Új privát üzeneted érkezett!

Márti: a mi családunkban és baráti körünkben is több református lelkész van :wink:
Én Szigetszentmiklóson látszik, hogy csak betelepülőket ismerek :wink: , nem tudtam, hogy ilyen erős protestáns terület :lol:

A könyvajánlót utólag is nagyon köszi, most éppen a GYermeklélektant olvasom, tényleg hasznos nagyon.:wink:

wertzuz: szerintem tegyél magasról a főnökeidre... ahogy Susy, mondja valamennyi táppénz hozzájárulást ill. az első két hetet a munkáltatód fizeti, a babához való juttatások nem őket terhelik. Az én főnököm is, mint munkáltató ugyan "bajba" került Lillu érkezésének a hírére, mert ugye a pótlás, megfelelő ember megtalálása, kiválasztás, mind munka, pénz stb., de egy percig nem húzta a száját, sőt nagyon örült a hírnek, mindig minden vizsgálatra elengedett, ha sok beteg volt rám parancsolt, hogy otthonról dolgozzak stb. Valahol ez lenne a normál hozzáállás szerintem, de a saját környezetemben látom, hogy sajnos ettől a szinttől az átlag nagyon messze van :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi

wertzuz, csatlakozom az előttem szólókhoz :)
Ne azzal foglalkozz, mit szólnak. Amikor nekem a határozott idejű szerződésemből határozatlan lett, akkor fogant Zsófi. Egyik főnököm sem húzta a száját a baba miatt, sőt!
Vendég

Veronika - Gratula Pálminak!Nagyon ügyes! Igen, Szabi hasról hátra fordul tegnap óta már többször is megcsinálta mindkét irányba. Hátról hasra még nem megy, csak oldalra.

Susy - :lol: Ezt a hatást reméltem. :wink: Angol turis, anyukám szerezte.

Wertuz - Nagyon gáz ez a gyár, ha ennyire bunkóznak veled. Ha továbbra is így fognak vislekedni és lehet, hogy elgondolkodnék azon, hogy kiirassam magam a hátralévő hónapokra. A sok idegeskedés nem használ a babódnak.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Csak az utolsó oldalt volt időm átolvasni :oops:
Samu megint több, mint egy hete taknyos, illetve mostmár nem folyik az orra, 'csak' köhög. Nekem viszont fáj két napja. Lehetne már tényleg igazán tavasz, nem csak így mutatóba! Takonytól függetlenül alig van időm netezni, mert ha Samu meglátja, akkor vagy ide kell engednem, vagy elrángat innen. Ha alszik, akkor ezer dolgom van, este meg apjával kell osztozkodni a gépen, sokszor még itthonról is dolgozik...
Így, hogy a folyamatos betegeskedés miatt sehova sem megyünk, mindennel el vagyok maradva. Remélem, hogy azért lassan Dytkével is nyélbe tudjuk ütni a találkozót!

Bettyna, köszönjük a hiányolást! :)

Isten hozta az újakat! Tényleg kell már egy kis frissítés, alig van pici baba már, csak nagy culák :lol:
Akiről lemaradtam, annak utólag is boldog szülinapot, névnapot! :D

A területi illetékesség szerintem elsősorban a kórházban igénybe vehető egyéb szolgáltatásokra, kezelésekre vonatkozik, pl a belgyógyászatra csak úgy kerülhetsz be, ha a körzetben laksz, vagy legalább a háziorvosod, aki adja a beutalót, a körzetben rendel. A szülészetnél ha itt van a választott orvosod, akkor jöhetsz, illetve ha nincs választott orvosod, és mentővel visznek, nekik kötelességük a területi illetékeshez vinni téged. Nekem már a legelején megmondta a dokim, hogy mindenképpen legyen benne a neve a kiskönyvben, mert akkor 'hozzá' visznek, ha baj van, egyébként meg ahova tartozom (ha magam lábán megyek, az más).

Minden kis tornásznak gratulálok az új tudományhoz! :D

Na, közben felébredt, volt vagy 20 percnyi alvás :?
Gyorsan dobok én is két képet a többi cukorfalat közé :D
Kép Kép Kép
danann

danann, jó hogy újra itt vagy! Samu egyre helyesebb, komolyan!

wertzuz, négy spontán terhességmegszakadás után nem is értem, hogy hogy nem vagy még táppénzen!!!!! vagy félreértettem valamit? szerintem menj táppénzre, onnantól nem fog idegesíteni a munkahelyed. Nehogy már egy kismamának azon kelljen paráznia, hogy úristen, mit szólnak a cégnél! szégyellhetik magukat! (bocs a kifakadásért, de már tegnap mikor olvastam is nagyon felháborított, egy kismamát ilyennel zaklatni!)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok Anyukák és Kismamák!
Régóta olvasgatlak Titeket, talán2-3 alkalommal már írtam is..
Most kérdezni szeretném,hogy ismeri -e valaki közületek Dr.Debreceni Attilát? Júniusra várom a babámat, Spánik doktorhoz jártam eddig, de most szabira megy és Őt ajánlotta maga helyett. De én még a nevét sem hallottam, nemigen találok Róla infót.
Ha tudtok valamit, légyszi írjátok meg, jöhet akár priviben is!
Köszönöm szépen előre is!

Banyoszka
banyoszka

Sziaztok!

újra alvás gondjaim vannak. A Sedatif pc homeós bogyó segített, amikor szedtem vissza tudtam aludni az éjszakai etetés után. De attól 2-3 hét alatt elkezdett fájni a fejem - sohase fáj a fejem, egyértelműen köthető hozzá.
Abbahagytam, most a fejem nem fáj, de megint nem tudok aludni...
Ma éjjel is Pálmi 3-kor evett és fél 6 volt mire újból elaludtam...

Valami ötlet?

Kép

Kép
sz.veronika

Samu, nagyon aranyos :lol:

Banyoszka, én sajna nem ismerem, de az nem jelent semmit, majd jönnek a többiek is. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok Lányok!
Márti keresett priviben, és igyekeztem bekukkantani hozzátok is, hogy lássam, megvagytok. Olyan nagyok már ezek a most született babák is!

Márti, mi is reformátusok, de semmi ősiség benne, mi vagyunk az első generáció, aki követi is. :)

Iriccről tudtok valamit? Az utolsó oldalakon nem láttam hozzászólását.

Tünde

mtunde

banyoszka, én sem ismerem...

veronika, és Nervenpflege-t használtam még régebben, ez gyógynövényes, pl. a DM-ben lehet venni (kis kerek dobozos), de azt nem tudom, hogy lehet-e szoptatósan szedni, esetleg nézz utána.

Róza a hempergést lecserélte a hason hátrafelé csúszásra, így már bejárja az egész nappalit. nagyon ügyes, csak néha dühös, hogy előre akar menni, és hátra sikerül. Elképzelésem sincs, h ebből a mozdulatsorból hogy lesz kúszás, de majd nyitva tartom a szemem :)

Kép
Kép
szalamandra

veronika, közben megnéztem, a szokásos szöveg: alkalmazhatóságát terhes és szoptatós anyák esetében nem vizsgálták, beszéljük meg szakemberrel...

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra,
most jöttünk meg a sétából, benéztem közben a patikába és ott is ezt ajánlották, vettem is, ma kipróbálom! Nem szoptatok, így ez nem kizáró ok.

Remélem használni fog! :) Köszönöm a segítséget!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika, gratulálok Pálminak! :D
Úgylátszik most fordulós kedvükben vannak a babák :lol:

Lívia, Samu is milyen nagyfiú már!! :D

Banyoszka, sajnos én sem tudok segíteni. :(

Márti, már máskor is akartam mondani, hogy mi nem lakunk messze egymástól! Én csepelen lakom! Az utolsó előtti volán buszmegállónál ami megy Szigetszentmiklósra :D

Azt akarom tőletek kérdezni, hogy néha felültetem az ölembe Levit és a hasamnak döntöm. Néha elkezd magától előre hajolni és úgy tartja magát. Ez miért lehet? Már ülni akarna? Vagy nem kényelmes úgy neki?

Anita

anitapo20

Gratula Levinek a hófordulóhoz! :)

Pár nap és már Pálmi 5 hónapos lesz. Hihetetlen!

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, köszönjük !! :D

Néha én is elcsodálkozom, hogy rohan az idő! :D

anitapo20

Ja nem is mondtam, hogy szereztünk Pálminak barátot, itt lakik tőlünk 2 saroknyira és egyidősek a babák :)
Anyuka nagyon sportos, ma 2 órán át toltuk a babakocsit :lol: Szuper jó volt!

Kép

Kép
sz.veronika

Bettyna, Veronika- gratulálok a megfordulásokhoz. Kristóf is ma kétszer megfordult hasról hátra a pelenkázón, de szerintem ez csak véletlen volt. A buksiját oldalra hajtotta és mivel a lábával épp rugdalódzott így picit meglökte magát és a feje súlya billentette át szerintem:)) Mindenesetre nagyon meglepődött (én is) pedig szoktunk megfordulóst játszani.

Panndi, Gabi: örülök hogy ennyien vagyunk Dunakesziről. Nálunk itt a lakóparkban minden házban van legalább egy gyerek. Szuper lesz ha egy kicsit nagyobbak lesznek és tudnak együtt jászani. Ha gondoljátok mi is megejthetünk nyáron egy kis kerti bulit a gyerekekkel, addigra picit nagyobbak lesznek, hátha érdeklik majd egymást.

Wertzuz: ne foglalkozz a főnökeiddel. Nekem se tulzottam örültek amikor bejelentettem hogy babát várok, ráadásul a főnöknőmnek nehezen jön össze a baba így még rettenetesen irigy is lett, hát nem könnyítették meg a dolgom gondolhatod. Meg is lett az eredménye mert nagyon magas lett a vérnyomásom,innentől kezdve nem érdekelt és amikor éreztem hogy stresszes vagyok vagy fáradt akkor kiirattam magam a dokival. Szerintem te is menj betegállományba.

Banyoszka: Debreceni Attilát én sem ismerem

Kép

Kép
tüni75

Sziasztok!
Új vagyok itt, a Spánik-os fórumról jutottam ide,mert júliusban születik második kislányom, Lotti.Én is Aszódi doktornő mellett kötöttem ki ,de még egy telefon hátravan a végső döntésig. :roll: [/u]
Vendég

Sziasztok!

Lilisgabi, üdv itt köztünk !!! :D

Anita

anitapo20

Sziasztok!

Lilisgabi, Banyoszka - Üdv itt is! :wink:

Danann - Jó, hogy újra hallunk felőletek! Jobbulást Samunak! Nagyon helyes kis pasi!

Anita - Ezt Szabi is csinálja. Van amikor akkorát lendül, hogy teljesen előre dől. Vannak szakemberek akik szerinte z csak egy reflex, ami 4 hónapos kor után jelenik meg, nem azt jelenti, hogy ülni akar. Én ezzel nem értek teljsen egyett. Szerintem igen is már a felüléshez erősítik az hasizmukat ezzel. Hogy mennire tudatos, arról fogalmam sincs. Azt viszont már többször tapasztaltam, hogy amikor Szabi nyűgldik hason fekve is meg háton is és beültetem a pihiszékbe, ami már félülő helyzetbe van emelve, vagy az ölembe, akkor kapásból megjön a jókedve. Gratula a hófordulóhoz!

Veronika - örülök, hgoy találtatok barátot a szomszédban!

Tegnap Dunakeszin voltunk unokatesóméknál. Szabi anyit kacagott, nagyon édes volt! Persze az új tudománynt nem mutatta meg. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty, köszönjük! Szerintem is tudatos. Nálunk is sokszor csak ez a megoldás a nyűgösködésre. Persze kell sokszor apa is vele szembe, hogy vigyorogjon, de álltalában így mindig megnyugszik. :)
Volt, hogy apa leült elé és olyan volt mintha hozzá akart volna menni. A hóna alatt fogtam ő meg fel próbált ülni a kezeit meg előre nyújtotta. :D Nagyon helyes volt :D Ja és közben ezerrel vigyorgott apára! :lol:

anitapo20

Na, most elgondolkodtattatok, hogy szabályosan fordul-e meg Pálmi :)
Most megyünk gyógytornára, majd megkérdem.

Úgy csinálja, hogy háton fekvésben felhúzza mindkét térdét és így oldalra dől, majd onnan a hasára fordul tovább, azt nem tudom hogy, de nagyon egyszerűnek tűnik, pedig a fordulós gyógytorna gyakorlatra nem is hasonlít :) Annál erőlködik, kalimpál, itt meg nem :)

Kép

Kép
sz.veronika

Lilisgabi - én Aszódi doktornőnél szültem (igaz végén császárral). Én nagyon meg voltam (vagyok) vele elégedve. Csak ajánlani tudom. Ne lepődj meg, ha az elején távolságtartó kicsit. Velem is az volt, de mindig kedves, szolgálatkész.

Livi - pont tegnap gondoltam rátok mikor Újpest kp-ba ért a busz, hogy elmaradt eddig a találka.

Képzeljétek! Tegnap busszal mentünk tornára. összesen 50 perc volt az út oda, 50 p vissza. Ambi nagyon ügyes volt, hazafelé elaludt, odafrelé meg nézelődött :) Eddig csak kétszer buszoztunk 2-2 percet.

És képzeljétek, 3/4-ed 11 től aludtunk fél 6-ig, utána fél 7-től 8-ig. fél 6-kor szopi, pelenkacsere, aztán elalaudt egyedül. Úgy érzem magam, mint aki 2 napot aludt :) Nem emlékszem mikor aludtam utoljára ennyit egyben. Úgyhogy biztosan a foga volt a ludas a nemalvásban. Azóta eszik is ügyesen :)

dytke

Sziasztok!

Jó sokat írtatok most nem tudok visszaolvasni!

Livi Samu még mindig nagyon édes, de hát gondolom az is marad! :wink:

Boldog hófordulót kívánok a hófordulósoknak! :)

Susy Bocsika nem voltam itt, de gondoltam ám Kristófra!

[/b]Boldog Névnapot kívánok neki, így utólag!!!

Kép

Kép
dius87

Dytke, örülök, hogy végre tudtál aludni és, hogy Ambi is eszik szépen :D nagy nagy gratula :lol:

Megvolt az oltás! Viszonylag jól viselte csak mikor az oltást adták akkor sírt.

Dius, jobban van Barnus?

anitapo20

Anita igen jobban van, már nem köhög, csak kicsit taknyi. Már nem kell szednie gyógyszert sem! Tegnap voltunk csípő uh-n és nem csípőficamos! :)

Bocsi hogy így utólag de BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok NEKED!

Kép

Barnuskámról is dobok 3hós képet! :)

Kép
Kép

Kép
dius87

wertzuz - nem semmi. jó genyó cégnél dolgozol. próbálj meg nem foglalkozni velük, és tényleg menj táppénzre, nem éri meg, hogy idegeskedj!!! Forró vízbe nem szabad ülni, vérbőséget okoz, ami a babának nem jó. gyógyszert nem igen szabad szedni. kamilla, ha a torkod is fáj, sós vizes borogatás. remélem azért már jobban vagy!!!!

SAmu és Barnus, és persze Pálmi is édesek!

Szabit élőben dícsértem :)

dytke

Dius, köszönöm szépen! :D
Annyira helyesen mosolyog Barnus és milyen nagy már ő is! :lol:

anitapo20

Dytke:Beszéltem vele ma,és 2 hét múlva kell időpontot kérnem,de nem volt világos,hogy honnan? Talán hmáok,de erre nem ad ki semmit a kereső. Most akkor hol kell előjegyzést kérnem? Te hová jártál vizsgálatokra? Valami tenyésztés,uh,és terheléses cukor lesz.
Milyen nála a császár,nekem az első is császárral végződött 8 óra vajúdás után leállt a baba szíve. Kikapták,aztán vitte is el a Cerny Mentő. Ma már semmi baja :) Most inkább kérném a császárt, lehet nála ilyet kérni? Vagy meg se próbáljam? Már nagyon félek a szüléstől, inkább a vajúdástól. Nem sült el jól a múltkor sem...
Köszi a választ.

Cosmo: Te hol találkoztál a doktornővel? Hova mentél?
Vendég

lilisgabi - én mindig a MÁV-ba jártam hozzá, az osztályán (terhespat.) vették le a vért is, nem kellett laborba járnom. Egyszer voltam a honvédban a szakrendelésén, mert mondtam, hogy szeretnék a szülésről beszélni. akkor mondta, hogy inkább kérjek oda időpontot, és akkor csak rám tud figyelni. A kórházban mindig hívták, jöttek hozzá. Szerintem nyugodtan hívd vel, hogy akkor hová menj, nem fog haragudni érte :) Uh-ra gondolom a máv-ba kell menned. tenyésztést ott is tud levenni. és vagy az osztályára hív vérvételre, vagy ad beutalót a laborba. Nem tudom kérheted-e a császárt. Mondd el neki mi történt veletek, és lehet-e, hogy kérd. nagyon megértő, emberséges, meg fogja érteni a félelmedet. Nekem is azért lett császár 10 óra kórházi (összesen 31 óra) vajúdás után, mert Ambrusnak rosszabbodott a szívhangja.
Örülök, hogy jól végződött Lilivle minden!!!!! Kérdezz még nyugodtan!
Ja, és azt kérheted, hogy ne cukros lötyit igyál. Én sem azt ittam, mert rákérdeztem, hogy lehetne-e a "reggeli" módszert.
Levették éhgyomorra a vért, ott megettem egy zsemlét és megittam két dl tejet, utána egy óra múlva újra levették. Ha rossz lesz az eredmény, akkor mindenképpen kell a cukros lötyi, mert az ad biztos eredményt, de ha a tesztreggelivel jó eredmény lesz, akkor nem kell. Nekem sem kellett.

dytke

Dytke - Gratula a buszozáshoz és az éjszakához! Micsoda kánaán! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Dius,
Mennyire változik Barnus! Még emlékszem azokra az egészen kicsi képeire, mostmár nagyfiús! :)

Dytke,
gratula az alváshoz, gondolom már nagyon rádfért, reméljük a következő fog előtt most hagy egy kis pihenőt neked! :)

Betty,
igen ez így most jó, hogy nem kell buszozgatni :) Azért majd fogunk menni szerintem a ligetbe is ha már zöldek lesznek a fák!
Itt nálunk van egy családi házas övezet, mindig ott sétálunk, alig van forgalom, jó a levegő. Szerintem ha már lesz lomb a fákon, akkor a liget is jobb lesz, nem arra amerre sétáltunk, hanem a PECSA felé vannak nagy füves területek.

Ma voltunk gyógytornán, nem kaptunk új gyakorlatot, mert Pálmi tudta produkálni a forgást és azt mondta a gyógytornász, hogy mostmár fogja magától is csinálni a dolgokat csak le kell tenni a földre hogy legyen helye pörögni forogni.
Majd egy hónap múlva fogja újra megnézni, hogy van-e teendő.

Viszont azt mondta, hogy egyáltalán ne engedjem ülni, bármennyire is akar, még az ölemben se, meg megtámasztva se, ülni majd csak akkor ülhet, ha már magától felül - úgy magyarázta mint a forgást, hogy egyszer csak ülve találom pedig fekve hagytam ott :) Na akkortól lehet ültetgetni.

Kép

Kép
sz.veronika

Betty - el vagyok kényeztetve :) Bár ma elég rossz napja van, sokat sírdogál. Be van rekedve (valószínűleg nem tett jót, hogy mindig a kövön fekszik, de túlöltöztetni meg nem akarom, mert a sok mozgásban leizzad, aztán meg azért fázik meg), gondolom fáj a torka. De olyan édes :)

Nemsokára viszek majd nektek könyvet, csak barátnőmnek még nem volt ideje foglalkozni vele.

dytke

Veronika nekem azt mondta a védőnő hogy nyugodtan ültethetem megdöntve az ölemben is, meg a babakocsiban is ami már egyel följebb van mint a fekvéses póz. Barnus már nem is nagyon szeret feküdni, mert úgy nem lát.

Kép
dius87

Sziasztok

Talán szeretnék csatlakozni hozzátok és jó pár dolgot megtudni kórházról. Most várom 4. babánkat és sajnos nagy gondba vagyok orvost kéne váltani, de olyan nehéz 18 év után. Eddig egy orvoshoz jártam, nála szültem 3 lányomat, de ő már hetek óta beteg és nem tudják megmondani mikor lesz újra. Nekem meg nagyon nem tetszik ez a bizonytalanság és hogy senki betege nem vagyok hol ez hol az néz meg. Talán a volt MÁV mostani ÁEK lesz a választott kórházam, körzetileg is ide tartoznék. Barátnőm dr. Túri Zsuzsanna doktornőt ajánlotta, de akko még nem volt ÁEK-s és ahoyg nézeldőtem weben talán itt dolgozik most. 2-3 hét múlva mennék hozzá elösszőr. Ismeritek esetleg tudtok mondani információkat szokásokat erről a kórházról?

Kenderike
Kép
kenderike

kenderike - üdv közöttünk! jó, hogy csatlakozol, lassan kifogyunk a kismamákból :D a doktornöt csak látásból ismerem. Szerintem kérdezz, úgy egyszerűbb

dytke

ja és gratula az érkező újabb családtaghoz!!

dytke

Kenderike, Banyoszka, irtam privit!
Vendég

Dytke: Köszönöm

Látásból milyennek tünt doktornő, eddig csak barátnőmre tudtam hagyatkozni. Ő nagyon szerette. Mondjuk tudom úgyis első találkozás után döl el szimpi-e nekem. Meghát augusztus elég szabadságolos időszak, lehet nem is lesz akkor és keresgélhetek tovább.

Leginkább olyan dolgok érdekelnek ami a szülés után van.
Pl. a babás szobák merre vannak a látogató folyósos szárnyban?
A baba mennyit lehet velünk, kötelező-e beadni csecsemősökhöz? Mi fürdetjük-e a babákat?
A látogatók csak a folyóson lehetnek vagy bejöhetnek szobába?
Ha a látogató folyósos része van a szülészet oda ki lehet vinni picit?
Tényleg mibe vannak a babák ágyba vagy kocsikban?
Szokott lenni ott valamiféle előadás sorozat, ha igen hol lehet utána nézni mikor is van.
Meg minden ilyesmi ami gyerekágyas osztályra vonatkozik.

Régi MÁV-ot nagyából ismertem apukám vasutas volt így gyerekként 6 szor voltam a kórházba betegként, azóta csak szüleimet látogatni, így szülészet az amit legkevésbé tudom milyen is lehet merre is van. Szülni még senki közvetlen ismerős nem szült eddig ott.

Kenderike
Kép
kenderike

[quote="szpetrus"]K írta:szpetrusenderike, Banyoszka, irtam privit!

Szia

Köszönöm szépen.

Gratulálok ikrekhez, minden jót kívánok neked és hogy húzd ki amíg már gond nélkül megszülethetnek picurok.

Kenderike
Kép
kenderike

Gabi: szerintem a Honvédba kérj időpontot. A honlapon is mindig fent van a rendelési idő (http://www.aek.gov.hu/ - járóbeteg ellátás - Szakrendelések és szakambulanciák 2009.márciusi ideje ). Itt van telszám is ahol időpontot adnak: 465 18 00/72 777).
Az első találkozón nekem is azt mondta, hogy ide kérjek időpontot. Az biztos, hogy 30-án rendel, az áprilisi még nincs fent.

Kép
Kép
cosmopolita

Kenderike - szívesen :)
- a szobák a Dózsa Gy. úti épületben vannak, a 3. emeleten.
- a baba végig veled lehet, roomingin rendszer van. ha jól tudom első éjjel be kell adni megfigyelésre, de nem elsőbabás anyukák ki szokták "harcolni", hogy ne kelljen beadni :) Saját tapasztalatom nincs, mert Ambrus végig a PIC-en volt. A többiek majd írnak erről.
- a látogatók elvileg nem mehetnek be a szobába. Ezt igyekeznek betartattni, de azonkívül, hogy kiküldik aki bemegy, nem tudnak mást tenni. Minden nap ha jól emlékszem fél 5 és 5 között apuka bemehet, ez a baba-papa félóra. Persze egyeztetni kell a szobatársakkal, hogy éppen ne akkor szopizzanak a babák.
Elvileg a babát az üvegen keresztül lehet megmutatni, de nyilván nem tudják megakadályozni, ha ki akarod vinni.
-a babák kocsiban vannak
- minden szerdán van szülőszoba látogatás előadással egybekötve. minden héten más téma, havonta ismétlődik. azt hiszem 1-től szülőszoba látogatás, utána előadás, de minden hónap 2. szerdáján este van előadás talán 6-kor, nem emlékszem pontosan, és utána szülőszoba látogatás. a szülőszobát ha felhívod, elmondanak mindent. a szülőszobák egyébként a rippl rónai utcai épület 3. emeletén vannak. Érdemes legalább egy látogatásra elmenni, hogy ne akkor kelljen keresgélni a szülőszobát, mikor élesben megy :) elmondják amúgy, hogy mikor melyik bejáraton kell bejönni, meddig vannak nyitva. meg mindent, amrit tudni kell, mit vigyél magaddal. és persze a kérdésekre is válaszolnak

A doktornő szipmatikus volt. Azt hallottam róla, hogy elég "kemény", de tapasztalatom tényleg nincs. Úgyis mindenkinek más az igénye, más szimpatikus.
Én is augusztusban szültem, és pont mázlim volt, másnaptól ment szabira az orvosom :)

dytke

ja és még annyit, hogy úgy szokták (legalábbis az én dokim), hogy ha szabira megy, és lehet pont akkor szülsz, akkor "átad" másnak, akit közösen választotok.

dytke

ha priviben küldesz egy mailcímet, akkor küldök neked egy tájékoztatót (és persze bárkinek), amit egyszer egy ott szült anyuka küldött el nekünk

dytke

Kenderike, üdv itt köztünk!! :D
Dytke mindent elmondott, én sokaktól hallottam, hogy akinek már többedik babája annál ha nagyon szeretné akkor kint haggyák. Szerintem ez attól is függ milyen csecsemős nővérek vannak éppen.

Megint vannak kismamáink :lol:

anitapo20

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak, gyertek gyakran!

Susy! köszi a recepteket, de nagyon úgy néz ki, hogy Dytke sorsára jutok: no tejtermék.

Voltunk tegnap gastro-n, semmi nem, derült ki. Jövő héten vérvétel, hasi uh és várjuk a széklet eredményt. Doki bácsi szerint a tehéntej lesz a bűnös. Majd kiderül.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Gabi - sajnálom. Az a baj, hogy 3 éves kor alatt nem mutatható ki biztonsággal a tejfehérje allergia. Legalábbis nekem ezt mondta a doki, hogy sokszor negatív az eredmény, a tünetek pedig mégis csak diétával szűnnek. És 3 éves kor után sem tuti az eredmény a vizsgálatnál. Azt kívánom, hogy ennél nagyobb bajotok nektek se legyen :9

dytke

Még azt akartam mondani, hogy a doktornő mondta Levi bőrére, hogy ekcémás és írt fel testápolót. De azért majd veszek olyan krémet is amit Nikuc és Tüni ajánlottak. :)

anitapo20

Sziasztok!
Csak szeretném megköszönni mindenkinek, aki írt nekem!
Főleg Neked,Petra, és remélem minden jól alakul majd Veletek!
Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Kenderike - Welcome a topikban! Épp mostanában kezdtük mondogatni, hogy már nincsenek kismamik a topikban, és kapásból lettetek egy páran. :wink: Gratula a 4. csemetéhez!

Dytke - Hát igen, lassan én sem tudom, hogy öltöztessem Szabit, mert ugye még nem kúszik, de pörög ezerrel és abban se perc alatt leizzad. Remélem Ambi nem lesz beteg. Kapunk könyvet? De jó! :lol:

Hadd mutassam meg a legújabb kedvencemet!
Kép Nem esett messze az alma...

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?