Új privát üzeneted érkezett!

Szia Maszatmama!

Egyetértek az előttem szólókkal, szerintem is jobb az 5 ágyasban lenni. Jó pár oldallal ezelőtt én is leírtam, hogy (szerintem) mit kell vinni a kórházba. Ha érdekel, olvasd el.

A vonalzót úgy tudod legyártani, hogy felmész pld. a www.nagyonbaba.hu vagy a www.babafalva.hu oldalra és ott a vonalzókészítést választod. Megadod az adataidat, kiválasztod a neked tetsző hátteret és az így elkészült vonalzó kódját megkapod e-mail-ben. Az e-mail-ben kapott kódok kőzül a "PHPBB" nevű kódot másold be a PROFIL/ALÁÍRÁS részbe, az aláírásod alá egy sor kihagyással. Fontos, hogy semmi ne maradjon le a kapott kódból. Ha valamiben még segíthetek, írj.

ambrob
ambrob
 
 


Köszönöm Ambrob az instrukciókat, remélem sikerül, most beillesztettem ide ezt a cuccot, így most biztosan megjelenik, viszont azt sem tudom hogyan lehetséges a profilom szerkesztése, hiába kattintok a szerkesztésre v. a profilra, hiába keresgélem!

No sebaj, férjem remélem mindjárt hazaér, és megoldja a számomra lehetetlennek tűnő dolgot!

Elolvastam a listákat, és ahogy láttam még jó sok minden hiányzik (ja amúgy még kiságy és babakocsi sincs :oops: )
Ill. véleményetek alapján jó lesz nekem az 5 ágyas, és így még spórolunk is :D


Kép
maszatmama
 
 


Maszatmama!


Profil szerkesztése:
Az oldal tetején lévő legördülő menüből válaszd ki a PRoFILT-t.

ambrob
ambrob
 
 

 
 

Na ekkora bénát, mint én! De remélem most sikerült!
És igen!

Köszönöm, köszönöm!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki eltűnt. Én azért elmesélem mit álmodtam!
Természetesen Kata babával, álmomban olyan nagyot rúgott, hogy a hasamon tisztára ki lehetett venni a kis tappancsát, meg ujjacskáit, majd hirtelen átlátszó lett a hasam, és láthattuk a kis pofiját is, ami természetesen gyönyörű volt :D
Mosolygott, majd hirtelen azt hallottuk, hogy sír a pocakomban. Erre gyorsan rákerestünk a neten (hol máshol), hogy mi lehet az oka. Csak egy válaszra emlékszem: ha a mama zuhanyozott, utána szoktak sírni :D Vicces álom volt!

Egyébként semmi kedvem szülni, mindenhol azt olvasom, hogy már mindenki nagyon várja, hát én nem.
Esténként elgondolkodom, mi lenne ha most indulna be, de én ilyenkor olyan fáradt vagyok, hogy biztosan nem bírnék végigcsinálni egy szülést! Reggel meg éhes vagyok, akkor azért nem, na mindegy...

Remélem mindenki jól van, további szép napot!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Maszatmama! Nagyon tetszett, ahogy írtad, hogy semmi kedved szülni. :) Én anno már nagyon vártam, hogy kint legyen a baba, mert a vége már tényleg nagyon terhes volt. Most így 4 hónap elteltével viszont nem bánnám, ha vissza lehetne dugni (még akár azon az áron is, hogy újra meg kellene szülni) legalább egy hétvégére. Egyébként a szülésnél valószínüleg annyi adrenalin fog benned felszabadulni, hogy emlékezni sem fogsza rra, hogy fáradt voltál (talán csak majd a szülés közben fog eszedbe jutni :) ).

Remélem, mindenki jól van! Francestről nem tud senki semmit? Nagyon eltűnt...

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Maszatmama!

Én nagyon várom már a szülést,és h végre kinn legyen Iza!El se tudom képzelni h hiányozna a poci,h azt szeretném h újra benn legyen!Nagyon le vagyok lassulva a pocak miatt!Sok mindenhez gyakorlatilag nincs erőm,vagy fizikailag nem férek már oda stb.
Arról nem is beszélve h szeretném már jól megpuszilgatni! :oops: :lol:

Hoztam is képet!Mai,azaz betöltött 33.heti kép!A pólómon van egy folt,most vettem észre :evil: Hiába,már nem látok oda...fogalmam nincs mikor kentem össze,és h mivel...a múltkor még ne volt olyan :(
Kép Kép

annus11
 
 


Azt persze én is nagyon várom, hogy itt legyen velünk, csak a fizikai kivitelezést nem annyira. Persze ez sem igaz, mert nagyon szeretném átélni a szülést, és jól megélni. Csak még nem most!

Azzal is teljesen egyetértek Annus, hogy elég fárasztó már így a vége felé! Ha Kata baba mozdul egyet úgy érzem elől, hátul szétrepedek! A kanapéról, ágyról való felkelést ne is említsük, mint egy hátára fordított bogár... :D

Mindegy, úgyis akkor jön amikor ő akar!

Ja, nagy has előnye: most is éppen a férjem porszívózik :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:07-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Annus, Maszatmama!

Helyesek vagytok lányok!



Detti!

Örülök, hogy jelentkeztél, remélem teljesen meggyógyultál. Alexa jól van?
Látom, új vonalzót is tettél fel, bár az előző, a katicával, az is nagyon aranyos volt!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Lányok! A képeiteket látva komolyan szeretnék újra terhes lenni, pedig a vége nekem tényleg rossz volt (a medence csontom elkezdett szétcsúszni, így sokszor kellett ortopédiára mennem).

Ambrob! Köszi az érdeklődést! Még folyik az orrom, de végül nem kellett felszúrni az arcom. Alexa 5 hét után meggyógyult. Most másik gyerekorvost keresek, mert a miénkkel teljesen megromlott a viszony (az én részemről), és már egyáltalán nem bízom benne.
Az új vonalzó azért van, mert tudni szerettem volna, pontosan mennyi idős Alexa. A hetek múlásával már egyre nehezebben követhető, és mindig el kell gondolkoznom, hogy hány hetes is (a hónapot még tudom :) ).

Szép napot!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Először is, még 2in1.
Ádám nagyon jól érzi Magát odabenn.

Ezerszeres elnézést, hogy nem jelentkeztem, de nem volt jó a net.

Voltunk UH-n, Ádám már 1,5 héttel ezelőtt 3300 gr. kb. és szokás szerint 2 héttel nagyobb méretű.
Látom, hogy Annusnál is elég nagy a szórás méretileg, nálunk is a fejméret az egyetlen, ami a kiírt időpontnak megfelelő.
De majd meglátjuk.
Ahhoz képest, hogy már a 28. héten be voltam ijesztve, hogy nagyon vigyázzak, mert nagyon nagy az esély, hogy előbb indul be a szülés /sok magzatvíz/...Most a magzatvíz teljesen átlagos, és szerdán betöltjük a 38. hetet.

Orelle még kórházban van?

Szombaton voltunk a szülőszobán, találkoztunk a szülésznőnkkel, Aki igazán kedves, és nagyon türelmesnek tűnik, ami nálam nem egy utolsó szempont.

Én állandóan aludnék leginkább, Ádám minden mozdulata kezd kicsit kellemetlenné válni. Igen sűrűn mondogatom Neki, hogy most már tényleg elindulhatna, nagyon-nagyon várjuk idekint. Minden csak Rá vár.... :)

Annus!
Jót derültem a foltos pólón. Ez nálam is mindennapos... :D

Maszatmama:
Üdvözöllek én is!

Lili!
It vagyok még, a végén valóban találkozunk odabent. :D

Anna!
Köszönöm, hogy hiányoltál :oops:
A háziorvos-eset nagyon durva, én a héten voltam, és ahogy meglátnak, már hívnak is be.
Viszont vérvételnél sajna nem, és bár nagyon korán megyek, hogy lehetőleg ne legyenek sokan, rosszul vagyok mire bekerülök.
Akkor ez viszont nálatok jobban meg van oldva.
Mikor lesz a teszt-vérvétel? Biztos írtad, de elfelejtettem.
Valóban nem kell éhgyomor.
Amúgy vizet minden vérvétel előtt lehet inni, akármennyit. Nekem ez jó hír volt, mert egy picit azért segített az éhség ellen...

A szülőszoba egyszerű, de egyáltalán nem barátságtalan.
Az szülőágy modern, és ami nagyon jó, hogy a babát nem viszik el az első vizsgálatkor, hanem kb. 2 méterre az ágytól nézegetik meg, s ha minden ok, akkor már adják is a karodba.
Minden szülőszobából nyílik egy ajtó a hátsó loggia-ra, ahol a vajúdás alatt sétálni lehet /már aki bírja, és akinek nem muszáj feküdnie/. De nagyon korrekt az egész blokk. Csend volt és nyugalom, pedig 2 kisbabát is vártak néhány órán belülre :D
Bár 3. gyermekem lesz, mégis olyan érzés volt, mintha először járnék ilyen helyen. Mondhatnám, meg voltam illetődve. :D

Biztosan kihagytam valamit, mit feltétlenül írni szerettem volna, bocs.

KépKép
francestz
 
 


Maszatmama!
Nálad is szép pocak van!Tényleg lehet h mi is talizunk odabenn!Sose lehet tudni :wink:

Francestz!
Jó hogy jelentkeztél!Veled azért nem szeretnék összefutni a szülőszobán!Persze esély megvan rá,de nem kívánom h túlhord Ádámot,így is nagy méretei vannak!Na meg azért Iza se jöjjön 3 héttel korábban!
Mi kedden megyünk a szülőszobát megnézni!Bár képen már láttam,de élőben biztos más lesz!Őszintén szólva már az megnyerő h 1 ágyas!A többi csak részlet kérdés :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok Lányok!

Maszatmamának és Ritának külön üdvözlet! :)

Rita!
Köszönöm a felajánlást, élek is vele. :)
Ismered pl. Bori Juditot? Ő lesz a védőnénink, de nagyon fiatalka. Egyébként rendben van? :)
Melyik körzethez tartoztok? Én a Pozsonyi úti rendelőhöz (bár a Görgey utcába járok még az SZTK-ba) fogok tartozni szerintem gyermekorvos-ügyileg. Milyenek ott?

Hű, Lányok, szép nagy már a pocakotok. Viszont amikor olvasom, hogy milyen durvákat mozognak odabent a Pocaklakók. Jajj. :) Mondjuk ehhez képest én meg már alig várom, hogy érezzem, hogy mocorog. De ezek szerint eljön még majd az az idő is, amikor inkább nem kívánnám. :lol:

Francestz!
Nagyon örülök, hogy jól vagy. Én tudtam ám! :)
A teszt-vérvétel most pénteken lesz, nem is jövök aznap dolgozni, mert 11-re megyek vérvételre, du. 1-re pedig UH-ra. Anyu is elkísér, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni, mikor meglátja az első Unokáját igazából is. :)

Detti!
Örülök, hogy jobban vagytok! Nem csodálom, hogy nem bízol a gyermekorvosotokban. Én nemhogy nem bíznék, de egy-két alkalommal az asztalt is ráborítottam volna, pedig egyébként béketűrő típus vagyok. De akkor is átmegyek harci manóba, amikor idegen gyerekről van szó. :lol: Mondják is, hogy igazi "ősanya"-típus vagyok. :lol:

Kérdés:
Most megcsinálják a teljes vérkép, teljes vizelet, vércsoport, ellenanyag-szűrés stb.
EKG-ra nem kellett volna beutalniuk? A védőnő mondta, hogy kell mennem. Vagy oda csak külön elmegyek, hogy szeretnék EKG-t csináltatni?

Egyébként sikerült mégis összeszednem egy kis fertőzést, most kénytelen vagyok kúpozni. :? Nem vagyok nyugodt emiatt, bár a Doki azt mondta, hogy a Babára teljesen veszélytelen.

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap!
Nekem azt mondta a védőnő h menjek a háziorvoshoz és valószínű h ott megcsinálják az EKGt.Én el is mentem,nekünk nagyon szimpi háziorvosunk van,egy fiatal pasi(mi csak Dr Housenak hívjuk)és mondta h nem szokták a kismamákat ilyen tortúrának kitenni,mármint h küldözgetik máshova.Hanem megcsinálják ők.Amúgy nem is tom h beutaló kell e hozzá az SZTKba,szóval lehet h elöbb érdemes a háziorvosnál érdeklődni!
Én fogorvoshoz is elmentem,úgyis volt egy fogam amit tömni kellett,na mondom akkor megcsináltatom inkább :lol:

Én ma beszereztem a Tena extrát és hozzá bugyit!
Már csak a homeós bogyók kellenek,meg a babának a cuccok.De arra majd a védőnő hozza a recepteket! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Ez a számolgatós dolog engem is mindig kiakaszt! Hol ezt mondják, hol azt így derítse ki az ember, mikor fog szülni! :D

A doki szerint 35 hetes vagyok, szerintem 36, a védőnő szerint 36, de az UH-k is mindig mást mutatnak. Mindegy, szent meggyőződésem, hogy ápr. 10-12. között fogok szülni!

Annus: megfelel az időpont, v. túl korai? Mert maradhat a 17-e is :D
De májusig nem hiszem, hogy kibírom!
Jaj nézegettem a blogod, és a ruhák! Egyszerűen tündériek, nálunk a tesóm nagy "turis", szóval nekem is van egy-két szépséges darabom!

Aranynap: én is alig vártam, hogy elkezdjen mocorogni (20 hetesen éreztem először), persze most már nem olyan vicces, de legalább tudom, hogy jól van!
Sajna a Túrórudiról le kellett tiltanom magam, mert utána mindig egetrengető buli volt odabenn, olyan igazi kirúgom a ház oldalát :D
Nekem az EKG-t a háziorvos csinálta, mikor bejelentettem nála hogy babát várok. Azóta is soron kívül kell bemennem, ha nem teszem, jól letolnak!

Francestz: Én még nem tudom ki lesz a szülésznőm, de gondolom majd a dokim ajánl egyet ( jövő hétfőn megyek CTG-re, remélem nem felejtek el rákérdezni), de nekem is türelmes emberke kellene, nem vagyok egy egyszerű eset!

Detty, Ambrob: Azért jó lehet, hogy ti már babázhattok! Ja igen tőletek akartam megkérdezni, hogy mi van akkor, ha az ember nem tud elmenni a szülés után WC-re? Azt hallottam, addig nem lehet hazajönni, de nekem máshol nem megy!!! Örökre benn kell maradnom a SOTE-n? :lol:

Nya elvonszolom "nagy testem" a postára, meg a boltba amíg még süt a nap! Unom már az esőt, meg a szürkeséget!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Szia Annus!
No igen, itt megint bukott a szememben a háziorvosom. :? Felhívtam most a rendelőt, hogy meg tudják-e csinálni az EKG-t, mondják, igen.
Ehhez képest, mikor múltkor ugye ott voltam, még arra is húzták a szájukat, hogy kiadják a beutalókat. Akkor szólhattak volna, hogy menjek be, hogy az EKG is meglegyen. Most mehetek vissza még oda i. :cry:
Dr. House, ez jó! :) Olyan sármos is? :D Nekem nagy kedvencem a Pasi, és a Párom így fog kinézni cirka 20 év múlva. :D

De most komolyan! Mindenkinek jófej a háziorvosa, csak nekem nem?????? :cry:

Na jó, nem sírok. Ez legyen a legnagyobb problémám a várandósságom alatt! :)

Maszatmama!
A 20. héten? Hú, az még messze van. :) Állítólag van, aki már 16 hetesen érzi. Remélem, én közéjük tartozom. :)

KépKép
aranynap
 
 


Maszatmama!

Nyugi, nem kell a SOTE-n felnevelned a gyereket. :) A legfontosabb, hogy pisilni tudj! Én már alig vártam, hogy felvigyenek a gyerekágyra, és elmehessek a WC-re. A nővér még jót is nevetett, mert hihetetlenül sokáig tartott, míg minden kijött. A nagy dolog húzósabb, arra adnak 3 napot. Elméletileg addigra érzi is az ember az ingert. Felajlánlják, hogy ha nem megy, adnak glicerines kúpot, de nekem háromszor kellett kérnem, mire adtak, akkor is nagy cirkusszal, mert hogy ez milyen adminisztráció nekik. Úgyhogy vigyél be magaddal, így nem kell érte könyörögni. Elméletileg nem ellenőrzi senki, hogy produkáltál-e valamit, így emiatt nem fognak benn tartani, de a bélcsavarodás elkerülése végett nem árt túlesni rajta még bent. Nekem az első olyan volt, mint a szülés, nagyon megszenvedtem a gátseb miatt. Viszont a WC ülőkére teríthető papír nem árt (én egyszer sem láttam, hogy akár a WC-t, akár a zuhanytálcát kipucolták volna).

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak Titeket, novemberben szültem a SOTE-n, így egész frissek az élményeim. :D
Én is jártam szülésfelkészítőre, szerintem is nagyon hasznos volt.

Aranynap!
ne aggódj a kúp miatt, teljesen ártalmatlan, én szinte "végigkúpoztam" a 9 hónapot. Sokkal rosszabb ha nem kezelik a fertőzést.

Maszatmama!
Igaza van Dettynek, tényleg a pisilés a fontosabb, azt viszont szülés után 3 órán belül produkálni kell, egyébként megkatétereznek.

Detty!
Örülök, hogy Alexa már jól van és hogy Te is gyógyulsz.

Francestz!
Szép nevet választottatok! :D Tapasztalatból azt tudom mondani, hogy az Ádámok szeretnek a pociban, az enyém 8 napot ráhúzott!:)

Annus!
Szép formás a pocakod!

Kép

Kép
ske
 
 


Szia Ske!
Ádám manó tök édi! :)
Köszönöm a megnyugtató szavakat. Egyébként hihetetlen, hogy odafigyelek, állandóan kezet mosok meg minden, és akkor tessék. :roll:
Mégsem hordozhatok magammal fertőtlenítő szereket is. :)

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap!
nyugi, én az idegen WC puszta látványától már összeszedtem valamit míg babát vártam. :D

Minden rendben lesz! az elején én is megijedtem.

Inkább kúp, minthogy ezektől a fertőzésektől kinyíljon a méhszáj.

Kép

Kép
ske
 
 


Aranynap!

Nyugi, én is elkaptam az összes létező fertőzést a terhesség alatt, pedig minden higiéniai előírást többszörösen betartottam. Ha jól emlékszem, háromszor kellett antibiotikumot is szednem, utána meg jött a hüvelygomba mindháromszor. Én is végig féltem, hogy mi lesz, de ennek ellenére teljesen egészségesen született Alexa.

Ske! Ádám nagyon aranyos!

Detty

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Francestz! Köszi az érdeklődést. Szerencsére már egy hete itthon vagyok és nem a kórházban. Várom a fejleményeket. Valamiért úgy érzem, hogy a baba nem várja meg az áprilist. A pénteki orvosi vizsgálaton minden rendben volt, 1 ujjnyi méhszáj tágulás és klassz kis jósló fájások lettek regisztrálva. Kedden megyek CTG-re a kórházba.
Remélem, hogy jól vagytok. Szép napsütéses napot mindenkinek!
orelle
 
 


Maszatmama!
Hát megmondom őszintén az ápr.11el kiegyeznék!11 a szerencseszámom!De május 11ig nem szeretnék várni!!!!
Hát nagyon örülök h van ez a turi itt a közelben!Bár tudom nektek is ajánlani,mert a kórháztól nincs messze!Csak vasalni ne kéne ezeket a pirinyó ruhákat..majd meg őrültem a múltkor is....

Ske!
Üdv itt!
Az Ádám név nagyon menő mostanában!Párom családjában is most született egy Ádám :wink:

Aranynap!
Én már a 20.hét elött éreztem!Már a 16.on is volt vmi,de akkor még nem a konkrét rugdosás,csak olyan kis pukkanás szerű.Aztán a 18.on már éreztem,sajna nem tom napra pontosan.De azt tudom h nov.21én apcim készenlétben volt,telón beszéltünk és ahogy hallotta a hangját a baba úgy megmoccant! :wink:

annus11
 
 


Detti!
Köszönöm Neked is a megnyugtatást. :)

Orelle!
Pihenj sokat és kitartás! Egyébként a tapasztalatok alapján a lányok tényleg igyekeznek kibújni előbb. :) Biztos Júlia is kis kíváncsi kiscsajszi. Lényeg, hogy egészséges legyen!! :wink:

KépKép
aranynap
 
 


Ápr. 11-e tényleg jó, és ráadásul a magyar költészet napja :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!


Dettinek igaza van, nem kell ott leélnetek az életeteket. Egyébként én is ilyen csak otthon tudok fajta vagyok! Szerencsére azt, hogy produkáltál-e, nem ellenőrzi senki, bemondásra megy. A pisilés viszont tényleg fontos, mert a veséd károsodhat, ha nem megy. Ezért szokták azt tanácsolni, hogy szülés után igyál meg legalább 1 liter folyadékot. Meg hát szülés alatt nem is sokat ihatsz.
A nagy dolog az tényleg húzós, pláne ha már előtte, a terhesség alatt is kijött az aranyered, akkor szülés alatt ez még inkább kijön és hát utána..... Szóval akinek ilyen gondja van, az tegyen a kórházi csomagba aranyér elleni kenőcsöt is (pld. REPARON). Vannak természetes hashajtók is, lehet, hogy arra is szükség lesz. Bár nálam a házi szilvalekvár csodát tett!
Remélem nem terhelek vele senkit, de feltettem egy képet Marciról.
Kép
Kép

ambrob
ambrob
 
 


Szia Ambrob!

Hogy nem terhelsz-e???? Marci tüneményes kisbaba!!!!! Inkább köszönjük, hogy feltetted ezeket a képeket. Én is dicsekednék. :wink:

Sőt!
Én igazából mindenki babócájára kíváncsi vagyok. :D

KépKép
aranynap
 
 


Szia Ambrob!

Pont ezt akartam írni én is, egyszerűen csodálatos a fiad!
És a többi Mama is rakjon fel képet a gyerkőcökről!

Meg a pocakokról is!

Köszönöm a tanácsokat, a kúp azért egy kicsit lehangolt :(
Gondoltam van valami gyogyi amit lehet ilyenkor szedni, de persze én buta arra nem gondoltam, hogy jó esetben olyankor már szoptat az ember!

Aranynap: visszaolvasgatva én is ugyanahhoz a dokihoz járok, mint te!

Szerintetek nincs mostanság fronthullám, én egy hete olyan sz*ul vagyok :( Fáj, meg görcsöl a hasam, és mindig aludnék!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok

Biztos igen front van, mert nekem is továbbra is nagyon keményedik a hasam, és állandóan én is álmos vagyok.

Francets
Örülök hogy jelentkeztél, végülis Ádám már jöhet nincsen semmi baj, mi pénteken voltunk CTG és UH és már 3400 gr volt Sára, ugyhogy lány létére Jó kis husban lesz, mondjuk nem tudom milyen hosszú lesz, mjad megláttjuk.

Küldök egy pár képet a szobájáról
Kép

Kép

Kép

Kép

Majd magamról holap csinálok, mivel megyek fodrászhoz, hátha a fejemet megszépíti.

Vigyázzatok magatokra,

Kép
lili&ana
 
 


Lili!
Nagyon szép lett a szoba!Mi mondjuk nem csináltuk ennyire lányosra 8) Nyáron pl direkt zöld sárgára festettük ki,az jó fiúnak meg lánynak is :lol: :lol: Amúgy nagyon jók ezek a bútorok is!A szoptatós fotel meg bizti írtó kényelmes lesz...sajna nekünk az már nem fért el...

Maszatmama!
Igen front van,még mindig...ma pl hidegfront lesz,tegnap meleg volt...én is szarul vagyok.Tegnap 4 óta feküdtem,most reggelre jobban lettem.Ezen a héten még jön pár frontocska...készüljetek! :wink:

Ambrob!
Ilyen csodás képpel akármikor jöhetsz!Sőt !Kötelező is hozni mindenkinek a csemetékről!Annyira szép mindegyik! :oops:

annus11
 
 


Sziasztok csajok!

A mindenit, nagyon lemaradtam!!! Egész belefáradtam, mire elolvastalak Benneteket.
Múlt csüt.-ön voltam Sára dokinál, szerinte ilyen méhszáj mellett bármikor a szülőszobán köthetek ki...:-) Amit persze már nagyon nem bánnék, bár azért 1 hetet kibirhatna ez a csöppség odabent.... nem jött még meg a matraca:-))))

A kisfiam viszont már tudhat valamit, mert egyre nyugtalanabb és anyásabb a napokban... Van vagy volt valamelyikőtöknek hasonló tapasztalata? Megváltoznak a gyerekek, ha közel a tesó érkezése?

Szép napot nektek!

chanel_28
 
 


Lili!
Nagyon szép a szoba!

Ambrob!
Nagyon aranyos a fiad! És a kis fogacskái...! Mennyi van neki?

Maszatmama!
Inkább a kúp, mint a beöntés! :) Én egyébként még itthon is használtam talán 2-3-szor a gátseb miatt. Nem csak a front miatt görcsölhetsz, hanem már a jósló fájásokat is érezheted. Próbálj meleg (de ne forró) vízbe feküdni úgy, hogy a pocid alját ellepje a víz, az nagyon sokat segít! Én az utolsó hónapot a fürdőkádban töltöttem, és ha valaki előre elmondja ezt, a 9 hónapot ott töltöttem volna, mivel én végig görcsöltem. (Ha fürdés előtt kipucoltatod a kádat, akkor semmilyen fertőzést nem okozhat, így nem kell félni.)

Annus!
Úgy irigykedtem, mikor olvastam, hogy 4 óta feküdtél! Éveket tudnék adni az életemből egy kis alvásért! :)

Orelle!
Remélem, jól vagy!!! Mi volt a CTG-n?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Álomkór nálam is visszatért, pedig már múlóban volt múlt hét előtt.

Lili!
A szoba csodálatosan szép. :)

Maszatmama!
Többen járunk Timmermann Dokihoz. Mi nagyon kedveljük. :)

Na, tegnap visszamentem a háziorvoshoz EKG-ra. MÁSFÉL órát vártam!!!! És bármelyik kismama vagy már anyuka Barátnőmmel beszélek, ezen mindenki csodálkozik. Anyu meg azért cse**ett le, mert miért várok én el ilyen dolgokat. "Csak" kismama vagyok. :roll:
Hát én már nem tudom...

EKG-val kapcsolatban egyébként... Mondja a Doktornő, hogy akkor beutal az SZTK-ba EKG-ra. Jajj, mondom, nem jó az, amit itt csinálnak? Mire ő: elfogadják az egysávosat is?
Hát én kész voltam. Mondtam, biztosan...
Úgyhogy akkor most kérdés: jó az "egysávos EKG"? :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap!

Ne izgulj! Nem tudom, elfogadják-e az egysávos EKG-t, mert nekem egyáltalán nem csináltak semmit. A körzeti meghallgatta a szívem, és beírta a terhes könyvbe, hogy EKG rendben. Szóval erről ennyit! És soha senki nem kérte az EKG eredményét! Pedig nekem van egy kis baj a szívemmel (az egyik billentyűm nem működik rendesen, és emiatt visszafelé folyik egy kis adag vér), és a doki csak a kardiológusomtól kért egy igazolást, hogy kibírja-e a szívem a természetes szülést. De az EKG-t soha senki nem reklamálta. Úgyhogy nyugodtan csináltasd meg az egysávos EKG-t (bármi legyen is az), ha az nem mutat eltérést, akkor az elég lesz. És most már nyugodtan kopogj be, vagy hívd fel előtte az orvost és kérj időpontot, hogy ne kelljen beteg emberek között várnod! (Engem egyébként mindig mindenhova előrevettek (vérvétel, körzeti orvos, fogorvos, kardiológia), csak az ortopédián kellett 2 órát várnom, amin minden beteg fel volt háborodva, mert már a 39. hétben jártam, és már alig bírtam ülni vagy állni.)

Kép
Kép
detty74
 
 


Aranynap!

Sajnos nem ismerem a védőnődet. Mi az Erdősor úti rendelőhöz tartozunk, oda járunk orvoshoz is. Gyerekorvos tekintetében érdemes érdeklődni, mert bárkit választhatsz, nem csak oda mehettek ahová tartozol. És szerencsére van több rendelő is, így érdemes egy kicsit körbekérdezni!

Többiek!

A szülés után ha szükséges nem feltétlenül kúpot adnak! Én szájon át szedhető bogyót kaptam amit este bevettem és reggelre meg is lett a hatása! :D Nem tudom mitől függ hogy mit adnak mert a szomszéd ágyon fekvő lány kúpot kapot... :shock: Egyébként ilyen problémákra jó a Laevolac szirup ami szoptatás mellett is szedhető, miután a kórházból hazajöttünk én még jó ideig szedtem. Ezt nekem a gyerekorvos ajánlotta, hogy a tejben nem okoz gondot, így merem ajánlani nektek is! :D Vény nélkül kapható a gyógyszertárban.

További szép babavárást, gyereknevelést mindenkinek!

Rita

mpuma
 
 


Szia Detti!

Jól van akkor. Köszönöm szépen. Én nem tudom, miért riogatják mindenhol az ember lányát. :roll:

Szia Rita!
Nekem szimpi volt első ránézésre a Doktor Néni a Pozsonyi úti rendelőbe, de a puding próbája az evés. :) Ez a puding meg még messze van végülis. :)
Egyébként megnéztem Marci néhány képét a picasan. Nagyon cuki! Azokkal a szép szemeivel! Nem semmi! A tortaevős kép meg aztán végkép vitte a pálmát nálam. :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Jajjj, azt szerettem volna írni, hogy a "Pozsonyi úti rendelőben".
Az "n" lemaradt. :oops:

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Aranynap!
Egyszerűen nevetséges amit Veled művel a háziorvos. Nem véletlenül próbálják elkerülni, hogy ott kelljen üldögélned a beteg között óráig. :evil:
EKG-ra ugyan én is beutalót kaptam a házidokitól, meg is csináltattam már a 30. héten de sosem kérte senki.
A fertőzéseket állítólag nem lehet kikerüni, ha a szervezeted hajlamos várandósan ezeket "elkapni". De semmi bajt nem okoz a babának, legfeljebb Neked kell néha egy-egy kúra.
De a doki azt mondta többször is, a baba védve van, ha a méhszáj zárt.

Chanel!
Nekem ma volt egy fura történés.
Hajnalban felébredtem, hogy erősen görcsöl a hasam /pontosan úgy, ahogyan az első lányomnál indult a vajúdás/, néztem az órát, hát olyan kb. 10 percenként jött, azután 1,5 óra után elmúlt. Ádám nagyon élénken mozgolódott. Na, erre nem emlékszem, hogy mikor a lányok indultak a nagyvilág felé, akkor éreztem-e Őket mozogni, vagy már nem nagyon?!
Szóval férjem elindult tusolni, hátha megyünk. Akkor ébredt fel a kisebbik lánykám. Semmi extra, csak kijött pisilni. Szobájába visszafelé megkérdezte, mi történt, mert ilyen korán hallja a tusolás hangait...Egyébként szinte sosem ébrednek fel éjszaka, főként nem fogalkoznak olyasmivel, hogy ki mit csinál éppen...
Nekem azonnal az ugrott be, hogy megérezte, valami történik...
De lehet, hogy csak bebeszélem... :oops:

Annus!
Azt azért én is remélem, hogy nem találkozunk a szülőszobán. :)
Semmiképpen nem szeretném túlhordani a Picúrt, azt pedig méginkább nem szeretném, ha Te előbb jönnél oda...
Majd másképpen talán egyszer összefutunk!

Lili!
Gyönyörű a szoba!!!!!!
Ebből a szempontból nagyon irigylem a lányos mamákat most különösen. Olyan hihetetlenül édes ruhákat látok "Nektek" mostanában. MIkor a 2 lányom pici volt, még nem volt ilyen választék.
Én is nagyon kezdem érezni a keménykedést, bár néha nem tudom eldönteni, hogy nem csak Ádám nyomakszik-e annyit.
Időnként már a derekam is leszakad.

mpuma!
Köszi a jótanácsot, a szirupot be is vihetem magammal ezek szerint, és használhatom?
Ambrob!
Neked is köszi. Akkor felszerelkezem.
Sajna, nekem már 2 hete kinyomta az aranyeret a Drága. :oops:
Nem fáj, csak érzem, hogy ott van...
Gondolom milyen előny ez a szülés utáni napokra nézve :(

Maszatmama!
Én is hasonlóan vagyok, csak aludnék. Néha úgy érzem mindent megmozgatnék, pár perc múlva már csak ülök és pihegek.
És egyre inkább keményedik a pocak is.
De ez már hetek óta így megy.

orelle!
Szombaton, mikor Katalinnal találkoztunk, ha nem haragszol, kérdeztem RÓlad! Ő úgy gyanította, hogy Te Vagy, Akiről érdeklődöm. Azért sejtettem, hogy már hazamentél, és minden OK. de persze nem voltam biztos benne...Remélem, nem haragszol.
Egyébként mikor bementél, milyen volt a doki? Már így élesben?

KépKép
francestz
 
 


ambrob!
Majd elfelejtettem, Marci nagyon édes! Nagyfiú! :) A képek is nagyon jók!

ske!
Akkor Neked már van Ádámod :D
Írtó édes!!! :D
Remélem, azért mi nem húzunk rá...MÁrmint időben! :D
Te kinél szültél? Milyen volt a kórház? Ha lesz egy pici időd, írsz néhány sort?

KépKép
francestz
 
 


Szia Francestz!
Úgy látszik, nálunk a háziorvos nem a kismamák, hanem a nyugdíjasok barátja. Mert velük meg "órákig" beszélget. Mindegy. Remélem, nem sokat kell mennem oda.

A kisgyerekeknek pedig extra jó megérzéseik vannak, szóval a Te és Chanel esetében is azt tudom mondani, hogy biztosan érzik már, hogy a kistesó készülődik érkezni. :)

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Alvás ügyben még durvábban nyomom, mint eddig!
Kata baba nagyon rendes leányzó, az éjszakáink nyugodtak, ennek ellenére ma reggeli után vissza kellett feküdnöm, és most ébredtem fel (na jó már ettem is)!

Rita: akkor én a bogyó mellett fogok dönteni, ha lehet! Én is megnéztelek benneteket a picasán, gyönyörűek vagytok ti is!

ske: neked még nem is írtam, hogy milyen cuki és szép Ádámod!

Aranynap: a háziorvosod nóóóórmális? Szerintem legközelebb kopogj be, és tegyél rá, hogy mit gondolnak mások!

Lili!
A szoba egyszerűen csodálatos! Biztosan nagyon jól fogja magát érezni Sára, ebben a kis birodalomban!
Hú egy fodrász nekem is nagyon kellene! De majd hétfőn eljön az én napom is! (Habzsidőzsi lesz: fodrász + NST, ki kívánhatna ennél többet :D

Detti: a kisúrolt kád ellenére sem merek beleülni, mert a 30. héttől 2100 vagyok (mármint a méhnyak/méhszáj), helyette viszont zuhanyozgatom a pocim, az is jó!

Azt nézegettem, hogy mindenki nagyon szép nevet választott a babájának! Szerintem ez ritkaság! Aranynap, nektek van már nevetek (persze a Maszatkán kívül, bár ez sem rossz, csak kérdés megy-e a vezetéknévhez? :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok

Én is pont ezen gondolkoztaym, hogy hogy fogom brni A GLICERIN kupon beadni magamnak ha lesza varrás?! Azt a szírupot kiprobálom meg műzlit eszek meg ilyeneket. Majd megláttjuk.

Köszönöm a szobárol a dicséreteket, nekem is nagyon tetszik.

Én már csak a napot várom hogy mehessek szülni, minden készen van pihizek mostantól.

Tőlem a védőnő nem kért EKG-t, nekem csak beültetéskor kérték, az altatás miatt.

Kép
lili&ana
 
 


Maszatmama!
Én mindig olyan jókat derülök, amikor írsz. :lol: Hiába kopogok be, múltkor kérdeztem is, hogy "most komolyan várjam ki a sort kismamaként?", és erre csak nézett bután rám az asszisztens. Szóval nem is feltétlenül az emberek hozzáállásával van gond. Egyszerűen a háziorvos nem "kivételez" velem. Mert az SZTK-ban, mikor kikiabált az nővér, hogy van-e a sorban kismama, és mondtam, hogy igen, én, és mentem előre, akkor senki nem hőzöngött. Sőt! :)

Név lenne, csak még nem tudjuk, hogy pöcörő van-e vagy nuni. :) Bár mostanra már kialakult, hogy ki lakik a pocakomban, nagyon kevés az esély, hogy ezt pénteken meg is mutatja nekünk. Bár, mi, Apával nem vagyunk szégyellősek, úgyhogy hátha. :lol:

Addig Maszatka. :) Az Öcsém készített egy mappát a számítógépen a scannelt UH képeknek, és elnevezte Maszatka-Project-nek. :lol:

KépKép
aranynap
 
 


Detti!


Marcinak 4 hónapos korában kezdett jönni a foga és 2,5 hónap alatt kijött az eddig meglévő 8. Szerencsére azóta nem látogatott meg minket a fogtündér.


Aranynap!


Sajnos nekem is voltak rossz tapasztalatom még a pocak időszakban. A Honvéd kórházban voltam vérvételen, amikor is 8 óra 5 perckor már az 58. voltam a sorban. Egy idős bácsi mondta, hogy menjen előre aranyoskám és az ajtóra is ki van írva, hogy pocakosok előnyben. Erre egy tagbaszakadt izomagyú közölte velem, hogy ő bizony nem fog lekésni a konditeremről miattam! Szerinte nekem úgyis van időm, majd egyszerre két telefonon dumált tovább.... És ő ment be elsőnek, mi többiek meg döbbenten néztük. Nem voltunk egy súlycsoportban!

Egyébként a Maszatka sem rossz név, bár valószínűleg engedélyeztetni kell, hogy ez lehessen a picur neve. :-)

Pocakosok!

Igyekezzetek sokat aludni, előre is, mert az elkövetkezendőkben ez a luxus már nem jár a mamiknak! :)

ambrob
ambrob
 
 


Szia Ambrob!

Hű, a döbbenettől én sem tudtam volna megszólalni. Bár lehet, hogy nem kéne meglepődni dolgokon. Végülis elég, ha a munkahelyemen körülnézek néha... :roll:

Nem tolnék ki ennyire a Gyerekemmel. :lol: De becenévnek lehet, hogy Rajta fog ragadni. :)
Egyébként tényleg mindenféle nevet lehet már anyakönyveztetni. Hallottam én már Asztal-ról is például. :shock:

Egyébként ha kisfiú lesz, akkor Bence Tamás, ha kislány, akkor Enikő Csenge lesz. Ne kérdezzétek, hogy honnan a két keresztnév, valahogy jött, hogy kettő legyen. :) Fiúnevet is próbáltunk magyar nevet keresni, de vagy elcsépelt magyar nevek vannak, vagy olyanok, amik bár jól hangzanak, de valahogy mégsem adnék csecsemőnek olyan nevet. (Vajk, Hont stb.) :)

KépKép
aranynap
 
 


Na, azóta sem történt még semmi említésre méltó...:-(

Nekem is van egy friss élményem a rendelőben való várakozás ill. orvoslátogatás ügyében.
3 hete kaptam beutalót a dokimtól teljes vérkép, májfunkció, vércsop.-ra. Persze a vidéki laborban épphogy sikerült beverekednem magam elsőként, bár tartottam tőle, hogy kifelé még kapok 1-2 kedves szót...
Bent közölte a laboros, hogy szar a beutaló, nem jó a naplószám, sőt egy külön nyomtatványt kellett volna aláiratnom, kitöltetnem a dokival. Azért csak levetettem a vérem, ha már ott vagyok...
Persze, még csak be sem vizsgálták! Kullogtam vissza a Moszkvára, közölni a dokival, hogy nem jött össze. Na, vittem azért a nyomtatványt, kitöltettem, aláirattam, ma reggel pedig nem jutottam be a laborba... holnap reggel ismét mehetek:-(
Hihetetlen, hogy egy k. vérvétel ilyen macerával járjon! (nem elég az embernek arról gondoskodni, hogy hová tegye a csöpp fiát korán reggel...

chanel_28
 
 


Detti!

Azt szerettem volna kérdezni már, hogy Alexa buksija rendbejött már? Nektek mi vált be végül?

A nevekre visszatérve. Pont ma kaptam egy link-et, ahol meg lehet nézni a nevek jelentését. Azt hiszem a Bence után a Tamás mégsem jó ötlet. :)

Ha esetleg érdekli valamelyikőtöket:
http://www.ezo.hu/index.php?id=110

KépKép
aranynap
 
 


Nagyon durva, amiket írtok, nekem csak a BKV-n voltak/vannak rossz tapasztalataim!

A laborban mindig kedvesek voltak, és ha hiányzott a külön beutaló (terheléses cukornál) akkor is megcsinálták, csak szóltak, hogy legközelebb figyeljünk erre :D 1-2 év múlva biztosan eszembe fog jutni, hogy külön beutalót kérjek :)

Még egy kórházas kérdés: házassági anyakönyvi kivonatot a pakkal együtt kell vinni v. elhiszik, hogy a férjem szenved velem x óráig?

Aranynap örülök, hogy jókat nevetgélsz! Ti is nagyon szép neveket választottatok! Bocsánat, hogy ennyit írok, de hetek óta egyedül vagyok (férj: reggeltől estig dolgozik, barátok: dolgoznak, család: vidéken)!

Chanel: mikorra vagy kiírva? Nagyjából egyidősek vagyunk! (babailag, a többit nem tudom)

Képzeljétek én egyetlen bababoltban sem voltam még :cry: és valószínűleg nem is leszek! Úgy terveztem, hogy a 30. hét után már nem dolgozom,és akkor indulhat a terepszemle, de ugye ekkor fekvésre ítéltek, mostanság meg max. a boltig tudok elslattyogni :(
Szóval mindent a férjem, meg a tesóm fog beszerezni! Kicsit rossz, hogy nem nézelődhetek, de Kata egészsége az első!

Ambrob: megfogadom a tanácsodat és annyit alszom, amennyit csak tudok!

Lili: hol a fodrászos kép? :)

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!

A házassági anyakönyvi kivonat akkor kell amikor a gyerek születési anyakönyvi kivonatát intézed majd. Ezt lent lehet az alagsorban intézni, végülis rajtad múlik hogy mikor mész le a szülés után. (Én a 2. nap mentem.) De szerintem kényelmesebb becsomagolni, így nem fogod elfelejteni behozatni, de a szülőszobára nem kell ! :-)

Rita

mpuma
 
 


Ja és köszönjük a dicséretet a képekért! :-)

mpuma
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?