Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Melcsi
nagyon szépek a csemetéid!

Még volna 1 kérdésem: Áronkámnak a 2 nagylábujján a köröm keresztben csíkban tiszta repedezett :shock: tudja valaki, hogy ez mitől lehet, mert már annyi mindent olvastam hogy a legtöbbje félelmetes számomra

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Melcsi :)
Nagyon jók a képek!

Erika :)
Valószínűleg valami vitaminhiány, szerintem kár aggódni.

Hajni :)
A nyers uborka is vízhajtó és só és fűszermentes diéta javasolt. Kérdezd meg azért majd a dokidat is.


Én ma megint megjártam a kórházat. Csütörtökön sikerült megemelni magam és azóta fáj a hasam. Nem görcsöl, de az alhasamban folyamatos nyomást-feszülést érzek. Az UH szerint minden rendben, csináltak egy 20 perces ctg-t is, ami nem mutatott méhösszehúzódásokat. Az ügyeletes dokit az aggasztotta, hogy gyerek szerinte az UH alapján legalább 2 héttel fiatalabb, mint a terhesség - ez engem nem aggaszt, mert valóban egy héttel fiatalabb. A méhszáj viszont 2100 (azaz rövidült és a külső méhszáj nyitva van), ami a doki szerint nem nagy baj, második terhességnél belefér - engem viszont ez aggaszt. Két hete 2000-nek mondta a saját dokim, szóval két hét alatt nyílt ki, pedig fokozottan figyeltem arra, hogy ne emelgessem Balit. Szednem kell persze a magnéziumot, és írt fel seduxent is az ügyeletes. Hehe, aggódom, de legalább majd azon is segít a seduxen. Jobb lenne, ha nem lenne miért aggódni, de úgy látszik erre a terhesség ezt osztották nekem.
Azt hiszem keresünk egy bébiszittert Balázs mellé, aki délelöttönként leviszi sétálni, így még többet pihenhetek. Még 90 napig kell benn maradni a kiscsajnak!

wish
 
 


Csak gyorsan, mert Bálint is én is romokban... (Bálintnak 2. antibio kúra, mert nem gyógyult meg, tüdőgyull. gyanús...)

Melcsi, édesek a gyerekeid!

Erika, enyém Bálint körme is ilyen, válaszok engem is érdekelnek!

Pompi! Szerintem felesleges "célokat" tűztél ki... én nem szoktatnék cumiról, kiságyról meg bilire se. Eljön az ideje, és akkor nincs kínlódás. Szobatisztaság pl. Ádámnál úgy ment, hogy levettük a pelust és nem pisilt be többet. Kicsit sem. Csak érett kell legyen rá a gyerek, előtte meg nem csak magadat szívatod, hanem a gyereket is.

Wish! Szívem csücske vagy, összes kezem-lábam ikszben és vágom a centit 90-ről!!! Szorítok ezerrel, vigyázz nagyon magatokra és pihenj ezerrel! Saját dokid mit mond a méhszájra?
Bébiszitter jó ötlet, és emeld meg az ágyad lábrészét min. 2 tégla magasságával, és próbálj úgy feküdni, tehermentesíti a méhszájat.

Wish, Zsebi, Bandika, Aanda (és akit nem tudok): Boldog névnapot kívánok nektek!

dkata
 
 

 
 

Emma,
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

???????????????????


Melcsi,
gyerekeid gyönyörűek!Olyan egyformának látom őket,hány kiló van köztük?És cm-ben mennyi a különbség?
Emesének gratulálok a bicózáshoz!Könnyen megtanult,vagy sokat kellett futni utána?

Wish,
bébiszitter nagyon jó ötlet!Vigyázz magadra,én is izgulok érted!

Kata,
Köszönöm szépen a köszöntést!
Bálintnak miért nem csinálnak röntgent?Remélem,nem lesz szükség szurira!Bronco-vaxom-ot adtál már neki?

Fiúkkal továbbra is minden rendben van,kicsi orrfújás,semmi több!Áldom az eszemet,hogy márciusban itthonfogtam őket!

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda, azért, mert nálunk a kórház most inkább nem működik, mint működik (Hospinvest) :twisted: , mindenesetre a gyerekkel nem mennék be, ha nem muszáj, még röntgenre se. Ráadásul nem péntek délután... akkor már semmi se történt volna, orvoshoz vissza is csakhétfőn tudtunk volna menni... Ezért úgy kezeli, mintha... ami abban merül ki, hogy kapott Klacidot, mert a legtöbb gyerek ettől gyógyult meg gyorsan. De nem is nagyon várhatok gyors gyógyulást, hisz én is benne vagyok hetek óta. Immunerősítésre majd akkor gondolok, ha ezekből kikeveredtünk és végre a kullancsoltás is lement.
Én úgy tudom, Emma valójában Eszter és az majd májusban lesz... :lol: De azért boldog Emma napot! :lol:
Ki fogja megírni, ha Emma babája megszületik?

Hajni? Merre csavarogsz?

dkata
 
 


erika13 írta:Még volna 1 kérdésem: Áronkámnak a 2 nagylábujján a köröm keresztben csíkban tiszta repedezett :shock: tudja valaki, hogy ez mitől lehet, mert már annyi mindent olvastam hogy a legtöbbje félelmetes számomra

élettani, más még a körömszerkezetük.
olyan 4-5 éves korra normalizálódik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm szépen a köszöntést, Kata jól tudja mi a dörgés :D

Férjemet fogom megkérni, hogy írjon nektek ha lehet még a szülés napján. Jövő héten nagyon szeretném, ha kibújna a drága!

Wish
sajnálom az izgalmakat. Én még egy szuperjó terhességgel is néha nehezen viseltem a másállapotot Z mellett, szóval megértelek, hogy nem egyszerű. Bébiszitter hozzánk heti 2x 2-3 órára jön, eddig max. 50perc volt, amennyire elvitte Z-t, de én már itt topogtam az utsó 10 percben, hogy jöjjenek már :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Andik, boldog szülinapot!

Köszönöm a vizesedés-tanácsokat, pénteken megyek a dokimhoz (múlt héten nem tudtam ), aztán szerzek tőle tesztcsíkokat, majd nézem itthon is a fehérjét. Amúgy jelenleg stagnál, egyelőre nem vettem észre rosszabbodást. :D

Kata,
Vagyok már, csak anyuéknál voltunk, meg lementünk anyósékhoz-apósékhoz is megmutatni a gyereket! Bálintnak jobbulást, mondd meg neki, hogy nyár van, már nem illik betegeskedni! :lol:

Pompi,
Enyém is már régóta taperolja a bokám! :lol: Olivérnek van egy triciklije anyuéknál, most már szereti, de esze ágában sincs tekerni, nekem kell tolnom. Én is gondolkoztam a pótkerekes bicajon, de szerintem azt majd csak később tudják használni. Szerintem még tekerni megtanulni is elég nehéz, a pótkerekes bicajok meg nem futnak szorosan a földön (mármint a pótkerekek ), és így már vmennyire egyensúlyozniuk is kell, mert dülöngél a bicikli. Na, jól megírtam, nem tudom, érted-e… :roll:
Cumi- és egyéb leszoktatásról nekem is hasonló véleményem van, mint a többieknek, én biztos nem tenném, - teszem! Majd, ha Ő akarja! Ha érett lesz rá, menni fog egyik napról a másikra, nem akarom megszenvedtetni se őt, se magamat! Mondjuk nálunk csak a pelus kérdés lesz terítéken vmikor, a cumiról leszokott 1,5 évesen magától! :D

Anda,
Nagyon állat, hogy nem betegek a fiúk! :D Nyáron is van bölcsi?

Melcsi,
Szépségesek a gyerkőcök, tényleg olyan egyformák! A fiad szerintem tiszta apukája! :D

Emma,
Fájásokkal hogy állsz? Milyen sokáig húzod! :o

Wish,
Mennyi magnéziumot szedsz most? Nekem meg keményedéseim vannak tök sokszor, de mondjuk én nem nagyon pihenek. Mekkora súlyú most a kistesó? Megvan már a neve?

Megjött Olivér ágya, nagyon király! :D Sikerült eltalálnom a méretét is, pont befér, ahogy Blanka monstrum szekrénye is! :D Olivért megpróbáltam abban fektetni, üvöltött persze, pedig én is befészkeltem mellé. Azért optimista vagyok, egyszer biztos megszokja…! :roll:
20140901102739
 
 


Sziasztok

Orsi
köszi szépen!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Kata :)
Én is vágom a centit... Ha ketten vágjuk, vajon gorsabban telik az idő? :wink:
Bálint jobban van, használ az antibiotikum?

Emma :)
Még egyben vajon? Ilyenkor szokta az embert a családja is folymatosan zaklatni, hogy van-e már valami. Emlékszem én már megfenyegettem anyut, hogy ha még egyszer felhív, hogy van-e valami, akkor többet nem veszem fel és nem is telefonálunk ha tényleg lesz valami :)
Zalán jól elvan a bébiszitterrel? Nem szokott hiányolni?

Hajni :)
3x2 magnéziumot szedek (magnesium citrátot), illetve napközben 2x2-őt és ha éjjel felébredek, hogy fáj a hasam, akkor beveszek még 2-őt. Ha nem akkor nem. A seduxent végül nem kezdtem el szedni, a pihenés úgy tűnik elég.
Bokád hogy van? Én annak idején nyers ubit, nyers cukkinit paprikát, paradicsomot ettem tejföllel, meg héjjában sült krumplit, natúr só és fűszermentes párolt húst. Nagyon nehéz só nélkül, mert minden bolti kajában van a kenyértől a felvágottakig, szóval marad a házi készítésű és a nyers zöldség-gyümölcs. De szerintem ki lehetett bírni, én elvoltam vele.
A toxémiára vannak vizelet tesztcsíkok, amivel tudod otthon nézni, hogy minden rendben van-e. http://silyxkft.shp.hu/hpc/ws_member_3g ... ztcs%EDkok

Végül mi egyelőre családon belül próbáljuk megoldani Balázs felügyeletét, hétfő-kedd itt alszik az anyósom, szerda-péntek meg anyuék elviszik magukkal. Egyik nehezebb helyzet nekem, mint a másik, de talán jobb, mint egy idegennel, akit még meg is kell szoknia.
Közben meg lett a terheléses cukor eredményem is, 7,7 lett és 7,8-tól tekintik terhességi cukrosnak az embert, szóval erősen ajánlották, hogy kezdjek el diétázni. Eddig sem híztam egy dekát sem, de ha most még diétázni is fogok, karcsún jövök ki a végén a kórházból :lol:
Holnap megyek a dokimhoz és jól kikérdezem mindenről.

wish
 
 


Hajni, Pompi,

bicikli ügyben van egy tippem, mi Olivérnek pedál nélküli 2 kerekűt vettünk, és ezután minden átmenet nélkül tud majd igazi 2 kerekűvel menni.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Hajni, Pompi,

bicikli ügyben van egy tippem, mi Olivérnek pedál nélküli 2 kerekűt vettünk, és ezután minden átmenet nélkül tud majd igazi 2 kerekűvel menni.

ezt így én azért nem jelenteném ki :)
ugyanis enyémeknek futóbiciklijük van, de kétkerekűzni nem tudnak, a nagy bicajuk oldalkerekes.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok,

Örülök hogy sokan emlékeznek még rám, köszönjük a gratulációkat :D :D :D Igen, spontán a kis drága, sőt, a műtét utáni 3 hó kötelező szünet után rögtön elsőre összejött :P :P :P Valószínűleg mert az esélytelenek nyugalma volt rajtam :D :D :D
Múlt csütörtökön voltam a genetikán, minden rendben van és kislány !!! Nagyon nagy a boldogság....
Sajnos idáig jutottam az irasban mikor szólt apa hogy Máté csak velem kíván biciklizni...majd jövök még este..

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


jah, és a bicajt én 2 évesen még nagyon korainak érzem. A fiúk 3 évesen kaptak futóbiciklit, és 3 évesen normál bicajt.
A 2 kerekű futóbiciklit szerintem még korai nekik venni. 2 évesen a motor a fő sláger.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Andiknak boldog névnapot utólag is!!!
Aanda!
9 cm és 2,5 kiló köztük a különbség, de ez szinte csak állva látható. Viselkedésre is hasonlitanak az ikrekhez, egyformán benne vannak minden hülyeségben tekintet nélkül a kezdeményező személyére, és ha Emese valami uj okosságot mutat, Luku azt is rögtön megtanulja.
Örülök hogy kikecmeregtetek a betegségekből!
Mikor már Emese rájött a pedál használatára, utána nagyon gyorsan sikerült biciklizni, de persze oldalkerekes, még nem 2 kerekü!
Wish!
Már kevesebb mint 3 hónap, ki fogod birni, és lehet hogy a végefelé még jól is jön egy kis nyugi, legalább rápihensz a szülés utáni állapotokra :D
Orsi!
Tudnál képet tenni egy ilyen "futóbicikliről"? Lehet hogy csak a nevét nem ismerem, de nagyon érdekelne, Luku állandóan az Emese bicaját cseszteti mióta a lány azon jár-kel. Igaz, délelőtti magányunkban azért motorozik :D
Hajni!
Jól gondolod, nálunk hetek teltek el a pedálozási technika elsajátitásával. A tricikli pedálját pedig tudta használni gond nélkül, szerintem a bicikliét nehezebb áttekerni, hiába tudott korábban.
Kriszta!
Nahát, kislány, de jó! És fő hogy egészséges! :D Tehetnél fel mércét, hogy lássuk hol tartunk!
Emma!
Hajrá!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Wish,
és az hány mg? Én egy szem Magnexet szedek, az 300 mg. Bali akkor nem is lesz otthon hétköznap? Vagy csak sétálni viszik le? Méhszájra én is már kíváncsi vagyok...
Köszi a tippeket meg a linket, megvárom a pénteket (akkor megyek dokihoz ), aztán meglátjuk!

Kriszta,
nagyon örülök! :D

Emma szerintem már kórházban lehet... :D Talival kapcsolatban mit szóltok mondjuk a május 4-i hét vmelyik napjához?

Mi ma voltunk UH-on, minden rendben Blankával! 1090 gramm és már behelyezkedett fejvégűbe. Mindenét tökjól megmutatta, tiszta bátyja lesz szerintem...! :D
20140901102739
 
 


Melcsi :)
ilyen:
http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8047528-52481419/

de szerintem ez 2 évesnek még nagyon korai.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta :)
Örülök, hogy minden rendben!

Hajni :)
Csak szerda délutántól péntek délig nem lesz itthon Balázs, a többi napon az anyósommal vagy az apjával lesz otthon. Magnézumban egyben van 500mg, így 2000-et eszem. Ha keményedsz, akkor nem sok a 300, lehet hogy érdemes lenne többet szedned.
Az én (még névtelen) lányomat szombaton 750g-nak becsülte az UH, ezek szerint Blanka jóval nagyobb.
Talira mi nem tudunk menni, úgyhogy nem szavazok.

Melcsi :)
A pihenés jól esik, csak a lelkiismeretem háborog, hogy nem vagyok Balázzal :)

Voltam a dokimnál, nagyon-nagyon rendes volt, alaposan megviszgált és szépen megnyugtatott, hogy nincs nagy baj, csak pihenni kell és diétázni. A baba szerinte egy héttel kisebb, ami nem vészes, mert mindig kb annyival kisebb volt, a méhszáj meg valóban elkezdtett nyílni, de pihenéssel nem lesz gond. Szóval továbbra is lógatom a lábam, most már orvosi utasításra.

wish
 
 


Wish,
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK BALÁZSNAK!!!

Tesónak mikor választjátok ki a nevét?

Örülök,hogy megnyugtatott az orvos,meglátod,,nem lesz baj!A diétát viszont sajnálom!A 3 hónapos kórházban élésem alatt volt egy jó pár szobatársam,akiknek diétázniuk kellett,hát nem irigyeltem őket.Norbis édességeket,kenyeret ettek és mindig számoltak. :cry:

Hajni,
örülök,hogy Blanka ilyen szépen növöget!
Igen,nyáron is van bölcsi egy kis kihagyással,mert júniusban szünet lesz,de utána nyitnak is.

Kata,
hogy vagytok?

Kriszta,
gratulálok a kislányhoz!Mi lesz a neve?

Melcsi,
tényleg jó egyformák az "ikreid"!
Nagyfiad?Étterem megy?Nálunk döglődik az étterem,ezért minden csütörtökön "torkos csütörtök"van!

Andi
Kép
aanda
 
 


Milyen különbség van a 2 27 hetes kiscsajszi között :D Blanka se lesz kicsike :D

Wish
pihenj! Hogy bírod, hogy elviszik Balázst?
Kérdezted a bébiszittert. Hát nálunk iszonyat lassan megy az elszakadás. Először mikor elvitte, 20 perc után anyázás volt, aztán mondjuk 30 percet kibírt, de mikor hazaértek, a nyakamba csimpaszkodott, és a bébiszitter hozzá sem szólhatott. Most az jött nagyon be, hogy nem viszi el a csajszi sétálni, hanem az udvaron vannak, így ma kerek 1 óráig nem hiányolt, és utána sem volt balhé.

Hajni
te csak ne terjeszd el, hogy kórházban vagyok. :) Nagyon szeretnék, de még nem akar jönni a drágám.

Melcsi
már akartam írni: gyönyörű, és életvisád két csodád van!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Aanda :)
Még töprengünk a neveken, de Balázsét is elég későn döntöttük el :)
A diétában nekem az a legnehezebb, hogy így utánna számolva kiderült, hogy általában nem is eszem annyi szénhidrátot, mint a diéta szerint kellene :shock: Ma is kénytelen voltam ebédnél a muszaka mellé enni egy szelet kenyeret is, hogy meglegyen a kellő CH mennyiség. Szóval nem vészes, de így lehet hogy mégsem fogyni fogok tőle, hanem hízni :D Majd jövő héten kikérdezem a dietetikust, hogy baj-e ha kevesebbet eszem az előírtnál, ha az megegyezik a megszokott étrendemmel.

Emma :)
Üres a lakás Balázs nélkül. Hiányzik nagyon! De jól érzi magát Anyuékkal, nem is nagyon hiányol, bár most vitték el még csak másodszor és a múltkor csak egy éjszakát aludt ott. Majd kiderül, hogy a két éjszakát hogy bírja, na meg hogy hosszabb távon mennyire fogja díjazni, hogy minden héten elviszik.
Talán annyival könnyebb így, mint egy bébiszitterel, hogy ő most is folyamatosan olyanokkal van körülvéve, akiket születése óta ismer, csak annyi a különbség, hogy most többet vannak vele, mint eddig.
Remélem viszonylag jól átvászeli majd ezt a pár hónapot.

wish
 
 


Wish,
nézegettem már tegnap is Bali vonalzóját, de vmiért azt hittem, hogy már régebben volt a szülinapja, csak még nem csináltál neki új vonalzót! :oops: Úgyhogy nagyon boldog szülinapot Balázsnak! Mit kapott? Én kicsit tanácstalan vagyok ajándék ügyben, így is tele a lakás... :roll:
A te fajta magnéziumodat hol lehet kapni? Balázs nagyon ügyesen bírja a nélkülözésed ezek szerint, szerencsés vagy! Szerintem is könnyebb a nagyszülőkkel, mint bébiszitterrel, az enyém legalábbis imádja anyut meg aput, szerintem simán ellenne velük talán még nélkülem is. Amúgy vmiért anyóst meg apóst is bírja, pedig velük aztán tényleg ritkán találkozik.

Emma,
én már megelőlegeztem neked a nagy találkozást! :lol: Bébiszitterrel szerintem nálunk is azért van el Olivér, mert itthon van, a saját környezetében. Nem mertem még elküldeni őket sehová, de így úgy tűnik jó is, mert 3-3,5 órát is együtt vannak, de mikor hazajövök se hiányol és mindig marasztalja is.

Anda,
annyira durva, mindjárt 2,5 évesek lesznek a fiúk! Szeptembertől oviba mennek?

Lányok, vkinek van ötlete a kiságyba szoktatáshoz? Mindig elmondom neki, hogy ott feküdjünk le, de nagyon tiltakozik. Mivel vegyem rá?
20140901102739
 
 


Anda :) Hajni :)
Igaziból két hete volt Balázs szülinapja, csak nem cseréltem le a vonalzót eddig :oops: De most megtettem.
Ettől függetlenül persze köszi a köszöntést :)

Hajni :)
Magnesii Citricii a neve és elvileg bármelyik patikában kapható.
Balázs szülinapjára kapott a Duplójához néhény kiegészítőt. Kb azóta nem is játszik vele, pedig elötte az volt a kedvenc. Egy puzzle-t és egy pötyis játékot. Az utóbbi kettőt szereti, persze a pötyit még csak véletleneszerűen dugdossa. Ja, meg megkapta az Éjszakai böngészőt. A nagymamámtól kapott egy aranyláncot :roll:, ami a fiókban landolt.[/url]

És akkor képet is...
Kép Kép Kép

wish
 
 


Wish,
nemár, hogy ugyanolyan a haja Balázsnak, mint Olivérnek! :o :lol: :lol: Szinte még a szinük is egyforma, Olivéré talán egy picit világosabb! Látom, Te vagy az előkén, jópofa! Mi az az éjszakai böngésző? Ja, a Mg filmtabletta vagy kapszula?
20140901102739
 
 


hihetetlen nagy már a fiad :D

a lányom adatai:
80cm és 10.3 kg

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish,
nemár, hogy ugyanolyan a haja Balázsnak, mint Olivérnek! :o :lol: :lol: Szinte még a szinük is egyforma, Olivéré talán egy picit világosabb! Látom, Te vagy az előkén, jópofa! Mi az az éjszakai böngésző? Ja, a Mg filmtabletta vagy kapszula?
20140901102739
 
 


Hajni :D
az éjszakai böngésző a böngésző sorozat legfrissebb darabja.
Ezek olyan "mesekönyvek", amikben nincs szöveg, csak nagyon összetett rajzok, és iszonyú sokáig lehet böngészni.
http://www.pagony.hu/index.php?page=20& ... t&id=12643
sajnos így a borsítóból sok nem derül ki, de nagyon jó kis könyv.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
köszi! Már bepróbálkoztam az Anna, Peti, Gergő sorozat vmelyik könyvével, de a Thomasos könyveken (meg meséken ) kívül már jó ideje semmi nem érdekli. Illetve de, a Thomas-béli mozdonyok! :lol:
Lili még mindig nem egy Góliát! :wink: Olivér 14.3 kiló és 88-89 cm. De simán jók még rá a 98-as ruhák, pl. egy csomó tavalyi nyári cucca is! :D
20140901102739
 
 


Hajni :)
A magnézium tablettában van
Akartam írni amikor feltetted a repülőgépes képet, hogy Balázsnak pont olyan haja van, mint Olivérnek :) Bár most lefágtam a frufruját, mert már belelógott a szemébe és mindig hunyorgott tőle.
Ha Itt rákattintasz a könyvborítóra, akkor meg tudod nézni, hogy milyen képek vannak a Böngészőkben. Nagyon jópofa, és tényleg nagyon részletes, néha még én is találok benne új dolgokat. Balázs szereti nézegetni.
Olivér végighallgatja könyvből a Thomasos meséket? Balázsnak hosszú. max másfél oldal után továbblapozza és csak a vonatokat nézi.
Ja, még Eric Carle: A kelekótya kaméleont is megkapta, az is nagy kedvence mostanában. Reméltem is, mert a Telhetetlen hernyócska is nagyon tetszett már neki.

Nincs itthon Balázs, van időm netezni ;)

wish
 
 


Levi 14 kg kb :D Máté meg 15 alatt valamivel.
Bár ők már 1 m fleett vannak jóval.
104es ruhát hordanak.

Lili tényleg nem óriás :)de ahogy néztem a percentilisgörbéket lányok között egész normális, nincs a görbe alatt :D

tavalyi nyári cuccot mi is hordunk.
és lilire jók lesznek a 9-12 hós next napozók, amiket tavalyra rendeltem még :D de hihetetlen nagy volt akkor :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


jah, könyvek.
Ennyi idősen nem feltétlenül az olvasást kell, hogy hallgassák, ahhz még sok gyerek kicsi, együtt nézve lehet a figyelmüket lekötni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish,
de a tabletta be van vonva? Csak mert az enyém nincs, és ahogy nyelem le, jön le róla az a por a külsejéről, és majd' elhányom magam tőle... :oops:
Olivért se köti le, ha mesélem, ő mutogatja a képeket, és ő maga mesél és kérdez mindenfélét. Ez a böngészős ttszik, a kaméleonos viszont grafikailag elég debilnek tűnik, nem? :roll:
Most enyém gyerek sincs itthon, apjával mentek a postára, nekem még fagyi beígérésével se volt kedvem... Ha nem muszáj, már nem sétálgatok a világba. :roll:

Orsi,
remélem, az én lányom is inkább Lilihez lesz hasonló méretekben, nemám vmi kis brünhilda lesz... 8)
20140901102739
 
 


Hajni :)
Nincs bevonva a tabletta, de egyáltalán nem keserű, hanem citromos-savanykás ízű.
Kaméleon nekünk debil, nekik tetszik. Legalábbis aki kisgyereket ismerek annak mindnek tetszik.

Orsi :)
Tudom, hogy nem kell végighallgatniuk még az olvasott mesét, Balázs is csak a rövidebbeket szereti, amihez sok kép is van. Pl Boribon, Kip-kopp (Gyűrük ura, ja azt még nem ;)).
Mondjuk neki nagyon nagy a figyelem koncentrációja, akár 20 percig is képes csinálni egy feladatot, csak azért mert megkérem rá, így néha ha jó passzban van hosszabb meséket is végighallgat. Mondjuk én nem forszírozom, ő hoz néha oda olyan mesésékönyveket, ami még nem neki való.

Balázs olyan 13,5 kiló és 88 centi körül van ő is. Valamikor le kellene vinnem már az orvoshoz a kétéves mérésre.

wish
 
 


Anikó,
Boldog szülinapot Ágolyónak! Gyere, mesélj, tegyél képeket!

Emma,
mi a helyzet?

Wish,
hogy vagy? Balázs hogy bírja a gyűrődést? Dokihoz mikor mész?

Én dokim szerint nálunk minden rendben, zárt méhszáj, átlagos víz, lepény is ok. Ma voltam cukorterhelésen, és jól letoltak, hogy miért ittam vizet! Pedig ott az egyiktől direkt megkérdeztem, azt mondta, ihatok, én meg szót fogadtam! :roll: Csütörtökön lesz eredmény.

Emma, Wish,
el is felejtettem megkérdezni, Ti levetetitek a köldökzsinórvért? Ha igen, hol?
20140901102739
 
 


Hajni :)
Vizesedésre mit mondott a dokid?
Én majd csak két hét múlva megyek legközelebb, ha addig nincs semmi gond.
Balázs egyelőre elvan, hisztis, de nehéz megmondani, hogy mennyi van amiatt, hogy nélkülözni kell engem és mennyi a dackorszak miatt, mert az is szépen elkezdődött nála.
Köldökzsinór vért levetetjük, szerintem a Sejtbanknál, Balázsé is ott van.

wish
 
 


Wish,
elámult a lábam láttán, de kérdezte a vérnyomim, hízást, ezek jók, megnéztük a fehérjét, az se volt, úgyhogy sómentes diéta kb., amit Ti is mondtatok :D
Nem a Sejtbank volt, ahol volt vmi gond és nem lehet többet leadni? Lehet, hogy rosszul emlékszem... :oops: Mi szerintem meg lehet a Kriónál maradunk... Úgyis még lógok a 4. havi véreredményekkel. :oops: :roll:
20140901102739
 
 


Sziasztok,

Na, ma van egy estém amikor Máté sincs meg apuci se, mégis csak 11 után jutok ide....vasaltam, függönyt varrtam...na mindegy...
Tök vicces dolog történt ma, mire éppen megszoktam a gondolatát hogy szeptemberig betegácsiban fogom a lábam lóbálni amig Máté oviban van, ma bejelentették hogy gratulálnak mert kaptam egy állást...a fenébe, most gürcölhetek még 3-4 hónapot....azért lehet hogy valahogy mégis kiíratom majd magam...

Máténak meg vesegyulladása volt, igy egész hónapban nem megy/ment oviba....szerdán megyünk kontrollra...remélem minden rendben lesz mert kicsit drága játék magánovit fizetni aztán nem is járni....
Enyém fiú sem lett egy nagy darab emberpalánta, persze mitől lett volna, mi is elég kicsik vagyunk. Épp hogy kezdjük kinőni a 92 rucikat, és sajnos december óta, mikor 13,5 kg-nak mérték fogyott több mint egy kilót, igy most kicsit több mint 12 :((( Ahhoz képest hogy 1 évesen 9800 gr volt...Hát ez van, remélem mostmár kicsit visszajön az étvágya.

A lányzónál még több név is versenyben van, Viktória a legesélyesebb, de lehet hogy Nikolett lesz...vagy valami más...eddig még nem nagyon mertünk elkezdeni gondolkodni rajta...

Wish,

Sajnálom hogy feküdnöd kell, de közben irigyellek is :D :D
Biztos minden rendben lesz, Balázsnak meg direkt jót tesz ha egy kicsit elszakad tőled - mondom én, amikor Mátét le sem lehet vakarni rólam :lol: Ő hogy viszonyul a tesó kérdéshez ? Felfogja már, várja ?? Nálunk szerintem nagy lesz a féltékenység, erre már készülök lelkiekben...

Melcsi,
Tényleg tiszta ikrek Emese és Luku...érdekes....nagyfiad nem féltékeny rájuk ?? Lehet hogy hülye kérdés, gondolom ő már elég értelmes hozzá hogy ne legyen...vagy mégis ?

Nekünk is futóbiciklink van, de fából, nem a decatlonos fajta. Máténak csak most ért le a lába róla, bár már szeptemberben megkapta...az elmúlt három hétben viszont tökéletesen megtanult vele lejtőn lefelé gurulni felemelt lábbal...mig a pedál hajtása egyáltalán nem megy neki....de nem is erőltetem, majd jövőre...ezzel a járgánnyal most nagyon jól elvan...A bukót meg le se lehet szedni róla :)
Az egyik ismerős kiscsaj meg, aki februárban múlt három, úgy teker az oldalkerekes biciklivel mint a szélvész...igaz, neki meg a fabicikli nem ment...

Na megyek, megpróbálom ma kialudni magam (sajnos mióta ide költöztünk Máté velünk alszik- és még így is olyan nyugtalanul)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Hahó
Vasárnap délután azt hiszem elment a nyákdugó. Azért csak azt hiszem, mert nem volt barna, nem volt véres, sárga nagy nyák volt. Egyes cikkek szerint olyan is lehet, más szerint nem :roll: Na mindegy, sokat ez sem jelent, ettől még 2 hétig is egyben lehetünk. Kezdek nagyon türelmetlen lenni..............

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma,
még mindig 2 in 1?Amikor megláttam,hogy Te írtál utoljára,már azt hittem,megszültél!De izgi!

Wish,
Balázs nagyn aranyos a képeken és tényleg hasonlít Olivérre!
Diétával mi a helyzet?Beszéltél szakemberrel?

Hajni,
nekem is durva,hogy nemsokára 2 és fél évesek a fiaim!
Szeptemberben még nem mennek oviba,mert ovit csak 3 évesen lehet kezdeni.Maradnak még 1 évet bölcsibe,szerencsére.
Örülök,hogy Blankával minden oké.Sómentes diétát ki lehet bírni,én is úgy ettem a terhességem alatt.

Orsi,
akkor a fiaink majdnem egyformák! :D Enyémek is 14 kilósak,és 98-104 -es ruhákat hordanak.Kb.96 centisek,Márk egy kicsit alacsonyabb.A betegségük óta sokat erősödtek,izmosodtak.

Kata?

Andi
Kép
aanda
 
 


Mi van veletek, csajok?

Én, amire nem számítottam, a 40. hetet taposom. Hát, jobb 2 héttel előbb szülni, mint itt rágni a körmömet. Egyre gyakrabban kell ctg-re járnom, ezt sem egyszerű Z mellett megoldani. Na mindegy, a lényeg, hogy a kicsike jól van bent.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kriszta,
elég rosszul hangzik ez a vesegyull., jó, hogy túlvagytok rajta! Hányadik ker.-be jár Máté oviba, és mennyibe kerül (jöhet priviben is ). Itt annyiféle ovi van, és fogalmam sincs melyik a jó! Miért a Tiétek mellett döntöttél?

Emma,
veled együtt izgulok, tényleg hihetetlen! :D

Anda,
milyen magasak a fiúk! Hogy állsz a vizsgákkal? Sulival mikor végzel?

Nekem közben megvan a cukor, de lehet, hogy elszúrtam az ivásommal, mert az éhomi 4,3, a terheléses 5,7, de a vizeletben meg pozitív (pedig már akkor is ittam )! :( Ilyenkor mi van, tudja vki? Koleszterin, triglicerid az egekben - szerintetek ez betudható csak a terhességnek, vagy már most szerencsétlen vagyok és diétáznom kéne? Kéne vasat is szednem, de mondjuk ez a legkevesebb... :?
20140901102739
 
 


Kriszta :)
Azért ha tudsz inkább dolgozz, én is szívesebben tennék vennék, mint csak fekszem. Na meg a pénz mindig jól jön!
Nevekben mi sem vagyunk még elkötelezettek egy mellett sem.
Engem amikor Balázs született, 3-an kerestek meg a születését követő egy héten állásajánlattal :D Az egyik még akkor mikor kórházban voltam.

Emma :)
Jó fej a kicsike, de azért mostmár csak kibújik valamikor. Talán pont ma, úgyis ma van anyák napja!!!

Hajni :)
A vizeletet még a cukorivás elött adtad le nem? Nálunk úgy kellett. Mondjuk jót szerintem nem jelent, semmiképpen ha cukor van a vizeletedben. Szerintem egyébként nem befolyásolja számottevően pár korty víz az eredményt. Ha terhességi diabéteszed lenne, akkor sokkal magasabb lenne a terheléses a vízivás ellenére is.
Itt az utolsó elötti hozzászólás egy hasonló eset lehet, mint a tiéd: http://www.babanet.hu/faq/tergon14.php

Mi jól vagyunk, szerdán megyek UH-ra, jövő héten meg cukorellenőrzésre és dokihoz.
Balázs egyre hisztisebb és akaratosabb :( De legalább lelkiismeretfurdalásom lehet miatta, hogy biztos azért van mert nem vagyok vele, közben simán lehet, hogy javarészt csak a dackorszak.

wish
 
 


Jó nagy pangás van itt, csajok... :lol:

Wish! Igen, szerintem a napok gyorsabban fogynak, ha ketten vágjuk a centit, soxor jól jön a pszichés segítség, és hidd el, nekem minden nap eszembe jutsz és szorítok. 53 nap elég már, ugye? Balázs egyébként hogy bírja a nagyszülői felügyeletet? Hogy jött be neki az ottalvás? Hiszti: szerintem leginkább a gyerek jellemétől függ. Persze könnyen belejátszhat az, hogy nem vagy most vele eleget, de szerintem ez csak kicsit "felturbózza" az alapot, egyébként is lenne. Nekem a nagyobb egyáltalán nem volt hisztis, pedig mi ketten voltunk, nekem kellett mindent kezelni, vagyis csak észre vettem volna, ha hisztis. Bálint viszont megadja a módját ennek a korszaknak, ami belefér... Sztem velem a legtürelmesebb (vagyis tudja, hogy nálam nem lehet kukoricázni :lol: ), az apjával kb. 2 percet bír ki, és már hallom, hogy ordít! :shock: :shock: :shock:

Emma! Helyzet? Csak nem a névnapodra kerül haza a kicsike?! Jól kihúzza, az biztos. :lol:

Aanda! Megvagyunk, most épp jobban. DE a szomszédban dúl a bárányhimlő. :? :twisted: Most nagy várakozásban vagyok, elkapta-e Bálint. Megmondom őszintén, nem örülnék neki, mert most volt beteg és a bárányhimlő blokkolja az immunrendszert, azaz könnyebben ráfertőződik bármi. Mindenki azt mondja, ugyan már, át kell esni rajta, de én nem vagyok az a fajta, aki behajtja direkt a gyerekét egy himlős társaságba, hogy kapja csak el. :shock: :oops:

Vélemények bárányhimlő elleni oltásról? Minden érdekel! :lol:

Hajni, voltál már a cukor miatt a dokidnál? Mit mond?

dkata
 
 


Emma,
nahát, most már aztán tényleg megvárakoztat ez a csibész! :D

Wish,
cukorivás és még fél liter vízivás után pisiltem csak... :oops: Köszi a linket, azé' bizakodom, hogy nem lesz rosszabb! Neked holnap hogy fogják ellenőrizni a cukrod? Csak csíkkal vizeletből vagy vérvétellel? Sajnálom Balázst, de belegondoltam, hogy már csak max. 9 hetünk van :shock: (nekem legalábbis... )!

Kata,
pénteken megyek dokihoz, de amilyen nyugis, nem várok szélsőséges érzelmeket tőle, a 0,3-as afp-m se izgatta! :roll: Bárányhimlős 2 hét mikorra telik le?

Lányok, akkor tali nem lesz?
20140901102739
 
 


Hajni, fogalmam sincs... :oops: A dokinőnk szerint ha nem volt közvetlen testi kontaktusban a gyerekekkel, mielőtt kijött a himlő, akkor nem kapja el. Elvileg nem volt, gyakorlatilag meg ki tudja... Nekem az 1 m is testi kontaktusnak számít egy himlőssel. :oops:

dkata
 
 


Kata :D
a bhimlő iszonyú virulens, én úgy tudom, hogy pl. közös lifthasználattal is már el lehet kapni, tehát elég az egy légtér.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
Fél liter víz... én pár kortyra gondoltam. Annyi már lehet hogy befolyásolta az eredményt. Nemtom, kérdezz rá a dokidnál.
Azért Blanka miatt nem mindegy, hogy kell-e diétáznod, vagy sem.
Ellenőrzésen vért is vesznek (nincs cukorterhelés) és pisit is néznek, de nem most megyek, majd csak jövő héten.

Kata :)
Nekem bármi jó, ami a 36 hét után van :D
Bárányhímlő levegőben terjed, nem kell hozzá fizikai kontaktus. Szabadban azért kicsit kisebb az esélye, hogy elkapja, mint zárt térben.
Szerintem jobb túlesni rajta, de én sem vinném emiatt dierkt bhimlős közösségbe. Most olvastam egyébként valahol, hogy állítólag ha két éves kor alatt kapta el, akkor nem immunzál, szóval lehet hogy Balázs is elkaphatja mégegyszer. Majd kiderül az oviban :D

Anda :)
Neked nem válaszoltam tegnap, de voltam a dietetológiai tanácsadáson és háromhetente kell visszameni ellenőrzésre, olyankor megnézik, hogy reggeli és tízórai után milyen a vércukor érték, plusz javasolt heti 2-3 nap az önellenőrzés. Ma pl mérem és most nem értem, mert ebéd és uzsonna után is magas lett. Van tippem, hogy miért, és nem örülök neki.

Balázs vegyesen viseli a nagyszülőket. Anyósommal vegyesen van el, ma pl reggel két órén keresztül olyan elutasító volt vele, hogy ha meglátta, akkor elkezdett kiabálni, hogy nem-nem, de aztán nagy nehezen elfogadta és tök jót sétáltak együtt (nélkülem). Anyuékkal probléma nélkül elvan, éjjel is jól alszik náluk, csak amikor hazahozzák, aznap mindig nagyon ki van borulva szegénykém. Látszik rajta, hogy hiányzom neki, és nagyon rossz de nem tudunk mást csinálni sajnos. A koraszülést inkább nem kockáztatom, remélem nem okoz neki maradandó sérüléseket ez az időszak. Nem könnyű na, de majd túl leszünk ezen is.

wish
 
 


Wish, Orsi, én is úgy tudom, hogy elég az egy légtér, de az az udvar volt és azt mondta a doktornő, akkor szerinte nem lesz az. Direktbe nem vittem ki, mikor láttam hogy kint vannak, de mikor még nem tudtam, akkor találkoztak. De már mindegy, mert ma megkapta a 3. kullancs elleni oltást, oszt akkor nem tudom, mi lesz, ha a himlő is kijön. Innen 1 hónap, mire oltani lehet újra, addigra kiderül, hogy lett-e bárányhimlő. Egyébként ez is gyerekfüggő, mert mások meg az oviban se kapják el hónapokig, zárt csoportszobában.

Az, hogy nem immunizál 2 év alatt, fura lenne, mert akkor az oltás miért van 1 évtől? Akkor az oltás se immunizál 2 éves korig?! Mert azok legyengített vírusok, nem?

Aanda, akartam kérdezni, hogy akkor most már újra dolgozol, hogy a fiúk bölcsiben? Vagy vizsgák?

No, az oltáshoz senki nem szólt hozzá... Én egyrészt úgy vagyok vele, hogy persze, jó lenne túlesni rajta és kész. De még pelusos és féltem a fertőzésektől. Másrészt, ha meg tudom kímélni 2 hét vakarózástól és esetleges szövődményektől, miért ne tegyem?

dkata
 
 


Hajni,
tanulok,2 hét múlva kezdödnek a vizsgáim!Az írásbeli lutri,mert nem tudjuk,mi lesz.Titkos,mint az érettségi!CSak azt tudjuk,hogy az előttünk lévő osztályoknak mi volt a témájuk.Mindenki gyártja a puskákat,mert akkora az anyag,hogy annyi mindent képtelenség megtanulni! :oops:
A szóbeli tételeket elkezdtem már tanulni,de még az 1/3-a hátra van!

Wish,
sztem nem igazán fog Balázs emlékezni,hogy most kevesebbet vagytok együtt!Ne legyen lelkiismeretfurid,most az a legfontosabb,hogy ne szülessen korababád!
A fiaim is hisztisek,amikor szombatonként a nagyszülők vigyáznak rájuk(vagy Ők a nagyszülőkre! :oops: )Amikor hazajövök,sírnak,hisztiznek.Fél órán keresztül csimpaszkodnak rajtam,és utána megnyugszanak!
Örülök,hogy jól vagytok,kismamik!

Emma?

Kata,
én beoltattam őket bárányhimlő elleni oltással.
Egyenlőre nem dolgozom,mert a postán olyan keveset fizettek volna(mint utóbb kiderült)hogy asszonta a férjecském,ennyiét ne gürcöljek és ne kockáztassam meg,hogy leütnek a lóvéért,amit magammal cipelek naponta!Inkább összébb húzzuk magunkat erre a pár hónapra.Május végén levizsgázom,júniusban bölcsiszünet lesz és júliusban újra megpróbálom az otp-t!Annyi változott azóta,hogy 1 hónap kemény tanulás vár rám,és ha le tudok vizsgázni,felvesznek!

A hosszú hétvégénk nagyon jól telt!Pénteken sörsátorban voltunk,fiúk felültek a hintára.Szom-vas.anyunál voltunk a kertben,ahol a fiúk homokoztak,sároztak,locsolták a kertet,motoroztak a lejtőn,játszottak a húgom 5 éves kisfiával.

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok Lányok!

Már nem ígérek semmit.... :oops: :oops: !

Emma
Nagyon szoritok neked!Kép

Hajni
Nekem nem kellett vizet inni plusz a terhelésnél,talán ezért is lett magas a cukrom brutálisan!
Tegyél pocakfotot biztos szép nagy már!

Kata!
Én beadattam a bárányhimlöt,mind kettönek!
Marcinál folyamatos rettegésben voltam mert mindig akkor jött a járvány az oviba amikor pont nem kellett volna(mondjuk sosincs jo idöpont ehhez :? )
Akkor döntöttem el amikor pont Ágoston született,mivel akkor volt egy járvány és ez miatt szegény Marcikám nem is jöhetett be a korházba!
Azt mondta a doktornéni,hogy már olyan komoly szövödményei vannak hogy inkább kiméljem meg a gyerekeket töle!
Igy megkapták mind a ketten a szurit!
Lehet hogy nem védi meg öket 100%-ba de ha kis is jön egyszer is akkor már gyengébb formában jelentkezik(remélem)!

Wish!
Nekem sem volt egyszerü a helyzetem Marcival!
Megviselte öt az én fekvös terhességem!És nekem mindenért iszonyatos lelkiismeret furdalásom volt!
De hidd el egy-két honap és helyre rázodik minden köztetek a szülés után!
Marci borzalmas hülye szokásokat vett fel akkoriban!
Többek között ezért is csusztattam az iskolakezdést mert éreztem rajta,hogy lelkileg kicsit megviselte ez az idöszak!
De amint megszületett Ágo és felszabadultam lelkileg nagyrészben
azonnal csak Marcira öszpontositottam(kicsit már sok is voltam neki)!!
Nagyon vigyázz magadra és minden rendben lesz!És nehogy lelkiismeretfurdalásod legyen bármiért is mert mindent szuperul le és megszerveztél magad körül!

KépKépKépKép
aniko24
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: