Nika,
nálatok nem okoz gondot Ati orra az evésben?
Rakd hasra, amilyen sokat csak tudod. Ki fog fáradni. Egy kis nyüszi belefér. Hagyd, hogy dolgozzon. Elébe kitenni egy nézegethető könyvet, keze közelébe egy zörgös, színes valamit, hogy motivált legyen.
Elan,
sajnálom a potyogásokat! Nálunk nem volt gond, szerencsére.
Bár habitus kérdése, hogy működik-e a dolgo, DE, én hagytam Mátét potyogni, nem rohantam oda, sőt, ha lehetett egyáltalán nem is reagáltam le a dolgot - persze belül megállta az ütő, hogy vajon bőg-e, feláll-e, él-e, vérzik-e.... Nálunk bevált, mert a mai napig is ritkán csinál belőle ügyet, akkor már tényleg komoly az ügy. Továbbá mióta Kornél van, oda-odajön, hogy pusziljam meg a bibisét, de látszik, hogy csak játékból csinálja, pusz-pusz, és már megy is tovább.
Agnese,
nálatok változott Miló alvási szokása Zalán születése óta?
Miért kérdezem?
Máté megkergült teljesen. Szépen elaludt egyedül az ágyában, legfeljebb ott voltam vele a szobában, és én is pihentem, meséltem egy keveset, de általában szólt, hogy már nem kell neki mese. Most pedig kész őrület! Hisztizik, bőg, kapaszkodik belém v. az apjába, aki éppen viszi aludni, hogy ő kiszáll, nem alszik. Próbltuk, hogy a mi ágyunkon, de ott csak forgolódik, fészkelődik, lemászkál még hálózsákban is, alvásról szó sincs. Este egy idő után bekéredzkedik a saját ágyába, és elalszik, de nappal nem. Ha viszont nem alszik, akkor elviselhetetlen. És tutira fáradt, mert, ha sikerül valahogy összehozni az alvást, akkor min. 1 órát lehúz.
Egyáltalán hogy sikerül egész nap lekötnöd úgy, hogy nemcsak rá tudsz figyelni. Gondolom, nem alvásidejében házimunkázol...
Fiona,
együttérek veled az egyszemélyes anyasággal kapcsolatban! Kitartás! Gyorsan eltelik az idő. Karácsonyra itthon lesz. Bence nagyon sokat nőtt és ügyesedett.
Homokzó képe engem is érdekelne. Apa tervezi, hogy csinál egyet, legalább lesz mintánk.
Általános kérdések:
Fogkrém: most éppen lövésem sincs milyen, de úgyis csak szopogatja. Abszolút komolytalan a fogmosási morálja. Régebben lefogtam hetente 2-3x és megsikáltam neki, de mostanában nem akarom még ezzel is kínozni. Hiszti van éppen elég. Ősszel újra előveszem a témát komolyra, addig bohóckodik, és, ha sikerül, akkor megmosom neki. Még apát akarom ráállítani az ügyre, hátha ő sikeresebb lesz.
Cipő: az első évben Falcon cipőink voltak, de próbáltam Siestát is, ez nem igazán jön be. Ja, és még Superfit szandikat hordott a nyáron. Ez a típus nagyon jó volt a magas lábfejének.
Túrógombóc: nyami! Most azért tudok írni, mert nincs itthon tojás, és nem tudtam gyártani gombit.
Ja, és a két gyerek alszik, apa pedig dolgozik, így nem foglalja el a helyet a gépnél.
Akkor kérdezek is. Máté-korosztályos Anyukák, figyelem!!!!
A téma az engedetlenség. Az én szófogadó, angyali kisfiam egy bitang rossz, engedetlen gyerekké változott.
Az o.k., hogy legyünk következetesek, de ez nem mindig válik be. Nálam nehezített a pálya azzal, hogy Máté egyáltalán nem vesz komolyan, ha Kornél a kezemben van - pedig, ha eszik, akkor ott van. MEg is értem maximálisan, de megőrülök attól, hogy addig ő szétrámol mindent, és megállíthatatlan. szegény Kornél már kezdi szokni a "sárkányanyut", időnként muszáj felemelnem a hangomat, és akkor ő is kap az "áldásból". Valami praktikus jótanács? Ötletbörze?
Kisebb gyerekek anyukái, figyeljetek! Hamarosan rátok is ez a sors vár!
Mátéról még annyit akartam, így 2 éves kora körül, hogy nagyon elégedett vagyok a fejlődésével. A Babaszoba.hu-n meg lehet nézni, hogy "Mit tud a bab?" ennyi idős korban. Máté, a szobatisztaságot kivéve
mindenben az élen jár, sőt a 25 hós dolgokat is simán mennek neki.
Gyakorlatilag folyékonyan beszél - mások által is érthetően. többszörösen összetett mondatokat alkot, tisztán artikulál, de közben szeret halandzsázni is, csakhogy nehogy csendben legyen egy percig is.
Imádja a mondókákat, a verseket, a dalokat. Hosszú verseket képes megtanulni, és egész nap mondja-mondja... Pl. Petőfitől: Arany Lacinak, Anyám tyúkja, Gazdag Erzsi versek, József A.: Altató, Arany J.: Családi kör már félig megy...
Meséket is megjegyez, és tartalmilag kifogástalanul adja vissza, sokszor szó szerint. Én nem emlékszem,de ő tudja.
Nagyon édes, amikor ül a könyvvel a kezében, kinyitva ott, amit éppen mond, és úgy csinál, mint, aki olvas.
Na, eddig futotta. Apa hazaért, és Kornél is felverem, egyen már valamit. Még megint fogyni kezd a lelkem.
Jajj, persze, nem is meséltem.
Elkezdett gyarapodni, végre!! Mintha kicserélték volna.
És most engem is mintha kicseréltek volna. Régen nem "beszélgettem" ennyit senkivel.
Taliig már felmentésem lehet????
Puszi nektek!