Sziasztok!
Cili: Nekem Dominak egy hetesen vettek vért (persze bőgtem) és már akkor a kézfejből tették. Nagyon drukkolok! Túl lesztek rajta!
Berni: Szerencsére nálunk nincs szeparációs félelem, nagyon jól megvan magában, egész nap eljátszana ott ahova leteszem. Nem tudom minek köszönhetem ezt az oltári szerencsét…Persze vannak napok, amikor mindenki kezéből csak azt kutatja, hogy hol vagyok.
Domi arca is kipirosodott, aztán jól elmúlt
.
Boci: Sajnálom. Azt is, hogy apa ennyit nincs veletek. Egy ötlet: És ha csinálnátok együtt közös programokat, akár hétkoznap is. Én hetente egyszer-kétszer a férjem elé megyek Domival, sétálunk, kajálunk, beszélgetünk...Hátha a program feldobna titeket!
Mush: Már többször írtam, de szerintem Kincső alvásával azért valami nagyon nem stimmel. Úgy tűnik mintha a mai napig nem tudná a különbséget a nappal és az éjszaka között. Nem hogy nem lehet éhes óránként, de kétóránként sem. Egy ekkora gyerek 5-7 órát biztosan kibír kaja nélkül. Ha ébred, akkor vagy megszokta, hogy kel, vagy nem tud nyugodtan aludni, vagy fáj neki valami. Esetleg kérhetnél helyben tanácsot, akár, hogy valaki odamegy hozzád pár napra segíteni. Szerintem már olyan fáradt vagy te is meg Kincső is, hogy nem tudtok ráállni egy energiakímélőbb rendszerre.
Az egy dolog, hogy én már hónapokkal ezelőtt kipurcantam volna, de a mmi dokink azt mondta, hogy nemc csak azért fontos megszoktatni egy éjszakai hosszabb alvásra, mert nekünk is szükségünk van a pihenésre, hanem mert a babának neurológiailag szüksége van hosszabb alvási periódusokra (mélyalvás). Szóval (talán már korábban is írtam) én szakemberhez fordulnék.
Mi jól vagyunk. Túl a 4 hós oltáson, hős volt, nem is sírt. Azért nem jelentkeztem az elmúlt pár napban, mert át kellett gondolnom pár dolgot a táplálással kapcsolatban.
Kezdett egyértelmű lenni, hogy nincs elég tejem (örülnöm kell, hogy egyáltalán négy és fél hónapig csak anyatejesen tudtunk babázni), az éjszakáknál is rendszeres lett a hármas kelés. Heti 6-7 dekákat gyarapodott, még mindig csak 6300 gramm, pedig majdnem négy kilóval született. Szóval ezen rágódtam, mert tápit nem akartam, hozzátáplálni nem akartam, tejet venni nem akartam....
viszont úgy döntöttem, hogy nem leszek csakazértanyatejetadok anyuka.
Így végül egy átrágódott éjszaka után a Sinlac mellett döntöttem. Mindenkinek ajánlom. Ez egy olyan tápi féle nem tápi. Teljesen glutén és allergénmentes. Szentjánoskenyérmag és rízs kivonata, édeskés, mint az anyatej. Szóval most az esti szopi után csinálok neki jó hígan egy kis Sinlacot, amelyet azonnal becupákol a cumisüvegből, majd visszafordul a cicire elaludni....
Mivel most már tudom, hogy nem lehet éhes háromkor, így pár napig az ébredésnél forralt vízzel kínáltam, amit elfogadott, persze ezerszer nagyobb meló, mint gyorsan megszoptatni. Sokkal nehezebben alszik vissza...stb. Pár nap után ma éjjel először maradt ki a fél hármas szopi, így fél ötkor kelt először. Ő is sokkal kiegyensúlyozottabb a hosszabb alvás miatt, és én is tudtam végre pihenni.
Röviden ennyi. Sokat rágódtam, így döntöttem, Domi és én is örülünk neki!!!!!!!!! Éljen a SINLAC!!!