Új privát üzeneted érkezett!

Vicger, meglátod minden rendben lesz! Szerintem nem csak Hajdú dr-nő jó, csak mi csinálunk belőle "kultuszt". Én Bátorfinál voltam és a következővel is hozzá fogok menni! 2X megnézte mindenét!

Imola szép poci!!

Tali nekem jó a 4 óra is!

Most pisi gondokkal küzdök, mennem kell pisit adni, riogattak valami ciszticiszel?! :shock:

Kép
kata05
 
 


Egyelőre még fogalmam sincs kihez megyek, Atesz most szolgálatban van, vonulniuk kellett, majd később beszélünk még.

ezt találtam még az alacsony afp-ről, nálam viszont a súlyt sehol nem nézték!:
http://vitalitas.hu/konyvek/genetika/gen12.htm
A terhesség betöltött 16. hetében a szérum-AFP-meghatározás során kapott értéket valamilyen mértékegységben ki kell fejezni. Erre a gyakorlatban a ng/ml (nanogramm/milliliter) mértékegységet használják. Ez az érték természetesen minden terhes esetében más és más.
A vérvétel elvégzésénél a következőkre kell ügyelni. A terhességi kor biztos legyen (a 16. betöltött hét), ismerni kell az anya testtömegét, illetve a vérvételt a reggeli órákban kell elvégezni. Köztudott, hogy az anyai szérumban az AFP-koncentráció napszakonként is ingadozik, így a nem reggeli órákban történő vérvétel eredménye megtévesztő lehet.
A terhes testtömegének ismerete a következők miatt fontos. Tételezzünk fel két terhest, mindketten a betöltött 16. terhességi héten egy magzatot viselnek. Az egyik terhes testömege 50 kg, a másiké - az egyszerűség kedvéért - legyen 100 kg. Mindkét magzat egészséges. Amennyiben feltételezzük, hogy a 16. hetes magzatok tömege körülbelül egyforma, akkor azonos mennyiségű AFP-t termelnek. Ez az AFP kerül a terhes szérumába és hígul fel annak vérével. Igen ám, de a testesebb kismama nagyobb vértérfogata miatt az AFP jobban felhígul és a méréskor kisebb koncentrációt kapunk! A soványabb kismama vértérfogata viszont kevesebb és ugyanazon mennyiségű AFP kisebb vértérfogatban felhígulva, magasabb koncentrációt eredményez. A fentiekből következik, hogy az anya testtömegének figyelembevétele nélkül a kapott értékek megtévesztőek lehetnek.

vicger
 
 


Kata, ciszticisz? Az micsoda??

vicger
 
 

 
 

Hozzáteszem,ez "vicc",hogy mára már mennyi para sztorit gyártottak az AFP vizsgálattal kapcsolatban.
Egyébként nekem a vv-nél megkérdezték,hány kilo vagyok.

Kép
v.andi
 
 


Az is elég érdekes, hogy egyes laborokban Mom-mal számolnak, máshol még csak véletlenül sincs Mom. Ráadásul, a doki mondta, hogy egyes laborban a 13-as érték még normális, máshol csak a 20-as, merthogy a laborok döntik el a ref.tartományt. Szóval kabaré tényleg.
Viszont ez a testsúlyos dolog is érdekes, mert én bizony 90 kg vagyok /:? / s ez szerintem már igenis számít....

egyébként , bár nem tudom milyen vérvétel lesz, az kb mennyibe fog kerülni? csak hogy kalkulálni tudjak :shock:
az uhu 14ezer, azt hallottam.

vicger
 
 


Vicger, azt olvastam a neten h hólyaggyulladás, de azzal nem kéne csípnie a vizeletnek? Azt olvastam koraszülést okoz....
Nekem van Mom is meg más mértékegység is, és nálunk a testsúlyt is felírták, és van korrigált Mom.

Talival mi lesz???

Kép
kata05
 
 


Daninál anno nekem is két mértékegységben volt megadva,Juniort holnap kapom meg.

Vicger,ha kell,megkérdezem neked mennyi a vv,mert van ismerős az IStenhegyin.Az UH valóban 14 ezer.

Kép
v.andi
 
 


Na, holnap fél 8kor vérvétel, a 4es tesztet megcsinálják, s megpróbálunk egy uhut kikönyörögni. Az időpont egyeztetős hölgy szerint nem kell aggódnom a meszes csomó miatt, az alacsony afp meg ellenőrizve lesz a kombinált vérvétellel. Ami egy 20as, ha lesz uhu az 14, hát, egy 40esbe bent lesz, de majd megoldjuk....
A legjobb az egészben, hogy holnaputánra :!: már meg lesz az eredménye a vérvételnek.

vicger
 
 


Kata ha csíp, akkor a húgycső is gyulladt. Nekem volt hólyaggyulladásom mikor Atival terhes voltam, antibiotikumot kaptam rá. Ilyenkor az egyébként szagtalan vizeletnek erős szaga van.
Andi nagyon aranyos vagy, köszönöm, Atesz már tájékoztatott :)

vicger
 
 


Sziasztok!


Én is szeptemberre várom kisfiam megérkezését, második baba. :lol: Vicger, rutinos anyukaként ne hagyd magad paráztatni, találtam itt egy topicot (bár régi, de teljesen aktuális, amit leírtak), ami az AFP-ről szól, pontosabban a megbízhatatlanságáról. http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 94&start=0
Én úgy hallottam, hogy el akarják teljesen törölni ezt a vizsgálatot, annyi rossz eredményt ad. Amniora én semmiképpen sem mennék el a helyedben, az csak annak való, aki utána, ha rossz az eredmény, elvetetné a babát, amit csak akkor lehet megtenni ilyenkor, ha az élettel össze nem egyeztethető baja van (ezt egy hasonló cipőben járó anyukától hallottam, neki nem tudják megmondani, hány hetes terhes, már 2x volt AFP-s vérvételen, vagy tucatszor UH-n, és csak nevet az egészen, hogy milyen bénák ezek a tesztek).

Kép
Kép
d0r0ttya
 
 


Sziasztok!

Kriszti!!! :(, de légy nagyon pozitív, nem lesz gond, biztos nem. Annyit mindenen túl vagy már, nem is lehet gond!!!!!

Imola! Nagyon szééép és nagyon nagy pocid van már, modjuk ahogy látom csinoska is vagy, nekem még mindíg két pocim van ,egy babás és egy zsíros, alul a baba, felül a zsír poci. Sajnos én képet nem tudok még feltenni, mert nincs, de majd ráveszem apát csináljon egyet. :)

Képzeljétek névváltozásunk van, kíváncsi vagyok a véleményekre, nem Gréta, hanem Blanka az új favorit.

Kép
babcika
 
 


Sziasztok!

Kriszti, ügyesek vagytok, hogy jöttök az Istenhegyire. Tényleg nem olcsó, de nem kell heteket idegeskedni amíg az ember vár az eredményre.
Így legalább már holnap tudni fogjátok, hogy minden rendben van :wink:

Pocak simogatás = keményedés, koraszülés minket is megdöbbentett Aranynappal.
A vicc az, hogy nem egy őskövület doki tartotta az előadást, hanem egy 40-50 körüli szülész-nőgyógyász, aki elég lazán beszélt az előforduló egyéb problémákról, míg ezt külön kiemelte, hogy nem tesz jót.

Mindegy, mindenkinek szíve joga annyit simogatni a pocót amennyit csak szeretné :)
Vendég
 


Vicger, nekem van papírkám az istenhegyi árairól:

Kombinált teszt (Uhu + vérvizsg.) 28.000 Ft
Integrált teszt ( vérvizsg.) 25.000 Ft
Négyes teszt (vérvizsg.) 20.000 Ft
AFP 5.500 Ft
12. 18. heti uhu 14.000 Ft ( kapsz DVD-t a vizsgálatról)

De legalább mindent megnéznek!!! És tényleg pikpak meglesz az eredmény!!

Kép

Kép
móka:)
 
 


Jó reggelt!!!

Vicger!! Nagyon drukkolunk nektek mi is!!!! Hidd el ,minden rendben lesz!!

Andi:Neked utólag nagyon boldog névnapot kívánok!!

Ritáról tudtok valamit? Múltkor írta, hogy sokat kell pihennie, de ha jól nézem mostanában nem ad hírt magáról.
Rita jelentkezz!!!!!!

Dorottya:üdv a csapatban, és gratula a kismanóhoz!

KépKép
csikipetra
 
 


Sziasztok!

A pocisimiről: nem azt mondta a doki, hogy időnként nem simogathatod meg a hasad, hanem hogy ne simogasd hosszú ideig, mert méhösszehúzódást idézhet elő ez a dörzsölés. :)

Eszméletlen jófej volt egyébként a doki. :)

Floranan!
Nagyon helyes, hogy jössz jövő héten. Most már tessék lazásra venni ezt a munka dolgot. És ez mindenkire vonatkozik. :wink: Erről is volt szó tegnap. Majd Boboka akkor leírja. :) Ez a legszebb időszak az életünkben, ki kell használni. :) Én sem szakadok már meg itt bent egy ideje. :lol:

Vicger!
Semmi gond nem lesz a Picurkáddal. Régebben nem volt ennyi vizsgálat, biztos akkor is keresztülmentek a babócák (akár mi is) ezen azon, de legalább nem sokkolták az anyukákat. A net-et meg tényleg felejtsd el. Csak a dokidra hallgass!!! (Erről is volt szó tegnap. :) )

Boboka!
Én még nem kóstoltam az epret, behoztam, ma délután megcsipegetem. :)
Páromnak nagyon szimpatikus vagy. :D

KépKép
aranynap
 
 


Kriszti, hallgass a mantrádra! Nekem úgy tűnik az afp-kérdésre megtaláltad a választ :wink:

Egyébként fogadni mernék, hogy a nőgyógyász, aki a pocaksimogatást mondta, férfi és nem csak hogy nem szült, de soha nem is lesz várandós !

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


:)
Dorottya üdvözlet nálunk! :) Gratulálok a tesóhoz! :)


Csajok, nem aggódom, több okból is.
1. Luca Sára nem vesztes típus :wink: csakis nyerő!
2. Nagyfőnök -bár sokat vitatkoztam vele régebben, most már nem- azért csípi a fejemet :D

Mi kell még? :D

horrorsztorikat nem olvasok :) viszont a súly és az afp koncentrátum közötti összefüggést jó, hogy megtaláltam :)

Dokim: most azért nem igazán vagyok vele megelégedve. Jó tudom, hogy sok dolga van, most nevezték ki nagyfejesnek megint. De: igazán megnézhette volna az afp eredményemet, s szólhatott volna telón, h mi van. S egy kicsit talán jobban is megértő, vagy odafigyelő, vagy hogy is hívjam lehetne, ha már egyszer megfogadtam. DE az is lehet, h csak rossz passzban van, mert Atival a legmesszemenőbbekig figyelmes volt és készséges és csupa csupa pozitív. Na mindegy, ez csak egy hormontúltengéses kismamis nyaff volt :D

vicger
 
 


Vicger és mennyi lett az afp-d ( elkerülte a figyelmem)?

Dorottya, szia és grat! Szép neve van a lánykádnak!

Tisz???? Rég voltál.

Kép
kata05
 
 


Kata 12.9 ng/ml a 20-100as ref. tartományhoz képest.

vicger
 
 


Jól van, nem kell kiakadni ezen az egy dolgon. Én logikusnak tartom, amit mondott, és hiába nem nő, és nem szült még, és nem is fog, mégiscsak szakember, és nem is rövid ideje... Viszont nem is túl hosszú ideje. Ez alapján nem lehet elítélni valakit, hogy férfi. :)
Mindenkinek egyéni dolga, hogy hogyan várandós. :D Csak leírtuk, mit hallottunk tegnap, aztán van, aki magára vonatkoztatja, van, aki nem. 8)

KépKép
aranynap
 
 


Tényleg az előbb írtad. :oops:

Kép
kata05
 
 


Feltettem az ingámnak a legfontosabb kérdést.
Egészséges!
És Luca Sára!
:)

vicger
 
 


Hajrá Vicger!!! Hajrá Luca Sára!!
:lol: :lol: :lol:

KépKép
csikipetra
 
 


Vicger, de jóó!
Ügyesek vagytok, menjetek csak el, és megnyugodtok!
A súly nagyban befolyásoló!! Most megnéztem, az AFP-n nincs rajta, de az integálton igen. Viszont azAFP beutalómra anno tuti ráírta a védőnő!

Szia Dorottya!

Aranynap, megyek igen jövő héten, mondjuk júni közepéig tuti dolgozom, de utána, max. júli 1-től szabadság!! Ezt eldöntöttem :) Amúgy nem sok dolgom van itt benn, szóval semmi megerőltetés :) A derekam szokott fájni, rákérdezek majd a dokinál, hogy azzal otthon maradhatok-e ;) csak sajna a fizetés is nagy úr......

floranan
 
 


Hú, holnap 4kor kelünk... Visszük Atit is, kedden anyós vigyázott rá, de nem sikerült jól Ati végig sírta, bőgte az egész 4és fél órát ....
Bocs, de most ez teszi ki szinte az összes gondolatomat :oops:

vicger
 
 


Ez teljesen normális Kriszti!
Minden rendben lesz holnap, ne aggódj!
Utána, ha tudtok, sétáljatok kicsit Pesten, jót tesz talán!

floranan
 
 


Sziasztok, ezzel le tudjátok csekkolni, hogy fog kinézni a leendő baba. Csak egy egyszerű játék, de olyan aranyos :)
http://www.facebook.com/apps/applicatio ... 4589537572
ferenczyeva
 
 


Floranan, nem kell megkérdezned a dokid, hogy hát / derékfájással otthon maradhatsz e.
Csak egyszerűen mondod neki, hogy már nem nagyon bírod a bejárást, a meleget stb. stb., szeretnél táppénzre menni.
A papírra nem fogja ráírni, hogy pl. derékfájás miatt vagy táppénzen.

Szia Dorottya, üdv itt :) és gratula a bébihez :)

Kriszti, nagyon szép neve van Csöppkének :) :)

Voltam védőnőnél délelőtt, utána meg kb. egy órát sétáltam. Úristen, hogy mennyi gáz ember cselleng ilyenkor az utcákon... :x
Némelyik elég félelmetesen nézett ki...
Vendég
 


Lányok, a felicitas várandós csomagot csak az utolsó harmadban lehet átvenni (azzal a kuponnal amit a várandós mamák tanácsadója című füzetkében találunk)?

Ja, a pénteki találkára nekem is tök jó a négy óra. Bocsi, de lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de még mindig nem vagyok képben:
városliget vagy szabadság tér?
Vendég
 


[quote="ferenczyeva"]S írta:ferenczyevaziasztok, ezzel le tudjátok csekkolni, hogy fog kinézni a leendő baba. Csak egy egyszerű játék, de olyan aranyos :)
http://www.facebook.com/apps/applicatio ... 4589537572


Jaj, hát ezen könnyesre röhögtem magam, köszi!!!

floranan
 
 


[quote="boboka"]L írta:bobokaányok, a felicitas várandós csomagot csak az utolsó harmadban lehet átvenni (azzal a kuponnal amit a várandós mamák tanácsadója című füzetkében találunk)?

Ja, a pénteki találkára nekem is tök jó a négy óra. Bocsi, de lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de még mindig nem vagyok képben:
városliget vagy szabadság tér?


Boboka, sztem még nem fix a hely... vagy én sem figyeltem?:)
Tudom, hogy nem írja rá a doki, de valami elfogadhatót kell kitaláljak itt benn is, mégis legyen reális.
Vadidegen még a doki (1x találkoztunk 5 percre), azt sem tudom, hogy mondjam neki.

floranan
 
 


Hát, mondjuk június végéig még mész hozzá egyszer-kétszer, de biztos nagyon rendes lesz és tuti, hogy ha megkéred ki fog írni.

Melóhelyen meg tényleg mondhatod azt, hogy a derekad nem nagyon bírja.

Aranynap leendő Ura is nagyon aranyos, Maszatkának nagyon jó fej szülei lesznek :lol: :lol:
Vendég
 


Floranan, szerintem ne aggódj ezen, a háziorvosok általában nem szoktak szivózni a kismamikkal. Egyébként nálunk úgy volt, hogy a nőgyógyász javasolta a táppénzre vételt, ezt pedig a háziorvos nem bírálja felül, sőt nem is kérdezget, simán folyamatos táppénzre vesz.
Boboka, igen, az utolsó harmadban. Én azt még soha nem vettem át :D csak amit a kórházban adnak :)

vicger
 
 


Az a baj, hogy nem tehetem meg, hogy pénteken bejelentem, hogy hétfőtől nem megyek, kiírtak, mert én vagyok az egyetlen ember... kell keresni valakit, akit én tanítok be, max azt tehetem, hogy azt mondta a doki, még 2 hétig menjek, és utána pihi, de azt is akkor júni elején meg kell tegyem...
Itt benn már jelzem folyamatosan, hogy fáj a derekam állandóan, meg is jegyezte, hogy látta, hogy tornázgatok (és nem kamu fáj is, szóval erre alapozom).

Valaki nem ért könyveléshez? Priviben kiszámohatnánk, milyen táppénzre számíthatok nagyjából.

floranan
 
 


Boboka!
Köszönjük! Remélem, Maszatkának is ez lesz a véleménye. :D

Lányok!
Egyeztessük most már ezt a pénteki találkát hely és idő szempontjából, mert ez így nagyon nem jó. :lol: :lol: :lol:

Nekem a facebook itt nem jön be. :( Pedig kíváncsi lennék. :)

Dorottyáéknak én is üdv! :)

KépKép
aranynap
 
 


Akkor először nődoki, és utána házdoki? Tök jó, a háziorvost még nem is láttam, a cigis régi elment nyugdíjba :D jól csinálom :D

floranan
 
 


Facebookhoz be kell regiszrálni!
Tényleg, valaki fenn van?

floranan
 
 


Floranan, bizony, először nődoki, aztán házi.
Figyu már, ha egyáltalán nem találnak helyetted valakit, akkor az irodából fogsz menni a szülőszobára? :wink: Szerintem azt megcsinálhatod, a saját érdekedben, hogy közlöd velük, "drágáim, nagyon nem bírom már a sok ülést, és a derekam stb majd leszakad, a nőgyógyász táppénzre javasol. x idő múlva betegszabadságra megyek." S akkor nem is vagy "szemét" velük, s nekik is van idejük keresni embert. Mert addig, míg ott vagy, s nem lesz mondjuk augusztus, nem lesz nekik sürgős szerintem. :roll:

Én sem tudom megnyitni ezt a facebook-os micsodit. Meg a múltkor tettek fel valami táblázatot, ahol meg lehet nézni a baba nemét, na ott sem tudtam semmit sem kezdeni. Teljesen béna vagyok :lol:

vicger
 
 


Floranan, Krisztinek teljesen igaza van, amíg ott vagy, addig nem fognak keresgélni. Szerintem is mondhatod már nekik azt, hogy a dokid már mostantól ki akar írni, de te szeretnél kb. júniusig melózni még, és így tényleg másként hangzik. Meg akkor ők is tudnak tervezni, és mindenki jól jár.

Igen, először nőgyógyász, ő minden hónapban fog adni egy papírt, amit viszel a háziorvoshoz.
A háziorvostól kapod meg majd a táppénzes papírodat minden hónapban, ezt kell majd a munkahelyre vagy az oep-hez továbbítanod minden hónapban.
Vendég
 


Vicger, pont így szeretném kb., 2 max 3 héttel utána lelépek. Csak ki sem szeretnék szúrni a csajjal (nagyon :) ). Július elején akart keresni embert, hát hamarabb fog, meg én is nézek a baráti körömben, az is szimpi lesz neki.

floranan
 
 


Ja, és a könyveléshez én tök hülye vagyok, nem tudok neked segíteni :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Köszi lányok az infókat, én ehhez nem értek.
6-án rá is kérdezek a nődokinál.

floranan
 
 


ja, tényleg, a regisztráció kimaradt. Most már ment is a dolog :oops: :lol:

vicger
 
 


[quote="vicger"]j írta:vicgera, tényleg, a regisztráció kimaradt. Most már ment is a dolog :oops: :lol:


Kár, hogy nem tudom bemásolni facebookos Csoki rajzot, nagyon szórakoztató lett :D

floranan
 
 


Szép délutánt csajok!

Üdv Dorottya!!!

Floranan! A várandós csomagot én már akkor át tudtam venni mikor még pocim sem volt, ( nagyon kíváncsi voltam), van benne egy újság, 1 cumi, egy Avent tejcsi gyűjtő dobozka, melltartó betét minta, pelus minta, tea minta meg néhány szórólap. Nem nagy szám, de egész jó.

Ja! én Janóval az irodából mentem szülni, és ha nem lesz gond, most is innen fogok, nem éri meg nekem a tp anyagilag, és mivel nagyon rendes volt velem a főnök..., de persze a derék fájás, láb dagadást stb, más tészta, akkor már érdemesebb tp-re menni. A számításához én sem nagyon értek sajnos :(

Kép
babcika
 
 


Köszi Babcika, asszem Boboka kérdezte, de nekem is és mindenkinek hasznos infó!!! :) Régen hallottunk rólad!

floranan
 
 


Bocsi Floranan! :lol:

Mostanában olvasó üzemmódban vagyok, mindenkiről tudok mindent, de nem sok dolog történik velem amit írhatnék. Ennek egyrészt örülök, másrészt rohadt unalmas itt egyedül az irodában. :(

Kép
babcika
 
 


Floranan, mit dolgozol?
Csak hátha én is tudok ajánlani emberkét, keresnek páran melót mostanság körülöttem..

Ja, és csókolom kismami vagyok és nagyon nehezen viselem az irodát... s már írnak is ki! Egy kismami "mindent" megtehet:D - nekem ezt mondta a háziorvosom.
Ha nem akarok már menni szóljak!

Kép

Kép
móka:)
 
 


Babcika, nekem is nagyon kell a teljes fizu, csak nem bírom idegileg sem, hogy egész nap itt ülök, és semmit nem kell csinálnom, ez a másik véglet, teljesen leszívja az energiámat, amikor annyi hasznos dolgot tudnék csinálni irodán kívül!!

floranan
 
 


Köszi Móka, egy Nagykövetségen dolgozom, ahol kell folyékony spanyol nyelvtudás, és angol is azért. Titkárnő-mindenes... nem olyan egyszerű embert találni :)

floranan
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?