Új privát üzeneted érkezett!

Köszönjük az üdvözleteket.
Novygirl a te párodnak is sok boldogságot!

KépKép
harhaj
 
 


Zsuzsi
gratula a kiscsajhoz!

Anita
szugeráljad az időpontokat, sok kismamának bejön :-) Férjem is mondta, hogy jó lenne, ha kedden szülnénk, mert akkor kedd szerdán még megtudja nézni a BL elődöntőket. És kívánsága teljesült :-)

Engem mindig ülve kötöttek az NST-re. Ja nem, egyszer fekve, amikor nem a szülészetre mentem, hanem a rendes kórházi rendelésre. Ott ágyak voltak.

Szofi
várjuk a képeket!
pumuklii
 
 


Málnalevél tea:
Ez mire jó? Miért kell inni? Nekem nem mondott semmi ilyet a doki....vagy majd a szülésznőtől tudom meg ezeket a praktikákat?

Anita!
Nekem is egyre nehezebb a pocim, mintha ólomsúlyok lennének benne....tornázni már vagy másfél hete nem volt erőm....
Neked hol szokott szúrni? Nekem valahol a szeméremcsontomnál....hmmmm....remélem meg tudom majd különböztetni a jóslófájásokat a keményedéstől....Anyum anno például nem tudta....amikor elment a magzatvíz, akkor indultak a kórházba (akkor már 3 perces fájásai voltak....de nem nagyon figyelte)...így én majdnem a liftben születtem :D ....este 10kor még vasalt...10:45-kor meg már 2en voltunk. :lol:

Kép
mozza
 
 

 
 

Mozza
a málnalevéltea elvileg könnyíti a vajúdást, gyorsítja a szülést, segíti a tágulást.
36. héttől ajánlják szülésre való felkészülésként, együtt a gátmasszázzsal, homeos bogyókkal (caulophyllum). Én úgy tudom elég egy csészével inni, én nem ittam többet múltkor sem.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Tök jó, hogy végre kiderült, hogy kislány lesz! Vannak már nevek?

Szofi, biztos nagyon jó lehetett nézegetni a kicsit! :lol:

Nekem pénteken eléggé keményedett a pocim, de csak akkor, amikor munka után hazamentem és lefeküdtem. Na mondtam, akkor gyorsan felkelek. :lol: Azóta semmi keményedés, teljesen kényelmesen alszok, igaz már 3 párnával. :?
Marci viszont akkorákat rúg, hogy néha majd leesek a székről és egészen érdekes alakzatokat formál a pocakomból.

Tényleg és is szerettem volna kérdezni, hogy mire való a málnalevél tea? :oops:

Kép

Kép
adraci
 
 


Mozza nekem is nagyon lenn szúr,meg mensi szerűen görcsöl.
Te aztán siettél kifelé! :lol:
Szerintem megismered majd az igazi fájásokat!Azok rendszeresek.
Málnalevél tea:Én úgy tudom a méhszájat lazítja.Könnyebben tágulsz.Én Grétivel nem ittam.Most gondolkozom rajta,csak félek hogy túl gyorsan menne tőle minden és a kocsiban szülnék :shock:
Van valakinek tapasztalata???

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita
Lehet nem is használ...
Én azért minden ilyen népi bölcsességet kipróbáltam.
pumuklii
 
 


Pumukli,az lehet.Ezért is gondolkozom,mivel én elég sokat vajúdtam.Jó lenne most kevesebbet.Neked segített?Az íze milyen?Hol lehet kapni?Milyen kiszerelésben?

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!! :D Eddig nálam a Hanna név ment. Most apa azt mondta megnézi a lány neveket az utónévkönyvben, mert így már mégis csak kevesebbet kell megnézni, mint,amikor még nem tudtuk a nemét :lol:

A mi picurunk is nagyon pufók, ahogy Szofi írta, pont olyan a miénk is :D :P És sok haja is van már, egész kis "taraja" volt :lol: És éppen hason alukált, amikor megnéztük, aztán kicsit megfordult később, így vmennyit láthattunk belőle. Nagyon édes volt!!!!

Már jól befúrta ő is magát, a kis buksival lefelé. Nagyon nyugodt volt végig.
Méretei :

BPD: 8,32 cm
FL:6,18 cm
meg valami TTD:7,50 cm,
de ezt nem tom pontosan mi, valahol a törzsén mérte a doki,talán mellkas, de nem tom
:shock:
Tudja valaki véletlen mi ez?????

Nagyon szépen fejlődik. A méretei alapján május 24-re lesz meg, de hát az csak 2 nap eltérés az eredetihez. Tehát korának megfelelő. Súlyt sajna nem számoltak, de szerintem 1, 5 kiló bizti van már. :)

Most ennyit egyenlőre. Nagyon boldog vagyok!!!!!!

Szép napot! Puszi mindnekinek :D

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Mozza! Még keddig melózok,aztán vége.
Málnalevéltea.Kipróbálom,ártani biztos nem árt. Kipróbálnám én a homeos bogyókat is,csak nem tudom milyen kell,amit meg a neten találtam az 5000 Ft fölött van,az nekem nagyon sok. Majd meg is veszem valamikor,hogy szombattól tudjam inni. Gátmasszázst nem csinálok,a doki szinte tutira vág,így én ezen nem is srtesszelek. Csak forduljon már be a kis drága, hogy legalább ezen ne idegeskedjek.De akkor meg azon fogok, hogy nehogy visszaforduljon.
Anita,Te 37 hetesen szültél????? :shock: Én nem akarok.Akkor addig nekem már csak másfél hetem lenne.Nem-nem.Kizárt. Majd szülünk 39+5 vagy 40 hetesen. És mikor már otthon leszek,ezek a kellemetlenségek gyerekjátékok lesznek.így viszont még húzós kicsit.Most is fáj a derekam,nem tudok már sokáig egy helyben ülni.
Emese!Írtam pü-t!!!Válaszolj plííííííííííz!!!Köszi!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Málnalevél elvileg valóban a méhszájat puhítja. 36. héttől, és nagyon eltérő vélemények vannak, hogy menyit szabd inni. Én majd kérdem a szülésznőmtől. De van, aki csak 1-2 csészét/bögrét, mások 1-1,5 l-t mondanak... Érdekes...

Minden Gábort Isten éltessen névnapja alkalmából! :)

Van más névnap is ma?

Kutyafüle! Hajrá a vizsgához, de vigyázz azért!

Kicsi fiam alszik, megyek innen, de már tegnap tök ügyin evett kanállal! Eddig is próbálkozott, csak a szájába semmi sem került. Nem lehetett rávenni, hogy marokra fogja a kanalat. Most szépen,mint a felnőttek fogja, és ügyesen eszik vele. :)

A keményedéseket az idő is okozhatja, de aki már 35 héten túl van, az számoljon vele, hogy lassan figyelgetni is kell. Nehogy arra eszméljetek, hogy felsír a baba! :lol: Na jó, azért még ez a veszély nem fenyeget, csak figyeljetek. :) Baj meg nem lesz semmi, nektek még 2 hét, és babó már nem is koraszülött! Tök durva... :shock:

Na, megyek tényleg.
Vendég
 


Sziasztok,

Kutyafüle, ezt találtam homeós ügyben, hátha segít:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 04&start=0


Meg még ezt:

Homeopátiás gyógyszerek szüléshez

6 (vagy 35.héttől) héttel szülés előtt:
- MÁLNALEVÉL GYÓGYTEA: tágulást segíti. Reggel-este 1-1 bögre tea, 1 teáskanál teafű 2 dl vízben leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető.

36 héttől:
- CAULOPHYLLUM THALICTROIDES CH30: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni.
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH30: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni

Szüléskor:
Ha már vannak méhösszehúzódások vagy elfolyt a magzatvíz:
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH9: tágulást segíti, 1x5 golyócskát elszopogatni
- CAULOPHILLUM THALICTROIDES CH 5: tágulást segíti, 1dl vízben 10 golyócskát műanyagpohárban feloldani, műanyagkanállal kevergetni, és 10 percenként 1 kortyot inni. Ha elfogyott, lehet készíteni újra a koktélt.
Ha 1 perces fájások vannak (közvetlenül a szülés előtt):
- ARNICA MONTANA CH30: vérzéscsillapító, sebgyógyító, 1x5 golyócskát elszopogatni
Közvetlenül a szülés után:
- ARNICA MONTANA CH200: vérzéscsillapító, sebgyógyító, 1x5 golyócskát elszopogatni

Szülés után:
- ARNICA MONTANA CH9: vérzéscsillapító, sebgyógyító. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 1-2 hétig (1 dobozban 1 heti adag van)
- DELPHINIUM STAPHISAGRIA CH9: ha volt gátmetszés, sebgyógyító szer. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 1-2 hétig.
- CIMICIFUGA RACEMOSA CH 9: méhösszehúzó. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni, 2-3 napig.
- PÁSZTORTÁSKAFŰ ÉS PALÁSTFŰ GYÓGYTEA: vérzéscsillapító, méhösszehúzó. Reggel-este 1-1 bögre tea, 1 teáskanál teafű 2 dl vízben leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető.

A kórházak szoktak adni ERGAM cseppet (méhösszehúzó), de a legjobb méhösszehúzó a szoptatás.

Szoptatáshoz:
- RICINUS COMMUNIS CH5: a tej megindulásához. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni.
- vagy URTICA URENS CH5: tejképzéshez. Reggel-este 5-5 golyócskát elszopogatni.
- LAKTOHERB GYÓGYTEA: tejképzéshez. 1 filter tea 2 dl forró vízzel leforrázva, kb. 10 percig állni hagyva, utána fogyasztható, ízesíthető. Naponta 5-6-szor is iható.

A homeopátiás gyógyszerek egyszerre is szedhetők, de előtte és utána legalább fél óráig nem szabad inni, enni, fogat mosni és rágózni (könnyebben felszívódik a száj nyálkahártyáján, de a mentol közömbösíti a hatását). Lehetőleg áramtól (pl. konnektor, mobiltelefon) távol tároljuk. A szülés előtti gyógyszerek azoknak ajánlottak, akinek a babája már megfordult és nem császármetszéssel fognak szülni (császárnál jobb, ha a szövetek kötöttek maradnak). A homeopátiás gyógyszerek csak gyógyszertárakban kaphatók, CH15 alatt 400 Ft az áruk, CH15 fölött valamivel drágábbak..

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Zsuzsi,
Gratula a kiscsajhoz.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Zsuzsi jó hogy boldog vagy!A Hanna név győzött nálunk is!!
Kutyafüle,én pont aznap töltöttem a 36 hetet mikor szültem.Sőt reggel még meg volt az első nst-m is.Az nem mutatott semmit,pedig akkor a derekam fájdogált,meg mindenem.Most legalább 38 hétig ki kéne húzni.
Dóri:Samu ügyes nagyon,majd belejön.Ma még a Karinák ünneplik névnapjukat!Gréti barátnője is az.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Esztó jó sokat tudsz ezekről a bogyókról.Én kb a málnalevél teát iszom,de ezeket kihagyom.
Jól vagy??

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita,
nem tudok sokat, csak keresgéltem én is, hogy miket lehet szedni és ezeket találtam :)
elvagyok, csak görcsölgetek megint többet, meg álomkór van rajtam nappal, éjjel meg nagyon sz@rul alszok...

Jól megijedtem az elöbb.
kávét főztem, kinéztem az ablakon, erre egy dakota mutogat nekem valamit.(a szomszéd telken még nincs épitkezés, kvázi bárki bemehet) Majd eltünt, "felrohantam" a hálóba, hogy megnézzem elment e, de nem, ott állt a kapuban, és jött be a kertbe. Aztán bátorságot vettem és kinyitottam az ajtót hogy megkérdezzem mit akar és megkérjem távozzon a kertemből. állítólag kertész és munkát keresett. Nagyon kitartó volt...de elküldtem nagy nehezen. De nem volt bizalom gerjesztő feje...

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó akkor pihizz.
Én is megijedtem volna.Még jó hogy elment.Zárkózz be!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hála a jó égnek olyan a bejárati ajtó, hogy kivülről nem lehet bejönni csak kulccsal.
De közben telefonon sirtam az uramnak hogy mi a helyzet, ő meg mondta, hogy menjek ki és küldjem el a p...-ba meg legyek kemény.
Gondolom írtó keménynek és félelmetesnek néztem ki köntösben, mamuszban, terhesen :lol:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó akkor lehet tőled ijedt meg??? :lol: :lol: Csak vicceltem.
Felénk i akadnak ilyen emberek én félek tőlük.
Na pakolunk.... :roll:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Még apa erőt gyűjt,cigizik..
Ma különösen nehéz a pocim.Pisilnem is sokat kell.Ráadásul Hanna az egészet betölti,mindenhol őt érzem.Remélem azért még bírja pár hétig benn.Mértem a pocim,már 97 cm.Eddig hetente 1 cm-t nőtt,most 5 nap alatt 2cm-t.
Kezdek parázni,hogy megint leáll a lepényem. :?
Na tényleg fekszem máshová és dirigálok az uramnak mit hogy csináljon. :lol: Pár hét és hadirokkant lesz!!! :lol: :lol:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita
Málnalevélteát bioboltban biztos kapsz, de szerintem a DM-ben is. Izére már konkrétan nem emlékszem. Nekem 100-150 g-os kiszerelések vannak, kb 200 ft egy csomag.
Valami segített nekem, mert a szülészeten csak 5 órát voltunk.

Nekem még a szülésznőm ajánlotta a caulophyllum-ot, nekem C15-ös kiszerelésben van. a tégelyes változat 5-600 Ft, asszem 80 db golyó, de egy doboz nem lesz elég. Most az üvegeset vette a férjem, ami kb forever elég. Ilyet:
http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=2109
Ez még 2.-3. babához is elég :-)

SZóval én ezt ettem, napi 5 golyót 36. héttől.
És amikor beindult a szülés, 5 perces fájásoktól felváltva a cimicifugat és a caulopyllumot, félóránként 5-5 golyót.

Ezen a simonmed.hu-n lehet normál szülési meg császáros csomagot is venni:
Normál szülés-csomag: (10 db 4g-os monokészítmény)
5300 Ft

1 db Gelsemium 15 CH :szülés előtti félelmek, szorongás esetén. 1x5 golyócskát elszopogatni naponta.

2 db Arnica montana 9 CH : Felkészíti az ereket és az izmokat a szülésre, szülés után gyorsítja a sebgyógyulást, fájdalomcsillapító hatású.
A szülés előtti utolsó hónapban: naponta 1x5 golyócskát elszopogatni. Szülés utáni pár napban naponta 1-2x5 golyócskát elszopogatni.

2 db Caulophyllum talicthroides 15 CH: Előkészíti a méhet a szülésre, a
vajúdás alatt pedig könnyíti a tágulást. A szülés kiírt időpontja előtti egy-két hétben naponta 1x5 golyócskát elszopogatni, majd a vajúdás alatt negyedóránként Cimicifuga racemosa 9 CH-val felváltva 5-5 golyócsa.

2 db Cimicifuga racemosa 9 CH: rendszerezi a fájásokat, és csökkenti a
fájdalmakat. Vajúdás alatt Caulophyllum 15 CH-val negyedóránként felváltva.

1 db Delphynium staphysagria 9 CH : segíti a gátseb gyorsabb gyógyulását.
Naponta 3x5 golyócskát elszopogatni.

1 db China rubra 9 CH: a folyadék és vérveszteség helyreállítására,
fáradtság leküzdésére. Szülés után napi 2x5 golyócskát elszopogatni egy-két hétig.

1 db Ricinus communis 5 CH : szülés után a tejelválasztás serkentésére.
Kezdetben minden szoptatás előtt 5 golyócskát elszopogatni, majd a
tejelválasztás beindulásával az adagolást ritkítani napi 2x5 golyócskáig.

Ez meg a császáros csomag:
http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=6888
pumuklii
 
 


Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem az jutott eszembe, hogy ott szenvedés közben nem biztos, hogy az lesz az elsődleges, hogy ebből a halom golyóból most melyiket is vegyem be és hány percenként... :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Pumukli,
jó ez a császáros csomag, már mentem is :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Adraci
ez Apának remek elfoglaltság volt. Legalább volt neki feladat. Fél óránként egyik bogyó, utána másik, közben negyed óra elteltével kis ásványvíz, szőlőcukor....
Meg a halom golyó az 2 db. A többit szülés utánra ajánlják (azokból én csak 3-at szedtem pl).
Ha ezzel megkönnyítheted, akkor miért ne? Annyit megér!
pumuklii
 
 


Én egyszer szedtem homeós bogyót mikor rosszul voltam az első harmadban, de csak még rosszabbul lettem tőle.Állítólag eleinte súlyosbítja a tüneteket és utána érezni hogy javulgat az ember állapota, de nekem nem volt idegzetem megvárni meddig leszek még rosszabbul azoktól a bogyóktól.

A málnalevélről annyit, hogy a tea ártani nem árthat sőt ha tényleg van valami hatása akkor csak pozitív lehet.Én se hiszem hogy liter számra fogom vedelni, majd meglátjuk ízre milyen, mert ízesíteni amúgy se szoktam a teát.

Anita,
biztos minden rendben.Minden terhesség más és más.Valakinek az elsőt könnyebb megszülnie és utána furcsálja hogy mennyit kell szenvednie a másodikkal.Lehet hogy most tovább bírja a lepény is és Hanna is tovább szeretne maradni.

KépKép
harhaj
 
 


Pumukli! Teljesen egyetértek azzal, hogy rosszat egészen bizonyosan nem tesz, sőt! A sógornőm gyógyszerész, őt még mindenképp megkérdezem. Nagggyon kíváncsi leszek mit mond!
A málnalevelet mindenképp kipróbálom, nagyon kedvelem a gyógyteákat úgy általában.

Kép

Kép
adraci
 
 


Szerintem sem kell félned, Anita! Hanna jól érzi magát. :) Minden rendben lesz.

Homeózni nem fogok tutira. De a málnalevéltea vlsz. nálam is használatos lesz.

Esztó, mi az, hogy dakota??? Örülök, hogy nem lett semmi baj... Minden bizonnyal nagyon keménynek látszottál... :)

Többiek, merre vagytok???
Vendég
 


Sziasztok!

1. Gáboroknak Boldog Névnapot Kívánok.

2. Málnalevéltea

Szülés elõtt mikortól és mennyit érdemes inni a málnalevélteából?Mi a hatása ennek a természetes anyagnak a szervezetre, miért könnyíti meg a szülést?

A málnalevéltea (3dl víz és 1 teáskanál szárított málnalevél) a szülés természetes elõkészítésére használatos módszerek között annak ellenére az egyik legismertebb, hogy hatásmechanizmusát még nem tisztázta a tudomány. Mégis széles körben alkalmazzák, hiszen a gyakorlott bábák tapasztalatai szerint erõteljesen fellazítja a kismedence izomzatát, és így megkönnyíti a tágulást.

A málnalevéltea méregtelenítõ és salaktalanító hatással is rendelkezik;az anyagcsere folyamatát a beleken keresztül serkenti, és salaktalanítással hozzájárul ahoz, hogy a szervezet egészséges maradjon. Hatásának titka valószínûleg az, hogy az intenzív bélmozgások ingerlik a méhet , s ez fokozza a méh izomtónusát. A várandósság 34.-36. hetének végétõl érdemes rendszeresen fogyasztani (napi 2 csésze tea elegendõ).Szülés után is kortyolgathatjuk, hiszen a korai gyermekágyban esetlegesen lomhább bélmûködést hatékonyan serkenti.



Forrás: Kismama Magazin
2004. november

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok Lányok/Asszonyok!

Újra vagyok! Képtelen voltam majdnem 40 oldalt visszaolvasni, de megpróbálok legalább 10-et.
Gépem még nincs, ma a férjem itthon hagyta az övét, így be tudok jelentkezni. Netem viszont van, kaptam 3G-s kártyát, elég jó, elégedett vagyok.

Mi jól vagyunk, én názhásan, de nem vészes. A tesóm állapota stabil, felkészültünk egy hónapokig/évekig tartó folyamatra, de már jól alszom éjszaka, nem sírok, az első megrázkódtatáson túlestem, most várunk és reménykedünk.

Nekem különösebb panaszom nincs, leszámítva, hogy nagyon visszeres vagyok - és nem a lábam..... A doki szerint semmit nem tudok tenni ellene, viseljek szoros bugyit, majd szülés után elmúlik.

Gyöngynek megvan az új heverője és ha odafekszünk mellé, akkor 5 perc alatt elalszik, tündéri kislány, imádom. Igaz, eleven, mint 3 fiú......

Adraci, ha Apa bemegy a szülésre vagy van fogadott szülésznőd, akkor ők tudják Neked adagolni a bogyókat, neked nem kell számolgatnod.

Anita, nem fog leállni a lepényed, ne félj!! Kétszer egymásután nagyon ritkán fordul elő, ne aggódj! És nyugodtan idd a teát, annyira azért nem gyorsítja meg az eseményeket! :-)

Most ennyi, igyekszem visszaolvasgatni.
Vendég
 


Sziasztok!

Tinuval váltottunk egy SMS-t, minden rendben Velük!

Zsuzsi! Gratulálok a kislányhoz!
Szofi! Neked is a pufók Csanádhoz!

Én ittam Alízzal napi 1-2 csésze málnalevél teát. Nem tudom használt-e. A szülést indították, de utána állítólag gyorsan tágultam, a vége viszont császár lett. Azért most is fogom iszogatni, ártani biztos nem árt. Én két éve Herbáriában vettem.

Újraélesztő tanfolyam: Mi is gondolkodunk rajta, de lehet, hogy ismét kimarad. iszonyú gyorsan megy az idő, és annyi mindent kellene csinálni. Egy barátnőm a Madarász utcában volt, nem ajánlja senkinek, a gyakorlati bemutató szerinte nem sokat ért, ők nem is gyakorolhattak, csak egy írásos anyagot kaptak otthoni tanulmányozásra.

Kép

Kép
hean
 
 


Sziasztok!!
huhhhhhhh.......már majdnem kész.ülve,fekve hajtogattam egy csomót.Mindennek helye,már csak a Hanna rucik hiányoznak. :D
Kiválogattuk a Gréti ruháit is,hogy miket nőt ki.....hát egy nagy zsák tele lett...nő mint a gomba.
Na most már tuti iszom a teát.De bogyókat szerintem nem szedek.
Harhaj köszi,legyen igazad!!Remélem Hanna szeret benn lenni,meg persze mindenki babája még pár hétig. :lol:
Többiek merre vannak?Mindenki babaszobát rendez??
Panndi hogy haladsz a tanulással??
Tinu???Már rég nem volt,remélem nincs baj!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


SZIA, BÖBI!!!! Jaj, de jó, hogy jöttél! Már úgy vártunk! Örülök, hogy minden rendben a babóval meg veled, Gyöngy nagylánnyal, és remélem, hogy a reményetek beteljesedik!
Vendég
 


Örülök hogy Tinu jól van!
Böbi de jó hogy jöttél!!!Örülök hogy jobban vagy,tesódnak drukkolok továbbra is.
Gyöngy akkor nagyon ügyes hogy már így külön alszik!Gréti is már 2 napja,az új ágyban!!Puszild meg helyettünk is Gyöngyöt!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Böbi
jó hogy újra jöttél!
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Nálam ismét vacakol ez a babanet. (Amúgy semmi gond az internettel..)
Nekem is borzasztó éjszakám volt! Irtó nagy vihar volt errefelé! Kedves Férjem is felébredt olyan 2h körül –pedig Neki aztán tényleg jó alvókája van! Na, most már sejtem, mi a keményedés. Irtó furcsa! Nem irigyellek Benneteket! ..
A macska is megőrült, be kellett engednem, pedig ilyenkor már (mikor nincs -10 kint) már nem is akar bekéredzkedni. Erre összepisilte a vendégágyat! (Még jó, hogy nem az új matrac volt már rajta…)

Egyre jobban elcsábulok 4D-ügyben.. Olyan jó olvasni, hogy ki-mit látott…

Eltűnt kismamik! Végre v.mi hír felőletek!! :)
Örülök, hogy közben Tinuról is van egy "félhír"...

Gáboroknak minden jót! :)

Mozza! Nekem sosincsenek rendes fájásaim. :oops: Olyan, mintha benyomnánk egy gombot: egyszer csak folyamatosan jön, és baromi sűrűn.. Szóval: az átlagos kismamáknál megfigyelhető az egyre sűrűbben jelentkező fájások. 10-12 percenként, aztán 8-10 percenként, stb… Nálam –most már tudom :) - egy olyan érzés jelentkezik, mintha egy nagy kő húzná le a hasamat, és egyre nehezebb. Mint kiderült azért, mert mikor az első fájásokat érzem, már a baba feje kitapintható.. Szóval, elég extra eset vagyok… Az a legjobb, hogy a 3.gyereknél mikor ezt a nyomást elkezdtem érezni, egyszerűen besétáltunk a kórházba, majd haza akartak küldeni, hogy tiszta hülye ez a kismama, hiszen semmi fájása nincs. Na, és ahogy rámtették a CTG-t, beindult a gépezett… Szóval: vannak az átlagtól eltérő szülések is… ;)

Málnalevél tea: Gondolom, azért változó, hogy ki-mennyit mond, mert u.azt a herba mennyiséget (=szárított levél) teheted 2 liter vízbe is, meg 1 dl-be is… Így végülis van olyan eset, amikor ugyanaz a hatása a kettőnek. Persze, ez is egyedi. V.kinél a kevés is hat, v.kinél csak a sok, v.kinél meg a sok se.. :)

Azt hiszem, ezt én kihagyom, mert tartok attól, hogy nem érünk be a kórházba… (Bencus a szülőszobába való belépéstől számítva egy órán belül, Bazsi pedig 1,5 órán belül megszületett…)

Kutyafüle! A homeós bogyók ára gyártótól függ. Uazon termék, már gyártónál akár harmadáron is lehet. Én használok a gyerekeknél homeós bogyókat, bár, mostanában,hogy már nagyok, majd kikupálódnak 1-2 nap alatt maguktól, vagy kevés a homeós bogyó, és v.mi keményebb szer kell… Szerintem kicsit nézz körül, hogy amerre laksz, ott milyen lehetőségek vannak.

Esztó, Pumukli! Ezeket a homeós listákat a blogba is be kéne tenni. Nekem szimpi –bár az előző szüléseimnél ez még nem volt ilyen ismert dolog, és én nem is tudtam róla. Az már elgondolkoztató, hogy érdemes-e nagyon foglalkoznom a szülés előtti – és alatti részével.. :)
Viszont az „utáni”- kimondottan érdekel! Pl.: ha esetleg tudnátok olyan bogyót, ami kimondottan a szülés utáni méhösszehúzódással járó fájdalmat csökkentik, annak nagyon tudnék örülni… 1.-2. babásoknál ez még nem izgi, csak minél többedszer szülsz, annál intenzívebbek a méhösszehúzódások. + a szoptatáskor ezerrel sz..abb. Viszont minél jobban szoptatsz, annál gyorsabban regenerálódsz. Én a 3.gyerek után már téptem a lepedőt, és potyogtak a könnyeim szoptatáskor. Szégyen, vagy nem, de le is csúszott a napi 4-5 Algopyrin. De ugye valamint-valamiért. Amúgy meg tényleg nem akarak ijesztgetni senkit, mert az első baba után szinte semmit nem éreztem a méhösszehúzódásokból…

Kép
szkitty
 
 


Böbi, örülök, hogy újra jöttél éshogy jobban vagy!

Ja, képzeljétek, azt álmodtam, hogy megszültem. A 20 éves tesóm volt a gyerekem (ugyanúgy nézett ki, mint most, csak picibaba volt) :lol: Ja és kíváncsi voltam, hogy van-e tejem, ezért megnyomtam a mellem, mire a tej szétspriccelt. :lol: Jó kis álom! És még a páromat meg sem kérdeztem, hogy ez mit jelent, bár olvastam, hogy a szülés előtti időben gyakoriak az ilyen marhaságok. :)

Kép

Kép
adraci
 
 


Bocsi az ezer helyesírási hibáért... Mindig gyorsan akarok sokat írni. Inkább a minőségre kéne hajtanom, nem a mennyiségre... ;)

Kép
szkitty
 
 


Kitty
megkérdezem nővéremet majd a szülés utáni bogyóval kapcsolatban. Ő elég otthon van a témában. Ő a 3.-nál szenvedett legjobban, tépte a lepedőt, mint te. A negyedik után viszont nem emlékszem, hogy annyira oda lett volna.
Már meg is kérdeztem. A harmadik gyerektől ajánlanak egy bogyót, mindjárt megnézi a nevét.

Nekem Majával is fájt rendesen a méhösszehúzódás, most majd még rosszabb lesz. Nem is gondoltam erre mostanában. Meg nekem a szoptatás is bazira fájt egy hétig kb, az első fél percben minden szopinál kész voltam.

SZerintem Annus rakott már fel homeos infokat a blogra...
pumuklii
 
 


Kitty
nem találja nővérem hova írta fel. De a héten úgyis visszaszerzem barátnőmtől a bába válaszol c könyvemet, abban benne van. Irom majd, ahogy elolvastam.
pumuklii
 
 


Dóri,
a dakota a romára vonatkozott :) jó sötét bőre volt. tuti hogy keménynek látszódtam :lol:

Kitty,
én totál béna vagyok a blog szerkesztéséhez sztem, de megpróbálom feltenni.

Böbi,
jó hogy újra vagy, itt is :D

megyek elkezdem főzni a vacsit.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Jaj, én Petrusról álmodtam rettentő hosszan éjjel. Elmentem meglátogatni éjjel, belógtam a kórházba, mondtam, a szülőszobára megyek, oda hívtak, felküldtek velem sok üveg üdítőt az ottaniaknak, de nem volt ott senki. Lementem a 2. emeletre, ahol zsúfolt nyitott szobák voltak, kb. mint az öltözők az usziban, és az egyik ilyen "rekeszben" volt Petrus. Egy másikban meg sok ismerősöm. Mindenképp ki akartak dobni, Petrus meg rettegett, hogy most mi lesz. Aztán megszöktem. Ennek így semmi értelme, de a részletek ijesztőbbek, azt már nem írom le... :lol:
Vendég
 


Nekem is nagyon fájt szülés után a méhösszehúzódás!!
Mit főzöl Esztó??
Hanna épp csuklik,ma már vagy ötödjére.
Olyan lusta vagyok ma,de szerintem az idő miatt.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Én is jókat álmodok mostanában.Legutóbb azt, hogy ültünk a párommal a konyhában, beszélgettünk és egyszer csak tiszta tej lett a pólóm.Én viszont úgy ültem ott továbbra is mintha ez egy cseppet se zavarna, pedig az egész pólóm tiszta tej volt. :?

Ez a hányás és hányinger meddig fog kitartani, amíg a picúr le nem száll?

KépKép
harhaj
 
 


Anita,
bacon és sajt alatt sült gombás májat, majonézes kukorica salival, és krumplipürével.
már nagyon várom hogy készen legyen :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Hu de rég ettem májat, terhesség előtt, elvileg nem ajánlják...
Csak irigykedem itt :-)
pumuklii
 
 


Jól hangzik,csak én nem szeretem a májat!de ettől független biztos finom lesz.
Mára kész van a pakolás.De nem les ennek soha vége.Már holnap megint lehet mosni is.Én nem tom másnál hogy van,de minden nap megy a gép legalább 1x,de még így is sok a szennyes.
:shock:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Nem ajánlják??? de miért? én most csak ezt bírom a csirkéből megenni, meg a nyakát. más részét (mellét) nem.
A védőnő pont múltkor mondta, hogy azt egyek, vmi vitamin miatt.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


"A májban sok az A vitamin, amiből túl sok ártalmas lehet a magzatra"

"A lisztéria olyan baktérium, ami át tud haladni a méhlepényen és korai terhességnél még vetélést is okozhat. Szerencsére ritkán, de a hűtőben is elélhet, ezért az alábbi élelmiszereket kerüld:

máj és abból készült ételek,
kék (penészes) sajtok,
nem pasztőrizálttejtermékek. "

A többit inkább le se írom. Kis mennyiség biztos nem árt.
Már bánom, hogy felhoztam, azt hittem tudod.
pumuklii
 
 


Sziasztok lányok!

Ma jöttünk meg egy wellness hételejéről! :lol:
Olyan jó volt egy kicsit semmit sem csinálni, még utoljára! 8)

A málnalevél+palástfű tea kombinációt., én annak idején a peteérés elősegítésére ill. a baba megtapadása miatt ittam a ciklus két felében! Én is úgy tudom, hogy a málnalevél segíti lerövidíteni a vajúdást! Ízesítve nem rossz az íze, sőt egész finom!

Valaki tudja mennyit kell mozogni odabent a csöppségnek, hogy ne kelljen aggódnom, mert mondhatnám, hogy fürge típus a lelkem! :?

Most megyek visszaolvasni, mert megint lemaradtam! :evil:

KépKép
ancsika80
 
 


NEM mondhatnám, a nem szócska lemaradt! :evil:

KépKép
ancsika80
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: