Új privát üzeneted érkezett!

lányok én is tudom, hogy a legjobb az anyatej és lelkiismeret furdalásom is van, hogy nem tudom szoptatni és nem is értem, hogy Éduát hogyan tudtam és nála be is lövelt rendesen a tej, most meg ha nem fejek már neki a kórházban a pótlás mellé akkor csak fogyott volna egyfolytában, csecsemősöket mindig zargattam, hogy jöjjenek és segítsenek, nekik sem sikerült soha helyesen mellre rakni :(

én már teljesen ki vagyok készülve emiatt már a kórházban is sokat sírtam, és most is, hogy megint mehetek fejni vagy adhatom a tápszert neki :(

mindenki csak azt mondja, hogy ne adjam fel, de nem tudok más megoldást én is regényt tudnék írni róla, hogy kell csinálni és sokmindenkinek segítettem, de valakinek itt kellene lennie és segíteni, telefonon hiába mond akármit is, tudom Éduával is sokat hívtam őket, mert ő meg csak szopizott és nem hízott mégsem szóval éhen nem halt de nem is hízott

anika egyébként mindkét mellem rossz, csak a jobbból könnyeebben megindul a tejcsi, de mindkettő lapos és befelé forduló és sebes is :(

most már befejezem, mert nem akarom senki kedvét elvenni, dehát talán már nem nekem való a szoptatás, csak mondom az bánt, hogy így a testi közelség annyira kimarad és műanyagokat nyomok a szájába, de legalább nyugodt tele a pocakja és alszik és vigyorog és jól érzi magát :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ildi

Most végigolvastalak, ne add fel. Annyi gyermekkel találkoztam, aki nagyon beteges és egyik sem szopott közülük. Hidd el rettentő fontos a tej. Nem stresszelni akarlak, csak próbálkozz még, az üveg nem megoldás, mert lefog szokni a ciciről és tényleg 1-2 hét és marad a tápszer.

Szoptatás, ikrek
Sok ikres anyukával találkoztam akik tápszerezték a babákat időspórolásból. Van egy ismerősöm akitől kérdeztem hogyan szült és szoptat e. Mondja ikreket? Természetesen császárral és tápszer.
Remélem nekünk sikerül. Az orvosom nagyon pozitívan áll hozzá. Természetes szülést akar, aztán kiderül mi lesz belőle. Szorítsatok ám!

Reni
Nagyon édesek a képek! Hol lovagoltatok?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ildi

Ja értem, azt hittem csak az egyik. Szorítok, hogy mégis sikerüljön. Ha nem, akkor sem történik semmi, csak próbálj meg mindent.
A csecsemősök nekem sem tudtak segíteni a kórházban, ráadásul a sárgaságtól aluszékony is volt Apor. Engem a védőnőm mentett meg.

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

ANIKA én most egyszobában voltam egy ikres kismamával és szoptatja az ikreket, úgyhogy te ne add fel, ha elég erőt érzem magadsban, igaz az elveit ő is feladta kicsit, mert hozatott be játszócumit a gyerekeknek mert egyszerre akartak szopizni és hiába volt szopis párna, nem fértek el a kórházi ágyon de ezzel is próbálkozott

tegnap reggel óta nem is szopizott Édua, a cumisüveg tényleg bekavart, mert addig legalább cumizgatott ahogy tudott, mert cumisüvegből péntek hajnal óta kapta a tejcsit és a tápszert is, amit pótlásként adtak, de ott annyira a súlyra mentek rá és nekem meg ugye így a 2 nap csúszás miatt, szombat reggelre kezdett úgy-ahogy jönni a tej, szóval haza sem engedtek volna minket

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Anika! Adyligeten voltunk. Nagyon szép hely. :)

Kép
Kép
g_reny
 
 


Fürdetés

Mi minden nap fürdettünk, a napi rutin kialakulása miatt. A fürdetőkrém meg szerintem nagyon jó, Apor most is azzal fürdik.

Lázcsillapítás
Nekem is azt mondták, hogy akkor kell csillapítani, ha 38 felett van, fenékben mérve 38,5. Én eddig mindig így is jártam el.

A beteg babáknak jobbulást! Nem is babák már. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még annyit akartam nektek mesélni, hogy voltam ma a szülésznőmnél. Megbeszéltük milyen homeopátiás bogyókat szedhetek hamarosan. Szerencsére van ikres gép a szülőszobában, így nem kell kétszer megcsinálni az NST-t. Legalább sorban sem kell állni. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika
drukkolunk! Annyira jó a hozzáállásod!

Ildi
neked is, hogy megtaláljátok, ami mindkettőtöknek jó.

Nekem meg kb 1 hónapja olyan érzékeny a jobb mellbimbóm. Már annyira nem vészes, de nem értem a dolgot. Remélem elmúlik, mert így szenvedni fogok szoptatásnál.
pumuklii
 
 


még annyit akarok kérdezni, hogy nem olvastam vissza, de vanni és petrus tudnak szoptatni, vagy ők hogyan csinálják?

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Pingi:Igen,avonos ernyő.Hugom öltöztette be,pózoltatta.Jó nagy a pocid,csini vagy!
Reny,Amina csodaszép,és milyen ügyesen lovagol.
Ildi:Attól nem vagy rossz anya ha cumisüveget kap Lara.Nálunk igazából nem is tom mi volt a gond.Talán az hogy túl picike volt és nem tudta jól bekapni a bimbóm,így mi is bimbóvédővel szopiztunk.Pedig nekem elvileg jók.Mi az Avent legkissebbjét használtuk,kora babáknak is jó.Azt hiszem ez a legkissebb.Eleinte nem ment neki,de hamar belejött.Remélem összejön nektek is!!
Grétinek láza lett,kapott kúpot és alszik!Apa meg simogatja!Eddig én feküdtem vele,de most eszek kicsit.
Szép délutánt!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ildi: lehet, hogy Lara másmilyen kisbaba ám, mint Édua volt! Nekem úgy tűnik, hogy abból indulsz ki, amit nála végigéltél. Merthogy amúgy nem értem, hogy miért kéne egy szopizós babának sírósnak lenni és a szopiknak meg végeérhetetleneknek? Mérni meg pláne felesleges. Én sose mértem szopiknál, csak idegeskedtem volna azon, hogy mennyit szopik. Talán egyszer-kétszer mértem meg TÜcit, és szinte mérhetetlen mennyiséget szopizott a gyerek. Mégse halt éhen, sőt gyarapodott. Nem mondom, hogy dagi szopis baba volt (pedig ilyenből láttam a környezetemben sokat), de éppen jó súlyban volt és egyáltalán nem volt sírós. Mégcsak nem is szopizott gyakran - nem kellett óránként mellre tenni. Nekem is állandó lelkifurim volt már a bimbóvédő miatt, hogy egy műanyag van a szájában és nem a cicim, de aztán úgy döntöttem, hogy nem érdekel. És aztán már mikor nagy csecsemő volt, akkor ment bimbóvédő nélkül is és az én lelkem is megnyugodott, hogy jól van, azért a cicit is megtapasztalta. Szerintem sem az a lényeg, hogy mindenáron anyatejet kapjon stb., csak az, hogy ne legyen lelkifurid. És én úgy érzem a soraidból, hogy azért bántana téged, hogyha Lara tápszeres lenne. Ne legyél túl szigorú magaddal, de azért próbálj meg mindent megtenni, mert akkor később se fogod azt mondani, hogy ezt és ezt nem tettem meg a siker érdekében. Amúgy tökre megértem, hogy a telefonos segítséget nem érzed túl nagynak. Én is így voltam vele. Lehet, hogy egyszerűen csak annyit jelentene, hogy kapnál egy kis biztatást - vagyis a lelkednek tenne jót, ha beszélnél egy szopis tanácsadóval. Aztán úgyis az lesz, ami lesz. Mindent nem tudunk befolyásolni úgysem.

Kép
Kép
tinu
 
 


Anika: nekem is van ikres ismerősöm, aki szoptat. És van teje simán. Pedig már nagyok az ikrek, szóval gondolom, szopiznak mennyiséget rendesen.

Kép
Kép
tinu
 
 


Csak most ne szüljek pár napig!Nem lenne jó Hannát így hazahozni,hogy Grétike beteg.Meg most szüksége van rám!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita

Szorítok, még van időd! Grétinek jobbulást!

Reni
Nem jártam még arra.

Vanni, Petrus
Vannit nem tudom, asszem Petrus szoptat.

Rossz a vonalzóm. :))) Előrébb vagyok egy héttel, ma számolgattunk a szülésznőmmel.
Szeptember elsején fogantak a babák. Ezt onnan tudom , hogy Apor éjszakázásai miatt bizony nem éltünk aktívan. :oops: Akkor kettő hetet vissza kell számolni, mondjuk én akkor nem menstruáltam mert szoptattam, no mindegy. :))) Szóval így számolva én hétfőtől a 36. hetet fogom kezdeni. Az orvosom pedig május 20-ra írt ki, aszerint pedig a 37-et kellene kezdenem. De a fogantatást nézve, mert ugye nem a gólya hozta bizony én a 36. hetet kezdem. :) Ez ikrekkel izgalmas dolog.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Szoptatás: A kórházban nekem sem segítettek, és sajnos itthon a védőnőm sem. Marci is két hétig lefejt tejet kapott üvegből. Próbáltam bimbóvédővel szoptatni, de nem ment. Vettem bimbókiemelőt, (chicco) úgy sem ment! (Mire bekapta volna, visszahúzódott)
Aztán vettem egy szoptatóspárnát, és sikerült. Sokat segített még az avent által forgalmazott vákumos tejgyűjtő kosárka is. Amikor nem szoptat valaki, beteszi a melltartóba, így stimulálva a bimbót a "kibújásra". És nem mellékes, hogy a kicsorgó tejet is gyűjti,amit megkaphat a bébi utána.
Amint beszereztük a szopipárnát, és sikerült,onnantól kezdve le sem tudtam venni a cicimről a fiamat! :)
Ha fontos számodra, hogy a saját tejeddel tápláld a babádat,akkor ne add fel!
Ha mégsem sikerül,akkor sem szabad elkeseredni, hiszen nem leszel attól kevesebb, vagy roszabb anya, hogy tápszert kap a csemetéd!!!
Kitartást, és sok sikert kívánok!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Trixi

Én is ettől félek, hogy mire bekapja visszahúzódik. Hát remélem menni fog.
Én nem tudom hogyan kell használni azt az aventes kiemelőt. Tényleg használ? Nekem úgy tűnt nem emel ki semmit.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika nem tudom melyikre gondolsz?Nekem ez vált be,ezzel szopiztunk.Rátettem a mellemre,a baba szívott egyet és a bimbó belement a megfelelő helyre. Kép

Hát még van egy kis időm,de ma nagyon fáj ott lenn,a régi varrás helye,alig tok menni.Biztos front lesz,én azokat nem bírom!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita

Nem erre gondolok, hanem arra a kiemelőre, amihez tejgyűjtő kagylót is adnak. Azt hogyan kell viselni?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ildi

Az oldal amit olvastam, ezt írja:

Amíg a baba nem szopik hatékonyan, rendszeres, alapos fejésre van szükség, hogy fenntartsuk a tejtermelődést. A pótlás lehetőleg lefejt anyatej legyen, és lehetőleg a szopástechnikát nem zavaró módon adjuk oda. (kispohár, kanál, Soft Cup, SNS)

Az utolsó két eszköz az micsoda?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


köszönöm a sok segítséget és megnyugtató szavakat.

Szerintem és tényleg tudat alatt félek a szoptatástól ezért nem is eröltetem, Éduánál nem volt semmi, eldöntöttem, hogy én csakis szoptatni fogom semmit nem adok mást neki, most meg valahogyan nem is foglalkoztam a témával és lehet pontosan ezért, hogy nem akarom magam 1 évig az idegösszeomlás határán találni, hogy szoptatok ugyan, de nem hízik, nem elég neki, fáj, nem jól kapja be nem lehet tervezni semmit, tök bizonytalan az egész dolog.
A cumisüvegnél meg mindig tudom mennyit eszik és milyen időközönként, meg talán a mai tápszerek tele vannak vitaminnal mint amit férjem vett a beba Ha start aktív is.

Szóval tényleg fejek amíg tudok mert ma már elkezdtem írni, hogy mennyi jön le, így hogy igazán tényleg nem volt tejbelövelés, csak én próbálom a gyakori fejéssel szaporítani a mennyiséget. Ez lassan tényleg kevesebb lesz, mint amit eszik, mert már míg tegnap csak 60 ml kaját evett, ma volt, hogy 85 ml is lement neki :)

Én meg átlagban 50 ml-eket tudok lefejni 1 órás melóval mindkét mellből összesen :(


férjem is megnyugtatott, hogy nem baj, ha tápszeres nem kell mindenkinek megfelelnünk mindenáron :), velem az a baj, hogy nem bírom a bizonytalanságot, és adok mások véleményére :(

dokim is megmondta a gyors szülésemre, hogy én mindent máshogyan csinálok mint kellene, szóval más 12 órát vajúdik én meg semmi fájással 1 hetes kinyílt méhszájjal 2,5 óra alatt túlvoltam mindenen.

Amúgy tényleg arany keze van, a gátmetszéssen már másnap ültem és azóta is :) nem fáj semmi, méhem nem görcsölt egyszer sem szülés után, szóval nagyon sokat köszönhetek neki, jól választottam és a szülésznő is nagyon szuper volt csak miattam bennmaradt és egész végig velem volt, hozott teát, doki adott sportszeletet, mindenkinek ilyen szülést kívánok
Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ildi,
jó volt olvasni, hogy már otthon vagytok, és hogy gyors szülésed volt!
Nekem semmi tapasztalatom nincsen, de nagyon drukkolok, hogy minden a lehető legjobban alakuljon!! Szerintem se add még fel, még csak most született Lara, biztos ügyesedni fog még!!!

Dóriéknak is nagyon örülök, reméljük, hamar kap Dani tejcsit, és nemsokára mehetnek ők is haza!

Panndi,
gratulálok a diplomaosztóhoz, Zsófi nagyon helyeske!! És hogy látszik a pocakod a talár (asszem így hívják :oops: ) alatt!

Amina, Maja és Gréti is nagyon szépek, de ezt már megbeszéltük, csak szép lánykák és fiúkák vannak itt a fórumon :D :D

Pingi,
szép nagy pocakot növesztettél Te is ám!!! :lol:

Anika,
biztos minden rendben lesz az ikrekkel, és két kis ügyes lányka lesz, meg lesz bőven tejcsi nekik is!!!
egy hülye kérdés: azt lehet tudni előre, hogy a mellbímbód befele forduló-e? Tehát a mostani állapot megmarad, vagy változik, vagy le lehet vármilyen következtetést vonni a mellbimbó mopstani állapotából arra vonatkozóan, h befele forduló lesz-e szülés után?

Képzeljétek, voltunk anyumnál meg anyósnál. Anyósnál fent volt a párom huga, mikor a névről beszélgettünk, és meghallotta Bíborkát, annyit mondott, hogy "fúj, ez milyen undorító név!". Na mondtam neki, hogy nekünk tetzsikl, és ez a lányeg, de hogy lehet íyg beszólni? :evil:

emese1979
 
 


........................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:05-kor.

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok!

Ildi, a szoptatás-témához nem szeretnék nagyon hozzászólni, mert igen érzékeny téma. Csak biztatni tudlak, hogy találd meg a legmegfelelőbb és nem utolsósorban legbékésebb módszert, ami ideális kompromisszum mindkettőtöknek!
A másoknak való megfelelés sajnos ilyenkor nagyon előjön, ebben a témában mindenki szaki és kérés nélkül beleszól - persze itt nem a fórumtársakra gondolok, de gyakorlatilag az utolsó játszóteres anyuka is profibbnak érzi majd magát e téren Larával kapcsolatban mint Te. Ez meg nem erősíti ugye az ember önbizalmát, mindenesetre egy biztos, Te látod Larát, Te érzed, hogy a legjobb! És vigasztaljon a tudat, a kívülállók úgyis megtalálják azokat a dolgokat amikbe bele lehet kötni, szóval nekik mindegy, hogy Larát szoptatod-e, vagy tápszeres lesz - úgyse lesz jó :))). Na, ők azok akiket magasról nagy ívben... Szóval bátorság, kitartás, csak ügyesen!!
(A szoptatási tanácsadót viszont azért ajánlanám én is, mert ők tényleg meglehetősen sok esetet láttak már, és tudnak is segíteni, látszólag reménytelen helyzetben is.)

Anika, tényleg csúcs a hozzáállásod, az meg főleg, hogy ilyen flottul hordod a lányokat még mindig! A természetes szülésért nagyon-nagyon szorítok, teljesen megértem, hogy miért szeretnéd :). SNS és SoftCup itt:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohathonap4
És milyen bogyókat fogsz szedni?

Panndi, fogadd hatalmas gratulációimat!!!!
kalloni
 
 


Kép Kép Kép

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Lara nagyon cuki!Milyen kis husis!!
Anika,a másikat csak rá kell tenni a melledre.Én akkor fogom használni,ha mondjuk tovább alszik a bab és folyik a tejem,mert akkor abban összegyűlik és mehet a fagyóba.Melltartóban megáll.Vagy mikor én Grétit szoptattam,a másik mellemből annyira folyt,hogy simán egy textilpelus jól elázott.Így most azt is felfogom ezzel.Bár ebből nem aventes van,de ugyanígy kell használni azt is!
Ildi cuki a vonalzód is.
Mesi,szerintem már ilyenkor látszik hogy milyen lesz a bimbód,mert ilyenkor már elvileg olyan,vagyis mirigyes kifordult.
na megyek játszani.Bár közben alig bírok menni,úgy fáj lenn mindenem,a hüvelyemben mintha kést forgatnának.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Emese

Már most látszik, nem fog változni szülés után csak a méret. A legkönnyebb szoptatni, ha kiálló bimbók vannak. De sokan megoldják, ha nem tökéletes akkor is. Mondjuk nem árt hozzá egy ügyes baba. :)
Azt ugye mondtam már, hogy Emesének Bíborka lesz a második neve? :)

Anita
Köszi, megnézem még egyszer azt a "szerkezetet."

Ildi
Aranyos a baba nagyon. Az enyém nem volt magzatmázas a túlhordás miatt.

Köszönöm a dicséreteket! :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Az aventes tejgyűjtős kiemelőt simán bele kell tenni a melltartóba, és kész! Végzi a dolgát! :)

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Ildi
Lara nagyon szép baba!

Szoptatás hiába érzékeny téma, asszem még ezerszer elő fog jönni. És itt tényleg csak jószándékból írjuk, hogy mennyire fontos az anyatej, jobb, mint a tápszer stb..

Emese
nálam nem lehetett. Maja mindig bekapta, aztán utána kifordult. Most meg azóta is olyan, mintha állandóan fáznék :-)
pumuklii
 
 


Pumukli,nekem is másabb azóta mióta Gréti szopizott.Előtte ennyire nem volt nagy a bimbóm,de ez nem ment össze szopi befejezése után mint a cicijeim. :D
Most olvastam egy csomót Grétinek fekve,de fáj a derekam,pocim.Pedig szinte egész délután pihentem.Tegnap meg sokat mentem és semmim se fájt.Viszont ma már nem szedtem semmit.Érdekes. :? :roll: Lesz most front?

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Haho!

Zseboroszlanok alaszanak, van 5 percem :)

Ildi!
Nekem sem megy egyszeruen, probalok szoptatni, meg minden szopizas utan fejek, vsz. berlek elektromosat, mert az Aventessel nagyon keves jon le, a korhazi elektromossal meg "omlott".
Babaknak 40 ml lenne az adagjuk 3 orankent, mait korhazi korulmenyekkozott tapszer potlassla lehetett tartani ugy, hogy szopiztak, aztan a potlas tapot a noverek gyakorlatilag cumisuvegbol betoltak a szajukon.... Ez nekemitthon nem megy, mar nem is eroltetetm... Merem mennyit szopiznak alt 10 es 40 kozott szokott lenni, ha nagyon keves, potlok tapeszerrel, vagy lefejt tejcsivel cumisuvegbol. Mar nem stresszelemmagam az uveg miatt, eloszor mindig ciciznek, aztan a cumi, hogy ne felejtsek el, melyik jobb ;)

De a LÉNYEG, hogy ne stresszeld magad. Ha megy, probalj fejni es azt barhogy odaadni, ha nem, tap cumibol... Ez van :)

Holnap jon a vedononk is meg az orvos is, kivancsi vagyok mit mondanak majd... Nemlehet megeroszakolni a gyereket, ugyis annyit eszik, amennyit akar...

Nekem csaszar utan kb. 3. napon beindult a tejcsi. Noverek azt mondtak, ne fejjek, mert odemas lesz a mellem, mert meg nem lovellt be... Egy masik kismama biztatott, hogy probaljam ki a gepet es lass csodat, 20 ml lejott elsore, olyan buszke voltam :)

Most legutobb 30-t és 40-t szopiztak, buszke vagyok rajuk ;)

Mindjart furcsi, majd jol felebrednek tole eves elott : ))))

Na, Bence nyekereg :) megyek

Pussz mindenkinek!

Panndi!
Gratula a diplomadhoz!!!!

MAjd a 7en rakok meg kepeketa blogra!
Vendég
 


szpetrus köszi a hozzáállásodat én is most már így gondolom, csak egyen és hízzon :)

szinte minden fejéskor 50 ml jön le egyórás fejéssel, ez neki nem elég van hogy 85 ml-t is megenne, nem tudom hová rakja :)

most ébredezik, negyed 5-kor aludt el, itt pislog rám a kis drága egy hangja sincs :)

holnap jön hozzám is a védőnő, megy gyerekorvos és íratok receptre tápszert :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Petrus akkor nektek is jó sűrű egy napotok!Édesek lehetnek a kis Oroszlánok!
Amúgy ez igaz,úgy is annyit esznek amennyit akarnak.Ez már nagyobb korban is így van.Én is megvettem a vitamint,olyan mint a pez cukor,erre nem eszi.Nem is idegelem magam.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ildi, észrevetted, hogy egyszer Lara helyett Eduát írtál? :lol: Nem szabad stresszelned magad. Én meg kell cáfoljam, hogy a fejéstől hamar elapad a tej, a barátnőm csakis fejt, 9 hónaposan a kislánya nem kérte többet az anyatejet. Az sem mindegy, hogy milyen fejőd van, nekem is nagyon lassan ment a kézivel, így béreltünk egy medela elektromosat, igaz, nem olcsó, 6000/hó, de nagyon hamar leszívta és újratermelte.
Én is bimbóvédővel tudtam csak szoptatni, az sem egy leányálom, ha lehet, most elkerülném, mindenesetre a biztosnság kedvéért beviszem.
A szobatársamnak sem jött be az aventes bimbóvédő, Ő is medelásat vett és azt használta, de tényleg a tej a fontos, ha más nem fejéssel, még mindig jobb, mint a tápszer
Nem szabad stresszelned, jó anya leszel, ugyanolyan jó, mint Eduánál!!!!
Gyönyörű a babóca!

Bocs, ha hosszú, de nagyon szeretném, ha Ildi nem sírnál ez miatt többet!!!! Jó anyuka vagy!!!!!
Vendég
 


Sziasztok!
Hú ez egy hosszú nap volt!Gréti még soha nem volt lázas,erre most este 39 fokos lett neki.De még most sem tudjuk mitől,mert látszólag nem fáj semmije,csak a láztól levert.
Szóval túl vagyunk életünk első hűtőfürdőjén is.Apa csinálta,én meg görcsöltem végig.Aztán még az ágyban fekve is picit.Meg míg nem aludt el,kb fél órát olvastam,énekeltem,már kiszáradtam.Remélem éjjel alszunk,bár köztünk van,így nincs sok helyem.Holnapra jobban lehetne szegénykém.Szerintem a torka lesz,csak furi hogy így lefogja.
Na megyek zuhizni és próbálok aludni.Nekem mindenem fáj,remélem éjjel nem kell menni sehová!
Szép álmokat mindenkinek!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Reny, Amina tündéri a lovacskán!!!!!!!
Vendég
 


Anita, nekünk is sokkoló volt az első hűtőfürdő!!! Én is bőgtem a gyerekkel együtt! Jobbulást! Te meg próbálj meg pihenni, jó éjt!
Vendég
 


Köszi Böbi!!Amúgy Ő élvezte,nem sírt.Olyan ügyesen megértette hogy ez fontos.De azért rossz volt!
Jó éjt nektek is!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Szi9asztok csajok!

Hosszú volt a nap, alig tudtam visszaolvasni, írni meg ne haragudjatok...

Azért pár dolog:

Ildi, Lara nagyon szép kislány, biztosan minden rendben lesz. Tanácsot nem adhatok, hiszen semmi tapasztalatom...

Köszi mindenkinek a csuklásos infókat, megynyugodtam.

Panndi, gratula a diplomaosztóhoz.

Annus lelőhetetlen! :D

Dóri, remélem lesz hamar tejcsi Danikának.

Anita, jól tetted, hogy jót fürödtél!

Na, most ennyi. Pusz!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Petrus

Próbáld csak ciciből táplálni őket, mert el fogják hagyni a cicit és akkor a tej is elfog apadni. A tapasztalat az, hogy fejéssel nem lehet sokáig megőrizni a tejet.

Anita
Sajnálom, hogy Gréti ennyire beteg. Apor már 3-szor volt lázas beteg. Ő a hűtőfürdőnél nem sír, viszont a borogatásnál ordít, így azt inkább nem, mindig megsajnálom.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kutyafüle eltűnt. Mi van vele? Tudtok valamit? Ő sokkal gyakrabban szokott írni.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tényleg van, akinek nem apad el a tej a fejés mellett. Én is ismerek ilyet, de az tény, hogy neki viszont annyi rengeteg teje van, hogy még másonak is ad belőle, pedig csak fej és nem szoptat, hanem cumisüveg van. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt!
Anika nem tűntem el.Tegnap délelőtt elmentünk Daniékhoz Dani régi kisautóiért.Tök sok van neki,szóval majd tudatosítjuk a rokonsággal, hogy se kabala,se kisautó nem teheti be a lábát a lakásba.Így is egy játékboltnyi van belőlük.
Amúgy meg azért nem jöttem,mert irtózatos vacak kedvem volt.Nem tudom pontosan miért, de senkit nem bírtam elviselni magam körül Danit kivéve, inkább önző módon filmet néztem.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle,
épp arra gondoltam este, hogyha nem jelentkezel reggel, rádüzenek mizu :)
Na megyek visszafekszem, ember ma korán ment dolgozni, én vittem le a kuttyot.

emese1979
 
 


Jó reggelt!
Mindenem elaludtam,mivel köztünk volt manó.Most még alszik,de nem meleg.Hát remélem ma már nem lesz olyan magas láza!
Kutyafüle,mi is így vagyunk a sok játékkal.De hidd el akármennyire is kapálózol ellene,Te is venni fogsz."anya most ez ,most az kell."Mivel mindig van új kedvenc.
A rossz hangulatod lehet jelent valamit?Van aki szülés előtt befele fordul és nem visel el senkit maga körül.De jó lenne,én már szeretném látni Rikit!!
Mozza?Panndi?Jól vagytok?
Anika,Apor édi a képen a vonalzó mellett.
Az én kis cukorfalatom vasárnap 3 éves lesz!Olyan hamar megnőtt!Ráadásul anyák napja!!Bőgni fogok az tuti!Szombaton mamámék kerti party,ott lesz az egész bagázs.Jó lenne ott lenni,apum elvinne.De ki tudja.Hiszen koraszüléssel fenyegettek,és szerdán 38 hetet töltöm!!!
Szép napot mindenkinek!!!Akinek itt az ideje,annak magzatvíz elfolyósat!!!!!! :lol: :lol:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Először is nagy-nagy gratula az újonnan érkezett babucikhoz!!! Megnéztem a fotókat, mindannyian csodaszépek.

Ildi,
bár tapasztalatom nekem sincs még szoptatás terén, de fontos, hogy próbálj megnyugodni, nagyszerű anyuka vagy, és ez a tejcsis dolog is biztosan be fog állni rendesen. Azt is tudom, hogy nem megy parancsra a dolog, de tényleg a stressz óriási gátló tényező. Esetleg nincs valaki a környezetedben, aki személyesen is tudna segíteni? Lehet, hogy csak egy kis támogatásra, bátorításra lenne szükséged.

Grétinek jobbulást, reméljük nem lázasodik már be!!! Anita, te is nagyon ügyi vagy, sikerült Hannát benntartani, most meg már elmúlt a koraszülés mumusa :)

Mi ma megyünk dokihoz, kíváncsian várom, hogy picurkám mekkorára növekedett az elmúlt négy hét alatt. Ma leveszik a streptococcust is, szóval úgy tűnik lassan mi is befordulunk a célegyenesbe :lol:

KépKép
novygirl
 
 


Aranyos vagy Emese!! Stella is mindjárt sorra kerül,már várja a menést. Még mindig annyira vedlik viszont. Nem tudom mikor marad már abba,mert most szörnyű.
Anita!Szerintem nem közeleg semmi.A kissrácot belém ragasztották pillanatragasztóval,és nincs az a pénz,amiért ő önként kijönne belőlem. Hát ez van. :lol: Legfeljebb kiveszik.Már tényleg kezdem elveszíteni a maradék optimizmusom is.
Annyi mindent akarok még ma is csinálni.Lépek is és hozzáfogok. Szép napot mindenkinek!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Jó reggelt!

Grétinek jobbulást!

Zsófi csak egyszer volt lázas (hűromnapos láz), 39,2-re ment fel neki, és sírt, amikor a hűtőfürdőből kivettük :)

Én olyan rosszul aludtam, annyira görcsöltem, hogy megfordulni is alig bírtam. De már jó :) Mindenesetre ma nem lesz délelőtt játszótér...
Vendég
 


Jó reggelt!

Kutyafüle!
Pillanatragasztó?! :lol: :lol:
Csatlakozom...én már nagyon kész vagyok....áll. csörög a telefonom, hogy na?na?-inkább lenémítom, mert frusztrál nagyon....holnap kellene kibújnia a pocicsajnak....bízom benne, hogy csak nagyon precíz, azért centizi így ki :roll:
Bakker, te már 2 nappal hordod túl? És semmi? Erősebb görcsök, vagy valami?

Kép
mozza
 
 


Helló, szép jó reggelt mindenkinek!

Huh, mi tegnap állatkertben voltunk, délután meg bográcsoztunk, nagyon jól sikerült, csak elfáradtam.
Ma megyek angol órára, utána meg végre kicseréltetem a kocsi gunijait a nyárira.

Anita, örülök, hogy Gréti picit jobban van.

Panndi, kitartás, próbálj ma pihenni.Mindenkinek legyen szép napja!
Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Mozza! Nemhogy erősebb görcsök, de még gyengék se. Egyedül éjszakánként fáj, ha túl sokat fekszem valamelyik oldalamon. A derekam az leszakad, de az nem újdonság. Szóval ennyi.Pedig már napok óta a lépcsőn közlekedek, rendszeres összebújás a férjecskémmel, de a fiatalúr köszöni jól van odabent. Most abban bízom, hogy szerdán meg tudom győzni a dokit, hogy térjen vissza az eredeti elképzeléséhez,amikoris május 1-re írt ki. A neten is utánanéztem,meg az áprilisiaknál is van egy lány,akinek 35 napos ciklussal a doki a normál számítási módhoz hozzáadott egy hetet. Eleinte nekem is így csinálta,aztán 2 hónapja beírta az április 25-öt.Akkor is értetlenkedtem, most meg megpróbálom meggyőzni. :lol: Fájást szeretnék!!!!!!Legalább ennyi jusson nekem a szülésből, ha több nem is. :lol: Perverz vagyok mi?? :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: