Új privát üzeneted érkezett!

Na megvolt a szülőszobalátogatás is!Nagyon tetszett!Majd jövök még!
Azért az h ágyban vagyok sajna nem jelent alvást....csak szenvedek iylenkor 8)

annus11
 
 


Hát itt küldök egy pár képet magamról, már kezdek torzulni, teltebb lett a szám és az orrom is nagyobb.

Kép Hát ilyen nagy

Kép

Kép

Hát ilyenek vagyunk

Kép
lili&ana
 
 


Maszatmama, húsvét vasárnapra, április 12-re :D Még találkozhatunk is... mármint a szülőszobán...hihi
Bár addigra én már szeretnék itthon lenni :D

chanel_28
 
 

 
 

Ami még fontos lenne: Mennyire lehet régi a házassági any.-i kiv.? 30 vagy 60 napnál nem régebbi? Nézik egyáltalán?

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Ha nem baj, én is teszek fel egy képet Alexáról, a férjemnek sikerült lekicsinyítenie. Jó éjszakát mindenkinek!

Detti

Kép

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti!


Alexának mennyi haja van! :) És milyen jó husiban van!


Chanel!

300 napnál nem régebbi kell.

ambrob
ambrob
 
 


Köszi ambrob, akkor csináltatnom kell...:-(

chanel_28
 
 


A tegnapi látogatásról egy kis szösszenet,azoknak akik még nem voltak benn!A többieknek nem lesz újdonság!Én a magam részéről meg voltam elégedve mindennel!Főleg ahol eddig jártam...hát azokhoz képest ez egy 5*os szálloda!


Szülőszoba:
amúgy tényleg kulturált hely az egész.Meg is lepődtem!Egyszerű meg minden,de mikor bementünk akkor első gondolatom h na ennél jobb helyen nem is szülhetnék!Nem akar rádszakadni a fal,a plafon,nem foszlik avakolat,nincs penészedés,tiszta minden.Függöny is van,tiszta azi s!!!Be van kamerázva a folyosó ahol sétálgatni lehet vajúdás közben,va csengő is minden oszlopon ha vki rosszul lenne stb.És minden szülőszobában ott vannak a műszerek!Ahogy néztem nem múltszázadból valóak,ez is megnyugtató!A szülőágy se egy rosdás vasdarab!Ezerféle képpen lehet állítani stb.
A vajúdó is jó nagy,kényelmesen elfér a 6 ember+ ugye a papák is!
Maga a gyerekágyas szoba(legalábbis ahol benn voltunk)is kulturált!Nincs lepukkanva!A mosdó se!A szomszéd szobát épp festették,szóval azt hiszem ezeket épp most újították!Remélem mindet 8) Ja és minden szobában van külön mosdó részleg,tök új csempe meg minden!
VIP szoba:na az nekem csalódás volt.Amúgy se akartam oda menni.Írtó pici lyuk...2 szobára van 1 fürdő,de az majdnem nagyobb mint maga a szoba!Tényleg csak 1 ágy fér be,egy kis hűtő és ennyi!Én ott megőrülnék!!!!A napi 10ezeről nem is beszélve :wink: Amúgy az állapota annak is príma!


Megnéztük azt is ahova le lehet edni a babákat ha az ember picit pihenne!Ott volt 2 baba is aki épp kékfény alatt feküdt!Apcim olyan sokáig nézte őket,azt hittem el se akar jönni onnan!Tetszett neki a disco fény :lol: :lol: Ja és a látogatás közben megint elhangzott pár hasznos dolog is.Amit előadáson már hallottunk,de így apcim is hallhatta!Pl h mikor kell elindulni a kórházba,hol lesz neki hely a szülőágy mellett stb.Mert én mondogattam neki ezeket,de azt hiszem most kezdi felfogni igazán :roll: :lol:

Ja még egy!Aztán dugulok!Csak gondoltam megosztom ezeket veletek,hátha mást is érdekel :lol:
Szóval itt is a babát csak üvegfalon lehet megnézni!Én nem tartom ezt drasztikusnak!Ugyanis itt nem egy pici ablak van ahol meg lehet nézni 2 percre!Hanem az egész fal,ami elválasztja a folyosót az előtértől üveg!!!Azért ezek a pici babák sokszor alszanak.Apcim pl csak munka után fog jönni,nem is biztos h épp fenn lesz a baba.Így megfogni úgyse tudná!Szóval csak annyi h van közöttük egy üveg,de úgyan úgy gyönyörködhet benne!Azt a 3 napot meg kibírja :wink: Szülés utá úgyis 2 órán át együt leszünk,majd akkor babusgatja picit,szerintem nekem lesz nagyobb gondom is akkor 8)

Na és már csak egy dolog!
Mondta a szülésznő aki végigvezetett hogy vannak apukák akik odakinn ülnek le,nem akarnak bejönni!Erre az én uram odasugta h ő tuti nem fog ott ülni,mert begolyózna!Ő jön be velem :lol: :lol: Aztán mondta a csaj h van hogy az anyuka küldi ki egy idő után az apukát,erre az én uram hogy akkor majd kapok egy taslit mert h ő nem megy sehova :lol: :lol:

Na látszik h jobban vagyok,mert teleírtam az oldalt :oops: :oops:

annus11
 
 


Sziasztok!

Maszatmama!
Nem lehet jó egyedül egész nap. :( Én mondjuk most is sokszor egyedül vagyok, mert bár a Párom nem dolgozik egész nap, hobbizenész, és ha próbája van, vagy fellépése, akkor későn jön. Ebből sok volt eleinte a vita, de rájöttem, hogy jobban szeretem annál, mintsem ezért szétmenjünk. :)

Én élvezem, hogy annyit írsz, bírom a stílusod nagyon. :)

Lili!
Nagyon szép hajad van! Az eredeti szín? Nekem világosabb egy fokkal, de tavaly én ugyanilyenre színeztettem. :) És szerintem tök jól nézel ki! Nagyon szép a pocid is. Jóóóóó nagy. :) Én nem is tudom egyelőre elképzelni, hogy hogyan lehet azt elbírni. :oops:

Detti!
Alexa nagyon édiiiiii!!! :) Rengeteg haja van, és milyen szép a kis szája! Ezt a képet látva el sem hiszem, hogy beteg volt. :)
Egyébként most már teljesen rendbejött? Te jól vagy?

Annus!
Ha jól leszel, akkor majd mesélj a szülőszobáról! Nagyon kíváncsi vagyok! :)

Szép napot Mindenkinek!

KépKép
aranynap
 
 


Na elfelejtettem írni!
Detty!
Alexa nagyon gyönyörű!!!Nekem is a haja tetszik nagyon!!!Állítólag Izának már most rengeteg haja van!Hát kíváncsi leszek nagyon!!!!

Lili!
Huu mekkora pocak!Az enyém ehhez képest semmi!Tegnap apcim is látott pár jó nagy pocakos kismamát!Meg is döbbent!És még engem hív itthon bálnának 8) :lol: Bár szerintem még az enyém is nőni fog!Egyenlőre még nem vizesedem!Jó lenne azt is megúszni :roll: A torzulás az meg csak jót jelent!Hamarosan kinn lesz a baba!!!!!

annus11
 
 


Sziasztok!


Ma volt Marci első nagy fellépése életében. Elmentünk a szomszéd utcában található bölcsődébe elő-beiratkozni. 36 picurt vesznek fel egyszerre, mi az 54-es várólistás sorszámot kaptuk. A dologhoz hozzátartozik, hogy csak 2010. szeptembertől akarom Marcit bölcsibe adni és a listán az idén felvételre várók is rajta vannak. Úgyhogy a vezetőnő szerint van remény! Persze a munkahelyről kell igazolás, hogy foglalkoztatnak, különben nem veszik fel.

Annus!

Jó, hogy meg tudtátok nézni előre a szülőszobát, szerintem ez egyfajta megnyugvást ad, hogy amikor eljön az ideje, nem egy vadidegen helyre csöppensz. Jó hallani, hogy felújítják a szobákat. Nálunk Apa sokáig hezitált, hogy bejöjjön-e a szülésre, de amikor oda kerültünk, 6 lóval sem lehetett kivontatni. Jó érzés volt, hogy mellettem volt végig! Pedig jó sokáig tartott, mire kibújt a pici fia. Csillogó szemmel babázott a szülés után!


Kata!

Nagyon eltűntél! Mi van Veled?

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, Alexa gyönyörű!!
Sajna nekünk nem mondták, hogy van-e haja, én meg nem értek az UH képekhez, tényleg majd felrakom a 28 hetest én már akkor beleszerelmesedtem Kata babába, azóta is minden nap megnézem!!

Lili!
Hi, tényleg jó nagy a pocakod! ami persze nagyon szép is egyben! Gondolom az enyém is lesz ekkora, nem lehet valami könnyű! Valahol olvastam, hogy ha az orr kezd "nőni", akkor már közeleg a pillanat... :) Mi lesz velem, nekem alapban nagy az orrom, Pinoccio leszek, remélem azért szamárfüleim nem nőnek :)

Annus: köszi a beszámolót nekem nagyon hasznos volt! Megnyugtató amit a gyermekágyas részről írtál, mert én mindenhol azt hallottam, hogy nagyon lepukkant! Hurrá-hurrá néha le lehet adni a babákat! :oops:
Persze lehet meg sem akarok majd válni Tőle, de tesóm mondta, hogy ő nagyon örült az éjszakáknak, amikor elvitték a picit! (Pedig 3 fia van és imádja őket!!!)

Mit gondoltok a szülésznő választásról? Én tök tanácstalan vagyok!

Képzeljétek most megyek az új lakcímkártyákért (nemrég költöztünk új albérletbe), de lehet hogy valamit elszúrtam (kihagytam) a kitöltéskor, és akkor kezdhetjük elölről az egész hercehurcát! Jaj de izgulok! Néha (v. talán gyakran?) funkcionális analfabétának érzem magam!

Rettegjetek: ma még jövök!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Végre egy kis nyugi! :roll: Rohanós volt az elmúlt pár nap...

Múlthéten pénteken sikerült megnéznünk a szülőszobát a válsztott szülésznővel! :) Nagyon tetszett nekünk is! Tiszta volt minden és rendezett. Tágas, így nem lesz bezártságérzése az embernek. Meglepő volt de a sétálós folyosón még a párkány és a kapaszkodó is tiszta volt, tehát tényleg odafigyelnek a higiéniára. A szülőágy tényleg minden féle pózba állítható és két méterre tőle van a babaellátó, így végig szem előtt marad a csöppség, miután kibújt! :) Műszerekkel, gyógyszerekkel teljesen fel van szerelve, hogyha bármi történik, rögtön kéznél legyen minden! Mi zuhanyzósat néztünk meg, az is tágas, tiszta. Én nagyon elégedett vagyok a látottakkal! :)

Melinda nagyon aranyos! Átnéztük a papírt, hogy jól állítottam-e össze elviekben a csomagot, mostmár csak gyakorlatban kell! 8)
Megbeszéltük, hogy bármikor kereshetem és hogy a ctg-ket akkor csináljuk, amikor bennt van, mert ő is szeretné látni, hogy mi van velünk.

Mindenkinek szuperjó képei vannak! A gyerkőcök pedig gyönyörűek! :) :) :)


Mindenkinek szép napot!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Lili!
Jól nézel ki, és ami a hátad mögött látható a lakásból az is igen szép :)
Ha úgy tűnik nő az orrod, és telik ki az arcod, arra valóban azt mondják, hogy már csak néhány nap és elindul a baba...

Annus!
SZámomra is megnyugtató volt a szülőszoba, de ezt már írtam, ambrobnak igaza van, azért jó tudni, hova megy majd az ember lánya :)
De a kórtermeknél nem voltunk, úgyhogy köszi a beszámolót, ezek szerint mégsem olyan vészes a helyzet, sőt!
Neked ki a szülésznőd? Lehet, írtad már, de elfelejtettem :oops:

Azért én reménykedtem ,hogy a mai hidegfront megteszi a hatását, de nem úgy tűnik :?
Persze mindennek eljön az ideje :D

Detti!
Nekem is azonnal az jutott eszembe Alexáról, hihetetlen hosszú már a haja. És persze nagyon szép is. :D Jó látni, milyen kis jókedvű! :D

maszatmama!
Szerintem, most, hogy így megismerkedtünk, azért jó érzés úgy elindulni a Nagy Találkozásra", hogy ott van a szülésznő, aki Veled fog foglalkozni, segít, amiben tud, valahogy ez is megnyugtató.
Nekem eddig nem volt fogadott szülésznőm a két lányomnál, és most valahogy nagyon sokat segít, hogy ott lesz a közelben. Kedves volt nagyon, és kihangsúlyozta, akármikor hívhatom, ha bármi kérdésem lenne...Szóval, szerintem nem egy utolsó dolog...

Aranynap!
Már kérdezni akartam, hányra mész a tesztre, de eszembe jutott, hogy 11-re.
Én reggel 8-ra megyek oda nst-re, úgyhogy éppen elkerüljük egymást :(

Lányok!
Valamit ki lehetne találni, ha elindul Valaki a kórházba, megszületik a baba, tudjuk egymást értesíteni. Vagy ez butaság?
Én nagyon szeretném tudni, ha így áll a helyzet... :oops:

KépKép
francestz
 
 


Egyébként ez a szülésznő-választás mit takar magában? Tehát ha én azt mondom, szeretnék szülésznőt választani, akkor részemről mit von maga után? Ez buta kérdés? :oops:

Francestz!
Kár, hogy elkerüljük egymást, mert jó lett volna személyesen is megismerkedni.

Lili!
Igen, a ház is gyönyörű. Jó tágas. :) Nekünk ez a Szülőknél adatik meg, de legalább jól szemmel tudom tartani a csöpp lakáskánkban a Kis Manót majd. :)

Egyébként egyetértek Francestz-zel abban, hogy jó lenne tudni, kinek jött el az ideje. Mivel itt kábé én vagyok a legfiatalabb kismama (mármint legalábbis a Baba korát illetően :) ), vállalom, hogy megadom a telefonszámom, és akkor csak engem kell értesíteni, mikor történt valami, én meg itt a fórumon szólok Mindenkinek. :)
Vagy megosztjuk a telefonszámainkat és akkor kör-sms. :)

KépKép
aranynap
 
 


Dóra!
Örülök hogy nektek is hasonló volt a benyomás az egészről!Tegnap azért vicces volt végigjárni a kórházat kb 25 fő zöld köpenybe beöltözve 8)

Aranynap!
Én szivesen megadom a számom,illetve elmentem a tiedet is!Majd dobok privit!

Nekem nincs választott szülésznőm!Ami ugye azt jelenti ha elinul a szülés őt hívod,ha épp nincs benn akkor bemegy,végig ő van melletted stb.Naés persze ezért fizetsz ugyan úgy mint a dokinak.20-30 ezer körül kb ha jól tudom.És pl ha van fogadott akkor körbevezet a szülőszobán,vele lehet megbeszélni ha pl homeós bogyókat szednél vagy gátvédelemmel kapcsolatos kérdésed van stb.És ahogy Dóra írta a CTGnél is ott van.De akinek van az majd bizti részletesebben leírja,én úgy döntöttem h nekem nem lesz!Max ott mondom vmelyiknek h szeretném ha maradna stb.

annus11
 
 


Annus!

Okés, várom a privit, majd akkor megírom ott én is. :)
Jah, aranyosak lehettetek: zöld köpenyben sok nagy pocakos. :lol:

Köszönöm a felvilágosítást szülésznő-ügyben. :) Én sem szeretnék egyébként választott szülésznőt. Egyébként vessetek rám követ, de én nagy ellenzője vagyok ennek a fizetős dolognak. Aki jó volt hozzám, annak szeretném majd a jóságát meghálálni, de inkább valamilyen ajándék keretében. Például melyik nő ne örülne egy hatalmas csokor virágnak. :)

Erről jut eszembe!!! Akinek szintén Timmermann Gábor a dokija, és nem a "hálapénz" híve... Pénteken én egy Ismerősömnél - aki a Családtervezőben dolgozik, és jól ismeri a Dokit - utánaérdeklődöm kicsit Doktorunk után. :wink: Hogy azért mégse valami snassz dolgot ajándékozzunk. :)
Szóval, ha valamit sikerül Róla kideríteni, szívesen megosztom azzal, akit érdekel. :wink:

De ne értsetek félre, mindenkinek szíve-joga! :)

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap: a számom én is megírom, nagyon jó ötlet ez is, meg a Timmermannos is!

Tényleg nem tudjátok véletlenül, hogy az OGYEI fizetős v. sem, mert az egyik barátnőmnek oda kell mennie, és nem szeretne meglepit :)

Ja és nem rontottam el a lakcímbejelentőt :) de sajna 1 órás várakozás után kiderült, az ügyintéző beteg, mehetek vissza pénteken, viszont akkor már nem kell sorszámot húzni, csak úgy besétálhatok! Éljen a pocak! :)

Holnap IKEA!!!! kocsival kivisznek, és lesz kiságyunk bibibííí! Sajna nekünk nem lesz külön babaszoba, a mi hálónkban lesz Kata ágya, meg szekrénykéje + a pelenkázó (rajta az ágyikón), de azért biztosan így is jól fogja érezni magát velünk :) És ha kész a "babasarok" lefotózom és jól megmutogatom!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!

Megkérdeztem Neked az Ismerősömet az OGYEI-vel kapcsolatban most. Ha csak genetikára szeretne menni, akkor az TAJ alapon megy, ha a Családtervező Szolgálatot szeretné igénybe venni, akkor 12.000 forint, DE ebbe beletartozik az összes vizsgálat terhesség előtt egészen a teherbe esés utánig a Down szűrésig (vérvétel+UH). Remélem, kielégítő a válasz. :)

Hú, de jó! Az IKEA-s nézelődést én is szoktam szeretni. Nekünk is van néhány IKEA darab otthon, mert ott olcsón is jó cuccokat tudsz beszerezni. Kíváncsi vagyok, mit vadásztok majd. :) Mi is ott szeretnénk nézelődni majdmajdmajd. :) És mivel a kisszoba picurka, mi is olyan ágyat szeretnénk majd, amire rátesszük a pelenkázót. :)
Egyél svéd húsgombócokat áfonyával, sült krumplival. Tuti finom kaja! :wink:

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Annus!
Na igen, a zöld köpenyek valóban murisak voltak, főleg, hogy ezek is egyen méretek, így volt akinek bokáig ért, volt akinek éppen takarta a derekát... 8) Beszéltük is férjurammal, aki 193 cm magas, hogy ha ilyet kap majd a szülésnél, akkor ő is igen viccesen fog mutatni! :wink:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Aranynap!

Köszi! Valami hormon vizsgálat kell a barátnőmnek, és a Timmermannhoz kell mennie ott is!

Hú tényleg el is feledkeztem húsgolyókról!!!

Küldtem neked privit a tel. számommal, remélem megkaptad, és nem közszemlére tettem ki! Bár gyanús, hogy megint bénázom! :oops:

Dóra: a te babád is hasonló korú, mint az enyém, akár mi is találkozhatunk majd! :)

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!

Hát, nem jött privim, de én most küldtem Neked. :) Lehet, hogy még csak nem jött át. :)

Telefonáljon be a biztonság kedvéért a Barátnőd az OGYEI-hez: 061-363-2229.

Egyébként én még akkor jelentkeztem a Családtervezőbe, amikor még nem volt fizetős, de visszagondolva, simán megéri a 12.000 forintot is! Mindenki nagyon kedves, és minden egy helyen van. Én azért mentem oda, mert nekem meg kétoldali PCO-m van, szóval egy évben magamtól volt, hogy csak kétszer menstruáltam... Aztán végre megtaláltam Timmermann Dokit, aki úgy állt hozzám, ahogy egy nőgyógyásznak azt illik. :) Még akkor sem volt kiakadva, amikor inkább félretettem a hormonokat, amiket szednem kellett volna teherbeesésig, és ráerősítettem a jógára. Támogatott!! És íme, a Gyümölcs a pocakomban. :D És még büszke is volt ránk a Doki. :)

KépKép
aranynap
 
 


Na megjöttem dokibától!Hááát..

-keményedés,görcs:egyre több lesz
-frontok:egyre jobban fogom érezni(ennél is :shock: )
-méhszáj zárt(hurrá)
-baba:jó nagy
-magzatvíz:picit kevesebb,tehát ez szinte csak a baba(lehet ezért érzem olyan erősen a rugásokat is)
-"hogy fog magából kijönni egy ekkora,mondjuk 4,5 kilós baba"(jesszu,mondom ne ijesztgessen :shock: )
-"messze még a vége,majd májusban szülünk csak"(na neeee :lol: )
-jövőéten első ctg
-2 hét múlva köv ctg +uh
-szedjem a magnéziumot és a vasat

Hát amitől beparáztam az az hogy nagyon májust emlegetett...még csak véletlenül se mondta h jöhet elöbb :roll: remélem nem lesz igaza!!
A másik h hogy fog kijönni :( Azt hiszem kezdem magamat felkészíteni a császárra,bár nem mondott ilyet,de vhogy én nagyon erre asszociáltam :? :roll:

Dóra!
Az én uram hasban "erős".Mondtam h szokja a köpenyt,mert rajta ez lesz!

Aranynap!
Az én privimet megkaptad?Lehet h nem,mert pont akkor megint kiírt vmi critical hülyeséget a babanet...ha nem ment át akkor szólj már!

Maszatmama!
Szerintem teljesen jó az is ha veletek lesz a pici!Nálunk apcim már mondta h én megyek a gyerekhez,ő meg alszik 8) :lol: Na majd rájön! :lol: :lol:

annus11
 
 


Aranynap!


Nekem volt választott szülésznőm és nem bántam meg! Ő vezetett körbe a szülőszobán, minden CTG alkalmával megnézte az elkészült eredményt, volt hogy nem volt elégedett azzal amit látott, így egy üres szülőszobában újra csinálta az egészet, ráadásul olyan alaposan, hogy 1 órát feküdtem ott. Szülés kiírt időpontja előtt két héttel a dokim 1 hétig továbbképzésen volt. Amikor CTG-n voltam és megnézte a leletet, mindig megbeszélte a dokimmal telefonon, hogy mi a helyzet velem. Ezenkívül ez alatt az egy hét alatt ő vizsgált meg egyszer, hogy hogy áll a méhszáj, nehogy valami gubanc legyen. A szülés alatt szinte végig mellettem volt. Szóval maximálisan elégedett voltam vele. Homeos bogyót is javasolt. Miután megszületett Marci, minden nap meglátogatott.
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy legyen neked is választott szülésznőd, csak a tapasztalataimat írtam le. Semmiképpen nem akarok rádumálni senkit arra, amit nem akar.

Amúgy én a dokinak pocakosan egy fillért sem adtam, mert azt mondta, hogy nem fogad el semmit, majd szülés után megbeszéljük. Persze akkor sem mondott semmit, csak annyit, hogy ahogy gondoljuk. Apa elintézte és adott neki egy "nagyobb" összeget. Szerintem nagyon korrekt orvos.

ambrob
ambrob
 
 


Gimes dokihoz járók!
Mennyire jöttek be azok amiket a doki mondott?Pl h nagy baba v kicsi,vagy h elöbb jön e,ki fér e stb.Én nem egy paráztatósnak ismertem meg,viszont nem mondanám h ezt olyan viccnek szánta volna...vagy igen??? :wink:

annus11
 
 


Annus!

Teljesen el tudtam képzelni, hogyan kerekedett egyre jobban a szemed a dokinál. :D
Viszont akkor teljesen rendben van minden, mert azt produkáljátok, amit ilyenkor kell. :)
Mondjuk az nem volt szép a dokidtól, hogy megijesztgetett ezzel a "hogy fog kijönni" dumával. :shock:

Nem kaptam meg a Te prividet sem, de akkor majd én elküldöm Neked is a számom először, és majd arra válaszolsz, hátha úgy megy.

Nálunk az, hogy lesz gyerekszoba, azt jelenti, hogy kilépek a nagyszobából és két lépéssel átlépek a kicsibe. :D (Panel, 36 nm) Egyébként lesz egy fotelágy a kiságy mellett, szóval szerintem úgysem fogom én kibírni, hogy ne a Kicsivel aludjak majd eleinte. :D

Kata!
HOOOOL VAAAAGY?? :)

KépKép
aranynap
 
 


Ambrob!

Hm, elgondolkodtató. :) Jól hangzik, amiket írtál. :) Node még van időm eldönteni szerencsére. 8)

A kapott telefonszámokat elmentettem, ha bármi van, akkor szóljatok nyugodtan, közvetítek. :)
Azon gondolkodtam, mi lesz velem május után. Egyedül maradok pocakos itt, ha addig nem csatlakoznak más Kismamák ide. :) És én viszont olyan jól érzem Közöttetek! :oops:

Szép estét és nyugodt éjszakát Mindenkinek. :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Maszatmama!
Csak most lestem meg komolyabban a vonalzód, tényleg csak pár nap van a babócáink között! :) Veled is szívesen leszek egy gyermekágyas szobában! :)

Annus!
Hű, azért tényleg nem volt szép 4,5 kg-os babával "riogatni"... :shock:

Ambrob!
Ki volt a választott szülésznőd és ha szabad ilyet kérdezni :oops: , akkor mennyit adtál neki?


Szép estét!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok

Én ma nagyon éreztem a frontot voltak jósló fájások, de azon kivűl semmi.

Lehetne egy táblázatot írni a gmailban amit egymásnak megadunk felhasználónév és jelszóval és mindenki kitölti , és így tudjuk egymást hívni, szerintetek?

Annus
jó volt hallani a szobákról amit írtál, mert én csak a szülőszobát láttam (4), meg a vajudót.
Oda tudott csak bevinni a szülésznő.
VIP szobába nem is megyek eldöntöttem, nem fogok én ugrálni felés alá, és ha nem is jó a lift?!

Köszi a házról amiket írtatok, tavaly újítottuk fel az alsó szintetet.

Kép
lili&ana
 
 


Annus!


Ez a 4,5 kg-os riogatós tényleg nem volt szép a dokitól! Marci "csak" 3930g volt, de bőőőőőven elég!!!


Dóra!

A választott szülésznőm Tigyi Zsuzsa volt, a doki javasolta. És mi 35000-öt adtunk neki.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Alexa nevében köszönöm a bókokat! :) Ahogy a férjem a macskánkról mondja, "nem a szépségével van baj". Ma egész nap nyűgös, kissé hisztis volt, csak kézben volt úgy ahogy nyugis, de hát a 7,5 kg-ját nem bírom egész nap cipelni.

Aranynap! Nekem is volt választott szülésznőm (Dömötör Margitnak hívják), és teljesen egyetértek Ambrobbal, nekem is bevált, hogy segített, a szülés előtt is, és közben is. Ez csak az én véleményem, és azt is megértem, ha valaki nem akar szülésznőt fogadni, de biztos, hogy a másodiknál is őt fogom megkérni (na ja, már a másodikat tervezzük!).
És nyugi, nem maradsz egyedül, biztos jön még "kisebb" kismama is, és akkor már Te leszel a tapasztalt! :) Meg hát még mi is itt leszünk.

Apropó második! Örülök, hogy azt olvastam, elkezdték felújítani a gyerekágyas szobákat! Október végén még pokoli állapotok voltak. Összesen 1 működő konnektor volt a szobában, így szép volt, amikor öten akartuk a telefont tölteni.

Annus! Nyugi! Nekem ugyan Demendi Csaba a dokim, de ő is nagy babát jósolt nekünk. Tény, hogy nem lett kicsi (6300 g és 57 cm), de messze volt a 4,5 kg-tól. Úgyhogy ezen ne aggódj! Ráadásul mindkét szobatársam 4 kg-s babát szült, és sokkal könnyebben ment nekik, mint nekem. Nem csak a baba súlya a lényeg!

Nálunk a gyerek az első naptól fogva külön alszik, és én is csak egyszer aludtam vele az ágya melletti kanapén, de az maga volt a rémálom, mert Alexa annyit mocorog, nyöszörög álmában, hogy csak 10 perceket tudtam aludni. Persze légzésfigyelő és külön bébiörző is van, így tudunk mindenről, de nekünk nagyon jó, hogy Alexa ilyen "önálló".

Jó éjszakát mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


sziasztok!
Francestz! Bocs, hogy csak most reagálok, valamiért megint olyan jövős-menős napjaim vannak... Na szóval, dehogy haragszom, hogy kérdeztél rólam Gönczi Katalinnál. :) Tök jó, hogy be tudtatok azonosítani. Kedden voltam a Se II-n CTG-n, éppen egy nagyon kedves és lelkes hölgy (asszem Annának hívják) volt szolgálatban. Az eredmények jók voltak, Katalin volt oly kedves és rápillantott a leletre, illetve beszélgettünk egy kicsit a szülésről.
Gyorsan megnézegettem a képeket, amiket feltettetek. Mindenki nagyon csini és aranyosak a babák.
szép estét!
üdv, o
orelle
 
 


Én is örülök a szülőszobás-vajúdós beszámolónak:-) A pénteki CTG alkalmával tuti nem lesz lehetőségem megnézni.... aztán meg ki tudja...:-)

chanel_28
 
 


Orelle!

Mindig Anna van a CTG-n és tényleg nagyon lelkes, kedves. Az egyetlen hibája, hogy néha nagyon lassú! Amikor a férjem munka előtt eljött velem, mindig ki volt bukva, így a legtöbbször egyedül mentem.

Mindenkinek szép napot!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Én ma kérek időpontot a ctgre!Huu de kíváncsi vagyok!!!Meddig tart egy ilyen?15-20 perc?+ a várakozás?

annus11
 
 


Jó esetben nincs várakozás. Ha korán fel tudsz kelni, akkor érdemes korai időpontot kérni, mert akkor biztos nincs csúszás.
Ha a vizsgálat alatt minden rendben, akkkor kb. 20 percig tart. HA a baba nem akar mozogni, akkor egy kicsit tovább tart. Ha nagyon nem akar mozogni, leküldenek egy UH-ra, ahol viszont várni kell. A CTG eredményét meg kell mutatni az orvosodnak vagy a szülésznőnek, és én ilyenkor vártam a legtöbbet, egyszer volt, hogy a dokira egy órát is vártam (pont "szült"). Szóval kb. egy órával kell számolni.
Ja! Vigyél magaddal szőlőcukrot, csokit vagy egy szendvicset, és már fél órával a vizsgálat előtt kezd el szopogatni/enni, mert attól beindul a baba és akkor meg lehet spórolni az idegeskedést az UH miatt. Amikor én jártam, volt egy lány, aki kólával próbálkozott. Nekem a szőlőcukor és a csoki vált be.
És nem kell megijedni, ha a vizsgálat alatt a baba nem mozog sokat, mert azt hiszem érzik a vizsgálatot, megijednek és nem mocorognak annyit. Én mindig meg voltam lepődve, hogy Alexa egész éjjel szétrúgta a hasam (egy ponton még mindig fáj, majdnem 5 hónappal a szülés után), a CTG-n meg aludt (na ja, elfáradt, ki kellett aludnia magát), és utána amíg vártam a dokira, újra keringőzött a hasamban.

Kép
Kép
detty74
 
 


JÓ reggelt!

Lili ötlete szerintem, jó a táblázattal kapcsolatosan.

Annus!
Én is riadtan kérdeztem a dokimat, hogy hogyan fog kijönni Ádám, ha végighúzzuk az időt, és így növekszik.
Azt mondta semmi probléma, nem a súly számít...
Én sem vagyok magas 159 cm.
Másrészt amit az UH-n mérnek néha azért igen eltér attól, amit a "végeredmény". :D Nem hiszem, hogy komolyan gondolta, akkor nem mondta volna így Neked...Nem ijesztegetne feleslegesen!

Tegnap, de főként tegnap előtt nagyon "megviselt" a front, de estére kezdett enyhülni.

Lili!
Mikor nézték Nálad a méhszájat legutóbb?
Nekem még szülés elején is mindig 3000 az érték, és még az utolsó vizsgálatnál is az volt. Bár az 2 hete történt, azóta csak Nst volt. De most már szerinteme egyre több a keményedés, csak még nem elég erős.
Bár éppen tegnap néztem a papíromat, és volt ott egy 100-as érték, majd több 60-40-es, ami 1 héttel azelőtt még szinte 0 volt.

Ádám lelassult egy picit tegnap, vagy helyezkedik már, vagy csak a front hatott ilyen módon... :?

maszatmama!
Nálunk sem túl vastag a fal, úgyhogy majdnem olyan, mintha velünk lenne majd a Pici.

Ahogy Detti mesélte, úgy volt nálunk is, én sem aludtam 1 éjszakánál többet velük, mert minden mozdulatra felébredtem, és ez talán csak mostanában múlt el. Valahogy még szállodában is bennem volt mindig éjszaka ha megmozdultak, minden rendben van-e. Igaz, a kisebbik lányom kruppos volt 5 évig, így minden légvételét figyeltem éjszakánként...
De rengetegen alszanak a babával minden gond nélkül.
Úgyhogy ez is biztosan szokás kérdése, és persze a lehetőségé, ami adott.

Aranynap!
Örök hála az ismerősöd felkéréséért. :D
Jó lenne néhány info Timmermann-ról ezügyben is.
Nagyon kíváncsi vagyok rá!!!!!!!!!! :oops:
Ne aggódj, szerintem maradhatunk "együtt" a babák születése után is, akkor is megoszthatjuk egymással kivel mi történik, hogyan telnek a napok a Picikkel...Másrészt biztosan csatlakoznak majd új kismamák is.
Szóval tudunk egymásnak segíteni később is talán :)

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Na, azt hittem a front majd produkál vmit, de hihetetlen módon, azutóbbi idők legjobb éjszakája volt az elmúlt:-) A fiam 8-kor beájult, 9-kor talán már én is... Nem égett a nyelőcsövem, nem kellett ezerszer pisilnem, stb...
Ma ezerrel takaríthatok...:-(

Ha már a méhszájnál tartunk, nekem a 33.héten már csak 2111 volt, és mégsem történt még semmi...
Az előző terhességemnél ilyenkor még 3000 volt és a fájások beindulásakor nézett a doki 1111-et. Mondjuk baromi nehezen tágultam:-(
Ha 14 óra elteltével nem adnak EDA-t, nem tudom, hogy bírtam volna tovább.. (de ez egyénenként változó)

Ja, és nagy babát jósoltak, mégis 3300g volt, bár 56cm! Ami a mi esetünkben megmosolyogtató... Én 162 vagyok a férjem 172:-)
Kérdezték is, hogy fért el bennem ez a hosszú gyerek! És úgy tűnik Hella béjbi is hosszúkás, a doki szerint.

Nem tudjátok, a vajúdás alatt automatikusan bekötik az oxitocin infúziót, vagy lemondhatok róla????

chanel_28
 
 


Chanel!


Én úgy tudom, az oxitocin nem automatikus, de a doki dönti el, hogy kell vagy sem. Szerintem nem mondhatsz le róla. :cry:

Én úgy kerültem be a vajúdóba, hogy egy reggeli CTG után, a doki és a szülésznő összenéztek, majd egyszerre azt mondták, na akkor szülünk! Én pedig semmit nem éreztem. Burokrepesztés után bekötötték az oxitocinos infúziót, na utána már éreztem.....

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok már ma. :)

Én is benne vagyok a táblázatos dologban, csak nem tudom, hogy kell azt elkészíteni. :)

Detti!
Nem írtad el Alexa születési súlyát? (6300 g) :)

Lányok!
Én csak pislogok itt, hogy miket írtok... Egy csomó fogalommal még nem vagyok tisztában. :D

Egyébként a baba méreteivel kapcsolatban: az egyik Barátnőm kisfia 61 cm-vel és közel 4 kilóval született. DE 61 CM!!!!!! Édi, imádom egyébként, már egy éves múlt. Van egy olyan kép, amin kábé fél éves, ha jól emlékszem, megpróbálom ide beszúrni. Nézzétek meg a lábikóját, milyen nagy. :D
Amúgy az Apja jó magas, majd' két méter, és kosaras, szerintem Kornélból is kosaras lesz. :D
Kép

KépKép
aranynap
 
 


Ambrob!

Hát ez az! Mondjuk az vígasztal. hogy azóta orvost váltottam, talán nem lesz olyan kegyetlen, mint az előző...
Na jó, biztosan volt oka, amiért a kisfiamnál szinte folyt az infúzió már a vége felé... Csak azt olvastam, és éreztem is, hogy sokkal erőteljesebbek a fájások tőle... (a te esetedben gondolom a még nem létezőt generálta)

Azt mondod, jobb úgy menni CTG-re, hogy nálad van a kisbőrönd?

chanel_28
 
 


Na itt!
Csütörtökön megyek CTGre.Fél 8ra kaptam időpontot.Aztán utána is csütörtök szintén fél8.Mivel itt lakom 10 percre így nem kell korán kelnem!Meg szerintem fél12re már jó sok csúszás lenne...2 hét múlva még UHra is megyek a CTG után!
A dokihoz majd csak akkor kell mennem,mert jövőhéten nem lesz benn.Így 2 hét múlva a 2 CTG vel és 1 UHval megyek konzultálni!

Detty!
Kösz az infót,nekem is 20-25 percet mondott a csaj!Kicsit furi a stílus szegénynek :lol: 8)

Chanel!
Az oxitocint elméletileg akkor kapod ha a fájások ellenére nem tágulsz elég gyorsan!Most a felkészítőn azt mondta a csaj h kb 1 újnyi tágulásnak lennie kell 2 óra alatt(ha jól emlékszem).Ha ez nincs akkor muszáj segíteni picit.Nem tudom h ez mennyire dokifüggő,ha te mindenáron le akarsz mondani erről akkor kérdezd meg a dokidat.De azt hiszem ez egy olyan dolog ami hakell akkor kell...de egy próbát megér!

Aranynap!
Azért csa jönnek utánuk is más kismamik!!!Szóval nyugi,nem maradsz egyedül!

Tábliban benne vagyok,de én már nem vállalom...elég nekem a májusi topic :lol: Főleg h rengetegen vagyunk!

annus11
 
 


Sziasztok!

Hú tényleg jó sokat írtatok!Így jár az, aki későn kel!

Annus:
szerintem se aggódj, azt mondják a nagyobb babák jobban tudnak segíteni a mamáknál a szülésnél, mint a kisebbek, állítólag ami számít az a fejkörméret, de lehet hogy ez is csak városi legenda!
A lényeg (szerintem), hogy az ember készüljön fel lelkileg a dologra (a császárra is), és akkor szép emlék maradhat (mondom én aki még nem szült! :) )
Nekem egyébként a 30 hetes UH papírra 2680 g-ot írtak, mikor kijöttem és elolvastam jót röhögtem! Persze a dokim aztán átjavította 1680-ra (nem ő csinálta az UH-t)


Aranynap:
tuti itt leszünk mi még május után is, szóval nem leszel egyedül! Az hogy olyan dolgokat írunk, amikről még nem tudsz tök természetes, mikor a doki először írta a kiskönyvbe a 3000-t, csak itthon tűnt fel, de azt sem tudtam mi az, de gondoltam ha baj lenne úgy is szólna! Na így is lett! Ja és tegnap a tel.szám. küldés után megnéztelek az iwiwen, a kép alapján amit most küldtél meg is találtalak :) Rögtön beloptad magad a szívembe Kiss Tibivel! :)

Én is azt szerettem volna, ha a baba külön alszik kezdettől fogva, csak sajna nincs még egy szobánk, azt meg hogy mi a nappaliban aludjunk nem nagyon tudjuk elképzelni, de lehet hogy a kisasszony "kitúr" majd minket! De akkor elküldjük dolgozni, hogy megkeresse a kinyitható kanapé árát! :D

Megyek reggelizni, mert éhen halok!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Chanel!


Igen, az akkor még nem létező fájdalmat generálta az oxitocin. És hát nagyon jól végezte a dolgát!


A CTG-re kis bőrönddel témához annyit, hogy az utolsó két hétben mi mindig így mentünk Apával. Hozzátartozik a dologhoz, hogy Marci 41 hétre született.


Aranynap!

Ha nem baj, akkor én is maradok május után is...


Maszatmama!

Nálunk Marci a mi szobánkban alszik(vagy mi alszunk az ő szobájában?), pontosan azért, mert mi sem akartunk a nappaliban aludni. Szerencsére jó alvó, így nincsen ebből gond.

ambrob
ambrob
 
 


Igazad van Annus, előzőleg a hihetetlen lassú tágulás miatt folyt belém literszám az oxitocin.... Remélem, a második kanyar zökkenőmentesebb lesz már...:-)

Nálunk is külön alszik a gyermek születése óta. Bár azt nem mondhatom el, hogy fennakadások nélkül. Kezdetben vmi baja lehetett a kisággyal, nyugtalanul aludt, forgott egész éjjel. (már amikor megtanult forogni..) És néha, amikor beteg, magunk közé vesszük hajnalban, de semmi több. Én nem akartam miatta felborítani a szabályokat. A szomszédban viszont nagyon bejött a faltól-falig ágy, így 4-en alszanak együtt:-) Kinek a pap, kinek a .....

chanel_28
 
 


Nem tudom, mennyire vagytok otthon a témában, de aki szülésfelkészítőre jár közületek, vszínű, hogy tájékozottabb... Szóval, hallottatok már a Dianatal nőgyógyászati gélről? (lerövidíti a vajúdást, védi a gátat és segít a babának. Természetesen steril, allergiamentes) Alkalmazzák a Sote-n? Vagy azon belül is a dokin múlik?

chanel_28
 
 


Oké, oké, nem úgy értettem, hogy nem maradtok ebben fórumban, miután már megérkeztek a Babák. :)
Hanem, hogy magam maradok pocakos. :)

Remélem, Katával minden rendben van... :(

KépKép
aranynap
 
 


Chanel!

Ne aggódj, én az egész szülés alatt nem kaptam oxitocint. Két méhszájlazító injekciót kivéve semmit sem avatkoztak be a szülés menetébe, tempójába. 1/2 8-ra mentünk be a kórházba és 1/2 3-ra lett meg Marci szóval nem is volt egy "turbó" szülés!

Remélem minden rendben lesz és szép élmény lesz a mostani szülésed!

A gélről nem hallottam semmit, a dokidat kérdezd meg róla!

Rita

mpuma
 
 


Sziasztok!

Na hű... rengeteget írtatok már ma! :lol:

Ambrob!
Köszi az infót!

Detti!
A 6300g-ot én is megmosolyogtam! 8)

Együtt vagy külön témában:
Mi is úgy terveztük, hogy külön szobában leszünk kezdettől fogva, ahol a két szoba között is van ajtó... Hát tervezgetni szép, de mivel még csak a gyerekszoba felújításával vagyunk meg mi is beköltöztünk a gyerekszobába... :) Nálunk azért ez nem olyan nagy gond, hiszen csak a gyerekszoba is van 20m2, így van helyünk bőven.

Most megyek nézek valami vacsorának valót, hogy mire az emberem megjön meleg kaja legyen az asztalon! :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Chanel!
Én is rengeteg oxitocint kaptam, mert már 2 perces fájások voltak órák óta és kb. 1 ujjnyi volt a helyzet. FOlyamatosan adagolták, de a tolófájásokat már nem éreztem. Egyszerűen leállt. Úgy préselték ki Krisztit a hasamból, és közben úgy találomra kellett nyomni.
Másodszor is csak 12 óra után lett 3 ujjnyi, de ott azután már más gond volt, így most nagyon szeretném, ha kicsit gyorsabban menne.

Azt mondta a doki nekem is, hogy a fejkörméret a legfontosabb...És én valahogy most úgy képzelem, hogy Ádám ereje, ami a pocakban produkáltakból következik /UH-n Timmermann is megjegyezte, mennyire erősen tud nyomakodni :D /, hátha azt is jelenti, hogy erőteljesebben tud utat törni magának...

maszatmama:
mi is a nappaliban alszunk, mert a lányok szobájába nem akartuk Ádámot berakni, de mindenképpen külön helyet szántunk Neki, ezért mi beköltöztunk egy kinyitható kanapéra a nappaliba.
Egyelőre ez így is marad, ahogy most kinéz a dolog...De jó ez így nekünk.

Nekem szombaton említette a szülésznő, hogy ha nem muszáj nem lesz gátmetszés. 3. babánál ez már valószinűleg meg is oldható...

Aranynap!
Nagyon jó a kép, a baba is nagyon édi, és Te is nagyon helyes vagy rajta :)

Az Nst papírján futó alsó csík, ha jól tudom, az összehúzódást méri.
Tudtok segíteni, igaz ez? :oops:

KépKép
francestz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?