Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Bori ma megkapta a harmadik Prevenárt. Ennyire még egy oltás sem viselte meg... Egész délután sírt, a végén már az volt nálunk is, amit Bettyna írt. Én sírtam az egyik szobában, ő meg a másikban, és közben szar anyának éreztem magam, h nem tudok rajta segíteni. A végén már annyira ideges voltam, h mindent földhöz vágtam. Szinte megijedtem magamtól.... Mit lehet ilyenlkor csinálni, hogy a gyerek ne érezze a feszültséget rajtam?
Ja, és persze Borinak hőemelkedése van ettől a hülye oltástól, úgyhogy tizenegykor muszáj lesz felkeltenem és adni neki egy fél kúpot. Remélem, holnapra javul a helyzet, mert nem akarok még egy ilyen napot... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!!

Féléves Lottinak sok puszit küldünk!! Igazi HÖLGY :lol:

Bettike!
Máté.... :o :o :o :o aztaaaaaaaaaa :lol:

DM kuponok: tegnap kaptam meg, pelenkák, tápszer, tejpép, bébikajcsik vannak benne....

Kata84!
Nagyon szépek a keresztelős képek!!! Zsombinak gratula a kúszáshoz!!

Az ovival mi ujság????

Köszi a bíztatást, én is tudom, h beszélni fog, de már untam a tétlenséget, a várakozást. A fejlesztés hátrányára nem lesz az biztos.

Timi!
Jó ez a berregés, de a nyálömlés kevésbé. Tudom, h kezdik felfedezni a hangjukat, de miért kell ennyire ömleni a nyáluknak?????? (Kérdésem költői :lol: :lol: )

Szuper a videón Sanyika!!!!!

Bettyna!
Mintha Konstimat látnám a kóstolós Szabiképeken! :lol: :lol: Igaz enyim gyerek berreg is, prüszköl, csapkod, és sír is hozzá........ :evil: :evil:

Emma!
Köszi a bíztatást!!!!!
Szobatisztaság: nálunk a menetrend: a nappaliban levetkőzik, irány a wc, pisil a bilibe, kiönti, felmászik a wc tetejére, lehúzza, majd a szűkítővel pisil, ....felmászik, lehúz, wcbe pisil .... kézmosás....Mindez naponta 6-8 alkalommal..........tényleg akarod a szobatisztaságot?? :lol: :lol: (ma sikerült kakival tetőtől-talpig összekennie magát, nem bírta kivárni, amíg Konsti befejezi a szopit. Utánna takarítottam a gyereket, fürdőszobát, wc-t.... :evil: :evil: )

L.Kata!
Engem ez a szeles idő borít ki......nem emlékszem, h lett volna ennyi szeles nap bármikor is. Tudom a "bőjti szelek"? de akkoris utálom!!!

Köszönöm a bíztatást, jól érezte magát Ábel az előkészítőben. Pálmanéni van velünk, Ő is említette, h nagyon bátor a fiam. Énekeltünk, mondókák, sok-sok beszéd...ügyesen tízóraiztak, és elkészítettük az első művet is. :lol: Egy barkaágat rajzoltunk és ráragasztottunk barkaszemeket. Büszkén mutatta Ábel az édesapjának. Ráírom a dátumot és elteszem ....Torna is volt, egy akadálypályán mentek végig..Na Ábel ezt szerette a legjobban :lol: :lol:

Az egyéni fejlesztés is jó volt, együtt működik, nem ijed meg, mindent ért. Kicsit én is gyerek vagyok, sok dolgot észre sem veszünk, itt pedig felhívják rá a figyelmet. Örülök, h járunk. Ma Bence hazajött és elvitt minket autóval. Nagy a szél, nem akartam sétálni. (30 perc séta lett volna csak oda)

HT:
El vagyok kenődve.........Konsti egyre jobban tiltakozik, már az előkénél ordít. Nyálfogóként sem tudok rátenni, mert kiabál........
Ennni alig,apának sem.
Próbáltam: sütőtök, őszibari, főzőtök, krumpli, répa, de egyik sem tetszik. ..........
Szombaton vettünk előfőzött céklát a Lidlben. Nagyon jó, mert a céklában sok a vas, viszont nehezen fő meg és erősen megszinez mindent. Holnap céklázunk...., aztán brokkoli, meggy, cukkini következik....

NIncs szabály vagy sorrend. Én az almával várok a savassága miatt, banánnal pedig a magjai miatt.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Én nem tudom mi van ma, talán a szél miatt, de Emma elég nyugtalan.Ami nála szerencsére abban nyilvánul csak meg, hogy nem akar aludni.Nekünk már tök beállt napirendünk van, reggel 7kor kel, fél 9-től fél 11-11 ig szunya, majd ebéd és dél 1-1-től kb 3 iga alvás.Utána este 7ig a fürdetésig már nincs alvás.Erre ma délelőtt nem akar szunyálni.Most kóstoltatom vele az alma-barack ivólevet, nagyokat cuppog, de annyira nem tetszik neki:-)
Nem akarom erőltetni, a kanalat kapásból elutasítja.Törölgeti a szemét, ásítozik, de aludni azt már nem...:-)

Még egy picit hagyom, aztán bekeményítek és irány az ágy...
emmalena
 
 

 
 

Sziasztok,

hozzátápihoz:

http://www.babaszoba.hu/services/recipe/list

Bettyna - jaj, nagyon édes a videó, aranyvirág Szabi, ahogy kóstolgat :lol:
Sajnálom a rossz napot, talán a szél miatt volt ilyen Szabibaba?
A barack nem hiszem, hogy ilyen hatással lett volna rá :lol:

Zsuzsu - ne kenődj el a HT miatt, lehet, hogy Konsti még nem akarja ezeket a kajákat, talán még nem érett meg rá, nem próbálod ki, hogy tartasz egy-két hét szünetet és akkor újra elkezded?
A tiszta kakis gyerek nem lehetett semmi :lol: Amúgy anno én is állítólag durván összekentem magam kakival és azóta azt mondogatja anyukám, hogy azért van ilyen szép bőröm :wink:

Emmalena - gratula a kacagáshoz!!! Nincs is annál édibb dolog, amikor a baba nevet! :lol:

Marek - sajnálom a Bori-anya sírást :cry: Nagyon gáz ez, amúgy nem vagy egyedül ezzel, néha nálam is betelik a pohár, pl. amikor altatom, dögfáradt, de nem alszik, kiveszi a szájából a cumit és nem bírja visszatenni és üvölt, na olyankor én is tudnék üvölteni, legszívesebben kitolnám ágyastul a ház elé Lottit :twisted: De aztán megnyugszom és próbálok nyugodtan közelíteni felé... marha nehéz olyankor, amikor robbanni tudnék :roll: Túlvagytok már amúgy rajta? Hőemelkedés elmúlt már?

Ma sikerült 5-ig aludnia a kiscsajnak, aztán evett, utána vissza az ágyba és képzeljétek, álmában nyüszögött össze-vissza, aztán felsírt hangosan, tuti rosszat álmodott szegényke.

Durva szél van, viszont süt a nap, ti mentek sétálni?
Tegnap levittem, erre rá 2 percre elkezdett esni, még jó, hogy van már esővédő, feltettem, én meg szépen megáztam, de Lotti legalább aludt a babakocsiban :?

Na megyek, próbálom én is elaltatni, Emmalena, lehet a szél az oka, nálunk is elég éber, pedig ilyenkor már ált. ásítozik, most meg inkább sikongat :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Hozzátápi...

"A főzeléket, gyümölcsöt (vagy gabonakását) ezért a hozzátáplálás megkezdésének első hónapjaiban feltétlenül szopás után kínáljuk, hogy valóban csak kiegészítésről legyen szó. Később magától is úgy alakul, hogy egy-egy szopás elmaradozik, amint a kisgyerek nagyobb étvággyal kezd falatozni. Nincs szükség arra, hogy egy szopást elhagyjunk, és főzelékkel helyettesítsünk."

Szerintem így fogom csinálni.
Mert képzeljétek, szerintem Lotti az első kóstolásnál produkálta magát a fényképezőgépnek és azért evett olyan gyönyörűen :lol:
Azóta ugye már 3X kapott almát újra és már nem eszi úgy, ahogy ott a felvételen, pl. ma szopi előtt kapta és fanyalgott rendesen, úgy láttam, nem jön be neki. Tegnap szopi után kapta, akkor se örült neki.
Most inkább azt fogom csinálni, amit itt írnak:

"Szilárd ételt kezdetben mindig szoptatás után adjuk, kb. 15-30 perccel. Közvetlenül szoptatás után megterhelő lehet a baba gyomrának a mennyiség, különösen, ha szívesen és sokat eszik. Jó módszer, ha megszoptatjuk a babát, majd után készítjük el az ételét – mivel ez 10-15 percet igénybe vesz, ez biztosít egy kis szünetet az étkezések között.
Igyekezzünk minden nap körülbelül ugyanabban az időpontban adni a szilárd ételt. Válasszunk ki egy szoptatást, ami kb. ugyanabban az időpontban szokott lenni (+/- fél óra még bőven belefér), és amikor általában otthon vagyunk. Az elején még nincs jelentősége, hogy pontosan ebédidőben legyen ez az időpont, de ne válasszunk nagyon későit, hogy az estét, éjszakát már ne zavarják meg az esetleges hasfájás, vagy egyéb panaszok."


Tehát szopi és böfi után adok majd neki.

Szerintetek? Tudjátok, nálunk ráadásul minden szopi előtt jön a gél, a sűrítmény is, hogy ne bukjon...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi, próbáld ki, amit gondolsz, aztán ha nem válik be, változtass raja! Hihetetlen, hogy már fél éve született Lottika...

Kép
szöszke
 
 


Konstinak és Balázsnak nagyon boldog fél évet!!!! Kép
A mi fél éves adataink:8200g és 68cm ja ééééssss
:lol: :lol: Kint van az első fogunk :lol: :lol: :lol: :lol: megkaptuk az első prevendát(5hónap várakozás után :twisted: )
És csak,hogy nehogy jó napom legyen:Ma felhívtam az óvit és közölték tuti nem veszik fel Zsófit :cry: :cry: :cry: Még ma van a jelentekzés és már 2x a túl jelentkezés amiből sok a hátrányos helyzetü az 5éves és a beteg szóval nem lesz állami óvis a lányom.Most nézünk szét magán óvi/bölcsi ügybe :evil:

Szöszke!Szerintem jól csináltad én sem tartom jónak egyből Ab-vel tömni a gyereket a szervezete meg sem tanul védekezni.Jobban van már Geregő?

Zsuzsi!Ábit mikor kezdted hozzá táplálni?Hát hallod nem tudok jó tipet adni Ht ügyben milyen kanalad van?Nem azzal lehet baja?

Emmalena!Nekem a szép álmokat bevált Zsófinál de Zsebinél nem nagyon :roll: Te mázlista de örülnék én egy átaludt éjszakához!!!Szerintem anyukád mindig veled lesz és vigyázz rátok ez tuti!!!!

Ildi!Én Zsófinál mindig tejel öblitettük le a főzeléket!És nagyon sokáig követelte a főzelék után a cicit.Sogornöm lánya még most is kéri pedig már nemoskára 1éves lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata!

Zsebinek hogy adod a Szép álmokat!? Mert emmánál úgy vált be, hogy lefekvés előtt kap 250grammot este 7kor.Utána 11-kor mikor mennék én is aludni, bemegyek és megetetem, általában fel sem ébred rá, álmában megeszik még 200 grammot és akkor is a Szép álmokat kapja.És így alszik reggel 7ig.De csináltam ugy is, hogy este 7kor sima humana tápit kapott és csak a késő esti etetésnél szép álmokat, és akkor felkelt hajnalban.Szóval a 2 egymás után jött be, gondolom ez jó sok kalória.
emmalena
 
 


Emmaléna!Megmondom öszintén én még nem próbáltam az álom etetést de kifogom már Szöszke is írta,hogy bevált nekik.Mi fél 9kor eszünk szép álmokat és olyan fél 2-ig birja.Zsófival 1hónapig itta mire elkezdte átaludni az éjszakát bár Ő hajnalba szopizott.De Zsófinál nem vált be az álometetés mert Ő aludt és semmit nem evett.Na igen 2gyerek teljesen más.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Voltunk gyógytornán tegnap. Hááát, Norbika nem igen szereti használni a lábait. :( Semmi mászómozdulat,
semmi rugaszkodás :roll:
Nagyon feszesen és mereven feszíti le a lábait. :? Ha, örül valaminek akkor is feszít.
Olyan hülye szokás ez.
Mondták hogy vegyünk ilyen baby-hengert! Ismeritek?
Masszírozni kell, és nagyon jót tenne a baba úszás....de mint korábban írtam :roll: nincs rá keret! :(

De forogni már nagyon tud, és támaszkodik nyújtott karral is. :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Emmalena....mi kanálal esszük a Milupa pépet :wink:
A "Szép álmokat "pépet pont tegnap vettem, még nem kóstoltuk, de biztos hasonló állagú az is!
Én több helyen olvastam hogy a tejpépeket nem szabad cumisüvegből adni, így mindíg kanállal adom.

A telefoncsörgéses történet lélegzetelállító! :shock:
Én is hiszek az eféle dolgokban! :D De örülök hogy jó érzéseket keltett benned.

Bettyna...nagyon cuki Szabi! Remélem azért legközelebb lelkesebben fog enni! :wink:

Kata....Gratulálok Zsombi első fogához! :D

Zsuzsu...én golden almával kezdtem, az nem savas, és szerintem nem bántja annyira mint a brokkoli.
Én brokkolit, cukkínit még nem merek adni, a brokkoli káposzta féle, a cukkíni tök féle, nem? :roll:
Viszont a zöldborsót kóstoltattam vele, ezt az Univeres BIO borsót, nagyon jó árban van a DM-ben
igaz hogy csak répával ette meg, mert simán nem ízlett neki.
Egy hete már banánt is adtam már 2x Norbikának, semmi görcs vagy rossz közérzet, kiütés nem volt! :lol:
Eddig mindent bír! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata!

szerintem mi nem ugyanarra gondolunk.Amit én adok emmának este a Szép álmokat, az tápszer.kifejezetten esti tápszer, cumisüvegből kell adni.Lehet, hgy létezik ebből pép is, amit te adsz, de én azt még nem tudom adni, mert emma a kanál látványától is szájzárat kap.Meg aztán éjjel 11-kor nem etetnék kanállal.Szóval szerintem ennek két fajta kiszerelése van.És nektek bevált?
emmalena
 
 


Emmalena....Igazad van, pont ezért léptem vissza az oldalra, mert rájöttem hogy félre értettelek. :oops:
Amire én gondolok az a Gyermekálom pép :wink:
És valóban van olyan ami rendes tápszer....tudom mire gondolsz!
Azt még nem kóstoltuk.
Bocsi!
Majd csak megtanulom! :oops:
Norbi végül is végigalussza az éjszakát, szerecsés vagyok! :D
Én délután adtam neki pépet,(Milupa igazi vaniliával pépet) ezt az esti pépet meg csak most fogjuk kipróbálni

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata!

Semmi gond:-)
A lényeg, hogy norbi is és emma is szépen szunyálnak éjjel.Meg kell mondanom, nagyon hálás vagyok ezért neki, mert eléggé kimerítenek a lelki terhek.Sokkal jobban mint a fizikális terhek.

Na, de itt a tavasz, nagyon vártam már, talán kicsit a lelkem is megnyugszik...
emmalena
 
 


Sziasztok,

tovabbra is probalkozom a kep beszurasaval, sajnos sikertelenul. Igy sajnos nem tudom "bemutatni" a gyerkocomet. De azert meg nem adom fel, hatha egyszer sikerul.
Emmalena-amikor apukam, 17 eve meghalt nekem is voltak ilyen "jeleim". Bar akkor meg gyerek voltam, de sokszor ereztem mintha valaki fekudne mellettem az agyban, meg szuszogott valaki a fulem mellett. Aztan kesobb lattam arcokat a tukorben, meg simogatast ereztem. Mint kiderult apu "itt" ragadt, es azert ereztem ilyeneket... Nem volt rossz, nem feltem, csak igazabol nem tudtam mit kezdeni az erzessel. De sok erot es kitartast, kozhely de az ido sokmindent begyogyit.

Mi vacsorara Milupa Vanilias gyermek alom tejbedarapepet eszunk, de Bence igy is felkel 1x enni. De ez szamomra kibirhato, bar jobb lenne ha vegig aludna az ejjelt, de igy is megteszi. Viszont Milupa Jo ejszakat vanilias pepet asszem nem adok tobbe a gyereknek, mert meg csak banan illata sem volt, sot inkabb paradicsom levesre hasonlitott az illata, es az allaga olyan gittes volt...

Ma kibujt Bence elso foga. Juppiii :D Es tovabbra is negykezlab all, hintazik, es rajott egy technikara hogyan tudja elerni a kiszemelt targyat, miszerint negykezlabra all, majd hasra esik, es igy halad elore... Nagyon zabalnivalo. :lol: :D
kristinka
 
 


Kristinka
Próbáltad lekicsinyíteni a képet? Mert szerintem az lehet a baj, hogy túl nagy.

Jó, hogy Bence már halad előre. Bori kinéz magának valamit, és óriási erőfeszítéssel elindul felé, csak sajnos nem jön össze, mert tolat, és egyre távolabb van a kiszemelt tárgytól, amitől egy idő után baromi dühös lesz. Amikor sikerült előre mennie, akkor Bencéhez hasonló módon tette: fej le, fenék fel, fej le, fenék fel... ez olyan kígyózó mozgás, ezzel lassan, de biztosan lehet előre haladni.... kár, hogy anya meg szétröhögi közben a fejét... :lol: :lol: :lol:

LKata
Ne keseredj el! Norbika így is nagyon ügyes. Bori még mindig nem fordul. De nem vagyok kétségbeesve, mert nagyon közel van hozzá...

Kata
Tényleg ennyire nincs hely az oviban? Ez durva! Akkor se lenne, ha nem lenne tesó, és vissza akarnál menni dolgozni? Vagy akkor kötelesek felvenni?

Bori ma még mindig nyűgös volt a tegnapi oltástól. :twisted: Ráadásul az oltás helye is tök piros és duzzadt... :roll: Valamit nagyon elcseszett ez a hülye doki... :twisted:

Megjött a gyógyszer a PirulaPatikából. Mondjuk csak azért, mert hétfőn reklamáltam. Erre felhívtak, hogy azért nem küldték a cuccot, mert nem fizettem ki. Pedig akkor már egy hete levették a pénzt a számlámról. Szerencsére végül utánanéztek és küldték, de mondjuk elvártam volna, hogy legalább elnézést kérnek, vagy valami. Úgyhogy most naponta egyszer adom neki ezt a szert és várom a csodát.

marek
 
 


Lányok, akinek már megjött: ugyanolyan a vérzés, mint terhesség előtt? Nekem vasárnap volt egy pici, aztán hétfőn és kedden, de nem számottevő mennyiség...alig használtam betétet. Pedig terhesség előtt 6-7 napig tartott elég erősen.Szerintetek normális, hogy ilyen enyhe a dolog?

Kép
szöszke
 
 


Gergő slájmot köhög fel..olyan édes hangja van. :D Kis komoly olyankor.

Nymalac, egész nap az járt a fejemben, hogy "ez egy ilyen csaj, ügye anya?" :D:D:D Sokat gondolok Lilire. ;-) Borira meg azért, mert hason körbeússza a kádatokat. :) Én most jutottam el pár napja oda, hogy Gergő nem fejel bele a vízbe hason. Mindig meg is sértődött rám utána, miután belebuksizott a vízbe. :D

A ti babátok belepisil a fürdővízbe? Elsősorban a fiús anyukák vehetik észre. Nálunk eddig kétszer volt, hogy Gergőke eleresztette a cuccot. :) hajrá vízcsere!

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!!

Szöszke!!
NORMÁLIS!!!!!!!!! NEKEM IS ILYEN VOLT AZ ELEJÉN, DE MOST MÁR VISSZAÁLLT A RÉGEBBI MENNYISÉG ÉS MINŐSÉG.

nálunk eddig nem volt vízbepisilés....

Kata!
ZSOMBORNAK MI IS BOLDOG FÉLÉVET KÍVÁNUNK SOK SZERETTTEL!

Gratuk az első fogacskához!!!!!!!

Ma a dokink látta, h mennyire ömlik Konsti nyála, de csak duzzadt az ínye és még nem bújt ki.

Sima kanál, műanyag, valamelyik csomagban volt. Tervezem a fémkanalat, de mindig elfelejtem.

Az ovit sajnálom, sajnos sok a problémás gyerek, na meg elég annyi, h ne legyenek házasok a szülők, már egyedülállónak számít és minden "jár" nekik. :shock: :shock:

Ildi!
Szép bőr: :lol: :lol: :lol:

Mi kimentünk ma, Konstit becsomiztam, Ábel pedig rohangászott. Próbáltam kerülni a nyílt részeket, a házak közt elviselhető volt az a fél óra.
Ábel apával is játszóterezett, amíg mi szurin voltunk. Bence tanítgatta köteletmászni... :o :shock: :)

megázás: :cry:

HT: annyit mondott a doktornő, h próbálkozzunk. Nálunk ugye az a baj, h kevés az anyatej, a táp meg nem kell neki, öklendezik. (Ma is kaptunk anyatejet a tejtesónktól, ja és a tanácsadóban végre én is megismertem Őket. Haverkodtak a gyerkőcök is. )
A cékla sem jött be, 4-5 kanálnyi után öklendezett....
a céklával amúgy vigyázni kell, megszinezi a pisit, kakit, pelust és nem szabad megijedni!!!

L.Kata!
Ismerem a hengert, de az enyémekkel nem használtuk, csak bébiszitteres koromban. nagyon szerették a gyerekek és állítólag nagyon hasznos.

Norbinak puszik!

Ez a HT annyira más mindenhol. Nekünk az eslők közt javasolták a tökféléket, Ábel kb. 6 héttel a kezdés után kapott brokkolit és imádta. Igaz Ő mindent szeretett, de vele volt tejem és csak 7 hósan kezdtünk.

Konstim megkapta az utolsó Neis vac szurit. Vigyorgott, a szúráskor meglepődött, de semmi sírás.
6820g és 63cm....tartja a heti 100g hízást és megmaradt a "tömörgyönyörsége" is :lol: :lol: :lol:
(Bencétől kaptam ma egy csokor fréziát. Volt hozzá egy kis kártya: "Köszönöm Konstit, nagyon szeretlek"...
Lehet bármilyen nehézség, de ha szeretet-szerelem van, akkor sokkal könyebb előremenni! )

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Remélem, most lesz időm végéolvasni az elmaradásom... :oops:

Hihetetlen, mi van most nálunk....

Minden esetre Bori visszaaludt, az én szemem kocsányon lóg... de neki fogok...

Első ízben Zsombinak nagyon boldog félévességet kívánok én is :D!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek:
[quote]N írta:yugtonmalac
Köszi! Hogy tudom, ezt a gifet felrakni a blogomra?
És jogos a vállveregetős szmájli....


rákattintasz a mozgó gif-re, jobb egér gombbal, és mondod neki, hogy mentés másként. Szerintem valami szám.gif lesz a neve alapból, de azt át is írhatod pl. Bori.gif-re. Beállítod, hogy hova mentse, pl asztalra, és oda menti... ennek gifnek, azaz mozgó képnek kellene lennie ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kata:
[quote]L írta:ányok!Aki vettek Mt-ot milyenek?Én is gondolkodom nagyon kaptam kölcsön egy kendöt de rájöttem,hogy hiába szuper nyáron bele izdok Ja és a lilputis kis cipők milyenek?


megszólítva érzem amgamat :D

bár nem én szerettem volna leírni a tapasztalataimat, hanem vártam, ki mit mond... (lehet meg is történt, csak még nem jutottam el addig...)
de azért lelkes felhasználó lévén, tán érdekel az én tapasztalatom is :)

szóval: a liliputis kiscipők szerintem szuperek! Főleg, most hogy kézbefogtam egy tibeti biotutyit (na az csalódás volt).
A liliputis kiscipőt viseli Bori is (neki a mamával nagyobb gumit tettünk bele, hogy ne szorítsa a lábfejét), de szuper a méret, és rugalmas is... tuti még jó ideig tudja majd viselni, és nagyon szép is.
Lili is szeretettel viseli a saját, ugyan olyan kutyusos pipőjét, nagyon helyesek benne, mikor együtt viselik :D
Tehát írok róla élménybeszámolót anya szemmel: puha bőr, a talpa nem csak egy vékony bőr réteg, hanem két bőr közé vékonyka szivacsot tesznek, ettől, ha összenyomod az ujjaddal a talpát, finom puhának érzed :D a talpa kívűl hasított bőr, szerintem a laminált padlónkon csúszik, belül a talpa pihe puha bőr, jó tapizgatni... A cipő felső része is csak bőr, szépen kimunkált mintával, az egyetlen baj az lehet, hogy a gumi laza v. szoros, de azt meg lehet igazítani :D

MT: na ez is szuper dolog! Nagyon szeretem a becomat - ez a 1-2 éves kor alatt nagyon szupi, fölötte már inkább a sima MT a szupi.
Én a csatos verziót szeretem, és csak hátra teszem fel a gyereket, kiv. a technikai szempontból az előre kötés nem elengedhetetlenül fontos...
De most pl. vettem egy kendőt is (amiről képet még nem is tettem fel :) és már egyre ügyesebben és gyorsabban kötöm a hátamra Borit... Mert rájöttem, hogy melyik az a kötés, ahol nem kell a hátamon tartani a hátra kitördelt kezemmel a lányzót.... :D
Szóval az MT szuper, ha konkrét márkákat szeretnél összehasonlíttatni, akor jelezd, segítek :) De a Liliputi a legolcsóbb márkás MT, és szerintem szuper jó! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Kata: a keresztelős díszítés csuda szép! nagyon szép lehetett az ünnepség!
Kúszás előre!!!!! Azta, hatalmas gratula!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Timi:
[quote]S írta:anci levegöt fúj és ásitozik:


De ari!!!!! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke:
[quote]I írta:ldi, tegnap véreztem egy kicsit, és azóta semmi...fogalmam sincs, mi volt ez.
Volt valakinek ilyenje?


Igen, pl. nekem, kb. havonta... gondolom lassan (pár hónap) és ismét nagylányok leszünk... Nekem már több hónapja tart ez az incifincinyi vérezgetés azokon a bizonyos napokon.... ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Kata - Gratula a fogacskához!!!!!

L.Kata - Nem tudom, hogy ehetne-e ennél lelkesebben. Tegnap addig nem hagyott békén, míg el nem fogyott a kiolvasztott adag.

Marek - Úgy tűnik ezen a síros dolgon mindannyian át kell, hogy essünk. Remélem használni fog a pirula. Jó sokára jött meg. :roll: Tegyél hideg citromkarikát a böki helyére, lehúzza a duzzanatot!

Zsuzsu - De jó fej a férjed! Vajon miért hadakozik Konsti az evés ellen? :roll: Talán nem éhes? Szopi után kapja vagy előtte? SZabi nagyon rákapott a barackra. :wink:

Szöszke - Én is így csinálom. Szopi, böfi, kis pihi, aztán jöhet a barack. Szabi minden este szökőkutat csinál a vízbe. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


LK:
[quote]J írta:aj csajok annyi örömet tud adni ez a kis szaros, soha nem gondoltam volna hogy ilyen kis drága lesz,
és hogy ilyen jó érzés anyának lenni!



iiiiigen! :D milyen jó, igaz? Ezt csak egy anya tudhatja.... senki más! Amíg nem voltál anya, el sem tudtad képzelni, hogy létezik ilyen érzés a földön :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Veronika:
[quote]N írta:yugtonmalac,
nem Sólyom doktornő, úgy látszik, van még egy pár ilyen
Mondjuk engem nem ríkatott meg, nekem inkább csak úgy tűnik hogy nagyon akar okoskodni.


Na igen. De tudd, hogy ha besokaltál a hülyeségeivel, akkor bármikor válthatsz :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna:
[quote]. írta:... Én viszont kipurcantam. Megint kelünk éjjel fél 1kor, aztán hajnal 5- negyed 6. Ilyenkor a ki Gazfickónak már reggel van. Fülig ér a szája az ágyban, sikongat én meg alig állok a lábamon. Aztán mikor 7-kor visszaalszik, addigra nekem már kimegy az összes álom a szememből...


Én, ha Bori megkergül, és felkel, az etetés után nem akar visszaaludni, akkor befektetem az ágyamba, úgy, h ne tudjon leesni (nehéz, mert mászkál :) ) bekapcsolom a tv-t, ez a fény forrás, adok neki 4-5 játékot szerte szét az ágyban, és mellette elalszom. Ha megunta sírdogálni kezd, ekkor megfordítom, tv kikapcs, cumi a szájba, és alszunk együtt továbbb...

De van ez a módszerem is. Kész az alvás lányom, oké, redőnyt felhúzom 1 cm-re, ez a fény elég világosat csinál, kap pár játékot, és otthagyom... játszik, idő után elalszik. ha sírni kezd, beszaladok a cumit bedugni, esetleg megfordítani a hátára... én meg alszok... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac
Mi van veletek mostanában??? Alig írsz magatokról! Légyszi vezesd be azt a rendszert, hogy amikor jössz, akkor leírod, hogy mi van veletek és csak utána kezdesz visszaolvasni... Akkor nem maradtok ki Ti!

Egyébként ezzel a módszerrel képként menti el a gifet és nem mozog. Ez volt Zsuzsu problémája is. Pedig Laci is azt mondta, hogy ennek működnie kell, de nem.

Lányok
Ráaakadtam egy szuper oldalra. Itt rendeltem magamnak táskákat. Nem babás cuccok, de nagyon jók. Csak ha valakit érdekel esetleg:
www.meska.hu

Bettyna
Fogok ma venni citromot, mert most csak alma meg banán van itthon.... :lol:

Szöszke
Enyim gyerek rendszeresen belepisil a fürdővízbe. Ráadásul a lányok sunyin csinálják, nem mindig veszed észre, mert nem nézem végig a nuniját fürdés közben.... :lol:

marek
 
 


Bettyna: látom Szabi szereti a HT-t :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emmalena:
[quote] írta:Képzeljétek lányok, leírok egy nagyon fura dolgot.Kíváncsi vagyok mit gondoltok.Pár napja mikor délben ment Emma aludni, gondoltam én is pihenek.Ilyenkor persze tuti hív valaki, igy az összes telefont kikapcsoltam.van nekünk egy városi vonalunk, de zsinor nélküli kis maroktelefon.Azt is kikapcsoltam, még a töltőre sem tettem vissza.ilyenkor a kijelzője is tök sötét.Aludtunk 2 órát, majd emma felébredt.én is felkeltem, de rögtön elkezdtem etetni, igy a telefonokat nem kapcsoltam vissza.Ja, azt tudni kell, hogy a telefont az anyukámtól kaptam.Emma befejezte a kaját, álltam fel, és mikor elmentem a kikapcsolt telefon mellett, elkezdett csörögni.Sötét kijelzővel csörgött...Álltam ledöbbenve...


Nekem is van ehez hasonló történetem. Én a testemből léptem ki, és láttam magamat kívülről (este) azt hittem álmodtam, de nem. Nagyon durva volt. Mintha megrázott volna az áram. Azóta hiszek a misztikus jelenségekben.

Tehát el tudom képzelni, hogy anyukád jelzett neked, hogy minden rendben van vele, mert nagyon szomorú vagy... És ezt nem szeretné... :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


bettyna:


hát nincs is gond az evéssel! A barack finom neki :D :) :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma:
[quote]K írta:épzeljétek, ezt el kell mesélnem...
Emma kb 2 perce folyamatosan gurgulázva kacag rám.Annyira édes, hog rögtön fölfalom....-)


:D de ari lehet!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsu:
[quote]H írta:T:
El vagyok kenődve.........Konsti egyre jobban tiltakozik, már az előkénél ordít. Nyálfogóként sem tudok rátenni, mert kiabál........
Ennni alig,apának sem.
Próbáltam: sütőtök, őszibari, főzőtök, krumpli, répa, de egyik sem tetszik. ..........
Szombaton vettünk előfőzött céklát a Lidlben. Nagyon jó, mert a céklában sok a vas, viszont nehezen fő meg és erősen megszinez mindent. Holnap céklázunk...., aztán brokkoli, meggy, cukkini következik....


Ha elfogadsz egy tanácsot, ne erőltesd, inkább ne kapjon pár napig HT-t, de ha sír miatta ne adj neki, mert úgy jársz mint én Lilivel!!!!!

Megpróbálod, adsz egy kanállal (hagyd ki az előkét az első kanálig, mert összekötötte... Ha sír, ne tedda szájába, csak adj neki egy üres kanalat a kezébe, hogy lássa a kanál nem bánt. A kanál csere is segít. Most adj másik színű kanalat, mert a szokásosra már haragszik...

és lassan hozd vissza a kedvét! ha ezt nem teszed meg, utálni fog enni, és akkor te végig szenveded sírod az etetéseket minden alkalommal, amíg bölcsis nem lesz :(

Nekem ez a tapasztalatom!

Borinál bejön, mert látom, hogy mikor rezeg a léc, és akkor gyorsan abbahagyom az etetést. Ha csak 1-2 kanál, az sem érdekel...

Amúgy a gríz bejött neki :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


őőőő, most látom csak:

Konstinak és Balázsnak is boldog első féléves születésnapot kívánok! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsombi fogacskájához hatalmas gratula! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke:
[quote]N írta:ymalac, egész nap az járt a fejemben, hogy "ez egy ilyen csaj, ügye anya?" Sokat gondolok Lilire. Borira meg azért, mert hason körbeússza a kádatokat. Én most jutottam el pár napja oda, hogy Gergő nem fejel bele a vízbe hason. Mindig meg is sértődött rám utána, miután belebuksizott a vízbe.

A ti babátok belepisil a fürdővízbe? Elsősorban a fiús anyukák vehetik észre. Nálunk eddig kétszer volt, hogy Gergőke eleresztette a cuccot. hajrá vízcsere!



belepisil, de nem cserélem le :) minek, nem isszák meg... és csak babapisi... Lili nem pisil bele, mert ő nagy.
kaki is volt már a vízben 2-3x kb. na az azonnali intézkedést kíván :)

ilnen csaj :) igen, Lili is egy ilyen csaj :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek:
[quote]N írta:yugtonmalac
Mi van veletek mostanában??? Alig írsz magatokról! Légyszi vezesd be azt a rendszert, hogy amikor jössz, akkor leírod, hogy mi van veletek és csak utána kezdesz visszaolvasni... Akkor nem maradtok ki Ti!

Egyébként ezzel a módszerrel képként menti el a gifet és nem mozog. Ez volt Zsuzsu problémája is. Pedig Laci is azt mondta, hogy ennek működnie kell, de nem.


ide értem...

Oké, megfogadom a tanácsodat, előszőr akkor magunkról fogok áradozni :P

de most olyan keszekusza minden :oops:

a gif-nem működnie kellene, nem tudom mi a baja! :(

gif marad a kiterjesztése? hol nézitek meg, mikor megnyitjátok?

Most már egyre jobban izgat.... :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jól tele írtam, igaz?

mindjárt írok magunkról is, csak lementem a képeket, és feldobom a webre :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jól tele írtam, igaz?

mindjárt írok magunkról is, csak lementem a képeket, és feldobom a webre :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nyugtonmalac
gif maradt a kiterjesztése, felraktam a blogra, de ott csak kép volt... :roll: Nem annyira fontos, csak kérdeztem...

Magatokról még mindig nem írtál! Érdekel ám minket, h mi van veletek!

marek
 
 


A Liliputis cipőnkről még nincs semmi hír? Lehet, hogy most vadásszák hozzá a zsiráfot... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


NyMalac...le a kalappal elötted hogy mindenkire névreszólóan reagálsz! :lol:

Szöszke....nekem még nem jött meg, furcsálom is, mert nekem soha nem volt elég tejem, és most is csak
napi 1x tudom rávenni Norbit a cicizésre, és valószínű már nem jön neki semmi, mert csak 1 percig szívja
semmit nem nyel és utánna nem is kéri, sír a kaja után! :(
Mégsem menstruálok! :shock: Korábban voltak görcsök, azt írtam is de már az sincs.
Nem mintha hiányozna, csak furcsálom.
Remélem még nem vagyok terhes. :roll:
Mondjuk ha heti max egy együtléttel összehoztuk akkor nagyon ügyik vagyunk! :oops: :wink:

Vízbepisilés....még nem volt ilyen. De a pelenkázóasztalon már többször le lettem pisilve
...főleg régebben! :lol:

Zsuzsu...köszi a véleményt a hengerrel kapcs., majd fizu után veszünk is.
Most megtudtam hogy van egy védőnő/gyógytornász, kijön házhoz, megmutatja hogy kell a kicsit
tele kád vízben tornáztatni, úsztatni. :D Ez tök jóóóóóó!
Majd megkapom a tel. számát is.
Így itthon tudunk majd uszizni :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ritka pillanat: Norbi komoly!
Kép
De, nem sokáig....
Kép
Apa pelenkázott.....
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lkata, utánanéztem, van úgy, hogy egy évig sem jön meg valakinek, pedig már nem szoptat. Érdekes ez a hormonális rendszer.
Micsoda haja van Norbinak. :D Nagyon kis puha lehet. :)

Kép
szöszke
 
 


Marek:
[quote]A írta: Liliputis cipőnkről még nincs semmi hír? Lehet, hogy most vadásszák hozzá a zsiráfot...


Igen, most vadásszák, de remélem péntekig ideér :D

Nem felejtettem el, a héten már rájuk is írtam :D


Írok, írok, csak válaszoltam a PÜ-kre is, meg feltetted ezt a meska oldalt és beleszerettem, és vettem is anyagokat gyorsan tőlük :oops:

Varrok a rózsaszín babakordomból egy MT-t, és arra szeretnék folt mintát varrni, ahoz vettem...

Na apa hazajött...

Majd utána írok magunkról....

Képek is vannak :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek:
[quote]A írta: Liliputis cipőnkről még nincs semmi hír? Lehet, hogy most vadásszák hozzá a zsiráfot...


Igen, most vadásszák, de remélem péntekig ideér :D

Nem felejtettem el, a héten már rájuk is írtam :D


Írok, írok, csak válaszoltam a PÜ-kre is, meg feltetted ezt a meska oldalt és beleszerettem, és vettem is anyagokat gyorsan tőlük :oops:

Varrok a rózsaszín babakordomból egy MT-t, és arra szeretnék folt mintát varrni, ahoz vettem...

Na apa hazajött...

Majd utána írok magunkról....

Képek is vannak :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nahát, Norbikának de jó sapija van! :D :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?