Új privát üzeneted érkezett!

huuh a -9re irigy vagyok :)
jobbulást nektek

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata,
én is igen irigy! :twisted: :lol: Hát igen, az új ruhatár! :mrgreen:
20140901102739
 
 


Orsi, Hajni! Azért nem mindegy, hogy mennyiből -9! :lol: :lol: :lol: :lol: Mert én NAGYON sokból -9, és ha még egyszer -9 lemegy elégedett leszek (bár ha jobban belegondolok, akkor egy harmadik -9 is van rajtam, csak nem vagyok telhetetlen, megelégszem az emberi formával :lol: ). Most is a csülkös bablevesnek kell ellenállnunk, de húst meg levet és zöldséget enni fogok belőle. :lol:
Egyébként azért nagy lendületet ad, mikor az ember látja a fokozatos csökkenést (és tulajdonképpen szinte mindent eszek).

Hajni, te meg osztan mijé irigy?! Én irigy a Te pockosodra!

No, megyek, kiásom Bálintot a homokból. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 

 
 

Kata :D
nekem is azért lenne miből :oops: :oops:
OK, mondjuk nekem kb. 9 kellene, és akkor aztán örülnék, mint majom a farkának... de most valami olyan szinten nem sikerül motiválni magam, hogy az már botrányos.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Engem az motivál, ami eddig lement. Meg szerintem valahogy eddig szerencsém volt, mert tényleg eszek. Mondjuk nem mindent és nem csokizok, de van, hogy elvesztem a türelmem, és egy kis rizsescsokit benyomok tejjel (persze éjjel :oops: ). De ennyi bún ezek szerint belefér.
A fő motiváció azonban, hogy nyártól vagy szept-től vinni akarom Bálintot usziba (a barátnőm most jár a BHRG-s továbbképzésre és tartani fog órákat, annyira várom :lol: :lol: :lol: ).

dkata
 
 


Ja, és nem érem utól Bálintot, olyan sebességgel rohan, úgyhogy rá kell gyúrnom. :lol:

dkata
 
 


Hajni
bírom, mert ugyanúgy muszáj bírni 36 hetesen, mint neked most :D Nem mondhatjuk a gyerekeknek, hogy vigyázállás, míg tesó meglesz. De a folyamatos terheléshez jól hozzászokik az ember, ha minden ok a terhességgel, akkor ez nem olyan óriási probléma (persze jó lenne kicsit többet felpolcolt lábbal lenni...)

Kata
betegséget sajnálom :( fogyival ügyes vagy! én majd 1 év múlva :D
Ordítás, hogy ki-ki - ismerős :)

Egyébként z-nél váltakoznak a nyugis és a nagyon hisztis időszakok, általában 5-6 napos ilyen-olyan periódusok vannak... Néha kiborít, máskor meg kenyérre lehet kenni...

Ja és ez a 36 hetes terhesség még durvábban hangzik annak fényében, hogy Z 37+5 re jött...

Kép
Kép
emma1976
 
 


:) :) Lili is majdnem :D
úgyhogy lehet, hogy nincs sok időd :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma,
Úúúúúúúú! :shock: Meg most hagyján, mert megyünk, de mi lesz, amikor itt lesz a kicsi, aztán szopizik 50 percekig, azt is 1,5 óránként... (Olivér így csinálta. )

Kata,
én mostanság leginkább a bokám növesztem. :? Már fölül gumis zoknit se vehetek fel, mert kilóg belőle a bokeszmokesz... :( :twisted:
20140901102739
 
 


Sziasztok!

Orsi :)
Mennyire távlati tervek?
Mindig úgy irigylem a nagycsaládosokat, basszus fiatalabban kellett volna kezdenünk a gyerekgyártást...

Emma :)
Húú, ez nagyon izgin hangzik, akkor már rád lehet mondani, hogy mindennapos :)

Hajni :)
Én bevallom nem bírom a strapát, bár ehhez hozzájárul szerintem az is, hogy az elején is feküdtem 3 hetet a vérzés miatt, aztán az amnió miatt is. Most azt csinálom, hogy 10 körül lemegyek vele, délben feljövünk (addigra ki is purcanok), akkor ebéd, kis játék és kettőtől ötig alszik, onnan uzsi és kis játék, apa 6 körül hazaér és akkor lemegy vele még olyan fél nyolcig. Ja és hál istennek Balázs nem motorozik és nem szaladgál, csak jön szépen kézenfogva.
Tegnap voltam dokinál. Majdnem minden ok, csak 3000 helyett 2000 méhszáj, pihenjek. Jóóóó, persze. Szóval most még inkább pianóban igyekszem nyomni, azaz még inkább nem emelem fel egyáltalán Balázst, a sétát nem tudom kihagyni. A kiscsajjal pedig megegyeztem, hogy még 11 hetet minimum benn kell töltenie.
Viszont (trallala), a súlyom egy dekát sem mozdult még mindig :D Mondtam a dokinak, hogy csak csipegetek, azért, de persze ez nem igaz pl. ilyenkor mindig boldogan megeszek egy fél doboz fagyit, aztán meg lelkiismeret furdalásom van :D

Kata :)
Jobbulást. Most én is éppen beleestem valamibe, úgyhogy teljesen együttérzek veled. Terveztem, hogy ha így megjön a jóidő majd lemegyünk anyóshoz pár napra és akkor tudunk találkozni, de jelen helyzetben inkább ülök itthon a fenekemen.
Fogyihoz hatalmas gratula!

wish
 
 


Wish :D
inkább csak hagosan gondolkodás.
nem tudom, nagyon sok kérdést felvetne, a 3hoz képest sokkal nagyobb szervezést igényelne, sokkal kevesebb szabadságot adna.
tényleg nem tudjuk

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta,
Szuper, gratulálok!!! Spontánbaba?

Emma,
Hihetetlen, hogy már a finisben vagytok. Végülis a SOTE I-en fogsz szülni, igaz? Csomagod készen áll?
Mi is sokat kint vagyunk és hasonlóképp hiszti van bejövetelkor, semmivel nem tudom becsalogatni.
Az Aldis homokozót én is láttam az újságban, de már nem lehet kapni. :evil:

Hajni,
Húúúú, gondolom, mennyire élvezte Olivér, hogy vezethette a helikoptert! Balu is odavan minden járműért. Egy pár hete elkezdődött, hogy mindig vinnünk kell magunkkal autót, ha megyünk vhova. Olyan édes, már nem fér semmi a kezébe, de azért még nyüszög, hogy vigyük a sárgát is. :lol:
Bébiszitter vagy a Nagyik biztos tudnak majd segiteni szülés után, mig bele nem rázódtok az új helyzetbe! Arra nem gondoltál esetleg, hogy Olivér elkezdje a bölcsit?
Tali jó lenne!

Kata,
Szegény, hátha a jó idő meghozza már a gyógyulást!
Nagyon ügyi vagy, elég hamar lement a 9 kiló! Én még mindig nem szántam rá magam, lusta tehén vagyok. :oops:
Te szoptatsz még? Képzeld, úgy tűnik, mi nem birunk leállni. Balu sir, könyörög a ciciért, én meg nem akarok keménykedni vele. Nem tudom, hogy meddig húzzuk. :roll:

Orsi,
Amilyen fiatalok vagytok, még biztos eljön az idő, mikor úgy érzitek, jöhet a 4. (és 5.) :wink: !

Kép
bandika
 
 


Emma :D
csak most láttam :)
ezek szerint ugyanolyan a homokozónk :) :)

Bandika :D
nem hiszem :wink: én úgy vagyok vele, hogy vagy most (mostanában), vagy sosem, nem vagyok az a típus, aki 36 éves fejjel éjszakázik, akkor ha már van 3 nagy (addigra a legkisebbünk is bőven iskolász lesz) gyereke.
A szüleimnél sem értettem, hogy miért vállalták be az öcsém, tőlem ez távol áll.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, nem beleduma, de akkor fogsz csak igazán éjszakázni! Meg 40 évesen. :lol: :lol: :lol: :lol: Amikor a gyerek éjfélig meg hajnalig buliban, Te meg várod haza, vagy mész érte. No, majd erre a témára visszatérünk. Én ugyanis többet éjszakázok Ádám miatt, mint Bálint miatt. :lol: :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Orsi!
Bizony igy van ahogy Kata irta! A kamaszok mellett nehéz nyugodtan aludni, ha nincs otthon azért, ha otthon van akkor meg azért!
Akkor Te engem is valami különös egyénnek képzelhetsz... Pedig igy hogy volt az a hatalmas szünet a gyerekeim között, tehát voltam nagyon fiatalon is anyuka, meg vagyok öregen is, én ugy érzem, most sokkal lazábban tudok kezelni mindent, a napirend borulástól elkezdve a Luku éjszakai járatáig bármit. Én már tudom, hogy csak magunknak kell megfeleljek, és az életünket ugy alakitom, ahogy nekünk jó. Elsők a gyerekek, és csak utánuk jöhet a háztartás vagy bármi egyéb. Máté kisgyerekkorában ezt sajnos nem igy csináltam, és nagyon örülök hogy kaptam az élettől korrigálási lehetőséget.
Szóval: a gyerek bármikor jól jöhet, de természetesen az az élet rendje, hogy orgonasipban egymás után... Én ugy érzem, hogy Ti is hamarosan indultok a jó Mágus felé.
Hajni!
Szivesen látunk Titeket egy kiváló homokozásra, egy jó ugrálásra és egy kis traccspartira, ha Érd felé jársz! Mert van ám nekünk egy 3 m átmérőjü ugrálónk is, hálóval, abszolut kiesésbiztos!
Emma!
Most olvasom csak, hogy Te már mindjárt szülsz? De jó!
Bandika!
Szerintem a bölcsi most Olivérnek nem volna az igazi, ugy érezhetné esetleg, hogy Őt a kistesó miatt elpaterolták otthonról.
Amugy igy utólag nem is olyan gáz 2 nagyon picivel, ha az első évet tuléli az ember.
Nálatok hogy áll a tesóprojekt?
Kata!
Mikor lábaltok ki már ebből a sok betegségből? Jobbulást!
Wish!
Nagyon kivitelezhetetlen hogy Ti nagycsaládosok legyetek? Láss engem!


Tali: a Margitsziget önmagában nagyon jó lenne, csak kocsival ugye megközelithetetlen ha jól tudom, én a magam részéről viszont nem indulok el a Margithidon 2 motoros futárral.
:)

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Jé tettem egy csomó emot, és csak az utolsó maradt meg :roll:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kriszta :)
Basszus tegnap lemaradt, hogy neked is írjak. Egy csomószor sezmbe jutottál, hogy mi lehet veletek és nagyon-nagyon örültem, amikor írtad, hogy megint babás vagy. Eredménye mikor lesz a genetikának? Drukkolok, hogy most minden rendben menjen!

Orsi :)
Hát nagy elhatározás a negyedik az biztos, de szerintem (így egy gyerekkelkönnyen dumálok), azért akkora nagy rászervezést nem jelenthet a háromhoz képest. Mondjuk pl akkor ha a fiúk már iskolásak lesznek, az már csak 2 év, ha jól számolom, akkor még beleférne a negyedik 36 éves kor elött ;) Persze ez csak elméleti töprengés a részemről.
Én részemről hálás vagyok a másodikért és hihettelen szerencsének fogom tartani, ha negyven éves koromig esetleg bekopogtat egy harmadik is. Utánna már nem vállalok gyereket, ha addig nem sikerül a három, akkor maradunk két gyerekkel. Tudom már ez is elég nagy kor gyreket vállalni, de bízom a génjeimben. A legfiatalabban elhunyt női felmenőm 75 éves volt, de zömmel 90 fölött éltek, a még élő nagymamám is 88 éves és szellemileg fitt.

Hajni :)
Azt is elfelejtettem, hogy részemről OK a Margit sziget. Esetleg megbeszélhetnék valami kocsival jobban megközelíthető helyszínt, hogy ne kelljen sokat gyalogolnom (pl. Városliget, Szent István Park), de a szabadtéri tali mindenképpen jó ötlet!
Bali haja is ilyen, mint Olivéré :) Olyan édesek a kis kunkorokkal, nem?
Amit Bandika javasolt, hogy bölcsn és is gondolkodtam, de szerintem esélytelen, hogy felvegyék, ha itthon vagyok egy kicsivel. De azért bízom benne, hogy ki fognak alakulni a dolgok, Balázs is ilyan cicibajnok volt, mint Olivér, de ha szopizott és lementünk sétálni, akkor elaludt szépen a kocsiban és alud 2-3 órát is, csak itthon kérte sűrűn a cicit. Szóval remélem júliusban lesz annyira meleg, hogy egyből ki lehet vinni a babát és akkor majd nagyokat alszik a babakocsiban.

Emma :)
Minden készen áll Boldizsár fogadására? Kiságyat hol vettetek végül?

Bandika :)
Szerintem nem baj, hogy szopik még Balázs, majd abbahagyja, ha úgy alakul. Szerintem ha sír érte és neked nincs ellene kifogásod, akkor ne eröltesd a leszokást. Amíg mind a kettőtöknek megfelel így, addig szerintem nincs vele gond.

wish
 
 


melcsi1967 írta:Akkor Te engem is valami különös egyénnek képzelhetsz...

Én már tudom, hogy csak magunknak kell megfeleljek, és az életünket ugy alakitom, ahogy nekünk jó.

Elsők a gyerekek,

nem tartalak különös egyénnek :) csak nekem erről más a véleményem.
én is úgy alakítom az életem, ahogy nekünk jó, csak nekem kell a magánélet a családom mellett, ők az elsők mindig is ők lesznek, de nekem kell mellette, hogy önmagam is ki tudjam úgy teljesíteni, ahogy azt én szeretném.

Wish :)
nagyon sokban más, 4 gyerek mellett nekem már nem jutna szabadidő, 4 gyereket nem tudok anyuékra itthagyni 3 napra, ha apával kettesben akarunk lenni
Nekünk ezek fontos dolgok, kell ahhoz, hogy a lehető legjobban tudjuk az életünket alakítani...

A kamaszkort nem ismerem, de azért olyan sokat nem éjszakáztak velünk a szüleim - most sem az öcsémmel, pedig 17 éves -... lehet, hogy ez nálunk másképp alakult.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi :)
Akkor írtál, miközben én is. Szóval Orsinál leírtam, hogy én 40 éves korom után már nem akarok szülni. Az optimista genetikai örökséggemmel, ha azt nézem, hogy mondjuk 75 éves koromig élek, akkor a legkisebb 35 éves lesz, ami már nem a felnöttkor elején is túl van, hanem ha minden jól megy szép családja van már neki is és lesz aki támogatja, ha én már nem leszek. De minél késöbb szülnék, annál viszább csúszna ez az idő. Szeretném sínen tudni a gyerekeimet mielött magukra maradnak.
Másrészt én a munkámat is nagyon szerettem és szeretnék majd visszamenni dolgozni, de minél tovább maradok itthon, annál kevésbé valószínű, hogy vissza tudok menni. Most még megvan a nevem és emlékeznek rám, de ha itthon maradok még 5-6 évet, akkor már ez nem lesz olyan könnyű. Persze első a család, de azért nekem kellenek a szakmai kihívások is (bár azért némi pályamódosításon is töröm közben a fejem ;) )
Harmadik érvem meg az, hogy én érzem, hogy rosszabbul bírom az éjszakázást, kevés pihenést, mint ezelött 5-10 évvel, gondolom ez javulni nem fog.
Szóval a terv az, hogy negyven éves koromig továbbra sem védekezünk, de utánna már igen! Ha csak Balázs lenne nekünk, már akkor is boldog lennék, hogy lehetett végül gyerekem, ezért a két gyerekkel sem leszek elégedetlen, pláne, hogy a másodikat a "lottón nyertem" ;)

wish
 
 


Wish,
Én is ismertem még a dédmamikat is!
Nevekkel hogy álltok? Megy még a tanakodás?
Azért zavar a szopizás, mert nem látom a végét és nem tudom, hogy választhatnám el kiméletesen. Elvileg szeptembertől bölcsi, addigra jó lenne, ha már el is felejtené a cicit. Ha nem vagyok itthon (kb. 3x-4x volt ilyen), akkor elalszik szopi nélkül, de Velem csak akkor, ha legalább 2 percig nyammog rajta. :? Volt pár kisérletem, hogy csak ringatás, éneklés, simi, de Bali tök erőszakos, mindig "meggyőzött" én meg csak felbosszantottam magam.


Melcsi,
Tesóprojekten egyelőre csak itthon dolgozunk. Pont a szoptatás miatt nem is jelenetkeztünk még be a Kaáliba. Most már egyébként átálltam arra, hogy ősztől megpróbálok visszamenni dolgozni és majd jövőre megyünk lombikra, hacsak véletlenül nem "nyerünk a lottón" :wink: addig egy kistesót.
Igen, a bölcsi akkor lenne jó, ha Kicsi érkeztéig már megszokná a Nagy, ebből a szempontból meg csak magánbölcsi jöhet szóba, mert az államiaknál szinte mindenhol csak szeptemberben van felvétel. :evil:

Tali: a Szent istván Park sztem jó ötlet, ott parkolni is könnyebb.

Orsi,
És kiben merült fel az ötlet, Benned vagy a Férjedben vagy csak a fagyibabák miatt gondoltatok rá?
Miattam is sokat éjszakáztak a szüleim, minden hétvégén "kimenős" voltam és ráadásul késtem is sokszor, nem kiméltem szegények idegeit. :oops: :lol:

Kép
bandika
 
 


Wish! Tali tök jó lenne, de majd akkor gyertek, ha a kislányod is megszületett, és akkor mindkettőjükkel találkozhatom "élőben" is, nemcsak pocakon belül. :lol: Megírtad már a szülinapot, én vagyok figyelmetlen, vagy nem? Kíváncsi vagyok. Képek?

Bandika! Bálint is szopik még. Bár azon a szinten nem függő, mint a Te gyereked. Ő sokszor nem tudja eldönteni most ezt se, márhogy cici vagy nem cici. No, akkor ha azt mondja NEM, akkor nincs, hiába gondolja meg magát. Egyébként reggel és a du-i alvás után van szopi, meg most hogy beteg gyakrabban. De ezt nem is bánom, mert iszonyú lázas és semmit nem eszik, még a kekszet és a Tudit (Túró Rudi) se, amit imád.
Bölcsi lesz? Tök jó, akkor fog jönni a kistesó! :lol: Ha meg megy bölcsibe, le fog szokni a ciciről, hidd el!

Orsi! Bandikához csatlakozva: én 2 hete hét végén ugrottam ki fél 2kor az ágyból, és mentem Ádámot megkeresni, mert nem ért oda anyukámékhoz a megbeszélt időre. Aznap éjjel virrasztott pl. anyukám, apukám, a férjem, akit Bálint mellé rendeltem, meg ki kellett állnia előlem a kocsijával, plusz én, aki nyakamba vettem a várost. Annyira meg voltam ijedve, hogy m történt a gyerekkel! Közben meg még tartott a koncert, és mivel pincében volt, nem volt térerő. Szóval semmi rosszat nem csinált, semmi bajba nem került, de annyira aggódtam, így utólag szégyenlem is, de olyan sok rossz történik gyerekekkel... Gondolod, mikor beállítottam a buliba, hogy a két méteres kisfiamat keresem (Tessék bemenni! :oops: :oops: :oops: ), aztán kiragadtam a csápoló tömegből, hogy de jó, hogy megvagy! :oops: :oops: :oops: :oops:

dkata
 
 


Bandika! Lemaradt a fogyókúra: azért már jó rég csinálom, csak ritkán írsz! Írjál gyakrabban! Egyébként az elég rossz, hogy most vissza fog jönni, vagy megáll, mert most megint betegek vagyunk, és örülök, ha van mit enni, nemhogy olyan legyen, amit szabad. Tiszta szerencse, hogy 2 napja megvettem legalább a húsvéti sonkát, mert most nem tudnék elmenni Bálinttal, tegnap este az ügyeleten kötöttünk ki, annyira köhögött és hörgött, hogy nem mertem lefektetni. Most hozzá keltem, amire még nem nagyon volt példa, de alig tud aludni a köhögéstől. :cry:

dkata
 
 


Kata!
Sajnálom nagyon ezt a betegségsorozatot! :( Mit mondtak az ügyeleten?

Anda,
Veletek mi újság? Fiúk bölcsiben?

Kép
bandika
 
 


Bandika! Te tudsz nappal is írni? :lol: :lol: :lol: :lol: De jó!
Ügyeleten azt mondták, piros a torka, reggel amikor a rendes doki látta, még nem volt piros. :shock: :shock: :shock: :shock: Aztán ügyeleten Mucopront, a dokink azt mondta, nem kell köptető. De pont ezért vittem el, mert tudtam, hogy kell köptető, mert én is ugyanebben vagyok benne. Aztán ma megint a körzetiorvosnál nyitottunk, Augmentin Duo-t kapott, be is adom neki, mert ez most tuti hogy kell, mert én már a második kúrát szedem, mégis fáj a torkom (3. hete :shock: ). Annyira sajnálom Bálintot, tiszta láz, semmi evés, ma már a gyógyszert se akarta bevenni. :cry:
Má' szeretnék kijönni ebből az egészből, nagyon. :roll: :roll: :roll:

dkata
 
 


Wish,
nahát, hogy még mindig nem híztál! Irigy-irigy! :D Én meg kb. olyan ütemben hízom, mint Olivérnél, nála 12 lett a vége, remélhetőleg most se lesz több. :roll:
Te nem vagy véletlenül mérnök? :lol:

Bandika,
Olivér meg vonatokat cipel a kezében mindig! :lol: Bölcsibe semmiképp se megy, úgyis itthon vagyok, elfér majd, ha Blanka megszületik is. Már így is előre rettegek az ovitól... :? Én is abban bízom, hogy minden jól fog alakulni, már elég sokan megoldották, biztos nekem is menni fog! :D (A vezetést is mindig így magyarázom... :roll: )

Melcsi,
köszi az invitálást, Olivér odalenne a babáktól (még minden gyereket így hív, saját magát is. )! :D Az a baj, hogy Érd felé szinte sosem járunk. :(

Kata,
adjad be neki szerintem is! Jobbulást!

Tali: A Margitszigetre be lehet menni autóval a másik hídon, és az elején leparkolni. (Nem ugrik be a híd neve :oops: ) Mondjuk pont a Margithíd felőli végén van játszótér, ha jól emlékszem... :roll: A Szent István Park tudom, hogy tökjó hely, de azt gyalog nem vállalom be, túl messze van. Apát mondjuk meg tudom kérni, hogy elvigyem, ha ennél maradunk. A Városligetben viszont van egy nagyon állat játszótér a Felszabadulás terénél (asszem ez a neve ). Ott van az a bűn ronda rozsdás vasoszlop-sor, az '56-os emlékmű is. Teljesen körbe van kerítve, és jó nagy is, pont a mi korú gyerekeinknek való játékokkal! Na, jól megmagyaráztam! :roll: :lol:
20140901102739
 
 


Én a Ligetre szavaznék. A Szent I. parkot nem ismerem, a Szigetnek tényleg a Margithid felőli végén van a jáátszótér.
Kata!
Jobbulást, ez elég roszul hangzik, hogy hörög.
Hajni!
Hát gyertek egyszer célirányosan hozzánk!
Wish!
A korral kapcs. igazad van, de 1-2 év már szerintem nem számit. Kivánom Neked hogy legyen még1x szerencséd!
Orsi!
3-at simán bevállal az anyukád és 4-et már nem biztos?
Mondjuk hárommal is eeléggé be tudja keriteni magát az ember lánya,szerintem 1 ide vagy oda már nem kunszt! Te különben is nagyon jó szervező vagy ha jól sejtem.

Mindenkinek nagyon boldog Husvétot kivánok, aki sok locsolót vár, annak sokat, aki békét kiván, annak csendeset!
Mi Emesével tojást festünk holnap! Ő pirosat fog :D

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


nekünk találkozó szempontjából bármi jó :)

Melcsi :D
nem tudom, valahogy nem terhelném még 1 gyerekkel... de majd kiderül :wink:

Bandika :D
inkább bennem merült fel, mint benne. és igen a fagyik miatt is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Végre írtatok!

Melcsi,
a homokozó és az ugráló szuper lehet!Mi is sokat homokozunk,imádják!

Orsi,
az udvarra játszósruhába mennek ki,nem?

Emma,
gyerekek külön szobában lesznek?Összecsomagoltál már?De izgi!
Szerencséd van,hogy Zalán megvár motorozás közben!

Hajni,
nálunk minden nap hajmosás van a homokozás miatt,hosszú haj kizárva!Tali jó ötlet,helyszínt beszéljétek meg,nekünk mindegy!Ha Apa éppen nem dolgozik,megyünk.Hétvégén lenne?
Néztem az iwiw-en a pocakos képeket,nagyon csinos vagy!

Bandika,
kisfiadat felvetteék már a bölcsibe?Ha megy szept.-be,addigra már felejtse el teljesen a cicit,mert annál nehezebb lesz beszoknia!

Kata,
további gyógyulást kívánok Nektek!Szörnyű,hogy még mindig betegeskedtek!Fogyókúrához adhatnál nekem egy kicsit az erődből,mert undorító kövér vagyok,akaraterőm meg nincsen!
Enyémek is kiszaladnak az útra és az Arnika olyan gyorsan motorozik,hogy nem érem utol!Úgyhogy órdítok neki,hogy álljon meg,néha meg is áll!Tehetetlen vagyok én is,tanács kéne nekem is!Ezért mi még mindig babakocsival közlekedünk,ha egyedül megyek velük,mert 2-en 5 felé szaladnak vagy motoroznak!

Wish,
számomra hihetetlen,hogy kézenfogva tudtok közlekedni,gratulálok!

rólunk:már másfél hete járnak bölcsibe és nem betegek!!!(kop-kop!)Kicsit folyik az orruk,de annyira nekem is folyik!Minden délután játszótéren vagyunk,élvezik a jó időt és a szaladgálást!Reggelente bilibe pisilnek és a bölcsiben is ráülteik őket a kis wc-re!
Viszont rohadt szófogadatlanok!Kenik az asztalra a joghurtot,köpködik az ételt,állandóan levetkőznek,verekednek,szekálják egymást!A bölcsiben mintagyerekek,itthon meg megvadulnak!Holnap reggel megkérdezem a gondozónőjüket,hogy miért van ez,mert lassan megőrülök!Esténként lelkiismeretfurdalásom van,hogy már megint csak ordítottam velük!
Most apával elmentek locsolni,kíváncsi vagyok,Apa miket mesél majd!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

Andi
Kép
aanda
 
 


aanda írta:Orsi,
az udvarra játszósruhába mennek ki,nem?

nem, 1 ruhájuk van, nem öltöztetik őket -itt nálunk a többi oviban sem -, télen van egy overall azt használják kint, de amikor nincs fagy egy ruhában vannak.
(én itthon sem öltöztem őket ha ki megyünk vagy ha bent vagyunk - telet kivéve - nem is látnám ennek szükségét)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


aanda írta:Ha megy szept.-be,addigra már felejtse el teljesen a cicit,mert annál nehezebb lesz beszoknia!!

ezzel nagyon nem értek egyet.
Miért kellene leszoknia róla??? Lili 10 hónapot járt úgy bölcsibe, hogy mellette szopott. Reggel és este, és abszolút problémamentesen ment a beszoktatás.
Valamivel hosszabb ideig tartott, mert ő anyásabb, mint a fiúk voltak ennyi idősen, de a szoptatás emelett abszolút jól működött.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Andi :D
ez a bölcsiben mintagyerek otthon meg ördög ez abszolút tankönyvi dolog, ne ijedj meg tőle.
A feszültséget ők otthon vezetik le, persze foglalkozni kell ezzel, de ez le fog csengeni idővel, mert ez nektek szól.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
az udvaron kúsznak-másznak,csúszdáznak,homokoznak:nagyon koszosak lesznek! :lol: Én el sem tudnám képzelni,hogy ne öltöztessem át őket játszósruhába.Furcsa,hogy nálatok nem öltöztetik át őket,akkor abban a koszos ruhában vannak utána a csoportban is?
Szopival kapcsolatban én a 2 éves gyerekre gondoltam,nyilván 10 hósan csak ezért nem választanám el!A bölcsinkbe jár egy kislány,aki 2 évesen bölcsikezdéskor még cicizett és vért izaddt mindenki(anya is)mire beszokott a kislány.
Fiaid is ilyen huligánok voltak,mint az enyémek?Mert nekik olyan ötleteik vannak néha,hogy a hajam égnek áll!Pl.túró-rudival rajzolnak a konyhaasztalra,ceruzával a falra,szekrényre!

Locsolás jól sikerült,bár a verset nem mondták el!Apa kipurcant,mert a fiúk hozták a formájukat! :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 


Na mi még 2in1 :D

Ez az átöltöztetős kérdés tényleg aktuális. Nekem dilemma. Z, mint a legtöbb gyerek utál öltözködni, szóval sz, hogy reggel egy cucc, délelőtti kintre másik, aztán ebédre-alvásra újra az első, du ismét a második, majd ismét az első- húúú, ez elég vad! Én mérlegelni szoktam, mennyire lett koszos, és a nadrágját általában cserélgetem, a felső sokszor kibírja 1 napig, mondjuk estére ahogy kinéz :roll: Szóval engem is érdekelni ki-hogy csinálja. Elképesztő mennyiségű már így is a mosnivaló nálunk!!!

Cuccot még nem raktam össze, de megvettem minden belevalót.
Ágy Faktumtól lesz.

Kisfiam is meglocsolta tegnap 2 legkedvesebb barátnőjét! Nem bírtam ki, el kellett kísérnem, hogy ezt megnézzem! Nagyon megható volt!

Mikor vagy meddig szülni? Hááát én is úgy terveztem, hogy 30 ig 2, aztán 4-5 év szünet, és úgy a 3. De ez most nem megy. Én annyira szeretnék 3at, csak már szerintem így is kicsit késő, mármint ha nem akarok megint kis korkülönbséget. Viszont úgy érzem, hogy kb 4 év terhesség-szoptatás-terhesság-szoptatás után kell majd iső a szervezetemnek regenerálódásra.... Szóval lehetne ez a 30tól 40 ig tartó időszak 2x ilyen hosszú. Akkor beleférne a 3 gyerek, még munka is...........

Kép
Kép
emma1976
 
 


Anda :D
nem tudom, az enyémek olyan rettenetesen nem lesznek koszosak :) ha nagyon koszos, persze lecserélik, de ritkán szokták.
A beszoktatás szerintem nem a szopitól függ, egy csomó gyerek akkor is sikít, ha nem szopik már akkor, ez sokkal inkább baba-mamakapcsolatfüggő szerintem.

enyémek is belevalók, de az általad írt esetek komoly retorziót vonnak maga után, így ilyenekkel nem is mernek próbálkozni. :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Emma

épp ma dél körül jutottál eszembe, hogy vajon egyben vagy-e még, jó, hogy jelentkeztél.
A hírt ki fogja hozni, ha indultok a kórházba?

Nálunk az öltöztetés úgy van, hogy a felső általában ugyanaz egész nap, mert még van felette kis kardigán vagy kabát az utcán, szóval a póló nem koszolódik annyira. Itthon melegítőben van, aztán 10 körül lemegyünk, farmerban, majd délben mivel tisztába teszem amúgy is, nem körülményes a melegítőt vissza adni. 4 körül ébred, újra tisztába teszem, egyenesen a farmert adom rá, s megyünk le.

Képzeljétek,
tegnap kerti buli volt nálunk, s volt egy 7 és egy 14 éves kisfiú is a társaságban. Olivér olyan önfeledten játszott velük 4 órán keresztül, hogy öröm volt nézni. Egyszer sem jött oda hozzám, csak a nagy fiúk nyomában volt egész idő alatt. Tegnap éreztem először, hogy lehet, mégis jó lenne egy kistesó.

Kata

hogy vagytok?
Bálint köhög még?

Kép
zsuzsi73
 
 


Aanda :)
Húú, én sem engedek ilyesmit. Ha rosszalkodik és nem fogad szót már elég többnyire megkérdezni, hogy be akar-e menni a szobájába gondolkodni és egyből tudja mi a helyzet. Persze azért érezteti magát a dackorszak, de akkor is van amiből nem engedek.

Mi kicsit átöltözködünk. Szerencsére télen megszokta, hogy nadrágcsere mindenképp van, így most a nadrágot azért lecserélem rajta, a body, vagy poló általában marad.
Tavaly nyáron meg azt csináltma, ogy 11 körül feljöttünk és ment a teraszra a kismedencébe csupaszon, utána meg már nagyjából mindegy volt neki, hogy mit adtam rá. De emlékszem, hogy két napnál tovább nemigen bírta egy rövidnadrág sem, folyon cserélgetni kellett azokat is.

wish
 
 


Orsi,
koszról:tegnap bölcsi után bementünk a játszótérre.A nagyobb gyerekek ástak egy elég nagy gödröt a homokozóba.Arnika először csak nézte őket,majd segített nekik ásni,utána belefeküdt.Még a pelenkájában is vastagon állt a homok! :lol: Én ilyenkor már az előszobában levetkőzetem őket,és egyből mennek a kádba.A cipőjükből már a ház előtt ki szoktam önteni a homokot!
A rosszalkodást én sem engedem,csak nem mindig fogadnak szót egyből.És a 2 gyereket nem tudom egyszerre kivenni az etetőszékből,amíg az egyiket mosdatom,a másik tovább folytatja a hülyeségét! :cry:
Adhatnál nekem tanácsot,hogy hogyan érted el náluk,hogy nem is mernek ilyen dolgokkal próbálkozni!

Zsuzsi,
örülök,hogy elgondolkoztál a tesó kérdésen!

Andi
Kép
aanda
 
 


Anda :D
ilyen nálunk is van, de én ilyenkor nem szoktam helyből fürdetni.

ceruza:
1) csak asztalon rajzolunk 2) nem érik el a ceruzát maguk. tehát nem tud mivel falrafirkálni

étel:
azonnal leszáll az asztaltól, aki malackodik, szalvétával megtörlöm a kezét, azzal már nem koszol, nem kell elmenni onnan egyikkel sem.
A tieid meg nem kicsik, bőven 2 felett vannak, egyszerre ki lehet mind a kettőt venni és kettőt vinni a mosdóba.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Öltözésről. Én is folyton öltöztetek. Mivel ha kint vagyunk, szó szerint homokcsikot huznak, tehát egyenest a fürdőbe megyünk, ott vetkőzünk és akkor ha nem szalad ki senki, megusztam egy felmosással. Mondjuk kinti nadrágot nem cserélek mindennap, kirázom a homokot és mehet rá még 1-2 napig. De csodálkozom hogy Nálatok Orsi, nincs kinti ruha az oviban, nálunk és errefelé mindenhol, van.
Ceruza: nálunk is ugy lenne hogy elérhetetlen, de mégis találnak itt-ott, épp tegnap egy hatalmas transzparenst rajzolt a falra Emese, de Máté megnyugtatott, hogy ne izguljak már, a kisgyerekes házakban mindenhol ez van szinte, látják mikor butort visznek. Azt gondoltam, festünk valami lemosható izét gyerekmagasságig. Aztán majd kinövik. Ugyis festésre szorulunk mááá.
Étel: az enyémek meg akkor malackodnak, ha együtt vannak! Mintha licitálnának, ezért néha én is elzavarom Emesét, de visszaoldalog :)
Emma!
Ezt nyujtsd be ujitásnak! A 30-40 közötti 10 évet duplázzák meg azonnal, most ugyis kormányváltás volt, hátha törvény erejü rendelet lesz belőle! :D Én akkor még habozás nélkül szülnék akár még 3-at!
Orsi!
Igaz, már azért 3 is sok egy idősödő asszonynak, de egyre értelmesebbek és szófogadóbbak lesznek, kevesebb gonddal.
Na mondjuk az én szüleim (bár fiatalok) már ezt a kettőt is nagyon soknak találják :? Ugyhogy le a kalappal a mama előtt!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Aanda
nálunk sem öltöztetik őket az oviban, legalábbis a sógórnőm azt mondta, meg mások is,
így szeptembertől elég érdekesen fog Ákos az oviból hazajárni,
számomra ez elég érdekes, hogy a gyerek amibe oviba megy abban viszik ki az udvarra és utána abban jöjjön haza :shock:
és persze minden nap patyolat tiszta ruhát vegyen fel reggel,
de ehhez télen hány garnitúra kéne????????????, hogy tiszta száraz felső ruházata legyen?
Cicizés: nálunk Áronkámat kéne lassan leszoktassam, mert ő (ez az én hibám is, hogy hagytam, és hagyom neki), hogy ő hajnalban már csak cicin hajlandó aludni + napközben öltöztet, és ha ölben van akkor nyúlkál, és ha nem az van amit ő akar akkor olyan hisztit levág hogy csak na, és persze úgy cicizik, hogy áll előttem , ölben már nem marad meg.
De ehhez nagyon erősnek kéne lennem, de mikor vörösre sírja - hisztizi a fejét mindig megsajnálom!

Zsuzsi
Hajrá kistesóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melcsi
mikor mentek a Mágushoz?

Mi rengeteget vagyunk kint, ha homokoznak akkor azért elvannak veszekedés nélkül, de egyébként minden járgányon veszekednek, mert Áronka is közlekedni akar, még akkor is ha csak ülni tud rajta
és így persze ha elalszanak akkor már csak takarításra jut időm, mert utána már alig látok ki a fejemből!

Megszeretném kérdezni, hogy az normális, hogy Áronkámnak alul és felül is ügy kint van már 4-4 foga, és vártam hogy jöjjenek szépen sorban a többiek is, de a napokban láttam, hogy alul már dudorodik és felül már félig kint is vannak az első rágofogak.
Normális hogy ilyen hézagosan jönnek?
Ákosnál és az ismerősöknél is mindenki gyerekeinél sorban jöttek a fogak!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Gyorsan jelentkezem.
Olvasni sincs most sok időm. Apa dolgozik a gépen, így májusig nem sokszor tudok jönni :cry: (azért igyekszem majd kisirni pár percet :) )
Láttam szerveződik tali, de még nem volt időm elolvasni. Ne hagyjatok ki belőle!!!! Valaki privit majd dobjon, hogy mi a helyzet!

katyerina
 
 


Erika :D
persze, hogy normális. Elég kevés gyereknek jön tankönyvien a foga.
nekem 3ból 0nak :)
Lilinek a szemfogai jöttek ki utoljára.

én tényleg nem értem ezt a ruhamizériát, pedig 3 gyerekem jár oviba-bölcsibe.
Télen-ősszel nálunk kintre van kinti vastagabb nadrág, azt adják rá, és simán napi 1 szett fogy, semmivel sem több, mint ha itthon lennének. Pólóból az oviban néha néha beesik +1 valami baleset miatt, de a fiúknál nagyon ritka, hogy ki kell cserélni a felsőt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
köszi!A ceruza nálunk is el van rakva,de úgy mint Melcsiéknél,mindig találnak valahol!

Melcsi,
nekünk is kéne már festeni,de várunk még 1-2 évet! :lol:

Erika,
fiaimnak az alsó-felső 2 után a felső szemfogai jöttek ki,így olyanok voltak,mint a kisvámpírok!

Andi
Kép
aanda
 
 


Hali!

ruházat: a tesómék városában sehol nincs váltóruha az ovikban, ők egy másik városba hordják, de ott sincs sehol, a környéken se. :o :lol:

Anda,
aranyos vagy, köszi! :oops:

Emma,
egyben vagy még? Nagyon drukkolok!

Zsuzsi,
képzeld, Olivér is a nagyobbakat szereti jobban! Állandóan a nagyok után rohangál, akik persze sose foglalkoznak vele, de nem érdekli. Rohan boldogan utánuk, ámultan nézi, hogy mit csinálnak. :shock: És persze sokszor próbálja utánozni is őket, azok meg mindig tuszkolják onnan, hogy jaj, kicsi! :roll: :lol:

Lányok, tanács kéne. Kezdek nagyon vizesedni, mikor kell komolyabban foglalkozni vele? A bokám már nem látom, nagyon gáz! Van kivitelezhetőbb megoldás a felpolcolásnál? Mire kell, hogy figyeljek? Vérnyomás, cukor (azon még nem is voltam... :oops: ), fehérje a vizeletben, egyéb? Kezdek parázni, mert túl korainak tartom, Olivérrel csak a végén volt víz minden egyéb tünet nélkül.

Talira dobjon föl vki időpontokat, aztán döntsük el! :D
20140901102739
 
 


hajníííí,
hát nincs neked orvosod, aki figyelje pl. a fehérjét a viz.ben? (mert ilyenkor azt erőSsen nézni kell, ha jól emlékszem) Anno nekem elég komoran kezelte a dokim a vizesedést. Sómentes diétát írt elő, és hiába mondtam, hogy jaj, én alig eszem sót, nem!!! az alig is sok, sómentesen egyek! Lehet, h neked sikerül, én el sem tudtam képzelni, hogy lehetséges ez egyáltalán, hát kenyértől kezdve mindenben van só! Na de hátha neked megy majd. Mindenesetre ne vedd félvállról, és tudasd a dokiddal, ha ő nem veszi észre. Nekem az enyim már az elején nézte a bokámat, mikor még pipaszár volt, nem is értettem, mit matat ott!

A talinak én is örülök! :D

Ja, kérdezni is akartam!
Érdemes a motor után triciklit venni a két éveseknek, vagy inkább pótkerekes bicajt vegyünk egyből szerintetek? (Ahogy kérdezősködöm, mintha nem igazán használbna senki triciklit...)

Még egy kérdés:
Ismertek olyan gondozószolgálat-félét, mint az "otthonsegítünk", csak időseknek, betegeknek?

Köszi!

Magunkról nem sokat tudok írni...
Enyimek is most állandóan a homokozóban vannak, naponta látom odaragadva rájuk a cicakakit (fúúúj!), pedig már a helyi anyukák is összefogtak és takarjuk a homokozót nejlonnal a játszótéren. Bencsi is imád menni a nagyok után. Norina meg azt szereti, ha pátyolgatják a nagylányok, kézen fogják őt, viszik ide-oda, cirógatják az arcát.
Egy hónap múlva lesznek két évesek. Most jön a rácsos ágy, a cumi, a pelenka elhagyása. Ez utóbbitól valahogy eléggé tartok. Nem tudom hogy elkezdeni. Félek, hogy attól kezdve csak arról fog szólni a zéletem. Néha bepróbálkozok, de nekik sincs eszük ágában ráülni a bilire. :?

KépKép
pompomlány
 
 


Az én gyerekem is koslat a nagyok után, és a szívem szakad meg, mikor azt látom, hogy letojják, vagy szivatják....

Hajni
nekem állandóan nézik a vizeletet, kórházban is, védőnő is, már néha túlzásnak tartom. Tényleg korai még a vizesedés, főleg, hogy kánikula sincs. Petrezselymet nyomass sokat (enyhe vízhajtó), azzal nem árthatsz, de meg kellene tényleg tudni, mi az ok.

Én még egyben, már 11kor azt hittem, indulunk. 1 órán keresztül voltak fájásaim, 3 db 5 perces ritmusban. Aztán azóta semmi. Azért most már nagyon izgi............

Kép
Kép
emma1976
 
 


Pompi :)
1 év 11 hósan????
az enyémek 2 év 10 hósan sem nagyon strapálták magukat.
Pelus elhagyás szerintem nagyon sok gyereknél még baromi korai a 2 éves korral, ezen semmiképp ne járasd az agyad.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi,
triciklin én is gondolkoztam,de nem veszek!Pedig nagyon tettszik nekik,a barátnőm kislányáét szokták használni,tologatják egymást vele.Jövőre kapnak bicót.
Nálunk van olyan önkormányzati szolgáltatás,hogy ápolónő jár ki a betegekhez és az ebédet,gyógyszert is kiviszik.Polgármesteri hivatalban érdeklődj.
Enyémek még kiságyban alszanak itthon,a bölcsiben kinyitható ágyon.Ősszel veszünk nekik nagyágyat leesésgátlóval,addig nem.
A cumit sem akarom erőszakkal elvenni tőlük,most már csak alváshoz kell nekik(és ha nyűgösek),bölcsiben sem kapják meg napközben,csak alváshoz.
Bilire sem mindig ülnek rá,csak ha éppen kedvük van hozzá.Nyár végére szeretném,hogy szobatiszták legyenek!

Emma,
az unokatesómnak fél órája indult be a szülése,ő a 40.héten van!Egyből eszembe jutottál Te is!Izgulsz már?Zalánt könnyen megszülted?

Hajni,
sajnálom a vizesedést!Tényleg,mi lesz a kánikulában?Tudsz azért pihenni az Olivér mellett?

Többiek?

Andi
Kép
aanda
 
 


Pompi!
Biliügy: Luku folyton le akarja venni a pelust, és mikor meztelen, ráül a bilire, mondja hogy sss, de üres marad. Majd kis idő mulva néha elbujik és a földre pisil, aztán rohan a felmosóért és magyarázza, hogy psss. Tehát már tudja a dörgést (könnyü Emese mellett) de még nem jön össze. Én azt gondolom, hogy a mi helyzetünkben a nyáron már változás lesz.
Ha majd Nálatok is elkezdődik, az életed bizony egy darabig arról szól majd, meg kell szokni, hogy folyton kérdezed, főleg séta, öltözés előtt, mert maguktól sokáig nem jut eszükbe, és eljátszák, becsurog az eleje.
Cumi: na ebben nincs változás, és engem nem is zavar, ugyhogy gondolom, marad. Alváshoz kell, a napi tevékenységek nélküle folynak, nincs abban semmi rossz. A Tieid sem cumival házasodnak majd.
Kiságy: jobb ha elkezded, mielőtt rajtatok marad, mint nálunk a lánnyal. Még mindig ragaszkodik, hiába igértem be a szivecskés ágyat.
Hajni!
Én nem értek a vizesedéshez, a bálna sulyom ellenére nekem nem volt egyáltalán, de kérdezd a dokit és nem 3 hét mulva...
Emma!
Kezd izgi lenni! Vagy már mégis szülsz esetleg?

Az én Lukummal nagyon rendesen bánnak a nagyobbak. Mikor Emeséért megyünk az oviba, a lányok körülveszik, vezetgetik az udvaron, állandóan libikókázni akarnak Vele de legalább 6-an 1xre. Mig öltözünk bent, a padon az ebédre várakozó nagyobbacskák magyaráznak Neki, terelgetik hogy ne menjen ki, vagy utánafutnak és visszahozzák, szóval nekünk nagyon jó dolgunk van. Na igaz, Emese az első időkben határozottan melléállt és közölte, hogy az az Ő kistestvére, lehet hogy nem akarnak ujjat huzni a boszorkánnyal :wink: Olyan édesek, ahogy reggel bucsuznak, ha visszük Lukut is, ölelik, puszilják egymást, Luku édesen integet, aztán rohan a kertben hátra az Emeséék ablakához, hogy integessen Neki. Délben meg ugy örülnek egymásnak, mintha nem is 4 órát, hanem 4 évet töltöttek volna külön.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kép Kép Kép
Már olyan régen tettem fel képet...
Emese megtanult rendesen biciklizni

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: