Susy,
Kristóf nagyon huncut a képeken, gyönyörű gyerek.
Nagyon szorítok én is neked, szerintem is menj el más dokihoz tanácsért mielőtt műteni kellene, ha meg mégis, ne várj vele, essél túl rajta, addig úgyis rányomja a bélyegét a hangulatodra. Ha műtéten túl lennétek, jöhetne a kistesó, máris repkednél a boldogságtól
Kívánom, hogy minden jól alakuljon!
Becsengo,
Nagyon megható volt a történetetek, én is bőgtem rajta
Nikuc,
Petinek milyen gyönyörű a bőre, nagyon baba
A dob biztos jó választás volt? Nem fogtuk megőrülni attól, hogy egész nap püföli majd?
Márti,
Kamilla álomszép baba ebben a hófehér szerkóban (is)
Dytke,
Hogy bírod ez a sok éjszakázást? Utána meg elmentek tornázni is és Ambi nem nyűgös napközben? Dávid az óránkénti ébredések után egész nap nyűglődött, teljesen kimerült benne: nem tudott szopizni, csak sírt, cumisüveg sem kellett, játszani sem akart, aludni sem, persze én is teljesen kimerültem, napokig csak bőgtem, mert nem értettem mi a baj, hogyan segíthetnék rajta. Aztán kiderült, hogy a meleg volt a gond! Mióta többet alszik éjszaka (csak 4-szer kel), azóta a kedve is jobb napközben, így én is jobban bírom. Persze az alváshiány az megmaradt nekem, kb 5 órákat alszok 5-6 részletben, de úgy tűnik, ehhez hozzá lehet szokni – vagy pedig valamikor kibukok majd, még nem tudom.
Veronika,
Pálminak tényleg akkora pillái vannak, mintha a legjobb XXL-es szempillaspirállal kented volna ki.
Mehente a reklámokba
Szpetrus,
Le a kalappal előtted, hogy sose panaszkodsz, pedig nem semmi amint keresztűl mentek. Kitartást kívánok és hogy minél tovább bent növekedhessenek az ikrek – legalábbis ameddig szeretnéd.
Noémi,
Nekünk segítettek első nap a szoptatásnál (igaz, én kértem meg a nővérkét) és azt mondta, csillagos 5-ös, ahogy csináljuk. De csak távozáskor vágták fel Dávid nyelvfékét, addig alig tudott valamit enni, a cicim véres-sebes lett és bimbóvédővel is csak bőgtem, annyira fájt, szegény meg csak sírt mert nem jött neki szinte semmi, sírt egész nap és sokat fogyott. Dávid besárgult, de kék fényt nem kapott (küldtek mindenkit haza, mert nagyon teltház volt), 6 hetes korában múlt el a sárgasága, addig aluszékony volt és végig szopipróblémáink voltak, mert erőtlenül, keveset szopizott írtó hosszú idő alatt. Emiatt volt szerintem minden problémánk a szopival, azóta is sajnos bimbóvédővel szopizunk, pedig én is készültem a szoptatás könyvből, csak sajna annak összes fejezetét produkáltuk az elmúlt hónapokban. Tudom, hogy örülhetek, hogy egyáltalán felvágták a nyelvfékét, mert más kórházakban ezt sem csinálják meg, de a túlterheltség tényleg gond, persze nem minden kisbabánál lesz gond.
Az eltérő tapasztalatok a személyzetnél szintén zűrökhöz vezetnek, nekem 2.éjszaka lövelt be a tej, lázam lett. Ott veszekedett előttem a doki a csecsemősökkel, hogy most fejjem le és öntsem ki a lázas tejet, vagy szoptassam meg a kezemben éhségtől bömbölő csecsemőt
Persze megszoptattam, mert olvastam a LLL honlapján a füzeteket és tudom, hogy ilyenkor is lehet, de eléggé elbizonytalanítják az első szülőket.