Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Réka!
Köszi!

Mugi!
Nem, nem hiszem, hogy az oltás lenne a ludas a dologban. Akkor inkább az erőteljes tejleadó reflex.

Edit!
Fülfájás? Torokfájás? Afta? Fogzás? Dokival megnézetném, hogy mi lehet a láz oka, mert könnyen lehet, hogy az okozza egyben a sztrájkot is.
Nem ijedhetett meg valamitől szopizás közben? Főleg ha nem is otthon voltatok. Nem volt nagy a nyüzsi? Nem volt idegen illatod? (Pl. nem a megszokott tisztálkodószert/mosóport/stb. használtad.)
Ha nagyon feszül a melled, mindenképp fejjél belőle, nehogy túltelítődjön.
Amúgy első lépésként mindenképp a dokit javaslom, mert a testi okokat a legkönnyebb kizárni. Addig is, próbáld kínálni, de ha továbbra is visít a cicire, akkor tukmálni nem szabad, nehogy rossz élmény kötődjön hozzá. Sok-sok testkontaktus. És fontos, hogy itasd, akár a lefejt tejjel pohárból, nehogy kiszáradjon, ami főleg lázasan könnyen bekövetkezhet.

Andianyu!
Tényleg jó, hogy eddig is szopizott a manóka, de azért még ne csüggedj, hiszen egyelőre szopizik, még ha csak éjjel is. Ha meg melegebb lesz, akkor könnyen lehet, hogy magától visszatér a cicihez a szomját oltani. De amíg nem szopizik nappal, mindenképp muszáj folyadékot is adnod neki.
Nem duzzadt az ínye? Nem látni fehéres foltot a leendő fogak helyén?

Pele
pelcsi
 
 


Pele! Kép
szipola
 
 


Mugi!
Az en kisfiamnal is ez volt (ha a bal oldalan fekve szopizott, abbol az orrlyukabol csopogott a tejcsi). Vedono/gyerekorvos tanacstalan volt, de a "problema" kb. 2-3 honapos korara megoldodott, azota is vigan szopizik. Igaz, ot sem zavarta egyaltalan.
Viki
vikici
 
 

 
 

Sziasztok!

Pele, először is szeretnék gratulálni a babóhoz. Sok egészséget, boldogságot!

10 hónapos lányom ma nem akart már szopizni.Kép Eddig szinte csak anyatej volt a főtáplálék. Más ételből éppenhogy lecsúszik 3-4 kanál. Ráharap a cicire, húzza majd sír és elfordul. Most azt hittem, hogy fürdés után az esti szopival minden rendben lesz de nem.Kép Most ott sír szegény a kiságyában. MIT CSINÁLJAK??? Mért nem kell neki?
Adjak tápot neki?
HELP!!!

Tina
tkriszta
 
 


Szia Pele!

Gratulalok a babadhoz.Bocsi de nem is tudtam hogy terhes vagy!Nekem adtal ugy 5 honapja tanacsot mivel a fiamat megzavarta a jatszo cumi.Azota kicsit jobb lett a szopi de ugy
2hetenkent szopi sztrajkban van a fiam es utana 2 hetig meg imadja a cicit.A mai napig sem tudom miert van ez,de a jatszocumit nappal nem kapja meg csak ejjel alvasnal.Szoval mar nem a cumi a ludas.Na de nagy problemank van a hozzataplalassal.Eleinte elfogadott szinte mindent majd amikor Mo-rol vissza jottuk az Usa-ba nem fogadott el semmit,csukott szajjal ul es mosolyog eves idoben.Szuneteltettem 2hetig a dolgot es utana ujbol elfogadta es most 8honapos es ugy 2hete megint ujbol kezdi a csukott szaju mokajat.Mit tegyek.Van valami tipped.Meg mindig napi 5-6 szor szopizik 3-4 perceket.Evesnel elforditja a fejet eltolja a tanyert a kezevel,semmi nem kell neki meg az sem amit elotte annyira szeretett amibol bevagott 10 dkg=t is.a paromtol meg annyira sem fogdja el mint tolem.Szinte mindig meselek neki,enekelek mindent megteszek hogy oruljon es egyen de nem kell neki.Ez hogy nem eszik foleg akkor borit ki amikor szopi sztrajkban van.Olyankor napi 5-szor szenvedek hogy szopizzon,es 3-szor hogy egyen .Ilyenkor teljsen ki vagyok mivel meg inni sem hajlando,en meg attol felek hogy kiszarad.Ez tart altalaban 10-15 napot is a sztrajkja.Kép
Na jo ez nem vicces.Most meg szetharapta a mellem ezt elvezi es kicsit kirepedt ugyhogy borzasztoan faj,es allandoan kacag amikor megharap.Hiaba is szolok ra hogy nem szabad es el is veszem olyankor.Egyebkent az a fura hogy amikor alig eszik ugyan olyan vidam egesz nap reggeltol estig mosolyog ,kacag nagyon vidam a dragam.Most egyebkent olyan 9400 gr korul van,a sulya az szep.Az a baj hogy nem bizom benne hogy eleg amit eszik,tudom hogy tulaggodom a dolgot.Amikor nem hajlando enni van ugy hogy 5-7 oraig sem eszik semmit.Szoval ezt oldja meg valaki hogy miert van.
Mostmar kiirtam magambol mindent ha van valakinek valami otlete,vagy talakoztatok mar ilyen babucival akkor irhat barki mindenkitol szivesen fogadom a jo tanacsot.EGyebkent a vegen mar kicsit eroltettem a kajat mivel a dokim azt mondta szigoruan hogy tessek neki kajat adni !!!Mar nagy fiu lassan igazi etelt kell egyen.Na de hogy adjak neki ha nem kell.

Puszi mindenkinek!

GAbi es DAvid(anyosom mindig kinevet hogy DAvidka nem eszik ,hat olyan hurkas)Szoval nem hisz nekem.Kép
gabi75david
 
 


Sziasztok!
Na en is beallok a segitseg-kerok soraba. Igaz, csak 15 honap van a ket kisfiam kozott, de olyan benanak erzem magam, teljesen elfelejtettem ezt a hozzataplalosdit. Raadasul a nagyobbik csak uvegbol itta a lefejt tejet, mert nem tanult meg szopizni (sajnos koraszulott volt).
Szoval 7 es fel honapos a kisebbik fiam, 6 es fel honapos koraig kizarolag szopizott (cumisuveget sem latott soha, illetve egyszer probalkoztam vizet adni, de nem sikerult, aztan meg nem eroltettem). Szoval 6 es fel honaposan szep lassan elkezdtem neki gyumolcsot adni. Eleg nehezen fogadta el, nem tudta, mit kezdjen a kanallal, de mara mar eljutottunk odaig, hogy tizoraira gyumit vagy valami sima fozit eszik.
Mikor adhatok neki hust? Es az elejen hanyszor egy heten? Egyaltalan mi a legjobb neki, ha hanyszor szopizik naponta? Par hete irtatok, hogy ha nem kap rendes babaetelt, verszegeny lehet. Szoval nem akarok atesni a lo tulso oldalara es kizarolag szoptatni, de amig lehet, szeretnem, ha anyatejet (is) kapna. Szerintetek mi a legidealisabb?
Most mi is az USA-ban elunk, itt nehez, mert nemhogy vedono nincsen, de meg gyerekorvoshoz sem tudtunk elmenni, igy nem nagyon tudom kitol megkerdezni.Kép
Gabi, en azt gondolom, hogy ehenhalni nem fog a David, ha van lehetosege enni. Igaz, en eddig ebbol kimaradtam,a nagyobbik egesz nap enne, megis inkabb vekony (talan mert az alvas kivetelevel allandoan mozgasban vanKép)

Elore is koszonom a segitseget!
Viki
vikici
 
 


Viki!
A gyerekorvos hiánya nem biztos, hogy gond.Én ahányszor megyek mindig teljes stresszben jövök haza, mert nem viszi túlzásba a hízást a babám, és ezért szinte engem tesznek felelőssé.Főleg a védőnő.Tegnap is azt mondta, hogy nincs elragadtatva a hízástól mindenki elött.Még a fejem is vörös volt, mintha én tehetnék róla hogy ekkora.Ilyenkor arra gondolok, hogy régen sem méricskélték a gyerekeket állandóan, mégsem halt éhen emiatt egy gyerek sem.
A hozzátáplálásasal kapcsolatban van egy külön topik Gyermeknevelés címszó alatt.Ott visszaolvasva én is a saját gondjaimra ismertem.

De nekem is szükségam lenne egy kis lelki támaszra.Épp az elöbb leírt védőnői incidens miatt.A fiam 6 hós múlt és 3 hét alatt 7 dkg-t hízott.Azelött mondjuk 2 hét alatt 15-öt, elötte 1 hó alatt 25-öt.Szóval ez a mostani 7 dkg eléggé megrázott.Azelött 70,meg 60 dkg-t is hízott, négy és fél hósan megduplázta a súlyát, ami 2,96 volt.De még most is csak 6,42.Most azt mondta a doki, hogy adjak neki 2-es tápszert, de üvegből semmit nem fogad el, még anyatejet sem.Akkor azt mondta, hogy Sinlaccal sűrítsem, és adjam neki kanállal, mert mindenképpen meg kell indítani a súlyát.Most akkor tényleg ilyen kevés lett a tejem?vagy a minőséggel lehet gond, mert én úgy érzem hogy több is lenne, ha rendesen szopna, de sokszor csak nyammog, és úőgy kell ezt is beletukmálni.Ha olyan éhes éhes lenne, akkor hogy alussza át a z éjszakát?És reggel miért nem akar rendesen szopni, csak akkor, ha még nagyon álmos, vagy ha már újból elálmosodik?Főleg ha hall valamit egyből nekkiáll tekeregni, és többet nem is szopik.Lehet, hogy tényleg hozzászokott a kis adagokhoz, mint aki fogyózik, és először nagyon éhes, aztán már nem is kíván többet?
Én szeretném még sokáig szoptatni, és semmi kedvem tápszert kotyvasztgatni, de annyira nem is ellenzem, hogy mindenáron szoptassak, és közben a babám meg megálljon a fejlődésben.Vagy inkább próbáljam megnövelni a főzelékadagját, mert már eszeget egy keveset, bár többet csak a sütőtökből hajlandó elfogadni még.
Szóval mit csináljak?

Andi!írtad hogy a tiéd is akkor indult meg a súlynövésben,amikor többet evett a szopikon kívül.És tényleg 3 deciket bevág főzelékből?Az enyém a nagy 2 decinél többet sosem evett meg semmiből.Nem lehet hogy azért nem akar szopni, mert teljesen jóllakik a hozzátápitól, és ideje sincs megéhezni? Egyébként tényleg büszke lehetsz, hogy eddig is sikerült, én még a 6 hónapot is túl nagy célnak gondoltam az elején, de így már szeretném én is még legalább egy éves koráig szoptatni, márcsak a könnyebbség miatt is.Meg hát nem is tudom mit csinálnék, mert se üveg, se pohár , se varázsitató nem jött be nála.
De a lényeg, hogy ha mégis elöbb hagyná abba, akkor semmiképpen ne kudarcnak fogjuk fel szerintem, mert már ez is nagy dolog, és a babának a szeretetünkre van a legnagyobb szüksége,és ha magától hagyja abba a szopást, akkor már mindent megadtunk neki e téren, jöhet a következő kihívás.
A nagyfiam sohasem szopott, de ilyen ragaszkodó gyerek ritkaság, mint Ő.
Persze azért ne add fel, és lehet, hogy már meg is oldódott a gond.
andana
 
 


Sziasztok!

Viki:gyere olvasgatni a hozzátápis topikot, ott sok minden megvan. Szerintem alap, hogy szopi után (fél-egyórával), nem előtte, nem csökkentve a szopik számát, és evést totál rábizva a gyerkőcre, nem szabad aggódni. Husit én kb 9 hósan kezdtem.

Tina:valahol ebben a topikban márc közepénél kérdeztem én a szopisztrájkról, keresd meg! Ha eddig a fő az anyatej volt, akkor szerintem nem elválasztja magát, hanem valami miatt sztrájk van. Okok lehetnek: szervi (nem kap levegőt, fáj valami a szájában stb), tejci iz változás (mensi, kistesó), megijedés-rossz emlék szopihoz kötve (hirtelen zaj, nálunk a taknyosság-nem kap levegőt és a rossz emlék-levegőtlenségi sikertelen szopi után orrszivás volt az ok). Megoldás: amig nem fogadja el, fejni, mert különben bajban leszel, lehet adni neki a tejet is pohárból, sok-sok test-bőr kontaktus (csupaszkodós hancúrozós játékok), semmi erőltetés, rengeteg türelem. Nálunk javasoltak néhány napig ne is nagyon kináljam dolgot is, szerencsére hamarabb elmúlt, ott előtte fejtem, egyből kapott kóstolót belőle és egyszercsak megjött a kedve.

Andana:vannak olyan babák, akikkel akármit csinálsz, ennyit fognak hizni. NÁlam az ikreknél volt tej, ment a fagyasztóba, mégis lassitottak, adtam szilárdat, ezt az, mégse hiztak jobban. Nem valószinű, hogy baj van a tejeddel, ha éhes lenne elfogadna mást! Ilyenkor már nagyon érdekli őket a világ, akár az evés rovására is. Érdemes ingerszegény környezetben, félhomályban, félálomban kinálni szopival.

Gabi:szerintem vigyázz, mert belekerülsz egy olyan menetbe, amiből nehéz kiszállni. Súlya ellenére nálatok központi téma lett az evés, és ha nagyobb lesz, ez visszájára is fordulhat. Szerintem próbáld meg lazábban felfogni a dolgot, rendszeresen kinálni, de ha akkor nem kér, akkor hagyni pár órát és csak azután újra kinálni (perzse ha közben cicit kér, az mehetKép ) És lazitani!!! Rendszeres szopisztrájk rémes lehet, nekem ktészer egy napot volt, lelkileg mindkétszer padlón voltam. (mondjuk nála akkor teljes no szopi volt, a többi napi 8-10 /nap szopi után)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Andana,

El szeretném mesélni egy ismerösöm történetét. Legkisebb fiát, 6-7 hós korában doktortól doktorhoz vitte, vajon mi lehet az oka annak, hogy nem hízik eleget. Csak lejjebb és lejjebb csúszott a skálán. Végülis a harmadik (vagy negyedik?) doki elmondta neki, hogy elvileg 2 súlytáblázatnak kellene lennie. A tápszeres babák (a szoptatottakhoz képest) kevesebbet híznak közvetlenül születésük után, és késöbb többet. A szoptatott babák az elsö néhány hétben, hónapban sokat, aztán lelassulnak. Mondanom sem kell, a kicsi szoptatott volt.

Miért elégedetlen a védönöd? Alultáplált a baba, vagy hetek óta nem hízik?
Az orvosod végülis azt sugallja, hogy a tápszer is jó, ha nem jobb mint az anyatej. Hacsak nem megalapozott az aggodalmad (mostanában keveset alszol, nem jól eszel, stb.) valószínü, hogy a tejeddel semmi baj. Nem csökken hirtelen a tápértéke 6 hónap után!
Nem fog minden baba olyan ütemben fejlödni mint az átlag, ami ugye vékonyabb és ducibb babákból tevödik össze. A Te babád a saját ütemében fog fejlödni, és nem érdekli, hogy a védönö mit vár el, vagy éppen a szakkönyvekben mit olvasott.

Ne felejtsd el, minden gyerek más. Az ovodában sem mindenki egyforma növésü! Az én gyerekem 3x annyit eszik, mint a barátnömé, ha viszont az ö családját megnézem, karcsú mindenki a növérétöl a nagymamáig.

Na, jól belelendültem. Nagyon kiakaszt az ilyen hozzáállás orvosok, védönök részéröl. Az enyém szerencsére nem ilyen. Nálunk is nagyon lelassult a növekedés 6 hónap körül, de csak engem aggasztott. Máig sem tudom mi volt az oka, de egy év múltán egészséges és örökmozgó (és átlagos testalkatú Kép) a lányom.

Nehogy ezért hagyd abba a szoptatást!

Kati
kat_ica
 
 


Sziasztok!

Pele!
Fehéres foltok már 2-3 hónapja vannak. Azóta mondogatja a védőnő, hogy "hamarosan lesz fogacska", de még mindig csak lesz. De duzzadtnak nem duzzadt. A probléma az, hogy folyadékot nem nagyon hajlandó magához venni. Próbáltam vizet, mind a nyakába folyatta. Hipp-es leveket, de abból is keveset iszik és azt is csak langyosan. Pedig mindent bevetettem. Pohár, varázsitató, végül már az egy szem cumisüveget is előkotortam, de 10-15ml/alkalomnál megrekedtünk, ha nincs előtte szopi akkor is. Ez szerinted nem kevés?

Andana!
Hát 3 decit akkor eszik meg, ha előtte közelharc árán sem volt hajlandó szopizni. Ha 5-6 percig sikerül ráimádkoznom, akkor neki is kb. 2 deci az adagja. Úgyhogy nem tudom. De azért köszi az együttérzést! Én is azon görcsöltem, hogy 6 hóig kitartsak, most meg azon, hogy 1 éves koráig. A lényeg, hogy legyen min pánikolni!KépKépKép
Sziasztok!
Andi
andianyu
 
 


Sziasztok!

NO PANIC!!!!

Esküszöm megteszem kezdő képnek nagy zöld feliratként! KépKépKép

Itt ülnek az anyukák és aggódnak azokon a gyermekeken, akik saját maguk döntik el, hogy hogyan táplálkoznak.
Azért azt remélem, hogy egyikőtök sem gondolja, hogy a terített cicinél és asztalnál éhen és szomjan hal a gyermek? Mindegyik emberkének van belső szabályozása ami a folyadékegyensúlyt figyeli, illetve ami a megfelelő tápanyagbevitelt forszírozza az ideális fejlődés érdekében. Ha szomjas, akkor inni fog anyatejet, vagy mást, ha éhes, akkor pedig enni anyatejet, vagy mást.
Ha kínálod, de nem tukmálod, nem remegsz az aggodalomtól, az idegességtől, hogy a gyerek nem eszik-iszik, akkor ügyesen ösztönből szabályozza a bevitelt, te pedig ügyesen azt a tejcsit termeled, amire neki szüksége van.
Elégedetten lehet nyugtázni, hogy a ded belapátolt 3 dl főzeléket, mert ez megnyugtatja az anyai szívet. De sok gyerek van, aki erre nem hajlandó. Pl a sajátom. Először is elvből nem eszik meg semmit, ami darált, pépesített, vagy én akarom kanállal etetni. De annyi foga csak most nőtt, hogy egyáltalán harapni tudjon. Így a 3 dl főzelék, vagy akár az egy deci is elérhetetlen álom. Akkor most fel kellene kötnöm magam? A ded 11 hónapos elmúlt. A meggyeket egészben nyeli le. Viszont reciklálható, változatlan formában látom viszont a másik végén. Kép
Amióta rájöttünk, hogy a rántott csirkehús darabokat (bunda nélkül) ugyanilyen módszerrel teszi magáévá
és az emésztett formában távozik, azóta ha azt akarjuk, hogy egyen, akkor azt kap. Egyébként szopik. Hogy mennyit, arról fogalmam sincs.
Hogy jól fejlődik-e? Igen. Általában vidám, mozgása megfelelő, egyre nehezebben bírom el és időnként kinövi a ruháit. Hogy mennyi a súlya? Na ezt nem tudom. 8 hónaposan méreckedtünk utoljára. Azóta védőnőnél sem jártunk. Ha benneteket stresszel, akkor miért mentek? Csak nem hagyjátok, hogy terrorizáljanak benneteket?

