Új privát üzeneted érkezett!

Orsi! :D
Elkészítettem a túrókrémet, bio vaníliás puding nem volt, a Dr.Oetker főzős vaníliás pudingját vettem, a tartalom szerint jónak tűnt. A fél tasakot elkészítettem vízzel, nem tejjel, és úgy is fincsi volt, +a bio túró, barnacukor, pici méz, reszelt citromhéj. A 25 dkg-os túr feléből készítettem, és a gyerek azonnal bevágta az egészet! :lol: Nem gondoltam volna, ma elkészítem a 2.felét is. Szóval nagyon várom a hasonló finomságokat! :lol:

Lili! :D
Köszi, vitamin salátát is fogok készíteni mézzel, de a répát úgy reszelve egy picit megpárolom, ahogy Orsi is mondta. Te még miket szoktál készítgetni?

Pandus!
Örülök, hogy Dóri gyógyul! :P

Xandra!
Mind a hárman nagyon jól néztek ki a képen. Nagyon ügyesek a fiúk! :D

Petitpois!
Laurának gyógyulást kívánok!

Lányok!
Totál dilemmába vagyok, milyen cipőt vegyek??????????? :shock:
Ma nézelődtem a Brendonban, azt mondják, mivel most kezd járni érdemes magasszárú cipőt venni. Ez ok, de nem fog megsülni a lába? Néztem olyat is, ami picit má szellősebb, de az meg nem vékony? Légyszi, segítsetek már. Na és milyet, a pediped cipők kintre is jók, már úgy értem, hogy a talpa, pl. belemegy egy tócsába, nem ázik át, hogy olyan vékony? Vegyek tavaszra, nyárra, + még bentre is? Az azért nem semmi! :shock:

Kép

Kép
donika
 
 


Boni!
Zsigi kiütéseivel mi lett?

Csiperke!
Hajrá spontán baba! :D Orsi nagyon aranyos.

Pandus!
Képzeld, Zsombinak is most bújt ki egyszerre 2 alsó foga, így már 8 foga van, az összes metszőfog kint van. Egyik reggel vettem észre! :wink:

Kép

Kép
donika
 
 


Donika,
én is épp most kérdeztem rá Orsinál a cipőre. Én Falcon márkájút vettem, magas szárú, bőr, tépőzáras.

Amit ajánlanak a szakemberek: legyen magasszárú, vagyis legyen kérge hátul (ha szandál, akkor is). Nagyon javasolják mostanában a szuppinált (döntött sarkú) cipőket első lépéseknél. Ill. nagyon nem ajánlják, hogy bármiféle harántemelő legyen a cipő belső talpán. A talp hajlékonyságáról megoszlanak a vélemények, egyesek szerint legyen merev, mert azzal is megdolgoztatja a megfelelő izmokat, mások szerint egyértelműen hajlékony. Amit én vettem, az nagyon hajlékony, és van bent kis harántemelő. De következő cipőnek azt hiszem Salust fogok venni (döntött sarkú, nem talpbetétes). Biztos hirtelen lesz meleg, és akkor nem fogom tudni már rájuk adni ezt a félcipőt, akkor majd valami félig zártat veszek. De addig is kell valamiben gyakorolniuk.

A pedipedet nem tudom. A liliputi nekünk bevált itthonra az elején, de most, hogy már tényleg járnak, valahogy nem tetszik, mert nagyon berogyott, nincs tartása.

Az Oetkernek van olyan vaníliás pudingja is, amiben valódi vanília van, nem aroma. Én olyanból csináltam a krémtúrót.

Én olyanokat szoktam, hogy tejbegríz+reszeltalma, tejberizs+ reszeltalma, kapros tejfölös túró kicsi sóval, régebben banános túró mixelve. De a sima natúr joghurtot is jóízűen megeszik, keverek bele egy is búzacsírát, zabkorpát, babapiskótával kínálom. De én már adok tejet. Te nem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2009.03.22 15:41-kor.

KépKép
lili73
 
 

 
 

Donika :D
a pudingot is simán lehet zacskós nélkül csinálni :) csak keményítő kell hozzá:
http://vkorsi.blogspot.com/2008/01/csokis-puding.html

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok :D ,
még én sem adok tehéntejet Olivérnek, úgyhogy az ilyen tejberizs, -gríz (pudingot még nem adtam neki ) dolgokat rizstejjel csinálom. Ez már akkortól mehet, amikortól kap rizst, vagyis az elsők között (a sinlac is ugye rizspép félig ). Dm-ben, rossmannban is lehet kapni.
20140901102739
 
 


Lili!
Köszönöm, hogy részletesen leírtad a cípő javaslatod! :wink: Eléggé nem vagyok a témában, mit jelen az, hogy 'ne legyen harántemelő'? az honnan látom? Hol vettél, ill. veszel majd cipőt?

Én tejet nem akarok neki adni 2 éves koráig minimum. A natúr joghurtot ő is megeszi. Ma sütöttem rizskókot, persze pár falatot kunyerált belőle. Ja, és én is azt a pudingot vettem, amiben vanília van. :lol:

Orsi!
Köszi a tippet, most így egyszerűbb volt! :wink:
Fincsi lehet a csoki pding is, elmentem későbbre! :lol:

Kép

Kép
donika
 
 


Donika,
tudod, olyan betét, mint a lúdtalpbetét, csak abban is vannak fokozatok, hogy mennyire emelkedik ki. Elvileg az a jó, ha tök sima a belső talpfelszíne a cipőnek. Mert a lábboltozatnak magától kell kialakulnia a járás során, és ha eleve kiemeli a cipő, akkor azok az izmok ellustulnak, amik a kiemelkedésért felelősek. Hogy ebből mi igaz, és mennyire igaz, azt nem tudom, én is csak a neten olvasom, ezt írják orrba-szájba. Szóval, ennek ellenére nekünk olyan van, de úgysem fogják sokáig hordani. Viszont nagyon jól kiképzett, finom, puha bőrcipő. Én a sógornőm testvérétől vettem, akinek Római parton van kis cipőboltja, de sok helyen kapni, keress rá a neten. (pl. a II. Budagyöngyében is van ilyen gyerekcipőbolt, a Mammutban is, tutira az összes plázában, a Teréz krt.-on, a Brendonban is, ahogy láttam.) Ezek a márkák jók állítólag:
betétesek - Asso, Falcon, Siesta,
nem betétes - Elefanten (kizárólag a Deichmanban)
nem betétes szuppinált: Salus, Supy, Dr. Leo(?)
most több nem jut eszembe, de van még pár. De valószínűleg nem olyan létfontosságú, hogy márkát vegyél, inkább az a lényeg, hogy jól passzoljon a lábra, könnyű legyen, jól szellőzzön. És sztem feltétlenül vidd el próbálni a kisfiad, mert ahogy ráadod, és járatod, látszik, hogy jó lesz-e. Azt is olvastam, hogy olyan nagynak kell lennie a cipőnek, hogy hátul a sarkánál be tudjam dugni az ujjam. Na, ez nekem akkora baromságnak tűnik. lényeg, hogy elől azért maradjon kis üres hely, de hát ez sztem evidens. Én a nyitott orrú szandálnál tudtam felmérni, hogy mekkora is a lábuk, mert ott látszik, mennyi hely van még (Alizé 19, Barnié 20). Aztán volt alkalmam megmérni egy direkt erre a célra kiképzett mérőkével, és tényleg jól ítéltem meg.
A Salusért lehet, elmegyek majd a XI. Dombóvári úti boltba.
Még valami. Először kaptak két nem bőr Bobbi Shoes-t a Deichmannban, 2990 Ft-ért, de visszavittem, mert olyan nyirkos lett belül húsz perc alatt, hogy szinte ki tudtam törölni a vizet. Köztes árú cipők meg nem nagyon vannak, vagy nagyon olcsók vagy nagyon drágák.

Ezer bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de én most szereztem ezzel kapcsolatban az összes tapasztalatot, még friss az élmény :P

KépKép
lili73
 
 


Lili! :D
Nagyon köszi, hogy így leírtad, teljesen érthető!
Benti cipőnek most kinéztem ezt a Pediped cipőt:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... l&catId=24

mi a véleményed?
A mérettel viszont az a gondom, hogy a mostani Liliputi, az S méretű 11,3 cm, ott az M méret 12,6, a Pedipednél viszont az M 12,4. Jó, tudom, nem sok a különbség, az ujjam nem tom be tudom-e dugni? Ezt még nem is hallottam.
Kintre sztem érdemesebb magasszárút, nem? Persze vékonyba.
Nézegettem a Shooshoos cipőket is, milyennek találod?

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok!

Donika,

nekunk pedipedunk van illetve most rendeltem a robeeztol un.minishoes-t (ua. mint a pediped)ez most tavaszra es nyarra szerintem eleg lesz.En ebben szoktam kivinni setalni es mikor bejovunk olyan meleg a a kis laba mint egy kalyha...En magasszarut nem veszek egyenlore..
Aranyos amit feltettel linket..

A kremturot en is kiprobalom nagyon jol hangzik..

Vegul nem vettem meg az antibogyot Lauranak mert zarva volt a patika,es mire hazaertem nem ment fentebb a laza igy vartunk.Es milyen jo mert estere elmult es masnap tele lett a kis teste piros pottyokkel szoval 3 napos lazrol volt szo.
Viszont azota olyan kis nyugos tegnap egesz deleott sirt.Remelem ma mar jobb kedve lesz...

Kép
petitpois
 
 


Donika,
a két tized centi semmit nem számít. Amúgy nem tudok véleményt alkotni a pedipedről, Pandácskát kérdezd, az ő kislánya már régóta jár, és pedipedben nyomatja :wink:
A magasszárút nem hiába tekintik alapnak a szakemberek a már járó babáknál. A magas szár egyenesen tartja az amúgy járás közben befele forduló bokákat.
Nem is hallottam a Shooshoosról.

KépKép
lili73
 
 


Sziasztok!!

Rég nem voltam, történt 1-2 szomorú dolog, de a lényeg h Máté bearanyozza a napokat, tegnap volt a keresztelője és egyben most tartottuk a szülinapját is.
Írok én is róla pár dolgot: súlya 9.60kg, 78cm kb és nagyonnagyon eleven továbbra is. Alvása változatlan, éjjel 9-9ig, mostanában volt többször h 10-11ig is alszik, gondolom ilyenkor visszakómál, reggel nagyon nyugodt, cumizgat, játszik az ágyában, soha nem tudom mikor kel igazán.. :D Utána viszont rohan egész nap, továbbra is keveset játszik ülve, de azért próbálkozom könyvekkel. Enni még mindig nincs sok türelme, én totál leizzadok mire befejezzük. Kap már mindenfélét, túrós dolgokat szereti és persze ált. abból kér amit mi eszünk. Szavakat még nem mond, halandzsál és felesel, ha mondom vmire, hogy nem, akkor kiabálja, hogy dededede és röhög.. :D Felmászik mindenhova, ágyra, asztalra, de már megtanultunk lábbal lejönni, eleinte azt hitte, hogy ha lesétál, az is jó, mert lábbal van.
Hiszti nincs igazán, inkább akaratos kezd lenni, de az nem is baj. Odaáll mindig a csukott ajtókhoz és ki akar menni, dobog a lábával és ami nagyon édes, megremegteti az egész testét, kezét, hogy lássam mennyire akarja és mutogat folyamatosan. Kedvence a porszívó és játékporszívó is bevált, azzal félórát is elvan...
Nagyon sok mindent ért, főleg ami pozitív rá nézve, arra mindig reagál.. :D

Próbálok 1-2 fotót is!

Kép
fendike
 
 


Kép Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
fendike
 
 


Sziasztok!

Fendike!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Máténak! Nagyot nőtt a Fiatalember, úgy emlékszem, régen súlyban Petihez képest jóval könnyebb volt, most már alig kisebb nála. Peti is örökmozgó, persze hogy alig hízik.

Orsi!
Tetszik a recept! Lehet, h nagy hülyeséget kérdezek, de a keményítő, az a liszt? Nesquik kakaóport, vagy főzőset használsz? Ezt uzsonnára kínálod? Ezt is szoktad túróval keverni?

Donika!
Én ennyire nem helyeztem tudományos alapokra a cipővásárlást, de azt mondhatom, bevált az elephanten cipő.

Petitpois!
Örülök, hogy Laura jól van, és nem kellett antibiotikum!

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Gömböcske!
Félreértés ne essék, én sem rágódok ezen naphosszat, de mivel hétvégén elkezdett járni :lol: , és meg nem áll, és egész nap szinte a lábán van, így mindenképp jót szeretnék venni. Szerintem a jó cipő nagyon fontos.

Fendike!
Máté nagyon aranyos, és milyen nagy!!!!!!!!!!! :P :P :P
A porszi nálunk is nagy sláger továbbra is! :lol:
Ebben a szerkóban igazi nagyfiú! Az alvására továbbra is irigy vagyok! :wink:

Lili!
Köszi, amit írtál 2 fajta cipő, azt is meg fogom nézni! :wink:

Petitpois! :D
Örülök, hogy Laura jól van, a sírás is biztos el fog múlni. Az étvágya jó?

Kép

Kép
donika
 
 


[quote="gömböcske"]
írta:
gömböcskeOrsi!
Tetszik a recept! Lehet, h nagy hülyeséget kérdezek, de a keményítő, az a liszt? Nesquik kakaóport, vagy főzőset használsz? Ezt uzsonnára kínálod? Ezt is szoktad túróval keverni?

picit tényleg mosolyogtam, de ne vedd magadra :) :)

a keményítő az kukoricakeményítő esetemben. Hagyományos étkezési keményítő. Nem liszt, főzés közben a kettő teljesen máshogy viselkedik. Mindkettő sürít de más állagú és kinézetű lesz a készétel.

A kakaópor hagyományos kakaópor, kész keverékek nálunk nincsenek, mert 1. sok bennük az állományjavító, csomósodásgátló és tsai. 2. sokkal kevésbé van intenzív kakaó íze.

A kakaósat túróval nem jutna eszembe keverni. Uzsonnára vagy 10 óraira eszik általában.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fendike :P
Boldog szülinapot Máténak! Nagyon szépek vagytok! Kérünk majd szülinapos fotókat is!
Nagyon irigy vagyok a sok-sok alvásáért :shock: :oops: 8)

Donika :P
Köszönjük szépen.

Lili :P
Köszönjük szépen a cipő ismertető-ajánlót!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Fendike,
Gyönyörűek vagytok!! Jó téged újra látni :lol: Boldog Születésnapot kívánunk Máténak!!!

Donika,
Szerintem jól teszed, hogy foglalkozol a megfelelő cipő kérdésével, mert nagyon fontos, hogy ilyen korban milyen cipőt hordanak a gyerekek!!

Petitpois,
Örülök, hogy Laura jobban van! Dóri is nagyon sírós, hisztis volt a betegség alatt, után, de már rendeződik a helyzet, majdnem a régi :)

Cipő: Én most már nem vagyok Pediped párti, a környezetemben két kislánynak is befele állt benne az egyik lába, úgy jártak, a normális cipőben meg szépen járnak. Ezek szerint nem mindenkinek a legjobb... Elephanten cipőnk is van, Dóri nagyon szereti!

Nekünk meg mennünk kell ortopédiára, mert Dóri még mindig sokat lábujjhegyezik :roll: Orsi, erről tudsz valamit??

Vettem 3 db bio túrót, és mindegyik romlott :evil: Még jó, hogy a blokk megvan, majd visszaviszem. Undorító íze van :? Ilyen még nem volt.
Vendég
 


[quote="pandácska"]N írta:pandácskaekünk meg mennünk kell ortopédiára, mert Dóri még mindig sokat lábujjhegyezik :roll: Orsi, erről tudsz valamit??

Vettem 3 db bio túrót, és mindegyik romlott :evil: Még jó, hogy a blokk megvan, majd visszaviszem. Undorító íze van :? Ilyen még nem volt.

sajnálom a túrókat :( így még én sem jártam, pedig már jó sokat elhasználtunk.

Dóri már nagyon régóta megy, én is megmutatnám, mert nem illene már lábujjhegyeznie.
Guggolni tud? és guggolva maradni?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
Túró: Nagyon savanyú, olyan íze van, mintha szénsavas, vagy alkoholos lenne, és csíp. Gondolom romlott, mert nem ilyen szokott lenni :roll:

Tud gugolni, szokott úgy játszani is. Van valami tipped?
Vendég
 


Köszönjük a dícséreteket!! :D

A cipő kérdés nálunk is nagyon aktuális, pedipedünk van, de totál befordul, csámpás a bal lába. Doki mindig mondta, hogy még ráérünk majd jóval 1éves kora után, dehát ő is már 10hós kora óta stabilan jár.. :roll:

Inkább kemény, magasszárú kellene??? Nem tudom, úgyis lassan megyünk a dokihoz, hátha mostmár odafigyel ill. mond vmi okosat!!

Kép
fendike
 
 


Kedves Lányok!
Örülök, hogy még nem felejtettetek el! :D

Autós ülést nem vettünk, de legalább szétnéztünk, és okosabbak lettünk. A gyerekülést akkor érdemes megvenni(9-18 kg), ha már tud magától ülni a gyerek. Addig a hordozót lehet használni. Hát Lili még nem tud egyedül ülni. Jó, hogy megkérdeztem egy másik eladó véleményét is, mielőtt megvettük volna azt az ülést (0-18 kg), amit a kolléganője ajánlott. Így megmaradt 60.000 ft-unk. :?

Xandra!
Semmi baj, bár azt gondoltam, talán hülyének tartasz, hogy nem találok ide. Hála Istennek elsőre sikerült. :)
A fiúk nagyon tündériek és okosak!

Petitpois!
Sajnos nincs időm visszaolvasni. Megkérdezhetem hová költöztök?
Helyben, egy másik lakásba?

Nem fog menni, de megpróbálok rövid lenni. Képeket is próbálok feltölteni.

Lili szépen növekszik, a doktor néni és a védőnő is mindig megdicséri. 6 hónapos korában 8,5 kg, és 68 cm volt. Legközelebb 8 hónaposan kell vinnem tanácsadásra, már kiváncsi vagyok mennyit nőtt. Sajnos elég sok minden összejött az elmúlt félévben, és az idegeskedésnek köszönhetően 3 hónapos korától a szopi mellett tápszert is kapott. Hiába volt minden próbálkozásom, a tejem szép lassan elapadt, én meg közben felkaptam 10 kg-ot! :cry:
4 hónapos korától elkezdtem a gyümölcslevet, majd a gyümölcsöt bevezetni, később a főzelékek is sorra kerültek. Ma már kétszer eszik főzeléket, és mellé 3x tápszert. A védőnéni azt mondta, hogy 8 hónaposan tehetek a főzelékébe egy kis túrót, sajtot, és egy főtt tojás 1/4 sárgáját. Ha nem lesz tőle baja, akkor 9 hónaposan kaphat sima joghurtot, gyümölccsel dúsítva.
Ti milyen joghurtot adtok a gyerekeknek?
Lili forog, 360 fokban eltolja magát körbe a kezeivel, de mászni még nem próbált. Addig forgolódik ide-oda, amíg el nem éri amit akar. Este 10-kor kerül ágyba, és reggel hatkor ébred. Napközben változó, hogy hogyan alszik. Van, hogy 20-30 percet 2x, de van, hogy 2-3x 2-2 órát.
2 hónapos korától folyt a nyála, és időnként nagyon nyűgös volt, és éjszaka is felsírt a foga miatt. Múlt héten hétfőn vettem észre, hogy a két alsó fogacskája hegye kibújt. :)
Azóta azonban kicsit anyás. Amikor ketten vagyun itthon, és eltünök a szeme elől, rögtön sírni kezd, és amíg meg nem nyugtatom, krokodik könnyeket ejt.
A szája be nem áll egész nap, mindenkinek azt mondja:dedede...
Egyedül még nem ül, de fürdetéskor megkapaszkodik a kád szélében, és stabilan tartja magát. Ill folyamatos haspréseket végez.

A nap fénypontja, amikor apa hazajön, akkor indul az esti móka. Mindkettőjükre olyan jó ránézni. :P

Talán ennyi röviden, remélem sikerülnek a képek is.

Hát nem sikerült. Majd megkérem a férjemet, hogy segítsen. :oops:
Vendég
 


milyen 0-18as ülést néztetek ki???
mert azt már most is tudnátok használni, mivel azok háttal beköthetőek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!

Concord ülés volt, és nagyon tetszett is. Amikor szóltunk az eladónak (ő volt a másik), hogy akkor ebből vinnénk egyet, akkor ő mondta, hogy sajnos azoknak az üléseknek annyi hibájuk van, hogy mivel háttal is beköthetők, ezért kissebek. Nagyon sokan mennek vissza hozzájuk, hogy a gyerek 1-2 éves kora között kinőtte. Azt javasolta, hogy akkor menjünk vissza, amikor Lili már egyedül is tud ülni, és válasszunk a 9-18 kg közül. Így marad a bébihordozó még egy darabig.

A férjem minél több tesztet olvas el róluk, annál bizonytalanabb.
Én most egy újságban láttam BeSafe gyerekülést, és tetszik. Valakinek van tapasztalata róla, ismeritek?

És most jöjjenek a képek:

Kép 2 hónaposan

Kép 3 hónaposan

Kép Karácsonykor

Kép Imádja a főzeléket

Kép 5 hónaposan

Kép Nőnapon öcsémmel
Vendég
 


Fendike!
Sok boldog szülinapot Máténak! Nagyon szépek vagytok. Tetszik a mellénykéje! :)

Nők
jó hogy jöttél, hiányoltalak ám már. :wink: Nagyon szép kislányod van!
Nekünk is concord ultimaxunk van, mint itt sok babának,nagyon szeretjük, bár Léna sokkal kisebb mint Lili, így nem tudom egy két éves gyerek hogyan fér el benne. Hugom kisfia januárban volt 1, és nekik Be Safe van.A minimanóban vették és meg vannak vele elégedve, Ha van valami speckó kérdésed megkérdezhetem tőle.

Orsi
jó kis kaják vannak a blogodon...melyik az a sonka amiben kevés a szója az isparban?

Léna forog a hanyattról hasra is :D és olyan kis pojáca, imádja a tükörképét. Sőt van a szobájában egy mesztelen fotó róla, és ha üvölt csak a kép elé járulunk és máris nevet. :shock: :lol:
(a habos képen fürdövizében csak babafürdető volt)

Kép
katica_75
 
 


[quote="nők"]N írta:nőkagyon sokan mennek vissza hozzájuk, hogy a gyerek 1-2 éves kora között kinőtte. Azt javasolta, hogy akkor menjünk vissza, amikor Lili már egyedül is tud ülni, és válasszunk a 9-18 kg közül. Így marad a bébihordozó még egy darabig.

hááááát ez nekem nagyon furcsa.
Merthogy minden ismerősöm tudta 4 éves korig használni (rajtunk kívül még 3nak volt). Levi 1mesen is simán elfért még benne - az az átlagmagasság 4 évesen -.
szerintem nyugodtan megvehettétek volna.

Katica :)
a berger kis sonka, de szokott biosonka is a mienkben lenni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nők!
Aranyos a kislányod! :D

Pandus!
Ez a túró dolog dühítő! :twisted:
Holnap megyünk cipő nézőbe, a Baby+Outletbe mindenképp szeretném megnézni, már nézegettem a neten. Basszus, én megrendeltem azt a Pediped cipőt bentre, a francba, hátha neki mégis jó lesz. Meddig 'mehet' úgymond pipiskedve? Zsombi most kezd járni.

Kép

Kép
donika
 
 


Sziasztok!
Fendike,

szuperek a kepek Mate nagyon elegans :lol: Miket kapott meg a porszivon kivul?

Nok,
Lili nagyon edes latom o is szeret furdeni.
Luxemburgba koltozunk aprilis vegen. :lol:

Pandus,
Dori meddig volt nyugos a betegseg utan?
Ugyanis Laura teljesen megvaltozott ha otthon vagyok allandoan fognom kell nem tehetem le meg a foldre se rogton sir..Kicsit aggodom hogy nem csak a betegseg hanem a munkam is kozrejatszik ebben...hogy delelottonkent a nagyszulokkel van...nem tudom...

Pediped...
Kicsit en is csalodtam mert Lauranak is befordul benne a laba..Mi most a robeez cipocsket hasznaljuk ez jobbnak tunik legalabb nem sullyed be..


Donika,
kivancsi vagyok a cipovasarlasi beszamolora..MOst mar engem is kezd foglalkoztatni egy rendes cipo vasarlasa....

Kép
petitpois
 
 


Sziasztok!

Nők!nagyon aranyos a kislányod!

magamról:(bocsánat, hogy itt írom, nem tudom máshol) és jó lenne egy kis segítség is a tapasztaltabbaktól.
Hétfőre vártam a mensit, de nem jött meg, egy halvány pozitívat teszteltem, kedden is, bementem a dokimhoz vetetett le hcg-t annak 54 lett az eredménye, néztek uh-t is, de még semmi nem látszott. Utrót felírta, azt mondta, hogy ez még nagyon pici terhesség, de szép.
28 napos elméletileg a ciklusom, de a 16, 17, 18 dik napon volt a tüszőrepedés szerintem.(itt valahol)

Szerintetek bízzak benne, vagy ne éljem még magam bele?

Kép
csiperke
 
 


Csipi, na még szép, hogy bízni - bízni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Halk grat! :wink: Sztem nem lesz ott gond! :lol:
Vendég
 


Csipi,
Még nagyon az elején vagy, így érthető az alacsony hcg, meg ez spontán is, nem lehet úgy kiszámolni, majd szépen megerősödik a terhesség, és ott lesz az uh-on pötyike :wink: Persze, hogy bízzál, és az utrot használjad! Gratulálok, látod megy ez nektek spontán :lol:

Petitpois,
Napokig nyűgi volt, és azóta is nagyon anyás maradt, de már játszik egyedül is, és nem sír ok nélkül. Mikor kezdtél dolgozni, és a sírás mikor kezdődött? Csak a betegség óta ugye?

Nők,
Nagyon édes Lili, főleg a főzelékes képen :lol:

Pediped: Ez azért most egy kicsit megdöbbentett, hogy majdnem mindenkinek befelé fordult benne a lába :shock:
Vendég
 


[quote="pandácska"]
írta:
pandácskaPediped: Ez azért most egy kicsit megdöbbentett, hogy majdnem mindenkinek befelé fordult benne a lába :shock:

a gyerekek 80%ának élettanilag befele dől a bokája :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Nők!
Nagyon helyes a kislányod!

Csiperke!
Én is bíznék a helyedben!

Orsi!
Még egy okos kérdés: sárgakrém mi?

Donika!
Mi is jártunk a Petivel ortopédiára amikor kicsi volt, mert befelé állt az egyik lábfeje, és ott az orvos azt mondta, hogy olyan legyen az 1. cipő, ami tartja a bokáját. Ő személy szerint a salust ill. a siestát javasolta. Mi azért vettünk elefantent, mert Petinek széles a lába, és maga sa rüsztje, ez nézett ki a legkényelmesebbnek.

Pandácska!
A ortopédián nagyon szimpatikus, és lelkiismeretes dokihoz kerültöünk, ha gondolod, priviben megírom a nevét.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


[quote="gömböcske"]O írta:gömböcskersi!
Még egy okos kérdés: sárgakrém mi?

az a klasszikus cukrászkrém.
Tojássárgája, cukor, liszt, tej. Majd keresek receptet hozzá.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Nálam:
4 dl tej,
4 dkg cukor,
1 tojássárgája,
2 dkg liszt,
1 rúd vanilia, vagy van. cukor
pici vaj
A vaníliás cukrot/vanília rudat a tejjel felforralom. Cukrot, lisztet és tojássárgáját pici tejjel kikeverem. Felöntöm a vaníliás tejjel, majd visszateszem a tűzre és kiforralom. Mikor visszateszem, átszűröm, akkor szép sima krém lesz. Végén pici vajat lehet tenni bele. Ez magában is finom, illetve alapja lehet édes krémeknek (pl. túrókrém). Picit sűrűbbre főzve puding helyett, lazábbra (több tej) főzve sodónak (pl. palacsintára) kiváló, és semmi adalék nincs benne. :lol:

dkata
 
 


Lányok,
és a befelé járás (ezt nevezik csámpásnak?) is normális először ugye? Szóval nem a bokabedőlésre gondolok, hanem a lábfejek befelé tartására. Alizka úgy megy kézenfogva az utcán az új cipőcskéjében, mint a sebesvonat.

KépKép
lili73
 
 


Csiperke bizzál!!!!!!! :lol:

MÁté nagyon édes és Lili is!
Vendég
 


Sziasztok!

Orsi, Dkata!
Köszi!
Már éhes lettem, pedig most reggeliztem.

Holnap gondoljatok rám, megyek dokihoz!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Csiperke! :lol:
Persze hogy bizzal ezek szuper hirek (nekem is nagyon nagyon alacsony volt a HCGm Lauraval)halk gratula :lol:

Pandacska,
marcius elejen kezdtem el dolgozni ket hetig nem volt semmi gond utanna jott ez a betegseg es azota valtozott meg...

Nagyon elbizonytalanodtam cipo kerdesben :shock: Nem akartam meg magasszaru cipot de egyre tobbet es tobbet megy..

Orsi,
akkor a pedipedet tovabbra is lehet hasznalni akkor is ha befele fordul a laba benne?

Kép
petitpois
 
 


es egy kep :lol: Kép

Kép
petitpois
 
 


én azt mondom, hogy szerintem mehet a pediped is és legyen másik is mellette.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Cipődilemma:
egyrészről azt mondják, hogy az a legjobb ha sokat van mezítláb, eszerint jó a pediped mert puha és tényleg mintha rajta sem lenne
viszont nem tartja, lehet hogy kell magasszárú is, én asszem veszek, kiváncsi vagyok egyáltalán elviseli-e...
Máté ugyanúgy jár a pedipedben mint mezítláb, bal lába nagyon befordul, néha azon csodálkozom hogy tud így rohanni

de mit mondanak erre az ortopédián?? mit lehet csinálni??
én kb. 6éves koromig tök csámpi voltam

Csiperke,
micsoda hír!!!! :D (még nem gratulálok!) :wink:

Petitpois,
köszi!
hangszereket kapott, imád mindent ami hangot ad (én kevésbé :D ), kihajtó füles könyveket, alma együttes cdket, puzzle és még 1-2 játék
szegény Laura, lehet hogy picit anya hiánya van, de nálunk is volt ilyen pár hétig- pedig nem dolgoztam- már elmúlt
bár az utazás után volt, tehát azért megérzik ők a változást.. :oops: , de biztos megszokja, tuti a betegség bejátszik

Gömböcske,
drukk!! :D

Kép
fendike
 
 


Köszönjük a dicséreteket!

Orsi!
Hát így jártunk. :roll: Végülis nem mindennap használjuk a hordozót sem, de most már biztos, hogy a 9-18 kg-at fogjuk majd megvenni.

Csiperke!
Halkan én is drukk, és nagyon szorítok! :P

Petitpois!
Laura kész nagylány ezen a képen. Nagyon édes!
Vendég
 


Csiperke!
Jaj, de szupi, persze, hogy bízz! Nagyon szurkolok! :D

Petitpois!
Laura nagyon édes, szép kislány! :P

Tegnap vettünk egy Siesta cipőt, magas szárú, puha talpú, tépőzáras, már ott a boltban is sokat járkált benne, aztán abban is maradt! :P Azt írták, ez a cipő az első lépésekhez ajánlott. Nyárra, kintre is magasszárú szandit fogok venni. A Pediped cipőt bentre fogja használni.

Kép

Kép
donika
 
 


Koszonjuk a dicsereteket:)

Cipo:
Tegnap vegul mi is elmentunk es vettunk egy rendes cipot Lauranak.Arston markaju es szerintem nagyon kenyelmes..Tobbet is felprobaltunk de a tobbi cipoben nem akart elindulni csak ebben az egyben...Igyezt kintre fogjuk mi is hasznalni bentre marad a robeez.. :lol:

Kép
petitpois
 
 


egy ma reggeli kép:
Kép

nem tudom, mi lesz nyáron, mert azokat a sapikat, aminek nincs megkötője rögtön leveszi. :? Akkor csak megkötőset vehetek gondolom.
Kérdésem: fogkrémes fogmosás mikortól szükséges? Ezt már kérdeztem, de Zsombinak esténként próbálom a kis fogkeféjével átdörzsizni a fogait, de nem igazán engedi. Mit tegyek? Fogkrémet még nem próbáltam.

Kép

Kép
donika
 
 


Donika, nagyon helyes ebbena satyiban :lol: .Hunor is leveszi a sapikat, én tavaly varrtam a baseball-sapira megkötőt.Én kezdetektől mosom a fogát aloe verás fogkrémmel.
A cipős témával kapcs.én is Siestát vettem. Azóta sem bántam meg.Szépen megtanult járni benne, tartotta a lábát és most már ál-pediped cipőket is adok rá, egyik héten ezt, másik héten azt.Kintre meg csak a siesta.
(ál-pediped, azt jelenti, készítő csinálja pediped mintára nagyjából fele annyiért)
Vendég
 


Donika,
add a kezébe a fogkefét, hátha szívesen rágcsálja, az is ér valamit. És tegyél rá egy icipici olyan fogkrémet, amit nyugodtan le is nyelhet (pl. nenedent). Nálunk szépen kialakult a rítus, hogy először mama, papa megmossa az első fogakat, alul-felül, kívül-belül, már nyitják a szájukat, plusz rágókat is, majd a kezükbe adjuk és szabadon rágcsálhatják még pár percig.

KépKép
lili73
 
 


Donika,
Megzabálom, nagyon jó ez a kép Zsomborról :lol: Dóri is leveszi a sapit, így maradnak a megkötősek. Fogmosás: Én az első fogaktól kezdve fogkrémet használok, Nenedentet(picuri adagot), és hagyja is, hogy megmossam a fogát a nenedentes fogkefével. Minden este fürdés közben 1-2 percig mossuk. Gyönyörű fehérek! Nagyon féltem őket, ezért egy fogmosást se hagyunk ki :roll: Fogorvossal is beszéltem erről, Ő is ezt tanácsolta. A sima fogkefét meg rágcsálni szokta napközban :lol:

Petitpois,
Gyönyörű Laura!!!

Gömböcske,
Köszönöm szépen, de ahhoz a dokihoz megyünk, akinél a második csípőszűrésen is voltunk.
Vendég
 


Donika,
aranyos Zsombi, vagány a sapiban! :D
én is pont siestára gondoltam, remélem fog benne járni.. :roll:
hol vetted?? brendonban van vajon?
mi is nenedentet használunk, eleinte hagyta és utána ő is rágcsálta, mostanában nehezebb.. :oops:
satyit mi is levesszük!!! :D :shock:

Pandus,
kiváncsi vagyok mit mondanak az ortopédián. :roll:
nálunk ugyanez, nenedent a kádban, sima fogkefe nappal, van, hogy sokáig lefoglalja, szereti rágni, spriccelni vele vizet, tépi a fogával

Kép
fendike
 
 


Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?