Új privát üzeneted érkezett!

Sajnálom Móka! Legközelebb (én) 2 hét múlva megyek.

Elhúztunk az állatkertbe, sziasztok! :)

floranan
 
 


Boldog Nyusziünnepet Nektek! :) A szülinaposoknak pedig sok sok sok sok boldogságot! :) :)

Kicsit bekukk.
Rendben megérkeztünk Anyuékhoz. A gyerkőcök egész nap az udvaron vannak, Ati is csak akkor van a lakásban, mikor alszik. Egész nap megyünk, úgyhogy a húsvéti menü, s az anyai kényeztetés nem jelentkezett felszedett kilókban, ennek örülök :) Annak kevésbé, h estére úgy fájnak a lábaim, hogy iszonyat.
Nálatok is nyár van? Nálunk árnyékban 25°C.

További jó pihenést s húsvétolást! :)

vicger
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Tudnátok nekem segíten abban hogy nektek mekkora volt 16 hetesen a baba FL mérete? Köszönöm szépen.
Mindenkinek további szép napot!

phpBB: Kép
phpBB: Kép
ildi2285@freemail.hu
 
 

 
 

Ildi!

FL = combcsont méret.

Neten ez van róla:

Terhesség hétről-hétre 16. hét - Magzat:

A 16 hetes magzatnak már nemcsak szemöldöke, de szempillája is van. Egész testén jellemző a szőrzet megjelenése, még állát és homlokát is pihék borítják. A 16 cm-es babának a végtagjai teljesen kifejlődtek és az ízületei is jól működnek. Használja is őket rendszeresen. Markol, rúg és bukfencezik a pocakban, ahol erre most még bőven van helye. Csukott szemhéja mögött láthatóak a szemmozgások. Súlya eléri a 100 grammot.

16 hetes magzat méretei (Hadlock féle számítás):
BPD: 3,2 cm; AC: 10,5 cm; HC: 11,8 cm; FL: 2,1 cm

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Mutizok nektek képeket:
az elsőn a bal kezét szopizza a jobb kezével meg dörzsöli a szemét és a kép bal oldalán ott van egy kis tappancs is:))) , aztán egy vizsgálat végefelé lévő elegem van befordulok és most már aludjunk kép:)))
Kép

KépKép
dorkamartini
 
 


a második kettős képen miután kortyolgatott éppen mosolyog és mivel direkt ettem fincsi édeset előtte így látni a mellette levő képen ahogy kidugja a nyelvét mert aaaaannnnyira fincsi:))))))
Kép

KépKép
dorkamartini
 
 


szóval aki teheti menjen el mert nagyon jó . Sőt a 19-20 hét a legideálisabb mert ekkor lehet látni már a babát..(látjátok nekünk is mosolygott, ásított..) és ekkor fér rá utolsónak a képre. Sőt nekem még azt is mondta, hogy nálam valszeg a 26. hét lesz az utolsó amin még normális éles képeket láthatunk mert valahogy úgy helyezkedik el a méhlepényem, hogy így is lefogott egy csomót a babából, és ahogy nőni fog úgy fúrja majd bele magát és nem fog látszani.... - szóval nem érdemes a végsőkig húzni ha valaki akar menni mert pl ilyen is lehet.
Amúgy arra is jó volt, hogy most már minden apró rezgésről tudom mit csinál, mikor rúg, mikor matat a kezével, mert ott ugye ahogy éreztem a pocakomban úgy láttam egyből a monitoron is....És minden apró kis mizé amit néha annak véltem néha nem is tudtam..az most már tudom, hogy bizony a baba. És komolyan lányok...:)) én beleszerettem , és valahogy nem a bizonytalan van, hogy talán ez ő volt, hanem olyan kis cinkosság van kettőnk között....és..... sosem hittem, hogy ezt fogom mondani..:)))))) de néha olyan közelinek tűnik az a szeptember..:))) szóval értitek... olyan jó így ketten...:)

KépKép
dorkamartini
 
 


Dorka!

Szupi képek! Örülök, hogy ilyen jól sikerült a :D babamozi

Kép
arvaerika
 
 


köszi aranyos vagy:) én mindenkinek ajánlom.... főleg az első babásoknak

KépKép
dorkamartini
 
 


Dorka
Nagyon jók a képek :lol:
Vendég
 


Dorka nagyon jók a képek,gratula.Azt megtudták mondani,hogy milyen nemű????

sutimano76
 
 


Ahogy látom mindenkinek jól telt a húsvét,mi is megjöttünk Zsámbékról.A romlátogatásért horror árat kértek,pedig nagyon többet nem látni,mint a kapun kívül,kicsit leégett a hátam,de nagyon jó volt semmit tenni.

Felmentünk anyósékhoz is,kiderült a szomszédjuk lánya(ausztriába él)küldött 3 nagy zsák rucit.Az elkövetkezendő 4-5 hónapot mosással és vasalással fogom tölteni.

sutimano76
 
 


Kép
Kép
Kép

sutimano76
 
 


[quote="mabe86"]S írta:mabe86zép napot mindenkinek!

Brumi
Mi Szikszón vagyunk a nagyszülőknél (nekem nagyszüleim :wink: )
Határozottságom... azért mert nekem első babám lesz, azért mindig volt körülöttem sok gyerek...
Mi 4-en vagyunk testvérek, a nővérem az 5-et várja, a bátyáméknál 3 van, a húgomnak még nincsen.
A férjemék 6-an vannak testvérek, ott is sok unoka van :wink:


Mabe: :) ... de jó nektek: nekem is, és a férjemnek is csak 1 tesó van, ők is messze ... annyira, de annyira hiányzik a család körülöttünk ... na, de nem panaszkodom tovább, hisz minden jó így, ahogy van, jó hogy vagyunk egymásnak, éééééééééés, annyira szép idő volt ma: óriásit sétáltunk Gödnél a Duna-parton, ettünk fincsi sült hekket, meg palacsintát, és Lilla iszonyú jól érezte magát :)

Képzeljétek: már vágom a centit a londoni útig ... a férjemnek egy kockás füzetkébe írom az instrukciókat: evés, napirend öltözködés, betegség esetén teendők ...

:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="dorkamartini"]a írta:dorkamartini második kettős képen miután kortyolgatott éppen mosolyog és mivel direkt ettem fincsi édeset előtte így látni a mellette levő képen ahogy kidugja a nyelvét mert aaaaannnnyira fincsi:))))))
Kép


Hááááát, ez csúcs ... az az icipici nyelvecske ... most is elérzékenyültem, és pityergek ... :oops: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!

Szombat óta nem voltunk itthon, így kicsit késve, de mindenkinek nagyon kellemes húsvétot kívánok.

Floranan, ok a holnapi felkészítő, válaszoltam az emilre:)

Dorkamartini, nagyon jók a képek a kis lurkóról
:)

Lányok, még mindig nagyon lent van a baba, vagy már elképzelhető, hogy picikét a köldök alatt lehet érezni valamit? Mert már néha mintha ott is éreznék kis ütemes rugdosást :roll:

Erika, Andi, szülinapos csemetéiteknek nagyon boldog szülinapot kívánok :)

Andi, nagyon csini vagy a pocis képen.
Vendég
 


Sziasztok!!

Dorkamartini, nagyon jóóók a képek!!!
Én holnap megyek 4D-re, most duplán be vagyok zsongva!!!

Nem jutottunk be az Állatkertbe tegnap! Én még ennyi embert nem láttam! Sétáltunk pár órát a Városligetben, ettünk sültkolbit, stb, még visszafelé is ugyanannyian álltak, ijesztő volt. De nagyon jól sikerült kis nap lett belőle!!! :)

floranan
 
 


Lányok, bocsi, hogy ilyeneket kérdezek.... lehetséges, hogy a bébi miatt a húgycsőből is van valamilyen folyás? Úgy értem, ha mindenfélét kiválaszt a vese? 3 hete teljesen fehér (tényleg, mint a hibajavító tinta) foltjaim vannak minden nap... elég erős... azért gondoltam, hogy lehet ettől, mert pl a széklet is sokkal sötétebb...
Ha nem, akkor elrohanok dokihoz :oops:

Sorry....

floranan
 
 


jó reggelt

Floranan,sztem ez teljesen normális,a széklet pedig a vas miatt sötét.Gondolom szedsz terhes vitamint.Abban van pont annyi vas,hogy fekete legyen a cucc :lol: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Floranan,a széklet a vastartalomtól sötétebb,biztos h a húgycsőből jön ,nem a hüvelyből???nekem hüvelyi van.de szerintem ez csak term.tisztulástól,mert a dokim is írt fel kúpot,de nem múlt el.folyásnál amúgy is úgy tudom,h csak a sárgás ad okot parára,a fehér nem.De remélhetőleg Mabe nemsokára jön és ő tuti tud válaszolni.

sutimano76
 
 


Köszi az infókat!!

Igen, a széklet nem is izgat annyira....

A folyás tuti nem hüvelyi, figyelem is, illetve érzem, hogy feljebbről jön... és néha határozottan érzem, hogy folyik :oops:

Majd rákérdezek védőnéninél is, remélem nem valami fertőzés :(

floranan
 
 


Ezt pont most kaptam emailen (a várandós naptárban)

"Megnövekedett vérnyomásod miatt sajnos tested váladékai is nagyobb mértékben választódnak ki. Így előfordulhat, hogy nemcsak bedugul, de folyik is az orrod, vagy vérzik, többet izzadsz, esetleg bőségesebb hüvelyváladékkal találod szemben magad, de ezek mind ártalmatlan tünetek, nincs ok aggodalomra."

Reméljük ettől van!! Mondjuk az jó, hogy nem viszket semmi, csak úgy van.

floranan
 
 


Sziasztok!

Floranan, szerintem se aggódj, ilyenkor ez természetes.

De azért biztos ami biztos kérdezd meg a védőnőt, meg ő úgyis néz fehérjét a vizeletben. Szerintem minden ok :wink:
Vendég
 


Dorkamartini!!!!!!!!
Nagyon szupi fotók!!!!!!!

Utólag is Kellemes Ünnepeket mindenkinek!!!

KépKép
csikipetra
 
 


[quote="floranan"]E írta:florananzt pont most kaptam emailen (a várandós naptárban)

"Megnövekedett vérnyomásod miatt sajnos tested váladékai is nagyobb mértékben választódnak ki. Így előfordulhat, hogy nemcsak bedugul, de folyik is az orrod, vagy vérzik, többet izzadsz, esetleg bőségesebb hüvelyváladékkal találod szemben magad, de ezek mind ártalmatlan tünetek, nincs ok aggodalomra."

Reméljük ettől van!! Mondjuk az jó, hogy nem viszket semmi, csak úgy van.


Floranan: Nekem nulla folyásom van alapból, ilyen típus vagyok ... viszont, amikor Lillát vártam, annyira erős hüvelyi folyásom volt, hogy tisztasági betét nélkül ki sem tudtam lépni a lakásból, és otthon sem tudtam bugyi nélkül szaladgálni ... már teljesen elfelejtettem, hogy ilyen is volt nekem, de most, hogy beszélünk róla, beugrott, és az is, hogy borzasztó kellemetlen volt, de a terhesség ezzel jár (hat) ... :)

Viszont, ha konkrétan érzed, hogy nem a hüvelyből jön, jobb lenne megmutatni orvosnak magad ... vagy legalább telefonon beszélni vele ... igen, én ezt tenném :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Na, felhívtam a védőnőt!
Azt mondta, hogy ez nem jellemző, szóval biztos, ami biztos, ír egy beutalót a laborba, hogy kizárjunk minden nyavalyát.
Azt hiszem így lesz a legjobb!! :)

Ma megyünk felkészítőre, úgy várom, olyan kíváncsi vagyok :))))
Meg így találkozunk páran :)

floranan
 
 


Floranan, már meg is néztem, kb. fél óra alatt vagyok ott :lol:
Én is nagyon kíváncsi vagyok már.

Végül is ketten jöttök apával?
Vendég
 


Nagyon ügyi vagy, hogy felhívtad a védőnőt :wink:
Vendég
 


Boboka, nem, most egyedül megyek, majd valamikor jön a párom is, akkor tuti, mikor az én dokim tart előadást, megnézi majd, kit választottam végül.

Nekem is kb fél óra, előtte még elhúzok ebédelni. :P

floranan
 
 


Azt nem is tudtam, hogy dokik is tartanak előadást. Azt hittem csak a védőnő.
Vendég
 


Ezt tartja ő, én sem tudtam:

5.hét: A méhen belüli diagnosztika szorongáscsökkentő hatásai
Ultrahang és egyéb vizsgálatok ismertetése

Dr. Timmermann doki honlapján láttam.

floranan
 
 


Boboka, én elindultam, mert előtte sürgősen be kell térjek egy kínai étterembe :lol: 8)

2-kor tali!!

floranan
 
 


Ok, jó étvágyat :lol:

Én is sietek :) szokás szerint megint elcsináltam az időt, még negyed óra alatt kell hajat szárítanom, gatyót vasalnom meg kajálnom valamit :lol: Ja, és persze itt írogatok mindezek helyett 8) 8) 8)
Vendég
 


Szép napot kismamik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Süti
Jó lehetett a kirándulás!
Vasaláshoz kitartást!

Brumi
Én élvezem a nagycsaládot :wink:
Csak egy szomorít el, hogy nekem nem valószínű, hogy sok gyerekem lesz :cry:
Londoni út miatt meg sárgulok rendesen!


[quote="boboka"]
írta:
bobokaLányok, még mindig nagyon lent van a baba, vagy már elképzelhető, hogy picikét a köldök alatt lehet érezni valamit? Mert már néha mintha ott is éreznék kis ütemes rugdosást :roll:

Ilyenkor még olyan kicsi a baba is, a méh is, hogy a méhfenék (a méh felső része) még a köldök alatt tapintható :wink:

Floranan
Terhesség alatt bővebb folyás lehet... és előfordulhat az is, hogy a pisi cseppen el...
Vendég
 


Sziasztok!

kicsit régen voltam már erre felé, így utólag is remélem mindenkinek jól telt a nyuszis ünnep. Nekünk nagyon jó volt, elmentünk Kecskemétre a vadasparkba, szupi volt, de rengetegen voltak:(

Kép
moncsi86
 
 


[quote="mabe86"]S írta:mabe86zép napot kismamik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Süti
Jó lehetett a kirándulás!
Vasaláshoz kitartást!

Brumi
Én élvezem a nagycsaládot :wink:
Csak egy szomorít el, hogy nekem nem valószínű, hogy sok gyerekem lesz :cry:
Londoni út miatt meg sárgulok rendesen!


[quote="boboka"]
írta:
bobokaLányok, még mindig nagyon lent van a baba, vagy már elképzelhető, hogy picikét a köldök alatt lehet érezni valamit? Mert már néha mintha ott is éreznék kis ütemes rugdosást :roll:

Ilyenkor még olyan kicsi a baba is, a méh is, hogy a méhfenék (a méh felső része) még a köldök alatt tapintható :wink:

Floranan
Terhesség alatt bővebb folyás lehet... és előfordulhat az is, hogy a pisi cseppen el...


Mabe: nem tudom, mi volt a probléma nálatok, nem is akarlak faggatni ... de annyi olyan esetet hallottam, hogy az első baba segítséggel jött össze, utána meg a többi spontán módon ... hátha nálatok is így lesz !!!!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Brumi
Sajnos, a spontán baba nálunk kizárt :cry:
Mindkét petevezetékem teljesen le van záródva :evil:
Vendég
 


[quote="mabe86"]B írta:mabe86rumi
Sajnos, a spontán baba nálunk kizárt :cry:
Mindkét petevezetékem teljesen le van záródva :evil:


akkor pedig még egy beültetés ??? ... és lehet, hogy 3as ikrek, vagy ikrek lennének ??? ... persze majd mondjuk csak 4-5 év múlva ? ... és hátha, addig még fejlődik is az orvostudomány ;)

én már 33 éves vagyok, de te még jóval fiatalabb vagy nálam, nem? (mabe 86 = 86-os vagy ? ... ez csak tipp, de valahogy fiatalabbnak érzelek :):):) ... szóval: nálam már gáz lenne 5 év múlvára tervezni 3as ikreket, de nálad még minden lehet !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Köszi Mabe már csak azért is jó volt,mert 8 éve mióta a robinsonba dolgozok mindig kimaradtam a húsvét-május1-pünkösd-stb.ünnepekből,mert ilyenkor dolgoztam,idén végre kiélvezhetem,bár sajnáltam hogy nővéremék nem jöttek,ők erdélyben érzik jól magukat.Na majd legközelebb ők is ott lesznek!!!

Vasalás????előtte még szét kéne válogatni méretre,mert ezek olyan 0-3 évesig vannak.aztán mosás-vasalás.jesszuska a vasalás nem az erősségem,a sajátunkat is húzom.

Halihó,hiányzok,van igazolásotok,hogy miért nem jöttök?????
Rita,Vicger,Andi,Manósziget,Zsófi,Astrid,Anna,Erika,Peppino,Kata.....Sára és valamennyi név a naptárba.Kihal a topic!!!!!!!

sutimano76
 
 


ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ és Csunyeszkáról,Tiszről és Tengdiről már nagyon rég nem hallottunk,hol vagytok????

Moncsi gyere sűrűbben!!!!!

sutimano76
 
 


Brumi
83-as vagyok :oops: :wink:
Beültetés eléggé macerás és főként drága :cry:
Azért még talán fogunk próbálkozni :wink:
(3-as ikreket nem szeretnék :cry: )

Zsófi kórházban... kezdett nyílni a méhszája :cry:
Vendég
 


Oké oké de azt hittem talán már hazajött.

sutimano76
 
 


Jelentem én itt vagyok.Délelőtt dolgoztam,délután dokinál voltam.Most pedig még kicsit dolgozom még,de csak papírmunka.
Uh csak őskori volt,épp csuklott Junior.Méhszáj zárt,május 4-én megyek a 18. heti genetikai UH-ra,és 12-én újra doki.

Dorka,eszméletlen jók a képek,gratulálok,és örülök,hogy jól sikerült a babamozi.

Süti,tök jók a képek,és nagyon édesek vagytok rajta mindhárman :lol: Tök jó szomszédai vannak anyósnak.Legalább a ruha gond is megoldódott.Nagy segítség ám az is.

Brumi,a napló nagyon édes,de biztos szuperül ellesznek majd kettesben.

Floranan,várható volt,hogy sokan lesznek,na de ennyien??? :shock: Azért feltaláltátok magatokat a ligetben,gondolom :oops: :lol:

Kép
v.andi
 
 


[quote="v.andi"]J írta:v.andielentem én itt vagyok.Délelőtt dolgoztam,délután dokinál voltam.Most pedig még kicsit dolgozom még,de csak papírmunka.
Uh csak őskori volt,épp csuklott Junior.Méhszáj zárt,május 4-én megyek a 18. heti genetikai UH-ra,és 12-én újra doki.

Dorka,eszméletlen jók a képek,gratulálok,és örülök,hogy jól sikerült a babamozi.

Süti,tök jók a képek,és nagyon édesek vagytok rajta mindhárman :lol: Tök jó szomszédai vannak anyósnak.Legalább a ruha gond is megoldódott.Nagy segítség ám az is.

Brumi,a napló nagyon édes,de biztos szuperül ellesznek majd kettesben.

Floranan,várható volt,hogy sokan lesznek,na de ennyien??? :shock: Azért feltaláltátok magatokat a ligetben,gondolom :oops: :lol:


Apika kérte, hogy mindent írjak le ... igen, ők jó ellesznek, én meg már most frászt kapok, úgy fognak hiányozni ....

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!

Találkoztunk Floranannal és Aranynappal a felkészítőn, utána meg fagyiztunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja, meg jól elkapott minket a zuhi.

A felkészítő jó volt, a kórház is (II-es klinika) eddig okésnak tűnik.

Andi, május 4-én az Istenhegyire mész?

Én április 29-én megyek, akkor nem találkozunk :cry:
Vendég
 


Brumi,biztos,hogy nagyon fognak hiányozni,de jót fog tenni neked ez a kis kiruccanás.Sztem soha jobbkor.Kicsi Maci előtt még kipihened magad.

Kép
v.andi
 
 


Boboka,májusban a dokimhoz megyek,de előtte valamikor megyek az Istenhegyire.Holnap kérek időpontot az ismerősömtől,de csak sima 18. heti UHra.Több tesztet nem csináltatok.Hányra mész 29-én?Mert akkor megpróbálok úgy időpontot kérni :wink: ? :idea:

Kép
v.andi
 
 


Dorkamartini!! Milyen szuperek a képek!! Bár bevallom őszintén az első bal oldalin még kell elmélkednem, hogy hogy is nézzem... :) De jó neked, hogy már tudod, hogy milyen mozgás mit takar, én is csak tippelgetek, de az biztos, amit a terhesség előtt nem éreztem még, az tutti, hogy most a baba mocorgása, csakhát azt nem lehet tudni, hogy mivel és épp mit csinál...
Süti! Örülök, hogy klassz volt a kirándulás!! Itt vagyok ragyogok!! :)
Ma is mintha mocorgott volna a baba, fent a bordám felső részénél.
Floranan! Én még ilyet nem hallottam, hogy ennyire fehér a vizelet, tényleg jobb, hogy kivizsgálnak. Minden szokatlannal el kell menni a dokihoz szerintem, mert ő tud igazán megnyugtatni. Remélem minden rendben lesz, sőt biztos!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.04.14 19:16-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


10:40-re megyek majd. Én sem csináltatok már semmilyen tesztet ott. Bár lehet, hogy nagyon nem lenne időnk beszélgetni, férjem szerintem utána rohan is egyből dolgozni. :cry: :cry:
Vendég
 


Boboka,meglátjuk.Én azért megpróbálok úgy időpontot kérni,hogy esetleg ha egy pár percre is,de találkozzunk.Hátha sikerül.Én úgyis a Hajdó dr. nőhöz megyek.

Kép
v.andi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?