Új privát üzeneted érkezett!

Mostantol megint vagyok!
Jo volt talalkozni veletek a Margitszigeten, Lanyok!

Sofka, kulon koszi a szervezest!

Tofi, utolag is szulinapi gratulak hada! Kép
Visszaolvasni tuti nem fogok tudni, remelem csak jo dolgok tortentek az elmult heten!


Tina, latom, azert megsem! Sajnalom, remelem mihamarabb hazakerul a lanyod! Ha gondolod, szerintem sajat felelossegre is akar! Nincs rosszabb a korhaznal, plane ha anya nincs ott!

Jo volt otthon Mikivel, csak keves volt! Gyerekem szuperjol "viselkedett", tisztara, mintha egyedul lettem volna! Kép Rajottem, hogy a tomegkozlekedesi eszkozokon az atlagnal jobban eszik, egyszer meg is dicsertek, hogy milyen jo evo ez a gyerek! Haha... Nem sorolnam fel, miket eszik, korberohognetek. Kb. tizedet annak, ami itt eddig legkevesebbkent elhangzott.
Otthon szuneteltettuk a dietat, mert ugye ugy kezdodott a het, hogy egy nap mindjart ket turorudit es beletomtek, csokival persze. Nem tiltakozott.

Esti programunk meg zajlik, megyek is!
Es fel vagyok dobodva, de tenyleg! Tavasz van, szep ido, es jo a kedvem (meg)!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Toffi Zsombijának (bocsi a késésért), Anyakati Védájának és Dinihe Szonjájának,
Boldog 1. szülinapot!
Kép

Zsuzsi Gyurijának meg Boldog névnapot!Kép

Maci_2
maci_2
 
 


Tina!

sajnálomKép De azért ment vele valaki? Amikor mi voltunka Lászlóban megengedték hogy az apuka vagy a nagymama legyen ott.
Egyébként én épp ez ilyen esetek miatt olvastamvalahol hogy mégiscsak ajánlják a védőoltást. Mert hogy a bárányhimlőnek vannak ilyen lefolyásai is. Bár ritka. Úgyhogy én nagyon gondolkodom rajta. Nem tudom mi lenne a jobb.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Kriszta!

Nálunk Zsuzsi bírta jobban és egyáltalán nem sírt. Adsz neki fenistil cseppet? Mert az nyugtat, csillapítja a viszketést. Most látom, hogy Nóri kórházban van, nagyon sajnálom.

Zsuzsi!
Volt tali a szigeten? Brühühü, erről lemaradtam. Kép
Gyurinak boldog névnapot.Kép

Andy!
Márknak is boldog névnapot.Kép

Anyakati! Dinihe!
Védának és Szonjának boldog szülinapot.Kép

Magdi
gallainémagdi
 
 


Gombóc,
Végiggondoltam az ismerőseimet, kinek mikor mit csinált a gyereke. Van egy kisfiú, aki Danával együtt született, tehát 16,5 hónapos és most kezdett kézenfogva!!! járni, önállóan még nem tud. Egy éves elmúlt, amikor négykézláb kezdett mászni. Ja, természetesen az anyukája gyógytornász Kép
Egy barátnőm kisfia 16 hónaposan kezdett járni (9 hónapos koráig csak gurulva közlekedett, nagyon édi volt, 2 évesen gyakorlatilag egy szót sem mondott. Most öt éves, tök okos és jól síel. Ugyanennek a lánynak a második gyereke kislány, nyugtatták, hogy majd meglátja, az milyen hamar fog mindent csinálni. Aha, 11 hónapos elmúlt, amikor végre kapaszkodva fölállt, szintén 16 hónaposan kezdett járni, de a fiával ellentétben csak kézenfogva volt hajlandó, 18 hónapos volt mire önállóan járt, most múlt két éves a múlt héten és kb. annyit beszél, mint Dana. De látszik, hogy értelems, fejlődik, csak szemlélődő alkat.
Egyébként, ha tényleg nagyon aggódsz, vidd el a fejlődésneuralgiára, majd ők megnyugtatnak, de nekem teljesen tök jó kissrác benyomását keltette.
Kangi,
legalább egy sorstárs Kép Dana 14,5 hósan volt 7700g. Ő is akkor már használt egy csomó szót, lót-fut, mászik. Legalább ennyi, gondold el, ha ezeket sem csinálnák, meggárgyulnánk. Egyébként 3 napja kenéyren és vizen tartja magát a gyerek, de abból irdatlan mennyiségeket "talál". Ha kér valamit, "talál, talál" felkiáltással mutogat rá. Most már elkezdett szinte mondatokat is mondani "Abisz csicsíja", "Apa mosi mosi" (amikor zuhanyzott), de ami engem a legjobban meglep, hogy kb. 1 hete megnevezi magát pl. "Dada hinta" vagy "Dada séta". Annyira cuki.
Ildi,
Hogy bírtad ezt a teljesen allergénmentes gyerek táplálást? Mit evett? Mindig külön főztél neki? TEjet Dana sem iszik, a tejfölt, tejszínt, túrót mi si kerültük 1 éves koráig, de sajtot muszáj volt neki adni, annyira kérte.
Tina,
Szegények Kép Hogy bírja a kislányod? Azért valaki be tudott vele menni?
Andy,
szerintem Márk sokat eszik, kifejezetten.
Tüni,
Ez a néhány éve naprapontos betegség (főleg ilyenkor tavasszal) olyan allergia szagú. Az öcsém 4 év után jött rá, hogy mindig, amikor szabin van (augusztus) vagy tök beteg vagy zuhog az eső... Asszem két éve volt tök esős augusztus, akkor még sajnáltuk és röhögtünk rajta, és mivel én olyankor már nagyon allergiás vagyok és akkor az is sokkal jobb volt, leesett, hogy nem lehet-e neki is valami ilyen a dologban, és láss csodát...
Toffi,
Nagyon szép Ilyenvoltilyenlett Kép
Zsuzsó
zsuzso
 
 


sziasztok!

Toffi Kép
BOLDOG SZÜLINAPOT ZSOMBINAK!!!

Andy Kép
BOLDOG NÉVNAPOT MÁRKNAK!

Zsuzsi Kép
BOLDOG NÉVNAPOT GYURINAK!

ÜDV:myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


SZiasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem olvasom vissza az elmúlt 5-6 napot, de eléggé meg vagyunk zuhanva, mert a páromnak felmondtak szerdán, meg le is betegedett szegénykém, szóval nem sok energiám van, meg birtokolja a gépet, mert ezerrel állást keres.

Megkésve ugyan de Zsombinak boldog szülinapot! Kép

Boldog névnapot Márknak és Gyurinak!Kép

evés-ivás + fejlődés téma (+ 1-2 kérdés): Ilang 8 hósan 7620 gramm és 70 cm. Váltott lábbal mászik és kapaszkodva feláll. A kaja vegyes és néha nem is tudom mit adjak neki már én is unom...Kép
Szóval reggel 7 körül szopi, majd 8 körül 1,5 dl tea. Fél 10-10 kor tízórai ez általában banán+körte, vagy 2db. alma, vagy valami gyümi olyan 200 gr. Ebéd általában du. 1 és fél 2 között van, akkor eszik valami főzit (200 gr), ez van, hogy bóti és persze van saját produkció isKép (valami husi, máj + ződség-gyümi kerül a paszírozóba, vagy a turmixgépbe)
3-4 között szopizunk majd megint 1,5 dl tea. Negyed 7 körül megint főzelék, vagy esetleg gyümi, majd este 8- és fél 9-kor elalvás előtt szopi. Éjjel nincs ébredés, legközelebb reggel 7 körül kezdődik minden előlről.
Úgy vettem észre, hogy ennél többet nem is nagyon igényel, már így is figyelek, mert soxor annyit evett, hogy összehányt mindentKép

Anyukám tejérzékeny, semmilyen tejterméket nem fogyaszthat, ezért szerintem nálunk a tejtéma még jó sokáig várat magára. Szerintetek akkor sajtot, turót, illetve rudolfot se nagyon adjak még neki jódarabig? Már nem tudok neki mit kitalálni.
Rízst, kenyeret, piskótát, kekszet ilyesmit mikortól lehet adni?

Bocs, hogy csak többnyire magunkról írtam, de most ez van.
Minden babóka gyönyörű (már amennyit láttam)Kép

Legyen szép napotok, és legyen már jó(bb) idő!!!!!

Küldjetek enerdzsit mert kivagyok...Kép

Puszka
Tündér
tündér
 
 


Sziasztok!

Anyakati!
Boldog szülinapot Védának!

Zsuzsi!
Boldog névnapot Gyurinak!

Andy!
Boldog névnapot Márknak!

Tündér!
++++++++++++++++++++++++++++++
KépKépKépKépKépKépKépKép

Tina!
Megy a drukk, hogy gyorsan rendbejöjjön!++++++++++++++++++

Franyó!
Képek KépKépKépKép

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Tina
szegény Nóri Kép mikor jöhet haza?

Franyó
Ankád tündéri Kép

Gyurinak és MÁrknak boldog névnapot kivánunk! Kép
.... jjjjj
!000000000 ,mm 0000000000;;;;;;;;;;;;;;,kkkkkkk j0k n m nm r ek lk ckfckvok voálfc őpocfiöooi >é lk,> ., h> ;;;;;;
- gondolom ez Dani nyelvén azt jelenti, hogy ő is Kép

Tündér
párod munkahelye Kép sajnálom
rizst már adhatsz neki, kenyeret én később kezdtem, talán 9,5 hósan, mert DAni fuldoklott elég sokáig a darabos kajától

HOlnap délelőtt megyünk tanácsadásra, kiváncsi vagyok, mit mond a doki a vérképre.

Ja, rájöttem, miért nem eszik Dani. Túl gyakran kinálom. Azt hittem, 3,5-4 óra alatt megéheik, de nem. Ma is 10-kor reggelizett, aztán csak vmi fél 4-kor kért ebédet. Próbáltam fél 3-kor is, de nem kellett. Úgyhogy most kivárok, igy talán eszik valamit és én sem mászok a falra az idegességtől.

Andi
psandi
 
 


Sziasztok lanyok!

Tina,
Nagyon sajnalom szegeny Norit, es Teged is.Kép Ha van idod irni, en nagyon varom a hireket. Ugye jobban van mar a nagylany??? Nem engedik haza korabban esetleg?

Lanyok, Petra sem ma delben, sem este nem fogadta el a cicit. Mondjuk a deliben kicsit hibas vagyok, mert uton voltunk (meg joval szopi-ido elott), es addig nyuszogott, mig megkinaltam a tartalekkent magunkkal vitt rizstejjel, es ezert nem volt igazan ehes. De most lefekveskor sem volt hajlando ranezni sem a cicire.Kép Elmaszott, es sirt, ha ujra probalkoztam.Kép Mi lesz velem reggelig??? A fejot mar visszaadtam (kolcsonbe volt nalunk), kezzel fejni majd megprobalok egy kicsit, de legutobb (honapokkal ezelott, raadasul a geppel) sem igazan sikerult. Mostanaban ugyan nem szokott feszulni a cici, de esti szopit meg sosem hagytunk ki...

Tunder,
Nagyon at tudom erezni a gondotokat.Kép Mi bo egy eve, Petra szuletese elott 1-2 honappal kerultunk ilyen helyzetbe, hat az sem volt tul kellemes... De megoldodott, ahogy nektek is meg fog! Ez biztos!Kép
Rizst nyugodtan adhatsz mar neki. A piskotaval es a keksszel szerintem meg mindenkepp varjatok, esetleg a kenyeret lassan meg lehetne probalni...

Andi,
En epp ezert nem adtam eddig Petranak a reggeli szopi (8h) es ebed (12-1h) kozott semmit, mert nem jelzi, hogy ehes, de ha megis megkinalom, elfogadja, csak epp nem akar utana ebedelni. Dani 10 es fel4 kozott szopizott azert, vagy azt sem? Mondjuk ez azert tenyleg meglepoen hosszu ido, de biztos sokat reggelizett.Kép

Es vegul: leccilecci holnapra kuldjetek egy kis drukkot! Reggeltol egeszen estig kellene!Kép Talan megoldodHAT a koltozeses problemank, ha draga Eladonk is ugy akarja...

Koszi, puszi:

Leszter

Es ket kep a tegnapi babazsurrol (unokatesomeknal):

Kép

Kép
leszter
 
 


Leszter
nem szopizott közben, nekem is furcsa...
drukk természetesen megy holnapra +++++++++++
MIlyen ez a rizstej? Ezt csak simán adod, vagy forralni kell esetleg keversz bele valamit?
Petra nagyon csini és nagyon édes Kép

nálunk tegnap volt vendégségben az a csajszi, akivel együtt szültem a kórházban. A fia, Balu 12 kg (Dani 9), ehhez képest Dani egész bátor volt, háromszor is meghúzta a haját, amire Balu sirással felelt

jó éjt
Andi

Ui: Dani felfedezte az Eject gombot a kazettás magnón, azóta ő a DJ Kép
psandi
 
 


Leszter!

Ő Petra???? Nem ismerem meg. Olyan édes. Igazi kiscsaj lett!Kép
Kézzel fejni nem is olyan nehéz, ha van benne. Nekem volt, hogy jobban jött, mint a mellszívóval.

Beu
beu
 
 


Sziasztok,

Toffi,
kepsorozat szuper! KépKépKép

Kisvuk,
baranyhimlo es nemalvas Kép Jobbulast Nektek! KépKépKép

KAngi,
hazvasarlas! KépKépKépKép
Julcsi ropisaga es a gasztroenterológus szovege KépKép De Nalatok tutira nincs baj, Julcsi szokincset olvasva. Kép Kepek szuperek! Kép

Franyo,
en inkabb nem irom le, mit eszik egy nap Zsombi, mert ugysem hinned el. Kép Viszont tutira mindenki megnyugodna a topic-ban, aki ezert aggodik, hoyg keveset eszik a gyereke. Kép

Andy,
kepek nagyon jok! Kép

PsAndi,
Dani vervetel eredmenyei KépKépKép

Leszter,
epitkezes KépKép Nincs valami nagydarab ismerosotok, akit felfogadhatnatok epitesi ellenornek? Valaki olyasvalaki, akinek mar a megjelenese is "hatarozottsagot" sugall? Kép

Urszila,
szinhaz, de jo KépKép Anyahianyos Julka Kép

Csucsuka,
sargulok a regi szexi nadragjaid miatt Kép
..marmint a beleferes miatt...Kép

Tina,
jaj jaj, korhaz! KépKép Gyors jobbulast Norinak!

Zsuzsi,
volt tali a Margitszigeten? Kép Nem is tudtam rola...KépKépKépKép
Na, akkor az en Zsombim a Te Mikiddel eszik kb. ugyanannyit. Haha Kép
Gyurinak boldog nevnapot! Kép

Zsuzso,
koszi a nyugtatgatast! KépKépKép

Tündér
egy kis pozitiv energia :+++++++++++++++++++++ KépKépKépKép

Koszi szepen a pozitiv hozzaszolasokat, ma mar jobb a hangulatom, de vannak napok, amikor elegge megpadlozom. Kép A jatszoteren is latom, hoyg a ZSombival egyidos gyerekek miket csinalnak, mondanak mar (es az anyukak is buszken mutogatjak, ha en esetleg nem is latnam Kép), es a topic is ettol "hangos". Kép NAlunk meg ugyi meg mindig a pakolas megy ezerrel, es a dadada, es a tátátátá az ossz-szoveg. Kép
Az utolso csepp az volt, amikor egy kozeli ismerosunk elmeselte, hogy a gyerekenel pajzsmirigy-alulmukodest allapitottak meg, ez pedig gyogyszerezes nelkul kretenizmust okoz. Es nekem a terhessegem alatt folyamatosan alulmukodott a pajzsmirigyem+ Zsombi nyugissaga es a keves ennivalo ellenere is hizas is ilyesmi tunet. A heten megyunk a gyerekorvoshoz, meg fogom tole kerdezni, mit szol ehhez. Kép

Megyek aludni, joejt!
Gombóc
gombóc
 
 


Andi,
Rizstejet Petra tobbnyire csak ugy magaban issza. Nem forralom, nem higitom. Neha kajajaba is teszek, pl. ebben fozok zabpelyhet, vagy banan+puffasztott rizst higitom vele. Petra imadja, foleg onmagaban. Kulonosen jo szolgalatot tesz, ha ut kozben kell megetetni a gyerkocot, mert eleg laktato, es nem kell kanalazni, melegiteni, stb. En ilyen gyogynovenyes-biotermekes boltban veszem, az egyetlen problema, hogy eleg draga (550 Ft korul van per liter).
DJ DannyKépKép

Beu,
Nekem kezzel mindig rosszabbul ment, mint a fejovel. Mingya probalkozom.Kép

Udv:
Leszter
leszter
 
 


Sziasztok Csajok!
Kissé rég írtam, de azért ugye még jöhetek???Kép

Minden eddigi szüli- és névnaposnak gratula!
Betegeknek jobbulást!

Tudom dög vagyok, mert most is azért jöttem, hogy segítséget kérjek:
A cserepesházi talin jól benyalt Bence vmi vírustKép, 2héten át taknyoltKép, aztán keddtől láza volt este és reggel 2-3napon át, napközben pedig nagyon nyűgös volt. péntek estére piros pöttyök lepték el a kis testét, a mellkasán és a hátán is.
Azóta is megvannak, mára már a kezére, lábára és a fejére is lehúzódtak. A hangulata nem túl fényes és feltűnően aluszékony. Keveset eszik és alig iszik, pedig ő napi 1 litert szokott, most jó ha 3-4dl-t.
Az okos könyvek szerint lehet rubeola vagy kanyaró. Mivel ezek jelentkeznek 2héttel a fertőzés után. Orvos talán holnap látja.
Addig is azt szeretném kérdezni, hogy van-e vmelyik gyereknek hasonló ill. milyenek a háromnapos láz pöttyei?

köszi előre is, pusza
Timici
timici
 
 


ilyenek a pöttyök:
Kép
timici
 
 


Gomboc,
Nekem mintha remlene valami, hogy a korhazban minden gyereknel rutinszeruen ellenorzik a pajzsmirigy-hormon szintjet. Epp a kretenizmus miatt. Lanyok, biztos van, aki emlekszik, hogy igy van-e. Mert ha igy van, akkor tudnal rola, ha gond van, nem?

L.
leszter
 
 


Timici,

nem kaptatok még MMR oltást?
Kanyaró többnyire fejen kezdődik, fül mögött, aztán arc, nyak, törzs, végül végtagok.
Rubeola is arcon kezd, aztán törzs, és végtagok. És többnyire nem jár lázzal.
Ha a pöttyök megjelenésével egyidejűleg elmúlt a láz, akkor szinte biztos, hogy a 3 napost fogtátok ki. A takonykórtól függetlenül, vagyis gondolom annak következményeképp.
Gyógyuljon meg Bence minnél gyorsabban!Kép
[én meg majd mélek hamarostKép]

Leszter,
drukkdrukk holnapra!Kép Lánykád gyönyörű, tényleg kész nőci már!Kép

Bocs, hogy ilyen szűkszavú vagyok, de mindjárt ráborulok a billentyűkreKép

pusz mindenkinekKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Nya csóóókcsajok Kép

Tina,
Remélem, Nóri jobban van... ugye azért ma bejutottál hozzá ? Gyógypusszaim neki Kép

Leszti,
Tessék meleg zuhany, vagy elég meleg borogatás után fejni. Körkörös mozdulatokkal tessék lemasszírozni a tejet a bimbóudvarba, utána könnyedén le tudod fejni. Akár még éjjel is... ne félj, reggelre megint lesz elég Kép
Petrád csúúúcs Kép Igazi nő Kép

Zsuzsi,
Távfülcibálásainkat küldjük Gyurinak Kép

Toffi,
Maradt még a kalácsból ? Morzsákat kérjük emilkében Kép De ha ilyeneket sütsz, akkor a ROPI jelzőt lassan nem utalhatjuk ki Zsombinak szerintem Kép

Franyó,
Anka Kép Tökédiii Kép

Tüni,
Hát most hogy pont függönyanyag, arra nem esküszöm meg, de itt nálunk a Ferenc krt. elején (a Tompa u. sarkon) van egy anyagos, 190-290 Ft-os áron lehet anyagokat kapni, és vannak benne jók... ezt csak azért írtam, mert ha mást is akarsz varrni esetleg, akkor ki lehet fogni nagyon jó dolgokat. Ancsának ott vettem a narisárga bordás anyagot, 1 m-ből lett neki egy kantáros naci, egy póló és egy szoknya. Ígértem, ahogy itt lesz a fényképező, lekapom, és felteszem, mert annyira édes lett a cuccos...

Csajok, a csajom ma villával összetört gulyáslevest ebédelt anyósomnál, utána megkóstolta a babos pacalból a pacalt, és még kunyerált volna... KépKépKép Huhh... kis bélpoklos Kép

Nya csóóók mára :


Klár
clarissa
 
 


Zulu,
köszi a gyors választKép
MMR oltás mit takar? bocs, hogy ilyen tudatlan vagyok...
én is a 3napos lázra gondoltam inkább, csak anyósom nagyon mondta, hogy rózsahimlő.
Köszi a jókívánságot, remélem hamarosan már túlleszünk rajta. Nagyon ránkférne...
Mailt várom, de miattam ne ítéld magad virrasztásra.
Jó éjt! én megyek vasalni...
Timici
timici
 
 


Sziasztok!
Kicsit megkésve kívánok mindenkinek minden jót!

Toffi!
Boldog szülinapot ZSombinak! Nagggyon jók a képek!Kép

PILdi!
Ancsinak is nagyon Boldog első szülinapot kívánunk!KépKép Édes a kiscsaj, kár, hogy ilyen ritkán raksz fel képet róla.

Zsuzsi!
Boldog névnapot Gyurinak!Kép

Andy!
Boldog névnapot MárknakKép!

Meg mindenkinek minden jót, betegeknek jobbulást, remélem nem hagytam ki senkit!!!!!

Magunkról: Kiderült, hogy Dani tényleg allergiás, csak még azt nem lehet tudni pontosan, hogy mire. Kép Az már biztos, hogy a szűk, poros levegőjű helyen felerősödik.
Szerdán elhoztam az új kocsit, azóta nem jön ki a kocsiban rajta. Csak azt nem tudom, hogy mitől alakul ez ki ilyen korban,mert én még savanyított tejterméket sem adtam DAninak, meg semmi allergiát kiváltó anyagot.

Gombóc!
Megkaptad a mélem?
A bezzeg anyukákkal meg szerintem ne törődj, én is mindig megkapom a játszótéren.

Dani meg nem akar még mindig hízni. Szerintetek az normális, hogy 6 hósan volt 8200 gr és most 12 hósan 9400 gr? JA és 80cm. (Mondjuk apa is magas vékony)
Engem nem zavar, csak az orvosok piszkálnak mindig.

És abban tudtok segíteni, hogy azt hallottam, hogy a Dévény programmal lehet a szájmozgást is javítani. Ti tudtok erről valamit? Dani egyre inkább nem akarja mozgatni a szája bal oldalát. És bár mondtátok, hogy nem is látszik, felrakok egy régebbi képet, amin sajna nagyon látszik.
Kép

Egyébként megnéztem az összes képet és minden baba tündéri!!!KépKépKép

Réka
muki
 
 


Nem jövök két hétig és a nevem is megváltoztatják? Kép
Réka
muki
 
 


Sziasztok!

MMR oltás a mumpsz, rubeola, kanyaró oltás, 15 hósan esedékes. Amióta ez az oltás létezik, ezen betegségek egyre ritkábbak, lévén nincs kitól elkapni.

Kaja még: nagy segitség volt nálunk ebben a vigyázós kosztban, hgoy nem rohantam, betartottam a 6 hóig semmi, 7 hó után csak a főzi stb és a sok szopi, kaja nem helyette dolgot. Igy talán lassabban unt rá. Igen, pepecselek külön még most is, ill ha olyan a koszt, akkor kapott a miénkből (üres főtt krumplit pl jobban eszi néha, mint a pempőit). Sajtot sem adtam, és ha van tejallergiás a családban, akkor 1 éves korig nem is tanácsos adni (tojássárgát sem!) Ancsi kinézete-súlya stb alapján nem lett semmi hiány baja emiatt.
Kinti koszt:egyelőre ettől se lett semmi baja, persze lehet, hgoy csak mázlista gyomorügyilegKép

HOgy ez a Petra is mekkora nagy lány már! Kép

Ancsi tegnap babázott (közel 4 hós baba volt nálunk), meglepő volt, mennyire érdekelte, két hete húsvétkor is itt voltak, akkor -ehhez képest- nem is foglalkozott vele. Igaz, kb azóta van, hogy a játékbabákkal is állandóan babázik.

Sziazstok:
ILdi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Köszi a drukkokat, de még kórházban van a Nóri.Kép
Nem akar enni, inni. Már haza jöhetne ha meginna kb. 1 liter folyadékot. Ma reggel azért már valamennyi ment bele. Remélem estére meg lesz az 1 l.
Szerintetek lehetséges olyan, hogy azért nem eszik mert itt a kistesó és féltékeny? A kórházban azt mondta az egyik nővér szerinte ez már csak dac. Én már a hétvégén arra gondoltam mert amikor reggel itthon voltunk még, és kináltam vajaskenyérrel, keksszel nem kellett. Viszont amikor kimentem a konyhába elkezdte enni és mikor visszamentem a szobába rögtön eldobta ami a kezében volt és mondta, hogy nem kell.Kép
Dokrornő azt mondta, hogy ilyen hisztis gyerek még nem volt ott soha. 1000-ből 1 ilyen hisztis.Kép Sajnálta az apukát. Anyukám is ott volt és Ő mondta, hogy inkább szegény anyja.Kép Hát nem könnyű a Nórival.

Zsuzsi,
holnap ha nem engedik haza saját felelősségre hazahozzuk ha estig iszik még valamennyit. Úgy rémlik, hogy a Te fiad is rossz evő. Nóri most 3 éves lesz és 12 kiló. Leírnád, hogy miket és mennyit eszik egy nap? Május 3-án visszük homeós dokihoz. Szerinted várhatok változást az evés terén is ha kap egy alkati szert?

Manó,
férjem van bent és az anyuék tegnap leváltották 2-3 órára. Már a párom se bírja idegileg a nem alvást. Egy szék van csak amin aludni lehet.Kép

Magdi,
már túl vagyunk a bárányhimlőn. Kapott fenistil cseppet. Nálatok a 2 gyerek közt mennyi idő telt el? Mármint a bárányhimlőnél. Én úgy gondolom, hogy a pici a jövő héten lesz az.

Zsuzso,
egész jól bírja. Férjem bevitte a laptopját és azon néznek DVD-t, mesélnek. Csak hát nem eszik, iszik.

Andi,
holnap szeretnénk haza hozni. Remélem nem lesz akadálya.

Leszter,
Petra nagyon édi.Kép Hol vetted a szandiját? Tökjó színe van. Siesta? Legalább is annak néz ki.
Nóri jóbban van csak nem eszik, iszik. Inni már egy keveset ivott reggel de nap 1l-t biztos meg kéne innia. Holnap szeretnénk már haza hozni.
Rizstej jó a spenótba, tejbegrízbe is?

Gombóc,
Nóri is nagyon sokáig özöt, és mutogatott. 2 évesen csak az alap szavakat mondta: anya, apa, mama, baba. Szerintem nem is volt több szava. Most kezd még csak mondatokat is mondani. Én már megkaptam barátnőtől, hogy biztos autista v. valami más baja van. Ha gondolod vidd el valamelyik Korai Fejlesztő Központba.Ott biztos csinálnak állapot felmérést is.

Klár,
sajna nem voltam bent mert a picit nem akarjuk bevinni, meg úgy gondoljuk, hogy Nórinak rossz lenne ha csak fél-1 órát lennék ott. Most nem hiányol engem. Lehet ha bemnnék csak megzavarnánk. Nem tudom... Olyan nehez ez..Kép
A ruhákról tegyél fel képeket. Olyan jó, hogy tudsz varrni. Én még szinte egy gombot se tudok felvarrni.

Timici,
jobbulást Bencének!!!

Kriszta(tina)Kép
tkriszta
 
 


Sziasztok!

Előre is bocsánat, hogy itt kérdezek ilyet, de Ti vagytok az a topic akiket már régóta olvasgatlak. Mondhatni végigkövettem a terhességeteket és a babák fejlődését.
Szóval a kérdés:
Ma vagyok 6+2 hetes terhes. Orvosnál még nem voltam, nem is terveztem a 7-8.hétig. De ma reggelre lett egy kis barnás "valami" a bugyimon.
Ez most rosszat jelent és azonnal menjek orvoshoz, vagy várhatok vele még 1-2 napot????

Előre is köszönöm, további kellemes babázgatást, és nem hagyhatom szó nélkül, hogy tündériek a babák mind egytől-egyig. Vigyázzatok rájuk!

Kata
zkata
 
 


ZKata,
Azonnal hivd fel az orvosodat! Lehet, hogy nincs semmi baj, de az is lehet, hoyg hormonhianyod van. Es ezt csak az orvos tudja eldonteni, vizsgalat utan. Es addig is igyekezz minel tobbet pihenni, ha lehet, vizszintes testhelyzetben!
Nem akarlak ijesztgetni, de ilyen korai terhessegnel minden csepp vert nagyon komolyan kell venni (barnasozas=ver+huvelyvaladek).
Gombóc
gombóc
 
 


Hétvégén nálunk disznóvágás volt. Pasik szórakozásaKép, most enyém a sok mosogatnivalóKép

TinaKép most olvastam szegény NóritKép szerintem menj be hozzá, így azt érezheti, még ha nem is fogalmazza meg magában, hogy neked nem is hiányzik. Lehet, hogy bömbi lesz utána, de tudja, hogy a kicsin kívül ő is fontos neked.

LeszterKép micsoda nagy lány Petra!Kép Lehet, hogy szép simán elválasztja magát?

TimiciKép uilyen pöttyök voltak Julkán egy virusfertőzés után kb. 2 hete. Megkaptátok az MMR-t? Mert akkor rubeola kizárva. Amennyire emlékszem, nekem piros foltok voltak, nem pöttyök.

ZKataKép szerintem is menj rögtön dokihoz, lehet egy sárgatest hormon hiány. Pihenj sokat!

GombócKép pajzsmirigy működést alapállapotban ellenőrzik a kórházban még a 2-3 napon. De azért kérdezz rá a dokitól. Nemevés-hízás lehet attól is, hogy jól hasznosítja azt a kevés kaját, és ezért is eszik keveset.

Urszila
urszila
 
 


TinaKép még a kajasztájkról akartam írni. Én is átéltem egy ilyet anyósnál, aki az egyébként jól evő gyerekeimet buzdította állandóan evésre, amitől én is ideges lettem. Látványosan elkezdtek nem enni, akkor sürgősen megtiltottam anyósnak az etetést, én meg látványosan letojtam, hogy mennyit esznek. És hatott! Szerintem, majd ha Nóri egészséges lesz, próbálj meg nem törődni azzal, hogy mennyit eszik, hátha rájön, hogy nem neked kell egyen, hanem magának, hogy nem kényszer az evés, hanem jó dolog.

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

ZKata!
Sztem hívd fel az orvosodat és majd Ő segít eldönteni, hogy mit csinálj. Úgy tudom 'barnázásnál' nem ajánlott az azonnali orvoshoz rohanás, hanem szigorú ágynyugalom a recept és ha erősödik, vagy vérre változik a dolog, esetleg görcsök kísérik akkor kell orvoshoz menni azonnal. Hiszen ha rosszat jelent, tehát esetleg vetélésről van szó, akkor az orvos is először ágynyugalmat tanácsol és akkor megmaradhat a baba.
Szóval hívd az orvost és addig is szigorú pihenés vízszintes helyzetben!!! Én is 'barnáztam' az első terhességemnél, akkor sajnos elvetéltem, de a második baba egy hét szigorú fekvéssel és egy hét light fekvéssel megmaradt és éppen délutáni álmát alussza Kép.
Szorítok, hogy rendben legyen minden Kép!
Pusza, Virág
virga
 
 


Timici,
rohamtempóban bocs.
Danán vmi hasonlót észlelek. Az egyik barátnőm azt hitte, ő lett ekcémás. De csak az arcán pöttyös egy kicsit, pár napja nyűgi és hőemelkedése van. Semmi egyéb. Holnap látja doki néni. MMr-t kaptunk.
Zs.
zsuzso
 
 


Na, talán mégis bírok írni.
Timici,
Dana pöttyei régebben jelentkeztek, nem emlékszem, mikor. Ő is többet alszik és kevesebbet eszik, amúgy semmi tünet.
Gombóc,
Szerintem tényleg járj utána, ha aggaszt. A terhesség előrehaladtával egyre kevesebb energiád marad ilyenekre. Én is elvittem Danát annak idején csípő Uh-ra pedig 3 hetes korában már két orvos szerint sem volt nyoma a farfekvésének - de születéskor volt. Elvittem szemészetre kb. 5 hónaposan, ahol nem értették, hogy miért gondolom, hogy rosszul lát. Hiába mondtam, hogy nem ezt gondolom, csak azt tudom, hogy a férjem jobb szeme tompalátó, anyukámnak meg a bal szeme. Talán mégis vizsgálják meg a gyereket. Kibuliztam egy gasztroenterológiai vizsgálatot is, ahol a doki gyakorlatilag körberöhögött, és megkérdezte, hogy ugye első gyerek. Mindegy. Mégis azt gondolom, hogy az a dolgunk, hogy figyeljükl a gyereket és inkább vugyük el 3x fölöslegesen, mint egyszer nem, amikor kéne. Nyugodtan beszélj x orvossal, aztán, hy mindegyik azt mondja, hogy a gyerek tök jó,akkor gondolom, elhiszed. Kép
Bocs, megint akció.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Sziasztok!

Gomboc: azert megneznem azt az anyukat, aki azzal bosszant teged hogy a 15 hos fiad miert nem beszel....A fiuk eleve kesobb kezdenek, de szvsz meg ha egy kislany nem beszel ilyen idosen azzal sincs semmi problema. Komolyan nem ertem ezt a bezzegelest, meg allando riogatast. Ha van alapja, akkor ok, de az esetek 90%-ban nincsen. Ja es hogy megnyugtassalak, Lacko sem hajlando semmi ertelmes szot kimondani, a maga babanyelven klasszul eltarsalog, engem meg nem zavarKép

Minden beteg babonak jobbulast!

orsoly
orsoly
 
 


Timici,

mi másfél hete csináltuk végig a pöttyözést, tünetek, hangulat hasonló volt az általad leírtakhoz, talán csak az állandó ivás volt más. Mi végül kórházban kötöttünk ki, de inkább csak óvatosságból. Nálunk nem zárták ki a rubeolát, skarlátot igen, mert a torka szép volt. Ma voltunk ismét a klinikán, újra vettek tőle vért, összehasonlítják a korábbival, így azt ki tudják majd zárni, hogy rubeola volt-e vagy sem. Mondjuk nekünk a pöttyök egy nap alatt eltűntek. Azt mondták még, hogy több vírisfertőzés jár együtt pöttyökkel, és más hasonló tünetekkel.
Ja, és nálunk az MMR csak másfél hónap múlva esedékes.
Jobbulást nektek.

Erika
kerika
 
 


Sziasztok!

Voltunk délelőtt tanácsadáson. Doki felirt Maltofer cseppeket. A betegség miatt fogyott Dani, már csak 8640g és 73 cm. Buksi 44cm.
A doki szerint nem kell aggódnom, a magassághoz tök jó a súlya.

Timici
Bencének jobbulást! Telefonon nem beszéltél a dokival?

Klár
bélpoklos Ancsa Kép
szintén 1 éves bariné kisfia szombaton olyan lelkesedéssel vágott be 5 perc alatt 2 poharas joghurtot, hogy csak lestem, én ilyet még nem láttam Kép Ja, és utána még kunyerált a szendvicsből és a sütiből is Kép

Réka
allergia Kép
szerintem a nem hizás miatt ne aggódj, Danid az elején nagyon belehúzott, most meg "pihen" Kép
EGyébként enyém Dani is 4 hónaposan duplázott, aztán kb. azóta alig több, mint 2 kg-t birt hizni.
Szájhúzást élőben tényleg nem lehet észrevenni, a képen szerintem csak pont elkaptál egy olyan pillanatot. PErsze ha lehet rajta változtatni, az csak jó. Kép

Tina
a helyedben azt hiszem én bemennék Nórihoz. Biztos hiányzol neki, még ha nem is mutatja. Azért drukk, hogy mihamarabb hazahozhassátok és hogy többet igyon ++++++++++

ZKata
szerintem is menj el dokihoz, igy Te is megnyugszol

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a tanácsát. Felhívtam az orvosom, pihenést tanácsolt és reggel nála kell kezdenem a napot. Tulajdonképpen reggel volt csak egy ipi-pici barnázás azóta semmi,és jól is érzem magam. De azért reggel természetesen elmegyek a dokihoz, hiszen úgyis mostanában készültem. Remélem tényleg minden rendben lesz.
Mégegyszer ne haragudjatok, hogy Titeket zavartalak ezzel a kérdéssel.

Kata
zkata
 
 


Réka!

Van itt két topik, az egyik a késői mozgásfejlődés (http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7485/3319.html?1082605827), a másik a Meddig normális a nyálzás (http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/67834.html). Ezekben Adrienn nevű lány panaszkodott ilyen szájizom problémákról meg arcmasszázsról is irtak többen mostanában.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


SziasztokKép

Tegnap éjjel kivasaltam, hogy ma Zsombi_alváskor tudjak angolozni, erre tessék, itt olvasok -írokKép

Ma voltunk tanácsadáson, Zsombi kapott Menjugate-t és erősen gyúrtunk 9200-ra, jelentem, sikerült, 9450 g-ot produkáltunkKép. Hossza 76 cm, azaz összement 4 centit (már kb. 5x mondtam a védőnőnek, nézze meg a centiket, mert valamelyik csal), fej és mellkas 48 cm Kép Egyébként itthon kb. 3-4 centit lóg Zsombi feje búbja a 76 cm magas asztal fölé... Szóval nem tudom, milyen magas.

Franyó
Rendrakás: mintha Zsombit látnámKépKép
Édes AnkaKép
Tej? Passz, én személy szerint nem adnék, esetleg babatejet (ha utána nézel, hogy tetszik-e)

Tüni, Zsuzsi, Maci_2, Myssnia, Tündér, Réka
Köszönöm a kispasi nevében isKép

Tüni
JobbulástKép Tényleg, nem lehet allergia?

Tina
Jobbulást Nórinak!!!
Látom, kezdenek a dolgok rendeződni, megy a drukk az evés-iváshoz!!!

Zsuzsi
Gyurinak boldog névnapotKép

Andy
Márknak is boldog névnapotKép

Tündér
Drukk, hogy a párod mihamarabb találjon szupi jó állást!!!
Én ma beszéltem a főnökömmel, úgy néz ki, nekem sem lesz hova visszamennem. Úgyhogy egy évet még tuti itthon maradok...
Zsombi és Szandi is szokott annyit enni, hogy aztán hányás a végeKép
Tejtermékekkel lehet, hogy várnék a helyedben.

Leszter
Reggel óta sugárzom én is a drukkot!
Petra nagyon nagylányosKép

Andi
DJ_DaneeKépKép

Gombóc
KretenizmusKép szerintem semmi baja Zsombidnak... már az is baj, ha nyugodt?

Timici
Na végre, hogy jelentkeztél!
Jobbulást Bencének! Egyszer írta valaki, azt hiszem, Elli, hogy a háromnapos után márványos a gyerkőc bőre.

Zulu
Jó, hogy ráborulsz a billentyűre, éjfélkor én már régen alszokKép

Klár
Kicsi maradt a kalácsból, de Szandi lestoppolta, ma este megeszi vaníliás pudinggalKép És csak azért nem fogyott el, mert sütöttem kenyeret is.
Nem semmi menü AncsádnakKép

Réka
AllergiaKép. Sajnos nem csak a kaja válthatja ki. Bármi. Bármikor.
Na tessék, nem is hízik Dani. Szerintem az a 9400 g normális. A képet elnézve Dani is elég jókedélyű kissrác.
Megy a drukk, hogy találj megoldást a száj_nemmozgatásra.

ZKata
Pihenj sokat!

Urszila
DisznóvágásKép A színházat irigylem, ezt annyira nem Kép

Egyszer már megébredt Zsombi, de visszasimiztemKép Így maradt időm az angol házira is.

És elfelejtettem írni, pedig annyiszor eszembe jutott, hogy a május 15-re kiírt barátnőm beelőzte az áprilisit (ő még mindig 2in1), és pont Zsombi szülinapján született az ő DanijaKép

PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Gombóc!

Én is úgy tudom erre való többek között a PKU szűrésa kórházban, amikor a sarkából vezsnek vért. Szerintem is zsombi teljesen normálisan fejlődik. Lehet hogy za átlagnál lassabb d ecsak mozgás tekintetében, de 1,5 éva határ amíg el kell kezdeniük járni, csak afelett kell megnézetni. A beszéd pedigKép na az aztán teljesen eltérő, amiatt tényleg n eaggódj. Volt olyna rokon kigyerek aki 3 évesen kezdett beszélni. Fiúk főleg lustábbak. De pl Emma is kb 6 szónál tart. Na meg a halandzsa. Ez se sok. Érteni ért ugye mindnet? Ha pl megkérdezed hogy hol a maci vagy ilyesmi? mert akkor aztán végképp tuti semmi baj. A mozgását ha aggaszt azért megnézetheted, inkább mint hogy még ki tudja hány hónapig itt feleslegesen aggódj.

Tina!

Én azért biztos megpróbálnék bemenni. hátha használ, pl inna a te kedvedért. ha tényleg dacról van szó. Szerintema hsiztisséget eltúlozzák, amikor mi bent voltunk is volt egy kislány aki írtózatos hisztit vágott le, amikro infúziót kapott. Késő este hozták be, már többa dag nyugtatót belenyomtak, de kb éjfélig üvöltöttKép A mellettünk lévő szobában volt, zért többször is bejött hozzánka nővér hogy tud e Emma aludni, és mondta hogy más gyerek ennyi nyugtatótól már kidőlt volna. Úgyhogy azért nem olyna ritka.

Réka!

sajnálom az allergiátKép Sajnos aki nagyon hajlamos rá, annál mindneképpen kijön, akkor is ha csak anytjet kap sokáig és tejterméket csak későn. Ezek csak enyhíthetnek, vagy enyhébb allargiát lehet vele elkerülni.

Réka!

én a helyedben biztos megérdeklődném hogy tényleg jó e rá a Dévényi módszer. Mert ártani nem áerthat, és ki tudja, hátha nagyobb fiú korában zavarná, ha elkerülhtő akkor megéri megnézetni. Én mondjuk olyna rég láttam "élőben" hogy nem tudom megítélni hogy mennyire feltünő, mikor pici baba volt akkor semmit sem vettem észre rajtaKép

Timci!

Mindne vírus után lehet pöttyös a gyerkőc. bár bevallom Emmána még ennyi sose volt, nálunk max 2-3 pötty volt. Orvos mit mond? szerintem mindneképpen nézesd meg! nem mintha lenen rá gyógyszer, de azért jobb tudni az ilyemit!
Egyébként MMR ellenére is el lehet a rubeólát kapni, nem 100%-os avédelem. Bölcsis nénink lánya ovisan volt rubeólás pl, pedig kapott oltást. igaz akkor neki már pár év eletelt za oltás óta. Vagy nem lehet hogy épp 1 hónapja kapta Bence az oltást és az jött ki? Bocs ha hülyeség, d emost nem emlékszem pontosna hány hónapos?


Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Ma délután haza jöhetett Nóri.KépKépKép Nem tudnak vele már mit csinálni. Itthon kell, hogy igyon. Remélem nem lesz vele gond.

Kriszta(tina)
tkriszta
 
 


Sziasztok!

Andi!
Köszi a biztatást ránk fér! Kép
Aztán mesélj majd mi volt a tanácsadáson!
Dani DJKép

Leszter!
Köszönöm! A baj az ezzel a szituval, hogy tavaly februárban is átéltük ugyaneztKép Akkor annyival volt rosszabb, hogy akkor engem már pocakosan tettek ki, és mindketten állás nélkül maradtunk. Nem pereltünk, mert így is nagyon megviselt engem az a helyzet és nem akartuk a babát veszélyeztetniKép De azért bizakodunk, csak jó lenne, ha nem kellene minden évben ezt átélni....
Mi a helyzet a költözködéssel?
MÉg küldök egy kis drukkot, hátha segítKép+++++++++
Nagyon drága a kisasszony!Kép

GOmbóc!
Köszi az enerdzsitKép
Mi ez a pajzsmirigy alul, ill. túl működés? Milyen tünetek vannak? Ez örökletes dolog?
A nagyapóm nővérének voltak pajzsmirigy problémái, ezt lehet örökölni?
Húú, remélem nálatok nem erről van szó!

Timici!
Jobbulást Bencének!

Zulukám!
Remélem az arcod nem vette fel a klaviatura mintázatátKép, és kipihented magad!

Klár!
Gulyásevő manó nem semmi!Kép

Réka (druszám)!
AllergiaKép
Ez a bezzegelés az agyamra megy! Szétparáztatják egymást a kismamik a játszótéren, a dokik és védőnőka tanácsadáson, hát emberek ezek???!! Kép Ne törödj velük. Minden babó más ütemben fejlődik, és az is fontos, mint te magad is írtad, hogy mit örökölt! Ha Apa magas vékony, akkor nem lesz a kislegényből, zömök vasgyúró...Szerintem teljesen normálisak a paramétereiKép

Urszila!
Malacölés! Tényleg ez afféle pasiszórakozás. Én sosem szerettem, mert nekünk marad a mosogatás, a főzés, na és napvégén az enyhén ittas pasik hazaszállításaKépNa jó azért a fincsi falatok jókKép
RészvétemKép

Tina!
Remélem rendbejön Nóri, tesileg és lekileg is!Kép

Toffi!
Köszi neked is a biztatást! Már keresünk ezerrel, de a munkahelyén megy ezerrel a kavarás, lehet, hogy az egész fönökséget lecserélik, és akkor senki sem tudja, hogy utána mi lesz.. persze mi sem. Most kivárunk. Egyenlőre beteg szegény Apacuka, ezért itthon leledzik, majd meglássuk, tudod a vak is ezt mondtaKép Akkor ez a degeszre evés majd hányás, nemcsak Ilang sajátjaKép
Kössz a tanácsot, akkor a tejes cuccokkal még várok min. 1 éves koráig

Rólunk:
Apaci itthon van, ma egész nap Ilanggal volt, olyan édesek voltak! Főzőtt neki, etette, játszott vele, sőt elmentünk és csináltattunk neki útleveletKép
Én meg pörögtem, vásároltam intéztem a dolgaim. Ezalatt apa csinált cordon-blue-t, olyat, hogy az étteremben sem adnak ilyet, meg kruplipürét, tojáslevest, szóval teljes a kánanán!
Olyan boldog vagyok, hogy ilyen párom van!
Bocs, hogy itt ömlengek de muszáj voltam leírniKép Mostmár csak egy jó állás hiányzik és minden okés lesz!

Na azt hiszem megyek mert hiányol a kiscsaládom!

Puszka
Tündér
tündér
 
 


KépKépKépCSucsuka!KépKépKép

Kérek szépen megint egy táblát, lécci! Remélem, utoljára.
Köszi!
Beu
beu
 
 


Andy,
Boldog névnapot Márknak!
EsésKép
KépekKép

Mariann,
Örülök, hogy nem maradt nyoma a balesetnekKép
Kis kannibálKép
Szupi, hogy hozza a papírformátKép
Szemészetre nekünk másfélévesen kell visszamennünk.

PsAndi,
VérvételKép Remélem hétfőn a doki biztatókat mond majd az eredményről. VasadKép
A dokim beszélt a gyártócéggel, állítólag támogatják majd a készülékemet. Hogy pontosan hogyan (pl. kedvezmény) még nem tudom. Kedden már okosabb leszek.

Zsuzsó,
Hisztis képKép

Tkriszta,
Hogy van a bárányhimlő? Remélem a pici nem kapta el. Jaj, ez nagyon nem jóKép Szegénykém. Mielőbbi jobbulást nórinak!!!!!! Mikor mehet haza?
Barátaink nagyfia hasonlóan nem beszélt 3-4 éves koráig (illetve csak a szülei értették). ZAtán elkezdett oviba járni, és nap mint nap újabb szavakat tanult meg. Kitartás!

PIldi,
Gyomláló AncsiKép
Szép méretekKép

Urszila,
8 kg-hoz gratulaKép
Letört fogacskaKép
Szoknyás sztoriKép

Angi,
Még nincs mérőm, csak igéretem. Kedden tudok majd többet.
Pajzsmirigyemet mostanában kb. hetente nézik. Talán halványan mintha már éreznék pár ízt.
Ez jó hír (csípő)Kép Fogtál madarat?
Roni amíg szopizott (kb. 10 hónap), alig ivott más folyadékot. Mostanában csak 2-szer eszik tápit, többet iszik (3-5 dl). Főleg, mióta egyedül iszik (eléri a cumisüveget, amikor akarja).
Jobbulást Matyinak!

Elli,
Férjed csuklója hogy van?
Gondolom Kevin buksijáról már eltűnt a pukli.
Csatlakozom hozzád, mint kertes házra vágyakozóKép

Gombóc,
53 mm, szép méretKép
Hogy van anyóspajtásod? Feledékeny dokiKép Nem irigyellek.
Nem tudom még mennyi lesz a cukkermérő. Majd kedden derül ki, remélem.
Para ismerős. Én is olvasom, hogy kinek mit tud a babája (hol a feje, hasa..., formadobáló, stb.) miket mondanak. Ilyenkor én is eltöprengek... Aztán mindig odáig jutok, hogy csak szólt volna a doki, ha gond lenne.
Szóval kitartás, csak lustábbak a gyerekeink.

Évi,
Én is egyre ritkábban jutok nethez.
Képek szupik. Petra nagyot nőtt. Miket csinál?
Ház szupi lesz, sárgulok isKép Biztos írtad már, de nem emlékszem, merre építitek?

Zulu,
Komoly fiatalurat nem szokás nyuszikának szólítani, ezt sem tudod?Kép
Óriási kúpKépKépKép

Klár,
Megint szépet alkothattál. Várom a képetKép
Gratula a Rókusos ismerősödéknekKép

Norka,
Ez jó hírKép

Manó2,
BölcsiKép
Roninak már megszúrta (éppen csak) a száját az "ágyszálka".
Gondoltam be kellene kenni valami keserűvel. Na de mivel, ami nem árt neki?
Most azt találtam ki, hogy a fejvédőt kötöztem rá. Eddig egész sikeres, néha ugyan rágja, de mégsem szálkás.

Anita,
Gratulálok a mászáshozKép

Beu,
Először lekapargatta a fogával a lakkot (feláll, kapaszkodik az ágy felső peremébe, és közben rágja). Majd folytatta a fával (alatta). Rendesen lehet hallani a másik szobában is.
Most azt találtam ki, hogy a fejvédőt kötöztem rá. Eddig egész sikeres, mégsem szálkás.

Magdi,
Első lépsekhez gratulaKép

Orsoly,
Látod, azért mert nem érzed a mocorgást, még minden rendben a pocilakóval. Örülök nekiKép

Ari,
Borinak is gratula az első önálló lépésekhezKép Nagyon ügyes.Kép
Mennyit és hogyan tanítottátok a testrészeket neki? Roni nem tudja.

Leszter,
Ház körüli gondokKép
Petra méreteiKép

Toffi,
Képek (ilyen volt-lett, szülinapos) szupikKép

Kangi,
Házvásárlás?! Nagy fa! Drukk hozzá és kitartás! Részeleteket nem írsz?
Túrós képekKép

Franyó,
Miből iszik Anka?
Roni amióta önkiszolgáló (teli cumisüveg elérhető magasságban), azóta elég jól iszik.
Kajálás mostanában így alakul:
Reggeli: kenyér/kifli/zsemle amennyit kér (kb. fél szelet/fél db).
Tízórai: 1 gyümölcsjoghurt/gyümölcs.
Ebéd: főzelék (még pépes) gyakrabban husival/ritkábban tojással, sajttal vagy májjal, átlag 2 dl.
Alvás másfél-2 óra.
Uzsonna: főzelék (mint ebédnél).
Vacsora: tejpép.
Alvás előtt és éjjel 3 körül tápszer.
Napközben vizet és teát iszik.
Nem tudom mit értesz babatej alatt. A 3-as tápszert? Roni felesben kap 2-essel. Rendes bolti tejet még csak a mi kajában kapott, azt is csak pár falatot.
Rendrakó AnkaKép

Csucsuka,
Ügyi vagy, és biztosan csiniKép

Tüni,
Jobbulást!

Zsuzsi,
Üdv újra ittKép Sajnálom, hogy lemaradtunk a taliról.

Maci_2
maci_2
 
 


Na vazz.... írtam, küldtem, elszállt Kép

Halihó csajok Kép

Mi is betegek lettünk most estére, Kukac lázas, nyűgös, épp alszik/nem alszik apa ölében. Vacsizni vacsizott, bár nem mertem neki sokat adni. Pancsi és uccsó szopi majd egy óra múlva kb.
Pöttyeink (még) nincsenek.... doktornéni holnap....

Majd írok, ha elaludt életem.

Nórinak örülök, hogy hazajöhetett KépKép

Pussz :


Klár
clarissa
 
 


Csak egy kérdésem lenne, olvasgattam a napi menü leirásaitokat, és sokszor láttam a babatejet. Megirná nekem valaki, ez micsoda pontosan?
Tápszer lenne, vagy mi a szösz?
Én most tápszert adok Ádámnak, ezt kb 1 éves korig ajánlják, utána tejcsi. Nem tudom,hogy ez a babatej akkor melyiknek felel meg?
Köszi mégegyszer!
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Sziasztok lanyok!

Koszi-koszi a Petra dicsereteket, hizott am a majam toluk rendesen!Kép
Es a drukkokat is koszi, hatottak!!!Kép Majus vegeig koltozunk!Kép Bar egy alairt papir meg nem tuti biztositek ra, de en akkor is fel vagyok dobva!Kép

Vegul sikerult este fejnem, zuhany alatt csinaltam, es tenyleg konnyen ment. Nem is gondoltam volna. Bar tul sok turelmem nem volt hozza. Reggelre igy az egyik cici kicsit be is durrant, aggodtam is, hogy mi lesz, ha Petra nem fog kerni, de kert. Delben is. Viszont most este megint nem. Kivancsi vagyok, holnap mi lesz... Szerintetek el akarja valasztani magat? (Amugy van meg egy otletem, hogy miert csinalja, de ezt meg leirni sem merem.Kép Legyszi ti se tegyetek!Kép) Es ha el akarja valasztani magat, akkor en mit csinaljak? Marmint fejek? Ne fejjek? Kicsit fejjek, hogy epp csak ne durranjon be?

Reka,
AllergiaKép

Tina,
Koszi a hireket! Drukk tovabbra is megy nektek!Kép Orulok, hogy a ferjed benn tud lenni vele, egy csomot gondoltam ra a napokban (marmint Norira, nem a ferjedreKépKép), hogy vajon hogy viselheti a korhazasdit, ha egyedul van szegeny. De ezek szerint nincs egyedul.Kép Most olvasom, hogy mar otthon is van! Nagyon jo!Kép
A szandi Siesta, az Arkadban vettuk a Branch cipoboltban.
Rizstej tejbegrizbe jo, de spenotba szerintem nem, mert eleg edes.

ZKata,
Drukkdrukk holnapra!

Tunder,
Akkor meg kicsit jol is jott apa kenyszerszabadsaga?Kép Na jo, persze tudom, hogy nem, de amint meglesz az uj melohely, talan mar igy fogjatok erezni!Kép

Klar,
Jobbulast a kis holgynek!

Na leptem, sziasztok:

talan_egy_bo_honap_mulva_koltozunk LeszterKép
leszter
 
 


barbi!

babatej az a 3-es tápszer neve. Iletev van még a parmalatnak is dobozos baba teje, az nem annyira tápszer ízű, de azért az is más minta sima tej. Az nem por, hanem olyan minta dobozos tej, tehát cska ki kell öntenia dobozból, de abban is vanank vitaminom meg egyéb dolgok mint a tápszerben.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


TinaKép dejó, dejó, Nóri otthon! Drukk az ivásért!

KlárKép szegény Kukac!Kép hátha holnapra huss, elmúlik!

LeszterKép milyen jó hírek! Mármint a költözés!Kép Magánvéleményem szerint, ha el akarja választani magát, hagyjad (bár megköveznek a szopiguruk).

MaciKép drukk az ízekért! Nagyon rossz lehet semmit sem érezniKép Julka a pocakját és a lábát tudja, de csak ha kedve vanKép Szókincs a VÁVÁra (kutya) korlátozódik. Zsuzsit viszont néha szépen kérem, hogy hallgasson legalább 1 percigKép

RékaKép allergiaKép van ilyen, hogy valaki alkatilag érzékenyebb.

Bezzeg-anyukák: csak azt kívánom nekik, hogy legyen egy olyan 2. gyerekük, aki majd nem így műxik. Akkor rájönnek, hogy nem ők ügyesebbek másoknál, hanem a gyerekük olyan, amilyenKép Ismerős a 6. kisördög gyereknél jött rá, hogy nem ő nevelte szuperül az előző 5-öt, hanem olyan szófogadónak sikerültek mindKép

Urszila
urszila
 
 


Sziasztok!

Még olvasni sincs időm mostanában Kép. De azt láttam, hogy a beszédfejlődés volt a téma.
Nnna, az én 16 hós és 1 hetes fiam semmit (!) nem mond, leginkább határozott 'aaaaa'-val kommunikál és mutogat. Mostanában kezdte el a hablatyolást. Orvosunk és védőnőnk szerint minden rendben van vele, nem kell aggódni emiatt, úgy néz ki egyszerűen lusta. Ráadásul anyukája a mutogatásból is megérti mit akar, miért erőlködni Kép.
Azt tanácsolták, hogy úgy nézegessük a könyveket, hogy vele szemben ülök, hogy lássa, hogyan mondom a szavakat és kérdezzek rá gyakran a szavakra, amiket nézünk, aztán mondjam el többször, hátha megjön a kedve Kép.
Egyébként ez családi vonás, az apám sem beszélt sokáig és a hugom 3 éves koráig nem volt hajlandó (már kétséges volt az óvodai pályafutása), amikor egyszer csak egész mondatokban kezdett beszélni. A legenda szerint első mondata a 'kérek még cukrot' volt Kép, persze nem teljesen tisztán, de érthetően. (mindig kristálycukrot evett kanállal grrr).

Andy!
Márknak boldog névnapot!

ZKata!
Lehet, hogy a beágyazódás helyén volt csak egy kis vér, amit tulképpen normális. Szorítok Kép!

Mennünk kell vásárolni, mert vendégek jönnek és nincs itthon semmi.
Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Sziasztok,
reménytelenül lemaradtam olvasásban, igyexem pótolni valamelyest.
Csak gyorsan: nemtom, hogy ilyen "nagy" babákra adtok-e még napozót (én akarok Kevinre, tavaly is nagyon szerettem) de a Le Halle-ban most nagyon szépeket lehet kapni 590-ért, nagyobbacska méretben is. Ez a kettő 12 hós méret, szerintem nagyon megéri. Én az Árkádban vettem.
Remélem, még jövök, addig is pusza
Elli
Kép
Kép
ellimami
 
 


Réka!
Negyed órán belül jön a Dévényes terapeuta hozzánk, megmutatom neki a képen Danit, meg amit leírtál, és rákérdezek, jó?
Pusza
Elli
ellimami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?