Sziasztok!
Dia!
Nem tudtam, hogy miről beszélsz, amikor a százszorszépet emlegeted... Tegnap viszont egy gazdaboltban láttam olyan magot, amit a fűbe kell elszórni, ez fehér színű százszorszép
Tehát lehet kapni
Süti!
Én is elszórom majd őket
Idén bevásároltam mindenféle magból, gyakorlottabbak szerint a fele ki sem fog kelni
. Mondjuk, eddig is csak évelő növényeket tudtam szaporítani (lilaakác,nád, pampafű) a magok sosem jöttek be.
Gwendoline!
Szépek a képeid
Nekem az a gondom a virágokkal, hogy nem a kertbe, hanem csak tartókba-ládákba tudom tenni őket, igaz ládából van rengeteg
Idén végre ültettem virágbabot(lóbab) vagy harminc métert, takarónak-árnyékolónak.
A fű nálunk angolperje-vetőmag, azt tudok szerezni, ha kell.
Nálunk van lombhullató fa is (majd lefotózom, és megmondjátok a nevét
) az egyik fasorunkat most kell sajnos félbevágni (olyasmi, mint a jéger), mert kimondottan veszélyesre nőttek
Tavaly akkor esett rá nagyobb hómennyiség, amikor még lombos volt, és nagyon lehasaltak tőle az ágak, sok vastag le is tört. Idén meg a jégréteg rombolta őket... Gyönyörűek, néhány éve csak bebökdöstük őket a földbe, mára viszont vannak vagy négyemelet magasak. Nem is lenne gond, ha a szomszéd nem féltené a házát tőlük...
Vannak fűzfáink, azokat is, mint mindent, sajnos rendszeresen elpusztít a pajor.
Azt viszont nem mondanám, hogy egyszerűbb az élet a tujákkal. Ha hó van azért kell kötözgetni, ha jön a jég tavasszal, akkor az dönti le az ágait, permetezni, locsolni...Brrr. Lombos fa után max. egyszer kell takarítani ősszel...
Tudjátok mit hallottam? Salátát tejes vízzel locsolnak, hogy ne támadja meg semmiféle károkozó. Jó, tudom, kezdőnek minden új
De akkor is fura!
Pildi!
Én a tavalyi aszálykor adtam fel végképp a palántázást. Megfogadtam, idén nem, erre tessék folyamatosan esik, a fél környék víz alatt van!
Ha most palántáznék, biztosan beköszönne az aszály megint
Megyek tarackot ölni.
Azt is nevelgetünk rendesen
Csi