A sztrájk, az más. Idegörlő foglalatosság, jó, ha kitalálható az ok, de a tukmálás csak ront rajta. Eme második ded egyszer próbálkozott vele 6 hónapnál fiatalabban, 32 fok melegben. Pár kiskanál forralt víz segített neki rájönni, hogy a folyadék jóbarát. Aztán a cicit is elfogadta.

NO PANIC!!!!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Hahó Pánikszoba Kép

Én először be akartam állni a sorba és jól leírni, hogy Borsa 10 hónapos múlt és még mindig nem nagyon eszik semmit ami nem cici.
Szóval egy hét az kábé így fest; három napig kizárólag szopizik (nappal fél óránként - éjjel ötször, vagy óránként), nem fogad el semmit, vizet sem.
Utána két napig hajlandó megenni napi 1-1,5 deci gyümölcsöt (talán majdnem minden reggel egy banánt, és hozzá délután egy keveset). Végül jön egy olyan nap, mint a tegnapi, amikor is "reggelizet-ebédelt-vacsorázott" szóval reggelire pár falat almát evett, ebédre egy egész banánt és vacsorára befalt 2 deci sütőtököt. (ez csoda volt) És egy ilyen nap mellett még mindig marad a horribilis szopizás, "néha megszakítja a szopikat egy kis élettel" szoktam volt mondani...

Egyébként is teljesen vega jellegel nyomja, tehát husit, májat, talán ha eddig háromszor fogadott el - a négy hónap alatt, amikor is betörtek (volna) a kaják hozzánk.
Főzelék sem a kedvence, minden finom zöld színűt eddig ráhányt az apjára Kép, csak gyümölcs és kész...
Kép

Na, szóval jöttem volna én is ezzel, DE akkor elolvastam Snoopyt és ez jó volt.
Most én is azt mondom, Nektek is és magamnak is, hogy NO PANIC!

(titkos vágyam, hogy egyszer már maszatos legyen és tetőtöl talpig zöld a főzeléktől és mindent fel kelljen mosni - de azt hiszem, lesz ilyen még bőven húsz éves koráig Kép )

Bocs, ha off volt.

Kép különben is, végre jó idő lett
szipola
 
 


Ja, megvan, hogy mi a dolog egyetlen szar része;
a maltofer cseppek. Állítólag több hónapig kell kapnia, mert annyira kevés a vasa. Azért jobb lenne, ha mégis a csirkecomb lógna ki a szájából, mint minden reggel ez a hülye vaskészítmény, aminek borzalmas vér-íze van és persze nem hajlandó megenni...
Kép

(azért marad a jókedv, de ez nem kellene mégsem)
szipola
 
 


Hahó,
Szipola,
Cicónak állandóan húscafatok lógnak a szájából - szerintem még a Maltofert is mohón nyelné, a kis vámpírnő -, oszt vért izzadunk, míg valami kakit kisajtol magából (kivéve ha narancsot kap, mert az Snoopyt idézve reciklálható formában másnap reggel jön is kifelé)... na jól megvigasztaltalak Kép
Tudod, én nem szeretek spenótot vakarni a pár hónapja lefestett falról, de ha neked ez kell, örömmel látunk Kép
Amúgy csatlakozom a nem egészen kilenc kilós tizenöt és fél hónaposommal, no pánik!!!! Tessék őket levegőre vinni, hadd kepesszenek Kép
Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Pildi,
köszi. Megoldódott magától a dolog. Hogy mi lehetett vele 1 napi???

Tina
tkriszta
 
 


Sziasztok!

Megint tanácstalan vagyok, egy kis segítség kéne. Kisfiam 8 hónapos, 2x kap szilárdat (gyümölcs, főzelék) szopi után kb. fél órával. Napközben sokszor szopizik, de az esti fürdés utáni szopinál éhes marad. Nem sír, de látom rajta, hogy nem lakott jól. Eddig nem volt gond, mert éjszaka is szopizott. Aztán volt 2-3 nap, amikor végig aludta az éjszakát. Első nap reggel még feszült a mellem a sok tejtől, de a második nap már nem, jóval kevesebb lett a tej. Uána is aludt 2 éjszakát, de reggel már nem lakott jól. Napközben sokszor szopizik, de mégsem tudom növelni a tejmennyiséget estére. A gyümölcsöt meg a főzeléket olyan szívesen eszi, látszik, hogy olyankor jóllakik, és utána jó nagyot alszik. Kérdésem: este mit csinlájak, kapjon akkor is vmi szilárdat (pl. anyatejberizst), vagy pótlást? Most megint szoptatom éjszaka 2x meg napközben is sokszor, csakhát olyan hamar "végez a cicivel", kb. 5 perc alatt kiüríti, és utána nincs türelme szopizni. Remélem, érthetően írtam. Előre is köszi a jótanácsokat.
Egyébként a harmadik szilárdat mikor kell kínálni, ha 6 hónaposan gyümölcsöt, 7 hónaposan főzeléket kezdtük?

Orsi

Orsi
orsi
 
 


Sziasztok!
Pele, köszi a reagálást, és gratulálok Misuhoz, nagyon szép! Meg tényleg az idöbeosztó képességedhez is...de hát erröl már többször volt szó.
Végülis az apja oldotta meg a gondot, játszott vele és adott neki rágcsálnivalót és közben lassan "szopis pozicióba" hozta, majd igy beletette az ölembe és láss csodát, elfogadta a cicit. Egyébként azóta a kórházat is megjártuk a láza meg dudorodó kutacsa miatt, de szerencsére mint kiderült 3 napos láza volt, már a kiütések is múlnak...
Köszi mégegyszer.
Snoopy, várom a zöld reklámtábla NO PANIC-ot Kép vicces lenne Kép
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit
 
 


Orsi!

Ahogy leírod, szerintem nem is kevés a tejed!
Nekem is az volt, hogy amikor fokozatosan nőtt az éjszakai alvás hossza, a cici először mindig feszült, aztán már nem, de ez nem jelentette a tejmennyiség csökkenését, csak a cici valahogy megszokta, hogy már nem kell feszülnieKép.
Az hogy hamar végez, az inkább azért lehet, mert már nagy és erősKép.
Este pedig szerintem a legtöbbeknek kevesebb a teje, de ez is valahogy így van jól elrendezve, mert akkor laktatóbb a tej, ahogy olvastam.

Bóbita
bobita
 
 


Bóbita!

De az a gond, hogy látom rajta, hogy éhes. Annyi tej azért van a gyomrában, hogy ne sírjon, de biztos, hogy nem lakott teljesen jól. De hogy tovább szopizzon, ahhoz nincs türelme, mert már csak lassan jönne a tej. Egyszer próbaképp odaadtam a maradék főzeléket, és teljesen rábukott. És simán le tudtam tenni aludni.
Meg ha ilyen rövid ideig szopik, akkor nem csak az előtejet issza? 5 perc alatt nem hiszem, hogy olyan sok termelődne.

Orsi

Orsi
orsi
 
 


Szia Orsi!

En a nagy panikolo irok neked,az en fiam is 8 honapos es o altalaban 3 perceket szopizik de ezt altalaban intenziven szinte alig vesz levegot kozben,es van ugy hogy 5 percet eszik.en is ezen aggodom es aggodtam hogy nem eleg neki.De nekem is azt mondtak biztos hogy eleg ha jol fejlodik akkor nincs vele gond.Ez en fiam mar 2-3 honapos kora ota 5 perceket szopizik es 9500 gr korul van.en egy paras ember vagyok ,en inkabb attol felek hogy kiszarad ha keveset eszik.Mivel mellbol szopik fogalmam sincs mennyit eszik.Gondolom ezzel te is igy vagy .EGyebkent nekem is volt olyan hogy megszoptattam es utana adtam neki babaknak valo rizspelyhet 1dl anyatejjel es vigan bevagta(na ez ritka de volt mar ra pelda).Ki erti a babakat?lehet hogy tenyleg lusta lenne tovabb szopizni?Az is lehet ezen mar en is gondolkodtam.Na mindegy biztos nem irtam sok ertelmeset.Szerintem 5 perc alatt siman ki tudjak uriteni de ezt erezned kell a melleden.Az enyem csak bal mellbol szopik ( a kis valogatos)es soha nem uriti ki,mindig spriccol a mellembol szopi utan ha megnyomom.En sem tudok okos lenni sajnos.

mindenkinek szep napot kivanok!
GAbi es DAvid
gabi75david
 
 


Orsi!

Ez kimaradt!
SZerintem mar siman bevezetheted a vacsit is ha szivesen eszik(nem ugy mint az enyem).HA erdekel akkor leirom hogy mibol kb mennyit kene ennie egy 8-10 honapos babonak.En az Usa-ban elek es itt nincs vedoneni de mindig kapunk egy leirast Kép hogy most mit hogyan kene csinalni es mibol mennyit kellene ennyie hogy jol fejlodjon a babo.

sZoval:
Rizspehely vagy zabpehely(itt nagy divat de nem tudom otthon van e,sok vitaminnal van dusitva)ebbol 8-10 kanallal egy nap
gyumi juice olyan 110 ml korul egy nap
zoldsegbol 6-10 evokanal
gyumibol6-10 evokanal
husbol 1-3 evokanal
fogzashoz kekszet,poskotat mar adhatsz
bab (ebbol nincs eloirva mennyit de mar lehet adni allitolag puhan,heja nelkul)
tesztafelet is lehet mar
turo es sajt(nem tudom otthon milyen sajt a jo)
sima joghurt


nem tudom hogy segitseg volt e ,nekem a dokim nyomta a kezembe,es masnap kaptam egyet szoptatasi tanacsadomtol is akik azzal foglalkoznak ha szoptatasz miket ehetsz ,es miket mikor lehet adni a babaknak.De egy 8 honaposnak mar napi 3 kaja lenne eloirva.Persze ezzel szemben az enyem ma pl semmit nem evett anyatejen kivul,nalunk nem nagyon megy a dolog.


Megegyszer szia es sok sikert
gabi75david
 
 


Gabi!

KösziKép Nekem 5 perc alatt simán kiüríti a mellemet. Fogalmam sincs, mennyit szopizhat, mert megmérni már nem lehet. A súlyát sem nagyon tudom, mert állandóan ficereg a mérlegen.

Orsi

Orsi
orsi
 
 


Orsi!

Az én kicsi fiam, ha olyanja van, öt perc alatt simán kiszív mindent, amit akar, nem úgy veszem észre, hogy csak az első tejet.
De a hozzátáplálásnak valahol ez a lényege, hogy ha szopi után még kajás, akkor még kaphat, úgyhogy lehet, hogy tényleg az a megoldás, hogy szilárdat is vacsizik.
Na most már nem okoskodom, mert tulképpen nem értek hozzá, csak a saját tapasztalatomat akartam leírni fent.

Bóbita
bobita
 
 


Orsi!
Próbáltad a több melles szoptatást? Mármint oda-vissza rakosgatni a ciciken, amíg elfogadja? Ez tejszaporításra is nagyon hatékony. Nálunk ez a nyerő altatási módszer lassan egy éve, bár szerintem nem annyira az éhség motiválja Lucát, hanem az ébrenlétre törekvés.

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Borcsa!

Persze, hogy próbáltam, csak ha az üres cicire visszateszem, "mérgelődik".
Szép fokozatosan szerettem volna a plusz szilárdat. Tehát az ebéd után az uzsit, majd a vacsit. De lehet, hogy ő nem így gondolja. Kép

Orsi
orsi
 
 


Sziasztok!

Elősszőri is gratulálunk Pelének Misubabához! Nagyon helyes a képen :-)

Aztán meg lenne egy csak kicsit szopis kérdésem. Lányom 10 hónapos és tejkiütés szerü kiütések jelentek meg a nyakán. Nem tudom mi lehet a ludas csak egy két tippem van: általam bekajált kefir, kapott egy kis kecskeméti bébikaját, vagy nagyon bemelegedett, leizzadt egy kicsit, esetleg valami mosószer, vagy a Johnsonos babafürdető?
Igazából az allergia miatt aggódom, hogy akkor most valami kajára érzékeny vagy valami más? Párhetesként elégg sok tejkiütése volt de azóta semmi hasonló. Elképzelhető hogy a bébikaja okozta a kiütéseket (elvileg semmi új nem volt benne, de nem szokott ilyesmit enni)?
Kicsit tanácstalan vagyok mi is lehet az igazi gond.

Amcsi
amcsi
 
 


Orsi!

Megpróbálhatod úgy átcsoportosítani a főzi-gyümi evést, hogy az egyik vacsi környékére essen. Pl gyümi+valami sűrítés. A legegyszerűbb: egy fél dl vízbe egy teáskanál rizslisztet elkeverni, az egészet mikróban felforralni, majd a gyümölccsel összebotmixelni.

Vagy bevethetsz egy második adag főzit vacsira. Ez messze nem jelenti azt, hogy el akarná választani magát. Egyszerűen tetszik neki a sok új íz, az érdekes állag. És még az se lehetetlen, hogy egy hónap múlva - mondjuk egy következő fogacska apropóján - nem akar majd ideiglenesen visszaállni csak szopira.

És hogy valami extra optimista legyen a végén: a hugom 3 éves koráig szopizott, bár a hozzátápi a '76-os szokásoknak megfelelően, már 2 hónapos korában kezdetét vette.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Be volt sz*rva a gépünk pár napigKép De most már remélem, működni fog!!

Amcsi!
Köszi!Kép
Tejkiütés-szerű pöttyök a nyakon szerintem legvalószínűbben a beizzadástól lehetnek, legalábbis a nyakacska ennek tipikus területe.

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Kisfiam, Levente 6 hónapos. Eddig kizárólag szoptattam, illetve 2 hete kap egyszer almát, egy hete krumplival.
Elég kis súllyal született (2950 g), de 3 hónapig nagyon szépen nőtt a súlya (heti 20 deka körül). Mostanában viszont alig hízik, a legutóbbi hónapban 16 dekát. (Sőt egyszer volt egy minimális súlycsökkenés is, bár akkor nekem pont megvolt) Most 6510 g. Az orvosunk szerint tápszert kellene adni neki. Szerintetek is szükség van már rá, vagy mit tehetnék, hogy elkerüljem a tápszert? Egyébként vidám baba, sokat mozog, lehet, hogy azért sem hízik. A főzeléket általában a déli szopi után szoktam adni kb. egy órával.

Előre is köszi a válaszokat.

Noja
noja
 
 


Noja!
Annak alapján, amit írtál, nincs szükség tápszerre. teljesen természetes dolog, hogy Levente súlygyarapodása lassul, ahogy egyre idősebb lesz. (Bár a legutóbbi 16 dkg tényleg kevés egy picit.)
Ami a mérlegnél informatívabb: pisis-kakis pelusok száma. Napi legalább 4-5 pisi, ált. egy kaki. (De ha eddig rendszer volt pl. a háromnaponta egy, vagy épp a napi 5, akkor az, hogy ne legyen hirtelen változás.) A baba általános állapota - ami eszerint jó!!!

Amit tehetsz:
1. Nem aggódsz!!!KépKépKépKépKépKép
2. Mindig megszoptatod, ha kéri Kép
3. Kínálgatod tovább főzivel.
+1 És nem kerítessz túl nagy feneket a dolognak.

Fogacskákkal hogy álltok? Rengeteg babánál kavar be a gyarapodásba a kezdődő fogzás.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Szia Borcsa!

Köszi a választ.
Pisis-kakis pelus sok van. A fog dologban lehet valami, múlt héten jött ki az első, most meg igyekszik a második is kifelé.
Az általános állapota is jó, vidám, nevetgél, mozog sokat.
Ma adtam neki sárgarépát almával, nagyon ízlett neki. Remélem ezek a főzelékek beindítják.
Szerinted húst adhatnék már neki?
Köszi mégegyszer a megnyugtatatást.

Noja
noja
 
 


Sziasztok!
Mit lehet tenni,ha az igény szerint szoptatott baba valszeg túleszi magát?
V
veronika01
 
 


Hahó,

V,
miből gondolod, hogy túleszi magát? Mekkora? Milyen gyakran kéri?

Noja,
klassz, hogy ízlik neki. A husival még ráértek. A hozzátápláláshoz van egy jó kis tábla a www.otlettar.try.hu oldalon, a kismamáknak menüpont alatt. Aztán nem akarok károgni, de van olyan baba, akit a főzelékevés sem indít be, mert eleve karcsúbb alkat. Az én Cicóm pl. ilyen. Két pofára eszi a főzeléket, imádja a husit, most már gyakorlatilag mindent eszik, mégis tizenöt hónaposan volt összesen nyolc kiló nyolcvan deka Kép A barátaink négyhónapos fiának már most nagyobb a lába Kép Emellett Cicó makkegészséges, örökmozgó, örökvidám, okos, eleven kölkec, csupa öröm vele az élet Kép Hasonló jókat nektek is,
üdv
Kriszi
kriszi
 
 


hali!
Hát30 napos, a ded, mostanában nem mértem , mert valami van a mérlegemmel, megpróbálom megcsinálni.
Azt, hogy túleszi magát a dokinéni mondta mert 9 naposan fél kgt hízott a születési súlyához képest, pedig a kórházban ugye még visszaesett. Eleinte 2 óránként szopott, maj cirka 2,5, az elmúlt 1,5 2 napban kezdett 3 óránként, persze így is volt, hogy 1és3/4 ó után már kért, de csak keveset.
Csak néha rákezdi a sírást és tekeri a pociját, evés alatt is. Ilyenkor megbüfiztetem és próbálom visszatenni, de nem mindig jön be.Erre mondta drnéni, hogy sokat evett.Váltott mellbôl eszik.Amikor enni kezd sokszor nagyon gyorsan szopik, de mintha nem ez lenne a bibi?
veronika01
 
 


Ja mást nem kap, csak szopik.
veronika01
 
 


Noja!
Mi is hasonló cipőben járunk, sőt!
4 és 5 hó közt 25 dkg-t hízott a fiam, aztán utána 3 hét alatt 7 dgk-t.Most 6,5 hós, és jövő héten megyünk megint tanácsadásra, de nem várok most sem sok haladást.Pedig a dokinő szerint is tenni kell valamit, meg tápszert ajánl mindig, amit meg is próbáltam, de nem volt hajlandó elfogadni szopás után.Mondjuk a cumisüvegből semmit nem fogad el.Eleinte jól ette a főzeléket, de aztán náthás lett, még most is az egy kicsit, meg a foga is most bújt az első, és már útban a 2.Na ettől megint lecsökkent az étvágya rendesen.
Amit még javasolt a dokinő, hogy tejpépet adjak.Adtam is estefele neki, meg is eszegette, de aztán az esti szopizáskor rámhányt mindent.És ezt többször megismételte.Szerintem nagyon eltelítette a pociját.Vagy lehet hogy a torka, meg a foga miatt is, nem tudom.De azt megfogadtam, hogy nem fogom tömni csak azért,hogy más meg legyen elégedve vele.A pelusok nálunk is renbden vannak, a kedve is nagyon jó, egész éjjel alszik, négykézlábra áll és úgy ringatózik, meg ül is már szépen, úgyhogy a fejlődése nagyot ugrott.Egyedül a súlya van átlag alatt(2 hete volt 6,45 kg és 2,96-al született).De azt sem szopja ki, ami a mellemben van, akkor meg minek eröltessem a tápszert.Szóval remélem, hogy egy kicsit majd azért megerölteti magát, nehogy majd minden nyavajás kivizsgálásra küldjenek, mert ismerősömék fiát is vizsgálták még kórházban is mert szintén így volt, de semmit tem találtak.
Reménykedjünk, hogy kijön végre egyszer a jó idő, és a sok friss levegőtől megjön az étvágyuk.
Sziasztok

Andana
andana
 
 


Sziasztok!

Andana:arra vigyázz, hogy a tejpép (ahogy a tápszer is) tehéntej alapú, ha marad is még a ciciben, felesleges kockáztatni az allergiát!
Szerintem 6,5 hósan ne aggódj azon, hogy nem eszik főzeléket, sok baba el se kezdi még ilyenkor, mások meg kezdeti evés után elhagyják. (Enyém enyni idősen még csak gyümit kapott) A gyarapodás meg tök normális, csak a drnéni nem elég frisseninformálódott. Szopis babáknál normális, hogy eleinte jobban hiznak, aztán 4-5 hó körül elkezdenek lassitani, és a második félévben már sokkal kevesebbet hiznak.

Veronika:olvasgass lll-t, meg itt a topikot a drnénid helyett! Az, hgoy sokat hizott sose baj -tisztán anyatejes babánál- annak örülni szabad. Az egyetlen ami elgondolkodtató, hgoy tekereg plusz mohón kezd enni. Szerintem sok levegőt nyel, és pocikája bánthatja, ez ellen a gyakori büfiztetés segithet, meg ha lassabban jön neki a tej (vannak hozzá jó pózok lásd a szoptatási poziciók topikot). Még az jutott közben eszembe, hogy túlevést még arra mondanak, amikor állandóan szopna a baba, de nem birja a pocija (sok bukás, hasfájás), ilyenkor meg azt érdemes, hogy ha túl hamar akar újra enni, akkor az előzőleg szopott cicit kapja vissza, és csak kb 4 óránként váltani cicit. De mondjuk amit te irsz, az nem tűnik ennek teljesen.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi!
Köszi, hogy írtál, szeretncsére ma már nagyon nyugodt volt és úgy is jöttek ki az etetések hogy kb 3ó.Egyszer volt hogy 1 ó volt a két kaja között.Én eddig úgy csináltam, hogy ha újra kért akkor két órán belül ugyanarra az oldalra tettem vissza.
Amúgy második baba, az első is ugyanilyen nagy evő volt.Pozíciót próbáltam váltani, de nem jött be , a topikokat nézegettem. Van abban valami amit mondasz, én is gondoltam hogy mi van ha nagyon erős a tejleadó reflex és azért nyel?
Nem tudom.
Megpróbálom csak négy órántként váltani.
V
veronika01
 
 


Sziasztok!

Na tessék, itt a kiváló példa arra, hogy a túl keveset és a túl sokat hízó babák mamáit is piszkáljákKép Csak az átlagos gyerekek lennének megfelelők???Kép

Veronika!
Milyen színűt/állagút kakil a babád? Mennyi ideig van 1-1 cicin? Ha túl erős tejleadó reflex/túl sok előtej evése a gond, akkor valóban az lehet a megoldás, hogy több órán át ugyanarra a cicire teszed vissza.
Egyébként az , hogy szopi alatt tekereg, lehet teljesen normális is, a táplálkozástól reflexesen beindul a bélműködés, és kakilnia kell. Hogy ez miért lenne a túlevés jele???? Nem beszélve arról, hogy szopis babát nem is lehet túletetni...

Pele
pelcsi
 
 


Andana!

Tejpép-ügyben PIldihez tudok csatlakozni. Lehet, hogy pont a tejtartalom miatt hányta ki az egészet.
Abszolút étvágytalanságot vérszegénység is okozhat, amely esetben indokolt lehet a vérvétel, de akkor bágyadtabb, fáradékonyabb is a baba. Amúgy a babák - még a jóval nagyobbak is - sokszor visszatérnek a kizárólagos szopira, amikor betegek vagy fogzanak. A tejcit a legkönnyebb megemészteni + immunanyagokat tartalmaz, így ösztönösen fordulnak ehhez a táplálékhoz. Aztán utána, ha rendeződik a helyzet, megint elkezdenek enni. Persze fontos, hogy közben ne érje őket rossz élmény az evéssel kapcsolatban, ne tukmálja, tömje őket az ember, mert akkor tényleg elmehet a kedvük az egésztől.

Pele
pelcsi
 
 


Hahó,
hogy nekem milyen mázlim volt Kép
Azért, mert én ugyan tukmáltam szegény Cicót agyba-főbe az elején, meg még később is eleget - de ő elég határozott egyéniség ahhoz, hogy már akkor sem zavartatta magát - most sem teszi Kép

V,
a lányok többet írtak, mint amit én tudtam volna -anyatejes babát csakugyan nem lehet túletetni, mert ha nem akar, akkor nem eszik. Nálunk is sok levegőnyelés ment eleinte, szinte hallottam szopi közben, ahogy gurul le a levegő benne Kép A kaki színe meg arról informálhat, hogy hozzájut-e a babád a hátsó tejhez is - de a hízás alapján úgy tűnik, igen. Én boldog lettem volna, ha Cicó is ilyen zabás lett volna az elején, sok stressztől kímélt volna meg. Ő éppen csak a minimumot volt hajlandó hízni mindig. Egy kis adalék még: a barátosném babója most négy hónapos, csak szopizik, az első hónapban másfél kilót hízott, és mindenki nagyon boldog volt Kép

Andana,
nyugi!!!! Gondolod, hogy a srác önként és dalolva éhen halatja magát??? Na ugye hogy nem. Kép Ha ez megnyugtatna, vizsgáltassátok ki, de nem úgy fest, mintha bármi baja lenne. Kérdezte tőletek valaki, hogy ti a pároddal mekkorák voltatok ennyi idősen? Amúgy itt van egy gyerekdoki, azt mondja, amíg bármennyit is hízik, sőt amíg nem fogy, addig biztosan nincs baj. Ennek jegyében kitartás Kép Kép Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Hahó!

Azt a betyárhétszentségit hogy nem tudom eldönteni a Canesten-ről, hogy alkalmazzam vagy ne!!
Nőgyógyász szerint igen.
Gyógyszerész szerint igen (de számítógépes segítséget kért)
A használati utasítás szerint szoptatás alatt "nem ajánlott" - viszont van külön "mikor nem szabad alkalmazni" rovat és ott nem említi...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Segítsssséééééééééééééééééééééééég!

Valaki, aki már tudja, vagy aki még nem, vagy aki soha nem is tudta, vagy aki már rég meg akarja tudni, ide!!

Kép

Izé...azt nem említettem, hogy ez hüvelytabletta verzió...nem is én szedném, hanem Puncika. Kép Bocs.
szipola
 
 


Szipola!

Nyugodtan alkalmazhatod a Canestent.

Puszi: Pele
pelcsi
 
 


Pele!
Köszi!!!

Akkor sajnos nincs más hátra...Kép
Reméltem, hogy valahogy megúszom.
szipola
 
 


Szipola, én is most használtam. Szerintem mindenre rá van írva, hogy szoptatás alatt nem ajánlott.
Sckata
 


Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, hogy szoptatás alatt milyen gyulladáscsökkentőt lehet szedni?Ugyanis a foggyökerem vagy az arcüregem alsó része (még nem tudni, kérdőjeles?) begyulladt, valószínű huzatot kaptam.A fogorvos írt fel gyógyszert Klioston nevű gélt, de már kivonták a forgalomból...
Segítsetek légyszi, hogy mit lehet bevenni szoptatás alatt.

Köszi szépen: Anita
anita77
 
 


Sziasztok lányok!
Kriszta vagyok,a kisfiam 3hós és a tejcsi megint kezd kevés lenni neki.Segítsetek milyen "népi" módszereket tudtok a tejtermelés fokozására?Igyekszem gyakrabban szopiztatni,de akkor rövid idő múlva kapkodja a fejét, tépkedi a cicit, a végén keservesen sírni kezd, alig lehet megnyugtatni!Ahogy felkapja a fejét a tejcsi viszont csorog a szája szélén?!Nem egészen értem.
Köszi Kriszta
bibir
 
 


Kriszta!
Szerintm nem igazán a tejcsi kevés, hanem titeket is utolért a 3 hónapos krízis. Ha van időd visszanézni az archívban, majd mindenki írt ide egy időben, hogy újra/többet ébred éjszaka a gyerkőc, nappal csak tekereg a cicin, nem is hízott annyit...
Ami legjobban és azonnal mutatja, hogy kevés a tej, az a pisis-kakis pelusok száma. Napi min. 6 pisi, és nem kevesebb kaki, mint eddig. (Mert ki csak az tud jönni, ami bementKép)
Ha a pelusoldal OK, akkor próbáld a lehető legnyugodtabban tűrni, a fiatalúr legújabb szeszélyét, annak biztos tudatában, hogy hamarosan kinövi. Ha meg valóban a tej a kevés, nincs jobb a gyakori mellretételnél.
A nyugtalan, sírós baba megnyugtatására nekem a hordozás vált be legjobban. Súlyos délutáni hisztiknél némi táncolással összekötve.

A jelszó:

Borcsa (+Luca, aki szintén tekergett 3 hónaposan a cicin, de ez nem zavarja abban, hogy majd két évesen még mindig szopizzon)

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Hahó!

Kriszta, nálunk is megvolt a három hónapos helyzet, sőt három hetesen, hat hetesen, hat hónaposan is - a legújabb őrület pedig most volt, 10 hónaposan; nappal fél óránként kérte a cicit, éjjelente óránként (az éjjelek maradtak azóta is) - szóval Borcsa piros betűsét olvasd soxor, és tényleg nagyon jó móka a tánc, ölelgetés, hordozás, esetleg több séta a levegőn, hiszen olyan szép idő van, és türelem, türelem, türelem. Kép

Szipola heti kérdése, avagy megint egy tanács, amin elgondolkodtam;
Nyár közeleg, már most meleg van, NEM KELL INNIA SZOPIZÁSON KÍVÜL?
Előfordult velünk múlt héten megint, hogy 8 napig nem volt kaki, akkor én kúp, és akkor lett, 6 "adag" jött ki egyszerre, sírás közepette. Ez volt az a hét egyébként, amikor újra kizárólag szopi volt, egy-két falat szülői kaja (házi pizza, kínai Kép nagymama gulyáslevese) mellett.
Tehát vagy ilyen korban már annyira hasznosulnak a dolgok, ha csak cici van, hogy természetes, hogy megint nem volt kaki, vagy igenis gyanús és beavatkozást igényel, hogy ha ennyi ideig nincs?
A kúp előtti éjszakán már szinte egész éjjel nem aludt(unk), annyit forgolódott, nyöszörgött, gondolom, marhára zavarhatta az a rengeteg...

Totál belegabalyodtam; itt a kérdés;
"másik mama" azt mondja, azért történt ez a kakival, mert kevés a folyadék, innia kéne, kínáljam gyakrabban - próbálom, de nem kell, egy-egy korty víz és tényleg elutasítja.
Annyit, de annyit szopizik egész nap, hogy nem látom jelét a kieg. folyadék szükségességének, szóval mi az igazság?

Jesszus, ennyire sületlenül kérdezni - jellemző
(na meg hétfő is van és még nem ettem elég csokit)

Kép
szipola
 
 


Heló!
Köszi amiket írtatok.
Kriszi: Az enyém is másfél kg-ot hízott az elsô hónapban, mindkettô.A tesó 3,5 hósan 8kg volt, nem kevesebb. De ô nem sírt-csak ha éhes volt-és aludt is elég sokat.
Légyszi nyugtassatok már meg , ha négyóránként váltok, és közben annyiszor teszem mellre , mondjuk iszonyú sokszor akár- akkor sem fájhat a pocakja. Eddig próbáltuk elkerülni a rokonokat, de tovább már nem lehet halasztani, és sajnos elég nagy nyomás helyezedik rám, hogy miért nem adok neki cumiból vizet, teát, mert túl sürün eszik ,és szerintük fáj a pocakja azért sír. Mellesleg evés után tényleg iszonyúan kikerekedik a hasa, mint egy kis hordó. Büfi és kaki után sem teljesen jó a dolog, nem tudom ez mi lehet? V
veronika01
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?