Sziasztok Anyukák!
Örülök Eszter, hogy Te is írtál.
)
Hát igen, mostanság nagyon kevesen írnak a fórumon, de ezt nem csodálom, hiszen a jóidő beköszöntével mindenki kint van a szabadban. Mi is mindennap sétálunk, játszózunk ... nem ücsörgünk a lakásban.
Remélem Hajni már jobban vagytok. Mi is betegek voltunk, vagy inkább taknyosak. Még mindig folyik az orrunk, de legalább nem vagyunk olyan levertek. Nekem még a torkom is fájt
Anikó! Sajnálom, hogy Te is küzdesz bőrproblémákkal
Ez nagyon rossz! Nem hinném, hogy terhes lennék, azt hétfőn látták volna a uh-n
meg fogamzásgátlót szedek kb. 7 hónapja, szóval kevés az esélye
Egyébként nem egyforma a betegségünk, mert a rosacea csak arcon jön ki. A férfiaknál inkább orron (nagyon elhanyagolt esetben krumpli orra nő a férfiaknak - Antal Imrének is ilyen bőrbetegsége volt), a nőknél arcon, homlokon és állon ilyen pattanás szerű, göböcskék jelennek meg és nagyon piros az arc, mintha állandóan kipirult lenne. Mióta kenem ezzel a gyógyszerrel mondhatom sokkal jobb lett. De még mindig nem az igazi. Nem tudom mikor fog elmúlni, de nagyon várom már! Ja és egy picit odafigyelek az étkezésre, de napra megyek, jó nem napoztatom direkt az arcom, de nem is bújkálok a nap elől.
Blanka evése:
Nálunk úgy van, hogy reggel 7 körül van szopi, aztán 10 körül van a tízórai ami gyümölcs szokott lenni, vagy tejpépbe keverek gyümölcsöt almát, körtét, banán, vagy zsírszegény túróba ugyanúgy körtét, almát, banát. De szokott még ízesített tejpépet (stracsatellásat, erdeigyümölcsöset) is tízóraizni azt is nagyon szereti.
Ezután kb. 2 órát alszik, majd játék ... és olyan 1 és 2 között van az ebéd. Ebédre szinte már mindent eszik, általában valamilyen húsos főzeléket, vagy húsos tésztát. /reszelt sajtot már én is tettem neki főzelékbe/
Uzsonna 5 körül van, de volt már, hogy később, ekkor: joghurtot - danonino, pudingot - Nestlé babapuding, jóéjszakát tejpépet (gabonás, vaníliás, kakaós), krémtúrót (sima, banános), kenyérkét sonkával, sajtot, kiflit + nyers zöldség, túrórudi, vajas kalács (ami éppen a hűtőben/otthon van és ahol éppen vagyunk attól függ) van, hogy a játszón eszünk, egy kis sajtospogácsát!
Eszter, nekünk is 2 db fogunk van, de ez nem akadály, mert mindent szépen elrágcsál!
(Például pénteken lementünk a dunapartra a hekkeshez, és este 8-ig ott voltunk. Blanka gyönyörűen el volt hordozóban és ott kajált ő is. Kenyér héjját rágcsálta, kapott sült krumplit, és adtam neki még a pisztrángomból is. Persze szálkavizsgálat után Van róla videó, olyan cuki volt, majd felteszem a blogjára is )
Na és a vacsi: nálunk este 1/2 8- 8 között van a fürdés, néha picit későbbre csúszik és este 8 - 8 után van az utolsó evés, ez a szopika, aztán alvás!
Napközben szoktam neki még adni, de nem mindig mert nem akarom, hogy egésznap rágcsáljon, nassoljon - állítólag az sem jó - kölesgolyót kistálba, csipegetni, vagy Hipp-es babakekszet.
Tegnap pedig voltunk Vácon a duna korzón sétálni, majd délután étteremben, és amit mi ettünk, abból ő is kapott enni. Pizzavéget rágcsált + a pizzáról sonkát.
Inni teát kap általában, vagy vizet adok neki, de nagyon keveset iszik, 30-40 ml egy nap (itatáskor csak 1-2 korty
)
Remélem a többiek is jelentkeznek majd!
Bocsi, hogy hosszú voltam. Mindenkinek puszi, élvezzétek a szép időt. Aki nyaralni megy annak jó pihenést, nyaralást.
Tényleg ki hova megy a bébivel idén nyáron? Van aki külföldre megy? Esetleg repülőre is fel mer szállni?