Új privát üzeneted érkezett!

francestz,
azért neked is kijutott rendesen... Másodszorra sem volt ezek szerint egy nászmenet...?!
Az, ahogy a dokim könyékkel préseli ki belőlem a gyerekemet, nekem is maradandó emlék:-)

Olivérnél a fejkörméret 37cm volt, kis 'csúcsfejként' jött a világra:-) Mondjuk nem is kellett gátat metszeni csak épp egy kicsit.

Hella bébi fejkörméret is épp, hogy megütötte legutóbb a 36 hetestől elvárhatót, remélem ez azt jelenti, hogy Ő is flottul kifér majd...hihi

chanel_28
 
 


Chanel!

Erről a gélről én se hallottam,de szerintem ez is szülésznő illetve doki függő!Pontosabban vele kell megbeszélni h te mit szeretnél!

Ami érdekes,hogy Iza feje nem nagy!Neki a pocija a nagy!De ugye az meg nem csontos :lol: Majd behúzza :lol: :lol:
Amikor a 32.heti uhn voltam a kórházban akkor a doki azzal kezdte h ez a baba csak 30-31 hetes...szóval a feje alapján nem nagy!4D-n,ami a betöltött 32.héten volt(32+1 naposan) ott is csak a feje volt kisebb az ilyenkor átlagosnál.A fej kerülete akkor 28 cm volt.Ami a gép szerint 29+1 nek felel meg!!!a BPD akkor 8 cm volt,ami 30+1 nek felel meg!
2 hét múlva uh a kórházban,kíváncsi leszek akkor mit mérnek...

annus11
 
 


Sziasztok!

Én még nagyon új vagyok itt, de nagyon jó kis csapat gyűlt össze és csatlakozni szeretnék hozzátok, ha nem bánjátok.
Mi a 37. hétben járunk Vilmossal, és mi is a 2-esben fogunk szülni.
Van valaki itt akinek Szentpéteri az orvosa?
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy a babának mit kell vinni a kórházba? Jövő héten mi is meglátogatjuk a szülőszobákat, de elég nyugtalan vagyok, hogy ezt nem tudom...
beatrix161
 
 

 
 

Szia Beatrix!

A babának ruha nem kell,majd csak a hazahozatalnál.Viszont kell pelus,popsitörlő,kenőcs.Ilyeneket nem adnak elméletileg....Nekem a védőnő előre kiírja amit ki kell váltani a gyógyszertárban!
Ha van szülésznőd ő el fogja ezt mondani!Kérdezd meg bátran! :wink:

annus11
 
 


Köszönöm Annus!!!

Szülésznőm az sajnos nincsen, a védőnőm meg azt mondta, hogy addig nem írják fel ezeket a kenőcsöket, amíg nincs meg a baba..
Na majd akkor intézkedem!!!
beatrix161
 
 


Beatrix!
A szülőszobát akkor hogy nézitek meg?Vki csak körbevezet,nem?Akkor ő el fogja mondani!Amúgy nekem sincs szülésznőm!De majd aki már szült biztos beszámol h mi az ami kellhet még,vagy jó ha van nálad stb!
Hát érdekes...nekem a védőnő felírja elötte!Majd most fog vmikor kijönni és akkor hozza a recepteket is!

annus11
 
 


A szülőszobát a dokimmal nézzük meg, tudom, akkor ott kiderül minden, csak az még egy hét múlva lesz csak, és addig nyugtalan voltam..de már nem vagyok :-) hogy mit kell vinni a babának.

Mindegy elég rugalmasak voltak eddig, majd megmondom, hogy nekem előre kell, csak nem mondják azt hogy nem.

Ti melyik dokihoz jártok uh-ra? Nekem elég rossz tapasztalataim voltak a genetikai ultrahangos dokival...a rendes ultrahangon ott rendesek.
beatrix161
 
 


Szia Beatrix!

Látom, szinte egyforma idősek vagyunk :wink:

Amit a csajok felsoroltak, azt tényleg vinni kell, bár nekem sem írták ki anno a popsikrémet előre... (bár a Szabolcsban adtak azt is)

Tapasztalatból viszek textilpelust is pl. a büfiztetéshez, mert emlékszem, hozattam be az első gyerkőcnél is... és az ujszülött kesztyű is kellhet. Az én fiam akkora karmokkal született, hogy rettenetesen öszekarmolta magát. (én persze tudatlanul levágtam a körmeit, pedig állítólag 2 hétig nem ildomos...)

chanel_28
 
 


Üdv itt Beatrix! :)

Hű, Lányok! Nem semmi, amiket itt írtok a szülésről! :) Annyira kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, ha majd én tartok már ott.
De úgy döntöttem, hogy az itt mindőnknek álom-szülése lesz. :wink: :lol:

Francestz!
Köszönjük a bókot, Kornél nevében is. :wink: Tegnap behozták ide hozzám. Már 11 kiló (elmúlt egy éves). Felemelni még könnyen felemeltem, de két perc után visszaadtam az Apjának, mert éreztem a hasamat. :) De jó volt megszorongatni kicsit. :)

Ma igen gazdag volt a levelezés-termés egyébként. :)

Holnap gondoljatok rám du. 1-kor, akkor nézik meg először 3D-vel a Picit a pocakomban. :) Én nagyon kíváncsi vagyok! :)
Majd délután bekukkantok, hogy mi újság.

Szép délutánt/estét Mindenkinek!

KépKép
aranynap
 
 


Szia Beatrix:
Nekem is csak olyan receptem van, amit akkor lehet kiváltani, amikor már megszületett a baba, mivel az ő nevének és születési időpontjának kell rajta szerepelnie! De majd a férjem kiváltja és behozza ami akkor szükséges! Én a dokimhoz jártam genetikai UH-ra is, kivéve a 30 hetest, de csak azért, mert a 28. héten voltunk nála 4D-n és ott mindent megnézett (aggódott, mert akkor még csak 3 kilót híztam - régi szép idők :D

Tényleg szerintetek érdemes előre mellszívót venni? Nagyon drága és ki tudja kell-e! Viszont kórházit nem szívesen használnék!

Képzeljétek Kata most délután valami horrorisztikus mozgást vezetett elő, jól meg is ijedtem, meg iszonyú hányingerem lett!
Ugye az nem fordulhat elő, hogy a 36. héten a jó irányból átfordul a rossz irányba?! :shock:

Nem megyünk ma IKEA-ba mégse :cry: , majd holnap, szóval írjatok, mert egyedül leszek, ugyanis férjem megy zenélni este!

Tapasztalt anyukák! Szerintetek ez a babakocsi jó lesz?
http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?main_page=product_info&cPath=115_200&products_id=3375
Persze nem hiper-szuper, de nem is annyira borzasztóan drága!
Nem láttam még élőben, szóval lehet nem is olyan jó! De ki tudja!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Aranynap!

Mennek a drukkok!Aztán gyere és mesélj!!


Beatrix!
Ja igen!Én is viszek textilpelust,az mindig jól jön!Na meg a kis kesztyű és a sapka is megvan,azt is viszem ki tudja hátha kell!

annus11
 
 


Köszönöm szépen lányok, aranyosak vagytok!

Most kaptam ezt egy barátnőmtől, elküldöm nektek is hátha örültök:

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:
Te hiszel a születés utáni életben?
Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt.
Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínuleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszeruen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és o majd gondoskodik rólunk.
A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted o mégis hol van?
Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetoen élünk.
Nélküle egyáltalán nem lennénk.
Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.
beatrix161
 
 


Aranynap!

Drukkolunk!!!!


Beatrix!

Először is üdv! Textilpelus az tényleg kell, tapasztalatom szerint 2 db., hogy mindig legyen tiszta, ha éppen lebüfizte a picur. Popsikenőcs, pelenka, popsitörlő kellenek, ezeket nem adnak, ill. az "ajándékcsomagokban" (beetető áruminta, 2 vagy 3 csomagot kapsz) van belőle pár darab. Pelusból általában az 1-es méretű, a NEWBORN kell.A recept nélkül kapható popsikenőcsökből a NEOGRANORMON és SUDOCREM nagyon jó, azt esetleg tudtok venni előre, bár az egyik csomagban van egy kis doboz SUDOCREM. Ha még nincs tejcsi vagy nem elég (az első egy-két nap ez előfordul), akkor cumisüveg+babavíz, hogy meg tudd itatni a babát. A kórházban is adnak, de abban cukros víz van és egy irtó ronda ősöreg cumi van rajta, én nem támogatom, inkább sima vizet adtam a picurnak. Köldökápoláshoz bentre mindent adnak. Ruha nem kell a picurnak, azt adnak, minden este a fürdéskor átöltöztetik őket.

Maszatmama!

A mellszívó csak abban az esetben nem fog kelleni, ha egyáltalán nem lenne tejed (kívánom, hogy ez senkivel ne forduljon elő!), egyébként kell, mert ha megindul a tejtermelés egy kicsit feszíteni fog a melled, ha nem fejed le, amit a picur benne hagyott. Ha pedig nehezen indul a tejtermelés, a fejéssel serkenteni lehet.
A babakocsit megnéztem, egyetlen hozzáfűzni valóm lenne csak. Azt írják az okosok és a tapasztalatom azt mutatja, hogy az első 4-5 hónapban jobb a babának, ha teljesen egyenesen fekszik. Ez a gerincük miatt kell. Tehát jó, ha a háttámla 180 fokban dönthető vagy van a kocsihoz mózes is. Persze, ha az anyagiak mást nem engednek, akkor ezzel sem jársz olyan rosszul, csak akkor rövidebb időt tudod a babát a kocsiban altatni. Esetleg nézz körül a www.babyoutlet.hu vagy a www.minimano.hu oldalakon is, hátha találsz jó ajánlatot.
Na most már befogom a számat, elég volt belőlem! Jujj, Marci felébredt!

ambrob
ambrob
 
 


Aranynap, láttam kerestél, hál istenek minden rendben van. Úgy hozta a sors h kórházat váltok, ez most dőlt el. De azért fel-fel nézek hozzátok! Holnapra sok-sok drukk!!!

Lili szép nagy poci, hogy bírod el...tudom most butaságot kérdezek. :oops:

Kép
kata05
 
 


Csatlakozom ambrob véleményéhez babakocsi ügyben!
Mi az első hónapokban (míg ki nem nőtte a gyermek) csak a mózeskosaras verziót használtuk. Sőt tovább megyek, a hordozót sem használtuk az első 2-3 hónapban. A mózesünk beköthető a kocsiba és 10kg-ig abszolút biztonságos. Nem beszélve arról, hogy kíméli a kicsi gerincét....

chanel_28
 
 


Chanel, Ambrob!

Köszönöm a válaszokat, ettől féltem! Viszont amihez van minden az már nagyon drága!
Hiába néztem a vaterát, meg a teszveszt látatlanba nem merek semmit venni! De majd csak lesz valahogy! :)

Aranynap!

A 12 hetes UH nagyon jó volt! Természetesen én is nagyon drukkolok!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Szia Beatrix! :D
Én is csak a saját dokimnál voltam mindenféle UH-n.

maszatmama!
Szerintem már nem fordulhat meg.
Viszont ilyen élményeim nekem is voltak, volt olyan, hogy éjszaka ébredtem fel ugyanerre, s azt hittem nem jutok el a WC-ig.
De végül nagy levegőkkel túléltem. Ma már néha úgy nyomja a gyomrom, hogy az be is görcsöl.
Úgyhogy egyszerűen csak helyezkedik kicsit. Elég szűk már a hely odabent... :D
A babakocsimárkák közül szerintem az egyik legjobb. Nekem is mindkétszer Graco volt, másodszor már annak a közvetlen elődje, amit belinkeltél. Nagyon jó, megbízható kocsi. És ami nem utolsó szempont, az egyik legszélesebb!!!! Ez nagyon kell, mert ha már nagyobb a baba és pl. télen jól be van öltöztetve, nehezen fér el benne, amitől lehet kissé nyűgös is.
Nekem mindkét lányom meglehetősen "nagy méretű" volt, és ebben remekül elfértek 2-3 éves korukig. És azért az sem rossz, ha vízszintesig dönthető, bár azért az kijátszható néhány trükkel a gyerekorvosunk szerint.
Mi is ilyet vettünk majdnem. Végül egy Pierre Cardin mellett döntöttünk, amire szintén rátehető a hordozó, /mi sokat fogunk menni, úgyhogy kell a kocsiba/ lehet bele kompatibilis mózest venni, nagyobb kerekű, de egy van, amit a RÉGI Graco kocsik tudtak, s amit a MAIAK nem, hogy a tolókar átfordítható menet közben is egy pillanat alatt.
Ez amihez én nagyon ragaszkodtam tapasztalatból. Mikor nagy a szél, vagy tűz a nap, igen rosszul érzik magukat a gyerekek, ha ez szemtől-szemben éri Őket. Így viszont akár utcasarkonként egy mozdulat és máris megfordítottam a kocsit. Emiatt lett végül a Pierre Cardin egyik fajtája. Ja, és extra széles a fekvőfelület. Igaz, most lassan jön a jó idő, de ősszel télen még mindig jól be lesz öltöztetve Ádám, úgyhogy kell a hely! :)
De mondom, egyébként nagyon is szuper kocsi a Graco!

http://www.babakocsit.hu/index.php?page ... &Itemid=58

Aranynap!
Hogyne drukkolnánk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Ha belépsz majd a folyosóra, gondolj majd arra, otthagytam a jókívánságokat a levegőben... :)

KépKép
francestz
 
 


Francestz!

Neked is köszönöm a választ! A leírásból én is hiányoltam ezt a tolókar átfordíthatóságot, de akkor nem véletlenül maradt ki, azt hiszem muszáj lesz személyesen elmenni, megnézni ezeket a babakocsikat :(
Nekem is mondták páran, hogy egy takaróval lehet trükközni, és akkor kb. 180 fokosnak lehet nyilvánítani a kocsit :)

Na, majd meglátjuk!

Baba mocorgás: hát elég kellemetlen, úgy ülök itt a gép előtt, hogy a lábam keresztben, és szorítom + megpróbálom magam teljesen kihúzni, mert még a bordáimba is beakaszt :) De fogadni mernék, hogy a hétfői NST-n nem lesz ilyen "nagylány", már az UH-kat is utálta!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Ami a kötelező uh.-kat illeti, én mindahányszor Hajdú Krisztánál voltam a praxis rendelőben. Ő egy igen elismert genetikus, ha vmit kimond, az úgy is van. (na, persze tévedhet, nem isten Ő sem) Bár, ha az előző dokimnak lett volna legalább olyan uh-ja, mint a mostaninak, akkor nem fizettem volna külön uh-ért... (de sajna vmi 30éves szutyok volt csak a rendelőjében)

Visszatérve a babakocsira, nekünk Peg Perego pliko P3 van, amivel elégedett vagyok, pláne, hogy csak újszerű volt amikor vettük ismerőstől, tehát Hella a 3. baba lesz, aki nyüstöli... Egy hibája van a mi 2006-os modekllünknek, az pedig a tolókar. Még ezen nem állítható az iránya...:-( Azóta már korrigálták...:-) Nem egy olcsó fajta, de minden van hozzá, és elnyűhetetlen... Már, ha vki több gyerkőcöt akar.

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert Ádámom hipernyűgös mostanában, állandóan kézben akar lenni és szerintem legszívesebben visszabújna a pocakomba, hogy mindig rajtam csünghessen. :D

HŰŰŰ, jó sokat írtatok, alig bírtam visszaolvasni. Próbálok reagálni.

Köszönjük a dicséreteket Ádám nevében!

Ambrob!
Marci nagyon édes, gyönyörű szeme van!

Lili!
Igazi kis palotája lesz Sárának, nagyon szép! Szép formás pocakod van.

Annus!
Ádám szobája zöld- narancssárga, majdnem mint Izabelé!
Szerintem is tök jó a SOTE-n, hogy a szobába nem jöhetnek látogatók, csak üvegfal mögül nézhetik a babát. Jártam az István kórházban barátnőnél, ahol a látogatók ki-be mászkálhatnak a szobákba, még nyugiban szoptatni sem tud ott az ember, mert mindig van valakinél látogató.

Aranynap!

Nagyon szép neveket választottatok. Olyan izgi, hogy Ti még nem is tudjátok, hogy fiú-e vagy kislány. :D
A szülésznő témában én megkérdeztem a dokimat, hogy kit ajánl.

Francestz!
Én Várbíró dokinál szültem, már jó régen ő az orvosom, nagyon rendes. Teljesen rendben van szerintem a kórház is. A szülőszobák, a vajúdó teljesen felújított. Azt hiszem azóta már kád is van valamelyik szülőszobán, legalábbis novemberben már beszélték, hogy hamarosan lesz. A gyermekágyas résszel sincs semmi baj, átlagos. Én 5 ágyasban voltam. Úgyis a babával leszel elfoglalva, a körülmények másodlagosak lesznek.
A terhespatológián is volt szerencsém 1 éjszakát tölteni, ott szerintem az a rossz, hogy a folyosón van csak fürdő és WC.
Húú, most hirtelen ennyi... Kérdezz inkább, mire vagy kíváncsi.

Detty!
Nagyon cuki Alexa! Hihetetlen, mennyi haja van! Ádámomnak csak foltokban van még bébihaja, meg nagyon pici rendes haj. Na jó, leginkább kopasz. :)

Maszatmama!
nekem volt választott szülésznőm, akit bármikor hívhattam ha kérdésem volt. És őt hívtam akkor is mikor úgy éreztem, hogy Ádám elindult. Számomra megnyugvás volt.

Fejkörméret:
Ádámnak 35 cm volt, gátmetszés nélkül született (egy varratnyit repedtem). Azóta is nagyon hálás vagyok a szülésznőmnek, hogy megvédte a gátam.

Mozgolódás:
Nem akarok senkit megijeszteni, de Ádám a pocakomban a 36. héten még átfordult és ücsörgött még vagy 3 napig. Ő ezt többször csinálta a 30. hét után. Érdekes, hogy azt soha nem éreztem mikor farfekvésbe fordult, viszont amikor dolgozta vissza magát fejvégűbe..... Volt hogy fél éjszaka küzdött vele. :D

Babakocsi:
Én is a mózes mellett vagyok, bár Ádám lassan már kinövi, de jó is, mert már igénye van a nézelődésre. Hol vannak már a régi szép idők, mikor kiléptünk az utcára és már aludt is! Most ha ébren van le kell nyitni a mózes tetejét, hogy lássa a fákat és a házakat.:)

Baba méretei: Minket is riogattak az UH alapján, hogy 4000-4200g körül lesz Ádám, aztán megszületett 3600g-mal és 59 cm-rel. Szóval az egész para csak azért volt, mert hosszú a combja és ezért az UH számítása téves volt.

Ne haragudjatok, hogy ennyit írtam, de termeltetek rendesen az utóbbi napokban! :D

Végezetül egy fotó:
Kép

Jó éjt!
Eszter

Kép

Kép
ske
 
 


Ske!


Ádám tényleg olyan manós, aranyos! A haja pedig ki fog nőni, ne aggódj.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Atya ég! Mi történt veletek??? :) :) Tegnap este alig bírtam végig olvasni az összes hozzászólást, és erőm már nem maradt írni.

Eszter! Ha kiderül, mi okozza Ádám nyűgösségét, írd meg légyszi, mert Alexával is ezen küzdök, és nem jövök rá, mi baja. Nem akarok mindent a fogzásra, vagy az időre fogni, bár lehet, hogy tényleg csak ennyi. Viszont ezeken nem tudok segíteni, és egyre tehetetlenebbnek érzem magam.
Ádám nagyon aranyos, a haja miatt meg inkább örülj: mi a sűrű haj miatt nem tudjuk eltüntetni a koszmót, pedig már túl vagyunk az olajozáson is, és 2 hónapja használjuk a Babe-t.

Beatrix! Üdv itt! A lányok már leírták, mit vigyél a babának, csak egy megjegyzés: popsikenőcsöt adtak októberben, mert tudják, hogy a receptet csak a baba születése után lehet kiváltani. Szóval, a pelenkázáshoz csak pelenka és popsitörlő kell, de utóbbiból tényleg van a csomagokban, amiket az első napon át lehet venni. Igaz, azokat én eltettem, ha megyünk valahova, mert kicsi, és jobban elfér a táskában. A textil pelus tényleg elkél, Alexa nagyon sokat bukott (még mindig előfordul), és néha napi kettő is összekoszolódott.

Maszatmama! Ambrobnak igaza van, mindenképp kell mellszívó!!! A tejbelövelléskor kb. 10-szer több tej termelődik, mint amennyit a baba leszív, és azonkívül, hogy fáj a cici a bennmaradt tejtől, begyulladhat a tejcsatorna és el is apadhat a tej. Szóval az első időkben muszáj fejni. A kórházban ugyan adnak fejőt, de ha már kétszer kéred el, akkor csúnyán néznek, mert ott venni is lehet, és ugye ha kell, akkor miért nem veszed meg. A másik, hogy kevés van belőle, és mindig várni kell, néha sokat, és közben nagyon feszül a cici. Nekem szerencsére volt saját, de szobatársam nagyon szenvedett. És még valami: nem biztos, hogy a vaterán, vagy más ilyen oldalakon jót lehet venni. Van benne egy alkatrész (most nem tudom a nevét), ami szilikonból van, és a használattól kitágul egy kicsit és sokkal gyengébb a vákum. Ez szabadszemmel nem látható, de használatkor nem jó. Mi újonnal vettük, de mivel naponta 5-ször használom (én nem tudom szoptatni a lányom, hanem a lefejt anyatejet kapja üvegből), már érzem a különbséget, pedig kb. másfél hónapja lecserélték az egészet (a motor tönkrement). Ha a fejőkkel kapcsolatban kérdésetek van, szívesen segítek (ha tudok), Alexának "hála" nagyon kiképeztem magam ebben a témában. :?
A mozgásról meg annyit, hogy sajnos megfordulhat a baba, a húgom a szülés előtt 3 nappal fordult vissza farfekvésbe.

Nekünk Pierre Cardin babakocsink van, de sajnos a tolókart nem lehet átforgatni. A másik dolog, amit nem szeretek benne (és csak most jöttem rá), hogy csak 3 fokozatban állítható (fekvő, majdnem teljesen ülő és teljesen függőleges), viszont Alexa egyre jobban szeret nézelődni, viszont annyira még nem tud ülni, hogy a középső fokozat jó legyen neki, szóval így is, úgy is sírással telik a séta. Így most kenguruval sétálunk, ami egy 7 és fél kilós gyerek (plusz a ruha) esetében igazi kardio gyakorlat a mamának. Szóval ezt még nem árt megnézni.

Na, befejezem, elég belőlem.

Szép napot!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Szerintem is kell a textilpelus, nálunk nagyon sok fogyott. Én vittem be Ádámnak rugit is, mert sejtettem, hogy hosszú gyermek lesz (mivel én is 192 cm vagyok). Kellett is mert volt, hogy olyan pici rugit adtak rá, hogy nem tudott rendesen nyújtózkodni. Ilyenkor én ráadtam a sajátunkat és szóltam fürdetéskor, hogy a ruha a miénk.

Olyan sokszor eszembe jut mostanában, hogy Ádám milyen cuki volt, mikor hozták vissza fürdetésből. Egy nagy kocsin tolják a babákat, szépen sorban egymás mellett fekszenek. Nagyon édik! És olyan jó illatuk volt!

Meg az is tök jó emlékem, mikor reggel 6kor mentem érte a csecsemősökhöz, óriási szemekkel nézett rám és látszott rajta, hogy egész éjjel sírdogált. Gyorsan bevittem a szobába és jól megölelgettem. Ugyanis én mindig leadtam éjjelre Ádámot, mert volt egy bunkó szobatársam, akit zavart a babasírás! :shock:
Aztán mikor végre hazament, akkor meg Ádám besárgult és fényezni kellett éjjel. Így 1 nappal hosszabb ideig maradtunk benn.

Detty!
Sajnos fogalmam sincs, mi a baja Ádámnak.... Extra anyás! Folyamatosan szeretgetni kell, persze ez nem baj, mert imádom ölelgetni-puszilgatni, csak így nagyon beleszokik az ölbe és nem lehet letenni. most az ágyon inkább magam mellé teszem és úgy játszunk, dögönyözöm. A legnagyobb öröm most, ha felhúzhatja magát ülésbe, olyan boldog ilyenkor. A másik dolog, felfedezte, hogy tud sikítani, így szinte egész nap sikít! :D

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok!

Üdv itt Beatrix! :)

Igyekszem napközben visszaolvasni a hsz-okat és reagálni, most hirtelen csak annyi, hogy a múlthéten a szülésznőm mondta, hogy ezeket mindenképpen vigyem a picinek:
- cérna kesztyű (karmolások ellen, mert általában van annyi körmük, hogy csúnyán megkarcolják vele magukat)
- sapka (ha a pici buksi fázna ráadják, nem jó az életet "megfázással" kezdeni)
- textil pelenka (a többiek már elmondták, hogy mi mindenre jó)
- eldobható pelenka (egyértelmű, mert nem adnak)
- popsi törlő kendő (egyértelmű, mert nem adnak)

Emellett én is jónak tartom a cumisüveg+babavíz dolgot, ha kell! Én nem viszem be, itthon összekészítem és csak akkor hozatom a férjemmel, ha tényleg szükséges...

Szép napot Nektek!:)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!


A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy hol lehet Budapesten jó minőségű baba/gyerekcipőt kapni jó áron. A Siesta-nak van egy márkaboltja a Haris közben, de ott lehetetlen autóval megállni a közelben.


Ske!

Akit zavar a babasírás, az az ember minek szül gyereket?! :?

ambrob
ambrob
 
 


Ja eszembe jutott hogy mit akartam írni!

Akkor lehet h én értettem félre a védőnőt a receptekkel...na majd kiderül.De vhogy én azt vettem ki a szavaiból h ezt ki tudom váltani elöbb is.Na mindegy,hétfőn hívom fel h mikor jön ki,és akkor kiderül!Max kérek a szomszédtól kölcsönbe egy picit! :wink: De ha adnak akkor semmi gond!

Ez tetszett nekem is h zavarja a csecsemő sírás....menjen akkor 1 ágyasba! :evil: Nekem ha ilyet mond vki...hát csúnyán fogok rá nézni az bizti! :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Egyáltalán gyereket minek vállal az, aki nem bírja a gyereksírást?

Sajnos nem lehet a recepteket előbb kiváltani. Nekem a gyerekorvos előbb odaadta, de úgy, hogy a születés dátumát nekem kellett kitölteni. A baba TAJ száma az első egy hónapban ugyanaz, mint az anyukáé, csak az első számjegyet meg kell változtatni 8-ra. Így előbb ki lehet váltani a receptet, mint hogy a TAJ kártya meglegyen. De a SUDOKREM és a NEOGRANORMON jó piciknek is, és arra nem kell recept.

Ambrob! HA találsz valamit cipő ügyben, hamarosan engem is érdekelne. Én is érdeklődöm! A Siesta cipők viszont mindenhol nagyon drágák! :(

A babavízzel vigyázzatok, mert csak kis betűvel van ráírva, hogy csak 24 órán át steril. Vagyis felbontás után hűtőben marad steril 24 órán át, utána viszont ugyanúgy forralni kell, mint a csapvizet. Ez otthon nem olyan gáz, de a kórházban nehezen megoldható. Ráadásul ha hűtőben tartod, azt nem lehet utána odaadni a babának, mert túl hideg. Forralt vizet viszont adnak a tejkonyhán. Szerintem pedig az ottani cumi nagyon jó, igaz, csúnya: a hosszúkás alakja és a puhasága miatt az újszülöttek is könnyen tudnak szívni belőle. Mi itthonra kaptunk titokban párat az egyik csecsemőstől (meg 3 üveget, mert csak kis 1 dl-s üvegre lehet ráhúzni), mert Alexa még kicsit sárga volt, és nehezen ment neki a szopi. Viszont hogy kimenjen a sárgaság, kellett neki a tej. Így a pótlást lefejt anyatejjel és ezzel a cumival oldottuk meg. Az Aventből csak akkor tanult meg enni, amikor 12 nappal a szülés után visszakerültem a kórházba, és a műtét meg az altatás miatt nem szoptathattam 2 szopit ki kellett hagyni. Ezzel viszont egyenes út vezetett ahhoz, hogy leállt a szopival. Ezért fejem most a tejet, és kapja üvegből. :( :( :(

Eszter: :( Úgy reméltem, hogy legalább Te tudod, mi a baj. Alexa is imád ülni, fektében emelgeti a fejét, hogy húzzam fel. A nyűgössége miatt most ő is többször van kézben, és én is félek, hogy nagyon megszokja.

Ja! Ahogy többen is rájöttetek, elírtam Alexa születési súlyát: 3600 grammal született! :lol:

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty: Én is szeretném már tudni, hogy mi lehet ezekkel a gyerkőcökkel..... A foga tuti nem, mert akkor éjjel se aludna, Ádám pedig 8-10 órákat alszik egyhuzamban. Itt jegyezném meg, hogy ezt a jó szokását 8 hetes kora óta csinálja, szóval nagyon jó kisbaba.
Detty, nem tudod, hogy lehet-e valahol olyan cumit venni, ami a kórházban volt, mert Ádám egyszerűen nem hajlandó cumisüvegből inni-enni, már próbáltam mindenfélét. az a kórházi meg szerintem is tök jó volt, mert puha.


Szerintem, nem kell annyira félni a cukros víztől, amit a kórházban adnak. Nobilis főorvos úr, a szülésfelkészítőn biztos találkoztatok vele, vizsgálta, hogy a babák sokkal nyugodtabbak, ha ezt kapják, mintha sima vizet. másrészt az előtej is cukros víz nagyrészt. Nem kell egy egész üveggel adni a babáknak, de 1-2 kortytól megnyugszanak, amíg nem indul be a tejetek hasznos.
Én anno adtam Ádámnak, semmi baja nem lett.

Ami hasznos még szerintem: Infacol! Ádám nagyon mohón evett az első napokban és hónapban és sok levegőt nyelt, amitől fájt a hasa és így napi 24 órában sírt. Az első hónapban minden evés előtt adtam neki, aztán csak reggel és este, most meg már nem is adom, mert már nyugiban eszik. Persze ez csak a mohóság és a benyelt levegő miatti hasfájásra jó, de arra tuti.

Eszter

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok lányok!!!

Köszönöm szépen a sok-sok választ, nagyon sokat segítettetek.

Lenne még néhány kérdésem:
Hány ágyasak a szobák a kórházban? Azt tudom, hogy lehet egyágyas szobát kérni, de azt nem akarom..
Mondjuk olyan anyukával se szeretnék együtt lenni, aki nem szereti a babasírást...hihetetlen!!!

Ti olvastok, olvastatok valamilyen könyvet a babaápolásról, gyermeknevelésről? Van valami kedvencetek?

Esetleg valami tapasztalat pelus és cumisüveg ügyben? Mi vált be?
Én azt hallottam, hogy AVENT-ek jók, valamint a nuby cumisüveg, mert valahogy annak olyan formája van, mint a mellnek..meg vannak rajta dudorok..:-))

Babakocsi: mi a babyoutletbe vettünk bebe comfortot..ami szerintem szuper...bár még nem használtam...:-)
Mivel a színe kimegy a divatból (kék..nem értem méér??) ezért odaadták egy 20-sal olcsóbban!! De egyébként is érdemes szerintem kölülnézni ott..Soroksáron.
beatrix161
 
 


Bearix!
5 ágyasak a szobák,aztán ki tudja h épp hányan lesztek benne.Lehet csak 3-4en!

Pelus:szerintem ez gyerekfüggő!Vki a pampersre esküszik,más a liberóra.Majd megtapasztalod h nektek melyik válik be!Érdemes vmi olcsóbbat is kipróbálni,lehet h az is jó lesz nálatok!

Kedvenc könyvem nincs.1-2be beleolvasgattam,aztán amjd jön a többi magától :lol:

Cumisüveg:a MAM is jó meg a NUCK is állítólag!Szóval kinek mi jött be
:lol: Most már ebből is van jó kis választék!De lehet h nemis fog kelleni egy jó darabig cumisüveg!Ha lesz tejed akkor nem kell neki plusz folyadék.Max nyáron ha nagyon nagyon meleg lesz,akkor lehet adni neki plusz folyadékot!

annus11
 
 


Sziasztok!

Pelenka: na, én aztán mindent kipróbáltam... miután a kisfiam libero pelenkáiban egyik napról a másikra kristályokat találtam:-( Hetekig ment a nyomozás, orvoshoz járás, mire kiderült, hogy a pelusban vannak ezek a vmik, amiknek az a dolguk, hogy elszívják a cuccot... (de könyörgöm, kicsapódott a gyerekem fenekén!!!)
Na, azóta libero-t nem veszünk, nagyon pampers-t sem, mert nem szeretem. Leginkább, ha tehetem, az Auchan-ban és CBA-ban kapható Bella Háppy pelust veszem, az nagyon bejött!

lili&ana!
Láthattalak ma dél körül a kórházban? CTG-ről jövet, gyanus, hogy Te jöttél szembe velem, csak későn esett le... (vagy mégsem?)

Ja, a dokim szerint max. jövő 7végéig húzom még egyben... Bár a mai vizsgálat óta folyamatosan vannak apró görcseim....

chanel_28
 
 


Channel,

Én 12:13 kor jelentkeztem be, és 12:30 mentem CTG-re. Nem tudom lehet, nem látok rólad képet.

Nekem is vannak kisebb görcseim, mutatta a ctg. Szerintem én is jövőhéten megszülők. Jövőhéten már 2x megyek péntekem meg dokikám meg nézi a méhszámat, hátha nyitva van valamennyire. Most az április blogban mondta az egyik kismama aki a héten szült, üzente nekem, hogy tele van a kórház, ugyhogy bírjam ki, VIP szobákba rakták be őt.

Én nem szeretném ha cukros vizet adnának neki, természetesen ha lehetséges, mivel a babának születésekor akkora a kis gyomra mint egy érett cseresznye és a vizzel csak kitágítják, és persze míg nem indul be a tejed, az gáz, de igazából Ő aval a kol... amit szopizik születésekor elvan 24 óráig elvileg, utána pedig le sem szállna a ciciről. Ő fogja behatározni, hogy mennyi tejet termeljen a cici, persze nyugalomra van szükségünk, türelemre, és sok folyadékra. De amúltkor már küldtem infót erről. Én nagyon hiszek ebben. Se vízre se teára nincsen szüksége neki.
Ez az én véleményem.

Pelus: én is pamperst vettem kicsi csomagot, meg liberot kicsi csomagot , majd meglátom mi válik be.

Recept: azt csak akkor lehet kiváltani mikor a baba megszületik, mivel az Ő nevét kell beírni, viszont a TAJ szám az a tiéd szerepel rajta az elején más számmal.
Én csak a hintőport (köldökhöz), meg lázcsíllapított, meg alkoholt, iattam fel, mivel én nem a gyógyszertári posikrémet, meg fürdetőt fogom használni, nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy az Eucerin testápolo, tusfürdő és shampon tökéletes a babának, ugyan az mint a gyógyszertári, és ha ráadásul problémás a bőre a babának ugy is ezt fogják mondani hogy kell használni, meg majd K vitamit ír fel mikor jön hozzánk.
Popsikenőcs: SUdocream az a legjobb.

Jó hogy mondjátok, akkor viszek textil pelust.

Ma míg ültem és vártam a ctgre, sok kis baba jött ki a szülőszobából. Polyában voltak, remélem majd kilehet őket venni belőle, mert én nem szeretem. Biztos a nővére agyára fogok menni.
Én kis sapit is beraktam, nem tudom hogy fog-e kelleni.

Kép
lili&ana
 
 


Akkor vszínű, hogy téged láttalak lili&ana, mert én akkor végeztem. Volt egy kis csúszás ma a CTG-n.

Osztom a véleményt, hogy nem kell plusz folyadék a picinek. Szülés utántól közvetlenül amikor csak lehet fel kell tenni cicire 10-10percre mindkettőre. 2. napra szépen belövell az ember melle és olyan boldogság, mikor közlik, hogy 10g-ot evett a gyerek!!! :wink:

Mondjuk a mellszívó jól jön, mert ha feszül a melled, legjobb fejni egy picit...
Tejtermelés fokozására egyébként nagyon bevált a HIPP szoptatós tea :)

chanel_28
 
 


lili&ana!
Ez a legutóbbi kép magamról... (a második terhességet már nem dokumentáltuk olyan gyakran...2 hónapja készült)
Kép A 30. héten

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Hűűű, jó a termés ma is. :)

Először is, köszönöm a jókívánságokat. :oops:

Francestz!
Éreztem a jókívánságokat a levegőben. :) Köszönöm! :)

Kata!
Örülök, hogy minden rendben! Melyik kórházba mész át, és miért?

Rövid leszek, mert rohanok tovább, csak feljöttem Anyuékhoz egy kicsit.
Párom és Anyukám volt bent az UH-n, majdnem 20 percig nézegette a Doki Maszatkát. :) Robi (a Párom) el is sírta Magát a végén, olyan aranyos volt. :D
Leírom az eredményt:

BPD: 22 mm
NT: 1,7 mm (tök jóóó!!! :) )
HC: 83 mm
AC: 66 mm
FL: 10 mm
CRL: 70 mm

Végül kiszámoltak nekem egy szept. 27-ei szülési dátumot. :) Úgyhogy elvileg megvárjuk a Doktor bácsit, hogy hazajöjjön a konferenciáról.
:wink:
Minden teljesen rendben van a Manóval, koponya, agy, gyomor, hasfal, mellkas, végtagok, orrcsont, 158/min ritmusos szívműködés.
És képzeljétek, a legviccesebb az volt, hogy nekem akkor épp eléggé kellett pisilni, ezt meg is állapított a Doki, aztán hozzátette, hogy Anya gyermeke, ugyanis Neki is tele van a húgyhólyag. :lol:
Nem nagyon kalimpált most, de azért a kis kezeivel varázsolt, meg a lábfejeit mozgatta. Doki mondta, hogy köhögjek, hogy megmozgassuk. Na ez meg nekem nem tetszett, ahogy láttam, hogy ugrál szegény a hasamban. :)
Anyu szerint kisfiú, mert mintha látott volna zacsikat a lábai között, én nem láttam. :D És Anyu csak itthon mondta, mikor Apuval megnéztük a DVD-t újra.

Na megyek, mert nemsokára itt van értem a büszke Apuka. :) (Amikor kijöttünk a rendelőből, komolyan mondom Nektek, hogy repült. :lol: )

Sok puszi és nagyon szép hétvégét Mindenkinek!

KépKép
aranynap
 
 


uu csajok!Ti ennyivel elöbb szülnétek :shock: Érdekes....azt nem csodálom h tele van a kórház!Amilyen frontok vannak folyamatosan...engem eléggé megvisel.Keményedni is szoktam,pedig eddig nem volt jellemző,most meg minden nap...

Kíváncsi vagyok nekem milyen lesz az első ctg...azért remélem még nem mutat fájásokat :shock:

Aranynap!
Ez tök jó,örülök h minden oké!Szép méretei vannak a babának és ami a lényeg h egészséges!!!El is hiszem h apuka a fellegek közt jár :wink: Azért ez egy vízválasztó vonal,az első 12 hét!!!Mire észbekapsz már a 3.harmadban leszel! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Hú, ha tele van a gyerekágyas rész akkor én inkább várnék még egy kicsit a szüléssel!

Annus: Keményedés... én lassan már észre sem veszem, remélem mi nem leszünk frontérzékenyek, nem szeretnék tömegnyomiban szülni!
Én is várom már az első nst-t, nagyon izgi, hogy már itt tartunk!

Aranynap: ez nagyon jó időszak, nagyon örülök, hogy minden rendben van. A szeptember az egy jó hónap (én is akkor születtem :) )

Ske: Ádám nagyon cuki, itt mutogattam a férjemnek, és milyen kis bölcs a sok homlokránccal!

Lili: már azt hittem megszültél :)

Chanel: nagyon csini vagy!
maszatmama
 
 


Jaj lemaradt a vonalzóm :oops:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Chanel,

akkor te a "fehér" széken ültél mikor engem lefektetet a csaj? Vagy jöttél ki és én kint ültem?!

Kép
lili&ana
 
 


Annus

én hivatalosan hétfőn töltöm a 39.hetet már igazából ideje lenne ha kibújna a drága. De persze én sem akarok tumultusban szülni, sorjában hozták ki a babákat a szülőszobából.


Én Aventes cumisüveg készletet vettem kezdő készlet. De majd meglátjuk mi válik be.


Maszatmama

Még nem "sajnos"

Na mi legyen akkor a táblázattal, csináljunk, ahová beirhatjuk a telsámokat, mert így akkor nem fogjuk tudni ki hol tart?!

Kép
lili&ana
 
 


Kata05

Poci bírás: Hát mikor én még nem voltam állapotos és néztem a terhes mamikat én sem tudtam elképzelni, hogy nem fáj semmi mikor ekkorára nő a pocijuk?!
Igazából a csipőmet érzem és tényleg ugy megy az ember mint egy pingvin de amúgy mást nem érzek.Lehet amúgy venni olyan "kötést" agy nem is tudom minek nevezik, hogyha nem nagyon bírod a súlyát megtámasztja-megfogja a hasadat, mondjuk én nem vettem.

De tényleg nagy, meg pláne hogy én nagyon alacsony vagyok 160 cm még nagyobbnak tűnik. Meg hát lehet hogy Sára is nagy baba.
Az apja elég magas!

Kép
lili&ana
 
 


Köszi Maszatmama a bókot, de sajna a közel 2 hónap elég volt arra, hogy mostanra egy lelakott bálna képe nézzen vissza rám a tükörből :wink:
(kicsit felpüffedt arc, halvány májfoltok, stb... és az a pingvin járás találó:-))

lili&ana!
A folyosón jöttél szembe, mikor mentem az ambulanciára dokibácsihoz... Volt velem egy kicsit pocakos, alacsony és fejtetőn kopaszodó, mosolygós férj:-)

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Ma már nem akartam írni, de írtatok valamiről, és azt hiszem, fontos, hogy elmondjak valamit!

Többen írtátok, hogy nem akartok cukros vizet adni (vagy bármi más folyadékot) a babának. Én is pont így gondoltam és sajnos meg is lett az eredménye :-( : Alexa besárgult.
A szobatársam váltig mondta mindenkinek, hogy adjunk vizet a babának, ketten nem fogadtuk meg a tanácsát, és mindkettőnk babája narancssárga lett. Alexát nem, de a másik babát kék fény alatt is tartották, nekik tovább is bent kellett maradni. A bilirubin csak a folyadékkal ürül, és mivel a ciciben még nincs annyi kolosztrum, így ez nem mindig elég ehhez. Nekem pl. csak a 3. vagy 4. napra lövellt be a tej, így addig nem nagyon volt tej, ami segíthetett volna. Az igaz, hogy a babák gyomra még nagyon pici, ezért kell többször csak 1-2 kortyot itatni velük. Sokkal kisebb rossz, ha cukros vizet isznak, mint ha besárgulnak (akkor tudtam meg először, milyen aggodalmakkal jár, ha az embernek gyereke van). Mindenki maga dönti el, hogy engedi-e, hogy pótlást adjanak a babának, senkit nem akarok rábeszélni a vízre, ez csak az én tapasztalatom.

Eszter! Úgy tudom, a gyógyszertárban lehet olyan cumit és üveget is kapni, és azt hiszem "orvosi cumi" a neve. Szerintem nagyobb gyógyszertárban próbálkozz!
Alexa hét hetesen kezdte átaludni az éjszakákat! Ilyenek a jó gyerekek! :)

Nekünk az Avent nagyon bevált, de nagyon jók a Tommee Tippee üvegek is (ez hasonlít legjobban a cicire).

A popsikrémek közül nekünk a Johnson-nak a zöld, pelenka kiütés elleni kréme (talán Naturals, vagy ilyesmi a neve) jött be a legjobban (és ráadásul tök jó az illata).

Aranynap! Sokat gondoltam rád ma és gratulálok!

Kép
Kép
detty74
 
 


Ezt kimásoltam nektek ismét



Ne kapjon a baba sem vizet, sem teát, sem cumit, sem cumisüveget

- Se vízre, se teára nincs szüksége az újszülöttnek, sőt, kifejezetten káros, mivel elfoglalja a cseresznyényi gyomrában a helyet az anyatej elől, amely immunanyagokat és táplálékot jelent a számára. A sárgaságot okozó bilirubin a széklettel ürül, nem a vizelettel, tehát a babának táplálékra van szüksége hogy kiürítse a szervezetéből. A cukros víz pedig nemhogy rendezné a baba vércukor szintjét, hanem felborítja.

- A cumi és a cumisüveg használata RÖGZÜL a baba agyában. Ezeket más technikával kell szopni mint az anyamellet, és ha a baba az anyamellet is így próbálja szopni, akkor nem fog hatékonyan szopni (ergo nem tud magának elég tejet termelni, nem fog jól gyarapodni) és ki is sebesítheti a mellbimbót a rossz szopási technikával. Érdemes ezek bevezetésével 6 hetes korig várni, amíg az újszülöttben rögzül a jó szopási technika, de még ilyenkor is okozhatnak problémát: sebes mellbimbót, szopi sztrájkot, cumizavart. Ilyenkor legjobb elhagyni őket.

Én azért hiszek ezekben.
Nem minden gyerek sárgul be. Szerintem ez olyan mint a bárányhimlő valaki át esik rajta valaki nem.

De ez az én magán véleményem

Kép
lili&ana
 
 


Na én még nem foglaltam állást abban h kell e cumi a gyerek szájába vagy sem stb.Vki pl nagyon cumiellenes!Szerintem ez gyerekfüggő is,vmelyik kiköpi rögtön, a másiktól meg még 3 éves korában is alig lehet elszedni!Remélem h hamar rájövök h mit is akar az én babám....
Az a baj h láttam már ezekre mindenféle variációt....tesómnál pl 3 gyerek van,és mind más volt....

Amúgy ma már tényle elég jó kis cumikat,cumisüvegeket lehet kapni.Ebben is fejlődtünk az elmúlt 20 évben 8) :lol:

Lili!
Hát én se vagyok vmi magas...még nálad is alacsonyabb vagyok!Tök jó h te nem érzed csak a csípődet!Nekem néha olyan nehéz ez a pocak.... :roll: Meg is kell szokni h nem férek el vhol...mostanában hajlamos vagyok az ajtót rányitni :lol: De ha messzebb állok akkor el se érem a kilincset!Nagyon viccesen nézhetek ki!Mosogatni is érdekes 2 m messziről :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Először is szeretnék gratulálni mindenkinek a gyönyörű babájához!

A Semmelweis Egyetem keretin belül kutatást végzünk mesterséges megtermékenyítésen átesett mamák között, ezért kérlek szánj öt percet a kérdőívünkre. Ha nem mesterséges megtermékenyítés volt akkor is érdekes! :)

A kérdőív online kitölthető, így nem kell küldözgetned sem!

Köszönöm a segítséget!

http://spreadsheets.google.com/viewform ... GRuVVE6MA..

KépKépKép
bogyra
 
 


Sziasztok!


Mi is az AVENT cumisüveget használjuk, nekünk bevált. Nem vagyok az ellen, hogy a babának vizet vagy teát adjunk, csak a cukros víz nem tetszik. Mivel Marcit kicsinek eléggé bántották a szelek, ezért 1,5 hónapos kora óta minden szopi előtt kap édeskömény teát. Nekünk jó tapasztalatunk van vele, természetesen cukor nélkül. Az Infacol és az Espumisan azért nem jött be, mert csak 1-2 hétig volt hatásos, utána hozzászokott Marci és már nem használt.

A "rendes" cumival sincs semmi bajom, anyukám 0 éves korában vett is Marcinak több darabot, mondván, hogy én imádtam. Nos ő először megnyalogatta, majd két perc után kiköpte és azóta sem szokott rá, nem kell neki. Minden baba más.

Nálunk a pelenkák közül a Pampers és a Libero vált be, nem azért mert ezek nagy nevek, hanem mert pld. a Huggies-ból minden alkalommal szinte a teljes tartalom kifolyt. Ennek az lett a következménye, hogy állandóan átöltöztünk, mint egy manöken és ezt Marci rosszul tűrte. Valószínűleg olyan a kialakítása, ami neki nem megfelelő.


Lili!

Pólyába csak a szülés után teszik a piciket, miután felvitték őket a csecsemőosztályra és megvizsgálták, már átöltöztetik rendes ruhába őket és már így viszik őt hozzád.

ambrob
ambrob
 
 


Na akkor képek!!!
A kiságyat,pelenkázót kaptuk tesóméktól.A baldachint varrtam most,a függönyt ne nézzétek,a sötétítő még le lesz cserélve.Ja és nincs még megágyalva a kiságyban,csak egy takaróval le van terítve :lol: Takarítva sincs,ablak is koszos,de ezek nem látszanak! 8)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

Hú Annus nagyon szép minden, ügyes vagy, hogy ilyen baldachint tudsz varrni! Én még egy gombot sem tudok a férjem nadrágjára felvarrni (le is töltött a netről egy tanvideót :D mondjuk még nem alkalmaztam). Jó kis helye lesz Izának is, és külön jó, hogy te is ott tudsz vele aludni, ha szükséges!

Jól látom, hogy az a takaró IKEA-s? Mi is nézegettük azt tegnap, de nem tudtuk eldönteni, hogy kell-e ilyen vastag takaró v. elég a polárpléd?

Én úgy tervezem, hogy hálózsákban fog alukálni Kata, persze csak akkor, ha nem zavarja, de azt hiszem még arra is kell egy pléd, hogy ne fázzon!

A mi "Kata sarkunk" is alakul! Én is rakok fel nemsokára képet!

Szép hétvégét mindenkinek!

Jaj táblázat, szívesen megcsinálnám, de nem tudom hogyan kell :cry:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!
Köszi!
Igen,ez IKEÁs takaró!Én is hálózsákba akarom majd tenni,szerintem arra már nem kell pléd!Főleg nyáron!Nálunk írtó meleg van így is!Több mint 23 fok,úgy hogy 2-3 hete nem is fűtök :shock:
Amúgy ezt arra vettük h pl leteríteni a nagyágyra vagy a földre és rá a baba,ősszel már tuti kelleni fog,addig meg használjuk másképp.Plédünk is van,meg most horgol a férjem nagymamája kis takarót :wink: Szóval szerintem érdemes beszerezni vastagabb és vékonyabb cuccot is.Ki tudja h milyen idő lesz meg hogy hova megy az ember lánya ahol kellhet :wink:

Várom akkor a Kata sarokról a képeket!Bizti az is szupi lesz!

annus11
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?