Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én azt hiszem első szüléskor nem szeretik, ha farfekvéses a baba, de a második szüléskor már könnyebben megengedik.
Én nem tudom most hogyan fekszenek a babáim. Az egyik fejvégű volt, a másik faros a 30. héten. Azóta változhatott. Bízom abban a méhszájhoz közelebbi marad is fejvégű.

Kutyafüle
Az utolsó pillanatban is képesek megfordulni a babák. Soha nem lehet tudni.

Dóri
Örülök nagyon. :)

Császár
Bevallom őszintén rettegek tőle. Nagyon szeretnék természetesen szülni, a gyereknek is jobb. Bár ha megindul a szülés, akkor úgy rendben. De a programozott császár a legrosszabb dolog. Mivel nekem ikrek van esélyem rá, de optimista vagyok, annyi iker megszületik természetesen.
De ha már császár, akor legyek ébren. :)

Adraci
Dunaújvárosban mindenki ráadhatja a saját ruháit sőt, én úgy vettem észre, hogy örültek is neki, ha vittél.
Én is azért akarok VIP szobát, hogy Apor bejöhessen hozzám, még sosem volt nélkülem, jó lenne, ha minden nap látna. Asszem csak 2 szoba van. Nem lehet előre lefoglalni, de ha neked lehet, akkor jó lenne. :) Bár mi esély van rá, hogy együtt szüljünk? Ki tudja. :)

Annus
Köszi, kíváncsi leszek nekem mikor lesz.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Dóri, Annus, köszi:)Mondjuk én a 2 éves Petimet sajnálom, lassan 5 hete itt vagyok, rá váltásban a nagymamák vigyáznak hétközben, hétvégén a férjem, lemaradok arról, hogy egyre többet beszél, ügyesedik, fodrászhoz kell vinni sürgősen, nagyon focihaja van, erről is emaradok(első hajvágás), meg szegénynek sokmindennel kell megküzdenie. Én eltűntem, költöztek, úgyhogy 2 hete új lakásban alszik, és ha rendben lesz minden, akkor a tesóval megyek haza. Túl sok változás szegény kis lelkének egyszerre. Meg hát iszonyúan hiányzik :cry:

q-renny, nem baj, ha le kell írnom, császárnál, ha faros és tekergetik a babát anyából kifelé, az nem okoz oxigénhiányt, hogy a feje jön ki percek múlva utolsóként a méhből, ugYANIS A bébi még nrem lélegzik ilyenkor, a lepény látja el oxigénnel.Faros hüvelyinél az okoz oxigénhiányt, hogy a bébi feje a köldökzsinórt a szeméremcsonthoz szorítja, megszűnik a keringés benne, és ha gyorsan nem születik meg a fej, a köldökzsinór leszorítása okoz oxigánhiányt. Műtétnél ilyen - szerencsére nem fordul elő.

Kép
Kép
zili
 
 


Zili! Köszi, ezt nem mondták a tv-ben. :lol: Csak azt láttam, hogy nyakán a zsinór, buksi jön ki utoljára, és a baba 4 percig nem vett levegőt. Aztán addig dörzsizték, ingerelték, míg végül beindult a spontán légzés.

Kép
Kép
g_reny
 
 

 
 

Aranyos vagy Bencus, köszönöm.De ez a baj, hogy nem dönthetek. Nem engedik. Vagy nem is tudom az egészet.Annyira megzavarodtam.Semmi mást nem érzek csak azt a pokoli félelmet. A fájdalmat kibírnám, hisz ahogy már annyian mondtátok, erre lett teremtve a testünk, és a fájdalom egy jel, hogy közeleg a születés. Valahogy attól nem rettegek.Félek persze,mint minden ismeretlentől,de nem rettegek. Viszont ha arra gondolok, hogy egyrészt be kell mennem a műtőbe úgy, hogy nem fáj semmim,és nekiállnak altatni vagy bökdösni a gerincem,már kész vagyok.A következő rémkép, hogy fekszem ott az ágyon,előttem az a zöld lepel tudom, hogy nyitva a hasam, nem tehetek semmit, ha baj van ne adja az ég azt hallgassam végig még rosszabbul leszek. És ezen cseppet sem segít, hogy láthatom a fiamat 10 másodpercre.A harmadik, hogy kvázi "kikötve" fekszem abban a nyomorult szobában, és azon rettegek 48 vagy hány órán át, hogy csak nehogy hánnyon valaki. Ezt még operáció nélkül is produkálnám,nem kell ehhez még az operált anyukák lestrapált feje. Ezért kértem az egy ágyasat,mert nem akarok senki terhére lenni.Így garantált, hogy amint betolnak közlöm, hogy milyen fóbiám van, és ha valakinek épp eltorzul valamiért az ábrázata fél percenként kérdezni fogom, hogy ugye nem fogsz hányni. Ezzel kiidegelek mindenkit, mindenki utálni fog, és még nem is fogják érteni,mert érdekes,de azt mindenki megérti,ha valaki elájul a vér látványától,az én gondom miatt meg hisztisnek néznek.
Majd szerdán fog megnézni uh-val,de szerintem csak szülés előtt egy fél órával,ahogy a dokit mostanában ismerem. :?
Pumukli,nem megyek,mert sajnos érzem a fejét fent a bordáim alatt. Középen.Kizárt hogy az a popója lenne.
Na mindegy,most beszélgettem barátnőmmel, és annyira jólesett, eldöntöttem, hogy magamhoz képest hős leszek,és kibírom.Fogat összeszorít,magamban pityergek kicsit,de kibírom.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


q renny, mondjuk olyan vamn, hogy a bébinél oxigénhiány közeli állapot miatt kell műtéti szülés, ezt okozhatja(akkor is akadályozott a kzsinór keringése) kzsinór csavarodás a testre, nyakra, végtagra, de nem az az ok, hogy a feje még bent van:))

Kép
Kép
zili
 
 


Helló!

Jaj, Dóri, nagyon szorítok! Szerintem mindenképpen szerezz beutalót, és minél előbb tudjuk, hogy mi a helyzet pontosan!

Petrus, nagyon aranyosak a kismanók!!! Hála neked, végre vettem a fáradságot és bejelentkeztem a blogba!
Annus, az létezik, hogy írni nem tudok csak olvasni???

Kutyafüle, kérlek ne haragudj rám, de én olyan szinten nem tudok azonosulni az altatásos érveiddel, hogy csak abban bízom és reménykedem, hogy a sok +++ energia hatására Riki be fog fordulni és az egész császár-dolog tárgytalanná válik!

Na pusz lányok!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi nem haragszom. Miért tenném?Csak az tud ezzel azonosulni,aki pont ebben a helyzetben van,mint én, pont olyan érzései és félelmei vannak,mint nekem. Tegye össze a kezét,akire ez nem igaz.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Szofi!
Most mrá tudsz írni is!
Csak miután beléptél tudom megadni neked a jogosultságot rá :wink: De most már mindenki tud írni is akik ma regeltek be!

Kutyafüle!
Akkor én talán a másik véglet vagyok.Én abszolút nem félek a szüléstől...bárki kérdezi h félek e,csak azt tudom mondani h nem,na meg h mért kéne félnem stb.És akkor jönnek h dehát fájni fog stb.Mondom oké,de attól h félek még ugyan úgy fog fájni :lol: :wink:
Aztán lehet h nálam majd ott a szülőszobán jön elő és be leszek szarva,de az már más kérdés :wink:

annus11
 
 


Na csak úgy ízelítőnek:
"nekem szépen hatott az érzéstelenítõ, egy darabig. Aztán egyre inkább éreztem, mintha nyomogatnák a hasamat. Ekkor az aneszteziológus altatót tett az infúzióba. Ebbe viszont megpróbáltam belefulladni, mert úgy akartam elaludni tõle, hogy nem vettem levegõt. Így aztán nem hagytak aludni..."
"Nekem is ket csaszarom volt.Az elsonel majdnem megfulladtam,vagy legallabbis ugy ereztem.Egybol elkaptak a zsibbasztast,de meg le sem fekudtem az asztalra mar nem kaptam levegot es mozdulni sem tudtam.Elkezdtem kiabalni levegoert,erre ramnyomtak egy maszkot es ezzel megszakadt a film. "
"Csatlakozom azokhoz, akiknek nem volt sikeres az epidurális érzéstelenítés. Nekem nagyon sokat próbálkoztak az aneszteziológusok, mind a három lehetséges helyet kipróbálták, de azzal az indokkal, hogy nincs olyan hosszú tű, hogy elérjen a megfelelő pontig végülis az altatás mellett voksoltak. Azt hittem ilyen nagy darab vagyok, de megnyugtattak a szobatársaim, hogy aznap egy másik császáros lány is ugyanigy járt"
A kolléganőmnek rossz helyre adták be,érezte a vágást, felordított és sürgősségben kellett altatni.
Az egyik barátnőm(aki mellesleg érzéstelenítő párti) nagy baba miatt lett császározva,kb volt 4200g és nagy fejű, és végighallgatta,amint az egyik bordáját eltörték,mert beakadt a baba lába a méhével együtt a bordák közé.
Csak pár érv az érzéstelenítés mellett. :?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Annuska!A fájásoktól én se félek,meg a szüléstől se igazából.De ez nem szülés,ez műtét.....Ezt már egyébként Tinu is fejtegette.De mindegy is.Hagyjuk a témát.Bocs, hogy így is ennyi helyet pazaroltam rá....

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Zili,drukkolok.Csodállak a kitartásod miatt!!!!
Dóri biztos nem kerülsz be!!Látod én is itthon vagyok!!!+++++++++
Annus!!!Hát jó lenne talizni!! :lol: De kicsit később......
Amúgy tuti a front,most itt esik,meg rettenetesen fúj a szél!!Meg az összes csontom fáj,de a pocim nem!!!
Majd jövök

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Értem én!De attól még lehet nekem is műtét!Ez majd ott eldől!De tényleg ne görcsölj ezen!!! :wink: Semmi gond nem lesz!Koncentráljarra hogy megforduljon Riki :wink:

annus11
 
 


haho

koszonjuk a sok dicseretet :) vegre megfoghattam egyikojuket, Bencus ehes volt, neki nagyobb a hangja, igy vele kiserletezhettunk, picit kivettek az inkubol, de 2-t cuppantott aztan elaludt anya-cumin :) azert remelem lassan beindul a tejci es akkor rakapnak a jo hazaira ;)

Kutyafule!
en megertelek! es hidd el, kerheted az altatast, mert beleegyezo nyilatkozat kell a gerinc-erzestelenitesbe es ha nem irod ala, akkor nem kenyszerithetnek! ;)

amugy en is nagyon paraztam a mutettol, foleg hogy lattam csomot es tudtam, mi tortenik, vegig feszitettem magam, de nem volt gaz... vicces volt, hogy ereztem, matatnak, de nem fajt, kellemes zsibbadas... na aztan amikor kiment a hatasa, fel ora volt, mig hatrol oldalra frdultam, de ma mar sokkkkal jobb ;)
szoval relax, barmi is lesz, tuleled, utana ha meglatod a picit, minden rosszat elfelejtesz ;)
es akkor en vagyok az ellenpelda, a gerin-erzestelenites mellett ;)

dehat ey normal fejvegu szulesnel nem kell mutet, igaz? ;)

Dori!
Remelem nem kell korhazba menned!
Vendég
 


Petrus! Te vagy a példaképem!Olyan bátor vagy!Hetekig bent a kórházban,aztán a sok fájdalom és kínlódás.És végül a császár.Minden elismerésem a Tiéd!!!! És írj minél többet ha tudsz majd, mert sokunknak adsz szerintem erőt.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle: én teljesen megértelek, én is be vagyok sz*va a szüléstől.Többször kiborultam már én is, csak nem írtam ide mert nem akartam másokat is beparáztatni. Viiszont egy valamit őszintén ajánlok (tudoooom, marha könnyű mondani), de ne agyalj ezen egyfolytában, csinálj valamit ami eltereli a figyelmedet.
És: azt is tudd, hogy azok az emberek akinél minden stimmel nem mindig írnak fel sztorikatr a netre, de az összes olyan akinek valami nem sikerült, és fájt, elrontottak valamit stb...azonnalmegy a netre és kiírja magából a bajait: az ilyenek mint te meg én meg jól megtaláljuk. Nem baj ha elolvasod ezeket a rémsztorikat is, de nálad rendben lesz minden és kész.

És, hogy tudd nem vagy egyedül a hányásfóbiáddal:az egyetlen dolog amitől teljesen ki tudok készülni az a hányás látványa, hangja, és szaga.
Egyébként a faros szüléseket még azért nem szeretik még a már felsoroltakon túl a dokik, mert ugyebár a baba feje a legnagyobb, aminek ki kell férnie. És ha elől jön de nem fér ki akkor hopp egy gyors altatás és mehet a császár. De mi van akkor ha a teste már kint van a feje meg nem akar kiférni?

Na tessék, regény lett.
Bocsi :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Nekem annyira fáj a derekam, és olyan nyűgös vagyok, már bőgtem is, ááá, furán érzem magam :?
Vendég
 


Petrus!
Annyira tündériek,nagyon formás babuk! :D
Reméljük lesz tejcid!Nagyon kiváncsi lettem.Alszanak,mennyit láthatod őket,meddig lesznek inku.-ban?Szülés részletek?
:roll: Vagy lemaradtam?! :oops:
A fronotktól én is rosszabbul vagyok :( ,pedig még lenne egy adag babaruha vasalni való...Holnap megyünk a lagziba. :P
Azért összekészítettem a kórházi-vajúdós pakkokat.
Ha tánci(?) közben történne vmi,akkor apa bevisz,és utánam hozza a motyót.
Bár én még semmiféle fájásokat,amiket írtatok,nem érzek.
Néha keményedés,de inkább az is csak ha sokat állok,vagy megyek.
Itt is esett,de már majdnem süt a nap. :?
Szép estét!pusz.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


http://www.mamanet.hu/kismama/szules/613.html
Jajj,hát ezen én annyira sírtam.Annyira megható történet.Stella vigasztalásul idetelepedett hozzám. Annyira drága. És még az esti sétánk is elmarad az eső miatt. :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Pingi,angyal vagy, köszönöm!!!!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Panndi mi a baj? Csak nem készülődik valami, vagy inkább valaki? :D

Kép
Kép
g_reny
 
 


Ááá, nem tudom, de ilyet még nem éreztem :? Fáj, fáj, de közben levegőt sem kapok normálisan, nem lenne rossz egészségesen szülni :roll: Meg hát a derekam fáj (eddig az nem fájt), a hasam nem :roll:
Vendég
 


Holnap kéne inkább szülnöm, akkor pont 19 hónap lenne a két kiscsaj között :)
Vendég
 


Panndi, írj, ha beindul valami!!! Vagy szorítunk, hogy jobban legyél. Mondd meg Fruzsinak, hogy döntse el, hogy jön vagy marad! :wink:

Kutyafüle, az biztos, én össze is teszem. Mondjuk egyet értek Pingivel abban, hogy mindenre van példa, és mindennek az ellenkezőjére is. Én attól féltelek, hogy csak azokat az érveket lásd, amik a Te véleményedet erősítik, és azokat meg egyszerűen ignoráld, amik ellent mondanak. És töretlenül remélem, hogy Riki be fog fordulni! Még annyi, hogy én ezeket a kis idézeteket a megegyezésünknek megfelelően apróval írtam volna. Biztos lehet kb. 1 000 000 ilyet találni hüvelyi szülésre, altatásra, mindenre, mindenre van rémtörténet, ha az ember találni szeretne.

Jók legyetek, szép estét mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Petrus: az ikreid tényleg gyönyörűek, formásak és nagynak látszanak a képeken, tisztára mintha időre születtek volna! Kis édesek. :)

Trixi: hát egyelőre még kivárunk a lakásvásárlással. Az az igazság, hogy csak akkor akarunk most lakótelepre költözni, ha más megoldás nem lehetséges, hiszen akkor 5 évig mindenképpen ott ragadunk. 5 év meg hosszú idő. :roll:

Kutyafüle: ahogy Szofi már írta neked korábban, tényleg hajlamos vagy kataszrofizálni a dolgokat. :wink: Ezen csak te tudsz változtatni, hidd el, egyetlen orvos nem fog egy pánikoló kismamával érdemben foglalkozni. Nem érzik feladatuknak. Majd eldöntik szépen az orvosi szempontok mentén, ha úgy érzik, hogy te nem vagy partner a döntésben. Még akkor is van esély rá, hogy nem vesznek figyelembe, ha teljesen nyugodt és higgadt vagy, hiszen megszokták, hogy úgyis ők döntenek. A legtöbb, amit megtehetsz önmagadért, ha próbálsz megnyugodni és kicsit pozitívabban gondolkodni...

Kép
Kép
tinu
 
 


Én látom az előnyeit,hát hogyne látnám. Ahogy azt is, hogy ez lesz,mint most itt.Hiába kérek bocsánatot a hányás pánikom miatt is majd,ki fognak útálni a szobából,mert nem értik meg. Sebaj.Utáljanak. Elnézést kérek újfent, túl sokat foglalkoztam a dologgal, ez az én gondom, nekem kell megoldani.Pinginek igaza van, nem kell minden gondolatot leírni,csak rossz, ha nincs kivel megbeszélni, csak a kutyám... És elnézést a normál betűméretért.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle: nagyon is jó ha leírod a félelmeidet, mert mi úgyis megnyugtatunk. És egyáltalán nem azért nyugtatunk meg mert kötelezőnek érezzük vagy ilyesmi, hanem azért mert amikor valaki be van parázva, akkor előfordul hogy képtelen tisztán látni, és közben mások meg úgymond észnél vannak.
Csak azt nem értem, hogy honnan tudod előre hogy mi lesz?
Mert egy csomó mindenről olyan biztosan írsz...pl hogy ki fognak nézni, nem fognak megérteni....azért nem minden és mindenki ilyen rosz szerintem.
LÉgy határozott, és lássák hogy vigyázol magadra és van önálló véleményed, de azért mondjuk sztem a dokit ne oktasd ki. Nyugodtan számolj be a félelmeidről, beszéljetek róla.
És még valami: azért alapvetően egyetlen doki sem azért lett orvos hogy kínozza az embereket, és egyetlen doki sem akar a nyakába bajt, úgyhogy igenis vigyázni fognak rád!
Én veled vagyok!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Panndi!
Na én is kb így érzek.Nekem is fáj a derekam hátul,csak nekem a hasam is fáj ...ja és szintén bőghetnékem van....ilyen még enm volt...remélem h tényleg csak a front!De írtó szar a közérzetem...

Írt Vanni!
Azt mondja h Marci még inkubátorban,lassan indul be az emésztése.1 hét max 10 nap és mennek haza!Addig meg bejár amennyit tud és 3 óránként fej!Puszil mindenkit!!!

annus11
 
 


Sziasztok!

Na visszaolvastam, persze egy csomó mindent elfelejtettem, amit szerettem volna írni...

Dóri,
drukkolok Neked nagyon, hogy rendben legyél, ne kellejen befeküdni - remélejük, otthoni odafigyeléssel kordában lehet tartani a dolgot!!!

Petrus,
gyönyörűek az ikrek!!!! És milyen kis husisak :) Mikor mehettek haza?

Kutyafüle,
drukk Rikinek, hogy megtalálja a helyes utat! Szerintem egyelőre ne idegeskedj ilyen dolgokon, hogy császár, meg altatás vagy nem, attól nem lesz jobb, nem tudsz változtatni a dolgokon, csak magadat gyötröd vele!

Majd jövő héten megyek Novygirl dokijához, meglátjuk, mire jutunk. Ha más nem, marad az ügyelet. Csak első babánál nagyobb biztonságban éreztem volna, ha egy orvos, aki végig kísérte a terhességemet, meg mindennel tisztában van, ott van velem, és nem egy vadidegen dokinál kell szülnöm. Dehát így jártam :shock: :evil:
A terhes kiskönyv alapján (megvan a 4 pecsét) a szüléskor a kórházban ki fogják állítani az igazolást az egyszeri anyasági támogatáshoz, ugye?

emese1979
 
 


Na, örülök, h van hír Vanniékról :)

holnap elutazunk hétvégére, csak hétfőn leszek, izgulhatok, hogy ki szül meg a hétvégén, jelentkező asszem már akad bőven :)

Na képzeljátek, anyósom felhívta az (ex)dokim (régóta ismeri, a javaslatára mentem hozzá még 1-másfél éve először kb.) - és a dok iazt mondta neki, h azt megteszi nekem, hogy a szülésre bejön velem a Jahnba a férjem helyett (!!!) és ott lesz végig meg segyt stb.. Hát vazze, gondolom, ezt nem ingyen és bérmentve :twisted: :twisted: Megáll az eszem!!!

emese1979
 
 


Sziasztok,

Petrus,
annyira gyönyörű Bence és Luca! Ha tudsz még rakj képet.

Kutyafüle,
ne parázz már ennyire a császártól. Pláne ne olvass rémtörténeteket...Nekem is az lesz, hazudnék ha azt mondanám, hogy nem félek, mert én is minden ismeretlentől félek, viszont nem lovalom bele magam így. Ettől nem lesz jobb, sőt még rosszabb. Csak pozitívan!!! Én pl külön örülök, hogy nem altatnak, és láthatom Álmost egyből, ha már nem szülhetek rendesen, legalább ez marad...
Pont nemrég olvastam egy "praktikáról", hogy lehet visszafordítani a babákat helyes irányba. Inkább megkeresem neked, hogy megpróbálhasd :) de ne parázz ennyire!

Zili,
kitartás neked!

Dóri,
megy a drukk, minden OK lesz!!!

Panndi,
gyógyul meg mihamarabb.

még nem sikerült visszaolvasnom, folytatom,..

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Kutyafüle inkább ezeket tanulmányozd :wink:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... =9+h%F3nap

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Örülök, hogy van hír Vanniról! Drukkolok, hogy mihamarabb hazamehessenek. Otthon biztos minden jobb lesz, mint a kórházban.

Kép
Kép
tinu
 
 


De jó, hogy van hír Vanniékról.
Megy a drukk hogy minden rendben legyen és hamar beinduljanak a dolgok.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Emese,
hát ez extra hülye...remélem összejön az új doki!!!!

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Tök jó, hogy Vanni kicsit előkerült! És ezek szerint van tejcsi is, szuper!!! Szerintem Marcinak azonnal beindul az emésztése, amint szépen hazamentek!

Panndi, Annus, kitartás! Reméljük elvonul ez a nyavalyás front, vagy legalább meghozza a babákat! :wink:

Emese, jó utat, érezd jól magad a hétvégén!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Emese! Azt elfelejtettem írni a dokiddal kapcsolatban, hogy itthon megbeszéltük a férjemmel, hogy mi biztos visszakérnénk tőle azt a pénzt, amit eddig kifizettünk annak reményében, hogy végig kíséri a terhességet, és ott lesz a szülésnél. Az a minimum, hogy visszaadja a pénzedet ha már átvert.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Emese: durva ez a doki :?

Nekem csak csikar a hasam, és ma háromszor voltam WC-n :roll: (z nálam terhesség alatt ritka...) De szerintem nem szülök, csak szivat a szervezetem :wink:
Vendég
 


Na megyek feküdni, hátha jobb lesz.

Reggel meg végre kozmetikus :)
Vendég
 


Vki! KULLANCS: Semmi gond, én naponta 10-15 db-ot szedtem ki a cicánkból, és előfordult jó párszor, hogy egy pici dbka bent maradt belőle.… Pár nap múlva kilöki az állat szervezete. A különböző kórokozók egyébként nem a fejében vannak.. Kicsit sokat kéne rohangásznom (+kicsit drága lenne…), ha minden egyes kullancsnál az állatorvoshoz mennék vele… Mióta Frontline-t kenek rá, egy sincs benne. (Igaz, nem egy olcsó dolog, és nálunk csak egy hónapig hat, nem 3-ig, de még mindig ez a legjobb szer, amit tudok...)

Babókám is nagyon nyüzsi. Bogi volt ilyen a pocakban. A fiúk lusták voltak…
Az éjjel alig aludtam. Már azt hittem, megyünk szülni. Mindenhol feszített, a hasam kőkemény volt, a lábaimat nem tudtam összezárni. SZóval borzasztó egy érzés volt! Végül v.mikor hajnaltájt sikerült elaludnom.

Kutyafüle! Mi az, hogy „nem engedik”, hogy döntsél ?!??????? Szedd össze magad, és állj a sarkadra! Ez a Te életed, Te gyereked! Van, aki szülés előtt egy nappal (39. hét!) váltott orvost! Ne pánikolj, mert attól nem lesz jobb! HAJRÁ!!!
Ja, és ne olvass annyit! ;)
Én az első 3 szülésemnél semmilyen fórumon nem jártam, eszembe sem jutott, hogy bármi gond lehet. Most, meg mióta csatlakoztam hozzátok –persze, ezt nem szemrehányásként írom! – nekem is előjöttek mindenféle hülyeségek. Na, meg persze korral is jár… Szerintem hanyagold egy kicsit ezeket az „élménybeszámolókat”…

Emese! Bocs, hogy ezt írom, de én azt a dokit már rég elhajtottam volna a p..ba!!! Akkor is, ha emiatt összeveszek a fél világgal. Lehet, hogy túl heves természetű vagyok, de ami sok, az sok! Még, hogy segít?!? Na, ne!… Én látni sem bírnám! De bocsi, ez a Te dolgod…

Ma voltam a Kékgolyó utcában, az Anita kismama-fehérnemű boltban. Augusztusban bezárják az üzletet, azt mondta a hölgy. Teljesen elkeserítő! Állítólag a cégnek nem éri meg Magyarországon fenntartani a boltot. Szopis melltartókból sem kapnak már újakat, és azt a neccbugyit sem forgalmazzák már, amit annak idején ott vettem. (Olyan mint a TENA, csak az sokkal finomabb, puhább szövésű volt...) :(

Kép
szkitty
 
 


Szofi,
köszi, megyünk Gyulára, persze most lesz pálinkafesztivál :shock: :)

Kitty,
nekem eszem ágában sincs ezzel az orvossal többet foglakozni, anyósom (a kérésem ellenére!) felhívta meg beleavatkozott a dologba... de ez egy másik sztori :)

Na, ha holnap reggelig még valakinél indul vmi, azt még olvasom :)

emese1979
 
 


Sziasztok:)
Annus, nagyon köszönöm a forró drótot Petrusról!... Ígértem én is képeket, Fel tettem a blogra.

Petrus gratulálok neked!!!!!! Valahogy lehetett tudni, hogy fej fej mellett fogunk szülni...

Lányok! Kitartás és a babák benntartása!

Puszi mindnekinek!

Vanni
vanni
 
 


Vanni,
Marci is csuda szép!!!! annyira husi!Gratula mégegyszer és remélem hamar együtt lehettek!

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Vanni! Drága pici fiú, nagyon édes! Nekem ő még olyan kis törékenynek tűnik. Nagyon helyes kisbabád van!

Kép
Kép
g_reny
 
 


Emese!
Novygirl orvosahoz jartam en is, szuper jo fej! Kedves, alapos, csak ajanlani tudom ;)
A masik meg.... haaat, szegyenlem magam helyette....

Panndi, Annus-fajasok...
szerdan du. kerdeztem a novert h. a mensi szeru hasfajas plusz hatfajas jelezheti-e a szulest es mennyivel elore? 21.30-kor vittek a mutobe :lol:
Panndi!!!
Szolj am, ha itt vagy, meg Pingi is! Meg Kitti! Meg... mas vki? :)
Mi meg 1-2 hetet leszunk sztem, 2500 g-t el kell erni, szepen enni, hizni. Varom mikor durran be a mizo gyar :lol:

Vanni!
Edes babad van, van rajta mit fogni ;) Hizlald szepen :)

Ja meg valami:
ezt a Tena halos bugyit csak ajanlani tudom!!!! Osszetartja a belso szerveket, amig a helyukre nem allnak!!! Nagy talalmany!!!
A Tena Lady-n jol meglepodtem, bakker ez egy pelenka!!!! Babakra jo lesz :wink: en szerencsere kisebbel is beerem 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.17 21:30-kor.
Vendég
 


Panndi, te is gyanús vagy... :) Változatlanul JOBBULÁST!

Emese, juj, ez az orvos... Vááááááááááááááááááááááá!
Jó utat!

Kutyafüle! Sztem is nyugodtan írd le, amit gondolsz! De én bízom benne, hogy Riki megfordul. Csodák tutira léteznek, de ehhez még csoda sem kell! :) Csak egy kis mocorgás a fiatalúrtól! :) Senki nem fog utálni, hidd el. Remélhetőleg vhogyan majd sikerül mégis egyedül maradnod, ha császárra kerül a sor, de ne úgy legyen!

Bevettem egy bogyót, utána 1 órával nem volt magas a vérnyomásom. Beszéltem orvosommal is, írt föl ugyanabból a gyógyszerből,amit szülésznőm szerzett a kórházból, szóval most gyógyszerezünk, meglátjuk mi lesz. Jó lenne nem stresszelni, mert kb ez is tutira dobott az értékeimen. Érzem, mikor le akar támadni az ijedtség, és érzem szabályosan, hogy löki fel a vérnyomásom. Megpróbálom uralni. Tök furi, mert én nem vagyok ám egy stresszelős emberke... :roll: Legalábbis az átlag napokban. Vizsgáknál mindig én féltem a legjobban, pedig én készültem általában a legtöbbet... :lol:

Köszönöm a drukkokat! :)

Akinek nem kell még szülnie, ne szüljön. Akinek szabad már, annak meg hajrá!!!

Vanni, de jó, hogy hírt hallunk felőletek! Marcinak gyors fejlődést, nektek hamaros hazaérkezést!!! Te hogy vagy, Vanni?

Petrus! Tök jó, hogy próbálkozhattál! Remélem, holnap több lehetőség is lesz, meg hosszabb aktivitás a manóktól!!! :)

No, asszem ennyire emlékszem...
Vendég
 


Jéééé, Vanni írt sajátkezűleg! Éljen! Mindjárt meglesem Marcit!!!
Vendég
 


Marci baba tüneményes!! Neked is gratulálok, Vanni!
Vendég
 


Vanni: Nagyon tündéri a kis Marci!! Kis husibaba, nagyon szép!!! Sok tejecskét kívánok nektek!

Kép
Kép
bencusbabus
 
 


Szasztok

Meglestem Marcit és az ikreket, gyönyörűségesek! Még egyszer gratula csajok, sok egészséget, sok sok tejcsit!!! nemsokára csatlakozunk mi is! :-)

Kutyafüle, én eddig nem akartam neked ezt leírni, ,mert nem célom az ijesztgetés, de most már leírom, hátha önként lemondasz az altatásról. Gyöngyvirág keresztanyja augusztusban altatásos császárral szült, hiába a gyorsaság, átment a kislányba és 10 percig élesztették újra. Minden jó, ha vége jó, de azt a 10 percet senkinek nem kívánom! Én megértem a félelmedet, mert egyszer már leírtad részletesen, akkor megértettelek, de hidd el, ha mégsem fordul be, akkor az érzéstelenítéssel sem lesz semmi baj!

Én is egyre nehezebben viselem, de max 10 nappal, 1 héttel szeretnék hamarabb szülni, még nem kívánom, sok a teendőm! :-)

Panndi, akkor most neked szukroljunk, hogy holnap szülj? :-)

Emese, ha nincs ilyen topic, hogy rossz orvosok, akor majd indítunk egyet, de keresek, hátha van.

Az utolsó uh-nál az a jó, ha minél közelebb van a szüléshez, ezért szokás a 38. héten menni.

Petrus, jó az új vonalzód!!!! :-)

Szép álmokat!
Vendég
 


Vanni, gyönyörű babád van neked is, teljesen odáig vagyok.
Ilyenkor mindig rámtör a babázhatnék, aztán gyorsan mondogatom hogy még nincs itt az idő.

De ahogy farkas írta, még nálunk is vannak teendők.
Bár mivel úgy tűnik rendbe jöttem, és hogy levegőn is legyek apával ma elmegyünk egy bababoltba. Kicsit ciki lesz hogy a lajhár is gyorsabban mászik nálam, de tényleg vigyáznom kell, viszont muszáj kimozdulnom, egyrészt mert lassan elfelejtek járni :shock: (nem vicc), másrészt meg kell a levegő.Szerencse, hogy olyan helyre megyünk ahol minden van, de tényleg minden :!: , és az összes apróságot ami még hiányzik be tudjuk szerezni.

Petrus ha még egy két hétig bent leszel akkor még a végén tényleg ottérlek. :) OLyan jó óolvasni hogy tök jó kedved van, bár miért is ne lenne két ilyen tüneményes babával. Különben én teljesen el vagyok ragadtatva, hogy az egyikük szőke, másikuk barna :lol: :lol:

Amúgy olyan nyomoréknak érzem magam...szerintem nagyot nőhetett Nórika, és másképp húz a hasam vagy nem tudom, de már nincs olyan részem ami ne fájna (a csípőm egyenesen szét akar szakadni), és ez az óránkénti pisillés.... :shock: :shock: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: