Új privát üzeneted érkezett!

Nem egyet, hármat :(
Vendég
 


Akkor meg pláne!!! :roll:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


........................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:07-kor.

Netti
Kép
maumau
 
 

 
 

Trixi
A leletedet nem küldték ki ahhoz aki adta a beutalót? ..., mert az enyémet annak a dokinak küldték és a vérvételtől számítva 3 hét múlva jött meg az eredmény, de ugyan úgy elfogadják azt is, ha az ANTSZ-t felhívja a dokid v. védőnőd és az adott kódra bediktálják neki az eredményt, így előbb tudja, mint ahogy megérkezik a papír.
A rendszerükben benne van.

Kép
Kép
incike
 
 


Na én most lépek.Elmentem a lurkóért az oviba. Majd este még jövök.
Sziasztok.

Kép
Kép
incike
 
 


Nem küldtek sem az orvosnak, sem a védőnőnek leletet! Ha küldték volna bárhová,akkor arról tudnánk, de éppen a doki kérdezett rá, hogy mi van már. Én három hónapja kérdezgetem a védőnőt is, de ő is csak azt mondja, hogy majd telefonál. Ha anno ezt megtette volna, még lehetett volna, újat csináltatni.Most már nincs rá idő!
Annyira szeretem amikor valaki ennyire felelőtlen. Azért bezzeg tudott nyasztatni, hogy a páromnak mi van a tüdőszűrőjével,annak ellenére, hogy csak az előző kartont kellett volna elővennie,és megnézni benne, hiszen egy éven belüli volt még az is. Így inkább abból is újat csináltattunk. Mert nehogymár neki kelljen előkeresni valamit,és keresztbetenni két szalmaszálat!Menjen inkább a hülye páciens. Fogyjon az ő ideje, és energiája! :oops:
Elég elkeserítő, de ez van!
Kár hogy védőnőt nem lehet választani.
Azt is bírom,amikor egy huszonéves lány,akinek még nem volt gyereke, ki akar oktatni a terhességről is, és a csecsemőápolásról is!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Na megjöttem orvostól, városból, konyhából.

Üdv a félig meddig új és új kismamiknak!!

Lara,nagyon édes.

Petrus,
jaj olyan jó ahogy írogatod a mindennapjaitokat.Semmi extra, tudom, de annyira jó olvasni és tudni hogy nemsokára mindannyian ezt fogjuk csinálni.Én már nagyon várom.

Köszi a tippeket.
Adraci,
ez a csirkemelles recept nem rossz.Bár elég nagy étkű banda lesz, szóval bármit főzök el fog fogyni.
Szerintem én a ballagásra nem is megyek el, mert a pici még csak 1 hónapos lesz akkor, szóval szépen nyugodtan megcsinálom a köretet abban 1,5-2 órában amíg mindenki könnyezi az öcsémet, hogy milyen nagy legényke lett.A többit meg előző este megsütöm-főzöm és már csak melegíteni kell.Csak ki kell még találnom mi is lesz konkrétan.
Dóri,
én is imádom ha pörögnek a dolgok, szóval azért is vállaltam be a dolgot, mert én olyan vagyok hogy mindíg kell valamit csinálnom különben begolyózok.Ez a sütögetés meg szerintem annyira nem fog kivenni belőlem.

KépKép
harhaj
 
 


Nekem is nőtt a hasam, olyan furán előre, vagy nem tudom :roll:

Kép
Vendég
 


Emese!!Nagyon Boldog Szülinapot kívánok!!!!
Reny!Ezt olvastam én is a faros babákról, a csípőficamot.Igazából össze is teszem a kezem, hogy fiú, de még így is félek tőle. A forgatást,ha ezt nem gáz, hogy naggyal írom,én is megkérdeztem,utánanéztem, de nem vállalnám.Egyészt veszélyes,másrészt nincs garancia arra, hogy nem jön közbe valami, ami miatt mégis császár lesz, és akkor kitetted magatokat egy felesleges és kockázatos tortúrának.És ezt én mondom,akinél jobban senki sem retteg a csaszitól.
Hepa oltás.Sajnos nagyon tudom. :cry: :? Kap egyet születés után,hogy beinduljon az immunrendszere, aztán kap egyet,ami már az ellenanyag,és azt hiszem még két emlékeztetőt később pár hónap múlva. Gyötrődtem sokáig, hogy szegény vékony pindurt ilyen sokat szurkálják miattam, de arra jutottam, hogy szurkálnák úgyis 14 évesen,és Dani is kapott és bizony napokig fájt a helye, szóval legalább túl lesz rajta most és nem is fog emlékezni rá. És én is nyugodt leszek,mert a fogásztól kezdve akárhonnan elkaphatja,ez NEM elsősorban szexuális úton terjedő betegség.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Nagyon kedvesek vagytok a fogadtatással, főleg, hogy még emlékeztek is rám! Hát igen, J... és már lassan S is kézzel fogható lesz :).

Ha már a fiúknál tartunk, J-ot elvittem ma fodrászhoz, baromi hosszú volt már a haja. Most megint legényes, de azt az üvöltést, egek... Az vigasztalt csak, hogy ha mi csináljuk itthon, az ugyanezzel jár, de sokkal több idő és az eredmény is szánalmas lenne :). Így meg egész mutatós és végül megbocsátott :).
Egyébként meg épp az önálló elalvást tanulja, egész jól megy, eddig volt mindenféle korszak, ez már a top kategória lesz, ha sikerül. Tényleg, kinél hogy állnak a lányok/fiúk e téren, emlékszem, volt erről is szó.
S pedig a tegnapi adatok szerint 3000 gr körül van, a méhszáj pedig kezd készülődni. Szorgalmasan iszom a málnalevelet, meg eszem a homeós cuccokat, hátha számít.

Harhaj, tyű, ez azért bevállalós :). Emlékszem, én J hófordulóin sütöttem mindig vm sütit. Az elsőn egy összekeverem-beöntöm típusú sikerült, azt is megszakításokkal. Aztán egyre jobban ment a dolog, a csúcs a Ferdinánd-tekercs volt, dagasztással, mindennel együtt. Most majd meglátjuk hogy lesz :).

Anika, csak eszembe jutott, most nagy hirtelen... Hasonlóak a fiaink. J kb 3-4 hete kezdett járni, épp ma féléves, szóval ő sem siette el. De hogy micsoda könnyebbség ez így, nem ;)?

Annus, bekerülhetek megint a táblázatba? Illetve kérhetek én is egy hozzáférést a bloghoz? kalloni@freemail.hu Holnap lesz CTG, hétfőn meg doki és CTG, ha sikerül egyeztetni az időpontokat.

Ja, igen, kórház... Mivel 9-re vagyok kiírva és 15 a szülinapom, azt kértem a családtól ajándékba/kelengyébe, hogy hadd lehessek privát szobában. Tipródtam egy jó darabig, hogy kell-e ez nekem, de mióta tudom, hogy az alvás mekkora kincs, én meg igen béna vagyok ilyen téren, talán megéri, ha nem úgy jövök haza, mint egy kifacsart citrom. Persze kérdés, hogy lesz-e éppen szabad, de legalább az esélyét megadom. J-bal háromágyasban voltam, azzal sem volt semmi baj, sőt. De most el tudom képzelni, hogy míg S alszik és épp nincs bent senki, addig egy kicsit azt csinálok, amit akarok. Például fekszem és örülök :).
kalloni
 
 


Panndi, pont kérdezni akartam, hogy láthatnánk-e a dudort a hasad helyén :). Mindenkié nagyon csinos egyébiránt :)!

Oltások: hát inkább most megelőzni, mint később bármit benyelni. Hm, most nem is tudom, hogy az én eredményemmel mi van...

Apropó, hogy álltok az anyasági/családi/tgyás igénylő papírokkal és egyéb finomságokkal?

Hülye kérdések: én csak azt nem értem, mikor azt kérdezik, hogy J várja-e már a kistesót. Ó... hát egyáltalán nem. Csak nehéz megmagyarázni vhogy, hogy egy másfél éves számára tökéletesen érthetetlen, hogy a köldök alatt (ez az egy, ami érdekli :)) egy másik gyerek van, aki majd kijön és az lesz a testvére, akit majd szeretni fog. Főleg az olyanokkal nehéz, akik esküsznek rá, hogy bezzeg az ő gyerekük már egy évesen simogatta a testvérkét anyuka hasában, áááááá.

Jaj, elnézést, hogy ennyi f*som a szót, csak J olyan jól alszik, én meg rettentően ráérek. Vagy legalábbis úgy teszek.
kalloni
 
 


Nálunk Zsófi nagyon sokat emlegeti Fruzsit, meg almát, könyvet dugdos a pólóm alá :lol: Együtt vettünk Fruzsinak ruhákat, és azt is itthon a hasamra tette, és mondta, hogy Fruzsié :) Aztán kíváncsi vagyok, mi lesz, ha kibújik :roll:
Vendég
 


Ja, hát aki már tud beszélni, úgy más :). J ebben sem túl sietős: áná, ápá és néhány állathang. Ezzel az eszköztárral nehéz összetett gondolatokat kifejezni :). Persze az is lehet, hogy titkon J is nagyon várja, csak nem tudja elmondani :).
kalloni
 
 


Bizony, az is lehet :) De hát a fiúk állítólag később kezdenek beszélni :) Most lányod lesz vagy fiad? Bocsi, ha már írtad :oops:
Vendég
 


Bizony, az is lehet :) De hát a fiúk állítólag később kezdenek beszélni :) Most lányod lesz vagy fiad? Bocsi, ha már írtad :oops:
Vendég
 


próba
kalloni
 
 


Megint fiú :). De csakazértis megpróbáljuk még egyszer, hátha sikerül az a lány is :).
kalloni
 
 


Tinu
SZép nagy!

Harhaj
én meggondolnám a főzést a helyedben, vagy legalábbis legyen egy B-terv. Visszagondolva nem tudom hogy oldottam volna meg az 1 hónapos Maja mellett. Volt hogy a kajámat nem tudtam megmelegíteni a mikroban... Persze, ha lesz aki foglalkozik addig vele, az más.
pumuklii
 
 


Na beszéltem a védőnővel, és megvan a negatív eredmény, a hivatkozási számmal! Állítólag kötelesek elfogadni a kórházban így is!

Én mától vagyok thgy-n, holnap viszem be a papírt a melóhelyre!
Panndi!
Te komolyan ennyi idős terhes vagy, vagy csak dinnyét ettél??? :D :D :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Az a helyzet hogy anyum othon lesz és este segít megfőzni a nagy részét.Másnap meg lesz időm kisütni a krumplit meg kifőzni a rizst.Ezek meg olyan köretek amik mellett nem kell ott álldogálni folyamatosan.Ja és ha szerencsém van pont úgy időzíti a felkelést Gábor hogy pont végzek mindennel mire jönne a következő etetés.Ha bármi van akkor a szomszédasszonyunk szívesen jön segíteni :lol: Szerintem amilyen kíváncsiskodó fajta még azt is tudni fogja, hogy épp hol tartok a főzésben :lol:

KépKép
harhaj
 
 


Trixi: nekem nem csak a szőrös láb a rémem....A múltkor megoldottam magamnak (legalábbis azt hittem) tükör nélkül az alső fertájon. Apa meglátta és vagy 2 percig szakadt a röhögéstől...azt mondta olyan foltos lett mint egy félig vedlett tengerimalac... :lol: :lol:
A Hepatitises leletről nekem azt mondta a védőnőm, hogy úgy volt szokás, hogy a területileg illetékes védőnői szolgálatnak kiküldik. De manapság gyakran nem is indítják el, így valami központban marad a lelet. A védőnő utána tud kérdezni. Nem értem pontosan, miért kellene újat csináltatni ha negatív? Mert gondolom még nem tudjátok az eredményt...Igenis telefonáljon az a védőnő!!!! :!: (Nekem is mondta hogy ha nem tudom megszerezni, akkor majd ő telefonál, de nekem szerencsére a kórházból elhozta a dokim a magánrendelésre, így meglett).

Kutyafüle: szerintem jó híreket hoztál a tekintetben, hogy nem indítanak még szülést. Szerdáig magától el fog indulni, meglátod, és akkor az egyik kívánságod már teljesül. Arra a 2%-ra meg azt mondom, hogy 2 nemegyenlő 0, tehát bármi lehet. Egy a legfontosabb: a baba egészséges.És a mama is.

Tinu: de jó neked hogy találkoztál Zsücivel. Hűűűű, télleg óriási a pocakod, de a csupaszpocak képen jobban látszik mint ruhában! Meg ruhában úgy néz ki mintha középmagasan lenne, csupaszon meg lefelé áll....mennyire csalóka ha ruhában van az ember.
(Ezért szoktam mondani a koleganőimnek, akik meglátnak és azt mondják: „Ó de jól nézel ki egy dekát sem híztál, igaz?”, hogy na „Csak látnátok meztelenül....”)

Esztó: sok sikerta vizsgához!

Panndi: mai napig le tudok döbbeni a fromás hasadtól...Olyan csini vagy.

Kalloni: egy tapasztalt kismamának biztos nagyon jót tesz az egyágyas szoba, de én kezdő anyukaként nem vállalnám. Csak jó ha van még ott valaki. Az sem baj ha szintén kezdő, csak legalább együtt bénázunk. Én tutira elveszett lennék egy egyágyas szobában az újszülött babámmal.

Na, én ma aludtam kettőtől egy olyan másfél órát...komolyan mondom, többet ért ez a 1,5 óra mint az egész éjszaka. Mondjuk még egy kicsit kómás vagyok, de kipihent.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


De jó trixi! Látod. Mire begépeltem az irományomat meg is oldódott a dolog... :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi!

Én ezért bízom a kozmetikusra a dolgot! Pikk-pakk lekapja, és tutira nem marad ott semmi. Nem viszket,nem szúr amikor nő!
Azért kellett volna a második is, mert nem tudtuk az eredményt, de azóta hála az égnek, kiderült, hogy negatív. Kapok egy hivatkozási számot,amit beírnak a kiskönyvbe. Ezt állítólag el kell fogadnia a kórháznak is!
Csak az volt a bajom, hogy én már január óta folyamatosan kérdezgettem, és csak hitegettek, hogy telefonálnak,most meg már a gyerek oltásával riogattak! :(
Azt mondják a védőnők,hogy mostanában valamiért nem nekik küldik, hanem az orvosoknak. Ki tudja miért?

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Tudna nekem segíteni valaki abban a kérdésben, hogy a dél-pesti kórházban praktizál e még Dr. Csütörtöki Attila?
Ha igen, mik a tapasztalatok vele kapcsolatban?

Érdekelne még, hogy hány alternatív szülőszoba van? Mert én anno csak egyet láttam, viszont valakitől azt hallottam, hogy kettő van...

A babák elhelyezése sem mindegy,mert olyan is a fülembe jutott, hogy tápszerezik a bébiket!?
Köszönöm;

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Trixi, én hasonlóan jártam a hepatitis leletemmel. Az elsőt december elején vették le, és nem volt meg a papír se a beutaló orvosnál, se a védőnőnél, se sehol, így én kiírattam újra a háziorvossal a vizsgálatot február közepén, majd a februári eredményre rá 2-3 hétre, vmikor március végén előkerült a decemberi leletem is. Tényleg bosszantó, hogy ennyire tojnak rá, és ezért fölöslegesen szurkálják a bébit... :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
hunccutka
Budapest
 
 


Kalloni!
Ment a meghívó!
A tábliba meg küld már az adatokat újra,mert úgy fejből nem fog menni :lol:

Panndi!
Még hogy dinnye...szerintem max egy almát nyelhettél le.Irigy-irigy :lol:

Harhaj!
Akkor bizti menni fog,ha kell lesz ott segítség!De ha megvan a menü oszd meg velünk,had csurogjon a nyálunk :lol: :lol:

annus11
 
 


Trixi! Én azt hittem, csak vért vesznek tőle, hogy rendben van-e... :oops: De csak vígasztalni szerettelek volna... :oops:
Amúgy Csütörtöki a Jahn-ban van, az én orvosom kedveli őt, ennyit tudok. Mi szeretjük orvosomat, megbízunk benne, hogy akit ő kedvel, az jó lehet. :wink: Babák akkor kapnak tápszert, ha semmi tejet nem esznek, és nem tömik őket agyon, csak éppen kapnak vmit, hogy ha lehet, ne legyen sárgaság. De lehet szólni, hogy te nem szeretnéd, hogy adjanak neki. Szülőszoba van egy igazán alternatív, a KIKA-szoba, és van egy másik olyan, ahol egyedül lehetsz a családoddal. Én nem ezekben szültem, hanem a függönnyel "elzárt" "szülőszobában", "kicsit" átjáróház jellege volt a dolognak... :)
Vendég
 


Ja, Panndi, már nem is írtam a pocakodra semmit. Igazán nagyon tetszik, hogy van benned egy már megszületésre kész nagy baba... :lol:
Vendég
 


Hű csajok, termeltetek ma is!

Esztó, drukk a vizsgához!!!!!

Maumau, üdv közöttünk, én egy kicsit irigyellek, hogy fiatal kismama vagy!

Kalloni, én is emlékszem rád! Nekem lányom van, másfél éves, mégis még csak kb 20 szót tud, pedig én beszélek neki ezerrel, de majd belejönnek.

Mozza, nekem bejön a Lilia, azzal meg nem kell foglalkozni, hogy másoknak mi tetszik! Tudod, én már írtam, hogy Gyöngyvirágot is sokan lehurrogták! Iringót sem sokkal kevesebben....

Voltam ma NST-n, minden oké volt.

Tinu, nagyon jó ez a zöld felső! Megkérdeztem a privi szobát, 7000/éj, most osztunk-szorzunk, én nagyon szeretném, de a férjem nem érti, hogy ez nekem miért olyan fontos. Én egy 4 ágyasban nem tudom azt megoldani amit szeretnék, hogy ne ringatgassam éjszaka, mert engem zavar, ha a többieket zavarja, pedig Gyöngyvirágnál elkövettem ezt a hibát, a nyakamon is maradt a ringatás.

Még akartam, de Gyöngy nyafog, majd még jövök.
Vendég
 


Szegény Stella!Ma teljesen elbukta a nagy sétát. :cry: Reggel siettem a dokihoz,most meg elkezdett esni az eső.Tényleg,akinek készen áll a baba kiváncsi vagyok mi lesz, kicsalogatja-e a hidegfront.Nálunk tele volt a szülészet,sok baba indult el kifelé. :lol:
Emese!Steve vedlik még? Stella még igen.Bár már nem durva annyira,de azért még érezhető eléggé.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


........................
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.11.19 08:07-kor.

Netti
Kép
maumau
 
 


Maumau, a folyosón semmiképpen se tologasd!

Többiek, ezt Ti hogyan oldottátok meg? Ugye em minden baba alszik éjszaka, általában a 2. éjszakától már fent vannak. oké, hogy éjjel többször is megszoptatom, ha szerencsém van visszaalszik cicin, de ha nem?????? Én hagynám egy kicsit nyafogni, nem sírni, csak nyűglődni, de ezt egy 3 vagy 4 ágyasban hogyan lehet megoldani?

Emese, heppibörszdéj!

Petrus, éljen a péntek! :lol: Írj majd otthonról is!

Nagyon alacsony lett a vércukrom, 3.3, szerintetek ez gáz? Eddig 4.4 volt. Csak egy hét múlva megyek dokihoz.
Vendég
 


Sziasztok!
Kutyafüle,örülök hogy vár a dokid hátha Riki elindul.De szerintem nagyon jól tartod és azért nem jön még. :D :D
Tinu,jó nagy poci és sugárzol a boldogságtól!!
Panndi,azért a tied is alakul,de hihetetlen hogy Fruzsi ott van benne,ráadásul elég nagy baba.
Szőrtelenítés nekem sem megy már.
Maumau én is fiatal vok,engem nem zavar.Nyáron leszek 24,és már lesz 2 kislányom.
Csajok:sterilizáltam pár dolgot chicco sterilizáló folyadékba.Azt írja ha kész,öblítsem le vízzel.Na most akkor a trutyis csap vízzel most öntsem le a frissen sterilizált cuccokat??Lehet én vok megint béna,de akkor tele lesz bacival.Nem?
Kalloni,Jakab nagyon édi a képen!
Én is aludtam egy órácskát,olyan jól esett.Már én sem tok sehogy,minden hogy kényelmetlen a fekvés már.
Ma még egész nap zabáltam.
Hanna meg nagyon lenn lehet,sűrűn járok pisilni is.
Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Incike, nagyon nevettem apa besegítésén a borotváláskor! :-) Nekem is anno besegített, de most annyira visszeres vagyok "ott", hogy nem merjük, rábízom a szülésznőre.

Anita, nem tudom sajnos, én mikróssal sterilizáltam
Vendég
 


Alig bírom visszaolvasni, olyan termékeny volt a ma. :D

Reny, csípőficam, ha észreveszik, gond nélkül kezelhető. Nekem is volt, ráadásul későn vették észre, de sikeresen "meggyógyult".

Mindjárt visszajövök, csak a macsek iszonyúan reklamál...

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Na, tejcsi mindenre jó.

Szóval emiatt ne gyötörd magad, Reny.

Tinu, tök szép a pocakod és ez a zöld felső különösen jó. Olyan színeid vannak, h szívesen kisminkelnélek.

Trixi, hepatitis eredményemmel én sem találkoztam, de eddig még nem zaklattak miatta.

Panndi, csini a pocid!

Most meg hazajött az uram... Nem bírom leírni, amit akartam. Vleg el is felejtem, amilyen szórakozott vagyok manapság.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Sziasztok!
Emese!Boldog szülinapot kívánok!!!

Üdv. az újaknak!Kalloni én is emlékszem Rád! :D

Akkor egy sor kérdésem:
A dokimmal mindvégig a kórházban találkoztunk(nekem sokkal közelebb van,mint a magánja).Az okés,h. a33. hétig havonta,adtam neki a 8 000-et,és azóta három hetente,de most két naponta megyek nst-re.Szerintetek most is két naponta nyomjam Őt pénzzel?Az ötletem,ha csak nst-t csinál,és nem vizsgál,akkor nem adok,mert azért még a 4 hét alatt ez nem semmi összeg. :oops: :( Vélemények??
A további:
Anyagilag jobban járok,ha közös megegyezéssel megszünik a munkahelyem(máj.31-el),ugysem tudnék a beosztásom miatt visszamenni,ha Hanna 3 éves(2?) lesz.Most viszont nagyon korrekt módon kifizetnek.A munkahelyem nem tb. kifizető,így a kérdés:Áprilisban ugye táppénzen vagyok,de májusban a szülési szabi a jobb,vagy a táppénz,és ha nem a munkáltató fizeti,akkor az OEP-nek kell a papírt leadnom?A nőgyógyásztól külön kell kérni az igazolást( a terhesgondozásról),hogy igényelni tudjuk az egyszeri anyaságit?A MÁK-tól ugye a családi és anyasági nyilatkozatok,az OEP-től a GYED igénylő.DE akkor az első fél évben lévő TGYÁS,az is OEP-es?

Jaj :oops: :oops: ne haragudjatok,csak már tiszta zsongás a fejem ettől a sok mindentől.Szeretném ezeket letudni még szülés előtt,hogy ne kelljen majd a Picurral mászkálni.
Jobb,ha már csak Apa beadja a kitöltött papírokat.

Bocs,ha nem túl érthetően fogalmaztam. :oops:
Minden mamának-babának,és kismamának szép álmokat!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


fabri: én sajnos ebben nem tudok segíteni, én azért küzdöttem, hogy legyen munkaviszonyom, míg itthon vagyok :oops:

Köszönöm a pocak-bókokat, de szerintem ez már nagy hozzám képest, és szerintem nagyobb, mint Zsófival volt :)

Kitakarítva, friss ágynemű felhúzva, szőrtelenítve, holnap reggel CTG, aztán Zsófival hazavonatozunk meg játszóterezünk :)
Vendég
 


Kalloni

Üdv. közöttünk.
Ezek közül melyiket lehet korábban igényelni? Mihez nem kell születési anyakönyvi kivonat?
Én is néztem, hogy egykorúak. :) Az enyém 17 hónaposan. Mondjuk soha nem is erőltettem, nem sétáltattam kézen fogva. Egy idő után kezdtünk sétálni mikor megtanult egyedül állni és felállni. Valahol az olvastam előtte semmi értelme.
Apor este egyedül alszik el, de nappal sokszor segíteni kell neki, nem mindig. Egyedül úgy, hogy azért mellette maradok, de nem kell különösebben altatni.

Adraci
Elutazik az orvosom. Tudod, kit javasolt ezidőre nekem? A tiédet. :) Egyszer fel kell keresnem egy vizsgálatra és egy ultrahangra.
Viszont rettentő izgalmas. Május 18.-n rendel az enyém legközelebb.
Addig szülhetek is, de szerinte nem fogok.

Kutyafüle
Este írok neked. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Fabri

Asszem a TGYÁS is OEP-es dolog. De ebben Pumukli és a többiek sokkal jártasabbak. Nekem a munkahelyem nem TB kifizetőhely, de a legtöbb dolgot elintézi a munkaügyisünk. Biztos neked is segítenek.
A lényeg mindent időben intézz, mert a legtöbb határidős. De adnak rá néhány hónapot az igaz.

Böbi
Te is ott is visszeres vagy? Én is. :oops: Ugye szülhetünk? Úgy izgulok. Az orvosom mindig mondja a visszér nem akadály, de ott is van.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Farkas!
Nyugi, a sima cukrod volt ennyi? Nekem a 2 órás- terheléses cukros löttyös- volt 1,7!!!!!! Nem gáz, max simán jöhet bármikor a csoki-kávé, 2 doki is véleményezte.... :lol:

Kép
mozza
 
 


Fabri!
Én nem adnék a dokinak!Még ha meg is vizsgál akkor sem,ilyenkor már amúgy is a kórházba hívna és ott meg nem kéne fizetned.Szerintem vagy azt csinálod h nem adsz neki és max reklamál....vagy egyszerűen megkérdezed tőle h mivel tartozol...

Amúgy mért akarsz közös megeggyezéssel felmondani?Még akkor is ha esetleg oda nem mész vissza!Kirugni nem rughatnak ki...aztán meg ki tudja,lehet h jön majd a 2.baba is,és akkor jobb ha van melóhelyed,nem?Még ha rögtön szabit veszel ki v táppénzen lennél....Bár így nehéz,mert nem tudom h milyen a munkahely,de a mai világban inkább örülj h van!
Ja és terád még a 3 év fog vonatkozni!!!
De van itt okos TB szakértő,biztos tud segíteni :wink: Amúgy Ancsikára gondoltam :wink:
De vannak amúgy ilyen tanácsadók,akik átnézik a dolgokat és segítenek h neked hogy a jobb!kb10 ezer Ft,de amúgy megéri ha közben a maximumot hozod ki az ellátásokból!
Na most okoskodtam a semmiről :wink: :lol:

annus11
 
 


Hahó,
megjöttem...hu de elegem van az iskolából. Felmásztam az egyik épület 4-dik emeletére, de nem ott volt a vizsga, lefelé begörcsöltek a combjaim, alig birtam már lejönni. Majd át a másik épület 4-dik emeletére, ott is rohadék lépcsők. ...
hát most járni is alig bírok már...

remélem a vizsgák azért meglesznek.
na visszaolvasok, jó sokat termeltetek tényleg.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Köszi,Annus! :D
Persze, én is tapasztalt Mamikra gondoltam,akik jártasak papír ügyekben.
Nem is rúgnak ki,csak igazából,nagyon valószínű,hogy megszünik a munkahelyem(markating rész,ahol ugye a válság...),akkor kapnék csak két-három évi szabit ft-bana gyes lejártával,így viszont lényegesen jobban járok. :)

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Anita!

Amikor anyatejet adtam le, azt mondták, hogy az ilyen sterilizálókat felejtsem el, mert semmit sem érnek(addig én is azt használtam)
Textilpelusba csavard be amit szeretnél sterilizálni, és főzd ki úgy, hogy citromlevet, és ecetet teszel a vízbe. Minimum 20perc főzési idő szükséges!!! Utána vasalt ruhán szárítsd a steril holmikat, majd egy másik vasalt ruhába bugyolálva tarthatod amíg szükséged nem lesz rá!

Anika!

A Thgy-hez nem kell anyakönyvi kivonat, mivel azt a szülés várható időpontja előtt 28 nappal lehet igényelni!
Az egyszeri anyaságihoz az igazolást a nőgyógyász adja ki, és az oep intézi. Ha valaki egyszerre igényli a thgy-val,akkor együtt praktikus beadni!

Mi egyébként szinte mindent el tudtunk intézni egy-két nap alatt. Nem egy nagy ügy. Első a baba akvi kivonata,és a lakcímkártyája (egyszerre adják ki, egy helyen) utána a TAJ száma, és ezekkel lehet mindent intézni!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Sziasztok!

Na jöttem ahogy tudtam! Bocsika csak eléggé elhúzódott a doki utána meg sógór jelölt új xp-t telepített és meg kellett várnom még végez vele! Na de a jó hír hogy már csak pár napig leszünk mi is egyben! Holnap be kell feküdnöm a kórházba és pár nap múlva megcsászároz azt mondta a Docens hogy nem húzzuk tovább nehogy baja legyen a picinek! Meg azt is mondta ha megint fájásaim lesznek ne szenvedjek menjek be azonnal! Tegnap este 6 perces fájásaim voltak de reggelre elmúltak! Azt mondta elég szépen kihúztuk! Nagyon megörültem! Már csak pár nap és magamhoz ölelhetem a kicsi Nadinkámat! :) Lehet mi leszünk az 5.-ikek?! :)

Boldog Szülinapot Emese!

Petrus Vanni de jó már nektek végre otthon hamarosan!

Üdv az újaknak! Szépen gyarapodunk itt a Topic-ban! :)

Szerencsére én is minden iratot elintéztem már hogy páromnak ne kelljen úgy se nagyon ért hozzá! Meg van a Hajadonim az Apasági (ja azt tudtátok hogy már nem csak 30 napig érvényes? viszont a hajadoni igen ha valakit érdekel!) Már meg van a gyásos papír amit elküldök a munkáltatónak majd az oep-nek megvan az anyaságinak és a családi pótléknak is a nyilatkozatai! Hát örülök hogy ezek már megvannak csak ki kell tölteni és már fel is adhatom őket!

Bocsi ha sok voltam!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Sziasztok Csajok! Sikerült szőnyeget venni a babaszobába, lassan alakulnak a dolgok. Raknék képet, de még mindig nem tudom, hogy tudnám 4MB-ról lekicsinyíteni...

Annus, köszi az ökonetes felajánlást, meggondolom. Persze ma voltam DM-ben! :evil: Na mindegy.

Dóri, aranyos vagy, anyukám, mintha picit összeszedte volna magát, de jelentős javulás egyelőre nincs. Jövő hét végére meglesznek a kezelés eredményei, akkor tisztábban látunk majd...

Emese, Isten éltessen sokáig!

Kalloni én is emlékszem rád, és én is J-ről!!!

G-Reny, jaj, nagyon nehéz a döntés. Én hiszek abban, hogy mindennek oka van, én sem erőltetném a beforgatást. De nem tudok erről semmit! Szóval szerintem nagyon alaposan kérdezd ki az orvosod, és úgy, hogy ő a feleságável mit tenne ebben a helyzetben???

Tinu, tök jól nézel ki! Panndi, én már semmit se mondok... :D

Puszi csajok, szép álmokat!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Mi sem intéztünk semmit előre, és elég hamar sikerült mindennek utánamenni. Azért nem láttam értelmét előre csinálni bármit is, mert van, amit csak szülés után lehet megcsinálni, így úgyis kell rohangálni... Szóval majd egyszerre mindent...

Samu is egyidős Aporral és Jakabbal. Na meg Zsófival, meg Gyönggyel... Mennyi másfél éves baba van itt! :) Samu hamar kezdett mindenféle mozgást, felállni-járni is hamar kezdett. De fiúból van - nem csacsogós mint Zsófi! :) Illetve rengeteget kommunikál, mond mindent, hosszan, teljesen tagoltan, meg minden, csak egy kukkot sem értünk belőle... :lol: Szegény, ez mennyire frusztrálhatja...
Vendég
 


Na de azért ennél csak nagyobb, nem?

Kép Fruzsi, 37+5


Kép Zsófi, 38+3
Vendég
 


Na de azért ennél csak nagyobb, nem?

Kép Fruzsi, 37+5


Kép Zsófi, 38+3
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: