Új privát üzeneted érkezett!

Piroska!
Igen kaptam szurit...de csak a varrás előtt közvetlen...kb. akkor hatott,mire abba hagyta a doki...a varratszedés...inkább kellemetlen,mint fájos...na de Nekem már a 3.napon kivette,nem volt bennem 65órát sem!Így lehet még jobb is.
Nekem egyszer a köldökömből nagyon sokára vették ki a cérnákat...nem szívódott fel....jujjj az nagyon gáz volt....benőtt szinte...
Örülök,hogy apa jobban van!
Cica meg elszórakoztatja magát....nem unatkozik!
:wink:

Anett!Gratulálok tesókádnak....nagy baba lett...akkor nem is annyira jók ezek az Uh-ok....Nekem pénteki napon dokim azt mondta a 37.hét végén,hogy 3500g és 3napra rá 3600g lett Nati...szóval nem tévedett....de tesódnál az a fél kg.-nál több...az gáz tévedés....Szegényke,akkor örült mikor megtudta a tökéletes adatokat!!!???

Lécike javítsd az Én adataimat is majd....Belián=fiúka !

Dokit nem akarok látni egy ideig...a nőgyogyim azt mondta,hogy ha amnion túl leszek,akkor menjek...na azt elsején csinálták volna...vagyis utána megyek majd valamikor....nem?Úgyse Uh-ozik meg,mert minek...most volt címszóval...akkor meg minek menjek....kezet fogni? :lol:

Angelita!
Segíts légyszi!Mit kaptál a lábadra...azért nem írtam eddig,mert sajna nekem nem a terhesség miatt van...nekem örökletes...de szerintem sokkal nagyobbak és kidülledtek lettek...Én mindig körömvirággal kezelem....Mit kaptál rá,hátha jó Nekem is???Harisnyát a védőnő ajánlotta Nekem....de Natinál is...de még nem jutottam el odáig,hogy vegyek,vagy csináltassak....
kandi72
Budapest III. kerület

Rilla!
Gátvédelem....hááát Én tv-ben láttam,na meg olvastam...mikor közeleg a kitolási idő...de lehet pár órával előtte...elkezdi a szülésznőd valami illóolajokkal bekencézni a hüvelybemenetet....körbe körbe...tágítva(le-föl-oldalra)és elvileg akkorára,hogy a bébid feje kiférjen...
DE majd válaszolnak a csajszik is...főleg aki ezzel szült...
kandi72
Budapest III. kerület

Mimi
Jaja... a gauchok lovakon terelik a marhákat a Pampákon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Itt mindenki marhahúst eszik :lol: :lol: :lol: :lol:
És szeretik a jó fűszereset. Anyóst megtanítottam gulyást, marhapörköltet főzni :wink:
Húsleves hetente többször is van...
Küldjek egy jó adag lábszárt a pörkölthöz? :wink:
Kép
Vendég

Tudom, a képeim miatt előbb-utóbb ki leszek tiltva :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

[quote="earhart"]T írta:earhartudom, a képeim miatt előbb-utóbb ki leszek tiltva :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
:lol: :lol:
Hát legalább egy kis változatosságot hoznak a képeid :lol:

Én nem tudom,hogy hívják az Argentín marhaterelőket.Csak egyszerűen szeretem a lovakat,és egy időben sokat olvastam nézegettem a lófajtákat.
Amit tudok,hogy itthon is pl az Argentín póló ponikat szeretik használni a lovas pólóhoz,mert azok arra lettek tenyésztve.
Viszont nekem a nomád lovas élet jobban tetszik:lol:

Marha hús.Én tényleg ennék minden nap.De olyan drága,hogy tényleg az ember sajnálja rá.
Mellesleg mióta a kerge marha kór volt van,azóta,meg még az embereknek is előítélete van. :roll:
Hogy miért azt nem tudom,hisz tök egészséges.
ÁÁ

És együtt is laktok a párod szüleivel?Vagy külön laktok?

mimi12

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 02:41-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Kata!!!! valami jó recept marhából?Bármilyen jöhet... :lol:
Én vagyis mi nagyon szeressssüüükkk!
Heti 1× biztosan csinálok valami jót.Karácsonykor elengedhetetlen nállam a budapest bélszin :lol: Noel 2,5 éves létére imádja :lol:

Na ma a "fönök" közölte,hogy nem alszik :o gondolhatjátok mennire haladtam.Már 3× voltunk kinnt a méteres kalácsot valszeg majd késő este csinálom meg :?

Hétfő nekem nem jó, jön ki a dokinő beadja Nolinak az utolsó Prevenart.Majd legközelebb...ilyenkor az oltás után én nem szoktam vinni közösségbe mert az immunrencerük a 0-val=.és hamarabb elkapnak valamit... :?

aranyér:nekem kijött :oops: de megmütöttem magam de gondolom meginnt ki fog jönni :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Anett!
Bizony tessék intim torát végezni!! :lol:
De tényleg!!
A hüvely izomzatát kell erősíteni.Ez a nők 80%-nak nincs.Pedig,jó lenne ha lenne.
No nekem az intenzív heti rendszeres lovaglás ezen segített.(LÓHÁTON!!!!)
Amúgy neten is utána lehet nézni,és otthon csinálni gyakorlatokat.

mimi12

Még gyor bekukk...
Amit Noémi irt az szerintem nagyon jó :lol:
Irtam,hogy én nem repedtem és nem vágtak,varrtak stb...
De én előtte már a teherbeesés előtt is végeztem intimtornát nállam lehet,hogy ez is közbejátszott :lol: most is csinálom napi rendszerességgel

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Itten van a tábla, valaki írta, hogy segít a táblába, de kis is?
Kata neked pedig küldöm, megtaláltam a privit. :)
Kép
Kép

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Mimi
A szülőknek van két házuk BsAs-ben, az egyikben lakunk mi :wink:
Kerge marha-kór :evil:
Itt a szabadban tartott állatoknál nem jellemző :wink:

Anettoo
Jöhet a táblázat!
Vendég

Kenyér puding - Budin De Pan

Hozzávalók 4 személyre:
1 l tej,
7 db tojás,
30 dkg croissan,
20 dkg kristálycukor,
10 dkg méz,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg vaniliás cukor,
5 dkg mazsola,
gyömbér ízlés szerint.

Karamell: 20 dkg kristálycukor,
½ dl víz,
½ dl citromlé.

Elkészítés:

A tej egyik felét egy edénybe öntjük, beleaprítjuk a croissan-t és 4-6 órán át áztatjuk benne. Egy másik edényben felverjük a tojást a sóval és a cukorral. Ezután, ha a croissan jól megszívta magát, leöntjük róla a tejet amelyet a tojásokhoz öntünk. A croissan-t megturmixoljuk és szintén hozzáadjuk a tojáshoz. A tej másik felét a cukorral, vízzel és a citromlével felforraljuk, majd az előbbi masszához hozzáöntjük, jól átkeverjük, puding formákba töltjük és vizet tartalmazó tepsibe helyezzük. Aranysárgára sütjük.
Vendég

Anettoo
Oké!
Kérek rózsaszínezést! Név: Milagros Letitia :wink:
Vendég

Csajok!!!
A táblázathoz kitaláltam valamit :wink:
Kellene mindenkitől az utolsó mensi időpontja! (az a dátum, ahonnan számolja a terhességet)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kata: 2008. október 21. az utolsó mensi dátuma.

Ádibaba: én inen néztem ki a homeos bogyót. Kaptam is ma, elkezdem holnaptól szedni.

http://homeopatia.info.hu/index.php

Azt szeretném kérdezni, hogy akinek van tapasztalata homeos bogyó szedésében, az megtudná nekem mondani mikor kell bekapkodni, vagy mindegy?!
Értem ezen, hogy pl kaja elött vagy után, stb, számít, vagy nem számít :?:

Piroska macskeszod milyen okos, az élvezetektől nem tud szabadulni, továbbra is átjár a szomszédba :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Ádibaba, valamit elcsesztem, ezt néz meg, és alul vissza ikonnal meg tudod nézni a nem fájdalmas székrekedést is.

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=190

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés...rohanás volt ma egész nap.sőt egész hétvégén is az lesz.
Ráadásul Lucának kötőhártyás lett a szeme :? Remélem hamar túlesünk rajta...

Ne hari,hogy most többre nincs időm..mihánt tuzdok jövök rendesen :)

Kellemes hétvégét mindenkinek!:)

Puszi

Kép
Kép
tundi24

Irdab, a kajálás előőt vagy után fél órával kell bevenni és ez vonatkozik a fogmosásra is.
Én nagyon sok salátát eszek, paradicsom, kalifornia paprika, kígyóuborka sstb és ez elég jól bevált, persze lehet, hogy ezt már próbáltad.

Piroska!
Én állatorvos vagyok, igaz nem rendelőben, hanem laborban. A macsekot tüzelés alatt ivartalanították? Tüzelés alatt nem szokták csinálni, általában megvárják amíg a macsek abbahagyja. Az sem probléma ha közben a cica vemhes lesz, mert az embriók a műtét után felszívódnak. Ha a méh normális, akkor macskáknál nem szokták kivenni a méhet.

Bekerülhetek én is a táblázatba?
35 éves vagyok, Budapest II. kerület, a Jánosban fogok szülni, ha nem gondolom meg magam, az első babám lesz és Mirjam lesz az egyik neve.
kispinty

Sziasztok!

Ma csak olvasóban voltam mobilról. Lili közben beteg lett, szóval a Heim Pált is megjártuk, mert dél óta hány meg hasmenése van. Azért mehetünk holnap Bécsbe.

Látom a gátmetszésről meg varrásról volt szó, hát elég "tapasztalt" vagyok a dologban sajnos. Lili a feje mellett hozta a kezét, és a kis ujjaival végigszántotta a méhszájamat, a hüvely falát, és ugye ott volt még a gátmetszés is. Olyan 40 öltéssel varrtak össze. Kaptam vagy 10 érzéstelenítőt a férjem szerint, de én nem éreztem se az érzésteleítőket, se a varrást. Max. egy-két szúrást, de közben Lili a kezemben volt, és nem érdekelt. Kereken 45 percig stoppoltak. De felszívódó volt, a végéről csak a csomót vágták le.

Tali: szerintem gyorsan egyezünk meg egy helyben és időpontban, meg cseréljünk telcsiszámokat! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Csajok!

Megjöttem az uh-ról. Minden ok a bébivel, még mindíg kukacos. 252g és 19 hetesnek felel meg. Tökéletesen egészséges a gerince is mindene rendben van. Nekem jövőhéten kell mennem cukorterhelésre már kellett volna mennem azt mondta a doki, mert Jázminnál az voltam és előfordulhat megint :( . Nem szeretném mondjuk. Kell szednem magne B6-ot mert sokat keményedik a hasam nem szabad nagyon semmit csinálno hál istennek feküdnöm nem kell de nem szabad eröltetnem magam. Csak az a baj mondtam a dokinak, hogy építkezünk és lightosan nem lehet takarítani. Na nagyon csúnyán nézett rám. :wink:

Gátmetszés: nekem is volt nekem nagyon fájt és én kaptam rá fájdalom csillapítót de mondjuk nekem csak addíg fájt nagyon míg kivették a varratokat. Utána már ülni is kényelmesebb volt :) Na de akkor milyen jól jön a zselés párna, jegelni :? .

Linácska: jobbulást lilinek és jó kiruccanást kívánunk. Remélem lesz még tali :D

Én legközelebb Május 12.-én megyek uh-ra és dokihoz. Olyan messze van még.

KAta:nekem 2008.11.17 az utolsó mensi dátuma.

Mindenkinek napsütéses kellemes hétvégét kívánok.

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Kata.utolsó mensi 2008.10.31

Beus:örülök,hogy minden renben van a babával.
Vendég

Kata: 2008. 10. 02.

Voltunk sétálni a Római parton apával, Milánnal :lol: jaj, nagyon jó volt! :wink:
Muszáj eldicsekednem vele, hogy fejlődik az én fiam, pár napja jelez ha kaka van a pelusban, és sprintel be a szobájába, felkapaszkodik az ágyára és várja a tiszta pelust! A másik, hogy egyedül alszik el esténként!!!! Kicsit beszélgetünk, tejecskézünk, aztán kap egy puszit és kijövök. Semmi balhé, semmi hiszti és ami a legmeglepőbb, hogy magától kezdte el.
Nagy dolgok ám ezek! :wink:
Na bocs az off-ért.

A gátvarrásra én is kaptam érzéstelenítőt. Sajnos rengeteg orvosról tudok (van egy-két nővér ismerősöm), akik érzéstelenítés nélkül varrnak "ha kibírta a szülést, ezt is ki kell bírnia" alapon. Mondanom sem kell ezek férfiak és idősebb korosztály...
De csendben , megsúgom, hogy a metszés és a varrás kutyaf...sza a kézzel tágításhoz képest. Na én azt nem felejtem el amíg élek :cry:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:14-kor.

anettoo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 07:15-kor.

anettoo

Örülök hogy bekerülhetek a táblázatba, aug. 11-re vagyok kiírva.

Remélem ma is olyan szép idő lesz, mint tegnap, bár már most minden tiszta felhő.
kispinty

Jó reggelt!

Kispinty köszönöm a homeos bogyó beszedésvel kapcsolatos infókat. Még egyet kérdeznék, vízet ihatok a bevételekor? Itt süt a nap, és már most tök jó idő van.

Ma reggel a kislányomra keltem, akkorákat rugott :lol: , apa meg elkezdett beszélni a pocakomhoz, meg megpuszilta. Aztán újra megpuszilta, de ekkor a baba akkorát rúgott apa arcába :lol: . Apa meg örült, hogy kommunikál vele Zora :lol: :lol: :lol:

Linácska, nem semmi varratott kaptál :roll: :shock:

Irigy, irigy vagyok a tali miatt, de sajna innen most én sem tudok elmenni. Érezétek jól magatokat.

Earhard, meg szabad kérdezni, mennyi marhájuk van férjed szüleinek?

Beus, de jó, hogy minden rendben van a bébivel :lol:

Én is kérdeznék a szüléssel kapcsolatban, mégpedig a beöntésről. Mindenhól adnak, vagy már nem? Mert volt olyan ismerősöm aki kapott, volt amelyik nem!

Anettoo, köszi a táblát, már úgy hiányzott :wink:
Meg a másikat is amit összeírtál tesódnak :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Na, jól eltűntem, először én voltam nagyon beteg (szörnyű takony, éjjel nem kaptam levegőt egyáltalán), most meg a fiúk nyomják... :?

Nem is tudtam rendesen végigolvasni, rengeteget írtatok, most csak pár dolog kiragadva.

Vérnyomás: nekem olyan alacsony, hogy eddig nem tudták megmérni a védőnőnél sem és a dokinál sem. A védőnő 90/50-et írt be hasraütésszerűen, a doki asszisztense 93/60-at. :P

Mérleg: szerintem sem kell, mi hetente (aztán kéthetente majd havonta, a harmadiknál már eleve csak havonta) lejártunk a védőnőhöz, nekem ennyi elég volt. Pisis-kakis pelenkák száma, a gyerek viselkedése teljesen jól jelzik, hogy hogy van, legalábbis én szerencsére nem idegeskedtem az elsőnél sem. Nekem sok ismerősöm mérleg-parát kapott, komolyan ijesztő volt látni, hogy mennyire függnek tőle, és mennyire megijednek, ha a baba véletlenül kevesebbet evett. Persze biztos van, akit megnyugtat, de szerintem általánosabb, hogy stresszel, olyat is ismerek, akinek a babája egyértelműen a mérleg miatt lett tápszeres (ő extrém paramami volt). Ajánlottam már a Kismama által kiadott Szoptatás című könyvet, nagyon hasznos.

Visszér: nekem is kijött pár napja a combomon egy, eléggé fáj, muszáj lesz elmennem dokihoz. Angelita, te a nőgyógyásznál voltál vele? Jelenleg körömvirágkrémmel kenem, meg homeot próbálok, hátha segít...

Gátmetszés: hát nekem egy horror volt. Az elsőnél volt, maga a megtszés nem fájt, de az tovább repedt a méhszájig (a doki azt mondta, hogy először repedtem, azért kellett tovább vágni, ezt azóta több doki megcáfolta, mondván, hogy az pont fordítva kellett legyen, és hát az is a logikus), 45 percet stoppolt a doki, és utána két hétig nem tudtam ülni, járni is alig (hozzátartozik, hogy belőlem kézzel is nyomták ki a babát). És a házasélethez is kellett az egy év, majdnem sírtam, annyira fájt az elején, és nagyon lassan javult. Néha még ma is fájdogál a helye... A második gyorsan jött, nem volt idő vágni, így repedtem, de mivel a hátamon feküdtem, jó alaposan. Fél óra stoppolás jött, mégis fél nap múlva simán tudtam ülni rajta, semmi gondom nem volt a sok repedés ellenére. A harmadikat négykézláb szültem, és töprengtek a bábák, hogy varrjanak-e egyáltalán, olyan kevés volt a sérülés, végül kaptam négy öltést, és szintén semmi bajom nem volt. Szóval én nagyon megjártam a gátmetszéssel. :( A tágulásra meg ott van az intimtorna, a Kriston féle nagyon jó! Ráadásul ugye a női hüvelybemenet szülésre van kitalálva, tud az tágulni rendesen, és vissza is tud menni. Olvassatok Ina-May Gaskint, tényleg megnyugtat! Ja, és ha jól emlékszem, a WHO ajánlása szerint kb. a szülések max. 10%-ánál lenne indokolt a gátmetszés, ehhez képest Magyarországon ma kb. 98%-ban vágnak első szülőknél, de összesen is kb. 75-80% a gátmetszés. Én úgy vagyok vele, hogy ha tényleg muszáj, akkor oké, de vajh mikor muszáj? És vajh mi miatt? Még egy kis olvasnivaló: http://holdudvar.babahaz.hu/gatmetszes.htm , http://www.tavam.hu/article.php?id=337&cid=51 .

Csilla,
kézzel tágítás, jaj, ne is említsd! Életem legrosszabb élménye, soha nem fájt semmi ennyire, üvöltöttem közben, mint a sakál. :(

Beöntés: nem mindenhol adnak, az Istvánban pl. csak akkor, ha kérsz. Anno a Schöpfiben kötelező volt. Nekem nem jött be, mert utána nem csak a méhösszehúzódások fájtak, hanem olyan bélgörcseim is lettek, hogy még. De van, aki jobban érzi magát tőle, szerintem teljesen egyéni, hogy kinek mennyire jó. Ha valakit megnyugtat, érdemes kérni, vagy megcsinálni otthon. (Nekem ilyenkor az is eszembe jut, hogy a beöntés oké, hogy kiadja a nagyját, de bent marad még egy adag elfolyósított cucc, ami utána jóval könnyebben jön ki a baba fejére, de lehet, hogy ez csak az én parám. :wink: )

Mimi,
bocs, ezt muszáj most leírnom (pedig általában egyetértünk a dolgokban :wink: ): az otthonszülőknek is a babájuk egészsége a fontos, nem saját maguk, ezért szülnek otthon. :)

Anettoo,
a tábliba: fiúnév egyelőre Zsolt, aztán valószínűleg változik (ezt én néztem ki, a férjemnek semmilyen fiúnév nincs ugyanis a tarsolyában, csak állandóan megvétózza az enyémeket, de most már elegem van, választottam egyet :D ). Utsó mensi: november 10.
Tesódnak gratula! :)

Irdab,
ha találsz valamit székrekedésre, kérlek oszd meg, nekem is egyre rosszabb...

Kórházi listám nekem is van, megpróbálom felrakni, borzasztó részletes (én gyakran elfelejtek apróbb dolgokat, hehe).

Na, itt is van:

Szülőszobára:

hálóing/póló
papucs
meleg zokni
köntös
kis törü(k) borogatásnak
tenafix bugyi (ha folydogál a magzatvíz, a betéthez jó)
kispapának: papucs, póló, kényelmes naci

ásványvíz (szénsavmentes)
szőlőcukor
étcsoki
szendvics (kispapának)
pohár
szívószál (fekve inni)

vécépapír (nedves is!)
vécére papírülőke
fertőtlenítő kendő (vécédeszka-törléshez)
intimszappan
Labello (gyakran kiszárad az ember szája)
masszázsolajak (gát, vajúdó)
zsebkendő
arcfrissítő kendő
homeos cuccok

fényképezőgép
pótelem
mobil (feltöltve, ha nem, akkor töltő is)
Cd-k
magazinok
óra
szemüveg

terhes kiskönyv
leletek
tb kártya
személyi
lakcímkártya

babának:
body
rugi
sapi
takaró
pelus? (szülésznő szerint inkább vigyek, doki szerint adnak, hmmm)
popsikenőcs? (ld. fent)

Kórházi napokra:

hálóingek
köntös
papucs (szobai és zuhanyzós)
hálós bugyik (gyorsan szárad)
(hasszorítós bugyik)
szopis melltartók
melltartóbetét
zoknik
törölközők (külön egy a lábra!, egy a mellre, egy minden egyébre)
Tena Lady betét

mellszívó
krém mellbimbóra (Garmastan, körömvirág)
(esetleg fertőtlenítőszer a mellszívóhoz, ha a lefejt tejet is oda akarod adni a babának)
(lapos mellbimbóhoz bimbókiemelő)

műanyag edény (ebédet melegíteni mikróban)
tányér
pohár, bögre
evőeszközök
szívószál
szalvéta
konyharuha
szilvalekvár (székletsegítő)
lenmag (székletsegítő)
ásványvízhegyek
szopis tea
mosogatószer
C-vitamin (szembevérzéshez)

sampon
tusfürdő (antibacis?)
Lactacyd
nedves vécépapír
vécépapír
papír vécétakaró
Szilvia (gátfelitatáshoz zuhany után)
Bradoman (fertőtlenítő kendő)
dezodor (nem túl illatos a baba miatt)
arckrém
fogkefe
fogkrém
fogselyem
testápoló (szagtalan, v. nagyon enyhe illatú)
tükör
hajszárító
fésű
csatok
úszógumi (gátseb miatt)
szemüveg/kontaktlencse
Neomagnol (gátkezeléshez, ha a kórházban nincsen ilyesmi)
sportkupakos üveg (gátkezeléshez)
nedves törlőkendő (ha leizzad az ember nap közben)

mobil
szoptatós könyv és egyéb babás ill. nem babás könyvek igény szerint
boríték :-)
kispárna (szopis pózok segítéséhez) / szopispárna (ez utóbbi nagy helyet foglal)
homeos cuccok

Babának:

rugik
bodyk
zoknik
sapkák
(kesztyű?, oké, hogy karmolja magát, de a kéz nagyon fontos érzékelőszerv az első időkben, én nem használtam soha)
fürdőlepedők
takaró
textilpelusok
pelus
popsitörlő
popsikenőcs
fürdetőkenőcs?
köldökápoláshoz cucc (alkohol, vatta, fültisztítópálcika, (antiszeptikus hintőpor (Hexaclorophen), ezt ma már sok doki nem ajánlja))
napraforgóolaj
eme utóbbiakhoz a gyerekdoki által felírt receptek (kispapa kiváltja szülés után)

Anyakönyvezéshez:

személyik
lakcímkártyák
házassági anyakönyvi kivonat

Jaj, lányok, egy kicsit rosszul érzem magam így, hogy alig jövök, úgy érzem, hogy propagandadumának tűnik csak, amiket írok, mert nincsen időm emberekre reagálni, a többit meg kissé máshogy gondolom, mint általában szokták. Na mindegy, egyelőre maradok, majd ha kiutáltok, akkor elmegyek. :P :D

Szép hétvégét!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Jó reggelt!

Zsizsa!Az otthonszülésbe ne menjünk bele úgy istenigazán.Ok?
Én nem vagyok sem ellene sem mellette.Vagyis,közelebb állok ahhoz,hogy otthon,...De szerintem itthon ehhez még nincsenek meg a kellő feltételek,minden esetben.
Én örülnék neki,ha engedélyezve lenne hivatalosan!!Olyan formában,mint nyugaton is.De ehhez tényleg az egész országnak fel kell(ene) nőni.

A Szabi a Shöpfiben született.3éve már nem volt automatikusan beöntés.Én spec könyörögtem érte :lol:
Valami gusztustalan körülmények közt voltam ott a kórházban.Én a mai napig nem is értem,miért magasztalták annyian azt a lepratelepet??? :roll:
Okés,jó dokik jó szüésznők..stb.De egy lepusztult romhalmaz volt az egész.
SZülés előtt 1nappal kerültem be,mert voltak enyhe fájásaim.De olyan mocskos volt a rötyi,hogy nem tudtam wc-ni.Mikor már kemény fájásaim voltak,akkor könyörögtem ,hogy én már nem bírom,és wc-ni szeretnék,és ide a beöntéssel :lol:
Ott borotválni sem akartak amúgy,már akkor.Azért is úgy szóltam,hogy ha már ott vagyok...
De gondolom ez is szülésznő válogatja.Nekünk mázlink volt.Volt egy Ágika nevű szülésznő,és őt fogtuk ki.Nagyon rendes volt,nem sietette a dolgokat,nem volt infúzió,és semmi amit ne kértem volna.Az egyetlen nekem is a kézzel tágítás volt.Viszont a méhszájam az olyan volt mint a beton.
Én erre mondtam azt.Sok kismamát nem tágítanak kézzel,hanem szépen kimondják,hogy nem tágul ...császár kell :roll:

Mérlegelés.A Szabi a 3év alatt,kb jó ha 5x lett megmérve.
És bizony én is rengeteg anyukát ismerek,akiknek a mérlegelés miatt lett tápis a gyereke.
Én ilyenkor mindig azt szoktam mondani.Lehet gondolkodni!!
A benszülöttek hogy tudnak kizárólag csak szoptatni,úgy hogy majd 1évig az anyatej a fő táplálék??Náluk miért fordul elő sokkal sokkal ritkábban,hogy anyukának nincs teje?
Lehet nekik eszükbe sem jut,hogy ne lenne tejük és ne lenne elég

:wink:

mimi12

Mimi, a heti szorulásom után most én is örülnék egy beöntésnek :shock: :roll: :lol:

Zsizsa, jó hogy jöttél ha még ritkán is. Sajna Judi se jön túl gyakran.
Feltettem a homeos bogyokról a linket de felteszem ismét, amit székrekedésre találtam. Itt már neked kell megnézni, hogy melyik az ami rád illik.
Lent a vissza gombbal megtalálod a fájdalmas székrekedésre is a bogyókat.

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=189

Én ma elkezdtem szedni, kiváncsi vagyok, hogy használ e. Már csak azt nem tudom, ha használ, akkor pl a terhesség végéig szedhetem?

Adri

Kép

Kép
irdab

linacska:
Kuldtem pü-t a telcsi szamommal. Helyszinre en mar tettem javaslatot, szerintem a Tranzit Kavezo jo hely ilyen talira, de persze mashova is elmegyunk. :)
Mit szolnatok olyan 10 orahoz, mert konkret idopontot meg senki sem irt, ezert dobtam ezt fel... :roll:

Anettoo:
Koszi a tablazatot. :)
Nalam utolso mensi: 11.08.

baratodildi

Mimi,
oké, ne menjünk bele! :) Csak az a mondatod kissé szíven ütött, muszáj volt rá írnom egy sort. :wink: És az én lányom pl. a kórházi rutin miatt lett oxigénhiányos (először leírtam részletesen, aztán kitöröltem), szerencsére nem maradt vissza semmi belőle, de lehetett volna máshogy is. Szóval nekem nem jelenti a kórház a biztonságot. :roll: Ezért is váltottam rögtön, hátha találok jobbat, és sikerült is, az István jobb volt (aztán nekem mégsem elég jó, hehe).
A vécére is emlékszem, nekem az volt a durva, hogy egyetlen egy volt a szülőszobákhoz, és már a beöntés előtt azon gondolkodtam, hogy mi lesz, ha valaki éppen ül rajta... :D A gyerekágyas részlegen meg el volt dugulva a közös zuhany lefolyója, én szóltam többször is, hogy meg kéne csináltatni, addig nagy élmény volt ott zuhanyozni... :roll:

Na, megyünk vásárolni, éljen a hétvége! :D

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Adri,
köszi, megnézem, mihelyt hazaértünk! :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Próbálkozok a táblázattal :wink:

http://spreadsheets.google.com/ccc?key= ... vk0BHxnpEw

Itt megnézhető :wink:
Vendég

Kórházi listák :roll: :roll: :roll: :roll:
Ti beköltöztök a kórházba? Nálunk szinte semmit nem kell vinni.
Vendég

Irdab
Sok...több száz... :wink:
Jó lehetett Zora rugdosását érezni!

Otthonszülés
Én nem vállalnám be :oops:
Vendég

Zsizsa,ezt olvasd el.Főleg a kommenteket.Kíváncsi vagyok a véleményedre :wink:
http://www.mamanet.hu/kismama/szules/66 ... atoja.html

Amúgy én értelek az otthon szüléssel kapcsolatban.Ha 30év alatt lennék,én is lehet bevállalnám.
De egyenlőre még arra sem ad nekem választ senki,hogy 1évvel ezelőtti csaszi után,szülhetnék e egyeltalán természetes úton?(de gondolom nem)
És ne üssön szíven ha írok valamit.Nem bizti,hogy pont úgy gondolom,ahogy sikerül leírnom :wink:
Viszont bakik mint tudjuk,itt is ott is vannak..
Amúgy nekem ami nem tetszik,az otthon szülésnél.Lássuk be,van aki bor iszik vizet prédikál.(ezt az otthon szülőkre értem,és itt már nem fejtem ki:lol:)

mimi12

Adri: a homeós bogyókat a nyelved alá kell betenni,és szép lassan hagyni hogy felszívódjanak. Elötte-utána fél óráig nem szabad enni meg inni (kiv. víz), se mentolos dolgot a szádba venni (rágó, fogkrém...)

Mimi: kézzel tágítás... nekem az első fájás után 5 órával csinálták. Hát, nem érzem úgy, hogy muszáj volt, szerintem simán várhatott volna még a doki. Az, hogy kimondják a nem tágulást és császárt javasolnak, nem mindegy mikor teszik. Ha már 20 órája vajúdik valaki, akkor ok. Sokszor a doki türelmetlensége okolja, siettetné a szülést, menne már haza. Meg sok pasi azt gondolja, hogy ezzel segít... tény, hogy talán órákkal megrövidül a vajúdás, de milyen áron? Na mindegy, ne ijesztgessük ezzel az első babásokat :)

Kata: beköltöztök? hehe :lol: :lol: :lol:
Te, apósod valami milliomos marhatenyésztő, aki él a ranch-on, uszikál a medencébe, lovagolgat (olyan jópofa lasszóval a nyergén), és reggelenként eligazítást tart a marhaterelőknek (nemtom hogy hívják őket) hogy hol kell a kerítést megjavítani? Jah, a tequilát ki ne felejtsem már :wink:
A tábla nagyon jó lett! Szerintem ne év-hó-nap szerint számolj, hanem heteket. Ahogy a vonalzón van.

Ildi: szerintem a kávézót én kihagyom hétfőn, nem az én örökmozgó fiamnak való hely :)
Vendég

Kata, de szuper a tábla, köszi szépen.
És párod is a családi vállalkozásban dolgozik, meg Te is?
Biztos azért rossz lehet, hogy a szüleidet egy évben csak egyszer láthatod csak :roll:

Kivasaltam apa ingeit. Utálok vasalni :twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab

Csilla!
Én bementem szombaton a kórházba,enyhe fájásokkal,és hétfő hajnalban(01:30-kor)született meg a Szabi.
Vasárnap reggel elfolyt a magzatvizem,jöttek a fájások,és du 7kor is csak 1-2ujjnyira volt s méhszájam.Ezért írtam,hogy nálam indokolt volt.Viszont,mázlim volt,mert nem volt ott a dokim,és nem is hívta a szülésznő.Ha ott van,tuti megműt,mert sietnie kell...stb. :wink:
Amúgy meg szerintem nyugodtan lehet erről beszélni.
Jó ha az ember felkészül,hogy ha nincs tágulás,akkor is lehet segíteni.És ha erről nem hallottam nem tudok,akkor reklamálni sem lehet érte.
Én úgy gondolom,minden helyzetre fel kell készülni.

mimi12

Csilla, köszi, reggel lenyeltem a bogyókat vízzel.

Mimi, asszem mindenképpen elmegyek szülésfelkészítőre ezek után. Aztán majd ott kérdezek olyanokat amit tőlletek hallok :wink: :lol: .

Csak az én Uram dolgozik ma?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Tegnap vásároltam Villőnek egy csomó holmit!

Anettoo
Gratulálok a tesódnak!
Köszi a listát!

Mimi
Az ismerősömnek is az 1. gyerek császárral született, a többi simán. UH-n a hegvastagságot nézték neki mindig terhesség alatt is.
Neked nézték?

Otthonszülés
Nem mennék bele.
Bármikor felléphet nem várt komplikáció, és esetleg azon múlik a baba, a mama élete, hogy perceken belül megtörténik a műtét.

Angelita
Visszerekre a kenőcsök igazából nemérnek semmit se :cry:
A gumiharisnya, az értorna, amivel lehet segíteni...

Piroska
Aranyér megelőzhető! Vegyesen kell enni, sok folyadékot inni... és esetleg valami hashajtót (székletlazítót) szedni, hogy ne kelljen erőlködni!

Irab
Tamarin lekvár?

A finom borokat mi is szeretjük :lol: :wink:

Kata
Főztem is ma jó vörösboros marhapörköltet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Jó lett a táblázat!

Beus
Azért tessék csak lájtosan takarítani!

Csilla
Nagyon ügyes Milán :lol:
Vendég

Ági!
Még nem nézték a hegvastagságot,azt szerintem majd az utsó hónapban.Viszont engem hosszában vágtak,és kb 15-16 hónap lenne a kettő közt,tehát még 2év sem.
AZ ismerősöd mennyi idő után szült?Mert nem mindegy ám!
Mellesleg a Szabi 37hétre született 3900-el,ha most is hozzuk a hasonló súlyt,akkor tuti nem engednek simán szüli.Főleg,hogy statisztikailag,ugyi nagyobb az esélyem a még nagyobb babára.
Bár bízom benne,hogy nem szumós kislányt szülök :lol:

mimi12

Ági azt is próbáltam, de most az sem segített :cry:
De tegnap du, és ma is sikerült végre, de most már nem tudom, hogy minek volt köszönhető, mert több mindennel is próbálkoztam.

És miket vettél villőnek?

Adri

Kép

Kép
irdab

Mimi, nekem a barátnőm az elsőt császárral szülte. A második baba, az első szülés után 1,5 évre született, és neki azt mondta az orvosa, hogy ha valaki 2 éven belül szűl ilyen esetben akkor csak császár jöhet szóba.
Persze azt nem tudom, hogy minden orvosnál ugyan ez a séma, mert én nem értek hozzá.
És miért hosszában vágtak? Esetleg azért, mert Fanni is császáros volt, és akkor még így vágtak?

Adri

Kép

Kép
irdab

[quote="cscsi"]
írta:
cscsiKata: beköltöztök? hehe :lol: :lol: :lol:
Te, apósod valami milliomos marhatenyésztő, aki él a ranch-on, uszikál a medencébe, lovagolgat (olyan jópofa lasszóval a nyergén), és reggelenként eligazítást tart a marhaterelőknek (nemtom hogy hívják őket) hogy hol kell a kerítést megjavítani? Jah, a tequilát ki ne felejtsem már :wink:
A tábla nagyon jó lett! Szerintem ne év-hó-nap szerint számolj, hanem heteket. Ahogy a vonalzón van.

Repülőn túlsúly-díjat kellene ennyi cucc után, ami a listán van :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Hasonlót csinál após :wink:
Szoktunk mi is lovagolni...
Tequila az Mexikóban van inkább...
Táblázat... megcsinálod a képletet? :wink:
Vendég

Irdab
Igen, a családi vállalkozásban dolgozunk...
Apa üzleti ügyeket intéz, én meg olyan titkárnő féle vagyok... :wink:
Vendég

Adri!
Azért hosszába vágtak,mert életmentő műtét volt.Olyankor nem a szépségre mennek,meg gondolom az gyorsabb,egyszerűbb..passz.
AMúgy nekem sem engednék a sima szülést.
Az igazság az,azért kicsit kérdezgetek meg csak úgy informálódok ,de nekem már tényleg mindegy.Volt részem megtapasztalni a sima szülés szépségét.Most viszont a baba a fontos! :wink:

mimi12

Kata!
Jó lett a táblázat!Tök,jó látni,ki mennyi idős.Amúgy csajok,engem nem zavar,hogy hónapban van odaírva.Most megnézve döbbentem rá,hogy 5hós terhesek vagyunk.Eddig csak a heteket néztem.Múlt héten valaki megkérdezte,hány hós terhes vagyok??Én meg néztem mit Rozi a moziban,és elkezdtem számolni,hogy akkor mennyi is az annyi? :lol:
Annyira rá áll az ember a hetekre,hogy tényleg most tudatosult bennem,hogy jövő héten a 6. hónapba lépünk páran :lol:

mimi12

Sziasztok!

Nem nagyon vagyok, ha kialakul a talira a hely, meg az időpont, légyszi nagyban írjátok be a topicba, jó!!! Köszi.
Lili bent fekszik a Szent Lászlóban apával, tegnap már csak az intenzíven sikerült neki vénát szúrni, úgy kiszáradt. Pedig fél 6-kor ott voltunk a Heim Pálban, egy kúppal hazaküldték. Aztán 8-kor visszavittük, hogy nem ok, ott próbálták megszúrni, háromszor próbálkoztak, semmi. Azt hiszem 8 szúrás lett a vége, és csak ma reggelig bírta. Ki kellett szedni. Remélem már nem kell új, mert nincs hova. Apa bent van vele, én nem mehettem a fertőzőre. Két ágyasban harmadiknak...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jaj szegény Lili :cry:
Jobbulást neki!!
Mi a csudát kapott el??Valami rota szerű vírust?
Azért remélem ma már jobban lesz!!
Te azért nem maradhattál,mert terhes vagy?

mimi12

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?