Új privát üzeneted érkezett!

Pandus :P
Hajrá :wink:
F5-kor kelek minden nap. Ekkor ébred Márkóm és már nem hajlandó visszaaludni, csak 1-1,5 óra múlva... Ha ez 1x elmúlik, én többet nem kelek ilyen korán :roll: Szóval én befejeztem...

Donika :P
Orsi egy született Anya és amúgy is jópár évvel fiatalabb nálam :wink: Nekem elég lesz ez a kettő, mindkettő kitesz egyedül is kettőt, így lényegében 4 gyerekem van :roll:

Orsi :P
Kíváncsi leszek :shock:

Petit :)
Nagyon édes Laura!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Petitpois!
Laura gyönyörű, nagyon szép pöttyös ruhája van, cipő, látom, követi a divatot! :lol: :lol:
Zsombi is mióta jár, egyfolytában megy, egészen addig, amíg már csetlik-botlik, hulla fáradt, akkor behozom, persze sírás van belőle, állandóan kint lenne. Kapott egy kis házikót, annyira élvezi, kinyitja az ablakot, becsukja. majd teszek fel képet. :wink:
Milyen tortát sütöttél?
Csak megjegyzem, ez a tavasz sztem elég termékeny, szóval lehet, hogy átköltöztök Luxiba, és már teherbe is esel. :wink:

Katica!
Csütörtökön megyek uh-ra, majd jelentkezem! :wink:

Fendike!
A baba projekttel én is így voltam, még ráér stb., stb. , de most már örülök, hogy így alakult. :D
Köszi kérdésed, az alvásom nagyon hullámzó, most 2 nap ismét jó, remélem így marad, mert utána ismét jöhet az éjszakazás. :?
Máté kiütése teljesen elmúlt? Zsombinak 2 hete a tarkója alatt kb 1-1,5 cm átmérőjű piros folt jelent meg, apró piros pontokkal. A doki azt mondta nem vészes, bármitől kijöhetett, neugranormonnal kenem, halványabb, de továbbra is ott van. Nem tudom, mit tegyek? :shock:

Xandra! :D
Teljesen megértelek, én is így lennék, 2 fiú teljesen lemerít. F5 minden nap, jajj, az nagyon rossz lehet :? , napközben tudsz aludni?

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok,


nagyon koszonom lanyok a dicsereteket es a koszontest :lol: :lol:

Donika,
turotortat de sajnos az itteni turo annyira idetlen mert hatalmas darabok vannak benne es sokkal folyekonyabb is mint az otthoni igy a torta kozepe majdnem folyt.. :twisted:
A termekeny tavaszban nem igazan bizok mivel nalunk a ferjem eredmenyei nagyon rosszak voltak..De azert persze titkoban en is remenykedem :lol:
Egyebkent Laura testen is ´vannak piros foltok en is kenem oket neha erosebbek neha nem ...ki tudja mi lehet en mar feladtam a kutatast...

Fanni,
fel 5 :shock: :shock: ?En 7.15kor kelek ha dolgozni megyek de akkor is alig birok kiszallni az agybol..Minden csodalatom a tied

Fendike,
hatha a masodik nektek is lany lesz es akkor te is vehetsz cuki ruhakat..Ti mikor mentek kistestverert?

A pottyos ruhacskat egyebkent un.bolhapiacon vettem kemeny 2 euroert :lol: :lol: Szuper ez a piac ketszer van egy evben tavaszi es oszi es nagyon szuper minosegi ruhakat lehet venni volt olyan is amin meg az eredeti arcimke rajta logott...Nearly new sales :lol:
Szerintem meg Luxemburgbol is vissza fogok jarni :lol:
Huh jo sok lettem..
:oops:

Kép
petitpois
 
 

 
 

Xandra,
kitartás, nálunk is volt 1-2hónapig - bár korábban - de ugyanez, hogy 6 körül kelt és 2óra múlva aludt vissza
aztán teljesen megváltozott és aludt 8ig, utána meg 9ig és ez már jó ideje tart

Petitpois,
igenigen, nagyon szeretnék egy kislányt!!!!! :D
kár, hogy nem lehet kérni ha már úgyis mesterséges a dolog... :D
mikor?? nagy kérdés, nem tudom
szeptembertől megpróbálom a bölcsit, ha már látom hogy szereti és picit fellélegeztem, akkor kitalálom, hogy rögtön-e vagy munka és majd később.. :roll:
ti hogy szeretnétek??

Donika,
pöttyök... :x kivagyok tőlük!!!!!! az ekcémát kezelem, azzal nincs sok gond, egész szép
viszont állandóan jön ez-az, most pl. szerintem allergiás lett a napkrémre és pöttyös mindenhol ahol be volt kenve, csini nagyon
éééés vannak nagyobb leszáradó pöttyök is, fogalmam sincs mik ezek, néha kenegetem, de valszeg tök felesleges.. :oops:

Kép
fendike
 
 


Megjöttünk a Kaáliból!
A drnő nagyon kedves volt, mondta picit korai az uh, de persze megvizsgált, az uh-on látott 1 petezsákot, jól elhelyezkedve, viszont szikhólyagot, embriót nem látott benne! :( :( :(
Azt mondta 1-2 hét múlva kiderül, hogy élő embrió van-e, vagy sem, ha nem, akkor azt el kell távolítani természetesen. Azt mondta, olyan mintha 1 héttel le lenne maradva, de persze nem tudni, mikor volt peteérésem, szóval várni kell.
Fogalmam sincs mikortól kell láthatónak lennie a szikhólyagnak? :shock:
Nagyon bízom benne, hogy mégis terhes vagyok, olyan jó hírekre számítottam, és eléggé letörten jöttem el. Korai volt az öröm. :(
A férjem folyamatosan bíztat, hátha....
Harcika volt a recepción, nagyon kedves volt, persze ő is bízatott. :wink:

Kép

Kép
donika
 
 


Donika :D
na de most naptár szerint mennyi idős is vagy???

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Naptár szerint: 5hét+4 nap

Kép

Kép
donika
 
 


akkor még nem kellene látszani :wink:
nem megnyugtatásnak mondom, hanem teljesen komolyan.

én Lilivel - lombikkal - 5+5ön voltam és petezsák sem volt, nemhogy szikhólyag meg embrió (harcika meg is mondta, hogy korai, maradjak a seggemen, de én nem bírtam :oops: ), 1 hét múlva már volt petezsák és szívhang is.

most meg ilyen:
http://nehaszoke.blogspot.com/2009/04/lanyom.html

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


valahogy érezte, hogy meg fogsz nyugtatni! :wink: köszi, aranyos vagy, remélem az én esetemben is így lesz!!!!!

Lili nagyon vagány, belevaló csajszi, látszik, hogy van 2 bátyó! :lol: vhogy nem is tudom elképzelni babázni, a 2.kép az csúcs.

Kép

Kép
donika
 
 


[quote="donika"]v írta:donikahogy nem is tudom elképzelni babázni,

óóó pedig azt is nagyon tud :)
etet itat mindent :D :D
köszi a bókot.

és örülök, ha kicsit megnyugodtál. ez az idő tényleg nagyon korai még ahhoz, hogy embriót vagy szikhólyagot lássatok, és mivel spontán ciklus itt akár 7 nap csúszás is simán belefér.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Donika,
sztem is próbálj megnyugodni picit, Orsinak biztos igaza van, én csak arra emlékszem, hgy 6+2 voltam és már volt szívhang
gondolj bele, hogy a doktornő és mi itt mind annyi mindent (negatívat) hallunk, tapasztalunk, de ha ez egy sima terhesség és elmész orvoshoz, lazán azt mondja, hogy fiatal a terhesség, menj vissza 1 hét múlva és eszedbe sem jut aggódni... szóval fel a fejjel!!!! :D
mikor mész újra??

Kép
fendike
 
 


Donika, sok puszi a pocidra, nem lesz semmi gond!

off
én kiszállok a concord ultomax topikból, sajnos :cry: ellopták a toyota yarisomat ma reggelre.elmondhatom , hogy ez a másfél év a gyerek születése kivételével egy katasztrófa volt :cry: 4 haláleset( ebből egy a kutyám), egy autólopás, amely autó apukám kedvenc autója volt, és én képtelen voltam rá vigyázni, pedig ő babusgatta, szeretgette és én meg "hagytam" ellopni nem vigyáztam rá és ezzel apukám utolsó kedvenc tárgya, mely nekem emlék, is eltűnt :cry:
Vendég
 


Hunci :( borzasztóan sajnálom :( :( :( :(

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Boni!
Zsigi nagyon aranyos ezeken a képeken! Ilyen csucsujgatót nekem is kellene csinálni, mert Lili is ezeket keresi mindenen, amit a kezébe vesz. Olyan jót játszik velük, meg gondolom meg is nyugtatja. Ezt az apjától örökölte, mert a férjem a mai napig sodorgatja a párna csücskét, meg mindent, amit lehet. :)
És hogy már áll?! Gondolom akkor már stabilan ül és mászik is. Hát Lili még csak próbálja a lábait maga alá húzni, és ülni sem ül biztonsággal, csak ha valami van a háta mögött.
Ilyenkor mindig megijedek, hogy le van maradva, de aztán megnyugszom, amikor más anyukák is azt mondják, az ő gyerekük sem ül még, és nem is mászik.
Lili 5x eszik naponta. 9-kor gyümi + tápszer. 13-kor főzelék + tea vagy víz. 17-kor uez. 21-kor tápszer. És éjszaka is tápszert eszik amikor felkel (4-5-6 között). Mi a Milupa Milumil HA1 tápszerrel kezdtünk, aztán 6 hónaposan azt mondta a doktornéni, hogy próbáljam ki a sima 2 tápszert. Lilinek nem volt semmilyen allergiás reakciója hála istennek.

A védőnéni azt mondta, hogy 9. hónaposan bevezethetem majd a sima joghurtot. Amikor kérdeztem, hogy milyen fajtát, azt mondta, hogy van bébijoghurt, meg a sima joghurt is jó. Ti mit adtatok először a gyerekeknek? Csak azért kérdezem, mert ugye az Activia is sima joghurt, én mégsem adnám a gyereknek. Vagy rosszul gondolom?

Meddig kell neki felforralni a vizet? Mikor ihat forralás nélkül csapvizet?

Xandra!
Nálunk is így volt, a gyümölcsöt megette, de a gyümölcslevet és a vizet nem itta meg. Öklendezett tőlük. Így maradt a Hippes tea. Szép lassan átszoktatom a vízre, most már azt is megissza. Tegnap találkoztam egy ismerőssel, neki 1 hónappal fiatalabb a lánya. Majdhogynem leszúrt, hogy miért van a gyerek kezében a cumisüveg (épp teát ivott), majd tönkremennek a fogai a cukros löttytől, meg a cumitól. Hát nem volt kedvem magyarázkodni. Egyébként meg jön a foga, és azért rágta a cumit. Egyébként nem igényli a sima cumit sem, csak elalváskor.
Köszi a blogcímet, én is hasznát veszem! Egyébként megvan valakinek a Nagy Babaszakácskönyv, amit valamikor le lehetett onnan tölteni. Szívesen venném, ha vki el tudná küldeni.

Donika!
Ne add fel! Biztosan kismama vagy! Egy - két hét múlva itt fogunk együtt örülni a jó hírnek!

Orsi!
Az apróbetűs rész tartalmához csak biztatásomat tudom adni. Ha nem lennék ilyen öreg, és az anyagiak is engednék, tuti, hogy Lilinek is lenne még egy pár testvére. Mi 4-en vagyunk testvérek, és nekem ez a normális. Szerintem semmit nem veszítettem, sőt!
Petitpois!
Gyönyörű lányod van!

Hunci!
Sajnálom. :(

Na, befejezem, mert ritkán jövök, de akkor kinyitom a dumaládát... :oops:
Vendég
 


Sziasztok!
Fiús anyukáktól kérdeznék kuki ügyben :D
Nekem most azt mondta a doki, hogy eléggé le van nőve és ő megcsinálja, semmi gond (felrántja)
azóta beszéltem 1-2 emberrel és náluk is hasonló volt de nem hagyták a 'drasztikus' beavatkozást, szorgalmasan huzogatták és 2éves korára rendbejött.. :roll:
tudom, hogy ez még mindig jobb mint a műtét, csak biztos kell???

Valakinél tapasztalat???? Nektek mit mondtak??

Hunci,
nagyon sajnálom ez borzalmasan hangzik... :(

Nők,
én sima bio joghurtot adok gyümölccsel ált. tízóraira

Kép
fendike
 
 


Donika,
Szerintem is korán mentél, ott van a babád. Majd legközelebb szépen megmutatja magát! Drukkolunk nagyon++++++++++

Fendike,
Kukacos témákhoz nem értek, de Orsi majd segít.

Peititpois,
Meseszép a leányzó :wink: Öröm róla képeket látni!

Nők,
Bio yoghurt(spar). Csapvizet, ha nem muszáj, én nem nagyon adnék, ami abban van elég gáz. Hormonok, stb. Mi babavizet iszunk, majd átköltözés után beszerzünk víztisztító készüléket. Nővéremnek van, annyira más a tisztított víz.
Vendég
 


Fendike!
Kukit ne engedd rángatni!!!
Irtózatos fájdalom nekik!!!
Van itt a babaneten is szűkület-lenövés fórum ott csomó ilyet olvastam. (Ha nagyon muszáj, sebészeti úton megcsinálják, DE BÓDÍTÁSBAN! Ez azért egész más!)
Csabinak is még elég szűk és ezért néztem szét...
Drukk, hogy ne bántsák neki és élettanilag megoldódjon!

Donika!
Én szorítok értetek és kistesvérkéért! :D

Orsi!
Nagyot dobbant a szívem az apróbetűsnél! :wink:

Amúgy csak ezért jöttem, mert többre most nem futja:


Kép

Mindenkit szeretettel ölelek!
Vendég
 


Fendike :)
semmiképp se hagyd!!!
A bőr élettanilag 2-2,5 éves korig le lehet nőve, de utána ez magától megoldódik. Ha ívben pisil, akkor nem kell foglalkozni vele.
A 2 éves konrtollon nálunk egyik kispasiét sem lehetett hátrahúzni, 3 évesen mindkettőét.

Urológus szerint - mármint aszerint, akinek én hiszek :D -
1. azért nem szabad rántani, mert 1 éves korban nem eldönthető, hogy szűkület vagy letapadás. Ha szűkület, akkor a felrántás csak rontani fog a helyzeten
2. 1 éves kor után még 3 éves korig bármikor visszatapadhat
3. a felrántás mikrosérüléseket okoz, amik hegesedést okozhatnak, ezáltal pl. szűkületet is
4. foglalkozni szobatisztaság után érdemes vele
5. ha bármi kell, sebészeti úton, altatásban vagy bódításban

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :wink: :lol:
Vendég
 


Donika ++++++ ott növöget bizti!

Véda
Nektek is legyen szép Húsvétotok! Megy locsolkodni a nagyfiú?

Hunci
nagyon sajnálom :( . Ne okold magad, nem a te hibád, ez egy ilyen szar világ.

Kisfóka
olyan régen láttuk Grétit! :(

Orsi
nagyon édes Lili, és az a nyaklánc :)

Ha már víz, ha alacsony nátrium tartalmú ásványvizet kap (vera) az jó? Vagy mitől jobb a babavíz? Úton voltunk gyümi után nem tudtam szoptatni és csőrös pohárból olyan ügyesen itta a vizet.

Hú de jó h. lányom van. :oops:

Kép
katica_75
 
 


Csajok, csak egy megjegyzés a kuki témához: műtét után se rózsás a helyzet, utána is kb. 1 hétig nagyon fájt, főleg a pisilés, én együtt sírtam a gyerekkel minden pisiléskor (inkább nem pisilt, visszatartotta, amíg tudta). :cry: Keresztfiamnak felrántották :twisted: , az is nagyon gáz, neki azt találtuk ki, hogy pisiléskor kamillás vízbe ültettük, az jobb volt. Bálintnak is részben letapadt még, de nem piszkáltatom még neki, ráér.

dkata
 
 


Kata!
Igen, ezt én is hallottam, hogy a műtét után mindenképpen naggggggyon fáj nekik... De akkor legalább a beavatkozás ne fájjon, épp elég, hogy fáj majd nekik utána... :( A kamillásvíz nagyon jó ötlet!

Katica!
Locsolkodni minden nap szokott a nagyfiú - peluscserék alkalmával :lol: Ezért megkértem, legalább Húsvét hétfőn hagyjon szárazon! :wink:

Víz: én nem vagyok sem babavíz, sem csapvíz, sem ásványvíz párti. Megmondom, miért nem.
Mi évekig csapvizet ittunk, aztán jött az ásványvíz, majd egy közelünkben lévő forrásvíz. Míg egy napon bevizsgálták a vizeinket (a csapvizet, az ásványvizet és a forrásvizet is), és döbbenten láttuk az eredményt. A pohár vizekben a jókora mennyiségű szárazanyagot. Förtelmesen néztek ki... Utána néztem alaposan és kiderült, amit addig nem tudtam, hogy a csapvíz klóron kívül még tele van csomó szennyező anyaggal - amitől hirtelen nem bukunk fel, de hosszú távon igenis károsak az egészségre. Az ásványvizek magas ásványi anyagtartalma sem egészséges és miután hónapokig, évekig műa.palackokban állnak, szintén káros anyagokkal vannak tele - így a babavíz is!
Az utcánkban lévő forrásvíz szintén tele volt szennyeződésekkel... :(
Na, ekkor vettük meg a víztisztító berendezésünket és ezzel egy életre megoldottuk az ivós-gondokat, és az evőseket is, mert mi ezzel is főzünk! Az ásványvizekre kiadott pénz pedig már megtérült és a környezetet sem szennyezzük a sok eldobható palackkal :wink:
Így én Csabinak tisztított vizet adok - amit persze magam is rendszeresen letesztelek a vízmérőműszerünkkel, de mindig ötöst kap :wink:
Bocs, hogy ilyen bő lére fogtam, de ahol tudom és ahol épp szóba kerül, ott ezt mindig elmondom, mert nagyon a szívemen viselem ezt a dolgot. Másrészről véleményem szerint ez kb. úgy fog elterjedni, mint a mobiltelefon, a DVD, vagy a digitális fényképezőgép. Mert ugyan sokan mondják, hogy régen is csapvizet ittak, stb... De régen nem volt ennyi szennyeződés, női hormon(!!!) és egyéb vegyszermaradvány a vizekben, mint manapság!...

Katica, ezek után kérek képet gyönyörű Lénáról! :wink:

Mindenkinek további szép Húsvétot!



[/b]
Vendég
 


Véda,
Nektek milyen fajta víztisztítótok van? Mi is most akarunk venni, de már a költözést megvárjuk. A nővérem szokott pár litert behozni, ha jönnek, és annyira finom az a víz, teljesen más, mint a sima csapvíz. Már az ízén is érezni, hogy tiszta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.11 19:23-kor.
Vendég
 


Véda, egyetértek abban, hogy mennyi a szennyezödés stb.

DE a víztisztító berendezések egy része alkalmas csak az adott célra, leginkább főzésre, de ivásra azok sem, mint a tsaik, mert TELJESEN kitisztítja a vizet, vagyis desztillált víz lesz belőle, ami hosszú távon nem egészséges. (belső infóm van erről)Sajna a cégek hülyítik az embereket, így alap ásványi anyagok hiányoznak majd a szervezetből.Azt mondták nekem, hogy a megfelelő helyről hozott ásványvizek a legjobbak.
Vendég
 


Hunci!
Teljesen igazad van!!! A desztillált víz káros az egészségre és ezért nem szabad olyan víztisztítót venni, ami csupán kitisztítja a vizet egy desztillált vízzé, de nem pótol vissza bele ásványi anyagokat.
A mi víztisztítónk tervezője (a NASA felkérésére) olyan módon tervezte a berendezést, hogy 0,001 mikrométer legyen a membrán áteresztő képessége. Tehát ne férjen rajta át a sokkal nagyobb vírus, baktérium, gyomirtószerek, nehézfémek, stb., DE
miután így azt is kiszűri, amire szüksége van a szervezetünknek, ezért ásványianyag visszapótlópatronnal rendelkezik, ami a szükséges mennyiségben adja a már kristálytiszta vízhez az ásv.anyagokat :D
A megfelelő helyről beszerzett ásványvíz sem lenne rossz, de azokkal azért továbbra is fennáll az a probléma, hogy hosszú ideig állnak a műanyag palackokban és így káros anyagok kerülhetnek a vízbe. De nem elhanyagolható a sok műa.palack környezetkárosító hatása sem... Ezért szavazok én inkább a víztisztító által nyert vízre :wink:

Pandus!
Aura Reverz Ozmózis víztisztítónk van. Itt tudsz róla olvasni:
www.okonet.hu
A termékeink címszó alatt az Aura víztisztítónál találod a képeket és a leírást!
(Ha komolyan érdekel, rajtam keresztül beszerezheted kedvezményesen :wink: )

Kinek hogyan telnek a húsvéti ünnepek?
Mi akváriumot kaptunk a "nyuszitól"! Már most az egész család kedvence! :lol: Majd teszek képet!
Vendég
 


Véda :D
nekem nagyon ambivalens érzéseim vannak a víztisztítóval kapcsolatban.
egyrészt: az ásványvíz éveket azért nem áll a palackban :wink: vannak is van szavatossága, ami emlékeim szerint 12 hónap.

de a másik - fő bajom -, hogy az ásványpatronok azokat a mikroelemeket, amik szinte kimutathatatlan mennyiségben vannak a csapvízben, de fontosak azért a szervezet számára, egyáltalán nem tartalmazza.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Én azért nyugodtabb vagyok így, hogy a sok hormontól, kátránytól, gyomirtótól, stb. mentes vizet iszunk/eszünk, és inkább pótlom változatos étrenddel, esetleg táplálékkiegészítővel a fontos mikroelemeket, amikre még szükség van az ásványianyag visszapótló patron mellett. :wink:
Vendég
 


Lányok,
köszönöm a kukis tanácsokat, Máténak sajna elég szűk is és le is van tapadva, de azért hátra tudom húzni csak nem egészen, kb. félig
hát mindenképp rossz, de akkor egyelőre nem engedek hozzányúlni, hátha megoldódik.. :oops:
doki azt mondta, hogy ezzel megelőzhetjük a sebészi beavatkozást, amit nyilván nem akarok - mondta ő - és csináljuk minél hamarabb.. :roll:
azt azért még megfigyelem, hogy ívben pisil-e az uraság...

Kép
fendike
 
 


Már régen raktam fel képet, most itt van kettő is :D
Kép
Kép

Húsvétos képet is teszek majd, de az még nincs kész! Ti is tegyetek képet!
Vendég
 


Fendike :D
ha bármennyire is hátra tudod húzni, akkor100% hogy ívben pisil :wink:
Máténak meg sem lehetett mozdítani, és az is megoldódott magától.

(szerintem meg 50szer inkább a sebészeti módszer, mint a rángatás)

de még tényleg van 2 évetek addig, hogy ezzel foglalkozni kellene

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fendike!
Én is azt mondom, hogy ha élettanilag nem oldódik -amire nagyon kicsi az esély, főleg, hogy már most fel tudod húzni valamennyire-, akkor is inkább a sebészeti úton bódításban oldják meg neki, mint rángassák. Pszichésen óriási trauma és mekkora fájdalom...
Máté ügyi lesz, ne aggódj :wink:
Vendég
 


Köszi, aranyosak vagytok!!
nekem is úgy rémlik, hogy ívben pisil, párszor már előfordult a lakásban amikor fürci előtt meztelenül rohangál.. :D
Orsi, ez bíztatóan hangzik, akkor reménykedek és szorgosan húzogatok.. :wink:
(nem értem a dokimat.. :oops: )

Kép
fendike
 
 


Sziasztok!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Lányok
nagyon élvezetesek ezek az eszmefutattások a vízről! Mondjuk nem mondom h. előrébb lennék :) ,én vhogy így látom: apukám vízműveknél dolgozik több mint 30éve,dunai parti kavicsszűrésű víz, ITT-NÁLUK sztük teljesen rendben van a víz, csak üzletnek látják a víztisztítást...A diplomamunkám is ívóvíz és szennyvízkezelésről szólt, de én nem szívesen iszom csapvizet...ásványvizezünk,cserélgetve a márkákat,de a főzés így nincs megoldva. :? Vannak ezek a szűrőkancsók,lehet h. gagyik, de hátha van valakinek vele kapcs. tapasztalata??

Véda
Csabid hatalmas :) úgy fest mint egy másféléves , egyáltalán nem babás már, kis komoly. Akkor nálatok minden nap húsvét :) nálunk Léna apára specializálódott. :lol:

Kép
katica_75
 
 


Kép Kép Kép Kép

Kép
katica_75
 
 


Húúú Katica :)
hihetetlen megnőtt a lányod! Gyönyörű!!

Fendike :D
egy csomó orvos van még a rántás mellett - gyerekorvosok -, de az összes urológus ellene van.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Katica!
Léna nagyon szépséges!
Alvás? Evés?
A víz kérdés valóban jó kis eszmecserét hozott/fog hozni, de ez így jó! Engem nem zavar, hogy van, aki másként vélekedik. Volt itt már jó pár szögegyenest más vélemény (pl.szoptatás, hozzátápi, hiszti...) de veszekedés sosem lett belőle :wink: :D
Hogy üzlet-e? Biztosan van egy ilyen aspektusa is, mint mindennek, amiért pénzt kérnek (ásványvíz, babavíz, egyebek), de én ettől függetlenül úgy érzem, jó, hogy van ilyen berendezésünk. A vízforralómat azelőtt gyakran vízkőtlenítettem, most meg, amióta megvan a víztisztító, már 2 éve nincs rajta vízkő. :D A leveseinken is nagyon jól érezni lehet, hogy nem klóros vízből főztük. (Amúgy néhány onkológus maga is csendes gyilkosnak hívja a klórt.)
A szűrőkancsók biztosan szűrnek is valamit, de nem olyan mértékben, mint amennyire - sztem - szükséges volna...

Csabi tényleg nagy.
10 kg és 76 cm :shock: A lába 19-es...
Majd, ha lesz időm, én is írok olyat, mint itt már többen tettétek, olyan jó kis összefoglalót.

Fanni!
(Nekem már az maradsz, drága!)
Már akartam írni, hogy olyan szépek, olyan gyönyörűek vagytok együtt a legutóbbi képen...
Alig várom, hogy személyesen is megismerkedjek a fiúkkal 8)

Nyuszipuncsról tud valaki valamit :?:
Vendég
 


Véda,
Engem érdekel a dolog, majd költözés körül megkereslek :wink: Nagyon helyes nagyfiú lett Csabiból, sokat változott Ő is! Összefoglalót várjuk :wink:

Katica,
Nagyon szép Léna, főleg ebben a pöttyös sapiban :lol: Nagyon tetszik!!

Rólunk: Nagyon sűrű napjaink vannak, amikor csak lehet, játszóterezünk, csúszda, labdázás, hinta, futkározás, ennyit életembe nem mozogtam összesen, mint amit most egy hét alatt lefutok. Egyedül csúszdázik, a labdát pedig profin rúgja. Krétával rajzolgatunk a betonra, bent gyurmázunk, ceruzával, zsírkrétával alkotunk. Kialakult a napirendünk is, bár számítok rá, hogy bármikor felborulhat. Most a bölcsis játszóházba nem járunk, mert nem akarok egy terembe csücsülni ilyen szép időben. Voltunk állatkertben, imádta, Tropicariumba, ezt kevésbé, meg egy szuper játszóházban, az is nyerő volt. Szeret csavarogni, gyalog, biciklivel, babakocsival, mindegy, csak menjünk, és ruhát vásárolni. Ez komoly, válogat, sikít örömébe, igazi nő :D Gyerekeket, állatokat még mindig imádja, és pár napja megcsodált egy pici babát, hosszú perceken keresztül nézte. Ilyet még nem csinált, mondták is neki a szülők, hogy még kérhet karácsonyra kistesót :D Nyugodtabb lett, bújósabb, puszilkodik, ölelkezik, rengeteget változott az elmúlt 3 hétben. Mindenki megdicséri, hogy milyen jó kislány lett, nagyszülők, keresztszülők. Sokkal könnyebb most vele, mint eddig bármikor. Nagyon élvezem a napjainkat, megállhatna az idő. Szopi napi 1-2 van, már az esti elalváshoz nem kell, hozzám bújik, úgy alszik el. Utána beteszem az ágyába, és csak egyszer ébred éjszaka.


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Pandus!
Elolvastam a mindennapjaitokról írt soraidat, és teljesen felidéződött bennem az a csodás 3 év, amit Lilukámmal töltöttem otthon, és amikor minden napomat bearanyozta az, hogy ő van, hogy rám nevet, hogy a könnyes kis arcát a nyakamba temeti és szorít, hogy édes kicsi hangon csicsereg egész nap... És most ugyanez csak Csabival kiegészülve...
Szinte látom magam előtt Dórikát, ahogyan együtt vagytok, és csak folyik a könnyem... Olyan boldogság, hogy vannak...
A fotók: nekem továbbra is az a véleményem, hogy Dórika szeme, és szája nagyon különleges és gyönyörű. Valami csodaszép kiscsaj lesz :D Ja, már most is az! :wink:
Örülök, hogy ilyen nagy harmóniában vagytok :D
Vendég
 


Hová költöztök amúgy?
Mármint nem utca házszám, hanem városrész szerint?
Vendég
 


Véda,
Aranyos vagy, most tényleg nagy köztünk a harmónia, valami új dolog kezdődött el nála is, és nálam is. Azt hiszem tényleg ez a kedvenc időszakom, amikor már lehet velük jókat mókázni, jönni-menni, megértik amit mondasz, és megértetik magukat. Persze imádom a pici babákat, amikor meglátok egyet, rögtön remeg a pocakom, de sokkal jobb érzés az, amikor már kialakulóban van a személyiségük, és velük együtt újra fel lehet felfedezni a világot. Most pl. voltunk játszóházban, és azonnal visszamentem 5 éves szintre, mindenre felmásztam Dórival, kipróbáltuk az összes játékot, együtt csúszdáztunk, szuper volt :lol: :oops: Maradunk abban a kerületben, ahol most is vagyunk, csak egy csendes, zöld részére költözünk, ahol erdőre néz a ház, és van rét is. Dóri miatt ez nagyon jó lesz.
Vendég
 


Pandus :D
van egy közös sapink :) LIlinek is van az a piros kifordítható karimás :)
nagyon jók a képek!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fendike :!: Boni :!:
2 hete pöttyös Márkó és reggelre Milcsim is az lett kicsit, így elmentünk a Mária utcába. Vírusexanthaema.
Kezelése: kerülni kell a forró vizet, fürdővízben is csak rövid ideig lehet a gyerek, erős napkrém és ne izzadjon meg, kajából spenót és paradicsom törölve, amíg el nem múlik. Sima egyszerű mosakodókrém, cremor aquam hidratáló. 6-8 hétig tart.

Csabi, Léna, Dóri gyönyörűséges!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Sziasztok Mindenkinek!
Nagyon rég voltam már köztetek. Visszaolvasni is nehéz, az oka: kórházban voltam 2 hétig. Tele vagyok epekövekkel és ki kellett venni egy beakadt követ a vezetékből. Aztán megbiztattak azzal, hogy két nap múlva hazajöhetek a családomhoz, hiszen a mellettem fekvő 80 éves nénike is evett-ivott, aztán irány haza. Na, ekkor jött nekem a feketeleves: hasnyálmirigy-gyulladást kaptam szövődményként. Kaptam egy gyomorszondát, válogatott kínzásokon mentem keresztül, mostmár 50 kg vagyok. 2 hónap pihi, aztán jön az epehólyag-műtét.
A picikkel a férjem volt itthon, nem tudom, létezik-e ilyen férj a világon. Minden nap behozta őket a kórházba, üldögéltünk a padon, még most is sírok, ha visszagondolok erre az egészre. Olyan, mintha egy filmet néznék, mintha nem is velünk történt volna.
A babák nagyon szépek, Kisnorbi 5970, Kirácska 5900 gr. Az éjszakát szépen átalusszák, kb. 9-fél 10-kor alszanak el, aztán 6-7 körül kelnek. Gondolom, ez a tápszeres táplálás miatt alakult így ki. napközben 5* esznek, úgy 180 ml-ket. kisnorbinak tápszert kellett váltani, mert nem itta a Bebát, szerintem is elég szörnyű íze van. Kirácska csodálatosan nyugodt baba, mosolyog mindenkire, eljátszik a pihenőszékben, eszik, alszik, egyszóval nagyon "jó" gyerek. Kisnorbi sokat nyöszörög napközben, őt viszont ölben kell tartani, apa szerint olyan, mint egy nyaksál. A kocsiban csak akkor nem üvölt, ha 60-nal megyünk. Álló helyzetben nem bírja sokáig. A férjem szerint el van kényeztetve, a doktornőnk szerint a fiúk egyébként is kényesebbek.
:lol:

Hát, röviden ennyi, ha valaki tud valami biztatót mondani epekő-ügyben, szívesen venném, mert szétnéznénk Pesten is műtét tekintetében. Miskolcon ugyanis 4 napig az elfekvőre vittek, csak amikor már besárgultam, akkor diagnosztizálták a betegségemet. De túléltem!
Puszi Mindenkinek
szöcske
 
 


Szöcske, írtam püt!
Vendég
 


Hunci,
hogy vagy, picit jobb már kedved?? :?

Donika,
mikor mész dokihoz?? vagy voltál már?

Pandus,
nagyon nagylány Dóri és szépséges!!
én is nagyon élvezem ezt az időszakot, de iszonyat fárasztó, hogy állandóan kint vagyunk, estére szédülök.. :D
mi is egyedül csúszdázunk, de csak pici csuszin, homok nagy sláger, mindenéből ömlik persze és csak szórja szórja szórja
jó lehet, hogy Dóri nyugodtabb, bújósabb lett, erre én is nagyon vágynék.. :D

Xandra,
szegények! és viszketett is nekik, vakarták??
nálunk most jobb, legutóbb a napkrémtől lett tuti, most babe-t vettem, az bevált
de vannak nagyobb különös foltok a hasán, fogalmam sincs mi, néha jobb aztán megint jön egy.. :shock:
én továbbra sem használok öblítőt és naturlandos hidrofillal fürdetek még mindig

Szöcske,
nem is tudok mit írni, ez borzalmasan hangzik, minden elismerésem a férjedé és a tied persze, hogy kibírtad.. :oops:
jobbulást és kitartás továbbra is!!
nyaksálon jót nevettem! :lol:

Kép
fendike
 
 


Szöcske :?
És miért nem vették ki egyből az epehólyagodat? :shock: Nem szükséges az a szervünk, ilyenkor mindig ki szokták venni!
Örülök, hogy túl vagy rajta és a férjed tényleg egy angyal!
A férjem hasi sebész...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Fanni!
Azért nem vették ki, mert azt mondták, hogy várni kell, amíg a gyulladás elmúlik. Ez kb. 6 hét pihenés, aztán énnekem kell keresni sebészetet, ahol ezt elvégzik. Lenne kérdésem is, az epeköveket nem tudják zúzni? Nem akarom elhinni, hogy kés alá kell feküdnöm még egyszer! És létezik egy állítólag mikrolaparotómiás eljárás is, kérdezd már meg a férjedet légy szíves, hogy ők csinálnak-e ilyet, vagy van-e valamilyen javaslata? Félek, hogy a sima laparoszkópiás műtétkor felfújják a hasat és még ugye elég friss a császáros sebem, ráadásul hosszanti a vágás. Bocsi, hogy ennyi ide nem illő tudományos dolgokról kérdezek, ne haragudjatok!
Puszi Mindenkinek

Hunci, most nézem a PÜ-t!
szöcske
 
 


Szöcske :P
Én csak a laparaszkóposról hallottam, azt csinál is Apa és amúgy nem sok helyen csinálják azt sem. De majd megkérdezem a másikat is, holnap, mert ma ügyel.
Szerintem pont a gyulladás-veszély miatt kellett volna kivenni az epehólyagot :oops: De most már úgyis mindegy. Aztán lehet, hogy zöldségeket beszélek, mindig összerakom, amiket hallok itthon...
Addig is jobbulást!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Sziasztok!

Szocske,
szegeny,ez tortenet borzalmasan hangzik.Nagyon ugyes ferjed van hogy igy ellatta a piciket.Jobbulast neked!

Pandus,

Dori meg mindig gyonnyoru es tunderkiralylany.Es meg bujos is lett :lol: A sudocremes tortentet nagyon tetszett,magam ele kepzeltem Dorit es nevetnem kellett..Kar hogy foto nem keszult bar gondolom akkor ez volt a legkisebb problemad :lol:

Fendike,
ezek a foltok nalunk is megvannak a hasan es a laban a terde alatt.Neha erosebb aztan meg szinte nem is latszik..MAr mindent probaltam kulonbozo kremek stb de nem latok javulast..

En napkrembol a Roche- Posay babakremet hasznalom,nalunk bevalt.

Katica,
Lena hatalmasat nott,nagyon kis tunder foleg a kis ruhacskaban :lol:

Veda,
jo hogy irtal :lol: Csabi nagyon szep kisfiu..Es mar 10 kg :lol: Laura most kb 8.5kg :lol: Es a 18-as cipo is nagy meg ra:))

Donika,
mikor mesz legkozelebb dokihoz?Tunetek?

Fanni,
remelem a pottyok gyorsan elmulnak..+++

Kép
petitpois
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?