Új privát üzeneted érkezett!

Viki
Ez ez így van. Jó biztos, hogy több pénz az ikrek , de legalább lenne.

timejka
 
 


Timejka,

párod feleslegesen aggódik. Biztos vagyok benne, ha ikrek lennének akkor őket is annyira imádná mintha csak egy lenne.
Én pl egyáltalán nem esnék kétségbe ha mésodszorra ikrek jönnének, de ha belegondolok az én párom is f....na. :lol: :lol: :lol: Ilyenek ezek a férfiak :wink:
Fel a fejjel, jól tetted, hogy kisírtad magad, legalább megkönnyebbültél egy kicsit :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Az én uram meg a másik véglet, mert még az első uh-n is rákérdezett a dokira, h biztos nincs másik baba Kép
20150601134430
 
 

 
 

Ne haragudjatok, hogy itt töketlenkedek, de tényleg tanácstalan vagyok, hogy hogyan tovább. Tényleg ne haragudjatok. Most egy kicsit kivagyok.

timejka
 
 


Timejka!
Sztem ezen mindenki átment, nem is egyszer.
20150601134430
 
 


Timejka,
lombiknál is kérheted, hogy csak 1 embriót ültessenek vissza, nem? De úgy ugye jóval kisebb az esély. Igaz az ikrekre is. (igaz még spontán kettéosztódhat :lol: )

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!
Timejka, ez bizony nagy dilemma. Nem "töketlenkedés", hanem ez tényleg egy nehéz döntés.
Én nagyon örülnék ikreknek, akkor nem is szeretnék több babát. De ha egyke sikerül, akkor megyünk majd még vissza kistesóért később.
Vendég
 


Linácska
Ez az, mi van ha 1 embirót kapok vissza és nem sikerül. Én annyira nem idegenkedek :roll: az ikrektől. Azért elég lenne egy is, mert már van egy fiacskám. De ha 2 lenne, úgyis jó.

Jaj csajok! Én mennék lombikra, csak a melóm miatt vagyok gondba, bár most nemtudom mi lesz.

timejka
 
 


Timejka, megy a privi! :wink:
Vendég
 


Timejka,
ha elmész lombikra, akkor már nem is kell aggódnod a munkahelyed miatt, mert ahogy elkezded, onnantól védett vagy, és nem rúghatnak ki. Már inszem alatt sem!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska, már változott a jogszabály? Inszemre is vonatkozik? Ez tök jó!
Vendég
 


Linácska
Ez igaz, csak amikor menni kell kukucskára, meg egyebekre azt hogy a fenébe oldom meg.

timejka
 
 


Twist,
ez már rég változott, már valamikor 2007-ben. Én kaptam is igazolást, és el is fogadták a munkahelyemen, mert ugye dec. 20-án elvileg kirúgtak volna, mikor Lili 3 éves lett. De végül nem kellett a papír, mert jött Pötty. Amúgy csak abban nincs egyetértés, hogy mondjuk ha az első lombik/inszem nem sikerül, és ugye várni kell a következőre akár egy-két hónapot, hogy ott védett vagy-e. Az orvosok szerint igen, persze a munkahelyek szerint nem. A Kaáliban azt mondták, hogy ők kb. hetente járnak ezért munkaügyi bíróságra. A jogszabály szerint a kezelés teljes időtartama alatt védett vagy. Na már most az orvosok szerint a kezelés addig tart, még egy egészséges gyereked nem születik. És igazuk van, ha jól belegondolok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Timejka,

a munkáltatónak kötelessége elengedni téged a vizsgálatokra, havonta akár 20 munkanapra is!!!!!!!!!!!!!!!!!! És nem kell rá kiírnod szabadságot,rendes dolgozásnak számít!

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Monic
Csak a mostani helyzetbe ha ezt csinálnám, lehet, hogy azt mondaná, hogy viszlát.

timejka
 
 


Linácska, ezt nem tudtam és tök jó, hogy leírtad!!!:-)
Vendég
 


monic: Én úgy tudom, ez csak a meddőségi kezelések során teherbe esettek többletvizsgálataira vonatkozik. De fizetetlen mindenféle képpen jár. És ha olyan az ember háziorvosa, akkor a táppénz is.

timejka: Ha kirúgnak, akkor feljelented őket és a kieső jövedelmedet lepereled rajtuk. Persze addig miből eszik az ember, igaz? Szerintem a párod nem biztos, hogy az ikrektől fél, hanem a gyerektől. Nem csak Linácskának, pont én voltam fültanúja, amikor W. doki mondta egy csajszinak, hogy a két beültetett baóból az egyik nem fogant meg, de a másik kettéosztódott. Ritkán fordul elő, de mégis előfordulhat. Azt hiszem ha ikreim lennének, akkor én sem vállalnék még egy gyereket. De most csak 1 igazán jó tüszőm volt, úgyhogy szerintem nem esélyes az ikerpár. Az én párom is örült volna neki. Mondjuk ez az 1 beültetése talán megnyugtatná a párod, de akkor azt is tudnia kell, hogy lehet hogy többe fog az az egy kerülni. Sajnállak a dilemma miatt.



vicky79
 
 


Vicky
Ez így van, mármint lehet, hogy több kerül az egy. A gyerektől nem fél, mert azért ő is szeretné a tesót, tényleg az ikrektől.

De most elhatároztam, hogy hogyan tovább. És következő hónapba megkezdem a babagyártást egy dokinál, és ott fogom végigcsinálni és az idén, legkésőbb januárba szülni fogok.

Figyeljetek csak! Egyre érdekesebb nekem a mostani tüszőcskék:
13. cn - Kaáliba mondták, hogy bal oldali 18,9 mm tüsző, 9 mm mnyh
17. cn. - másik doki szerint (aki csinálta az inszemet) balba semmi, jobb oldaliba piriny
ma a 21. cn-on - aszonya az igazi dokim. hogy jobb oldalon több kb. 8 mm-es folliculus.

Lehet, hogy én vagyok hülye, de akkor mi a fene van.

timejka
 
 


TIMEJKA

Munka Törvénykönyve

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,

f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétől számított,

g) a külön törvény szerinti rehabilitációs járadékban részesülő személy esetén a keresőképtelenség teljes

időtartama.

(2) A felmondási idő, ha az (1) bekezdésben meghatározott felmondási védelem időtartama

a) a tizenöt napot meghaladja, ezt követően csak tizenöt nap,

b) a harminc napot meghaladja, ezt követően csak harminc nap

elteltével kezdődhet el.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem nem vonatkozik a munkavállaló munkaviszonyának felmondására, ha a munkavállaló nyugdíjasnak minősül [87/A. § (1) bekezdés].

(4) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem fennállása szempontjából a felmondás közlésének időpontja az irányadó.

(5) A (2) és (4) bekezdés rendelkezései a csoportos létszámcsökkentés végrehajtása során nem alkalmazhatóak.


Tehát:

A törvény elvi célja társadalmi szempontból a gyermekszületések számának emelése, egyéni szempontból azoknak a gyermeket vállaló személyeknek a támogatása, akik a fejlett orvostudomány segítségét veszik igénybe a gyermekvállalás elősegítése érdekében. Indokolt, hogy ne csupán a terhesség bekövetkeztétől, hanem az annak érdekében végrehajtott kezelések megkezdésétől illesse meg a munkajogi védelem, illetve munkaidő-kedvezmény az érintett munkavállalókat.
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 166.§-a tartalmazza az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások szakmai szabályait. A törvény e fogalom felhasználásával egészíti ki az Munka Törvénykönyve felmondási védelemre vonatkozó szabályait, kimondva, hogy az ezzel összefüggő kezelés időtartama alatt a munkavállalónak felmondani nem lehet. Természetesen abban az esetben, amikor e kezelés orvosilag megállapított keresőképtelenséget eredményez (pl. kórházi bentfekvéssel jár), az erre vonatkozó védelmi szabályok érvényesülnek.


166.§
(1) Emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásként (a továbbiakban: reprodukciós eljárás)
a) testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés,
b) a házastárs, illetve élettárs ivarsejtjeivel vagy adományozott ivarsejttel végzett mesterséges ondóbevitel,
c) ivarsejt adományozásával történő testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés,
d) embrióadományozással végzett embrióbeültetés
e) ----- Hatályon kívül helyezte: 1999. évi CXIX. törvény 32.§ (1)
f) a női ivarsejt megtermékenyülését, illetőleg megtermékenyíthetőségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlődését elősegítő egyéb módszer
alkalmazható.
(2) Reprodukciós eljárás során történő megtermékenyítéshez, illetőleg embrióbeültetéshez kizárólag emberi ivarsejt, illetve emberi embrió használható fel.
(3) Holttestből - ideértve az agyhalottat is - vagy halott magzatból származó ivarsejt reprodukciós eljáráshoz nem alkalmazható.
(4) Az ivarsejtek, illetőleg az embriók adományozására a 170-174. §-okban, illetve a 175-179. §-okban foglalt rendelkezések irányadók.
(5) Reprodukciós eljárásként kizárólag az (1) bekezdésben meghatározott módszereket lehet alkalmazni.

dita75
 
 


Dr. Dita Jogász és Nőgyógyász Kismam :lol:

Köszönöm szépen. Jól vagy? Úgy örülök, hogy sikerült Neked, tegnap majd megpusztultam már a várakozástól. Szegény Monicot is zaklattam egyszer telefonon. Utána tök édi volt, hogy visszahívott és mondta, hogy sikerült. Úgy járkáltam a lakásba, mintha nekem mondták volna, hogy Tímea Ön terhes. Szívből gratulálok!

timejka
 
 


TIMI
NYOMTASD CSAK KI ÉS HA KELL MAJD DÖRGÖLD ODA A FŐNÖKÖDNEK, ÉN IS AZT CSINÁLTAM.... 8)

dita75
 
 


Ditus!
Kellett az orruk alá dörgölni? :shock:
20150601134430
 
 


Timejka,
sajnálom, hogy ilyen a férjed hozzáállása. Amíg nem juttok közös nevezőre, addig nagyon erős lelki gát lesz benned.

i.kata
 
 


Igenis értettem!

Kata
Azt mondta tegnap ez a lökött, hogy menjünk inszemre! Most addig semmi nem lesz, amíg a vv eredmények nincsenek meg. Utána pedig indul a mandula, de keményen.

timejka
 
 


Dita, Kata: Mikor mentek UH-ra? Már lelkesen várjuk az eredményeket.
Vendég
 



VIKI
Nagyon jó ez az oldal.
Nem pont ezt, de egy másikat amit még az origo-ról töltöttem le azt megmutattam neki amikor hisztizett, hogy már megint vizsgálatra kell mennem.

TWIST
Én jövő héten szerdán megyek Bogyónézőbe! 8)

dita75
 
 


Sziasztok!

Viki: Utolsó mensi márc. 8; és már 28 vagyok :) Köszi!!!!!!!!

hofeherke
 
 


Szerintetek melyik voni jobb? Nem tudok dönteni! :roll:

dita75
 
 


Hát.................................. Inkább csinálj vmi színesebbet :lol:
20150601134430
 
 


Dita,

nekem a felső szebb :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Dita,
én valami ikreset csinálnék a helyedben :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Twist,
nekem majd holnap derül ki, de szerintem péntek lesz belőle.

Dita,
nekem a felső tetszik. Igazából én nem nagyon találok olyan vonalzót, ami igazán tetszik.

i.kata
 
 


Dita
Igaza van Linácskának, és valami színeset, vidámat.

timejka
 
 


Mindenképp olyat szeretnék amelyiken látszik a baba fejlődése, de van színesebb majd keresgélek ha hazajöttem, most megyek be a melóhelyemre, majd jövök!
A boszisat is visszateszem majd, mert az hozott szerencsét! :P

dita75
 
 


Monic,
holnap az UH-ra elég, ha csak egy DVD-t viszek, vagy kell CD is?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska,

elég 1 db dvd :wink:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]http://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80
 
 


Linácska, nagyon várjuk, hogy megtudjuk holnap a babácskád nemét!!! Azonnal tessék írni, parancs ki van adva!:)

Kata, légyszike te is írj, hogy mikor lesz UH-od, ha már megtudtad, nagyon izgi az is!

Dituli, jövő hét szerda.... nagyon messze van.... addig izgulni...Jaj, sírba akarsz küldeni? .:-)))))))))))
Vendég
 


Kép

ÉS A MACI:

Kép

dita75
 
 


TWIST
Én azt hittem csak két hét múlva kell menni, de ez a szerda jobban hangzik! :lol:

LINACSKA
Jajj de kivi vagyok mit láttok holnap! ++++++++++++++ az uhuhoz!

Na keresek vonalzót!

dita75
 
 


Dita,
basszus, most ki akarod szúrni a szemünket egy 2 évvel ezelőtt készült képpel?! :? :wink:

Twist,
persze hogy megírom majd, mikor mehetek. :lol:

i.kata
 
 


Csajok,
holnap csak délután fogok tudni jelentkezni, kivéve, ha működik a web and walk. Reggel bemegyünk Kecskemétre UH-ra, utána délre még Lilit vinni kell fülészetre, utána anyunál alszunk, és este haza.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


LINACSKA
Nagyon várunk!

KATA
Nem tudom hogy kell a szaros gépen átállítani a dátumot, mióta megvettem így fotózok! :oops: :oops: :oops: Még nem tűnt fel?

dita75
 
 


Dita,
nem csak most vettem észre :lol:

i.kata
 
 


Jajj de édit találtam! :P :P :P

dita75
 
 


Már csak 13 óra :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Dita
Ez tényleg jó.

Linácska
Hamarosan kiderül, hogy ki lakik a pocakba. Hogy álltok a Lili "bajával", hívtad már azt a valakit?

timejka
 
 


Sziasztok!

Ti aztán jó sokat csacsogtatok ma!!! :lol:

Dita
nagyon szép a teszted! :wink:

Kata
hogy te milyen sasszem vagy! :lol: :lol:

Zsuzska
Nagyon édi Olivér,e szerintem inkább apára hasonlít.... :shock: :shock:

Timejka
csak nyugi.mindent beszélj meg szépen apával,mert ezekhez a dolgokhoz 2 ember kell! :lol:

Viki mami
írtam privit

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 


Timejka,
ma hívtam a síma "állami" fejlesztőt, ami teljesen ingyenes, és ez a dolguk. Kell írnom egy kérvényt, elpostázni, és majd a bizottság vezetője az egy időpontot a felmérésre. Kicsit szockónak tűnik, de egy levélen ne múljon.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Viki mami

már rájöttem,hogy mit hagytam ki: Miskolc, Megyei kórház

Kép Kép



Gréta és Dy
*dy*
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: