Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Dytke: Köszönöm szépen a választ, így már kicsit képben vagyok mi is lesz. Előadásra majd minden féle képpen el szeretnék menni, mert tényleg jó nem szüléskor keresgélni, hova is kell menni. Főleg nekem 3. lányom nagyon gyorsan jött épp hogy beértünk a kórházba, mire felvették adataimat már szülőágyra alig bírtam felmászni toló fájásoktól. A többiek is elég gyors szülések voltak, remélem most se lesz másként.

Gabi jobbulást nektek, azóta is véres a széklete?

Betty édes a picid. Aranyos ahogy nézi gépet.

Kenderike
Kép
kenderike

Kenderike - Köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok Lányok!
Bocsánat a kis eltűnésért! Látom azóta három kismamival bővült a csapat! Üdvözöllek Titeket itt! :D
Nincs semmi bajunk, Peti arca csodaszép, már alig kell kenni, de nem sokat aludt mostanában. A tengerimalacunk meg megbetegedett, most hoztunk neki tegnap egy havert, mert depis volt, már kezd jobban lenni, de még ma is lesz egy körünk az állatorvosnál. Ráadásul csak egy doktornő ért hozzájuk, ülhetünk ott vagy két órát. :? A macskánkat meg tegnap ivartalanították, Ő meg lábadozik. Valahogy át tudom érezni, milyen lehet most neki. :oops: Na, ennél nagyobb bajunk sose legyen!
Voltunk kedden Petivel vásárolni, mindenkire vigyorgott. Annyi gratulációt kaptunk vele, dagadt a mellünk. Kis tündérkénk. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Betty - édes Szabi :) Igen, majd viszek könyvet nem tudom mikor, meg tündiéktől is kaptok :) Meg remélem mindenkitől, akinek elküldtem.

Kenderike - szívesen :)

Nikuc- örülök, hogy Peti arca rendbejött

dytke

Dytke

Köszönöm levelet, megkaptam.

Kenderike
Kép
kenderike

Szia Nikuc,
mi meg ma voltunk a Tesco-ban, babakocsival odasétáltunk (45 perc volt :shock: :lol: ) bent voltunk vagy 40 percig, Pálmi igazi hölgyként viselkedett, teljesen lefoglalta, hogy nézegette a dolgokat :lol:
Majd 45 perc séta haza, úgyhogy ma is megvolt a napi sport :D

Kép

Kép
sz.veronika

Üdv az újaknak

Anita- én előbb a Sanatopicot próbálnám, mert a gyógyszertári testápoló valószínű hogy szteroidos. Hátha elég a másik.

Mi ma kaptuk meg a 3 hónapos oltást. Kristóf egy kis hős volt megint. Remélem most sem lesz semmi baja tőle mint ahogy a 2 hónaposnál sem volt.
Niki viszont náthás úgyhogy el vannak különítve egymástól. Remélem csak megfázás lesz na meg egy kis suliundor.

Nem ad valaki esetleg a babájának Cebion cseppet? Adnék Kristófnak, az rajta van hogy csecsemőknek is adható de az nincs hogy mennyi. Niki is kapta anno a tápszeres táplálás miatt,de fogalmam sincs már hogy mennyit.

Kép

Kép
tüni75

Kenderike - szívesen :)

dytke

Tüni, oké előbb kipróbálom amit te is ajánlottál. Azt is lehet mindenhova kenni? Az arca is olyan meg a fejecskéjén is. Oda is kenhetem?

anitapo20

Még azt akartam, hogy este megint belázasodtunk az oltástól. 38,3 volt a láza. Reggelre is csak 37,6-ra ment le. Most szerncsére nem lázas. :)

anitapo20

Sziasztok,

nincs időm visszaolvasni, mert Dávid egész nap nyűgösködik. Szerintem a foga. Alsó két szemfognál nagyon erősen fehéredik, máshol nem igazán. Éjszaka keltünk fél2, 4, 6, fél7, 8-kor, mindig ettünk is :shock: , már délelőtt 11-re 5 kajáláson voltunk túl. Régen összesen ennyit evett! Ma kb 9 kajálás lesz...ha így folytatjuk. Nem eszik eleget, hiába próbálkozom mindennel, utána nyűglődik, nem akar egy percet sem egyedül játszani, aztán hamar elfárad, akkor azért nyűglődik, majd sír...egy percem sincs most mellette.
Vettem Camomille-t (15-öst), Dentinox gélt (ezt ti javasoltátok) és Gengigel-t (ezt a doktornőnk javasolta, ez nem szívódik fel, nincs mellékhatása). Van még valami praktika, amit bevethetek?
Köszönöm:
Gabesz

Kép
ugabesz

Tüni, nekünk napi 10 cseppet mondott a doktornő tavaly, Lillu azóta is annyit kap így télvíz idején a Cebion cseppből.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Ma megjött a székleteredmény, negatív. Vér csak ritkán van és kevés.

Ma rendeltem egy liliputis háti hordozót. Mert itt babakocsival nem tudok sehova eljutni. A buszra sem tudnék vele felszállni, mert nem férnénk fel. Kíváncsi vagyok Adél mit szól hozzá.

Gabesz: nekem nem nagyon van több ötletem. Mi még használjuk a DM tanulófogkefe szettet, azzal masszírozom neki, de most már ő is rágcsálja.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabesz - együttérzek a nemlvás miatt, mi 4 hónapig csinátuk... ha ezek nem segítenek, esetleg próbáld ki a viburcol kúpot. nekünk használt, akkor mikor a kúra tartott, csak 4-5-ször keltünk. Homeopátiás. Mi dologel-t használtunk (nem dentinox-ot), mert az is homeos, és mikor megvettem, még csak gyanítottam, hogy a foga, nem akartam lidokainozni, ha mégsem az. nekünk az is beválált napközben, de a dentinoxot is mindenki dícsérei. Én mikor nagyon sírt és szopizni sem akart, hűtőrágókát adtam neki, után szopizott is. Meg volt, hogy egy pelenka szélét bevizeztem, betette a fagyóbar pár percre és azzal dörzsölgettem neki, az is bevált. Kitartás!!!
Amúgy ma Ambi is nyűgös, én a frontra fogom :)

Gabi - az jó hír, hogy negatív a minta!

dytke

Köszi Ildi a cseppekkel kapcsolatos infót.

Anita- az arcára nyugodtan kenheted, a fejünkön nekünk sose volt de szerintem oda is lehet csak hát zsíros lesz a kicsi haja tőle. Minket pont ma dícsért meg a doktornéni hogy milyen szép Kristóf bőre, persze azt hitte hogy attól amit felírt aztán mondtam neki hogy azt ki se váltottam. :D

Kép

Kép
tüni75

sziasztok

becsekkolok :) még mindig bent, ez a 7. hét pont... kicsit nyügi vagyok :(
babaitok nagyon helyesek!
pocaklakoim kis hiperaktivak, hihetetlen, mit tudnak porogni egesz nap :shock: imadom oket :)
Vendég

Cebionból napi 10 csepp,én télen-nyáron adom a Lilinek,mert úgyis a vizelettel ürül.
Cosmo köszi az infót.
Szpetrus jó,hogy ikreket vársz,érdekes érzés lehet,és milyen ritka is.Pihenj egyfolytában,ha kibújnak nem lesz annyi időd.Most már egyre jobbak az esélyeik,látom,hogy a 31.héten tartasz. :wink:
Vendég

Tüni: Nekünk sem kellett használni ezt az újabb szteroidos bigyót. Petinek gyönyörű az arca. Ha egy kicsit kipirosodik, csak jó vastagon rákenem! Sőt, még az én kezemre is azt kenem, ha a sok kézmosástól kiszárad! :D Ráadásul nálam különösen bevágódott, mert magyar termék is, meg állatokon sem tesztelték. :D

Szpetrus: Még egy baba is jó kis murit tud csapni odabent. A kettő aztán tényleg nem semmi lehet! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Petrus, nem semmi 7. hét... de a szép babáitokért megéri :lol: mondom én aki februárban 5 napi kórházban levéstől majd megbolondult :oops:
Melyik orvosnál fogsz szülni?

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Dytke - De jó!!!! Én is viszek ma 2 könyvet Tatára. :wink:

Gabesz - Drukkolok, hogy hamarabb túl legyetek a fogas témán, mint Dytkéék.

Nikuc - Örülök, hogy Peti arca rendbejött.

Gabi - Negatív teszt! Szuper!

Petrus - Kitartás!

Úgy tűnik, mintha Szabi megállta volna a fejlődésben, vagy nem tudom. Hét elején tök ügyesen megfordult mindkét irányba hasról hátra. Meg még szórakoztatta is magát, hogy a fejét letette oldalra, aztán mégis csak visszahúzta magát hasra. Most meg 2 napja, ha megunja a hasalást repked ezerrel, de nem fordulna meg még véletlenül sem. :shock: Mi lesz ebből? Haladni nem tud vele, max körbe forog a hasán. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Nem túl régen szült kislányos anyukáktól kérdezném, hogy az ÁEK-ban most be lehet tetetni kislánynak fülbevalót? Mert még 10 éve, mikor a lányom született,akkor úgy hoztam már haza a kórházból, hogy indulás előtt betették a fülcsit. Most ez hogy van? Mert ha kislányom születne most is,akkor én szeretném , ha már ott túlesne rajta!
Köszi a válaszokat!

Banyoszka
banyoszka

Szia!

Tőlem kérdezték a szobatársak, hogy akarom-e, mert megcsinálják, úgyhogy gondolom igen!

Én nem tetettem, majd ő tetet, ha akar! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Látom jó a társaság itt és sok gyönyörű kisbabával büszkélkedhettek!
Én a 2. babámat várom júliusra, a 25. hetet töltöttem és az ÁEK-ben fogok elvileg szülni. Zilahi Gáborhoz járok itt Dkeszin magánba, de eddig nem vagyok oda érte. Alig mond valamit, a panaszaimra is csak hümmög, nem túl barátságos. :( Nem tudom van-e valaki közületek, aki nála szült. Mi a tapasztalata?
A másik, hogy a kórházról is sok rosszat hallottam mostanában :(, főleg azzal kapcsolatban, hogy már egyáltalán nem bababarát. Ezért kérdezném Tőletek: ha kéred, ráfektetik-e a babát még meztelenül a melledre? Megszoptathatod-e még a szülőszobán? Jelen lehet-e a szülésnél a papa mellett egy dúla is?
Sajnos az előző szülésem másfél éve császárral végződött, s bár nagyon készülök a természetes szülésre, de legalább 50%, hogy most is az lesz. Így a császárosok tapasztalataira külön kíváncsi vagyok.
Ha császár lesz, megszoptathatod-e a babát a szülőszobán? Az őrzőbe viszik-e szoptatni, ha nem, mikor kaphatod meg? Hány órát kell az őrzőben lenni?
Nekem nagyon rossz volt, hogy az előző szülésemnél több mint egy napig nem kaphattam meg és nem szoptathattam meg a kislányom, most nem szeretném ezt újra átélni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
zsuzsanna25

Bettyna: Adél is ezt csinálta. 3,5 hónaposan fordult meg először. Azóta voltak több hetes kihagyások is a forgásban. Legutóbb 1 hét, most megint forog és ellenkező irányba, mint eddig.

Zsuzsanna! Én is Zilahinál szültem. Nem egy szószátyár, de én imádom. Bármit kérdeztem mindig kaptam kielégítő választ, a szülésnél is nagyon jó volt. Minden nap jött hozzám a kórházban.
A szülőszobán mellre teszik a babát, ha nincs semmi gond, akkor születése után azonnal. Csak apuka lehet benn a szülésnél.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Megkerültem, bár nem is hiányoltatok. :)

Üdv az újaknak, de jó, hogy megint vannak pocakosaink. :wink:

Zsuzsanna
Császárral szültem a kisfiamat, nem tették mellre, bár nem volt semmi gond, de nem kaptam meg csak másnap reggel, este 18 óra után született. Ezt én is nagyon fájlaltam, de nem tudtam mit tenni, többször is kértem pedig. 12 órát kellett feküdni a császár után, én 2 napig voltam a császáros őrzőbe, ez már az osztályon van, és remélhetőleg nem lesznek annyian, hogy máshová kerülsz, mert az is előfordult több anyukával, hogy nem volt hely, és vagy a nőgyógyászatra került, vagy a terhes patológiára.
A kórházat nem mondanám nem baba barátnak, tény, hogy másképp vannak dolgok, de ez az összevonásnak és a leterheltségnek köszönhető. A csecsmősök és a gyerek orvos is nagyon rendesek, segítőkészek.

Kép
Kép
susytunder

Susy,
pont gondoltam rá, hogy hol vagy. Merre voltatok? Remélem csupa jó helyen :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Susy, én is hiányoltalak! Pont ma akartam írni, hogy merre vagy.

Ma magátol hasra fordult Levi :D Igazcsak egyszer, de már egyszer sikerült! Meg még azt, hogy mindig fél tizenkettő körül szoktunk menni sétálni vagy csak az udvarra levegőzni és akkor jót szokott aludni a babakocsiba, de ma kivételesen nem mentünk ki és féltizenkettő körül elaludt magától még a cumi sem kellett a szájába! :D
Nagyon örültem neki :D

Milyen bolond az idő! Szakadt a hó vagy 10 percig itt nálunk :shock:

anitapo20

Sziasztok Lányok!

Örömmel értesítelek benneteket, hogy 16-án hajnalban megszületett Eszer leányunk! 3670g és 54 cm. Nagyon rendes volt a leányzó. 1-re értünk a szülőszobára és 2 50-kor már a hasamon nyöszörgött. Bővebben majd ha lesz egy kis időm. Jól érezzük magunkat és minden rendben van

Kép
becsengo

Ja rosszul írtam 3760 g. :lol:

Kép
becsengo

Ja rosszul írtam 3760 g. :lol:

Kép
becsengo

Becsengő, NAGYON GRATULÁLOK!!!!!! :lol:
Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!! :D
Szép nagy baba!

anitapo20

becsengo: gratulálok! :lol: Jó egészséget Nektek!

zsuzsana: én Zilahinál szültem a lányomat, és most is nála fogom a hugit :) Én nagyon szeretem, alapos, kedves, bármikor felhívhatom, lelkiismeretes, és komolyan vesz. Szülésnél nagyon határozott, kézben tartja a dolgokat, szülés után minden nap meglátogatott, most picit problémás a terhességem, sokszor kérte, hogy hívjam fel, hogy vagyok, akkor is, ha jól, mert szeretné tudni. Amúgy mi családostul megyünk dokihoz (férj+gyerek), és jókat szoktunk röhögni ultrahang közben, velünk nagyon kedves és beszédes.
Vendég

becsengő, sok szeretettel gratulálok a lányodhoz, sok boldogságot neki!!!!!

Kép
Kép
szalamandra

Becsengő,
gratula! :)

Ma értetek haza?
Tesó hogy fogadta a kicsit?

Tudom most nem sok időd lesz írni, csak kivi vagyok :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika
Nem voltunk sehol, vendégek voltak nálunk, ill. utat csinálnak és elvágtak valami kábelt 1 napig nem volt netünk.

Becsengo
Szívből gratulálok nektek! Jó egészséget, sok boldogságot kívánok!

Lányok teljesen megbolondult az időjárás. Úgy szakadt a hó, ahogy még télen sem. Minden fehér nálunk, őrület.

Dytke
Jól értem? Elmúltak a rossz éjszakáitok?

Kép
Kép
susytunder

Becsengő: gratulálok a kislányodhoz! :)
Köszi lányok a gyors válaszokat!
Gaby79, Panndi: jó volt olvasni, hogy ilyen pozitív a véleményetek Zilahiról.
Panndi: Érdekes, hogy Veletek mennyire más: én kétszer mentem a kislányommal, de egy szót se szólt hozzá, UH alatt se szokott beszélni, csak méreget és a végén beírja az adatokat a kiskönyvbe. Lehet, az a baj, hogy én is csendesebb vagyok, meg egy kicsit félszeg is így nőgyógyásznál. :wink: Mindenesetre legközelebb megpróbálom egy kicsit többet kérdezgetni, hogy kialakuljon valami kapcsolat.
Susy: azért a császárosokkal való bánásmód nem épp bababarát. Főleg az a szomorú, hogy néhány éve még ők is ugyanúgy mellre tehették a babát (és ehhez nem kellene semmi, csak jószándék) és velük is ott lehetett a baba, illetve az első néhány órában 3 óránként bevitték szoptatni. Ez utóbbihoz tényleg kellene ember. De bennem felmerült, hogy szerintetek mi lenne, ha az apuka ott maradna szülés után, behozná nekem a babát, segítene és utána visszavinné. Vagy ez nagyon naív elképzelés? :roll:
zsuzsanna25

zsuzsanna: meg hát azért mi már több, mint két éve járunk hozzá, végigcsináltunk egy szülést, szóval lehet, hogy emiatt is más. Nálunk Zsófival is mindig beszél, integet neki, stb :)
Vendég

zsuzsanna
Azért nem tartom kivitelezhetőnek az elképzelésed, mert a császáros őrző 3 ágyas, és csak addig lehet bent apa, amíg kipakol neked, egyébként senki nem lehet bent, akkor sem, ha simán szülsz.

Kép
Kép
susytunder

Én szülés után még 3 órán keresztül feküdtem a szülőágyon és végig ott volt velem a pici. Apa is végig ott volt velem. :)

anitapo20

Anita
De te simán szültél, nem császárral...

Kép
Kép
susytunder

Susy: én hiányoltalak. Köszi a recepteket, még egyszer.

Becsengő: gratulálok, jó egészséget. Sejtettem, hogy már babázol.

Zsuzsanna: szülés után sokkal közvetlenebb lesz a doki, bár nekem előtte sem volt vele semmi bajom. Nem kellett egy bizonyos távolságtartás. Kérdezz tőle nyugodtan. Én mindig vittem a kis cetlimet és kérdeztem. Mindig alaposan, részletesen válaszolt. Jó kezekben vagy nála.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Ja igen, még a dokihoz akartam írni: tény, hogy nem mindenkinek jön be a stílusa, én elégedett vagyok vele. Sosem éreztem azt, hogy ki akar paterolni, vagy túl akar lenni rajtam.
Vendég

Becsengő Gratulálok! Sok egészséget és boldogságot kívánok nektek!

Lányok én császár közben annyira nem voltam magamnál hogy szerintem nem is tudtam volna mellre tenni utána rögtön a babát. A félelemtől majdnem elájultam meg össze vissza remegtem. De én utána 2 órával már megkaptam Barnabást úgy hogy bent volt az örzőbe anyukám és a párom is és nem szóltak semmit. Nekem mind a 3 nap bent volt a párom 4-5 órát, és a szobatársaimnak is. 1x szóltak. Ez is nővér függő! Ahogy mellém tették Barnust már tátogott a cicim felé olyan édes volt! :lol:

Asszem van is róla kép. Találtam, de nem rakom fel mert látszik a cicim :lol:

Kép
dius87

Panndi, Gaby: köszi, megnyugtattatok doki ügyben. Gabi a cetlis módszert én is átveszem, mert mindig elfelejtek megkérdezni valamit.:wink:
Dius: örülök, hogy neked összejött a szoptatás az őrzőben. Én is nagyon remegtem annó a császár után, de, ha valaki segített volna mellre tenni a babát, szerintem ment volna a szopi. Szerintem nem kellene annyira szigorúan venni a látogatótilalmat, csak egy kis kölcsönös toleranciára lenne szükség: hisz az apuka nyilván nem más anyukákat fog "stírölni", szopinál ki is mehet, de el is lehet takarni úgy a cicit, hogy ne látszódjon semmi, és nyilván csak halkan beszélnének. De szerintem, ha kevés a nővér, az apuka vagy egy nagyi sokat segíthetne, főleg egy császárosnak, aki eleinte nem is mozoghat és később is elég nehézkes. Nekem annó nagyon jó volt, hogy jöhettek látogatók (ez az Uzsoki fizetős 2 ágyas szobájában volt), mert sokat segítettek, és a szobatársam látogatói se zavartak egyáltalán.
Tényleg most van fizetős szoba?
zsuzsanna25

zsuzsanna, mennyi idős a lányod?
Vendég

Dius
De nagy szerencséd volt! Nekem nem volt ilyen szerencsém, sajna.
Fizetős szoba nincs az ÁEK- ban.

Kép
Kép
susytunder

Becsego: Nagyon gratulálok Nektek! Sok boldogságot, és rengeteg tejcit kívánok!

Susy: Szerintem Te pont rosszkor szültél! Velem a férjem este 6-ig bent volt, akkor is magától ment el, nem küldték, pedig reggel azt hiszem, 10 fele toltak fel. Petit is megkapta, aztán mikor felmentünk, elvitték két órára inkubátorba, és utána már hozták is. Aztán egyszer elvitték megetetni, mert kis béna voltam, és nem tudtam, mit is kéne csinálnom. Aztán nem hozták vissza, de mikor a férjem szólt, akkor visszakaptuk. Csak este 10 után vitték el, és reggel már 6 előtt megkaptam.
Persze ebben nyilván annak is szerepe volt, hogy egyedül voltam az őrzőben végig, és így nem sok dolguk volt velem, hogy a férjem etetett, itatott, Petit odatette. Sőt, a nővér olyan kedves volt, hogy akkor jött be alattam betétet cserélni, és lemosni, mikor Ő leszaladt a büfébe. :)

Kép

Kép
nikuc

Nikuc: remélem akkor nekem is ilyen szerencsém lesz és rendi nővéreket fogok ki. Úgy látszik ezen múlik minden, meg persze megpróbálok kiállni magamért és a babáért amennyire lehet.
Panndi: Lilim 1 hónappal fiatalabb a te Zsófidnál, mivel te másfél hónappal hamarabb szülsz, valószínűleg hasonló korkülönbség lesz a gyerekeink között. De én most fiút várok. :) Zsófi mennyire sejti, hogy baba várható? Lili megmutatja a tesót a pocakban, de szerintem fogalma sincs a dologról. És hogy bírod a nagylány ellátását a nagy poci mellett? Nekem nagyon sokat fáj a hátam, estére alig tudok menni. De ez várható volt, már Lilivel is ez volt, mert elég csúnya gerincferdülésem van.
zsuzsanna25

Hááát, én több mint egy hónapja fekszem koraszülés veszélye miatt, szóval most nem egyszerű az életünk, ráadásul 11 nap múlva államvizsgázom, izgalmas.. :)
Amúgy hozza Fruzsi ruháit a szekrényből, mondja, hogy Fruzsié, meg almát, kaját, játékot dug a pólóm alá, és mondogatja közben, hogy Fruzsi :) Jaa, meg sokat puszilgatja és simogatja a hasam, ha meg Fruzsi rugdos, akkor nevet :)

Nehéz amúgy pici mellett, meg amikor arról volt szó, hogy kórházba kell mennem (többször is), akkor rosszabb érzés volt, hogy esetleg Zsófit itthon kell hagynom :?
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsanna- én is császáros voltam, műtét után 2 órával már ott volt Lilla velem az őrzőben és szopizott. Sőt, nem vagy első babás és ha ügyes vagy már első éjszaka maradhat Veled a baba :lol: :lol: :lol:
A növérek nagyon rendesek, szólj nekik és segítenek!
Van aki a műtöben is megkapja, ez orvos függő, beszélj a dokiddal!
Én ott annyira meg voltam illetődve, hogy eszembe se jutott, na meg mikor én szültem akkor (teltházvoltaköbön).annyian szültünk, hogy nem volt ágy, én is az őrzőből mentem haza :roll: :roll: :roll:

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?