Új privát üzeneted érkezett!

Jó éjt lányok!!!!! :P

phpBB: Kép
belluska

Belluska,
köszi! :lol: Máris jobban vagyok ám, hogy elaludtam dvd-zés közben :lol:
Amúgy tartam magam ahhoz, amit Fitie mondott: arra gondolok, hogy Maszatkák olyanok, mint a Moszatok és jó erősen kapaszkodnak anya pocijában :wink:

i.kata

Jó reggelt csajszik!!!! :lol:

Kata!
Helyes,és örülök,hogy jót tett a dvd-zés és az alvás!!!!!Jól teszed ha arra gondolsz,hogy milyen erősen kapaszkodnak a kis Maszatkák,mert úgy is van!!!!! :lol: :wink:
Legyél vidám és kiegyensúlyozott,hiszen van miért!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

belluska

Szép napot Mindenkinek !
Péntek vaaaaan !
wepe

Sziasztok

ezt egy másik topicban találtam, aranyos :D

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.

Szép napot mindenkinek :D

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Fitie,
ez nagyon édes! :lol: :lol:

i.kata

Fitie!
Ez nagyon cuki,tetszett!!!!! :lol:
Pocaksimi!!!! :P :wink:

Kata!
Látom Maszatkák felkerültek a vonalzódra!!!!Nagyon szupi!!!! :lol: :wink:

belluska

Fitite, aranyos amit írtál !
Kata, az új vonalzód még jobb :D
wepe

Belluska, Wepe,
köszi! :lol: Csak azért csináltam egy 2. vonalzót, mert az virágos csak a heteket számolja-

i.kata

sziasztok!

nagyon melózom... ne haragudjatok, hogy nem vagyok....
még jelentkezem... talán! :D
dezsina

Dezsina!
Nem haragszunk,de azért egy kis időt tessék ránk szánni!!!! :D :wink:

belluska

Szia Kata!
Megértem, hogy csalódott vagy, az UH-tól mindig többet várunk, mint amit láthatunk. De a következőnél már biztos nagyobbak lesznek. Igazán majd a 4D-nél lehet látni teljesen, én ezeknél a régi fajtájú gépeknél sose láttam, hogy mit mond a doki. De nem is ez a lényeg, hanem hogy ott vannak végre!!! Csak erre gondolj most, ha fél napot is ott kell ülnöd, Te már mint kismama!!! ülsz ott. Ne idegeskedj, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt és legyél nagyon boldog, hogy sikerült!!! :P :P :P

Egyébként amikor én Kirust vártam, akkor itt a Babaneten legfölül van a Várandós naptár hétről-hétre, ott néztem meg, hogy azon a héten éppen milye feljődik. Nagyon jól le van írva. És ha jól emlékszem, a profilnál be is lehet jelölni, hogy küldjék el e-mailban is.

Belluska!
Köszi a fogkefés segítséget, már épp gondoltam rá, hogy mikortól kell használni? Manócskáid jól vannak?
Vendég

Lilla!
Szívesen,de nincs mit köszönni! :D Amikor még dolgoztam annyi tévhit volt az anyukáknál a fogmosival kapcsolatban,pl. volt aki azt hitte,hogy este ha pl. mézet tesz a teájába a gyereknek akkor nem tesz rosszat,hát érdekes történeteket tudnék mesélni,de hát nem is érdekes,csak tényleg kezdetektől oda kell figyelni a fogacskáikra!
Jól vagyunk köszönjük szépen,most épp pihi van,alszanak a bébik!Ti jól vagytok?Kira?

Úgy látom a fent olvasottak alapján,hogy ti is nagy 4D-s uh.-ra járók voltatok!Én imádtam!!!!! :lol: Mi voltunk a 12. héten is,pedig sokan leakartak beszélni róla,de hát feledhetetlen volt már akkor is!Nekem nagyon hátrahajló méhem van,de valósággal mint egy kis lavórban ki-be ugrált Kata rugózva a 12.heti uh.-on,nem is gondoltam volna!

:lol:

További szép napot nektek!!!! :lol:

belluska

Kép

Kellemes hétvégét csajszik!!!!! :lol:

Minnie!
Reméljük nem kell menned hétvégén!Vagy igen? :?

Zsuzska kismami!
Jól vagytok?

Kép !!!!Már hiányzol!Írjál ha tudsz! :D

Dezsina,Wepe,Kata,Fitie,Lilla,Ladiva,Bettem,Gabó,Tündi,Andi! :P
Szép napot nektek is!!!! :lol:

belluska

Sziasztok!

Először is szeretnék gratulálni mindenkinek a gyönyörű babájához! :) És persze szorítok azoknak akik még várnak rá!!!!

A Semmelweis Egyetem keretin belül kutatást végzünk mesterséges megtermékenyítésen átesett mamák között, ezért kérlek szánj öt percet a kérdőívünkre.

A kérdőív online kitölthető, így nem kell küldözgetned sem! Smile

Köszönöm a segítséget!

http://spreadsheets.google.com/viewform ... GRuVVE6MA..

KépKépKép
bogyra

Helló lányok!Nem lesz későn a negyedik napon mennem vérvételre?Péntek este jött meg,és nem tudom nem lesz-e későn kedden mennem?Most olyan furán jött meg,teljesen másképp,mint előtte évtizedekig.Eleve nem voltak megelőző tüneteim:has-derék-hátfájás,pattanások,mellfájdalom,stb.Pénteken csak barnáztam-azelőtt soha nem barnáztam-és csak mára indult be a dolog.Ez bizti a műtét miatt van.fura,nem?

salygabó

Sziasztok!

Gabó,
nem késő még a kedd, ne aggódjál. Amúgyis azt szokták mondani a 3. napira, hogy 2-4. napon kell menni vv-re. :wink:

i.kata

Köszi Kata a választ.Ugye neked is lombikod volt?Mennyi időre kell tesztelni a beülti után?

salygabó

Szia Gabó!
Nekem 4-ből háromnál péntekre esett a mensi és volt,hogy én is kedden mentem!Csak persze majd mondjad,hogy hányadik napon vagy! :lol:
Nekem beültitől számítva két hét múlva kellett tesztelnem!
De jó lesz már majd érted is izgulni!!!!! :lol: :wink:

Pihizzetek lányok!!!!

Kata!
Remélem már megnyugodtál?Hát persze ez nem is kérdéses már gondolom!!!!Vigyi magatokra!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

belluska

Sziasztok Lányok!

Bocs hogy eltüntem, sajnos alapos okom volt rá.
Ma értem haza a kórházból.
Elég furi a kálváriám.
Amikor írtam nektek hogy nem sikerült, mert nem láttak az uh semmit azt gondoltam semmi volt méhenkív gond majd megjön és megyünk tovább. Hát nem így történt. Nem jött meg és a hcgm tovább emelkedett. Rosszul nem voltam de méhen kívüli terhességre gyanakodott mindenki. Két naponta vérvétel bár a hcgm nem duplázódott de emelkedett.
Akkor a Sipos doktor megnézett a klinikán és látott valamit a bal petevezetékemen.
Ezért másnap be kellett feküdnöm. Két napra rá laparoszkóppal megműtöttek és nem voltam méhen kívüli terhes. Csak ciszta volt ami az első stimuláláskor keletkezett, mert túlstimuláltak. A méhemből is kivették a méhnyálkahártyát amiben egy elhalt terhesség volt. Attól lehetett magas a hcgm. Szóval most teljesen kitakarítottak, nagygenerál volt, most elég ramatyul vagyok, fáj nagyon a hasam, de remélem hamar elmúlik.
És még találtak a petefészkemen is cisztát ami a le nem szívott tüszőkből maradt. Ez nem okoz egyébként bajt.

Szóval a rövid kis történetem és azért jól végződött azt hiszem.
Mindenki nek szurkolok és Kata a kolleganőmnek az 5 héten még nem is találtak semmit és 2 hét múlva volt szívhang :lol: :lol:
Vendég

Kicsit összekeveredtek a mondataim bocs, de azért azt hiszem értitek mi történt :oops:
Vendég

uh Kriszta, ez elég ijesztően hangzik. örülök hogy túl vagy rajta, remélem a fájdalmaid is hamar enyhülnek.

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie

Szia Kriszta!
De örülök,hogy itt vagy újra köztünk!!!!!
Hát nem semmik ezek a történések!Jobb lett volna persze ha ezek nem kellettek volna,de talán most minden rendben lesz már odabent a következő beültire,és jöhet a babó!Gyors felépülést kívánok neked és fájdalommentes napokat!!!!Sokszor ölellek!!!!!!Puszi!

belluska

Kriszta,
álmomban nem gondoltam volna, hogy veled ilyesmik történtek az elmúlt napokban :shock: Remélem hamar felépülsz és mehettek tovább :wink:
Akartám már kérdezni (bár lehet hogy már írtad), hogy mikor kezdhetitek a következő lombikot?

Gabó,
igen, nekem ez volt a 2. lombik és ha jókislány lettem volna, akkor beülti után 14. napon kellett volna tesztelnem, dehát nem bírtam magammal és a 9. napon teszteltem :oops:

i.kata

Jó reggelt!

Látom mindenki elfoglalta magát a hétvégén, mert nem voltunk valami aktívak :lol:
Engem viszont elkapotta vonalzó készítési láz :oops:

i.kata

Dezsina,
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Kép

i.kata

Sziasztok!
Hát tényleg nem volt nagy nyüzsi itt a hétvégén! :D
Ari a vonalzód Kata!

Dezsina!Hát akkor én is nagyon boldog névnapot kívánok neked!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép

belluska

Sziasztok!
köszönöm a névnapi jókivánságokat!!!!
legalább ennyi jó van mára... :?

Kriszti!
Örülök, hogy siekrült a tavaszi nagytakarítás!!!! Szegénykém, most már regenerálódnod kell!!! :wink:

Kata!
megadrukkok!!!
dezsina

Dezsina,
csak ennyi jó történt ma veled? Mi baj van?

i.kata

Sziasztok !

Dezsina, én is kívánok a boldog névnapod mellé egy-két pólyát ezévre ! :D

Kriszti, nem semmi, hogy mi történt Veled, gyors javulást kívánok Neked !

Kata, Zsuzska, Fitie babasimike ! :D
wepe

Dezsina,ne tessék magad alatt lenni!!!!! :lol: :wink:

Kriszta,Wepe,Kata és többiek!!!!
Szép napot nektek!!!Puszi! :D

Kata!
Akkor mához egy hétre mész uh.-ra?
Vigyázz magadra és a pirinyókra!!!!Már biztos azóta is sokat növekedtek! :wink:

belluska

Belluska,
nagyon remélem hogy növekszenek. Amúgy a hasamon már érzek és látok változást. Persze csak minimális. :lol: Az érzés erősebb, főleg amikor kicsit görcsölök.

i.kata

Sziasztok lányok!Ma nagyon nehezen tudtam belépni hozzátok:)Dezsina boldog névnapot kivánok!:)Kata!A 9.-ik napon való tesztelés nem ad fals eredményt még?Mármint a hcg tartalmú gyógyik miatt kérdezem.Én ma voltam hó eleji vérvételen.Miért kelett már most mikor csak augusztusban lombikozunk?Kata mikor irják ki a gyógyszereket, a leszivás előtt mennyivel?Szurizni is kell majd magam?Mennyi embriót ültetnek vissza általában?Most aztán tettem fel kérdést bőven...:)

salygabó

Gabó!

Had válaszoljak a kérdéseidre, már amennyire tudok. A 3. és majd a 21. napi vv-ek azért kellenek, hogy még a lombik előtt a dokik világosan lássák, hogy nincs-e valami eltérés a hormonok terén. Ezt nyilvánvalóan a tervezett lombik előtt érdemes megcsinálátatni, mert ha valami érték magas vagy alacsony, akkor még tudnak gyógyszert adni, a vérvételes menet így működik. Először vv-ek, utána ezeket kiértékelik, és ha minden rendben, akkor természetesen mehet a lombik. Amúgy - többek között - a hormonértékek alapján is döntenek arról, hogy hosszú vagy rövid protokollt fognak csinálni, ez persze függ az életkortól is, a méh, a petefészkek állapotától, meg sokminden mástól is, amit én nem tudhatok.

Gyógyszerkiírások: Amikor effektíve elkezdődik a lombik, aznap kapod meg azokat a recepteket, amelyeket a leszívásig kell szedni. A leszívás előtti vv-en (vagy UH-n) meg megkapod azokat a recepteket, amiket a leszívás után kell szedni. Természetesen szurizni is magadnak kell, kivéve a tüszőrepesztőt, amit általában este 19:00-kor (hellyel-közel) pontosan beadatni, ezt megteheted magad is, de általában háziorvosi ügyeleten szokták. Persze van olyan tüszőrepesztő is, amit szintén hasba kell beadni, ha ilyet kapsz, akkor nyilván nem kell ügyeletre menni. Ne aggódj, a gyógyszerek receptjeit időben megkapod és el is magyarázzák, hogy mikor mit kell beadni és hogyan, ráadásul kezelőlapot is adnak és erre mindent felírhatsz.

Embrióvisszaültetés: Ez teljesen változó. Függ attól, hogy a megtermékenyítés után mennyi embrió marad. Függ az életkortól is, így általában 2-3 embrió visszaültetésére lehet számítani. Ha több van, akkor fagyasztanak. Van olyan eset, amikor pont négy embrió marad, akkor a dokik döntése, hogy mind a négyet visszarakják-e vagy kettőt visszaültetnek, kettőt pedig fagyasztanak.

Remélem, hogy valamennyire átláthatóvá tettem a dolgokat számodra.

Dezsina, boldog névnapot utólag is!

Kriszti, őszintén sajnálom, hogy ez történt veled, de szerencsére szépen megcsinálta a Sipos doki. Most regenerálódj. Kaptál új időpontot a következő lombikra vagy most inkább pihensz és meglátod, hogy hogyan tovább?

Kata! Pihenj sokat, és kérjük a jó híreket az UH-ról!
Vendég

Ladiva,
nagyon profin levezetted a dolgokat Gabónak :wink: :lol:
Épp a szakdogámat írom, az elég pihentető, vagyis inkább zsibbasztó :? na jó, mindjárt takarítok is, mert megint előkerült néhány porcica, aztán 6-ra megyek suliba gyakorlatra :evil:

Gabó,
Ladiva talán csak a korai tesztre nem válaszolt. A gyógyszerek közül egyedül a tüszőrepesztő befolyásolhatja a teszt eredményét, de az is kiülrül egy hét alatt a szervezetből. Azt 2 nappal a leszívás előtt kell szúrni, nekem 5 napos bébiket adtak vissza, és utána 9 nappal teszteltem. Szóval több mint 2 héttel a tüszőrepi után teszteltem és azt már nem tudja kimutatni. A többi gyógyszer pedig nem befolyásolja a teszt eredményét. :wink:

Még annyit tennék hozzá, hogy ha pl. long protokoll lesz, akkor elmész 21. napi vv-re, ott odaadják a recepteket amiket ki kell váltani és ha nem jó valamelyik értéked, akkor változtatnak az adagon a vv-től függően. VV napján mindig vissza kell telefonálni 12.30-kor hogy rendben vannak-e az értékeid.

i.kata

Lányok!Hogy fogok ennyi mindent fejben tartani,ennyi mindenre figyelni?:)De komolyan!

salygabó

Gabó,
mindi mindent elmondanak majd az intézetben, ne aggódj :wink: És fogsz kapni majd egy kezelési lapot is, amin rajta van, hogy melyik gyógyszerből mikor mennyit kell bevenned és a szurik is rajta lesznek a lapon. Szóval el sem tudod téveszteni :wink:

i.kata

Gabó! Csak most tűnik kuszának és átláthatatlannak a dolog, amikor majd elkezded a lombikot, minden teljesen világos lesz, mindent elmondanak és a kezelőlapra is rákerül, logikus is az egész, ezt majd te is látni fogod. Ráadásul bármikor felhívhatod az intézetet, segíteni fognak, ha valamiben elakadtál.

Kata, jó sokára még UH-ra, addig gyönyörűek és szép nagyok lesznek a babák.
Vendég

Ladiva,
bizony, még 1 hét. Kicsit lecsillapodtam, így azért kellemesebben fog eltelni ez a hét, de nagyon várom és persze izgulok is.

i.kata

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés: élünk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kissé rohangálós napjaim vannak. Minden rendben.
Ha minden igaz, szerdán már leszek rendesen. Addig is puszi és pocaksimik, és hajrák, és szurkolás mindenkinek :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Pocifotó 6 hetesen:
Kép

Pocifotó 10 hetesen: Kép

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Kata!
Jól is teszed és örülök neki,hogy megnyugodtál,nem szabad idegeskedni! :lol: Minden rendben lesz! :wink:

Gabó!
Mielőtt belekezdtünk mi is a lombikba,nekem is tiszta zavaros volt minden,de ahogy Ladiva is írta,hogy mikor már benne vagy azért letisztulnak a dolgok!Nekem már nem olyan frissek az emlékek róla,de akkor a végére már profi lettem benne szinte(bár ne kellett volna)!Kívánom,hogy neked csak az első erejéig kelljen belemerülnöd a dologba!!!! :lol: :wink:

Tündi!
Veled mizujs??????? :D
Mikor mész dokihoz :?: :?: :?:

belluska

Zsuzska!
ÓÓÓÓ,köszönjük a pocis képeket!!!!!
Csak így tovább!!!Minden rendben????

belluska

Kép

Kis zsiványokról rakok fel nektek képet! :D

belluska

Zsuzska,
köszi a pocakfotót! Már szépen látszik :lol:

Belluska,
nagyon helyesek a picik! :lol: és milyen kis csinik :lol:

i.kata

Kata!
:D :D :D
"Sajnos" imádok rucikat vásárolni nekik! :? :D

Zsuzska!
Beszerzés alatt vannak már a kismama ruhák?Úgy tűnik már szükség van rájuk! :lol: :lol: :wink:

belluska

Hát szerencsére felsőket nem nagyon kell vennem majd, az van bőven. Hát a melltartóimat már cserélni kellett, mert azokba már egyikbe sem fértem bele :lol: :lol: :lol: :lol:
A farim még jó, de ülve már kényelmetlen, úgyhogy lassan tényleg vennem kell kiskaminacikat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SHOPPING :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska! Szépen gömbölyödsz :)
Vendég

Zsuzska!
Hajrá Shopping!!!!!! :lol: :wink:

belluska

Sziasztok

Zsuzska :D csini a pocid!

Belluska nagyon édesek a manócskáid ezen a képen :)

Kata pihenj sokat :) jók a vonalzóid

Wepe :D

és végül egy tappancsfotó mindenkinek :D

Kép

fitie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?