Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,átfutottam a 2 oldalt,reagálni nincs időm,de drukkoljatok,mert tegnep este óta igencsak görcsölök,megyek is ma a dokihoz,és egy uhut is ki akarok könyörögni,remélem sikerül,és nincs semmi gond!!!

Erika nem tudok sztem holnap menni ,majd hívlak,ha kijöttem a dokitól.

Manó milyen volt a színház,mit néztetek????

Pusz,este jövök!!!

sutimano76

Köszi Astrid!

Tök sokat tanultam tegnap óta a kocsikról, mindenkinek köszike :)

Kaptok virágot: :)

Kép

floranan

[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76ziasztok,átfutottam a 2 oldalt,reagálni nincs időm,de drukkoljatok,mert tegnep este óta igencsak görcsölök,megyek is ma a dokihoz,és egy uhut is ki akarok könyörögni,remélem sikerül,és nincs semmi gond!!!

Erika nem tudok sztem holnap menni ,majd hívlak,ha kijöttem a dokitól.

Manó milyen volt a színház,mit néztetek????

Pusz,este jövök!!!

Gondolunk rád, Süti! Minden oké lesz!

floranan

Süti!

Vigyázz magadra!!!!

Vas: én maltofer fol-t szedtem,szerintem az nem drága, de nem tudom pontosan mennyi.Nekem bevált, szerintem nekem is kéne már szedni, de a doki csak 1 hónap múlva akar laborbeutalót adni :?

Kép
arvaerika

Suti, várunk a hírrel! Minden rendben van, nyugi, rendezkedik a baba.

Floranan, gyönyörű a virág!

Lányok, köszi a választ. Én ma elég sokat érzem, amin meg is lepődtem. Pedig tényleg nem lehet összetéveszteni ezt az érzést mással. Csak azt mondják, h (főleg első babásoknál) eleinte, napi 1-2 lehet érezni és van h utánna napokig nem.

Kép
kata05

Süti, ne aggódj minden rendben lesz. MAx. pihizned kellene majd többet. Azért gondolunk és rád, és amint megjössz jelentkezz, hogy mizú!

Színház... Molnár Ferenc: Liliom c. darabját néztük meg... hááát, mit mondjak, egyszer meg lehetett nézni, de semmi maradandó nem maradt meg bennem. Mostanában kicsit érdekes szemszögből rendezik meg a darabokat... :?

Kép Kép
manósziget

Vas... nekem most se kell szednem és Mírával se kellett... Most is majdnem a felső határon van az eredményem. :P

Kép Kép
manósziget

Köszi a válaszokat!
Arvaerika, és Floranan a megnyugtatást, én is erre gondoltam, meg úgy nagyjából most kezd nőni a pocakom, tehát így stimmel... :P
hajnalocska

Vikiviktor, nagyon bejönnek a Kunert kocsi színei!!!

Dorkamartini, ez nem igazi csoki, de sztem szép:

http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... nert_a_010

Sajnos vas témában nem vagyok otthon!

floranan

Húúúúúúúúúúúú mennyit írtatok :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Apás szülés
Egyértelmű... ha már a lombikot együtt csináltuk végig :wink:

Hányingeresekhez csatlakozom :cry:
Tegnap annyira szarul voltam, hogy apa már azon gondolkozott, kivisz a klinikára...

Hanna
Üdv a paramamik társaságában :wink:

Floranan
Nálam is favorit a GRACO :wink:

Hajnalocska
A 12. hét után rohamosan nő a méh, nyúlnak a tartószalagok... lehet azt érezni...

Kata
Mindenki másképpen érez! A babák már a pocakban önálló személyiségek :wink:
Vendég

Mabe, te melyik Gracot nézted?

floranan

Quattro Tour Deluxe :wink:
Vendég

Ha, Graco, akkor csak is ez! Nekem ennek volt a régi változata. De ahogy nézem most már meg lehet fordítani az ülését!
http://www.graco.hu/hu_HU/product/7B91/CCL/

Kép Kép
manósziget

Sziasztok !

Először is köszönöm az elismerő szavakat :oops: , de az ember csak teszi a dolgát..

A babakocsik nagyon szépek, nekem nagyon tetszik Dorkáék favoritja :) Ahogy néztem, annak a mózes része lecsúsztatható a vázról, nem?
Bergon leírást fogalmam sincs hol lehet találni, nekem Bergonom van, nagyon szeretem, ráadásul a szervize is nagyon precíz, és meglepő módon kedvesek és előzékenyek. Én használtam vettem a kocsit, a kerekeiben a pöckök lazultak ki, s két nap alatt teljesen ingyen és bérmentve feladták postán borítékban. Szóval teljesen leesett az állam :) Szerintem nagyon fontos, hogy a tolókar átfordítható legyen, ha csak a kupola az, nekem nem elég, pl ha szemerkél az eső, és vagy fúj a szél, elég gáz, még esővédővel is.

Süti gondolok Rád én is, nekem is két napja szinte egyfolytában görcsöl a pocakom, úgy eszem a magnebét, mint a cukrot :?

Gordonblő csomag: Astriddal teljesen egyetértek, muszáj meglépni ezeket, ha nem , akkor államcsőd, aztán se nyugdíj, se táppénz, se gyed, se gyes egy fitying se. Más kérdés, hogy fel kéne pofozni az összes képviselőt, hogy hagyták ide jutni ezt a szerencsétlen országot! A felelősségvállalás hiányáról nem is beszélve. Simán be lehetne perelni őket hűtlen kezelésért :evil: :evil: Az viszont valóban pofátlanság lenne, ha már a pocakosokra is vonatkozna a tervezett gyed szigorítás, ha mégis, akkor szívás, valahogy kibírjuk...

vicger

Nem tudom ezt ismeritek-e... sok hasznos dolog leírva.
http://www.okosbaba.hu/kezdolap

Kép Kép
manósziget

Vas: a laboreredményemért csak pénteken megyek (vérkép már meglenne, de a vércsoport, ellenanyag csak addigra lesz meg, egyszerre megyek érte). Szóval teljesen biztosan nem tudom, kell-e vaspótlás. De egyrészt 7,5 éve folyamatosan terhes vagyok és/vagy szoptatok (a 3 kisebbnél úgy estem teherbe, hogy az előzőt még szoptattam, és csak a legkisebb szokott le róla ezzel egyidőben, a két középsőt még 20 ill. 10 hetes várandósságig szoptattam), szóval nem biztos, hogy nincs lemerülve a szervezetem, másrészt sokszor érzem magam nagyon fáradtnak, még talán a babás aluszékonyságon is túl (pedig gyakran alszom 9 órákat, és mégis délután majd elalszom), és ez lehet egy tünete a vashiánynak.
A fáradékonyság pedig ingerültté tesz, mert nem tudom elvégezni a dolgaimat, és a gyerekek is extrán lefárasztanak.
Még meggondolom ez az izét (nekem egyébként nincs szorulásom a vastól, szóval bármit szedhetnék, de erre a nőgyógyász rá se kérdezett)...

Astrid

Kép
astrid

Vas: nekem kell szednem, ma kérdeztem rá a védőbanyától az eredményekre, még nincs mind meg, de a vérkép igen, s teljes vashiányos vagyok. Szóval muszáj... Mondjuk én gyárilag is vashiányos vagyok :) Ja, és én szedtem maltofer-fol-t az, jó és nem drága, most pedig vaskomplexet szedek, de fogalmam sincs mennyibe kerül, mindig Atesz veszi meg ezeket :oops:

vicger

Vicger, Gordonblő csomag :lol: :lol: :lol:.

Mabe, fertőzést kaptál?

Kép
kata05

Astrid, lehet ez neked is jót tenne. Én tavaly szeptember óta szedem és sztem ez tette rendbe a szervezetm, immunrenszerem. Előtte 2 hónappal hagytam abba én is a szopit és éreztem, hogy teljesen elfogytak a tartalékaim.
http://tiensegeszseg.hu/shop/index.php?productID=9

Kép Kép
manósziget

[quote="manósziget"]H írta:manószigeta, Graco, akkor csak is ez! Nekem ennek volt a régi változata. De ahogy nézem most már meg lehet fordítani az ülését!

Rákérdezek akkor az ismerősnél, de valszeg nekik a régi típusú Graco van, mert 5 éves a kisrác, aki használta... nekem is bejönne amúgy... de ha nem megfordítható, lehet, h mást kell nézzek :S

floranan

Vagy inkább gordonblőd csomag ;)

vicger

Vicger, nagyon jó a blogod, most volt időm egy kicsit olvasgattam. Atinak gratula az elinduláshoz!

Kép
kata05

[quote="manósziget"]H írta:manószigeta, Graco, akkor csak is ez! Nekem ennek volt a régi változata. De ahogy nézem most már meg lehet fordítani az ülését!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kata
Inkább a front, meg a terhesség...
Vendég

Sziasztok!

Hát jó sokat termeltetek, amíg a városban flangáltam és ebéd után szundiztam... :lol:

Suti: Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Majd jelentkezz ha megnézett a doki! Nekem estére mindig elfárad a pocak, akkor már alig bírok felállni az ágyból. Persze akkor 10 percenként kell pisilni. :)

A kocsik nagyon szuperek, bár nekem egyik sem lenne praktikus, hisz bár földszinten lakunk, de 12 lépcsőt így is cipelni kell, kocsink extra kicsi, és boltba kb. naponta járok, így valahogy be kell férnünk.

Tényleg, én a babahordozásról szerettem volna kérdezni: aki hordozott babát kendőben, kenguruban, egyéb szerkezetekben, mi vált be? Andrissal volt egy Fillikid kengurunk, de nem vált be; nehéz volt beletenni, kivenni és nem is nagyon tűrte. Viszont kistesót tervezem hordozni, ha pl. tömegközlekedni kell két gyerekkel vagy csak elszaladunk valahova.

Én ma voltam AFP vérvételen, ha minden igaz 1 hét múlva eredmény. Viszont a dokihoz küldik az eredményt, így majd 18-án tudom meg. Addig viszont 17-én UH, már alig várom.

Ami jó volt az egészben, hogy védőnőmet jól lehordták, mert nem szólt eddig, hogy kell vérvétel meghatározás, Wasserman próba, EKG. Így ma letudtam azokat is. Az EKG-n csak 4en előztek be. :evil: Aztán csavarogtam a városban, de sajnos a Háda-ban nem találtam semmit, se magamnak, se Andrisnak. Tavaszi sapkát is egy kis bababutikban sikerült vennem, mert máshol még csak téli sapkák vannak, hiába jön a tavasz.

Vicger, szaladok olvasni a blogot... :)

Kép

Kép
hgrita

Kata köszi :)
Manó, jó az az oldal, a tésztás játék pedig egészen tizenéves korig is jó, mi a nyári táborokban egészen csodás tésztaképeket csináltunk a gyerkőcökkel, mint pl tengeri akvárium , erdő stb :DDD

A babakocsinál szerintem elég gáz ha menet közben kell fordítgatni az ülést babástól. De lehet, hogy csak én ragaszkodom a megszokotthoz :oops:

Gergőék most veszik a kivonást tízes átlépéssel, hát nyugodtan mondhatom, egy rémálom ....kár, hogy nem vagyok matektanár, hogy tudjam neki normálisan magyarázni :(

vicger

Rita, én Nanduztam, Ati nagyon szerette. Csöppkét is hordozni fogom, s így reményeim szerint lesz idő a nagyokra, kicsire, s a legkisebb sem fog hiányolni. A kengurut én a nagyoknál használtam, akkoriban még nem volt kendő, de azzal sem volt semmi gond, igaz elmúlt már mindegyik fél éves, mire kenguruztunk. Akkor még újszülöttnek való kenguru sem volt....
Ej... öreg vagyok :D

vicger

Astrid: Én Ferrofolgamma-t szedek már évek óta, mert én is vashiányos vagyok normál állapotomban is.

Mabe: Tényleg nagyon jó ez a Graco, barátnőmnek is ilyen volt.

Apás szülés: Nálunk is bent volt Apa, ő szerette volna az első perctől kezdve. Nekem kellett, hogy bent legyen, hogy bátorítson. Azóta sokszor mondta már, mennyire büszke rám és milyen erős vagyok, hogy végig tudtam csinálni. Neki nagyot nőttem a szemében ezáltal. És azóta is nőként néz rám, nagy N-nel. Ő nagyon szerette volna elvágni a köldökzsinórt, aztán sajnos nem lehetett a komplikációk miatt, de remélem idén megtapasztalja. Mondjuk nem is tudom, mi lett volna velem, ha nincs ott, amikor minden olyan rosszul kezdődött. :oops: (Andris 5ös apgarral született, de azóta kutya baja, szerencsére)

Kép

Kép
hgrita

Móka, Boboka, megyünk valszeg Aranynappal felkészítőre, csatlakozzatok!!

floranan

Én hordoztam kenguruban, kendőben is.
Nem tudom, ma milyenek a kenguruk, én az elsőszülöttemnél igyekeztem jót venni, hát nem volt az igazi. Akkor mé kendőkről nem is volt szó!
A másodiknál vettem egy karikás kendőt (na ettől is úgy néztek rám időnként, mint egy UFOra :D:D) azt nagyon szerettem, a mai napig megvan.
Van kötős kendőm is.
Mondjuk ami nálunk a legjobban bevált, az ez: www.ergobabycarrier.com , mi még külföldről rendeltük, ma már itthon is kapni. Ezt nagyon szeretem, elöl és hátul is lehet hordozni benne, nagyon kényelmes még nagyobb súlyú gyerekkel is (másodszülöttem 3 évesen is ült benne). Igaz, nem újszülött kortól használható (pontosabban egy kiegészítővel igen, de nekem olyan nincs), de nálunk úgy alakult, hogy épp kb. akkortól volt rá igény, amikortól már használható volt (3-4 hó). Szerintem nagy előnye, hogy hátra is nagyon könnyű vele felvenni a gyereket (mondjuk bele kell jönni, az első pár alkalommal egyedüli próbálkozásomkor többen is segíteni akartak (nagyon ügyetlennek nézhettem ki :D:D)), és könnyű előről-hátra, hátulról-előre rakni, van fejtartója, ha a gyerek elalszik...
Egyébként nagyon sokfajta hordozót lehet kapni, különböző rugalmas kendőket, különböző hordozókat. Érdemes nézelődni. De nem biztos, hogy előre meg kell venni, érdemes majd kölcsönkérni és a gyerekkel kipróbálni, mert nem mindegyik viseli el. A legkisebbem hónapokig nem bírta, ha magunk felé fordítottuk, és úgy próbáltuk altatni vállon (nem tudom, talán kényelmetlen volt neki), bezzeg ma már úgy szeret nagyon elaludni, ha én hanyatt fekszek, ő meg hasrafekszik a pocimon. :D:D

Astrid

Kép
astrid

Nagyon várom Sutit!!!

Kép
kata05

Sziasztok!

Elég sokat írtatok, próbáltam átolvasni amennyire lehet. Sajna most kevesebb időm van a géphez ülni, csak este munka után. De azért igyekszem jelentkezni, nehogy kihúzzatok a listáról!

v.andi: ha küldöd a címet, nevet priviben, azt megköszönöm. Jobb olyan helyre, megy személyhez menni akit valaki ajánlott.

kata:valószínű csak április közepén. Holnap még értekezletem is van, tuti lekésném a védőnőt.

hanna: üdv köztünk! Nekem is megcsinálták a coriont a korom miatt :( csak a két hét várakozás volt rossz. De azt mondta a genetikus, hogy ha gáz van hívnak előbb telefonon. Drukkolok.

süti: szorítok ezerrel!

babamozgás: én sem érzem egész nap, csak időnként, de most már minden nap. Hol többet, hol kevesebbet.

kérdés: szülésznőt fogad -e fel valaki? Van -e értelme?

Nekem az első lányom /10 éve/ császárral született, akkor nem gondoltam rá. Lehet, hogy még lehetőség se volt rá. Most van. Annyi mindent olvasni.

Bajcsyba szül még valaki?

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Sziasztok,
mindig csak este felé érek ide, de alig győzöm elolvasni amit egész nap irtatok.

babamozgás: én kb. 2 hetet éreztem őket először, azóta rendszeresen, de van hogy pár napig semmi. A dokim azt mondta, hogy ez így teljesen normális akár 1 hét is eltelhet két érzett mozgás közöt ilyen fiatalon.

Babakocsi - vásárlás: hát igen ez nem egyszerű, de akkor mit mondjak én: én egymás mellett ikerbabakocsit szertnék. Lehet csak kívülről nézem meg majd a boltokat.

Szülésznő: szerintem én nem fogok választani, igazából nem hallottam még a z István kórházban arról, hogy nem lett volna jó egy szülésznő + anyagiak miatt sem, elég a 100.000 szülés. (ha ti hallottatok rossz szülésznőről, akkor se mondjátok :lol: )

Mano: én is kérdezhetek? Van olyan iker, egymás mellett babakocsi, ami 180-ig dönthető, van hozzá mozes kosár + rá lehet rakni a babihordozót. És mi a véleményed a mozeskosárról: szükséges vagy ha teljesen dönthető a kocsi és van hozzá téliesitett lábrész (vagy nem is tudom, hogy hívják), akkor nem kell? Én még tök "hülye" vagyok ezekhez, de van még fél évem hogy kitanuljam. :?:

t-pk

Sziasztok.Hanna én is üdvözöllek közöttünk.Remélem sütivel minden rendben lesz.Én is ma éreztem a méhem,de a magne b6-tól elmúlt.Apás szülés:A párom mindenképp bent szeretne lenni,nála nem is volt kérdés. [/b]Rita,este nekem is sokkal sürübben kell pisilnom mint napközben.Astrid,szép ára van annak a vas tabinak,az enyém kb 500-1000ft.

Kép
kriszti81

Sziasztok!

Dorka!
Nekünk is teutonia a favorit, csak ugye az ikres! :lol: Nagyon tetszik, amit néztél! Amit feltettél vaterás, az viszont hartan és nem teutonia. :wink:

Kata!
Én is sokat érzem ma a bal babát, rugott ma egy akkorát. hogy megijedtem és összerándultam, még anyukám is észrevette. :lol:

Gyed megszorítás: azt azért jól meg kell tervezniük, hogy átmenjen az alkotmánybíróságon. Már a Bokros csomagban is szerepelt annó, de megbukott alkotmányossági problémák miatt, szóval talán nem jön össze nekik. :roll:

Apás szülés: enyém férjem jön, persze más kérdés, hogy nagy az esély a császárra az ikrek miatt, azt meg nem tudom bejöhet.e a műtőbe.

Vacsifőzés közben nagyon elvágtam az ujjamat. :cry: Béna Kukac...

KépKép
zsófikukac

Sziasztok!

Süti, nagyon szorítunk, minden rendben lesz :!:

Gyere doki után :wink:

Floranan, ok a felkésztő. :)

Én vasat még nem szedek.

Védőnőm nem mondta, a háziorvostól kérdeztem, hogy nem kéne e szedni, ő annyit mondott, hogy mit mondott múltkor a labor eredményemre (nem kérdeztem vissza, hogy melyikre, amit még sosem akart megnézni :?: :?: :lol: ) Szóval ennyiben maradt. Jövő héten megkérdezem majd a dokimtól.
Bár én azt hallottam, hogy főként a 3. harmadban kell a pótlás.
Vendég

Kukac, sajnálom az ujjadat :cry: :cry:
Vendég

Taranee! Én is a Bajcsyban fogok szülni. Ki a dokid?
Süti!! Remélem MINDEN rendben veletek!!!
Babakocsi témában: abszolút de nem értek hozzá, még jó, hogy írtatok ennyi mindent, én ugyan kapok a nővéremtől, de hogy az mit tud és milyen, arról fogalmam sincs...
Hanna!! Üdv köztünk, nagyon szorítok érted!
Zsófikukac! Jobbulást az ujjadnak![/b]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.03.30 19:23-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Sziasztok!

Jó benneteket olvasni, ahogy készültök együtt. Mindenkinek sok sikert kivánok!

Bocsánat a zavarásért: :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Zsófi: nem tudod a teutonia-ra adapterrel fellehet rakni a babihordót? Akarsz hozzá mozest és babihordót is? Így mennyibe kerül?

t-pk

Zsófi
Kép
Vendég

Taranee
Elvileg jó a szülésznő választás :wink:
Csak felmerül, hogy egyeztethető össze a műszakbeosztásával :oops:
Milyen munkát végez, mennyire tud figyelni rád, ha előtte már végigdolgozott egy 12 órás műszakot?
Vendég

Kép

Sziasztok,köszi a sok drukkot,hatott.Nincs gond,valszeg kaja miatt voltak a görcsök,méhszáj 3000-es,volt potya uhu is,dokika egy angyal,végignézett mindent,feje,pocakja,combcsontja,bár értékeket nem mondott,de azt igen h szépen fejlődik,szívhang tuti,és erős,láttuk meghallgattuk,és nem 100%,mert az csak szülésnél biztos,de úgy néz ki h KÉKÜLÜNK.
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.03.30 20:10-kor.

sutimano76

Kép

ja most jut eszembe,valami amnion szalag van a méhembe,de babó majd szétrugja,én nem fogom érezni.Mabe ez tudod h mi???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.03.30 20:12-kor.

sutimano76

Köszi Melcsike :wink:

Süti, tök jó, hogy minden ok és még potya uh is volt :lol: :lol: :lol:

Gratula a kéküléshez :lol: :lol: :lol:
Vendég

Köszi Boboka.

sutimano76

Megyek ncis-t nézni,majd utána még beugrok.ja még az is eszembe jutott,h a lepény hátsó fali és fenti,nagyon jó helyen van!!!Hurrrrá!!!Bocsi az ömlengésért,de ma nincs nálam boldogabb kismami!!!!!!

sutimano76

Süti, azt elhiszem, hogy most madarat lehetne veled fogatni :lol: :lol:

Kép

Andi nagyon eltűnt, Bibi sem volt ma, remélem mindenki jól van :wink:
Vendég

Süti!

Jó, hogy minden oké! És gratula a pöcsöshöz!
Nekem nem volt ilyen szerencsém. Ma voltam először a magándokimnál, eddig sztk alapon jártam ide-oda. De igazából csalódtam, mert az uhugépet pont ma vitték el, így semmi érdemleges nem volt(pénteken voltam másik dokinál)szóval soványabb lettem 6 ezer Ft-tal. :cry:

Kép
arvaerika

Ja és az amnionszalag! Fanninál volt ilyenem, húrnak mondják köznapi nyelven. Szerencsére csak egy kis szegletban volt, nem zavarta a babát és pár héttel később fel is szívódott. Ne aggódj ez miatt!

Kép
arvaerika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?