Új privát üzeneted érkezett!

Ó, Panndi, bocsi!!! :oops: Tudom én, hogy Fruzsi... Csak picit késő volt már... :)

Hanna meg bentmarad még!!!

Azért, ha úgy alakul, lehet még társulni a találkozóhoz? Tudom, írtad Vanni, hogy ennyi hely van széknek, de én szeretek a földön ülni... :wink: Azért nem szavaztam, mert teljesen kiszámíthatatlan férjem programja, ha pedig ő nincs itthon, akkor nem tudok menni... Pedig alapvetően a du. a jó nekem is.

Annus, remélem, jobban vagy, grat. a 35 héthez! :wink:

Megyek, mert manó alszik. :)
Vendég
 


AKi kocsival jön, az hozza az innivalót szerintem!
Én lehet, sütök valami muffint, általában meggyes-csokisat szoktam. Aztán jöhet valami diétás is azonak, akik tartani akarják a súlyukat. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Pihenőszékkel kapcsolatban: nekünk nem ólesz mózes, de vannakk olyan pihenőszékek, amit újszülött kortól lehet használni, csak az max 9 kilósig jó, a többsége. Amit 0-18 kilóog lehet, az már horribilis összeg- úgy 30ezer ft újonnan. A szomszédunk reumatológus, megkérdeztem tőle, hogy valóban csak rövid ideig lehet a baba nem vízszintes helyzetben, mondta, hogy igen, 3 hónapos koráig. De az nem baj, ha a lába feljebb van, tehát ha pl, beteszek a hordozóba a szopipárnából kivett gyöngyökből a hajlatba, és úgy teszem rá vissza a huzatot, akkor teljesen vízszintbe lehet hozni, csak a lábikója nem ér végig. Én ezt fogom csinálni, mert 2 hordozónk van, és nincs "kedvem " 30 ezer ft-ért univerzális pihiszéket venni. Aztán 3 hónapostól már mehet bármilyen, abból nagy a választék, újonnan is, és használtan is.

Hú, fogamzásgátlás: mi nem fogunk, így is 3,5 év alatt jött össze ez a babó. Ha jönnie kell a következőnek, jöjjön. Nagyon sok mindenen keresztülmentünk, mire lett ő...
vanni
 
 

 
 

Tinu, de jó, te is tudsz jönni:)

Zdori,
Persze, megoldjuk:) a lakásunk 70 nm amúgy, úgyhogy elférünk tuti, a maccsot addig beteszem a hordozójába a belső szobába... aki tartana tőle, de nem bánt, csak a kisbabákra fúj, ha közelednek felé. Teszteltettük toxoplazmára, nincs benne... :) :) De amúgy is el lesz zárva....
vanni
 
 


Halihó!

Szép hétvégét mindenkinek (23 órás ez a hétvége elvileg....de jó, hogy már nem dolgozom :D )!

Annus!
Babáink nagyon hasonlóan reagálnak az időjárásra sztem....nekem is eg. nap mocorgott tegnap is és ma is...ill. óránként kb. 3-4-szer keményedek....akkor már nem szabad rá magnéziumot szedni???????
Egyre fáradtabbnak érzem magam....estére szinte minden csontom fáj....kényelmetlen ülni....feküdni....állni a legjobb még, ha nem keményedek be rögtön és naaaaaaaagyooooooon nehéz a pocim, húz lefelé....ááááááá. :?

Anita!
Mikor is lehet elvileg szülés után szexelni? 6 vagy 7 hét? Én szeretnék védekezni már akkortól...az egyik exkolleganőmnek az első szex alkalmával már ö.is jött a 2. babó!!! Úgy, hogy az első bébi lombik volt....+ végig vesz. terhes volt....azóta 2 kiskrapek mamája, de szegényt nagyon lestapálta a 2 terhesség egym. után....jó lenne azért némi 'pihi' a második előtt...azért a saját szervezetednek is kell idő, míg regenerálódik.

Na, tegnap babakocsi vadászat volt....hiszitek vagy sem, a Brendonban a legolcsóbb az a kocsi, amit kinéztünk...a KIKÁban 20 000-tal drágább, neten nem kapható, Bécsbe meg nem mennék már ki érte!!!! Vsz. j. héten megrendelem. :D

A szoba is lassan kész! :) Majd teszek képet! :)
Lassan be kellene csomagolnom....bár még min. 2 hétig benn akarom tartani a Manót! :)
Izgi-izgi-izgi!

Kép
mozza
 
 


Az altatással kapcsolatban szeretném megosztani veletek a történéseket. Képzeljétek, nem csináltam az ég világon semmit sem, és mégis, az utóbbi időben (már legalább egy hete, de lehet, hogy van kettő is) Tüci elalszik délben is és este is kb. negyed óra alatt (énekelek neki közben, meg szopizza a cumisüvegét, de nincs olvasás meg semmi). Valamint nem ébred éjjel, hanem végigalussza az éjszakát. Ez utóbbi már néhány hónapja van. Igaz, mostanság korán ébred, de most pl. két napja vissza sikerült aludnia egy órára még és ma is fél 8-kor keltünk, ami már teljesen jó. Ebből adódóan végre nincs éjszakai pelenkázás sem, amit kb. fél éve már rendszeresen kellett, volt, hogy éjjel kétszer is, mert annyit ivott mindig, hogy muszáj volt átpelenkázni éjjel is, hogy ne ázzon át. Ha átázott, akkor persze, hogy felébredt még arra is, hogy nyakig pisis.
Persze, lesznek még kihívások, ha megszületik CSongor, mert Tüci azért nem egyedül alszik el, hanem én is ott vagyok, fogja az arcomat. De az, hogy nem kell sokáig altatni, óriási könnyebbség. Lehet, hogy lesz visszaesés is ebben - egy ismerősöméknél totál hisztibe ment át az elalvás, mióta megszületett a kistesó.
És a legfurább az, hogy egyáltalán nincs elképzelésem arra nézve, hogy mitől változnak meg a dolgok ilyen gyorsan egy gyereknél anélkül, hogy én bármit változtattam volna. Lehet, hogy most nincs fogzás éppen? Vagy egy hirtelen érés következett be az idegrendszerben?
MÁr csak azért is érdekes, mert pl. Tüci újabban elkezdett "félni", meg "megijedni" dolgoktól, amit korábban nem csinált. Akár még rosszabbodhatna is az alvás-dolog lelki alapon, de ennek az ellenkezője van most. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


De jó nektek hogy taliztok!Érezzétek jól magatokat!
Mozza,elvileg 6 hét után lehet.Mi Grétivel csak 5 hetet vártunk. :oops:
Tinu örülök hogy így beálltak a dolgok.Ezt már én is megfigyeltem,hogy ha én nem is változtatok,Gréti egyik napról a másikra megváltozik,változtat a szokásain.Nálunk hasonlóan volt az alvás,a darabos étel elfogadása,szobatisztaság.Én hiszem hogy minden gyereknél van egy pont,egy kor mikor eléri azt a szintet hogy eltudja dönteni az igenis jó úgy.Csak türelmesen ki kell várni.Ilyen az alvás is.Egy idő után benő a fejük lágya meg megérnek arra hogy átalusszák az éjszakát.Ez minden gyereknél máskor következik be.De így a jó,hogy nem egyformák,hanem külön kis egyéniségek.
Na kicsit hosszú lettem,bocs ha néha zagyvaságot írok.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Mozza, komoly, így összehozták a 2 babát? Ez azért durva.. akkor meggondolom... Nem tudod esetleg miért kellett a lombik az ismerősödéknek?

Magnézimummal kapcsolatban: a dokiddal mikor tudsz beszélni? Ha pl holnap, akkor ma még azért vegyél be, 1 napon már nem múlik. Vagy esetleg holnap a sima SZTK-t is ha felhívod, és kapcsoltatod a nőgyógyászatot, lehet orvossal beszélni, én is azt szoktam, ha nagyon gyorsan kell az infó. A kerületbe, ahova tartozol....

Tinu, szuper, hogy Tünci hamarabb elalszik! Csak így tovább, remélhetőleg ez már marad így! :)

Anita, nem írsz zagyvaságokat!:) majd készítünk fotókat, és elküldjük neked a taliról, sőt, ha van skype-od, még fel is hívhatunk egy picit, amíg itt van mindenki. Van mikrofonod és videókamerád?
vanni
 
 


Elvileg semmi baja nem volt a kolleganőmnek....csak nem esett teherbe...azt mondták, hogy a 20 év repülés miatt. (ált. 5-10 év repülés után elmennek szülni a stuvik....aztán back)
Szóval az első babóért küzdöttek vagy 7évet....aztán a 2. meg a szülés után másfél hónapra ö.jött simán..... :)

Kép
mozza
 
 


Vanni!
Oh,hát 70 nmen tuti elférünk! :lol: Aztán csak az első embert kell beengedned,utána feküdhetsz is tovább,majd a fürgébbek "ugrálnak".Ha gondolod viszek műanyag poharat,így mosogatni se kell!Meg vmi rágcsát...ha lesz erőm akkor sütök én is vmi fincsit...na de ezt majd megbeszéljük addig.
Az jó ötlet hogy az hozzon ücsit aki kocsival jön :wink: Én BKVval megyek,de mondjuk 1 litert azért elbírok még :wink:

Akkor nagyon úgy néz ki h a vasárnap a befutó,ugye?

annus11
 
 


Kép Kép Kép

Mai pocakkép!

annus11
 
 


Vanni:Van mindkettő,de kint a sz.gép asztalnál.Majd szétszedetem Apucival addigra,ha meg nem,akkor beérem fotóval is.Aranyosak vagytok.
Mozza tényleg nem semmi hogy így sikerült nekik.Nem lehetett könnyű 2 terhesség egymás után.
Annus jó nagy poci.Rajtad tényleg nincs plussz,csak a baba.Az arcod sem változott semmit.
én meg itt fekve úgy nézek ki mint egy vizi hulla.A hajam tök laposa fekvéstől,festék nincs rajtam még pici se.Ráadásnak már minden fölsőmet kihíztam így apa pólójában vagyok. :)
Pihiszéket mi sem veszünk,de ha kapunk annak örülök. :)
Azt a 10 percet míg valami kaját összedobok kibírja a kocsiba,vagy hordozóba.De uncsim ígért pihiszéket,csak még nem jött ki úgy hogy el is hozza.Bár rá ér még,legalább nem kell addig tárolni.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Annus! Jó a pocakfotó!

Mi nem védekeztünk Samu után (előtte sem igazán...), szerettünk volna mielőbb tesót. Meglátjuk,most milyen lesz a 2 gyerek 1ütt, és akkor elválik, hogyan tovább... :)

Ha én megyek, akkor tutira kocsival, és akkor tudok vinni bármennyi folyadékot.

A héten elválik, szólok, amint tudok, hogy ne kelljen vkinek fölöslegesen vásárolni-cipelni!

Manó itt garázdálkodik, megyek. :)
Vendég
 


Nem tudom mi történt, de úgy érzem, ha nem falok be egy tábla csokit, éhen halok.. Egy fél már lecsúszott... mindezt ebéd után... Ilyet még soha nem éreztem... A baba követeli a cukrot? :roll: Most próbálom dióval csillapítani az éhségem:)

Annus, tényleg te nem híztál egy kilót sem látszatra... papíron is így van? Én most majd behozom a lemaradást, 4,5 kilónál tartok még mindíg... de ha így folytatom....
vanni
 
 


Annus
jó nagy :-)

Mi 6 hetes kontroll után próbáltuk először:-) Ezek a kúpok olyan bénák, összebújás előtt kell berakni. Mi nem használtuk.

Akkor most én is úgy jártam, mint Dóri? Nem szavaztam, így lemaradok a buliról? Pedig csak gondolkodási időt kértem. :-(

Tinu
nagyon ügyes Tüci, remélem megtartja az új szokását sokáig!
pumuklii
 
 


Hát azért híztam én is!Olyan 3-4 kiló kb.1 hete mondtam h fogytam fél kilót,de a héten jó sokat ettem,ugye főztek rám 3 napig,jó kis házi koszt :lol: Szóval bizti sikerült visszahíznom,lehet többet is mint fél kiló!De a 4 kilónak örülnék végre!
Amúgy csalóka a kp,majd élőben meglátjátok hogy akkora vagok mint egy bálna!

Anita!
Hát az én hajam se egy címlapra való....van h leizzadok éjjel és akkor elalszom...sminkelni meg eddig se sminkeltem magam :oops:

annus11
 
 


Pumukli!
Mért maradnál le?Még szavazhatsz!!!!Sőt!Aki nem tette meg az szavazzon!!!!!Csak eddig a következő hét vasárnap vezet!!!De ha belegondolok utána húsvét,aztán meg április vége lesz...Persze lehet több talit is szervezni,ha van rá igény akkor meg pláne!Max aki közben megszül az arra nem megy el :lol: :lol:
Amúgy aki ne szavaz de ráér attól még jöhet! :wink:

annus11
 
 


Rakok én is tegnapi képet.
Közben ajándékötleteket keresgélek. Maja egy hónap múlva lesz 2 éves, meg majd Kolostól is fog kapni valamit, amikor hazajövünk a kórházból.

Kép
pumuklii
 
 


Hát most vagy soha. Húsvétkor elutazunk, utána lesz Maja szülinapja, akkor vele akarunk programozni (állatkert stb) utána május 1 megint hosszú hétvége, megint elutazunk. Aztán meg már benne vagyunk május közepében.
pumuklii
 
 


Pumukli!
Hát te továbbra is nagyon csini vagy!Iszonyat h milyen vékony vagy te is!!! :lol:

annus11
 
 


Köszi Annus, a hasam már azért jól megnőtt nekem is.
Pár Maja kép, aztán befejezem :-)

Kép Kép Kép
pumuklii
 
 


Annus, Pumukli,
szép pocik :)

Maja milyen szép!

Ha kocsival megyek én is tudok vinni üdítőt. És süthetek is sütit.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok!

Talira szívesen sütök pogit, látom a muffin már foglalt!

Tinu! Szerencsés vagy, hogy ilyen korán mehetsz dokihoz. Valószínűleg így sajnos nem találkozunk, én csak 17.15-re megyek, úgyhogy szerintem ott töltöm az egész estét.
nagyon jó, hogy Tünci ilyen gyorsan elalszik! Néha nálunk is egyik napról a másikra változnak a dolgok. Mostanában Alíz egyedül alszik el délután, de csak a mi ágyunkban, mert a sajátjában fél egyedül.

Ancsi! Jó, hogy Te is jöttél! Biztosan jól van Lóci!

Anita! Áron is nagyon lent van.

Reni! Én is légzésfigyelő parás vagyok! Alíznál már nem használjuk, de én is gyakran ellenőrzöm éjszaka, hogy lélegzik-e. Általában mindenki hülyének néz emiatt, élen a férjemmel. Egyébként döntöttél a császárról és dokiról?

Császár: Azért senki ne gondolja, hogy így megússza a fájdalmat! Először is lehet, hogy csak több órás vajúdás után kerül rá sor, de ha nem, akkor a műtét után biztosan "bepótolhat" minden fájdalmat!

Kép

Kép
hean
 
 


Hean: én kértem az időpontot, én még választhattam. :lol: Téged nem kérdeztek, hogy hánykor szeretnél menni? Hát ötig bizti nem leszünk ott még akkor sem, ha lesz csúszás. :roll: De majd szerdán beszélünk, akkor jössz, nem?

Pumukli: mi is tervezünk még egy Állatkertet szülés előtt. Ha jövő héten szép idő lesz szombaton, lehet, rábeszélem az uram, hogy menjünk.

Kép
Kép
tinu
 
 


Szép pocik :)

Mi nem védekeztünk Zsófi után, védekezett helyettünk a szoptatás :wink: Ha a dokim rábólint, most sem fogunk :D

Tali sajnos nekem ugye kilőve :?
Vendég
 


sziasztok

lányok kezdem én is a rosszal: 1 hét jólét után (napi 3 keményedés, folyásmentesség), péntektől tiszta parás vagyok, napi 6-8 keményedés és tegnap óta meg a derekam is fáj, pedig mosogatáson és teregetésen kívűl semmit nem csináltam csak feküdtem egész nap, férjem szerint már ettől fáj mindenem :)

Nem tesz jót nekem ez az idő és a hónap vége, meg a visszaszámlálás, szugerálom kicsit, hogy még 25 napig maradjon bennt :)

Egyik este azon is beparáztam, hogy nem mozgott, igaz előtte órákon keresztül ki akarta rúgni az oldalamat:) tiszta dili vagyok már.

Ahogy írtátok ez szerintem is valami pánikbetegség lehet, mert ha pl a koraszülésre gondolok a szívem majd kiugrik a helyéről és be is keményedik a pocak :(

annus, pumukli csinik vagytok:)

pumukli kicsi lányod nagyon édes :)

annus csak annyit a fájásokról, hogy a szülési az nekem olyan volt, hogy a derekamból indult és körbefogta előre a pocak alját és percekig tartott, úgyhogy ha csak a derék fáj az nem jelenthet annyira rosszat.

Dokim nekem a 37. hétig mondta a magnéziumot szedni, igaz Éduával szedtem végig mégsem lett belőle semmi, igaz kézzel kellett tágítani, lehet akkor ezért is :)

Hú én már előre félek, ha leállok majd a magnéziumról micsoda jóslóim lesznek :(

vanni te egyfolytában, úgy értem naponta szeded a seduxent?, én esténként szoktam egy felet, meg ilyen rossz napokon, amikor már nagyon bepánikolok :)

Kitartást mindenkinek, bocsi a sok panaszért, de nem tehetek róla, rosszul vagyok összerakva.

Kutyafüle örülök, hogy te élvezed a terhességet :)

Szép napot!

ILdi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Pumukli szép pocak!Maja nagyon édes!
Ildi sajnálom hogy nem vagy valami jól.Látod nekem nincsennek keményedések,görcsök mióta fekszem és mégis mindig rettegek.Szóval nem te vagy rosszul összerakva hanem én. :)

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Szuper, alakul a menü is:)

Pumukli,
Miért maradtál volna le? Ha visszaolvasol, megbeszéltük, hogy ha mást nem, úgy beférünk, hogy max nem mindenki ül széken, van ágy is. Meg puffok.... és van több helység. Zdori sem maradt le. Gondolkodási időt pont azért nem nagyon adtunk, mert 1 hét múlva, sőt, 5 nap múlva volt megadva az első időpont, szerintem 1 héttel előre már mindenki tudja, hogy ráér -e, vagy nem, vagy szándékozik -e menni az x időpontra, vagy nem.
És többen nem jelentkeztek hetek óta, rájuk ugye nem várhatunk az utolsó napig.... Egyébként te nagyon jól bírod, hogy Maját még a nyakadba tudod vinni:) Én már a plüssmacimat sem bírnám el, feltenni meg pláne nem....

Edua, én legszivesebben minden nap bevenném a Seduxent, de a dokim azt mondta, hogy hozzá lehet szokni, és azt nem akarom... hát, tényleg, ha este veszek be (általában egy felet, kivételes esetben 1-et, másnap még délelőtt is kicsit kába vagyok. Így csak akkor veszek be, amikor tényleg nagyon, óránként mondjuk 4-szer is bekeményedik a pocakom, a fekvés és magnézium ellenére. (Amúgy rosszul tettem fel a kérdést a dokimnak, azt kérdeztem, hogy az nem gond -e. ha viszonylag gyakran veszek be Seduxent. kérdezte mit értek ez alatt, mondtam, hogy heti egyet. Azt kellett volna kérdeznem, hogy max milyen gyakran szedhetem, mert sokkal jobban lelazít, mint a magnézium. Na, majd kedden megkérdezem, megyek hozzá..
Lesz UH is, kiváncsi vagyok mekkora lett a baba... ) Egyébként a szomszédunk, akinek most már huszonévesek a gyerekei, 3, ill, 4 hónaptól bevarrt méhszájjal feküdt, mikor terhes volt velük, napi 3x1 seduxent szedett. (És orvos család, ő reumatológus,, a férje gyerekorvos volt... Ezért merem én is szedni, alapvetően én kérdeztem rá a dokimnál, hogy lehetne -e. mert a szomszéd javasolta.)

Panndi, a szoptatás nem minden esetben nyújt védelmet a terhesség ellen, én úgy tudom. De biztos attól is függ, hogy milyen intenzíven szoptat az ember..
vanni
 
 


Tinu! Sajnos ez volt a legkorábbi időpont. Szerdán megyek relaxra!

Fogamzásgátlás: Egy barátnőm próbált valamilyen kúpot, de nem vált be neki, egy ismerősöm meg teherbe esett az injekciós mellett, igaz nem maradt meg a baba. Szerintem eleinte mi maraduk az óvszenél, én nem merek szedni szoptatás alatt semmit. Alíznál mondjuk csak a szopi befejezése után egy hónappal jött meg először, 16 hónappal szülés után. lehet, most is így lesz, én nem bánnám.

Kép

Kép
hean
 
 


Annus, most akkor mire szavazzon Pumukli, azt hittem, hogy már az nem kérdés, hogy lesz -e jövő vasárnap tali. Ha még kérdés, akkor nem szervezkedek a sütikkkel meg miegymás. Maradhatunk abban, hogy vasárnap tali, mert úgy szervezem én is az életem. Szombatra tettem az óráim, de akkor gyertek is:)

Nyitnál esetleg egy második talira is egy szavazást? Csak aki eddig szavazott a vasárnapra, az jöjjön:)
vanni
 
 


Sziasztok!
Nem voltam még ma,mert kint voltunk végre a nagyanyósáknál.Aztán bevásároltunk hiányzó cuccokat,meg rántott sajtot.Most arra vagyok ráindulva nagyon.:)
Pumukli!Nagyon csinos kismama vagy.És hát Maja gyönyörű kislány!
Tinu!Tüci nagyon ügyes!Szinte hihetetlen, hogy csak így magától ennyit változott az alvása!Miket tudnak ezek a manók,én mindig csak csodálkozom.
A védekezés.Hát mi szerintem óvszerrel vagy megszakítással fogunk vigyázni egy darabig.Aztán,ha Riki fél éves lesz,meglátjuk hogy megy e nekem az anyaság,és anyagilag hogy állunk.Aztán ha valamikor szeretnénk tesót,akkor belefogunk most.Később már macerásabb lesz. Utána szeretnék spirált a későbbiekre.Az remélem teljesen biztonságos. Az biztos, hogy gyógyszert többé nem szedek, mert szedtem 7 évig és majdnem annyira tönkretette a szervezetem, hogy nem lehet gyerekem.Szerencsére nem így lett,de a doki(a régi) ezt mondta.
Képzeljétek milyen béna vagyok.3 lépcsőfok vezet fel nálunk a lifthez.Hát nem sikerült elesnem ezen a három lépcsőn?Annyira megijedtem. De azt hiszem jól estem,mert sikerült kézzel felfognom az ütést,a maradék,meg fenékre ment.Annyira béna vagyok már.Úgy szégyellem magam. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle még jó hogy nem a pocira estél!Vigyázz magadra!
Szép álmokat mindenkinek.
Holnap jön a védőnő,kivi vok mennyit híztam

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok lányok!

Annus és Pumukli! Nagyon aranyosak a pocakok! :lol:
Dejó nektek ez a tali lányok! Én max. az orvosnál meg az utcán szoktam kismamákkal beszélgetni.
Jajjj Vanni, ott alattatok a pizzériából imáááááádom a lasagnét!

Nálunk is a gyerekszobában lesz Marci, a hálószobánkban el sem férne a kiságy, a nappaliban meg én nem tudok aludni -a vendégkanapé hosszú távon nem kényelmes. :? Szóval apukám felesége meg is mondta, hogy a kisgyereknek márpedig az anyjával egy szobában kell aludnia, különben az micsoda kegyetlenség, szóval punktum. Ő már csak tudja...

Húúú, tetszik az elszántságotok! Sokaknak egyből jöhet a következő baba? Én még várakozom...

Ma végigrohantuk a Baumaxot -hát nem esett valami jól... Mostmár szépen-nyugodtan csak sétálni fogok -nem bírom én már a nagy sietséget.

Megyek is, kidőlök kicsit a kanapén. Holnap szabadságon vagyok! :wink:

Szép estét!

Kép

Kép
adraci
 
 


Én is irigykedem a talitok miatt.De azért már nem szívesen utaznék fel Pestre. :cry:
Adri! Mi is várakozunk úgymond,de ha akarunk másodikat,azt most kellene.
Sütöttem gyümölcstortát.Kedden az lesz az egyik süti,amit a kollégáknak viszek be. Annak ugyan még csak a tortaalapja van meg,a többit csak holnap.De csináltam magunknak is, mert nagyon szeretjük.Az chokito lett,ronda de remélem finom.Viszont amit bentre szánok,annak tökéletes lett a tortalap. :lol: Remélem a többi is jól fog sikerülni.
Most főzöm az első adag málnalevélteát.Az elsőbabásoknak majd referálok az ízéről. A magnéziumom holnap reggel fog elfogyni,szerintem nem ír már szerdán a doki.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Hát elmegy ez a tea.Nincs vele gond.Persze túlzás lenne állítani, hogy finom.Most viszont megyek és eszek egy szelet tortát.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Szép vagy, Pumuklii, nagylányod pedig egyszerűen gyönyörű. :)

Hú, Kutyafüle, te már beléptél a magnézium-nélküli hetekbe!!!! Azta! Gratulálok! Nemsokára jön Riki! Sztem nem kell szégyenkezni, hogy elestél, azért egész másmilyen most a felépítésed, mint, amit megszoktál... :) Remélem, semmi baj, nem fáj meg semmi! Nekem is referálhatsz a málnatea ízéről! Bár nem vagyok 1. babás... :)

Tinu! Nagyon örülök, hogy Tünde hamar elalszik már. Nagyon ügyes-okos nagylány! :wink: Meg milyen jó, hogy átalussza az éjszakát! Sztem neked is szükséged van itt Csongor születése előtt pihenésre, ha a pocid, meg egyebek engednek... ???

Szoptatás alatt is van esélye a teherbeesésnek, mert az első peteérés nem látható, nem is érezhető (tudom, van aki megérzi, én nem), és így van némi valószínűsége annak, hogy az első kiszabadult petesejt találkozzon a párjával... Szóval, ha vki nem szeretne babát még egy darabig, az találjon ki vmi okosat... :)

Ildi! Sztem ne félj, ha leállsz a mg-ról vlsz. lesznek jósló fájások, de azok ált. elmulaszthatók a meleg fürdővel. Lesz miért vízben kényeztetni magad. :)

Anita! Gréti hogy van? Apával szokott sokat játszani? Meg bújik hozzád sokat?

Böbi! Mi van veletek?

Hean! Alíz is ügyi, hogy elalszik egyedül du.!

Adraci! Remélem, kipihented magad! Aztán semmi rohanás! :wink: Holnapra meg jó pihit!

Én is kezdem érezni, hogy nehéz a nagyimat emelgetni... De azért a pocim nem jelez semmit, csak ézrem, hogy halad az idő... :)
Vendég
 


Na, mire írtam, már referáltál is... :) Azért, ha nem pocsék, akkor talán fogom tudni inni. :)

Ha jövök, ha nem, jó éjszakát! :)
Vendég
 


Helló lányok!

Gondoltam benézek, ki tudja mi vár rám az utolsó két napban a munkahelyen. Egy királyság van, hogy nagyon strammul bírom, és még mindig tudom tartani a 6 kg pluszt.
Ezúton szeretném ismét intenzív szurkolataimat küldeni azoknak, akik ezzel nem így vannak!

Olyannyira, hogy a talira kocsival érkeznék, és mondjátok mit kell bevásárolni, mert hozok bármit szívesen. Mondjuk 2 l barack, 2 l alma és 1 l narancslé jöhet...?
Vanni, én megyek a talira, és nekem totál úgy jött le, hogy jön mindenki, meg jöhet is, max a földön ülünk. Én szivesen viszek is magamnak kocsival párnát! Szóval nincs itt para semmi! A további szavazás arra megy, ha akarunk később még több talit, azon kívül, ami nálad lesz.

Dóri, biztosan gyönyörű volt az esküvőtök! Ha jössz a talira hozol képet? Én is viszek. És mindenki, akinek volt esküvője, és van kedve, hozzon fotókat, olyan kíváncsi vagyok rá!

Anita, én a dokimnál és a 4D-n is rákérdeztem, hogy para-e, hogy nagyon mélyen van, és mondták, hogy egyáltalán nem. (Mert ugye a méhszáj meg zárt). Szóval ne izgulj, az a jó, hogy innen már mehéz kifordulni, aminek én örülök!

Na, puszi mindenkinek, legkésőbb szerdán jövök. Meg Tinu, Hean, megyek szerdán relaxra is! Zsüci? Emese? Novygirl?

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk. Jövő vasárnapi buli: salit vigyek? Sopszka jó? vagy görög? vagy írjátok meg, milyen... :)

A hétvégénk nagyon zsufi volt, el is fáradtam! Tegnap ugye munkanap -tök ciki volt, majdnem elfelejtettem, hogy suli is van... Kertészkedtem egy kicsit, meg mindenféle fontos háztartási cuccot vásárolgattam. -Megj.: Jó lenne már babacuccal is foglalkozni, de amíg nincs készen szoba, nem akarok semmit pakolgatni ide-oda. -
Este vendégségben voltunk, majdnem elaludtam a fotelban... :oops:
Ma a Nagypapim 88 éves volt, aztán délután meg lomtalanítottunk. Szerencsére, sikerült egy csomó "majdjóleszvalamire"cuccot kidobatnom a Kedves Férjurammal. (Hát, nem volt egyszerű...)

Vett v.ki közületek akciós kókuszmatracot a Brendonban? A 12 éves szivacs teljesen szétment már a kiságyunkban, és nagyon filózom rajta, hogy vegyek egyet. Milyen? Túl kedvezően hangzik az ára ezzel a kupon-dologgal...

Fogamzásgátlás: Inkább le sem írom. :oops: Mindegyik gyerek -más módszer. Egyedül a spirállal húztam ki 7 évig...

Tinu! Szuper! Tünci kezd nagylány lenni! :) Neked is sokkal könnyebb lesz.


Mi úgy csináltuk, amikor kistesó született, én megpróbáltam min. heti egy alkalommal csak a Naggyal (mikor már 3-an voltak, akkor is külön-külön a 2 nagyobbal.) elmenni v.hová egy-másfél órára. Vagy a boltba, játszóra, vagy bárhová. Lényeg, hogy csak Vele, 2esben. Nagyon sokat számított! Ezért, vagy nem ezért -passz, de nálunk szerencsére v.hogy sosem jött elő a testvérféltékenység...

Na megyek aludni. Totál elfelejtettem ezt az "óraátállítósdit" is...

Kép
szkitty
 
 


Na én meg nem tudok aludni...tegnap este is olyan voltam mit egy szédült tyúk...hát ma se jobb.Picit fáj a fejem,de ma már szerencsére nem kóvájgok...Melegem is van,Iza is efelébredt...szerintem esélyem nincs visszaaludni.De legalább az uramat elindítottam a munkába 8)

Málnalevél teát én is beszerzem ma,én már ittam máskor szóval nem olyan gáz az!Meg megveszem a homeós bogyókat is,mert lassan azt is lehet szedni.10kor meg megyek a védőnőhöz!


Na akkor tali vasárnap 3 kor Vanninál!

Egyéb infó hogy kell oda jutni stb a házigazdánál :wink:
Én akkor viszek műanyag poharat,tányért meg villát is.És ha erőm engedi akkor vmi harapnivalót is összedobok! :wink:


Na most látom hogy vmi eső is esik...és hideg front is van,akkor már nem is csodálkozom semmin!!! :roll:

annus11
 
 


Jó reggelt!

kutyafüle: én is elestem Zsófival a hasamban a lakásunktól a kertbe vezető kettő darab lépcsőfokon :lol: Hát ez ilyen :wink:

Holnap ilyenkor már benn ülök államvizsgán :shock:

Másfél óra múlva elviszi Zsófit egy barátnőm, szóval délelőtt még tanulok, aztán lesz ami lesz...
Vendég
 


Hát, én egész éjjel nem aludtam... :roll: Lefeküdtem, nem bírtam elaludni, félálomba kerültem, pisilni kellett, visszamentem, nem bírtam aludni, és így tovább... Úgyhogy ma reggel nem tudom, kivel találkoztam a tükörben... Vmi stressz volt bennem (talán elmúlt), de fogalmam sincs, mitől... Csak éreztem egy feszültséget egész éjjel, ami nem hagyott pihenni. Az jutott eszembe, hogy talán az volt az idegességem oka, hogy rövid az éjjel, és kevés lesz az alvás, ezért nem tudtam elaludni... :lol:

Na, panaszáradat vége. :)

Annus, neked se volt hosszú az éj!... Hajrá a beszerzésekkel!

Szofi! Jó, hogy írtál! Bírd ki még azt a 2 napot!! Ezen kívül már csak 1! :wink:

Kitty! Elég strapás lehetett akkor a hétvége... Szoba mikor lesz készen? Én nem is tudom, mennyibe kerül kuponostul a matrac? Annyira jó az ár, hogy nagyon gondolkozni kell, meg lehet-e venni? A 12 évesnél csak jobb... :?:

Mindenkinek szép reggelt, szép napot, most hogy már csak Samuval 2esben vagyunk itthon, megpróbálok még picit visszafeküdni...
Vendég
 


Panndi! Hajrá! Látom, lecserélted Zsófi képét a vonalzón. Kék szeme van? Nagyon szép kislány!
Vendég
 


Hát ilyen :) Köszi :)

Kép
Vendég
 


Zsófi nagyon gyönyörű!!! 8)

Lehet ebben a front-dologban valami, bár eddig még sose érzékeltem magamon, de most az én éjszakám is olyan forgolódós volt. Még Tüci is sokat nyöszörgött és sírt álmában, és álmában mondta, hogy "zöld bogár". REggel kérdeztem tőle, mit álmodott, mi volt a zöld bogárral. Azt mondta, hogy a kezén volt. Kérdeztem, megijedtél? Igen, megijedt. Kis cukikám. Szombaton az én kezemen mászkált egy zöld bogár és nagyon figyelte. Ilyen ez az időszak, tiszta ambivalencia: egyszerre érdeklődik vmi iránt és egyszerre fél valamitől. Egész reggel azt magyarázta, hogy itt a tavasz, jön a sok bogár és majd nézi őket, meg jönnek és a kezére másznak és nem bánt. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Zsófi nagyon drága!

Én is kocsival jönnék vasárnap. Vanni! Majd küldesz priviben címet? És osszatok rám is valamit, hogy mit vigyek!
Muszáj volt nyakba vennem, addig nyafogott. Nem is tudom, hogy lesz, ha megszületik Kolos. Most megint olyan anyás, mindenre azt mondja, hogy inkább anya, mindent velem akar csinálni.
Én nem is a szüléstől tartok, hanem hogy utána hogy leszünk el a kis lakásban. Hogy fog a 2 gyerkőc egy szobában ellenni éjszaka. Maja még sokszor felsír álmában, ki se kell menni hozzá, csak nyöszörög fél percig, de az pont elég arra, hogy felébressze a kicsit.

Mi még nem hevertük ki az óraátállást, Maja 9-kor kelt ma. Tök jó volt :-)
pumuklii
 
 


Pumukli: Tüci is az utóbbi időben nagyon anyás lett. Pedig január környékén még az apjával is annyira jól elvolt, meg az apukámmal is. Most meg szinte csak az anyósom az, akivel nagyjából kiváltható vagyok, de vele is sem mindig.
Amúgy a nagyon picik szerintem még mélyebben alszanak, lehet, hogy Majára nem fog felébredni. Utána meg megszokják egymást. Mi négyen fogunk egy szobában aludni. Hát kíváncsi vagyok...

Kép
Kép
tinu
 
 


Panndi,
Zsófi nagyon szép :) Holnapra egy szekérrel!!! szorítunk nagyon :) ügyi leszel.
Nem parázol? :)

Vanni,
nekem is dobd majd át légyszi a címed.
én is tudok vinni bármit, bár vhol sztem leparkolok a nyugati környékén és onnan villamos, mert kocsival eltévedek mindenhol :oops:

Tinu,
Ti az elejétől fogva együtt vagytok Tüncivel egy szobában? vagy átjár hozzátok?
Tényleg, a férjednek bejött a melo?

Aludni már én se tudok. pedig régen bárhol, bármikor bármeddig képes voltam. Talán még állva is :)
megyünk délután megvenni Álmos szekrényét apával. végre kimozdulok itthonról, Vele. Egész 7végén alig voltunk együtt és már nagyon elanyátlanodtam tegnap estére.

szép napot

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok,

bocsi a hosszú eltűnésért, de mivel elég ritkán reagálok így kicsit nehéz csatlakoznom a témákhoz és a jól összeszokott csapathoz. De igyekezni fogok hátha sikerül. :D
Szóval voltunk dokinál minden ok odabent, 2400g a „kis” törpénk. Szóval rohamtempóban gyarapszik, ahogy én is, van más is aki már 16-17 kg gyarapodásnál tart? Szinte már levegőn élek de a mérleg nyelve csak nem áll meg, kész vagyok teljesen!

Az elkövetkezendő két hetet sikerült akaratunkon kívül jól besűríteni, remélem Niki megvárja míg mindent elintézünk és csak utána dönt úgy, h kibújik. :D
1-én a párom szülinapja, sütés-főzés és még a képekért is el kell mennem, készíttettünk műteremben fotókat, amúgy is szerettem volna meg hát olyan nehéz ennyi év után megajándékozni, így kellemeset a hasznossal! :D Nekem nagyon tetszenek a képek, remélem Neki is kedvére való lesz! (és azt is remélem, h nem olvassa a topikot. :D )
7-én szülésfelkészítő és baba elsősegély tanfolyam, 8-án az első CTG és kórház látogatás (Istvánban erre is van lehetőség, legalább nem lesz akkor a meglepi) 9-én védőnő. Április 20-án talán az utolsó de mindenképpen a következő nődoki látogatás + UH.
Elvileg május 8-ra vagyunk kiírva (Annus kérlek, írd át) de az utolsó két uh már azt mondja, h április 30. Szóval vhol április-május fordulóján lesz a nagy nap. Ja és nagy bátran még bejelentkeztem 14-re fodrászhoz, hát remélem, nem ott fogok szülni. :D

Még nincs összepakolva a cuccom és hálóruhám sincs bentre! Amúgy én pizsamás vagyok, aki már szült kérem, adjon tanácsot, valóban jobb a hálóruha? Itthon szeretem, de kórházban, az más, olyan meztelen …… még a kisruhákat sem mostam ki, babonából nem akartam előre most meg lassan kifutok az időből …… 
Kiságy van, matrac megrendelve, kiskád és a pelenkázó komód hiányzik még a többi „apróság” megvan. Talán még egy cumisüveg?!  Szóval lassan, de mégis villám sebességgel közeleg a „társbérlet” vége. Kicsit sajnálom, mert jó (volt)ami meg még előttem áll nem tudom milyen lesz? Síros, álmatlan, h fogom viselni a szülést, egyáltalán tudni fogom-e, h most kell bemenni, remélem nem lesz sok „téves” riasztásom?! :D Bennetek nincsenek ilyen „félelmek” ? Meg aztán, h jó anyuka leszek-e?
Ja még vmi aztán befejezem, mert ritkán írok de akkor sokat (nem is tudom érdekel-e Titeket, hiszen alig ismertek) keresztgyerekek anyukáját hívtam pénteken, mire ő de jó, h hívtál már akartalak keresni Zalán bárányhimlős. Előtte 1,5-2 héttel voltunk náluk, mert már nagyon rég láttuk a gyerekeket pont az állandó betegségek miatt. Nem nagyon puszilgattam a gyerekeket, mintha éreztem volna, h vmi nem stimmel. De persze beindult a para, mert akkor már hordozók voltak csak tünet nélkül. Hívtam Anyut (aki persze nem emlékszik, h voltam-e bárányhimlős) hívtam a háziorvost, hátha a kartonomban benne van, persze nincs és a gyerekkartonomat már kidobta! Jó akkor nőgyógyász, persze első kérdése voltam-e már b.himlős? Azt mondta ne aggódjak nem lesz semmi baja a babának! Ja a lényeg kiütéseim nincsenek és én úgy emlékszem már voltam b.himlős, hegek is vannak az arcomon, szóval nincs ötletem, h mit tegyek!? Már az is megfordult a fejemben, h lassan 37 hetes Niki, lehet jobb volna neki idekint, nagyon féltem nehogy vmi baja legyen. Persze erre a párom azt mondta hülye vagyok, higgyek az orvosnak, h minden ok és bízzak a gyerekben. Amúgy meg ő „csinálta” vasból van.  Ti, hogy vélekedtek?
Amúgy Niki az utóbbi napokban nagyon aktív, most is mocorog. :D Keményedik a pocakom, de ez eddig is volt és ahogy olvasom elég sokunk van ezzel így.

Annus, ma mi is nagyon rosszul aludtunk összesen max.1,5-2 órát hajnal 3-kopr már ébren voltunk, Niki is. 
Az utolsó: a pocakok szépen nőnek, mindenki nagyon jól néz ki a babák is gyönyörűek! Várom már a képeket a babaszobákról! :D A „fekvőkkel” együtt érzek én is sokat fekszem, de kitartás itt a célegyenes!
Mindenki vigyázzon magára és a babájára!
Üdv.: Timi
Még tudnék mit mesélni, de szerintem elég most ennyi belőlem. :D

Kép
sün balázs
 
 


Esztó: nem, mi már elég sokféle alvási szisztémát végigcsináltunk, nem azért, mert gond volt, hanem mindig átrendeztük valahogy a lakást és ahogy kijött, úgy aludtunk. :) Tüci születésétől kb. 6 hós koráig úgy volt, hogy egy szobában aludtunk, de Tüci külön ágyban. Aztán utána kiköltöztünk a szobából és külön szobában aludtunk. Ez volt kb. másfél éves koráig. Utána volt egy időszak, mikor beteg is volt, meg nagyon gyakran kelt éjjel (pedig már nem szopizott) - akár 5-6-szor is. Akkor egyrészt aggódásból, másrészt mert már nem bírtam energiával, úgy volt, hogy mikor először felkelt éjjel, magunk közé fektettem. Ekkor aludtunk együtt először hárman. Aztán megint átrendeztük a lakást, és mindannyian visszaköltöztünk a kisebb szobába, ez lett a háló. Vettünk két nagy matracot, amin hárman kényelmesen elfértünk és azóta alszunk együtt - hát nem is tudom, mióta, talán kb. fél éve. A kiságy most Csongoré lesz, és odatoltuk az ágy lábához a rácsos ágyat. Szóval hárman együtt alszunk, CSongi meg a kiságyban lesz. Nem szeretném őt is mellénk venni egyelőre. MEgrendeltük a szopis fotelt, oda fogok ülni, mikor éjjel szoptatok, fekve úgyse szeretek. Így Csongi nem lesz köztünk éjjel.

Sün Balázs: én is 15 kiló plusznál tartok. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: