Új privát üzeneted érkezett!

Orsimorsi!

Jó ez a babazene oldal! Már el is mentettem a "hasznos" könyvjelzők közé!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

pajzsmirigy:
Hát Bencének nem nézték meg! Én direkt szóltam, majd rákérdeztem, hogymegnézték-e, és azt mondták, hogy ez nem tartozik az alap vizsgálatok közé, így nem nézték meg, holott én is pajzsmirigy beteg vagyok. egyébknét egy doki azt mondta, ha nem velem született a betegség, akkor minimális az esélye, hogy örökölhető legyen.

Testvérbabakocsi:
én meg éppen most akarom eladni :) Ha tudtok valakit rá, akinek kellene, szóljatok! Nagyon tutui állapotban van, és én annak az árából, ésa másik kocsi árából szeretnék újat venni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

nekunk meg szetment a mereg draga babakocsink. :evil: :evil: ki tudja mikorra javitjak meg, de a boltban baromi rendesek es adtak kolcson egy meclarent, ami esernyore csukhato, de vizszintesig dontheto a hat tamlaja.holnap teszteljuk. :lol: :wink:

jessica kicsit jobban van.1900gr.

megyunk furdeni. apa meg megy a friss apukaval unnepelni.jo ejt mindenkinek.

orsimorsi.privi megy.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!
Hát pocsék két napon (apa miatt :cry: :cry: ) és egy pocsékabb éjszakán (Marcink miatt) vagyok túl. Totálisan kész vagyok! Előre is bocsi, ha valakinek nem reagálok, de le vagyok lassulva rendesen!!!

Köszi mindenkinek a szundikendős hozzászólást. Egyenlőre egy pelust (textil) gyűröget és leginkább a babakocsiban!!! Ruhát igen, járókát nem sikerült venni. :cry: :lol:

Gabi: hát sokáig Yodának hívtuk, de most már nem annyira Yodás. Nincs szőr a fülén és nem is hagyja már el úgy magát. Mondjuk nálunk erre a Yodaságra rásegített anya bénasága, mert hát vákuumot kellett használni!! :cry: :cry:

Szeles: gratula Zalánodnak!!!! :lol: :lol: :lol:

Mush: minden jót a kisbabának!!!! Remélem rendben lesz!!!!

Solya: köszi a játszószőnyeg dicséretét. Igaz én sokmindennel feltuningoltam!!!!

Mági: ugyanilyen pulcsink van!!! Először nem tudtam miért ismerős, aztán pakoltam a szekrényben és ott láttam felakasztva. Egyik barátainktól kaptuk, csak hát 6-9-ig kategória és Marci sem olyan nagy mint Bencét ezért mi majd csak jóval később tudjuk használni!!!!

Gabidani: jó hogy jöttél!!!!

Cili: remélem hamar kiderül hogy mi a kis Kópéd baja. Szerintem fog, de hát nem vagyok orvos!!!

Lehet az én fiam ülni akar???!!! Képzeljétek mikor fordítom jobbra vagy balra a pelenkázón öltöztetés-vetkőztetés közben Őlordsága kitámaszt könyökkel és nyomja fel magát!!!!! Ez most normális???
Vendég

Boci: milyen bénaságról beszélsz? Butaság!
Mi a baj apával? Vagy már írtad és figyelmetlen vagyok? :oops:
Egyébként akartam tőled kérdezni, hogy van-e még nálatok "álomszopi"? Nálunk ma próbáljuk ki először, hogy nem szedjük fel 11-kor, hát, kíváncsi leszek, mikor ébreszt :roll:
Megyek is fürdeni, aztán alszok...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: hát csak arról, hogy nem emlékszem az utolsó 5 percre, és ez nekem annyira rossz!! Na pár napja mi sem álomszopizunk (már én is akartam kérdezni hogy van e nálatok). Most fürdés után kb. 1/2 9 felé megszoptatom (szegénykém már hulla attól hogy nem alszik napközben sokat) és leteszem. Tegnapelőtt tök jól aludt, 1/2 4-ig. Tegnap viszont 1/2 10-kor sírva kelt fel és 15 perc nyugtatgatás után csak cicin nyugodott meg igazán. Aztán kelt 1-kor (akkor cumival visszaaludt), utána 1/2 3-kor akkor megetettem, aztán 1/4 6-kor..... szóval ezért is vagyok hulla.
Apával az a baj, hogy nincs itthon és nem segít nekem. Nem akarom hogy mindig anyum jöjjön, hiszen nem neki/nekik szültem a gyerkőcöt, hanem kettőnknek. Ugye én mindenről lemondtam (hozzáteszem örömmel) ő meg semmiről sem akar. Na mindegy nem hergelem magam!!!! :cry: :cry: :cry:

Ja és hozzánk is jöhettek sétálni, bár itt semmi látnivaló nincs. :cry: :cry: :cry: Max. messziről az atomerőmű kéményei!!! :lol: :lol: :lol:

És irigy vagyok azokra akik be tudják vinni a melóhelyre a bébit. Én nem tehetem, abszolút nem léphet be oda 14 év alatti személy, még én is nehezen jutok be, durván brutál biztonsági rendszeren keresztül!!!! 8)
Vendég

Boci: sajnálom :( apát is meg az éjszakáitokat is.
A szülésnél a vége nekem is csak egy ködös emlék, van pár kép róla a fejemben (villanások), de kb. annyi. Amúgy nem hiszem, hogy emiatt lett vákuumos Marcid, szóval ne okold magad :) Lényeg, hogy kinőtte a Jodaságot és most nagyon édes :D
Na, most már tényleg megyek ágyba, felvázoltad, hogy mire számíthatok ma éjjel. Szerintem az első hónapban volt olyan utoljára, hogy 5 előtt kellett kelnem :twisted: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép

Kép
gabilany79

visszajottem. kepzeljetek elaludt. ma korabban furdettunk, mert apa ment el, igy meg nem volt almos. azert megetettem, hatha, de persze nem aludt el. letettem a jatszoszonyegre, hogy akkor jatszon, az se volt jo, jatszottam vele az se volt jo, ide ultem vele a gephez mar az se volt jo.
gondoltam lefekszem vele az agyunkra kicsit, aztan meg visszaulok vele a hintaszekbe. az agyunkban rogton cicire ugrott, de 5 perc utan elfordult, majd vissza, el majd vissza. egy ido utan nekem ebbol elegem lett, hoztam egy cumit. az tetszett neki, de azert sirdogalt. elenekeltem a micimackot 10-szer, es elaludt! fogta a kezemet, annyira edes volt! vartam negyed orat aztan kiosontam. megyek tevezni!!! hetek ota eloszor!!! :lol: :lol: :lol: (mar szoptatas kozben se tudok, mert zavarja :cry: ; 1 honapja meg siman megneztem egy helyszineloket vagy hasonlot a delelotti etetsnel)

boci. akartam irni, hogy tok jo az a vizallo konyv, amivel yodad jatszik az egyik kepen.
fel a fejjel! az apaknak sajna mamutokat kell kergetni! :cry:

KépKép
KépKép
mush589

[quote="gabilany79"][ írta:gabilany79b]Boci: Szerintem az első hónapban volt olyan utoljára, hogy 5 előtt kellett kelnem :twisted: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ne vagj fel gabi! :wink: :wink: :lol:
nekem miota megszuletett nem volt olyan, hogy ne keljen 2-3-4 alkalommal felkelnem.
na jo csak irigykedem. :oops:

KépKép
KépKép
mush589

Gabi, Boci!
Miért álometettek? Így alakult vagy azért, hogy kibírják a babák reggelig?
Èn nem csináltam még, de hogy lekopogjam Mazsolám este 9 körül eszik utoljára, és utánna csak reggel 8-9 körül.

Boci!
Fenekeld el apát!!! :evil:
susy75

susy:
én is álometetek, és azért, mert, ha eszik este 8-9 között, én 11 körül ágyba kerülök, ő pedig 2 körül ébred, és utána már szigorúan 3 óránként. Álometetésnél pedig megetetem 11 körül, és így fél 5-5 körül ébred először. Ez így jobb, mert többet tudok
aludni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]L írta:ehet, hogy árnyékban fekve leégett?

Berni! Ruhán keresztül?

[quote]L írta:ehet az én fiam ülni akar???!!! Képzeljétek mikor fordítom jobbra vagy balra a pelenkázón öltöztetés-vetkőztetés közben Őlordsága kitámaszt könyökkel és nyomja fel magát!!!!! Ez most normális???

Boci! Normális. reflex.

Kép
zölddisznó

Nem írom le az éjszakát, mert rámgyújtjátok a házat... :twisted: :lol:
Bár, akkor Susyra is lehetne, de ő messzebb lakik :P

Mush: ne hari, nem akartam :oops: :)

Susy: nálunk az utóbbi időben az álometetéssel volt meg a napi 5 hami (most nem tudom, hogy lesz :? ). Úgy indult, hogy Koboldot eleve keltegetni kellett 3 óránként, mert sárga volt sokáig és aluszékony, de éjjel akkor sem keltettük, így az elején 1-kor volt az utsó etetés ébresztéssel, amit lassan előrehoztunk éjfélre, azután 11-re, most pedig próbáljuk elhagyni...
Egyébként nálatok hogy vannak a nappali hamik, ha Vinzent este 9-kor és utána csak reggel 8-kor eszik? Hányszor etetsz napközben?

Zöldi: boldog hófordulót Hannának utólag is :D

Vera: Nagyon boldog 5. hót Iza babának is!

Kép

Kép
gabilany79

jo reggelt!
kivancsi vagyok, hogy van-e valaki akinek az ejszakja vetekszik az enyemmel.
n10-kor elaludt a nagyagyban, majd f11-kor felebredt. 11-re sikerult visszaaltatni(kisagy), aludt n1-ig, hn1 korulre sikerult visszaaltatni, de apa hazajott, erre felebredt, 1-re megint visszaaludt, majd hn2-kor nagyon felebredt. kacaraszott meg minden. mivel en addig egy percet sem aludtam, mar hullafaradt voltam, igy atvittem a mi agyunkba. ahol felebredt 3-kor, 5-kor, 7-kor, majd hn8-kor mar nem tudtam visszaaltatni.
mi lehet az oka, hogy ennek a rengeteg ebredesnek?
nem hiszem, hogy ennyiszer ehes lenne, mert a f11-es es az 1 oras ebredesnel sikerult cumival visszaaltatni.

KépKép
KépKép
mush589

ja es apa f2-hn2 kozott arrol meselt, hogy milyen rossz volt latni a baratjat sirni, meg amiket mondott a babarol, meg szulesrol, ugyhogy en egesz ejszaka veluk almodtam. hulla vagyok, na.

boldog hofordulot Hannanak es Izanak is!

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi:
Megéri ezt a kengurut megvenni?
Jó az, hogy ennyire merev a háttámlája?
Még 2 napom van rá.
Most 900 ft -on áll a licit, itt van helyben Miskolcon.

Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Cili: Nekem Dominak egy hetesen vettek vért (persze bőgtem) és már akkor a kézfejből tették. Nagyon drukkolok! Túl lesztek rajta!

Berni: Szerencsére nálunk nincs szeparációs félelem, nagyon jól megvan magában, egész nap eljátszana ott ahova leteszem. Nem tudom minek köszönhetem ezt az oltári szerencsét…Persze vannak napok, amikor mindenki kezéből csak azt kutatja, hogy hol vagyok.
Domi arca is kipirosodott, aztán jól elmúlt :D.

Boci: Sajnálom. Azt is, hogy apa ennyit nincs veletek. Egy ötlet: És ha csinálnátok együtt közös programokat, akár hétkoznap is. Én hetente egyszer-kétszer a férjem elé megyek Domival, sétálunk, kajálunk, beszélgetünk...Hátha a program feldobna titeket!

Mush: Már többször írtam, de szerintem Kincső alvásával azért valami nagyon nem stimmel. Úgy tűnik mintha a mai napig nem tudná a különbséget a nappal és az éjszaka között. Nem hogy nem lehet éhes óránként, de kétóránként sem. Egy ekkora gyerek 5-7 órát biztosan kibír kaja nélkül. Ha ébred, akkor vagy megszokta, hogy kel, vagy nem tud nyugodtan aludni, vagy fáj neki valami. Esetleg kérhetnél helyben tanácsot, akár, hogy valaki odamegy hozzád pár napra segíteni. Szerintem már olyan fáradt vagy te is meg Kincső is, hogy nem tudtok ráállni egy energiakímélőbb rendszerre.
Az egy dolog, hogy én már hónapokkal ezelőtt kipurcantam volna, de a mmi dokink azt mondta, hogy nemc csak azért fontos megszoktatni egy éjszakai hosszabb alvásra, mert nekünk is szükségünk van a pihenésre, hanem mert a babának neurológiailag szüksége van hosszabb alvási periódusokra (mélyalvás). Szóval (talán már korábban is írtam) én szakemberhez fordulnék.

Mi jól vagyunk. Túl a 4 hós oltáson, hős volt, nem is sírt. Azért nem jelentkeztem az elmúlt pár napban, mert át kellett gondolnom pár dolgot a táplálással kapcsolatban.

Kezdett egyértelmű lenni, hogy nincs elég tejem (örülnöm kell, hogy egyáltalán négy és fél hónapig csak anyatejesen tudtunk babázni), az éjszakáknál is rendszeres lett a hármas kelés. Heti 6-7 dekákat gyarapodott, még mindig csak 6300 gramm, pedig majdnem négy kilóval született. Szóval ezen rágódtam, mert tápit nem akartam, hozzátáplálni nem akartam, tejet venni nem akartam.... :D viszont úgy döntöttem, hogy nem leszek csakazértanyatejetadok anyuka.
Így végül egy átrágódott éjszaka után a Sinlac mellett döntöttem. Mindenkinek ajánlom. Ez egy olyan tápi féle nem tápi. Teljesen glutén és allergénmentes. Szentjánoskenyérmag és rízs kivonata, édeskés, mint az anyatej. Szóval most az esti szopi után csinálok neki jó hígan egy kis Sinlacot, amelyet azonnal becupákol a cumisüvegből, majd visszafordul a cicire elaludni.... :D

Mivel most már tudom, hogy nem lehet éhes háromkor, így pár napig az ébredésnél forralt vízzel kínáltam, amit elfogadott, persze ezerszer nagyobb meló, mint gyorsan megszoptatni. Sokkal nehezebben alszik vissza...stb. Pár nap után ma éjjel először maradt ki a fél hármas szopi, így fél ötkor kelt először. Ő is sokkal kiegyensúlyozottabb a hosszabb alvás miatt, és én is tudtam végre pihenni.

Röviden ennyi. Sokat rágódtam, így döntöttem, Domi és én is örülünk neki!!!!!!!!! Éljen a SINLAC!!!

Kép
mannababoca

Látom itt vannak már akik az "ülésről" beszélnek. Engem az érdekelne, hogy vajon Noel miért akar mindig talpra állni? És normálisan rááll a talpára.. Barátnőm kislánya "rendesen" lábujjhegyen áll, nem akar mindenáron állni. Noli rengetegszer úgy kilöki magát és áll mint a cövek.. :shock: Ez miért van? Normális ez?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Nem tudom, hogy mi van a babanettel, de én 2 napja nem tudok belépni... vagy 3!? Nem is tudom...

Pótolom a lemaradásomat...
sinaszi

Sziasztok!
Manna! Sinlacot én is adol Gergőnek, bár én kiskanállal. Nagyon szereti. Örülök, hogy jól vagy és tényleg nagyon jó, hogy Domi ilyen sokáig csak tejcsit kapott.

Bocika! Az én munkahelyem is ilyen, bár én nem is aarok bemenni. Egyszer voltam a munkaügyön és azt sem kérdezték meg, hogy vagyunk.

Gabidani! Valamelyik nap gondoltam rátok! Nafyon helyesek a fiúk, tök jó az egyforma ruhájuk.

Kép
Kép
Kép
erika26

Musi! Kívánom, hogy a pici lánnyal minden rendben legyen!
Szerintem is beszélj szakemberrel. Nem tudom mennyire emlékszel, hogy az éjszakáink nekünk is pocsékok voltak. Óránként, fél óránként keltem vissza rakni a cumit. 1 hete teljesen elvettem a cumit, hát nagyon nehéz vot, sőt az elalvások még mindig nehezen mennek, de volt már olyan éjszak, hogy álometetés után reggel 7-kor kelt. Persze ez kivételes volt, de akkor is azóta nyugodtabban alszik. Szóval nálunk az volt a baj, hogy ha nem volt a cumi a szájába, akkor felébredt. Biztos, hogy nálatok is van valami ok és megoldás is.

Kép
Kép
Kép
erika26

Iza! Hanna! Kiskobold! Boldog 5. hónapot!

Kép
Kép
Kép
erika26

Sziasztok!

Kivagyok! Megfőztem, keddig ki sem akarok menni a konyhába, csak enni...
Már nem vagyunk lázasak, kopp-kopp!

Minden érintettnek boldog hófordulót!

Manna jól döntöttél! Nagyon ügyes vagy, hogy eddig is ment a szopi! Csak így tovább!

Lányok mi az az álometetés?

Aida! Dani is egyfolytában állni akar! A talpán!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!!!

Boldog hófordulót az érintett babáknak!

Mush:szerintem is Sophie felcserélte az éjszakát a nappallal.Nekem Rékám volt ilyen volt hogy fürcsi(8körül)elaludt,aludt vagy fél órát és utána éjjel kettőig!!!!!vagy tovább is bírta ébren,persze az egész nappalt meg szinte végig aludta.Sajnos én sem kezdtem vele semmit,nagyon nagyon nehéz volt,de ha mégeygszer ez lenne én tuti szakemberhez vinném.

Manna:örülök h minden ok veletek és h boldogok vagytok így is,és tényleg szépe h ennyi ideig tudtad szoptatni Domit

Éjjelek:én is abban a szerencsés helyzeeben vagyok hogy Oli fürcsi után eszi, utoljára ami kb 9-10körül van és utána már csak reggel 8-9körül(talán vhogy így jön ki Réka akkoriban rossz alvó volt,így Oli most jó)De most hogy beteg így azért egyszer felkel de azt is hajnalban 6körül.Úgyhogy azt hiszem én sem panaszkodhatok :D

Boci:sajnálom apát,és az éjjelt is :(

Aida:Oli is folyton "állni" akar :roll: :?

Minket szerintem ma ért legjobban a betegség Olivérnek folyton folyik az orra egyfolytában szívom neki(de talán jobb is hogy folyik)
napközben nagyon nyügi,le sem lehet tenni,ettől kicsit félek higy meg fogja szokni,de mit tudok csinálni.
Ma nagy udvar szépítgetésre készülünk,és csinálni szeretnék sziklakertet is,remélem Oli is benne lesz :wink:

solya051020
Káld

Boci :( apa miatt, nálunk is vannak ilyen napok, de már annyira nem húzom magam fel, rajta, le van sz...va, ha nincs rend, meg kaja!

Ma a húslevesben főtt krumpli és répa volt Dani ebédje, hát nagyon ízlett neki, olyan édesen nyammogta, utána bevágott fél deci őszilevet, jól is lakott!

Kép

Kép
dcili81

lanyok Kincso nappal sem alszik!
eppen most olvasom az ejszakai gondoskodas cimu konyvet, abban irnad tobbemberes babakrol, ok nyugosebbek az atlagnal, nehezen alszanak el, nem sokat alszanak stb.hat o olyan.

KépKép
KépKép
mush589

Gabi!
Most kb 2 hete csökkentette Vinzent az evéseket. Azelött kb 8 alkalommal volt, most meg 6 -szor eszik általában reggel 8-9-töl lefekvésig. Szóval kb mint a nagy átlag. Szerencsére kibírja reggelig és akkor sem ugy kel ,hogy sír az éhségtöl, hanem van hogy fél óra is eltelik mire jelzi,hogy enne. :wink: :wink:

Egy másik topikban olvastam, hogy nem a pocitól, hanem az idegrendszer fejlettségétöl függ, hogy végig alusszák e az éjszakát. :roll: Nem tudom igy van e, de az én kicsi Manóm tényleg nagyon ügyi!!! :P

Mush!
Hát nem irigyellek, nem is tudom mitöl lehet ez. Ötletem sincs. Nekünk egy hónapos korában volt ez!
susy75

Hanna, Iza, Kiskobold! Boldog 5 hót!

Vera! Örülök, hogy sikerült elintézni a vízdíjat! :lol:

Mushi! Nekem hasonló volt Mesivel.... Nappal semmi alvás... láttam rajta, hogy hulla és nem tud elaludni. Aztán egyszer elugrottam otthonról: Apa maradt a gyerekkel. Ő persze nem olyan, mint én, hogy egyből ugrik, ha gyerkőc sír... számítógépezett és hagyta sírni a gyerkőcöt :( De ez volt a megoldás... Azóta van olyan, hogy "álmos vagyok-sírás", olyankor magára hagyom a kiscsajt és kb. 2-5 perc alatt elalszik.... Jelenleg nappal 11-kor alszik kb. 1-1,5 órát, illetve du. 3-4-ig. Ma pl. én éjjel 1-től nem tudtam visszaaludni negyed 6-ig, így 10-ig aludtam és Mesi és Apa is velem együtt... Az éjszakánk még nem rendszeres, csak az, hogy ált. 3 órát kibír, de van, h. 5-öt. Ami biztos, hogy este 9-kor és reggel 6-kor van evés.... Átküldhetek Neked elektronikus formában egy könyvet, ami szerintem segített nekünk? Nem kell végigolvasni és mindent megfogadni belőle, de vannak benne hasznos dolgok!
sinaszi

Az "érintett" nevében is köszönöm a köszöntéseket :lol:

Cili: az álometetés (legalábbis nálunk, meg asszem Bocinál és Máginál is) olyan, hogy az éjjeli "nagy alvás" előtt még felkeltjük a manókat egy utsó hamira, amit pölö Kobold leginkább félálomban hamizott végig. Mi tegnap kezdtük elhagyni.
Akkor te most már totál ráálltál a hozzátápira Danival? :roll:

Susy: a reggelek dettó. Van, hogy egy órát is tudok még lustizni, mert nem sír, hanem dumál, játszik, kicsit visszaalszik, aztán átmegyek hozzá, és teli szájjal vigyorog, amint észreveszi, hogy megérkezett a személyzet. :twisted: :P :mrgreen:

Kép

Kép
gabilany79

Cili:hogy hogy ilyen korán kezded Daninál a hozzátáplálást:Nem elég neki a tejci?Vagy miért?

solya051020
Káld

Gaby, hát azért még mindig a tej a fő táplálék, de ezt-azt megkóstoltatok vele. A doki is azt mondta, nyugodtan adjak neki gyümölcsöt, főzeléket, inni is bátran, szóval próbálkozunk majd kiderül mit fog jobban szeretni!

Na én nem álom etetek! Az ugye nem baj?
Reggeleim viszont nincsenek, ha őfensége felkel, akkor nincs mese nekem is kelnem kell, különben igen hangos méltatlankodás kezdődik... 8) :D

Annyit ettem, hogy szétpukkad a hasam!

Kép

Kép
dcili81

sina. igen legyszives kuldd at a konyvet. az emil cimet tudod, ugye?koszi

azt is elkezdtem olvasni, amit te kuldtel gabi, de mivel a gepen van nem haladok vele valami gyorsan.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Solya! Jobbulást nektek!

Isten éltesse a hófordulósokat! Szinte hihetetlen, hogy közeledünk a fél éves korhoz!

Nekem továbbra is szerencsém van. Van még elég tejcsim, Hunor régóta átalussza az éjszakát, és napközben is többször alszik. Ma aludt egyszer 1 órát, most másfelet, délelőtt is volt egy fél órás pihi. Újra rájött, hogy kell hasrafordulni, ma olyan volt, mint egy ringlispil.

Ma derelyét csináltam, szilvalekvárost, meg túróst, igazi házi gyúrt tésztából.

Nemrég a szüleim bevitték nagyapámat a neurológiára, elájult délután. Akadozik a beszéde, kicsit elcsúszott a szája, félek, hogy enyhe agyvérzés, várom a telefonjukat. Szegény 2 éve özvegy, 86 éves, mindig azt mondja, úgy menne már nagymamához. Lehet, hogy neki tényleg az lenne a legjobb, de én meg úgy szeretem őt és olyan jó, hogy még él egy nagyapám.

Szép estét mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok.

Köszönjük szépen a köszöntéseket :lol: :lol: :lol: :lol:

Voltam ma börzén és szuper volt. Vettem sok babakaját tök olcsón mert adtam el sok ruhát és pelust is vettem tök jó áron.

Na meg Izát úton út félén megcsodálták plusz még csináltak róla ingyen egy portré rajzot mert annyira megtetszett nekik :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

szerintetek hasonlít rá?? Sztem a szája nem.

Én is gratulálok Hannának és kiskoboldnak a hófordulóért.

Orsival is taliztam a börzén :lol: :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Mush: Én is olvastam azt a könyvet, de szerintem a nem alszik jól és az óránként fent van között nagy a különbség. A nem alszik jól az azt is jelentheti, hogy kétszer ébred és nem egyszer. Kincső azonban úgy tűnik, hogy nem tud egyben aludni. Ez nem nyűgösség. Aludt már egyben mondjuk öt órát? Azért kérdezem, mert szerintem tényleg érdemes lenne megnézetni egy szakemberrel. Hátha tudna segíteni és könnyebb lenne minden.

Erika, Cili, Solya Köszönöm a bíztatást. Majd ma meglátjuk. Erről jut eszembe, Mushi éjszaka nem akarod megpróbálni azt, hogy vízzel kínálod meg Kincsőt?

Kép
mannababoca

Ma rekordot aludt a fiam , megetettem 11-kor (álometetés) ,és fél 8-ig durmolt :)
Ja nálunk érdekes ez az álometetés... Alszik, és álmában a cicire nem tud rácuppanni :roll: A cumisüveg megy neki, de a cici nem... Nem is értem...

Laura:
Jobbulást a Nagypapádnak! ha beszélni tud, az nagyon jó jel!

Vera:
Szerintem nagyon hasonílt a kép Izára!

mush:
Ahogy leírtad Kincső alvását, tényleg olyan,mintha azt hinné, hogyéjszaka is nappal van. Azért nem azt mondom, hogy felcseréli a napszakokat, mert azt mondod, hogy nappal is így alszik.. Akkor viszont egyformának érzi mindkét napszakot.. :? Nem lehet egyszerű, én már megzakkantam volna...

Kép
Kép
Kép
mágnes

manna. hol vetted a sinlacot? gyogyszertar? es mennyibe kerul?

KépKép
KépKép
mush589

Igen a patikában. Én 3000-ért vettem, de receptre csak 1500 Ft.

Kép
mannababoca

szerintem az a baj, hogy nagyon kivancsi, es nem akar lemaradni semmirol.
gondoltam ujra megprobalom, hogy hatha az a baj, hogy ehes meg, mert lefordult a cicirol es sirt, de a 100mlbol, 40-et evett meg, en ebbol arra kovetkeztetek, hogy nem ehes.faj a szivem, mert a 60ml anyatejet meg dobhatom ki. :cry: amig apa melegitette a tejet, addig tancoltam vele meg enekeltem a micimackot. eloszor lassan probaltam, de nem tetszett neki. aztan gyorsitottam a tempon, es attol meg mar majdnem elaludt, amikor meghozta apa a tejcit, amint letettem a kisagyba nagyon elkezdett sirni, es a cumis uveggel el is aludt hn10-kor.majd meglatjuk, hogy meddig.

ma nap kozben aludt 25 percet a cicin, de amint letettem felberedt es sirt, es nem tudtam visszaaltatni se cicin, se ringatva. ezt eljatszottuk 2-szer 10 es 12 korul. 1 ora korul mar nagyon kesz volt, es csak sirt es sirt. igy a vegen, mert en is almos voltam, egyutt lefekudtunk a nagy agyra es ott cicin beajult (en is), es f4-kor ebredtunk.

nem ertem, hogy mit csinalunk rosszul az estekkel. 8 korul furdunk, aztan maszirozas, oltozes. szep almokat cd bekapcsol, cici, es aztan jonne az alvas, ami neha sikerul, neha nem (egybol). altalaban az oltoztetesnel elkezd sirni. fogalmam sincs, hogy miert. esetleg van otletetek mit kene maskep csinalni?

igen nagyon faradt vagyok. es kezdek ingerlekeny lenni. es ez nem jo senkinek. szerdan elmegyek a vedonohoz, hatha tud valami tanacsot adni.

manna. Kincso talan max 3-szor aludt 5 orat egyben valamikor 1-1.5 honapos kora korul. de az elso harom hetben 3 orankent kelteni kellett enni, mert nagyon lefogyott.

sina. mar tobbszor probaltam, hogy sirni hagyom, 20 percnel tovabb nem nagyon birom. bemegyek, megnyugtatom, de meg hozza se ert az agyhoz mar torkaszakadtabol uvolt.

KépKép
KépKép
mush589

erosen ketlem, hogy az alometetes nalunk mukodne, mert tuti, hogy total felebredne, es nem tudnam visszaaltatni.

laura jobbulast nagypapadnak.

gabi. kiskoboldnak is boldog hofordulot.

manna. nincsen, aki fel tudna iratni. itt meg nem is lehet kapni. szegeny anyum, mar megint rohangalhat. megprobaljuk majd azt is.

ezer eve akartam kerdezni, van itt valakinek sebesz ismerose?

KépKép
KépKép
mush589

Köszi a hófordulós köszöntéseket!

Szorsi! Elképzelni sem tudom, hogy hogyan kötöd ezt magadra, hogy kényelmes is legyen. Ölég gagyinak néz ki. Én nem venném meg.

Aida! Teljesen normális, hogy "állni akar" - amúgy ez is egy reflex. Az meg nagyon jó, hogy talpát teszi le, és nem a lábujjhegyét!

[quote]G írta:aby, hát azért még mindig a tej a fő táplálék, de ezt-azt megkóstoltatok vele. A doki is azt mondta, nyugodtan adjak neki gyümölcsöt, főzeléket, inni is bátran, szóval próbálkozunk majd kiderül mit fog jobban szeretni!

Cili! Akkor a te dokid nem nagyon halad a korral! Ha van elég tej, minden szakirodalom szerint felesleges a hozzátáplálás!!!

Szeles! Jobbulást Nagyapónak!

Kép
zölddisznó

Sziasztok,

Manna, nagyon ügyesen csinálod, és gratula azért hogy eddig is ment a szopi.

Musi, szakember, biztos létezik olyan aki kimegy, figyel Benneteket, babát hátha rájönne h mi lehet a gond. Teljesen kikészültök ha így folytatódik.

Szeles, jobbulást nagypapinak.

Nálunk semmi sincs, Marcit 8-kor letettem azóta KO, világbéke és tigrisölelés. Tegnap suli után leugrottunk anyósékhoz dunaújba, elmentünk egy kiülősbe ebédelni, utána duna-part séta. Ma liget baba-mama találkozó.
Kisember nagy cimbiségben van a lábaival, kostolgatja, dumál hozzájuk, nagyon tetszik neki hogy fogja mindkét talpát és mindig elgurul.
Ugyan 23-án voltunk 4 hósak, de az uccsó oltást holnap kapjuk meg.

apa bejelentése: tavaly Marci védelmében elmaradt Toscana, ezért idén lesz 2 hét a napraforgók, olívaolaj és sok-sok pohár bor között (Apa szerint ilyen lehet) juhéjjjj. Alig várom a vizsgaidőszak végét irány a balcsi és italy :D

Szép napot Mindenkinek.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Sgítsetek légyszi! Hogy tudok videót lekicsinyíteni? Szeretnék feltölteni, de nagyobb a nérete a megengedettnél! Segííítség!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sikerült ezzel a mérettel feltölteni a YouTube-n!
:lol:
Szeretném megmutatni mit művel a csörgőkkel!

http://www.youtube.com/watch?v=hp-uUK3YeA0

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Tanácstalan vagyok Iza szájában levő valamikkel kapcsolatba.

ahhogy egy napig nem kene neki már visszajön és rondábban. Ez szerintem nem afta mert nem lázas és eszik is jóízűen de nem szájpenész mert az nem így néz ki. Ez úgy néz ki mint ha elhalna a felső bőrréteg a szájában.
A dokink azt mondja kenjem ugyan azzal amit eddig adott neki. de már 2 hete kenem neki és semmi javulás.

HELP!!!!!!!!

Kép
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Hali!

Apa tegnap este fogott süllőt, de visszadobta, mert jövő hétig tilalom van rá :evil: Francba!

Egyébként akár ide is lehet jönni sétizni, Nyugatiban fel a váci vonatra, 1 óra zötykölődés, és már itt is vagytok :D. Csendes, nyugis kis nyaralóövezet :D

Tegnap kiültünk az udvarra, míg apa füvet nyírt, én grapefruitot ettem, persze Kobold kinézte a számból, úgyhogy párszor odatartottam neki a kanalat. Hát azt a fintorgást, amit levágott :lol: !

Bébic: jobb már a kedved? Remélem, hogy elmúlt a depis hangulatod.

Solya: Remélem, te is jobban vagy már lelkileg. Tegnap a sajtos mustáros husid hatalmas sikert aratott, ezúton tolmácsolom apa köszönetét a receptért, ma meg a marinált combik lesznek, már ott figyelnek bekenve a tepsiben :D

Susy: hogy sikerült a baconos-almás husi?

Kubu: lábal mostanság Kristóf is hatalmas barátságban van, tök jól eljátszik vele.
Toscana, irigy-irigy :wink: :D . Bár nekem is be van ígérve egy nászút, mert 2 éve munka miatt elmaradt :(, csak attól is függ, hogy apa megkapja-e idén a bónuszát (tavaly nyáron, amikor mondjuk amúgy is nagyon kellett volna, b*tak odaadni neki is meg nekem is).
Manó-Marcira addig a nagyi vigyáz (a párodéra gondolok), vagy viszitek őt is?

Laura: remélem, hogy tegnap jó híreket kaptál a nagypapáddal kapcsolatban. Párom nagyija is 86 éves és ő is egyre többet mondogatja, hogy szeretne már "elmenni", és olyan rossz még belegondolni is... :(

Manna: örülök, hogy találtál egy számodra megnyugtató megoldást :)

Enikő: nagyon jó a videó! :lol: Mintha Kristófot látnám, ahogy belelovallja magát a játékba. A babatornáztatójával már nem lehet otthagyni egy percre sem, mert olyan intenzíven játszik vele, hogy folyton ellökdösi :D

Vera: én passzolom. Nem lenne érdemes esetleg megmutatni egy szakembernek? :? :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Mush: A leírásból úgy tűnik, hogy a délutáni négy órás alvás olyan neki mintha éjszaka volna. Ugyanott alszik, körülbelül ugyanannyit. Öltöztetésnél Domi is sír, szerintem ez nem gond, már fáradt és nem szeret öltözni.. :D

Ha szeretnéd szívesen küldök neked Sinlacot, csak szólj. Sajnos receptem nekem sincs, így eredeti áron tudom megvenni.

Ez a csak a cicin tud megnyugodni, vagy csak a nagyágyban, nappal és éjszaka egyaránt elég húzós, szerintem minél hamarabb komoly szakértőt kellene hívni (nem egy védőnőt, az nem szakértő ilyen kérdésekben, ráadásul ha olyan mint itthon, akkor neki nyolc (bocsi Zöldi, de az én védőnénim ilyen volt)).

Az esti lefektetést szerintem jól csináljátok. Tényleg nem akarok boszorka módjára beleszólni, de a 20 perc sírás nem olyan hosszú és rémes. Én csak arra gondolok, hogy ha ez így marad egyszerűen nem fogod bírni, ketten mint pár, vagy egy új babával is nagyon nehéz lesz. Szerintem lehet az is a probléma, hogy kicsit túl sokat van kézben Kincső, babusgatva, foglalkozva, így éjjel is ezt igényli. Ha pedig odarakod magad mellé a nagyágyba és akkor cuppan a cicire amikor akar, akkor teljesen normális, hogy ez lett belőle. Még mindig azt mondom, hogy vagy próbáljatok hazajönni pár hétre anyukádhoz, vagy ő menjen ki, vagy menjen oda hozzátok egy rendes dada. Ilyen kimerülten és fáradtan már nem lehet elkezdeni a munkát. Egy babóca "szoktatása", "terelgetése" mindig több meló az elején, mint a cici vagy a közös alvás, és szerintem erre egyszerűen nem lesz energiád. Nekem se lenne, én már hónapokkal ezelőtt kikészültem volna.

KUBU: MI IS!!!!!

Vera: Nincs más tippem, mint más doki!

Gabi: köszi! ugyan ma éjjel kelt egyszer (fél 2-kor) de már sokkal gyorsabban visszaaludt 40 ml vízzel mint múltkor és nyomta 6-ig (nem nagyon lehetett éhes... :D )

Kép
mannababoca

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Mush sajna a rossz éjszakák, és nappalok miatt!

Kubu merre laknak anyósodék? Csak mert dújv-i vagyok! :D

Nem tudom biztos elítélitek, hogy én már adok ezt azt Daninak, de én nem veszem észre, hogy bármi lelki törést jelentene, hogy már kap gyümölcsöt, zöldséget! Nem érzem magam rossz anyának emiatt!
Boldog kiegyensúlyozott, a fogzást leszámítva jókedvű kisbaba, szóval én továbbra is fogom etetni, és szoptatni is. Szoptatni addig emeddig bírom!

Hát Vera én megmutatnám egy másik orvosnak is, nehogy valami komolyabb baj legyen belőle!

Enikő nagyon aranyos a "nagy" fiad!

Kép

Kép
dcili81

Ja igen, aki "kitalálta" a homeós kúpot fogzásra, örök hálám így látatlanban is, bejött!!!!

Kép

Kép
dcili81

Köszi a hozzászólásokat, meg köszi Zöldi a választ, akkor remek! :) Azt hittem ilyenkor még nem szabadna ilyet csinálnia Noelinhonak.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?