Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Dóri,
Dani egy tündér, akárcsak Samu!! Dani pedig jó nagy, abszolút nem látszik, hogy picivel előbb jött :) Gyönyörű gyerekeid vannak!!

Szofi,
most kapcsoltam be a 30-as telómat, lemerült, reggel raktam fel tölteni :( Jellemző a bénáskodásomra.... De a 20/824-esen is elérhető vagyok, legalábbis amíg nem kell leadnom...
Még Neked szerettem volna írni, hogy a mi lánykánk is sokat csuklik, min. 2-3szor egy nap! Ízlik nekik bizti a magzatvíz :lol: :lol: Egyik kollegina mesélte, h az ő lánya is csuklós volt pocakban, aztán mióta megszületett is elég csuklós, mikor fázik a lánya, akkor mindig csuklik :shock: :)

Annus,
jól bírod nagyon! Örülök, hogy nemsoká otthon lehettek!!

Petrus,
majd ha van kis időd, dobj képeket az ikrekről!

Heninek írtam egy sms-t, remélem minden okés Velük is!

emese1979
 
 


Visszaírt Heni, még egyben vannak, 35+4-re 3 kilót mértek Napsinak, jó nagy baba készül ott is! :D
Puszil mindenkit, majd még jelentkezik!

emese1979
 
 


Jovana, Sziszkó! Nagyon örölök a jó híreknek felőletek! boldog babavárást!

Szofi! Alíz rengeteget csuklott a pocakban, volt, hogy egész nap, aztán ezt a szokását jó darabig kint is megtartotta. Ne izgulj! Érdekes, hogy Áron még sosem csuklott, legalábbis én nem éreztem.

Bema! Ne aggódj, a lányom nekem is nagyon lusti volt, alig mocorgott és nem lett semmi baja. Most 2,5 évesen egy örökmozgó. Bezzeg a kisfiam még most is szinte kirúgja a ház oldalát.

Kép

Kép
hean
 
 

 
 

Sziasztok!

Vgayok, vagyok, csak tegnap diplomaosztó után családi program volt. Fruzsi rettenetesen feszít, mindenhol ő van már :lol:

Hoztam pár fotót :)

Kép Ott van anya!

Kép Három csaj ;)

Kép Ebédre várva
Vendég
 


SZia Bema
az a lényeg, hogy mocorogjon minden nap többször. Örülj, hogy nem rugdos. :-) Az én fiam is inkább mozgolódik, nyújtózkodik, nem okoz nekem fájdalmat boxolással :-) De azért minden nap kitolja a sarkát/lábát az oldalamnál, az picit tud fájni.

Mi megyünk ebédelni a római partra, úgy néz ki nincs már semmi baja a lánynak. Amíg lehet nyomulunk a szabadban, főleg ebben a szép időben. Majd még jövök délután.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a drukkot és a gratulációkat.

Tegnap jöttünk haza 11-kor kidobtak minket a kórházból. :)

Szóval ide írom le a szüléstörténetet, ami nem is hosszú :)

8-ra beértünk a kórházba egyből a szülésznőhöz mentünk, csinált ctg-t egy kósza 103-as fájásom volt, semmim nem fájt előző délután 4-től.
Aztán doki megvizsgált, mondta, hogy még mindig bő egyujjnyira vagyok teljesen nyitva, aztán felvették az adataimat és átöltöztem, kértem beöntést ezek után délig az előkészítőben boldogítottuk egymást, mert a szülőszoba tele volt és az egyágyas, amit lestoppolt nekem a szülésznőm, hirtelen elfoglalták, mondjuk mint írtam semmi fájásom nem volt :). Beöntés után sokat ácsorogtam, hátha jönnek majd a fájások, de csak a derekam akart már akkor leszakadni, aztán gumilabdáztam vagy egy órát, akkor már jöttek a fájások 100-on felüliek, de semmit nem éreztem belőle.
Délben végre felszabadult a szobánk, aztán felfeküdtem, doki jött burkot repeszteni, aztán infúzió be, és kértem végülis eda-t azt doki bekötötte meg az oxitocinos pumpát és várakoztunk, a fájásokat tök jól bírtam, alig éreztem és csak a legnagyobb csúcsán éreztem kb 5 mp-ig akkor pedig lazítottam. 2 órától kezdett lassan eltünni a méhszáj csak egy kis pereme volt és akkor már furcsább fájásokat éreztem de azoknak is csak a csúcsát, nagyon jól bírtam aztán szépen lassan jött a doki beöltöztek szétszedték az ágyat.
Kicsim beakasztotta a lábát a bordáim közé, ezért doki ott nyomta a kezével a méhemet szülésznő meg lent a kicsit segítette ki, fogalmam sincs hányszor nyomtam, de ügyesen 3-ra még félig volt kint Lara de felsírt :)
Keze az arcát támasztotta, köldökzsinór a hasára volt tekeredve, rámfektették és egyből megnyugodott.
Gátmetszésem volt, de azt sem éreztem doki előtte egy szurit nyomott a gátamba, gondolom valami lazító lehetett, a varrást sem éreztem, mondtam én, hogy arany keze van :)
Nem tágított, nem csinált semmit ami zavaró, vagy fájó lett volna.

Kicsimet aztán elvitték míg varrt a doki, aztán 2 órát még jól elvoltunk a szülőszobán, aztán felvittek szobára és pihenni persze nem tudtam, este 1 órára behozták aztán reggelig nem kaptam meg.

Tejcsi 4. napra indult be, soha többet nem mennék arra a gyerekágyas részlegre, teáztatják a gyereket, reggel úgy lefürdetik és ki tudja mit csinálnak vele, hogy 2 egész napon keresztül nem bírtam felébreszteni, hogy szopizzon, de a teát azt még álmában is bele kellett eröltetnem, bimbóm teljesen kisebesedet, bimbóvédővel nem tudtunk szopizni, úgyhogy utolsó 2 nap azzal telt, hogy próbáltam fejni, és pótlást adni neki, tápszert sajnos.

Ennek hatására már egész jól halad a tejcsitermelés, de Lara tutira nem fog ciciből enni, mert a cumisüvel nagyon bejött neki, és valahogyan engem sem izgat már a dolog, legalább látom, hogy mennyit eszik, ami egyre több, ma reggel már 60 ml anyatejet, és 30 ml tápszert benyelt fél 8-kor és azóta is alszik :)

Komolyan lányok úgy érzem magam most már, hogy itthon vagyunk, mint aki nem is szült, annyira szuper minden, tegnap doki is megdícsért, hogy nem sok mindenki szül meg 1 ujjnyi méhszájról 2,5 óra alatt :)

Nagyon szép szülésem volt,, ahogyan megterveztem, a szoptatás viszont nagyon kikészített nagyon sokat sírtam emiatt, minden csecsemős mást mondott, főleg azt, hogy lehetetlenség ilyen bimbóval szoptatni, nehéz elfogadni, de inkább legyek nyugis anyuka, mint idegbeteg, és ha Larának így is jó, hogy cumisüvegből kapja meg az anyatejet, akkor minden rendben van.

Kicsit fárasztó, hogy 2-3 óránként fejek, de ennyit megér nekem a tudat, hogy nem csak tápszert kap, ma már a mellszívóval is tudtam fejni, nem fájtak annyira a bimbóim és lejött 2 ciciből majdnem 100 ml, ezt kiscsaj ha felkel lehet be is nyakalja :), egyre többet eszik és tök nyugis utána, szinte egyből bealszik :)

_Bocsi a kisregényért, de muszály volt leírnom :)

Gratulálok a többi anyukának, még nem olvastam vissza, de látom Annuséknál és Dóriéknál is megvannak a babák.

Szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Panndi
Gratulálok a diplomaosztóhoz! Végre raktál fel magadról is képet! (nemcsak nyaktól lefelé)

Majának ilyen jó dolga volt:
Kép

Nem olyan nagy gyalogló, mint Zsófi :-)
pumuklii
 
 


Ildi
tényleg villámgyors szülés volt! Az EDA akkor még hatott a tolófájásoknál is? Tudtad mikor kell így nyomni?
Edua tudott szopizni?
A sógornőmék is hasonlóan jártak. A kórházban hozzászoktatták a gyereket a cumisüveghez (pedig Imrében szült, igaz császárral), és otthon az elején ő is fejt és üvegből adta. De vannak szopizást újratanító eszközök, és kb egy hét után már simán tudott szopizni a baba.
Ha gondolod utánakeresek a neten, hogy mi volt az pontosan, mert azért, ha sok hónapra tervezed a szoptatást, akkor úgy egyszerűbb lenne....

Gratulálok mégegyszer!
pumuklii
 
 


Szofi! Marci is naponta elég sokszor csuklik. :lol:
Ildi! Nagyon ügyes csaj vagy! Érezzétek jól magatokat otthon!

Remélem mindenkivel minden ok!

Kép

Kép
adraci
 
 


Bema!
Minden gyerkőc más. Pl. nekem is sokkal kevesebbet mocorog a tesó, mint annó Máté, bár lehet, hogy akkor csak többet pihentem és jobban koncentráltam rá, mint most.

Panndi!
Gratula a diplomádhoz!

Ildi!
Igazad van teljes mértékben, hogy inkább egy nyugis anyuja legyen a kicsinek. Ne aggódj azon, hogy kell neki pótlás, hiszen te mindent megteszel, hogy a cumisüveg ellenére is minél több anyatejet kapjon a babád.
Tudom, hogy nem könnyű, én is átéltem a tápszer körüli huzavonát, de ha muszáj , akkor muszáj. Még az is lehet, hogy később ráérez a cicire, és lelkesen szopizik majd. Időnként egy próbát megér. Hátha.
Az én fiam 1 hós korától kapott tápszert szopi mellett, és 26 hós elmúlt, mire abbahagyta a szopit (valószínű a tesó fogantatása miatt).

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


pumukli igen hatott, de akkor már annyira a végbelem felé mentek a fájások, hogy a szülésznő mondta, hogy ezek már azok, doki meg mindig nézte kézzel a hasamat, mikor keményedek igazán és akkor nyomtam mindig egy-egy fájás alatt 2-3 szor :)

nem tudom mennyire tervezem, ha 3 hónapig bírjuk az már jó, de tutira nem fog visszaállni, hiszen a cumisüvegből 5 perc alatt kijön, ő meg lusti dolgozni a cicin :(, én már ezzel is megelégszek :)

Az a gond, hogy befelé forduló a mellbimbóm és Éduánál is sokat volt kisebesedve, és a bal el is apadt nagyon hamar mert az még jobban bennt van és nem tud ráharapni és csak szinte a végét húzógatja és a kis nyelvével meg kisebesíti :(

Édua végül 30 hónapos koráig szopizgatott, de olyan 4 hónapos kortól szenvedtünk a hozzátáplálással mert már akkor sem volt elég neki az egy ciciből evés, de ő annyira rá volt kattanva, hogy csuda, cumisüveget soha nem fogadta el, pohárból sem tudott inni, Lara meg mint aki mindig is így evett, megy a pohár és cumisüveg is.

Az nem normális dolog Laránál, hogy szegénykémne, 15-szörre sikerül úgy bekapnia a cicit, hogy jó legyen és ne sebesedjen tovább ez az ideg neki és nekem se jó :(

Most kezd ébredezni, jól húzta, fél 8-tól :)

adraci köszönöm :)

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Édua!
Nagyon ügyes vagy. Megnyugtattál, hogy 1 ujjnyiról is ilyen gyorsan-könnyen megszülted Larát.
Én kicsit parázom ettől....keddre vagyok kiírva és 3 napja még totál zárt voltam....

Panndi, Pumukli!
Olyan cukik ezek a lánykák, igazi kis huncutkák....alig várom a csajos programokat már....de jó, de jó! :lol:
Csak bújjon már ki Lili!

Kép
mozza
 
 


Sziasztok, gratulálok az új anyukáknak, babáknak és apukáknak is:)))))))))))))))))))))))))

Nálunk a máj.4.-i héten lesz vmikor a császármetszés, eddid harántfekvéses volt a babám, most megfordult, de men jó irányba, medencevégű.....

edua, ezt olvasd el, ilyen módon történő fejéssel sokkal tovább fenntartható a tejtermelés, mint a szívóval, és növelni is lehet a tej mennyiségét. Próbáld ki, nekem bejött..
http://www.lll.hu/node/9

Kép
Kép
zili
 
 


Pumukli,én szoktam adni hőemelkedésre,mert akkor általában nem lesz láz belőle!Majának tényleg jó dolga van,nagyon cuki!Már semmi baja Grétinek,remélem nem jön ki rajta semmi.
Panndi,mégegyszer gratulálunk a diplomádhoz!Zsófi gyönyörű csajszi!Te is nagyon szép vagy,nem is tudom miért rejtegetted eddig magad! :D
Bema,nekem sem mindig aktív Hanna.Az a lényeg hogy egy nap többször érezd!
Ildi!!Gratulálok!Nagyon szép szülésed volt,olyan jó olvasni!
A szopi miatt ne legyél ideges,a lényeg hogy így is kap anyatejet!ettől még szupi Anya vagy!Emlékszem mikor elkezdett elmenni a tejem,3 hós volt Gréti,rengeteget sírtam miatta.De rájöttem,hogy nem vagyok hibás,és még fejve tudtam neki tápszer mellé adni kb 1 hóig.
Édua mit szól a hugihoz??Bár már Ő olyan nagy lány,de biztos új neki is.Nem féltékeny?Ha lesz időd raksz képet?
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita, akármilyen szomorú látvány egy lázas gyerek, jobb neki, ha nem nyomjuk el a saját immunrendszerét abban, hogy leküzdje a kórokozókat. Az új módi szerint hőemelkedést egyáltalán nem kell csillapítani, 2 éves kor körül a hónaljban mért 38-38,5-öt sem, de gyakran kell márni, és ha 39 felé közelít, akkor hűtőfürdő, lázcsillapító. Tudom, anyának meg megszakad a szíve, de hidd el, a láz (egy határig)jótékony.

Kép
Kép
zili
 
 


Zili,köszi,ezt így nem is tudtam.Nekem mindig a doki mondja hogy adjam.Pl mikor beteg ha van láz ha nincs,napi 3x kell adnom.De akkor ez lehet a doki marhasága.
Még egyszer köszi!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hoztam egy képet,csak úgy. :D
Kép

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a friss Anyukáknak, és babáiknak!!!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Anita,de szép ez a kislány!!!!!

Kép
f.ancsi
 
 


Ildi: jó olvasni, hogy ennyire jól élted meg a szülést. Innen kívülről nézve nem is értem, ha ilyen gyorsan és szépen haladt minden, akkor tulképp mi indokolta a burokrepit és az oxitocint? Vagy csak ment rutinból? A szopival kapcsolatban - azért én megkérdeznék a helyedben telefonon szopis tanácsadót is. Már csak azért, mert tényleg nagyon fárasztó lehet ennyit fejni, sterilizálni stb. Én bizti becsavarodnék tőle és sokkal kevesebbet tudsz pihenni. Rakj majd képet Laráról!!!

Lázcsillapítás: általában én is csak láznál csillapítok, mert Tücit is inkább csak a láz üti ki, a hőemelkedésnél még virgonckodik. Volt már olyan, hogy nagyon rosszul nézett ki hőemelkedésnél és akkor adtam neki Nurofent. Meg ha lefekvés előtt 37,8, akkor is adok Nurofent. De amúgy csak 38 felett.

Kép
Kép
tinu
 
 


Azért ne szállj szembe az orvossal, kérdezz rá, kerdezd a védőnőt, másik orvost.Sokszor a fájdalomcsillapító hatás kihasználása a cél, pl torokgyuszinál 3x1-es adagolásban, nem feltétlenül a láz megelőzése.

Kép
Kép
zili
 
 


Bema

Egyelőre csak téged olvastalak, nem látom ki mit reagált.
Nekem két baba van a pocakomban és az egyik nagyon aktív, a másik nem annyira. Eleinte én is izgultam, de meggyőztem magam, hogy ő lehet nyugodtabb természet lesz.
Az uh-n minden rendben van, a szívhang pedig jó, akkor nem lehet semmi baj.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Megjöttem!!!!

Esztó! Nagyon köszi a tudósítást! :lol:

Most megpróbálok visszaolvasni, gondolom lesz pár oldal.

Majd jövök...

Kép
Kép
g_reny
 
 


Aniták! Jobbulást a lányoknak!

Edua, de jó, hogy már otthon vagytok! Tényleg gyors szülésed volt! A gyermekágyas részt sajnálom, te melyik kórházban is voltál? Elfelejtettem... Ha esetleg mégis szeretnéd szoptatni, akkor állítólag egy "szoptanít" nevű kütyü tud ebben segíteni. Egyébként engem sem zavarna ha cumisüvegből enne, csak legyen tej. A strilizálásra is azt mondta nekem a védőnő, hogy nem kell túlzásba vinni, elég heti egyszer!! Egy barátnőm szerint, aki szintén fejve etetett, gyorsabb, mint a szoptatás, amit elis hiszek, nekem Gyöngy az első hónapban egy órát szopott!

Panndi, nagyon szépek vagytok!!! Gratulálok a dipihez!!!!

Pumukli, Maja cuki a kocsin! :-)

Mozza, a macskád kerülget még? :lol:

Kutyafüle????????
Vendég
 


köszönöm lányok tényleg nagyon fárasztó, de teljesen rosszul tudja csak bekapni és még mindig tiszta varr a bimbó teteje, és egyre csak tovább sebesedik, a szívem szakad meg, az előbb is már bekajált cumisüvegből aztán kereste a cicit, de annyira fájt, ahogyan bekapta és elkezdett vérezni, soha nem gyógyul így be :(

bimbóvédőt nem tudjuk használni annyira nagy a vége, hogy nem tudja átszívni rajt a bimbót még úgy sem hogy előtte mellszívóztam hogy kijöjjön :(

kézzel már nem volt ma reggel jó, és így elolvasva nem is tulzottan jól csináltam viszont a mellszívó jól beindította

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Reny, üdv!

Csuklás: nekem is sokat csuklik, de így van, kint többet fog és engem nagyon idegesített, de a gyerekorvos megnyugtatott, hogy ez normális és majd kinövik, állítólag nem zavarja őket.

Ja, és az októberes csajoknak szívből örülök!!!!!!
Vendég
 


pumukli mivel semmi fájásom nem volt így csináltunk oxitocinnal, és hogy gyorsabban táguljak azért jó volt az eda :), ezeket egyszerre kaptam és tényleg tök jól ellazulva átvészeltem a fájásokat, egy hangom nem volt, még a tolófájások alatt sem :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


A lényeget meg minjárt elfelejtem:

Dóri küldött sms-t, jól vannak, Danóka egészséges, nemsokára megint mehet hozzá, ha tud beszélni a kezelőorvossal, utána ír. A legjobban az izgatja, hogy velünk, többiekkel mi van! :lol: Még ott is miattunk aggódik, imádnivaló csaj! :lol:
Vendég
 


Néha bánom, hogy a Szt Imrében nem szeretik az edát, olyan sok jót hallani róla! De bízom benne, hogy most is meglesz 3 óra alatt a babám, akkor nem nyafizok.
Vendég
 


Zili,nem vitázom senkivel.Úgy néz ki a füle fáj,meg lehet a torka.Bár nagy lány módjára tagad.
Reny,üdv!
Dóri örülök hogy jól vagytok!Ari vagy hogy értünk aggódsz,de most babáznod kell!!
Na megyek ápolom a hercegnőm!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita: Gréti csak nem egy Avonos esernyő alatt gubbaszt? Írtó édes ezen a képen. És hogy pózol, tisztára mint egy kis modell :D

Panndi: gratulálok a diplomádhoz, tök jók a képek is. Örlök hogy végre látszódsz, már így tudom kit kell majd keresnem a kórházban ha egyszerre mennénk...

Ildi: szerintem nagyon szerencsés szülésed volt, bárcsak tudnám előre hogy engem is hasonló vár....

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Gréti tüneményes!

Én is így csinálom, mint Tinu, általában 38,3 felett lázcsillapító, de ha úgy jön ki, hogy estére még nem éri el ezt, akkor is adok neki 38 közelében.

Böbi
igen, ez a szoptanít-os cucc volt.
pumuklii
 
 


Dóri írt, beszélt a dokival, Dani ehet tejet, úgyhogy most azon dolgozik, hogy minél hamarabb legyen tejcsi. Mindenkit üdvözöl!

Pingi, naná, hogy szép szülésed lesz! Aki ilyen szép napra van kiírva, annak csak jó szülése lehet! :-)

Anita, Gréti nagyon édes, ahogy tagad! Még egyszer jobbulást neki!

Most én is megyek, a vitrinem még sehogy sem áll.
Vendég
 


Ildi szoptatás

Szeretnék neked írni a szoptatásról, mert én is hasonló cipőben jártam és mutatnék is egy oldalt neked. Ne add fel semmiképpen.

Akit nem érdekel ugorjon. Nekem is fontos volt a szoptatás. Az egyik bimbóm tökéletes, a másik nem, nekem is befelé fordul. Apor még a tökéletes bimbóból sem akart szopni, nemhogy a "rosszból."
Az első tanácsom hagyd abba a cumis üveget! Én két hétig egész nap fejtem és itattam Aport cumis üvegből, nagyon fárasztó volt. Akkor a védőnőm azt mondta vegyek bimbóvédőt, abból szopni fog. Én a rossz cicimet elhanyagoltam és végig a jót adtam bimbóvédővel. Végül rengeteg tejet adott az egyetlen cicim is, így Apor fél éves koráig csak anyatejet kapott. Most viszont ikrek lesznek és nem lesz elég az egy cici, én is izgulok.
Az ügyes baba bimbóvédővel ki tudja szívni a befelé forduló bimbóból is a tejet. Az enyém nem szívta ki. Vannak technikák, hogy te kiszeded neki előtte és utána kínálod. A fecskendő, vagy akár a mellszívó is kifelé fordítja. A fecskendőnek levágod a végét és fordítva helyezed be és akkor vákuumot képez és ki tudod vele szívni a bimbót és utána adod a babának. Én ezt nem csináltam, de most muszáj lesz.
A cumis üveggel komoly baj van. Nem tudsz annyit fejni, így nem lesz elég. A cicinek kell, hogy a baba szopása stimulálja. Mindig mondják a mellszívó is eléri ezt a hatást, egyszerűen nem igaz.

Most megkeresem neked az oldalt, ami nagyon jó és csak ezzel a problémával foglalkozik , ami nekünk van.

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _problema3

Ezen a linken megtalálsz mindent.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hoztam képeket, nem sok szokott rólam készülni, hát most megkértem apát hogy azért legalább egyet-egyet csináljon már, nemsokára úgyis kibúlik a lányom, azért jó ha dokumentáljuk a végső pocakméreteket. :lol:

Kép
Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Majának boldog szülinapot és további jobbulást!

Annusnak ezúton nagyon nagy gratula Izához! Valamint egy kis dorgálás: nem kell ugrálni! Pihenj kicsit te örökmozgó! Hihetetlen egy nőszemély vagy, hogy még csaszi után is rögtön talpon vagy! Bár csodálom az erődet! Ja és nagyon cuki hajasbabád van!

Dóri! Neked is hatalmas gratula Danihoz, gyönyörű kisbaba!

Nekünk mozgalmas hétvégénk volt, az esti gyereksebészeti ügyeletet is megjártuk Aminával pénteken, mert telement a tenyere szálkával. :? Egyébként pihentünk, és Amina életében először lovagolt, nagyon ügyes volt, látszott rajta, hogy büszke magára, hogy lovagolhat. Nemsoká felteszem a gépre a képeket, és dobok egy pacisat. :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Pandi: tényleg én is gratulálok a diplomához!!!

Ildi: és a legkisebb méretű bimbóvédőd van? S-es? Lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni más márkát esetleg? Az én szülésznőm a Medela márkájút javasolja S-s méretben. Nekünk az jó volt, azzal ment a szopi.

Kép
Kép
tinu
 
 


anika nagyon kedves vagy, de tényleg nem tudom már mellre sem helyezni, annyira fáj, nem kapja be eléggé, a kórházban talán ha 2x sikerült jól bekapnia, és valahogyan érzi, hogy fájdalmat okoz.

csak éjszaka tudtam ott is szoptatni mert nappal fel sem tudtam ébreszteni, ha nappal szopott volna és jól ,akkor meg volt, hogy akkor vitték el fürdetni :(

Miskolci kórház semmelweis, csak most a diósgyőriben van helyileg

Cumisüveg, azért váltottam rá, mert pohárból nagyon ügyesen ivott, de 2 napja annyira nyakal belőle, hogy majd megfullad, elkezd köhögni :(

tényleg nagyon fárasztó, most is fél 2-kor befejeztem a fejést, már meg is itta, lassan megint kezdhetem előről és éjszaka is ez megy :(, tutira napok kérdése és tápszer lesz csak belőle :(

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Böbi

Én nagyon félek az EDA-tól, én nem fogok kérni semmi csillapítást.
Aport is minden nélkül szültem, fájt is nagyon. :)
De aki nem fél, annak használ, picit lehet pihenni és a tágulásban is sokat segít.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


tinu fogalmam sincs, nem az enyém, de tényleg nagyon nagy a felét sem tölti ki a bimbóm, mégha ki is fordítom előtte kicsit

az előbb is éhes volt, mellre akartam rakni bekapta, ráharapott, aztán, hogy hirtelen nem jött semmi belőle, ki is köpte, így jöhetett a cumisüveg

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Míg el nem felejtem: Panndi gratula a diplomádhoz, Zsófi pedig nagyon édes pofa!

Képek: Kép Kép

Kép
Kép
g_reny
 
 


az megint lemaradt, tényleg egyre többet eszik a cumisüvegből, jó most 50 ml volt, de előtte fél12-kor 70 ml-t evett, aztán fél 8-kor meg 55 ml tejet és 30 ml tápszert, teljesen változó

az volt a gond, hogy tényleg amíg puha volt a bimbóudvar is nem tanulta meg jól bekapni, aztán meg bekeményedett és tökre fájt és akkor meg a bimbó is kisebesedett akkor már én nem bírtam és ő is egyre türelmetlenebb lett, és a pótlás miatt is nem győzte kivárni, hogy a ciciből jöjjön a tej, mert pohárból is könnyebben jött, szóval lusta és türelmetlen kiscsaj :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ildi: nálunk az volt Tüncinél, hogy egyáltalán nem akart szopni se bimbóvédővel, se nélküle egész addig, amíg be nem lövellt a tej. Miután belövellt, utána át tudta már szívni a bimbóvédőn. És így már tudott szopizni. Próbálj meg esetleg egy másik bimbóvédőt, hátha azzal megy, mert akkor tényleg sok teher lemegy a válladról. Anyagilag is jobb lesz tápszer nélkül, meg ha bimbóvédővel szoptatsz, a mellbimbód is hamar helyrejön. Nekem sose volt sebes, pont azért, mert bimbóvédővel szopizott a gyerek. Amúgy az nem baj szerintem, ha a bimbóvédőt nem tölti a mellbimbód, az enyém sem töltötte ki (nincs nagy mellem), a lényeg, hogy a baba jól be tudja kapni. Mert ha ő megszívja, akkor jönni fog az a tejcsi belőle. Lehet, hogy később nagyobb erővel fogja tudni szívni. Addig is ugye a legkisebb lyukú cumisüveggel eteted? Szerintem később is érdemes megpróbálni a szopit, még ha most nem is megy.

Kép
Kép
tinu
 
 


bocsi lányok, hogy ennyit írok de én magam sem tudom, hogy mit akarok, talán azt, hogy amíg bírom fejek és ha nem elég tápszer pótlásként, mert így legalább tudom mennyit eszik és 2-3 órára nyugi van

szoptatáskor véget nem érő szopik állandóan síró gyerek, bizonytalanság, hogy mennyit evett, méregetni állandóan és kinlódni :(

lehet megöregedtem de valahol tudom, hogy a könnyebb esetet fogom választani, bár szeretnék mindent megadni neki, de ha ez máshogyan nem megy akkor így marad, végülis nagyon sokan tápszeren nőnek fel

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ez itthon készült, de nem bírom ki, hogy ne tegyem fel annyira cuki :lol: :lol: :lol: : Kép

Kép
Kép
g_reny
 
 


Ildi

Én nem akarok nyomulni, biztos oltárian fáj. Csak én is úgy látom, hogy hamar fel lehet így adni.

Ha gondolod, az LLL-en vannak szoptatási tanácsadók, hívj fel egyet. Ők tudnak segíteni, ötleteket adni...

http://www.lll.hu/telefon


Amina nagyon ügyes!
pumuklii
 
 


tinu cumisüvegen 1-es fej van egy lyukkal, de amúgy ennek sem kapja be a nagyobb részét, csak a végét

tejbelövellésről annyit, hogy tegnap reggelre úgy ahogy megindult a tej a fejéseknek köszönhetően, de nem annyira mint kellene, ezért is kellene egyfolytában fejnem, de ez meg lehetetlenség, bár férjem itthon lesz 1 hétig aztán akkor ráállok a dologra, csak nagyon úgy érzem, hogy lassan felesleges lesz, mert utána sem fog jól ráharapni a cicire :(

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ildi

Ne add fel! Tudom, hogy fárasztó, én is végigcsináltam. A tápszernél sokkal jobb az anyatej.
Tinu írta a másik márkát, érdemes. Apor is csak egyfélét szeretett. Puhát. :) Sajnos nem jegyeztem meg melyik az. :(
A másik cicivel mi van? Abból szopik?
Olvasgasd az oldalt is, mert érdemes, hátha megoldjátok valahogyan. Ő is folyamatosan ügyesedik. Ha jól emlékszem Apor kb. két hetes korára szopizott ügyesen, csak a kiálló bimbóból igaz.
Most én is izgulok, remélem menni fog.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ildi Azt a megoldást válaszd amit a magadénak érzel, mert ha úgy érzed, hogy nem megy a szopi, de erőlteted, lehet, hogy ideges, frusztrált, és türelmetlen leszel. Attól még jó anyuka vagy, de ha nem érzed magad elég erősnek ahhoz, hogy sok közdelem árán, de maradjon a szopi, akkor inkább hagyd. Ameddig bírod fejhetsz még, az is lehet, hogy ha picit megnő Lara könnyebben menne neki is a szopi.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Ildi!
Persze, mindenki azt mondja, hogy jó, ha egy baba minél tovább szopizik, vagy kap anyatejet, de ha te úgy érzed, hogy nem bírod, és feladod, akkor se keseredj el! Tényleg sokan felnőttek tápszeren, és a szeretet a legfontosabb, amit úgyis meg tudsz adni Larának. Attól még ugyanolyan jó anya vagy!

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: