Új privát üzeneted érkezett!

Kelengye hozzáfűzés:

Body: Nekem van most 10 db 56-os, de épp megállapítottam tegnap (vettem, és ilyenkor nek akarom rögtön a szekrénybe tenni, csak mosás után, de pár db-ért nem érdemes mosógépet indítani, szóval elővettem és kimostam a többi 56-62-est is), hogy kell még, mert nem szeretnék állandóan mosni. Az elején naponta több is elfogyhat (lebukja, kipisil, kikakil), a 62-esből van 20, azt elégnek minősítettem. :D:D Na, most olvasom, hogy Manósziget szerint meg sok a 10 db 56-os, hát nem vagyunk egyformák. (nekem minden gyerekem 55-56 cm volt, és nekem kevés volt mindig. A 62-es meg lóg rajtuk eleinte. Ja, és nem minden ruci ugyanakkor uyganazzal a mérettel. Pl. a C&A-ban kapható jó minőségű bodyk, azok szerintem egy mérettel nagyobbak.) És ezeket azért elég könnyű beszerezni, akár apuka is be tudja, szóval akor érdemes kevesebbel kezdeni, és majd venni hozzá, ha kell.
Én nagyon nem szerettem az elől gombos/patentos bodykat, azzal annyi macera van, míg az ember kitalálja, hogy melyik hova gombolódik. És nem is vagyok benne biztos, hogy pl. egy hason alvó gyereknek (nekem mind az volt) túl kényelmes lehet. Leginkább a vállon egyik oldalon gombost, vagy a csónaknyakúakat szeretem. (Pl. a Tescoban van 1700 Ft-ért 5 db-os sima fehér, jó minőségű.)
Mondjuk a legjobb, ha valaki jó sokat kölcsönkap, mert úgyse hordják sok ideig máshol sem, nekem van olyan, ami már 4 gyereket kiszolgált, de simán hordható 5.-re is. Pár hónapig hordáj, akkor sem koszolják, és az egyéb keletkező foltok meg kimoshatók. És csak 1-2 extrább darab kell az orvoshoz. Én egyébként a bodykból az egyszínű és többnyire fehéreket szeretem, úgyis alul van, a foltokat könnyebb kezelni, nem kell félni a fakulásától :D, és a rugi az, ami színesebb, mintás.

Ruginál sem az elől gombos a lényeg, hanem az, hogy lábközött patentolható legyen. Arányaiban több hosszúújjú a célszerű ilyen időben született babáknál, 62-esből mindenképp. (Kb. nov.-dec. környékére érik el ezt a méretet, és a közhiedelemmel ellentétben még az 56 cm-rel született babáknak is jó az 56-os hónapokig, legalábbis nákunk ez volt.)

Minek 10 hálórugi? Szerintem 1-2 elég. De én nem is altattam az elején őket másban, mint amiben voltak napközben, úgyse koszolták magukat. Csak a csúszó-mászó időszakban kell már figyelni, nem?

5 egymértű pulóvert is soknak tartom, szerintem elég max. 2-3, inkább legyen két méretből ennyi.

Kocsicipő szerintem felesleges eleinte.

Pelenkázni lehet egy kanapén is. :wink::D:D Nekünk hivatalosan van pelenkázós ágyunk, de a két kicsit egyszer sem pelenkáztam ott, hanem ott, ahol épp értük. :D (Hozzá kell tenni, hogy az ágy az emeleten van, viszont minden más kellék (pelenka, popsitörlő, szemetes) a földszinten, így a legtöbbször a nappali kanapéján vagy a szőnyegen pelenkázunk. Ilyen okokból külön szemetes sincs a pelenkáknak, márcsak azért sem, mert a kakisaktól amúgy is érdemes mihamarabb megszabadulni, nem gyűjteném...)

Fürdető szivacs/kesztyű sem kell szerintem... Ott van anyu/apu keze...

Összesen 6-7 textilpelust írtál, szerintem ez viszont kevés. Ezt terítem a vállamra büfizéskor, így szinte minden szopinál várható, hogy lebukja, és a feje alá is. Kádba soha nem tettem, ennek ellenére kellett az elején is a 20 db. Mindig külön a ruciktól, magasabb hőmérsékleten mostam, és vasaltam is.

Cumi, cumisüveg, mosó kefe nekem egyik gyerekemnél sem kellett. Csak annyi vot mindig, amit a mellszívóhoz adtak. Az elsőnél a szopit nálunk épp az mentette meg, hogy előre is arra készültünk, hogy nem kell, nem vettünk, és amikor gond volt, akkor sem volt kéznél, hanem csak az anyamell. A lefejt tejet kiskanállal adtuk, és mindig próbálkoztunk a mellretétellel.
Az a személyes véleményem, hogy egy igény szerint szoptatott babának se cumisüvegre, se nyugtatócumira nincs szüksége (nálam nem a babakelengye része a nyugatócumi, sőt nagyon nem szeretem, ha promóciós ajándékként ilyet adnak). Nálunk egyiknek sem volt, és az ujjukat sem szopták, ugyanakkor mindig kaptak szopni, ha akartak, és nem érdekelt sem az óra, sem más "jótanács". Hasfájósak sem voltak.

Melltartó-betét viszont kell. (Legalábbis nekem kellett, eldobható (DM-est használtam legutóbb) a nem eldobhatós nem ért semmit, 1,5 csomag / hét. Másnál más lehet a mennyiség... :D:D)

Orrszívó pumpa szerintem haszálhatatlan, ha kell orrot szívni, arra csak a porszívós jó (az elemes sem, próbáltam, egyáltalán nem jó).
Fülhőmérő pontos? Mi is használtuk, de az elején jobban ajánlják a sima digitálisat, popsiban mérve...

Cumisüveg melegítő: lásd feljebb... :D:D Szopi steril, mindig kéznél van, mindig jó hőmérsékletű...

Pólya? Na olyanunk se volt soha, nem hiányzott! :D

És ha már utazás és a babakocsi bent volt a listában: biztonsági babaülés az autóba. Ha valaki autóval megy haza a kórházból, akkor már akkor is kell. Ha taxival, kérjen kölcsön egyet... Kézben autóban hazavinni a babát nagyon veszélyes!!!

Alvó és játszócumi: lásd feljebb.

Utazó ágy és párásító: hát... Az előbbi csak akkor, ha tényleg sokat tervezünk utazni, egyébként felesleges. Ma már sok helyen tudják is biztosítani. (Ilyet Mo-n még nem láttam (lehet, hogy van... :)), de 4 éve voltunk egy angliai körúton 3 hétre, és ott úgy lehetett az adott szállásláncon szobát foglalni interneten, hogy van felnőtt, gyerek és "baby in cot". Azaz baba a kiságyban, ilyenkor ők is tudták, hogy van egy ekkora méretű gyerekünk, és mindenhová bekészítették az utazóágyat is, mire odaértünk. (Kislányom 10 hónapos volt.))
Párásító nem létszükséglet, akinek van rá keret, OK, de ne legyen senki elkeseredve, ha nem vesz, anélkül is simán fel tudnak nőni! :D:D

Astrid

Kép
astrid
 
 


Csunyeszka!
Jó, hogy minden rendben a Babákkal. :) És gratulálok az ikres Anyukáknak. :D Mi is azt hittük, hogy ikreink lesznek, mert én anyai ágon hozom a dolgot, de végül egyedül van Maszatka. Bár a genetikus azt mondta, hogy még lehet ikerterhességem a jövőben. :D
Mit értettél az alatt, hogy furán feküdtek a Picurok?

KépKép
aranynap
 
 


Astrid: Ez aztán a lista :lol: Osztom a véleményed sok pontban!

Ti már vásároltok? Én tegnap megláttam két csíkos body-t, egyik narancs csíkos másik kék, azonnal megvettem, érzem fiú-lány a párosom.

Én az utolsó pillanatban vásároltam eddig , kivéve a nagyobb darabok, mint ágy, kocsi, de listát írtam és azt vittem mindig magammal, ha megláttam róla valamit akciósan, vettem és húztam ki, de 2 hét alatt összejött a kelengye.

Szerintem is elég a kicsi méretekből pár darab, mert ha egészséges és normál súllyal születik a baba, 1 hónap alatt kilót képes gyarapodni, és kinövi a kicsi méretet.

Én meg mehetek nagyon kicsi ruhákat beszerezni ikreim miatt, nekünk az 56-os is hatalmas lesz, mert a 3 kilós babáimnak is az 50 méret volt jó, akkor a kisebbeknek elég a 44-50 méret. Eddig még nem jártam utána, egyáltalán hol lehet beszerezni, aki tud ebben segíteni szívesen fogadom a tippeket és boltokat:) ( sokat utazunk nekem a Bp.-i boltok sem probléma)

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 

 
 

Lányok, én tisztára meg vagyok ijedve, alig értek egy baba ellátásához, mi lesz itt, biztos jön ösztönből, de most nagyon nehéznek tűnik, nehogy valamit elrontsak....
Minden első babás magabiztos itt?????

floranan
 
 


Aranynap: mert az egyik babó koponyavégű, a másik meg olyan, mintha a pocakot párnának használná az A babónak. Viccesek, mikor mérni kell őket, már most nehezen bogozták ki ki-kivel van, a lepényeket csak megtippelték kié melyik:) Szívhangot már nem is akar nekem senki hallgatni:( mert össze-vissza kalimpálnak:)
És ne izgulj, én 3 gyermeket megszültem ikres nagyszülői múlttal, erre a 4. terhességemnél örököltem belőle, vagy simán a sok meddőségi kezelésekre kapott gyógyszerek, amik a vízből nincsenek teljesen kiszűrve, mert az információjuk benne marad, nálam spontán sok petét érleltek:) Ki tudja?

A lényeg örülünk a kis jövevényeknek, legalább nem unatkoznak a pocakban:) Már rendesen érzem őket, és sikeresen képesek felpiszkálni egymást:)olyankor megindul a pocak-pankráció, reszkessek pár hét múlva kirúgják az albérletük oldalát:)

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Csunyeszka!
Szia itt is! Én a C&a-ban láttam 44-es rucikat is! :wink: De abból se kell sok, mert hamar kinövik. :wink:

KépKép
zsófikukac
 
 


Csunyeszka!
Tök ari, amit írtál a pocak-pankrációról. :lol:
Egyébként mi még semmit nem vásároltunk. Majd a 2. trimeszter végétől. Június-júliustól úgyis otthon leszek, majd akkor. Ráadásul mi nagyon sokmindent kapunk is kölcsön, tehát gyakorlatilag ágy kell. :)
Meg párásítót szeretnénk mi is, mert panel lakásban lakunk, és hihetetlen száraz a levegő. :(

Floranan!
Szerintem nem kell félni, biztos ha ott leszel, már érezni fogod. Ha meg nem, akkor hívogatod a családtagokat. :D Én biztos fogom. :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok,

látjátok, ezért gondoltam, hogy a picasás listába mindenki, akinek van vélemlénye azt oda beírná, így meglátnánkm a pro- és kontra érveket. Rita, tök jól összeszedted a dolgokat... jó pár téren egyet is értek, de jó párban nem... Hiába nem vagyunk egyformák és ami a legfontosabb a gyerkők sem egyformák.

Textilpelus nálunk szinte alig fogyot... Büfihez, amit a vállamra terítek én azt csináltam, hogy anyummal vágattam el rendes nagy normál pelukat többrészre, így nem kellett az egész nagy bumszlit odatenni, és a darabszám is nőtt. Mivel Míra nem volt bukós baba nem is nagyon kente össze sem ekkor, sem mikor a földön feküdt... De volt olyan barátnőm, akinek a gyermeke iszonyat bukós volt.. Na, ők aztán 1 nap alatt többet használtak el, mint mi 1 hét alatt. De erre nem igazán lehet előre felkészülni. Sztem érdemesebb kevesebbel kezdeni és ha tényleg bukós, akkor bármikor lehet még venni hozzá. Nekem mondjuk nem kellett venni, mert anyumnak még volt 2 csomag felbontatlan textilpeluja... nekem se nagyon kellett anno. :)
Látjátok body-számban is eltérnek a vélemények. :d

Bumszlivégű ollót télleg ne vegyen senki, mert képtelenség vele levágni azt az icipici körmöcskét. Több védőnő vagy anyuka azt mondja az elején simán le is lehet rágni neki... Na, én ikább vettem neki külön kis ollót (rendes normális manikűr ollót, csak nem a hegyesebb fajtából) és azzal tök jól lehet vágni.

Sima kézi orrszívó sem jó semmire. Ha feltelik neki, akkor csakis a porrszívós jó! Ez elsőre kegyetlennek hagzik, de nem az. Én kipróbáltam és teljesen elviselhető. És inkább ez, mint hogy felszúrják neki.

Kocsicipő... inkább valami mamuszka sztem nem árt, főleg majd a hűvösebb időben. Ez is legalább pluszban melegíti a kis lábacskát.

Öblítő nem kell eleinte... bár én azért szoktam egy csöppet beletenni. :oops: Az allergia miatt nem szokták ajánlani.

Szemetes a pelenkának. Nekünk (mint lakásban lakóknak) különösen jó sztem. Tommee Tippee-s Sangenicünk van, imádom. Semmi bűz, semmi szag. Hetente összegűjtöm és viszem ki a konténerbe... Családi házba sztem nem látszükség, mivel ott egyszerűbb mindjárt kivinni a kinti kukába.

Pelusoknál érdemes minél többfajtát kipróbálni (anyukák csere-beréljenek, vagy mintacsomikat venni), mert nem biztos, hogy amit a szomszéd ajánl, az a te gyerekednek is jó lesz. Vagy nem biztos, hogy a legdrágább lesz a legjobb. Mondjuk nekünk általában a Liberó vált be, de volt olyan méret, ahol nem volt jó, mert kifolyt belőle a pisi és az olcsóbb Pampersből vagy Dm-esből meg nem.

Eleinte minden kence gyógyszertári!!!! Mondjuk mi szinte csak azt használtuk, mert 1. olcsó is volt, 2. jó is volt. Ami még jó nekünk azok a Niveás dolgok...

Pelenkázó komód. Sztem túl macerás, ha ágyon vagy erre-arra pelusozol. Itt legalább a kezed ügyében van minden, ami kell hozzá. Hajolni sem kell, ami nem egy utolsó szempont az én rossz derekamnak. Persze egy idő után már bárhol be tudod majd pelusozni a gyerkőt seperc alatt, de az elején nem. Különben is kell egy hely, ahol a pelusokat meg a krémeket... stbt tartod.

Ha sokat jártok el otthonról, akkor jók azok az eldobható pelenkázólapok. Persze vannak olyan pelenkázótáskák, amihez van ilyen, de sztem egy sima táska ugyanolyan szolgálatot tesz és az ár töredékéből meg lehet oldani.

Éjjeli fény... hmmm... Én nem szoktatnám hozzá a fényhez, aludjon csak sötétben....

Hálózsák, jó dolog.

Cumisüveg, cumi. Cumink egyáltalán nem volt, üveg is csak mikor már nem szopizott (14 hósan).

Mellszívó... Avent és annak mindene nagyon szuper.

Fülhőmérő... Nekünk volt egy hiper-szuper fülhőmérőnk. Mindent tudott, amit kellett. Legalábbis a papírja alapján. De azt, hogy normálisan megmérje a pci lázát, arra nem volt jó. 3x egymás után ha mértem vele tök más eredmények jöttek ki, de kb úgy, hogy 35,6-38,6... Egyszer bemérgedtünk és vettünk olyat, ami fül és homlok lázmérő is egyben. Na, azóta tizedre pontos eredményeket kapunk a halántékánál! Popsiba én inkább nem dugdosnám neki. :S Meg az macerás is, mert mindig vetkőztetni...

Párásító... ha száraz a lakás levegője, akkor mindenképpen kell vami. Legyen ez egy kis edénykébe víz vagy elektromos, kinek mennyit bír a pénztárcája. Nekünk inkább az a bajunk, hogy túl párás a lakás.. :s

Pólya... sztem felesleges. De ha vki úgy érzi úgy stabilabban tudja megfogni a kicsit ám legyen. De csak gondoljatok bele, ti szívesen lennétek egy egy darab ruhába szorosan becsomagolva, ahol semmiteket nem tudjátok mozgatni? :shock:

Pihenőszék... nem annyira az éjszakai nehéz alváshoz lett kitalálva, hanem, hogy magaddal tudd vinni a kicsit a lakás különböző helységeibe, és mindig szem előtt legyen. Kvázi mint a bölcső.

És még ezer dolog.... De már így is hosszú lettem, bocsika.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manósziget 2009.04.16 10:49-kor.

Kép Kép
manósziget
 
 


Floranan, a tegnapi storyd nem semmi. :twisted: :twisted:
Amiatt, meg hogy fogod majd ellátni meg ne aggódj. Senki nem úgy kezdte, hogy minden kapásból jött és minden elsőre sikerült. Mindenbe bele lehet jönni. Utólag visszagondolok az első pelenkázásomra. :D Hát nem fél percig tartott az biztos. :D

Kép Kép
manósziget
 
 


Biztosan belejövök, csak most úgy tűnik, hogy képtelenség annyi mindenre figyelni :(
Biztos lesz segítségem, főleg anyu és a párom.

floranan
 
 


Szép napot mindenkinek!

Örülök, hogy tetszik a kocsink :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan jó lesz már abban tologatni Imolát :wink:

Taranee
Én lehet, hogy most a táncot hagynám abba az úszás miatt :wink:

Kata
Körömcsipesz? Azzal én magamnak se tudom levágni... inkább egy hegyes, éles kisolló...
(de ez egyéni, hogy kinek mi jön be :wink: )

Zsófi
Ez így most nem nagy gáz. De... a méhszáj állapota változhat. Ne erőltesd meg magad! Figyelj a pocak keményedésekre! Higiénia... nehogy valami fertőzés beléd kerüljön...
És főleg... stressz kerülése!!!!!

Csunyeszka
Te is vigyázz magatokra!

Véleményeket köszönjük :lol:

Szemetes
A tesómék a wc-nél tartottak egy kis vödröt, a használt pelenkákat zacskóban tárolták ott.
Nekem ilyesmi biztosan nem kell, mert egyből kidobom az udvari szemetesbe...
Vendég
 


Floranan
Tudod, nálunknál butábbak is szépen el tudják látni a gyereküket :wink:
Nem kell túlbonyolítani a dolgokat!
Vendég
 


[quote="mabe86"]F írta:mabe86loranan
Tudod, nálunknál butábbak is szépen el tudják látni a gyereküket :wink:
Nem kell túlbonyolítani a dolgokat!


:D :D :D

floranan
 
 


Megvan az időpontom genetikai UH-ra!!!! :) Május 4-én megyek!!!! 5-én van Anyu névnapja, ápr. 30-án a szülinapja, kettő között Anyák napja, milyen jó lenne, ha kiderülne, milyen unokája lesz!!! :)
Hű, teljen már el az a két és fél hét!!!! :D

KépKép
aranynap
 
 


De jó, Aranynap!
Meglátod, nálad is hamar eltelik :)
Majd együtt számolunk vissza az UH-ig :)

floranan
 
 


Bizony. :) Azért Te 5 nappal beljebb vagy. :P Nem mertem a 27-ei hetet bevállalni, mert az AFP-m elvileg csak 27-én lesz kész.

A 12. hetiről van dvd. Erről is érdemes dvd-t íratni, vagy majd csak a huszonakárhanyadik hetiről?
Szerintetek?

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap, én íratnék helyedben, nekünk nagyon jó lett a mostani. Hihetetlen hogy produkálta magát! :D

Mabe, nekem is hihetetlen a körömcsipesz, nem láttam még ahogy vágják vele Marci körmét.

Látom, lesz csemegézni való, bár nekem már vannak konkrét elképzeléseim miből mennyit, és mit vegyek. Csak már el kéne kezdeni, mert hamar itt a vége.

Képzeljétek végre nem lent rugdosott ma kicsi fiam hanem feljebb jött és a köldökömnél volt. És végre nem kellett percenként pisilnem. :D

Kép
kata05
 
 


Kata!
És Ti hány órakor voltatok? Mert mi 11:30-ra megyünk, és múltkor is alig mocorgott a kis Drágám. :) Mondjuk Doktor bácsink örült is neki, mert így könnyebben meg tudta méregetni. :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap,11:20. :D Először ő is aludt, de aztán beindult. :D Mondjuk nehezen volt vizsgálható, mert nagyon lent volt a medence alján, próbálta feljebb csalogatni, de ő megmakacsolta magát, de azért készültek nagyon jó képek (tettem is fel még tegnap).
Holnap is megyek uhu-ra igaz utána szerintem csak a kötelező 28. hetire.

Kép
kata05
 
 


Meg is kukkantottam. Milyen édesen kuporodik. :)
Meggyőztél, Apa úgysem tud ott lenni, így lemaradna az élményről, úgyhogy lesz dvd. :D

Most jól végignézegettem az összes UH képet a babákról. Hát mindenkinek gratulálok, milyen kis formás gyerkőcök. :D

KépKép
aranynap
 
 


Csajok, nagyon jók ezek a kiegészítések a babakelengyéhez. Köszi köszi :)

Manó, majd a fül és homlok lázmérő márkáját megírod?

Aranynap, szerintem is kérjél mindenképpen dvd-t :)

Kata, irigy vagyok most a gyakori uh miatt :lol:

Floranan, nyugi, tök ügyesek leszünk majd, olyan lesz tutira, mintha mindig is ezt csináltuk volna :lol:
Vendég
 


Halihó csajok! Aki nem akar kisregényt olvasni bocs, de most panaszkodni és dicsekedni fogok :D

Tegnap panaszkodtam ugye,hogy nincs még AFP eredményem, hát kiderült miért, ma hívott a Derecskei védőnőm,hogy neki küldték, hiába vagyok papíron Debreceni lakos, mert az itteni védőnő azt a címet írta a megrendelőre. Így tehát 9.50 gyorsan haza Derecskére (25 km) papírt átvesz,

AFP:1,48
Papp 2 A: 0,61
HCG: 1,24
SP1: 0,91

Futás a buszhoz, 10.45 vissza Debrecen, gyors pisilés az irodában, és irány a doki, és kaptam beutalót uh-ra. Éssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss LÁNY-kának néztük én és a dokinő. És képzeljétek annyira rendes volt a szonográfus doktornő,hogy mikor kértem képet akkor azt mondta,hogy hát már nem fér el a képernyőn meglátjuk mi lesz, és hogy képes a gép 4D-re és átkapcsolta és mozizhattam. Igaz csak néhány percig és végül kép nem lett,mert nem látszott még olyan kis pofisnak, de 4D-ben nézegethettem teljesen ingyen és bérmentve, és azt mondta minden tökéletes amit csak szűrni lehet, 5*. Hát most én is kb 10 méterrel járok a föld felett :D

Annyira megörültem,hogy közben megőrűltem :oops: , el mentem a posta mellett és elfelejtettem befzetni a csekkjeinket, de aztán eszembe jutott és visszamentem.

Picike lánykám Gréta Erzsébet( az Erzsébetet azért kapja, mert nagymamám temetésen ezt fogadtam meg, őt hívták így) lepénye már jó helyen tapad, és gyerkőckém kényelembe helyezte magát, nyújtott lábbal üldögél a picike fenekén, havaii az élet odabent :)

És most reagálnék néhány dologra a teljesség igénye nélkül :

Imola babakocsi hiper-szuper!!

Floranan Saját tapsztalat " mit kezdek majd én egy babával" ügyben: Én magabiztos voltam, azt hittem mindent tudok és mindenhez értek, aztán mikor meglett enyhe pánik:D de segítettek, már ha elfogadtam mert makacska voltam kicsit!!!

De majd összeszoktok! Napok kérdése az egész és minden rezdülését tudni fogod mit jelent!:)

Körömvágó olló: hát a gömbölyített sz..rt nem ér! csipesz jó!

Kép
babcika
 
 


Babcika!
Gratulálok a jó eredményekhez, és a kislányhoz!!! :) Nagyon jó volt olvasni az örömöd. :) Teljes a Család, egy fiú, egy lány, tök jó! :) És örömmel olvastam azt is, hogy milyen rendesek voltak az ultrahangon. :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Rutinos kismamáknak köszi a kelengyés infókat!!! Tuti hasznát fogom venni én is.

Figyi, iszonyúan szárad a bőröm ( olajjal állandóan nem kenhetem, mert az összes ruhám tiszta folt lesz)
Tudtok javasolni valami jó testápolót?


köszi előre is! :oops:

KépKép
csikipetra
 
 


Babcika, gratula a szép eredményhez és a lánykához Kép Kép
Vendég
 


Babcika, gratula a kiscsajhoz!!!
Kép

Kép Kép
manósziget
 
 


Babcika!!!

Gratula!!!

KépKép
csikipetra
 
 


Babcika,gratulálok a kislányhoz,és a jó eredményekhez.

Petra,vizesen a babaolajtól is foltos lesz a ruhád?Nekem az vált be a legjobban.

Floranan,biztos menni fog.Nekem anno "tiniként (21)" ment,akkor biztos nem lesz probléma.A rutinos anyukáknak is meg kell bírkózni a kezdeti nehézségekkel,így azt gondolom semmiben nincs nagy előnyünk.Max kicsit rutinosabban nyúlunk a babához.Ismerni mi sem ismerjük az új jövevényt. :wink:

Kata,remélem ezúttal lesz kép Lőrincről!De jó nektek,moziztok :)



Textilpelus:
nekünk 20 db volt,már láttam mintásakat is,de anno csak fehér volt.Mindig azt raktam Dani alá,akár merre tettük.Vállra,pelenkázóra,feje alá a kiságyban.

orrszívó
:akkor még a porszívós volt,és nekünk bevált.Kézit nem próbáltam.

Szemetes: külön szemetest a pelenkának én személy szerint teljesen feleslegesnek tartom.Nem is volt,és most sem lesz.Megy a többi közé.

Pelenkázó komód
:NAgyon szerettem,az ágy végében volt,alatta polccal és ajtós szekrénnyel.Felette a falon pedig ilyen fali polcokat fúrtunk fel,így szinte mindig minden kéznél volt.Most is kombi ágyat szeretnék,amit aztán heverőé lehet alakítani.Eddig ez a befutó,de cseresznye színben:http://www.minimano.hu/termekeink/bababutor/faktum_butorcsaladok/faktum_viktor_natur_kombi_lux_fiokos_pelenkazos_babaagy.html

Mellszívó:: http://www.univill.hu/img/mellsz/minielnagy.gif Nekem ez van még Dani korából,és kiváló,bár,nem sokat használtam.Remélem most sem kell majd.

Pólya:anno nagyon ajánlották,így használtam is 2-3 hétig,amíg belejöttem a dolgokba,de asszem most nem lesz.


Pihenőszék:
az őskorban még nem volt :lol: Sok értelmét nem látom,így én nem is hiszem,hogy fogok venni.

Párásító:biztos nagyszerű,de felnövünk e nélkül is.

Kiskád:nekünk a sima hagyományos volt,és az exem csinált deszkákból egy kádra tehető polcszerű akármit,így nem kellett a nagy kádba belehajolni.Az állványos nekem nem tecc.

Sterilizáló:Nekünk nem volt,most sem lesz.Első alkalommal mindent kifőztem egy nagy müa. tálban a mikróban,aztán talán egy hónapig csináltam ezt.Utána csak jó alaposan forró vízben elmostam mindent.Arra figyeltem,hogy ne tegyem be a mosatlan közé.

A babaruhák mennyiségére és méretére nem emlékszem :oops: Az biztos,hogy a 62-esekből a hosszú ujjú fog majd nekünk kelleni,de gondolom 5-6 db elég.Ebben nekem nincs rutinom.Bodyból jó sok kell,alapból napi kettő,de ha baleset van,akkor több is.Abból is inkább a 62 és hosszú ujjú.

Kép
v.andi
 
 


Andi, köszi neked is.

Tényleg, az Istenhegyit felhívtad? :lol:
Vendég
 


Boboka,nem :oops:
Engem a vérvétel annyira nyomivá tesz,hogy alig élek aznap.Holnap hívom őket :oops: :oops: :oops:

Kép
v.andi
 
 


Én múltkor kb. 18-kor csörögtem rájuk próba cseresznye alapon, ha van kedved próbáld meg.

Én is ahogy hazajöttem a vérvételről kaja után egyből bedőltem az ágyba, és fél három - három körül ébredtem :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Babcika, gratu a kislányhoz!!

Boboka, ez azért alakult így, mert türelmetlen voltam :oops: és előbb elmentem az istenhegyire(Bátorfit mindenkinek ajánlom!!), most meg a dokimhoz kell mennem holnap a Péterfybe.

Nem tudok dönteni babakocsi ügyben...annyiféle van.

Kép
kata05
 
 


Kata, mi is a Bátorfinál voltunk, most is (április 29.) hozzá megyünk majd :)

Kata, nézd meg a Bergon nagyker oldalát. Nagyon jók azok a kocsik is. Sajna ár nincs hozzájuk, de általában harmincvalamennyi körül van egy babakocsi.

Andi, nagyon jó a kiságy.
Vendég
 


sziasztok!

bocsi ma folytatódik tegnapi rossznap,(floranan nem állt meg a lavina),mivel még mindig nem jött pénzem az oeptől,így gondoltam próbálkozok hívni őket,egész nap hívtam és egyetlen egyszer jutottam el odáig h a telefonközpontos felvette,de hiába kapcsolta a melléket,ott már nem vette fel senki,de ceglédi kirendeltségen sikerült beszélnem egy ügyintézővel és mondta h nem lát a gépben elküldött utalást,pedig azt látja h betegácsis papírok már ott vannak.Komolyan mondom ma egész nap zúg emiatt a fejem,a sírás kerülget,de próbálom tartani magam.

emiatt nem vagyok jó társaság ugyhogy nem is reagálnék most semmire,csak gratulákat szórnék annak akinek kell!

sutimano76
 
 


Kata én szeretnék a bergon boltba benézni nemsokára,ha összefutunk az örsön akkor mehetnénk együtt,meg aki még csatlakozna.

sutimano76
 
 


Süti, sajnálom az oepes dolgot. Majd csak utalnak már hamarosan.

Egy pici boltjuk van a szentmihályi úton, első ránézésre elég nagy összevisszaságot láttok majd :) Érdemes a honlapon böngészni, aztán ott kérni az eladót, hogy mutogassa meg a dolgokat.
Vendég
 


Hellló Mindenkinek,

II-es sz. Klinikás Lányok , örülök, h tetszett nektek a kórház, meg minden:)
várom a beszámolót, Pénteken megyek az istenhegyire uhu-ra... talizok a dokikámmal, s kifaggatom, h hol is lesz a nagy pillanat:)

Brumi JÓ utat! mulass nagyon nagyon JÓL!!!

Anna, mi volt a vizsgálaton?

Rita Pihizz, Andris meg majd csak elfogadja, h Anya pihen! bár biztos nem egyszerű neki sem:( +++++++++++

Zsófi , szupi, h már otthon.. pihenj sokat Te is, és üdv a babákoknak:):)

Manó gratula!!:) Éljen a kisÖcsi:)

Mabe, szupi a kocsi:) Tök jó, h Te már el tudtad dönteni, h melyik is a legjobb:)

Süti, köszi, igen Mór baba van odabent.. s holnap még biztosabban meglessük, ha már egyszer megmutatta magát nekünk:)
Vannak ilyen "semmi nem sikerül ma" napok.. de a másnapok könnyebbek:)
Foltoddal mi a helyzet? mikor mész bőrgyógyira?


Andi nekem is küldhetsz egy kupac figurát, ha van erőd.... próbáltam áttenni az msn-ről, de nem sikerült:( /picassán fent van az email címem/

Ellenanyag:Nekem 0 Rh- , úgyh én mindenkinek tudok adni vérecskét:):)
S nálam gyakran nézik is az ellenanyagot, eddig negatív:) ja , és Apuka 0 Rh+, úgyh kicsit "összeférhetetlenek" vagyunk... :?

Taranee, én is az úszást javasolnám, mint tesi tanár:) meg a gyógytornát, amivel a gerinc melletti izmokat lehet erősíteni... de ezt szakember tök jól elmondja meg megmutogatja...

Florana :evil: :evil: csak két hét, és kukucsolhatsz:)
végül a Sára L.-hez mész vizsgálatra?

Csunyeszka, szupi, h jól vagytok!! Azért ha van időd, kukkk be és mesélj:)


Babcika, gratula a kisHugihoz:) jó kis pörgős napod volt:)

BAbakelengye, figyelek lelkesen , h ki mit mond :D :D

Nálunk a helyzet annyi, h nagyon ügyesen voltam házi dokinéninél, megvan az ekg-m, kiskönyvben pipa :D
aztán fogdokinál is voltam , volt egy icicpici lyukam , betömte, h inkább ne legyen később fájdalmam, s ne kelljen gyógyszert bevennem...még egy pipa:D
s holnap megyek fül orr gégészetre, megnézik, h mitől van a füldugulásom... / mivel most nem dolgozok, mindent gyorsan elintézek/
Ja és Istenhegyi uhu :D :D

Mozgást még én se nagyon érzek, vagy legalább is nem tudom biztosan... de járok úszni, s istenien érzem magam.. a házimunkára nem tudom rávenni magam :?

bocs , h hosszú voltam..

Kép

Kép
móka:)
 
 


Móka, tök jó, hogy ennyi mindent sikerült elintézned, nagyon ügyes vagy :)
Meddig leszel szabin? Meddig tervezed majd a melót?

Kíváncsi vagyok, hogy végül is hol fog majd Mór világra jönni :)

Kihez mész az Istenhegyin?

Csajok, a találka szervezéssel végül is mi van? Akkor a 24-ét hogy tervezzem?
Vendég
 


Ha mentek a Bergonba én is szívesen csatlakozom.Én már voltam ott.Ahogy Boboka is mondja,kicsit káoszosnak tűnik,de nagyon kedvesek.

Móka,elküldtem :wink:

Süti,sajnálom,hogy még mindig :evil:

Kép
v.andi
 
 


Boboka,milyen igazad van :idea: :!: :!: :!:

Megint beteszem a linket.
http://www.doodle.com/4ydbb4bfmv762n5g

A 24-e vezet.Nézhetünk valami helyet???

Kép
v.andi
 
 


Ez jó itt van az utca végében(majdnem) nálunk a Bergon nagyker és én nem tudok róla. :oops:

Kép
kata05
 
 


Sziasztok!

Móka köszi, a gyógytornát elkezdtük, heti 3 alkalom lesz. Az úszást egyenlőre a nagypapával oldjuk meg kéthetente hétvégén, aztán júniustól keresek valamit a közelben.

Bergon Nekem is ajánlották. Egy kolléganőm barátnője két hónapja szült, ők is bergont vettek, de állitólag érdemes kimenni Vecsésre, mert ugyanezek amik itt a Bergonban vannak kb. 10.000-el olcsóbbak. Ők itt kinézték, és utána mentek ki Vecsésre. Küldi nekem a címet is, majd írom.

Kata: rendben, majd összehozzuk, ha minden rendben nálatok.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Van egy bergon az örs vezér terén is,persze h jössz Andi.

Oké talihely javaslatok.Én a városligetet javaslom,mert ha jön gyerekkel valaki,akkor ott van játszótér is és fagyis is akad,talán a széchényi kertben még fagyi kehely is lenne,a robinson is ott van de mivel a mi kis teraszunkat idén nem nyitották ki,így ott nem igazán van választék fagyiból :)

sutimano76
 
 


Köszi Móka legalább ezt jól eltaláltam,nézd már valami sikerül nekem is.gratula.

Azoktól kérdezem,akik nem írtak semmit a talitáblába,nektek is jó lenne az Április 24.-e????????????????????????????? :?: :?: :?:

sutimano76
 
 


Megnéztem a picasat,DORKAMARTINI,ebből Martin lesz szerintem :wink:

sutimano76
 
 


Aranynap,bújócskás Maszatka!!!!De tök édi. :D

sutimano76
 
 


Süti!

Én sajna nem tudok menni, de remélem ti jól érzitek majd magatokat, várom a beszámolót :D

Most nem negatívkodok, nem túl jó a kedvem: Fannit nem vették fel bölcsibe(mésfél éve be van iratva), de én hülye elárultam, hogy babát várok. Megértem, hogy igazuk van, csak mégis szarul esett...
ráadásul az ingatlanokat sem sikerül megnézni, állandóan módosítanom kell az időpontokat, mert páromnak hol focija van és nincs kapus, hol más jön közbe....
Komolyan lassan pöcsöt növesztek, ,mert úgy érzem, én vagyok a férfi a családban, minden rám hárul.... :cry: bocs mindenkitől

Kép
arvaerika
 
 


Talihely javaslat (egy másik fórumon javasolta egy ismerősöm):

Szabadság tér, régi MTV székházzal szemközti füves park, közvetlen mellette a Hütte kávézó.
- nem kell előre lefoglalni
- könnyen megközelíthető autóval, bkvval
- szombat déltől, vasárnap egész nap ingyenesem lehet parkolni a környéki utcákban
- játszótér a parkban nagyobb gyerkőcökkel érkezőknek
- plédeken lehet játszatni a gyerekeket, miközben a szülők szeme előtt vannak
- aki akar a kávézóban fogyaszt / http://www.kavehazak.hu/kavehazak/kavehaz.php?id=152

Kép

Kép
v.andi
 
 


igen az se rossz,de mi pénteken talizunk!!!!!!!!!!!!!!!

sutimano76
 
 


Erika,sajnálom,de ha lakást akartok az kicsit fontosabb mint a foci????

Azért megpróbálhatnál eljönni,akár az össz gyerkőccel!!!!!!!

sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?