Új privát üzeneted érkezett!

Rájöttem, hogy kellene valami szoptatós ülőalkalmatosság a kisszobába. Eddig eszembe sem jutott. :oops: CSak hát az ágyunk alacsony (csak egy matrac), ott nem kényelmes ülve szoptatni.
Ez tetszik, ismeri valaki?
http://www.amobafotel.hu/
(A felnőtteknek való fotelek közül a Hattyú.)

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus, Tinu

Asszem én , hogy visszaesésről van szó. De nem vagyok orvos. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika: már egy hete teljesen egészséges volt, úgyhogy nem hiszem, hogy visszaesés lenne.

Jóslófájás: nekem ugyan nem volt, de amennyire tudom, nagyjából ugyanolyan érzés, mint a fájás, csak abban más, hogy nem rendszeres időközönként jön, nem tart olyan sokáig és melegvizes fürdő hatására elmúlik.

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Tinu,
köze lehet hozzá, így értettem.Mármint egyénileg változik, lehet hogy valakinél ténylegesen a vitamin okozza a sok felesleget meg a nagyobb babát, de valakinél semmi ilyen hatása nincsen.Mint ahogy sokan írták hogy szedték és szedik is de normális méretű a babájuk.

KépKép
harhaj
 
 


Csak gyorsan: Zsófi már jól van, köszi :)
Pelenkázás közben megrúgta a hasam, na azóta jó szarul vagyok...

Én simán a saját mosógélünkkel mostam Zsófi ruháit, csak külön, de öblítő nélkül. Meg most is Fruzsiét :)

kutyafüle, nem válaszoltál :(
Vendég
 


Sziasztok!

Tinu: Nekem is pont ennyi idő volt Patrik (kb. egy évvel ezelőtt), és szinte állandóan beteg volt. Már teljesen kétségbe voltam esve, főleg mikor egy komolyabb tüdőgyulladása lett. Nekem is többen felvetették, köztük a gyerekorvos és a bölcsődevezető is, hogy esetleg így jelzi a gyerek, hogy Anyával akar lenni. Én még el is gondolkodtam rajta, pedig Ő is nagyon szeretett bölcsibe járni. Végül tavaly hamarabb fejeztük be a bölcsit (májusban), mikor már nem jártam iskolába. Nyáron végig otthon volt Velem. Szeptember óta újra bölcsibe jár és fél év alatt összesen 2 hetet volt beteg. Szerintem egyszerűen csak idő kellett amíg megerősödik az immunrendszere. Ennyi. Csak ezt rossz volt végigélni, hogy szegény olyan sokat volt beteg.
Úgyhogy teljesen együttérzek Veled. Kitartás!

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!

Jó sokat kellett visszaolvasnom. Elvállaltam egy határidős munkát, keddre készen kell lennem, így csak ritkán tudok jönni.
Eddig nagyon laza voltam a készülődéssel, semmit nem vettem, igaz sokminden megvan Alíztól, de az elmúlt két éjszaka azt álmodtam, hogy megszületett Áron. Lehet, hogy ez valami jelzés volt. Délután összerakjuk a kiságyat, aztán jövő hétvégén vásárolgatok.

Tinu! Jobbulást Tüncinek! Örülök, hogy elintézted a szerdát! Én sajnos április 1-én tudok legközelebb relaxra menni, mert jövő héten Alíz 2,5 éves kontrollja, 25-én meg óvodai nyílt nap lesz.

Tena és hozzá való hálós bugyi patikákban kapható.

Előző terhességnél vashiányom volt és az Annus által írt Kräuterblut nagyon jól rendbehozta. Most nem mondta a doki, hogy bármit kéne szedni, bár nem is nagyon nézte.

Én Drefttel mosom Alíz ruháit, nagyon szeretem. Öblítőt pici babánlál szerintem felesleges használni.

Kép

Kép
hean
 
 


Lányok,
a giga-mega Tenából ill. a hálós bugyiból hány db-t érdemes venni?

emese1979
 
 


Panndi!

Vigyázz magadra!!!Bár pelenkázni muszáj :roll:

Tinu!
Akkor úgy látszik h csak ilyen korszaka van...majdcsak túllesztek rajta!!!Megnéztem ezt a fotelt...hát ki kell próbálni h milyen,az ára az jó húzós...nem tom h ebből fellehet rendesen állni egy babával?Nem néztél ilyen kifejezetten szoptatós foteleket?Vagy azok nem tetszenek?

Szilvi!
Nálatok mi újság?oly keveset hallunk felőled is :lol: :lol:


Hean!
Látom nálatok is van tennivaló!Akkor jó munkát!Múltkor én is a szülésről álmodtam...szerintem ez már ilyenkor természetes
:lol:

Kutyafüle!
Neked akartam írni h nehogy azt hidd h lazább lesz a rokonok látogatása stb!Én ebben jobban elfáradok mint bármi másban 8)

annus11
 
 


Sziasztok!

Igen, tudtam normálisan aludni reggel 8ig, szóval jobb most, nagyon fáradt voltam az elmúlt napokban...

Boldog névnapot apának! Fini lett a torta? Vagy süti?

Vitaminokról nem tudok nyilatkozni, mert én nem szedek semmit, normális a baba, nem is hiányzik semmi belőlem, remélem, belőle sem... :)

A jóslófájásokat sem ismerem, de valóban azt mondják, olyanok,mnt a vajúdási fájások, csak rendszertelenek. A meleg fürdő meg vagy elmulasztja őket, vagy szülési fájássá rendezi őket (mint Samu keresztmamájánál... :) ). Méhszájfájdalom normális, nem kell tőle megijedni, ott nyom a baba már... Azért ettől még nem kell nyílnia, de vki már tanácsolta sztem, ha egy kicsit úgy fekszünk, hogy a derekunk feljebb van a fejünknél, akkor a babó is feljebb csúszik vmivel. Felálláskor meg logikus, hogy nyomódik... Azért van tehetetlenség meg gravitáció... :) És ezek meg majd szülésnél akár segíthetnek is... :) Csak most még van, ami megakadályozza, hogy kipotyogjon a gyermek... :)

Tündének jobbulást! Sajnálom, hogy megint beteg, tényleg nem túl kedves dolog beteg gyereket bölcsibe vinni... :( Másokat veszélyeztetni...

Annus! Jó kis portyád lehetett! Mutasd majd, mit alkottál!!!

Lányok, én is elkezdem összeszedni a dolgokat mostmár. Ha apa hazajött ma, megnézem, mik is vannak, mik hiányoznak. Izgi lesz...

Mozza! Jó, hogy jobban vagy! :wink:

Fekvőseinknek kitartás!!!

Szegény Petrus meg még mindig kórházban... Talán neki a legrosszabb...

De jó, hogy Zsófi jól van! Neked mi bajpd lett, Panndi? A rúgástól fájsz?

Azért jó, hogy ma viszonylag jobb a pénzvilág... Remélem, csak jobb lesz.

Na, nem tudom, mit szerettem volna még írni...
Vendég
 


Emese!
A Tena általában nincs darabra,bár halottam h vhol dbra is lehet venni,esetleg kérdezz rá!Amúgy egy csomagban azt hiszem 30 db van,az bőven elég lesz!!!!Marad is :wink: Én nem az eldobhatós bugyit veszem,hanem ami mosható.Azt hiszem az 2 dbos kiszerelésben van.Tinu írta azt hiszem h neki elég volt a 2,kimosod és nagyon hamar megszárad!De 4nél többre szerintem nincs szükség!!!!
Ha eldobhatót veszel akkor passz....Szerintem ez csak az első napokra kell,max 1 hétig(ha jól gondolom)De ez is egyedi!Mint ahogy egy menszi is egyéni mindenkinél...

annus11
 
 


Ja most voltam a bankban,és fél füllel hallottam egy beszélgetést!
Állítólag ez most csak márc.15. miatt van...szóval jövőhéten várható h megint 300 felett lesz az euro :roll:

annus11
 
 


Sztem a 2-t Szkitty írta. Nekem fogalmam sincs ezekről... Pedig már szültem 1x... Szóval mással is megoldható... :)
Vendég
 


Annus: Az a helyzet, hogy utolsókat rúgom a munkahelyemen. Van még egy munka, amit be kell fejeznem. Remélem már csak pár nap. Utána végre otthon leszek és Én is elkezdek készülődni. Még semmit sem csináltam. :shock:
Szerencsére Patrik miatt nem a nulláról kezdünk, de azért így is van elég feladat. Nem szeretnék mindent az utolsó pillanatra hagyni.
Amúgy Velünk minden OK. Nóri néha nagyon aktív. Egyik este vagy 1,5 óra hosszat egyfolytában rugdosott. Csodáltam, hogy nem fáradt el. Biztos a jó kis frontok. Tegnap óta eléggé húzódik a hasam. Biztos a szalagok...
De azért jó, hogy ilyen aktívak a babák, legalább tudja az ember, hogy minden rendben van Vele.

Mindent elolvasok, így képben vagyok, de nem mindig jut időm reagálni, pedig sok mindenbe szeretnék beleszólni :D :D

Kitartás a fekvőknek! Már nem sok van hátra.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Annus,
ja, úgy értettem, elég a 30-as csomag, v kell több is. Bár a kórházban (remélem) elég, aztén ha kell, itthon könnyen beszerezhető. Akkor a hálósból elég lesz kettő is... :)

Dóri,
az jó, ha ki tudtad pihenni magad kicsit :)

Nézzétek ez milyen cuki, nekem tetszik nagyon, csak sokallom az árát, postéval együtt :?

http://www.vatera.hu/rozsaszinu_bogaras ... 25525.html

emese1979
 
 


Az ünnepre való tekintettel megizmososdott a forint? Vicces :-) Ezt banki alkalmazottak mondták vagy sorbanálló emberek :-) MÉg szerencse, hogy hamar itt lesz a húsvét, meg május 1 meg pünkösd is :-)))))))

Én ismerős patikustól vettem, aki meg szokta bontani a tena-kat. Van 15 db extram, meg 15 db közepesem, utána már bőven elég lesz a sima szárnyasbetét.

Egy kis helyzetjelentés altatás-ügyben:
Tegnap a délutáni alvásnál hagytam bőgni sokat, nem egyhuzamban, kb 5 percenként benyitottam hozzá, és elmondtam neki, hogy most már aludnia kell és nagyon szeretem, meg itt vagyok a másik szobában, vigyázok rá stb. Nem volt semmi mesélés, éneklés, simogatás, ringatás, innivaló bevitel. Másfél óra után már én is majdnem bőgtem, de aztán elaludt. Este megint nem mentem be hozzá, az ajtóból szóltam hozzá 2x kb, 10 perc után aludt is.
Most meg sírt 10-15 percet, be-benyitottam hozzá, aztán beszélgetett az alvós babájával fél órát, 2-kor benyitottam, hogy mostmár elég, tessék aludni, 5 perc és elaludt.
Remélem nem kiabálom még el, de eddig jól alakulnak a dolgok...

Bilizéssel meg úgy vagyunk, hogy napi 5-6x belepisil, néha kakil is bele, de az inkább a pellusba megy még. Ma délelőtt nem volt rajta pellus. Nem akarta, hogy ráadjam tetszett neki, hogy bugyiban lehet. Persze alvásra kapott. AZt nem tudom, hogy most mi a következő lépés? Mikor fog szólni? Néha ő megy a bilire, de nem mindig kell neki akkor. Inkább én szólok, akkor ül rá és szinte mindig pisil is.
pumuklii
 
 


Emese
tényleg nem olcsó, azért is fura, mert ő varrta.
Nem kell sok tena, az nem szárnyas, szerintem sima betét már bőven elég a kórház után.

Böbi!
Remélem tudsz jönni lassan!
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Jelentem, hogy Petrus hamarosan visszatér közénk, és jónak látja, hogy azokat a dolgokat, amik felizgathatnak bármelyikőnket, azokat apró betűvel írjuk a fórumra. Szóval ez a kérés.

Amúgy a lehetőségekhez képest jól van, sok-sok szuri, kórház, mindenféle, meg időnként ijesztő dolgokat produkálnak hárman együtt, de még egyben vannak, és reméljük, még így is maradnak legalább 8 hétig! :wink:
Vendég
 


Ja, nem ez az apró betű, hanem ez. :lol:
Vendég
 


De talán a kicsi is megteszi. Csak legyen kisebb, mint a normál szöveg.
Vendég
 


pumuklii: Szerintem nagyon jól csinálod. Én is valami ilyesmit alkottam annakidején. Fő a kitartás, és ha hallja a hangodon a határozottságot, akkor működni fog. Ügyi vagy :D

Kép

Kép
sissy29
 
 


Most találtam a vaterán, nem tudom, az ikreseknek ez mond-e vmit, de gondoltam felcsatolom. Azt hiszem, Petruséknak már van kocsijuk, de hátha érdekel vkit.

http://www.vatera.hu/gobabygo_testverba ... 86144.html

emese1979
 
 


Pumukli,
olvastam egy cikket egy régebbi Baba magazinban, a szobatisztaságról volt szó benne. Azt írták benne, hogy a kicsik hamarabb megtanulják a hólyagjukat szabályozni. De hétfőn ha nem felejtem el, beszkennelem és fecsatolom majd a blogba a cikket.

Dóri,
örülök, h Petrusról hoztál hírt, akkor várjuk majd Őt :)

emese1979
 
 


Sziasztok,

Pumukli, szerintem is jól csinálod én is ezt a bevetést alkalmaztam Jázminnál és 2 hét sem kelett és azóta csak berakom mesélek egyet mert anélkúl nála nincs alvás de aztán alszik is puszi után.
Az bizti az elején nagyon sok türelem kell.

A bilit azt ne erőltesd szerintem ez már nagy lépés, hogy ő saját magától megy és használja, ez már egy jó kezdet.

Nekünk nyáron amikor elhagyta a pelust az vált be, hogy látta a szomszéd kislányt bilizni azóta nem kell neki sem pelus ez egyik napról a másikra tőrtént.Mondjuk éjjel még mindig van pelus erre semmi ötletem próbáltam már mindent.

Anita, nekünk szokott Jázmin néha az ágy felsőrészen is aludni de szereti nagyon, nincs hogy le essen na meg amit kinéztél az is szép szerintem nagyon jól néz ki.

Reny, Boldog Szülinapot!!!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Helló lányok!

Na, ne haragudjatok, nem visszolvastam, hanem csak gyorsan átlapoztam a lényeget!

Minden OK? szuper volt Pozsonyban, jól sikerült a tréning, hiányozni fog... De végre van utódom, ma már itt violt, és elkezdtem neki a dolgokat átadni, mát látszik az alagút vége.

A bababútorunk utolsó 2 darabjáért ma megyünk el. Holnap kiköltözik a tesóm a gyerekszobából, tiszta lelkibeteg vagyok! Tudom, hogy ez az élet rendje, és már nagylány meg, felnőtt, de akkor is. Valaminek vége lesz, ami már soha többé nem jön vissza. És ez fáj, még akkor is, ha tudom, hogy nemsokára lesz egy csodás kisbabám.

Tinu, tök jó, hogy jössz relaxra, jövő héten akkor találkozunk!

Dóri, sajnálom, hogy ilyen macerán kell keresztül menned, de próbáld megőrizni azt a derűt és lelki harmóniát, amivel olyan hatásosan vigasztalsz másokat!

Nagyon szépek a kisbabák, Hencsó, jó hogy jöttél, mindenki vigyázzon magára, mert itt még legalább 6 hétig senki sem fog szülni!!!

Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Főleg Emese, de másoknak is: A DM-ben van saját márkás (Jessa) inkontinencia-betét sok mérteben, feleannyiba kerül, mint a Tena.

Kép
Kép
zili
 
 


Annus: hát a szoptatós fotelek kétszer annyiba kerülnek, mint az a babzsák. :) Amúgy meg nem tudom, mekkora helyem lesz, lehet, nem is fér el egy szoptatós fotel. Meg nekem tetszenek a babzsákok, de ki fogom próbálni, mennyire kényelmes. A felállás meg nem fotelfüggő, vagyis annyiban igaz, hogy nem jó, ha túlságosan belesüppedsz, de a képen úgy látszik, hogy ez nem az. gondolom, attól is függ, mennyire tömik meg a fotelt.

Pumukli: én sose tudnám ezt végigcsinálni az altatással, mint amit írtál. Megmondom őszintén, hogy annyira távol áll tőlem lelkileg, hogy még belegondolni sem vagyok hajlandó. MÁsfél órán át sose hagynám sírni a gyerekem, még akkor se, ha időnként beszólok neki és magyarázok neki mindenfélét. Ez igazi büntetés szerintem, és asszem én még büntetni sem szeretném.

Emese: hát én kötve hiszem, hogy egy kisebb gyerek hamarabb megtanulja a hólyagszabályozást, mint egy nagyobb. Már idegrendszerileg biztos érettebb egy idősebb gyerek, az más kérdés, hogy beleszólhat a dackorszak, meg a lelki dolgok a szobatisztaságba. ENnek ellenére én elég sokfelől azt hallom, hogy míg a kisebb gyerekeknél hosszasabb folyamat a szobatisztaságra szoktatás, az idősebbeknél meg pikk-pakk, akár egy-két nap alatt is összejöhet, ha minden együtt áll. De sejtem, hogy ez nagyon egyéni lehet.

Kép
Kép
tinu
 
 


Még a szoptatás alatti hajhullásról akartam írni. Az azért tűnik nagyon riasztónak, mert ugye a haj normálisan is hullik, napi pár szál, az őszi, tavaszi hajváltáskor ennél több is- normálisan is, nemcsak gócnál.terhesség alatt e a normális hajhullás megdzűnik a terhességi hormonok hatására, majd szülés után kihullik a 9 hónap alatt ki nem hullott és az "aktuális hullanivaló is". 9 hónap után elég soknak tűnik, de általában normális.Vagyis nem a szoptatás okoz hajhullást, hanem a progeszteron szint csökkenése.

Kép
Kép
zili
 
 


Én sem tudom így altatni Zsófit :oops: Nekem az amúgy nagyon konzervatív nőgyógyászom mondta, hogy ne aggódjak, majd fog aludni magától, ha eljön az ideje :) Igaziból nem érzem tehernek, hogy mellébújok, és így elalszik kb 10 perc alatt :)
Vendég
 


Sztem nem arról volt szó, hogy a kisebbek könnyebben rászknak a bilire, vagy tudják szabályozni a hólyagjukat, mint a nagyobbak, hanem arról, hogy előbb tudják a gyerekek úgy általában a hólyagjukat szabályozni, szóval előbb pisilni tanulnak meg bilibe a gyerekek, nem kakilni. De lehet, rosszul értettem... Meg a cikket sem olvastam... :oops: Mert nem volt időm rá...

Szerintem jó, hogy Maja tanulja az egyedül alvást megint, és nem akkor kell majd elszakadnia, mikor lesz tesó, mert akkor a tesóra haragudna... Drukkolok, hogy hamar rendbejöjjenek a dolgok!

Szofi! Köszi, nagyon kedves vagy!!! Mostmár jobban vayok amúgy, meglátjuk, mire megyünk, én és a diéta... :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Tüncinek jobbulást!

Örülök hogy Zsófi jól van.

Dóri köszönjük a híreket Petrusról!Örülök hogy jól vannak.

Én fekszem,ma kicsit görcsöltem,de nem is csoda,hiszen tegnap sütött a nap,ma meg hó esett.

Én normál éjszakai betétet fogok venni,Grétivel sem volt vészes a vérzésem.

Nagyon tele vagyok,apa aranygaluskát sütött nekem!!!

Szép napot,én már csak holnap jövök!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Zili!
Én nem tapasztaltam bármilyen változást a hajammal kapcsolatban....u.annyi jön ki egy fésülésnél, mint anno. Talán annyi, hogy gyorsabban nő. Babás kismamik nektek mi volt anno? Mindenkinek hullik szülés után? Neeeeeeeeee... :?

Na, ma végre elintéztük az őssejtet is. :)
A kórházi pakk ö.állítása azért még talán ráér...majd áprilisban.

Annyira nehééééééééz a pocim, mintha ólomból lenne. :?
Talán nem kellene elindulnom nagybevásárolni.... :?

Kép
mozza
 
 


Emese

Köszönöm! Mi egymás mellettit szeretnénk és sajnos azt hiszem használt lesz. Az ikres kocsik drágák. Apor újszülött kocsija 40 ezerért profi volt. Sportos, átlakítható, mózeskosárral stb. Az ikres kocsik 70-től felfelé kezdődnek. Inkább veszünk olcsó kocsit és lesz légzésfigyelőnk és jó minőségű új autósülésünk. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tinu,
lehet, hülyén fogalmaztam, úgy értettem, ahogy Dóri is írta :) Most értem haza, megnéztema cikket, persze felcseréltem, a cikk szerint előbb van a széklettisztaság, utána vizelettisztaság. Hétfőn beszkennelem majd a cikket, szerintem egész jó.

Anita,
jó dolgod van, hogy kaptál aranygaluskát :)

Ja, a babzsák fotel kapcsán - múltkor mentem a nődokimhoz, a Ráday utca végén (a Kálvin tér felőli oldalán) van egy babzsák-foteles, ki volt matricázva a kirakatra, hogy bizonyos ítpusok asszem 20-30-40%-kal olcsóbban kaphatóak akcióban:

http://www.blup.hu/hu/akcio.php

emese1979
 
 


Sziasztok!Még csak a fél napot tudtam visszaolvasni,mert az utódom egész nap a gépemnél ül,és tanítom,így én nem tudok odaférni.De ahogy számoltam már csak 8 napot dolgozok.Egyik szemem nevet,mert jó lesz már a pihi,a másik sír,mert nehéz elvállni olyan helyről,amit az ember szeret. A foront az oka mostmár rájöttem az én fáradtságomnak is.Ma is aludtam délután.De látom a nem terhes kollégákat,hogy dőlnek jobbra balra,és döntik be a kávét.Szóval nem bennem van a hiba.Amúgy sokat javult a helyzet.A duzzanatok megvannak még,de már nem fáj.És más nem érdekel.
Reny!
Nagyon boldog szülinapot és 30. hetet kívánok!!!!!!!
Mosószer.
Én személy szerint Dreft sensitivvel mostam,és nem használtam öblítőt.Egyrészt nagyon jó illatú mosószer,másrészt a babának a mama illata kell,nincs szükség az öblítőre.Legalábbis én így olvastam. :oops: Utána mindent átvasaltam,az is fertőtlenítette. Túlspilázni nem kell,mert a kórházak sem a leghigiénikusabb helyek(már ahol én fogok szülni az katasztrófa) és mégis túlélik az első napokat a babák. :lol:
Adraci!
A magnesium citricumot úgy tudom mintha csak vényre lehetne kapni. :oops: Nekem legalábbis a doki írja fel.Bő két hónapja azt kapom magnézium gyanánt és se láb,se egyéb görcs nincsen. A magne B6-ról konkrétan azt mondta sz... se ér.És ahogy itt is többektől hallom,bizony igaza van. Ha mész a dokidhoz mondd neki,hogy írjon fel azt.
Tinu!
Én nem értek a terhesség és a hiánybetegségek kapcsolatához. De bizony a vashiány hajhullást okoz. Nekem kamaszkoromban volt elég durva vashiányos vérszegénységem,és akkor a hajam 2/3-a végleg odalett. Szóval ehhez még terhesség se kell. Ez biztos.A többiről nem tudok nyilatkozni.
A terhesvitaminok szerintem sincsenek hatással.Én 6 hónapig szedtem Gravidát,és Riki elég pici baba.Nemhogy óriási. De mindig elmondom az apja is és én is 3kg alatt születtünk, és nem volt velünk semmi baj. Ez genetika. Hogy a mamára van e hatással??? Én sokat híztam,de mióta nem szedem azóta is hízok. Szóval szerintem ez is alkati kérdés. De én örülök, hogy szedtem, meg a doki is javasolta,mert egyrészt mi őszi-téli terhesek voltunk, amikor jóval kevesebb természetes vitamin jut a szervezetbe. És ilyenkor a szervezeted óriási munkát végez.Legyengül az immunrendszered,stb. Szóval kell az utánpótlás. És nem reklámként mondta a dokim,mert ő nem azt ajánlotta volna,amit én szedtem, de azt mondta végülis az is jó.
Bocsi,hogy hosszú lettem. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Panndi,mire nem válaszoltam?Ne haragudj,csak írtam,hogy szét vagyok csúszva.Ezer bocsánat!!!!!
Megkérdeznéd még egyszer? :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Mozza: nekem nem közvetlen szülés után kezdett hullani a hajam, hanem hónapokkal később. És elég sokáig tartott, de azért nem volt olyan drasztikus, hogy meglátszott volna, szóval nem csomókban hullott vagy ilyesmi.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na még amit akartam.
Annus!
Nem lesz olyan megterhelő a rokonlátogatás mint a mostani helyzet.Gondold végig. Most 8-16-ig ott KELL legyek a munkahelyemen.Hazajövök le KELL üljek tanulni.Ezek kötelességek. Még a rokonlátogatáskor ha elfáradok,vagy elunom magam felállok,közlöm,hogy elfáradtam. Egy akkor már a 9. hónapban lévő kismamának mit mondanak?Ugyan maradj már!!!!Ezt ők se gondolnák komolyan!!
Betét
Én vettem ugyan egy 5db-os eldobhatós bugyicsomagot,mert akciós volt(450Ft).De nem elég 2-3 mosható!!!!Ne arra készülj,hogy 3 nap és mehetsz haza!Ez az ideális helyzet. De mi van,ha nem ideális a helyzet? A kolléganőm szép,aktív,problémamentes terhességet vitt végig, befordult a baba, beindult a vajúdás,stb. Aztán a baba kapott odabent egy fertőzést,és 10 napig dekkoltak a kórházban. De ha csak 3 napig maradsz is,akkor is 3 bugyinál lehet,hogy egy nap több kell.Nem tudod mennyire fogsz vérezni,stb.Még ha naponta hazaküldöd is mosni. Nekem nagyon kevésnek tűnik.Már nem akarok belevauzni.Én 7-et vettem a kínaiban 250Ft volt darabja.Inkább több legyen belőle,mint kevesebb,mert drága férjemből kiindulva egy férfi nem biztos, hogy tudna ideális alsót venni,ha kell.A fantasztikus csipketangát gond nélkül kiválasztja a méretemben, de mikor együtt vettünk bugyit a kínaiban,ott szerencsétlenkedett,hogy ez nagy lesz,stb. Úgyhogy ezt nem szabad rájuk bízni. Mondom,szerintem. Nekem a védőnő 10db Tena extrát mondott,meg utána éjszakai meg extra normális eü-i betétet.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


kutyafüle: csak azt kérdeztem, hogy KRF-re jársz? Ott fogok államvizsgázni két és fél hét múlva :lol:

altatás: nekem 10 percem Fruzsi mellett is lesz Zsófi altatására esténként, szóval én emiatt nem szoktatom át, meg én ehhez nem vagyok elég kitartó :roll:
Vendég
 


Reny: boldog születésnapot!


szpetrus: kitartás!

Hajhullás: nekem szülés után nagyon hullott, meg én nagyon fogytam is, de azt nem bánom :lol:
Vendég
 


Jajj,Panndi,ne haragudj!Igen,oda járok.Gazdálkodási szak,pénzügy szakirány.Te? Nem irigyellek!!!!Bár annyiban azért igen,hogy már minden vizsgával és a szakdolival is megvagy.Nekem ez még olyan távolinak tűnik,pedig novemberben én is szeretnék államvizsgázni.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Na, eltűnt a hozzászólásom :evil:
Annyit írtam csak, hogy Kutyafüle, akkor a házidokimnak igaza volt a vasban :)

A tapasztalatodon túl találtam még cikket is róla:
http://www.hairwellness.hu/a-hajhullas- ... Itemid=177

Szóval lányok egyetek sok mogyorót, abban jó sok van belőle :)

emese1979
 
 


Meg mondjuk mákostésztát! :lol: :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Na azt nem akartam kiemelni külön :) Ettél mostanában, vagy leszoktál róla? :)

emese1979
 
 


Lányok mindenkinek nagyon köszönöm a köszöntést, igazán jól esett, kedvesek vagytok. :lol:

Én a Tenáról most hallok először (már a szülés utáni alkalmazásban) nekünk a kórházban adtak valami betétet, azt használtuk. Haza is hoztam belőle vagy 15 db-ot, még maradt is. Aztán már a sima eü. betétet használtam.

Dreft jó mosószer, én is azt használom, meg a fehér Silan öblítőt, imádom az illatát.

A hajam nekem is nagyon hullott, de úgy 4 hónappal a szülés után kezdődött. Volt olyan, hogy reggel felkeltem, és egy egész csomó hajat szedtem össze a párnáról.

Kép
Kép
g_reny
 
 


Altatás, sírás

Én sohasem hagyom sírni a gyerekem. Hiszem, hogy a bizalmat erősítem benne, és azáltal ha sírni hagynám az ellenkezőjét érném el. Szerintem, ha a baba sír, akkor válaszolni kell rá. Én beteszem Aport az ágyába, mellételepedem és eljövök tőle mikor elaludt. Szinte egyedül alszik el, de mellette vagyok.

Reny
Isten éltessen!

MAgnézium
Erről lemaradtam. Én MagneB6-t szedek. Én nem keményedek csak megelőzésképpen, mert ugye ketten vannak és ikerterhességnél nagyon jellemző. Most melyiket érdemes akkor szedni?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Panndi
A 10 perc szerintem se gáz. De az már nagyon, hogy 1-másfél óra az altatás, mert mese kell, meg ének, meg szomjas vagyok, meg simogassam stb. És ezt napi kétszer! Na nem! Aztán mire felébredne magától, már 5-6 óra van. Este megint nem alszik, reggel ugyanúgy korán kell.

Tinu
tudom, hogy sokan nem tudják sírni hagyni a gyereküket. Egyszer kellett ezt csinálnom, aztán elfogadta, hogy ez van egyedül kell aludnia... Most is 5 perc után elaludt. Miért lenne ez büntetés? Igy megtanul aludni, nem lesznek alvásgondjai. Nekem lenne büntetés, ha maradna minden a régiben.
Neked ez a módszer fura, nekem meg a tied. Te ezt nem lennél hajlandó csinálni, én meg azt.
pumuklii
 
 


Anika
és nem ébred fel éjszaka, mert azt hiszi ott vagy, és keres?
pumuklii
 
 


A másfél óra altatás valóban hosszú. Nem tudom mit tennék, de a gyerek sírását nem bírom percekig hallgatni. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Emese!Eszek,de már koránt sem kívánom annyira,mint korábban.Így hetente vagy kéthetente eszem egyszer. Most a fagyira kattantam rá. :oops: Majd elmúlik ez is.Vagy akkora leszek,mint egy óriásbálna. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: