Új privát üzeneted érkezett!

Réka,
esetleg más pozíció? vagy ha kihagynád egy kicsit és csak bal cici? Gondolom azért többnyire már eszik mást is.

Erika,
szerintem meg ne szoptass belőle, hanem fejj egy kicsit mindig, épp, hogy annyit, hogy ne fájjon. Ezzel nem fog több termelődni. Ezenkívül: menta vagy zsálya tea hozzásegít a tejapadáshoz, reggel-este 1-1 bögre. A hideg vizes borogatás is jót tesz, már ha kibírod.
Ha még fokozódik akkor Urtica Urens CH 15 (a CH 5 tejtermelés fokozó) napi 1-2xx5 golyócska (gyógyszertárban kapható, recept nélkül.

Márti,
köszönöm szépen.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Hahó,

Réka,
igen, lehet ilyen, és a fogzás különösen ludas lehet benne, és azért a jobb cicit gyepálja szerintem, mert ha pl. egyik oldalon jön a fog, akkor valahogy úgy esik jól neki, hogy csak a jobb cicin rágcsál. A sebet gyógyítsd, szellőztesd, kenegesd anyatejjel (ahogy Snoopy írta feljebb Dorkinak, az neked is beválhat), és próbáld meg rávezetni a fiatalurat, hogy ez így anyának fáj, csinálja rendesen (azaz ne harapjon, ne rágcsáljon stb, hanem szopizzon szépen finoman). Nálunk elég jól bejött, és ekkora baba már azért általában megérti ezt.

Erika,
nekem nagyon bejött az UU, amit Ágci említett, illetve ha csomós, akkor a Phytolacca nevű homeós szer is jól jöhet. A zsálya nagyon rossz ízű, viszont ijesztő hatása van: nekem, amikor rendszeresen ittam, egyszercsak megjött, aztán két hét múlva megint megjött (se azelőtt, se azóta nem jött meg újra, miután már nem ittam zsályát), a tej meg nagyon érezhetően kevesebb lett. De nekem kellett belőle napi fél liter. Azt hiszem, fentebb is két-három bögréről volt szó (régebben volt ez téma, Pocok járt ugyanígy). A hideg borogatás vagy uszoda (hosszas áztatás hideg vízben, 20 percnél több) is nagyon hatékony. Továbbá a képosztalevél ciciborogatás, amit ez ember mellgyuszikor tesz fel, az is apaszt. És hát igen, ha nagyon feszül, muszáj egy picit fejni, csak nem csontig leüríteni. Akkor nem fog újra egyre több termelődni.

Ágci,
a menta borsmenta vagy fodormenta??? Nekem szegezte a néni a drogáriában, én meg csak álltam ott bután Kép

Fiona,
ha ilyen klasszul fejlődik, én nem hiszem, hogy mennyiségi gondok lennének. Viszont a cumisüvegből tény és való, hogy könnyebben jön, ezért könnyebb belőle többet nyelni Kép Egy ilyen pici babának egyrészt még elemi szükséglete a gyakori cicizés, másrészt pedig vigyázni kell a cumisüveggel, mert nagyon el lehet rontani azzal is a szopási technikát (és minél kisebb a baba, annál inkább). Továbbá egy ilyen pici babánál normális, hogy nem három óránkéntm hanem esetleg jóval gyakrabban kér cicit (nem csak az evés miatt). Nem érdemes sem az órát nézni, sem a szopásokat méricskélni, mert a mennyiség önmagában nem informatív (pl. reggel általában több, de hígabb a tejecske, este viszont kevesebb, de kalóriadúsabb Kép ). Ami informatív, és ezt te is pontosan tudod, a fejlődés és a kakis-pisis pelusok száma. Ja és a hosszas, pihenős szopi is teljesen normális. A lányom ebben a korban rendszeresen egyórás, este kétórás szopikat rendezett.
Nem értek hozzá, ezért csak nagyon bizonytalanul merek bármit is mondani. Ha, szerintem a legjobb, ha felkeresel direktben egy szoptatási tanácsadót (a www.lll.hu honlapról), mondjuk telefonon. Nem hiszem, hogy a tápszer megoldaná a problémát, de ha ettől megnyugszol, legyen kéznél. Nagyon fontos, hogy ne stresszelj. Ha úgy érzed, hogy kevés a tejecske (de szerintem nem ez a gond), akkor Laktoherb helyett érdemesebb gyümölcsteát, gyümölcslét, ásványvizet inni, napi kb. 3 litert (a túl sok se jó). Illetve az Urtica Urens CH5 homeós bogyó is hatékony. Hasfájást csinálhat a sok tejtermék is (mármint Zebinek az, amit te megiszol-megeszel).
Nekem elsőre ezek a dolgok jutottak eszembe (de hangsúlyozom, nem vagyok hozzáértő, csak egy elég problémásan szopizó baba jutott nekem, és a sok segítséggel, amit innen kaptam, most ott tartunk, hogy 15 hónaposan is bőven szopizik még):
1. Mekkora méretű a babád, és mekkora a mellbimbód?
2. Nem lehetséges-e, hogy csak első tejhez jut hozzá időnként, és ez tekeri a pociját?
3. Nincs-e lenőve Zebi nyelve?
4. Nem lett-e cumizavaros?
5. Nincs-e valami fájdalmas dolog a szájában?
6. Ha úgy érzed, nehezen jön a tej, akkor érdemes egy szájába lógatós pozícióval kísérletezni, akkor könnyebben beindul, illetve jobban ürül.
7. Ha már ott jársz az lll.hu-n, akkor nézd meg azokat a részeket is, amik azzal foglalkoznak, hogymikor NEM kevés a tej. Hátha megnyugszol tőle. Mert ez a legfontosabb: hogy nyugi!!!!
írj majd, hogy mi van veletek, addig is drukkolok Kép Bocs, ha összevissza voltam, de nagyon kapkodok, mert Cicó lányom itt sertepertél körülöttem, és azt hajtogatja, hogy ciciiii (unatkozik, mert gépelek Kép )
Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Fiona,
Én sem vagyok hozzáértő, de ahogy leírtrad szinte magunkra ismertem -legalábbis nagyából mert én nem mértem mennyit szopizik, és cumisüveg sem volt. Viszont a cicim a mai napig lapos szopi után és ennél mélyebre már nem tudom neki benyomi a szájába, fejéssel én nem is próbálkoztam, nekem is csak csöpögott. (8 hónapos korában már tudtam fejni, de tejleadó reflex nem volt soha.) Ennek ellenére a lányom szépen megnőtt, szóval szerintem az hogy sokáig szopizik azon kívül, hogy néha már zavaró,nem ok arra hogy tápszert adj neki. 3 hónapos kora körül úgyis ügyesebb lesz és gyorsabban fog szopizni az még nincs már messze.
Ne aggódj, pihenj, egyél, igyál rendesen nálunk ezek voltak a legfontosabbak.
Na azért remélem ennél okosabbat is mondanak majd neked.

Amcsi

PS GRATULÁLUNK PELÉNEK A BABÁHOZ!!!!
amcsi
 
 

 
 

Rékabéka,

Sebes is a cicid? Nekem szépen látszanak a foglenyomatai pedig nem harap. Viszont én azt tapaszaltam, hogy ha nagyon éhes akkor kevésbé szorít. Harapni ne hagyd, rá kell szólni, hogy NEM, és ha nem hagyja abba eltenni a cicit egy időre.

Szakértők,
Nekem is van egy kérdésem. A Rendelőben olvasgattam a Csecsemőtáplálása, Hozzátáplálás témában a kérdéseket-válaszokat. Ezek mennyire mérvadóak??? Mert én akkor nagyon rosszul csinálom ezt az etetést. Ő pl. azt javasolta, hogy 8 v. 10 hónaposan csak reggel-este cici a többi pedig szilárd...

Amcsi
amcsi
 
 


Amcsi!

Volt régen egy topik, Reagálások a rendelőben adott válaszokra, vagy hasonló cimmel. Ott rendre kidumáltuk, miket irnak a dokik. Ez utóbbi elég túlhaladott dolog, ha megnézed pl Iboly irását az ötlettáron (otlettar.try.hu). Most az a legfrissebb kutatásoknak megfelelő nézet, hogy 1 éves korig a fő táplálék az anyatej, a többi csak kiegészités, és nem kell egyetlen szopit sem kihagyni, azaz 1 évesen is akárhányszor szopizzon a baba.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Amcsi, igen, sebes. Az nekem is feltűnt, hogy az a legrosszabb, ha "üresjáraton" van, és csak cumizik, ha van benne tejecske rendesen, akkor sokkal kevésbé fáj. Rászólni rászólok, a gond az, hogy főleg éjjel cicizik, mostanában pláne igen sűrűn (fogzás????), akkor meg ugye eleve elég koki az ember lánya. Próbáltam ülve is -őt ültetem (köszönöm a tippet, Ágci), úgy megint csak jobb, csak hát éjszaka másfél - két óránként...
Kriszi, neked is köszi, úgy néz ki akkor, tényleg a fogacska a ludas, majd megpróbálok kitartani.

Köszi mindenkinek, sziasztok

Réka

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Évica!

Köszi a mail-t.Azthiszem kipróbálom először magánban a dokit,és meglátjuk.

Andana
andana
 
 


Ildi,

Köszi, csak elég zavaró hogy itt mást olvasok, mint ott. Nem lehetne ezeket a túlhaladott hozzászólásokat levenni?

Rékabéka,
Hát akkor tényleg nem kimél téged ez a gyermek.
Fogzásra nem adsz neki valami homeo, vagy más szert? Én szoktam neki adni ha el nem felejtem, ált. úgy tűnik használ, attól kicsit jobban alszik.

Amcsi
amcsi
 
 


Amcsi
Adtam neki Chamomilla-t egy ideig, de semmi javulás. Soha ilyen rosszul nem aludt, sőt 4 napos korától 3 hóig minden egyes éjszaka 8-9 órákat aludt. Jól el voltunk kényeztetve. Aztán bevezette az éjszaka közepén 1 szopit, most meg kb. másfél hónapja ha 3 órát alszik egyhuzamban, már én ébredek, hogy na, mi van. Napközben különben kutya baja, csak a kezét rágja megállás nélkül. Az ébredéseket már egész megszoktam (persze együtt alszunk), de ez a cicirágcsa nagyon nem hiányzott. Remélem lassan rendeződik a helyzet.

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni. A lányom 10 hónapos múlt. Háromszor eszik szilárdat egy nap. (Reggel és délben 3 deci, délután 2 deci a kajaadag.)Idáig minden evést úgy kezdtünk, hogy szopizott előtte, de 2-3 napja egyszerűen nem akar szopizni evések előtt. 1-2 perc után egyszerűen elfordul és ha vissza akarom erőltetni, ordításban tör ki. Csak akkor nyugszik meg, ha az etetőszékbe teszem. Ma megpróbáltam és adtam neki evés közben inni, nehogy gond legyen a folyadékkal és a két evés alatt 30ml-t benyomott, tehát szomjas is volt. Akkor miért nem szopizik? Elválasztja magát? Tapasztalt valaki ilyet? Létezik, hogy 10 hónaposan abbahagyja a szopit? Ne is erőltessem napközben vagy azért próbálkozzak? Szerencsére ciciügyileg jól alkalmazkodom, nincs csomó, gyuszi, stb. Az az érzésem, hogy csak én akarom erőltetni a szoptatást, de ő nem akar szopizni. Ja és tegnap az éjszakai szopi is cirkuszos volt. Kezdem feladni az összes itt tanult elvemet. Segítsetek!
Sziasztok!
Andi
andianyu
 
 


Sziasztok!

Andi: (mostanában mumus vagyok, mindenkitől azt kérdezem): nem lehetsz esetleg terhes? Nekem ez a pár korty és inkább mégse ilyesmit juttat eszembe. Vagy pl mikor megjön, akkor is változik a tej íze. Szervi okok? (bibi a szájban, levegő az orrocskának stb) Nekem Ancsi, mikor úgy csinált, hogy no szopi, akkor egyáltalán bekapni se volt hajlandó a cicit.
Szerintem ne erőltesd. Próbáld a félálomban levő pillanatokat elkapni, csupaszkodós, összebújos játékoknál megpróbálni esetleg.
És persze vannak olyan babák, akik elválasztják magukat ilyentájt.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
Ildi!
Nem. Terhesség kizárva. A jövő héten kellene megjönnie, egyébként idáig nem okozott nála különösebb gondot. Semmi szervi okot nem vélek felfedezni, úgyhogy végképp elkeseredtem. Sajnos neki nincs félálom, mert vagy alszik, vagy egyszerre kinyílik a szeme és fenn van. Tehát kétségbeesésem jogos. Sajnos! KépKépKép
Szia!
Andi
andianyu
 
 


Sziasztk!

Mindenkinek köszi a szopis tanácsokat és a megnyugtató szavakat. Tegnap vettem Utrica Urens CH5-ot és elkezdtem szedni. Ujra megpróbálkozom a Laktoherbel is, csak kis adagban (1 tasak/nap). Megnövelem a folyadékot, mert tényleg kevesebbet ittam az utóbbi időben és észre sem vettem.
Kriszti, köszi a megnyugtató szavakat, hogy nem vagyok/voltam egyedül hasonló esettel.
Megpróbálok gyoran válaszolni a kérdéseidre.
1. Zebi most 8 hetes és 5200 g 64 cm. A bimbom szerintem elég átlagos. (kb. 1 cm-es husos és az udvara arányos).
2. Elég laposra szivja a cicim és többször érzek közben "tejcsurgató" bizsergést is, ugyhogy remélem megkapja az utotejet is.
3. és 5. Rendben van a nyelve, és most megnéztem nincs benne szájpenész vagy afta.
elég fehér lepedékes a nyelve a tejtől. Ez normális?
4. hetente csak egyszer kap cumisüvegből tejet. Teát sem iszik cumiből , sőt tőlem el sem foagadja a cumit. Kép Csak a párom tudja igy etetni, amikor suliba kell mennem.
6 Kipróbáltam a logatos szopit, de eléggé béna voltam. Nem tudtam, hogy igazán hogy helyezkedjek el. Kép Kép Kép

Köszi
fiona
fiona
 
 


Réka,

Sajnos hasznos tanácsot nem tudok adni.
Nálunk un. az ábra, pl. a felső metszők 1 hónapig kínozták, majd kis szünet, jobb alvás és most kezdődik előlről. Most azzal porobálkozom, hogy én háton fekve, gyerek meg félig rajtam, félig oldalt fekve felülről cicizik. Hátha így nem tud annyira ráharapni.

Amcsi
amcsi
 
 


Fiona,
a leírtak alapján nem hiszem, hogy bármi komoly gond lenne. A nagylányod ezek szerint másképp csinálta? A lepedéket sajna nem tudom, de rémlik, hogy Cicóé is ilyen volt. Nem kell tőled a cumi, jah, van annak a gyereknek esze Kép
Lógatós pozíció: van itt egy szoptatási pozíciók topik, méghozzá a topikszerkezetben emellett:
Anyaság/Szoptatási pozíciók. Ott az archívban főleg sok-sok jó leírás van képpel, direkt arra hozták létre, hogy a kreatív anyukák csemegézhessenek Kép Én rengeteget tanultam a "mamma sutráról" Kép Nagyon ajánlom a hídpozíciót, bár nekünk az később volt jó, amikor a kisasszony elmászkált volna szopi közben. Ilyen pici babánál még néha nagyon béna az ember, ez is normális Kép
Ha érdekel, nekem van egy házi szopistea receptem (védőnőtől kaptam annak idején), ha jól emlékszem, koncentráltabb, mint a Laktoherb, és nekünk az nem okozott különösebb gondot. Illetve sokan esküsznek itt még a birsalmalére, mint tejszaporítóra (én is Kép )
Szerintem nagyon ügyik vagytok. Gondolkozom, mit tudnék még mondani - esetleg cumisüveg helyett kaphatná a tejcsit akkor egyszer kanálból, pohárból, vagy szelepes cumiból, ezek kevésbé csinálnak cumizavart.

Réka,
kitartás. Cicó is harapott néha félálomban, de szerencsére hamar abbahagyta. Ezzel tényleg nemigen lehet éjjel mit kezdeni Kép Esetleg, ha ilyenkor közelebb húzódsz hozzá, és beljebb nyomod a szájába a cicit? Előfordulhat, hogy néha bejön (bár nálunk ez nem nagyon működött). Kitartás, előbb-utóbb egészen biztosan abba fogja hagyni. Nappal próbálj beszélni vele, hátha véletlenül eszébe jut éjjel is... Kép

Andi,
nyugi!!!! Lehet, hogy csak átmeneti szopisztrájk, fordul a szél, és már vége is. Szerintem érdemes mindig próbálkozni, de nem erőltetve. Hát és ha éjjel nem akar, hát nem akar, na bumm. Ezt biztosan ki fogod bírni valahogy Kép

Amcsi,
én is frászt kaptam néha a rendelős hozzátáplálásos tanácsoktól - de sajna ez ma a védőnői-gyerekorvosi társadalom egyik oszlopos véleménycsoportja - na most jól megaszontam, amúgy politikusosan Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Fiona!
Én teljesen új vagyok itt a topikban, de hasonló cipőben járok, mint te! A kislányom 5 hetes. A Laktoherb teától az ő hasa is fáj, de van egy másik teakeverék, amit kipróbáltam, a Naturland készítménye, a neve Fitolac, egy picit más az összetétele, és ettől viszont nem fáj a pici pocija!
Üdv
Kata
mkata
 
 


Andi! Írtam neked tegnap, de most nem találom. Szóval az én hármaskám is ezt csinálta 8 hónaposan. Nálunk szerintem az volt a gond, hogy a tejleadó reflex egyre nehezebben indult be, és nem volt türelme Marcinak dolgozni rajta, amíg megjött a tej. Később már az éjszakai félálomban szopi se ment. Így szép lassan elapadt a tejem. Sajnos nem tudom mi lett volna a megoldás, de az okosok biztosan tudják, ha esetleg neked is ez a problémád.

Ildikó
b_ildikó
 
 


Sziasztok!

Kriszi!
Hát lehet, hogy sztrájkol, de azért próbálkozom. Nappal semmi változás, éjszaka most elfogadja. Egyébként nem lenne gond, ha nem kér éjjel csak felkel és úgy nem kéri. Kép Én persze teljesen felébredek mire vége a cirkusznak, ő pedig elalszik. KépKép

Ildikó!
Nekem mindig is nehezebben indult meg a tej, de ez idáig nem volt gond. Ja és a C fogással egészen gyorssá tudom tenni. De lehet, hogy most már lusti hozzá, mert ugye annyira már nem éhes, mint régen, mikor csak szopi volt. Nem tudom, csak találgatok, sajnos. Remélem választ kapok valaki hozzáértőtől.
Sziasztok!
Andi
andianyu
 
 


Köszönöm a biztatást. Közben az történt, hogy tegnap óta már napközben is kétóránként rángatja a pólómat. Kanalat két kanál után lökdösi el, pedig már háromszor evett, két főzelék, egy gyümi. Most csak cic. És megállás nélkül rágja a kezét.
Tüneti kezelésnek azt találtam ki, hogy éjjel csak a balból kap, igy valamennyire kimélni tudjuk a bibist. Napközben meg próbálunk ügyeskedni, új poziciók, stb. Remélem lassan rendeződik a helyzet...

sziasztok

Réka

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Sziasztok!

Ágci, Fiona, Kriszi

Köszönöm a válaszokat! Szoptatni nem akarom, mert akkor visszaszokik rá, ráadásul egyáltalán nem kéri. Asszem a teákat kipróbálom, sőt ez a homeos Phytolacca is jól hangzik, ugyanis egy nagy csomót érzek a jobb mellemben, és ha hozzáérek fáj, inkább ez a bajom, de nincs bedurranva, úgy mint az elején.

köszi még1x

pusz

ERika
brokkoli
 
 


Erika,
a csomóval muszáj lesz valamit kezdeni csakugyan. Nekem nagyon bejött rá a káposztalevél borogatás, csak egy kicsit kellemetlen viselni, mert büdös Kép
De ha ki tudnád masszírozni ill. fejni, az lenne a legjobb.

Andi, Réka,
kitartás Kép Kép Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Örömmel újságolom, hogy cicifájás 2 napja elmúlt!!!!! Újabb fogacska nem mutatkozott azóta sem, de fiacskám egyszer csak megint rendesen szopizott. És most éjjel már csak egyszer ébredt!
Köszönöm, hogy tartottátok bennem a lelket!

Réka

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Réka,
ez klassz!!! Lehet, hogy csak "beindult" a fogacska, aztán leállt (nekünk volt ilyen). Vagy bujkált valami a fiatalúrban, és okosan cicivel kezelte a dolgot, hogy aztán nem lett belőle semmi komolyabb Kép
A cicifájást átvettem tőled én...kellett nekem vasárnap nagykannával gyepet locsolni Kép Pedig úgy élveztem...
Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok Lányok!

Farkas Boglárka vagyok Győrből (lehet, hogy már van aki ismer). Lili babám 8 hetes (ma) Kép
Sajnos pár napja kevés a tejem (hiába iszom a Laktoherb teát). Éjjel megtelik, akkor jól szopizik, reggel lefejem a maradékot estére, de csak 30 ml-t tudok lefejni. Ma kezdtem szedni a homeopátiás szert, remélem használni fog.
Tegnap ugyan volt rendesen tejem, és Lili evett is rendesen, de estére megint kevés lett, és elővettem a tápszert pótlásnak, de nem kellett neki. Ő sírt, én meg öntöttem a szájába, de abbahagytam, mert nem láttam értelmét, hogy aztán meg félre nyeli nekem. Nem is hízott múlt hét óta semmit.
Remélem nem lesz nagyobb gond.
Sziasztok: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Valszeg egy fejlődésugrás közepén vagytok.
Amit tehetsz: sok-sok bőrkontaktus, gyakori mellretétel, és ha Lili is kapható rá, a 3-4-5 mellből való szoptatás (azaz hogy addig váltogasd oda-vissza a ciciket, amíg Lili hajlamos szopizni). Igyál eleget, pihenj sokat. A szopi után lefejt 30 ml rengeteg!
Sok sikert!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Bogi!
Van olyan baba (nekem mindkettő ilyen volt), aki nem kapható a gyakori mellretételre, ha a tiéd is ilyen, akkor marad a minden szoptatás utáni fejés minkét mellből. Ne félj, nem üríted ki előre a köv. szoptatásra. És attól se félj, hogy a puha, üresnek tűnő mellben már semmi nincs. Ha csak 10-20 g-ot is le tudsz fejni, akkor is kapott plusz ingert a mell a több tejtermelésre. 3 napig napi többszöti fejés meghozza az erdményt. A laktoherb csikatHATja a baba hasát.
rjuli
 
 


Jaj, Kriszi, rendbejöttél már? Engem megrúgott a kölök múlt héten, de szerencsére nem lett baj.

Most technikai kérdésem lenne. Foggal rendelkező gyerkőc szájából hogy szöktök meg, ha elalszik a cicin? Van ugye a kisujjbeakasztós módszer, de ez már nem működik, a foga elöl összeér, ami igen fájdalmas tud lenni...

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Réka!
A módszer marad, csak oldalt/hátul, a zápfogai helyénél kell bedugni az ujjad. Ez még az én 18 fogú 23 hónaposomnál is működik.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Így próbáltam, de álmában is ragaszkodik, és ahogy beakasztok, rögtön rá is kap újra. Na mindegy, majd gyakorolunk.
Köszönöm
Réka

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Sziasztok, egy gyors kérdést dobok megint hozzátok: kell-e valamit csinálni egy olyan Petipocok szopizásával, akinek, ha fekve, teljesen vízszintesen hamizik, horrorisztikus módon csöpörög a tej a nózijából? Bár ő ezt nem éli meg tragédiaként, szerintem észre sem veszi Kép
Mugi
mugi
 
 


Sziasztok!

Újra itt, immár 4gyerekesenKépKép

Mugi!
Mennyi idős a babád? Nézte valaki a szájüregét, hogy minden rendben van-e vele?

Pele
pelcsi
 
 


Szia Mugi!

Nekem is valami illegális luk jutott az eszembe!

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Hát, szia Pele! Gratulálok a pici babádhoz!Kép

Szeretnék kérdezni, mert sajnos érdemben nem tudott senki segíteni! Március 29. 21.14 órai hozzászólásomra ha lennél kedves reagálni!Kép Légyszi!Kép Sajnos azóta eltelt két hét, de semmi nem változottKép, csak annyi, hogy az éjszakák nyugisabbak. Lehet, hogy tényleg elválasztja magát? Remélem, hogy te tudsz valami megnyugtatót mondani! Köszi előre is!
Szia!
Andi
andianyu
 
 


Hahó,

Réka,
köszönöm, már minden ok. A rugdalással vigyázz, mert én már többször jártam vele rosszul Kép
Fogas kérdés: hát ez az. Nekem az jött be, hogy nem beakasztok, hanem a cicit nyomom meg egy picit, amíg hallhatóan meg nem szűnik a vákuum, persze nagyon óvatosan. Erre Cicó ritkábban szokott felneszelni, főleg ha sikerül olyan óvatosan, hogy nem cuppan nagyon hangosat, és lassan tudom kicsúsztatni a cicit a szájából. Igaz, hogy ő hálistennek nem egy harapós nő Kép (remélem, nem most tervezi, hogy erre is rászokik).

Pele,
akkor "személyesen" is nagy-nagy gratula Nektek Mézeshez!!!!! Hiányoztál Kép Minden ok és mindenki rendben van, ugyi? Kép

Andi,
sajnálom, hogy nem rendeződött a helyzet. Segíteni nem tudok, de drukkolok Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kedves Pele, a picikédhez innen is gratula! Kép.
Tejeregető bébike maholnap négy és fél hós, eddig nem láttam a "szivárgást", hacsak nem az éj leple alatt produkciózott. Snoopy, csak nem most lukadt ki szegény poronty... Kép Akkora nyomással jönne a tejcsi, hogy az orrán át talál utat? Mostanában irtó erősen kezdett szívni ez a kölkec... Talán ezért ???
Mugi
mugi
 
 


Sziasztok!
Tudom, hogy volt már ilyesmiről szó itt a topikban, ezért remélem tudtok nekem segíteni. Az egyik mellem belső oldala fáj. Nem vészesen, csak érintésre. Nincs csomó, nem feszül, nem piros csak érzékeny. Azt hiszem az oka az lehet, hogy izgága kicsi lánykám a minap pelenkázás közben rúgott bele egy hatalmasat.
A 9 és fél hónap szoptatás alatt eddig nem volt semmi ilyen jellegű problémám, így fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Borogassam? Ha igen mivel? Vagy el fog múlni magától?
Segítsetek!
Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulákat! A profilomban van kép az 1napos bébirőlKép Azóta már soookkal kerekebbKép

Andianyu!
Köszi!
Erről szólna az elválasztódás, hogy egyszer csak már a szilárdat kéri inkább, vagyis ő jelzi, hogy mikor nem kéri már az étkezésekkor a szopit. Viszont 10 hónaposan azért teljesen nem szokták még elválasztani magukat. Nekem nem volt teljesen világos, hogy napközben más időpontokban sem szopizik? És éjjel? Mert ebben a korban az is előfordul, hogy napközben megint csak "nem ér rá" szopizni, mint 3-4 hónaposan, mert hiszen most már aktívan fedezi föl a világot, de éjjel azért még szopizik, és aztán mikor elmúlik az újdonság varázsa a fölfedezéssel, akkor megint visszatérnek a nappali szopira.

Kriszi!
Köszi!Kép Igen, szerencsére nálunk minden rendben!
Élvezzük, hogy van egy kismanónkKép És ahogy látom, ti is jól vagytok!

Mugi!
Köszi neked is!
Hát az nem valószínű, hogy most lukadt volna kiKép Eddig nem tapasztaltál ilyet? És szoptattál eddig is mindig fekve?
Persze lehet, hogy csak egy nagyon erős tejleadó reflexről van szó. Esetleg jobb lehet kicsit függőlegesebben szoptatni.

Bogárka!
Valszeg eltalált egy tejcsatornát a lánykád, és az megnyomódott, nehezebben ürül most. Próbálj úgy szoptatni, hogy az a rész ürüljön a legjobban (arra legyen a baba álla). Lehet, hogy pár napig érzékeny marad a terület.

Pele
pelcsi
 
 


Köszi Pele,
megpróbálom. Bár az a helyzet, hogy ez épp a "hanyagolt" cici, amiből leginkább csak félálomban hajlandó szopizni, ha ébren van akkor csak 1-2 percet tölt rajta, úgyhogy nem lesz könnyű, de azért próbálkozom.
Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75
 
 


Végig off, de muszáj Kép

Na ne!!!

Pele, erre most tényleg hogy van időd???????
Kép Kép Kép

Tényleg hiányoztál!
Puszilom Mézest!
Hajrá ötödik! Kép
szipola
 
 


Hát, Pele, eddig nem volt szerencsénk ilyen orrmosáshoz, csak úgy egy hete veszem észre, (éjjel fekve szoptatok) hogy reggelre kelve a királyfinak kackiás kis tejpehely-bajuszkája van. Meg most fáradtabb voltam, azért szoptattam nappal is fekve, és így láthattam élesben az eseményt. Kép Ülveszopinál nem ereszt a nózi, úgyhogy nagy baj csak nincs.
Mugi
mugi
 
 


Mugi,
az én gyerkőceimnek akkor folyt az orrából a tejecske, ha náthásak voltak. Nagyon jól jött, mert átmosta a nózit, nem tapadt a taknyi.

Szipola,
Pele és az ötödik. KépKépKép Vagy inkább Ákos és az ötödik. KépKépKép

Virág
Virág
 


Sziasztok!

Kriszi!
Köszi!Kép

Pele!
Nappal más időpontban sem szopizik, éjjel pedig ugyanúgy egyszer, esetleg kétszer. De bízom benne, hogy csak "felfedező" lett a lányom. Hát csak túl leszünk ezen is. Szia!
Jó babázást!
Andi
andianyu
 
 


Sziasztok!

Szipola!
Tudod: a dedet csak rá kell csatlakoztatni a szünetmentes tápra, és akkor a másik kezem szabad a gépeléshezKép Most meg speciel alszik isKép
Köszi a hiányolást meg a puszikat! Átadom a kisembernek!
Ötödik: háááát...öööö...Kép

Mugi!
És volt vmi változás ebben az 1 hétben, mint pl. takonykór?

Virág!
Kép

Andianyu!
Köszi!
Az azért jó, hogy éjjel szopizik a lányka! Sokszor előfordul, hogy egy ilyen átmeneti idő után visszatérnek nappal is a cicihez. Meg most már csak jön a meleg, lehet nappal is összebújni félmeztelenül, hátha kedve támad a szopira.
Fogzás nem lehet a háttérben? Bocs, ha már ezt végigragoztátok, nem olvastam el mindent.

Pele
pelcsi
 
 


Pele!

Gratulálok a legkisebb lurkóhoz. Nagyon édes , cukorfalatKép.örülök, hogy jelentkeztél és örömteli babázást kívánok.

A többieknek is kellemes húsvéti ünnepeket és sok pihit :

Anita
anita77
 
 


Pele,

en is nagyon gratulalok a picihez es persze neked! Sok boldogsagot kivanok,

gabomamo
gabomamo
 
 


Anita, Gabomamo, nagyon szépen köszönöm!Kép

Pele
pelcsi
 
 


Én is gratulálok Pelének!!!!!

Kriszinek meg köszi a tippet! Jónak láccik, kipróbáljuk!

Kép
Kép
rekabeka
 
 


Orrbóltejecske: Előttenap kapott oltást mindkét combiba, ez volna a ludas? Ez nem szokta ugyan megviselni ( mikor fogant, utána rögtön 38 fok feletti lázam volt napokig, nem is hittem, hogy babás lehetek), úgyhogy talán ez nem okoz nála problémát, vagy mégis? Merthogy náthás nem volt még sosem, koppkoppkopp. Hmmmm.

Most pedig tessék a pirostojásokat készíteni, és nem ér elbújni a locsolók elől!

Mugi
mugi
 
 


Sziasztok!
Sokszor olvaslak tietket, irtam is párszor, de most gond van.
A fiam 6 hónapos múlt, napi 1szer vagy 2szer eszik hozzátápit (szopik között) egyébként szopik. Most meg a második szopit (5 és 8-as) hagyta ki ugy egy egész éjszaka átalvása után, hogy ha csak közeledett a cici elkezdett visitani, mint akit ölnek és ugy kellett megnyugtatni. Tegnap még semmi baj sem volt, ugyan este nem a cicin aludt el, de nem ugy tünt, mint aki megiedt vagy ilyesmi, csak nem volt még álmos, ugy fektettük le.

Hajnalban kivettem az ágyból, rádölt a nyakamra, elkezdte szivni amig kikapcsoltam a melltartót, majd pár pillanat után elkezdett sirni (ez eddig normális), de nem fogadta el a cicit és amint csak közeledett felé elkezdett iszonyúan sirni. Aztán megnyugtattam de uez megint.

Tegnap este óta lázas, akkor eléggé (39) de még mindig (38). Más tünete nincs. Pohárból iszik.
Tegnap jöttünk egyébként haza egy rövid utazásból.

A kérdésem a következö: mi baja lehet? Mit lehet tenni?

Köszi, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit
 
 


Szia Pele!
Hát a fogzás már olyan régóta téma nálunk, de még mindig semmi, pedig 1 hét múlva 11 hónapos lesz. Úgyhogy, lehet a foga. Én már nem is tudom. Bár tudom, hogy elégedett lehetnék, hogy eddig is szopizott, és hogy éjjel minden rendben van, de nem igazán vagyok felkészülve erre az itatós szitura. És most jön a meleg! Bocsi, ez egy kicsit off lett.
Szia!
Andi
andianyu
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?