Új privát üzeneted érkezett!

Saját állományból készített képet hoztam:

Kép

MINDENKINEK!!!!!!!

Kép
Kép
noni78

Ha addig nem jelentkeznénk, mi is boldog húsvétot kivánunk mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Hát nem kellett sokat visszaolvasnom! :D Biztos mindenki élvezi a jó időt.

Nagyon jó volt találkozni veletek, látni a babákat élőben és persze az anyukákat. Csak ott tudatosult bennem, hogy pár anyukáról még sosem láttam fotót, így Holka mellett is simán elmentem. :lol:
Sajnáltam, hogy olyan hamar le kellett lépnünk, de Julcsi már nagyon nyűgos volt, az autóban is óbégatott folyamatosan - biztos melege volt - így a délutáni dévényes tornát is lemondtam. Nem lett volna idegrendszerem egy gigamega hisztit végighallgatni. Tudom, nem voltam a társaság középpontja :lol: , de én a nehezen oldódós fajtából vagyok, idővel beszédesebb leszek, ígérem.
A babákkal én sem bírtam betelni, de sajna a fotóim nem sikerültek túl jól, csak vaktában lövöldöztem. :oops:
Én is támogatom a következő talit, nekünk mindegy, hogy hol lesz, csak legyen, és mégtöbben tudjanak eljönni! :)

Blúmi,
Jaaj, nagyon sajnálom, remélem, rendbe jön a nagymamád! Bálintnak gratulálok, ügyes kisfickó!

Gabolino,
Hogy neked mikre van energiád! :)
Saját festésű tojás, kalács....nagyon ügyes vagy!

Márti,
Nagyon ügyes Kamilla, gratulálok a mászáshoz!
Annak ellenére, hogy rólad már láttam pár fotót, meglepetést okoztál, mert teljesen más vagy élőben! Totálisan más kép élt bennem, melletted is simán elmentem volna az utcán! :lol:
És utólag is nagyon köszönöm, hogy kisegítettél a kajával!

Lanta,
Látom van mit pakolnod a két csaj után! :lol: Gyönyörű Rami a betakarózós képen, és Kornélia is nagyon helyes az új frizurával!

a.m.,
Gratulálok a mászáshoz! Már a talin is nagyon küzdött Minike, várható volt, hogy minden pillanatban nekilódul! :lol:

Holnap mi is elutazunk, úgyhogy ha nem jönnék hétfőig, én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Nektek!

Kép
hbetti

Jó estét!

Blúmi!!!
Nagyon szorítok a nagymamádért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puszika!!!!!!!!

szeder74

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES TOPIKTÁRSAMNAK ÉS CSALÁDJÁNAK!

Kép

szeder74

Madárfüttyös jó reggelt! :D

Nagyon jól indult a napom,mert hajnalban megszületett bátyámék kisfia. Úgyhogy most már van egy unokaöcsim is. :D Rengeteg haja van,úgy mint Gyuszikának is volt :lol:

Kép
Kép
a.m.

Blúmi!
Sajnálom a mamádat és remélem hamar rendbe jön++++
A kis Bálintnak meg nagy gratula a "kommandózáshoz".Nagyon ügyes.

[size=18]Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok![/size]

Kép
Kép
a.m.

Boldog Nyuszit és sok locsolót kívánunk a mamáknak és a kislánykáinknak, a kisfiúcskáknak meg jó locsolást!
Bius és Bejci

Kép
Vendég

Sziasztok!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK, BABÁKNAK ÉS CSALÁDJUKNAK!
Róza és Petra
Kép

A találkozón készült képek óriásiak, örülök, hogy ilyen jól sikerült, kár, hogy mi nem tudtunk menni!

Kép
Kép
petra1980

ALDOTT HUSVETI UNNEPET KIVANUNK MINDENKINEK! LANYOKNAK, ANYUKAKNAK SOK SOK LOCSOLOT, A FIUKNAK MEG RENGETEG PIROSTOJAST!
Reka es Sziszi

Kép

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Kép Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek!!!!!

Kép
csehi77

Kép Luca baba 7 hónapos Kép Agárdon kirándultunk Kép ez a kép a kedvencem

Kép
csehi77

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!!!!!!!

Kép
Kép
lanta

Kellemes Húsvétot!

Noni: De édes nyuszikájitok vannak :) Az állatokat ki látja el nálatok?

Csehi: Gyönyörű lánykád van :) Ez a haj :)

Húsvét alkalmából Donek mászik :)

Kép

Kép
starlark

starlark:köszönöm,Doneknek pedig gratula a mászáshoz :) nagyon ügyes baba

Kép
csehi77

Nagyon sok Boldog Névnapot Kívánok Mini Gyuszikának, apukájának és Szeder párjának.

Gratulálkok minden kis ügyeskedő babának, mi is már a popóhúzogatásnál járunk. :lol:

Starlark: Az állatokat legtöbbször a párom gondozza, ha későn ébred reggel, akkor mi szoktuk a Misikével megetetni. :lol:
Mindjárt rakok képet, nagyon ráérek, tegnap megsütöttem, ma a sógórnőmékhez megyünk ebédre.

Kép

Kép
Kép
noni78

Csehi nagyon szép Luca baba, a 7 hósat mentettem. :lol:
Küldtem pár napja sms-t, nem válaszoltál. :cry:

Kép
Kép
noni78

Mostcsakgyorsan:

KELLEMES ELSŐ HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK A TOPIK KISBABÁINAK ÉS CSALÁDJAIKNAK SZERETETTEL!!
Élvezze ki mindenki,hogy igazi családi napokat lehet most tartani,hogy az apukák is kicsit szabadabbak...

GYUSZIK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK!!!
holka

Hú tényleg...

MiniGyuszi Nagyon Boldog első Névnapot!

Kép

Noni: Misike és Fanni irigyelni való helyzetben van. Kicsi voltam nekünk is volt még itthon tyúk, kakas , kacsa az utóbbiakat kicsi sárga korukban egyszer letereltük a patakra úszni :) /Szegény nagymamám :)/

Kép

Kép
starlark

noni:bocsánat,hogy nem válaszoltam :( :oops: mindjárt nézem,mert ott még nem jártam.

Kép
csehi77

Sziasztok!

Beugrottam Kellemes Húsvétot kivánni Mindenkinek.

Mi házat csinositunk, nem igazán jutok net elé, drukkoljatok, hogy az értékbecslésen itéljék 90%-os készültségi fokúnak a házunkat :)

Jövök, amikor tudok, de most egy rövid ideig nem merek ígérni semmit :)

Kép

Kép
kistiggrincs

Csehi: A telefonodra küldtem üzit, vagy már nem él az a szám, amit régen itt leírtál?

Kistiggrincs: Mikor jönnek az értékbecslők? Mennek a drukkok+++
Azért a ti nyuszikáitok sem semmik. Nagyon aranyos Zalán és tök szupi a hálózsákja. :lol:

Jó éjt

Kép
Kép
noni78

Mindenkinek
Nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánok!!!

Hoztam én is a talis képeket:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
konan

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
konan

Mini Gyuszika!!!
Nagyon boldog 1. névnapot kívánok Neked!!!

Én is borzasztó jól éreztem magam a találkozón!!! Köszönöm mindenkinek!!! És bocsánatot kérek a kezdeti zavartságomért! Még bemutatkozni is elfelejtettem! Ezért még 1x bocsi!!! :oops:

Hoztam Annámról is egy vidám szabadtéri képet:
Kép Így örülök a tavasz-nyárnak

Kép
Kép
konan

Tudom, hogy már nem aktuális, de nekem nagyon tetszik!! Olyan jópofa! :)

. . . . . . . …… . . . . . . . . .. . . .~~" """"
.. .. ...~ ~~~~~-,,. . . . . . . . .. / .. . . ', . . ’,.\
.. . ./ . . . . . . . . . ¯’~.. . . . . .. .|. . . . . . . . .;. "",
.. .. ’,. . .. ˜....". . . .. ’\ . . . . . .. |. . . . . \ . . . ./
.. . .. ’~-,. . . . . . . . . . \. . .___| .. . . . . . \ . . ./.
.. . . . . . ¯’’’’~~~~~. .’. -///| | |\\ . . .. /.. . ""
.. . . . . . . . . . . . . . ’-,. . .. ~ . . ~ .. /
.. . . . . . . . . . . . . .. /’. . .. . ☻☻ . . . .(
.. . . . . . . . . . . . .. ,-’-. . ,-~ """ ~, . .’, \
.. . . . . . . . . . . . ,-’. . . .. ’~-,,,-~’. . . . . ’,
.. . . . . . . . . . .. /. . . . . \,,,,,,_,,,,,,/ ....... |
.. . . . . . . . . . .. ’,.... . . ’..\__|__/. ... .... ,’
.. . . . . . . . . . . .. ’-,. .. ’ ’........ .. ,...’. .;
.. . . . . . . . . . . . . .. ’~--,,_. . ’....’. ,- ’
.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . |’’. . . ~’,-,
.. . . . . . . . . . . . . . . . . .. /. .. ,. . .. ’~-~""~-,
.. . . . . . . . . . . . . . . . .. /. . ,,--’~--,,_,,-.. ).. ) ""
.. . . . . . . . . . . . . . . .. /.. .- ’. . . . . .. ’~,~’""
.. . . . . . . . . . . . ...// \~’. . . . . . . . . . .)__
.. . . . . . . . . . . . . |. . .|. . . . . . . . . . . .}_ ""~,
... . . . . . . . . . . . ..\ ,,/ . . . . . . ._,,,--~’. . ’~,,,)
... .. . . . . . . . . . . . .’~-,,,,,,.. . . . . . . . ~-,.,,)
.... . . . . . . . .. . . . . . . . . . ..''~-,,_____. _,)
Vendég

Meglestem nektek, ahogy Annácskám feláll:

http://www.youtube.com/watch?v=-bJWz5mM-JA

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Remélem, hogy mindenkinek jól teltek az ünnepek! :lol:
Mi gazdagodtunk egy kis hófehér oroszlánfejű törpenyuszival. :lol:
Nagyon édes! :lol: Nórikám kapta a szülinapjára és imádja! :lol:
Lalukám pedig már négykézláb hintázik előre-hátra! :lol: És már nagyon próbál mászni! :wink:

gwini

Szép Reggel! :)

Kistiggrincs: Szorítok! :)

Konan: Annácska nagyon ügyes gratula neki :)
Doncek ugyan ilyen kockákat kapott húsvétra mint amivel Annácska játszik a szabadtéri képen :)

Mi húsvétkor családoztunk és hétfőn kirándultunk ide a környékre Patcára a Katicatanyára. /Márti ha jöttök Bőszénfára ne hagyjátok ki egy igazi gyerek paradicsom, érdemes előtte felvenni velük a kapcsolatot mert rengeteg programot tudnak szervezni/

Kép

És Doncek is megkapta az etetőszékét. Teljesen egyszerű fa és később szétszedhető kis székké és kis asztallá. Nekem nagyon tetszik :)

Kép

Egy kérdésem is lenne.
Hogy tudnám Doneket leszoktatni arról, hogy szopi közben a kezével belemarjon a cicimbe? Nagyon tud fájni, és hiába szólok rá és viszem el a kezét onnan. Rámnéz megszeppenve majd a következő mozdulatával újra belekap...

Kép

Kép
starlark

Boldog Szülinapot Nórinak! :)

Vigyázzon a nyuszikájára :)

Lalunak is gratula a hintához :)

Kép

Kép
starlark

BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT MINI GYUSZIKÁNK!!!

SOK-SOK PUSZI!!!

Kép

szeder74

JÓ REGGELT :)

Én is előkerültem :)

Starlak!
Nagyon cuki Donát. Főleg az etetőszékes képe tetszik :)
Az, hogy miért mardosnak??? A jó ég tudja! Adél is erősen belemar néha-néha. Van, hogy az ínyét a cicimen dörzsöli.. de én is rászólok, és elveszem tőle a cicit.. Vedd ki Donát szájából, és kicsit erőteljesebben szólj neki, hogy: Nem szabad! Tökéletesen fogja tudni, hogy miért szóltál neki.!!
Többet nagyon nem tudsz tenni szerintem.. legalábbis én nem tudok más tanácsot adni.
Mikor költöztök????????,

Csehi!
Csoda-csoda- csoda szép kislányod van. Nekem most ő a kedvencem.. :) hihetetlen milyen csodaszép haja van. Húúú nagyon szép kislány. Csodaszép. Én nem tudok vele betelni. Gyönyörű!!!!

Noni!
Misike nagyon huncut! Köszönöm a párom névnapi köszöntését. Hihetetlen, hogy milyen agyacskád van, hogy eszedbe jutott! :)
Hogy telt a húsvét???

Tigrincs!
Zalán olyan édes húsvéti meglepi! :)

Rohannom kell, mert nincs itthon egy szelet kenyér sem.. a fiúk meg még itthon vannak szüneten... rögtön kelnek, és éhen akarnak halni :) :) :) úgyhogy rohanás vásárolni.

Majd benézek még!

szeder74

Sziasztok!

Utólag is kellemes ünnepet mindenkinek!

Tök jók a talin készült képek, na meg a sima babó képek is! :)

Minikének boldogságos névnapot!
Nórinak meg boldog szülit! :)

Starlark!

Van itt egy cikk kb. erről: http://www.kismamablog.hu/gyermeknevele ... i-elromlik
Szerintem nem fogod tudni leszoktatni, most ilyen időszakuk van, el kell viselnünk, majd ez is elmúlik. Nekem a hajam húzza Ákos folyamatosan. Amint van egy villanásnyi lehetőség, már kapaszkodik is bele marokkal és tépi, mint a veszedelem. Rászólok minden egyes alkalommal, határozottan, de semmi foganatja. :?

Szeder!

Légyszi dobj egy mailt! helyesmonika{kukac}gmail{pont}com
A Férjednek lenne info azzal kapcsolatban ami miatt múltkor itt voltatok.

Ági!

Annyira sajnálom, hogy így alakult ez a gyógytorna dolog. Nyugodj meg kérlek, menni fog a forgás, aztán a mászás nálatok is!
Mi jártunk tornára, tudod, 5 hós kora óta és mégsem mászik szabályosan Ákos. Nem csinálja a kéz-láb váltásos mászást, hanem két kéz, két láb megy állandóan, néha hassal rásegítve a haladásra. Igaz most egy jó ideje nem voltunk már, de nem tudta neki megtanítani a gyógytornász, hogy hogy kell rendesen mászni. Ilyen is van. Ha rájön hogy kell a kezével felkapaszkodni, akkor fel fog állni, úgyhogy szerintem szabályosan sosem fog mászni.

Rólunk:
Jól vagyunk mindannyian. Ákos fókaugrásban mászik, a nappalinak a távolabbi zugait is bebarangolja rendszeresen. Négykézlábból kiül, egyik kezével támasztja magát, a másikkal játszik. Most a játékok elé odaülést gyakorolja szorgalmasan, de még nem megy tökéletesen, mert mire letottyan a fenék, a játék már kikerül a keze hatósugarából. De előbb-utóbb meglesz ez is! :D
Nem cicizik egyáltalán már (talán 1 hét sem kellett neki ahhoz, hogy leszoktassa magát), viszont komoly mennyiségű tápszert benyom naponta. Kevesebb mint egy hét alatt elfogy egy 900 grammos tápszer, pedig eszik is mellette gyümit-főzit. Pörögnek a nagy dollárjelek a szemem előtt. :?

Nem ígérem, hogy gyakrabban jövök, mert épp netfüggőség leszoktató kúrára fogtam magam, mert muszáj.

Cupp mindenkinek!
Amikor lehet olvasok, aztán néha írok is!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Szeder: a lakást már végre átadták úgyhogy megy folyamatosan a birtokbavétel. Péntekre kész lesznek a függönyök, jövőhéten érkeznek a lámpák és remélem addigra a konyha is rendben lesz mert volt egy kis fight a kivitelezőjével. Rossz állású mosogatót szerelt be aztán még meg is akarta magyarázni hogy az tök jól van úgy, a csap kivezetőjére tegyünk egy dugót és a vízvezeték szerelővel fúrassunk egy másikat az ellenkező oldalon. Kiharcoltuk hogy szerezzen egy jót. Egy kicsit sajnáltatta magát a telefonban hogy neki most a nálunk már egyszer beszereltet le kell nyelnie, de nagyon nem tud meghatni. 2 hónapja volt rá hogy megnézze mit kapott és rájöjjön hogy az úgy nem jó mielőtt berakatja.

Lényeg a lényeg remélem májusban már ott fogunk lakni.

Néha már úgy hiszem én vagyok extra faramuci hogy folyton találok vmit ami nem úgy készült el ahogy elvárnám.
Pl a szomszéd lakásokat simán átvette a tulajuk a lelakkozott laminált parkettával aminek jön fel ettől a felső rétege...

Kép

Kép
starlark

Monee: Köszi a cikket. Hajhúzás náluk is van. Imádja a fogását, belemarkol és röhög.
Cicizésnél vmi más van, reggel mikor az első cicizés van teljesen nyugodtan szépen szopizik, de amint vmi jobban kezdi érdekelni már mar pedig éhes és enne még.
Tegnap a délelőtti alvása előtt bealudt szopi közben ma viszont pár korty után mart. Ha a hajam húzná már boldog lennék de a bimbóm környéke már sebes ezt sajnos nem tudom hagyni neki hogy csinálja.
Ha elviszem a kezét sírni kezd és nem szopizik tovább :(
Kezdek attól tartani hogy hamarosan már csak a cumisüveg fog maradni...

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Ákos sem azért hagyta abba a cicizést, mert nem lett volna mit még, vagy én nem akartam neki adni, hanem üvegből könnyebb-jobb enni már. Lehet közben kalimpálni, nézelődni, a cicihez viszont le kell nyugodni, befordulni, stb., stb. Sajnálom, hogy így alakult, nem kicsit, de Ákos ezt választotta. :( :(

Monee

monee85

Monee: Van igazság abban amit írsz. Ezen a héten meglátom mi lesz ha marad a marás meg a sírás akkor én is úgy döntök hogy ennyi volt.
Mert az igazság az hogy reggel alig várja hogy szopizhasson később viszont már egyre többször harcos.

Hú de átérzem mit érezhettél mikor döntöttél az üveg mellett, nagyon nehéz én nagyon szerettem szoptatni, de lehet ez így már egyikünknek se jó.
Azért bízom hogy a reggeli nyugodt szopi még megmarad egy darabig...

Kép

Kép
starlark

Remélem mindenkinél jól teltek az ünnepek!

Starlark! Mintha Bálintról írtál volna a cici markolást illetően. En erélyesen szólok rá, és ahogy Donát is, ő is újra megcsinálja. Amikor már nagyon elegem van, akkor egy ideig nem engedem vissza a cicire, ez mintha hatna, mert egy idő után abbahagyja.

Gwini! Gratulálok a mászási előkészületekhez!

Monee! Látom ákos is kommandózik rendesen. Ez a kiülés ismerős, Bálint is így csinálja. nem tudom, Te hogy vagy vele, de van, hogy keresni kell, mert imád bebújni szék alá, asztal alá, sarkokba....
blúmi

Monne! Bocs: Ákos.

Nálunk sajnos elég rosszul alakult az ünnep. A nagymamámnak súlyos agyvérzése volt pénteken, fél oldala lebénult... Amikor először bementem hozzá, meg kellett néznem a nevét az infúzión, mert nem hittem el, hogy ő az.... Nagyon megrázó minden látogatás. De amilyen erős 86 éves létére, már most látom, hogy össze fogja szedni magát. Amennyire persze egy ilyen után lehet....

Bálint éjjel csilapíthatatlanul ordított. vagy a foga bántja, vagy a főtt tojás, amit megettem. Csak a babakocsiban nyugodott meg. Szóval éjjel egykor tologattam a fiamat az előszobában. Nálatok - már aki szoptat- nem érzékenyek a babák a tojásra? Bálint még pöttyös is tőle, úgyhogy sosem eszem, de most húsvét lévén egyet mégis megettem. Apukám megmutatta a szalonnával kifényesített festett tojásokat a Bálintnak, de nem volt elég ügyes, mert a Bálint elkezdte nyalni, és tiszta kék volt a nyelve. :shock: Én úgy néz ki, már elhagytam egy szoptatást. Olyan szépen eszi az ebédet, hogy már nem kínálom meg utána cicivel, és láthatóan nem is hiányzik neki.
blúmi

Sziasztok!
Én megint csak gyors helyzetjelentéssel jöttem. Annyira nincs időm visszaolvasni, hogy semennyire. Illetve eddig nem volt időm, majd ezután talán lesz.
Jövünk megyünk örökké, na és Noncsikámra marhára oda kell figyelni, mert állandóan feláll, menni akar, és elesik. Tiszta kék-zöld már a feje, a lába, mindene. Örökké ordítás van, mindig beveri a kis fejét mindenhová. Bár már kezd ügyeskedni, és próbál megtanulni "normálisan" esni, de még nem mindig jön össze. Este is azt játssza alvás helyett, hogy ő ácsorog, mi őrizzük, neki meg ez marhára tetszik. Az ágyból, járókából ki akar mászni, megkapaszkodik a felső peremen, és húzza magát, lábujjhegyre áll, és úgy erőlködik.
Az éjszakák szó szerint XAR-ok! Én nem tudom ez a gyerek honnan veszi ezt a rengeteg energiát ami van neki??? Lehet, hogy napelemes. Éjjel 4-5-ször is felkel, sír, nyühög, tekereg, nyekereg, néha annyira kiébred, hogy órákig ácsorog, magyaráz. Minden este ez van! Hozzáteszem: nappal összesen 3 órát alszik (2 részletben), tehát nem mondhatnám, hogy kipiheni magát nappal. Szóval totál fáradt,nyúzott vagyok.

Nem olvastam vissza még, de a képeket megnéztem, nagyon jók lettek. A talis képek is, olyan jó látni a csapatot együtt. :)

Na most a kellemes dolgok: Noncsikám olyan édes, már néha integet amikor mondom neki, és olyan kedve van. És néha már utánozza amit mondok neki (mama, nene, papa), úgy imádom!!! Képeket majd rakok fel holnap, sajna hétvégén anyukámnál felejtettem a fényképezőt.

Na pusz
Vendég

Márti: Sikonda jó ötlet, az Moneenak és Starlaknak is közel van, na meg nekünk is! Támogatom az ötletet! :D És ha jó előre megbeszéljük az időpontot, akkor reméljük Gabolino is el tud jönni!

Minden mászós, forgolódós babócának gratulálok. Látom lassan mindenki nekiindul.

Starlak: néztem a videót, nagyon ügyes Doncek.
Konan: Annácska-videót is megnéztem, gratulálok! Ezek a babák mennyire megtáltosodtak?!
Jön a tavasz (helyett a nyár) vagy mi?!

Szeder: köszi a hiányolást, nagyon el voltam tűnve. Tudod írtam, hogy jönnek a tesómék haza Írországból, így minden időt velük töltöttem. "Beköltöztem" apukámhoz pár napra, hogy mindenhová el tudjak velük menni. Na meg a kocsimat ők használták amíg itthon voltak (vannak még), ezért nem is tudtam volna sehogyan közlekedni. Aztán meg jött a hétvége, jött a Gyula nap, jött a Húsvét, ma este megint tesózok, és holnap már mennek haza. Aztán megint jön a hétvége......
Remélem hamarosan jöttök!
Látom Adél a NAGY találkozón is lehengerelt mindenkit!

Monee: hát sajnálom, hogy végül Ákos is feladta a szopit! Pedig nagyon kitartó voltál!

Starlak: megy a drukk, hogy májusban költözhessetek! Én nem tudom, valaki találkozott már olyan "melóssal" aki normálisan átadott valamit? Nekem még nem sikerült!
Sajnálom, hogy Donát így szopizik, és, hogy kezded feladni... Ez mindenkinek nehéz döntés. Én már 1 hónapja nem szoptatok,de van még tejem. Többször eszembe jutott, hogy megpróbálok szoptatni, de Noémi 2-3-szor annyira megharapta (megrágta) a mellbimbómat, hogy azt hittem leharapja. És ezek mellett egyáltalán nem szívta. Szerintem azt hitte ez valami játékféleség!

A.m: miniGyuszinak utólagosan boldog névnapot kívánok. Volt valami ünneplés, torta, köszöntés?

Csehi: köszönjük a képeket, én már nagyon vártam! Csak ugyanazt tudom mondani, mint az előttem felszólalók: Luca baba annyira gyönyörűséges, hogy csak na! Kis hajasbaba!

Hbetti: tudtad hasznosítani a táblázatokat amit küldtem?

Tigrincs: gondolok rátok, reméljük nálatok is mielőbb befejeződik minden herce-hurca a lakás körül. Hálózsák sajna nálunk már rég felejtős. Noémi olyan nyugtalanul alszik, hogy lehetetlenség becsomagolni!

Blúmi: sajnálom a nagymamádat és mielőbbi gyógyulást kívánok neki!
Vendég

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek! Én degeszre ettem magam.

Csehi!
Nagyon szép lánykád van! Azt hiszem, felkötheted, ha elkezd pasizni.

Konan!
Nagyon ügyes Annácska!! Nem tudom, mi mikor jutunk el idáig. Ma voltunk először gyógytornásznál, katasztrófa a helyzet. Ja, és végig ordította az egészet ahogy masszírozta a csaj.

Lalu is nagyon ügyi!

Starlak!
Én sokszor adom oda a kezem, azt szorongatja. De mostanában eléggé szokott marni, erről nem tudom leszoktatni és nem csak szopi közben.

Mini Gyuszi!
Boldog első névnapot! Sok-sok örömöt, mászást kívánok!

Monee!
Most akarom felhívni Noni gyógytornászát, mert nem tudom, ezzel mennyire fogunk haladni. Bár őt meg nehéz elcsípni, így addig is járunk ide. Azt mondta, ilyenkor már rég forogni kéne ezerrel. Hát, mi nem tesszük. Javasolta a kengurúzást. Gondolom, mert az olyan, mint a terpesz pelenka.
Ja, felültette, mert látta, hogy fel akar ülni. Ekkor persze vigyorog. Kérdezi a csaj, hogy ugye nem támasztom ki? Mert ha igen, akkor vége, nem lesz forgás meg kúszás, mászás se. Így elgondolkoztam azon, hogy most a sport részt nem lehet használni a babakocsiban? Mert ott is félig ül az első fokozatban.
Sajnálom, hogy már nem ciciztek! Hogy alakult? Hogy szokott le? Pedig te olyan kitartó voltál mindig, becsültünk is ezért szerintem sokan.
Ákos meg szépen ügyeseik.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági!

Izé... egy kis kiegészítést azért had tegyek a kenguruhoz. Ne bántódjon meg senki légyszi, de ez megint olyan téma, hogy kinek a papp, kinek a pappné.
Szóval ha a terpesztartás elérése, Dávid terpeszének a nagyobbítása, lelazítása a lényeg, akkor nem feltétlenül egy hagyományos kenguru a legjobb megoldás. Ez most itt nem a reklám helye, de egy Mei Tai-ban (MT), vagy kendőben valóban nagy terpeszben tudod bekötni a gyereket, még a legtöbb kenguruban viszont nem. A kenguruk többségének olyan a kiképzése, mint egy body alja, tartja a popsit, a gyerek lábai meg szabadon kalimpálnak. Ez a kis gerincének sem jó hosszú távon, bár az a véleményem, hogy óriási nagy gondot néhány órás kenguruzással azért nem lehet okozni. Az MT vagy a kendő viszont úgy kötettik meg, hogy "béka pozícióban" legyen a gyerek lába. Úgy képzeld ezt el, mint amikor egy lapos kő tetején ül egy béka. A lábai egy ellapított M alakot vesznek fel, a popsija meg lent van a kövön. A MT és a kendő annyira széles a popsi részen, hogy a baba lába szinte csak térdtől lóg ki az anyag alól, az egész combját és popsiját alátámasztja. Egy részt így effektíven tudod terpeszben tartani a lábait, mert hozzád van kötve a lábának az a része is és nem a levegőben lóg szabadon, valamint a baba súlya eloszlik a lábakon és nem a fenekére-gerincére terhelődik minden. Igazából ez a súly eloszlás miatt jó annyira nagyon és ezért kedvelik sokan a MT-t (és a kendőt).
Ha ilyenben gondolkodsz mutatok majd képet, hogy mi a különbség a kettő között.

Honey!

Ez Flórával kapcsolatban is eszembe jutott már. Ha eljutnátok addig, hogy el tudja viselni azt a terpeszt amiben magadra tudod kötni, asszem a hordozás legalább annyira hatékony lenne, mint a dévényes torna.

Hogy hogy szokott le a ciciről?
Igazából magam sem tudom, mert egyik napról a másikra történt. Úgy emlékszem, hogy az utolsó időkben már csak 5 perceket szopizott, mert sosem tudott eléggé lenyugodni ahhoz, hogy ráérjen enni. Ez persze egyenesen együttjárt azzal, hogy nem gyarapodott a súlya és állandóan kelt éjjel, hogy éhes. Ekkor adtam neki tápszert, hátha megeszi üvegből, mert előtte sosem volt hajlandó üvegezni. Úgy evett, mint a kisangyal és asszem ezzel el is dőlt a sorsunk. Kis cici, sok tápi, neki az könnyebb is volt, a szokásos szöveg. Pár nap alatt eljutottunk odáig, hogy napközben 1szer szopizott, de gondoltam ez sem gond, majd az éjszakait, reggelit megtartjuk és úgy is jó lesz. Az antitesteket megkapja a tejjel, a tápival meg jól lakik. Nem volt 1 hét sem ez a próbálkozás, ugyanis nem értettük hogy miért, de éjjel 4 óra körül rendszeresen felébredt és kb. 1 órát balhézott, beszélt, mászott, nem hagyott minket aludni. 1 hét után rájöttem, hogy azért nem alszik, mert éhes, ugyanis amikor adtam neki tápit, úgy aludt mint a bunda. Arra a csávómnak nem volt ideje a tenger dolga mellett, hogy cicizzen is és üvegezzen is, úgyhogy ennyi volt, ekkor feladtam. Biztos lehetett volna még küzdeni vele, de egyértelműek voltak a jelek, neki nem kell már a cici. 7 hónapig szinte csak szopott, mert addig csak az kellett neki, mostmeg már nem kell. Ez van, de azért sajnálom.

Nem mondom, hogy bizonyos szempontból nem könnyebb így, de lelkileg kicsit nehéz, mert egyfajta elszakadásként élem meg. Jön-megy, elvan mindenkivel, ha otthagyom anyuéknál nem is hiányol, nem szopizik, nincs szüksége már rám annyira, mint amikor csecsemő volt. Már nem csecsemő, kisbaba, pedig én úúúúgy akartam volna mindig is, hogy ne siessen ennyire az idő, maradjon még picike egy jó ideig. :cry: :)

Lélektani önelemzésemet hallottátok. :)

Monee

monee85

Gyuszkának utólag is boldog névnapot! :)

Nórikának pedig boldog szülcsit :)

Nekünk is jól telt a húsvét, mentem locsolkodni a fiúkkal, végigjártuk a fél rokonságot :wink:

eszike :)
jaj, hát akár Csongorról olvasnék. Állandóan esik, borul, ha ott állok mellette, akkor is. Legtöbbször csak megijed, hozzámbújik, és már kotor is tovább. De 2-3szor már vérzett a kis inye, vagy ajka, persze jól megijedtünk. Remélem, hosszútávon sem lesz baja ettől a sok eséstől :roll: Nándi igaz, hogy később kezdett mocorogni, de-talán pont ezért-sokkal megfontolabb volt. Csak akkor indult neki a lépcsőnek is, amikor már érezte, hogy fel-le tud menni (jól nyomonkövethető volt, hogy először csak a benti 2 fokos lépcsőre merészkedett, aztán kinn a 3 lépcsőfokon, aztán a nagylépcsőn is) Ez a kis büdösbogár meg már lépcsőt mászik (vagy mászna, ha hagynánk)
http://www.youtube.com/watch?v=FMR5nRJBrPQ

Holnap jön valaki Lurdyba? Mi megint ott leszünk 1 körül.

Starlark :)
Nincs jó ötletem, Csongi csak akkor markolászik, ha már csak komfortszopizik, vagy nem jön erősen a tejcsi. Minap pedig harapdlt is, akárhogy tettem cicire, lehet, hogy nem volt éhes, nemtom. :evil:

blúmi :)
sajnálom a nagyit. Párom nagymamája is felépült agyvérzésből, a fél oldala neki is "gyengébb" lett, de nem bénult le teljesen ( a beszédnél és a mozgásnál látszott) Drukkolok, hogy nálatok is amennyire lehet, felépüljön!

ági :)
nem nagyon értem ezt a kitámasztásos dolgot. Sztem nagyon sok kisgyerek közlekedik sportkocsival, és nem hiszem, hogy olyan soknak lenne gondja a forgással, kúszással, mászással. Csongor is elég régóta kitámasztva ül, igaz, ő elég hamar fel is ült, de mászni csak később tanult meg.

Na, menek, jóccakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Monee!
Igen érdekel, légyszi tegyél fel képet. Párszor már próbálkoztunk már korábban a hordkendővel, de a kötési technikán is kéne mit csiszolni.
Aranyos volt lélektani önelemzésed. Szerintem így is nagyon örülhetsz, hogy 7 hónapig csak cicin nőtt ekkorára.

Minyu!
Nem semmi, hogy teper előre Csongi. Nagyon ügyi.
Arra gondolok, hogy ha megtetszik neki az ülés, ami nagyon bejön már most, akkor csak ülni akar, így forogni, kúszni meg végképp nem akar. Ma a tornász javaslatára körbeforogtuk a szőnyeget, de nagyon nem tetszett, pedig valahogy nagyon kell erőltetni, de nem tudom, hogyan érhetem el ezt úgy, hogy ez ne legyen számára rossz érzés.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt!

Köszi mindenkinek! Jól telt az ünneplés. :lol:

Minyu!
Mi mennénk a Lurdyba, csak még nem gyógyultam meg teljesen, úgyhogy most inkább nem. De a jövőhéten valszeg megyünk. :lol:

gwini

Sziasztok!

Ági!

Szerintem az a gond a kitámasztott ültetéssel, hogy mozgásfejlődésileg nem ez a normális ülés, hanem az amikor négylézlábból magától kiül oldalra a baba. Először a kezével támasztva magát, hogy ne dőljön el, aztán később kéz nélkül. A négykézlábból kiülésben a lába nem feltétlenül kinyújtott lábú terpeszben van, hanem össze-vissza, gátülésben, propellerként. Ülés közben is folyamatosan jár a lába és ülve is megy a játékok irányába. Aztán meg az van, amit most csinál Ákos, hogy odamászik a játékokhoz és leül eléjük és játszik. Plusz mivel mászásból ült fel, sosem vágja hanyat magát, hogy csak úgy koppan a feje a parkettán, hanem ha kibillen az egyensúlyból, akkor has felé dől és tud korrigálni a kezeivel.
Én úgy érzem az a különbség, hogy más a motiváció. Az ültetett, kitámasztott baba, amit elér azzal játszik és ez így tök jó neki, de nincs meg benne a késztetés, hogy menjen a játékokhoz és odaüljön játszani. Biztos érted. :)
Aztán hogy később ettől lesz-e valami "gond" azt nem tudom, de gondolom ezt is gyereke válogatja.

Jah, a sportülés egy másik kategória szerintem. Nyugodtan ültesd ilyen fél fekvő pozícióba, amikor még inkább fekszik mint ül, de kilát azért a kocsiból. :wink:

És akkor a képek.

Kenguru:
Kép

Popsi alátámasztva, lábak a levegőben, súly a gerincen.
Anyukának a vállát húzza a baba súlya.

Mei tai, rugalmas kendő, kendő:
Kép
Kép
Kép

Nagyterpesz, lábak térdtől lógnak csak, súly a lábakon oszlik el.
Anyukának a baba súlya a csípőjére terhelődik és nem vállból kell megtartani a gyereket.

Monee

monee85

Minyu: Noncsikámnak már gyönyörű lila foltok vannak a kis homlokán! De már közel nem esik annyit, mint 1 hete. Rájött, hogy úgy is le lehet feküdni állásból, hogy letérdel előtte. De azért még néha elég bizonytalan, múltkor is a rácsos ágyban a rácsba akart kapaszkodni, hogy le tudjon feküdni (mert ülni még nem tud), és lecsúszott a keze, 2 rács között kicsúszott, a feje meg: BANG! Majd ordítás ezerrel, és 2 gyönyörű szép csíkocska a fejen! :shock: A szívroham kerülget néha.
Nem semmi ez a lépcsőzés, Csongi nagyon ügyes! Nem tudom a lépcső nekünk hogy menne, mert nálunk nincs... de a franciaágyunk nagyon alacsonyan van, oda még nem mászik fel! De kapaszkodva már közlekedik amerre csak tud!

Húsvét nálunk szokásos volt: jövés-menés ezerrel, teljesen kifáradtam. Főleg, hogy éjjel alig alszunk. Mindenhol enni-enni-enni. Huhh, szerintem híztam 2 kilót simán. Hmmm, az a rengeteg süti! 8)

Most mondjátok meg, miért kel fel a lányom éjjel 4-szer, 5-ször??? Én már nem jövök rá!
Vendég

Egy Húsvéti kép: (nem nagyon fényképeztünk...)
Kép
Vendég

Noni: asszem mondtad, hogy Húsvéti videó is készül... akkor ez a kép mehet bele
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?