Új privát üzeneted érkezett!

Szofi,
a terhespatológia ha jól tudom az az osztály, ahova akismamáknak akkor kell befeküdni, ha vmi nincs rendben. Pl. ha a baba nem fejlődik rendesen, kapsz infúziót, vagy asszem Petrus is ott van, de javítson ki vki, ha nem így műkszik!

A táppénzzel kapcsolatban, úgy van, ahogy Esztó is írta - a nődokid ad egy igazolást, hogy a házidoki vegyen fel táppénzre. Elvileg a háziorvos havonta ír ki, de mehetsz sűrűbben is, és akkor pl. 2 hetente adja ki a táppénzes papírt, sűrűbben tudod küldeni / leadni a melóhelyen.

emese1979
 
 


ancsi igen én voltam, aki a lányommal 3100-as méhszájjal a 24. héttől a 32. hétig dolgoztam, azután már 2100-as lett a méhszáj és akkortól fekvés volt szülésig a 38. hétig :)

hű lányok én miért vagyok ilyen parás, ha szivárogna a magzatvíz azt hogyan tudom megkülönböztetni a hüvelyi folyásról, ami most szinte vízszerű nekem a Klion D 100-tól?

annus csini vagy és jó látni nem melegítőben és pólóban :)

nekem az éjszakai derékfájást leszámítva, ma tök jól elvoltam, szerintem csak a kicsi feszítgetett, mert mindig a mozgása után éreztem picit keményebbnek a pocit :)

ma tényleg hidegfront volt, de lassan elmúlik és jön a melegfront :)

kutyafüle kórházban és soha nem adok pénzt a dokinak, csak a magánrendelésén

tök érdekes, hogy a hét eleje mindig depis nekem most meg, hogy holnap már péntek kezdek kiugrani a bőrőmből :)

30 napos házassági papírt tőlem se kérjenek, még egyszer nem megyek az anyakönyvvezetőhöz :)

rendeltünk pizzát, jól belaktam belőle :), Lara is majd kiugrott a pociból :)

jajj lányok lassan mindeni megismerkedik a kórházi körülményekkel :(

én az nst-t már alig várom, remélem megnyugszok majd tőle, és tetszenek a masszázsfotelek :)

Jó éjt mindenkinek!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ja, Szofi még vmi - nálunk hó 26-27-e körül van zárás, tehát az addig lesz az adott hónapban a atáppénzes igazolás szerint bérszámfejtve a lóvé, a többi nap csak a következő havival, vagy hóközben.. ez h őszinte legyek nekem már kissé szövevényes, de bizti van aki ki tud egészíteni :oops:

Meg ha jól emlékszem, a terhesség miatti táppénznél a házidoki 6-os kódot ír a papírra (így ugye csak adót vonnak) - míg a sima táppénz a 8-as, itt vonnak mindent. Remélem nem hülyeséget írtam :oops: :) :shock:

emese1979
 
 

 
 

Vanni! Rosszul vagyok a tudálékos emberektől! Macska vagy gyerek... :x :evil: :evil: Azt miért nem mondogatja senki, hogy mennyi előny származik abból ha egy gyerek együtt él bármilyen állattal? Feltétlen szeretet, gondoskodás egy élőlényről, felelősségtudat... Nem mellékesen egy allergológus doktornő mondta vmelyik nap a tv-ben, hogy ha egy gyerek születésétől fogva együtt él egy szőrmókkal, majdnem 100%, hogy soha nem lesz allergiás. Ez a védettség 1-1,5 éves koráig működik, ezután már hiába kerül a lakásba állat, nem előzi meg az allergiát.
Nálunk volt olyan, hogy kijött a gyerekorvos újszülött Aminámat csekkolni, és a macska pont őrűlt perceit élte, rohangált, nyávogott, mint egy eszetlen, végül egy nagy lendülettel felugrott a pelenkaszárítóra, ahol a gyerek frissen mosott ruhái száradtak. Mondanom sem kell felborította, majdnem a doktornőre. Hát kicsit gáz volt, de vagy nem akart szólni, vagy szereti a macskákat. Vagy látta rajtam, hogy harapok ha rosszat mond a macskámra. :lol: A lényeg, hogy igenis minden gyereknek ajánlom, hogy minél többet legyenek állatok között, csak tanulni lehet tőlük.

Kép
Kép
g_reny
 
 


emese nekem a körzeti nődoki adja 2 hetente a táppénzes papírt és 8-as kódot ír rá :), nem kell senkitől igazolás, ez a doki van a tanácsadáson is, kisterheseknél kb 12., hétig a háziorvos adja ki itt a táppénzes papírt

szofi: nőgyógyászat, mindenféle kis és nagyműtét
terhespatológia, kismamák valamilyen gonddal
szülészet, egyértelmű
gyerekágyas részleg megszült kismamák babákkal

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Kutyafüle!
Hát e is hiszem h elfáradtál!Pihizz!!!

Edua!
Jaj tényleg mindig melegítős képet dobok,de mivel vasárnap van a hétforduló így akkor szoktam fotózni és itthon meg abban vagyok :oops:

Amúgy ma pont az jutott eszembe h mit veszek fel az utolsó hetekben...mert h nyári ruha amibe bele is férek...szerintem nincs!Áprilistól meg már 15 fokot mond!Néha rólam már most folyik a víz!Nem hordhatom a téli kord gatyáimat.....vmit varrok majd vagy nem tom :roll: De 1-2 hétre nem veszek ruhát az bizti!Max megyek a turiba vmi ocso cuccért!

Iza be van indulva,mindjárt szétnyomja az oldalam!!!!!

annus11
 
 


Sziasztok Lányok! :D

Tudom, tudom... Szégyenlem is magamat, de már vége a melónak és minden nap igyekszem majd jelentkezni! :)
Ha ellátással kapcsolatos kérdésetek van, szívesen válaszolok bárkinek! :?:

emese: a 6-as kód a terhességi gyermekágyi segély, a 8-as a sima tp., és mindegyikből csak adót vonnak! :) 8)

Ma voltam védőnőnél és megint fogytam :shock:
Ez van, pedig annyira csíkos a hasam, hogy egy zebra megirigyelhetné! :x

Azért remélem még nem kergettek el innen! :(

Mindenkinek puszi

KépKép
ancsika80
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, írtam-e, de Annus nagyon jó a frizud meg a pocid! :)

Táppénzhez én is úgy tudom, hogy a nőgyógyásztól kell az ajánlás, és a körzeti ír ki. Aztán a papírral tényleg menni kell a munkahelyre. :)

Vanni! Nekem is úgy tűnik, hogy unokatesód picit messzire ment... De azért megbocsátható: csak aggódik érted. :)

Kutyafüle! Örülök, hogy a gyulladás már jobb! :)

Sziasztok, jó éjszakát, ha nem jönnék többet ma!

:)
Vendég
 


Ancsika! Dehogy kergetünk! Már te is hiányoztál jó régóta innen!
Vendég
 


Köszi Dóri! :cry: :oops:

Ti is nekem, és irigykedve olvastam, hogy mennyi minden megvan már a babáitoknak, én meg, mint a munka hőse! :roll:
De ennek vége, jövő héten festés, aztán jöhetnek a berendezések, és végre én is beleélhetem magam egy kicsit a babázásba! :wink:

KépKép
ancsika80
 
 


Ancsika,
köszi a táppénzes infót!!! Akkor már az én fejemben is helyére került a 6-os meg a 8-as kód :lol: :lol:

emese1979
 
 


Ancsi!

Nem akarlak paráztatni azzal, amit irok, csak óvatosságból irom: az, hogy ilyen rovid ideje tarto kemenyedesektol nyilni es puhulni kezdett a mehszaj azt jelezheti, hogy nemcsak pihenesre, hanem esetleg tovabbi gyogyszeres kezelesre is szukseged lehet, hogy leallitsak a kemenyedeseket. Lehet, hogy nem kene 7 hetig bent fekudnod.... sztem ha bizonytalan vagy, inkabb menj be, ne varj!
en mar 7 hete itt vagyok, tudom, hogy nehez, ha gyereked van meg nehezebb, de fo az ovatossag!
remelem jobban leszel, en is kemenyedek, front van :evil:
Vendég
 


terhespatologian az olyan gyari hibaskismamak fexenek mint en :)
roviden-tomoren :lol:
Vendég
 


Edua!
nincs mit :wink:
Vendég
 


Tudom, már elköszöntem mára, de mindig úgy örülök, amikor ikres-doktornéni-kismamink jelentkezik, hogy most is muszáj szóvá tennem!!! :) Remélem, minden a lehető legnagyobb rendben! :wink: Tudom, írtad, front, de ezen túl... :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Milyen 30 napos házassági papír?

Ildi
nem lehet megkülönböztetni. menj el inkább az orvosodhoz. nem tudom árulják e még azokat a betéteket a gyógyszertárakban, ami kimutatja, ha magzatvíz.

Állatok
Hát nálunk ez a dolog eldőlt miattam. 11 évig volt macskám, a 7. évben allergiás lettem az állatszőrre, mindenki mondta váljak meg a macskámtól, mert baj lesz belőle. Most már allergiás asztmám van, de olyan súlyú, hogy azonnal fulladok. pl. egy istállóban, disznóólban :) macska közelében. én félnék, hogy a gyerekem is allergiás lesz. mindenesetre állapotos lettem Aporral, akkor nem volt kérdés, hogy a macskát el kell ajándékozni. nehéz döntés volt, de nem használhattam gyógyszereket. Nem kívánom senkinek, hogy tudja milyen úgy fulladni, hogy belefájdul a fejed és a hátad. Egyszer majdnem a mentő vitt el. Mióta kerülöm az állatokat jól vagyok.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kutyafüle

Szerintem a kórházban nem kell fizetned. Az én orvosom is csak a magánrendelőjében kér pénzt.

Annus
Látom nem győztelek meg, hogy a babának a legjobb, ha végig bent marad és jó nagyra nő. Ne féltsd magad. :) A baba szépen ki fog tudni bújni.
Én nagyon szeretnék 3 kiló feletti babákat.

Holnap betelefonálok én is a házassági papír miatt.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Emese

Nekem is furcsa volt a teljes életmód változás. :)

Anita
Gréti nagyon szép. Nem tudok a rémálomhoz hozzászólni. Érdekes, ilyen picike, de már szörnyekről álmodik. Az óvodában "tanulta"?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Apás szülés

Az én párom valahogy felelősségből is bejött. Most nem idézem szó szerint, de valami olyasmit mondott, hogy a gyermeknemzésnél is jelen voltam, most is jelen kell lennem. Ne csak a jó dologban. :) Ő a fejemnél maradt végig.
Nagyon büszke volt rám, sokáig másról sem tudott beszélni. Nagyon nagy hatással volt rá Apor születése. Emlékszem csupa könny volt az arca amikor meglátta Aport. Én pedig annyira fáradt voltam, hogy mosolyogni is alig bírtam, sírni sem sírtam, mint ahogy a filmekben szoktak. A boldogságot viszont leírni nem lehet, amit éreztem.

Cukor
Igen, az éhgyomorira mondták határeset a 6,1. A terhelés jó. A biztonság kedvéért lesz egy ismétlés és nem árt figyelnem.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


na ezt találtam, kicsit megnyugodtam tőle:)

Háthe ez segít, idézet a János kórház szüléfelkészítô tanfolyamából:



I. Magzatvíz elfolyik



i. Ha lent reped meg a magzatburok:

Ř Pukkanás

Ř Tócsában állok

Ř Nem tudom visszatartani



TEENDŐ: gyors zuhanyzás és jövünk a kórházba.

Nem azért, mert annyira gyorsan megjön után a baba, hanem a fertőzés veszély miatt. Kb. 16 órával a magzatvíz elfolyása után jön a baba.



ii. Ha fent reped meg a magzatburok:

Ř 1 óra alatt átázik a tisztasági betét

Ř 1 óra múlva egy másik is, akkor ez szivárgás

Ř ha biztonytalanok vagyunk, mert lehet erősebb hüvely váladék különösen reggel, melegben, akkor 5-6 papírzsepit tegyünk be, ha 1 óra alatt átázik, akkor az magzatvíz (papírzsepi jobban mutatja, mint a tisztasági betét, ezért ez a javaslat)



TEENDŐ: ha magzatvíz, ua mint fent: gyors zuhanyzás és jövünk a kórházba.

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Jó reggelt!

Ancsika,
megnyugodtam hogy nem csak mi vagyunk elmaradva a rendezkedéssel.

Tegnap mi is pizzáztunk.Hmüüü!!

Hétvégén ráveszem magam krémes sütésre.Még nem próbáltam, de annyira nem lehet vészes.Igaz 3 óra kemény meló lesz, legalább is a leírtak alapján, de majd az én kicsi uram besegít.Tegnap epilláltam, és ott állt harcra készen, ha nem menne a dolog.Nagyon édi volt :P

Még a jó múltkor ígértem a fánk receptemet, de nem találta meg anyukám, szóval sima kelt tésztát csináltam kicsit több cukorral és szalagosra sütöttem.

Az állatokról,
nekünk mindíg volt macskánk, kutyánk és nem zavart minket.Sőt mikor már tudtam járni akkor a mamám mindíg vitt ki disznót etetni meg megsimogattam a tyúkocskákat és nem haltam bele.Sőt a mai napig emlékszek milyen jó volt mikor etettük a kacsákat, egymás hegyén hátán másztak át a daráért :lol:
Szóval szerintem csak pozitív dolog ha van egy kisállat a családban.

KépKép
harhaj
 
 


ha valakit érdekel, itt minden jól össze van szedve a vajúdástól a szülésig

http://74.125.77.132/search?q=cache:ZED ... clnk&gl=hu

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Na itt!

Én is akartam írni tegnap h szerintem ez csak folyás.Nekünk is mondták a szülésfelkészítőn hogy az nagyon nagyon ritka h szivárog a magzatvíz!Tehát általában elfolyik és ott a tócsa!A csaj azt mondta h ez 1-1,5 liter,szóval tényleg nagy tócsa lesz!Mondta h lehet kapni ilyen lakmuszpapírt ami kimutatja h magzatvíz e,de szerinte ezzel ne paráztassuk magunkat!Ennyit mondott!Na meg h minné kevesebb mozgással irány a kórház!

Anika!
Az anyakönyvi kivonatra azért mondtam a 30 napot,mert vhol olyan kell!!!Érdemes az adott kórházat megkérdezni,mert a baba születési kivonatát az az önkormányzat csinálja ahol szülsz!Az én szolnoki ismerősöm pl megkérdezte mikor kikértem h nem lesz ez túl korán? :shock: Mondom nem!Szeretnék 300 napon belül szülni :lol: (ez volt januárban).Szóval az egész 1 v 2 telefon és utána küldik postán ingyen!!!!Vagy bemész érte,de szerintem inkább a posta....
Szerintem nem baj ha mondjuk a 39.hétre születik Iza :wink: Az már lényegében olyan mintha végig benn lenne!Na meg ki tudja h tényleg hány hetes is valójában :wink: Amúgy tuti túlhordom,én szülök majd utoljára...ugyanis kicsi lányom nem az a szófogadó tipus,ez már kiderült.Apukája is hiába kéri h aludjon,válaszul mégjobban mocorog :roll:

Ancsa!
Üdv újra itt!!!Hamarosan minden dolgozó visszatér közénk!!!!

Petra!
"gyári hibás kismama" :lol: :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok! Na, ma meg holnap 2 napos fejtágításon leszek. Baromira neem vágyom rá!! Olyan szépen süt a nap + annyi meindent kéne csinálni a kertben..

Ildi! Tetszett ez a jános Kórházas "okosság".. :)

Bocsi, de ez a "magzatvíz elfolyása után 16 órával szülés" elég elrettentően hangzik itt az első babásoknak... Meg nem mindegy, hogy az összes magzatvíz elfolyik, vagy pedig csak szivárog...
Most csak meg szeretném nyugtatni a Többikeket: azért ez általában nem szokottilyen sok lenni...(Persze, mindig van ellenpélda is: pl: Dóri...) Na mindegy, csak nehogy megint ettől beparázzanak páran... ;)

Na megyek okosodni... Szép napot Nektek!

Kép
szkitty
 
 


Edua!
Jó ez az összeírás!Fel kéne dobni a blogra is!!!!!

Ja képzeljétek el!Olyan büszke vagyok!A 80 éves nagyapámnak van internet!!!Most kötette be!Ma msnezünk is!Tök jó h ilyen korban is még érdeklik az új dolgok és meg is tudja tanulni hogy kell kezelni az alap dolgokat!Igaz mindent felír papírra stb.Pár éve van már gépe otthon,az utóbbi évben kicsit korszerűsítettük neki!Így webkamera,színes monitor stb is van neki! :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés,mert férjem ma kb nem pakolja be a gépet,ülni meg nem lehet. :(
Ancsi sajnálom ami történt!Feküdj!!!
Annus jó lett a hajad!
Én tegnap keményedtem,de reggel rájöttem miért.Esett a hó!Jósló szamár vok már. :lol: :lol:
Az ágyat bepakoltuk,még kisebb bazár rendezések lesznek ma.2.5 óráig nyúzták be az ágyat,mert csak ablakon fért be.
Tetszik manónak,de nem aludt benne.Soká lettünk kész,hisztis fáradt volt.Nem akartuk hogy az első éjszaka rossz élménye legyen,meg kivárjuk most mi is lesz az álmokkal.Sajnos voltak köztünk is álmok.Hiába velünk aludt.
Majd rakok képet!
Mindenki vigyázzon magára!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Petrus! Te hol vagy kórházban?
Én nem erősködtem a hazajövetellel kapcsolatban,sőt a dokimat meg is kérdeztem,hogy nem kellene-e a magnéziumnál erősebb gyogyó,de elgondolkodott és azt mondta,hogy a mellékhatások mérlegelése mellett tekintsünk el ettől.Én a keményedéseket nem tudom megkülönböztetni,hogy melyik ártalmas és melyik nem,-talán ezért nem is lettem orvos-,tehát jó lenne,ha inkább a dokik ajánlanának vmi jó módszert. Bocsi,hogy kicsit negatív vagyok,de idegesítő ez a nem javulás.Eddig semmi panaszom nem volt,egy hete kezdődött ez a rémálom.Sajnos,a szüléseknél jól jött,de most pont nem,hogy én extra könnyen tágulok,a második lányom egy óra alatt lett meg!Olyan tanácstalan vagyok és félek is. Szerintetek a vizsgálatok is tágíthattak?

Kép
f.ancsi
 
 


még v.mi -gyorsan..

Anno a MÁV Kórházban 30 napon belüli ház. ak.kiv. kellett- ha belegondolok, ez a logikusabb (30 nap alatt is sok minden történhet, nemhhogy 300 alatt...) Mikor írtátok, hogy 300 nap, és csodálkoztam nagyon, de kikértem, már megküldték. AZtánlehet,hogy Apcim majd fut egy kört ismét- mint a régi szép időkben... -Amúgy NEM KÉRHETNEK PÉNZT ÉRTE -ez már 12 éve is így volt! -ahol kérnek, az abszolut jogellnese, be kell jelenteni szerintem!!

Nekünk egy kutyánk van, egy macskánk, és díszhalaink.. A kutya mindig kint -vagy a szomszédban :) -a cicát néha megszánom (ha nagyon hideg van, bejöhet, de csak egy konkrét helyre). Soha semmi gond nem volt velük... AMi furcsa, Páromnak nagyon durva macskaszőr allergiája van. A mi macskánk szőrétől viszont semmi baja nem lesz! Nyugodtan dögönyözheti. Más cicáknál meg elég, ha ránéz, bevörösödnek a szemei, prüszköl, és folyik az orra +viszketni kezd mindenhol... Ez is rém érdekes, hogy miért?.. Na eldugultam! Pá!

Kép
szkitty
 
 


Kitty!

Hát remélem h most már ott is elég a 300 napnál nem régebbi!Azért állapították ezt meg,mert azt feltételezik h ha akkor férjnél voltál amikor fogant, akkor ő az apa!Persze a mai világban tudjuk h ez nem olyan egyértelmű már :lol: Nem is értem mért fontos ez nekik... :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Kitty,
kitartást a tanfolyáshoz :) Te meddig tervezed még a melót?

Annus,
jól nyomja nagypapád! így majd láthatja a dédunokáját is jó hamar :)

Anika,
sajnálom az allergiát, nagyon durván hangzik :cry:
Nálunk öcsém allergiás sok mindenre, mint kiderült, kutyaszőrre is (bár az a legenyhébb)- amikor kiderült, már nem tudom hanyadik kutyánk volt, szerencsére csak kertben. Most szed homeopátiás bogyeszt, így amikor jön a pollenszezon, lekopogom, egész jól átvészeli.

Anita,
várjuk a képeket :)

Ha jól néztem, ma meg holnap nem lesz front!!!
Vasárnap persze igen, mikor anyummal megyünk a bababörzére...

Na megyek tolok valami reggelit, meg asszem töltött paprika lesz ebédre (már megint :lol: ).

emese1979
 
 


Egy gyors kérdés.Az apasági nyilatkozatot a szülésnél kell leadni vagy most hogy itt van a kezünkben be kell vinni a kórházba az egyik példányt?

KépKép
harhaj
 
 


Jó reggelt!

Az anyakönyvi kivonatnál a 300 nap a tuti. A 30 régebben volt, ahogy Annus is írta. Ez nem helyi szabályozás, így egységesnek kell lennie mindehol. Pénzt meg nem kérhetnek érte ha jelzed, milyen célból kéred!!!
Az én védőnénis listámon is 30 nap szerepel, de vszínűleg nem figyeltek rá vagy elírták, mert Csepel (itt a védőnéni) a Jahn-hoz tartozik és ott konkrétan a 300 napnál nem régebbi kivonatot kérik.

Kutyafüle,
én is magánba járok, de már az elején megbeszéltem a dokival, ha nst-re kerül a sor, azt a kórházban végzik, így természetesen nem kell fizetnem érte. Mondjuk durva lenne, ha nem így lenne... heti x ezer, túlhordásnál meg naponta...

Emese,
üdv. a nem melósok táborában. :wink: Nagyon furi, de én már kezdem lassan megszokni. Tényleg egy szakasz lezárul, engem is rosszul érintett, de Ákoskám mindenért kárpótol, és Ő a legfontosabb. Utána meg majd alakul.

KépKép
novygirl
 
 


Harhaj,
nekem a védőnéni mondta, hogy a házassági a.kivonat legyen nálam, amikor megyek szülni.

KépKép
novygirl
 
 


Nálunk sajnos nincs házassági a.kivonat.

Most borult a fontossági sorrend.Gyerkőc aztán házasság, de úgy vagyunk vele hogy nekünk annyira nem is fontos a esküvő, főként a nagyszülők erőltetik.Aztán majd idővel úgyis lesz.De nem olyan rendhagyó szóval érdekes lesz.Mert mi valami szabadtéri sütögetést tervezünk előtte meg a tanúkkal bemegyünk az anyakönyvezetőhöz a papírmunka végett :) Szóval ilyen kis lightos dolgot szeretnénk.

KépKép
harhaj
 
 


Ugyanez vonatkozik az apasági nyilatkozatra is, mert ez esetben egyenrangú a két papír. Szóval szülésre vidd magaddal.

A házasságkötés nálunk is elég laza volt, de mi ilyet szerettünk volna. Szűk családi kör (mondjuk az nálunk így is kb. 50 fő volt) + barátok, egy baromi jót buliztunk. Fehér ruhám volt, de a szertartás után röviddel lazulósabb ruciban mulatoztunk tovább. A násznép is fel lett szólítva, hogy hozzon mindenki kényelmes ruhát magával. Bográcsozás volt, meg minden, ami egy jó buliba belefér :lol:
A lényeg az volt, hogy semmi szokványos ne legyen. Hát nem volt... mindenki emlígeti azóta is, hogy mennyire jól sikerült.

KépKép
novygirl
 
 


Harhaj
tuti, hogy a szülésnél kell leadni.

Nekem csordogált a magzatvíz, nem volt nagy tócsa. Feküdtem az ágyban reggel, nem értettem mi az, folyás esetleg? Odaraktam egy pzs-t és hamar teljesen vizes lett. Felkeltem szólni apának, akkor meg lassan csordogált le a lábamon :-)
Innentől kezdve 7 óra múlva volt kinn Maja. Én inkább úgy gondolnám, hogy ez gyorsítja a folyamatokat. Azért is szokták megrepeszteni. Vagy nem? A 16 óra azért durván hagzik.

Jön ma védőnő hozzánk, kifaggatom szobatisztaság (kaki) ügyben. Tegnap óta szól Maja ha kell neki pisilni. Este megkapta a lépcsős wc szűkítőt, nagyon bejön neki. Ma már nem bugyiba ment a kaki, hanem próbálta bele, csak felállt és a szűkítőn landolt :-)
De már ez is előrelépés, napról-napra ügyesebb.

Anita
várjuk a képeket!
pumuklii
 
 


Sziasztok

Tán ilyen sok ideig még sosem voltam távol (kb másfél hét???). Gyors összegzés hogy mi történt velem.
1. csőtöréses lakásszétszedés ablakcserével egybekötve: kész (de erről anno be is számoltam)Hátra van: babaszoba kifestése.
2. szigorú fekvés pár napig, magas vérnyomás miatt, na ez új. Képzeljétek ilyenről még nem is hallottam: ha feküdtem, akkor a normális értékek közt mozgott a vérnyomásom, de ahogy felkeltem (akár csak felültem az ágyban), felmet a vérnyomásom. Legmagasabb érték 166/106 volt. Emiatt szigorú fekvés, aztán helyrejött.
3. Mikor már azt hittem minden rendben lesz: elkezdett nőni a bölcsesség fogam, a körülötte lévő egész terület gennyesre gyulladt. :cry: Fogorvos, szájsebészet, antibiotikum + fájdalomcsillapító. Ehez hozzá jött egy jó kis depi állandó bőgéssel, hogy miért fáj ennyire napok óta,hogy már nem birom, kimerültem, és hogy én milyen egy szar anyuka vagyok, aki gyógyszerekkel mérgezi a babáját...még akkor is ha a gyulladt állapotot veszélyesebbnek ítélték a dokik, mint a gyógyszereket amiket szedek.
Fogytam két kilót.

"Röviden" ennyit rólam. A gyulladás és annak antibiotikumos kezelése még tart, de már talpon vagyok, mert olyan mértékben letompult a fájdalom, hogy már lábon kínlódok.
Mivel gyakorlatilag ezidő alatt feküdtem, és csak annyi házimunkát végeztem hogy mostam, meg mostam, most annyi a vasalni való, hogy betemet.
Visszaolvasni esélytelen, de én meg fogom próbálni, de csak szakaszosan, mert közben vasalok és pakolom ki a babaszobát, hétvégén festünk.

Csajok, nemsoká szülünk, te jó ég. :o :o :o

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Helló Csajok!

Nálam minden OK, most gyors leszek, mert sok dolgom van ma.

Köszönöm a segítséget táppénzes témában. Akkor az úgy jó lesz, ha ápr. 1-jén megkérem a nőgyőgyit, hogy adjon papírt, hogy aznaptól állományban legyek, azzal elmászom másnap reggel a háziorvoshoz, és ő ki fog engem írni táppénzre?

A terhespatológia olyan ijesztő! Tök baromság, hogy így hívják! :evil: Petrus nem vagy gyári hibás!!!

Na puszilok mindenkit, jók legyetek, írjatok sokat, mire tudok jönn olvasni!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Jaaa,amit még akartam: még amikor talpon voltam és írtam is hogy megyek szülésfelkészítőre a MÁV-ba, akkor volt szülőszoba látogatás is.
Na erről akartam írni még, hogy úgy nézett ki az egész mint egy űrbázis. Nagy szürke ajtók, amik sziszegő hanggal nyílnak és záródnak.
Amikor az én csoportom bent volt, épp akkor szült egy anyuka, illetve többen szültek, de ő konkrétan akkor már a kitolásnál tartott. Csak azt hallottuk hogy valaki nagyon nyöszörög, aztán felsírt a baba, és gratuláltak. Az egész csodálatos volt, de bevallom akkor földbe gyökerezett a lábam.
Azt hiszem én elkezdtem félni a szüléstől. :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi,
sajnálom, hogy így megkínlódtál. Most már minden rendben lesz. A gyógyszerek miatt meg ne aggódj, mérlegelnek a dokik. A gyulladás veszélyesebb lett volna!!! Czeizel is azt mondta egy műsorban, hogy indokolatlan ez a nagy félelem a gyógyszerektől, mert összesen vmi 47 típust említett (ha jól emlékszem) ami káros befolyással lehet a babára. A többi nem okoz gondot, a betegségek tünetei viszont annál veszélyesebbek lehetnek.
Szóval nyugi, gyorsan rendbe fogsz jönni és nem lesz semmi gond!!!

Mi is holnap festjük a babaszobát. Jó nagy meló lesz mindent kipakolnom...

Szofi,
teljesen jó lesz így. Én is így működtetem a dolgot :wink:

KépKép
novygirl
 
 


Hu csak gyorsan visszaolvastam!
Még msn továbbképzést tartok!
Nagyapám első msnes üzenete:
"szervusz Anna,én kattintottam" :lol: :lol: Hát nem aranyos :wink: :D

annus11
 
 


Halihó!

Csak annyit írok, hogy azta, Annus, micsoda nagypapa! :wink:

Pingi! Remélem, minden rendben lesz mostantól!!! Sok volt ez így, gondolom, egymás után... De jó, hogy megint jöttél!

Na, nekem tényleg nem gyorsította meg a magzatvízelfolyás a szülést... :)

Mindenki, aki dolgozik, jó munkát. Aki fekszik, pihenjetek, kitartás!

Szép idő van, hideg sincs! Tök jó!

Na, most ennyi, megyek, megebédeltetem a népet! :)
Vendég
 


Pingi,
a lényeg, hogy túl vagy rajta!! A vérnyomásodra nem mondták, mitől mehetett annyira fel?

Na megyek, felrakom a töltött paprikát, meg csinálok kis abált szalonnát is, jó sok fokhagymával :lol: :lol:

Ezt most nyertem a vaterán:
http://www.vatera.hu/bruin_fejvedo_racs ... 07223.html

emese1979
 
 


ezt meg még korábban vateráztam:
http://www.vatera.hu/babaagy_racsvedo_f ... 53872.html

emese1979
 
 


Emese,
annyit mondtak, hogy valószínűleg az alábbi összetett okok miatt ment fel a vérnyomásom:
- túlhajszolás
- stressz a ház körüli dolgok miatt
- terhesség vége felé amúgy is feljebb megy kicsit
- frontok: pont akkor többször volt kettős front
- és a túl nagy súlygyarapodás sajnos (csajok, le se merem írni de 17 kg-nál tartok, úgy hogy épp most fogytam betegen kettőt)

Amúgy épp olvasok vissza, és valamerlyikőtök írta hogy "napsüti van" (vagy 4 oldallal ezelőtt), na én azt gond nélkül SÜTINAP-nak olvastam. :oops: :lol: Elő is vettem a fánkomat amit vigaszból kaptam anyutól, csak ugye nem nagyon tudok ilyen szilárd dolgokat enni.
Így, most elkezdtem késsel villával !!! (nem kiröhögni) megenni, hogy ne kelljen tátani a számat, és kis falatkák legyenek. Vigyázni kell hogy ne menjen a bal oldalra egyáltalán.

Annus,
közben eljutottam már oda is, hogy megtudtam lett egy blog, és meghívó kell hozzá. Elküldenéd nekem is? :oops:
Olyan rendes vagy hogy így karbantartod az internetes dolgainkat, a táblit is a blogot is. Nem is tudom megmondani mekkora köszönet jár neked!!!! Szóval egy naaaaaagy ölelést küldök neked!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Pingi!
Nem semmi ami veled történt....vigyáz magatokra!!!
Én is küldök neked nagy ölelést :lol: :lol:
Ha dobsz egy email címet arra tudok küldeni meghívót a blogba!

annus11
 
 


Na bakker, csak hogy az első napom ne legyen egyszerű - valószínűleg zárlatos a tűzhelyünk (beépített), állandóan leveri a biztosítékot... Persze a vevőszolgálaton senki nem veszi fel a telefont....

emese1979
 
 


Sziasztok lányok!

Jaj, Pingi és Ancsi vigyázzatok ám magatokra!

Emese, nagyon jókat Vateráztál! :lol:

Én nagyon fáradt vagyok ma, alig várom, hogy 2 óra legyen és menjek haza...

Ma is voltam a belvárosban, vásároltam rögzítőnadrágot(=hálós bugyi), meg extra vastag betéteket... Hát csoda egy darabok! :lol:

Ja és séta közben szinte mindenki leelőzött. Hova sietnek ezek? Vagy én vagyok túl lassú? :P

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
adraci
 
 


Emese! Akkor nem tudsz most főzni? Jaj, sajnálom! :cry: Azért ne haljatok éhen!

Pingi! Rá se ránts a kilókra, majd lemennek. Aranyos a sütinap!!! :lol: Hát, ha másképp nem megy fánkot enni jelenleg... :wink:

Adraci! Áááááh, dehogy vagy lassú. De tényleg nem. Csak te már nem rohansz... Ilyenkor az ember vhogy átértékeli a dolgokat... :wink:

Megyek, kölök alszik... :)
Vendég
 


Dóri,
a tötlött paprika pont kész lett, a szalonna alatt ment már csak a tűzhely. Holnapra még kitart a paprika, vasárnap rendelünk majd jobb híján pizzát, mert feltételezem, a szervízben péntek délután fél2-kor már senki nem fogja felvenni a telefont :evil: :evil:

emese1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: