Sziasztok!
Tegnap délben elmentek a munkások, a tetö szép lett...és -úgy ahogy Fanny írta - most már olyan jó!Rendszeresen járkálok ki megnézni, ha nem lenne hideg, vinnék egy sámlit, s csak bámulnám órákig
...hiába,már rég vágytunk egy új tetöre! A régit tavaly nyáron egy szélvihar félig lekapta, s igencsak toldozgatott volt...
Lányok ,a fiamnak még nem volt bárányhimlöje, de a leírásaitok alapján kikupálódtam a témában, s nem esnék pánikba,azt hiszem...köszi érte! (egyébként pánikolós vagyok,ha a fiamról van szó,ezt kár lenne tagadni...
)
Remélem, minden apróság hamarosan újra makkegészséges lesz...szívböl kívánom...
Leírhatok Nektek vmit, ami ugyan nem kapcsolódik a topic témájához, de kíváncsi lennék a vélemyényetekre...
Már hetek óta kínoz a dolog...arról van szó, hogy pár hete tudódott ki, hogy a falunkban, ill. közvetlen közelében 16-20 db (!!!) szélturbinát akarnak építeni...a polgármester a nyilvánosság bevonása nélkül intézte,tartva az ellenállástól, s most ott tart a dolog,hogy lassan kezdenék az építést...3 falu van benne a szövetségben, a legnagyobb 1et(!) vállalt, a hozzánk hasonló kicsi 6ot,mikörénk meg 20at terveznek
...teljesen el vagyok keseredve...kb.150 méteres építményekröl van szó,tehát nem is a legkisebb fajtáról...alig 6-700 m-re a házaktól...felvásárolták a földeket, s persze a jelenlegi helyzetben mki örömmel ment bele az üzletbe...de mi lesz a többiekkel, velünk?...a vadásztársaság petíciót nyújtott be,a 340 szavazóból több, mint 200an írták alá, de a p.mester csaknem kinevette öket...
Én támogatom az alternatív energiatermelést, de ez színtiszta biznisz...az itt termelt energiát Nyugat-Európába adják el,a falu meg a földjeiket eladó emberek kapnak vmi kis alamizsnát érte,de ki kárpótol bennünket a tönkretett életeinkért, az elértéktelenített ingatlanjainkért,a nyugalmunkért...a falu másik oldalán húzödik egy magas feszültségü vonal, van két transzformátorunk (egyik épp mellettünk), s a harmadik,a szélturbinákat is transzformáló harmadik is tölunk kb.200 méterre épülne...
El vagyok nagyon keseredve...van egy szép udvarunk,de aligha lesz élvezhetö,ha villogó,pörgö karokkal,láthatatlan elektromos mezökkel lesz "feldíszítve"...sok dolgot elolvastam a témában,s tudom, csak látszólag van szó "ártalmatlan energiaforrásokról"...csak lakott területektöl távol szabadna öket megépíteni...
Természetesen megteszünk mindent,hogy ne épüljenek meg,de az emberek félnek,s az aktív mag,aki nyíltan szembeszáll,alig pár emberböl áll...vajon elegek leszünk-e a gátlástalan befektetöi érdekekkel szemben?...
Szorítsatok értünk!!!
Nagy szükségünk lesz rá!
Bocsi a hosszú irományért,muszáj volt elpanaszolnom vhol...
Nika,remélem sok örömet okoz az új lakás...
A Többikenek is üdv,elnézést, ha személy szerint másnak nem írok...
Mennem kell...
Betti