Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Viki: visszajelöltelek.
én itthon vagyok,még sincs mindig időm írni, de azért mindig olvaslak titeket!
lehet elkaptam vmi hülye vírust, mert tegnap óta hasmenésem van :oops: Gondoltam, hogy talán sokat ettem hétfő est, vagy csak a saláta nem fért meg a későbbi fagyival, de még tegnap is és ma is szaladgálok a wc-re. ma csak kekszet eszek, meg egy kis sós rizst. remélem elmúlik, ha nem holnap elmegyek dokihoz. Bár legutóbb sem tudott semmit mondani.

KépKép
Kép
s.vera

Vera:

Nálunk van valami hányás-hasmenéses vírus.... :? :? :?
De remélhetőleg Te nem kaptad el... jobbulást... :)
vikiviktor

Sziasztok!

Jelentem az influenzát legyőztük. A fiam teljesen gyógyult, ennek örömére 1 hónap csúszással ma megkapja a 15 hós oltását. Én sajna még köhögök, de a védőnő szerint ez még hetekig is eltarthat, mivel nem szedtem gyógyszert. Lázcsillapításra panadolt szedtem, de annyit ért mintha a hátam mögé dobáltam volna, szóval nem vitte le a lázam. Nekem az algopirin vált be, amit a 2. harmadban már lehet szedni.
Kiscsajom a pocakban pár napja folyamatosan jelez, aminek én nagyon örülök, talán erősebb szervezete van mint az anyjának, mert én teljesen le vagyok amortizálódva.

Látom foglalkoztok a légzésfigyelővel, szerintem nagyon jó találmány sokkal nyugodtabban tud aludni az ember, nem rohansz éjszaka 10 percenként a gyerekhez, hogy veszi-e a levegőt. Arra viszont érdemes figyelni, hogy olyant vegyetek, ami nem riaszt tévesen, mert attól gutaütést kap az ember. Nekünk akkor kezdett tévesen riasztani, ha merülőben volt az elem.

A bébiőrnek viszont semmi hasznát nem vettem. Az én fiam álmában érdekes hangokat adott, amit a bébiőr felerősítve továbbított, szóval 5 percenként rohangáltam fölöslegesen. Egy idő után kiraktam a szűrét a gyerekszobából.

Legyen szép napotok és széles jó étvágyat az ebédhez!
Vendég

Meglett az afp-m: 0,96 azt mondták tökéletes! :D Pénteken uhu.

Kép
kata05

Kata. gratulálok az eredményhez! kicsit irigykedek, mert az én eredményem csak húsvét után lesz meg.
remélem ez nem vírus, és hamarosan jobban leszek, és hogy nem árt a babának!

KépKép
Kép
s.vera

Keta:gratula az eredményhez!

Vere: neked pedig kitartást és jobbulást!!

KépKép
csikipetra

Vera, én úgy hallottam a hányásos-hasmenéses dolgok kevésbé veszélyesek a babára.

Köszi lányok. :D

Kép
kata05

Hello lányok!

Bocsi, nem tudok most nagyon visszaolvasni! Remélem mindenki jól van!

Ma reggel megkóstiztam az ajándék bébiételt, asszem almás-őszibarackos.... hát annyira nem ízlett, nagyon éreztem, hogy mű :( mintha gumiból lett volna :( én megeszem, de a bébinek nem adnám. Tapasztalt anyukák, ti adtok nekik ilyesmit?
Én inkább otthon csinálok neki turmixokat, max néha, ha úgy adódik a helyzet, veszek neki.

Érik a tali, nem?? Olyan jó idő van!!!!!!!

floranan

Sziasztok!

Manó, nagyon boldog szülinapot kívánok :)

Kép
Vendég

Manó! Boldog szülit!!!!!!!
8)

floranan

Lányok, nektek a Lilypie-s vonalzótok jól számol? Nekem egy nappal előrébb van, ha új vonalzót csinálok, az meg két napot visszavesz :roll: Nem mintha pár nap sokat számítana, de akkor is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nekem elvileg jó a vonalzó, bár nekem eleve egy hét pl. szerdától keddig tart, nem szerdától szerdáig, mert az új szerda már az új hét első napja, de nem vitatkozom sem a védőnővel, sem a vonalzóval... szóval így van egy nap eltérés :)

floranan

Sziasztok!

Boldog szülinapot az ünnepeltnek! :)

Remélem, mindenki a lehető legjobban van!

Egy kérdésre ugrottam be, légyszi segítsetek. Ma a szokásosnál sötétebb színű a folyásom. Mármint nem viszket, nincs szaga, csak olyan halvány narancsos színe volt, egyébként csak sárgás szokott lenni. A pocak néha feszül, de nem görcsös. Ugye ilyenkor nincs semmi baj? :oops:
Függhet egyébként ez a hüvelyfolyás a fáradtságtól is? A héten egyedül viszem a melót, mert lebetegedett a kolléganőm, és eléggé kivagyok. :(

Köszönöm előre is, Lányok!

Floranan!
Ha itt van valami tali, akkor abban viszont szívesen részt vennék. Majd írj a másik fórumba, vagy privátba a freemail-re.
Jövő héten meg találkozunk kedden! :)

KépKép
aranynap

Aranynap, én nem tudok segíteni. A neten ezt találtam:

"A terhesség alatt ijesztő lehet, ha bármilyen folyása van az embernek, de a legtöbb esetben ártalmatlan jelenségről van szó.

Ha a folyás színtelen, nagy mennyiséű és szagtalan, akkor nem kell aggódni, ez teljesen normális jelenség, a második harmadtól folyamatosan előfordulhat ilyen.

Ha a folyás fehér, és nagy mennyiségben egyik percről a másikra jelentkezik, nem akar múlni, akkor hüvelygyulladásról lehet szó, amit orvossal kell kezeltetni.

A különféle gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást, ilyen esetben színtelen vagy fehér, esetleg sárgás színezetű, és kellemetlen szagú a váladék. Ezt is minél hamarabb mutasd meg orvosnak, mert a terhesség alatt is gyorsan és hatékonyan kezelhető jelenségről van szó.

A barnás folyás terhesség alatt általában nem jelent jót. Az első harmadban hormonprobléma okozhatja, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz, ha a saját orvosod nem elérhető, akár az ügyeletre is, itt fel tudják írni azt a tablettát, ami megmentheti a babát.

A szülés előtti utolsó 1-2 hétben a barnás-véres folyás a nyákdugó távozását jelezheti, ami a szülés beindulásának első jele."

Vendég

Ma megyek Picikénket megkukkantani a dokihoz :lol: :lol:

Szorítsatok, hogy minden ok legyen :) + tök jó lenne megtudni, hogy nunisunk vagy kukisunk van 8) 8)
Vendég

Boboka!

Köszönöm, és biztos minden rendben lesz a Pindurkáddal. Szorítok, hogy megtudjátok, hogy milyen nemű a Kicsi! :)

KépKép
aranynap

Boboka!

Köszönöm, és biztos minden rendben lesz a Pindurkáddal. Szorítok, hogy megtudjátok, hogy milyen nemű a Kicsi! :)

KépKép
aranynap

Hello Aranynap!! :)
Igen, jövő héten felkészülünk :)! Szerintem senki nem bánná, ha velünk tartanál egy talira is majd!! :) Majd szólunk, egyelőre nem tudunk még semmit mi sem.

Nekem nincs folyásom, vagyis volt valami fehér, de szerintem az nem hüvelyi volt, most figyelgetem...
Illetve tegnap mintha lett volna egy egyszeri alig látható majdnem fehér-halványpiros kis vérzés, de sztem az annak tudható be, hogy Apa tegnap ért haza majdnem egy hét után :P 8) :lol: :lol:

Egyébként mennyire kell visszafognunk magunkat? Nem árthatunk Csokikának?

floranan

Boboka! Persze, hogy minden oké lesz!!!!

floranan

Szép jó reggelt mindenkinek!

Csajok, mindenkinek köszönöm a köszöntést! :)

Bocsi hogy eltűntem megint, de ükire kellett vigyázni. Hétvégén kiderült, mikor anyumék kimentek a Balcsira, hogy sajna szivárog a víz a konyha és a fürdő közti falon... :S Úgyhogy gyorsan kellett lépniük. Így én ismét ko, a két nap után. Tegnap már mondtam is anyumnak, hogy asszem többet nem fogom tudni bevállalni az ükit, mert iszonyatosan lefáradok estére náluk. Most is mindkét este olyan kemény volt a hasam, mint a kőszikla és görcsölt is. Ráadásul a délelőttjeim elég nehezen telnek, mivel a pulzusom nem akar rendbe jönni. Jövő héten megpróbálok elmenni a dokihoz, hogy csináljon már ekg-t nekem és ha kell adjon rá vmi bogyót, mert ez így már nem mehet tovább...

Mabe!!! Micsoda kis szemérmetlen lányod lesz! :lol: De jó is ez így. Télleg tuti nálatok, jól látszik, aminek látszania kell! :)

Süti, jó a ruci! :) Jók a Disney-s cuccok, meg a Cherokee bodyk is szuperek, de a Tescos nekem nem jött be, az már bolyhosodik, meg tapintásra sem annyira kellemes.
Van már vmi eredménye párodnak a klinikáról? Vagy csak a pluszsúly az oka a horkolásának?

Kriszti, látom máshol sem egyszerű. Ma én is egy kiadós sírással indítottam a napot. :oops:

Dorka, engem enged a dokim fürdeni, persze, nem 40 fokos vízben és nem órákig... Amíg zárt a méhszáj nagy gond nem lehet. Mi 19-én megyünk el pár napra wellnessezni, az sincs letiltva, csak a termál rész, oda nem mehetek, meg nem szaunázom. De legalább lazítok kicsit.
Minden első babásnak üzenem, hogy használjátok ki teljes mértékig, hogy csak magatokra és a picire kell figyelni. Anno nekem is mindig mondogatták. Hát, most már értem miről van szó. Akinek meg még több csimója van otthon, komolyan le a kalappal előtte. Én alapból nem vagyok az a nyavalygós fajta, de már jó úton vagyok afelé. Ma is majd kiugrottam a bőrömből, hogy párom elvisz este vacsizni, Míra lepasszolva és csak holnap du. hozzuk haza. Persze nem fogok tudni holnap se egész nap pihizni, mert könyvelő, bank, vásárlás... stb kell, de már az is felüdülés, hogy mindezt egyedül.
Dorka, akkor úgy látszik egyezik mégis az ízlésünk valamelyest babakocsi téren. :wink:

Zsófi, gratula a nunishoz. ez így tök jó, hogy vegyespáros lesz!!! A kórház miatt sajnállak, de biztos nem lesz semmi gond, főleg, ha csak a külső van nyitva. Max. többet kell pihizned meg több magneb6, esetleg nospa.

Kata, gratula a jó eredményhez!

Aranynap, sztem lehet összefüggés. Legalábbis nálam múltkor 3 este volt görcs meg feszülés mg barnázás, de mindegyik nap eléggé lefárasztott a lányom meg a dédim... Emeltem a magneb6-on és megpróbáltam többet pihenni. szerencsére elmúlt és semmi gond nem lett belőle. De ha aggódsz inkább menj el dokihoz. Egy potya uh sose árt! ;)

Boboka, biztos minden rendben lesz már miért ne lenne! ;) várunk majd a hírekkel és fotóval!

Floranan, csak addíg, míg neked is jó. Ártani nem ártotok a picinek. Párom nálunk is kicsit aggódósabb, de hamar el szoktam terelni róla a figyelmet. :wink: :oops:

És, hogy most megírtam a kisregényem (szegény ti) jöhet a megérdemelt pihi,, míg Míra is nyomja a kiságyban.

Kép Kép
manósziget

Dorkának akartam még írni! Szombaton lesz bababörze a Gépészben, nemtom tudsz-e róla!

Kép Kép
manósziget

[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Süti, Atesznél jobban senki nem becsüli meg azt, amit egy feleség otthon dolgozik, ezt tapasztalatból tudom :) Nekem az lenne nagy segítség, ha ők mennének el itthonról, s én itthon lennék egyedül :D délig fel sem kelnék, de lehet, hogy még du 5kor is az ágyban olvasnék :D

kád: én bizony fürdök, méghozzá meleg vízben. Mind a négy várandósság során fürödtem, semmi baj nem volt belőle, s nem is lesz. Azért a saját fürdőkád és a nyilvános fürdők között kb ezermilliárd vírus és baci a különbség :) Nyilvános fürdőbe nem is megyek :)
Hozzáteszem, ha a dokim azt mondaná, hogy mától zuhany, akkor szót fogadnék. De nem mondja :D

Dorka
jó napozást! :) Nekem napallergiám van, úgyhogy én csak árnyékból élvezem a napsütést. /egy ideig, mert a 25-30°c nekem már nagyon elviselhetetlen/

Kriszti: én is fürdök minden nap, Lillussal (egész nap azzal szerelem le, hogy majd este a kádban szopizhat és már tényleg csak akkor szopizik, szép lassan elmaradt a többi :) :oops: :lol: ... és nyilvánosba én sem, illetve a napot sem bírom, már most megeröltető a délutáni séta, annyira tűz itt a nap, elég is belőle fél óra :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Köszi Manó, akkor hajrá :D
Tegnap nekem is sírós napom volt... vagy 3-4x tuti elbőgtem magam.... pl, mert beszállt egy méhecske a szobába :)

floranan

[quote="sutimano76"]F írta:sutimano76loranan,a külön alvást megszoktam a hangos horkolást nem tudtam!Így jó,de remélem azért fogunk még együtt aludni.

Vicger a napallergiára próbáld meg Ilcsi-től a paradicsomos napozót.Én eddig minden nyáron az első napozás után kipattogzottam,és vége volt a napozásnak.Tavaly olaszba ezt a napozókrémet használtam és semmi bajom nem lett.

Sok gyerekesek,én csak egy dolog miatt félnék,a piszkos anyagiak miatt.De le a kalappal előttetek!!!!Erre a világra,ebbe az országba ezt egyet is sajnálom,egy jobb világba sokat is szívesen szülnék.
Az én életemet megfogja édesíteni a pici,de ki tudja neki milyen nehéz lesz.

Zsófikukac :( várunk vissza!!!!!!

Anna pihizz tovább,csak mert jobban vagy azért még nem kell mindent,hamarosan elmúlik az a fránya vérömleny.

Ma kicsit sokan maradtak távol a topictól , csak nem hekkezni voltatok:Andi,Brumi,Boboka,Manósziget és még vagy 15-en!!!!

Köszi,köszi Vicger az infót,elmentünk az auchanba és vettünk rugikat 7 db-ot 1999.-ért!Illetve sógoromtól kaptam,meg kaptunk még ehy rugit,egy kapucnis felsőt és egy polócskát,A nővéremtől meg cumis üveget(természetesen micimackós-malackásat). :lol:

Süti? nélküled hogy is mennénk hekkezni ???? :roll: ... mikor jöttök hozzánk? Lilla nagyon örülne nektek (és én is :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Floranan!
Ebben viszont én tudok segíteni. Igen, az a kis színezett folyás Apa miatt volt. :wink: Ilyenkor ugyanis ott belül meggyengül a hámréteg, és az sérült meg valószínűleg, de az teljesen ártalmatlan a Babára. :wink:
Azért finoman! :D

Manó!
Köszönöm szépen, megnyugtattál! Nem érzek semmi mást, csak ennyi, sőt, azóta már kétszer voltam mosdóban, és semmi nem volt, úgyhogy remélem, csak a fáradtságnak tudható be. Kivárom a hetet, aztán majd meglátom. Igyekszem korábban lefeküdni aludni. Aztán úgyis hosszú hétvége, hurrá! :)

Ja, a találkozóval kapcsolatban úgy értettem, ha szívesen láttok engem is. :oops:
Merthogy nem sűrűn írok ide. Be-be szoktam nézni egyébként. :)
Szóval kérek engedélyt, hogy Floranan tudósítson nekem. 8)

KépKép
aranynap

Manó, mennyi a pulzusod? Már biztos írtad, de agyam szita egy kissé 8)

Nekem a vérnyomásom teljesen rendben van, 101/69 körüli, de a pulzust én is sokallom: 86; 93; 95; 100 szokott lenni általában.
Vendég

[quote="floranan"]H írta:florananello lányok!

Bocsi, nem tudok most nagyon visszaolvasni! Remélem mindenki jól van!

Ma reggel megkóstiztam az ajándék bébiételt, asszem almás-őszibarackos.... hát annyira nem ízlett, nagyon éreztem, hogy mű :( mintha gumiból lett volna :( én megeszem, de a bébinek nem adnám. Tapasztalt anyukák, ti adtok nekik ilyesmit?
Én inkább otthon csinálok neki turmixokat, max néha, ha úgy adódik a helyzet, veszek neki.

Érik a tali, nem?? Olyan jó idő van!!!!!!!

Én Hipp-et és Nestlé-t adtam neki (A Hipp jobban bejött) ... és azért: mert télen kezdtük a hozzátáplálást, hol találsz télen olyan zöldséget és gyümit, ami megbízható forrásból jön ???? a HIPP legalább bio-ökogazdaságból való, és némelyik tényleg nagyon finom, még nekem is :oops: .... Lilla most lesz 2 éves, de még idén télen is adtam neki a HIPP gyümölcsöket (áfonyás alma, vilmoskörte, ,őszibarack stb ...) uzsira ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="boboka"]M írta:bobokaa megyek Picikénket megkukkantani a dokihoz :lol: :lol:

Szorítsatok, hogy minden ok legyen :) + tök jó lenne megtudni, hogy nunisunk vagy kukisunk van 8) 8)

Boboka: nagyon-nagyon szorítunk !!! :) ... mire szorítsunk inkább nunika vagy kukika ? :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Itt egy nagyon jó cikk a bébiőrökről, légzésfigyelőkről. Olvassátok el!

http://www.fogyasztok.hu/cikk/20090309/ ... es_korkep/

vicger

Manó, boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)
Van egy határ, amin túl egyszerűen nem lehet bírni erővel. Neked sem lenne jó átlépni azt a határt, tessék pihenni amikor csak módod van rá!!!

Folyás, ilyen nekem is volt, s nekem is szeretkezés után. Akkor én is frászt kaptam, de most ezeket olvasva már megnyugodtam :)

Boboka: megy a drukk! :)

Paradicsomos napozó: olyanom van, illetve Atinak van :) valamit használ, de nem az igazi.. a viszkető hólyagok így is előjönnek, igaz jóval később :) Tudom, ne legyek telhetetlen :lol:

Floranan: én nem adtam, csak alkalomszerűen, utazás alatt üveges bébiételt. Hála az égnek, az Anyuéknál biogazdálkodás van, /nem nagyüzemű, csak saját részre/ így mikor hazamentünk mindig legyártottam több kiló pempőt, ami ment a fagyóba. Gyümölcsöt meg frissen ette, pont gyümiszezonban értünk a hozzátáplálás korszakába :) Úgyhogy nekem mákom van :)

remélem nem hagytam ki semmit.... ha igen, kiabáljatok

vicger

Köszi Aranynap :P

Bibi, köszi a tanácsot, szerintem én végigeszem az összeset előtte, ez a Hamé (asszem) nem volt szimpi...

Jó a cikk Vicger!

floranan

[quote="boboka"]M írta:bobokaanó, mennyi a pulzusod? Már biztos írtad, de agyam szita egy kissé 8)

Nekem a vérnyomásom teljesen rendben van, 101/69 körüli, de a pulzust én is sokallom: 86; 93; 95; 100 szokott lenni általában.

Boboka és te nem érzed, hogy majd kiugrik a szíved a helyéről, annyira dobog? Nekem ha ilyenem van, akkor a vérnyomásom olyan 80-90-re esik vissza a pulzusom meg nekem is 100 körül van. :s De én nagyon carul vagyok ilyenkor, tök gyenge meg hasonlók.

Kép Kép
manósziget

Manó, boldog születésnapot! Pihenj sokat.

Én is kicsit megterheltem magam szombaton (3 órát ültünk melegben autóban) és mikor hazajöttünk pisilésnél nekem is volt egy kis barnás-rószaszínes elszíneződés a folyásban. Jól beparáztam. Szerencsére azóta semmi, csak egy kis vizelettartási gond. Tényleg, szenved még valaki ettől? Olvastam, hogy többedik terhességnél gyakran előfordul, de eddig nem volt gondom belőle.

Petra: Nekem is jó a holnap a Kosztolányin, de olyan fél7 körül, mert 6ig tanítok. Ha ez véletlenül késő, akkor jövő szerda előbb is jó, akár 5től (nem tudom, hogy végzel). Kedd-csüt mindig ilyen késői.

Kép

Kép
hgrita

Rita, most hogy kérded, lehet, mert néha az van, hogyha pisilni kell, akkor rögtön menni kell... eddig nem volt ilyenem.... Ez a terhességgel jár?

floranan

[quote="floranan"]R írta:florananita, most hogy kérded, lehet, mert néha az van, hogyha pisilni kell, akkor rögtön menni kell... eddig nem volt ilyenem.... Ez a terhességgel jár?

Én úgy tapasztalom, hogy elmegyek pisilni (mostanában megint nagyon gyakran kell), majd rá 1-2 percre megint úgy érzem hogy kell, persze akkor nem jön semmi, de kicsit később érzem, hogy valami történik odalenn, megnézem a betétet (tisztasági) és néhány csepp pisi van rajta. Ez az elmúlt pár napban napi néhányszor fordult elő. Majd megkérdezem a dokit jövő szombaton (hol van az még :roll: ).

Kép

Kép
hgrita

Floranan: Te a Kosztolányira nem tudsz bejönni munka után? Ott beszéltük meg Petrával a találkát, csak a nap még kétséges.

Kép

Kép
hgrita

Manó!

Boldog szülinapot!

Bébikaják: szükségmegoldásnak jó, talán az ára húzós, de a kényelmi szempont miatt mérlegelendó. Fiam rengeteg bébikaját evett, Fanni keveset. Nyáron, ősszel, akinek van kertje, vagy be tud szerezni, érdemes kisebb adagokban(akár turmixolva) lefagyasztani, jól jön később...

Én kis papirboltban kapható műanyag zacsikban előre megfőzött pipicicit is lefagyasztottam és tök jó volt, mert csak elővettem és hozzákevertem a kajához.De ez még odébb van....

Vizelettartási gond: Nekem is van, de érdekes, a terhesség alatt javult!

Viszont egy furi tünetem van, ami elég ritka: bedugul állandóan a fülem. Eddig mindegyik terhességnél volt, dokihoz is mentem vele(hiába), mire kiderült, hogy a hormonok okozzák.

Kép
arvaerika

[quote="hgrita"] írta:hgrita
[quote="floranan"]R írta:florananita, most hogy kérded, lehet, mert néha az van, hogyha pisilni kell, akkor rögtön menni kell... eddig nem volt ilyenem.... Ez a terhességgel jár?

Én úgy tapasztalom, hogy elmegyek pisilni (mostanában megint nagyon gyakran kell), majd rá 1-2 percre megint úgy érzem hogy kell, persze akkor nem jön semmi, de kicsit később érzem, hogy valami történik odalenn, megnézem a betétet (tisztasági) és néhány csepp pisi van rajta. Ez az elmúlt pár napban napi néhányszor fordult elő. Majd megkérdezem a dokit jövő szombaton (hol van az még :roll: ).

Ilyet én nem vettem észre, de majd figyelek akkor és nyilatkozom!

floranan

Manó: rossz olvasni, hogy ennyire nem érzed jól magad ... azért BOLDOG SZÜLINAPOT, és jó vacsizást a Zuraddal estére :)

ui: légyszi, küldd el annak a sütinek a receptéjt, amiről egyszer tettél fel képet (azt hisem, valami almás volt :)

Zsófi: várunk vissza!

Mabe: gratula Imolához, isteni fotók készültek a kiscsajról :)

Légzésfigyelő: egyik barátnőmtől akptuk, akinek sérülen született az egyik kisfia ...a márkája Babysense (szoktam látni vaterán, tezsveszen használtan) ...a Madarász u gyerekkórház is ezt ajánla, soha nem jelzett be tévesen. én sokkal jobban tudtam aludni, ha tudtam, hogy Lillám ezen fekszik ... és legalább 2 laposat érdemes venni, az 1 laposról hamar lemászik a baba :)

Bébiőr: panelben nem volt, nem kellett, mikor kertesbe költöztünk, jó szolgálatot tett ...

Szopipárna: nekem is alváshoz jött be leginkább várandósan, szoptatáshoz nem használtam, most is ezzel alszom, tök jól kitámaszt, miközben felveszi a formádat, már csak ezzel tudok kényelmesen oldalt feküdni

Mellszívó: kezdeteben kölcsönben volt nálunk egy Avent kézi kb 4 hónapig használtuk, aztán vettünk egy ugyan ilyet, amit most is használni fogok ... tudok kézzel is fejni (nekem is volt mellgyuladásom, akkor igazából csak kézzel tudsz segíteni magadon, meg jó forró fürdővel a kezdeti stádiumban ), de amikor nem volt probléma, sokkal egyszerűbb volt nekem a géppel fejni, főleg 5 hós kora körül, amikor annyi tejem volt, hogy adtam is le ...

Egy dolog, ami nagyon hasznost volt nekem és nem is gondoltam volna, hogy ez lesz az egyik legpraktikusabb segítőm, ezt vettük meg legutoljára: egy mikrós sterilizáló gép, szintén AVENT ... csak vizet kell bele tölteni, 10 perc mikro, és minden használható .... mi nem cumiztunk, nem tápszereztünk, nem használtunk cumisüveget, mégis nagyon nagy szolgálatot tett ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sterilizáló: én a Chicco sterilizáló folyadékát nagyon nagyon szeretem, nagyon gazdaságos, még mindig van belőle :) s nem drága, ja és baromi egyszerű használni :)

Vizelettartás: nekem akkor nagy mákom van /huhhh/

Nekem a képes felemmel vannak hormonális gondjaim, tisztára olyan, mintha pattanás lenne, de nem az, csak pici piros pöttyök vannak rajtam folyamatosan. /nem is szeretem őket/

vicger

Sziasztok Csajok!

Én ismét le vagyok maradva :oops: egy kicsit netfüggetlenítettem magam :-)

Nálunk megvolt a 18.heti genteikai UH, AFP jó és minden rendben Babucival, aki KISFIÚ :-D
Beírtam a táblába, és el is csodálkoztam, mert - egyelőre - férfi vagy inkább kissrác uralom van :-D

Szóval aki még nem tudja, mije lesz, az szépíthet az arányokon :lol:

Manó: boldog szülinapot!!! :-D nagypapámnak is ma van 8)

Na, lassan indulunk haza munkából :-D

További szép napot Mindenkinek!!! :-D

SzezsoKép
KépKép
szezso

Sziasztok!

Vicger: köszi, igyekszem nem leesni a bicajról, de csak kényelmesebb úgy kísérni a lányom, mint gyalog.

Astrid-arvaerika: az első baba előtt persze kivizsgáltak minket. Apánál találtak olyat, hogy kevés és nem mozgékony, így elkezdték az inszemet. A harmadik után a párom besokallt. A dokival megegyeztünk,hogy pihizünk, így jött össze a lányunk. Utána nem védekeztünk, de újra nem akartuk kezdeni az egészet, így nem jött össze a második sokáig. Lehet, hogy lelki eredetű is volt, mert amikor lemondtunk már, akkor sikerült. Ki tudja?

Zsófi: gratula a lány-fiú vegyeshez!

Manó: Akkor én is csatlakozom: Isten éltessen!

vizelet: én éjszaka többször is kimegyek, meg napközben is, sokszor alig várom a suliban a szünetet, húzom a csíkot az illemhely felé :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Gratula Zsófi és Szezso!

floranan

Szezso, gratulálok a kisfiadhoz! :) :) :)

A végén még tényleg pasiuralom lesz :shock:
Én is már annyira, de annyira szeretném tudni, hogy ki lakik a pocakban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! /már megint a türelmet kell gyakorolnom, ahogy elnézem :D :lol: /

vicger

Szezso most látom h Szhelyen fogsz szülni :) Én is ott szültem a két nagyot Nedeczky Ivánnál. Szerettem azt a kórházat nagyon, szuper volt minden :)

vicger

Manó!Én is csatlakozok a többiekhez: Boldog születésnapot! :lol:

Rita: maradjunk inkább a jövő hétben ,oks? Akár úgy is jó ,hogy veszek ki szabit, és találkozunk előbb, de késő este már nem nagyon akarok Óbudára békávézni :oops:

Szezso:Gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a kukishoz!!!!

Nekem Somám beindult!!! Mocorog úgy, hogy meg sem áll!!! :lol:

Nekem is bőgős nap van.Balhé volt a főnökkel, de én NYERTEM!!!

Bibiesbrumi: köszi az ötleteket, a légzésfigyelőnek én is utána fogok járni. ( a kismamanacik meg nagyon jók, csak most bánom ,hogy kijött a jó idő, mert ahhoz meg melegek :lol: )

KépKép
csikipetra

Kriszti:

ezt nem értettem anno sem, és most sem: van amibe kell folyadék, és van amibe meg csak víz (mint az Avent-be is) ...ebben gyakorlatilag a gőz sterilizál, olyan, mintha a kifőznéd, csak könnyebb, praktikusabb vele bánni, kihűl, megszárad egy tiszta, vasalt konyaruhán, és már lehet is használni (én a tejleadáshoz is ezzel fertőtlenítettem a mellszívót, és egyszer sem lett pozitív a tejem, minden alkalommal elfogadták) ... amibe folyadék kell, az hidegen sterilizál ??? (gondolom, mert amúgy a kifőzéshez nem kellene semmi)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="csikipetra"]M írta:csikipetraanó!Én is csatlakozok a többiekhez: Boldog születésnapot! :lol:

Rita: maradjunk inkább a jövő hétben ,oks? Akár úgy is jó ,hogy veszek ki szabit, és találkozunk előbb, de késő este már nem nagyon akarok Óbudára békávézni :oops:

Bibiesbrumi: köszi az ötleteket, a légzésfigyelőnek én is utána fogok járni. ( a kismamanacik meg nagyon jók, csak most bánom ,hogy kijött a jó idő, mert ahhoz meg melegek :lol: )

Petra, nincs mit :) ... örülök, hogy jók a famerok ... lesznek még hűvösebb napok, hisz még csak április eleje van ... kell pár hosszú naci is :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="csikipetra"]M írta:csikipetraanó!Én is csatlakozok a többiekhez: Boldog születésnapot! :lol:

Petra: Ok, gondoltam, hogy az már késő, ezért is írtam a jövő hetet. :lol: Én 3 körül tudok itthonról gyerek nélkül szabadulni, addigra idejön Anyum és babysittel. Így a legjobb a szerda lenne, ha meg tudnád oldani. Péntek UHra megyünk reggel, utána elintézünk egy-két dolgot, de mivel férjem szabin van, így egy ebéd is beleférne valahol. Fiúk akkor mindig alszanak ebéd után 2-3 órát, így kb. déltől ráérnék már.Kedd-csüt 5től szoktam tanítani, de nem szeretnék hazarohanni tőled, hátha élvezzük majd egymás társaságát. Gyerkőccel nem merem bavállalni, mert akkor az egész arról szólna, hogy őt kergetem, felügyelem, és tapasztalatból mondom, akkor nincs nyugodt beszélgetés. :lol:

Kép

Kép
hgrita

Rita,

A péntek kora du neked jó lenne? Mert az szerintem nekem is!
Da ha nem ,akkor veszek ki szerdára pl fél nap szabit :lol:
(és aki akar,az csatlakozhat)

Időbeosztásilag most elég rugalmas vagyok. Megbeszéltem főnökömmel, hogy csak akkor vagyok hajlandó max április végéig dolgozni ,ha heti 1 nap szabit garantál nekem( plusz a pihit, a sétát, és a stresszmentes légkört, és a nemcseszegetést)
Azért kiborító volt a beszélgetés vele, de már magamhoz tértem!!! :wink:

KépKép
csikipetra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?