nagyon kiváncsi vagyok, nem csak a szülőszobára (bár leginkább az érdekel persze), merthogy felkészülős fajta vagyok, szeretem magam elé képzelni, lélekben felkészülni a várható helyzetekre, úgyhogy mindenképp elmegyek majd erre a felkészítőre.
Még egy kérdés jutott eszembe hirtelen: szülésznőt lehet itt választani és ha igen hogy kell ezt intézni? Még egyszer köszi a segítséget!

Sapi
sapi
 
 


Kedves Sapi!

Ebben nem vagyok biztos, de úgy tudom (talán vki más írta ebben a topikban korábban), hogy szülésznőt nem lehet választani ebben a kórházban. Viszont mindegyikről csak jót lehetett hallani az itteniektől, és úgy ált. az egész kórházi személyzetről. Meg azt is írták, hogy a Honvédban a csecsemős nővérek is mind szülésznők is egyben, úgyhogy nagyon jól értenek mindenhez.

Egyébként szerintem érdemes jó alaposan visszaolvasnod a topikban, mert valóban nagyon sok információt megtudhatsz belőle, én magam is szinte minden tudásomat innen (no meg a tanfolyamról) merítettem! (Nagyjából én is "20 hetes korom" óta járok ide, ha jól emlékszem.)

Nos, ennyi. Kellemes olvasgatást kívánok Neked! Kép

Üdv, Hello
hello
 
 


Szia Sapi!

Én is dr. Hunkához járok, a 25. hétben vagyunk. Nekem is kellett mennem genetikai ultrahangra a Bakáts térre. Mikor bementem keresték apukát, úgyhogy elkísérhet, és be is mehet Kép És videokazit is vihetsz, mert felveszik, ha kéred.
orsi75
 
 


Sziasztok!

Csak most vettem észre, hogy elszámoltam a "koromat"! Nem 36+0, hanem 35+0 vagyok a mai napon! Szóval, még pontosan 5 hetem van hátra szülésig, ha a baba is úgy akarja persze.

Na jó, most csak ennyi. Sziasztok! Hello (35+0)

Amúgy Sapi, Orsi75, Ti dolgoztok még?
hello
 
 


Szia Orsi75!

A Bakáts térre? Engem a Budai Honvédbe küldött. Vagy onnan irányítottak el a Bakátsra? Videokazival mindenképp készülünk és titokban abban reménykedünk, hogy mivel jobb felbontású uh, ezért megtudjuk a gyerkőc nemét is. Ti tudjátok, megkérdeztétek? Így már biztos jön akkor apája is, nem akar lemaradni egy élő felvételről semKép

Hello!
Köszi a tippet, elkezdek visszafelé olvasgatni, hogy ez eddig nem jutott eszembeKép

Sapi
sapi
 
 


HelloKép nagyon egyszerre írtunkKép

Én nem dolgozom a terhesség elejétől fogva, mert veszélyes a munkahelyem: súlyosan és halmozottan fogyatékos gyerekekkel és felnőttekkel foglalkozom (tam) zeneterapeutaként, de ez azzal ját, mivel ők nagyrészt mozgásképtelenek, hogy emelgetni kell őket, és köztük majdnem mindenki túl van a 20 kilon, a felső határ pedig a 70 kilo. Sajnos megoldani nem lehet, hogy én ne emelgessek, másrészt pedig őnáluk (gyenge immunrendszerük miatt) gyakrabban előfordul mindenféle vírus, sokszor egész "egzotikusak" is, úgyhogy ezért sem szabad sok időt együtt töltenem velük. Január óta vagyok itthon, de nagyon hiányoznak, főleg a gyerekek, úgyhogy ha nem lenne a babánkra veszélyes, akkor én addig dolgoznék, amíg bírom.
Te már szülési szabadságon vagy? Biztos írtad már, de még nem olvastam visszaKép Mikorra vagy kiírva?

Sapi
sapi
 
 


Szia Sapi!

Én is dr. Hunkánál fogok szülni, reményeim szerint június 30. körül. Persze, ha a kisfiam és egy esetleges melegfront is így gondoljaKép

Nem az elejétől járok hozzá terhesgondozásra, még csak 4x voltam nála, de nagyon rendesnek tűnik, válaszol minden kérdésedre, de tény, hogy kérdezni kell tőle, ezért ajánlom, hogy esetleg olvasgasság utána, hogy mi várható a rád következő hetekben, és ne habozz kérdezni, még akkor is, ha esetleg hülyeségnek gondolod azt, ami foglalkoztat.

A genetikai UH-ra bemehet az apuka - nekem is a Honvédban csinálták -, sőt, az idős doktornő, aki vezényelte az egészet hangsúlyozta, hogy szereti, ha a kispapák is bemennek. Kazettát vigyél, de ha jól emlékszem nem láttam videot. De lehet, hogy azóta változott a felszereltség.

Nekem is lassan fel kéne őket hívnom, hogy mikor lesz tanfolyam, nem ártana, ha látnám a szülőszobátKép

Subesz
subesz
 
 


Sziasztok Lányok!

Örülök neki, hogy ilyen szépen gyűlünk Kép nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen a doktor bácsink a szülés levezetésekor. Számítok az élménybeszámolóra Kép
Nem értem, engem miért nem küldött el a Honvédba genetikai ultrahangra... Azért kellett mennem a Bakáts térre, mert az AFP-m kicsit magas lett. De szerencsére mindent rendben találtak. Az már régebben kiderült, hogy fiúcska, itt csak megerősítette a vizsgálatot végző orvos.
orsi75
 
 


Sziasztok Csajszik! Kép

Sapi: Tényleg csak 1 perc különbséggel írtunk tegnap!! Kép Értelek, hogy ilyen "veszélyes" munkakörben nem dolgozhattál tovább. Én még mindig dolgozom, de reményeim szerint már csak a jövő hét végéig (egy mérnöki irodában ülök egész nap, és ez elég kimerítő már így a vége felé, mivel Pocaklakó rendesen ránehezedik az alsó fertájamra!). Amúgy a "pontosan 5 hetem van még hátra szülésig"-ből simán rájöhettél volna, hogy június 3-ra vagyok kiírva! Kép Kép No de mindegy.

Orsi: és Veled mi a helyzet munka fronton? Amúgy gratula a fiúcskához! Úgy néz ki, nekünk is az lesz, de én csak akkor hiszem el, ha már kibújt! Kép

Képzeljétek, ma megyünk kiságyat venni! Majd mesélek, milyen lett, esetleg rakok fel róla képet is, ha valakit érdekelne.

Na, folytatom a munkát, minden jót Nektek! Üdv, Hello (35+1)
hello
 
 


Sziasztok Kismamik!

Én még dolgozom, most is a munkahelyemen csücsülök. Egyre rosszabb a helyzet, mert nagyon kényelmetlen a székem, és már sok a nyolc óra ülés a derekamnak, a hátamnak. Szeretném kiíratni magam a jövő héten, de azért is, mert tanulnom kell a májusi vizsgáimra.
Kicsit félek, hogy hiányozni fog a munkahely. No nem a munka, hanem a közösség.

Kedves Hello! Kíváncsian várom a beszámolót a mai körútatokról. Már én is be vagyok sózva "kellék" ügyben, de a párom sajnos egyelőre nem ér rá velem nézelődni. Lehet, hogy mér korai is lenne...

Szép napot! Kép
orsi75
 
 


Hello: jóvanna, nem erősségem a számolásKép Neked akkor már nagyon közel van a kezdetKépKép

Subesz: Én is kiváncsian várom a tapasztalatokat Hunkával szülésileg! Meg lehet kérdezni miért váltottál orvost időközben? Én is bírom, rendes doki, csak nem túl szószátyárKép De miután erre rájöttem az első alkalommal, már összeírt kérdésekkel készülök, kiteregetem a papírjaimat és kérdezek rendületlenül. Hamar túltettem magam a "biztos hülyének néz, hogy még ezt sem tudom" érzésen, mert végülis honnan tudnám, ha még nem szültem ugyebárKép)

Orsi: akkor tuti hogy az AFP érték miatt kellett máshova menned, a Bakáts téren biztos jobb gép van, mint a Honvédban.

Jaa, azt nem is mondtam még hogy én és a bátyám is itt születtünk a Honvéd kórházban (akkor még Tiszti Kórház volt)Kép Úgyhogy anyumnak nagy élmény, mindig jön velem minden vizsgálatra és szinte újraéli a terhességeitKép Na, ezt csak úgy érdekességként gondoltam leírom.

Örülök, hogy ennyi "Hunkás" kismamát találtamKép

üdv: Sapi
sapi
 
 


Én meg csak irígykedhetek, hogy ennyi "Hunkás" kismami egymásra talált... Kép Kovács Árpád doktor urat nem ismeri véletlenül valaki? (Ő külsős amúgy.) Én is úgy szeretnék találni valakit, akivel konzultálhatnék róla!!!

Na, remélem valaki olvassa, aki ismeri. Jó hétvégét Nektek! Hello
hello
 
 


Sziasztok

a mai nap volt a kórházban felkészítő amit egy csecsemős doktornő tartott. Az előadás 2 órásra sikeredett és a szoptatásról szólt(az a néhány apuka aki ott volt nagyon élvezhette Kép ). A jövő héten csütörtökön 14.30-kor lesz a következő uezzel a dokinővel akkor a pelenkázás és újszülöttgondozás lesz a téma.

Lenne azonban egy kérdésem hozzátok:
Milyen pontosan a CTG vizsgálat? Nekünk ugyanis most lesz az első igaz már a 35. hétben járunk.

Olvastam,hogy lehet 3d Uh-ra jelentkezni Bíró dr úrnál.Tud valaki erről bővebbet (pl ezt a kórházban tartja vagy magánrendelőben, mennyire alapos stb)

Ti hogy álltok a babaszoba berendezéssel?

Üdv és kellemes hétvégét mindenkinek
Timi
hrabtimi
 
 


Sapi!

Az előző dokim sajnos már nem vállalt szülést, ő adott át a Hunkának. Azt mondta, hogy már 20 éve ismeri, mind a ketten a János Kórházban dolgoztak. Így kötöttem ki nála, mondjuk első alkalommal pofavizitre mentem, ezt mondtam neki a telefonban is. Szerettem volna megismerni - már amennyire lehet -, első látásra szimpatikus-e vagy sem, ez sokat számít. A párom is ott volt, és miután ő is rábólintott, így döntöttem nála.

Orsi75!

Ismerős az érzés. Múlt héten tartotta a fősulim a szokásos előadás sorozatot, tartott négy napig, rendkívül kemény fa székeken. Gondolhatod...a derékfájáson kívül sok mindent előhozott, amiről azt hittem, csak szülés után lesz...

Timi!

A CTG nem a magzati szívhang-vizsgálat? (lehet, hogy ökörséget mondot)

3D a Hattyúházban voltam, most kedden megyek 4D-re a Praxisba, miután egy ismerősünk megmutatta az ott készült képeket a babócájáról. Sokkal élesebbek, mint a mi 3D-s képeink. Egy héttel előbb kell időpontot kérni.

Engem az előadások közül inkább a szülésre felkészítő érdekelne. Nem tudok ilyet mikor tartanak?


Ezt el kell, hogy mondjam: anyósomékhoz átmentünk Anyák Napjára, átadtuk a virágot, ahogy illik, majd apósom hirtelen eltűnt az egyik szobában, és egy virággal tért vissza, hogy nekem, mint leendő anyukának kívánja átadniKép Olyan aranyos voltKép


Jó pocak nagyobbodást mindenkinekKép


Subesz
subesz
 
 


Lányok!

Én még mindig ott tartok, hogy engem miért nem küldött el a budaiba genetikai ultrahangra, és Titeket miért Kép
Ebben a kórházban milyen a terheléses vércukorvizsgálat? Zsemlés, tejes vagy cukrosvizes? Nekem már lassan esedékes.

Ma megyek a doktor bácsihoz. Már alig várom, hogy lássam a kis mazsolámat Kép
orsi75
 
 


szia Orsi75!
Vércukorvizsgálatra én a Hajnal Zsuzsánál jelentkkeztem,de gondolom ezzel nem vagyok egyedül.Azt mondta,hogy akármit ehetek és ihatok.A vérvételes nő pedig azt mondta,hogy eltérhet az eredmény,ha vajat,sonkát vagy akármit eszem,úh.úgy döntöttem maradtam a zsemlénél és a tejnél.
zsuh
 
 


Sziasztok Lányok!

Orsi75:
Engem sem küldtek genetikaira. Ha nincs semmi ok rá, akkor nem is fognak.

A terheléses cukorvizsgálat: 1 üres zsemle és 2 dl tej. Szerintem jobb, ha magadnak viszed, mert akkor rögtön neki tudsz állni enni, nem kell elszédelegni a büféig.
Szóval, kapsz beutalót a nőgyogyin (teljes vérkép, vizelet, terheléses cukor, citomega.., toxoplazma...), aztán húzz sorszámot. Mivel teljes rutin lesz, az első szúrás kicsit hosszadalmas.
Viszont, ha csak és kizárólag a terheléses vizsgálat van bejelölve a papíron, valszeg nem kell sorszám, hanem beronthatsz soron kívül. A múltkor nekem azt mondták, hogy csak terhelés esetén nem kell sorszám, meg sorbanállás.
Az első szúrás után rögtön egyél, aztán, ha lenyelted a zsemletej reggelit, 60 perc múlva kell újra szúratni. Akkor már lazán be lehet menni a vérvételi szobába. Újabb 60 perc és megint bemehetsz soron kívül.
Ha van rá lehetőség, legyen veled valaki, mert akkor húz neked számot és nem kell sokáig szteppelned. Készülj arra, hogy ha 7:45 körül jutsz be, akkor is 10 óra lesz, mire végzel.

Üdv:
Linamina
linamina
 
 


Linamina: Nálam nincs semmi oka, de küldtek genetikaira, pedig teljesen egészséges vagyok én is, a baba is, az AFP a legnormálisabb lett, több ultrahangon voltunk, ahol a baba is teljesen normális, még egy kis vashiányt sem sikerült produkálnom, szóval annyira normálisak és szokásos terhesek vagyunk, hogy nagyon, Kép tényleg minden lelet rendben, de megyek genetikaira, úgyhogy nem attől függ csak, hogy van-e probléma veled vagy a babával hanem az orvostól. AZ enyém "biztonsági játékos", mindenhova elküld, azt is kéri, amit nem kéne alapból, hogy biztosra menjen. A védőnő csodálkozott rá, hogy milyen leleteket viszek, nem szokásos vizsgálatokról is, úgyhogy innen vettem le az információt Kép

Orsi: azt írtad a Bakáts téren genetikai ultrahangon voltál, nem?? Ha ott már egyszer voltál genetikai uh-n, akkor persze, hogy nem küld el még egyszer még a Honvédba is. Biztos azért kellett odamenned, mert magasabb lett az AFP és ott jobb gép van, vagy speciálisan ilyen esetekre való gép van stb. Tehát jobban jártál mint mi mert jobb képet láthattál a babócádról Kép

Sapi
sapi
 
 


Hello: milyen kiságyat vettetek végül? Engem nagyon érdekel!

Orsi: kellék ügyben én nem vagyok babonás, tehát szerintem nem korai. Nálunk ez úgy történik, hogy épp mikor van egy kis pénzünk megveszünk valamit a kellékekből, illetve anyum már jövő nyárig elegendő ruhát vásárolt a manónak, Kép meg kölcsönkértük már az összes kelléket ami az ismeretségi körben volt, hogy arra se kelljen költeni. Nekünk biztos nem lenne egyszerre annyi pénzünk, hogy babonából az utolsó pillanatra halasszuk a vásárlást. Meg szerintem nem lehet úgy élni, hogy a legrosszabbra készülök, úgyhogy én úgy döntöttem, hogy optimista leszek és természetesnek veszem ezt az állapotot és azt, hogy egészséges szép babánk fog születni. Szerintem ez a legjobb amit tehetek Kép

Sapi
sapi
 
 


Kedves Lányok!

Köszönöm a sok hasznos információt Kép

Vigyázzatok Magatokra!
orsi75
 
 


Kedves Sapi!

Erre az én "jóindulatú" védőnőm csak annyit mondana, hogy tök feleslegesen végeztetnek el vizsgálatokat, ami egy jó csomó pénzbe kerül. Közben meg szétesik az eü.

Ezt a szöveget végighallgathattam, mert más ütemben és többször csinálnak a Budai Honvédban teljes vérvizsgálatot, mint ami alapból van előírva. Tökre ki volt akadva...

Ha az orvos azt mondta, hogy menj, akkor jobb, ha mész.
Csak próbáltam Orsit megnyugtatni, hogy nem kell mindig megijedni, ha valamit mond az orvos. Én is hallottam már olyat, hogy más kismamákat más kórházakból küldtek genetikai uh-ra, meg más paramétereket is mértek a soros uh-vizsgálaton. Tényleg attól függ, hogy ki az orvos, és melyik kórház.

Pussz.
linamina
 
 


Szia Linamina!

Erről tudnék beszélgetni a védőnőddel, hogy valószínűleg nem az én vagy bármely soksok tb fizető kismama "felesleges" vizsgálatai miatt esik szét az eü... Másrészt pedig azt gondolom, hogy egy kismamánál igazából nem lehet felesleges vizsgálatról beszélni, maximum biztonsági vizsgálatról. Úgyhogy maximálisan igazságtalannak érzem amit a védőnőd mond, és azt meg felháborítónak, hogy téged ilyenekkel fáraszt a vizsgálataid láttán. Vagy készüljek fel rá, hogy engem is nyomasztani fognak olyanokkal amihez semmi közöm és végképp nem áll hatalmamban dönteni róla? Úgymint arról sem természetesen, hogy milyen vizsgálatra megyek és milyen okból. Küldenek és megyek, mert bízom benne, hogy tudják mit csinálnak Kép vagy nem kéne? Kép

Nem akartalak az előző hozzászólásommal sem "letámadni" természetesen, csak nem akarom, hogy a fejembe beegye magát a gondolat, hogy valami nincs rendben, csak nem mondta el nekem az orvos. Ezért reagáltam ilyen vehemensen, bocsi Kép

Sapi
sapi
 
 


Kedves Sapi!

Hát, nem a védőnők gyöngye. Folyton azzal csesztetett, hogy sokat híztam. Az első 20 hétben tényleg nagy volt a lendület, de aztán hirtelen megállt. Most itt vagyok a 36. héten és már több, mint 2 hónapja stagnál a súlyom, 9,5-10,5 kiló között ingadozik. A baba szépen fejlődik, tartja az ütemet, én meg fogyok ki alóla.

Én is megyek minden vizsgálatra, amire küldenek. Elvégre nem vagyok szakember, nem bírálhatok felül egy sokéves tapasztalattal rendelkező szakgyógyászt.

Szerencsére több vizit nem lesz a védőnőnél. Viszont a környezettanulmány még hátra van, de a saját szemétdombomon én leszek a kiskakas...Kép

Attól meg ne félj, hogy bármi baj lehet. Mindenképpen meg kellett volna mondania, ha valami gáz van. Lehet, hogy a korábbi vetélésed miatt ennyire óvatos. Örülj a jó eredményeidnek!

Linamina
linamina
 
 


Linamina!


Nem semmi a védőnőd...még hogy a kismamák miatt esik szét az eü...nevetséges. Ahelyett, hogy örülne, hogy vannak alapos dokik is. Nem tudsz védőnőd váltani?

Tegnap voltunk 4D-n, babóca rendben fejlődik, kb. 32-33 hetes és már 2138 g. A dokinő szerint szép nagy baba lesz. Ennek örültünk, bár ugye azért megszülni nekem kellKép

Szerencsére a kilókkal nem piszkál, inkább a dokim az, aki elkezdett szörnyülködni, hogy már a 8. kilónál tartok, és 10-12 a megengedett. Na de könyörgöm, minden terhesség/kismama más! Mit csináljak, ha a combom körmérete már hónapok óta nem változik, viszont a hasam eszméletlen ütemben nő?!!

Nem tudnátok segíteni abban, hogy ez a sok betü, ami a leleten rajta van mit jelent? Pl: HC, APD, TAD, MAD, AC, FL? Minden hozzászólást köszönökKép


Subesz
subesz
 
 


Szia Subesz!

Sajna nem tudok, körzetesítés van (a 21. században). Mindegy. Ennyit kibírok. Már úgysem kell mennem hozzá.

A 8 kiló tök jó. A legfrissebb Fitt Mamában 14 kilót írnak átlagnak.

Rövidítések:
HC=fejkörfogat
APD=törzsátmérő mellső-hátsó irányban
TAD=törzsátmérő harántirányban
AC=törzskörfogat
FL=combcsont hossza

A MAD teljesen ismeretlen (talán medenceátmérő????). Talán valaki más tud válaszolni

Linamina
linamina
 
 


Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a kórházban még mindig adnak-e vatta+géz kombinációt a szülés utáni napokra? Mert valaki, aki tavaly júniusban szült itt, azt mondta, hogy azt adtak korlátlan mennyiségben, és akkor nem kell betétet vinni külön, mert a vatta+géz az teljesen jó. A tanfolyamon lehet, hogy elmondták, de én nem emlékszem!! Kép

Amúgy megvan a kiságyunk, a Brendonban vettük, 60x120-as, "antik" (kicsit sötétebbre pácolt) fenyő tömörfa, kókuszmatraccal, 3 magasságba állítható a matrac, az ágy minden oldalán nyitott (rácsos). A hozzávalók (rárakható pelenkázó, ágynemű, baldachin) pedig zöld és fehér színűek, hogy a babuci még nyugodtan eldönthesse, mi szeretne inkább lenni, fiú vagy lány... Kép

Örülök, hogy mindenki jól van, én holnap megyek a dokimhoz vizsgálatra, pénteken pedig 4D UH-ra a Praxisba! Majd mindenről beszámolok Nektek.

Sziasztok, Hello (35+6)
hello
 
 


Hello, adnak, csak néha elfogy. Kép De úgy emlékszem, akkor kérni kell. Viszont az első napokra jobb a tena betét. Úgy pár darab. Szerintem.
sofka
 
 


Sziasztok!

Na, reggel voltam a dokimnál. Mindent rendben talált, méhszáj zárt, vett kenetet is kitenyésztésre. Viszont dacára annak, hogy betöltöttem a 36. hetet, nem küldött még CTG-re! Kép Szerintetek ez normális? Én úgy tudtam, hogy innentől kezdve kellene menni hetente. Na mindegy. A babám sokat mocorog, remélem jól is van. Még dolgozom egy pár napot, hogy befejezzem az utolsó munkámat. Egyébként 1 hét múlva kell újra jelentkeznem a dokimnál.

No, most csak ennyi, majd még jelentkezem! Írjatok Ti is, hogy kivel mi van, és hogy érzi magát! Néhányunknak már egyre jobban közeleg a nagy nap!!!! (Bobek, Hajni, Linamina stb., elnézést attól, akit kifelejtettem!) Nemsokára már a szülési élménybeszámolóinkat fogjuk itt megtartani! Kép Üdv, Hello (36+0)
hello
 
 


Szia Hello!

Én is először a 37.héten voltam ctg.Most viszont 3naponta kell menni,mert hétfőre vagyok kiírva és mostmár figyelik jobban.Ha nagyon izgat a dolog,minden nap 2után be lehet menni az 5.re és megcsinálják a ctg-t.Nem kell beutaló se semmi.

vigyázz Magadra!Kép
zsuh
 
 


Köszi Zsuh, ezt nem is tudtam!! Hú, hát akkor Neked már tényleg csak néhány nap van hátra! Ez nagyon izgalmas! Kép Remélem minden jól fog alakulni és könnyű szülésed lesz, amit remélhetőleg megosztasz majd velünk is!!! Kép Én is alig várom már, de sajna még 4 hét hátra van (ha Pocaklakó is úgy gondolja).... Minden jót! Hello
hello
 
 


Hello!

Én úgy tudom, hogy bizonyos idő után a CTG majd hogy nem kötelező, azt hiszem hetente 1x.


Zsuh!

Szorítunk neked is és a babócának isKép
(egy kicsit irigyellek, hogy már itt tartasz)
subesz
 
 


Sziasztok!

Egy kis info rólunk: ma voltunk genetikai uh-on, minden annyira normális, hogy normálisabb már nem is lehetneKép))) Élénk volt nagyon a babóca, mindenét megmutatta, integetett, meg olyan mozdulatokat csinált a kezével, mintha dörömbölne ki nekünk a képernyőn keresztül, meg ránk is mosolygott, amiről sikerült képet is csinálniKép Jaaa, és azon tornázott egyfolytában, hogy be tudja kapni a lábujjait, szóval nagyon vidáman van ott bentKép)))) Apája is ott volt és nyelte vissza a könnyeit, én meg spontán bőgtem rajtaKép))) Benéztünk a lába közé is, de nem látszott semmi, azt mondta a doki néni, hogy még ne mondjuk ki az "ítéletet" a neme fölött, mert gondoljunk bele, hogy ha 3 cm a combja, akkor mekkora lehet az ami a lába közt van vagy nincsKép)) Úgyhogy majd legközelebbKép Pedig rendes baba volt, mert megbeszéltük előre, hogy megmutatja magát és tényleg odafordult a fenekével felénk, csak mi vagyunk bénák és nem láttuk amit kellett volnaKép)))

Sapi(21)
sapi
 
 


Szia Sapi!

Szerencsétek van, hogy ilyen rendes gyereketek lesz! Kép Mi is voltunk 4D UH-n, és épp hogy csak egy pillanatra mutatta meg a pofikáját a kisfiúnk. Az arcát szinte végig takarta a két kezével. Azért 2 képet sikerült csinálni róla, de többet aztán nem... Viszont szépen megmutatta azt, ami alul van neki. Ti hol voltatok, melyik rendelőben, és kinél? Mi a Praxisban, dr. Győrffinél. Amúgy a babánál mindent rendben talált, bár elég picike lesz, úgy tűnik. Most 2200 g körül van, pedig már csak max. 4 hetünk van hátra! No. erről ennyit, mindenkinek jó hétvégét kívánok! Ja, és persze íme a kép:

Kép

Hello (36+3)
hello
 
 


Hello!

Nagyon aranyos a babócaKép Úgy látszik a fiúk szégyenlősek és mindig elbújnakKép Az nem baj, hogy kicsi a súlya, ha mindent rendben találtak, nem? Talán könnyebb is lesz a szülés.

Az én kicsim már most 2100g, és még nyolc hét hátra van. Valószínűleg ütni fogja a 4 kg. Egy kicsit - elégge - be is vagyok rezelve emiatt.


Más: igaz, hogy az utolsó hat hétben érdemes málnalevél teát inni a jobb tejelválasztás érdekében? Hallottatok erről valamit?


Subesz
subesz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?