Új privát üzeneted érkezett!

Trixi köszi!Csak már Grétivel is utáltam kifőzni a dolgokat,ezt egyszerűbbnek gondoltam,de ezek szerint tévedtem.
Heni,de jó,pár nap és Te is babázol!Drukkolok!!!!
Esztó akkor pihizz!!!!
Szofi én a képnézővel kicsinyítek.
Na mára ennyi,megyek tusolni.Ja!Megkaptuk a fülbevalót!Gyönyörű,olyan mint Grétinek csak fehér köves!Most azt nem tom hogy a kórházba berakassuk vagy majd később.A kórházban fúrják és egyből ezt teszik be,6 hetes lövésen 1 hónapig gyógy fülbevalót lőnek be.Szerintetek melyik jobb?Ki hogy csinálja?
Jó éjt!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Pigni még neked szerettem volna írni hogy én az Árpád vezér végén a MOL kút fele Zsófia ligeten tartózkodom holnapig! De sűrűn leszek én itt legalább is minden hónapban 1 hétig!( Így beszéltük meg párommal hogy minden hónapban 1 hétig mamizunk a lánykával :) ! Valahol nem jó ez a megoldás de tudom Anyukám milyen és mi zajlik le benne! Nem ferr hogy ne lássa a picit hónapokig! Arra meg sajnos nincs pénzem hogy hetente vagy két hetente vagy ha kettőt gondolok lehozzam! így nekik is jó meg valahol nekem is!)

Ki a házi orvosod ha szabad kérdezni? Nekem Loján! Te Apukád melyik részen lakik

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Anita: Én már a kórházba utána érdeklődtem én ott tetem bele neki mert akkor még nem fogja úgy fel és nem kell utána még azzal foglalkozni hogy ki kell cserélni! A másik meg hogy unokahugomnak tavaly 6 hetes korában lövették ki az anyukájáék és szétlőtte a csaj a gyerek arcát mert elfordította miközben ő már lőtt arról nem beszélve hogy az egyiket teljesen lentre lőtte míg a másikat fentebbre! Ez később fog problémát okozni szegény lánynak mert ennél a fülbevalónál még nem annyira feltűnő de másfajtánál biztos az lesz! Egy a lényeg én úgy vagyok vele inkább 3-4 naposan sirdogáljon 5-10 percet mint hogy nagyobb korában akár kárt tegyenek az arcába! Meg múltkor a TV2-n néztem a babavilágot és ott is azt javasolták hogy még a korházban fúrassuk ki a csajszik fülét igaz fájdalmasabb de praktikusabb!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 

 
 

Lara baba is nagyon édes :) na most már kezdek irigykedni a már megszült anyukákra, hogy a karjukban tarthatják a babákat. kezdek türelmetlen lenni :)

Panndi,
szép tervek 30 éves korodig :)
jó sokat nőtt a pocakod :) nem hittem volna :D

Mozza,
még mindig semmi? mikor is utazik a párod?

Pingi,
remélem megtalálod az anyakönyvi kivonatodat. Én elhagytam a házasságit, múlt héten újra ki kellett kérnem...tuti most fogom megtalálni az előzőt :)

Dóri,
tök jó, hogy sikerült ilyen sokat aludni :)
Köszi a kérdést, apukámat tegnap hazaengedték :) remélem most már minden rendben lesz...

Kalloni,
üdv :)

Emese,
mit kaptál szülinapodra?
jó fej ez a hentes...:) én is szeretem amikor bíztatnak :)

Ezeket a kérdéseket én is imádom :D
nekem a cba-ban szegezték múlt 7en a kérdést: Te babát váársz??? mondom nem, jól laktam :)
hát komolyan nem értem az embereket néha :)

Maumau,
jaja, jó, hogy tudom a pontos időpontot :) a férjem szülinapja is aznap lesz, ezért kértem a dokit, hogy lehetne e egy hét haladékot kapni :)
a kórházi felújításra meg én is kiváncsi leszek...

Faros szülés:
az egyik ismerős bevállalta, első baba...mondanom se kell, hogy megbánta, nagyon nagyon megszenvedte. én se vállalnám :?

Böbi,
nekem is nagyon alacsony volt a vércukrom, de a doki ennek nagyon örült.
Tesód?

Heni,
de izgi :) jelezz majd, ha megszületett Nadin :)

fájdogál a hasam :? sztem nem tett olyan jót ez a sok lépcső.meg borzalmasan nagyokat rugdos Álmos, fáj az oldalam már nagyon, és kezdődik megint az esti program: hányinger, hányás... :twisted:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza, köszi a cukor nyugtatást! Igen, a sima éhgyomri volt ennyi.

Anika, igen, visszeres, de nagyon, de ettől nyugodtan szülhetünk és a doki szerint itt teljesen vissza is fog húzódni, nem marad meg. Azt mondta, hogy még soha senki nem kapott OTT trombózist! :-) Én kenegetem vadgesztenye krémmel, azóta nem fáj.

Anita, én a kórházban tetetném bele.Gyöngynek is betették, kb fél percig sírt, de teljesen más ok miatt nem lesz Iringónak fülcsije,de ha lenne, ott tetetném be!

Panndi, vicces a pocakod! :lol: Amúgy tényleg hatalmas Zsófihoz képest!

Esztó, sajnálom a vizsga - lépcső nyűgöt! Remélem ha már így megjártad, a vizsga azért sikeres volt!

Szép álmokat mindenkinek! Uram Milan meccsen van, lefekszem korán.
Vendég
 


Anita! Én is a kórházban rakatom be a fülébe a fülbevalót. Aminának is így volt. Ez a legjobb szerintem. A sterilizálással kapcsolatban: ez a folyadék szerintem nagyon nem jó. Egyrészt vegyszer, másrészt le kell mosni, magyarul semmit nem ér. Ha meg nem mosod le, akkor a gyereked a vegyszert cumizza. Gáz. Inkább vegyél egy mikrós sterilizálót, abszolút nem macerás, gyors és kényelmes. 2 dl víz meg egy kis citromsav, hogy ne legyen vízköves, bedobod a mikróba és 5 perc múlva kész. :D

Kép
Kép
g_reny
 
 


Böbi

Nem tudom, nálunk éjszakára bekérik a babákat. 10-kor kell leadni őket és reggel fél 6-kor mehetünk értük. Persze, ha a szobatársak megengedik és nem első baba, akkor van esély arra, hogy kint maradhatnak éjszakára is.

Fabri
Semmiképpen ne tömd pénzzel. Inkább kérdezd meg, hogy mivel tartozol és kiderül kell e fizetned.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Amúgy én is úgy gondolom, hogy mindennek oka van, de pl. ha vki beteg, akkor az orvos tök jó, hogy tud segíteni. Annak is oka van ugyanis, hogy az ember felfedezheti a szervezete működését, találhat módot arra, hogyan lehet bizonyos betegségeket gyógyítani, stb. Ha van arra mód, hogy az orvos tudjon segíteni, hogy egy babó természetes módon szülessék, akkor sztem meg lehet próbálni. Persze sztem minden attól függ, hogy az, aki ért hozzá, mit gondol róla. Én nem értek hozzá, csak kívülről van véleményem. Ha az orvos szerint veszélyes, vagy jobb nem próbálni, na akkor nem próbálnám.

Ha kislányunk születne, és akarnánk fülbevalót (még nem tudjuk), én is a kórházban csináltatnám meg.

Megyek most, majd még meglátjuk, jövök-e... :)
Vendég
 


Böbi,
hát én is remélem, hogy sikerült a vizsga :)
A bátyám is a meccsen van , nyertek jegyet a sláger rádióban :D

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Laci fürdet, addig még egy mai utolsót, ha már így bedolgoztam magam...

Fabri, hogy melyik éri meg jobban, azt nem tudom... De amit tudok a papíros ügyintézésről, azt felraktam a blogba. Maradt benne néhány "személyes" rész, de talán hasznos nagy általánosságban :).

Annus, köszönöm a meghívót! Adatok: Bp. II. ker., Szent János Kórház, holnap CTG, testvér Jakab, ma másfél éves :), aktuális születő Simon, én 29 vagyok még, doki dr. Pálmai Bálint, és május 9. a dátum!

Szofi, kicsinyíteni tudsz pl. ezzel a programmal: http://www.at32.com/doc/resizer.htm#downpay
Nagyjából én is ezt használom, de ha nem tetszik, akkor google-ba a "resizer" szó, és kidob jó néhányat.

Picihencsó, akkor mostantól gondolunk Rád, és amikor tudsz, azért jelentkezz majd! Minden rendben lesz!

Anika, én sem vezettem soha J-t kézen fogva, ezt megspóroltam magamnak :). Szerencsére anélkül is megtanulnak járni, de nem volt kedvem derékszögben tölteni a fél napot... Szóval a tgyást lehet korábban is igényelni, a többi ak-os.

Anita, aranyos vagy, ezt a képét én is szeretem :).

Böbi, én a kórházban kivettem magam mellé az ágyba J-t és szoptattam éjszaka is. A nagy semmivel az elején :). Bár akkor zömmel még aludt és első éjjel meg benthagytam még a többi kortárs között. De igazából egyszer sem aludtam túl sokat, mert annyira felpörögtem a szülés miatt és éjjel-nappal csak szültem újra és újra. Meg a seb is kényelmetlen volt azért...

Pingi, első gyerekkel én se mennék privátba, nekem nagyon jó volt, hogy akkor tudtam beszélgetni a többiekkel, bár nálunk a csecsemősök is irtó aranyosak voltak és segítőkészek.

Ó, most jut eszembe, ha császáros lennék, igyekeznék adni az anesztesnek is mindenképp. Egy kedves ismerősünk anesztes volt és... elég könnyen elfeledkeznek róluk általában.
kalloni
 
 


nem babatéma, de hátha tudtok segíteni.

Van egy pár db megmaradt illeték-bélyegem, nem tudjátok, hogy hol lehet beváltani?

Kalloni, én is szoptattam éjjel is, de mivel még nem volt elég tejem, csak sírt meg sírt, így ringattam, rá is szokott szépen..... Ezt szeretném most elkerülni.

Na tényleg megyek mára, szép álmokat!
Vendég
 


Esztó: már du. akartam írni, hogy gondolok rád, meg a vizsgákra, csak nem sok időm volt. :oops: Nekem is kezd azért már a hócipőm tele lenni a sulival. Ma megvolt a referálás, kipipálva. Holnap és pénteken egész napos tömbösített óráim lesznek (reggel 9-től du 5-ig). Pénteken a nap végén tesztírás. :shock: Nem tudom, hogy fogom kibírni. Ma én is majdnem elájultam az órán, pedig ilyen még nem történt velem. Még szerencse, hogy már épp kezdődött a szünet. Kicsit megijedtem. :roll:

Mozza: neked is akartam írni, hogy teljesen okés, hogy megy a hasad a málnalevélteától. Én azt hallottam, hogy ez az egyik hatása.

Kép
Kép
tinu
 
 


Panndi
hihetetlen, hogy ott elfér egy 3 kg-s baba :-)

Böbi
én szerencsére csak 1 éjszakát voltam ötágyasban, akkor aludt az összes baba éjszaka egy kivételével, de vele akármit csinált az anyukája nem tudta megnyugtatni. Eléggé megszenvedték a szülést. De nem hiszem, hogy akárki is neheztelt ezért rájuk. Maja szerencsére vagy szopizott vagy aludt, nem kellett ringatgatnom. Ott még. Aztán itthon annál többet.

Fabri
Én maradnék a helyedben táppénzen vagy szabadságot vennék ki (ha maradt). Előbb nem kezdeném meg a tgyást. Táppénz meg tgyás majdnem ugyanannyi, és így kapnád a tgyást fél évig szülés után.
OEP honlapjáról le is lehet tölteni a nyomtatványokat.
Amikor majd elengednek a kórházból, kapsz csomó papírt, közte lesz az is, hogy részt vettél a terhesgondozáson, ami kell az anyasági intézéséhez. Nekem nem kellett külön kérnem, tudják, hogy ezt adni kell.
Tgyás is oep-es.
pumuklii
 
 


Tinunak igaza van. A málnalevéltea ugye fellazítja a kismedence izomzatát. Azt meg úgy csinálja, hogy serkenti a bélen keresztül az anyagcsere-folyamatot. A bél a méhfal mellett halad, így a méh izomzata a béllel együtt ingereket kap, ami a méhet is aktivizálja.

Jó éjt!
pumuklii
 
 


Fülbevaló

Az ikres fórumon téma volt. Több gyermekorvos is van rajta. Nem javasolta senki ennyire pici korban. Könnyen elfertőződhet és a fémallergia is eredhet innen.
Nekem nem jutott az eszembe ilyesmi. Majd ha nagyobbak lesznek, mondjuk óvodások, akkor majd választanak valami szépet maguknak. Szerintem egy kisbabának nincs ilyesmire szüksége.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Igen mindenképp dobok majd időközönként 1-1 üzit főleg ha kibújik Nadinka! ;-) :)

Ja az anyakönyvi kivonatom nekem is eltűnt amikor ideköltöztek anyumék és nekem még az nap és ingyen kiadták az okmány irodában!!!

Na el köszönök én is! Kívánok mindenkinek további szép és nyugodt várakozásokkal teli napokat! Már nincs sok hátra kitartás!!!!

Ja és megszeretnélek kérni titeket én is ha valamelyikőtök "beelőzne" ;-) kérek én is infót mindenképp!!! És köszönöm!

Mindenkinek szép jó éjszakát! Puszi!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Szólunk neked, Hani, ne aggódj! :wink:

Minden jót nektek, remélem, hamar találkozol már csodálatos kislányoddal! De azért, amíg lehet, még maradjatok! :)

Puszi!
Vendég
 


Pumukli: de jó, hogy leírtad a pontos hatásmechanizmust a málnalevélteára! Rémlett nekem valami, de nem jegyeztem meg. Asszem a bábakoktélnak is hasonló módon van hatása: hashajtás által indíthatja be a szülést, ha már minden megérett rá. :P

Szofi: nekem asszem már nem fog sikerülni Icával találkozni szülés előtt. :? Tegnap is csak telefonon beszéltünk pár percet, mert épp szülésben volt. Neked nem mondta, hogy kell-e masszázsolajat vinni a szülésnél a gátvédelemhez? Én ezt akartam tőle megkérdezni... Jövő héten szerdán fél 10-re megyek NST-re, úgyhogy relaxra biztos nem tudok menni, de utána odamegyek, ha leszel és kicsit tudunk traccsolni. :)

Vanni, Petrus: tegnap lemaradt (kicsit szét vagyok esve, na), hogy mennyire örülök, hogy mindjárt mehettek haza a "picikékkel"!!!

Én ma inszomnia órára megyek, és biztos emiatt, de már órák óta fenn vagyok (pedig alhatnék, de nem megy). :roll: :lol: :x

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt!
Hát nagyon rosszul aludtam, meg nem is ment sokáig. Egész éjjel járt az agyam.Nem lesz e így jó. :cry:
Remélem ma szebb idő lesz,mint tegnap, mert Stella már nagyon megérdemel egy nagy sétát.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Jó reggelt kismamik! :)

Fülbevaló: Nálunk Boginak akkor lett fülcsije, amikor suliba ment :) Akkor is csak icipici , nem kilógó. Az egyik ismerősünk gyerekének 2 évesen a nagy játékban beakadta fülcsije, és kitépődött a füléből. Brrr... na, ezután döntöttünk így...

Tám.ok: Lehet, hogy túl babonásak vagyunk, de mi soha nem intézzük előre. Semmi nem fog múlni azon a 2-3 napon…

Ez a málnalevél-tea érdekes… Ha folyton a WC-re kell rohangálni miatta, akkor hogyan mentek el otthonról? Én biztosan nem merném megkockáztatni…

Én tök jól aludtam! Végre! :) Annak ellenére, hogy levegőt sem kapok az orromon, és egyfolytában fuldoklok.. Szerintem, már annyira kifáradtam, hogy egyszerűen beájultam tegnap este…

Heni! Minden megfelelő jót Nektek! Hajrá!!!!

Na megyek okosodni. (Egy konferenciára…) Szép napot Mindenkinek! :)

Kép
szkitty
 
 


Na, megint ez a függőség... :wink:

Tinu! Tök jól csinálod! :) Ha lenyomod még ezt a 2 napot, akkor a féléves vizsgáid is meglesznek?

Panndi! Nem most lesz a diplomaosztód? Ha rendes gyerek Fruzsi, megvárja, amíg átveszed, és utána egyenesen mehettek szülni... :)

Fabri! Én tuti, nem mondanék fel! Még akkor is, ha kecsegtető ez a "hirtelen jött sok pénz"... Sosem lehet tudni... Ha meg fennáll a jogviszonyod, még mindig van alternatíva. (Persze, ha már annyira utálod a mh-det, hogy hallani sem akarsz róla, az más. Ilyen nekem is volt már...)

Kép
szkitty
 
 


Jó reggelt!
Aránylag jól aludtam,pedig itt szakadt az eső,meg fújt a szél.Jó kis vihar volt.
Köszi a fülbevalós tanácsokat.Grétinek ugye 6 hetesen lőtték,nem volt vele gond.Még nem tudom mit csináljunk.
Ma fájdogál picit a hasam alja,de elvégre már én is készülődhetem,nem?Jóslók lehetnek már.
Heni minden jót nektek,gondolok rátok!!!!
Kitty örülök hogy azért már jobban vagy.
Férjem már minden nap többször kérdezi mikor szülünk.Olyan édes,már nagyon várja a pici lányt.Gréti is szinte egésznap arról beszél.Tolja a kocsit,áll a kiságy mellett.Meg nagyon sokat puszilja a pocim.Meg Elmót odaadja Hannának,ő meg mindig rugdos a hangjára.
Kíváncsi leszek milyen lesz az élet 2 kislánnyal.Szerintem csodaszép!!!
Hú ez a nyamvadt sterilizálás már kiakasztott.A bababoltban meg a folyadékot ajánlották.Na akkor látogatni kérek valakitől mikrósat ajándákba.
Felkelt Grétike.
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hahó!

Na, akkor ma én is a nemalvók táborát erősítem! :) Bár nekem nem lesz inszomnia órám... :) Tinu, Kutyafüle! Kitartás a mai naphoz! És, asszem drukkolnom kell, hogy Stellának legyen lehetősége szép nagyot sétálni, mert itt roppant csúnya az idő... :cry:

Anita, igen, Hanna már érkezhet nemsokára! :) Jó, hogy mind így várjátok! :)

Remélem, mindenki jól van!
Vendég
 


Ja, Panndi, azt szerettem volna a pocakodról írni, hogy sztem más az alakja, mint Zsófival. Meg a derekad is másképp tartod. Szóval összességében nem nagyobb sztem... Nagyon tanulmányoztam... :lol: Aztán majd 1 szülés utáni fotót is kérünk, mert mind attól rettegünk, hogyha Fruzsi kibújik belőled, negatív hasad lesz, és eltűnsz! :lol:
Vendég
 


Na jó reggelt!!!
Most jutottam idáig,leszaladtam a boltba addig amíg nem esik!

Heni!
na ez aztán a fordulat!És megvan már h melyik nap kell pontosan befeküdni?Lehet csak én siklottam át felette :oops: Mindenképp írj ha megvan a baba!!

Panndi!
Tényleg nagyobb most a pocakod!De szerintem megint nem fogják elhinni h szülni mész....

Málnalevél tea!Én lassan már 3 hete iszom,és engem nem hajt meg...ha 2 percenként a WCre kéne rohanni nem is innám!!!!

Fülbevaló:én nem tudom eldönteni...egyrészt nekem anno betették a kórházba és semmi bajom nem volt,tök aranyos így egy pici lány :wink: Másrészt meg ráérünk vele...egyenlőre amúgy nem vettünk még,de már néztünk egy helyen,csak nem láttam olyat ami tetszett volna....Na csak lesz vhogy :wink:

Szofi!
Oké,szólj nyugodtan!Ha nem megy a kép kicsinyítés dobd át nekem emailen és megcsinálom szivesen!

Kutyafüle!
És min járt az agyad egész éjjel???Hidd el minden rendben lesz!!!!

Kérdés:azt hiszem ma reggel távozott a nyákdugom...tudom ez nem jelent semmit,csak azt akarom kérdezni h mekkora mennyiségű ez?Tehát lehet h csak 1 része távozott?Vagy számíthatok rá h darabokban jön és még lesz ilyen?Amúgy megörültem neki,legalább vmi apró jel....

És dobok képet is!!!Tegnapi pocakfotó!
Kép

annus11
 
 


Kitti

A fülbevalóval kapcsolatban igazad van. Nekünk sem lesz.
Én nem emlékszem, hogy a málnalevél teától sokat jártam volna wc-re, de nem maradt meg bennem. Én most is fogok venni.

Írtam, hogy c-3000 vagyok és nincs keményedés semmi. Úgy néz ki nem lesznek koraszülöttek a babák. Ami ikreknél nagyon jó.

Mennem kell a diabetológiára oktatásra. Feleslegesnek érzem. Ugye leírtam nektek miért, nem akarom ismételni magamat.

szép napot!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Én eléggé hasmarsos típus vagyok, de engem nem hajt meg a málnalevél tea! Akkor valamit rosszul csinálok??? :D :D :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Annus

Úgy tudom több napig távozik. Legalább is nekem mintha így lett volna. Nem egyszerre az egész. Nem jelent semmit, de azt azért igen, hogy közeledsz. :)

Nagyon jó, hogy ilyen ügyesen végigvisszük a babákat. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Trixi

Engem sem hajt meg . :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Azért nem árt, ha elmondják, Anika, mit tegyél, aztán meglátod, hasznos-e. Ők elvileg tudják, mi kell a babáknak meg neked... :)

Annus, szép a pocid! A dugó meg jöhet 1ben és darabokban is. Még ha viszonylag sok is távozott, akkor is lehet, hogy maradt még bent. Szóval még lehet, találsz részeit.
Én úgy értettem Heni szavait, hogy ma befekszik.

És igen, Kutyafüle! Min járt az agyad egész éjjel? Nekem is járt... :) De megkérdeztem a szülésznőmet minden kérdésről, amik izgatnak - most vááááárom a választ - , és akkor már csak fel kell készülnöm arra, amit megtudok... Na, ha kapok választ, elmesélek mindent.

Na, megyek, kezdek vmit ezzel a romhalmazzal, ami körülöttem van, mert jön ma a védőnéni 1 és 2 között... Juhhé!
Vendég
 


Sziasztok!

Én nem bántam meg, hogy berakattam a kórházban a fülbevalót. Most tutti nem tudnám berakatni a lányomnak, egyrészt nagyon parás, másrészt én nem bírnám nézni sem. Ha akkor nem csináltatjuk meg, nem tudom mikor lenne fülbevalója. És olyan szééééép vele!!! :lol:

Annus! Óriási lett a pocakod!!!!!! A nyákdugesz nem tudom mekkora, belőlem a doki turkászta ki amikor burkot durrantott.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Jó reggelt,

csatlakozom a szarul alvókhoz...nekem a szokásos, hányinger, derékfájás...

Annus,
Neked nőtt a hasad :) és jó a tetkód, csak nem nagyon látom mi az :)
hú, lehet Te is mindjárt szülsz :)

Tinu,
ha túl leszünk a hülye vizsgákon és egyebeken ünnepeljünk egyet vmivel :) Neked is jó zsúfoltak a napok. én már órára be se tudok menni, mert most változtatták meg az órarendet és akkor már szülni fogunk...

Dóri hogy vagy???

Böbi,
írtam smst.

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Jó reggelt,

csatlakozom a szarul alvókhoz...nekem a szokásos, hányinger, derékfájás...

Annus,
Neked nőtt a hasad :) és jó a tetkód, csak nem nagyon látom mi az :)
hú, lehet Te is mindjárt szülsz :)

Tinu,
ha túl leszünk a hülye vizsgákon és egyebeken ünnepeljünk egyet vmivel :) Neked is jó zsúfoltak a napok. én már órára be se tudok menni, mert most változtatták meg az órarendet és akkor már szülni fogunk...

Dóri hogy vagy???

Böbi,
írtam smst.

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Én is úgy gondolom, mint Anika, majd lesz fülbevalója, ha ő kéri.
Persze nagyon édes tud lenni a pici babákban is :-)

Engem se hajt meg a málnalevéltea.

Annus
nagyon csini vagy. Van tetkód? Mi az? nem tudom kivenni...
pumuklii
 
 


Annus,jó nagy a pocid!Nyákdugó,hát szerintem is lehet egyszerre is elhagyni de darabokban is.Nekem szinte egész nap voltak darabok,de a maradék vajúdáskor tünhetett el valamikor.
Kórházi pakkba beraktam a mellszívót,bimbóvédőt,cumit is.Meg raktam ruhát és pelust Hannának,mert nem tom Karcagon adnak e.Már dugig a táskám,el sem tok igazodni már benne hogy mi hol van.
Most már csak fogkefe,telefontöltő és a papírjaim kellenek ha menni kell.
Meg még holnap veszek laktoherb teát mert azt nem kaptunk,meg pelenkázó lapot.És akkor teljesen kész is leszek!!
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Dóri!Szerencsénk volt.Az előbb értünk haza,és itt szép idő volt,csak kicsit fújt a szél.Olyan kellemetlen, a terhesgatyóm nem marad fent a nagy hasamon,hanem folyton lecsúszik róla.És kicsit fázott így a pocakom. De Stella boldog volt.Bár ma megsértették,engem meg megdícsértek.Egy néni a következőt mondta nekem:Megdícsérem nagyon ennek a SPÁNIELnek a gazdáját,mert magácska az egyetlen,aki felszedi a kutya kakiját. Nekem jól esett,nade Stella,mint Spániel?????? :shock: :shock: :shock: Szegénykém!!!! :lol: Dehát a néni ezt nem tudhatta. :lol: :lol:
Azt hogy min agyaltam,nem írom le. Felesleges.Aki kicsit is ismer itt,az úgyis tudja, mást meg nem terhelek ezzel. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!
Ez jó,Stella mint spániel :lol: :lol: szegénykém...Nekem is van olyan gatyám ami már lecsúszik...ez van!

Anita!
Nagyon jól állsz akkor!Hát én pont ma gondoltam arra h átnézem a táskámat...már totál elfelejtettem mit tettem el...na meg h hova....

Tetkó:hát mindenki ezt szokta kérdezni h ez mi lenne.én rájuk szoktam bízni.Vki szerint egy ember,más szerint macska,egy horogra van felakasztva amit 3 madár röpít.Amúgy számomra csak egy bábu :lol: és semmi jelentése,tehát nem vmi szimbólom vagy ilyesmi.Csak ez tetszett meg :lol:

annus11
 
 


Kutyafüle én sejtem min agyaltál!!Szerdáig elindul Riki!!
Stellának akkor ma kerek a napja hogy tudtatok sétálni egy nagyot!
Képzeljétek reggel mondtam az uramnak hogy 2x görcsölt picit a pocim,de ez lehet jósló is,meg a rossz idő is.Erre ő már hívta is anyum,hogy de jó lehet sülünk.
Anyum meg már hívott hogy vannak e fájásaim.Azt hiszem legközelebb csak akkor szólok ha menni kell!!! :lol: :lol:
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Annus
Jól mondják a többiek, hogy a dugesz távozhat egyben is és darabokban is. Nálam egyben távozott és 1 héten belűl szültem is. Bár ez nem azt jelenti, hogy nálad is így lesz, de készülj rá és már ne nagyon csalinkázz el messzire.

Kép
Kép
incike
 
 


Anita!Ez aranyos a férjedtől!Nagyon be van indulva!!! Aranyosak ezek a pasik!!Én is ma 3x keltem wc-re,Dani mindannyiszor megkérdezte, hogy minden rendben-e. :lol:
Stella napja még nem kerek, még igényt tart egy esti hosszú sétára vagy rohangálásra is a Tiszaparton.Ha az is összejön,akkor asszem lesz egy elégedett ebem mára. :lol:
Kitakarítottam a konyhát így séta után,de én máris annyira fáradt vagyok.Kicsit asszem ledőlök TVzni.A fürdő meg marad délutánra.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Rám is a konyha vár....tegnap csak félig jutottam el!
Nekem hajnalban volt egy nagyon durva derékfájásom...meg a hasam is fájt,azt hittem h elindul vmi,de nem.Persze nekem is az uram h akkor ne menjen melózni? :lol:

Meg reggel egyik ismim msnen kérdi h még egyben???Mondom szerinted?Ha itt ülök!!!!Vagy azt gondolta közben épp szülök.... :roll: :lol: :lol:

annus11
 
 


Kutyafüle! Jól van na, gondoltam... De azért kérdeztem meg, mert féltem, hátha keveredett vmi újdonsült gondolkoznivaló is a "levesbe"...

Megyek most tényleg kupálnom kell vmit a lakáson...

Meg kiszedem a gyereket az ágyból, fogalmam sincs, mi történt vele, hogy még nem szól nekem, hogy menjek érte... :shock: Kb 3 órával előbb szokott kelni... Most meg tök kuss van... Azért nem aggódtam eddig, mert mindig nyüszögött vmit, aztán csend lett, de most egy ideje teljes a csend... Amúgy biztos azért dőlt ki, mert miatta nem aludtam éjjel - nagyon sokat sírt... Kimerült szegény...
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Ma reggel voltam az utolsó vérvételen, vércsoport+ellenanyagon!! Ez volt az utolsó laborom! :)

Na, vajon ki lesz a következő anyuka, most, hogy itt a hidegfront? :)

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Jelentem jól van a kiskrapek, nagy mosollyal fogadott. :)
Vendég
 


Na én is itt :)

Megjártuk a CTG-t, dokit, még mindig 2000-es vagyok, szóval egyelőre doki szerint nem szülök :) Igaziból nem bánom ám, ha kivárja az idejét, de örülnék, ha spontán indulna meg :roll:
Amúgy az van, amit sejtettem, megint találtak a kenetben streptot, szóval indul az antibiotikum kúra, plusz szülés alatt is kapni fogom :?

Jövőhét csütörtökön UH+ CTG, ha addig nem történik semmi.

Ja, és olyan büszke vagyok Zófira, vonattal jöttünk haza a dokitól ketten, és az állomástól hazasétált (2 km), pedig korán kelt, és a kórházban is rohangált Apával, amíg én benn voltam :)
Vendég
 


Na persze most kidőlt, és alszik :)
Vendég
 


Panndi,
akkor Fruzsi még várat magára.Ráérünk még.Én siettetek semmit.

Múltkor azt mondta nekem az uh-n a doki, hogy mennyire megkímél a gyerkőc.Hát nem akartam neki mondani hogy nem az ő bordáit rúgja szét és nem az ő hólyagjával fejelget.Valószínű arra értette,hogy nem híztam sokat, nem vízesedek és nem akar előbb jönni se.Plussz már 2 hónapja célegyenesbe fordult.Remélem nem mászkál el az utolsó pillanatban.

Hát én kicsit megcsúsztam az utolsó 36.heti vércukor vizsgálattal.Az a baj hogy reggelente jönnek rám a görcsök és nem merek elindulni az sztk-ba.3 órás vizsgálat és jó korán oda kellene mennem, de ma se bírtam.Asszem ki fogok kapni. :oops:

KépKép
harhaj
 
 


Bizony, várat, de hát ennyivel többet kap belőlem Zsófi, szóval nem bánom :) Persze sokszor kényelmetlen, nagy, meg viszket a hasam, és nem jó aludni, meg feszít benne Fruzsi, de nem baj :) Azért remélem a feje nem nő túl sokat már :roll: :wink:
Vendég
 


Sziasztok, szép napot Mindenkinek!

Bocsi, hogy tegnap nem jelentkeztem már, de nekem most az alvás a mumusommá vált...

Nem tudom, mi történt, de most kb. úgy 2 napja annyit és olyan mélyen alszom, hogy az már nekem is gyanús...

Igaz, vasárnap cuccoltunk át az új hálónkba. Az első 2 éjszaka nagyon rossz volt, gondolom a szokatlan hely és a 70 cm magasra megemelt ágy miatt. Akkor reggelre még erős jóslóim is voltak hányingerrel megspékelve...

Aztán kedd délután bealudtam 3 órára... majd az azt követő éjszakát is átaludtam (persze pisik voltak)... és tegnap délelőtt kb. 11től fél 4ig megint úgy aludtam, mint akit jól fejbevertek...

Bár mondjuk, utána már azért voltam szarul, mert valszeg túlaludtam magam... és a poén, hogy ez az éjszaka is át lett aludva, és ma is csak 10kor egy telefonhívás miatt ébredtem...

Ugye, lányok, minden rendben van velem? A kicsi mocorog, bár egyre nyugisabb... És ahogy most érzem magam, nem nagyon fog Ő a pociból kifelé sietni...

* * * * *

Többen kérdeztétek, milyen a holland terhesgondozás... hááát... nincs eltúlozva, az biztos... néha jó lenne otthon lenni...

Itt alapból 2 fő időpont van: a 12. és a 20. hét. Ekkor van 1-1 uh, és vérvétel. AFP nincsen, csak ha a 20. heti uh indokolttá teszi.

Itt nem védőnőhöz járok, hanem egyből a szülésznőhöz, aki szintén végigkíséri a terhességet, ugyanazokat a rutinvizsgálatokat elvégzi, amit otthon a védőnő.

Itt, Hollandiában a nők többsége otthon szül... de természetesen lehet kórházban is, vagy az ún. szülési hotelekben.

Mivel én még nagyon friss vagyok itt, és inkább még a magyar vér dukál bennem, mindenképpen kórházban akarok szülni.

Alapból a szülést a szülész/szülésznő - tehát nem doki - vezeti le, legyen ez otthon, vagy akár a kórházban.

Nálam ezt is fel kellett rúgni... ugyanis terhességi diabéteszem van, és már 4x produkáltam magas vércukor-értéket. Ezért én már nem is szülhetnék otthon, mindenképpen kórházban kell, és most már csak orvosi felügyelettel... :(

A kicsivel hála Istennek, semmi gond, a korának megfelelően fejlődik. A cukor egyenlőre csak engem érint... néha szarul is vok miatta.

* * * * *

Én Enkhuizenben élek, ez a városka kb. 60 km-re fekszik Amsterdamtól északra. Egy csodás kis városka. Van kikötőnk, nagyon szép óvárosunk - mi is ebben a városrészben élünk.

* * * * *

Halljátok, én nem iszom semmiféle teát, de még így is nap 3-5x látogatnom kell a mellékhelyiséget...
Amúgy elmondanátok pontosan, hogy a málnalevél-teának mi a fő hatása? Miért is isszátok konkrétan?
Tudjátok: elsőbabás vok, és még sok mindenben tudatlan... :oops:

* * * * *

Már nem emlékszem, hogy ki segített nekem, de nagyon szépen köszönöm a vonalzós infót!
Még egy kérdés: hogyan és hol tehetek fel képet magamról?

Na, egyenlőre ennyi elég legyen... remélem, ma már aktívabb leszek... (ma már nem megyek estig az ágyunk tájára, mert különben csak aludnék napokon, heteken át... :S )


Kép
arrivederci
 
 


Kutyafüle akkor jó sétát estére.
Dóri örülök hogy nincs semmi Samuval.Néha tudnak olyanokat produkálni,hogy a frász jön ránk.
Panndi,nagyon ügyes Zsófi!Jól bírja a sétát.Nem raksz fel róla képeket?Annyira édes a kis szőke hajával.Ez vonatkozik mindenkire,rakjatok képet a nagytesókról is!!
Férjem azóta is kérdezget én meg már nevetem.De mondom neki ma semmiképp nem megyek,mert holnap dm-ezni akarok!!! :D
Tényleg,akinek már második baba,az vesz valamit a nagynak a kicsi nevében?Ha igen akkor mit?Én még ezen is agyalok hogy mit is kéne Grétikének venni.Nagylányom 10 nap múlva 3 éves!El sem hszem úgy elrepült ez az idő.Már kijelentette hogy kert zsúrt kér és Elmo tortát.Na meg biciklit!Remélem sikerül teljesítenünk minden álmát és nem akkor fogok szülni.Apa csinálja neki a tortát.Olyan finomat süt,meg szépet.Már tavaly is ő csinálta a pónisat,meg hugomnak is csinált már.Írtó jól bánik a marcipánnal.
Pénteken uncsimtól még kapok pár dolgot,pihiszéket,meg ilyeneket.Csak tudnám ennyi mindent hova tegyünk,mivel 1 szobánk van.A nappali az rém kicsi.A szoba meg már dugig van,ugye ott lesz a mózes,hordozó,meg a sok bazár is.Bár talán a mózes elfér a nappaliba.A kocsi vázát pedig kirakom az előszobába,ami szintén nem nagy.Vagy csak már nekünk van túl sok cuccunk?Másnál is így van?Hogy nem fér semmitől??
Na megyek olvasok egy kicsit!
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: