Új privát üzeneted érkezett!

Hella nagyon gyönyörű!
Dóra,akkor már lehet,hogy találkoztunk.
Vendég
 


Sziasztok!

Maszatmama! Sok boldogságot az egész családnak, Kata babának meg jó egészséget!

Chanel! Hella csoda szép! Olivér hogy fogadta a kistesót? Hogy bírod a két gyerkőccel? Nagyon kíváncsi vagyok, mert bár jelenleg szüneteltetem a kistesó gondolatot (Alexa nagyon kiakaszt a nemevéssel, és semmi kedvem ezt még egyszer végigcsinálni), azért kíváncsi vagyok, hogy mennyire kivitelezhető az élet két picivel.

Tegnap vettem egy hordozókendőt, hátha Alexa kicsit lenyugszik. Próbálom napközben is többször "betenni", terápiás célzattal. :)
És ma veszek 4-es cumit a cumisüveghez, hátha azért cirkuszol, mert lassan jön a kaja. Úgy nagyjából eszik, ha a tejbe belekeverem az almapürét!!! És 2 napja kapott először almát sütőtökkel. Nagyon bejön neki, úgyhogy azt hiszem, nem lesz gond a szilárd kajával. Csak a tej nem kell neki.

Szép napot mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Detti!
Ahogy olvasom, amit írtál, eszembe is jutott, hogy Anyu is pont azt mondta, hogy nem nagyon van más választása az anyukáknak, mint hogy kísérleteznek. :D Szerintem hamarosan Nálatok is beáll ez az evés-dolog. :)

Nagyon hosszú ez a hét. A Kolléganőm egész péntekig nem jön. :? És hiába tud a főnököm az állapotomról, még pakol rám, meg még pakol rám. Estére már olyan vagyok, mint a mosott kaki. :cry:
Node nem baj! Már visszafelé számolom a napokat! :)

KépKép
aranynap
 
 

 
 

szerisziasztok!
elnézést, de nem volt 1 percem sem leülni a gép elé :(

óriási gratuláció chanel és maszatmama!!!!!!!!!!!! :D

lemaradtam, pedig annyit gondoltam rátok!

akkor a kórtermekről már többen is tudunk mesélni. :D
szerintem nem gáz a szoba 3-4 napig kibírható. a tisztaság is megfelelő. a nővérek nekem nem voltak rosszak, talán ha műszakonként 1 volt, ami nem rossz. olyan előfordult, hogy kicsit ingerülten reagáltak le vmit, de utána picit próbáltak tompítani a dolgon. a terhes patológia sokkal rosszabb minden szempontból...
az intenzív őrző pedig felemás, bár szakmailag szuper.

ádám éhes.....

KépKép
francestz
 
 


Szia Francestz!

Milyen, hogy Ádám is otthon van már? A Nővérei biztos agyonpátyolgatják. :)
Te hogy vagy a császár után? Jó munkát végzett a Doktor Bácsink? :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Na nekünk ez a nap az ingázós... :roll:

Reggel voltunk Uh-n. Ma egy idősebb, testesebb dokibácsi (Bakos István) volt és volt bennt két halgató, így 10 percig legalább vizsgált és mindent magyarázott, hogy mit néz, mi látható a képen, mit jelentenek az értékek stb. Szóval bár nem nekem mondta, de ott voltam és hallottam. :) Még azt is megmutatta nekik, hogyan kell megnézni, észrevenni, ha rajta van a köldökzsinór valamilyén (nyakán, karján), de hála nem volt semmilyén! :) Ja, és csinált súlybecslést és kérdezte, hogy múlthéten mit mondtak, hogy mekkora, én mondtam, hogy nem mondott semmit a doktorúr, mire kicsit felhúzva a szemöldökét azt mondta, hogy "az Isten nyugosztalja- Hát nem szólt megint egy szót sem?" Nagyon mókás volt! :D

Adatok:
BPD: 95mm
HC: 326mm
AC: 340mm
FL: 77mm

Bs: 3550 g

Szóval ma örülünk. 13:30-ra megyünk a védőszörnyünőnkhöz, aztán 16h-ra meg a dokibácsinkhoz. Hosszú lesz ez a nap!

Mindenkinek szép napot!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Dóra!
Aranyos story. :) Jókat virultam. Még jó, hogy ott voltak a hallgatók, így képben lehettél. Azért mondjuk az lenne a minimum, ha ezt a Kismamiknak is mindig így elmondanák, de mindegy... :shock:
Szép adatok. :wink: Te hogy érzed? Máté még maradna, vagy szerinted már készülődik?

Annus!
Hogy vagy ma?

Szerintem Orelle már babaképpel fog bejelentkezni. :) Már legalább két napja semmi hír Felőlük. :(

Lili Babájára is már nagyon kíváncsi vagyok! :)

Chanel!
Hogy bírsz a két gyerkőccel? Elvannak egy szobában?

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Dóra! Én Bakos Istvánál születtem. :)

Túl vagyunk egy katasztrofális etetésen. Beszéltem tegnap egy pszichológussal, szerinte Alexa szopási sztrájkot folytat (vagyik inkább cumisüveg szrájkot :) ). Állítólag ő is átélte ezt, és ő is borzalmasan érezte magát. És csak várni lehet, hogy elmúljon...
Kivagyok...

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Na jó, elszállt, amit írtam.... :shock:

SZóval, a szülőszobában van konnektor, GÖnczi Kata rögtön kérdezte, nem kell-e tölteni a telefonom? :)

Egyébként tényleg aranyos nő, sokat segített még így is, hogy a mi helyzetünk kicsit más volt azért, mint egy"normál szülésnél" lett volna. ÉRtem úgy, hogy itt nem csak a szülésznő van jelen, inkább az operáló stáb. Ők viszont jó sokan voltak...Mindenki nagyon rendes volt, Timmermann sem okozott csalódást
Kata készített igen sok képet Ádámról és a papájáról a születés utáni percekben, amikről én, nagy fájdalmamra, lemaradtam. Igaz, ez nem pótólja azt a néhány percet, de legalább láthatom az első találkozásukat....
Azért az meglehetősen bántott, hogy Ádámot összesen néhány percre láttam, és már vittek is fel az intenzív-őrzőbe.
Igaz, megigérték, és szabály is írja elő, hogy délután felhozzák majd nekem, hogy ismerkedjünk, de nem volt kedvük a csecsemősöknek, így ez elmaradt.
Mikor másnap ez kiderült, igen ki volt akadva minden orvos és nővér az őrzőben.
Egyébként a csecsemősök szerintem, kritikán aluliak minden szempontból,
Viselkedésben, empátiában stb. erről lehetne írni néhány dolgot.

NEm tudok igazán visszaolvasni, mert Ádám nem sokat alszik, és fáj a pocakja sűrűn, ezért elnézést, ha valamiről kérdezek, miközben már írtatok róla.

Lilivel mi van azóta?

Chanel!
Sajnálom, hogy nem jeleztél valahogy, hogy Te is ott vagy, jó lett volna találkozni egy "ismerőssel".


.

KépKép
francestz
 
 


Francestz!
Köszi az infót a konnektorról!Akkor nem töltögetem feleslegesen a videót!
Sajnálom h csak másnap láthattad Ádámot...a csecsemősök meg....furcsa h annyi panasz van rájuk mindenhol.Biztos nagyon le vannak terhelve,na de mért jobb ha még bunkók is mellé....

Dóra!
Engem még a 18.héten uhzott Bakos...hát fél perc alatt elintézett,nem mondott semmit....nekem nem volt szimpi :roll:
Egy másik idősebb pasi a Varga,na ő 2szer is uhzott és ő alapból tovább nézett,kérdezett,mondogatta a dolgokat stb.Segített felülni is stb.Máté szép súlyban van!Kíváncsi vagyok mit mond a dokid!!

Ma voltam vérvételen,holnap meg akkor NST!Igyekszem a középső ágyat elfoglalni! :wink:

Amúgy megvagyok,éjszaka rosszul aludtunk,én is meg a férjem is...Néha elég keményen szúr odalenn,hosszabb sétára már nem indulok...meg vannak keményedések ilyenek.De lassan kezdem megszokni h mostmár ilyen lesz amíg ki nem jön őnagysága :lol:

Alexa ilyen kis forradalmár?Mit mondtak meddig tarthat ez nála?Úgye nem sokáig?

annus11
 
 


Sziasztok!

Aranynap!
Én már teljesen bizonytalan vagyok abban, hogy mit is szeretne igazán Máté, mert az éjszakai jóslók alatt, azt hiszem, hogy mostmár nem húzzuk sokáig, de eljön a reggel és minden lecsendesül. Ő szépen mocorog és csak a kis kellemetlen mesi előtti érzés van. Most úgy érzem, hogy a húsvétot még egyben töltjük, de ez is meginog bennem néha... :? Teljes káoszérzés van néha rajtam...
A főnököd :x , hogy nem veszi figyelembe, hogy most kevésbé bírod a terhelést. Ha nem látja, akkor próbálj lazítani egy keveset. :wink:

Detti!
Egészen kedvesnek tűnt Bakos doktor! :) Sajnálom ezt az evési sztájkot. :( Nagyon nehéz lehet most Nektek, de kitartás, hátha elmúlik...

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

HÍREM VAN!!!


Nem bírtam tovább és írtam egy sms-t Orelle-nek és képzeljétek:

Vasárnap 0:07-kor megyszületett Júlia 3600gr-al és 56cm-el! Kicsit besárgult, de ezt leszámítva jól vannak! Talán holnap hazaengedik őket! :)

Gratulálunk a Babának és az Anyukájának is!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


TUDTAM!!! :D :D :D
Gratulálunk Nekik!!!! :) Jajj, micsoda Baba-áldás. :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Hogy milyen 2 picivel Detty? Gondolhatod, örülök ennek a 3 percnek, mig nektek irok :wink:
Olivér iszonyatosan féltékeny már az első perctől kezdve, mindenért hisztizik és gonoszul néz, ha felveszem Hellát... De érdekes, mert etetésnél odajön, puszilgatja, simogatja... (talán csak azt érti, hogy ennie kell ennek a kicsinek, de többet nem enged)
Szóval, egyenlőre még szoknunk kell a 4-es fogatot :D

aranynap!
Ami az együtt alvást illeti, még nem tudjuk milyen, mert még nem mertem összeengedni őket. Első éjszaka azért mert pisiltató volt, másnap Apa másnapos volt és pihenni akart azért.. Igy én aq kicsivel a nappaliban, Apa a hitvesi ágyban, Oli a helyén... péntek lesz a teszt éjszaka, hogy legyen idő kipihenni, ha nem működik a dolog....

Francestz!
Már én is sajnálom, még Maszatmamának irtam is sms-ben, hogy megkérdezlek mizu, aztán elmaradt... :cry:
Gratula Ádámhoz, örülök, hogy jól vagytok!

chanel_28
 
 


Chanel! Jézus, nem túl szép kilátások... Azért remélem, hamar megszokja Oli a kistesót! Azt nem mondom, hogy próbálj pihenni, mert nem hiszem, hogy kivitelezhető! :? Inkább kitartást kívánok! Állítólag csak az első másfél év borzalom... utána viszont sokkal jobb lsz, mint egy egykével, vagy nagyobb korkülönbségű tesókkal.

Orelle! Neked is gratulálok! Én is sejtettem, hogy történt valami, mert nagyon eltűntél! Sok sok boldogságot!

Az evési sztrájkunk már olyan régen tart, hogy már nem is tudom milyen, amikor rendesen eszik. Ma vettem 4 lyukú cumit, azzal kicsit lelkesebben evett, de csak 100 ml-t, utána viszont benyomott egy üveg (190 ml) sütőtök + alma pürét. Mivel nagyon úgy néz ki, hogy ezek a kaják neki jobban tetszenek, mint a tej, lassan ráveszem magam, hogy főzzek és ne a HIPP-et kapja. Kissé megnyomja a családi költségvetést. Igaz, sütőtököt már nem nagyon fogok kapni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Orelle!
Nagy nagy gratula!!!!Várunk vissza!Jó egészséget mindkettőtöknek!!!

annus11
 
 


Sziasztok Lányok

Bocsi hogy így eltüntem, de majd megtudjátok hogy nem is olyan könnyű elszabadulni a kis jövevénytől.
Köszönjük a gratuláációkat, a súlyát elírtam 3750 gr, szóval jó nagy baba. Igen vasárnap besárgult de egyből kékfény alá rakadtam és kedden 31.-én haza is tudtunk jönni, bár lefogyott 3590 gr, de már vissza hizta sőt 3790 gr.

Igen channel bejött a dokinak a vizsgálata,
Szülési történet:
Vizsgálattól kezdve be feszült bekeményedett a hasam teljesen, ctg-én sem tudtam kényelmesen fekükdni, onnan még haza vezettem, elkezdtem zuhanyozni meleg vizzel hátha elmúlik, de semmi, anyukámat áthívtam mert mondta neki, hogy szerintem itt lesz valami, ez olyan 12:00-13:00 között volt.
14:00 felhívtam az orvosomat, hogy nagyon feszül a hasam mióta megvizsgált és nem akar elmúlni, azt mondta 2-3 óra múla hívjam fel és akkormegláttjuk mi lesz.
Hát továbbra is fájt de számlni a fájásokat nem lehetet mivel folyamatos volt. Mondtam anyunak beülők egy melegkád vízbe hátha segit, de hát se feküdni se ülni már nem tudtam, így sétáltam, pisiltem, nagy wc-tem is (hasmenés) és a hasam egyre jobban szállt lefelé. Szemmel látható volt. Férjemet 17:00 felhívtam hogy jöjjön haza mert szerintem ma szülni fogunk, haza ért 18:00 lefürdött meg vacsorázott és 18:32 perckor elindultunk a korházba.
A szülésznő már várt az ajtóban a doki megvizsgált, bő 2 ujjnyira már kivoltam tágulva. A cuccom kint volt a kocsiban, a szülésznő kérdezte apát hogy hol vannak a csomagok, mondta hát kint, a kocsiban mivel mi csak vizsgálatra jöttünk, Eta azt mondta szülünk.
Egyből a vajudószobába mentünk, 20:00kor magzatbúrkot repesztettek, de addig is 7-8 perces fájásaim voltak, már ugy jöttünk be a kórházba.
Miután megrepeztették a burkot 2 percesek voltak a fájások, utána átsétáltunk a szülöszobába, ott táncikáltunk a férjemmel wc-n ültem stb, 21:34 láttam utoljára az órát és már akkor 4 ujjnyíra voltam kitágulva, nagyon el voltam fáradva, a szívhangja Sárának is ment lefelé, a szülésznő hívta az orvost egy kis segítséget kaptam a hasamat megnyomva tolták ki a babaát, de csk 2x és én tolltam 3mat és kint volt Sára. Tehát 5 tolással kibujt Sára Lujza.

Nagyon fáj minden tényleg, de én rosszabbra számítottam, nekem azért is nehéz volt mivel a levegő vétel is fájt mivel Sára 58 cm és a két lábát a bordáimba kitámasztva tolta ki magát. Én azt mondom, hogy felesleges előkészítőre járni, mivel ott tényleg elmondanak mindent mikor szülsz, meg akkora afájdalom hogy nem is tudsz magadon uralkodni,nem hogy emlékezz mit mondtak hogy hogyan kell csinálni.

Sárát rám rakták csak nagyon e volt fáradva aztmondta a csecsemős így nem tudtam szoptatni, 2 óra múlva pedig fel sétáltunk a terhespathologiűra mivelnem volt hely sehol. 5:30 keltem az egyik lányal és mentünk 6kor a csecsemő osztly. szoptatni. Senki semmit nem mutat meg a tejkonyhán lévő hőlgy az egyedüli aki segítőkész, meg a csecsemőoszt. van egy dundi hőlgy ő
megyek mert sír, etetni kell.majd jövök

Kép
lili&ana
 
 


Sziasztok!

Nagyon szét vagyok hullva, de megírom, hogy ma már 2111-es méhszájjal vagyunk. A dokibácsink azt mondta, hogy teljesen puha a méhszáj, szóval nagyon jól haladunk az úton! :)

Lili!
Neked is nagyon gratulálok mégegyszer!

Annyit azért hozzáfűznék, hogy a felkészítő egy része szól csak a relaxációról és a légzéstechnikáról (nem emlékszem, hogy hány alkalomra sikerült eljutnod és mennyit tudsz róla), amit nem a szülőszobán kell gyakorolni, hanem addigra az otthoni gyakorlással kell reflexszerűvé tenni. Tehát nem felesleges a szülésfelkészítő és nem szülés közben kell kierőszakolni magadból, hogy most márpedig én ellazítom az izmaimat tetőtől talpig, hanem automaikusan kell használni a már berögzült relaxációt. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek sikerül és jól megy, (mert adott esetben nem mindenki tudja alkalmazni) hanem azt, hogy érdemes megpróbálni, hogy használ-e, mennyire jó. A szülésfelkészítőn megmutatják, hogy pontosan hogyan tudod begyakorolni ezt otthon, a szülést megelőző időkben, hogy a reflex kialakuljon.

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Én is gratulálok Orellnek. :D
Vendég
 


Gratula Orelle-nek és Júliának!


Detti!

Hát nem túl jó hír, hogy Alexa nem akar rendesen enni... :cry: Viszont a sütőtök nálunk is nagyon bevált, Marci imádja! Amikor még volt a piacon, akkor sokat ettünk banánnal

ambrob
ambrob
 
 


NA MEGJÖTTEM!
Szóval CTG.Iza hozta a formáját,annyira mocorgott h fognom kellett a vizsgálófejet vagy mit...de így is mindig elrugta magától...És végre sikerült a jó géphez feküdnöm,így legalább már tudom h mit művel a méhem :wink: Mindjárt dobok róla képet!

Aztán doki.Na eddig mindig azt mondta hogy majd májusban szülök...erre most csak annyit kérdezett h akarok e már szülni :shock: hát mondom felőlem szülhetünk,de úgy hogy az uram ne legyen készenlétben :wink:
Aztán megvizsgált,persze még totál zárt vagyok...ahhoz képest h néha menni nem bírok annyira szúr odalenn :roll: Ja és nekem úgy tűnt mintha picit rásegített volna...nem fájt meg semmi,de olyan furcsán "megturkált"....jobb szó most nem jutott eszembe...

Kenetem negatív lett,vérvételről még nincs eredmény.Vagyis ma délután lesz meg,de majd jövőhéten ha megyek akkor ráérek érte menni :wink:

Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

Annus!
Szép kis méhtevékenység :)

Nekem nem sikerült jó gépnél lennem..., de Máté szívgörbéje példaszerűen szép volt ma is! :) Bár izgi volt, mert a nő, aki csinálta nem vette le a hangerőt (Anna szabin van ma), így mindenki csak Mátét halgatta, aki állandóan rugdosta, lökdöste a tappancsokat, ezzel pedig erőteljes recsegést váltott ki a gépből. :D
A dokim megnézte a leletet és mondta, hogy csodaszép a görbe, jövőhét kedden találkozunk újra, ha addig nem jön a csöppünk.

Most megyek eldőlök, mert retentően megkeményedtem (tart már percek óta). Remélem nem most kezdünk, mert most bocsájtottam útjára a férjemet, hogy tartsa meg az órát a halgatóinak. :roll:

Szép napot!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Mddora,
Remélem nem lesz igazam, de a fájásoknál nem fogsz tudni relaxálni, hidd el nekem. Legalábbis én nem tudtam, pláne hogy izgultam mivel első baba, és azt sem tudod hogy mi vár rád, meg hogy milyen az a fájdalom. Ott az orvos meg a szülésznő ugy is mondja mikor nyomjál, stb a gyerek fogja meghatározni. A fájásoknál tehát nem a kitolásnál az is attól függ mkkora fájásaid lesznek, nekem 60% sak voltak, de volt mikor több. Szóval én nem bánom hogy egyáltalán nem voltam előkészítőn, mert mindenkinek más. Nekem nem fájt abszólut a gátam másnap se az hogy nagy wc-nem kellett és az hogy 3 óra alatt megszültem egy ekkora gyereket még az orvos is gratulált.
De ez a z én véleményem, az biztos hogy egyedül szülni biztos nagyon rossz, ugyhogy mindenféle képpen menjen be veled valaki.

Kép
lili&ana
 
 


Szia Lili!
Biztos vagyok benne, hogy az első baba tényleg akkora újdonsággal hat az ember lányára, hogy igazából hiába készül, ott minden más lesz. Én jógázom már idestova 8 éve, de szerintem én is be leszek pánikolva picit... De lehet, hogy nem is picit, hanem nagyon. :D
Persze a születés-felkészítőre én is elmegyek, mert ártani nem árt. :wink: És addig sem vagyok itt. :roll: Már tele van az összes hócsukám a munkahelyemmel, de kell a pénz, úgyhogy még dolgozom, mert tulajdonképpen azon kívül, hogy elfáradok nagyon, nincs más bajom.
Kérünk képeket Sára Babáról! :)

Dóra!
Lehet, hogy Nálad is készülődik a Picur? :)

Detti!
Írtam privit.

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Lili!
Ne haragudj, nem akartalak megbántani, nem azért írtam! :oops: Nem tudom, hogy ez másoknál hogy van, de nekem a menstruációs görcseim régebben (nagyon hosszú ideig) a földön fetrengős izomgörcsök voltak, amit már a házidokinőm is elképedve szemlélt. Miután megtanultam relaxálni, rettenetesen fájt, de tudtam segíteni a méh munkáját azzal, hogy nem feszítettem meg magam, mert akkor bizony mégjobban fájt. Elég erősek a jóslóim is és eközben is relaxálok, bár eleinte nehéz volt, de így, hogy a komoly beidegződések a tudatos izomlazításra bennem vannak sokkal kevésbé fáj. Persze, hogy nem tudom még mi lesz, de ettől függetlenül a fájásokra készülődve majd igyekszem a bevált módszert alkalmazni és meglátjuk, hogy mennyire lesz eredményes. Ígérem beszámolok róla... :)
A "teljesítményedet" egyáltalán nem akartam lehúzni... Csodálatos dolog, hogy Sára (ekkora méretekkel) természetes úton megszülethetett és most Veletek lehet! Nagyon örülök, hogy a gátad sem fáj és minden rendben van Veletek.
Mégegyszer megemlítve, hogy a felkészítő számomra és a férjem számára, aki velem lesz a szülés alatt nagyon sok jót adott, még úgy is, hogy én ezt már tanultam, nem volt felesleges.

Aranynap!
Teljesen rendszertelenül jönnek jóslók, nagyok. Nem tudom még, hogy lesz-e belőle valami Húsvét előtt, vagy csak az izgalmat tartja fenn Métápockunk! :lol:
Megyek visszadőlök olvasgatni a Bába válaszol című könyvet.

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Én is voltam benn a légzésgyakon.És nekem jó volt hogy elmentem!Persze mondják majd hogy mit kell csinálni stb,meg nem arról van szó h relaxálj 2 fájás között vagy a fájás alatt.Ezt most nehéz így leírni...
Szóval amit én leszűrtem és elraktároztam az az hogy a fájások elött próbáljon az ember felkészülni(ez mondjuk egy 15 másodperc a fájás elött),és ne rögtön görcsbe rándulni mert úgy rosszabb.Jobban is fáj és tovább s tart a tágulás.A kitolásnál meg ha helyesen lélegzel akkor többet tudsz a babának segíteni.Persze ez ott biztos másképp fog lejönni,meg más megélni stb,de ha közben arra gondolok majd h ezzel segítek neki akkor talán én is több erőt fogok érezni és nem hagyom el magam!
Meg ezt a "begyakorlást" nem úgy kell elképzelni!Inkább az ember addig is pihen,és kikapcsol mindent maga körül.Meg talán pont a fájdalom miatt nem hallja meg az ember hogy épp mit kérnek tőle a szülőszobán...de ezek tényleg egyéni dolgok!Hiszen nincs 2 egyforma szülés,egyforma fájdalom. :wink:

Ja és nálunk apás szülés lesz,én egyedül be se mennék :lol: :lol:

annus11
 
 


Picit irigyellek Benneteket, hogy ilyen közel vagytok már a nagy találkozáshoz. :)

Egy időre elmúlt, de most megint előjött a parám, hogy biztos minden van-e odabent. Rossz, hogy még nem érzem a mocorgást. Tudom, hogy ez normális, de akkor is rossz. :( Ráadásul mindenki mondja, hogy "hááát, annyira még nem is látszik". Tudom, hogy ez is normális, de én már szeretnék látható pocit, ami nem csak a "na, ez a csaj jól beebédelt" látszatot kelti.
Ugye nem csak én érzek ilyeneket?

Dóra és Annus!
Nem emlékszem, Ti választottatok szülésznőt?

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Aranynap!
Én választottam szülésznőt! :) Lalinecz Melindát, a dokim ajánlotta és eddig minden ok vele.
Mindaddig míg nem látszódott "rendesen" a pocak, nekem is voltak hasonló érzéseim és emlékszem, hogy nem volt jó... Uh-ról uh-ára "aggódtam magam", hogy ugye minden rendben van vele. Már csak hetek választanak el attól, hogy azt mond a Pindurkátoknak, hogy "kérlek, csak egy kicsit maradj nyugton, mert már fáj" :)

Na megyek vissza, jó könyv! :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Mddora
Nem haragszom abszolut amit írtál, sőt mondom nekem is ugyan ugy fáj a mensim mint neked, olyan erősen, ugyhogy nem lesz ujdonság a szülés. Nekem ugyan olyan érzésem volt, mint amikor meg akart jönni, se állni se ülni semmi.

Kép Kép
Kép

Ezek a képek akkor készültek mikor haza felé indultunk meg ahogy haza értünk.

Kép
lili&ana
 
 


Lili!
Csodaszép kislány! Gratulálok még egyszer!
Írtad, hogy nem szakadt a gát. Ezt hogy sikerült elérni? Illetve ez hogyan működik?

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Először is gratula Mindenkinek, aki időközben anyuka lett!
Jó egészséget és sok tejcit nektek!

szülés előtt el sem tudtam képzelni, hogy az annyira fájhat, de most már tudom, hogy annál jobban is.
Nekem gyors szülésem volt,bár picit segíteni kellett a méhszájamnak, de 2 olyan durva órát éltem át, amit előtte nem is sejtettem. Konkrétan úgy éreztem magam, hogy a fájások alatt kézzel felszedem a járólapot a vajúdóban. Én is jártam szülésfelkészítőre és megtanultam a légzőgyakorlatokat is, de ott akkor valahogy elszállt. Az volt jó, mikor a szülésznőm ott ült és számolt, na úgy ment a légzés.

Kép

Kép
ske
 
 


Sára baba nagyon szép!!!Kis tündérke már most :wink:

Én bele se gondolok h mennyire fog fájni...nekem az a parám h elájulok :roll: Sajna előfordult már....de nem tudom h pontosan mitől :roll: Szóval nem is gondolkozom semmin,bemegyek aztán vhogy csak kiszedik a gyerkőcöt belőlem!Amúgy szerintem nekem nem fog menni se a lazítás se semmi ilyen...hiába mondják majd :lol: :lol: Én hajlamos vagyok görcsösen reagálni a dolgokra,és alap esetbe is nehezen lazítom el magamat,de majd meglátjuk mire jutunk! :wink:

annus11
 
 


Lili!
Gyönyörű Sára babátok van! :)

Annus!
meglátjuk majd mi lesz! :wink: Bennt nem fog maradni egyikőnk gyerkőce sem... A kis jövevényért pedig megéri a fájdalom! :lol:

Hosszú, nagy, fájdogálós keményedések a mostani program... (rendszert nem tudok felfedezni benne, mert állandóan kemény és a fájdalom vagy van vagy nincs, de az is teljesen rendszertelenül) Úgy fest, hogy még nincs itt az idő, de én teljesen kusza vagyok... :roll:

Szép estét és jóéjt!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Megint szép termést hoztatok össze! :)

Szerintem, de ez csak az én magán véleményem, Lilinek igaza van abban, hogy a szülőszobán a fájdalomtól az ember a nevére sem emlékszik, nemhogy holmi légzőgyakorlatokra. Igaz, én nem jártam semmilyen előkészítőre, mert a szülés előtt két nappal még dolgoztam, csak egy DVD-t néztem meg erről. És bevallom, hiába gyakoroltam itthon párszor, élesben még azt sem tudtam követni, amit a szülésznő mondott. Hiába mondta, hogy túl gyorsan veszem a levegőt, egyáltalán nem érdekelt, annyira fájt. És igen, én is közel voltam párszor az ájuláshoz, amihez talán hozzájárult, hogy kissé kapkodtam a levegőt.
A relaxációról meg annyit, hogy mire elértem volna fájás után oda, hogy na, akkor most relaxáció, addigra jött a következő fájás. Én nem tudom, hogy lehet szülés közben, illetve fájások között relaxálni, de akinek sikerül, minden elismerésem, és nagyon irigylem. Nekem sajna nem ment.


Alexával még mindig kínlódunk, most már úgy döntöttem, kivizsgáltatjuk. Tegnap este óta egyáltalán nem eszik anyatejet, csak rágja a cumit. Most este egy kis tápszert sikerült megetetni vel, meg egy kis anyatejet úgy, hogy pohárból öntögettem a szájába. Persze, mindezt fürdés után, és lehetett átöltöztetni, mert több tej ment mellé, mint a szájába. Sajnos elhatároztam, hogy elapasztom a tejem, mert úgy néz ki, Alexa végleg bojkottálja, és így már teljesen felesleges fejnem tovább. Persze, a mellgyulladás elkerülése végett még egy ideig muszáj folytatni, de mindig egy kicsit kevesebbet, míg végül abbahagyom. Szerencsére a mélyhűtőben még van bőven tej, ha esetleg Alexa még visszaszokna rá. Mit mondjak, pocsékul érzem magam.

Jó éjt mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Megint szép termést hoztatok össze! :)

Szerintem, de ez csak az én magán véleményem, Lilinek igaza van abban, hogy a szülőszobán a fájdalomtól az ember a nevére sem emlékszik, nemhogy holmi légzőgyakorlatokra. Igaz, én nem jártam semmilyen előkészítőre, mert a szülés előtt két nappal még dolgoztam, csak egy DVD-t néztem meg erről. És bevallom, hiába gyakoroltam itthon párszor, élesben még azt sem tudtam követni, amit a szülésznő mondott. Hiába mondta, hogy túl gyorsan veszem a levegőt, egyáltalán nem érdekelt, annyira fájt. És igen, én is közel voltam párszor az ájuláshoz, amihez talán hozzájárult, hogy kissé kapkodtam a levegőt.
A relaxációról meg annyit, hogy mire elértem volna fájás után oda, hogy na, akkor most relaxáció, addigra jött a következő fájás. Én nem tudom, hogy lehet szülés közben, illetve fájások között relaxálni, de akinek sikerül, minden elismerésem, és nagyon irigylem. Nekem sajna nem ment.


Alexával még mindig kínlódunk, most már úgy döntöttem, kivizsgáltatjuk. Tegnap este óta egyáltalán nem eszik anyatejet, csak rágja a cumit. Most este egy kis tápszert sikerült megetetni vel, meg egy kis anyatejet úgy, hogy pohárból öntögettem a szájába. Persze, mindezt fürdés után, és lehetett átöltöztetni, mert több tej ment mellé, mint a szájába. Sajnos elhatároztam, hogy elapasztom a tejem, mert úgy néz ki, Alexa végleg bojkottálja, és így már teljesen felesleges fejnem tovább. Persze, a mellgyulladás elkerülése végett még egy ideig muszáj folytatni, de mindig egy kicsit kevesebbet, míg végül abbahagyom. Szerencsére a mélyhűtőben még van bőven tej, ha esetleg Alexa még visszaszokna rá. Mit mondjak, pocsékul érzem magam.

Jó éjt mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Szisztok!
Detti:Ne legyen pocsék érzésed,a lényeg,hogy eszik a gyerek a gyerek,hízik.Mindegy,hogy mit,csak egyen.Ha nagyobb lesz,te is rájössz.Nekem 9,5 hónapig szopott a Lili,de közben szenvedtem.Aztán jött a Karácsony,mondtam,hogy én abbahagyom,mert ő csak harap,nyűglődik,rágja a cicim.Nekem is fájt,nem volt már élvezet.Addig,amíg szopott nem aludta át az éjszakát.Akkor váltottunk,tápszert kapott(Humana,banános,ajánlom mindenkinek),és 2 hétre rá,tehát 10 hónapos korától átaludta az éjszakát,sokkal jobban hízott.Nyugodtabb lett.Lehet,hogy nem volt neki elég a tej,pedig volt bőven,nem ízlett neki,átment,amit én ettem,és az nem tetszett neki.De így megoldódott.Most azt tervezem,hogy 4 hónapos koráig biztosan szoptatom a Lottit,ha normálisan tudjuk együtt csinálni,akkor akármeddig,de,ha megyint nyűglődik,akkor 4 hótól inkább tápszert adok neki.
Sára csodálatos,nagyon gyönyörű,szavakat nem találok rá.Mint egy porcelánbaba. :)
Most indulok terheléses cukorra,teljes vérképpel,vizelettel.
Vendég
 


Sziasztok!

Dóra!
Mintha Lilinél is hasonlóképpen indult volna el Sára baba. :wink:
Még a végén Máté baba a nyuszival jön. :)

Képzeljétek!
Szerintem érzem Maszatkát. :) Mármint a vicces az, hogy először az Apucija érezte. Tegnap este én már aludtam, Robi még tévézett, közben simogatta a pocimat, és reggel mesélte, hogy nem biztos, de lehet, hogy érezte a Picit, mert egy eddig nem érzékelt mozgást vélt felfedezni: végigment egy gyenge hullám a pocakom bal oldalán. Aztán ma reggel már én is éreztem egy ilyet. Szerintetek ez lehet az? :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Még egyben egy izgalmas éjszaka után. Este 13 perces gyenge fájások két és fél órán keresztül... apával már azt hittük, hogy ebből lesz valami, de miután lezuhanyoztam elmúltak.., hát akkor lefekszem. Férjuram munkáját befejezvén 1:30-kor bújik mellém, 1:32-kor egy nagyobb fájás és innentől 25-30 percenként megint fájások 4:30 körül volt az utolsó, aztán azóta semmi. Na, én nem tudom, hogy mi van...

Elengedtem reggel a férecskét dolgozni, hogyha van valami rendszerességet mutató fájás, akkor repül haza.

Én tiszta kókadt vagyok.

Szép napot!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Dóra!!!

Ez szupi!!!Mondjuk én ezekbe tudok beleőrülni...hogy elindul vmi aztán abbamarad...idegtépő!!!!Nekem akkor jöjjön a magzatvízelfolyás és akkor menni kell! :lol: :lol: Amúgy kettős front várható!!!Szóval készülj :wink: Főleg h te már nyitva is vagy picit!Nálam a nyilalgatások mennek ezerrel,néha van fájás is de rendszertelen....szóval tuti nem lesz nekem semmi húsvétra :wink:

annus11
 
 


Annus!

Gondolhatod, hogy nekünkm is ez volt a véleményünk! :lol: Annyira örültünk, hogy történik valami, aztán egyszer csak nem történik semmi... :shock: Hát remélem lassan lesz valami, mondtam is a kis lurkónak, hogy HAJRÁ!!! :D

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Dóra :lol: :lol:

Én meg most azt mondogatom neki h maradjon még....apukája készenlétben lesz vasárnap hétfőn...szóval jó lenne keddig kihúzni,de szerntem még 2 hét múlva is benn lesz :wink:

annus11
 
 


Aranynap!

Biztos a babát éreztétek! Én is a 16. hétben jártam, amikor először éreztem: nekem olyan volt, mint amikor egy buborék szétpukkad. Viszont utána napokig semmit nem éreztem, és nagyon bepánikoltam, hogy valami baj van. Pedig csak annyi hely van még ilyenkor neki, hogy nem mindig ér hozzám mocorgás közben. Aztán persze a vége felé már úgy kellett neki könyörögni, hogy csak 10 percre hagyja abba a mocorgást, mert szétreped a hasam. Alexa mindig nyújtózkodott bent, a lábaival a bordáimnak támaszkodott, a kezeivel meg a hólygomat és környékét nyomta. Borzasztó volt, ilyenkor még a könnyeim is kicsordultak, annyira fájt. És az az érdekes, hogy a mai napig így, nyújtózva ébred, és látom, hogy csinálta odabent. :)

Dóri! Nyugi, hamarosan rendszereződni fog minden! Kitartást, nagyon drukkolok! Különben is, lehet, hogy Mátét majd a nyuszi hozza, csak kár, hogy nem teszi le a küszöbre. :)

Nálunk annyi az újdonság, hogy újra nagylány lettem, ma reggel, és eléggé zavar. Már nem görcsölök, de a múlt héten még Algopirint is be kellett vennem, annyira fájt. És ez talán azt is megmagyarázza, miért nem fogadja el Alexa a lefejt tejet, bár azt nem, hogy a régebben lefejt, és lefagyasztottat miért nem, de én már feladtam, hogy ezt a gyereket én valaha is megértsem. Ha nem kell az üveg, kap pürét (gyümölcs, sütőtök). Előbb utóbb csak hiányozni fog neki a tej, vagy legalább a tápszer (azt elfogadta ma reggel, de délelőtt már nem).

Mindenkinek jó húsvétot!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Húúúúú, de nehéz tartanom a ritmust :wink:
Ha jól olvasom, akkor talán a napokban újabb babák érkeznek??? :D

Lili! Kis tünemény a kislányod! Szép kisimult arca van :D

Detty! Ne keseredj el, ezen én is keresztül mentem, csak nekem a tejem sem volt sokszor elég, kiegészités kellett Olinak, aztán 4 hónapos volt, elkezdtem menstruálni és végleg lemondott a ciciről... Pedig Ő nem is cumizott :(
Furcsa látni most a különbséget, mert Hella olyan komótosan, akár 3/4 órán keresztül képes szopizni és kitartóan küzd minden cseppért.. A fiam hisztis és türelmetlen volt, ezért cumisüveg és tápszer lett a vége.
Már nem bánom, nem beteges, jó evő.

Ja, lányok! A kórházban az első nap kaptok egy halom ajándékcsomagot sok-sok termékmintával, szóval lesz benne sudocreme, pelenka, popsitörlő is :wink:
Köldökkezeléshez is van minden...

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Itthon is vagyunk az új emberkével! :D Aki most szopi után beájulva alszik a kiságyában!

Még nem sikerült mindent visszaolvasni, de igyekszem!
Nekem Gubicza Zsanett volt a szülésznőm, és tényleg csak ódákat tudok zengeni róla és a dokiról is!
Na meg a férjemről is, aki nélkül nem biztos, hogy végigtudtam volna csinálni ezt az egészet!

Első pillanatban ha kérdezte volna valaki, biztosan nem mondtam volna, hogy menjünk még egy kőőőőrt, de ahogy telnek a napok már nem is olyan elképzelhetetlen, hogy ezt többször is végig lehet csinálni!

Kata baba pedig maga a tünemény (aki mellbimbókat tesz tönkre :D ) Egyszerűen csodálatos dolog ez az egész!

Egy kicsit fáradt vagyok szóval majd holnap még írok!

Gratula Orelle-nek is! Ja igen, találkoztam Beával ő is anyuka már, azt hiszem vasárnap szült, de nem vagyok benne biztos!
Szóval egyszerre 3-an is ott voltunk. :D

Szép napot mindenkinek!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Detti!
De jó, de jó! Mármint, hogy megerősítettél abban, hogy Őt éreztük. :) Már csak az a vicces, hogy akkor ezek szerint Apa érezte előbb. :lol:
Az is jó, hogy megjött, abból a szempontból, hogy akkor már tudjuk, hogy Alexának miért nem ízlett a tejci. :wink:

Chanel!
Köszönjük az info-t az ajándékcsomagról, tartsák meg jó szokásukat. :D

Szia Maszatmama!!! :)
Nagyon jó olvasni, hogy milyen jól érzitek Magatokat! :) Elnézést, valamiért úgy emlékeztem, hogy Gönczi Katánál szültél. :) De ezek szerint egész jó szülésznők vannak ott. :D Ez megnyugtató.

KépKép
aranynap
 
 


Mivel lassan elindulok hazafelé, ezért mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok! Legközelebb csak szerdán leszek.
Ezért szeretnék ezzel elköszönni:

Húsvétnak napján az a kívánságom,
Családi fészkedre ezer áldás szálljon!


Szép húsvétot kívánok!
Anna


Kép

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!
Most rohanok 4d-re,este jövök a hírekkel.És egy kisebb baleset is történt ma nálunk a szomszéd kislánnyal,aminek mentő,kórház,agyrázkódás lett a vége,de már jól van,játszik,jókedvű.Részletek este.
Aki nem lesz,annak jó hétvégét,nagyon kellemes húsvétot,sonkát,és sok locsolót kívánok!
Dóra:Érted pedig nagyon szorítok! :wink:
Vendég
 


Gabi!

Nagyon várom a híreket! :)
Köszi a szorítást, remélem lesz már valami! :oops:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat! Én is gratulálok minden új maminak! Itthon vagyunk, úgy néz ki minden OK. Majd jelentkezem, ha tudok.

üdv, o. Kép Júlia 2 napos
orelle
 
 


Sziasztok!

Éppen kérdezni akartam, hogy Beatrixről tud-e valaki valamit, de Maszatmama megadta a választ! Tehát Gratula Beatrixnak és Vilmosnak, jó egészséget!


Dóri!

Szorítunk Neked a hétvégén!


Detti!

Remélem Alexával minden rendbe jön és jobban fog enni.

Mindenkinek szép Húsvétot, jó idővel és finom ételekkel! Nálunk érkezik a másik nagymama és a nagypapa, már holnap kezdem a sütés-főzést vasárnapra. Marci sajnos nyűgős, mert jön a foga.:cry:

ambrob
ambrob
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?