Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma voltam dokinál, kaptam ospamox tablettát, azt mondta, hogy ne tűrjem tovább ezt a köhögést, mert legyengülök szülésre, éjjel is sokszor fent voltam, volt, hogy egy órán keresztül.
Megkaptam az uccsó beutalókat, vérvétel, uh, levette a kenetet is.

Május 1-én elmegy 1 napra, úgyhogy Iringóval megbeszéltem, hogy aznap ne bújjon ki, utána már jöhet.

Nekem anyósom itt volt 8 napig, már nagyon nagyon vártam (vártuk), hogy hazamenjen............ De ezt szerintem már írtam, nekem Ő nem segítség, csak idegesítő. Talán most lejár a játszótérre Gyönggyel, másban most sem lesz segítségemre.

Az utolsó ultrahang a 38. héten van, igaz?
Vendég
 


Sziasztok!

Ildi,
jó nagy a Te pocakod is már!!

Kutyafüle,
ne idegesítsd magad előre, h nem fordul be r iki stb. Be fog fordulni, ha netalántán mégsem, akkor majd ráérsz akkor idegeskedni. Úgy állj hozzá, h minden okés lesz!! :lol:

Anita,
két egyforma baba meg terhesség sincsen, úgyhogy Hanna nem fogja nővérkéjét követni a megszületés körülményeit tekintve. :) :)

Esztó,
a házidogához kitartás! miról kell írnod?

Hazaértünk mi is, reggel 9-kor indultam, aztán fél4 körül értünk haza. Beszereztünk minden nagyobb dolgot, babakocsi, kiságy, matrac, pelenkézófeltét. Nem volt egyszerű, a Minimanóban nem találtam kocsit, persze 100 ezer felett volt választék, de an

emese1979
 
 


na ez elment...
szóval 100 ezret nem adnék ki egy kocsiért... A Lehel térnél van egy babásbolt (babakocsiban jók), ott vettünk végül ilyen babakocsit, csak nem ennyiért, hanme 37-ért, és nincs hozzá hordozó, mert azt kaptunk:

http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=3040#

A lábaim persze bedagadtak az egész napos ácaorgástól meg mászkálástól, majd este pihenek :)

Tinu,
a Minimanóban minden kocsira 1 év gari van, amit Ti vettetek arra is!

emese1979
 
 

 
 

Sziasztok!

Készen van a padlás! :) Huh, annyira örülök, hogy legalább ez megvan már! A Lányomat azóta le sem tudom könyörögni onnan. Fogott egy könyvet, és fent csücsül –mert ott a kicsik(!) nem zaklatják.. :wink:
Most jöhet a pakolás. Aztán Húsvét után a kisszoba „gatyába rázása”. Teljesen beizgultam. Tegnap du. megszületett barátném kislánya, 10 nappal korábban. Csak nehogy én még ennél is korábbanszüljek, mert akkor gondban leszünk. Bár a fürdőkádunk jó nagy… ;)

Ildi / Kutyafüle! Megvétózom! A Fiúk nálam úgy szopiztak, mint a vákuum! 5 perc, és kész. Biztos tudták, hogy több idő nincs rá.. ;) Apa mindig azon nevetett, hogy szemmel láthatóan ment össze a cicim, ahogy szívták… Ja, és őkis a 39. héten születtek...

Kórházi cucc: Ott tartok, hogy van egy fél csom. TENA betétem, Vanni jóvoltából… ;)

Tegnap vettem Rennie-t. +a patikus azt mondta, hogy először próbáljam ki a SALVUS vizet., Hát, először azt hittem, hogy rögtön hányni fogok tőle. Merthogy sós. Aztán meglepően jól hatott! :) Csak egyszer ébredtem fel éjjel, ittam még 2 kortyot, és aludtam reggel 7.30-ig. Tök jó!!!! :D Csak ne lenne olyan sós, mint amivel gargalizálni szoktam.. Na mindegy. Hatott, és ez a lényeg! :D

Zsüci! Nekem is volt PC babakocsim (remélem, ua.ra gondolunk…), kb. 1 hónapig. Aztán eladtam. 2 hét után zörgött-csörgött –mindenhol lötyögött -legfőképp a kerekeinél (attól féltem, hogy az első kanyarban kiesik...), és baromi nehezen lehettett irányítani. Hivatalosan könnyített vázú volt, alumíniumból, de nekem sajna, nagyon nem vált be. Mondjuk, ez 8 éve volt.. ;)

Esztó! A kenetvétel akkor fáj, ha elbénázza a doki. (Bocsi..) Ilyenkor amúgy is érzékeny ott alul minden, és ha nem elég óvatos/figyelmes/stb.. könnyen megsérthet bármit. (Ne komoly sérülésekre gondolj, hanem mint pl.: rózsa tövisével megkarcolod az ujjadat)Nekem is volt egyszer, fájt vagy 2 napig… A mostani dokinénim viszont irtó óvatos, még bocsánatot is kér előre, hogy már megint piszkálnia kell…(Pedig szerencsére jó ritkán piszkál…)

Na dugulok.

Kép
szkitty
 
 


Sziasztok!

Kutyafüle, nem semmi ahogy beszólt ez a jóember! De szerencsére már többször nem kell hozzá menned... 8)

Szofi, biztos szép az új szerzeményed!

Én ma sem csináltam sok mindent; meglátogattuk nagypapámat, főztem zöldbab levest és spagettit, meg porszívóztam.

A mosást még mindig nem kezdtem el...

Kép

Kép
adraci
 
 


Halihó!

Én is vagyok....bevallom az elmúlt 1 hétben én még dolgoztam :oops: , táppénz mellett 'visszakönyörögtek' egy s.o.s. melóra a munkahelyemről....tegnap volt a rendezvény....2kor kerültem ágyba....és ma már lenyomtam egy nagybevásárlást egyedül....férjem Prágában tárgyal :(
Lábam leszakad, reggelre olyan bedagadt bokákkal ébredtem...mostanra meg mégjobban bedurrantak....mint egy nagy szivacs. :?
Picuri mocorog, nonstop. :D
Tegnap is és ma is volt 1-2 jóslóm, a derekam meg leszakad (bár ez szerintem a rengeteg állástól és mozgástól van...)
Holnap NSTn meglátjuk mizujs....kiváncsi vagyok.

Btw, remélem időben érkezik majd a Babókám, mert úgy néz ki május elsején a férjem repül megint meetingre az USAba.... :cry: :cry: :cry: nem tudja elhalasztani, szóval ha addig nem szülök, akkor nem láthatja rögtön a papáját a kiscsaj...és viszont.... :cry: :cry: :cry: kicsit kivagyok ettől..... :cry:
Na, mind1, pozitívan állok hozzá és a kiírt időpontig szülök remélem, már szóltam a manónak, hogy készülődjön, mert nem maradhat extra időt a pociban (bár imádom hogy e.ü. vagyunk 2in1...úúúgy fog hiányozni a pocim.....de legalább megpuszilgathatom a kis mocorgós banditát). :lol:

Kutyafüle!
Ne hagyd magad! És sz*rd le, tele van a világ okoskodó dokikkal....a lényeg, hogy a sajátod támogasson. Jól tetted, hogy meglepted valamivel magad! :lol: Én ma egy Carte D'or Dobostorta jégkrémmel bűnöztem....naaaaaaaaaaagyoooooooooon komoly, most láttam ilyet először...megvan az új kedvencem, isteni! :lol:

Annus!
Újszülöttnek nem kell párna-takaró????? :oops: Én ezt nem tudtam, az ikeában vettem egy kis laposka bébi párnát, meg takarót hozzá. De ha az nem jó, akkor hogy altassam majd? :?: :?:

Farkas!
Rakj képet az új hajadról!!!!!!! Kiváncsi vagyok nagyon, nem tudlak elképzeli barnán!

Esztó!
Kitartás! Milyen témákban kell írnod?

Anita!
Babakocsi project hogy áll? Mi még mindig nem vettük meg, nincs rá időnk....addig húzzuk, amíg megszületik kvázi... :?

Édua!
Az előző képeken is kb. ekkora volt a pockód, szerintem azért olyan nagyon már nem fog nőni....mondjuk így is szép nagy lett! :D Csini vagy a nyári cuccokban! Furi végre nem pulcsis pociképeket is látni! :lol:

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Látom mennek a nagy beszerzések....

Nekem is van még egy pár teendőm, mielőtt kibújik a baba..
-szülésznő találása.. (most tudtam meg, hogy ezt kapjuk kelengyének az egyik unokatesómtól. Nagyon örülök... Nem is egyszerű, már 3-mal beszéltem, akit ajánlottak, és be vannak telve májusban... Remélem azért sikerül...
-babaruha vasalás
-textil pelusok és fürdőlepedő megvarratása (méterben vettünk)
-mellszívó beszerzése...
-újraélszetőtanfolyamra elmenni (most pénteken van, a párom visz, esetleg nem akar valaki csatlakozni? Óbudán lesz, du. 2-kor, és 4500ft per baba. Családias környezetben, és addig tartr, amíg nem sajátítja el az ember lánya a gyakolrati részét...

Érzem, hogy melegszik a helyzet, lányok, vajon ki lesz az első? :) izgalmas....

Gyeddel kapcsolatban: azt mondja a férjem, hogy voltak az ombudszmannál, és ott mondták, hogy az új jogszabály hatálybalépése előtt már megfogant babákra nem vonatkozik majd a GYED megszorítás semmilyen szinten. :)

Kutyafüle, itt mindíg megértő szavakra találsz! :)

Kitty, nem sieted el... Én csak akkor tudok majd megnyugodni, ha minden élére állítva várja a kis jövevényt...

Lányok, mennyire tuti infó, hogy a telihold is hatással van a kismamákra? Megnyugtató lenne számomra, mert reggel arra ébredtem, hogy percekig beton a hasam, és szinte egész nap keményre beállt és hosszabb időkre, mint eddig.. és front sehol...

Ti kiskesztűt és előkét fogtok használni a legelejétől?
vanni
 
 


Mozza!
Ez nem olyan lapos párna,hanem vastagabb!De hát a lapos párnának én nem láttam értelmét,lehet hogy van amúgy,csak nem jöttem rá hogy mi :oops: Inkább egy pelust teszek alá akkor.Takaró meg...hát ez szerintem gyerekfüggő,de a takarót szeretik lerugni a bébik!Én inkább ilyen hálózsákba vagy mibe akarom tenni.De ne aggódj,rá fogsz jönni h nálatok miben alszik kényelmesen a baba! :wink:

Kitty!
Pont akartam is kérdezni hogy haladtak e a "mesteremberek".De látom egész jól álltok! :wink:

Emese!
Képet majd dobj nekünk a cuccokról!Kíváncsi vagyok nagyon!!!

Farkas!
Nekem már volt uh az előző héten,szerintem ez doki függő.A is lehet küld majd megint,passz.

Kutyafüle!
Mondtam én neked h attól hogy nem dolgozol lesz dolgod bőven!Elszalad ám egy nap nagyon gyorsan!!! :wink:

annus11
 
 


Csak itt vok még...
Kitty gratula a padláshoz!!
Mei szupi a kocsi,fektethető vízszintig?
Mozza nem semmi mennyi mindent csinálsz még te is.Lili bizti ügyes lesz és apa nélkül nem akar majd kibújni!Koicsi:őszintén már unom.....sajna anyagilag is padlón vagyunk,meg eleve nem akarok sokat szánni rá.De akárhányat nézek,egyik sem felel meg.Így meg még nehezebb hogy csak neten látom.Végül 2 féle között vacilálok.
Az egyik:http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=356
A másik:http://teszvesz.hu/item601884096_symbaba_comfort_babakocsi_hordozo.html
Félek hogy az első kicsi lesz télire,hogy nem lehet jól bebugyolálni,mert azért még 6 hós lesz.De a hrdozóhoz meg ragaszkodom.
Vanni,szerintem a teliholnak is van köze hozzá!Nyugi,még van időd!!!
Kiskesztyűt én nem használok.Előkét fogok,szerintem.
Na márol dugulok!
Jó éjt!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Mozza, ha itthon lenne a párod, akkor apás szülés lenne? Már Esztó is írta, hogy tegyek képet, már lefotóztam magam, de még mindig nem a saját gépem van, erre nem akarom letölteni! :evil:

Kitty, a fél csomag betéten nagyon nevettem!!! Megkérdeztem neked a cipőt, 30 felett ritkán tartanak! :(

Vanni, én a kiskesztyűt beviszem, bár erről is erősen megoszlanak a vélemények, Gyöngy nagyon összekarmolta magát, én lerágni nem mertem, így ráhúztam a kezére. Előkét nem használtam, csak amikor már rendesen evett.

A kenetvétel nekem sem fájt, de az urolsó hetekben már a levatosabb vizsgálat is fájhat, ebből is lehet tudni, hogy közeledik az idő....
Vendég
 


Vanni!
Telihold csak holnap lesz,nem?De mi éjjel nem aludtunk jól,apcim se...lehet h volt vmi a levegőben...
Kesztyű:én viszem be a kórházba is,mert ha nagy lesz a körme és karmolászná magát akkor legyen,de hát nem bizti h kell,majd kiderül.Előke:Hát én azt be se viszek...ha sokat bukna az max akkor kell,de nem hiszem h az első napokban annyit szopizna,persze lehet h rosszul gondolom :oops:

annus11
 
 


Vendégek voltak, most meg apa akar netezni, ugyhogy csak pár sor.

Kitty,
lehet, bár tök óvatos volt, eddig mindíg és most is. Ezért nem értem. de már nem fáj :) ez a lényeg.

Emese, Mozza,
most épp egy üzleti stratégiáról kell írnom, mit hogy csinálnék stb...meg egy másikat is, abba még nem kezdtem bele.

na megyek, kergetnek...

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Kitty,
akkor szép lassan a baba születésére meglesz minden! :)

Vanni,
ez jó, hogy legalább ezzel a babával a GYED még jár 2 évig, azért nagyon nem mindegy! Bár nem akarok politizálni, de én nem adok nagy jövőt ennek a kormánynak.
Kiskesztyűt mi is viszünk, mi mindhárman testvérek elég karmolósak voltunk..

Az előke sztm akkor lehet hasznosabb, mikor mér nem csak szopik a baba (tegnap a bnőm kislánya 7 hónapos, paradicsomos krumplipürét evett, volt rajta egy textilelőke, egy eldobható DM-es előke, egy tetra pelenka az ölén, és még így is öltöztetni kellett utána :) :) :)
Meg a bukástól védi a baba ruháját.

Esztó,
jó száraznak lehet ez az üzleti stratégia, nekünk leglábbis egy 80 éves papi tartotta anno... de legalább vizsgán halálra puskáztuk magunkat :lol: :shock: :lol:

Anita,
175 fokig dönthető, de a mózes alja úgy van kialakítva, hogy betéve vízszintbe jön ki.
Hordozó nálunk annyira nem fontos, mert kocsink nincsen (csak ha anyumét kölcsönkérjük), tehát nem autókázunk majd napi szinten, és a hordózó többe került volna, mint a kocsi meg a mózes a kiegészítőkkel együtt.
Anita, az a bézs-virágos kocsinak nagyon-nagyon szép színe van!!!

Annus,
a kiságy semmi extra, rácsos fenyő. A pelenkázófeltétről találtam neten képet, 3600 volt, és rá lehet erősíteni a kiságyra (mi ott pelenkázunk majd hely szűkében...), meg egy olyan ágy oldalára köthető zsebes tárolót vettünk, van 3 nagy zsebe meg 4 kisebb, az is narancsos, báránykákkal :)
Na a minimanóban meg az egyik eladó megpróbálta ránktukmálni azt a fürdető vödröt, azt mondja, h a kórházakban is ezzel fürdetnek.. na persze, folyó víz alatt futószalagon talán, nem hatezer forintos tommy tippie vödörben :)

Megnéztem a naptáramban, holnap lesz telihold pontban 16.56-kor :)

Kép

emese1979
 
 


Mozza
mi is ikea-s párna+takarót vettünk. A párna tényleg nem kell, most kezdtük el használni Majával, van szép huzat rá. EZ az új ágyához járt. Meg Maja hasonfekvős volt, neki végképp nem kellett.
A takarót meg lehet használni, amíg még picike és nem tornázza be magát alá... Veszélyes tud lenni. Majának nagyon vékony hálózsákja volt nyárra.

Annus
jól gondolod. :-) Nem fognak még nagyon bukni, hogy előke kelljen a kórházba. Nálunk így volt.

Böbi
én is kiványcsi vagyok az új hajadra!
pumuklii
 
 


petrus: aham, a kórházban, nem tudom, lesz-e időm, de ha igen, és Zsófit le tudom passzintani, rád csörgök és meglátogatlak, ha lehet :) De nem ígérek semmit, mert Zsófi-függő a dolog :?
Vendég
 


Petrus! Visszakerültél már a"helyedre"? Jövő héten v.mikor megyek be a dokinénimhez, beugornék Hozzád... :) Azt totál nem értem, hogy az infúziót miért csak a szülőszobán tudték/tudják nyomatni... :?:

Kép
szkitty
 
 


Csajok!
Olyan furi 'szúró' érzésem van néha lenn, közben meg keményedek....elképzelhető, hogy rövidülök :?: :?: :?: ... :shock: ....nem nagyon éreztem még ilyet...kicsit megijedtem...közben pedig totál elöntött az előtej :oops: ...manó pedig nonstop mocorog..... :shock:
Lehet, hogy a teliholdat 'érzi' a picurka...furi
De jó, hogy holnap reggel NST....nagyon kiváncsi vagyok....

Farkas!
Csak ha császár lenne jönne be a férjem, ha simán is megy, akkor a végén kiküldöm. :) Csak legyen a közelemben....és ne egy másik kontinensen.... :?

Kép
mozza
 
 


Takaró: amíg picik és nem forognak, addig jó. Mondjuk a hálózsák nálunk nem jött be, mert pont nyár volt, mikor használni kellett volna és annyira meleg volt este az altatásnál, hogy beleizzadt. Éjjel meg persze lehült a levegő, de alvó gyerekre hogy tegyem rá?
Kiskesztyű: Tücivel volt, de most egyrészt sokkal melegebb lesz (május), másrészt én simán letéptem a kis körmét Tücinek, nem is karmolta össze magát. Úgyhogy most nem viszek.
Párna: én is csak pelust tettem a gyerek feje alá sokáig.
Előke: eszembe sem jutott, de Tüci nem volt bukós. Csak a hozzátáplálásnál használtam előkét először.

Jó éjt, szép álmokat mindenkinek!

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok Csajok!

Vanni, nem maradt nálad a fényképezőgépem véletlenül? Egyszerűen nem találom itthon, pedig szeretném én is letölteni a képeket.

Esztó, Anita 5041 melltartót vettem, az anita honlapján fent van. Nagyon szép, csikés, igényes. mondjuk merevítős, de én attól nem félek, sőt, nekem másképp nem is nagyon működnek a dudáim...

Dóri, hát én is így vagyok! Egész nap megyek mint a motolla, le se lehet lőni, aztán este érzem, hogy sikrült túlzásba esni...

Panndi, most akkor húsvét kedd, vagy diplomaosztó utáni napra szurkoljunk? :lol:

Mozza, a pofám leszakad, hogy még melóztál!
Meg milyen meeting már ez, ahol nem értik meg, hogy az embernek mindenórás a felesége, és nem éppen alkalmas a világ túloldalára utazni??? Meeting még lehet egy pár, munkahely is, de a gyermeked születésénél csak egyszer tudsz ott lenni... Nagyon szurkolok nektek, hogy összejöjjön a közös szülés.... :x :x :x :shock:

Puszi mindenkinek, jók legyetek!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Vizsgálatok

Nekem két dolog fájt nagyon. Az egyik amikor megnézte tiszta e a magzatvíz. A másik pedig amikor vajúdás közben megnézte, hogy hány ujjnyi vagyok. Ezt fájás közben nézi. Borzalmas dolog.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nekünk a hálózsák jött be, de szerintem ráér ősszel, mert valóban amíg nem forog a takaró rajtuk marad.

Apor összekarmolta magát, mert hosszú körömmel született és nem mertem még vágni a körmét. :)

Előke és párna nem kellett. A textilpelenka tökéletes. Könnyen cseréled.

Mozza

Nem tudom. Nálunk az NST nem mér méhtevékenységet. A szülőszobában igen, de oda nem visznek be, csak ha úgy látják alaposabb vizsgálatra van szükség.

Böbi
Nem tudom mikor van az utolsó uh, de asszem a végén már eltérhet. Nekem a 40. héten többször nézték Aport, hogy jól van e.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kitti

Nemcsak ott tudják adni az infúziót, hanem ott jobban meg tudják figyelni.
Mikor Aporral kórházban voltam túlhordással, akkor volt egy lány visszatartáson. 34-35. héten volt. Állandóan görcsölt pedig kapta az infúziót, időnként őt is elvitték a szülőszobára. Végül egy napon szültünk, nem maradt bent a babája.

Böbi
Ne mondd azt, hogy közeledik az idő. :) Nekem ma először volt kicsit kellemetlen a méhszáj vizsgálat. c-3000 vagyok.

Vanni
Pont ebben bíztam, hogy minket már nem rövidítenek meg. Mármint a Gyeddel kapcsolatban.

Nem bírok most többet visszaolvasni.
jó éjt nektek!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Halihó!

Most lett vége a napnak - nálunk mindig ilyen hosszúra sikerednek... :)

Szép a pocak!!! :)

Mozza, hűha, te már nem is számítanál koraszülőnek! Gratulálok! :) Amit éreztél, hát, figyelgesd magad. Vlsz. jósló-dolgok, de ha rendszeres (nyilván ezerszer hallottad-olvastad...) kezd lenni, akkor ne csodálkozz, hogy megkezdődött! :) Ilyen hajtás mellett!!! Remélem én is, hogy kicsi lányotok láthatja még apukáját, mielőtt el kell utaznia! Drukkolok.

Tényleg, Panndi, változott a keményedés-helyzet nálad most, hogy nem kell feküdni?

Kitty! De jó, hogy kész a padlás! :)

Esztó! Sikerült a dogá(ka)t befejezni?

Annus! Na, én sem úgy gondoltam, hogy üljenek ott egész nap... :roll:

Emese! Aranyos a pelenkázó!

Zsüci! Jó, hogy minden rendben!

Adraci! Sztem nem vagy elkésve. :) Látom a vonalzódon! :wink:

No, engem nem vizsgáltak manuálisan Samuval csak a szülésnél, de akkor sokan... És a fájások alatti vizsgálat FÁJT. De az legjobban, amikor kézzel még kicsit nyitni kellett a méhszájon, hoy kiférjen a nagy buksi... Kiváncsi vagyok, hogy most hogy lesz a kenetvételnél, majd beszámolok. :)

Én használtam bébi-párnát, de csak mert kaptunk. Kb. fél centi (de lehet, hogy csak 3 mm) vastag. Mintha nem is lenne. :) De mégis van. :)
Takaró semennyire nem jött be, az én gyerekem már 1 naposan is tudott annyira kúszni, meg mocorogni, hogy nem maradt rajta az a takaró, amit még be is hajtottunk a teste alá, hogy ne másszon ki alóla... Hát, mindig takaró nélkül találtam... Pedig nem azért tornázott, mert melege volt... :)
Viszek pici zoknit, bár Samuval is vittem, próbáltuk is használni, de nem jött be. Nem szerette a kezén... Inkább összekarmolászta magát picit, az nem zavarta. :) Így egy picit foltos lett, de elmúlt! :) Meg azért a körmét is levágtuk viszonylag hamar. :)
Előkét most sem annyira használunk (azért előfordul), inkább pelust, konyharuhát, ilyesmiket az etetéshez. Ezek nagyobb felületen védenek. :lol:

Na, Szofi, akkor pihenjünk! De te is! Én holnap takarítok, tanítok, de pénteken már nem csinálok elvileg semmit (kivéve este a nagypénteki kórusszereplést, de addig lehet pihi)! Ejtőzzünk, jó?

Petrus! Olyan jó, hogy időnként felbukkansz! :) Várjuk a híreket rólatok továbbra is!

Asszem nem emlékszem másra. Mindenkinek jó éjszakát!
Vendég
 


Gyors bekukk aztán NST!
Mozza!

Nekem hétfő hajna óta vannak ilyen szurkálások!Nagyon durva,alig bírok néha menni!!!Írtzatosan len lehet a feje,mert ha megyek 2 perc után ekezd szúrni!!!!Azt nem tudom h ennek hatására nyíltam e,de majd kiderül!!

annus11
 
 


Sziasztok!
Már megint bőgök.Annyira elegem van már az egészségügyisekből, hogy hihetetlen. Voltam ma laborban, és kérdezem a nőt,aki vette a vért, hogy mikorra jöhetnék érte, mert a terhesgondozó mondta, hogy oda már nem kell visszamennem bárhol kinyomtatják a leletet, lévén egy központi számítógépre vannak csatlakoztatva. Erre közli velem de már megint arrogánsan a vénasszony, hogy őt ez nem érdekli, oda menjek az eredményért, ahonnan küldtek.Jelen esetben a gondozóba. Még csak lehetőséget sem adott, hogy megkérjem, hogy ugyan már ki tudják nyomtatni, és hadd ne kelljen holnap megint bemásznom a gondozóig és kivárnom a soromat,hanem ma egy nyomtatással megkapnám nem beszélve arról, hogy tiszta ideg vagyok, hogy nincs-e fehérje a vizeletemben. Annyira gonoszak. Letojnak mindent. Nehogy tényleg nyugodt lehessen egy szülés előtt álló nő, nehogy segítsünk picit neki.Az ilyen vén nyanyákat páros lábbal rúgnám ki a francba.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


...
Vendég
 


Jó reggelt!:)

Szofi,
Remélem meglett a fényképezőgéped azóta... Nem nagyon pakolásztam, de itt tuti nincs itt, hacsak nem beleesett az egyetlen nagy fűcsomóba a kertbe, ami nem tudom hogyan nőtt ki a kert közepén... de ma levágja a férjem, ha ott van, szólok:)

Anita,
Néztem a kocsikat.. nem is tudtam, hogy létezik olyan, aminek ennyi funkciója van... látszik, hogy van tapasztalatod, és a legpraktikusabbat fogo megvenni árértékarányban, ez biztos! Szerintem azt nézd, hogy minnél tovább lehessen használni... hordozót végülis már 5ezer ft-ért kapsz a neten.... Ha jól éretettem, az egyikhez nincs hordozó, de több a funkciója... És milyen színben szeretnéd megvenni? szerintem minnél neutrálisabb, annél jobban mennek hozzá a különböző kislányos rózsaszín cuccok, amik vannak nektek... A virágos nekem nem jön be, de ez az én ízlésem...
Én azt a keki szerűt venném, az a leg neutrálisabb...

Farkas, most már én is szeretném látni az új frizurát:)

Mozza,
Drukkolok, hogy egy kontinensen legyetek a szüléskor! ...
már én is azt várom, hogy lehessen dögönyözni a picurt... ölelgetni, cirógatni, gyönyörködni benne... :)

Anika,
tudod ám, hogy nagyon szerencsés vagy! Ikrekkel így vinni ezt a terhességet... és c3000-rel, semmi komplikációval. Irigy irigy!

Lányok, megtenné valaki esetleg, hogy leméri a standard textil pelus méretet? Csak mert méterben van nekem, és fogalmam sincs mekkorára kaszaboljam....

Emese, szép szolíd a pelenkázófeltét! és jó árban is volt! Ügyik vagytok!
vanni
 
 


Vanni:Az enyém 48x68cm.Nekem kétféle van,a másik kicsit nagyobb,de azokat anyu még most mossa.De nem sok a különbség.
Na olvasok vissza!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!
Mesi nagyon szép a pelenkázó.Nekünk is ez a tipus volt Grétikével,mi szerettük nagyon.
Annus,meg aki ma megy dokihoz,gyertek a hírekkel!
Böbi,engem is érdekel a hajad!
Kutyafüle,ne húzd fel magad!!Tudom milyen az egészségügy.. :evil: Gondolj a kisfiadra!
Mi jól aludtunk.Apának mennie kellett Ladányba,kicsi lány meg ment vele.
Milyen az mikor vizesedik a lábatok?Olyankor dagadt is?Mert nekem este szúrkál,meg ha megnyomom akkor látszik az ujjam helye,de még a combomon is.Viszont nem dagadt,mert ugyan olyan pálcika.Vérnyomásom alacsony.
Vanni,mindkét kocsihoz van hordozó.Az nekem azért fontos,mert anno a Gréti kocsja nem passzolt a hordozóval,így ha elaludt a hordozóba,mire átraktam a kocsiba felébredt.Csak nem tudom melyik lenne jobb,bár a virágos tágasabb,de nehezebb is.Majd el dől,de lassan addig húzom hogy Hanna megérkezik.
:)

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Tinu:Csongornak boldog névnapot kívánunk!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


NA MEGJÖTTEM!
Szóval CTG.Iza hozta a formáját,annyira mocorgott h fognom kellett a vizsgálófejet vagy mit...de így is mindig elrugta magától...És végre sikerült a jó géphez feküdnöm,így legalább már tudom h mit művel a méhem :wink: Mindjárt dobok róla képet!

Aztán doki.Na eddig mindig azt mondta hogy majd májusban szülök...erre most csak annyit kérdezett h akarok e már szülni :shock: hát mondom felőlem szülhetünk,de úgy hogy az uram ne legyen készenlétben :wink:
Aztán megvizsgált,persze még totál zárt vagyok...ahhoz képest h néha menni nem bírok annyira szúr odalenn :roll: Ja és nekem úgy tűnt mintha picit rásegített volna...nem fájt meg semmi,de olyan furcsán "megturkált"....jobb szó most nem jutott eszembe...

Kenetem negatív lett,vérvételről még nincs eredmény.Vagyis ma délután lesz meg,de majd jövőhéten ha megyek akkor ráérek érte menni :wink:

Kép

annus11
 
 


Jó reggelt lányok!

MIÉRT NEM TUDOK VASALNI?? Alepból utálok, mert lassú, és unalmas, de hogy még normális eredménye sincs. Jobban néznek ki a babaágyneműk, mint vasalatlanul, de kb. fél úton van az én vasalmányom a kutyaszájábólrángattákki és az általam kivasaltnak vélt textilminőség között... Aztán persze tele lett a tököm, aztán felraktam a baldachnint meg az ágyneműt is, ahogy skerült. Alig várom, hogy majd valaki megjegyzéseket tegyen rá.

Vanni, hát egyelőre nincs meg az a k. gép! De azt nem hinném, hogy a fűcsomóba esett! :wink: Legendásan el tudok kavarni tárgyakat... Basszus, nem hiszed el. Most húztam ki az íróasztal fiókját, és benne van!! Éjjjjjen!!

Dóri, OK, ma én is lightra igyekszem kapcsolni: mosok, főzök, mosogatógépezek, vasalok + este elmegyek a háziorvoshoz, hogy táppénzre írjon. De ennyi. Mert holnap meg utazom Szegedre.

Erről jut eszembe lányok, péntektől keddig Szegeden leszek, nem tudom, hogy hogy tudok internethez jutni, de senki ne aggódjon. És senki ne szüljön, mert addigra itt akarok lenni gépközelben!!!

Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Annus akkor lehet még áprilisban kibújik Iza?Izgi!
Szofi jó utat!Vigyázz magatokra!
Hoztam képeket a szülőszobáról ahol szültem,hát szerintem elég gáz egy hely.A fejemet nem nézni,itt már fájt eléggé,meg rossz volt hogy csak így feküdhettem végig!
Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Én is megjöttem :)

Fruzsi végigaludta a CTG-t, tiszta nővére :)
Vizsgálat nem volt, jövőhéten csütörtökön ultrahang és utána CTG :)

Este olyan fájásaim voltak, hogy ihajj, de csak jósló volt szerencsére :)

na megyek anyummal vásárolni :)
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi, és nem ismételték meg a CTG-t? Nekem egyszer aludt Gyöngy végig, el kellett mennem csokit enni és utána újból rámkötötték.

Anika, amikor Gyöngyöt szültem, akkor a 36 hetes vizsgálat már érzékeny volt, a 38 hetes már kifejezetten fájt, és pont 40. hétre született Gyöngy. Azt értettem ez alatt, ha már fáj, akkor esetleg 4 héten belül megvan a baba, az meg még odébb van, de közeledik.... :-)

Anita, a gép miatt kellett feküdnöd végig?
Vendég
 


MOzza, miért szeretnéd a végén kiküldeni a férjedet? Az én férjem máig élete fénypontjának tartja, amikor meglátta kijönni. Oldalról látta, teliben semmit nem látott. Itt meg már többen is leírtuk, hogy a kitolás nem feltétlenül fáj jobban, mint maga a vajúdás, nekem a kitolásos szakasz már megkönnyebbülés volt, ha esetleg ez miatt aggódsz!
Vendég
 


Sziasztok!
Altatás: én párna nélkül, buksi alatt pelenkával, és takaró nélkül, hálózsákban fogok altatni. Újszülöttet amúgy sem jó betakarni, mert ha esetleg bekerül a takaró alá, nem tud kikecmeregni…

Anita! Szerintem a teszveszes babakocsi jobb! Neked meg főleg előnyösebb a nagyobb kerék, és hát a másik valóban méretre is kisebb.

Kesztyű, előke: én egyiket sem használtam, szerintem most sem fogom, de majd meglátjuk. Ha bukik, akkor úgysem az előkére menne, hanem anya vagy apa vállára.

Szofi! Örülök, hogy jó ötletet adtam! Szerintem is szép és nagyon kényelmes! Az ára valóban nem olcsó, én akciósan vettem 6000-ért, anno amikor az elsőt vettem Aminával 11000 ft volt!

Mozza! Tegnap este én is nagyon rosszul voltam, keményedtem és görcsöltem órákon keresztül. Már a stoppert is elindítottam, mert olyan sűrűn jöttek. Sokáig 3 perc 15 másodpercenként. Hiába feküdtem le, ittam magnéziumot, nem használt. Már azon voltam, hogy lehet be kéne menni a kórházba, csak féltem, hogy bent fognak. :? Aztán lefeküdtem és elaludtam, szerintem éjjel abbamaradhatott, mert nem keltem fel, reggel nagyon kipihenten ébredtem. Viszont most is fájdogál. Nem olyan erősen, de sajnos érzem. :(

Na még van némi visszaolvasni valóm.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Látom Panndi te is vacakul voltál tegnap este. Biztos a telihold csinálta ezt velünk. Szétvágom! :)

Anita! Hát tényleg nem egy komfortos helyen szültél. Viszont legalább tiszta volt, legalábbis így a képek alapján.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Sziasztok!

Annus,
nekem is szúrogat egy idő után.Remélem azért még minimum 2 hétig kibírja odabennt.Én is zárt vagyok,de ez sajnos semmit nem jelent, ha ki akar jönni akkor ki fog jönni.

Lányok,már volt szó róla, de nem találom a hsz-k közt, hogy milyenek a jóslók és honnan tudom ha már tényleges fájásaim vannak.Ez a szúrkálás engem is aggaszt, de remélem semmi komoly.majd jövő héten kiderül nst-n.

KépKép
harhaj
 
 


Anita,semmi baj a fejeddel!!Nem is látszik, hogy mennyire fájt!!
Na ez nem az én napom. Beszéltem anyával telefonon, és panaszkodik, hogy nincs jól,nem igazán tudta a lakást sem kitakarítani,stb. Ugye csak kemény dió ez a kezelés,megviseli, de ezt mindannyian tudtuk, mielőtt belevágott, hogy nem sétagalopp lesz. Aztán beszélünk másról, és egyszer csak elkezdi előadni, hogy mennyire mellőzöttnek érzi magát, mert én nem engedek neki semmit megcsinálni vagy segíteni. De hát az előbb mondta, hogy még a saját dolgát sem tudja megcsinálni,én meg jól vagyok,akkor minek nyaggatnám. Engedem, hogy néha főzzön nekünk, most is ő csinálja a sonkát,de hát pihennie kell sokat,ha meg akar gyógyulni. Most is feküdt,én meg takarítottam, miközben beszéltünk. Erre megjegyzi, hogy elege van már az én takarítási mániámból, mert egyébként akárhányszor hozzánk jött,sose volt az a kimondott tisztaság. Na ezen felhúztam magam, mert igenis itt mindig rend és tisztaság van,egyedül a padlón van néha kutyaszőr,de naponta vagy rosszabb esetben kétnaponta porszívózok,egyelőre ennyi telik az energiámból. És nem mondtam neki, de ne olyan kritizáljon,aki helyett 16 éves koromtól míg együtt laktunk én takarítottam,mert se igénye se kedve nem igazán volt a rendhez és tisztasághoz. Az én szekrényemben minden élre hajtva,az övét egyszer rendbe tettem,és kiborult, hogy nem talál semmit,így szó szerint mindet felforgatta. Mert neki úgy a jó, hogy ha kinyitja a szekrényt,akkor borulnak ki a cuccok.Engem nem érdekel, meg nem szólok rá rosszat, csak akkor ne ilyen kritizáljon engem. Tudom, hogy a kezelés érzékennyé és ingerlékennyé teszi, de engem is a terhesség. Tertsuk egymást tiszteletben. Bocs lányok,de úgy fest ma csak panaszkodni tudok.:(

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Böbi,igen a gép miatt.De inkább mászkáltam volna.Még ülni sem lehetett,az ágy sem volt állítható.
Reny,köszi.Majd apát ráveszem hogy végre döntsünk.
Kutyafüle most bizti mindketten érzékenyek vagytok!Próbálj meg megnyugodni!
Na akartam még írni,de megjött a lánykám!
Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Annus: Én a dokim magánrendelőjébe járok CTG-re, rendelési időben. Azt mondta, hogy CTG után mindig szóljak be hogy mi a helyzet és ha kell akkor megvizsgál. Meg UH-t is néz, ha szükséges.
Patriknál a szülés napján a délutáni vizsgálatnál (amikor még teljesen zárt voltam) Nekem is rásegített a doki, és estére meg is volt a baba. De ez csak akkor sikeres, ha már minden készen áll a szülésre. Ellenkező esetben hiába "turkál" :D Amúgy Én is a 40. héten szültem.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Harhaj, tudni fogod! Nem tudom megmagyarázni, hogy honnan, de hidd el, fogod tudni, hogy EZ AZ! :-) Viszont nem mindenkinek fájásokkal indul be, van akinek úgy, hogy elfolyik a magzatvize és fájás még sehol. Biztos, hogy lesz közöttünk olyan is, akinek indítani kell. Ahányan leszünk, annyi féle szülés várható, de meglátod, érezni fogod, hogy itt az idő!

Kutyafüle, próbálj megnyugodni, most mindketten feszültek vagytok, ne vesszetek össze!

Én is csak pelust hazsnáltam a feje alá, most, hogy heverőre költözött, kapott egy nagyon lapos, macis kispárnát. A takaró még most is csak dísz, általában hamar lerúgja magáról.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát, kissé elkeserítettetek ezzel a PC babakocsi dologgal... Mindegy, bízom benne, hogy sikerült egy jót (jobbat) kifogni, ha nem, akkor max. lecserélem, bár ehhez most nem nagyon van (anyagilag) kedvünk... :? :?

Kutyafüle, úgy sajnállak, úgy tűnik, most minden összejön neked... Én ilyenkor megpróbálom magamra zárni a lakásajtót, és inkább nem beszélek senkivel... :wink: Ami pedig anyukádat illeti: biztos, hogy most mind a ketten extra érzékenyek vagytok, de abból, amit írtál, számomra az derült ki, hogy korábban sem volt felhőtlen a viszony... Na, én ezért kértem meg nyomatékosan minden rokon, anyámat, anyósomat, nagyszülőket, hogy NE jöjjenek... Lehet, h udvariatlanság, de most jobban érzem magam kettesben a bébivel (amihez max a Kedves csatlakozhat esténként harmadiknak) :D :D

"Irigykedve" olvasom a hsz-eket, hogy mindenkinek jóslófájásai vannak... Én nem tudom biztosan még azt sem, hogy mit kéne éreznem. Időnként iszonyúan megfájdul a derekam, mindig balodalt, hátul, kicsit aggaszt, hogy nem a vesém fáj-e... Ilyenkor se ülni, se állni, se menni nem tudok, de egy kis fekvéstől elmúlik. Bár, attól tartok, ennek semmi köze a szülési fájásokhoz... :cry: :cry:

Lassan elindulok az utsó nagybevásárlásra Tesco / Obi, remélem ezt megúszom derékgörcs nélkül... :? :?

Kép

Kép
zsüci
 
 


Gréti jól elfáradt!Élvezte a CSAVARGÁST,vett magának Zelefántos kulcstartót,ez már vagy a harmadik. :D
Mióta meg hazajöttek :D megy a hiszti,mivel látott egy kisfiút elektromos motorral.Neki is olyan kell......most az Apja kerít neki,de jó kor,mikor mi is padlón vagyunk anyagilag...
Zsüci milyen a kocsi?Nem tudod belinkelni?Jó vásárlást!Jajj de mennék én is valamerre!!!!!!!na de pár hét és bepótolom.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Zsüci, nekem nincsenek jóslófájásaim! :roll:

Anita, Apa imádja Grétikét, a föld alól is előteremti neki azt a motort! :lol: Én apukám is ilyen volt és Sanya is ilyen apa, voltak erre utaló jelek, többek között ezért mentem hozzá! :lol:

Nem tudjátok, hogy PiciHencsóval mi van? Régen járt már erre.
Vendég
 


Farkas!
Sajna nem tudunk semmit Heniről...utolsó infó h nincs netük...de azóta nem hallottunk róla!
Én írtam Évnek is iwiwen,eddig még nem írt vissza...remélem h jelentkezik majd!

Én ma picit kiültem a térre napozni!Olyan jól esett!

Amúgy meg tényleg semmit nem jelent h vannak e jóslók,ki mennyire van nyitva stb.Én pl nem hiszem h a héten szülnék...talán jövőhét vége felé...de lehet h még akkor se :wink: Csak tök furi h azért már érzek dolgokat és baba még sehol.Jó lenne ha elfolyna a magzatvíz vagy jönnének azok a bizonyos fájások és mehetnék be,de egyenlőre ilyen nincs!Annyi h nekem kellemetlenebb így a végére,na de kit érdekel 8)

És tök jó h még senki nem szült!!!!Azért a legtöbb topicban ilyenkor már megvolt az első baba!Volt aki nagyon sietett kifelé :wink: Itt meg még sehol senki!Lustizunk ebben a jóidőben :wink: (na le is kopogom mielött vki ma megszülne 8) )

annus11
 
 


Sziasztok!

Zsüci
Szerintem sem. DE sok kismamának a dereka is rettentően fáj fájás közben. Például nekem. Mindig azt éreztem először.

Harhaj
Ha fájásokkal indul, akkor majd érdemes az időt mérni, de valóban sok embernek elfolyik a magzatvíz és aztán jönnek a fájások vagy nem :D
A jóslófájás nem annyira fájdalmas és öösze vissza jön, nincs rendszeressége és egy meleg kádvízben feküdve elmúlik. A rendes fájás rendszeres, lehet, de nem biztos, hogy jobban fáj, majd sűrűsödik. Nem emlékszem a szülésznőm mit is mondott hány perces fájásokkal kell elindulni. Az első baba sokszor hosszabban születik, de azért nehogy otthon maradj mikor már menni kell. Akik könnyen szülnek általában alig érnek be a kórházba. :D


Kutyafüle
Nyugodj meg! Milyen kezelésre jár Anyukád? Nekem már nincsen. :( Imádtam, hiányzik. De könnyebb most, hogy van családom, a férjem és Apor, most meg jönnek a kislányok. :)

Reny
pihenjél sokat, még nem szabad megszületnie. Persze baj nem lenne, de jobb még odabent.

Mozza
A férjem is akkor állt fel, hogy jaj most kimegy mikor a hátamra kellett feküdnöm és felkapcsolták a villanyt. Szinte rosszul lett izgalmában. Az orvosom viszont nagyon jól tud bánni az emberekkel. Rászólt, hogy segítsen nekem, tartsa a hátam, fogja a térdem. :) És akkor összeszedte magát. A kitolás nekem nem fájt, 3 fájásból kint volt Apor, de ez szinte nem is fájás, akkor már nem érezni semmit. A férjemnek is csodálatos élmény volt mikor kibújt a baba.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Böbi

A 4 héttel kiegyeznék. Ikrekkel szép kor a 36. hét. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Vanni

Köszönöm!

Kutyafüle
Engem is felbosszantottak ma. Két hónapja várok az érsebészetre, ma elmentem és közölték ma nincsen orvos, majd kedden lesz. :evil:
Borzalmas.
A vércukorterhelésemre meg csak 1 napot kellett várni. Ma megyek érte,

Dóri
Te hogy vagy? Nézték azóta? Most diétázol picit? Én nem tudok, de majd ha most rossz lesz, akkor fogok. Tudod nekem 6,1 és 7,2 volt. Csak a 6,1 volt határeset, éppen belefért a jóba.

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: