Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.Most jöttünk moziból.Van egy nagyon jó film, de csak erős idegzetűeknek. A Marley meg én.Az első 3/4-ét végigröhögte a mozi,a maradék 1/4-ét pedig végigbőgte. Nagyon komoly volt. Szerintem többen bőgtek,mint a Titanicon.Mondjuk azon én sem bőgtem,de ezen zokogtam.Képzeljétek,annyira erőlködtem, hogy nehogy hangosan csináljam, hogy úgy beleizzadtam, hogy itthon észrevettem,hogy még a bugyim is vizes lett. Emese!Főleg Neked ajánlom nagyon. Szerintem Steve pont úgy hozzátok van nőve,mint Stella hozzánk,vagy mint Marley a filmben. Hazajöttem megölelgettem Stellát nagyon.Na megyek fekszem. Jó éjszakát mindenkinek!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Most jutottam hozzá megint, hogy benézzek... Itt volt barátnőm, meg főztem holnapra meg ilyesmiket műveltem.

Ancsi, én remélem, hogy ez magától elmúlik, csak tényleg pihenj! De ha szükséges, akkor tényleg nézesd meg magad!

Anita! Nekem is tetszenek a vonalzóid! :)

Annus! Akkor neked is jó lesz pihenni picit... Amúgy én is elfáradtam mostanra, eléggé érzem a gravitációt a pocakomban...

Kutyafüle! Örülök, hogy jó folmet láttatok!

Igen, Esztó, kérünk képet mindenképp!!!

További jó készülődést mindenkinek, de most inkább jó éjszakát! :)
Vendég
 


Megyek aludni, mert itt alszom el a gép előtt... :lol:
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Tegnap programoztunk egész nap, meg ma is tervben van. Meg lassan az összes hétvégére van valami május elejéig. Ami még van ki kell használni :-)

Tinu
szerintem is hagyjuk a témát, mert két ellenkező vélemény úgyse fog egymáshoz közelíteni. A témáról meg rengeteg könyv ír (kontra és pro is). Nálunk bevált, azóta seperc alatt elalszik, megérti hogy alvás van nem játék, mert már elég értelmes hozzá. Alvás előtti hisztinek vége, és ugyanúgy imádjuk egymást. Szerintem az meg normális elvárás (nem önzőség), hogy ne 1 órát altassam, este ne 10-kor tudjak a párommal foglalkozni holt idegesen.

Dóri
Én se úgy terveztem, hogy ennyit fog sírni, de már egy óra elteltével nem akartam felvenni, elrigatni stb, mert akkor felesleges lett volna az is. Neked ez a másfél óra nem fér bele, én meg nem hagynám őt egy percre se egyedül a lakásban....

Szép napot mindenkinek!
pumuklii
 
 


Na itt...pocsék volt az éjszaka :roll: Most is fájdogál a hasam...bár azt hiszem normális,hiszen most gyarapszik a legtöbbet Iza.Csak közben én érzem magam egyre "terhesebben" 8)
Mivel elfogyott a hülye magneB6,így vitamint szedek be,abban is van vmennyi,jobb mint a semmi!

Eszti!
Hát a nagymamájánál még nem fejeztük be a felújítást,és azt folytatjuk idén.Pontosabban én már nem...most egy fészer szerűt kell felhúznia :roll: Úgy volt h lesznek vagy 3-4en,erre lehet h egyedül kell csinálnia :roll: Max hétvégére lesz segítsége,majd kiderül!Úgy segítenék neki,de nem tudok sajnos :( Pedig raknám a téglákat meg minden :?

Na megyek,pihi tovább!!!

annus11
 
 


Én is elég szarul vagyok :(

Már négy hete fekszem, grr :(
És a négy hét alatt híztam fél kilót :lol:
Vendég
 


Huuu,most olvastam h az áprilisiaknál jön az első baba!!
Azt hiszem h nálunk húsvétkor már meglesz az első topic baba :wink: Vagy legalábbis olyan tájban :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!
Annyira szép idő van!!!!! :lol: Most sétáltunk,meg labdáztunk hármasban egy nagyot.Dani jól bírta,de Stella és én kicsit elpilledtünk. Bár Stella jópofa volt.Ő hozta fel a labdáját,és ledobta az ajtó előtt.Én be akartam vinni,erre elkezdett ugrálni előttem a folyosón.Próbáltam kicselezni,de nem ment egyedül.Annyira aranyos!!!!! :lol: :lol: Most olyan boldog vagyok,még tanulni is van kedvem.
Mindenkinek hasonlóan szép napot kívánok!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Panndi!

Lassan HéT hete fetrengek itt... egyutterzek veled nagyon, meg Anitaval is... Nálunk most apa csinal mindent. Mossa a babaruhakat, elmegy a cuccokert, amiket rendelek :) Szegeny jo faradt :(

Dori!
Most szurkalom az ujjam is, nezem a cukrot, nemhogy magas, de a beka sgge alatt van... ami szinten nem tul jo a babaknak... uh. eszem tobbet, egyelore 170-180 g-t, aztan meglatjuk
Vendég
 


Sziasztok!

Hát itt esik az eső,punnyadunk.Összeütök valami kaját aztán visszafekszek.

Már kíváncsi vagyok kinél fog elsőként kopogtatni a gólya :wink:

KépKép
harhaj
 
 


Annus,
gondolom, hogy segítenél, de ne tedd azért most már :) max főzz valami finit :)
Én is egyfolytában azt mondom apának hogy szóljon ha segíthetek vmit a konyha építésben, de persze nem tudok. Talán ma már kész lesz :)

én se lettem jobban mára :?

Hu , már én is kiváncsi vagyok ki lesz az első topik baba :D

Petrus,
kitartás!!


szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Panndi,
pihizz te is amennyit tudsz.

itt be van borulva, de ettől függetlenül tök jó idő van kint.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Pumuklii, félreértettél... Én pont azt mondtam, hogy ez a 2 gyerek mellett már nem férne bele... És inkább most szoktatnám rá Samut, hogy egyedül aludjon, ahogy te csináltad Majával... :wink: Szerencsére nem kellett újra hozzászoktatni, csak tényleg azt kell felmérnem előre, mi fér bele. És az pl. nem, hogy 1-1,5 órát altassak... Szerencsére nem is kell... De ha előjönne újból ez a probléma, hát én is inkább megpróbálnám pár nap alatt visszaszoktatni a régi rendhez. És nem tartanám szeretetlennek magam... :)

Jaj, olyan rossz belegondolni, hogy milyen sokan fekszetek már milyen sok ideje... :? De az idő mólik, babók még bent vannak, ügyik vagytok!!!

Petrus! Evés után 1 órával is mindig alacsony inkább? Akkor ne diétázz, légyszi!!! :lol:

Építkezősök! Csak nyugisan!!!

Kutyafüle! De jó kedved van! Hajrá a tanuláshoz!

Üdv mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Sajnálom hogy többen nem vagytok jól.Én ma is egész jól vagyok,csak kicsinál a fekvés.Már attól fáj mindenem. :(
Itt is gyönyörű idő van. :D Gréti is ebéd után megy ki biciklizni.
Már én is nagyon kíváncsi vagyok ki lesz az első baba!Mindjárt elolvasom én is az áprilisiakat!Olyan izgi.
annus pihenj,ne pakolássz.
Petrus,nálunk is apa csinál mindent.Most is chilis babot főz,meg mos.
:) Kb ő is kilessz,mire megszülök. :)
Kutyafule majd én is megnézem a filmet,ha már valahonnan le lehet tölteni.Itt nincs mozi sajna.Örülök hogy jobb a kedved.

Szép napot.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Bocs Dóri, tényleg félreértettem :-)
pumuklii
 
 


Anita!Van már fönt torrent oldalon.Én most töltöm. :lol: Igaz kamerás,de kíváncsi vagyok,hátha nézhető. Jó lenne rajta úgy igazából kibőgni magam.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle,köszi.Majd apa éjjel letölti.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Dóri!

Eves utan neha alacsonyabb, mint elotte... tegnap 3x mertem 3-at eves elott!!!!!!!! Most az ebed melle, miutan megittam, eszrevettem hogy felcsereltek a 2 teaskannat es cukrosat ittam, fel litert... nah, kivancsi leszek, hogy az ebed elotti 3.9-et meddig nyomja fol?

huuu, takkerneni irto gaz!!!! mindenhol a portas es a takarito a fonok.... tegnap beszolt, hogy miert mindig uj steril tuvel szurom az ujjam, miert nem viszek 1-et a szobamba es azzal egesz nap (heten? orokke??) noooooormáááááális???? :evil:

igy is van egy par behatolasi kapu, ahonnan osszeszedhetek ezt-azt, majd pont az EGYSZERHASZNALATOS tun fogok sporolni nekik...
Vendég
 


Petrus ez felháborító!Nehogy már rajtad akarjanak spórolni!!
Nekem meg most úgy megfájdult a fejem,alig vok el.Grétike kint biciklizik,néztem az ablakból.Olyan kis cuki.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


petrus: hülyék ezek :?

Áááá, bennem most tudatosult, hogy két hét múlva államvizsgázom :shock:
Vendég
 


Panndi:Ne izgulj,sikerülni fog.Jól vagy ma??Zsófi?

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hoztam pár képet.Ebben hozzuk haza Hannát.Így vettem egybe,de sapi az másik lesz rajta,csak azt már anya elvitte.

Kép Cumi és textil pelus a hordozóba

Kép Kocsikabát

Kép tipegő,body

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Petrus, erre én is kiváncsi vagyok! Azért ez a tű dolog eléggé vicces... Nálunk a suliban is a portás volt a főnök... Ő volt a termek ura... És a tanárok reszkettek, hogy bejuthatnak-e egy szabad terembe, ha szükségük van rá... :lol: Azóta nyugdíjba ment, de tényleg ilyen volt a fickó... :)

Panndi! Sztem az jó, hogy közel az idő! Persze, biztos sok van addig még, de legalább Fruzsinak meg neked lesz még időtök utána! :wink:

Anita! Tök jó apátok van!!! :lol: Nagyon hősiesen helytáll!! És sztem egy fikarcnyi kétség sem fér hozzá, hogy a második gyerkőcnél is 100%osan melletted fog állni, és segíteni fog! :wink:

Pumuklii: :lol:

Na, most pá. Majd még lehet, hogy jelentkezem!
Vendég
 


Anita! Nagyon aranyos cuccok!
Vendég
 


Hú lányok rosszalkodtam!!Az előbb kimentem a kapuig,mert a lányom megtanult biciklizni!!!!!!!!!!!!!!!!Megnéztem!!!De jól is esett a levegő,mert már lassan 2 hete nem voltam kinn.Olyan boldog volt hogy megnéztem,még meg is könnyeztem.Tavaly még nem sikerült neki,most meg már tökre belejött.Triciklije van,de szülinapjára venni akarunk neki normál pótkerekes biciklit,azzal könnyebb neki menni.
Kérlelt hogy maradjak kinn.De megértette hogy vigyáznom kell a hugira!!Imádom!!!!!! :D

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita,nagyon aranyos kis rucik!!!!!
Teszek fel én is Riki szobájáról képet.De megint csak részletek,mert egyben nem megy.
Kép Kép Kép Kép

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Anita!De ügyes Gréti!!!!!Szerintem ennyi levegőzés még kifejezetten jót is tesz.De sipirc vissza mostmár az ágyba.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Na ez meg a függöny,ez lemaradt.Nem tudom mennyire látszik,de ilyen hímzett nyuszikás. Nagyon nehezen kaptam olyat,ami nem Disney mintás.
Ez a bálna meg én vagyok.Igaz bő egy hetes a kép,mikor pakoltam össze a cuccait,és az egyik zoknival igyekeztem prezentálni mekkorka a benti lakó. :lol: Kép Kép
Na több képet nem pakolok.Megígérem. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Panndi!
És egyáltalán el tudsz majd menni?Vagy oda "kimenőt "kapsz?

Anita!
Az a kis levegőzés kell is!Gréti nagyon ügyi,bizti örülni fog az új bicajnak is :wink: Szép a hazahozós ruha is....én még nem tom pontosan mibe hozom haza,majd teszek fel a lehetőségekről képet :wink:

Petra!
Hát vicces....tán hiány lesz nála otthon a steril tűkből :lol: :lol:

Kutyafüle!
Nagyon takaros a szoba!Látom nektek se lesz túl sok hely!Nagyon jó az a rattan fotel!Én is szerettem volna,de nem fér már el...az meg a babakocsi jobb oldalt?Jó szine van!!És a pocak is szépen nő!!!


Na én is hoztam fotót!Mai,azaz betöltött 33.heti kép!A pólómon van egy folt,most vettem észre :evil: Hiába,már nem látok oda...fogalmam nincs mikor kentem össze,és h mivel...a múltkor még ne volt olyan :(
Kép Kép

annus11
 
 


Kutyafüle,
nagyooon jó lett a szoba :) nagyon szép!!!
és nem vagy bálna!

Anita,
ügyi Gréti. és a cuccok is aranyosak nagyon.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Anita, gratulálok Grétinek, én is tanitgatom Jázmint de még nem megy neki.Azok a kis rucik pedig nagyon édik.

Kutyafüle szuper lett minden, a pocid is szép nagy már szerintem sem vagy bálna.

Annus, a te pocid is szép nagy már.

Mi ma játszótéren voltunk meg galambokat etettünk ki is fáradtunk rendesen mindenki szunyál csak én úlők itt, várom a pudingot hogy ki húljön :D .

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Kutyafüle:Már vissza is feküdtem!De jó hogy már kész a szoba.Nekem nagyon tetszik,én beköltöznék!! :) Grétinek is tetszik!!!
Jó nagy pocid van,csak úgy sugárzol a képen a boldogságtól!!!!
Képeket rakhatsz nyugodtan!
Annus Iza kuckója is nagyot nőtt. :D Kíváncsi leszek mekkora pocid lesz a végén!Jobban vagy már??Majd rakj képet a ruhákról.Imádom az ilyesmit nézegetni.
Majd keresek Grétiről olyan képet amin a hazahozós rucijában van.Persze csak ha nem bánjátok.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Annus,
szép nagy pocak :)
én is tegnap fotóztam este :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Köszönöm a dícséretet. Az a sok-sok plüssfigura mind az enyém volt.A tapétacsíkon meg Stella fajta van.:) Nevettünk is Danival,hogy Stella nehogy beköltözzön abban a hiszemben,hogy az az ő szobája. :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Jaj még érdekesség képpen feldobok egy 30.hetit is összehasonlítás képpen!
Kép Kép

annus11
 
 


Szép pocik :)

annus: államvizsgázni elengedett a doki, pont másnap megyek hozzá, úgyhogy azt mondta, menjek. Ha Fruzsi tartja, hogy két héttel nagyobb a koránál, akkor már 37 hetesnek megfelelő méretekkel fog rendelkezni, és amúgyis remélem, április 1-től feloldoz a doki :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Kalandos péntek után volt egy nyugis szombatunk a párommal, most már dolgozik, már hiányoztatok, hú, jó sokat termelt a csapat... szupi... én is fogok, a témákat ugorjátok át nyugodtan, ami nem érint, mert szómenésem van....

Szóval:

Eldobható bugyingó téma:
Nem vagyok képben.... lányok, mi az, hogy hálós? Vagy mindegy, hogy milyen, csak eldobható legyen? (Dokik szerint jobb az, ha jól tudom, mert kisebb a seb fertőződés veszélye. )Viszont akkor ez akkor nem kell, ha császárral szül az ember lánya, ugye? Na és a méret?
Zili, a bugyi méretektől rosszul tudok lenni.. a párom vett nekem tegnap L-e pamut bugyikat, és szorít a csípőmön.... lehetetlenség, hogy L-es nek megfelelő a mérete, amikor eddig 4 kiklót híztam, és 48 kiló voltam. Akkor milyen méretet ajánlotok az eldobhatóból? Ha XL-est veszek, a gyógyszertárban, az nem esik le ugye, max nem fogom érezni annyira a gumiját, nem igaz?

Babaméret:
Zili, és Esztó,akkor nagyon kíváncsi vagyok, a finishben milyen súllya és méretekkel bújnak kia babáink, úgy. hogy most majdnem egyformák a paramétereik...

Vas- hajhullás:
Tinu, én is fennakadtam a vashiány és hajhullás és fogak romlása összefüggésen... Be is paráztam, azóta minden nap szedem a vasat, mint a kisangyal. Képes vagyok hajnalban csak azért kimászni a konyhába vasért, és valami ennivalóért, hogy be tudjam venni a vasat, még mielőtt reggel a magnéziumot, amit ugye rá csak 3 órára "szabad", ha aszt akarom, hogy a legjobban szívódjon fel... és elég terhes a dolog... és ha nem eszem a vastabli bevételekor, akkor olyan yomorgörcsöm van,. hogy szinte kiabálni tudnék, így muszáj enni.. pedig a hátam, közepére nem kívánok 3-4kor enni. Lehet, nem kellene ennyire mindent készpénznek venni.. Csak én ilyen vagyok... hallom és már képzelem is, hogy hogy hullik a hajam a vashiány miatt...

Az orvosok paráztatásához azt hiszem űberelhetetlen sztorim van péntekről.... Majd a levél végén leírom, de nem kívánom senkinek azt, amin keresztül mentem...

Fekvés elfogadása:
Mozza, örülök, hogy jobban vagy...:) hát, a fekvés az elején rossz volt, mostanság csak néha sokallok be, akkor kicsit pityergek, de ez csak egy két perces dolog úgy 1-2 hetente, aztán nyomom tovább az ágyat....eddig úgy tört el a mécses, amikor ment el a férjem... hát, vágyom ki, és vágyom a programokra... de az ösztön, hogy a
babám óvjam mindíg felülkerekedik hála az égnek::) Meg hát amúgy sem bírnám:) csak az elfogadás szempontjából értem, hogy az ösztön győzedelmeskedik:)

Kismama-Baba-mamatorna:
Én karácsonyra kaptam a páromtól az RR baba-mama tornát, azt fogom nyomni:) Olyan megható volt, amikor kibontottam... ez volt az első olyan megnyilvánulása, amiből az jött le, hogy várja a babát... persze lehet benne kis önzőség is, azt akarja, hogy feszes fenekű kismama legyek mikor kint van a baba... (Most egyébként azért lassan nekem is el kezdett terebéjesedni a popóm. combin kisebb csíkok is, nem sötétek, csak olyan fogyáscsík szerűek.. azt is kenem, most már a barna, küblis kakaóskulimásszal... Párom élvezi, szagolgatja a kezét, hogy milyen jó sütiillatú, még órákkal később is, kézmosás utéán is:) akkor én is sütiilatú vagyok? :) kár, hogy nem tudom a combom megszagolni:)

Pocaknövekedés- kozmetika- szőrtelenítés: hát, nem tudom, ti hogy oldjátok meg, de én jól megszenvedtem a lábam epilálásával,... most már akkora a pocim nekem is, hogy esélytelen jobb kézzel a bal lábam külső részét darálni... így bal kézzel bénáztam, itt röhögtem magamon:) a másik a másik fertályon való akció volt érdekes, 2x belevágtam enyhén az ollóval a ... ba... nem vérzett, de az is vicces volt...

Védőnő paráztatása:
Anika, ennél nagyobb paráztatást nem hallottam, amit a védőnőd mondott.. tudod, én lehurrogtam volna... méghogy el fog törni a baba kulccsontja születéskor, mert nagy.... ez már tényleg túlzás.. és hogy lehet ilyen védőnő? Én elég sok baba születéséről hallottam, de ilyenről még nem igazán, akkor annyira nem lehet általános. Más, ha azt mondja, hogy ha egy influenzás magára köp köhögéskor, akkor valószínű elkapja, ha nincs beoltva, mivel új fajta vírus van a levegőben... ezen érdemes parázni, de az előbbin, komolyan, már röhögnöm kell....

Vasital- vagy tabetta:Hean, Annus, nekem az ivó vaskészítményből, azaz a krauterblud-tól puffadt a hasam, és nagyon drágálltam is... még nem terhesen kellett szednem még rég a legjobban felszívódót.... Nekem a Neoferrofolgamma jött be, és a Ferrograd-folic, csak az utóbbi nem gyomorsaválló, talán az nem szívódik fel olyan jól...

Anita, a párod tud sütni, ezt nevezem! Aranygaluska, ne is mondd,,, jaj de ennék belőle......

Kutyafüle, Magnezium Citriciit. lehet vény nélkül is kapni... dupla áron van, ami így sem megterhelő, 150ft helyett 300 ft, ellenben a Magne b6, ami megközelíti az ezer ft-ot...

Annus, traktor hangú varrógép:) Olyanokat tudok derülni egy-egy hsz-don....

Szofi, tudom milyen az, amikor érzed, hogy egy korszak lezárult gyerekkorunkban. vagy tesónk gyerekkorában... dehát valóban, ez az élet rendje.... é ezért szép, mindíg új dolgok jönnek, új kihívások, új élmények.... csak a búcsú bizonyos dolgoktól fáj... én egyébként utálom azt amiről tudom, hogy most utoljára... a búcsúzást is... brrrrrrrrr...

Altatás:
Talán azért, mert rengeteget voltam kisiskolásként egyedül otthon este... és nem volt elég bizalmam az anyukám felé sajnos.... Nem tudom hogy altatott kisbaba koromban, de az tuti, hogy a pszichológusok azt mondják, az első 1 évben alakul ki az ősbizalom, addig rendelkezésre kell állni az anyukának mindíg.... vajon ezt úgy is meg lehet oldani, hogy néha az nem az anyuka, hanem az apuka? :)

Megkülönböztető jel: Petrus, én is örülök a megkülönböztető jelnek:) Ezért is merészkedtem vissza hamar, meg nem személyeskedés, de az a lány eltűnt, aki a rossz híreket hozta, aztán azóta semmi hír.. de nekem nem is hiányzik-..
Párod gyakorló képe fenomenális:) És egyből 3 üveggel! :) Nekem még fél literessel is nehezemre esett ilyen gyakrolat a terhesség elején kismamatorna közben:)

Magzatmozgás: nekem a védőnő azt mondta hogy számoljam hogy legyen 12 naponta... ha nincs, forduljak orvoshoz... szegény manókám ma fel is keltettem, mert még délutánig csak 3-4-szer éreztem... Aztán mondtam neki, hogy ne haragudjon, tuti az igazak álmát aludta... Most meg azóta dörömböl:) (Egyébként állítólag így a 30 héttől már a nap 95 % -át átalusszák, a hétről hétre szövegben volt azt hiszem az -e hetiben, a 30.-ban...

Vércukorszint: Petrus, nem mondod, hogy az sem jó, ha túl alacsony a cukor? Miért? Milyen tartományban kell, hogy legyen?

Kutyafüle, nagyon csecse a szoba, annyi szeretet van benne! :) Már nagyon előre haladtatok! már a popsitörlő is a helyén várakozik:)

Annus, szép nagy a pocid Neked is! Már nem férnénk oda a csokizóban az asztalokhoz, ha most mennénk:)

Keményedés- bent kell -e maradni a kórházban:
Ancsi, az, hogy mennyire muszáj benn maradni a kórházban, ha keményedés miatt bemész- hát, mérlegelendő. Te döntöd el, hacsak nem indult be a szülés, ami ugye persze kizárja azt, hogy hazamenj.
Megnézik, hogy a méhszáj nem nyílt -e, nincs -e megrövidülve a méhnyak, és ha nincs, akkor is felajánlják, hogy bent maradhatsz, kapsz magnézium kúrát... de te elutasíthatod, csak alá kell írni egy papírt, hogy annak ellenére, hogy felajánlották, te elutasítottad. Én azt szoktam kérdezni a dokit, aki épp vizsgál, hogy a feleségét benn tartaná -e. (sajna többször jártunk már az ügyeleten) Ha azt mondja, a feleségét hazaküldené, akkor repülök haza.
De ha otthon pihenés mellett, (ez relatív ugye, de tuti, ha fekvés mellett sokszor keményedsz úgy kb2 hétig, akkor megpróbálnak rábeszélni, hogy mégis csak be kellene feküdni, mert van, akin segít a kúra, és utána elfelejti a keméynedéseket, lenyugtatja a méhet. Na, én ezért feküdtem be 22 hetesen, de nem segített sajna semmit, hiába infúzióba kaptam, 8-szor nagyobb Mg dózist, mint amit általában a kismamik szednek 3x2 magne B6.
A dokim kérdeztem, mik a kilátások, azt mondta, örüljek, hogy nem nyílt ki a méhszáj, más már a 2 heti keményedés után már 4-szer megszül, (legutóbb 2 hónappal a keményedések kezdete után már 12szer szült volna meg szerinte.
Az más dolog,ha nem tudod megoldani, hogy ellássanak, akkor jobb bent feküdni, ha nem nyílik az ember akkor is... Ha nyílt, akkor viszont általában bent kell maradni, de hallottam olyat is, hogy nyitott méhszájjal haza lehet menni. De pihi persze.
A lényeg a lényeg, a szervezet jelez, és ha csak keményedsz, de nem olyan rég, nézesd meg szerintem, hogy nyitja e a méhszájat, rövidíti -e a méhnyakat. Ha igen, akkor ágynyugalom a legbiztosabb, és lehet, kórház is... Ha nem, akkor örülj, és amenniyttudsz, pihenj, és 2 hetente majd úgyis hív a doki kontrollra. Gyakrabban nem nézik, legalábbis nálam így volt.
Jó hosszú lett, bocsi.

Azt hiszem a köv. hsz ban írom le, mi volt velem pénteken, külön, átugorható, a lényeg, hogy mentővel megjártam a kórházat, voltam szülőágyon is 6 órát, és most otthon vagyok, semmi változás... csak beparáztattak az SZTK.ban telefonon, és az lett a végkifejlett, még jó, hogy a stressztől nem szültem meg... :)
vanni
 
 


vanni, várom a folytatást :)

Tanulnom kéne, de nincs kedvem :(

Ja, bugyi: nekem volt olyan eldobható bugyim, ami tényleg eldobható volt, ki akartam öblíteni, és szétszakadt... A tena bugyija jött be nekem :)
Vendég
 


Én nagyon görcsöltem este, ma sem az igazi :? De ezt a két és fél hetet már kibírom, Fruzsit meg benntartom, és kész! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Kutyafüle,
köszi a tippet a filmre, letöltetem majd emberrel.
Szép a szoba meg a pocakod is! olyan rattan fotelom van nekem is, csak anyuméknál hagytam, itt nem férne el akecóban. Én szeretem nagyon, jó kényelmes :)

Annus,
Neked is szépen nő a pocid!

Petrus,
azért ez nem semmi, hogy a tűn is spóroltatna Veled, pont egy olyan, aki nem is orvos/nővér :? Az alacsony vércukrot is nézni kell? Nekem az utolsó éhgyomri 3,2 lett (igaz, 9-negyed10 körül vették le, és előző este 9 óta nem ettem), a paráztatós háziorvos sem mondott rá semmit, pedig ő aztán mindenre odafigyel :)

Vanni,
na az epilálásról ne is beszéljünk, múltkor jó kis kaland volt :) arról nem is beszélve, hogy most vhogy jobban fájt, mint átlagban szokott...
A pénteki dolog remélem nem viselt meg nagyon, bár azt hiszem, elég félelmetesen hangzik :cry:

Sajnos nekem továbbra is feszül a hasam, ha fekszem v. ülök akkor jó, ahogy felállok befeszül az egész és sztm be is keményedik... És max. mg-t szedek mellette persze.

emese1979
 
 


Emese,szívesen,biztos nagyon fog tetszeni!!!!!
De jó,hogy reggel olyan nagyon sétáltunk Stellával.Elért ide is ez a csúnyaság,és eseget az eső.Illetve még csak szemetel,de már így is vizes az aszfalt. Annyira várom már a szép,napos időt!!!!Olyan sokan töltik a filmet, hogy alig akar jönni. Reggel,mikor felmentem rá,még 4 óra alatt lejött(volna),mostmár 14 óra kell még neki úgy, hogy már több,mint a fele lent van.Hiába, másokat is érdekli,csak kicsit akkor os csalódott vagyok. :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafule!
Nagyon szep a szoba, te meg nem vagy balna!!!!
A ferjem mostanaban pingvin balnanak hiv poenbol.... :lol:

Emese, Vanni!
Az alacsony vercukor azert rossz, mert erzem es rosszul vagyok.. iszonyat ehes, remegek, szedulok... Ez egeszseges emberben nem all fenn hosszu ideig ergo nem jelent gondot a babanak, de ha pl. eheztetnek akkor a baba sem kap eleg cukrot, energiat.
Na megyek is enni ennek oromere :)
Vendég
 


Múlt pénteki kalandom, hogy hogy ilyedtem meg, miután az SZTK-s orvossal beszéltem, és hogy kerültem a szülőágyra, és haza:)

Na, pénteken koradélután nyugisan feküdtem, azaz könyököltem fekve, és készültem az órámra, 1 órára rá jött volna a diák... aztán légszomjam kezdett lenni. volt már ilyen egy pár nappal ezelőtt, csak sokkal enyhébben. Azt éreztem, hogy hiába veszek levegőt, bárhogyan, mélyen és lassan, nyitott ajtónál, vagy kint a kertben, nem volt elég. És elkezdtem szédülni is.
Gondoltam rákérdezek az SZTK-ban, ahol tudk azonnal nőgyógyásszal beszélni, hogy ez mennyire normális, és kell -e valamit csinálnom. Erre ő, hogy menjek be a belgyógyászatra, vagy a háziorvoshoz. Mondom , hogy fekszem 2 hónapja, nem tudok a belgyógyra bemenni, a háziorvos meg csak 2 óra múlva rendel, ő még kijött volna ugye, ha épp rendel, itt van a szomszédban. Erre a doki, hogy addig ne várjak. Mondom, akkor hívjak mentőt? Erre ő, : hívjon.
Na, úgy hívtam fel őket, hogy nem tudom, hogy ilyen esetben kijönnek-e, vagy hogy mi tévő legyek, de hogy légszomjam van, stb stb. Erre a mentős, hogy ott vagyunk max 15 percen belül. Gondoltam, a lényeg, hogy ne legyen oxigénhiányos a baba. És ugye ilyennel nem találkoztam így, és tényleg szédültem, és nem kaptam rendesen levegőt.
Megjöttek a mentősök, telepakolták a szobát műszerekkel, 4-en jöttek, nézték, hogy van -e elég oxigén a véremben, az ok volt, néztek EKG-t, és nézték a baba állapotát. Jól megdögönyöztek, és nézték, hogy mozog -e utána.... gyúrtak, rázták a a pocakom, mint egy kelt tésztát. Tüdőm rendben, szivem rendben, baba rendben, de azért menjünk be a kórházba, nézék meg tüzetessen, hogy a babával minden ok -e. Mondom, nekem ha azt mondják most, hogy elég oxigént kap a baba így, én annyival elvagyok, amit kapok, akkor én inkább maradnék itthon. De hajthatatlanok voltak. Fekve szállítottak, azt hittem, hogy kirázzák belőlem a babát, az a mentő kb 10 -szer jobban rázott, mint a mi kis suzukink. Komolyan, kérdeztem is, hogy ha valakinek a mentőbemón kell szülni, akkor ugye azért megállnak olyankor legalább a kitolásos szakaszban? Mosolygott a nő, és mondta, hogy persze.
Na, megérkeztünk a kórházba, és mivel ágynyugalomban vagyok itthon is, úgy vittek fel az osztályra, egyensen a szülőszobára. Erre mikor fogadtak, kérdezték az gurulós ágyon fekve, hogy folyik -e a magzatvíz, vérzek -e, mondtam, hogy á nem szülni jöttünk, csak légszomjam van...
Betettek egy szülőágyra, ctg-n nézték a keményedéseket, meg a babaszívhangját, mindezt amíg nem jött az ügyeletes, CTG alapján a baba nagyon jól volt, aztán UH, annak alaoján is minden ok volt. De ennek ellenére a doki persze bent akart fogni, megfigyelésre, mert addigra a légszomjam megszűnt., és mi van, ha ismét jelentkezik... csak menjünk vissza a ctg-re... ott még rajtam volt vagy 5 órát a ctg, szinte végig 10 percenként keményedett a pocim, de úgy jó kiadósan, volt egy egy nagyobb keményedés is óránként, és a szülésznő is azt mondta, hogy így bent kellene maradni. Mondtam, hogy enniyt azért nem szokott folyamatosan keményedni, biztos az izgalom is teszi... A doki bejött még 3 szor, aki többször kihangsúlyozta, hogy még meggondolhatom magam, ó. kÉrdezte, hogy mit tennének velem, mondta, hogy adnának infúziót, meg vérvizsgálatot csinálnának, és megfigyelnének. Erre én kérdezte, hoga csak ennyi?
plusz kérdeztem, a szülésznőt, hogy aki ilyen méhösszehúzódásokat produkál harminciksz hetesen, azt még haza engedik -e, mondta, hogy igen. Ezek nekem jósló fájások voltak folymatosan, a CTG max 60-as értéket mutatott, néha 45-ig ment fel. A szülési fájás pedig 120 tól van, legalábbis a szülésznő ezt mondta. Na, nekem ennyi épp elég volt, mondtam, hogy akkor hívom a férjem hogy jöhet értem. Szépen hazajöttünk, és igaz, hogy tegnap és ma egész nap sokat keményedett a pocim, többet,, mint azelőtt, de nem annyit, mint a szülőágyon:) Továbbra is becsületesen fekszem, a méhszáj zárt, Egy hét múlva kontroll.
Az rejtély, hogy a légszomj mitől volt, tüdőm, szivem rendben, a doki szerint vszinű úgy fordult akkor a baba, nyomta a rekeszizmom, és pont rossz helyen, vagy még lehetett pánikroham, amit kétlek mert olyan nyugodt szanatóriumi körülmények között vagyok otthon, hogy nincs mitől bepánikolni.

A férjem szerint mindenki túl óvatos, senki nem akar felelősséget vállalni, így továbbpasszol, és pillanatok alatt ott terem az ember a szülőágyon.. Olyan jó volt hazajönni és lefeküdni.
vanni
 
 


sziasztok

jöttem panaszkodni, reggel óta tiszta depis vagyok, 2-3 órán át fájdogált az alhasam, de nem görcs volt, aztán délután meg a derekam fájt, tisztára kiakadtam, ilyenkor már annyira nem szeretnék terhes lenni, pocak nehéz:(

Ja és ez azok ellenére, hogy 2 napja csak wc-re kelek fel, meg eddig is pihentem ezerrel:(

Lehet az is benne van, hogy már nagyon beindult a visszaszámlálás és egyre lassabban telik az idő:(

Egy kis remény: szerdán láthatom kicsi Larát:)

anita szuper férjed van:), engem sajna kicsit kiakaszt a család ha itthon vannak, nem szeretnek kiszolgálni, már kajarendelésen gondolkozok, ugyanis pénteken a palacsintasütés is kivette minden erőmet:(

kutyafüle csini vagy és te is petrus:)

annus te is:)

jajj lányok mit kezdjek magammal?

szpetrus én ha már a keményedésre gondolok, tutira érzem is utána:(

a fejemben kellene rendet rakni valahogyan:)

sajnálom, hogy ilyen negatív voltam:(

üdv

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


vanni nem semmi:(

lányonmál én 3100-as méhszájjal a 32. hétig 8 őrában dolgoztam, most meg fél cm rövidüléssel fekszek és idegesítem magam:(

34. héttől én is megyek nst-re

mozza egyébként ha túl sokat ficánkol Lara, azon aggódok, ha túl keveset akkor azon:)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Vanni!Ne lepődj meg,ha esetleg tényleg pánikroham volt. Nekem is volt pánikbetegségem úgy 2 éve. És mikor először jelentkezett roham,akkor épp egy vígjátékot néztünk, életünk talán legnyugisabb szakaszát éltük.A doki azt mondta a pánikrohamokban az a legfélelmetesebb, hogy kvázi ok nélkül jelentkezik. Szóval, ha a babának nem árt,akkor ne aggódj!Nekem sem volt súlyos,olyan max fél év alatt kb. 6-7 rohamom volt. És tényleg máig nem tudom mitől.
Szegény Edua! Elhiszem, hogy nagyon rossz.Nagyon együttérzek veled. De tudom elcsépelt duma, de gondolj mindig arra,hogy ez jó a babának,és Neked is.Rápihensz legalább az elkövetkező évekre. :P Próbálj meg minél többet olvasni vagy filmeket nézni.Vagy ha szeretsz kézimunkázz! Nincs nagyon más ötletem. De küldök egy nagy kitartás ölelést!! :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Edua!

Megértelek,nekem is szinte folyton fáj alul a hasam,de nem görcs,csak olyan élesen fáj...és most kezdett rá a derekam,oldalam...Szóval most mindenütt fáj úgy körbe....na de nem panaszkodom én se folyton,azért megnyugtató h más is így érzi magát :roll:

Na ma nálunk is majdnem palacsinta lett,bár mondtam h én nem álllok neki sütni...de apcim azt mondta ő kisüti.Aztán holnapra halasztottuk mert túró nincs itthon,anélkül nincs palacsinta nálunk 8)

Ja és amíg az ebédet csináltam kiporszívózott,aztán én feltöröltem!

Meg itt van még öcsém is,ma jött a barátnője is.Tehát nem unatkozom....


Ancsi!
Veled mizu?Bementél a kórházba?Vagy otthon pihizel?

Én szerdán megyek a dokihoz...alig várom :roll:

annus11
 
 


Edua,
Olvass, pihizz, keresgélj a neten...

Fekvés- kiszolgáltatottság. kiszolgálás:
Én még pocak nélkül is meggondolom, mikor állok a tűzhely mellé palacsintát sütni... persze attól függ, hányat csináltál,, szerintem normális, hogy kivette az erőd. Egy ágynyugalomra itélt kiszolgálása nem kis feladat... nem mindenki viseli jól A barátnőm 3 hétig feküdt, veszélyeztetett terhesen, amíg a haematómája felszívódott az anyukája szolgálta ki, és 2 nappal a kontorll előtt olyan kiabálást, üvöltözést, sírást vágtak le, hogy az egész ház zengett. (alattuk lakunk) Rá is kérdezem udvariasan, amikor mondta a barátnőm, hogy összeveszett az anyukájával, hogy az volt -e az a kiabálás? Hát, az volt. Az robbantotta ki, hogy a bnőm nem volt hajlandó sonkát enni. Erre kirobbant a bomba, kiabálás, aztán mindketten sírtak, aztán az anyuka, aki egyébként egy isteni jó fej doki, (reumatológus) megjegyezte, hogy ez kellett neki, és hogy sokkal jobban érzi magát.... Csak azért írom, mert nem csak annak nehéz, akinek feküdnie kell, hanem annak is, akinek ki kell szolgálni. Attól még ők nagyon szeretnek téged! :) És ők is nagyon fognak örülni, mikor világra hozod az egészséges csöppséget. Csak ennek ára van, ez legyen lelki szemeid előtt! Kitartás Neked is!
vanni
 
 


Vanni!
Közben elolvastam a storyt.Hát nem semmi!É folyton azon aggódom h nehogy vmi miatt azt mondja a doki h fekvés.Mert képtelen vagyok rá!!!Apcim azt mondta h akkor reggel odabilincsel az ágyhoz,aztán módosított.Csak kiköt,hogy a wcre el tudjak azért menni :lol: :lol:

Amúgy azon gondolkozom h a dokim mintha azt mondta volna h a 34.héttől nekem is ctg....szóval lehet ha most megyek,akkor mondja is h vagy már a héten vagy jövőhétre jelentkezzek be....Remélem h nekem nem mutat majd fájást....

annus11
 
 


Sziasztok!

Vanni,nem semmi ami veled történt,de a lényeg hogy minden ok.

Ildi sokszor én is így vagyok.Most meg főleg hogy tehetetlennek érzem magam.

Most megyek zuhanyozni és alszunk.Grétike fáradt.
Majd holnap is próbálok jönni.

Mindenki pihenjen!
Szép álmokat!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: