Új privát üzeneted érkezett!

Márti! Nagyon jók a képek! A csupaszemes elmondhatatlanul tetszik!!!

Eszike! Noncsi igazi nő már a kis kalapjában! Meg tudnám zabálni.

Realdream! Szerintem gondold meg!!!! Szívesen olvasunk Rólatok mindig!!!!!

Kajafronton én a pepecslősök közé tartozom. Olyan variációkat szoktam csinálni, mint Anyoo, vagy Monee. (már pont kezdtem egyik nap aggódni, hogy normális-e, ha több mindent összefőzök, de látom nem vagyok egyedül)

kaja kapcsán lenne egy kérdésem: Mi még csk másfél hónapja kezdtük a hozzátápit a kiskönyv szerinti táblázat alapján, eddig elég jól megevett mindent. Ma adtam neki banánt is, de látom, hogy a kismama féle táblázat jóval később javasolja csak. Márti! Te pl adsz már Kamillának?

A.m! Szenzációs Minikéről az a kép, amikor kivillan a fogacskája!!

Mi is belépünk a nem alvók klubjába. Bálint kb 2 hónapos kora óta minden éjjel min 7-8 órát ALSZIK, DE MÁR EGY HETE KB 3 óránként kel éjjel. Lehet, hogy a mozgás miatt van, de lehet, hogy a fogacska. (Már annyira fehér az ínye, de nem akar kibújni) Bálint ahogy elkezdett kúszni, megtanulta a nagyon gyors verziót, és pillanatok alatt kimegy a fürdőbe, vagy az előszobába a babakocsi kerekét, porszívócsövet nyalogatni...

Starlark! Nagyon jóképű ez a kis Donát! És milyen kedvesen tud mosolyogni!!! A hosszabbítós kép, mintha Bálintról készült volna, ő is imád vezetékekkel foglalatoskodni. Nagy misztikum nekik ez a sok tekervényes madzag!

Eszike! Eszembe jutott, amit pár hete írtál: tényleg nem érdeklik már a játékok. :lol:
blúmi

Jaj, Netti beelőzött! Alíz tüneményes egy baba! Gratulálok a keresztelőhöz, és a forgolódáshoz!

A nagymamám egyre jobban néz ki, bár az egyik oldalát nem tudja mozgatni. Rengeteget beszélhgetünk, amikor látogatás van, sokat viccelődik.... amikor nagyon elfárad, akkor megkér, hogy segítsem be a szobájába, mert lefekszik egy kicsit.... (ilyenkor már nem emlékszik rá, hogy kórházban van...) A szívem szakad meg...
blúmi

Na, gyorsan ebédeltünk... még pár szó.

Blúmi, örülök, hogy a nagymamád jobban van. Drukkolok, hogy mielőbb hazamehessen. Alíz is felébred többször éjszaka és általában félig oldalt találom a kiságyban. Szerencsére cumival hamar visszaalszik. Nálunk szerintem inkább a fogacska a ludas....

Kaja: én még főleg egyneműeket főzök (néha 2 zöldséget társítok), hogy az ízeket ismerje meg. Ma pl. brokkolit evett. Azt szereti nagyon! Tegnap kóstoltunk szilvát, az is bejött neki.
Banánt egyenlőre nem adok, mert vegyszerrel érlelik. :(

Nyüglődés van... Ez a rokonokkal teli hétvége meghozta az eredményét...

Kép
Kép
netti77

Sziasztok!!!

Nem sok időm van bármikor ébredhet valamelyik csajszim!!!
Túl vagyunk Mi is a keresztelőn nagyon jól sikerült!!! Tegnap orvosjárás volt minkét csajomtól vért vettek csontkórt néztek! Szerencsére rendben mindkettő csak vérszegények!! Úgyhogy Mi is kezdjük a vasat!!! Tegnapelőtt Kornéliába volt egy kullancs nagyon megijedtem. Most nézem a testét ezerrel legalább egy hónapig! Bízom benne, hogy nem fertőzött volt!! Hozzáteszem semmilyen erdős területen nem voltunk!!! Be sincs oltva szegénykém, úgyhogy tegnap azt is felírattuk!!! Plusz mellett még várakozó állásponton vagyunk mert Nővéremék kislánya bárányhimlős és ugye keresztelő vasárnapján a két csajszika együtt játszott úgyhogy ahogy számoltuk jövő hét végére hozzánk is beköszönhet a bárányhimlő!!!! :( De már úgy vagyok Vele, hogy akkor legyünk túl rajta és kész!!! Próbálom pozitívan felfogni!!! Ennyi Rólunk! Ramónám még nem mászik.

Gratulálok Mindenkinek akinek mostanában volt születésnap névnap hóforduló fejlődési ugrás!!!!!! Nagyon ügyes babáink vannak!!! Előbb utóbb mindenkinél eljön a pillanat!!!

A képek (keresztelős, talis, egyéb) nagyon szuperek egytől egyik!!! Imádnivaló mindegyik kisgyermek!! Öröm Őket nézni!!!

Realdream sajnálom, hogy így döntöttél!!! Én sem vagyok egy aktív fórumozó de azért néha Én is helyzetjelentek!!!

Konan szuper az új járgány :)

Ja és Mi is továbbra is a nemalvók táborába tartozunk! Fogunk még nincs!!!

Blúmi örülök, hogy a nagymamád egyre jobban néz ki, sok kitartást....

Már fel is keltek........

Még gyorsan pár kép:
Keresztszülőkkel:
Kép
Így örülök, hogy megkereszteltek :)
Kép
Anyával, apával
Kép
A család :)
Kép
Ezt meg azért mert tetszik (anyukám, Én, Nővérem)
Kép

Kép
Kép
lanta

Lalukám sajnos beteg lett. :cry: Lázas és piros a torka. És hányt is egy nagyot. :cry: Valszeg tőlem kapta el. :cry: Pedig én már meggyógyultam. :?

gwini

Sziasztok lányok!

Bocsi, hogy nem jelentkezem, de sajnos nem megy, ritkán jutok géphez (de végre ékezetekkel tudok írni).

A talin nagyon jó volt látni a babákat és a mamákat :lol: :lol: :lol: Jó lenne gyakrabban találkozni, persze mi ebből kimaradunk, de a képeket majd szívesen nézegetem, úgyhogy hajrá !!! Annak is nagyon örülök, hogy sikerült Julcsit, meg Flórát is még elcsípni, és pár szót váltani az anyukájukkal is :wink:

Nekünk ez a pihi elég rosszul áll. Amikor megérkeztünk, a párom került kórházba pár napra, nekem mandulagyulladásom volt. Most éppen ő szájsebészetre jár, én meg már 3. napja küzdök egy hányós-fos.s vírussal, és elég rosszul áll a szénám ... (megint csak nem fogunk hízni, pedig ismét csak aggályoskodtam).

Szerencsére Benedek makk egészséges, és ez a legfontosabb. Már ő is betöltötte a 6 hónapot, így kapott a szopi mellé kis almát, őszibarackot, sütőtököt. Most itt tartunk, eddig minden ízlett neki, és semmitől semmi baja nem volt. A mennyiségek persze még jelképesek, úgy kb. 5-6 teáskanálnál tartunk naponta, de ízlik neki, és ez a lényeg.

Megérkezett az első fogacskája is, a húsvéti nyuszi tojta neki :lol: (Húsvét vasárnap bukkant elő), és a következőre sem kell többet várni, mint 1-2 nap :wink: Ennek ellenére továbbra is alszik, vidám, jókedélyű baba, szóval változatlanul egy szót sem szólok.

A talis képeket én majd csak otthonról töltöm fel, bocsi, de nehéz géphez jutnom.

Kicsit önző volt most ez a bejegyzésem, de majd otthonról jelentkezem rendesen, és akkor reagálok is másokra !!!

Sok puszi a babáknak és mamáknak !!! Nagyon jó volt találkozni, beszélgetni !!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
humanka

Ezt muszály megmutiznom! Tamás az előbb idejött hozzám a géphez és azt mondta,hogy Anna álmában zenél! :shock: :roll: Fel sem figyeltem rá, azt hittem hüléskedik. De csak addig cibált, míg ezt láttam:
http://www.youtube.com/watch?v=pkauOtDpAbo

Kép
Kép
konan

Gwini sajnálom Lalut remélem gyorsan meggyógyul!!

Humanka fúúúúúúúúúúúú sajnálom, hogy betegeskedtek!!! Jobbulást Mindenkinek!!!

Konan hát haláli ez a videóóóóóóóóóóó :lol: :lol: :lol: Tök jót mosolyogtam!!! Rám is fért a mai nap!!! Köszi, hogy megosztottad Velünk!!!

Kép
Kép
lanta

Humanka!
Jobbulást Nektek! Azért remélem lesz még alkalom, amikor tudunk Veletek is találkozni! :D

Lanta!
Örülök, hogy felvidítottalak! Mi konkrétan sírtunk a röhögéstől! :D :wink: :D Rég nevettem ilyen jót!
Meg hát a pihiszékre mostanában nagyon haragudtam! :evil: Nem is ült benne már 1 hete Anna. Legutóbb olyan lendülettel sikerült hintáznia benne, hogy felborult. :shock: :? Arccal előre a konyhakövön. Bekötve. Képzelheted!? Nekem majdnem megállt a szívem ilyedtemben. Anna pedig éktelenül síni kezdett. Gyorsan felkaptam, hirtelen nem is néztem, hogy mi baja van csak szorítottam magamhoz. Aztán a párom elvette tőlem és ő szorongatta. Anna gyorsan megnyugodott, de én még fél óra múlva is zokogtam. Nem bírtam abbahagyni. Szerencsére semmi baja nem lett, csak az ínye repedt fel a fogacskája felett. A foga szerencsére nem mozdult ki a helyéről. Szóval a pihiszék nem volt mostanság a kedvencem. Már csak akkor rakom bele, ha mellette tudok lenni.
Borzasztóan kell a kiscsajra vigyázni, mert hihetetlen dolgokra képes! :wink: :lol:

Kép
Kép
konan

Konan aztaaaaaaaaa. Hát nem lehetett semmi. Nagyon oda kell figyelni az biztos. Nekem ma délután Kornélia kóstoltatta meg egy kis fagyival Ramónát :lol: :lol: Mártogatta az ujját a fagyiba Ramóna meg előszeretettel szopogatta le Róla!! :shock:

Kép
Kép
lanta

Konan!
Nagyon jó ez a videó! :lol:
Én már el is adtam a pihenőszéket, mert pont ettől féltem, hogy előre bukik benne. :? Most a bébikompjában ücsörög.Csak abban meg mindig lecsúszik alul az egyik oldalon, mert azzal szórakozik, hogy nézegeti az egyik zokniját. És hát ő olyan picike, hogy befér oda. :wink: :roll: Így ott is nagyon kell rá figyelni.

Humanka!
Jobbulást nektek! :cry:

gwini

Lanta!
A fagyi az Lalunak is nagyon ízlik. :wink: Arra bezzeg előszeretettel tátog! :wink:

gwini

Fagyi,májkrém,bébikomp...kezdem magam földönkívülinek érezni,de nem baj! :lol: De azért az a torkocska a fagyitól is fájhat,nem? Na jó,semmi közöm hozzá,mindenki a legjobb belátása szerint cselekszik úgyis!

Nagyon köszönjük a dícséreteket,nekem is a csupaszem meg a kalapos a kedvencem!
Igen, a falvédőt Orsi,Kamilla keresztanyukája készítette,nem látszik a képen,de még zsebkendőtartót is varrt rá... de nekem a kamillavirág a kedvencem rajta...

Jaj,képzeljétek! Úgy eldurvult ez a fertőzés a mellemen,hogy éjjel 3h-ig elaludni sem tudtam,csak kínlódtam,iszonyú volt! Már bőrgyógyászért kiabáltam,meg is szerveztem,hogy Kamillástul elmegyek és megnézetem magunkat. odaérünk,kihaltság,sehol egy lélek,hát véletlen pont ma elmaradt a rendelés! Hú,már kész voltam,éjjel 2.5 órát aludtam,nem gondoltam,hogy így kihúzom a hétvégét! És mivel ugye védőnőm 3 hónapja nincs ( a régi leadott január végén, az új meg állítólag ebben a hónapban kezd dolgozni),hát felhívtam a sorrendben 3. védőnőmet,aki egy tündér (mindig is tudtam) és ellátott egy csomó tanáccsal,ötlettel! Sikerült felvidítania is,hát kellett már nagyon az is,eléggé le voltam törve...
Aztán felhívtam a gyógyszerész barátnőmet és szerencsére mindketten azt mondták,hogy nagyon jól tettem,hogy elkezdtem kenni a Pimafucort krémet. Most ehhez jön a bóraxos-glicerines oldat (ezzel időnként Kamilla száját sem árt áttörölni)+grapefruit mag -kivonat cseppeket kell szednem kb. 20 napig (rém keserű,de állítólag gátolja a gombák szaporodását). És szerencsére van szoptatási tanácsadó a városban,aki védőnő és hétfőn mehetek hozzá,ha gubanc van..
A durva tünetek állítólag 1 hét alatt rendeződnek,csitulnak,a teljes gyógyulás viszont 1 hónapot vesz igénybe,állítólag! Hát makacs egy dolog!

Képek,videók szuperek! Betegeskedőknek pedig jobbulást!

Megyek is mert megint kaparni tudnám a falat!

Márti
borossné becz márta

Hello csajok!

Igen... jól látjátok az órát!! :? Mi ilyenkor kelünk... :evil: sőt.. előbb, csak kihúzom vele eddig valahogy az ágyban! :roll: Fúúú, úgy szeretnék aludni egyszer mondjuk 9-ig! az olyan jó lenne... na kipanaszkodtam magam!

A.m, Starlark: JAj de édes kispasitok van!! Ha ilyen cuki kissrácokat látok, gyorsan szeretnék Biusnak egy öcsikét! :)

Lanta, Netti: Nagyon jók a keresztelős képek! Milyen csinik a csajok!! :wink:

Eszike: Noncsi képek is szuperek!!

Márti: Kamilla egy kis tündér a képeken! És végre hoztál már többet is!!! :)

Gwini: torokfájás... Hááát... én is a fagyira tippelnék!

Előre is bocsi, és ne bántódjon meg egy fagyi-párti anyuka sem, de szerintem azért óvatosabbnak kellene lenni fagyi-téren! Az még hagyján, hogy 7 hónapos gyerekekről beszélünk, de tavasszal, amikor még nem pörög a fagyi, áll a tégelyben napokig, abból adtok a babáknak???? Tudjátok mi történik, ha egy ilyen pici baba szalmonellát kap???? Inkább le sem írom!! Drukkolok, hogy egy picurkának se legyen baja a fagyitól!

Konan: ANnácska édes nagyon! Neked még lógok 1 képpel a taliról, priviben elküldöm!
Meg a többi anyucinakl is, aki babával van lefényképezve!
Húú, én is megijedtem volna, ha Bius esik arccal a konyhakőre!

Márti: Jaj, nagyon sajnálom ezt a fertőzést!!! Még szerecse, hogy ilyen védőnénid van! Nekem a bóraxos oldat esezmbe sem jutott, pedig a kezdet kezdetén a tesóm tanácsára már a kórházban azzal ferőtlenítettem a cicit szopik előtt, hogy Bius nehogy szájpenészt kapjon! Remélem hamar rendeződik a helyzet!
Vendég

Jó reggelt!

Lányok!
A Lalunak valami vírusos valamije van, aminek semmi köze a fagyihoz, ugyanis tőlem kapta el. Én most gyógyultam ki belőle. A torka nem valószínű, hogy fáj, mert eszik rendesen és nincs arra utaló jel. Már éjjel nem is volt lázas. :lol:
Az a pár kis nyalás, amit kapott a fagyiból, az nem nevezhető fagyizásnak.
Nálunk a fagyizónk előtt olyan sor áll állandóan, hogy ott nincs ideje állni a fagyinak. :shock: És ráadásul jó ismerősünk a tulaj.
A bébikomppal meg mi a baj? Szeintem semmi baja nem lesz, ha elücsörög benne 5 percet és játszik a rajta lévő játékokkal. :roll:
Én nem vagyok híve ennek a mostani túlféltésnek gyerek téren. Persze, sok mindennel kell vigyázni, de azért nem szabad túlzásba vinni. Elvégre mi is felnőttünk valahogy. :roll:
Remélem, hogy nem bántottam meg senkit, de nekem ez a véleményem.
Olvassátok el ezt a cikket! Nagyon jó! :lol:

"Egy és más a közelmúltról!

Gondoljatok csak bele, 1990 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban,sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk,hogy a gyerekágyak
festékében akadt bőven ólom.A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak
voltak,nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem.Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk
és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy
mobil.Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű, egyenes ági rokona.Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy
csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért.Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy
Mc'Donaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre,a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "Bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt,a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban,a pre Domestos korban.
Ezek voltunk mi.
Hősök?
Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak."

gwini

Sziasztok!

Bocsi nem olvastam vissza, mert sietek. Rossz volt a gépem, de délután jövök.

Csak Gwinit olvastam, mivel ő volt az utolsó. Sajnálom Lalut, nálunk is kósza vírus van. Fanninak hangja is elment, Misikének is folyik az orra, szívom 1000-rel.
Mi is kompozunk és sokat segít az izomfejlődésben, sokkal erősebb lett. Virágok persze gyengébbek. :lol:

És kész a talis videó, Minyu ezt is felteszi az oldalunkra, igaz még nem jelzett. Egy kicsit hosszú lett, pedig még képekből sem raktam bele mindet. Addig is itt megnézhetitek:

http://www.videok.hu/view_video.php?vie ... 4bff30df80

Puszi, majd jövök.

Kép
Kép
noni78

Noni!
Köszönjük ezt a videót!
Nagyon szuper lett! :lol:

gwini

Sziasztok!!!

Ne értsetek félre!!! Nem Én adtam Ramónának a fagyit hanem Kornélia mire Én odaértem a konyhából a nappaliba az ujjáról szopogatatta le Ramónával, ami azt jelenti, hogy Kornélia is egy kávéskanálnyi mennyiséget kapott összesen Rami meg talán ha egyszer megnyalta az ujjáról!!! Én is majd szívinfarktus kaptam Tőle de ami már megtörtént azon nem tudok változtatni!!! Eddig erre nem volt példa!! Ez jó lecke volt, hogy most már figyelni kell mert Kornélia bármikor megetetné Ramónát!!! :?

Szép hétvégét!!!

Kép
Kép
lanta

Csajok!

Minden mozgásfejlesztő pedagógiai tudásom birtokában mondhatom,hogy a bébikomp ártalmas!!! Ettől még lehet használni,meg drukkolni is,hogy később, az iskolában ne küzdjön a gyerkőc tanulási zavarokkal! Nagyon komoly összefüggés van a mozgásfejlődés és az iderendszer fejlődése között (abszolút nem a tudásommal akarok kérkedni,de ezt felelőtlenségnek érezném a magam részéről nem leírni)! Nagyon fontos,hogy a gyerkőc minden mozgást a saját ütemében sajátítson el (persze,akinek kell,gyógytornász segítségével) és ne terheljük túl a baba csont-izom és idegrendszerét olyan mozgásformákkal és statikus helyzetekkel,amelyekre önmagától még nem képes,aza nem érett még meg rá fizikálisan és idegrendszerileg!

És egy nyalásnyi fagyiban elég sok Salmonella baci elfér! Szóval abszolút Bejcinek van igaza szerintem,de mint mondtam,semmi közöm hozzá,hogy ki mit enged a gyerekének! A 2.5 éves keresztlányomnak több foga lyukas,pedig csak a szőlőcukrot eszi,de sokat! Szerintem már 6-7 hónaposan is elkezdhetünk megtanítani egy pici babát arra,hogy van,amit neki még nem szabad,különben később hogy mondunk neki nemet? Balhézik,hát balhézik! Elég sok fagyit ehet még életében! És Ő persze nem tudja,hogy árthat neki!

És azért én továbbra is bekötöm a gyereket az autóban...

Márti
borossné becz márta

Gwini, Lanta: én nem akartam lecseszni senkit, csak a fagyizás veszélyeire szerettem volna figyelmeztetni!

Gwini: azért nem csak fekete meg fehér létezik!!! Nem kellene felkapni a vizet, ha valaki le mer írni a tiedével ellenkező álláspontot! Továbbra is tartom a véleményemet, miszerint nem elég óvatos az, aki fagyit ad a babájának, de mivel Lalu a Te kislányod, értelemszerűen azt adsz neki, amit akarsz és amit a lekiismereted megenged. Ha fagyin akarod felnevelni, ahhoz sincs senkinek semmi köze, nekem sincs, úgyhogy csak bátran adj neki minden olyat, amit te jónak látsz! :lol:
Azzal a kis szösszenettel kapcsolatban, amit bemásoltál, azért megjegyeznék pár dolgot:

1: Ugyan nem volt biztonsági gyermekülés a mi korunkban, de nem is volt ennyi autó, pláne nem száguldoztak 150-nel a nem létező autópályákon! :)
2: Egész nap kint voltunk az udvaron de a szüleinknek nem kellett aggódni, hogy valami pedofil állat mutogatja magát a bokorból.. pedig biztosan voltak akkor is ilyen beteges emberek, csak nem "jöttek elő " abban a korban! :)
3: Allergia nem volt ugyan, vagy legalábbis nem ilyen mértékben, de a légszennyezettségről, szmogradóról, meg globális felmelegésről sem hallottunk... nem voltak Cunamik, Katrina hurrikánok és még sorolhatnám. :)

Most hirtelen csak ennyit fűznék a szösszenetedhez. :)
És akkor még egy utolsó mondat, amivel remélem nem bántalak meg, de azért kicsit furcsállom, hogy mindig azon keseregsz, hogy LAlu mennyire keveset eszik és megint nem kakilt.. nem hiszem, hogy pont Te nem félted a kislányodat a világ dolgaitól!
És mégegyszer bocsi, nem akartalak megbántani az én fagyi-ellenes írásommal! :wink: :wink:
Vendég

Bejci Én nem vettem lecseszésnek!!! Tudom Én is, hogy veszélyes és mi lehet belőle, de sajnos megtörtént!!! Bízom benne, hogy nem lesz baj!!!!! Kornéliánál is próbáltam nem adni ezeket az ártalmas dolgokat még ha hallgattam is érte, hogy miért nem. És büszke is vagyok rá ha csoki vagy üdítő közelébe kerül nem tömi magába és iszik addig amíg van az üvegben mint sok más kisgyerek. De sajnos már változtatni nem tudok a történteken.

Kép
Kép
lanta

Lanta: a lényeg, hogy nem lett baj és nem értettél félre! :) Ahogy pedig Kornéliát neveled, arra büszke is lehetsz!! :wink: Nem sok kisgyerekkel lehet megértetni, hogy miért nem jó a csoki, meg az üdítő! Én is félek amúgy tőle, hogy hogyan fogom távol tartani Biust ezektől!
Vendég

Noni: Videó szuppppper!!!!! Legjobban Kamilla és az ő szerelmi szálai tetszenek! :lol: :lol:
Vendég

Bejci hát igen. Én látom az ellenkező példát is Nővérem kislányai olyanok sajnos :( A lényeg, hogy mindenhez rengeteg türelem kell és sok beszélgetés. Mi a férjemmel elvagyunk ájulva teljesen Kornéliától. A vérvételen az orvosnál ahogy viselkedik. Pl. csütörtökön a vérvételen is egy hangja nem volt. Előtte rengetegszer elmondtuk neki hogy mi fog történni és hősiesen tűrte az egészet. És Ramóna hiába ilyen pici neki is ugyanúgy elmondunk mindent :) Ja és még egy példa aztán nem fényezem tovább, Kornéliát kellet vinni mellkasröntgenre ott is olyan ügyesen viselkedett, hogy a nővérek kint beszélték egymás között, hogy milyen ügyes és fegyelmezett kislány, nagyon ritka az ilyen, Nekünk meg csak dagad a májunk apával :lol: Szerintem Neked sem kell félni menni fog a dolog!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
lanta

Márti, Bejci!
Ez a "szösszenet" egy poén! Nem én találtam ki, de elég sok igazság van benne. Nem az a mondanivalója, hogy ne kösd be a gyereket a kocsiban.
A cseszegetést pedig nem én kezdtem. :wink: Én soha senkinek nem írtam le kérdezés nélkül a véleményemet a saját nevelési szokásaival kapcsolatban.

Bejci!
"Fagyin akarom felnevelni" Te jó ég! Ezt írtam volna? Lalu továbbra sem fog fagyit kapni, ahogy eddig sem kapott, csak megkóstolta.
Egyébként elég régen írtam már, hogy a Lalu nem eszi és nem kakil. Már legalább 2 hónapja eszik és kakil is rendesen. :lol: Persze, hogy óvom őt, de csak normál keretek között.
Az a gyerek, akinek állandóan sterilizálnak mindenét, az sokkal többet lesz beteg, mert nem fejlődik ki rendesen az immunrendszere.

Márti!
A kompos véleményeddel teljesen egyetértek! Én már kérdeztem ezt orvostól is, de azt mondta, hogy attól, hogy beleteszem őt 5 percre, attól nem lesz semmi baja. Arra jó, hogy el tudjak mellette mosogatni pl.
Ez a fog dolog meg szerintem majdnem teljesen genetikai adottság. A Nóri sem eszik sajnos kevés édességet, de a fogai szerencsére hibátlanok. :)

Lanta!
Nem kell itt mentegetőznöd! Te nem csináltál semmi rosszat! Akinek több gyeeke van, az tudja, hogy ez sajnos időnként előfordul. Nem tudsz eléggé figyelni, mert egy pillanat alatt tudnak érdekes dolgokat alakítani! :wink:

gwini

Márti: Én is így gondolkoztam a kompról, de a család bevitt a málnásba, hogy mi baja lenne tőle, hiszen mi is ebbe nőttünk fel és nem lett semmi bajunk( nem voltam elég kemény). De igazad van nem fogom én sem bele tenni. Nekem a Fanni is kompozott, szerencsére nincs semmilyen fejlődési elmaradása.Viszont nálunk az óvodában van speciális fejlesztő torna és az sokat segít. :lol:

Bocsi, hogy a videóban sok a Misike, de remélem senki nem maradt ki belőle. Így is vagy 10 Misikés képet nem tettem bele.
Én is kérhetnék csoportképet az e-mailemre, mert innen, amit lemásoltam nem tökéletes felbontású.

Kép
Kép
noni78

Gwini: Ha itt valaki ért a gyerekneveléshez, az Márti a 4 (!!!!) gyerekkel! Én már régóta nem sterilizálok, bár az immunrendszer fejlettsége nem ettől függ!! A poént amúgy már ismertem, csak pont Tőled furcsa volt olvasni! Bocsi, de tényleg a hsz-id 80%-a Lalu kaja-kaki problémájáról szól, ami önmagában nem baj, hisz azért vagyunk itt, hogy a problémákat is kibeszéljük, segítsünk egymásnak, de Te mindig problémáztál. Olvasd vissza a hsz-idat!
A "fagyin felnevelni" dologgal - ugyan kicsit sarkosan- csak azt akartam érzékeltetni, hogy tényleg azt és úgy csinálj, ahogy Te gondolod!
AMúgy ha nem bírod elviselni, hogy egy fórumban kérdezés nélkül leírja a véleményét valaki a hsz-odra, akkor nem kell leírni olyan dolgot, ami vitára adhat okot! HA meg leírod, akkor viseld a következményét, hisz felnőtt emberek vagyunk! Most ezen meg lehet sértődni, vagy el lehet fogadni! Amikor én meséltem, hogy Bius mennyire nézi a Bebe-Tv-t, Márti leírta, hogy miért káros és miért ne engedjem! Nem problémáztam rajta, hogy leírta a véleményét, elfogadtam és azóta sincs Bebe-Tv! Ennyi!
Ne vegyél már mindent ennyire a szívedre!!!!!! Nem akartalak megbántani!!!!
Vendég

Ja, és még egy, pont itt a bal oldalon olvastam, hogy kutatók kimutatták, hogy milyen nagyon ártalmas az anyatej a babára nézve.Milyen sok méreganyag átjut a szervezetükbe.
Talán kevesebb tápszer fogy? Ez megint csak üzleti fogás, de szerencsére senki sem hitte el.(remélem) :cry:

Ez csak úgy eszembe jutott a mit lehet és mit nem beszélgetésből.

Kép
Kép
noni78

Bejci!
Nem vettem a szívemre! Persze, hogy annak idején csak a Lalu problámáiról írtam. Fogalmad sincs min mentem keresztül! Ezt csak Honey tudja igazán!
Attól, hogy Mártinak 4 gyereke van, még nem biztos, hogy ő csinál mindent a legjobban( bocsi Márti). Persze, bizos sok tapasztalata van, de nem mindenki neveli ugyanúgy a gyermekeit, mint ő.
Ha szegény Biusnak tetszett a az a tv, akkor miért nem nézheti? Nem kell egész nap a tv előtt lennie, de egy kicsit sem nézheti szegény azért, mert más szerint az ártalmas? Jaj. :roll:
Nekem nem az volt a bajom, hogy Lalus mit eszik, hanem, hogy semmit nem akart enni. De szerencsére ez mára megoldódott.

Noni!
Egyáltalán nem sok a videóban Misike. Szerintem mindenki benne van! Tényleg nagyon jó lett. Mi a Nórival nagyon szeretjük nézni ezeket a videókat. :lol:

gwini

Noni!
Igen, ezt a cikket én is láttam. Hát nem semmi! Mikor épp mit találnak ki? Biztos valamelyik tápszergyártó cég finanszírozta a kutatást.

gwini

Gwini: Örülök, hogy Lalu már rendesen eszik, de amit Márti a tv-ről írt, abban igaza van, ezért nem tévézik Bius! És örülök, ha nem veszed a szívedre, mert tényleg nem akartalak bántani!

Amúgy Márti írta, hogy zenét hallgatnak játék közben és hogy segíti a mozgásfejlődést!. Hát tegnap óta mi is ezt tesszük, erre Bius ma reggel, - 10 perce- négykézlábra állt!Az előbb az asztal alól szedtük ki! :) Én meg kiugrok a bőrömből!!! Íme a 4kézláb:

Kép
Kép
Vendég

Bejci!
Gratulálok Biusnak! Nagyon ügyes! :lol:
Engem igazából Márti földönkívülis hozzászólása hozott ki a sodromból. Mitha mindenki rosszul csinálna mindent, csak ő nem. Bárki bármit leír itt, akkor ő rögtön leírja a véleményét róla és van aki rögtön követi is őt. Én ezt nem tartom jónak de ez az én véleményem. Szerintem nem csak engem idegesítenek a kioktatásai.

gwini

Köszi a dicsiket! Már nagyon hiányzott ez mindketőnknek.

Monee!
Köszi a tippet. Kipróbálom.
Szerintem a kaki álaga nagyban befolyásolja, hogy mit eszik a gyerek. Az alma keményebbé teszi. Míg írtátok, hogy a körte fog, nálunk a körte épp hajt, igaz, egy kicsit keményebb a cucc, de kihozza.

Gwini!
Nektek is gratula a kúszáshoz! Sajnálom a betegséget.

Konan!
Jó a verda!

Humanka és Márti!
Jobbulást.

Noni!
Nagyon-nagyon jó lett a video. Olyan jó, hogy csinálod ezeket!! Köszönjük!

Lányok, ÖSSZE NE VESSZETEK!

Bejci!
Jaj, de ügyes Bius.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Noni!

mailben küldtem képet

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Anyooka!

hogy haladtok a forgással????

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Gwini!

Légyszi,akkor nekem címezd,ha gondod van! Igen leírom a véleményem,mert ezért vagyunk itt (sok dolgot le sem írok,amit leírnék,de nem teszem,mert nem akarok megbántani senkit,ahogy ezt mondom is minden alkalommal)! Kioktatni nem akarok senkit és szerintem nem is erőszakolom rá senkire a véleményemet! Csak leírom! Mint ahogy azt is tartom,hogy mindenki a legjobb belátása szerint neveli a gyerekeit és nyílván csak a legjobbat akarja neki.
Ja,és én nem gondolom azt,hogy én csinálok mindent a legjobban! Egyáltalán nem. Ha tudnád,hányszor van lelkiismeretfurdalásom,mert úgy érzem,hogy nem tudok elég időt szánni minden kicsimre,ahogy és amikor igénylik! Rengetegszer rágom magam ezeken,de nyílván nem ezzel traktálok itt mindenkit.
Ahogy Bejci írta, azzal,hogy leírsz vitára okot adó hsz.-t,azzal vállalod azt is,hogy esetleg olyan reakciót olvasol,ami nem egyezika Te elképzeléseiddel.
És ne várd tőlem,hogy helyeslően bólogatok olyasmihez,amivel nagyon nem értek egyet.
A földönkívülis hsz. pedig végképp nem akart sértő lenni! Egyszerűen így akartam kifejezni,hogy én másképp csinálok dolgokat. úgy,ahogy szerintem jó! De eszerint félrérthető voltam. Nem tartom abszolút jónak,amit csinálok,hogy is tehetném,hisz ember vagyok,az ember pedig hibázik!
Én egyáltalán nem tarom magam se bölcsnek,sem szakértőnek,sem extrém tapasztaltnak! Sokat tanultam a főiskolán,örülök,hogy a gyereknevelés lett a hivatásom,minden téren, de a legtöbbet a gyerekeimtől tanultam. és nagyon örülök annak,hogy sokmindent megismerhettem,ami az Ő fejlődésüket segítheti. De soha nem akarnám ezeket az ismereteket kioktatásra felhasználni!

És légyszi szóljon,ha valakit még idegesítek!
Fontos,hogy őszinték legyünk egymáshoz,pont azért,hogy együtt maradjon a társaság és ne marjuk itt egymást! Visszafogom magam,ha kell,akkor majd többet írok Kamilláról és nem véleményezek,bár a hsz.-ek nagy része véleménykérésből áll.
És előre mondem,nem sértődtem meg,csak csodálkozom...

Bejci!

Csúcs Bius! Nagyon-nagyon ügyes! Pár nap és körbemássza az egész lakást!

Na, megyek,itt a keresztlányom,úgyhogy ma 5 gyerekem van! :lol: Sütünk palacsintát,míg a fiúk kisvasút-kiállításra mennek!

Márti
borossné becz márta

Márti!

Bocsi, hogy nem neked címeztem, csak nem voltál itt akkor.
Nem gondoltam, hogy ez ilyen vitát vált ki, hogy Lalus már megkóstolta a fagyit, csak azért írtam le. Mégegyszer mondom, nem etetem őt fagyival és egyelőre nem is fogom.
Éppen ez itt a baj, hogy olyasvalamiért támadtatok le, amit nem is csinálok. Én pont egyetértek veletek a fagyi dologban is. De az, hogy megkóstolta, szerintem nem tragédia.
Éppen azért esett ilyen rosszul, mert azt mondtátok, hogy a fagyitól lett beteg a Lalu. Pedig én tudom, hogy semmi köze hozzá, mert tőlem kapta el. A fagyit pedig nem mostanában kóstolta.
Mi is palacsintát sütünk ma! :lol:

gwini

Szebb reggel!

Mérges vagyok magamra, anyám tegnap bekapcsolta a villanykályhát mert hogy hideg volt szerinte /persze meleg az reggelre lett nem melegít a villany azonnal.../ nem figyeltem Doncekra eléggé és megégette a kezét vele :( Úgy sírt :( :(
Szokta ugye tapicskolni mert eddig ugye hideg volt.
Most két órája alszik szegénykém.

Márti: Kamilla tüneményes :) a falvédője pedig szuper rajta kívül senkinek se lesz ilyen :)
Ez fertőzés nagyon rosszul hangzik. Legyél jobban minél hamarabb!

Realdream: Sajnálom hogy így döntöttél...

Eszike: Fantasztikus egy sityak :) Jó hétvégezést!

Gwini: Grat Lalunak az elinduláshoz! :)

Monee: Mi is tápizunk csak reggel van szopi este pedig lefejt tejcsi és szintén keményebbet kakil, de van hogy naponta 3-at is.
De Donceknek én Humana 2+ adtam.

Konan: Szép az új babaverda :) de ezt se lesz egyszerű egy kézzel tolni.

Netti: Csini volt Alíz a keresztelőn :)

Blúmi: Szorítok hogy a nagymamád helyrejöjjön.

Lanta: Rami is nagyon csinos volt a keresztelőjén :)

Régen és Most: Ismertem már ezt az idézetet, de Donceket én is bekötöm mindig, most már bárki hülye kaphat jogosítványt, de simán vezetnek nélküle is. És a vétlenek szokták általában jobban megszívni.
Ha vmi korszerűbb dolog kijön magunknak is megvesszük bevezetjük nem? Mi se főzünk pl zsírral és én pl sisakban és este láthatóságiban bicajozom persze lámpa az alap. A bicajommal se kb 10 tudok nagy erőlködések mellett menni hanem akár 40-el nagyon nem mind1 :)

Bébikomp ügyileg Mártival teljesen egyetértek de én úgy tudom hogy az ortopéd orvosok nem javasolják elsősorban, mert olyan mozgás formát végez benne a gyerkőc amit normális esetben soha. Rengeteget szenvedek az ízületeim és a bokasüllyedésem miatt így az egész rokonság le volt tiltva a megvételéről. No meg így olyan dolgokat is elérne amit másképp nem...
De 5 perctől hogy biztonságba tudjuk biztos semmi baja nem lesz.
Sokan használták bébiszitterként beletették a gyereket oszt jóvan, ellökösgeti magát benne.

Most mert mindenki másképp csinálja ne essünk már egymásnak :(

Kép

Kép
starlark

Na , akkor átmegyek ismét zaklatóba.

6 hós képeket kérnék:
Judit,Mambu,Evibabi,Sziszi7,Röné,Ormolya,Rékaorsi,Humanka, Nostawen,Lolababa és Realdream, ha még itt vagy legalább Zsomborban hagy gyönyörködjünk.

Kép
Kép
noni78

És Petra

Kép
Kép
noni78

Starlark: Jaj szegény Doncek!!!Remélem nem marad helye!!! A férjemnek van égési sérülése, amit kiskorában szerzett. A kiságy mellé tett forró kamillateás fazékba mártotta a lábát. Mai napig ott van a helye!Doncek remélem megúszta ennyivel! Édesem... hogy sírhatott!!

Gwini: Előre kérem, hogy ne érts félre! Szóval: szerintem Márti nem kioktat! Legalábbis én -mert ugye csak saját magam nevében beszélhetek- nem vettem annak soha a hozzászólásait. Ahogy én emlékszem, mindig kérték itt a- főleg elsőbabás- anyukák, hogy Márti, vagy tapasztaltabb anyukák írják le a véleményüket!Én eddig azt hittem, hogy azért vagyunk itt: hogy véleményt és tapasztalatot cseréljünk, beszélgessünk erről-arról... Én nem gondoltam soha, hogy valakit megbánt egy esetleges véleménykülönbség!
Minden esetre sajnálom, hogy a fagyis hsz ilyen lavinát indított el.... lehet, hogy inkább nekem kellet volna befogni a számat! :? Minden esetre ezért ne Mártit büntesd!

Márti: 5 gyerek!!! :shock: :shock: Húú, Neked aztán van energiád! Küldjél már nekem is ehhez az egyhez!! :wink:
Vendég

Gwini!

Én csak kérdeztem,hogy fájhat attól is a torka,nem? Persze,hogy Te tudod,mikor nyalta meg a fagyit és,hogy mihez köthető a betegség!
A legfontosabb,hogy jobbulást a pici lánynak!

Bejci!

Azért annyira nem volt sima ügy,elég későn ebédeltünk és most senki nem mondhatja már meg,hogy palacsinta volt a második fogás,mert mind elfogyott (kár,hogy a krumplilevesnek nincs ilyen sikere :lol: )! Tündivel meg nem nehéz,lassan 6 éves nagylány,az ő irányítása alatt úgy rendbe tették a fiúk a játszószobát,hogy csak néztem! És imádnak együtt játszani,szóval jó volt így,igaz,hogy én még csak az előbb ettem előszőr ma.

Ma Berci előszőr alszik anyukámnál,a nagytesóival együtt,de a nagyok már gyakorlottak ebben és imádják! Úgyhogy kb. 24 órára átmegyünk 1 gyerekes családba,már most nagyon nagy a csend itthon! :lol:
És végre eljutok énekkarra is,nemsokára indulunk Kamillával,Apával ott találkozunk.

Starlark!

Jaj,szegény Doncek! Sudocremmel kenegetheted neki,váltva körömvirággal,ha csak piros,akkor jó eséllyel eltűnik majd és nem marad nyoma ( és a Sudocrem nagyon jól hűsíti)! Puszi neki!

Márti
borossné becz márta

Tyűha, micsoda forrongó hangulat :twisted:
Épp írni akartam múltkor, hogy "Nándi topicja" a családineten akkor kezdett szétesni (vagyis inkább egymás nyakának ugrani), mikor elkezdődött a hozzátápi. Érdekes ez nem tudom, hogy ekkorra "fárad el" kicsit a csoport (szigorúan csoportdinamikai szempontból), vagy csak egyszerűen ez kényes téma :roll:
Én magam részéről ennyivel le is zárnám a témát :wink:

Videót feltettem a honlapra, lehet gyönyörködni :) Köszönjük Noni :!:

Teljesen kivagyok fizikailag: rendeltünk tüzifát már a köv. szezon kandallózásához és egész nap azt pakoltuk. Még jó, hogy após teljesen véletlenül eljött unokázni, mert nem birtuk volna :roll:

betegeskedőknek jobbulást!!!

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Te nem abban a topicban voltál véletlenül, ahol a Pipocska is?

gwini

Igen, szerintem ez a hozzátápi nagyon kényes téma. Bár nem gondoltam volna, hogy pont én leszek egy ilyen vita főszereplője.
Én nagyon konfliktuskerülő vagyok, nem szoktam vitákba keveredni és utálok veszekedni, mert nagyon érzékenyen érint és nehezen teszem magam túl rajta. :cry:
A Lalut pedig imádom és persze, hogy a legjobbat akarom neki! :)

gwini

gwini :)
de, abban. Csak nem te is hallottál róla(m)?

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Nem hallottam rólad, csak a Pipocska a párom bátyjának a felesége és a Marci kb egyidős a Nándival. És tudom, hogy a családineten topicozott, azért gondoltam. Ti jóban voltatok, vagy nem?

gwini

Sziasztok!

Bejci!
Szívből örülök,hogy ilyen ügyes Biuskád! El is hiszem,hogy röpködsz az örömtől!!! :lol: :lol: :lol:

Vita:
Azért vagyunk itt.. hogy megosszuk a tapasztalatainkat egymással.. ki így--- ki úgy... eteti.. altatja.. foglalkozik a babájával.
Ezért felesleges "besértődni". Nyugodjatok meg. :wink: :wink: Amennyiben nem tetszik valamilyen vélemény, akkor tegyetek úgy, hogy nem halljátok meg.. ennyi.. Hm??

Bébikomp:
hát igen.. kényes téma szintén. Én "csak" leírom a saját tapasztalatomat:
1. Bence kompozott.. nem is keveset.. és már 9 hónaposan járt önállóan.. - ez mondhatni előny... DE a memóriája kevésbé előnyére változott emiatt.. tovább tart megtanulni egy-egy verset.. nem koncentrál rendesen..
2. Máté nem kompozott sokat.. 1 éves kora után kezdett el járni.. de már másfél évesen folyékonyan, óriási szókinccsel beszélt, és szobatiszta volt.. memóriája példás! Könnyen, mondhatni pillanatok alatt tanul meg egy-egy verset... minden nehézség nélkül..
3. Adél nem kompozik. Most lassan 8 hónapos, mászik, feláll.. Imádja a mászást, mint időtöltést.

A mozgásfejlődés része a mászás.. és sokszor hátrány, ha a gyermek mielőbb feláll és jár.. A mászás az egyik! legösszetettebb mozgásforma.. ez által az agy minél jobban "barázdásodik", fejlődik. Mely által későbbiekben a beszéd és a tanulási nehézségek kevésbé okoznak problémát a gyermeknél.
/Ezt statisztikai adatok is alátámasztják../

A saját tapasztalatom, hogy míg Bencém kompozott Mátém nem.. és a fent felsoroltak abszolút megállják a helyüket...
Az is saját tanpasztalat, hogy bizony én is - bár szégyenlem ma már, de azért tettem bele a kompba Bencét, hogy több időm legyen a háztartásra... mivel szeretett benne lenni.. ezzel nekem plusz perceket adott.. igen ám! De, mi lett a következménye????? A memóriája kevésbé élénk Máté memóriájához képest!
Nem érte meg.. ma már tudom.
Napi 1-1 órát lehetett a bébikompban, de az egy hétre, ha számolom, akkor 7 azaz hét órát jelent!!!
Mozgása viszont tökéletes Bencének, hihetetlen ügyes gyerek.. Mátém viszont kevésbé...

Nem ítélek el senki, meg is értem, ha valaki használja a kompot.. én is sokat gondolkodtam, hogy legyen-e komp vagy sem??? Hát nem lett.. igaz lehet, hogy könnyebb lenne nekem... de inkább hosszútávra gondolkodva és Adélt előtérbe helyezve döntöttem úgy, hogy nem veszek.
Arra gondolok, hogy hinni szeretnék a saját tapasztalatomban, és a szakembereknek.. ez által Adélnak minél jobbat adva.

Ugyanakkor lehet, hogy nincs semmilyen hátránya, és csupán merő véletlen, hogy a fiaimnál van ilyen jellegű összefüggés.. de én soha nem hittem a véletlenekben... :wink: :wink:

Aki szeretne használni kompot, az nyugodtan használja 10-15 perc kompozás nem a Világ vége... és egyikőtökről sem képzelem,hogy egész nap abban hagyná a gyermekét.. annál sokkal-sokkal intelligensebb csajok vagytok!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

- Aztán nem ám kivesézni engem!!!!!!!!!!! Oksi????????????

Fagyi:
Én is "adtam" már Adélnak.. a magnum pálcikáját oda adtam neki, hogy had érezze az ízét.. épp ebéd után voltunk és ült az etetőszékében.. és már egyértelműen jelzi, hogy szeretne enni a mi ételünkből .. és megnyalta a pálcikát.. nem lett mandulagyulladása és semmilyen betegsége..

Nyilván nem ad egyikőtök sem 10 gombóc fagyit a gyermekének.. azt, hogy megkóstoltatjátok.. hát a '"kisebbség"" az biza az Édes Anyaföldről is eszik ezt azt... erősebb immunrendszert tudnak ez által az ő szervezeteik kialakítani..

Én nem adok tejterméket, lisztes dolgot.. csak és kizárólag azt kap Adél, ami a nagykönyvben meg van írva... az nem etetés, hogy egy-egy nyalatnyi ételt kínálsz a babának.. akkor lenne az, ha akár egy gombóc fagyit is megetetnél vele..

Vannak vega emberek.. van, aki hús nélkül nem bír élni.. no én ezért nem jegyzem meg, hogy ki mit ad a babájának.. mert mi felnőttek is mások vagyunk.. DE tény: azért ildomos betartani, amit a gyermekorvos és a védőnő tanácsol..

HUUUU de útálom néha magam.... annyit tudok írni.... BOCSI csajok.... csak úgy f...om a szavakat.... pedig ismét ezer a dolgom.

VAn aki tud segíteni.. fürdőszoba 3D elkészítésében???????????, - kirúgtuk a lakberendezőt.. egy idióta barom nő volt... áhhh , hogy milyen emberek vannak..
Aki tud segítsen kérem. Köszönöm előre is.

Jó és nyugodt estét, és éjszakát Nektek!!!

szeder74

SZeder: Na ez olyan Szeder- féle hozzászólás volt!! :wink: :wink: Én szeretem a kiifejtős hsz-kat, csak így tovább!!! :)
Nem tudom pontosan hogy mi az összefüggés az agy barázdáltsága és a mászás között, de én is úgy tudom: kell a mászás! Bár a keresztfiamnak kimaradt a kúszás és a mászás is, most mégis kitűnő tanuló... bár a tesóm csomószor csináltatott vele keresztmozgást- (jobb kéz-bal láb és fordítva)
A fagyi-témát meg már kiveséztük!! :) :wink: :lol: :twisted:
Vendég

gwini :)
de, jóban voltunk, vagyis még lennénk is, csak Pipocs keveset netezik, én meg lusta disznó vagyok írni neki.

szeder :)
konyhatervező progikról tudok, de fürdőszobatervezőről még nem hallottam, talán rá kéne keresni gugliban, hátha kiad valamit.

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?