Új privát üzeneted érkezett!

Pumukli: azért írtam, hogy büntetés, mert ha egy gyerek sír és az anyja ahelyett, hogy megvígasztalná, vagy reagálna a bajára, az ellenkezőjét teszi, vagyis "elhagyja", azt úgy éli meg, hogy megvonják tőle a szeretetet, biztonságot, ergo büntetés. Szerintem egy kisgyerek még nem olyan cizellált, hogy megértse, hogy az, hogy az ajtón időnként beszólsz, az a szeretet kifejeződése. Egy felnőtt ember sokmindent megérthet a magyarázatokból, de egy ilyen pici gyerek még nem képes erre. Persze, megtanul egyedül aludni, meg azt is megtanulja, hogy anya tud olyan lenni, hogy időnként magamra hagy és hiába teszek bármit, nem törődik velem.
Szerintem alapvetően másképp értelmezzük a jeleket és ebből aztán az is látszik, hogy mi felnőttek nem tudunk mást tenni - minthogy nem látunk bele a másik ember fejébe -, minthogy megpróbáljuk valahogy értelmezni a másik ember viselkedését. Én úgy értelmezem, ha Tüci nem alszik el 1-másfél óra alatt, hogy azért nem alszik el, mert álmos. És persze, hogy kitalál mindent, hiszen én annak ellenére az ágyba kényszerítettem, hogy ő nem akar aludni. Amennyiben álmos, elalszik. Ma pl. álmos volt és altatni sem kellett, elaludt szinte a kezembe, aztán bevittem az ágyra és ott még kb. 10 percig cumizta az üvegét, miközben mellette voltam. Fáradt és ráadásul lázas is egy kicsit, szóval a szervezete pihenésre vágyott. Máskor nem vágyik rá, ezért nem alszik el. A más kérdés, hogy nekem meg az lenne az igényem, hogy mindig gyorsan elaludjon, és nekem még legyen egy kis időm magamra lefekvés előtt. De ez az én igényem és szerintem nem természetes, hogy neki alkalmazkodnia kelljen az én igényeimhez. Megpróbálunk hatni egymásra, ez egy kompromisszum. Ő is alkalmazkodik, mert végülis elég türelmesen viseli, hogy én ágyba kényszerítem akkor is, mikor még nem elég fáradt. Nem veri ki a hisztit, engedelmesen lecsukja a szemét, ha kérem stb.
Amúgy meg az ébredés nem attól függ, hogy hogyan aludt el - mellette voltál-e vagy sem. Tüci egész rendszeresen ébredt kb. mostanáig, de nagyjából mióta betöltötte a kettőt, azóta nem ébred éjjel. Jó, hogy most együtt alszunk, de kb. másfél éves koráig nem aludtunk együtt és akkor ugyanúgy ébredt, mint később, mint mikor már együtt aludtunk. Semmi változás nem hozott az együtt- vagy különalvás.
De igazad van, attól függően, hogy hogyan értelmezzük a gyerekünk jelzéseit, választjuk meg a szerintünk helyes, elfogadható reakciómódokat rá. Ami az én szememben kegyetlenség, a te szemedben jócselekedet. És nyilván úgy gondolom, hogy te is a legjobbat akarod a gyerekednek, azért szoktatod most az egyedül elalvásra.

Jó éjt mindenkinek, megyek én is aludni Tüci mellé.

Kép
Kép
tinu
 
 


Amina amióta elköltöztünk nem aludt a saját ágyában. Azelőtt semmi gond nem volt, a pici szobájában, csukott ajtónál a saját ágyában aludt. Ebben a lakásban csak mellettünk tudott aludni. Hiába vettük meg neki a gyönyörű fenyőágyat. Mivel keskeny volt az ágyunk, már nagyon kezdett kényelmetlenné válni a dolog. Kaptunk Anyósomtól egy franciaágyat, Amina szobáját pedig átalakítottuk családi hálószobává. Az ő ágya a mienk mellett van, így ha éjszaka felébred csak átnyúlok, megsimogatom és alszik tovább. Azóta a saját ágyában alszik minden éjszaka és minden délután. Örömmel és magától megy az ágyába. Ezt nem tudtam volna elérni ha nem kerül oda a mi ágyunk. Most már mi is kényelmesen alszunk és nekem megnyugtató érzés, hogy magam mellett tudhatom a kislányomat is. Már nem tudnék nyugodtan aludni ha nem lenne ott. Így nincs sírás ha aludni kell, lefekszem mellé, aztán ha elalszik felkelek. Éjszaka pedig együtt vagyunk. Kistesó is velünk lesz, az ágyunkra merőlegesen van a kiságya.
Nekem ez jelenti a nyugalmat, valaki nem lenne képes egy szobában aludni a gyerekeivel. Különbözőek vagyunk, más nézeteket vallunk. Nem is kell, hogy mindenki ugyanúgy gondolkozzon. Az viszont szerintem egész biztosan mindannyiunkra igaz, hogy a legjobbat akarjuk gyermekeinknek, még ha kicsit másképp is.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Pumukli,
az a másfél óra nagyon-nagyon soknak hangzik! :shock:
Egyik kolleganőmnél már nagyobb volt a kislány, minden egyes éjszaka hosszú idő ment el az altatással - ahogy letették, már ment a sírás, ahogy anyu ott volt, abba maradt.. aztán a nőci férje egyik éjszaka nem engedte, hogy az anyuka bemenjen a gyerekhez, kb. 1 hét alatt normálisan aludt is a gyerek.
Sztm Maja is egy hét alatt megtanulja, mikor van itt az alvás ideje,és biztos könnyebb lesz majd, mikor már lesz kistesó is - akkor sok esetben akkor sem lenne mésfél órád Majára, ha szeretnéd.

Én anuymtól kaptam karácsonyra egy könyvet, 365 ötlet altatáshoz a címe, sztm sok hasznos tipp van benne - külön fejezet van 0-3 hónapos, 3-12 hónapos, 12-36 hónapos ill. 3-6 éves gyerekek altatására tippek, án ajánlom mindenkinek:

http://bookline.hu/product/home.action? ... altatashoz

emese1979
 
 

 
 

És Renyvel egyetértek 100%-ban, nem vagyunk egyformák, más nézetekkel, arról nem is beszélve, hogy két egyforma gyerek sincsen, így mindenkinek magának kell rájönnie a legjobb "receptre"!

Na szép álmokat éa nyugodt pihenést mindenkinek!

(öcsémnek érdekes módon amikor kicsi volt, minden egyes este megfájdult a lába- hogy anyum simogassa és vele legyen. Esténként így kb. 20 perc lábsimi öcsémnek, mellette esti mese mindhármunknak, és utána alvás :)

emese1979
 
 


belefáradtam a feladatírásba, úgyhogy jöttem egy kicsit, de látom vagyunk eyg páran.

Egy csomag Tena elég volt, még maradt is pár darab, kb. 1 hét után én is sima betétet használtam. Hálós bugyiból is elég volt a kettő, este kimostam, reggelre megszáradt. Azt hiszem ezt kettesével árulják. Azért megnézem ezt a Jessa-t is, ha olcsóbb, de ugyanolyan jó, lehet azt veszek.

altatás: én Tinu véleményével értek egyet, de mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó, mások vagyunk. Néha nálunk is 1,5 óra az altatás, de határozottan azt gondolom, hogy ilyenkor Alíz nem álmos, ha igazán álmos 15 perc alatt elalszik. Alíz is csak azóta ébred éjszaka és kéri magát közénk, mióta elköltöztünk és külön szobája van. Amíg mellettünk aludt a kiságyban, nem kelt fel.

szobatisztaság: nálunk is nagy az előrelépés, a kaki egy hete mindig bilibe ment, bár még kűzdünk a székrekedéssel is. Pisilni még nemsikerült bilibe, pedig naponta többször is ráül. Siettetni nem akarok semmit.

Na jó éjszakát mindenkinek, visszamegyek a feladataimhoz!

Kép

Kép
hean
 
 


De talán azt valóban elhihetjük egymásnak, hogy egyikőnk sem kegyetlen a gyermekével... :roll: Az sztem másmilyen... És tényleg van olyan idő, ami még abszolult hideg fejjel átgondolva belefér (nekem fontos hideg fejjel átgondolni a dolgokat, mert legtöbbször nem lesz segítségem a 2 törpe mellett, és nem akarom az egyik ellenére nevelgetni a másikat..., még fogalmam sincs, hogy fogom megoldani...) az altatásba, de másfél óra tutira nem fér bele... Mellesleg sztem meglepődnénk, mennyi mindent értenek ezek a lurkók!!! :lol:

A hajam őrült módon hullott 3 hónappal a szülés után. Pedig nem tűnt fel, hogy terhesség alatt dúsabbá vált volna... Szóval elég ijesztő volt...

Na, persze nem lett semmi a nagy pakolásból-átnézésből, mert elmentünk itthonról... De majd holnap... Remélem... :roll:

Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok! Gyors bekukk...

Altatás: Hát én tutira kikészülnék már egy hét alatt is, ha 1,5h-át kéne altatni a gyerekemet! Amúgy bele sem férne az időbe.. Másik 3 gyerek+ házimunka+ egyéb munkák.. Na mindegy... Már korábban írtam,hogy én már az egész picit is csak beraktam a kiságyba, puszi, lámpa lekapcs. (csak jelzőfény maradt) -mikor nagyobb lett, egy mese + ima, 'oszt alvás. Így is még éjszaka is tanultam/dolgoztam... Most semlesz másképp.

Szerintem már az egész kicsi gyerek is pontosan tudja, hogyan érheti el azt, amit akar. Ez teljesen normális dolog. Ha a gyerek tudja, hogy Anya 1,5h-át elbabusgatja, miért nem használná ki a lehetőséget? Tök igaza van! :)
Szerintem sírás és sírás között is hatalmas különbségek vannak. Amit az alvással kapcsolatban többen írtatok, azt én inkább hisztinek nevezném. Ha nincs semmi baja, csak el akarja érni, azt, hogy az legyen, amit szeretne. Egyfelől ez normális dolog. Az más kérdés, hogy biztos arra van szüksége a mamának is, hogy a baba irányítsa az életet?...
Na, ebbe jól belemásztam.. Bocsi...

Kép
szkitty
 
 


Jó reggelt!

kutyafüle: én gazdálkodási szakos, vállalkozásszervező szakirányos vagyok, és nagyon nagyon várom a végét... Te levelezős vagy, vagy távos?

Hát az altatás nehéz ügy. De szerintem úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Ha másfél óráig kéne altatni, lehet, hogy én is leszoktatnám. De így, hogy maximum 10 perc alatt elalszik, így addig szívesen ott vagyok vele, mesélek, vagy valami.

Képzeljétek, Zsófi annyira rá van kattanva a Boribonra, négy Boribonos könyve van neki, és egész nap azt olvassuk. Egymás után négyszer-ötször is. És ha abbahagyom a mondatok utolsó szava előtt, befejezi a mondatokat :lol:
Vendég
 


Jó reggelt!

Egész éjjel jól voltam!!Újabban nem keményedek,szerintem akkor a dokim csak elcsípte az előző 3 napos sétálás eredményét.De inkább fekszem nehogy baj legyen.
MA egyedül leszek,apa és Gréti mennek anyuék. :( Én meg fekszem a négy fal között.

Felkelt Grétike.

Szép napot

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Na jó reggelt!
Hát olyan átjáróház van nálunk,nem fértem a géphez! 8) Ha öcsém itt van akkor vagy itt ül,vagy alszik...tegnap varrni se tudtam mert 12után kelt,aztán jött apcim.Ebéd és aztán ő aludt...mint egy bölcsöde!És akkor mondják h nyugodtan varrjak...de az én gépem mint egy traktor! :lol:

Szóval mára maradnak a dolgok,takarítás,varrás,összedobozolni pár dolgot.Apum jön és elviszi amitől nem férünk,remélem h felszabadul egy kis hely mindenütt...

Hát a hiszti nálunk tuti nem fog bejönni,mindegy h miről legye szó...apcim a szomszéd kisfiúnak is mindig mondja h ne hisztizzen!De ő olyan h mondjuk neki h nincs hiszti,aztán már röhög is!Pedig 1 másodperce még úgy sírt :lol: :lol: Szóval tudja már ő is a dörgést!

Képzeljétek tegnap mesélte az anyja,hogy a gyerek mostanában mindig a fényképalbumot nézi otthon.2 képet keres,ahol a cica van,vagy ahol én vagyok.Úgy meghatódtam :oops: :lol: Pedig szinte minden nap lát :wink:

Altatás:saját tapasztalatom nincs,majd beszámolok róla később!Az biztos h én is szeretném ha külön aludna a kiságyában minnél elöbb,és remélem h minél elöbb megtanulja hogy kell elaludni gyorsan :wink:
Végülis ha nagyon belegondolunk akkor az is büntetés neki h lefekteted amikor nem álmos... :wink:
Ezen ne is agyaljatok,mindenki nevelje úgy a gyerekét ahogy neki tetszik,illetve ahogy ő gondolja!Mert tényleg sok függ az egyéniségtől,és itt nem csak a szülő de a gyerek egyéniségétől is! :wink:

annus11
 
 


Jó reggelt! Panndi,én levelezős vagyok.És Te? Elhiszem,hogy várod már!De gondolj csak arra, hogy pár hét és vége.
Altatás!Hát jó kis téma,érdekes volt olvasni a tapasztalatokat. Én nem értek hozzá,de Kittyvel nagyon egyetértek. Én felkötöm magam, ha másfél óráig szórakozik majd velem Riki. Egyrészt türelmetlen típus vagyok. Másrészt ugye kettőt tervezünk,és Dani a meló és a sport miatt nemigen lesz itthon.Egyedül két gyerekkel,háztartással erre egyszerűen nincs mód. És szerintem ez nem kompromisszum,hanem önmagad teljes feladása a gyerekért,ami nem egészséges,és később gondot okozhat.Már az,ha miatta a saját igényeidről lemondasz. Egy gyerek jóformán még ösztönlény. Ez kegyetlenül hangzik,de így van. És igenis szerintem kihasználja a kihasználható lehetőségeket. És az,hogy anya másfél órán át ringatja meg babusgatja,az a legjobb lehetőségek egyike. Mint mondtam nem értek hozzá, de ez józan paraszti ésszel átgondolva is igaz.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Én távos, mert a vizsgaidőszakos rendszert nem tudtam bevállalni, a munkahelyemen decemberben nem lehet szabit kivenni :roll:

Hiszti nálunk sem nyerő, de nincs is belőle sok (mééég, majd a dackorszak alatt tuti mást mondok :lol: )

Jaaa, anyukámtól kaptam egy szopipárnát, tök jó :D
Vendég
 


Jó reggelt!

Isteni idő van kinnt.Ma jön öcsikém.Elvisszük egy kicsit kirándulni.Remélem nem lesz gond belőle.Tegnap volt egy pici görcs, de semmi komoly.Méhszáj zárt, 3000-es volt a múltkor szóval annyira nem aggódok miatta.

Jó téma ez az altatás.Én mindenképp szeretném ha külön szobája lenne Gábornak és nem nagyon szeretném hogy beszokjon közénk a későbbiekben.Nálunk sem volt szokás.Csak max akkor ha tényleg olyan volt, hogy betegek voltunk vagy nagyon viharos idő volt olyankor átmehettünk és ott aludtunk 4-en összebújva :lol: De jó is volt...
Nálunk az a szerencse hogy anyukámnak nagyon kellemes hangja van.Nem tudom hogy csinálja de még a mai napig is ha hallgatom ahogy beszél rögtön megnyugszok és bebambulok.Gyerek korunkban mondott egy mesét este, de soha nem tudta befejezni mert a felénél bealudtunk
:) Remélem örököltem ezt a tulajdonságát.

Na megyek készülök öcsémre.

KépKép
harhaj
 
 


Jó reggelt!

Ahogy írtad Kutyafüle a gyermek ösztönlény. Ösztönösen azt keresi ami a legjobb neki. Egy csecsemőtől, kisgyermektől teljességgel elfogadható, hogy mindig az anyukája mellett akar lenni. A külön alvás, külön szoktatás mai modern korunk újítása, trendje, hogy így fogalmazzak. Ha a régiekre gondolunk, már az őskorban is az volt a természetes, hogy a gyereknek közvetlenül anyukája mellett, rajta van a helye. Nem is hagyhatták ott, hiszen féltek az állatok támadásaitól. A gyerek annak ellenére, hogy már nem az őskorban élünk ezekkel az ösztönökkel jön világra. Neki az a természetes, hogy anyukája közelében van. Afrikában a mai napig magukon hordozzák a nők a gyerekeket. A kendőben esznek, alszanak, nézelődnek. Érzik anyukájuk melegségét, hallják a szíve dobbanását. Szóval ha sír, ha nem akar aludni nem azért csinálja, hogy anyát magához láncolja, kikészítse, hanem azért, mert annak a csepp gyermeknek még ez az igénye. Bárhogy is nézzük a fejlett, intelligens ember hozza világra a legmagatehetetlenebb utódot. A mi gyermekeinknek 1 év kell ahhoz, hogy lábra álljanak, míg ha az állatvilágot nézed, születés után talpon vannak. Esélyük van a saját helyváltoztatásra. Ezért kell nekünk segíteni a babáinkat. Ők nem képesek nélkülünk mozdulni sem.
De ahogy írtam különbözőek vagyunk, mindenki azt és úgy csinál a saját gyerekével amit ő a legjobbnak lát.

Kép
Kép
g_reny
 
 


A magam részéről befejeztem az altatás témát. Mindenki úgy csinálja, ahogy tetszik neki és senkinek semmi köze hozzá.
Dóri, valamit nagyon nem jól olvastál abból, amit írtam, ha szerinted én azt írtam, hogy Pumukli kegyetlen lenne a lányával. :shock: Abból amit írtam, az következik, hogyha ÉN azt csinálnám Tücivel, amit Pumukli leírt, akkor részemeről ez kegyetlenség lenne (ezt gondolnám magamról).
Mellesleg megírtam, hogy TÜci nem hisztizik altatáskor. Tud hisztizni, tudom, milyen az, mikor hisztizik, de altatáskor nem szokott hisztizni. És én sem babusgatom, ringatom másfél órát, ha esetleg félreérthető voltam. Ha másfél óráig megy az altatás, az azt jelenti, hogy másfél órát tart, míg az ágyba vonulástól kezdve Tüci elalszik. Nem is tudnám másfél óráig ringatni a 12 kilós gyereket ekkora hassal... Nem hinném, hogy TÜcinek nagy élvezet lenne az a másfél óra, amit ilyenkor csinálunk, hogy ezt akarná elérni. Én hallom, mikor a babájának magyaráz emelt hangon, hogy "aludjál". Szóval kizárt, hogy arra vágyna, hogy anya ott szenvedjen vele órákat elalvás címén. Amikor ilyen van, egyetlen dologra vágyik, hogy NE kelljen elaludni, hanem kimehessen a szobájából és játszhasson, elmót nézhessen stb.
Uff, beszéltem és ennyi volt.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok Mamik!
Mindenkinek kellemes,napos hétvégét!
Gyönyörű idő van!!! :D
Na,akkor a balgaságomat félretéve,dobom a képeket.Visszaolvasni csak délután-estefelé tudok,addig még csomó tenni valóm van...

Kép Ő kislány:-) Kép Iszom egy kicsit! Kép ...na még egy kortyot,
Kép Elégedett mosoly a hami után Kép Elálmosodtam,akkor pihi!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Reny!Persze,igazad van. Én is csak azt írtam, hogy a gyerek bármilyen magatehetetlen,muszáj "áldozatot hoznia",ha az anyja olyan típus,mint pl. én. Az hogy ki hol alszik vele,az megint nézőpont,igény,elképzelés,nálunk lehetőség kérdése.Mi sehogy se tudnánk egy szobában aludni vele.Hisz láttátok már a lakásunk.Na abba a szobába,ahol Stella kosara van,képzeljétek még el a kinyitott ruhaszárítót is. Éjszakánként kész akadálypáIya.El is képzeltem miket fogok én bukdácsolni,mire kiérek hozzá a szobába. :lol: :lol: :lol: Jut is eszembe,lógok még képekkel a gyerekszobáról.Igyekszem ma hozni,csak muszáj tanulnom.Megyek is.Hogy én már hogy úúúúúútálooooom!!!!! :evil: :evil: :evil:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Fabri,édes a Ti Hannátok is!!!

Alvás:Hát szerencsére ezzel szinte soha nem volt gondunk.Míg aludt nappal,addig babakocsiban aludt.Nekünk bevállt,mert a séta mindennap kelett a dolgaim meg úgy alakítottam hogy kész legyek mire aludnia kell.
Este könnyen elalszik,megissza a kakót megfordul és már alszik is.
Jó lenne Hannával is így csinálni de nem hiszem hogy két gyerek mellett lesz időm 2 órákat sétálni.

Gréti elment az apjával.Én végül bepekoltatam a gépet,monitort,minden vezetékel együtt,hogy ne unatkozzak.

Annus nagyon ügyes vagy hogy baldachint is tudsz varrni.Majd dobj képet ha készen vagy.biztos szép lesz.
Ma felöltöztettem Grétit,hát nem bírok sokat ülni,egyből érzem a pocim.
Hogy megyek én el Debrecenig vérvételre??A védőnőm küld megint vércsoport meghatározásra és ellenanyag szűrésre.Nektek is kell menni??18 hetesen már voltam.Grétivel nem kellett kétszer menni.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


http://teszvesz.hu/item573525689_rozsas ... razva.html

Anika!Ezt a tesz veszen leltem.Szerintem nagyon szép,új és olcsó.Egyból eszembe jutottál.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jo napot, jo szurkolast :)
hallom, ovintezkedeseket vezetettek be, hogy vissza tudjak csatlakozni :)
Milyen szep ido van!!!!! helyettem issetaljon mindenki jooooo sokat :wink:
en meg mindig itt dekkolok, mult 7vegen parorat kint voltam szabadlabon, szupppper volt 8)
aztan jottek a frontok, back to szuloszoba, hiaba mondtam nekik, hogy ha nem akarnanak minden aron meggyogyitani, mar reg otthon lehetnek :lol:
addig kerestek, amig talaltak egy uber-koros vercukorszintet, uh. 150 g ch dieta.... tudjatok mit jelent.. eddigis eheztem,most meg..... na hagyjuk...
remelem mindenki jol van!!
kuldok 1 pocakfotot mult hetrol
meg egy vicceset, apa gyakorol :lol:

szep 7veget!!

pussz

P. Kép apa gyakorol
Vendég
 


na, most a 2. kép Kép poci 28+3
Vendég
 


Petrus örülök hogy jelentkeztetek!!!
Látom apa már nagyon várja a babákat!!Szép nagy pocid van!
Hát helyettem is lehet sétálni. :) Mi meg fekszünk mások helyett is. :)
Rettenetesen unatkozom így egyedül. :( Ráadásul semminek nem látom a végét.Annyi mindent kéne csinálnom,de nem lehet.A ruhákat még ma viszi el anyu,és kezdi mosni vasalni őket.Még a kocsiért sem volt idő elmenni,az ágyat meg már meg sem említem.Ha ladányra nincs idő hogy is lenne debrecenre.Plussz még a Gréti kiságyát lefesteni,de azt csak akkor tudjuk ha megvan az új.Meg még a ruháknak is csak hétfőn csinál Sanyi polcot.Kicsit átalakítja a szekrényt.Mindegy nem is hegelem magam csak szeretnék már túl lenni rajta.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Nem, én azért értettem, amit írtál, Tinu, csak általában írtam, nem neked szántam. Csak az írásodban benne volt ez a szó, és én is használtam... A lényeg: mindenki csinálja úgy, ahogy a lelkiismerete szerint megfelelő. :)

Örülök, hogy jobban vagy, Anita! Remélem, így is marad! De azért vigyázz - olvastam a sok üléstől húzódsz... Pihengess!

Petrus! Üdv itt újra!!! Nagggggyon vicces a kép apáról! Te meg azért jól rejtegeted a 2 gyereket! Hűha!!! Na, sztem veled versenyezhet Panndi!!!

Ödv mindenkinek!
Vendég
 


Dóri pihenek,épp csak annyit ülök,amikor eszem.Meg elsétálok a zuhanyig wc-ig.
Mivel Gréti korábban jött így nem merek virgonckodni. :)

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Na itt!
Jelentem megvarrtam a párnákat!Így eltűnt a maradék szivacs és mikrogyöngy is!Még kell egy huzat,de ahhoz lehet veszek még anyagot meg egy nagyobb cipzár is kell...
Ha ma eljutok addig akkor megcsinálom a baldachint is.És akkor holnapra a takarítás marad csak!
Ja és kiégett a mosogató felett a fénycső,így ha apcim nem alszik el akkor kisétálunk a praktikerbe.Nem bírok ki 2 napot nélküle 8) Így is 2 méterről mosogatok...az kéne még h sötét is legyen :roll:

Fabri!
Hanna is szép baba!Jó nagy már ő is!!!Érdekes h mennyit nyitogatta a száját :shock: Nekünk1szer ivott csak,ő inkább a szemeit nyitogatta :wink:

Petra!
Üdv újra itt!Aztán nem lelépni!!!Tényleg ahhoz képest h 2 baba van a pociban,abszolút nem nagy!!!Apa meg nagyon király!!!

Kutyafüle!
Oké,várjuk a képeket!Én is dobok majd ha végre elviszik a felesleges cuccokat!

Anita!
Kitartás,már nincs sok hátra!!!Lassan jön a jóidő,hátha ki tudsz telepedni az udvarra és akkor jobb lesz :wink: Itt most is süt a nap ezerrel!!!
Ja és tökre bejön az ikres babakocsi amit találtál !

annus11
 
 


Ja, igen, elfelejtettem, Fabri! Nagyon helyesek a képek Hannáról! :wink:
Vendég
 


NEkem is tetszik a kocsi,de nekünk egyes kell.Pedig nálunk apa mindig is szeretett volna ikreket. :)
Annus jó sok mindent csináltál ma is.Azért pihenj is néha!
Egy kis vidámság: http://www.youtube.com/watch?v=86Veer-1 ... re=related
Gréti kedvence.Neveti és rázza a seggét közbe. :lol:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Végre!Elment öcsém.Néha kicsit kiborító, de ez van.

Fabri,
édes a lánykátok!

Kutyafüle,
már nagyon kíváncsi vagyok a szobára.

Petrus,
nagyon klassz a kép, majd rakj fel egyet mikor a gyerkőcök lesznek a hordozókban :wink:

Ma elmentünk apósomékhoz is, 5 éves kisfiával autóztam 1 órát.Aztán fel kellett volna állnom, de nem nagyon sikeredett egyedül.Apa meg apósom húztak fel :lol: szép látvány lehettem.

KépKép
harhaj
 
 


Ti hogy vagytok ? Nekem folyamatosan keményedik a hasam már tegnap este óta,de ha bemegyek a kórházba bent fognak,meg ahhoz sincs túl nagy kedvem,hogy az ügyeletes túrkáljon bennem. Mikortól kell megijedni a keményedésektől? Lóci is folyamatosan mozog,biztos nehezen bírja az időjárásváltozást.Bocsi,hogy ilyen ünneprontó hírem van,de már nagyon elkeseredtem és tanácstalan vagyok.

Kép
f.ancsi
 
 


Fancsi!
Pihenj amennyit csak tudsz.Mennyit keményedsz??Sűrűn??
Bár ha Lóci mocorog,akkor tuti csak a frontok.Nekem most semmi ilyen tünetem de tudom milyen rossz tanácstalanul otthon izgulni,aggódni.
Ha nem áll ki,akkor menj el a dokihoz.Vegyél be magnéziumot.Meg a legfontosabb,hogy nyugodj meg.Nekem még a banán is szokott segíteni.
Majd írj hogy hogy van.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita!Nem tudom,hogy mi a sűrű,de azt hiszem igen. Az a baj,hogy ha bemegyek bent fognak és két gyerek mellett már megfontolandó. Még várok és reménykedem .

Kép
f.ancsi
 
 


Tudom mit érzel én is így vagyok,mivel itt van Grétike.
Vettél be már valamit??
Nyugodj meg és pihenj!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ancsi!

Orankent 4-nel tobb, naponta 10-nel tobb, vagy ha rendszeres es nem szunik, korhaz!
Magnezium , magneb6, magnerot 3x2, pihenes, fekves, 1 dl bor jot tudtenni, ha ezekre sem, korhaz!
Vendég
 


Köszi Petrus,most majd számolgatom. A keményedés menstruációs görcsök nélkül is gáz? Nekem ilyen a lányoknál nem volt.

Kép
f.ancsi
 
 


Na elmentünk a praktikerbe...mondom sétáljunk,szép idő van!Hát....nem kellett volna.Először Iza csak furcsán mozgolódott,aztán feszített,aztán szerintem már keményedtem is...persze ő is tovább nyomott...örültem h épp beértünk a Lurdy házba,mentem is a WCre...aztán át a praktikerbe.Olyan meleg volt(pontosítok,csak nekem volt melegem...)Beszereztük a hülye fénycsövet és iszkiri.Azért mégegyszer elmentem a WCre a praktkerben is...Mázlink volt mert pont jött a villamos,így arra nem kellett várni,hamar otthon voltunk.
Az az igazság h azóta is fájdogál a pocim...meg néha úgy minden.Hátam,derekam,alul felül....és bevettem az utolsó magneB6ot :roll: Ennek is most kell elfogynia! :roll: Szóval pihi,de pl ülve el tudnék aludni....

Ancsi!
Lehet ez vmi Viola street specko front!Pihizz te is,max hétfőn találkozunk a kórházban.....addig meg fekvés!!!!!!

annus11
 
 


Annus! Lehet,de piszok rossz. :evil:
Megfogadtam Petrus tanácsát,ittam bort,lehet,hogy azzal kellett volna már a napot kezdenem.
Egyébként én nem vagyok teljesen képben a keményedéssel kapcsolatban,nagyon nehéz megkülönböztetni,hogy mikor okozza a gyerek feszítése és mikor a méh. Nekem a lányoknál nem volt,ez a mostani egy ismeretlen,horror érzés.
Ha bemegyek,akkor mindenképp bent fognának? Úgy félek,hogy nehogy nyíljak a görcsöktől,de naponta nem ellenőriztethetem,egy-egy ilyen "kaland" után.

Kép
f.ancsi
 
 


Lányok pihenjetek!

Annus én így jártam a múltkor Debrecenbe.Csak épp nem gondoltam hogy az keményedés.Szóval nekem a kis séta betette a kaput.
Remélem elmúlik nálad és Fancsinál is.Én drukkolok és gondolok rátok!
Nem illene itt sunyiba kórház talit csapni. :lol: :lol:
Viccet félretéve tényleg pihenjetek!!!!!!
Lehet nem jövök már ma,mert ha anyuék elmennek Apucika pakolja ki a gépet.Viszont szerintem mindennap bepakoltatom vele.Bírja,erős nagy ember. :D
Esztó merre vagy???
Tinu,Panndi:Tünci,Zsófi jól vannak????

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ancsi!

Amúgy nem fognának ám benn!Még akkor sem ha elkezdtél nyílni!Látod van itt 1-2 ember aki már mióta fekszik,de otthon van!
Leszámítva Petrát az ikrekkel! :roll: Én is akartam jó is vörös bort kortyolni tegnap,de nem volt a kedvencem a boltban...de lehet h beszerzek egyet h legyen ha kell!
Ja és nem mindegy h "csak"keményedsz,vagy görcsölsz is!Én is nehezn különböztetem meg a feszítést és a keményedést....állítólag az a különbség h a keményedésnél az egész has kőkemény,amúgy meg csak ott ahol a baba van.

Anita!
Mért kell kipakolni a gépet?Nem fértek el tőle?Vagy odakinn esetleg nem tudsz feküdni?Csak h ne kelljen minden nap ide oda hurcolni :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Ancsi!
Mióta keményedsz? Nem múlik? Írj, hogy ha használ valami és PIHIZZ!!!!!

Én, lekopogom, viszonylag oks vagyok. Manóci tegnap nagyon sokat mocorgott...ma meg tök nyugis...
De én tök hülye vagyok....most meg ezen parrantok...remélem minden oks a pockóban...csak tegnap jól kifársztotta magát...
Tényleg, hogy kell számolni a magzatmozgást? És milyen gyakran?????

Anita!
Cukik az új vonalzóid!!!!!! Gréti annyira szép ezen a fotón! :)

Petrus!
De jó, hogy jöttél! Férjed keményen gyúr a babákra! :) Édi a fotó! A pockódon meg absz. nem látszik még, hogy ikreket vársz! Hogy férnek el? Mekkorák kb. most?

Annus!
Tegyél majd fotót a párnákról, meg a baldahinról! Kivi vagyok! Milyen anyagot vettél hozzá?Készül már a gyerekszoba? Ti mikorra szeretnétek vele kész lenni?

Fabri!
Nagyon jól sikerültek a 4Ds képek!!!!! Ti látjátok már, hogy kire hasonlít a baba?
Nálunk totál apuci! :)

Valaki leírja nekem, hogy milyen érzés a fájás/ jóslófájás?
Mihez hasonlít? Keményedésre, vagy más???????

Kép
mozza
 
 


Anita,
itt vagyok :) csak sűrű volt a mai nap, tegnap meg suliban voltam.

én elég szarul vagyok ma, ugyhogy egy ideje már csak nézek magam elé, és még teát főzni is képtelen vagyok.

Kedden megyünk 4D-re, már nagyon várom. Hétfőn meg nődoki (azt annyira nem)

Reny,
utólag bár, de BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

jó éjt mindenkinek. Vigyázzatok magatokra.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza,
én úgy tudom hogy olyasmi mintha kiadós mensi görcs lenne.

Fabri,
a ti kis Hannátok is nagyon cuki :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza!
Lényegében mi készen vagyunk a szobával,csak még ott van egy asztal amit el kell vinni,azért elméletileg jönnek jövőhéten.
Majd dobok képet a párnákról is,baldachin még nincs meg....de lehet holnap se fogok bele,majd meglátom mennyi erőm lesz!
Ja és még szerelnünk se kellett,mert tesómék egyben hoztak mindent :wink: Bepakolták a furgonba és kész!Itt meg csak betettük a helyére :lol:

Eszti!
Akkor pihizz te is!!!Jövőhét se lesz jobb...a frontok nem akarnak elmenni :roll: ráadásul apcim megy Karcagra csütörtökön.....elméletileg vasárnap megyek utána :roll:

annus11
 
 


Annus,
dolgozni megy a párod Karcagra?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Annus,az étkezőben van a gép,ott csak szék van.Bent a szobába meg nem fér sehol,csak ilyen ideiglenes helye van. :)

Mozza jó hogy már jobban vagy!Amiatt ne aggódj,hogy kicsit lustibb Lili,hiszen mi sem megyünk annyit mindennap.
Nekem a védőnőm azt mondta ha napi 10 magzatmozgás van,akkor az tökéletes.Anno Grétivel az naptól kellett volna számolnom mikor megszültem.Akkor töltöttem a 36 hetet.Most azt mondta 32 héttől számoljam,de a kis könyvembe 34 héttől van.
Jóslófájásom se nagyon volt,de kicsit a végén érzékeny volt a pocim,meg néha mesiszerüen görcsölt.

Esztó:Örülök hogy Ti is megvagytok!!!!

Szerintetek fontos az a vérvétel?Hiszen már volt egyszer,nem hinném hogy változott azóta a vércsoportom.

Jók legyetek!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Köszi a vonalzó dicsiket!Imádom az én két kis Hercegnőm!!!
Esztó képeket hozz majd a 4dről.
Annus bizti szép Iza szobája!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita,
nekem eddig már 2x nézték a vércsoportomat...

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Hozok, ha sikerül majd. Mindig olyan kis antiszociális, ha ultrahang van :) max a kukijáról , azt bezzeg mindíg lebegteti :lol:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza!
Babok kb. 1300-1300 g-t nyomnak, meg anyat de nagyon :) Ficegnek rendesen, azert van még hely noni, meg min. 1200 g-t magukra kene rantani fejenkent :) medence- es koponyvegu felalallasban, ill. fekvesben tokeletesen kitoltik a rendelkezesre allo helyet :) mindig, mikor este kenem a hasam, mondom nekik, hogy igy nyujtom az alberletuket, hogy joooo sokaig elferjenek :)

Ancsi!
Nem biztos, hogy bentfognak, benne van a pakliban, doki es korhazfuggo. De ha nem mulik holnapig, sztem egy vizsgalatot meger. Csak nyugodj meg es pihenj. Nekem stresszre mindig szaporodnak a kemenyedesek, szoval relax :wink:
Vendég
 


Akit erdekel, szopiparna.hu-n ujabb akciok vannak, jovo heten 8% kedvezmeny a termekekre!
Vendég
 


Petrus köszi a tippet.Még én is akarok rendelni szopipárnát,majd holnap meg is nézem.Úgy volt anyu varr,de most ő fogja a 2 zsák babaruhát is mosn,így nem lesz ideje varrni is.
Esztó:Minket a kuki is érdekel!!
Szép álmokat mindenkinek!Én ma már nem jövök!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: