Új privát üzeneted érkezett!

Jesszusom, most látom csak, hogy 100 nap alá kerültem! :shock:
Pedig eleinte hogy örültem, amikor 200-nál kevesebb napom volt hátra a szülésig!!!
Azért ez durva - most egy enyhe kis sokkot kaptam...

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Húú nem bírok vissza olvasni.
Csak gyorsan ami eszembe jut.
Linácska! Egy 3 éves gyerek haját nem épp nizorállal kéne mosni.A nisorál az gombás korpára való,a koszmó meg hormonális dolog.
Én nem értek hozzá,de erősen kétlem.hogy azt az erős vegyszert,amit én felnőtt is max heti 1x használhatok,azt pont egy 3éves gyerek fejére kéne kenni.
AMúgy meg a koszmó vagy bármilyen lerakódás lehet attol is,ha nincs jól kiöblítve a sampon vagy a fürdető a gyerek fejéből.
Fürdetőt én kb fél évvel ezelőttig gyógyszertári fürdetőt használtam.
Én semmi bolti cart nem kentem a gyerekeimre kb 1éves korukig.
A Fanni anno szó szerint sömörös lett a johnsonstól.
A húgom meg kapott egy olyan dm-es baba fürdetőt ami csípte a húgom nemiszervét is,a gyerek meg üvöltött fájdalmában :roll:
A Szabinak hála égnek nem violt semmitől baja,de nála meg én kattantam rá a gyógyszertári fürdetőre.Lehet veszek most is,mert ezek a car tusfürdők nagyon szárítanak.

Ja reggel én is megyek cukros lötyit inni.
Tegnap meg voltam dokinál.Ott minden ok volt.Kíváncsi vagyok,mit mutat a cukros lötyi megivása?

mimi12

Mimi,
lehet, hogy nem koszmó van Lili fején, nem tudom. A lényeg, hogy baba korában volt, és a kutacsánál nem mertem leszedni. Na ahol nem mertem, ott még ma is van valami barnás cucc. Mi kb. 2 éves kora óta mossuk a Nizorallal, lehet, hogy régebb óta, de kb 3 hetente egyszer. Nagyon alapos bőrgyógyász írta fel, miután a gyógyszertári cuccoktól egyátalán nem múlt. Utánanézett a gyógyszerkönyvben, felhívott egy gyerekorvost, hogy lehet-e, és csak utána írta fel. Azóta legalább nem terjed.

Bikmakk,
üdv újra itt. Tényleg nem siették el a net bekötését.

Madaran,
a súlyos terhességi cukor főleg azért gond, mert hamar elöregszik a lepény, nem nő a magzat, és koraszüléshez vezet. Ill. a gyerek hozzászokik a magas cukorterheléshez, ehhez alkalmazkodik az inzulinháztartása, majd abban a pillanatban, ahogy megszületik, ez megszűnik, de termeli az inzulint, jó 0-ra leviszi a vércukorszintjét, és bekómál tőle. Vagy valami ilyesmi. De szerintem ezek a végletek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska köszönöm szépen a hozzászólásodat. A vércukormérővvel, és a vérvételel is kapcsolatban.

A férjem is utánna járt, és neki is ezt a típust ajánlották. A héten szerintem megvesszük, mert ahól érdeklődött utánna volt is akcióba készülék. A szomszéd csajtól meg kaptam egy digitális mérleget kölcsönbe, úgyhogy azt nem kell megvenni :lol:

Már csak a főtkajákkal vagyok gondba, hogy hogyan főzzek. Te ezeket hogyan csináltad, lemérted először, aztán utánna szemmértékre? Vagy minden egyes alkalommal méregetted?
Tök jó, hogy nálad rendeződtek a dolgok, és remélem szülés után is így marad már. Tök ügyi csaj vagy :lol:

Ma úgy feszül a pocakom, nem fáj csak feszül, lehet, hogy nő? Vagy az idegeskedés?

Mandaran: voltam a múltkor a turiba, de leginkább magamnak szerettem volna rucit, de nem volt semmi ami tetszett volna :cry:
Babónak meg nem veszek már ruhát, mert már most annyi van, hogy nem is nagyon tudom hova tenni. Babakocsi, hordozó, kiságy van. Már csak egy két apróságot kell beszerezni.
Szülésfelkészítővel hogy állsz? Én még mindig nem hívtam fel őket, de holnap erre is sort kertítek mostmár :!:
És a kis háznak mi lesz a funkciója?
Mi volt a múltkori kérdésed a szocpólal kapcsolatban? nem emlékszem pontosan, de asszem tudok rá válaszolni neked majd ha újra leírod a kérdést.

Bikmakk de jó, hogy jöttél :lol: pont valamelyik nap gpndoltam rád, hogy mi lehet veletek. És hogy érzed ott kinnt magad?
Gratula a kispöcsöshöz :wink:

Mimi hál isten végre te is előkerültél, már kezdtem aggódni, hogy a játszótéren maradtatok :roll:

Bori remélem a te eredményed jó lesz. De az én apum is cukros, mondjuk a diétájával meg a bogyóival nagyon jó értékei vannak, és a diétát is elég lazán veszi e miatt.

Bea és most akkor mekkora lakásba költöztök?! Tök jó, hogy így pörög az életetek, legalább gyorsabban telik az idő, és olyan sok élményt kapsz most. De azért csak óvatosan a költözéssel. :wink:

Nálunk apa jövő héten festi a lakást. Úgyhogy jó kis pakolós pörgös hét lesz az aztán biztos.

Jah és hogy valami jó is történt velem, apa elvisz egerbe majd egy hosszúhétvégére május végén. Juhéjj :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Anettoo Te mikor mész diabetológushoz?

Adri

Kép

Kép
irdab

Bea!*Oksika,10körül Én is kint leszek a börzén!

Jajjj ,akkor most melyik jó illatú baba kozmetika jó???DM-es,Rossman-os termékekről jót-rosszat ki tud???

Bikmakk!*üdv újra köztünk....szép helyen laksz!Jó levegő stb.

Linácska!*Bizti mindent kipróbáltál...mi a bölcsibe...jól be baba olajoztuk a gyerekek fejét...rá törölköző,vagy sapi és bébi kefével körkörösen dörzsöltük kb.2óra múlva....na persze előtte anyukával megbeszéltük....mert ugye sokszor otthon nem viselik el ezt a procedúrát...bölcsibe meg szeretik az ilyen egyéni akciókat a kicsik!Hetente 2x,de ált. 2hét elég is volt!
Na nem okoskodok!
:wink:
Jaj ezek a cukros mizériák....Én úgy örülök,hogy nem hogy magas,hanem alacsony a cukrom! :?

Tündi!*Esmeralda rajongó vagy?Én is néztem régen!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi,
nálunk egy baj volt az olajozással, hogy Lilinek hatalmas haja volt már babaként is. Na most hiába olajoztuk, szerintem ahova kellett, el sem ért, a hajából meg alig tudtuk kimosni utána. De le nem jött tőle, az biztos.

Irdab,
én pár dolgot lemértem először. Pl. hogy mennyi a 20 dkg krumpli. Kb. két közepes szem. Utána már szemmértékre. Rizsből kb egy fagyiskanálnyit lehet enni ebédre. Tésztából a durumtészta mehet, legalábbis amennyit én egyszerre meg tudok enni, annyit lehet is. Spagettiből hivatalosan 53 szál, de én még soha nem számoltam ki.
Én tettem el egy csomó töltöttkápit, mert azt ugye lehet, kb. annyi rizs van benne, amennyi kell is. Aztán szoktam pöriket enni, és hozzá a 2 szem főtt krumplit. Az a baj az ebéddel, meg minden kajával, hogy nem csak az a lényeg, hogy ne legyen több ch benne, hanem hogy kevesebb se, mert akkor éhezik a te és a baba szervezete. Pl ezért nem jó a hús+zöldköret, mert abban meg nincs benne elég.
Uzsira gyümit kell enni, mert az gyorsan felszívódó ch. Ott is először tuti le kell mérnem, hogy mennyi a 40 deka málna, de a 25 deka narancsot már tudom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kicsit benézek mert Apa ma későn jön haza...

Bori 96 nap az már nem sok holnap már csak 95!
Nagyon tellik az idő....

Noli is volt koszmos 1 éves kora előtt és u.a csináltam mint Kandi irt nekünk az nagyon bevállt..azóta elő sem jött :P Én igaz felkeféltem neki rajtahagytam az olajat és még utána durva törölközővel töröltem át.

Kandi én volt amikor a dm-es cuccokat használtam semmi extra u.a mint a többi nállunk csak a Johsonossal volt gond.

[/b]

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Szomorúan olvasom, hogy mennyiőtöknél van gond a cukorral :cry:

Ádibaba
"Dédi" :cry:

Beus
Kitartás!

Jimbone
Sok sikert a vizsgákhoz!
Milyen dolgozatokat kell írnod?

Bikkmakk
Cukorvizsgálatot még itt is csinálnak :roll:

Tündi
Én imádom ezeket a sorozatokat... itt az egyik csatornán 0-24 óráig ilyenek mennek... olyan jókat tudok bőgni rajtuk...
NET bekötését se siették el :cry: :oops:
Vendég

Már szép csíkos a táblázat :lol:

Fiú:17
Lány:12
Kérdéses:10
És sokan vannak eltűntek :cry:
Vendég

Sziasztok,

Kitartás a diétázóknak, én is megyek csütörtökön, kicsit parázok is nehogy magas legyen, ma kiváltottam a glükózt...

Kata,
bár úgy volt hogy titok a kicsi neme, férjem kikotyogta, így már leírhatom, hogy mi is kisfiút várunk : )

Andi

Kép
danidaniel

Vagyok én is :)

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én estére úgy kidöglök, mint egy málhás ló :roll: Alig várom, hogy Milu elaludjon, és zuhanok az ágyba én is...
Nehéz és kényelmetlen ez a nagy has, és még nagyobb lesz!

Viszont elkapott a kapuzárási pánik :lol: voltam fodrásznál, megyek kozmetikushoz, manikűröshöz, pedikűröshöz és masszörhöz :wink: Komolyan bepánikoltam, hogy én már sosem leszek újra NŐ, mindig az otthoni ANYA maradok...
Nektek nincsenek ilyen érzéseitek?

Megfőztem két napra, holnap mehetünk egész nap csavizni :lol: :lol:
Vendég

Linácska!Mi fésűvel választékot készítettünk,mint a hajfestésnél,csak a tövet kentük be,na jó le is folyt...meg nem jött le csak pár mosás után,de utána viszont nem jött vissza többet...legalábbis remélem! :wink:
Bim-Bam!Na akkor végre...végig szaglászom a DM-es cuccosokat!
Kata!Eltűnteket vedd ki,vagy tedd talonba! :wink: :?:
Csilla!Nálam meg pont az a baj,hogy nem vagyok annyira fáradt,mint mikor dolgoztam...de tudod akkor 13-14 Milu korú kicsi fárasztott le...fiam meg már nagy-önálló....és már itthon vagyok 15hete!-kipihentem magam....így éjjel kb. 2-5ig kuvikkolok...anno 4-5órát aludtam....mióta itthon vagyok...hááát nem !Majd ha kibújik a bébim,kb. akkor leszek újra fáradt!
kandi72
Budapest III. kerület

Szoasztok!

Irdab:sajnálom,hogy neked is diétáznod kell.Én nekem optimum vércukormérőm van. Bevallom én nem szoktam külön mérni a kaját, igaz már elkezdtem ligthtosan diétázni. Mostanában többször bűnőztem.
Igaz ma is megmértem 1 tányér borsófőzelék és 1 kocka milka után kb 3/4-1 órával 6,1 volt.Az elég jó szerintem.

Kata:Reninek(Hrenata)kislánya lesz.

Bik-makk:üdv újra itt!!! Gratula a kiskukishoz!!!

Danidaniel:gratula nektek is a kisfiúhoz.

Én amtióa terhes vagyok kevesebbet alszok :D Igaz délután amikor Márk alszik ledölők vele,igy viszont simán birom éjfélig :D
Vendég

NA megjött az új vizelet eredményem. Ezzel már nincs. A baktériumok eltűntek.

Rilla: Te miért mész ilyen korán vércukor terhelésre?

Egyébként 24-27 hét között kell menni nem?

Kata: Beírod nekem létszi!!!! A következő uh: 05.11.

Beus: Jobbulást

Csilla: Mintha én írtam volna a hozzászólásodat. De nyugi leszünk.

Kép

Kép
ádibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:31-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Anettoo nagyon szorítok neked ma, de utánna gyere és mesélj, hogy mi volt. Jól tetted, hogy bejelentkeztetek, és hidd el meg fogtok nyugodni. Nem lesz a babátoknak semmi baja.

Én ma megyek 5-re nögyogyihoz, aztán megpróbálom megbeszélni vele, hogy Tatára járhassa, ne keljen minden héten átfurikázni Tatabányára.

Csilla: én is így érzek a fáradtsággal kapcsolatban, és a pocakméretekkel kapcsolatban. Pedig nekem nincs is még egy babám :oops:

Ádibaba de jó, hogy rendben volt a pisivel minden :wink:

Mandaran: esetleg nem tudod, ha Tb-ra megyek vérvételre akkor elég csak a vérvételnél bejelentkezni, vagy a nagy bejelentkezőnél is be kell?
Nah ezt jól megkérdeztem :oops:

Minden Csillának, és Noéminek nagyon boldog névnapot kíánok :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Noémi & Csillák!!!
Neved napjára
Neved napjára mit kívánjak én?
Ragyogjon a szemed szebben mint a napfény,
Vigyázzák lépteid a legjobb angyalok,
Most így kívánok néked boldog névnapot!

Legyen legszebb ünnep lelkednek e nap,
Ma felhőt ne láss meg, süssön rád a nap,
Kísérjenek fényesnél fényesebb csillagok,
Én így kívánok néked boldog névnapot!

Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Csillák, Mimi,
sok boldog névnapot kívánok Nektek!

Ma megjártam már a vérvételt, csak kicsit akadtam ki. Már 6:40-kor a 4. voltam, ok, az öregek ráérnek korán jönni.
Aztán úgy 12-13-nak jött egy anyuka a kb. 10-12 éves gyerekével, előtte már volt egy, aki türelmesen várt. Ez meg elkezdett szirénázni, hogy mennyien vannak, és ő nem ér oda, ahova kell...
Na a kiscsaj már a papírbeadásnál bőgött, hogy ő nem megy be...,
és pont mikor én jöttem volna, kiszólt a nő, hogy akkor jöjjön be a kiscsaj. Hát én meg szóvá tettem, hogy tán nem egy cukros kismama elé kellene behívni, szerintem a csaj nem is látta. Szerencsére a kiscsaj még utánam sem volt hajlandó bemenni, úgyhogy haladt a sor rendesen. Nem akarok egy szívtelen dögnek tűnni, de nem 3 éves volt már az a gyerek, hogy ne tudjon várni, főleg, hogy a másiknak ez olyan szépen ment. Persze utána az ő anyja is reklamált, hogy ő is gyerekkel van. Nem akartam mondani, hogy én is, és ide is jöttem időben. Na nem mérgelődöm.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska tökre igazad van, és mit szól a nő, amikor TE is beszóltál?

Szeretnék még tőled kérdezni, remélem nem megyek az agyadra :oops:
Szóval tegnap az étrendtanácsadó azt mondta, hogy az 5 g alatti szénhidrátot nem kell nézni, pl paradicsom. Ez mennyire igaz?
Én ma lecsót ettem 2 tojival 2 szelet Bakonyi grehem kenyérrel.
Méregettem is, és 25 g-ra vagyok reggelire lekorlátozva, kb ennyi is lett, 26 valamennyi g.
Elsőre így sikerült.
Most nekem a dokinő azt mondta de nem ihatok tejet, de te azt írtad h tejeskávét iszol tízóraira. Neked lehetett? Mert én is innék :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Bikmakk
Jajjj de örülök Neked, hogy végre előkerültél, én is nagyon sokat gondoltam Rád !!
Gratulálok a kisfiúhoz, nekem is kisfiam lesz ! :D Tudjátok már, hogy mi lesz a neve ?
Milyen az élet Németországban, kezded már megszokni ?
Durva, hogy ott nincs cukros vizsgálat, de legalább Te megúszol egy izgulós kört.....én ma megyek az eredményekért, már egy para vagyok ! :?
Remélem mostmár végig lesz neted és sűrűn tudsz jönni !!

Danidaniel
Neked is gratulálok a kisfiúhoz ! :D Örülsz neki, hogy tudod ? :lol:

Linácska
Terhesen miért nem szívesen nyúlnak a fogakhoz ??....nekem hármat betömtek és még a fogkövet is leszedték !
Tegnap nálunk vérvételen kb. 50 ember állt előttem (az utcán állt a sor) reggel 7-kor ! :shock: :?

Hmbori
Nekem -5 -ös a szemem, remélem nekem sem lesz szükség a császárra, de most egy kicsit megnyugtattál ezügyben !...májusban én is elmegyek a szemészemhez !
Milyen lett a cukoreredményed ?

Mimi
Te is gyere majd a cukoreredméyneddel ! Mostanában nagyon eltűnős vagy ! :?:

Ádibaba
Engem a doki küldött el ilyen hamar a vércukor mérésre.....szerinted ez korai, más értékek jöhetnek ki ??

Anettoo
Nagyon drukkolok mára !!!!
Mikor mentek 4D-re ?

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok,
nekem még mindig várni kell a cukoreredményre, de már most elrémített a sok rossz tapasztalat. Együttérzésem minden diétázónak és drukkolok, hogy egyre jobban menjen nekik, vagy álljon be a jó érték!
Mi vidéken voltunk az elmúlt pár napban, a szülőknél. Kirándultunk egy madárrezervátumban, távcsővel nézegettük a kócsagokat, gémeket stb; láttunk őzikét, nyulat, nagyon klassz volt. A párom talált egy teknősbékát is az úton, tiszta por volt szegény. Nagyon sajnálta, hogy még nem tudjuk hazavinni a kisfiunknak, így végül ünnepélyesen elvitte egy kisebb érhez, ami egy tavacskába folyt, és betette fürdőzni.
Ma már újra a munka-vár tornyában állok (és nézek szét a babafórumon :wink: ), illetve arra gondoltam, kinyomtatom a kelengyelisták esszenciáját, és megnézem, mi az, amit a hétvégi börzén érdemes lenne jobban szemügyre venni. Van valakinek ötlete, mi az, ami tuti jobb árban vagy jobb minőségben van kint? Én még sosem voltam...
Múlt héten vettem egy tűzpiros rugdalózót, amin egy helikopter van, mindig kuncogok, ha ránézek. Remélem, szombaton is látunk egy csomó vagány és persze jó árú holmit.
A gyomrom továbbra is ég, de a pattogatott kukorica és a rágó!!! (nem a mentolos, hanem a cukormentes gyümölcsös) ideig óráig segít + az étvágyat is elveszi kicsit.

Mindenkinek szép napot; írjanak az ügyes börzézők!

Kép
goldplast

Megprobalom megint felvenni a fonalat es visszaolvasni, de azert neha sikerult olvasni rolatok.
Anettoo, remelem nem lesz komoly gond a magas cukorral. A dieta biztosan segit majd, drukkolok!

A tobbi dietazonak is nagyon szurkolok, hogy bealljon a cukor helyzet.

Nalam meg magas vernyomas helyzet van. :cry: A hetvegen sikerult megfaznom, ami meg tetezi a gondot valoszinuleg. Szoval hetfon elmentem a dokihoz, meg 4D UH-ra is. Az uh szupi volt, bar a kisfiam sosem szereti magat mutogatni. Legalabbis a laba kozott mutgatja magat, az arcat pedig takargatja. Most is alig sikerult kepet csinalni rola es abbol is alig latszik valami. :roll:
Aztan a dokinal irdatlanul magas vernyomast mertek. Persze meg remenykedtem egeszen tegnapig, hogy nem kell gyogyszert szednem majd ra, de sajnos tegnap egy masik orvosnal is voltam, aki szinten magas vernyomast mert es ekkor mar felirtak a gyogyszert ra. Most hetekig allitgatjuk majd az adagomat, aztan remenyeim szerint nem lesz gond. A dieta matol ram is all. Nekem 170g-ot allitott be a doki, de a sulytartas illetve csokkenes miatt, nem a cukor miatt. Azonban alapbol ugyanaz, csak meg a kaloriakat is minel alacsonyabban kell tartani. Rendszeresen nezni kell a vizeletet a feherjere, meg naponta 3-4x merni itthon a vernyomasomat, aztan majd meg egy 24 ora smerot is ram raknak nehany het mulva.
Hat mostantol maskeppen kell a varandossagot megelnem sajna... Nem baj, csak a babucinak meg nekem ne legyen bajunk es ne kelljen csaszarral szulnom emiatt. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára baratodildi 2009.04.22 10:10-kor.

baratodildi

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket nagy puszika mindenkinek :P
Noémi neked is boldog névnapot kívánunk :P
(én nem tudok olyan szépet küldeni mintKandibéna vagyok :oops: )A versecske is nagyon édi volt :P

Cscsi nállam ez elég sűrűn jön elő sajna..de jó módszer a kozmetikus,fodrász, ilyesmi... :P nállam ezt havi rendszerességgel be kell iktatni mert különben ahogy Apa mondaná.." elsárkányosodnék" :P
Én elléggé nehezen viselem el az "itthoni létet" de csak lassan megváltozik.Én nem is leszek vagyis én igy tervezem 3 évig a húgival itthon mert az számomra a vég lenne :oops:
Minden jó itthon meg minden de nekem ez kevés... kell a bízonyitás a"munkahelyi stressz "számomra ez visz előre :lol: .
De aztán lehet,hogy nagy a szám meginnt és a második baba teljesen megválltoztat :P

Danidaniel gratulaa kispasihoz.De jobb,hogy tudod nem?

Ádibaba az nagyon jó,hogy eltüntek a bacik :P

Anetto megy a drukk holnapra :wink:

Linácska néha nem értem az embereket :cry:

Rilla szerintem is korán küldött a doki nekem is azt mondta,hogy 24-hét után menjek :o

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Csilláknak és Miminek nagyon sok boldog névnapot kívánunk! :)

Anett,megy a drukk,hogy ne kelljen az inzulin!A mai vérvétel eredményét megmondják ott?Gyere és írd meg mi volt!

Kata,szépen alakulnak a színek a tábliban!:) Beírnád,hogy nekem köv uh .05.04 és 4D-s lesz! :) Már nagyon várom :)
Itthon is van romantika nevű tv adó,de azt nem szoktam nézni.Igazándiból a stroty tv-n vannak azok a sorozatok amiket régen néztem,és most nosztalgiázom :)

Kandi,igen szeretem az Esmeraldát nézni,igaz már láttam egyszer,de elfelejtettem..némely dolgokra emlékszem,de az nem sok :oops:

Cscsi,rám is rámférne egy kis felújítás..jövőhéten meg is ejtem ezeket a dolgokat!:)

Kép
Kép
tundi24

Csillák, Noémik - boldog névnapot!!!

Tegnap voltam dokinál, rendben van minden. A terheléses cukrom 5,9 lett - ez teljesen normális (bár referencia-tartományon kívül van -5,5ig jó-, de mivel 7 alatt van és a doki szerint is jó, megnyugodtam)! :)
És úgy csodálkoztam, mert megkérdeztem a dokit, hogy meghallgathatjuk-e a baba szívhangját - erre kiderült, hogy van a magánrendelőjében egy őskori uh-készülék, úgyhogy megint láttam a picurkám!!! Már nem is olyan picur - egy óriás, az előzőleg látottakhoz képest! :D És a szívhangját nem hallottam, mert nincs hangja a készüléknek, de láttam, ahogy dobog a szívecskéje! :) (Merthogy a védőnőnél elfelejtettem szívhang-hallgatást kérni, magától meg nem csinálta...) Viszont elég sz@r minőségű képet adott, így a lába közé nem is láttunk be! :(
Köv u.h: május vége! Most már tuti, hogy közbeiktatunk egy 4D-st, addig nem bírunk már várni!

Valaki írta, hogy gyomorégésre pattogatott kukoricát eszik - köszi a tippet, 1-2 napig én is nagyon szenvedtem, legközelebb ezt fogom kipróbálni. Nekem a Balfi mentes ásványvíz segített, ezt is próbáljátok majd ki, ha gondoljátok.

A ma hajnali programom a lábgörcs volt - óránként felváltva... :( Edzek a hajnali babához kelésekre! :)

Kép

Kép
hmbori

Köszönöm a köszöntéseket, nagyon jól esnek! Épp ez kell az én félrebillent lelkemnek most :lol:

Bikmakk, nekem is sokszor eszmben voltál, nem semmi lehetett terhesen végigcsinálni egy külföldi költözést! Remélem hamar találsz barátokat és megszereted a környéket (én is éltem kint, de nem éreztem magam túl jól :( valahogy nem jött be az a német ridegség...)

Ildi, Anett, és a többi diétázó, szerencsére túl vagyunk a terhesség nagyobbik felén, ezt a keveset már fél lábbal is ki lehet bírni :wink: Sok erőt kívánok mindegyikteknek! Én csak jövő héten megyek, remélem nem lesz gond :roll:

Ma megyek körmöshöz :lol: férjem kétszer is visszakérdezett, hogy hová????? Műköröm? Mi van, ennyire kibillentem???? :lol: Nem akarok karmokat, csak rövid formás francia lakkozású körmöket. A műkörmöket elég havonta egyszer festegetni, az én körmeim meg hetente ledobják a lakkot :(

Na, megyünk ebédelni :) Gombás-paradicsomos tészta és rizseshús :)))) NYAMI
Bocs a diétázóktól :D

MIMI, BIMBAM nektek is boldog névnapot!
Vendég

Ildi,megy a drukk,hogy hamar beálljon a gyógyszertől a vérnyomásod!!De ne idegeskedj,nem lesz semmi baja sem a babának,sem neked!!!!!

Ági,(gp),már én is vásárolgatnék,de olyan kupi van még itt,hogy nem is tudnám hova tenni a szép cuccokat.Tegnap mondjuk már kinéztem egy kókusz pólyát.Lucusnál nem volt pólyánk,de most veszek,hogy tudja fogni majd Zsombit :wink:

Rilla,milyen lett a cukoreredményed?

Linácska,egyetértek veled!Egy nagyobb gyereknek már ki kell tudni várni a sorát,ha meg suliba igyekeztek esetleg,miért nem mentek oda időben?

Irdab,ma lesz uh is a dokinál?

Ádibaba,igen én is úgy tudom,hogy 24-27 hét között kell menni a terheléses cukorra.

Sissi,jó neked,hogy kevés alvással is beéred.Nekem ágyat ér a fejem,és már alszok is.Kivéve ma éjszaka,mert Luca nagyon elemében volt,még köztünk sem akart aludni :?

Hmbori,sztem tök jó,hogy már 100nap alatt vagy!:)

Madaran,miből írattál dogát?Hogy ment nekik?Szoktak puskázni,szigorú vagy velük? :wink:

Kép
Kép
tundi24

Gyomorégés:nekem a jégkrém szokott segíteni!Próbáljátok esetleg ezt is ki :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a köszöntést!! :lol:

Én is nagyon boldog névnapot kívánok a Csilláknak,és Nócikának is(ha erre jár)!

Csilla!Én még odáig sem jutok,hogy vastag vagy színes betűkkel írjak,nem hogy versikét pingáljak :oops: :lol:

Linácska!Én kb 1órája értem haza a cukros vérvételről.Itt Érden a kismamákat és a gyerekeket soron kívül hívják be.Ez kb annyit jelent,hogy oda értem reggel és kb 5perc múlva már le is vették az első adag vért.
Én nem tudom,miért nem lehet ezt máshol is így megoldani??
Itt amúgy nekem kell jegyet kérni gépből.3gomb áll rendelkezésre és az egyik az a kismamiknak gyerekeseknek és a cukorterheléseseknek szól.Ennyi.Ahogy megkapom a jegyemet az iktatóban már külön megjelenik,hogy soron kívül hívjanak mindenhová.
Ok most 2,5órát kellett várnom,de közben el tudtunk menni vásárolni.

Ja csajok!Nem tűntem ám el,csak múlt héten itthon volt a párom és kerteztünk meg sokat csavarogtunk.
:lol:

mimi12

Sziasztok!

Bikmakk: meg szabad kérdezni miért költöztetek Heidelbergbe? (lehet, hogy írtad és lemaradtam róla :oops: )

Irdab: az új lakás 64 m2 lesz, két szoba +egy félszoba :lol: Nem is tudom, mit fogunk egy ekkora területen kezdeni :lol: :lol:

Ádibaba: örülök, hogy helyrejött a baktériumszámod!!

Kandi: nagyon profi volt ez a köszöntő!! (hogy csinálod, hogy így ugrálnak a képek??)

Rilla: írd majd meg az eredményed!!

Baratodildi: csak gratulálni tudok a kitartásodhoz a vérnyomásoddal és a diétával kapcsolatban!

Bimbam: én sem vagyok az az otthonülős fajta, eddig a munkám is elég pörgős volt, kicsit félek is, hogy milyen lesz otthon egyedül először, aztán a babával kettesben!! Remélem nem leszek nyűgös a sok egyedülléttől, de mások is végigcsinálták, biztos nekem is menni fog :)

Linácska: én pont ettől félek, hogy ez lesz az én cukros vérvételemkor is. Itt sem kell számot húzni, hanem ki van írva, hogy a kismamákat soron kívül fogadják... Hát meglátjuk, én két hét múlva megyek, még nem akarok rágondolni sem, majd akkor...

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok, ha gondolkodtatok már azon, kire fog hasonlítani a gyerek, ez segít ;)
http://www.facebook.com/apps/applicatio ... 4589537572
ferenczyeva

Sziasztok!

NOÉMIKNEK ÉS A CSILLÁKNAK BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK!!!!

Anett.gyere és mesélj mi volt a diabetológusnál!!!

Ildi:sajnálom a magas vérnyomást.Milyen gyógyszert kaptál?mennyi volt a vérnyomásod?

Hmbori:ti még nem is tudjátok a baba nemét? Én tutira nem birnám ki. :D Az 5,9 terheléses nagyon jó eredmény szerintem.
Vendég

Sissy, 100%-ra nem tudjuk, mert a köldökzsinór pont a két lába közé lógott. Sajna tegnap sem kaptam semmi új infót erről. De a nem 100% az, hogy kislány! :wink:

Ja, azt nem is írtam, hogy negatív rekordot döntöttem a védőnőnél: olyan alacsony volt a vérnyomásom, amilyet még nem is látott a csaj: 85/50 :lol: Szerintem osztozzunk: adjatok nekem egy kicsit azok, akiknek túl magas, szívesen fogadom! :)
És a magas cukrosoktól is jöhet egy kicsi, még 1-2 tized belefér! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Ildi mennyi volt a vérnyomásod? Most nekem is vissza kellett térni a vérnyomáscsökkentőhöz, mert megint felment nekem is a vérnyomásom. Én Dopegytet szedek. Elvileg 2x2-t naponta, de most megpróbálom kevesebbel.

Nem tudjátok mit tudok kezdeni a Toxoplasma fóbiámmal? Nem vagyok normális, állandóan kezet mosok, már rémesen néznek ki a kezeim. Totál kivagyok magamtól.

Kép
kispinty

Olyan tetű lassú ez a babnet,hogy mire beadja az oldalt...eltelik a mai nap is...
Bea!Ezt egy képeslap küldő oldalról szerváltam...mindig ha látok valami jót elmentem...és mivel netezek ezer éve...van sok-sok képecském a tarsolyomban!
Jaj,ma olyan béna voltam...bementem a DM-be és vettem baba ápolós dolgokat...nézem DM-es Babylove...szenzitív,hipoallergén....a leg-allergiára hajlamosabb újszülötteknek is ajánlott...tök szép a doboza...fehér-világoskék....na ez kell nekem,rá van írva,hogy Németeknél bevizsgált-tesztelt stb.Több se kellett,megvettem mindent belőle....erre itthon szagizom....nem érzem...forgatom a dobozt...rá van írva,hogy illat mentes...egy ici-pici illata sincs....Én aki baba illatosat akartam....de jó is legyen....na most ez jó,de nuku illat!-de legalább nem patikai szagú! :wink:
Bea ezt csak Neked!!!
Kép-na kb. kicsi fiam ,ilyeneket csinál bennem...
kandi72
Budapest III. kerület

rilla: Nem tudom, hogy az érték mennyire változhat. Én ezekhez nem értek. Csak furcsálltam, mert mindenki a 24-27 mondja.
Tündi is ezt írta az előbb, hogy 24-27.

Lányok szerintetek más lehet az érték????

Linácska: Igazad volt, hogy kiakadtál. Mikor én csak a pisit vittem hétfőn. Nekem azt mondta a nő akkor mehetek előre ha a gyerekem pisijét hoztam. Hát mondom ez érdekes, ha a gyerekem pisijét idehozom, úgy hogy ő otthon alszik akkor előre mehetek, ha bennem van a gyerek akkor nem. Hát igen ez az egészségügy. Magamba meg a többit mondtam.

Nem is tudom ki írta hogy 20 hét után előbbre veszik őket. Na ez jó megoldás lenne mindenhol.

Kép

Kép
ádibaba

Andi: de szupi :lol:

Kép

Kép
ádibaba

Tündi,Sissi Nektek is köszönjük szépen :P
És tök bunkó voltam CScsi boldog névnapot Neked is :P

Noémi akkor biztos jól éreztétek magatokat :P

Nállunk már kinyíltak az orgona bokorjaim :lol:

Kaptam hétvégén egy tök jó macsapones receptet de csak akkor csinálom meg ha kész vagyok én is a cukor vizsgálaton ,mert ha jól emlékszek 6 tubus sürített tej kell bele ami cukrozott :o .

Cajok nekem nem a gyomrom szokott égni hanem a torkom ez mitől lehet?

Kell néha a "tatarozás" én mielőtt elmentem szülni pont 2 nappal voltam a pdikürösnél mert már a lábamat ügye nem tudtam kifesteni és tök jól nézett ki.az idén még lábfej renováláson nem voltam de szerintem a márciust már úgy kezdem,hogy szép lesz ott is a köröm :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kandi irigykedem én is akkarok ilyeneket :cry: :cry:

És igazad van a kisbetüs szöveggel :!: :!: :!:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ádibaba nállunk is úgy van csak bemondod,hogy cukor vagy miegymás ..és előbbre vagy téve.Sőt se karton semmi :P
De nállad a nőci se volt akkor 100%.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Tündi, Dbea
Köszönöm az érdeklődést, megvannak a cukor+vérvétel eredményeim és tökéletesek ! :D ...úgy megnyugodtam, nagyon féltem, hogy nekem is diétáznom kell majd.
Voltam a védőnőnél is, megmérte a vérnyomásom és a baba szívhangját és azok is normálisak !
Csak egy bibi van, hogy +6 kg-nál tartok :oops: (5 hét alatt 3 kg-ot híztam), szóval mostantól vissza kell fognom a sütizéseket, tésztaféléket és a kenyeret....pedig azokat szeretem a legjobban ! :(

Bim-bam, Ádibaba
Ma a védőnő azt mondta, hogy nincs jelentősége annak, hogy mikor csinálják a cukor vizsgálatot, Ausztriában pl. állítólag a 20. hét körül csinálják ....

Baratodildi
Sajnálom a magas vérnyomásodat és remélem, hogy nem kell gyógyszert szedned majd rá !!

Kép
Kép
rilla_

rilla, de jó, hogy neked is jó lett a cukrod! Ne aggódj a hízás miatt, szerintem ez még belefér! Meg amúgy is: érezd jól magad - ha sütivel, akkor azzal! Nem azon az 1-2 sütin meg tésztán fog múlni, hogy mennyit hízol!
(Én már +8 kilónál járok... :oops: )

Kép

Kép
hmbori

Rilla,
annak, hogy mikor veszik a cukros vért csak abban van jelentősége, hogy később rosszabb lehet. A baba nyomja a hasnyálmirigyet, és ezért kevesebb inzulint termel. Ugye mondjuk egy 12 hetes baba még nem nagyon nyom semmit.
A másik topicomban egy lánynak 24. hetesen még tök jó volt, 30. héten meg már inzulint kapott.

Irdab,
én azt javaslom, hogy tapasztald ki, mi a jó neked, mi az, ami belefér, mi az, ami már nem. Pl. igyál egyszer tejeskávét tízóraira, aztán egy óra múlva mérd meg a cukrod. Ha jó, akkor nem volt gond. Ha nem jó, tudod, hogy máskor ne igyál. Én is sokat kísérleteztem. Pl. a korpás zsemle nekem nem jön be, pedig ajánlják. A graham kenyérrel tök jól elvagyok. Most ettem nyuszicsokit, majd megnézem, hogy csinált-e valamit. Amúgy kezd elszaladni velem a ló, most már szinte minden nap bűnözök.

Még valami, akinek gondja van a cukrával: lehet kapni csicsókagranulátumot, napi egy kanállal kell meginni belőle, és nagyon sokat segít. Egy havi adag olyan 6-7000 Ft, de tényleg használ, még az orvosom is mondta, hogy az tényleg jó, igyam.

Vérvétel: nálunk nincs soron kívüliség, tök mindegy, hogy gyerek vagy, vagy terhes. De akkor ne is legyen!!! Aki előre akar kerülni menjen oda időben. Az a baj, hogy előrevesznek egy ilyen sírós-nem akarok bemenni gyereket, és eltelik vele 20 perc, azalatt másik öt ember vérét levennék. Amúgy az ekkora gyerekeket még be szokták küldeni Kecskemétre gyerekvérvételre. Na azt a melót sem csinálnám...egész nap picigyerekeket szurkodni...

Holnap megyünk Lilivel kullancsoltásra reggel, már próbáltam neki mondogatni, hogy anya megveszi a szurit, doktorbácsi reggel beadja, de ez most csak egy szúrás...., szóval ott próbálkoztam, a gyerekem meg tök szenvtelenül közölte, hogy jól van. Pedig nem gondolnám, hogy ennyire nem érdekli.

Ma bejelentkeztem a 4D Genesisbe. Május 15-én este 5-re megyünk. De előtte még egy hét múlva megyek ide helyben.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nálunk szó nélkül előre mehetnek a kismamák...sorszám húzás után azonnal szól a nővér...
Teszek egy pár képet... :wink: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
-na megyek...elviszem nagy fiamat edzésre...
kandi72
Budapest III. kerület

Juj Andi!!
Az a mutogatós nagyon,lüke :lol: :lol: :lol: :lol:

Csilla!(Bim-Bam)
Ha a torkod ég az is sav.Nekem hála égnek ilyen sosem volt,és nem is akarom,hogy legyen.De egyél olyanokat amik felszívják a savat.Amit a terhesség elején ajánlanak,pl házt.keksz.
De azért ezt említsd meg a védőnődnek orvosodnak,mert lehet van rá valami bogyó ami használ,valami savlekötő)

mimi12

Hú, kandi, de beindultál! :shock: :shock: :lol: :lol:

Earhart-Kata: légyszi a táblába írd be hozzám:
4D UH: április 28.
kötelező uh: május vége
doki: június 2.

Kép

Kép
hmbori

Hello csajok!
Rilla :lol: Ádibaba :lol: Nekem is azt mondta tegnap a terhesgondozóban a doki, hogy már lehet menni ilyenkor is. Úgyhogy én is elmegyek pénteken. Be vagyok picit parázva, remélem, minden okés...
Viszont vérvételre, vizeletre megint nem kaptam beutalót. Nem tudom, nem gond e, hogy eddig csak egyszer nézték :shock: :shock:

Csilláknak, Noémiknek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: boldog névnapot!!!

Adri!:lol:
én úgy tudom, hogy nem kell külön elmenni a betegfelvételre, hanem egyenesen a B épületbe, ott veszik le a vért. Ha van beutaló, akkor nem lehet gond. Egyébként kb. 2 percre van a túloldalon a körépület földszintjén, nem idő! Persze átcocózni minden héten, hát köszi! :roll:
én tök jó kismami felsőket túrtam ott a múlkor, mindet hordom is már. Most újra szemezgetek, hgoy bemegyek... :wink:

Tünde :lol: ez most 7. osztályosoknak szólt, Mikszáth: Szent Péter esernyője c. regényből. Ahogy így elnéztem, egész jók lesznek... Csak a javítás jó néhány óra...
nemtom szigorú vagyok-e. Állítólag igen, ezt a gyerkőcöktől kellene megkérdezni :wink: Azért az osztályzásnál (évvége) igyekszem nagyvonalú lenni... :roll: ---

Holnap megyek én is a védőnénihez. Szerintem hízam egy csomót... Meg kiwi vagyok a vizeletre, mert ugye beutalót nem kaptam... :shock:

NÉzem a recepteskönyvet, és nem találom a mákos guba receptjét. tudja valaki, hogy hogyan kell csinálni? Van néhány szikkadtabb kiflim. Asszem rákeresek a neten.
tök röhej, de még soha nem csináltam...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Kandi :lol: Jók a képek!
én még csak szemezgetek a bébi ápolószerekkel, de még nem vettem semmit ,. Nem is tudom, mit kell beszerezni egyáltalán. Fölöslegesen nem nagyon akarok venni semmit. Majd megnézem a múltkor kigyűjtött kelengyelistákat, asszem azon írtatok ilyesmiket.
De szerintem ezek lesznek az uccsók, amiket beszerzünk.

Egyébként attól nem tartotok, hogy a végén dögmeleg lesz, meg nehezebb is lesz közlekedni, és így kevésbé lesz kedvünk járkálni a bébicuccok után?? Én tök így érzem...

Csilla, Bim-bam :lol: :lol: ezt én is érzem sajna... ezért is a hajvágás, attól egész kivirultam. Most jön a kozmetikus, az mindig jó terápia.. Meg most azt érzem, hogy nem nagyon akarok már beruházni új rucikra, és kevés a variációóóóó!!! ez rohadtul idegesít. Azért mégsem vehetek egy egész ruhatárnyit! Megjelenni meg meg kell! A suliban nem hordhatom mindig ugyanazt!!! Ha itthon lennék, oké, nem zavarna (annyira), de tanárként nem ezt szoktam meg.... :roll: Felsőim még vannak, de nacik, szoknyák?? egy kezemen meg tudom számolni. Túl sokat meg fölösleges beszerezni, Nem? ... :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

bim-bam:
Nekem is a torkom eg, de az ugyanaz, mintha a gyomrod egne, csak a torkodban erzed :( Elegge vacak! Nekem semmi nem mukodik csak a reni tabletta, de az Timinel meg a legdurvabb idokben is kb 10 alatt hatott.

sissi:
Tegnap este a dokinal 158/88, tegnapelott eloszor 168/85, aztan a masik kezen 1 perccel kesobb 145/86, aztan 20 perc mulva 148/85, megint 30 perccel kesobb itthon mar normalis erteket mutatott.

Kispinty:
Nekem 2x1 Dopegyttel inditott a doki.

Nevnaposoknak gratulalok!

baratodildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?