Új privát üzeneted érkezett!

mozza, tudod, én 41+1-nél szültem Zsófit, már utáltam, ha csörgött a telefonom :)
Vendég
 


Sziasztok!
Gratulálok minden kisbabának és anyukájának. :D
Talán mi leszünk a következők... :lol: :lol: Már jól állunk, megy ki folyamatosan a dugó és 1111 vagyok.

Szép napot!

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Jó reggelt!

No, tegnap megszületett a barátunk kislánya, aki április 21-re volt kiírva. Szóval semmi ok az aggodalomra, ő is jól megvárakoztatta a külvilágot! :lol: 3800g és 60 cm, és anyuka fájdalomcsillapító és gátmetszés nélkül szülte meg. :shock:

Remélem ma eljutok odáig, hogy bepakolom a bőröndöt. :?

Kép

Kép
adraci
 
 

 
 

Kutyafüle!
Nem tudod kb. mikor jöhetett össze Riki? Úgy könnyebben be lehetne lőni a pontos napot....és az ciklustól függetlenül +38hét.
Elviekben....
Gyakorlatban lsd. Panndi...jesszum, 41+1....Zsófi is rendesen megtapadt anno. :lol:

Szofi!
Most jön a nyári gumi? :lol: Nekem a rekordom 3 év volt, addig jártam 1huzamban a télivel....kicsit lusti voltam lecseréltetni. :oops: :lol:

Kép
mozza
 
 


Susycat amúgy jól vagytok?Mekkora már a baba?
Mozza hát elég idegesítő lehet.Nekem is mindennap kérdezik.Sőt anyum 2 napja a telefonnal alszik. :D Mert ugye ő jön majd Grétikéhez!A csajszim még mindig alszik :shock:
Vajon Annusék mehetnek haza?Még nem írt,később lehet írok neki.
Vanni?Biztos lefoglalja Marci baba.
Kutyafüle,próbálj akkor beszélni a dokival.Tényleg jól tartod ezt a kis mazsolát benn!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Ilyen jól rég' aludtam! :) A köhögés még megvan, de nagyságrendileg jobban vagyok! Babókám nagyon rendes volt a 7végén! Nem akart megszületni, ahogy megbeszéltük, vár még egy kicsit...
Ma megyek CTG-re, meg UH-ra. Kíváncsi vagyok, mi a helyzet.

Anita! Grétinek jobbulást! Nálunk rendszeres volt, amik kicsit voltak,hogy egy-egy napra felszökött a lázuk, aztán másnap semmi. Mai napig nem tudom, mitől vannak ilyenek, de ez van. AZért ha 2nap után magas a láza, mutasd meg a dokinka.(Én nem rohangáltam velük rögtön orvoshoz, mert a mi dokink ugyis azt mondta, hogy várjunk 1-2 napot, 'oszt majd'meglátjuk...)

Kutyafüle! Pedig naaagyon drukkoltam tegnap Neked!!! Amúgy az a terhességi hét számolás sem szentírás, mint korábban kiveséztük. Az átlagos női szervezetre van kitalálva. De minthogy én messze vagyok az átlagostól (biológiai működésemet tekintve legalábbis tuti), Te is lehesz más.. Szóval: simán lehet, hogy a 42. hét még nálad csak a 40.lenne... Mindenesetre szurkolok nagyon! :)

Mozza! Mi a helyzet? Nálunk nagyon hideg lett! +Fúj a szél! Ez az időváltozás csak előcsalogatja a babókádat... :)

Annus "még mindig nem jelentkezett?!?".. ;)

Petrus! Tök jó, hogy írtál! Szopiztasd is a törpöket rendesen! A kis dörzsöltek, hajlamosak ám rászokni az üvegre, mert onnan könnyebben jön a kaja... :wink:

Dóri, Vanni! remélem,minden ok!

Ildi! Mikor is szültél? Pár napja, nem? Na, akkor meg?.. Vannak babák, akik csak 3-4 hét(!) után tanulnak meg szopizni! Szóval, ne görcsölj ezen, hanem csak ügyesen! MENNI FOG!!!

Bár, letörném a karját azoknak a "kedves" csecsemősöknek, akik betápszerezik a kórházban ababákat! Köztudott -és nem új felfedezés, hanem több évtizedes!-, hogy az első napokban a legtöbb anyukának nincs is még teje, csak nagyon kevés. És ez így normális. Biológiailag így van kitalálva! Akkor meg mi a csudának avatkoznak bele ilyen-olyan módon a természetes folyamatokba, ezzel sokkolva az újdonsült anyukákat?!? Egyetlen 5letem van csak: azért, hogy nekik könnyebb legyen. Ha csönd van, nyugi van, nincs semmi munka... NO COMMENT.

Bogi születése előtt én nem is tudtam,mi az a befelé forduló bimbó. Aztán a kórházban tűnt fel, hogy a szobában a másik 3 anyukának "máshogy néz ki". Az, hogy mázli volt-e, vagy genetika, de a lánykánk ahogy rávetette magát a cicire,magától "kifordult" a bimbó.Nem tudom, csak 5letelek, nem lehet, hogy Lara baba szopási technikája nem jó? EZt -mint írtátok többen is -tanítani lehet. Tehát: igenis, a baba meg tud tanulni szopni!! SZerintem kérj segítséget! Nem szégyen. Én is ezt tenném!! A másik -amit viszont tapasztaltam a környezetemben- ha rászoktatod a cumira, nem fog szopni. Mivel a szopizást tanulnia kell, lesz egy pár borzasztó sz.. napod, amikor ordítani fog éjjel-nappal. De hidd el, megéri!! Több szempontból is. Amikor kénytelen lesz ciciből szopizni, mert rájön, hogy más nincs, rendesen megszívja, és egyre több tejed lesz.
Most nem okoskodni akartam, csak leírtam azokat, amiket én is láttam, tapasztaltam.

Na, ez meg regény lett közben...

Kép
szkitty
 
 


Valaki "új tagunk" nemrég írta, hogy szintén a 4. babáját várja. Bocsi, csak már nem emlékszem. Ki is volt?..

Kép
szkitty
 
 


mozza, nézd a jó oldalát: ennyire jó helyet biztosítunk a hasunkban nekik :lol:
Vendég
 


Mozza,Kutyafüle
most találtam a neten, a homeopátiás bogyeszt érdemes lehet kipróbálni, hátha...
http://www.kismamablog.hu/szules/tulhordas

emese1979
 
 


Kitty,köszi!Gréti felkelt!Semmi láz,még hőemelkedés sem.Szépen eszik is.Hát én sem rohanok vele sehova.Itt nálunk hányás hasmenés van,meg sajnos rüh.Nem kéne elkapnia!
Most megyek játszom vele,majd még jövök!!
Puszi!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita
Jobbulást Grétinek, reméljük nem is lesz már láza.

Én meg olyan rég álmodtam, most meg azt, hogy császároztak, nem volt tejem, Maja is ott aludt a kórházban velem. Szóval volt minden hülyeség.

Ma kezdem összepakolni a kórházi csomagot. Már van egy "to do list"-em is, a teendőkről. Anyumék mennek hétvégén Prágába, így csak azután szülhetek, még ráérek.

Szomszédcsaj mindkét gyerekét 42 hetesen szülte.
Másik csaj meg mondta a kertben, hogy az utsó UH 4300 g-ra becsülte a gyereket, és jól meglepődtek, hogy 3500 g lett.
pumuklii
 
 


Mozza!De tudom mikor fogant.Aszerint is május 2 lenne a mi napunk. Csak én nem szeretnék óriásbabát!!!!60cm-el születni????A legszebb,cuki kis 56-os cuccait nem is tudná hordani!!!Azok már olyan nagy babák!!! :cry: Én pici,cuki babát szeretnék.Kb amúgy úgy érzem magam most, mint mikor elkezdtünk próbálkozni,és abban a hónapban kétnaponta terhestesztet csináltam. :lol: :lol: Meggazdagodott akkor belőlem az ipar.Csináltam vagy 5-öt mire a hatodik pozitív lett. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!
Én egy etapban vásároltam fel vagy egy tucat terhességi tesztet anno....csináltam vagy 8at, hogy biztos e...aztán még 2naponta 1et, amíg dokihoz nem mentem. :lol:
Valahogy én is arra az érzésre vágyom, hogy magától induljanak be a dolgok és ne szépen tervezetten kelljen megjelennem a kórházban hogy beindítsák....para is egyben az az izgalom, de én úgy vágyom arra, hogy telefonálni kelljen a férjemnek, hogy jöjjön, mert szülünk....

Csajok!
Köszi a drukkokat. Igazából én már nem hiszek a babó-megindító okosságokban....ha ezeken múlna, már vagy 10szer meg kellett volna szülnöm...egysz. már csak a természetben bízom....
Meg abban, hogy nem lesz olyan nagy, hogy ne férjen ki....11 napja mérték 3200-nak a pocakcsajt!!!! :shock: Egy 4 kilós babó nem tudom hogy fog kiférni... :?

Panndi!
Az tuti, jó kis fészekrakók vagyunk....Fruzsi jól eltanulta Zsófitól, hogy hol a tuti. :lol:

Susycat!
Veletek mizujs? Fájdogálsz is??????

Anita!
Te meg annyira ügyi vagy! Lehet, hogy Gréti jól előkészítette a terepet Hannának és ő sem akar majd nagyon kibújni. :)

Kép
mozza
 
 


sziasztok!
Ggratula a babaesőhöz.
Remélem mindenki jól van!

Szkitty Én is a 4.-et várom de mindegyiknél más volt a szopi.

Kép
KépKép
csorna
 
 


bedillut a babanetem.

Nekem is befelé forduló a bimbom.
Az első szülésem után a nővér,miután panaszkodtam neki,hogy nem megy,megfogta és brutálisan laposra becsippentve a baba szájába rakta a cicim.Akkor nagyon fájt de azóta csak hálás lehetek érte.A 2.-nál már nekem is ment bár nem profi módon.A legkisebbel viszont megjártam a poklokat.Nekem is sebes volt,meg begyulladt meg minden ami csak történhetett.Az idegtől el is ment a tejem.4 honapig idegen tejet kapott egy egyidős anyukától.Örültem,hogy mégsem tápszer.

Kép
KépKép
csorna
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a képek.Helyesek a kislányok!

Anita,
Grétinek jobbulást.Reméljük hamar elmúlik ez a kis betegeskedés.

Sussycat,
jó hallani rólatok.Megy a drukk!!!

Kutyafüle, Mozza,
mindennap gondolok rátok.Mindíg úgy jövök fel a topicba hogy vajon melyikőtök adott hírt a babájáról.Nagyon izgulok.

Ma megjártam a vérvételt.A hülye házi orvos azt mondta hogy vegyek 75 gramm szőlőcukrot.Furcsán néztem és mondtam neki hogy nem a 26 hétben vagyok hanem a 36.-ban.De semmi reakció.Jól van ráhagytam.Készültem megint a 3 órás hercehurcára.Bemegyek a laborba, mondom a nőnek miért jöttem, erre ő hát akkor most menejk le a büfébe egyek valamit aztán 1 óra múlva leveszik a vért és mehetek haza. :shock: OKkkkéééé.Házidoki nagyon képben van.Nem baj, legalább hamarabb hazaértem.
Most meg egyedül vagyok :( Asszem megfőzök és egész nap punnyadni fogok. :wink:

KépKép
harhaj
 
 


Édesek a babák!

Szofi, jól otthagyhattad a téligumidat az utakon ebben a melegben!

Anita, jó, h Grétinek még sincs baja!

Nekem még mindig fura, h nemsokára kibújik a csöppöm. Gyorsan eltelt ez a pár hónap, már beindult a babaeső... A héten összekészítem a kórházi pakkot most már télleg. De még a keményedésben sem vagyok biztos, h az volt-e...majd lesz vmi.

A 27-e szép nap, ki szeretne ma szülni?

Legyen már dél. Éhes vagyok.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Hű csajok.Felmostam mind a 35 m2-ünket,de sírni tudnék a fájdalomtól,amit a derekam művel. Teljesen elkészültem.Pedig még ki akarom takarítani a kocsit is,mert nagyon gáz.Jesszusom.Most se ülni,se állni nem tudok. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle, takarítással csalogatod ki Rikit? :D

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Neeeem.Csak Stella miatt nálunk gyakran kell felporszívózni és felmosni. Most meg még ráadásul vedlik is. A kocsi is az ő nyomait viseli, azért kellene azt is kipucolnom. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Írtam Annusnak!Kérdeztem mikor mehetnek haza!
Ezt írta vissza:"Sajna besárgultunk,marad a holnap.Szopiban egész ügyes,tejci is alakul.Ma majd ír tesóm a fórumra bővebben.Pusz mindenkinek!"
Akkor holnap már otthon is lesznek,írtam neki hogy szopizzanak sokat,az is segít a sárgaság ellen.
Amúgy jobb hogy még ott sárgul be a baba a kórházban.Mi sajna később sárgultunk be,így 8 hetesen 1 hétre be kellett feküdnünk a kórházba.Az úgy rosszabb volt,mintha születés után kéne még 1 napot maradni.Bár ugye nálunk más volt,mert a kis súly miatt 3 hetet üdültünk benn,de normál esetben jobb szerintem.
Na ezt jól leírtam.Pakoltam csajszimmal egy csomót és csak a derekam fáj.Olyan jó.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kutyafüle,azért jó lenne ettől kibújna Riki!! :D

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok,

Nagyon édesek a babók.
Lara is milyen szép.
És persze Amina és Maja is :)

még nem volt időm visszaolvasni, tanulok, meg takarítok.

Most hívott a dokim, megvan a műtét időpont is, 13-án a negyedik császár lesz a miénk :) (már ha addig nem indul be)
csütörtökön meg randi az anesztessel (vizsga elött :? ) majd kiderül alszok e vagy sem. Remélem nem.

na megyek tanulok tovább...

Mozza, Kutyafüle, hajrá hajrá :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó,drukkolok hogy ne aludj!Jó tanulást!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Grétit kihagytam :oops: nagyon kis szép ott az esernyő alatt :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó, kitartás a tanuláshoz!

Fruzsi nagyon feszít, én nem tudom, mit csinál ott benn, de fáááj :(
Vendég
 


Na, Zsófit is kihagytam a dicséretből :oops:


Panndi, neked meg gratula a diplomához :) bár én is ott tartanék már...

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket a lányom nevében! :D

Örülök, hogy Annusék holnap jöhetnek haza.

Panndi engem is szokott feszíteni, iszonyú rossz érzés, mintha 1 ponton ki akarna szakadni a bőröm.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Látom, most belustultak kicsit a babók, de sebaj, a hét második felében megint hidegfront jön... :lol: :lol: Mozza, Kutyafüle, nektek most már nagyon aktuális lenne, mennek a drukkok!!!

Akiknek már van tapasztalata a babák terén: mikortól lehet "levegőztetni" a babót? Őszintén szólva én már kezdek kicsit bekattanni a lakásba zárva, szeretném már kivinni Tündérkét! :D

Újabb sztárfotó, a kedvencem: Kép

Kép

Kép
zsüci
 
 


Haho!

Blogra tettem fel ujabb kepeket parat :)

Nu, tegnap csak cici volt, akar tobbszor is felvaltva kozkivanatra, meg ami maradt, lefejtem nagy nehezen... Az most jol jott, mert jott a hazidoki meg a vedono es igy Peti is meg tudta etetni oket kozben :) De cumisuveg csak vegso esetben,majd megtermelik maguknak, amennyi kell... szepen ebrednek 3 orankent, kakilnak-pisilnek, a merleget nem is fogom most hasznalni... 20-30 g-oknal ugyis pontatlan... de majd... jl felhizlalom oket :)
Olvastam a blogon a szopis tanacsadot, tok jo!!!
Azert 1 honapra berlek gepi Medelat a Minmanobol, mert olvastam, hogy annal gyorsabban termelodik ujra, minel jobban kiurul a mell.. es azert ok korababak, nem kicsinylem le oket, de azert nem tudnak annyit kienni, mint a nagyok :)

Riki baba gyere ki, sut a nap, szep ido van, anya mar nagyon var!! :)

Pusza

P+B+L+P
Vendég
 


Zsüci: nagyon ééédes Kamilla! :lol: A védőnőd nem mondta a levegőztetést? Nekem a számba rágta, emlékszem. Persze kicsit máshogy van a nyári babáknál, mint a télieknél. Szerintem lassan levegőztetheted. Először csak bentről, az ablakot kinyitva pár perc. Aztán naponta kell növelni a kint töltött mennyiséget, és szerintem 1 hét alatt már felmegy fél órára és sétálhattok nagyobbat. Most kicsit szeles az idő, de ha jövő héten már nem fúj a szél és nem esik, már mehettek a nagyvilágba. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Petrus, nagyon tündériek a picik! Rajtad meg nem látszik semmi, kipihent és mosolygós vagy!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Petrus: tündériek az ikrek is! :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Kamilla meg milyen kis csöpp! Cuki nagyon!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Zsüci,Kamilla csoda szép!Kis gombóc.Én már kivinném.Csak a naptól és a széltől védd meg.De kocsiban nem éri.Grétivel mi sajna 21 naposan jöttünk haza,már másnap megvolt az első séta.Most elvileg olyan 6-7 naposan kiviszem,vagy még hamarabb is,mert 2 hetesen már a védőnőhöz kell vinni,ami elég messze.Addigra meg kell szoknia a kinti levegőt.Elvileg mielőtt hosszú sétára viszed,az ablakban kell levegőztetni felöltöztetve.Másnap már kicsit ki lehet vinni,aztán jön a séta.
Petrus,nagyon édesek a babák!Te pedig kivirultál!Olyan jó nézni a képeket!!Ügyesek a szopival is!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Zsüci
Kb 2 hetesen lehet kivinni őket, a védőnő biztos mondta.
De ez a szeles időben nem javasolják.
pumuklii
 
 


Petrus
nagyon jók a képek!
pumuklii
 
 


zsüci: Zsófi szeptember közepén született, kedd este bújt ki, pénteken jöttünk haza, szombaton már kinn aludt a teraszon, és onnantól kezdve minden nap volt kinn.

Esztó: köszi :)
Vendég
 


Petrus, Zsüci,
naggggggggggyon cukik a kis manók.

Petrus,
nem is látszik hogy szültél :)

Zsüci,
te is rakj még képet Kamilla bébiről.

húúú megint milyen irigy vagyok a már babázókra :lol:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Zsüci, Petrus nagyon drágák a babák!!!!!!De jó már Nektek, egy(két) ilyen tündér alukál a kiságyában.
Jajj,de irigy vagyok!!!!!!!!!!!!! :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Levegőztetés

Én óvatosabb voltam. Nekem azt mondták 3 hétig ne vigyem ki. Betartottam. Igaz november volt. Az ablakot nyitottam rá az elején.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nekünk a gyerekorvos mondta szombat reggel, hogy vigyük ki nyugodtan :)
Vendég
 


Kutyafüle

Tessék ám naponta ellenőriztetni azt a babát. Jársz minden nap NST-re? Lassan neked nem árt a magzatvizet is megnézni. Van saját orvosod?

Zsüci
Aranyos Kamilla.

Petra mindjárt megnézem a te képeidet is, rettentő kíváncsi vagyok. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anika78 2009.04.27 13:39-kor.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Köszi mindenkinek a válaszokat.
Azért kérdeztem rá, mert a védőnő meg a gyerekorvos homlokegyenest ellenkező dolgokat mondott ez ügyben... :? Azt hiszem, valóban elkezdem levegőztetni ma a teraszajtóban, nemsokára úgyis ideér a napocska, és egy kis D-vitamin sem árt!

Mindjárt bekukkantok a blogra, annyira kíváncsi vagyok Petrus babáira!!! Meg asszem jobb lesz, ha a szopis tanácsokat is elolvasom, mert a fejést illetően is eddig ahány ember, annyi vélemény... :shock: :shock:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Szerintem a mi babáink nagyon szép időben születnek.Nincs még az a nagy meleg de már van olyan jó idő hogy nyugodtan ki lehessen vinni őket akár pár naposan is.A babakocsik,főleg ha mélykocsik,melegen tartják a babát és a széltől is óvják.

Ma kapjuk meg a jegygyűrűket.Már alig várom, hogy hordhassam.Azt mondta párom nagyon klasszak lettek.És még 1 óra mire hazaér.Megöl a kíváncsiság :lol:

KépKép
harhaj
 
 


Levegőztetés

Pár naposan nem vinném ki, de valóban korábban ki lehet őket vinni, mint télen. :)

Harhaj
Nem csodálom.:)

Kutyafüle
Így már világos! Nekem is 35 napos ciklusaim voltak és az orvosom ezt nem vette számításba. Túl is hordtam Aport 5 nappal, többel azért nem, mert koszos volt a magzatvíz és ki kellett tessékelni. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kutyafüle

Apor gyönyörű volt az 57 cm-rével. :) www.apor.blog.hu pont szinte a legfrissebb hozzászólásoknál vannak újszülött képek.

Kitti
Igazad van a kórházzal kapcsolatban. Én sem szeretem, hogy éjjel tápszereznek. Most lehet VIP szobába leszek és magam mellett tartom őket a 2. éjszakától.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Igazából az tetszett benne, hogy nem sovány, gyönyörű formás volt. Most a lányok kisebbek lesznek, furcsa lesz. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

NST-n voltam, Tinu, még egyszer ezer hála és köszönet, én nem is tudom, hogy Ti hogyan találtátok meg ezt a szobát??????? (Bénáztam a lifttel is, rossz emeleten szálltam ki.....). A végén annyit kérdezett a hölgy, hogy mikor megyek az orvosomhoz, mert jó lenne ha a héten megmutatnám magam...... Kérdeztem, hogy miért, mit lát? Hááát, nem vészes, de az alapom magas. Így mondta..... Megnéztem a lapot, 100-ig van rajta a skála, elég sokszor kileng felé, de többetektől úgy tudom, hogy ez az égadta világon semmit nem jelent. Mindegy, szerdán úgyis megyek dokihoz.

Csütörtökön meg 4D-re, az Örsre a Magzati Diagnosztikai Központba, Szofi, jól emlékszem, hogy Te ott voltál? Milyen volt?

Zsüci, Kamilla tündéri a szopipárnában!!!!

Petrus, az ikrek is gyönyörűek és Te is nagyon szép vagy, kivirult!

Harhaj, tudsz majd képet dobni a gyűrűkről?
Vendég
 


Böbi,

most még mentek 4D-re a szülés elött?

Harhaj,
nem csodálom, hogy várod, hogy hordhasd :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: