Új privát üzeneted érkezett!

Szia Monik!

1999 szeptemberében is ott dolgoztál már?
megan
 
 


OFF
Mi '99. karácsonyát töltöttük a MÁV újszülött intenzívén. Monik, akkor már ott voltál Kép?
Azóta nem volt lehetőségem köszönetet mondani Nektek, hálás vagyok, hogy segítettek a szoptatásnál és tényleg odafigyeltetek ránk Kép. Sajnos nem volt alkalmam akkor megköszönni, én annyira siettem kifelé onnan, hogy vissza sem néztem.
ON

Sziszus!
Hogy vagy? Nagyon szorítok Nektek, csak nem szólok bele a topikba.
Tudom, hogy már tele van a hócipőd az ilyen tanácsokkal, de én is azt mondom, hogy próbáld meg megint összeszedni magad és újult erővel próbálkozni Kép. Remélem a szép idő adott Neked pozitív energiákat Kép. Én sokat gondolok Rád, szorítok nagyon.
Üdv, Virág
virga
 
 


Megan, Virga Kép

Csak másfél éve vagyok ott!!!

Móni
Monik
 

 
 

Virga, köszi!

Tényleg tele a hócipőm sokmindennel ...
Ez a hónap esélytelen, igazából ammyira elkeseredtem, hogy magamhoz se térek mióta kiderült.
És ez az Anyáknapja sem kellene most nekünk... Ráadásul az unokahugaim azt szeretnék ha én mennék el az anyáknapi műsorukra ...
Tényleg elegem van az életből

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziszus!

Ne légy elkeseredve, majd sikerül az a kisbaba előbb-utóbb, meglásd!Légy türelmes és próbálj meg nyugodt maradni.Itt a május,a szerelem hónapja,jön a nyár!Fel a fejjel!!!!
Üdv
Kirri

KépKép
KépKép
kirri
 
 


JAjj Sziszus! MEgríkattálKép
MEnj el az ünnepségre, olyan erős vagy/voltál/leszel is, ezt is kíbírod majd... A gyerekeknek sokat fog jelenteni, biztos vagyok benne!!!
Felhívtad Őket? Írsz mélt, ha igen?
Puszillak!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Monik!
Én hülye vagyok teljesen Kép. Miért írtam '99-et?!? Mi 2002. decemberében voltunk bent, hiszen Levi akkor született Kép.

Sziszus!
Küldtem mailt.

Üdv, Virág
virga
 
 


Sziasztok!
A hármasikrek közül kicsi RÉka ma hajnalban angyalka lett.
Gyújtsatok egy gyertyát érte!
.:ANGI:.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Angi,
megkönnyeztem kicsi RékátKép
Remélem a kicsi testvérkéi kitartanak. Nagyon szorítok nekik, és együttérzek a szülőkkel.
Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Angi,
nagyon sajnálomKépKépKép. Részvétem a szülőknek!
Pedig olyan bíztatóan indult mindenKép. Tesókáknak nagyon drukkolok, remélem most már csak jó dolgok jönnek!

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Virág

akkor épp elkerültük egymást, én 2003.januárban mentem oda. Kép

Móni
Monik
 


Sziasztok lányok!
Nagyon rég jártam itt,hogy öszinte legyek nem volt lelkierőm irni,bár minden nap olvastalak titeket.Kb.olyan lelkiállapotban voltam-vagyok mint Sziszus!Én nem is akarok olyanokat irni neked Sziszus,hogy kitartás,meg hogy bizakodni kell,mert tudom mit érzel,hasonlo dolgokon megyek keresztül mostanában én is,és igazán nem tud meggyözni senki arrol,hogy lesz ez még jobb is.13 éve azt hallagtom hogy legközelebb sikerülni fog.Melyik legközelebb?
A legutobbi vetélésem ota heti szinten járok orvoshoz,söt elmentem egy belgyogyász dokihoz is,ahol 3 hetente vért vesznek,mivel az eredményem csak kicsivel magasabbak a határértéknél,igy nem tudja megmondani biztosan,hogy van-e véralvadási,vagy immun problémám.A lombik 2 honapja csuszik,eddig kaptam valamiféle elektromos kezelést,ami ugyan nem ártott,de szerintem nem is használt.Most ugy néz ki hogy jövöhéten megyek egy folyadékfeltöltéses UH-ra,mivel a doki szerint nem szép a méhnyh.-ám,és ha ott talál valamit köv.honapban mehetek ismét méhtükrözésre.Elöreláthatolag ez legalább még 2 honap minimum./és akkor még nem emlitem hogy ez anyagilag sem kevés/.
Csak ne lenne bennem olyan erős a vágy,hogy kisbabát szeretnék!
Időnként már az is megfordul a fejembe,hogy minek kaptam életet,ha én nem adhatok!Mit vétettem,hogy ez a büntetésem!
Jo volt kiirni magambol ezeket,bár jobban nem lettem!Sziasztok
Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi, tegnap óta gondolkodom, mit is írhatnék neked ... de nem nagyon megy.
Nekünk se jött még el az a "legközelebb" ... és lassan hinni sem tudok, mert nem tudom pontosan miben is higyjek.
Tegnap fényképeket nézegettem amik tavaly ilyenkor készültek, a pocakomról, a kimosott ruhácskákról, a kiságyról ...
Kegyetlen az élet.

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziszus! Hívtad Őket?

Brigi! NEhéz bármit is mondani. Kitartás!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Angi, nem ...
Nincs kedvem idegen embrekehez, és sajnos abban sem hiszek hogy ezek dolgok segítenének. Már nem járok pszichológushoz sem, nincs kedvem mást keresni és kipróbálni.

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziasztok!Nagy dolgok történtek velem ma.A feltöltéses UH vizsgálat szerint minden rendben,és a genetikus legynagyobb örömömre közölte,hogy akkor kezdjük 30-a körül a gyogyszeres kezelést és ha minden oké,akkor jun.20-a körül lesz a petesejt leszivás!Lányok !Én alig akartam elhinni!Hazafelé sirtam az örömtöl,hogy végre történik valami,végre elindulunk az uton.Tudom hogy még korántsem biztos hogy sikerrel járunk elsöre,vagy meg is marad a terhesség,de legalább az esélyt végre megkapom!Tegnapig még annyira hit nélkül láttam a jövöt,és ma végre elkezdhetek hinni.Számomra ez most olyan mintha csoda történt volna.Végre reménykedhetek hogy anya leszek nemsokára.
Sziszus!Csak annyit mondhatok hogy egyszép napon te veled is megtörténik a csoda,és egyik pillanatrol a másikra bizni fogsz,hinni és reménykedni hogy sikerrel jársz.Tudom talán közhely,de 2 orával ezelött még megtört,a dolgokba beletörödött lány voltam,aki csak járt orvostol orvosig reménytelenül,mindenböl és mindenkiböl elegem volt,és most mintha megfordult volna velem a világ.Azért az aggodás bennem van,de tudok végre hinni.Remélem ez a csoda nem csak 3 napi fog tartani.
Köszönöm hogy megoszthattam veletek az örömömet,majd jelentkezema fejleményekkel!
Szép napot mindenkinek!Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


BrigiKép
Így ismertlenül is nagyon örülök a híreknek! Hidd el, sikerülni fog! Nagyon átérzem, min mentek keresztül! És nektek még minden esélyetek megvan arra, hogy saját gyereketek legyen! Sziszusnak is!

Nem úgy, mint az egyik ismerősömék. Röviden: Évek hosszúm sora óta vágytak babára, orvostól-orvosig jártak. Vetélések, méhen kívült terhesség stb. Végülis kimondták a "halálos" ítéletet, már beültetni sem lehetett, a nőnek nem lehet gyermeke. Ezért belevágtak az örökbefogadásba. Nyílt örökbefogadás mellett döntöttek, mert így tuti, hogy újszülött babát kapnak. Az anyát (egy 19 éves lányt) 4 hónapos terhesen ismerték meg, kísérték a vizsgálatokra, gondoskodtak róla, stb. A nő, már teljesen úgy viszonyult a magzathoz, hogy az az övé lesz szülés után. Jó anyagi körülmények közé várták a babát, kiságy, kelengye, kocsi, mindent megvettek.
Múlt pénteken született meg a baba, a szülőszobán is bent volt a nő, a 19 éves anyának nem is mutatták meg, ő kapta meg rögtön a babát. Nagy volt a boldogság, de nyílt örökbefogadás esetén várni kell 3 napot, hogy véglegesítsék a dolgot.
Most hétfőn mentek aláírni a papírokat, anyakönyvezés stb. és a 19 néves anya meggondolta magát!
Nem adja a babáját! Pedig úgy indiult a dolog, hogy neki még nincsenek meg a feltételek egy babához, semmiképp sem vállalja...
Teljesen összetört a pár, a nő már inkább közelebb van a 40-hez, mint a 30-hoz, ezért mindent megtettek volna egy bébiért! Nagyon sajnálom őket, viszont a lányt is meg tudom érteni, hiszen ő szülte, neki indult be a teje....
Nem akartalak elkeseríteni titeket, ezzel csak azt érzékeltettem, hogy nektek még minden esélyetek a saját babához!

Nagyon drukkolunk, szerintem mondhatom a többi topicos nevében is!

Brigi! Írja fejleményekről!

Ditta

Kép

Kép
ditta76
 
 


Brigi, nagyon drukkolok!!Kép
Úgy látszik ma mindketten újabb reményt kaptunk.
Én is ma voltam dokinál, 10 napi UH-n és van egy 14mm-es tüszőkezdeményem, csak úgy magától, gyógyszerek nélkül. Kép
Bár elég nehéz, de próbálom magam visszacibálni a földre, hisz néha elfelejtem, hogy ez az út eleje vagy még az sem. De egész este csak rá tudok gondolni, olyan gyönyörű 14mm-es folt voltKép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Ditta!Köszönöm!Feltétlenül irok a fejleményekröl.
Szilvi!Látod,neked is megcsillant a remény sugara,bele kell kapaszkodni.Én is aggodom kicsit hogy nehogy nagyot koppanjak és ujra a padlora kerüljek,de most bizni kell,hidd el te is elundultál azon a bizonyos uton,még ha csak egy lépést is tettél meg.És ha most volt spontán tüszöd,akkor ha most nem is sikerül,de a következö honapban fog.Bizni kell,és én nagyon szoritok neked.Bizni,bizni,bizni!!!!!
Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi! SZiszus! NAgyon örülök, hogy reménykedtek, és jobban vagytok picitKép.

REménykedem, hogy mindketten babások lesztek még az idén!!!

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sziasztok!

Zsu vagyok! Nem gondoltam hogy én is ide fogok egyszer írni, de sajnos megtörtént. Lombik programban vettünk részt és rögtön elsőre sikerült, mármint a két csík a teszten. Sajnos Uh-n már nem tudtam megnézni őket! A hétvégén mentek el tőlem! Következő alkalom Augusztusban lesz! Olyan messze van még! Ti hogy vészeltétek át ezt az időszakot. Én annyira bíztam és minden annyira klappolt! Miért történnek ilyen rossz dolgok a világban? Valaki pofozzon fel! Hisztis vagyok! Ma tudtuk meg a párommal. Soha nem voltam még ennyire elkeseredve!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Szia Zsu
nagyon nehezen vészeltük át.... nem tudom elolvastad-e a történeteinket. sajnos az élet nem úgy megy hogy a rossz dolgok mindig csak másokkal és a tévében történnek meg.
de azért mindig bízni kell, amíg lehet. gondolj arra hogy már az első lombik sikerült, tehát elvileg te jól működsz, talán éppen az embriókkal volt gond... de hát ilyenkor úgysem vigasztal semmi. egy kicsit szomorkodjatok a pároddal... bújjatok össze, aztán a leendő kicsikék érdekében álljatok talpra, nyaraljatok, borozzatok, pihenjetek Kép Nemsokára itt az augusztus!
Ezen a topikon megismerhetsz olyan sorsokat, embereket, küzdelmeket, amelyekből erőt meríthetsz. Ha nekik sikerült akkor neked is fog!!!
szeretettel: Moncsi
palinta
 
 


Brigi, Sziszus
örülök a jó hírekenek, és annak is, hogy kicsit bizakodóbbak vagytokKép
Szorítok nektek!

Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Ditta,
az ismerősödnek ez olyan lehetett mintha meghalt volna a babájuk... nagyon szomorúak lehetnek. remélhetőleg az anyuka összeszedi magát és vállalja a felelősséget a gyerekéért!!!
És az ismerősödéknek most elölről kell kezdeni a sorbanállást....?????

Brigi, Sziszus,
úgy örülök a jobb híreknek. Akármilyen kicsi apróságnak tűnnek is. Egy kis fénysugár az alagút végén! Nagyon sokat gondolok rátok. De nem akartalak bosszantani a közhelyekkel. Minden JÓT kívánok Kép

Moncsi
palinta
 
 


Szia Zsu!

Megértem, hogy szomorú vagyKép
Azt is tudom, hogy mit éreztek most, bár valószínűleg még nehezebb olyan babát elveszíteni, akinek a fogantatása sem ment simán. De az, hogy elsőre sikerült talán reményt ad arra, hogy a második is sikeres lesz. Most nyugodtan hisztizzél, sírjál, szomorkodjatok együtt a pároddal. Nagyon nehéz feldolgozni ezt a veszteséget, de biztos, hogy nektek is sikerülni fog. Nézzetek előre is, jön majd az augusztus, és bízzatok a sikrben. Ezt másképp nem is lehet feldolgozni, csak úgy, ha az ember nem adja fel a reményt.
Sok erőt és kitartást kívánok nektek!
Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Sziasztok!

PBriguci, Sziszus!
Örülök, hogy egy kicsit jobban vagytok Kép! Továbbra is szorítok Nektek Kép! Nem szabad feladni Kép!!!

BZsuska!
Követtem a történeteteket Kép a másik topikon és sokat gondoltam Rátok. Sztem most sírd ki magad, add ki a bánatod és utána kezdjetek készülni az augusztusra. Bízni, bízni, bízni, hogy sikerülni fog!
Kitartás mindenkinek! Virág
virga
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a vígasztaló szavakat! Most már úgy néz ki túlélem!Kép

Virga!
Bízok!Bízok!Bízok!
Muszály sikerülnie!

Puszi és kitartás mindenkinek!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Lányok már nem bírom tovább magamban tartani...
Én is babás vagyok Kép Kép Kép
4 hónap próbálkozás után sikerült, mikor már kezdtem elkeseredni!!! Most 10 hetes vagyok, nagyon nagy izgalmakkal telt az eleje, a genetikai betegség réme még itt lebeg a fejünk felett. Ha emlékeztek, Bálint esetében fennált egy bizonyos szindróma gyanúja ami 25% valószínűséggel öröklődik. Most éppen a vérünket vizsgálják külföldön hogy hordozzuk-e ez a génmutációt mert ha nem akkor Bálint sem tőlünk örökölte és az új baba sem fogja, legalábbis nem ezt a szindrómát. Pár héten belül kiderül hogy van-e szükség magzati szűrésre (ha igen, akkor az már amniocentézis lesz). Szorítsatok Kép
Mindenkinek kitartás és bizakodás!
Moncsi
palinta
 
 


Palinta!
Ez oriási hir!Biztos hogy minden rendben lesz!Szoritok!
Zsu!
Nagyon sajnálom ami történt!Nem mondtak semmit,hogy mi lehetett a gond?
Mindenesetre az mindenképpen jo jel,hogy elsöre sikerült a lombik.
A lombiktol én kicsit parázok,elsö lépésben,hogy megtapadjanak,aztán ugye hogy átvészeljük az elsö 3 honapot.Tudom most mit érzel,amikor az ember alig várja hogy lássa a csodát az UH-on,és akkor közlik vele a szörnyű hirt.Sajnos nem egyszer volt benne részem.
Hamar eltelik az a 2-3 honap,gondolom még végeznek majd pár vizsgálatot is,és aug.-ban sikerülni fog.Most legjobb lenne kikapcsolodni,vagy elutazni valahova,biztos hogy jot fog tenni.
Mindenkinek sok puszi Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Köszi Kép Kép Kép!!!!!
palinta
 
 


Moncsi,

ez szuper!!!!Kép Nagyon drukkolok!+++++

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Moncsi, én is nagyon drukkolok értetek Kép Kép

Zsu, tegnap óta azon gondolkodom, hogyan lehet könnyebben átélni ezeket a napokat, de én nem tudom a választ ...

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Drága Szisszus!

Viszaolvastam a történeted! Végig olvasni sem volt könnyű! Nagyon sajnálom! Annak viszont örülök hogy végre jobb kedvre derültél!
Én is összeszedtem magam! Azaz igazság olyan ez az egész mintha álmodtam volna a terhességet és most felébredtem. Ez meg már olyan sokszor elő fordult velem! Mintha meg sem történt volna! Persze belülről nagyon fáj, de jelenleg azon izgulok mikor jön már meg, hogy minél hamarabb kerüljön sor a beültetésre! Szóval talpra álltam és szembe indulok megint a viharral! Egyszer csak oda érek, vagy nem? Ki tudja de azért érdemes megpróbálni!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Lányok,
én is elolvastam a történeteiteket. Sokat gondolok rátok.

Sziszus,
már napok óta te jársz a fejemben, mindig néztem, hogy írtál-e. Örülök, hogy egy kicsit jobban vagy.

Nagyon durkkolok nektek Kép Kép Kép
Zsuzsó
zsuzso
 
 


ZsuskaKép
Szomorúan olvastam a történeted, (a ma megint megjött-ben is), és nem tudok mást tanácsolni, csak azt, kitartás! Gondolom, mennyire utálod már ezt a szót, de ez van!
Sziszus mellett mostmár nektek is drukkolok!
Ugye beszámolsz majd a fejleményekről??

Minden babavárónak szívből kívánok ILYEN csodát!

Ditta

Kép

Kép
ditta76
 
 


Sziasztok!
Szia Sziszus!

Új vagyok még a neten és még elég béna, úgyhogy most írom meg ezt a levelet harmadszor! Mostmár azthiszem tudom hogyan kell elküldeni!

A Szülőszoba c. műsorban volt egy bizonyos Ács Dr. (II. sz. Szül. Klinika), aki szerint sok helyen rosszul végzik a megtartó kezelést. A fogantatás után adják a hormont, a helyett, hogy előtte adnák, hogy a baba jól meg tudjon tapadni! Elég szörnyű szerintem, hogy sok helyen nem így csinálják!
Te biztosan sokkal többet tudsz ezekről a dolgokról, de gondoltam ezt megírom, hátha fontos és segít!

Én egyébként 4 hetes vagyok, első babával és egy vesegyull-sal indítottam a második héten, sajnos antibiotikumot is szednem kellett (Sumamed - A nőgyógy. írta fel) és most iszonyúan parázom, hogy egészséges lesz-e így, ha egyáltalán megmarad! Pluszba még gyógypedagógus vagyok, úgyhogy pontosan tudom, hogy milyen károsodásokat okozhat az antibiotikum! Írjatok, ha valaki tud valami bíztatót írni! Rámfér!

Sziszus! Egyébként unokatesómék is nagyon sokáig próbálkoztak és amikor úgy döntöttek "nem foglalkoznak vele tovább" akkor jött össze a baba!
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lelki okok is(!) szerepet játszhatnak benne, hogy nem jön össze (persze tudom, hogy nálad más is van, ne sértődj meg ezért)! Csak azt akarom mondani, hogy bele lehet rokkanni idegileg ebbe az állandó figyelgetésbe! (Magamon kezdem tapasztalni.)Szerintem próbáld közben magad lefoglalnival valamivel, amiben fontosnak érzed magad!
Vigyázz magadra! Ildi
ildi76
 
 


Sziasztok!

Végre megtaláltalak Bennetekeet, úgy átrendezték a topikokat, hogy napokig tartott mire Rátok találtam. Igaz csak 4 napja van itthon netünk, mivel nem dolgozhatok, igy 1-2x a Burger Kingbe mentem ki, de ott olyan kényelmetlen és a gépek is vacakok.na egy a lényeg itt vagyok.

Csak a dec. elei hozzászólásokat ovastam gyorsan vissza, majd szép lasan bepótolom a többit is. Köszi a jó kivánságokat és úgy tünik jól drukkoltunk, már a 29. hetet töltöttem csütörtökön, még 9-10 hét és a kezemben tarthatom Ficánkát, igy neveztük el, mert a 11 hetes uh-on folyton elforgott és alig tudták a tarkóredőt megmérni.

Most csak röviden irom le az elmúlt 25 hetet.
Végül is 11 hetet töltöttem kórházban. Nem volt könnyű.Új barátokat is szereztem, néhányukkal a mai napig telefonon tartjuk a kapcsolatot. Megkaptam az immunglobulin kezelést, telenyomtak progival és aszpirin protektet is szedtem. Persze én lázasodtam be a második immunglobulin infuzió alkalmával, utána váltottak egy német készitményre, persze pont 8 hetes voltam akkor, sirva kérten a dokit, hogy nézzük meg a babát él-e a láz után, és élt. A mai napig tele vagyok aggodalommal, kb a 22 héttől keményedik a hasam, egyre gyakrabban, gyógyszert szedek rá és itthon nyomom az ágyat. Időnként úgy érzem nem ártana egy agyátültetés - rémálmaim vannak , egyik percben sirok, a másikban nevetek. Egyre gyakrabban jönnek elő az emlékek az előző szülésemről és azt követő 3 hónapról. De Ficánka ilyenkor mindig nagyon elkezd rugdosni, jelezvén, Ő itt van és legyek oly drága rá koncentrálni és nem a múlton sirdogálni.

Vissza emlékezve a siker és csoda titka a lazitásban volt talán. Az ősszel a párom is beszélgetett pszichológusal én előtte jártam pszichiáternél és talán tavaly novemberben tudtuk mindketten elengedni a kisfiúnkat és igy magunkkal és az életünkkel foglalkozni, akkoriban többet mentünk a haverokkla moziba, étterembe és kettesben kirándulgatni, én újra jártam hastáncra, melyek otthoni bemutatói ...-el végződtek, kitudja mi volt pontosan a siker titka, egy biztos a hitet soha nem szabad elvesziteni és a reményt feladni.

A habituális, gyakori vetélőknek javaslom, hogy kérjék meg a nőgyógyászukat, hogy vegye fel a kapcsolatot a Szabolcs utcában, Budapesten, most Gyógyintézeti Központnak hivják régen HIETE volt, a Fülöp Vilmos Főorvossal a nőgyógyászaton, a központ telsz.: 3500305, kérni kell és kapcsolják, 10 é 13 óra között a legkönnyebb elérni telefonon. Ugyanis az Országos Haematológia Intézettel együtt Ők foglalkoznak a habituális vetélések immunlógiai hátterével. A kivizsgálás hosszadalmas 6-8 hónap, de ha bebizonyosodik, az immonológiai ok akkor nagyon jó arányban (80-90%) tudják kezelni. A hivatalos út betartása végett, jobb ha előbb a nőgyógyász veszi fel a kapcsolatot a főorvossal.

Sok puszi
Ezután gyakrabban benézek, már amennyire a hasfájásom tolerálja a gépezést.

Sac

Kép
sackamac
 
 


Sac!

Nagyon drukkolok!!!
Kép Kép Kép
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok!
Régen jártam itt,akkor még kicsit depis voltam.Mára optimista lettem,tegnap elkezdtük a lombikhoz a stimulálást.Végre haladunk,jövö hétfőn megyek az első UH-ra,reméljük minden simán megy és sok tüszö érik majd.
Sac!Drukkolok!
Sziszus!Remélem veled is elkezdtek jo dolgok történni.Sokat gondolok rád!
Mindenkinek szép napot! Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Hajrá Brigi! Kép

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Saci, nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen veletek Kép
Brigi, ezer drukk a lombikhoz Kép

Nálunk semmi jó hír ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Mi újság Szisszus?
Mesélj már valamit magatokról, tudom te is megkönnyebbülnél!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsu Kép
Nincs sok mesélni valóm, nagyon bíztunk a múlt hónapban, szerintem minden adott volt ... próbáltuk nem túlgörcsölni a dolgot.
De az mindegy mit teszünk vagy gondolunk.

Sz.

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziszus(mérgesfej)

Ne legyél ilyen negatív! Ezt nem szabad csinálni!Kitartás! Esély mindig van! És az sem biztos hogy akkor jön össze a babó amikor minden klappol! Sok ismerősömnek akkor jött össze amikor semmi nem stimmel! Ez kiszámíthatatlan!Pont ezért nem érdemes mérgelődni! Én tudom hogy tönkreteheti az életedet is ez a fajta morgolódás! Majd jön a baba ha akar és közben próbáld magad jól érezni vagy legalábbis mosolyogni és próbálni élvezni az élet nagyon apró örömeit!(Tudom hogy nehéz, de az élet nem vár meg és pörög tovább)

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Sziszus!
Az első babád simán hamar megfogant?
Egyre inkább az az érzésem, hogy tuti nincsenek hormonális ill. egyéb női jellegű problémáid, amik akadályoznák a teherbeesést. Gondold csak végig: a kisbabádat kihordtad, nem volt semmi problémád a terhességgel. A következő is viszonylag hamar meg tudott foganni, viszont -val.szeg.- az állandó stressztől nem tudott megmaradni. Azóta pedig már a teherbeesés sem jön össze. Ilyen pedig sztem orvosilag nincs. Csak lelki okai lehetnek. És amíg csak hergeled magad, addig nem fogsz előbbre jutni. Miért nem mész el egy pszichiáterhez, íratsz fel olyan gyógyszert, ami nem árt a babának, és hagyod el majd szép lassan a terhesség során?
Hidd el, hogy ez a "minden mindegy" hozzáállás nem segít. Nem muszáj így élni, csak elhatározás kérdése, hogy igénybe veszed-e azt a fajta segítséget, amire szükséged van, vagy teljesen átadod magad az önsajnálatnak és keserűségnek.
Bocsánat, ha túl durván fogalmaztam.
rjuli
 
 


Rjuli!
Bocs, megint Én.
"A következő is viszonylag hamar meg tudott foganni, viszont -val.szeg.- az állandó stressztől nem tudott megmaradni."
Ez durva, és semmi alapja. A stressztől nem megy el a baba. Egy gondmentes terhességnél tótágast is állhatunk, ha pedig gond van, hiába fekszünk. Sajnos.

"Miért nem mész el egy pszichiáterhez"
mert volt már többnél is és úgy érzi nem segít.

"íratsz fel olyan gyógyszert, ami nem árt a babának"
mert ilyen nem létezik.

"Hidd el, hogy ez a "minden mindegy" hozzáállás nem segít"
Ez igaz. Ne próbáld Sziszus helyébe képzelni magad, mert 2percig is szar lenne elviselni, de valóban fel kellene állnia, ami most még nem megy. Én bízom benne, h el fogja határozni magát, megtalálja a Neki való segítséget, és akkor jönni fog a baba is. De itt mi ehhez nagyon kevesek vagyunk, nem ez a topic fog segíteni RajtaKép. Sziszus problémája túlmutat ezen, és kif ártalmas, ha ehhez hasonló hszeket olvas...

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Sajnos hiába esel nekem több ponton .
Biztos te is hallottál már lelki erdetű meddőségről, amikor semmi kimutatható oka nincs annak, hogy miért marad el a gyermekáldás. Biztos olyan párokról is hallottál, ahol, mikor végre elszánták magukat az örökbefogadásra, megfogant a várva-várt baba. Ha az anya lelkiállapota kihat a terhességre, akkor miért zárod ki, hogy a sok stressz olyan hormonokat szabadít fel, ami miatt nem tud a baba megfoganni-megtapadni?
Amúgy, még, ha nincs is orvosi szempontból igazam, ebben a mondatomban semmi durva nincs!!

A pszichiáter-kérdéshez: nem érzés kérdése! A pszichológusban hinni kell, együtt kell vele működni az eredményért, de a pszichiáter által felírt gyógyszerek hatékonysága nem hit kérdése. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem hiszel az inzulin, algopyrin, vagy akármi más gyógyszer hatásában.
A mai gyógyszerekre természetesen mindig rá van írva, hogy terhesség alatt-főleg az 1. trimeszterben- nem adható, nem javasolt. Ez önvédelem. Ettől még számos gyógyszert lehet biztonsággal szedni úgy, hogy a babának nem árt. Főleg, ha a kismama foylamatosan csökkentve az adagot 1-2 hónap alatt elhagyja.
Lehet, hogy ez a topik nem segít neki, valamiért mégis jár ide, írogat is, én pedig úgy tudtam, hogy ez egy nyilvános topik, hát én is hozzászóltam.
rjuli
 
 


Huu, én csak Zsunak írtam le mi van ... rajtam nem kell vitatkozni.
Én -aki átéltem ezeket a dolgokat- nehezen adnék tanácsot bárkinek is ... talán elmondanám a saját tapasztalataimat,
pl: hogy szerintem ha számítana a lelki hozzáállás akkor most egy boldog egy éves kislány szuszogna mellettem, és 36 hetes hatalmas pocakkal üldögélnék itt és nem ebbe a topikba írogatnék ...
És senki semmilyen gyógyszerről nem garantálja, hogy nincs mellékhatása, ha 0,01% az nekem már sok ...
Ja, és hány olyan párról hallottunk akik elindították az örökbefogadást és mégsem fogant meg a babájuk ...

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Nálunk:
Két év pozitív hozzáállás=0 baba
De saját magam miatt érdemes pozitívan gondolkodni hiszen különben bekattanék. Én csak ettől akartam ezt a szegény Sziszus lányt megvédeni. Igaz SziszusKép

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Szisztok!

Rjuli: a BJ-s topikban éppen te "estél nekem", mikor egy másik szituációban céloztam a kismama felelősségére. Szerinted az nagyon bántó és igazságtalan volt. Másnak pedig azt írtad, hogy próbálja magát a "majdnem szülők" helyébe képzelni, milyen kihordani és nem megkapni a babát, hazamenni, és az üres kiságyat kerülgetni. Szerintem, ha Szilvi depressziós (nem tudom, hogy az-e, és ha igen, szüksége van-e gyógyszeres kezelésre), akkor valóban segítségre van szüksége, de semmiképpen nem arra, hogy "na, szedd már össze magad!".
A hsz-ed végén te kérsz elnézést, ha esetleg durván fogalmaztál volna. Hm. Szerintem nem durva voltál, hanem egy kicsit kioktatós.
Egyetértek Angival abban, hogy attól, hogy egy fórum nyilvános, és bárki megírhatja a véleményét, attól még nem biztos, hogy hasznos ezt tennie. Ilyen a BJ-ról szóló is szerintem, meg az alkoholista anya által indított is. Például abban az esetben sem hasznos ilyen fórumokon keresztül tanácsokat adni.

Szilvi: régóta gondolkodtam, hogy írjak-e neked, de aztán a fentiek miatt mégse tettem. 2003 nyarán szültem annál az orvosnál, akinél akkor te is, és egyidősek is vagyunk, ezért követtem a történetedet. Még mindig hozzá jársz?

Ági
Kép
Kép
hagnosz
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?