Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Képzeljétek, tegna kibújt Alexa első foga! Illetve csak áttört, látni még alig lehet, de érezni már igen: kis tűszúrás. Sajnos eléggé megviseli a kiscsajt, sokszor hirtelen felsír, és nehéz megnyugtatni.

Tegnap voltam az új dokinál, aki megnézte a táblázatát: e szerint Alexa a felső határban van mind a súly, mind a méret tekintetében. De kaptunk beutalót a gasztroenterológiára, hogy megnézzék, nem allergiás-e valamire, ami miatt nem tetszik neki az anyatej, illetve hogy nincs-e valami olyan szervi baja, ami miatt csak fekve (ágyban, pelenkázón) fogadja el a kaját, karban tartva nem. És a bukást is meg kell vizsgáltatni. Vasárnap a Margitszigeten 4 felé ivott eg kis almalevet, ami este 8 körül visszaköszönt (pedig azt hittük, hogy az addigra már rég a pelusban van, de nem).

És kiderült, hogy erőltetni kell a hasonfekvést, még ha sír is, és jó messzire tegyem a játékait, hogy akarjon menni utánuk. Na, ezt megnézem! Könnyű ilyen tanácsokat adni annak, aki nem fogja hallgatni a hisztit! Majd veszek egy füldugót! Az a baj, hogy ha hasra teszem Alexát, akkor büfizik egy nagyot, és elkezd csuklani, ami visznt annyira zavarja, hogy nyűgös lesz és sír. És ez minden alkalommal így megy. Kinek lenne kedve ezt erőltetni?

Beatrix! Jó, hogy otthon vagytok! Írd meg, hogy mi volt, mitől volt olyan kemény!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Aranynap! Igazán nem akarok kéretlen tanácsokat osztogatni, de a pocakviszketés nálam is befigyelt. Hiperdrága kozmetikai micsodák helyett én egyszerű gyógyszertári cremor aquosus krémet használtam. 10 g-os tégelybe lehet venni, kerül vagy 250 Ft-ba. Nálam jól működött. Csak egy ötlet.
üdv, o
orelle
 
 


Detty!
Gratula a fogacskához!!!Remélem h kiderül h mi baja van Alexának,na meg h egyáltalán van e vmi baja!Drukkolok h minden oké legyen!Várjuk a híreket felőle!!!

Aranynap!
Nekem is írtóra viszketetta a hasam,illetve most is viszekt néha...én a DMes krémmel kenem.Szerintem az nem drága,van olaj is meg sima krém kismamiknak!Nekem bevállt :wink:

annus11
 
 

 
 

Orelle, Annus!
Köszönöm a tanácsokat. Nekem is DM-es kismamis kenőcs van otthon, de ezek szerint nem elég napi egyszer bekenni... Egyébként nem egyfolytában viszket, hanem időnként, és akkor nagyon. Meg néha úgy érzem, mintha szét akarna feszülni a hasam meg a mellem. :shock:

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

2009. április 5-én születetett meg Vilmos.
Hajnal 3-kor kezdődtek a fájások..5 percenként jöttek, de én azt hittem, hogy ezek még csak jóslók és mindenképpen el szerettem volna kerülni a patológiát...a férjem sem izgatta magát..nagyon...aztán reggel nyolckor úgy döntöttem, hogy nosza rajta, menjünk be a kórházba.
Egy ujjnyira voltam kitágulva, rámtették a ctg-t, aztán sétáltam...egészen este 7-ig...akkor is még csak 3 ujjnyira tágultam...és végig 2-3 perces fájásaim voltak. Nem volt kellemes...
Aztán bementünk a szülőszobába, megérkezett végre a dokim is, adtak egy kis fájáserősítőt...és onnantól kezdve ordítottam fél tízig. A kis legény nem akart befordulni, beszorult..minden volt, jött az ügyeletes doki, a professzor...mindenki tolta-húzta a gyereket belőlem...Luigi meg nyomta az oxigént az orromba..
Húhh nem volt egyszerú de végülis megszületett Vilibaba 3880 gramm, 57 centivel.
De itt még nincs vége, mert másfél nap után besárgult, elég komolyan, 4 napig kék fény alatt volt egyfolytában. Csak a cumisüveget dughattam be neki, 3 óránként, egyébként meg fejtem mint állat, dehát nem valami hatékonyan...hiszen a gyerek nem volt velem..
Kapott valami fertőzést is, antibiotikumot nyomattak belé napi háromszor, most nekem kell..hál istennek ez már csak szirup, nem szuri. És mindennek fejében, még bevéreztek a mellékveséi is...a szülőcsatornában...de azt mondják az felszívódik, május 7-én megyünk ultrahangra, hogy megnézzék hogy áll a dolog. Úgyhogy 11 napot töltöttünk a kórházban, elég embertelen külölmények között. Voltak akik nagyon jó fejek voltak, de voltak olyanok is akik le se szarták az embert. Erről majd máskor..mert ez is egy külön történet.
A szülés életem legborzasztóbb élményéből a leggyönyörűbbé változott..hihetetlen!!!
Alig várom a következő babát!!! Hogy újra átélhessem ezt a csodát!!!
Dehát ez az aggódás!!! Meg kellett tanulnunk apával kezelni a stresszt, mi már annál kiborultunk hogy besárgult, pedig a teljesen természetes. Utána minden nap mondtak valami újat, hogy még milyen baja van a Vilinek. Az elején teljesen kikészültünk...de végülis...megpróbáltunk pozitívan gondolkodni, és higgadtak maradni.
Tejem az van hál istennek valószínű ennek köszönhető, Vili vasánap lesz két hetes, de már több mint 4 kiló, pedig elég durván le is fogyott időközben, úgyhogy nem panaszkodom. Tudom táplálni a csemetémet.
Csak annyi van, hogy benn, amíg nem volt tejem, meg amíg kék fényben volt, cumiból kapott, és utána nem volt hajlandó ciciből enni, csak bimbóvédővel. De ez már nem számít!!! A lényeg hogy itthon vagyunk, jól vagyunk..
Egyébként eszik-alszik, csak akkor sír ha éhes...és elég keveset vann fenn..ez normális?

Amint összeszedem küldök képeket a tündérpofáról!!!
beatrix161
 
 


Sziasztok!
Én Vichi-vel (így kell írni?) kentem a Lilinél,és szana-szét szakadt.
Most Milupával,kb 2 hétbe egyszer.Már mindegy... :?
Vendég
 


Hű, Beatrix, nem semmi. :shock:
De most már ott van Neked a kis Gyönyörűséged, várjuk a képeket! :)

Lilisgabi!
Nekem is benne van a pakliban, hogy szétrepedek, a mellem már megkezdte. :cry: De fel voltam rá készülve, mert nekem a popsim és a combom is csupa csík, és Anyu is szétszakadt, úgyhogy hajlamos vagyok erre. Nem baj, nem akarok szépségversenyen indulni. :D

Na puszilok Mindenkit! Leléptem hétvégére!
Szép hétvégét!!! :D

KépKép
aranynap
 
 


Bea!
Hu nem semmi sztory!De a lényeg h minden oké!Képeket meg várjuk!!!Biztos nagyon tündéri a kismanó!

Aranynap!
Amúgy én is repedtem...pedig sokáig bírtam csíkok nélkül...de nekem is ez adottság!Ugyan úgy mint neked!Tini korom óta ott vannak a popón,combon a csíkok...ez van!A viszketés az persze nem fog elmúlni!Vagyis ahogy húzódik a bőr mindig előjön.Nekem a DMes segített.Bekentem ha viszketett és el is múlt!Ha megint viszketett akkor megint kentem. :lol: Ja és a mellemen nekem is vannak csíkok...ott kezdődött nálam is :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Köszi az együttérzést, javul a helyzet, újra vigyorog Alexa. Nagyon hamar kijön a második is mellette, mert már ott is fehérlik az ínye.
Tegnap rettentő nyűgös volt, sehogy nem tudtam megnyugtatni, és az eső miatt csak az erkélyre tudtunk kimenni, mi nem segített.

Beatrix! Huh, nagyon nehéz lehetett nektek! Én sem tudtam, mit jelent igazán aggódni, amíg Alexa meg nem született. És ennek már nem is lesz vége soha! De tök jó, hogy már a tesóra is tudsz gondolni, nekem hónapokig rémálmaim voltak a szülésről. Vigyázzatok magatokra, és nagyon fogok drukkolni 7-én, hogy ne legyen semmi gáz (de biztos nem lesz).

Jó hétvégét mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Beatrix:
Elfelejtettem: Igen, normális, ha nagyon sokat alszik, akár 20 órát is egy nap! Én is megijedtem, aztán jól letoltak, hogy mit képzelek. Meg hogy majd visszasírom, amikor majd nem akar napközben aludni (ez így igaz, tényleg visszasírom). Úgyhogy nyugi, annyit alszik, amennyi kell neki, és majd szép lassan egyre tovább fogja bírni. Majd küldj képeket!!!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!!!!

Beatrix! Gratulálok Vilihez!!!!!

Ami a krámeket illeti, én használtam elég sok fajtát... Milupát és a Motherlove balzsamot (ettől kiütéseim lettek), DM-est és most Hellánál a Babé hizás-fogyás- terhességi csikok elleni krémet, ami nekem nagyon bejött. Bár nem éppen olcsó... (de nem is vagyok hajlamos a csikozódásra. Most is 4 nap alatt már látszottak a hasizmaim, úgy regenerálódtam :D de ez genetika...

Napok óta nem tudtam netezni, mert leharcolnak a gyerkőcök :wink: 2 hétig észre sem vettük, hogy van egy lányunk is, most bezzeg....
Oli már egészen jól megszokta a helyzetet, mindenben segiteni akar, nagyon édes! Csak jobb lesz most már...

Na, próbálok visszaolvasni, mert elvesztettem FONALAT...

chanel_28
 
 


jAJJ, hát most olvasom, hogy van egy Máténk is már! Óriási gratula!!!!!

Francestz! Nagyon szép baba Ádám! (felirtuk a potenciális udvarlók közé :wink: )

chanel_28
 
 


Sziasztok

Bocsi hogy eltüntem, de a d.e.-im nagyon zavarosak, mert Sára baba hasfájos volt eddig, és estére pedig hulla voltam. Amugy minden rendbe, bár ma azt kezdem észre venni, hogy mintha kevesebb tejem lenne, ugyhogy elkezdem ujból a szopizás utáni fejést. Meg most elkezdek teát inni. Bár tudom hogy sok pihenés, depis mentes napok, meg sok ivás kell ehhez. Mondjuk tegnap szinte ebből csak 1x ettem és nagyon kevesett ettem.

Francestz nagyon szép Adám, tényleg, azt veszem észre hogy a mai babák akár mennyire hosszu uton jönnek akkor is milyen kisimultak, mondjuk lehet a súlyuk miatt is.

Dóra gratulálok Mátéhoz.

Sára már 4,20 kg felett van,ugyhogy mióta haza hoztuk 60 dkg hízott. Az jó sok azt mondják.
még mindig 3óránkánt eszik, nem tudjuk tovább huzni, és imád fürödni.
Na puszi mindenkinek.

Kép
lili&ana
 
 


Lili!
Jó hogy jelentkeztél!Hát kíváncsi vagyok a mi első napjaink hogy fognak telni...Te mege gyél rendesen!!!Aztán a tej is bizti több lesz :wink:

Dórit vajon mikor engedhetik haza???Már olyan kíváncsi vagyok Mátéra :wink: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Én is épp azon gondolkodtam, mikor engedik haza Dóriékat, ha nem sárgultak be, akkor hamarosan otthon kell lenniük!

Most Kata éppen alszik, megpróbálkozom a szülés történettel:
Szóval hétfőn reggel elkezdtem vérezgetni, még tettem-vettem otthon az nst-előtt, gyanús akkor lett a dolog, amikor teregetés közben a derekam annyira fájt, hogy 2* is a kanapéra kellett támaszkodnom. Ez a villamoson, és a metrón is megismétlődött. (perzse ott nem volt kanapé :)
Nst + mondtam az aszisztensnőnek, hogy fájásaim vannak (szerintem). Doki megvizsgál, két ujjnyira kinyíltam,méhszáj teljesen elsímult. Dokim mondta, menjek a klinikára, mert szülünk, ő is jön nemsokára (ez volt 16.00-kor).

Szülőszobára be, előtte férjemet riasztottam, aki taxit hívott nekem (ahol már ötperces fájásaim voltak, a barátnőm szerint, aki velem volt, szegény jól megijedt, kellemes sétára számított nem erre...), szülésznőmet is hívtam.

Szülőszobán ügyeletes szülésznő nst-t rám tette, 16.30-kor bejött megvizsgált, mikor kiment csak azt hallottam, hogy hívják a dokimat. Férjem, szülésznőm ekkor érkezett, doki meg 17.00-kor (kb.). Fél-egy óra múlva burokrepesztés, aztán jöttek a fájások ezerrel, baba jó helyen, de még nem teljesen ezért jobb és bal oldalon 3-3 fájást kellett várni, még mindig nem jó, labdára ülés még mindig nem tökéletes (a labdán ritka szar volt ülni). 10 perces zuhany engedélyezés).

Mivel ekkor már Kata egy órája a szülőcsatornában volt, kaptam oxitocint, mikor bekötötték dokim kérdezte kérek-e zenét, mondtam kérek... Ez volt az utolsó tiszta pillanatom (persze zene nem lett). Innentől csak hangokra, arcokra emlékszem, és Kata megszületett. :D

Utólag, férjem és dokim elmondása alapján mindent úgy csináltam ahogy kellett, csak Kata szívhangja esni kezdett, ezért gyorsultak fel az események, és nyomta a doki a hasamat + én is nyomtam. Már vákumot emlegettek, de szerencsére nem kellett. folyt.köv. , mert egy éhes manó itt üvölt mellettem :lol:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Nya, most sikerült lerakni, nálunk is hasonló a helyzet, mint Nálatok Lili, egy kicsit hasfájósok vagyunk, de a büfi, meg a lábtorna általában segít. Ja, és Kata is sokat eszik :D

Tehát a szülés folytatása: mint utóbb kiderült másodlagos fájásgyengeségem lett, mivel Kata hozzám képest nagynak számít, dokim mondta, hogy legközelebb kicsit kisebb gyereket hozzunk össze a férjemmel :lol:
Szóval emiatt lassult le a végefelé a folyamat!
Szerencsére minden rendben van, és ez a lényeg. Három óra negyven perc alatt lezavartuk az egészet
:D

Nagyon furi a női természet, mert én is ugyanazt gondolom, mint Bea, már most jöhetene a kistesó! (Pedig másnap még nem ezt mondtam).

Kérdeznék egyet: ez a gyermekágyi folyás dolog, meddig tart? Kata holnap lesz két hetes, és nekem még mindig olyan mintha közepesen menstruálnék! Szerintetek ez normális?

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük szépen a jókívánságokat! :)

Már tegnap délután óta itthon vagyunk. Voltak kisebb viszontagságok (eltört Máté kulcscsontja, de nem a szülés közben), de amúgy minden rendben van velünk, majd holnap írok róla!

Nagyon sok tejcink van :D 30 perc szopi után még 130 ml-t fejtem és van még benne...

Holnap jelentkezem!

Jóéjt!

Kép

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Reggelt!

Maszatmama! Persze, természetes, sőt az is, ha még hetekig igy lesz... (6 hétig is tarthat, persze, nem ilyen intenzitással) Én most sokkal kevésbé véreztem és már szinte nincs semmi.... Egyébként a méh összehúzódásától függ, hogy meddig tart. Minél többedik gyerek, annál jobban fáj az összehúzódás..én néha csillagokat láttam... :(

Lili! Nálam is volt pár napja tejválság, bár én nem fejek. Inkább 1 éjszakát velem alszik a béjbi és szopizik amennyit csak szeretne. Másnap általában már több tejem van :wink:

Hihetetlen egyébként, hogy már végigcsináltam ezt 1x, mégis vannak új dolgok! Nem egyformák a gyerekek!
Olivérem úgy evett, mint a villám, bár hasfájós volt, Hella meg borzasztó komótos és szeret kisebb alvós szüneteket beiktatni evés közben. Napközben még oké, de egy éjszakai etetés min. 1óra nálunk!!!! :cry: (ha nem több) és mára virradóra is 3órát voltam ébren össz-vissz... Nem vagyok kipihent :cry:

chanel_28
 
 


Szia Dóri!!!!
Máté csudaszép!Szerintem az apjára hasonlít :lol: Várunk a beszámolóval és további képekkel!!!Tök jó h van sok tejci!!!!!Csak így tovább!!Jó egészséget mindkettőtöknek!!!


Maszatmama!
Jaj ez a vége rosszul hangzott....nekem is mondogatják h nagy a baba,én meg pici.....hát majd meglátjuk....ezért is remélem h minnél elöbb kinn lesz :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Nekem most gyorsan aludnom kellene, mert Kata is ezt teszi, de még gyorsan írok!
Szóval Chanel: nálunk ue. a helyzet, szépen komótosan szopizik néha bealszik, de aztán megint nyammog. Így én sem alszom túl sokat, mivel: etetés: 1óra, büfi: 1/2óra, aztán talán elalszik és kb. jó esetben 2óra múlva farkas éhesen kel! Szerintem még nem aludtam 3órát egyben mióta itthon vagyunk, de sebaj :D

Dóri: Gratulálok mégegyszer a gyönyörű kis Mátéhoz. Hogyan tört el a kulcscsontja? A barátnőm kislányának szülés közben (tudom Nálatok nem), állítólag elég gyakori dolog!

Annus: szerintem ne aggódj, nem lesz baj, az orvosod úgyis tudja majd, hogy mit kell csinálni!

Bea: képeket kérünk!

Na gyorsan belopózom az ágyikóba és alukálok!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Olyan aranyosak a babák!!! Alexa olyan nagy hozzájuk képest...

Maszatmama!
Ahogy Chanel is írta, akár 6 hétig is eltarthat a vérzés, de azért figyelj oda. Én 12 nappal a szülés után - pont pelenkáztam - nagyon elkezdtem vérezni, csak azt éreztem, hogy folyik belőlem valami meleg. Még elmentem kaját melegíteni magamnak, aztán gondoltam, megnézem, mi volt. Amikor láttam, hogy mennyire vérzek, felhívtam a dokit, hogy normális-e. Ő azt mondta, hogy azonnal irány a kórház. Amikor mondtam neki, hogy még szólok a férjemnek, hogy üljön fel a HÉV-re, akkor ő csak annyit válaszolt, hogy ne a HÉV-re (kb. 15 perc), hanem taxiba üljön. Iszonyúan megijedtem! (A kajálásból semmi nem lett.) Végül a kórházban kiderült, hogy a nyálkahártyából darabok nem tudtak kiürülni, és ezért véreztem olyan nagyon, illetve voltak alvadt vérdarabok is. Még aznap este megműtöttek, és utána még 5 hétig tartott a "folyás".
Ezzel nem akarlak megijeszteni, de állítólag sűrűn előfordul, és jobb, ha figyelsz, mintha valami baj történne. Az igazi jel, hogy valami nem stimmel, ha nagyobb alvadt darabok is ürülnek.
Egyébként gratulálok a három óra 40 perchez, első szülésnek te is gyors voltál! :)

Chanel! Oli nem ébred fel éjszaka, amikor Hella kajál? Nálunk is egy szobában lenne a két gyerek, és ez a rész aggaszt egy kicsit. Főleg, ha Hella ilyen lassan szopizik... Fizikailag hogy bírod?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
Elég strapás a dolog, be kell vallanom...
Igazából Oli 2 éjszakát aludt az ágyában mióta itthon vagyunk, akkor Hella a 2. ébredéstől már velem aludt. azóta pedig Olit nem lehet a mi ágyunkból kirakni :roll:
Szóval mindig van köztünk 1 gyermek :wink:

Épp este beszéltük a férjemmel, hogy időszerű a visszaszoktatás, mert nyáron mikor bandáznánk, grilleznénk a szomszédokkal este, nehogy már valamelyikünknek le kelljen feküdni 9-kor a gyerekkel :x
Majd beszámolok a folyamatos fejleményekről... Ja, és nálunk már tombol a dackorszak is :cry: Hiszti, tiltakozás, földrevetés....

Egyébként az etetésekkel nem lenne gáz, nem ébrednek egymásra, csak hajnaltájban, de a pelenkázás logisztikát igényel... Kép Kép

chanel_28
 
 


Dóra!
Máté tök cuki!!!! :D

Kezdek nem tudni hozzászólni az eseményekhez. :D Lassan mindenkinek megvan a Babócája, én meg gyönyörködni jövök majd csak be. :D

Chanel!
Nagyon szépek a kis lurkók! :) És már most le sem tagadhatnák, hogy tesók. :wink:

KépKép
aranynap
 
 


Szia Aranynap!

Azért tessék írogatni, mert nagyon izgi az az időszak amiben vagy, legfeljebb majd mi okoskodunk, hogy nálunk hogy is volt ez meg az... :D

Egyébként nekem a 18 hetes uh-n mondták meg, hogy Kata Kata (mármint hogy lányunk lesz). Persze nem minden baba olyan magamutogató, mint Kata volt! :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!
Te miért nem alszol??? :lol:

Igen, mi már betöltött 19. héttel megyünk UH-ra május 4-én. Már alig várom!!! :) Mi, a Párommal nem vagyunk szégyellősök, remélem, a Picurkánk sem az. :D

Mondtam már, hogy összeházasodunk a Párommal. :) A héten elintézzük, hogy legyen egy minél előbbi időpont (csak két tanús esküvőnk lesz), és május utolsó hetében megyünk Badacsonyba egy hétre nászútra. (Ott voltunk először nyaralni anno.) :D

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap az tök jó, mármint a házasság, mi októberben házasodtunk (hét év együttélés után), akkor voltam kb. 13 hetes terhes. Szupi volt így is!!!

Nem alszom, mert ahogy befekszem az ágyikóba őnagysága megneszeli, és cicit követel! :lol:

Chanel: nagyon cukik a gyerkőcök! Ezek a mosolyok egyszerűen elbűvölők!!!

Annus??? Vizsgálaton, vagy szülőszobán? :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Ááááá,Annus itt ül a gép elött!Majd pénteken megyek CTGre meg doki meg Uh!Iza meg addig benn marad szerintem... :lol: Tegnap mondjuk nagyon fájt a pockom...úgy az egész.De hát csak kibírom már ezt a pár napot....

Chanel!
Hella milyen csodaszép!!!!És tényleg hasonlítanak egymásra a gyerkőcök!!

Aranynap!
Gratula az esküvőhöz!!!!Minnél elöbb menjetek be akkor mert 30 nap a várakozási idő!Annál elöbb nem adnak össze!!!És május elég zsúfolt ami az esküvőket illeti!!!Vagy nem baj ha csak a nászút után lesz időpont?És mit terveztek amúgy?Kis meghitt ebéd a tanukkal?Szülők azért ott lesznek?
Amúgy mi se vagyunk szégyenlősek,ennek elllenére a kisasszony csak a 25.héten mutatta meg magát....de azóta mindig megmutatja mije van :wink:

annus11
 
 


Szia Annus! :)
De, a XIII. kerületben 2200 forint pluszért összeadnak előbb is. :) De az sem baj, ha nászút után leszünk összeadva.
Csak tanúkkal. Szülőket is meglepjük. :D Illetve azt tudják, hogy tervezünk valami kis apró esküvőt, de nem tudják, mikor. És úgy szeretnénk, hogy fényképek azért lesznek, és esküvő után készíteni egy kis fotóalbumot ajándékba Nekik. :)
Jövő nyáron az egy éves évfordulón meg szeretnénk egy kis családi összejövetelt kerti party keretében, amolyan utó-esküvőt. :)

Más!
Maszatmama, Francestz!
27-én megyek terhesgondozásra a Dokinkhoz, 4-én meg ugyanúgy Hozzá genetikai 4D-re. Szerintetek fog csinálni attól még 27-én is UH-t? :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltunk a Margit-szigeten a Vivicitta futás gyaloglótávján.Nagyon szuper volt,mert jött Apa is,és így nem volt olyan nehéz nekem a Lilivel.Őt a bicaján toltuk,tekert,gyalogolt,futott,egész nap rajta volt a rajtszám. :D
Kb 10 km volt összesen,mert az alsó rakparton álltunk meg,onnan gyalogoltunk be a szigetre,meg vissza,és még a táv is.Hazafelé beugrottam a Tescoba,vettem paprikát,parit,uborkát,lilahagymát,szalonnát,mert jött 2 család hozzánk szalonnát sütni.1/2 9-kor mentek el,9-kor már aludtunk is.Ma reggel 1/2 10-ig.Így egész jól ki fogom bírni a mai napot a gyerekkel,mert egyébként 6-kor kel...Ma meg 10-kor kezdtük a napot. 8) Most éppen hisztizik. :(
Már voltunk postán,önkormányzatban és mekiben.
Én jól vagyok,nagy a hasam.
Ki szült császárral közületek?Altatnak,vagy gerincérzéstelenítést kapok?Egy nappal korábban be kellett feküdni?
Vendég
 


Szia Lilisgabi!
Hű, ügyik vagytok, hogy megcsináltátok a 10 km-es távot: Te nagy pocival, meg kis lurkóval. :)

Pont 10 hét van kettőnk között. :D

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Gyorsan a történtek:
14-én este 19:05-től 20 percenkénti nagy megkeményedéseket vettem számba ötöt, de szinte egyáltalán nem fájtak. Mondtam azért aztán férjuramnak, hogy segítsen lezuhanyozni, hanem múlik el, akkor csörgünk a mefelelő embereknek, hogy mi is legyen. Hát nem múlt el a tusolástól. :D Juhéééé! Na akkor telefon a szülésznőnek, dokinak, mindkettő azt mondja, hogy irány befelé, de tüstént. :) 15 perces, szinte fájdalommentes keményekkel indulunk 21:20 körül. Férjuram rekordja, hogy 20 perec alatt beértünk, úgy, hogy közben egy vonatot is kivártunk a sorompónál. Mire odaértünk 10 perces, de még minig semmi fájdalom és azon viccelődünk, hogy haza fognak küldeni, ha ennyire vigyorgunk, mert nem hiszik el, hogy szülünk. :)
3/4 10-kor értünk a szülőszobához. Szülésznőm megvizsgált, bő két ujjnyi, innen már csak gyerekkel megyünk el. Átöltözés, Ferim bejön, ctg 30 perc, fájások vannak, én nem érzek csak megkeményedéseket. Mondom is, hogy a jóslók sokkal jobban fájtak. Burokrepesztés (innentől 4-5 perces fájások, de ezeket már érzem úgy rendesen :shock: , de nekem sokat segített a relaxáció), víz gyönyörű tiszta. Tus alatt 15 perc, majd séta. 3 perces fájásoknál megválok a vacsorámtól, ekkor már bő 3 ujjnyinál vagyunk. Átcihelődünk a vajjúdóból a 3-as szülőszbába, ahol nagyon szép hajós képek vannak, de nem kötnek le eléggé. Ott egy ötperces tusi közben érzem a már sokszor emlegetett székelési ingert... gyorsan ki a tus alól fel a szülőágyra, ctg rámpakol, babóc szívhangja továbbra is gyönyörű, 160 körül kalimpál és ekkor már dokibács is ott van, ő vizsgál. Megvan a négy ujjnyi, de még simulni kell egy kicsikét, csinálunk egy próbanyomást. Teljesen éber vagyok, de mostmár azt hiszem hogy szétszakadok, elveszítem az időérzékem. Na, jött a legdurvább rész, a váltott fájások, ahol férjem diktálja a levegőt és sikerül jó mélyen, lassan lélegezni, így könnyebb. 3 fájás jobb oldalon, 3 fájás bal oldalon, ez kegyetlen volt, de túl jutottunk rajta. A kitolási szak 5 fájás, mindegyikben 3 nyomás és Máténk kicsusszan 1:05-kor 10/10-es Apgarral, a kitolásnál a legalacsonyabb pulsusértéke is 130 volt. :) (Ezután összesen 6 öltést kaptam, kettőt a meccésre, kettőt-kettőt belűre és a kisajakra, ahol felületi repedések keletkeztek, pénteken már törökülésben szopiztattam Mátét mosolyogva.) Könny nélküli öröm, homályos szemek, egy csoda! :) Két gyönyörű órát töltöttünk hármasban, majd Máté felkerült a csecsemősökhöz én a gyermekágyra, apa haza.

Máténk kulcscsontját, mindent összevetve csütörtökön este a fürdetésnél törték el... A képeken, amiket csináltunk, jól látszik, hogy szerdán és csütörtökön is emeli a kis kezeit, egészen a buksija fölé. Pénteken reggel vettem észre, hogy valami nem stimmel a bal karjával, mert csak úgy lógott, vagy csak könyékben hajlította. Megkerestem egy csecsemőst és elmondtam az észrevételem, mire azt mondta, hogy teljesen normális, biztosan így tartotta a pocakban és így kényelmes neki. Kicsit furcsáltam, de elfogadtam az "indoklást". Este jött a fürdetés és az egyetlen normális csecsemős, akivel találkoztam a kórházban (egy duci nő, de nagyon figyelmes, segítőkész). Elvitték fürdeni, de egy óra múlva, amikor jöttek vissza a picikkel, az én csöppemet nem hozták. A nővér mondta, hogy bennt fogták, mert lóg a karja, észrevettem-e... én meg mondtam, hog mi az hogy észrevettem-e, nem csak észevettem, hanem jeleztem is az egyik nappalos csecsemősnek. Hívták a gyerekorvost, megvizsgálta, hívták a röntgenest, az csinált felvételt és kiderült a haránttörés. Hú, nagyon kiborultam. Rögtön ráfogták, hogy nehéz volt a kitolási szak és biztos akkor tört el. Én persze mondhattam, hogy szó sem volt nehézségről. Nem volt rásegítés sem és nehéz kitolásból nem lesz 10/10-es Apgar érték és hogy szerdán és csütörtökön mozgatta rendesen a karocskáját, nem számított. A zárójába az került, hogy születés után észlelték, pedig rá 3 napra...

Szóval ez van. Nem lesz gond a karjával, mert a kicsiknél ez nyomtalanul gyógyul és tökéletesen fogja tudni használni. A zárót is csak azért írtam alá, hogy végre eljöhessünk onnan és békénhagyják a fiunkat.

Most megyek az ébredező gyönyörűséghez, akivel itthon lenni, nagyon-nagyon jó (bár éjjel és peluscserekor, amikor telitüdóból tud bömbölni, ezt nem erősíteném meg mindig :D )!

Szép estét mindenkinek!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Dóra!
Akkor te játszva abszolváltad a szülést! :D
Nekem is ritka szar volt ez a jobb oldal, bal oldal dolog!
A csecsemősökre pedig kár a szót is pazarolni, nagyon sajnálom, hogy ez történt.

Képzeljétel aludtam!!!!!

Aranynap: mindig csinál uh-t! akkor is ha előtte v. utánna genetikait csinált!

Annus: közben rájöttem, hogy reggel írtál, de időközben sokminden történhetett volna :D

Detti: rossz lehetett a szülés után még egy műtét, hál' istennek eddig azért nálam nem olyan súlyos a helyzet, sőt ma már alig van valami :D

Na megyek barátnőzni (látogató).

Maszatmama
maszatmama
 
 


Dóri!
Huuu akkor ez elég gyors volt,nem???Főleg így első babára!!!!Remélem h nekem se lesz hosszabb vagy brutálisabb!
A csecsemősök meg....inkább nem mondok semmit...szegény Máté...

annus11
 
 


Szegény Máté!!!! Fáj neki? Gondolom, igen. :( :( remélem, nagyon hamar meggyógyul! A csecsemősökről meg inkább nem mondok semmit. Én ugyan csak jót tapasztaltam (engem inkább a gyerekágyas nővérek idegesítettek), de ez nagyon durva! Főleg, hogy el sem ismerik! Huh, de felhúztam magam!!!

Maszatmama! Örülök, hogy javul a dolog!

Megyek, a férjem csinált vacsit!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Lilisgabi!
Én most márc.24én szültem császárral, 6órás gerincérzéstelenítővel, egy fiatal csaj adta be nagyon profin,nem éreztem semmit a műtét alatt csak forróságot.Felkerültem az őrzőbe 1 napra, ahol félóránként mérték a vérnyomást, hőmérőztek, segítettek fürödni, másnap "gyógytorna" volt.

1 hétig élveztem a klinika vendégszeretetét és a csecsemősökhöz visszatérve,tényleg nem foglalkoznak veled, egyszer elmondanak nagyjából mindent vagy semmit, utána pedig téged "b@sztatnak"(bocs a kifejezésért), hogy miért nem így csinálod, miért nem úgy, ahány csecsemős volt, mindegyik mást mondott, úgyhogy első Anyukások 5ágyas szobát válasszatok, mert a szobatársak nagyon segítőkészek.
Ha le akartam adni a babát este, hogy legalább egy napot tudjak aludni, úgy néztek rám, mint a véres rongyra, de volt olyan nap, amikor azt mondták, hogy ne is adjam le, úgyhogy alig vártam, hogy haza jöjjek.( A duci nő tényleg nagyon rendes, ahogy Dóra is írta) Jól bestresszeltek az etetésnél, hogy ahány napos a baba, annyiszor 10ml-t kell ennie, persze, hogy így nem is volt annyi tejem.Dióhéjban ennyi és tényleg a legfontosabb:kérdezni, kérdezni, mert nem mondanak semmit.
Éva
szemi_dévisz
 
 


Sziasztok!

Maszatmama!
Igen, tényleg nagyon szép szülés volt, nagyon boldog és messzemenőkig elégedett vagyok. Már ott a szülőágyon mondtam Apjának, hogy jöhet a következő, meg persze a dokinak azt, hogy héééé, erről nem volt szó, mert nem sokat hatott az érzéstelenítő és éreztem az összes öltést :shock: , így még jó, hogy nem volt sok belőle! 8)

Annus!
Gyors volt, de nem villámszülés, ilyenről "álmodtam"! :lol:

Detti!
Sajnos nem tudom, hogy mennyire fáj neki. Állítólag nem nagyon, de amikor türelmetlen, vagy nagyon nyűgös és hirtelen mozdul, akkor látom, hogy rossz neki... Állíólag két héten belül kutya baja sem lesz, de holnap jön a gyerekorvos, kíváncsi leszek, hogy mit mond majd!

Éva!
Teljesen egyetértek a kérdezni dologgal!!! Mind első babásak voltunk a szobában és úgy kellett követelni, hogy mutssanak már meg akármit is. Nekem van gyakorlatom a csecsemők ellátásában, de a helyes mellretételt "valamiért" csak elméletben tudtam, segítség kellett... a szobatársnőm nem mert szólni a csecsemősnek, hogy nem tudja jól mellre tenni a babáját, (mert amikor megkérte a nőt, hogy mutassa meg mégegyszer a köldökcsonk-ápolást a nő tisztára kiakadt, hogy ő már egyszer megmutatta, miért nem figyelt rendesen) és a csöppség véresre cincálta a bimbóját. Szóval nem egy szép álom... inkább horror.

Most megyek alszom még, mielőtt a csöpp legény feléred és követeli a jussát...

Jóéjt!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!
Dóra nagyon sajnálom a picikét!Remélem mielőbb összeforr neki.Az Apgar értéke gyönyörű!És te nagyon ügyes voltál.Kívánni sem lehet jobb szülést!
Képzeljétek ma kiesett a Lili a hintából a játszótéren.A fejére,illetve homlokára,és onnan átbillent egy laza mozdulattal az egész teste,mintha szaltózott volna.Azt hittem kitört a nyaka,de nem.1 perc sírás az ijedségtől,és ennyi.Olyan,mint egy kaszkadőr.Esik,kel,tiszta seb a 2 térde,a könyöke,pedig 2 hete van rövidgatyás szezon.Azt nem mondom,hogy nekem kiugrott a szívem,most biztos nem 100/60 volt a vérnyomásom...Megvizsgáltam,semmi baj,nyaka forgott,nem fájt,feje nem fájt,követte az ujjamat,megállt a lábán,nem szédült.Néha úgy érzem magam,mint egy orvos,aki sebész,fogorvos,stb. egyben.Már mindenre kiképeztem magam,mert ezerrel pörög,muszáj felkészülnöm mindenre. :D
Most ennyi,kezdem a 3. államvizsga tételt kidolgozni.
Vendég
 


Sziasztok!

Dóra!
Én is ilyen szülést szeretnék, gratulálok hozzá, ügyesek voltatok! :wink:
De hogy ezek a csecsemősnővérek... Hát nem találtam szavakat. :evil: De most komolyan!!!! Miért nem választanak ezek más szakmát???? Miért pont csecsemősnővérnek mennek az ilyenek?????

Maszatmama!
Köszi a választ! Már alig várom. Már kezd egy kicsit lelkileg megviselni, hogy három hete nem tudom, hogy mi van a Picurkámmal.

Lilisgabi!
Hintából én is kiestem néhányszor. :D Sőt! Amikor csecsemő voltam, lefordultam a pelenkázóról. Anyu mesélte, hogy üvöltöttem, mint egy állat, felhívta a gyerekorvost azonnal. Ő kérdezte, hogy sírok-e, Anyu mondta, igen, erre mondta, hogy akkor nincs baj. :D Persze azért utána megnéztek. :)

Detti!
Hogy vagytok? Mi van a bújó fogacskával? :)

Francestz, Orelle, Beatrix, Ambrob!
Hahóóóóóóó! :)

KépKép
aranynap
 
 


Lilisgabi! Jézusom, nem vagy semmi! Még elképzelni is rossz a balesetet, nemhogy végignézni és megvizsgálni. Még jó, hogy nem lett semmi baja!

Dóri! Remélem, a doki szerint is hamar rendbe fog jönni Máté! Nem is rögzítették neki? Tudom, hogy gipszelni nem lehet, de valami mással. Egy barátnőm gyerekének a kulccsontját törték el, szintén nem szülés közben a János kórházban.

Nekem előre szólt a legjobb barátnőm, aki egy évvel korábban szült a Klinikán, hogy a csecsemősök nem mondanak semmit, hanem kérdezni kell, és akkor a legtöbb nagyon szívesen segít. Így hát én jártam be hozzájuk, és kérdezgettem, ha valami nem ment. És akkor is én szóltam, amikor láttam, hogy Alexa sárgul. A hosszabb hajú, copfos főnővér szerintem nagyon kedves, bár elsőre elég furcsa volt. Egyszer este majdnem egy órán át bent volt nálunk a szobában, és minden hülye és jó kérdésünkre válaszolt. Sőt, nekem még éjjel is segített, mert annyi tejem volt, hogy már nem bírtam a kézi fejővel fejni és rátettek a gépre (mint egy tehenet, komolyan mondom - nagyon hülye érzés volt). Nekem tujadonképpen csak egy csecsemős nővér nem volt szimpi (egy sötét, rövid hajú, középkorú). A gyerekágyasok közül viszont csak egy volt rendes, a többinek inkább smasszernak kellett volna menni.

Megyek, fel kell hívnom a körzetimet, mert tegnap összetörtem a fejem (teljes erővel beütöttem az autó még nem egészen kinyitott csomagtartójába), és minden jel arra mutat, hogy agyrázkódásom van (fáj a fejem, szédülök, és este hánytam is). És ma még autóba kell ülnöm, mert délután tanítok.

Szép napot!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Én a gyerekágyas nővérekre nem tudok sok rosszat mondani, mert nem igen lehetett megtalálni őket és nem is foglalkoztak veled, ha nem volt muszáj. A takarítónő (idegölő kávésnéni) többször kérdezte meg, hogy kell-e valamiben segítség, mint az ápolónők, kicsit fura volt. Egy nővér volt, akit legszívesebben megnyúztam volna (középkorú, szőke, szemüveges), aki a gátkezelés után kitalálta, hogy szerinte nem görcsölök eléggé és ad egy méhösszehúzót. Élvezkedve mondta, hogy "nem görcsölt eddig eléggé, de majd most fog". Úgy vágta belém a tűt, hogy még most is lila a helye, pedig csütörtökön kaptam...
Igyekeztek nem foglalkozni velem..., nekem pedig, mivel nem volt semmi bajom, nem kellett keresnem őket. A dokibácsim jött megvizsgált és rendben talált, így nem panaszkodtam azon sem, hogy másik orvossal a 4 nap alatt nem is találkoztam...

Szép napot Mindenkinek!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Detti!
Vigyázz Magadra!!!!! Jajj! Agyrázkódással talán jobb is lenne, ha nem vezetnél!
Majd írd meg, mit mondott a háziorvosod!

KépKép
aranynap
 
 


Detty:Agyrázkódásról:2 nap ágynyugalom.Nem ajánlott 1 hétig tv-t nézni,meg monitort,sok folyadék,nem szabad 1 hétig futni,hintázni,csúzdázni(gyerekre vonatkozik,nálunk ez volt aktuális 1 hete :wink: )És nem árt egy röntgen,vagy ct.
Tehát kicsit vissza kell venni,ha nem,akkor sincs nagy baj,de akkor fájni fog a fejed nagyon kb 1 hétig.Ez lehet most nálad.Tuti az agyrázkódás,mert a kísérőtünete a hányás. :(
Jobbulást!
Vendég
 


bocsi, bocsi itt vagyok.
Detti! nagyon vigyázz magadra!
Dóra! Gratula ezúton is, és sajnálom a törött csontocskákat!
A csecsemős nővér-ügyben én árnyalnám a képet. Mivel Julis besárgult, nagyon sokat lebzseltem a csecsemős szobában - 1x megkérdeztem, hogy ott maradhatok-e egy kicsit, onnantól kezdve mindig én öltöztettem-vetkőztettem a babámat, később már az inkubátorba is én tettem, sőt, amikor telekakilta, akkor én puceváltam ki, szóval ottragadattam. Van néhány nővér (Éva, Anna, Mária, volt egy nagyon fiatal orvostanhallgató lány és egy fiú is, az őszhajú dundus nővér), akik nagyon kedvesek voltak. És voltak igazán pokróc (Erzsébet), illetve semmilyen nővérek. Szóval vannak ilyenek is és olyanok is. Az nagyon rossz, ha az ember pont a nemkedves brancsot fogja ki.
mindenkinek minden jót!
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Aranynap: és még lesz hosszabb idő is, hogy nem látod a picit, mert kb. a 20. hét után, nem olyan sűrűn vizsgálgatnak, persze a dokink mindig csinál uh-t szóval egy hónaapban egyszer azért majd láthatod! :)

Detti: irgumburgum tessék vigyázni, és pihenni, a tanítványok meg megvárnak (én is pedagógus) :D

Gabi: ilyenkor államvizsgára készülni?? borzasztóóó!

Nos, én nem értek egyet ezzel az ötágyas cuccal. Én megbántam, hogy nem mentem a külön szobába. Nagyon rossz volt, hogy senki nem jöhetett be, és az első nap alig tudtam vonszolni magam (szédültem, majdnem elájultam stb...), szóval elég rossz volt a babát mindig kikérni a csecsemősöktől, betolni az üvegfal mögé, majd visszatolni.
Viszont ha a külön szobában lettem volna, legalább liftel mehettem volna.
Mi hárman voltunk egy szobában, egy orosz csaj, meg még egy anyuka, akinek a babája az intenzíven volt. Szóval így is egyedül éreztem magam, és még a férjem sem lehetett velem :(

Na mindegy ez az én véleményem.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Csak egy pillanatra telepedtem ide...

Maszatmama!
A 121-ben feküdtem én is (2-es ágy)! :) Eszternek hívták az anyukát, akinek aznap éjjel, amikor én bekerültem, már kiadták a babáját éjjelre is és aztán haza is engedték őket! Az orosz lány alapvetően kedves volt, csak hát nem nagyon lehetett vele kommunikálni...

Megyek aludni, mert van még egy szabad órám! :D

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Még élek, és tanítani is voltam. És köszönöm mindenkinek az aggódást!!!

Gabi! Ok, futni, hintázni és csúszdázni nem fogok, bár utóbbi nagyon fog hiányozni! :)
A körzeti nem mondott semmit, mert a második hívás után jött egy sms, hogy külföldön van, így nem tudtam vele beszélni. A fejem még tompán fáj, a nyakam elég merev (a csigolyák is kaphattak egy kisebb ütést), de már nem szédülök és a hányingerem is elmúlt. Lehet, hogy a tanítás segített. Tudom, hogy a tanítványok megvárnak, de sajnos mivel a cégem túlélése ettől a munkától függ, nem szívesen mondok le órákat (és még így sem biztos, hogy kibírja ezt a kényszer szünetet).

Van egy kérdésem: Az elektromos rendszert kicserélték már minden szobában? Egy barátnőm barátnője mostanában fog szülni, és ő szeretné tudni (én még csak azt mesélhettem, hogy egy konnektor működött a szobánkban, és az ágyak fölött nem működtek a lámpák).

Orelle! Egyetértek veled! Szerintem is minden nővér más, és attól is függ, milyen napjuk van. És láttam azt is, hogy néhány anyuka nagyon csúnyán beszélt velük, ami után persze más anyukákkal lettek durvák. Szerintem nagyon sok múlik azon, hogy milyenek a szobatársak. Nálunk anno mindenki kezdő anyuka volt, de együtt kitaláltuk a dolgokat, és nem kellett annyira a nővérek segítsége (ha kellett, akkor mentünk kérdezni). Persze, olyan szobában ahol Maszatmama is volt, ez nem könnyű, és hasonló helyzetben én is inkább az egyágyas szoba mellett döntenék. Csak hát az ember ezt nem tudhatja előre.
Maszatmama! Miért kellett mindig kikérni a babát, aztán visszatolni a csecsemősökhöz? Nem volt veled napközben?

Annus! Hol vagy? Csak nem...?

Megyek, ennyi elég volt a monitorból.
Nyugis éjszakát mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Én még egyben!!!Ha van vmi akkor szólok úgyis!
Jóslók vannak továbbra is,meg nyilalgatások stb.De még jól viselem!Próbálom lefoglalni magamat...elég nehéz persze nem a szülésre gondolni,mert napjában többször elhangzik h mikor szülök sé hasonlók....de gondolom ez ismerős mindenkinek! :lol:

Pénteken CTG,UH,doki!

annus11
 
 


Sziasztok!

Detti!
Még nem újítottak fel minden szobát, így pl. abban a szobában, ahol én feküdtem, egy konektor működött összesen és a pelenkázónál nem működött a lámpa sem... izgi volt éjjel pelust cserélni..., az ágyak lámpái közül "csak" kettő nem működött

Felújíás hiányában volt a vizes helyiség is, ahol a zuhanyzóban vastagon állt a csempén a penész és csupa retek volt minden. :evil:

Annus!
Kitartás! Szurkolunk! :)

Szép napot!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Annus!
Tök jó, hogy finishben vagy. :)
Tegnap voltam ezen a várandós-tanfolyamon, és míg várakoztunk, Ti juttotatok eszembe, ahogy ott tologatták jobbra-balra a picurkákat. Néha már úgy várom, hogy én is ott tartsak. :)

Egyébként nekem tetszenek ezek az előadások, sokmindent elmondanak, amiket még nem tudtam.
Tegnap ez a Melczer doki eszméletlen volt. Hülyére röhögtem magam, ahogy előadta a dolgokat. :lol:

Ja, és képzeljétek! Tegnap először átadták a metrón a helyet. :) Egy fiatalember ráadásul. Tök boldog voltam. :D Tudom, hülyeség, de tényleg. :lol:

Maszatmama, megint kérdezek. Tegnap az egyik velem egyidős várandós kismama mondta, hogy Neki már néznek méhszájat. Timmermann nem néz ilyenkor még? Mikortól fog?

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Dóra: az orosz lány babája még az intenzíven volt? Szegényt nagyon sajnáltam, annyit sírt míg én bennt voltam :(
Ja az első napokban, a zuhanytálcában állt a víz, szóval kicsit sem volt gusztustalan, de aztán jött egy pumpásnéni és megoldotta a helyzetet!
Én a 121/3-as voltam (az anya mellett ez volt a kedvenc megnevezésem). :lol:

Detti: első nap csak etetésekre hozták ki nekem Katát, mert félő volt, hogy elájulok pelenkázás közben. De a látogatókhoz csak ki kellett menni, és meg kellett mutatni a babát. Ja meg megígérték hogy 10-re hozzák Katát, de még 11-kor sem volt ott, szóval én caplattam be akkor is érte. Többet rohangáltam, mintha az egy ágyasban lettem volba!

Maszatmama
maszatmama
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?